Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Postanowiłem wziąć się za pisanie swojego diary. Postanowiłem, że będę prowadził oczywiście WWE. Co poniedziałek RAW, a co piątek SD. Jeśli będę miał czas to będę szybciej dodawał galę czyli np. RAW w poniedziałek, a SD w środę. Div nie będzie, a WWE kierować będzie teraz Greg Thompson (postać zmyślona) prolog przedstawiam poniżej:

Prolog: 20.06.2011r. (dzień po Capitol Punishment) – Vince McMahon zdecydował się przejść na emeryturę i sprzedać WWE, wybór padł na przyjaciela rodziny McMahon’ów, Greg’a Thompson’a, który chodził razem z Shane’m do klasy. Greg od razu wziął się do roboty i zwolnił wszystkie divy pozostawiając tylko Maryse do wywiadów. Jego kolejnymi decyzjami było usunięcie z WWE Superstars oraz NXT i Tought Enought. Potem postanowił zaktualizować rostery przez co było trochę zwolnień i powrotów. Na następny dzień na zupełnie nowej stronie WWE pojawiły się nowe rostery:

http://3.bp.blogspot.com/_z6g22C9qTek/TA5jTn1wuHI/AAAAAAAAACc/jmNIf5_LUOM/s1600/raw.jpg

Personel :

GM – Shawn Michaels

Wywiady - Josh Matthews, Maryse

Komentatorzy - Michael Cole & Jerry "The King" Lawler

Konferansjer ringowy - Justin Roberts

Roster :

Alberto Del Rio - heel

Chris Masters - face

CM Punk - heel

Curt Hawkins - heel

Dolph Ziggler - heel

Drew McIntyre - heel

Evan Bourne - face

Jack Swagger - heel

John Cena - face

John Morrison - face

Kofi Kingston - face

R-Truth - heel

Rey Mysterio - face

Santino Marella - face

Skip Sheffield - heel

The Miz - heel

Tyler Reks - heel

Vladimir Kozlov - face

Zack Ryder - heel

The Rock - Tweener

Brodus Clay - heel

Johnny Curtis - heel

Triple H - face

Menadżerowie :

Vickie Guerrero - Dolph Ziggler

Ricardo Rodriguez - Alberto Del Rio

Tag Teamy :

Vladimir Kozlov & Santino Marella

Johnny Curtis & R-Truth

Stajnie :

-brak

http://i1.ambrybox.com/100611/1307716007195.jpg

Personel :

Generalny Menadżer - Teddy Long

Zastępca GM’a - Edge

Wywiady - Todd Grisham, Maryse

Komentatorzy - Booker T & Matt Striker

Konferansjer Ringowy - Tony Chimel

Roster :

Alex Riley - heel

Chavo Guerrero - heel

Christian - heel

Cody Rhodes - heel

Daniel Bryan - face

Ezekiel Jackson - face

Heath Slater - heel

Jey Uso - heel

Jimmy Uso - heel

Justin Gabriel - heel

Kane - face

Randy Orton - face

Sheamus - heel

Sin Cara - face

Ted DiBiase Jr. - heel

Trent Baretta - face

The Undertaker - face

Wade Barrett - heel

Derrick Bateman - face

The Big Show - face

Mark Henry - heel

menadżerowie :

-brak

Tag Teamy :

Daniel Bryan & Derrick Bateman

The Usos

The Corre : Justin Gabriel & Heath Slater (TT Champions)

The Priceless (The Legacy) : Cody Rhodes & Ted DiBiase

Stajnie :

The Corre : Wade Barrett & Justin Gabriel & Heath Slater

Po tym Greg zapoznał się z wynikami wczorajszego PPV, które prezentowały się następująco:

Dolph Ziggler def. Kofi Kingston (New USA Champion)

Alex Riley def. The Miz

Alberto del Rio def. The Big Show

Ezekiel Jackson def. Wade Barret (New IC Champion)

Randy Orton def. Christian

John Cena def. R-Truth

Po czym na nowej stronie WWE zaprezentował pasy oraz ich posiadaczy:

RAW:

http://i47.tinypic.com/30tjprb.jpg

Obecny posiadacz: John Cena

Poprzedni posiadacz: The Miz

http://i45.tinypic.com/11k9u87.jpg

Obecny posiadacz: Dolph Ziggler

Poprzedni posiadacz: Kofi Kingston

SD!:

http://i46.tinypic.com/2v0fuxd.jpg

Obecny posiadacz: Randy Orton

Poprzedni posiadacz: Christian

http://i46.tinypic.com/2qf5j.jpg

Obecny posiadacz: Ezekiel Jackson

Poprzedni posadacz: Wade Barrett

http://i49.tinypic.com/2ngubvc.jpg

Obecni posiadacze: The Corre

Poprzedni posiadacze: Kane & Big Show

Na sam koniec wyczerpującego dnia, Greg zaprezentował gale PPV, które będę się odbywały w nowym WWE:

SPIS GAL PPV:

30.01.2011 - ROYAL RUMBLE *

20.02.2011 - ELIMINATION CHAMBER *

03.04.2011 - WRESTLEMANIA XXVI *

01.05.2011 - EXTREME RULES *

22.05.2011 - OVER THE LIMIT *

19.06.2011 –CAPITOL PUSHIMENT *

17.07.2011 - MONEY IN THE BANK

14.08.2011 - SUMMERSLAM

18.09.2011 - NIGHT OF CHAMPIONS

02.10.2011 - HELL IN A CELL

23.10.2011 - BRAGGING RIGHTS

20.11.2011 - SURVIVOR SERIES

18.12.2011 - TLC: TABLES, LADDERS & CHAIRS

1.Royal Rumble-Tradycyjnie walki o dwa najważniejsze pasy w federacji lecz w Maint Evencie 30-man Battle Royal o miano pretendenta do dowolnego tytuły w federacji na WrestleMani.

2.Elimination Chamber - Tradycyjne walki i dwa Elimination Chamber Match’e o dwa najważniejsze pasy w federacji.

3.WrestleMania - Najważniejsza gala w roku!

4.Extreme Rules - Wszystkie walki na extremalnych zasadach.

5.Over the Limit - Zwykłe PPV

6.Capitol Pushiment - Tradycyjne walki w stolicy USA

7.Money in the Bank - Dwie osobne dla każdego brandu Ladder Match'e o walizkę Money in the Bank i walki o najważniejsze pasy w federacji.

8.SummerSlam - Największa impreza lata.

9.Night of Champions - Noc mistrzów=Wszystkie pasy na szali i nie ma non-tittle match’y!

10.Hell in a Cell – Większość walk w stypulacji Hell in a Cell.

11.Bragging Rights - Walki o główne pasy i reszta to SmackDown vs RAW.

12.Survivor Series - Charakterystyczne Elimination Tag Match’e rozwijające feudy i walki o dwa najważniejsze pasy w federacji.

13.TLC: Tables, Ladders & Chairs – Każda walka z udziałem stołów, drabin, krzeseł lub wszystkiego naraz!

Do tego niekiedy będą się odbywać specjalne 3 godzinne RAW’y na których to będą odbywać się:

- Draft

- Old School

- Power to the People

- Roulette

-All Stars

Greg po tym zamknął stronę i wyłączył laptopa…

--------------------------------------------------------------

RAW, 20.06.2011r.

Hala zapala się na czerwono, a kamera krąży wokół publiczności po czym przenosi nas do komentatorów.

Jerry Lawler.: Witamy publiczność w San Francisco! Już dziś odbędzie się tu pierwsze RAW za przewodnictwem Greg’a Thompson’a, a zarazem pierwsze po Capitol Punishment.

Michael Cole: W ringu widzimy już samego prezesa federacji! Ciekawe co ma on do przekazania.

-----

Greg Thomson: Witaj San Francisco! Przed wami stoi nowy prezes WWE! Dzięki mnie już dziś poznamy nowego GM’a RAW, którego sprowadziłem! Spodoba wam się to, ponieważ jest to była gwiazda WWE. Co więcej, czekają nas dziś wspaniałe walki obsadzone wspaniałymi zawodnikami! Także nie traćmy czasu i przedstawię wam teraz nowego GM’a RAW.

I’m just a sexy boy…

Ludzie podnoszą się z miejsc i robią bardzo duży pop dla nowego GM’a RAW, którym okazuje się Shawn Michaels! HBK już w ringu! Wita się z nowym prezesem WWE po czym zabiera głos.

HBK: Jak się macie ludzie z San Francisco?! Specjalnie dla was do federacji powraca Shawn Michaels i obiecuje multum rozrywki na każdej gali! Już dziś rozpoczynamy odliczanie do Money in The Bank! Odbędą się dziś trzy z sześciu walk eliminacyjnych do tego pojedynku, ale kto w nich wystąpi przekonamy się później. Żeby Cena nie myślał, że ma tak ze mną łatwo dzisiejszym Main Eventem będzie walka Fatal 4 Way o mistrzostwo WWE! Życzę wam miłej zabawy i do zobaczenia!

HBK wraz z Greg’iem udają się na backstage, a teraz czekają nas reklamy po których zaczniemy walką eliminacyjną do MiTB!

REKLAMY

Jerry Lawler: Jesteśmy już po reklamach czyli czas rozpocząć turniej eliminacyjny do MiTB. Michael czy masz jakichś faworytów?

Michael Cole: Hm… trudno mi powiedzieć kto może być na tyle dobry, aby wygrać MiTB, ale stawiam na Swagger’a. To bardzo utalentowany zawodnik i myślę, że w końcu pokaże się z dobrej strony.

J.L.: Ja tam sądzę, że nie da rady nawet dostać się do tej walki, no ale w końcu to nie ode mnie zależy.

M.C.: Tak… nie masz jeszcze takiej władzy. No ale szkoda gadać! Czas zaczynać!

Qualification to MiTB RAW:

Chris Masters vs Drew McIntyre

Przez całą walkę w przewadze był Chris Masters, jednak gdy Masters chciał zapiąć Masterlock’a, Drew jakimś cudem uwolnił się i popchnął Masters’a na liny i dołożył potężny Big Boot co dało mu tylko 2 count. Wściekły postanowił jeszcze raz podnieść swojego przeciwnika, osłabił go kilkoma Punch’ami, a na dokładkę wykonał Future Shock DDT, po którym to uzyskał 3 count i to Drew McIntyre’a zobaczy w walce o walizkę!

Jerry Lawler: Jednak Drew! W pewnym monecie myślałem, że Chris da radę, ale wspaniała kontra w wykonaniu Drew’a nie pozwoliła mu na to.

Michael Cole: Zauważ Jerry, że Drew co raz bardziej pnie się w górę. Mam nadzieję, że wygra walizkę i zgarnie jakiś tytuł.

Kamera w tym momencie przenosi na backstage gdzie to w biurze HBK’a widzimy Alberta del Rio.

AdR: Shawn nadal twierdzę, że powinieneś umieścić mnie w walce o tytuł WWE. Przecież każdy wie, że Alberto del Rio jest najlepszą gwiazdą tej federacji. To jaka będzie twoja decyzja?

HBK: Alberto z całym szacunkiem, ale moim zdaniem nie nadajesz się na WWE Champ’a. Cena jedzie cię przy każdej dowolnej okazji.

AdR: Ciekawe kiedy tak było?!

HBK: Nieważne. Moim zdaniem nie nadajesz się do walki o mistrzostwo… ale jeżeli uda ci się wygrać w walce kwalifikacyjnej do MiTB to na PPV walkę masz już jak w banku.

AdR: MiTB? Hm… bardzo kusząca propozycja. Jednak nadal będę chciał walki o tytuł WWE. Nie wywiniesz się od tego Shawn.

HBK: Alberto skoro tak twierdzisz, że nadajesz się na mistrza to mi to udowodnij wygrywając dzisiejsze starcie o miejsce w walce MiTB, a później wygraj samo MiTB. To może dam ci tą szansę…

AdR: Dobra! Dla tej zakichanej walizki wygram tą walkę i udowodnię ci, że mogę zostać WWE Champ’em.

HBK: Radzę ci się pospieszyć. Już za chwilę masz walkę o to miejsce.

AdR: A niech cię!

Alberto wybiega szybko z biura, a HBK uśmiechnięty wraca do oglądania TV.

Jerry Lawler: Haha! Shawn bardzo ładnie wytłumaczył Albercikowi gdzie jego miejsce!

Michael Cole: Może i tak, ale jeżeli Alberto wygra dzisiejszą walkę to będzie miał bardzo duże szanse na wygraną walizki.

Jerry Lawler: Nie zapominaj, że to będzie dopiero druga walka i jeszcze może trafić na o wiele gorszego przeciwnika.

Michael Cole: Będę o tym pamiętał… no a teraz czas na druga walkę!

Alberto del Rio vs Rey Misterio

Ponowne starcie skłóconych ze sobą ludzi. Walka przez cały czas była bardzo wyrównana, dopiero w końcówce Rey Misterio powalił Alberta na liny i chciał wykonać swoją akcję kończącą, jednak przeszkodził mu Ricardo Rodriguez. Rey Misterio odwrócił uwagę od Alberto który miał czas na dojście do siebie po czym wstał i z zaskoczenia wykonał Step up Enzuigiri, po czym podniósł Rey’a i zapiął mu Cross Armbreaker. Rey bardzo szybko odklepał i to meksykanin z bogatej rodziny jest drugim zawodnikiem w starciu MiTB!

Jerry Lawler: Nie spodziewałem się takiego rozwiązania! Myślałem, że Rey pokona Alberta swoją szybkością.

Michael Cole: Ta walka pokazała, że jednak jesteś omylny.

Jerry Lawler: Wiem, że czasami się mylę jednak ty wciąż jesteś przemądrzały.

Michael Cole: E tam! To tylko złudzenie.

Jerry Lawler: Poczekajmy bo jak widać nasz nowy GM postanowił nie czekać i już teraz czeka nas kolejna kwalifikacyjna walka!

Zack Ryder vs Brodus Clay

Walka ta okazała się bardzo nudna. Przez całą walkę Brodus kontrolował swojego przeciwnika, a pod koniec skontrował Neckbreaker Zack’a na Chokeslam co dało mu jak na razie tylko 2 count, jednak po chwili Clay dołożył jeszcze G-Grip co dało mu 3 count i to potężny Brodus Clay zostaje trzecim zawodnikiem, który wystąpi w walce o walizkę.

Jerry Lawler: Ah! Już miałem nadzieję, że Zack przypomni sobie walki z ECW i to on wystąpi w MiTB match’u.

Michael Cole: No niestety Ryder nie przypomniał sobie swoich umiejętności i Alberto zyskuje sobie dobrego pomocnika do walki w MiTB match’u.

Na backstage’u widzimy już Maryse, która chce przeprowadzić wywiad z John’em Ceną.

Maryse: Witaj John. Czy mogę zadać ci kilka pytań?

J.C.: Oczywiście Maryse.

Maryse: Jak oceniasz nowego prezesa WWE i jego decyzję o zwolnieniu wszystkich div.

J.C.: Hm… nie miałem jeszcze okazji poznać dobrze pana Greg’a ale myślę, że będzie się nam dobrze współpracować. Co do div… sądzę, że jest to bardzo dobra decyzja bo te wszystkie divy tylko zajmowały czas antenowy, a i tak nic nie wnosiły do WWE.

Maryse: A co sądzisz o HBK’u jako nowym GM’ie?

J.C.: To jest wprost fenomenalna decyzja! Po pierwsze usunął tego beznadziejnego anonimowego menadżera, a zastąpił jedną z najwspanialszych byłych gwiazd WWE. Daję sobie głowę uciąć, że taki ktoś jak on nie da sobie w kaszę dmuchać.

Maryse: Jednak stwierdził, że nie będziesz miał łatwego życia i już dzisiaj będziesz musiał walczyć z trzema przeciwnikami o swój pas. Czy nie masz mu tego za złe?

J.C.: Oczywiście, że nie! Shawn po prostu chce, żebym był w formie i chce jak najlepszego mistrza! Nie mogę mu mieć tego za złe.

Maryse: Jednak nie znasz swoich przeciwników czy nie boisz się, że mogą być nimi jakieś powracające gwiazdy?

J.C.: A niby kogo mam się bać? Przecież do WWE nie powróci Ultimate Warrior czy Brock Lesnar! Ich owszem mógłbym się bać, ale nie sądzę, że Shawn dałby mi jakichś super trudnych przeciwników. Znając życie będą oni pokroju Miz’a czyli nic czego mógłbym się obawiać.

Maryse: Rozumiem… no to dzięki za rozmowę i do zobaczenia.

J.C.: Pa.

Main Event: Fatal 4 Way for WWE Championship

John Cena vs The Miz vs CM Punk vs Triple H

Bezwątpienia najlepsza walka wieczoru. Od początku walki Miz oraz Punk rzucili się na Triple H’a i Cenę jednak ci poradzili sobie ze swoimi przeciwnikami. Walka była bardzo wyrównana i do końca nie było wiadomo kto zostanie zwycięzcą. Pod koniec walki Triple H został wyrzucony z ringu po zainkasowaniu Scull Crushing Finally z zaskoczenia. W tym momencie Punk oraz Miz zaczęli okładać Cenę niczym worek kartofli. Gdy Miz pozwolił przypiąć Punk’owi ten zdziwiony postanowił skorzystać z okazji, jednak cwany Miz okazał się sprytniejszy i wykonał swojego finisher’a. Wszyscy byli pewnie, że będzie nowy mistrz WWE, jednak w tym momencie do ringu wrócił Hunter. Wykonał szybkie kopnięcie poniżej pasa Miz’owi i podstawił pod Pedigree… TAK JEST! Hunter chyba będzie przypinał, ale w tym momencie znienacka zjawił się Cena, który odciągnął Hunter’a od Miz’a i zapiął szybko STF! Hunter nie mógł wytrzymać dźwigni i szybko odklepał, dzięki czemu obronił pas WWE!

Cena po walce bardzo szczęśliwy otrzymał pas i taunował z publicznością. Wszyscy jego przeciwnicy, zawiedzeni, opuścili ring, a Cena szczęśliwy schodzi z ringu i udaje się w stronę backstage’u gdy nagle z zaskoczenia ktoś oślepia go gaśnicą! To R-Truth! Jego przeciwnik z Capitol Punishment! Po tym Truth wykonuje oślepionemu Cenie Shut Up, po czym zabiera pas i ucieka w publiczność! Cena po chwili wściekły podnosi się i szuka swego pasa. W tym momencie na titatronie pojawia się R-Truth, który mówi:

- Cena! Ja mam twój pas! Jeżeli chcesz go odzyskać to musisz mi dać jeszcze jedną szansę na zdobycie go! Na odpowiedź masz czas do następnego RAW. Jeżeli nie uzyskam odpowiedzi zabiorę sobie ten pas i wątpię, żebyś go jeszcze kiedykolwiek ujrzał.

Truth znika z titatronu, a widokiem wściekłego, a zarazem zasmuconego Ceny…

KOŃCZYMY DZISIEJSZE RAW!

P.S.: Sorka, że stworzyłem nowy temat ale tamten mi całkiem znikł i nie mogę go odtworzyć.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=35951

WWE -> Rebirth! LeViathan & JO

Zapraszam do czytania i komentowania wspólnego diary!

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• JO

2

• RealAmerican

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Backstage jest,walki są... zdecydowanie za krótkie.Jeżeli walki będą dłuższe,to napewno lepiej będize się czytało twoje diary.Moim zdaniem BS jest dobry i jest go wystarczająco dużo.Moja ocena to 3/6 w ocenie szkolnej.
"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

SmackDown, 25.06.2011r.

SmackDown czas zacząć! Kamera przejeżdża po zapełnionych, niebieskich, trybunach. Po tym kamera przenosi nas do komentatorów Booker’a T i Matt’a Striker’a.

Booker-T: Witamy na dzisiejszym SmackDown! Jesteśmy po dużych zmianach w WWE, więc jestem ciekaw co zmieni się na naszym, niebieskim brandzie.

Matt Striker: Dokładnie. Jak wiemy na RAW nowy prezes, Greg Thompson, wprowadził nowego GM’a, którym okazał się HBK Shawn Michaels, co zostało przywitane z entuzjazmem fanów.

Booker-T: Jednak na niespodzianki na SD będziemy musieli poczekać do końca gali ponieważ wystąpienie Greg’a Thomson’a będzie dopiero na koniec.

Matt Striker: No, ale teraz i tak nie zwalniamy tempa ponieważ czeka nas dzisiaj aż trzy pojedynki do walki Money In The Bank z rosteru SmackDown!

Booker-T: Ale to za chwilę ponieważ w ringu znajduje się już mistrz WHC, Randy Orton i będzie miał coś do powiedzenia…

Kamera przenosi nas do ringu gdzie stoi Randy Orton ze swoim pasem. Uśmiecha się do publiczności po czym zaczyna mówić:

Randy Orton: Witaj publiczności z Los Angeles! Jak widzieliście wszyscy wczoraj ja, „Legend Killer” zniszczyłem tego zarozumialca pokonując go w starciu o ten wspaniały pas. Mało tego postanowiłem wczoraj, że Christian już nie dostanie szansy na ten pas gdy ja jestem w jego posiadaniu…

I oto na arenie zaczęło brzmieć theme Christiana! Captain Charisma wbiega szybko do ringu z mikrofonem, po czym nie czekając na Orton’a zaczyna mówić:

Christian: Naprawdę Orton sądzisz, że to była nasza ostatnia walka? Nie sądzę. Nie zamierzam tracić szansy na pas, który miałem przez pięć dni, a później został mi chamsko odebrany przez tego złodzieja, Teddy’ego Long’a! Słyszysz Teddy?! Jesteś złodziejem! Randy czy wiesz dlaczego przegrałem wczoraj walkę? Powiem ci dlaczego… ponieważ doznałem kontuzji kolana! Gdy ty byłeś w pełni sprawny, ja musiałem z okropnym bólem co najwyżej chodzić, a co dopiero biegać. Dlatego proszę o jeszcze jedną szansę na Money In The Bank. Jeżeli tam poniosę porażkę to nie będę mógł starać się o ten pas przez czas kiedy to ty będziesz mistrzem. I co ty na to?

Randy Orton: To bardzo wzruszające co powiedziałeś Christian, jednak ja nie cofnę swojej decyzji i nie pozwolę ci walczyć o ten pas kiedy ja będę w jego posiadaniu. Dlaczego? Miałeś już wystarczająco dużo szans na jego zdobycie, ale ich nie wykorzystałeś.

Christian: W takim razie nie pozostawiasz mi wyboru Randy…

W tym momencie Christian chce uderzyć Orton’a mikrofonem jednak ten sprytnie się odchyla, po czym chce wykonać RKO… kontra na liny od Christian’a i…

W tym momencie na rampie pojawia się Teddy Long! Swoim szarmanckim krokiem wychodzi do samego ringu po czym mówi:

- Dość tego! Moi zawodnicy nie będą się bić bez niczyjej zgody! Ci ludzie przyszli podziwiać widowisko, a nie bijatykę uliczną. Dlatego jeszcze dzisiaj Christian zmierzy się z Randy’m w No DQ Match’u, w którym stawką będzie oczywiście pas wagi ciężkiej! Ale jeżeli Christian przegra to Randy Orton na MiTB zmierzy się z pewnym człowiekiem, którego… pochłonęło piekło.

Publiczność zaczęła szaleć, a Teddy uśmiechnięty nakazuje wyjść zawodnikom z ringu po czym razem z nimi kieruje się na backstage.

Matt Striker: WOW! Czyli jeszcze dzisiaj czeka nas pojedynek bez DQ o tytuł mistrza wagi ciężkiej!

Booker-T: Nie zapominaj, że jeżeli Christian przegra to Randy zmierzy się z człowiekiem, którego pochłonęło piekło. Jak myślisz Matt kogo Teddy mógł mieć na myśli?

Matt Striker: Przecież to oczywiste! Może to być tylko Kane!

Booker-T: Hm… ja wyobrażam sobie kogoś innego…

Matt Striker: W takim razie zachowaj to dla siebie ponieważ już teraz czeka nas walka kwalifikacyjna do MiTB SD.

Booker-T: A zmierzą się w niej nowy nabytek SD Alex Riley oraz Heath Slater!

Qualification to MiTB SD:

Alex Riley vs Heath Slater

Zawodnicy zaczynają od klinczu z którego silniej wychodzi bardziej doświadczony Slater. Szybki Irish Whip i ładne sprowadzenie do parteru poprzez podcięcie. Po tym zaczyna obijać Riley’a, a następnie podnosi go tylko po to, a by ponownie powalić Backbreaker’em. Szybki pin, 1…2… 2 count. Obydwóch zawodników się podnosi i ponownie dochodzi do klinczu, z którego tym razem silniej wychodzi Riley. Irish Whip w narożnik i potężny Dropkick on the Corner. Po tym szybkie podniesienie Slater’a przez Riley’a i podstawka pod DDT jednak Slater uwalnia się i wynosi Riley’a… Gorilla Press w narożnik! To musiało boleć! Jednak Slater się tym nie przejmuje i ponownie zaczyna kopać Riley’a w narożniku. Sędzia zdenerwowany po raz kolejny odlicza do 4, po czym Slater udaje, że nic się nie stało. Slater podnosi osłabionego Riley’a, bierze rozbieg i chce wykonać Clothesline w stylu Miz’a, jednak Riley unika! Slater wpada w narożnik po czym pada na matę zwijając się z bólu, a Riley przypina, 1…2… 3 count! Riley jest na fali!

Po walce Slater nie może uwierzyć, że Riley go pokonał. Riley chce uścisnąć mu rękę, jednak ten tylko arogancko się uśmiecha, po czym atakuje go serią punch’ów. Po tym zaczaja się od tyłu, bierze rozbieg i… uu! Sweetness! Slater uśmiechnięty wznosi ręce w górę, a w tym momencie w ringu szybko pojawiają się Barrett oraz Gabriel, którzy kontynuują dzieło Slater’a. Barrett wykonuje Wasteland, a Gabriel 450 Splash. Po tym światło gaśnie, a fani zaczynają pop. Gdy światło się zapala w ringu nie Riley’a, a zdziwiony Barrett spogląda na nieprzytomnych Gabriel’a i Slater’a. Po tym na rampie wybuchają płomienie, a na titatronie pojawiają się złote litery, które mówią: „Zemsta będzie słodka…”. Barrett przestraszony ucieka szybko na backstage zostawiając nieprzytomnych przyjaciół.

Matt Striker: WOW! Co to było?!

Booker-T: Mam wrażenie, że był to przedsmaczek człowieka, którego pochłonęło piekło…

Matt Striker: Też tak sądzę. No w końcu ktoś postanowił się zemścić na Corre. Mam nadzieję, że Barrett uświadomił sobie, że nie jest bogiem WWE.

Booker-T: Już się nie mogę doczekać jego powrotu… tym czasem czas na drugą walkę kwalifikacyjną do MiTB match’u.

Cody Rhodes vs Daniel Bryan

Zaczynamy od zwarcia po którym to Bryan leci na liny i zostaje powalony potężny łokciem. Rhodes od razu przechodzi pod Headlock, co szybko zmienia na Armbar. Bryan jednak zdołał się z niego uwolnić poprzez przekręcenie i wykonanie kilka Low Kick’ów. Ponownie dochodzi do zwarcia z którego ponownie silniej wychodzi Rhodes. Posyła Bryan’a w narożnik jednak ten w swoim stylu przeskakuje nad nim, ale tu z zaskoczenia inkasuje Beautiful Disaster! Pierwsza próba przypięcia, 1…2… 2 count! Rhodes szybko podnosi Bryan’a i próbuje wykonać Supplex, jednak ten blokuje po czym odpycha swojego przeciwnika po czym wykonuje Clothesline, a gdy Rhodes się podnosi powala go szybki Running Big Boot’em. Dawno takiej akcji nie widzieliśmy u Bryan’a. Po tym próbuje przypiąć, jednak tylko 2 count. Bryan szybko się podnosi nie pozwalając się podnieść Rhodes’owi i zapina Anckle Lock! Rhodes jednak wytrzymuje i po chwili jest już przy linach. Bryan puszcza, jednak w tym momencie na arenie zaczyna grać theme Ted’a DiBiase’go. Bryan zaniepokojony patrzy w stronę titatronu, a gdy się odwraca… łup! Rhodes uderza swojego przeciwnika stalową maską! Brian pada na matę, a sędzia przygląda się Rhodes’owi jednak nie przerywa walki! Przypięcie, 1…2… 3! Rhodes zostaje drugim uczestnikiem walki MiTB!

Matt Striker: No proszę! Rhodes już na WM’ce pokazał na co go stać poprzez pokonanie Rey’a Misterio, a teraz będzie mógł wygrać walkę MiTB.

Booker-T: Taa, Cody uczynił bardzo duże postępy od WM’ki i będzie moim faworytem podczas MiTB.

Kamera w tym czasie pokazuje nam stanowisko człowieka, który zajmuje się theme’ami, przy którym stoi Daniel Bryan.

D.B.: Kto kazał ci puścić theme Ted’a?

Pracownik: Sam Ted!

D.B.: Ale czemu się nie pojawił?

Pracownik: Skąd mam to wiedzieć. Ja otrzymałem zlecenie, które wykonałem.

D.B.: Dobra, dobra, dzięki za pomoc.

W tym momencie zza pleców Brian’a wyskakuje Ted DiBiase, który powala go z zaskoczenia i zaczyna mocno okładać nogami. Po chwili są już na rampie, a Ted podstawia Bryan’a pod Dream Street i… wykonane! Gdzie w tym momencie był Derrick Bateman? Ted uśmiechnięty kładzie nogę na Brian’ie, po czym podnosi ręce w górę w geście triumfu i udaje się na backstage.

Booker-T: Chyba szykuje się nam kolejny konflikt na SmackDown.

Matt Striker: Tak… Daniel mógł wygrać walkę jednak przez Ted’a to Cody wygrał.

Booker-T: Czas już na ostatnią walkę kwalifikacyjną, która odbędzie się dzisiaj. Pozostałe trzy za tydzień.

Matt Striker: W ostatniej walce zmierzą się Sin Cara oraz Sheamus.

Booker-T: Stawiam na o wiele szybszego meksykanina. Swoją drogą chciałbym zobaczyć go w starciu o walizkę.

Matt Striker: Może będziesz miał okazję.

Sin Cara vs Sheamus

Zawodnicy spokojnie obserwują siebie po czym Sheamus chce wejść w klincz jednak Sin Cara wykonuje szybkie kopnięcie po czym dokłada Dropkick. Sheamus wściekły podnosi się, jednak momentalnie inkasuje Hurricanranę wraz z przypięciem, 1…2… 2 count! Sheamus zaskoczony postawą szybkiego meksykanina. Cara szybko się podnosi i czeka na Sheamus’a, a gdy ten wstaje… Cara inkasuje z zaskoczenia Double Axe Handle. Po tym Sheamus wściekle zaczyna go stomp’ować po czy podnosi i zapina dźwignię na kręgosłup. Sin Cara jednak nie poddaje się. Sheamus puszcza go i chce wykonać Irish Whip, jednak meksykanin wykonuje świetną kontrę i znów jest w grze. Sheamus zdziwiony, że Sin Cara w taki sposób skontrował Irish Whip rusza na niego, jednak meksykanin uchyla się przed Sheamus’em i zaczyna serię Low Kick’ów po czym bierze rozbieg i… Running High Kick! Sheamus pada na matę, jednak jest za blisko lin, żeby z nich nie skorzystać. Walka trwa dalej. Irlandczyk w końcu doprowadza do klinczu, z którego oczywiście silniej wychodzi po czym wykonuje Irish Whip w narożnik, ale Sin cara ponownie wykonuje wspaniałą kontrę i właśnie znajduje się na narożniku. Sheamus wściekły rusza na niego, a ten wykonuje wspaniały Dropkick prosto na tułów Sheamus’a! Sheamus pada na matę, a meksykanin nie czeka tylko od razu podnosi się, wykonuje Standing Moonsault po czym przypina, 1…2… 2 count! Jeszcze nie! Meksykanin nie może uwierzyć, że walka nadal trwa! Jednak mus to mus, więc Sin Cara z trudem podnosi Sheamus’a bierze rozbieg i… Tilt–a–whirl headscissors transitioned into a single arm DDT udane! Akcja kończąca Sin Cary udana i wystarczy przypiąć, 1…2… 3! Sin Cara będzie brał udział w MiTB match’u!

Booker-T: No i jednak! Spryt i szybkość dały radę sile!

Matt Striker: Już nie mogę się doczekać następnego tygodnia! Ciekawe co nas czeka!

Booker-T: Też jestem ciekawy. No ale niestety czas już tylko na walkę wieczoru po którym wystąpi Greg Thompson no i koniec.

Matt Striker: Jeszcze ta praca ci się zbrzydnie uwierz… no jednak nie ma co czekać i już teraz czeka nas walka o tytuł wagi ciężkiej!

NO DQ Match for WHC Title:

Christian vs Randy Orton

Zawodnicy od razu zaczynają od klinczu z którego silniej wychodzi Randy Orton. Gdy Christian odbija się od lin ten szybko powala go Clothesline’m. Christian szybko wstaje jednak ponownie inkasuje Clothesline, a następnie serię Olimpic Stomp’ów. Po tym Randy szybko podnosi Christian’a, Irish Whip i… Powerslam! Czyżby koniec walki był już tak bliski? Randy wykonuje typowy dla siebie taun po czym czeka aż Christian się podniesie i…

Somebody gonna get they ass kicked…

Mark Henry pojawia się na arenie! Randy Orton zdziwiony patrzy na niego, a w tym czasie Christian się otrząsa i wykonuje Roll Up! 1…2… 2 count! Ależ było blisko! Randy wściekły nie wie na kogo zwrócić uwagę. Decyduje się jednak na Christian’a. Wchodzi z nim w klincz z którego wychodzi jako silniejszy i wykonuje Irish Whip w narożnik. Po tym Randy chciał dołożyć jakąś akcje w narożniku, jednak od tyłu atakuje go Mark Henry. Potężny Clothesline dla mistrza WHC, po czym Henry bierze rozbieg i… Running Splash! To jeszcze nie koniec. Henry bierze rozbieg, spogląda na Christian’a i… Body avalanche! Obydwoje zawodnicy są niezdolni do walki, a sędziemu nie pozostaje nic innego jak rozpocząć odliczanie. W tym czasie Henry odchodzi na backstage. Gdy sędzia dolicz do sześciu jako pierwszy podnosi się Christian. Ten widzi wyczerpanego Orton’a i przypina, 1…2… 2 count! Christian nie może uwierzyć! Jednak szybko wstaje, podnosi Orton’a i przekręca, będzie Kill Switch? Jednak nie! Orton odpycha i sam powala Christian’a Clothesline’m! Christian szybko się podnosi i… kolejny Clothesline! To seria zapowiadająca tylko jedno, RKO! Christian po chwili jeszcze raz wstaje i inkasuje Powerslam! Randy ponownie rozpoczyna swój taun gdy nagle…

Uuuu… Chavo!

Niemożliwe! W ringu pojawia się Chavo Guerrero! Tylko czego on tutaj szuka? Randy spogląda na niego z uśmiechem po czym czeka, aż Chavo wejdzie do ringu. Gdy Chavo wchodzi, Randy chce od razu wykonać RKO, jednak nie docenił przeciwnika! Chavo odpycha po czym wykonuje silne kopnięcie poniżej pasa, po czym sięga za głowę Randy’ego i… Bulldog! Randy całuje matę, a Chavo zadowolony przesuwa Christian’a pod Orton’a i kładzie na nim rękę, 1…2… 2 count! Chavo nie wierzy, Christian również! Christian dopiero teraz dostrzega nowego przeciwnika, więc podnosi się za pomocą lin, uśmiecha się do Chavo, po czym oślepia go! Chavo widoczie trzyma się za oko, co nie przeszkadza Christan’owi wykonać Kill Switch! Akcja kończąca Christian’a udana i Chavo ucieka z ringu. Christian w tym momencie dostrzega, próbującego się podnieść Orton’a, co wykorzystuje i ustawia się w narożniku. Chyba będzie chciał wykonać akcję kończącą Edge’a! Orton się podnosi, Christian pędzi, jednak Orton unika Spear’u! Christian szybko staje naprzeciw Orton’a, co wykorzystuje mistrz i wykonuje Dropkick! Christian jednak ponownie się podnosi gdy chwilowo gaśnie światło, jednak momentalnie się zapala. Zawodnicy zdziwieni, a zarazem wściekli patrzą naprzeciw siebie, po czym doprowadzają do klinczu, z którego silniej wychodzi Orton. W tym momencie światło gaśnie na dłużej, a na titatronie pojawią się złote litery, które głoszą: „Zemsta będzie słodka”. Światło ponownie się zapala, a zawodnicy ponownie są w klinczu. Orton wychodzi z niego silniej, po czym wykonuje Irish Whip w narożnik i zaczyna swój atak, który ma już nawet swoją nazwę: Randy Orton Stomp. W tym momencie kompletnie gaśnie światło, a gdy się zapala Orton leży nieprzytomny koło Christian’a, który również jest nieprzytomny. Sędzia zaczyna odliczać, po czym dolicza do dziesięciu i mistrz nie zmienia się!

Po chwili przy obu zawodnikach zjawia się personel medyczny, jednak ci poradzili sobie sami.

Booker-T: WOW! Widziałeś?

Matt Striker: To było dopiero! Randy pozostaje mistrzem, a do tego zostaje zaatakowany przez tego samego zawodnika co uprzednio Barrett.

Booker-T: Już nie mogę się doczekać decyzji Teddy’ego.

Matt Striker: No musisz poczekać do przyszłego tygodnia ponieważ teraz czeka nas ostatni punkt programu czyli wystąpienie Greg’a Thompson’a.

Booker-T: Jednak zanim to nastąpi przypomnijmy sobie co działo się na ostatnim RAW.

Przypomniany został występ z RAW Greg’a Thompson’a oraz powrót HBK’a Shawn’a Michaels’a. Po tym jeszcze został przypomniany atak R-Truth’a na Cenę, po czym w ringu SD pojawił się już Greg Thompson. Uśmiechnięty wziął mikrofon i zaczął mówić:

- Witaj Los Angeles! Przybyłem dziś tutaj z kilku powodów. Jednym z nich jest przedstawienie nowego zastępcy GM’a SmackDown. A drugim powodem jest to co bezpośrednio wiąże się z pierwszym czyli to, że chyba każdy z nas uważa, że Teddy’emu Long’owi należy się trochę wolnego. Ja również tak twierdzę i dlatego Teddy pojedzie sobie na Hawaje, na wakacje, a jego zastępcą będzie ten człowiek…

Światła zaczynają migać, a na rampie pojawia się nikt inny jak Rated R Superstar, Edge! Publiczność wygląda na bardzo zadowoloną, a Edge uśmiechnięty wbiega do ringu wita się z Greg’iem, po czym wita się tylko z Los Angeles i razem z Greg’iem odchodzą na backstage.

Kamera przenosi nas do komentatorów:

Booker-T: No ja widać pan Thompson postanowił wprowadzić na SmackDown nową władzę, a starej dać troszeczkę wolnego!

Matt Striker: Ja także nie spodziewałem się, że to sam Edge zostanie nowym zastępcą GM’a! Jednak cieszy mnie ta decyzja, a nam niestety nie pozostaje nic innego jak tylko zakończyć dzisiejsze widowisko. Mówili dla państwa Matt Striker i…

Booker-T: Booker-T.

Po tym SmackDown schodzi z anteny.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=35951

WWE -> Rebirth! LeViathan & JO

Zapraszam do czytania i komentowania wspólnego diary!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• VictorV2
      Nie zdziwiłbym się gdyby WWE też nie wiedziało co WWE ugotuje na koniec Myślę ze co do Jade, to niefortunny timing bo reszta kobiecej elity jest uwiązana w ten jakże arcyważny i pasjonujący War Games match. Tylko że nawet po nim...Charlotte i Alexa mam wrażenie będą dalej uwiązane z Kabuki Warriors i cokolwiek to jest co złożyli z Nai i Lash, wygląda na to że Rhea pomoże Priest'owi z jego problemami, AJ będzie pracować z Becky...i...uhmmm...hmmmm...w sumie to tak...Jade nie ma z kim pracow
    • Attitude
      Nazwa gali: HKPW Live At The Black Rabbit Data: 27.11.2025 Federacja: Hard Knox Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Limerick, Ireland Arena: The Black Rabbit Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Real World Tag League 2025 - Dzień 3 Data: 29.11.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Kumamoto, Japan Arena: Kumamoto City Food Exchange Hall Publiczność: 378 Format: Live Data emisji: 28.11.2025 Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Bastian
      Survivor Series Elimination Tag Team Match z udziałem low cardu i mid cardu, ale aż człowiek zatęsknil za tymi walkami na SS.  Kula się ten Last Time Is Now Tournament, ale to trochę czekanie aż Gunther wreszcie to wygra. Chyba, że jednak rywalem będzie Uso i to na Cenie przejdzie ten wyczekiwany heel turn. Nie ma to jak jednym ruchem zakopać dwie mistrzynie. Jeśli tak ma wyglądać początek drugiego runu Chelsea Green z US Title to jestem ciekaw, co WWE ugotuje na koniec. Jade Cargill i
    • VictorV2
      Feudy nie muszą trwać długo, jeśli mają sens. In today's episode of "Hey, booking pro wrestling show doesn't take a rocket scientist": Mamy ta nieszczęsną WMnie, po której Orton zaatakował Cenę. Ciągniemy storyline podobnie jak było, bo sam ten okres, podobnie jak okres z Punk'iem w izolacji nie był zły. Jedyna zmiana, Rock jest aktywny i (O ZGROZO TO TAKIE NIEHUMANITARNE) pojawia się raz na miesiąc, w stylu - po Backlash, jest gdzieś na backstage'u i rozmawia z Hunter'em: Hmmm...Randy
  • Dodaj nową pozycję...