Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Diary by Seba_KKS

Jak ma się nazywać pas dla zawodników z FCW ?  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak ma się nazywać pas dla zawodników z FCW ?

• WWE Rookie Championship
      3
    • WWE Superstars Championship
      1
    • WWE Junior Champion
      5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Draft, ECW, powroty, debiuty i jeszcze więcej. Tego nie da się ogarnąć tak od razu. Namieszałeś sporo w swojej federacji i dobrze. Odejdziesz trochę od rzeczywistości. Wybrnąłeś z tej szokującej wiadomości na WrestleManii. Teraz od razu jest lepiej także zapominamy o tej wpadce i jedziemy dalej. A więc Draft powinien u Ciebie nazywać się Huragan. Sporo zmian ale jak już napisałem to dobrze. Czekam na kolejne gale.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Seba_KKS

13

• RealAmerican

7

• Pinio

6

• 8693

6

Top użytkownicy w tym temacie

Wracam po krótkiej przerwie i dodam zaległe rostery po Drafcie oraz kilka newsów. RAW pojawi się ze dzień może dwa .

RAW:

The Miz

Randy Orton

John Morrison

John Cena

R-Truth

Triple H

Sheamus

Chris Jericho

CM Punk

Shawn Micheals

Mark Henry

Santino Marella

Micheal McGillicuty

Husky Harris

The Rock

Stone Cold

Daniel Bryan

Bret Hart

JBL

Scott Steiner

Doink The Clown

Goldberg

Booker T

Gunner Scott

Kenzo Suzuki

Ron Simmons

Rhyno

Shark Boy

Chris Hero

Kazarian

Davey Richards

El Generico

Delirious

Lyoto Machida

Abbys

Samoa Joe

Ultimo Dragon

Giant Silva & Armando Estrada

Gregory Helms

Joey Mercury

Trevor Murdoch

Amazing Red

Hiroshi Tanahashi

Paul Burchill

Jamie Noble

Rellik

Matt Morgan

X Pac

Tazz

Sting

A.J. Styles

Rob Terry

Alex Shalley

Chris Sabin

Mike Awsome

Jay Lethal

Colt Cabana

Braden Walker

Mark Jindrak

Tiger Ali Sighn

Steve Balckman

Droz

Chaz

Billy Gunn

Consequences Creed

Sonny Siaki

SmackDown!:

Kane

Dolph Zigler

Drew McIntyre

Cody Rhodes

The Undertaker

Edge

Kofi Kingston

Rey Mysterio

Big Show

Jack Swagger

Homicide

Benny

Lenny

MVP

Wade Barret

Sin Cara

Alberto Del Rio

Batista

Hulk Hogan

Brock Lesnar

Jeff Hardy

Kurt Angle

Kenny Dykstra

Lance Storm

Domino

Duce

Sonny Siaki

Heath Slater

Justin Gabriel

Hardcore Holly

Ted DiBiase

Matt Hardy

Tyson Tomko

Mr Kennedy

Nunzio

Tony Mamaluke

Brett DiBiase

Claudio Castagnoli

Shannon Moore

Jesse Neal

Diesel

Ryan Nemeth

Chuck Palumbo

Paul London

Brian Kendrick

Jamie Noble

Suicide

Hernandez

Haku

Tyler Black

Albert

Scott Hall

Billy Kidman

Perry Saturn

Gavin Spears

Ryan Braddock

Heidenreich

Kizarny

David Flair&Ric Flair

Averno

Robbie E

Colin Dalney

Val Venis

Ken Shamrock

Rene Dupree

Sylvian Grenier

Sylvester Terkay

Shawn Stasiak

Essa Rios

Scotty 2 Hotty

ECW:

Christian

Evan Bourne

Shad

DH Smith

Tyson Kidd

Vance Archer

JTG

Finlay

Chavo Guerrero

Balls Mahoney

Joker

Ruckus

Sabian

Abdullah Kobayashi

Chris Masters

Primo

William Regal

Zack Ryder

Shelton Benjamin

Vladimir Kozlov

Goldust

Yoshi Tatsu

Mike Knox

Ezekiel Jackson

David Otunga

Michael Tarver

Skip Sheffield

Rob Van Dam

Elijah Burke

Orlando Jordan

Bobby Lashley

Marcus Cor Von

Kevin Thorn

Gangrel

Al Snow

Raven

Manson Ryan

Kaval

Tyler Reks

Alex Railey

Trentt Baretta

Curt Hawkins

Titus O'Neil

Brodus Clay

Johnny Curtis

Derrick Bateman

Byron Saxton

Darren Young

Great Khali

Jinder Mahal

Sandman

Tommy Dreamer

Sabu

Muhammad Hassan

Daivari

Matt Striker

Boogeyman

Big Daddy V

Jimmy Uso

Jey Uso

Rikishi

Carlito

Festus

Jeese

Snitsky

Bam Neely

Charlie Haas

SuperCrazy

Percy Watson

Eli Cottonwood

Lucky Cannon

Caylen Croft

The Sheik

Psychosis

Tajiri

Jimmy Wang Yang

Kung Fu Naki

Ricky Ortiz

D'Lo Brown

Juventud Guerra

Mick Foley

Tito Colon

Richie Steamboat

Donny Marlow

Roman Leakee

Taka Michinokou

Peter Orlov

Judas Mesias & James Mitchel

Lenox McEncore

Stevie Richards

Connor O'Brian

Jacob Novak

Manu"AfA Jr"

Big E Langston

Cable Jones

Rhys Ali

Epico

Bo Rotundo

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEWSY

:arrow: #Oficjalnie potwierdzono ,że Unforgiven powróci do rozkładu gal PPV i odbędzie sie jeszcze w tym miesiącu (czyli marcu).

:arrow: # WWE porozumiało się ,a właściwie podpisało kontrakty z osobami z poza tego biznesu i beda one brały udział (być może czynny) w nadchodzących tygodniówkach.

:arrow: # Jak podają amerykańskie portale internetowe pierwszym przystankiem WWE w Europie będą Niemcy ,jednak jest to jak na razie informacja nieoficjalna.

:arrow: # W federacji być może pojawią się kolejne dwa pasy. Jeden z nich miałby byc wyłacznie dla młodych zawodników z FCW. Nie jest jednak dokładnie sprecyzowane kiedy dokładnie miałyby się one pojawić i jak miałyby się nazywać. O drugim pasie wiadomo jeszcze mniej ale miałby on zmieniać rostery.

[ Dodano: 2011-07-22, 19:41 ]

Wracam po krótkiej przerwie i dodam zaległe rostery po Drafcie oraz kilka newsów. RAW pojawi się ze dzień może dwa .

RAW:

The Miz

Randy Orton

John Morrison

John Cena

R-Truth

Triple H

Sheamus

Chris Jericho

CM Punk

Shawn Micheals

Mark Henry

Santino Marella

Micheal McGillicuty

Husky Harris

The Rock

Stone Cold

Daniel Bryan

Bret Hart

JBL

Scott Steiner

Doink The Clown

Goldberg

Booker T

Gunner Scott

Kenzo Suzuki

Ron Simmons

Rhyno

Shark Boy

Chris Hero

Kazarian

Davey Richards

El Generico

Delirious

Lyoto Machida

Abbys

Samoa Joe

Ultimo Dragon

Giant Silva & Armando Estrada

Gregory Helms

Joey Mercury

Trevor Murdoch

Amazing Red

Hiroshi Tanahashi

Paul Burchill

Jamie Noble

Rellik

Matt Morgan

X Pac

Tazz

Sting

A.J. Styles

Rob Terry

Alex Shalley

Chris Sabin

Mike Awsome

Jay Lethal

Colt Cabana

Braden Walker

Mark Jindrak

Tiger Ali Sighn

Steve Balckman

Droz

Chaz

SmackDown!:

Kane

Dolph Zigler

Drew McIntyre

Cody Rhodes

The Undertaker

Edge

Kofi Kingston

Rey Mysterio

Big Show

Jack Swagger

Homicide

Benny

Lenny

MVP

Wade Barret

Sin Cara

Alberto Del Rio

Batista

Hulk Hogan

Brock Lesnar

Jeff Hardy

Kurt Angle

Kenny Dykstra

Lance Storm

Domino

Duce

Sonny Siaki

Heath Slater

Justin Gabriel

Hardcore Holly

Ted DiBiase

Matt Hardy

Tyson Tomko

Mr Kennedy

Nunzio

Tony Mamaluke

Brett DiBiase

Claudio Castagnoli

Shannon Moore

Jesse Neal

Diesel

Ryan Nemeth

Chuck Palumbo

Paul London

Brian Kendrick

Jamie Noble

Suicide

Hernandez

Haku

Tyler Black

Albert

Scott Hall

Billy Kidman

Perry Saturn

Gavin Spears

Ryan Braddock

Heidenreich

Kizarny

David Flair&Ric Flair

Averno

Robbie E

Colin Dalney

Val Venis

Ken Shamrock

Rene Dupree

Sylvian Grenier

Sylvester Terkay

Shawn Stasiak

ECW:

Christian

Evan Bourne

Shad

DH Smith

Tyson Kidd

Vance Archer

JTG

Finlay

Chavo Guerrero

Balls Mahoney

Joker

Ruckus

Sabian

Abdullah Kobayashi

Chris Masters

Primo

William Regal

Zack Ryder

Shelton Benjamin

Vladimir Kozlov

Goldust

Yoshi Tatsu

Mike Knox

Ezekiel Jackson

David Otunga

Michael Tarver

Skip Sheffield

Rob Van Dam

Elijah Burke

Orlando Jordan

Bobby Lashley

Marcus Cor Von

Kevin Thorn

Gangrel

Al Snow

Raven

Manson Ryan

Kaval

Tyler Reks

Alex Railey

Trentt Baretta

Curt Hawkins

Titus O'Neil

Brodus Clay

Johnny Curtis

Derrick Bateman

Byron Saxton

Darren Young

Great Khali

Jinder Mahal

Sandman

Tommy Dreamer

Sabu

Muhammad Hassan

Daivari

Matt Striker

Boogeyman

Big Daddy V

Jimmy Uso

Jey Uso

Rikishi

Carlito

Festus

Jeese

Snitsky

Bam Neely

Charlie Haas

SuperCrazy

Percy Watson

Eli Cottonwood

Lucky Cannon

Caylen Croft

The Sheik

Psychosis

Tajiri

Jimmy Wang Yang

Kung Fu Naki

Ricky Ortiz

D'Lo Brown

Juventud Guerra

Mick Foley

Tito Colon

Richie Steamboat

Donny Marlow

Roman Leakee

Taka Michinokou

Peter Orlov

Judas Mesias & James Mitchel

Lenox McEncore

Stevie Richards

Connor O'Brian

Jacob Novak

Manu"AfA Jr"

Big E Langston

Cable Jones

Rhys Ali

Epico

Bo Rotundo

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEWSY

:arrow: #Oficjalnie potwierdzono ,że Unforgiven powróci do rozkładu gal PPV i odbędzie sie jeszcze w tym miesiącu (czyli marcu).

:arrow: # WWE porozumiało się ,a właściwie podpisało kontrakty z osobami z poza tego biznesu i beda one brały udział (być może czynny) w nadchodzących tygodniówkach.

:arrow: # Jak podają amerykańskie portale internetowe pierwszym przystankiem WWE w Europie będą Niemcy ,jednak jest to jak na razie informacja nieoficjalna.

:arrow: # W federacji być może pojawią się kolejne dwa pasy. Jeden z nich miałby byc wyłacznie dla młodych zawodników z FCW. Nie jest jednak dokładnie sprecyzowane kiedy dokładnie miałyby się one pojawić i jak miałyby się nazywać. O drugim pasie wiadomo jeszcze mniej ale miałby on zmieniać rostery.

Edytowane przez Seba_KKS

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

Jezusie niebieski... jakie ogromne roster'y... to nie, że źle, ale... wow :D. Ciekaw jestem, jakie pasy wrócą/"zadebiutują". Czekam na następny odcinek.
"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

• Reputacja:   1

Ciekawy skład rosterów, tylko ciekawi mnie jedna osoba a mianowicie Roobie E wśród niebieskich może mu szykujesz jakąś rolę jobbera :P. Ze składu ciekawie się zapowiada, ale będziesz miał chyba jeden kłopot bo nie wiem czy to przemyślałeś, tyczący debiutów nowych gwiazd.Nie spostrzegłem wcześniej tego ale Lyoto Machida w twoim rosterze jest :D a to mój prawie, że ulubiony zawodnik z UFC z Wanderlei Silvą i Brockiem Lesnarem.

No ciekawie się zapowiada, ciekawy jestem jaki mu ustawisz finisher :).

Zapraszam do mnie, właśnie z jakąś godzinke temu dodałem SD. :)

Monday Night RAW

Słyszymy theme RAW i podziwiamy pokaz sztucznych ogni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lawler: Witamy na RAW ! Nowym RAW ,ponieważ podczas ostatniego draftu Czerwony Brand zyskał wielu wspaniałych zawodników.

Grisham: Tak jest Jerry ,zapowiada się niasmowicie na dodatek powróci pas Cruserweight ,który będzie zmieniał brandy.

Lawler: Napewno będzie on cele rywalizacji wszytkich Cruserów w federacji. Jednak czas rozpocząć dzisiejsze show ,przed nami pierwsza walka.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na arenie rozbrzmiewa theme...

..Miza ! Wychodzi on z mikrofonem w ręce i chce coś powiedzieć

Miz: I'm The Miz !..... and I'm......Awsome ! Jak wiecie dwa tygodnie temu przegrałem pas na Wrestlemanii ,przegrałem ale niezasłużenie. Nie zaslużyłem na porażkę i każdy z was dobrze o tym wie. Jak człowiek ,który jest niesamowity mógłby przegrać ? Odpowiedź jest prosta ,nie może. Możecie więc teraz zadać mi pytanie. Miz ,skoro przegrałeś to dalej jesteś niesamowity ? Każdemu z was odpowiedziałbym: Tak. A wiecie dlaczego ? Bo przegrałem nie z własnej winy ale przez tą gnide Rileya. Mimo ,że przysługuje mi prawo do rewanżu w walce o pas US nie wyzwę dziś Marka Henrego ale Riley'a !

Na hali słyszymy theme...

... Alexa Rileya !

Riley: Wiesz co Miz równie dobrze mogłoby mnie tu nie być,bo trafiłem do ECW ale jak wiesz ten roster jest rotacyjny ,więc mogę pojawiać się na RAW i SmackDown! bez ograniczeń. I wiesz co jeszcze ? Będę się tu pojawiać co tydzień aby przypomninać ci ,że nie jesteś ,ani nigdy nie byłeś AWSOME !

W tym czasie Riley rzucił mikrofon i wszedł do ringu ,w którym już pojawił się sędzia.

Normal Match: The Miz vs Alex Riley

Od poczatku walki przeważał Miz ,który często naruszał przepisy na swoją kożyść. Częstuje on rywala całą serią punchy i dokłada Irish Whip w narożniku. Miz bierze rozbieg i Swnging Corner Clothesline na Alexie. Riley na deskach i Miz przypina. 1...2.. Riley odpina. Miz jest wsciekły ,wynosi Alexa i Mizard of Oz ! Kolejna próba przypięcia 1...2 i tym razem Riley odpina jeszcze szybciej. Były mistrz Stanów Zjednoczonych widzi ,że Riley ma jeszcze dużo siły więc zakłada headlock aby osłabić rywala. A-RY jednak wstaje i próbuej się uwolnić z uścisku oponenta. Riley już na nogach i całą serię punchy prosto w żebra inkasuje Miz. Riley uwolnił się ,odbija się od lin i clothesline ,potem kolejny i jeszcze jeden ! Miz na deskach ,publicznośc skanduje: Riley ! Riley ! . Alex czeka aż Miz wstanie zarzuca go na barki i mamy You're Dissmised na Mizie ! Riley nie kończy i jeszcze raz wynosi rywala ale Miz zeskakuje mu z pleców i mamy Skull Crushing Finale ! Miz przypina 1..2..3. Koniec walki ale Miz nie odpuszcza ,podnosi Riley i dokłada na bezwładnym już przeciwniku kolejny SCF po czym opuszcza ring.

Zwycięzca: The Miz

Na zapleczu (a raczej w jednej z szatni) słyszymy głośną rozmowę kiedy kamerzysta do niej wchodzi możemy zobaczyć dwóch kolejnych zawodników z ECW ,a są to Elijah Burke i Orlando Jordan.Nie słyszymy jednak co mówia i po chwili obraz jest skierowany na komentatorów.

Lawler: Za nami juz jedna walka więc czas na kolejną !

Grisham: Ciekawe kto tym razem zmierzy się w kwadratowym pierścieniu.

Słyszmy theme...

http://www.youtube.com/watch?v=uKUdMC39bC4

... Bookera T ,któremu towarzyszy pop publiczności.

Na titantronie widzimy to Video..

http://www.youtube.com/watch?v=ihBsFeBMf0k

... i na rampie pojawia się Jay Lethal "Black Machismo"

Normal Match: Booker T vs Jay Lethal "Black Machismo"

Od poczatku przewagę zdobył sobie Booker T ,który z całą seria punchy rzucił się na rywala. Jay stoi tylko dzięki pomocy lin co wykorzystuje Booker. Odbił się on od naprzeciwnych lin i clotheslinem wyrzucił z ringu swojego rywala. Sędzia zaczął odliczać ale Booker nie zwalnia tępa. Wychodzi poza ring i Irish Whip o schody ! Black Machismo nieźle poturbowany. jego rywal dokłada jeszcze kilka punchy ,wrzuca go do ringu ,po czym sam wraca do kwadratowego pierścienia. Wynosi on znowu Lethala i cała seria suplexów w wykonaniu Bookera. Lethal niespodziewanie wstaje i rozpędza się. Próbował clotheslinu ale rywal zrobił unik. Sam odbija się od lin i inkasuje Harlem Sidekick ! Booker przypina 1..2.. i Black Machismo odpina. Booker T podnosi rywala i Irish Whip w narożnik. Booker bierze rozbieg ,bp chce wykonać Corner Clothesline ale rozpędzony wpada na narożnik ! W ostatniej chwili Lethal zrobił unik. Booker zamroczony ,co wykorzystuje jego rywal. łapie Bookera T i mamy Lethal Combination ! Black Machismo przypina 1..2.. i jego przeciwnik odpina. Jay Lethal wchodzi na naroznik i...... nie trafia Diving Elbow Dropem ! Booker T już na nogach. Lethal wstaje ale jest jak w amoku. Inkasuje do starszego kolegi po fachu całą serię clothslinów ,a na sam koniec Booker częstuje go Axe Kickiem ! Booker przypina 1..2..3 i wygrana Bookera. Wchodzi on na narożnik i tauntuje ale za jegi plecami pojawiają się Elijah Burke i Orlando Jordan ! Booker schodzi ostrożnie z narożnika i próbuje rozmowy z nowymy zawodnikami jednak oni atakują go ! Booker T wciśnięty w narożnik ,otrzymuje tam całą serie punchy i kopnięć. Na koniec Orlando ustawił Bookera w narożniku ,a Burke wykonał na nim Elijah Express.

Zwycięzca: Booker T

Lawler: No nie spodziewałem się tego po tych chłopakach !

Grisham: Masz racje ,pokazali oni totalny brak szacunku do starszych i bardziej doświadczonych zawodników.

Na arenia słyszymy wejściową muzykę...

...mistrza WWE The Rocka !

Rock: Witajcie fani WWE ! Jak wiecie jestem nowym mistrzem WWE ,co oznacza ,że jestem najlepszym zawodnikiem w tej federacji. Na dodatek ,na ostatnim Drafcie pokonalem też mistrza Wagi Cięzkiej Edga. W ten sposób chcialem wam udowodnić ,że stary ,dobry The Rock powrócił i ma się dobrze . Ostatniego wieczoru zaatakowali mnie posiadacze walizek ,jednak nie mam zamiaru im odpowiadać ,bo już zbyt długo jestem w tym biznesie aby prowokować takich jak oni.

W tym momencie na rampie pojawia się CM Punk.

Punk: Mówisz ,że już zbyt długo tu jesteś ? Prawda jest taka ,że zdajesz sobie sprawę z tego ,że to ja jestem najlepszy. Nie piję,nie palę ,ani nie ćpam i to czyni ze mnei profesjonalistę Rock.

Rock: To zabawne ,człowiek o twarzy pijaka pełen tatuaży i kolczyków napewno jest taki "czysty" ?

Punk: Nie mam zamiaru ci tego udowaniać dzisiaj ale dzieki temu mogę zabrać ci ten tutył i ośmieszyć cię przed wszytkimi kiedy tylko zechcę.

Na rampie ,obok Punka pojawia się John Cena !

Cena: Dobrze Rock ,wygrałeś na Wrestlemanii pas WWE ale to nie oznacza ,że jesteś tu najlepszy. Czy sądzisz ,że jesli Miz był w jego posiadaniu to tez był "najlepszy" ?

Rock: Nie łap mnie za słówka John ,bo możesz tego pożałować.

Cena: Chciałem ci tylko uświadomić ,że to ja jestem tu pretendentem numer jeden i ja jako pierwszy mogę cię go pozbawić.

Po chwili na rampe wbiegają też Chris Jericho i Goldberg ,a pomiędzy nimi i Johnem dochodzi do kłótni ,która przerywa theme..

http://www.youtube.com/watch?v=UBp8n1fTYXc

... Generalnego Menagera RAW Rickiego Steamboata !

Steamboat: Chłopcy uspokójcie się ! Będzie tak pretendetów wyłonimy w łatwy sposób. Na dzisiejszym RAW Chris Jericho i Goldberg wybiorą sobie nawzajem przeciwników ,przegrany może sobie wybić z głowy dalsze starania o pas. Natomiast ty Cena ,zmierzysz się po tej walce ,która zaraz nastapi z rywalem ,którego osobiście tobie wybiorę. Jesli komuś coś nie pasuje to już teraz może zapomieć o mistrzostwie WWE. Natymiast ty Rock i Punk wracajcie do szatni.

Po tej sytuacji wszycy zawodnicy opuścili arenę i przyszła przerwa reklamowa.

Reklamy

Po reklamach w ringu widzimy gotowego do walki Santino Marellę ,a po chwili słyszymy theme...

http://www.youtube.com/watch?v=FH4sGViu9yM

... Samoa Joe'go !

Normal Match: Santino Marella vs Samoa Joe

Ta walka trwała dosłownie minute ,może dwie. Santino był przerażony ,jednak uznając zasadę że :"Najlepszą obroną jest atak" ruszył na swojego rywala z cała seria uderzeń. Ten jednak odepchnął go po czym Santino wylądował na deskach. Marella szybko wstał i chciał wykonać kobrę ,jednak Samoańczyk złapał go i wrzucił w narożnik. Tam Marella zainkasował całą serię punchy ,po których Samoa Joe ustawił go pod Muscle Buster i wykonał tą akcję. Joe przypina 1..2..3 i gałdka wygrana nowego zawodnika RAW.

Zwycięzca: Samoa Joe

Za kulisami widzimy Chrisa Jericho ,który rozmawia z R-Truthem. Po chwili obaj podają soebi ręce i odchodza w przeciwne strony. Za moment obraz skierowany jest na Goldberga ,który tłumaczy coś mistrzowi Stanów Zjednoczonych Markowi Henremu.

Lawler: Czyżbyśmy w takim razie poznali zawodników ,których wybrali sobie Y2J i Goldberg ?

Grisham: Bardzo możliwe ,a teraz przed nami walak pretendenta numer jeden po pas WWE Johna Ceny !

Lawler: To napewno będzie niesamowite starcie ,bo jego rywala dobrał mu sam Ricky Steamboat.

Grisham: W takim razie zapraszamy !

Na arenie słyszmy znane wszystkim theme (oraz pop publiczności)..

... Johan Cena ,ktory już wbiegł do ringu

Jego rywalem będzie natomiast....

http://www.youtube.com/watch?v=RUzrG_aXxFA

... Matt Morgan !

Lawler: To Matt Morgan ! Widać ,że Ricky postarał się z tym wyborem.

Grisham: Tak ,Jerry ten pojedynek będzie bardzo ciekawy.

Normal Match: John Cena vs Matt Morgan

Zarówno Cena jak i Morgan byli bardzo skupieni ,bo wiedzieli ,że pojedynek nie będzie łatwy. Pierwszy ruszył Cena ,który doprowadził do kilnczu i to on lepiej z niego wyszedł. Wepchnął rywala w narożnik ,jednak ten odepchnął go nogą. John widzi ,że będzie mu trudniej niż przypuszczał. Po raz kolejny próbuje klinczu ale na to przygotowany był już Morgan i tym razem on wbija rywala do narożnika. Tam zasypuje go całą serią punchy ,następnie łapie się rekami lin i cała seria "spearów".Cena osunął się w dół narożnika ,a Morgan bierze rozbieg i.... Corner Clothesline w jego wykonaniu ! Matt przypina 1..2.. i Cena odpina. Matt Morgan na fali. Podnosi Cene ,który dostaje Irish Whip o liny ,a potem potężny Carbon Footprint ! John Cena już na innym świecie. Matt znowu odlicza 1..2.. i 2 count ! Cena w ostatniej chwili odpina ! Morgan nie rezygnuje i zakłada headlock. John Cena próbuje wstać ale Morgan zaciska dźwignię jeszcze mocniej. Cena mimo oporu podnosi się i atakuje Morgana serią punchy w brzuch. Matt puszcza Cenę ,a ten odpowiada mu całą serią Running Leaping Shoulder Blocków ! Morgan zaskoczony niepewnie się podnosi i wyniesienie pod Attitude Adjustment. Ale co robi Matt Morgan ! Kontruje to na Test Drive i przypina ! 1..2 i Cena odpina. John ,jak i jego rywal szybko się podnoszą. Morgan próbuje Running Big Boot'a ale Cena robi unik i Shulder Block na Morganie. Matt się nie podnosi ,a John wykonuje Five Knucklle Shuffle ! To jeszcze nie koniec ! cena zapina STF ! Matt Morgan zbyt daleko lin ,więc odklepuje.

Zwycięzca: John Cena

Na zapleczu możemy zobaczyć idacego Marka Henrego i..... zostaje on zaatakowany przez R-Trutha ! Truth częstuje rywala całą serią Chair Shot'ów ,a potem łapie go za nogę i uderza jego kolanem o betonową podłogę. Po chwili przybiegają służby medyczne ,a Truth odchodzi z szyderczym uśmiechem.

Lawler: Czy ty widziałes to co ja ?

Grisham: Tak Jerry , US Champion został zaatakowany przez R-Trutha ,a przecież Henry miał walczyć z Chrisem Jericho ?

Lawler: To pewnei on stoi za tym atakiem na Marka. W końcu sam wczesniej rozmawiał z R-Truthem i to pewnie on będzie walczył dziś z Goldbergiem.

Grisham: Bardzo możliwe ,a teraz czas na kolejne starcie.

Słyszmy znane każdemu theme...

http://www.youtube.com/watch?v=sJUcITLog1s

..The Game'a ! Zmierza on do ringu i prosi o mikrofon.

Triple H: Are you Ready ? W takim razie ,wracam tu po dłuższej przerwie po to aby udowodnić ,że dalej wiem co to wrestling na wysokim poziomie. Może teraz nie jestem w stu procentowej formie ale wracam bo stęskinłem się za tą atmosferą i wszytkimi ludźmi. Jednak od razu mówie ,jeśli będe gotowy już na 100%. będe chciał zdobyć pas WWE ! I..

W tym momencie wypowiedź HHH przerywa theme..

.... Scotta Steinera !

Steiner: Witaj stary kumplu ! Jeśli dobrze pamiętam ,parę ładnych lat temu razem z Rickiem Flairem też uważaliście się za tych najśliniejszych.

Triple H: Bądź cicho Scott ! Lepiej się zamknij bo...

Steiner: Bo co ? Pobijesz mnie Wtedy to ja was uciszyłem i dziś mam zamiar zrobić to samo z tobą Helmsley.

Po tej wypowiedzi Scott Steiner wpadł do ringu ,a po chwili pojawił się w nim sędzia.

Normal Match: Triple H vs Scott Steiner

Triple H chciał udowodnić rywalowi swoją wyższoć i to on ruszył na niego z całą serią punchy. Przestał zadawać ciosy dopiero gdy sędzia odepchnął go od Steinera ,który znalazł się w narożniku. HHH chciał wykonać Corner Clothesline ,jednak nabił się na łokieć Steinera. Big Poppa dołozył do tego kilka punchy i wykonał Inverted DDT ! Steiner na fali ,nie przypina rywala ale wynois go i.. SSD ! Po tej akcji przypina i..1..2..3 ! Scott Steiner błyskawicznie pokonuje Triple H'a !

Zwycięzca: Scott Steiner

Lawler: Ależ szybka walka !

Grisham: Tak ,to potwierdza ,że Triple H nie jest jeszcze w odpowiedniej formie w przeciwieństwie do Scotta Steinera.

Lawler: Wydaje mi się ,że ich konflikt nie zakończył się dzisiejszego wieczoru.

Widzimy zaplecze ,a tam na korytarzu widzimy R-Trutha z papierosem w ustach. Po chwili za jego plecami pojawia się Goldberg ! R-Truth nie widzi go i po chwili przystaje ,aby zapalić nastepnego. Kiedy wyciągną zapalniczkę Goldberg chrząknął. Truth z przerażeniem na twarzy odwrócił się i zaczął prosić Goldberga ,aby ten nic mu nie zrobił ale zdało się to na nic ,bo Goldberg wykonał na nim spear i dołożył do tego cała serię kopnięć. Po czym zostawił zmartretowanego R-Trutha samego.

Na arenie rozbrzmiewa theme....

....Chrisa Jericho !

Po chwili słyszymy theme....

......mistrza Stanów Zjednoczonych Marka Henrego ,który utykając z wielkim grymasem na twarzy idzie do ringu.

Normal Match: Chris Jericho vs Mark Henry

Henry od razu po wejściu do ringu złapał się lin i stał na jednej nodze ,ponieważ odczuł skutki ataku R-Trutha. Jericho wykorzystał to i od razu złapał go za druga nogę i przewrócił. Po tym jak World Strongest Man upadł Chris Jericho chciał zaatakowac jego kontuzjowaną nogę lech ten odepchnąl go tak ,że Y2J wylądaował na deskach. Mark Henry wstał przy pomocy lin i utrzymywał cały ciężar ciała an jednej nodze. jericho zdecydował się ruszyć do ataku. Zaczął okładać olbrzyma całą serią punchy ,ale ten nie odczuł tego za specjalnie i potężnym uderzeniem w twarz położył rywala na macie. Henry próbuje przypiąć ,1...2.. i Jericho odpina. Mark Henry próbje dostać się do lin ,ale Jericho łapie go za chorą nogę i zaczyna w nią kopać. Henry wytrzymuje ból i Jericho przestaje. jednak to nie koniec Y2J zakłada Liontamer ! Tego Najsilniejszy Człowiek Świata nie może już wytrzymać i odklepuje.

Zwycięzca: Chris Jericho (wygrana przez submission)

Lawler: A więc Chris Jericho zostaje w walce o pas WWE !

Grisham: Tak i bardzo dobrze bo jest to doświadczony zawodnik na wysokim poziomie.

Na arenie słyszymy theme....

... Billa Goldberga ! Wchodzi on do ringu i prosi sędziego o mikrofon.

Goldberg: Jericho ! Ty psie ! Myślisz ,że jeśli naślesz na Henrego tego debila Trutha to będziesz silny ?.... Nie ! Udowodniłes ,że jesteś tchórzem i nie zasługujesz na pas WWE. W takim razie ja też ,w rewanżu za Henrego przypomniałem R-Truthowi czym jest prawdziwy ból ! Więc i on nie bedzie w 100% gotowy do walki ze mną !

Na rampie pojawia się Chris Jericho z mikrofonem w ręku.

Jericho: Jesteś śmieszny Goldberg. A wiesz czemu ? Bo R-Truth nie będzie twoim rywalem.<śmiech Chrisa>

Goldberg: Jak to ?!

Jericho: A no tak ,że Truth wcale nie miał się z tobą zmierzyć. Zaatakowanie Marka Henrego było w jego planach ,bo chce on zdobyć pas US Championship. Natomiast ty zmierzysz się z...

http://www.youtube.com/watch?v=55R3GA2MYuw

..... Armando Estrady ,a wraz z nim pojawia się.... Giant Silva !

Lawler: O mój Boże ! To Giant Silva !

Grisham: On wygląda jak potwór ! Ma przecież ponad 220 cm wzrostu !

Lawler: Czuje ,że Goldberg będzie miał "małe" kłopoty.

Normal Match: Bill Goldberg vs Giant Silva /w Armando Estrada

Goldberg z niedowieżaniem patrzy na swojego rywala ,który jakby nigdy nic stoi spokojnie w ringu. Bill próbuje maskować swój niepokój i pełną para rusza na rywala. Cała seria punchy ale Giant Silva stoi nienaruszony. Goldberg sfrustrowany uderza z całej siły w twarz olbrzyma. W ten sposób tylko go rozwścieczył. Silva patrzy prosto w oczy rywala jak i Goldberg ,po czym ten drugi znowu uderza Silve w twarz.

Olbrzym juz tego nie wytrzymal i odpowiedział potężnym Overhead Chopem ! Goldberg padł na matę ,a Giant Silva przypina 1..2 i odpina Goldberg. Bill jest wściekły i atakuje całą serią kopnięc nogi oponenta ,który przerwaca się. Silva na klęcząco ale wymienia serię punchy na przemian z Goldbergiem. Silva wstaje i Irish Whipem wbija w liny Goldberga ,ten odbija sie od nich i........ spear na Silvie ! Goldberg zmierza do narożnika. Silva powoli podnosi się i tym razej jeszcze silniejszy spear w wykonaniu Billa ! Goldberg nie odlicza ,a podnosi rywala i........Jackhammer na Giant Silvie ! Niesamowite ! Goldberg przypina 1...2..3 i wygrywa pojedynek !

Zwycięzca: Bill Goldberg

Na arenie slyszymy muzykę.....

http://www.youtube.com/watch?v=YN_jnFP7M2c

....CM Punka ,któremu towarzyszy buczenie publiki.

Jego rywalem będzie..

...Lyoto Machida ! CM Punk nie wierzy ,że przyjdzie mu się zmierzyć z jednym z najlepszych zawodników w historii UFC !

Normal Match: CM Punk vs Lyoto Machida

Punk zdawał się lekceważyc przeciwnika ,który był skupiony na walce. Po chwili jednak Loto powiedział coć do Punka ,a ten błyskawicznie ruszył na niego i doprowadził do klinczu. Punk wepchnął rywala w naroznik ale ten silnym kopnięciem odpycha rywala ,ktory ląduje na deskach. Punk zdenerwowany ,Machida wciąż spokojny i skupiony na rywalu. Punk atakuje rywala seria punchy i zakłada headlock ! Machida traci siły i upada na matę. Punk wykorzystuje to i zaciska dźwignię jeszcze mocniej. Brazylijczyk jednak powoli wstaje i atakuje rywala łokciem. CM Punk puszcza dźwignię i inkasuje kilka mocnych punchy. Punk zamroczony i DDT od Lyoto Machidy ! Machida przypina 1...2. i Punk odpina. Były zawodnik UFC widzi ,że przeciwnik ma jeszcze siłę walczyć więc zakłada armlock ! Punk meczy się i traci siły. Jednak po chwili wychodzi z dźwigni i chce kopnąc rywala w głowę a ten lapie go za nogę i rzuca go o matę. Punk szybko wstaje ,a Machida chce kopnąć go w głowę. Jednak łapie on rywala za nogę i... inkasuje Dragon Whip ! Punk wstaje po chwili i jest zamroczony.Lyoto Machida prosi o doping publiczność ,a ta slucha się go. Punk dalej się chwieje i....... Machida Kick (kopnięcie w głowę z półobrotu) ! CM Punk padł an mate jak razony piorunem ,a Machida przypina ! 1..2..3 i Lyoto Machida wygrywa pojedynek z CM Punkiem !

Zwycięzca: Lyoto Machida

Jesteśmy na parkingu ,a tam Triple H rozmawia z nieznana nikomu osobą. Potem żegna się i idzie w stronę samochodów kiedy...... zostaje potrącony przez czarny samochód ! Nie widzimy kto jest jego kierowcą ,bo szyby są przyciemnione. Po chwili auto wraca na wstecznym ,a kierowca uchyla szybę. To Scott Steiner ,który uśmiechnął się i odjechał ! Po chwili na miejsce wypadku przybyła pomoc medyczna.

Jesteśmy znowu na arenie ,a tam po raz kolejny słyszmy.....

......theme The Rocka ,który już udaje się do ringu i czeka na rywala ,którym będzie...

http://www.youtube.com/watch?v=xnCkGB4atOI

...Abyss !

Normal Match: The Rock vs Abyss

Pierwszy do ataku ruszył The Rock ,który doprowadził do klinczu. Przegrał go jednak i Abyss odepchnął go. The Rock jak i Abyss zmierzyli się wzrokiem i doprowadzili do kolejnego klinczu ,który znowu wygrał Abyss. Nabił on rywala na liny i zaaplikował rywalowi Big Boota. The Rock leży na deskach ale Abyss nie czeka i wbija go w pobliski narożnik. Potwór atakuje w nim rywala całą serią punchy i przerywa tylko dzięki interwencji arbitra. Abyss nie zwalnia tepa i dokłada corner clothesline ,po którym odlicza. 1..2 ale odpina The Rock. Abyss podnosi go z maty ale dostaje całą serię ciosów w żebra. Potwór odpuszcza ,natomiast The Rock odbija się od lin i Shoulder Block od Dwayne'a ! Dwayne podnosi rywala ,atakuje go serią punchy ,zarzuca na barki i..... Samoan Drop ! The Rock nie poprzestaje i celebruje people's Elbow ! Odbija się od jednej liny ,drugiej i ...... mamy People's Elbow na Abyss'ie ! Na koniec Rock podnosi rywala i wykonuje Rock Bottom ! The Rock przypina 1...2.. 2count ! Abyss odpina ,to niesamowite ! The Rock nie może w to uwierzyc i próbuje wykonać po raz kolejny Samoan Drop ale Abyss zeskakuje mu z pleców ! The Rock odwraca się ale Abyss łapie go i....Chokeslam ! Potwór przypina 1..2 i The Rock odpina ! Abyss zmęczony ,ale podnosi The Rocka ,Irish Whipem wbija go na liny i........ inkasuje Running Shoulderbreaker od Rocka ! WWE Champion też już zmęczony ale podnosi rywala i atakuje go całą serią punchy. Po raz kolejny odbija sie od lin i.......BHS od Abyssa ! Potwór jak i mistrz WWE leżą na deskach i nie podnoszą się ,a sędzia odlicza ! 1...2..3..4..5..6..7 Abyss i The Rock wstają. Obaj wymieniają się punchami ale w pewnym momencie The Rock kopnął rywala w brzuch ,zarzucił na braki i po raz kolejny wykonał Samoan Drop ! The Rock wstaje i wie ,że mimo braku sił nie może zwolnić. Podnosi rywala i....... Rock Bottom ! Dwayne przypina 1..2..3 i to WWE Champion wygrywa ostatnia walkę dzisiejszego wieczoru. Po tym wszytkim The Rock wszedł na narożnik i tauntował w swój sposób.

Zwycięzca: The Rock

W taki sposób Monday Night RAW w San Antonio zeszło z anteny.

NEWSY

:arrow: # Na najbliższym SmackDown! mają zadebiutować dwie gwiazdy nie związane z wrestlingiem. W przyszłości będą one reprezentowały barwy Czerwonego Brandu.

:arrow: # Wypadek ,w którym udzial wzieli Scott Steiner i Triple H nie wyrządził temu drugiemu żadnej kontuzji. Był on zaplanowany ,a HHH odpowiednio przygotowany.

:arrow: # Za trzy tygodnie odbędzei się Unforgiven ,na które kara bedzie uzupełniana przez nastepne trzy tygodnie.

:arrow: # W środę zadebiutuje powracające ECW !

[ Dodano: 2011-07-28, 19:23 ]

Monday Night RAW

Słyszymy theme RAW i podziwiamy pokaz sztucznych ogni.

Lawler: Witamy na RAW ! Nowym RAW ,ponieważ podczas ostatniego draftu Czerwony Brand zyskał wielu wspaniałych zawodników.

Grisham: Tak jest Jerry ,zapowiada się niasmowicie na dodatek powróci pas Cruserweight ,który będzie zmieniał brandy.

Lawler: Napewno będzie on cele rywalizacji wszytkich Cruserów w federacji. Jednak czas rozpocząć dzisiejsze show ,przed nami pierwsza walka.

..Miza ! Wychodzi on z mikrofonem w ręce i chce coś powiedzieć

Miz: I'm The Miz !..... and I'm......Awsome ! Jak wiecie dwa tygodnie temu przegrałem pas na Wrestlemanii ,przegrałem ale niezasłużenie. Nie zaslużyłem na porażkę i każdy z was dobrze o tym wie. Jak człowiek ,który jest niesamowity mógłby przegrać ? Odpowiedź jest prosta ,nie może. Możecie więc teraz zadać mi pytanie. Miz ,skoro przegrałeś to dalej jesteś niesamowity ? Każdemu z was odpowiedziałbym: Tak. A wiecie dlaczego ? Bo przegrałem nie z własnej winy ale przez tą gnide Rileya. Mimo ,że przysługuje mi prawo do rewanżu w walce o pas US nie wyzwę dziś Marka Henrego ale Riley'a !

Na hali słyszymy theme...

... Alexa Rileya !

Riley: Wiesz co Miz równie dobrze mogłoby mnie tu nie być,bo trafiłem do ECW ale jak wiesz ten roster jest rotacyjny ,więc mogę pojawiać się na RAW i SmackDown! bez ograniczeń. I wiesz co jeszcze ? Będę się tu pojawiać co tydzień aby przypomninać ci ,że nie jesteś ,ani nigdy nie byłeś AWSOME !

W tym czasie Riley rzucił mikrofon i wszedł do ringu ,w którym już pojawił się sędzia.

Normal Match: The Miz vs Alex Riley

Od poczatku walki przeważał Miz ,który często naruszał przepisy na swoją kożyść. Częstuje on rywala całą serią punchy i dokłada Irish Whip w narożniku. Miz bierze rozbieg i Swnging Corner Clothesline na Alexie. Riley na deskach i Miz przypina. 1...2.. Riley odpina. Miz jest wsciekły ,wynosi Alexa i Mizard of Oz ! Kolejna próba przypięcia 1...2 i tym razem Riley odpina jeszcze szybciej. Były mistrz Stanów Zjednoczonych widzi ,że Riley ma jeszcze dużo siły więc zakłada headlock aby osłabić rywala. A-RY jednak wstaje i próbuej się uwolnić z uścisku oponenta. Riley już na nogach i całą serię punchy prosto w żebra inkasuje Miz. Riley uwolnił się ,odbija się od lin i clothesline ,potem kolejny i jeszcze jeden ! Miz na deskach ,publicznośc skanduje: Riley ! Riley ! . Alex czeka aż Miz wstanie zarzuca go na barki i mamy You're Dissmised na Mizie ! Riley nie kończy i jeszcze raz wynosi rywala ale Miz zeskakuje mu z pleców i mamy Skull Crushing Finale ! Miz przypina 1..2..3. Koniec walki ale Miz nie odpuszcza ,podnosi Riley i dokłada na bezwładnym już przeciwniku kolejny SCF po czym opuszcza ring.

Zwycięzca: The Miz

Na zapleczu (a raczej w jednej z szatni) słyszymy głośną rozmowę kiedy kamerzysta do niej wchodzi możemy zobaczyć dwóch kolejnych zawodników z ECW ,a są to Elijah Burke i Orlando Jordan.Nie słyszymy jednak co mówia i po chwili obraz jest skierowany na komentatorów.

Lawler: Za nami juz jedna walka więc czas na kolejną !

Grisham: Ciekawe kto tym razem zmierzy się w kwadratowym pierścieniu.

Słyszmy theme...

http://www.youtube.com/watch?v=uKUdMC39bC4

... Bookera T ,któremu towarzyszy pop publiczności.

Na titantronie widzimy to Video..

http://www.youtube.com/watch?v=ihBsFeBMf0k

... i na rampie pojawia się Jay Lethal "Black Machismo"

Normal Match: Booker T vs Jay Lethal "Black Machismo"

Od poczatku przewagę zdobył sobie Booker T ,który z całą seria punchy rzucił się na rywala. Jay stoi tylko dzięki pomocy lin co wykorzystuje Booker. Odbił się on od naprzeciwnych lin i clotheslinem wyrzucił z ringu swojego rywala. Sędzia zaczął odliczać ale Booker nie zwalnia tępa. Wychodzi poza ring i Irish Whip o schody ! Black Machismo nieźle poturbowany. jego rywal dokłada jeszcze kilka punchy ,wrzuca go do ringu ,po czym sam wraca do kwadratowego pierścienia. Wynosi on znowu Lethala i cała seria suplexów w wykonaniu Bookera. Lethal niespodziewanie wstaje i rozpędza się. Próbował clotheslinu ale rywal zrobił unik. Sam odbija się od lin i inkasuje Harlem Sidekick ! Booker przypina 1..2.. i Black Machismo odpina. Booker T podnosi rywala i Irish Whip w narożnik. Booker bierze rozbieg ,bp chce wykonać Corner Clothesline ale rozpędzony wpada na narożnik ! W ostatniej chwili Lethal zrobił unik. Booker zamroczony ,co wykorzystuje jego rywal. łapie Bookera T i mamy Lethal Combination ! Black Machismo przypina 1..2.. i jego przeciwnik odpina. Jay Lethal wchodzi na naroznik i...... nie trafia Diving Elbow Dropem ! Booker T już na nogach. Lethal wstaje ale jest jak w amoku. Inkasuje do starszego kolegi po fachu całą serię clothslinów ,a na sam koniec Booker częstuje go Axe Kickiem ! Booker przypina 1..2..3 i wygrana Bookera. Wchodzi on na narożnik i tauntuje ale za jegi plecami pojawiają się Elijah Burke i Orlando Jordan ! Booker schodzi ostrożnie z narożnika i próbuje rozmowy z nowymy zawodnikami jednak oni atakują go ! Booker T wciśnięty w narożnik ,otrzymuje tam całą serie punchy i kopnięć. Na koniec Orlando ustawił Bookera w narożniku ,a Burke wykonał na nim Elijah Express.

Lawler: No nie spodziewałem się tego po tych chłopakach !

Grisham: Masz racje ,pokazali oni totalny brak szacunku do starszych i bardziej doświadczonych zawodników.

Na arenia słyszymy wejściową muzykę...

...mistrza WWE The Rocka !

Rock: Witajcie fani WWE ! Jak wiecie jestem nowym mistrzem WWE ,co oznacza ,że jestem najlepszym zawodnikiem w tej federacji. Na dodatek ,na ostatnim Drafcie pokonalem też mistrza Wagi Cięzkiej Edga. W ten sposób chcialem wam udowodnić ,że stary ,dobry The Rock powrócił i ma się dobrze . Ostatniego wieczoru zaatakowali mnie posiadacze walizek ,jednak nie mam zamiaru im odpowiadać ,bo już zbyt długo jestem w tym biznesie aby prowokować takich jak oni.

W tym momencie na rampie pojawia się CM Punk.

Punk: Mówisz ,że już zbyt długo tu jesteś ? Prawda jest taka ,że zdajesz sobie sprawę z tego ,że to ja jestem najlepszy. Nie piję,nie palę ,ani nie ćpam i to czyni ze mnei profesjonalistę Rock.

Rock: To zabawne ,człowiek o twarzy pijaka pełen tatuaży i kolczyków napewno jest taki "czysty" ?

Punk: Nie mam zamiaru ci tego udowaniać dzisiaj ale dzieki temu mogę zabrać ci ten tutył i ośmieszyć cię przed wszytkimi kiedy tylko zechcę.

Na rampie ,obok Punka pojawia się John Cena !

Cena: Dobrze Rock ,wygrałeś na Wrestlemanii pas WWE ale to nie oznacza ,że jesteś tu najlepszy. Czy sądzisz ,że jesli Miz był w jego posiadaniu to tez był "najlepszy" ?

Rock: Nie łap mnie za słówka John ,bo możesz tego pożałować.

Cena: Chciałem ci tylko uświadomić ,że to ja jestem tu pretendentem numer jeden i ja jako pierwszy mogę cię go pozbawić.

Po chwili na rampe wbiegają też Chris Jericho i Goldberg ,a pomiędzy nimi i Johnem dochodzi do kłótni ,która przerywa theme..

http://www.youtube.com/watch?v=UBp8n1fTYXc

... Generalnego Menagera RAW Rickiego Steamboata !

Steamboat: Chłopcy uspokójcie się ! Będzie tak pretendetów wyłonimy w łatwy sposób. Na dzisiejszym RAW Chris Jericho i Goldberg wybiorą sobie nawzajem przeciwników ,przegrany może sobie wybić z głowy dalsze starania o pas. Natomiast ty Cena ,zmierzysz się po tej walce ,która zaraz nastapi z rywalem ,którego osobiście tobie wybiorę. Jesli komuś coś nie pasuje to już teraz może zapomieć o mistrzostwie WWE. Natymiast ty Rock i Punk wracajcie do szatni.

Po tej sytuacji wszycy zawodnicy opuścili arenę i przyszła przerwa reklamowa.

Reklamy

Po reklamach w ringu widzimy gotowego do walki Santino Marellę ,a po chwili słyszymy theme...

http://www.youtube.com/watch?v=FH4sGViu9yM

... Samoa Joe'go !

Normal Match: Santino Marella vs Samoa Joe

Ta walka trwała dosłownie minute ,może dwie. Santino był przerażony ,jednak uznając zasadę że :"Najlepszą obroną jest atak" ruszył na swojego rywala z cała seria uderzeń. Ten jednak odepchnął go po czym Santino wylądował na deskach. Marella szybko wstał i chciał wykonać kobrę ,jednak Samoańczyk złapał go i wrzucił w narożnik. Tam Marella zainkasował całą serię punchy ,po których Samoa Joe ustawił go pod Muscle Buster i wykonał tą akcję. Joe przypina 1..2..3 i gałdka wygrana nowego zawodnika RAW.

Zwycięzca: Samoa Joe

Za kulisami widzimy Chrisa Jericho ,który rozmawia z R-Truthem. Po chwili obaj podają soebi ręce i odchodza w przeciwne strony. Za moment obraz skierowany jest na Goldberga ,który tłumaczy coś mistrzowi Stanów Zjednoczonych Markowi Henremu.

Lawler: Czyżbyśmy w takim razie poznali zawodników ,których wybrali sobie Y2J i Goldberg ?

Grisham: Bardzo możliwe ,a teraz przed nami walak pretendenta numer jeden po pas WWE Johna Ceny !

Lawler: To napewno będzie niesamowite starcie ,bo jego rywala dobrał mu sam Ricky Steamboat.

Grisham: W takim razie zapraszamy !

Na arenie słyszmy znane wszystkim theme (oraz pop publiczności)..

... Johan Cena ,ktory już wbiegł do ringu

Jego rywalem będzie natomiast....

http://www.youtube.com/watch?v=RUzrG_aXxFA

... Matt Morgan !

Lawler: To Matt Morgan ! Widać ,że Ricky postarał się z tym wyborem.

Grisham: Tak ,Jerry ten pojedynek będzie bardzo ciekawy.

Normal Match: John Cena vs Matt Morgan

Zarówno Cena jak i Morgan byli bardzo skupieni ,bo wiedzieli ,że pojedynek nie będzie łatwy. Pierwszy ruszył Cena ,który doprowadził do kilnczu i to on lepiej z niego wyszedł. Wepchnął rywala w narożnik ,jednak ten odepchnął go nogą. John widzi ,że będzie mu trudniej niż przypuszczał. Po raz kolejny próbuje klinczu ale na to przygotowany był już Morgan i tym razem on wbija rywala do narożnika. Tam zasypuje go całą serią punchy ,następnie łapie się rekami lin i cała seria "spearów".Cena osunął się w dół narożnika ,a Morgan bierze rozbieg i.... Corner Clothesline w jego wykonaniu ! Matt przypina 1..2.. i Cena odpina. Matt Morgan na fali. Podnosi Cene ,który dostaje Irish Whip o liny ,a potem potężny Carbon Footprint ! John Cena już na innym świecie. Matt znowu odlicza 1..2.. i 2 count ! Cena w ostatniej chwili odpina ! Morgan nie rezygnuje i zakłada headlock. John Cena próbuje wstać ale Morgan zaciska dźwignię jeszcze mocniej. Cena mimo oporu podnosi się i atakuje Morgana serią punchy w brzuch. Matt puszcza Cenę ,a ten odpowiada mu całą serią Running Leaping Shoulder Blocków ! Morgan zaskoczony niepewnie się podnosi i wyniesienie pod Attitude Adjustment. Ale co robi Matt Morgan ! Kontruje to na Test Drive i przypina ! 1..2 i Cena odpina. John ,jak i jego rywal szybko się podnoszą. Morgan próbuje Running Big Boot'a ale Cena robi unik i Shulder Block na Morganie. Matt się nie podnosi ,a John wykonuje Five Knucklle Shuffle ! To jeszcze nie koniec ! cena zapina STF ! Matt Morgan zbyt daleko lin ,więc odklepuje.

Na zapleczu możemy zobaczyć idacego Marka Henrego i..... zostaje on zaatakowany przez R-Trutha ! Truth częstuje rywala całą serią Chair Shot'ów ,a potem łapie go za nogę i uderza jego kolanem o betonową podłogę. Po chwili przybiegają służby medyczne ,a Truth odchodzi z szyderczym uśmiechem.

Lawler: Czy ty widziałes to co ja ?

Grisham: Tak Jerry , US Champion został zaatakowany przez R-Trutha ,a przecież Henry miał walczyć z Chrisem Jericho ?

Lawler: To pewnei on stoi za tym atakiem na Marka. W końcu sam wczesniej rozmawiał z R-Truthem i to pewnie on będzie walczył dziś z Goldbergiem.

Grisham: Bardzo możliwe ,a teraz czas na kolejne starcie.

Słyszmy znane każdemu theme...

http://www.youtube.com/watch?v=sJUcITLog1s

..The Game'a ! Zmierza on do ringu i prosi o mikrofon.

Triple H: Are you Ready ? W takim razie ,wracam tu po dłuższej przerwie po to aby udowodnić ,że dalej wiem co to wrestling na wysokim poziomie. Może teraz nie jestem w stu procentowej formie ale wracam bo stęskinłem się za tą atmosferą i wszytkimi ludźmi. Jednak od razu mówie ,jeśli będe gotowy już na 100%. będe chciał zdobyć pas WWE ! I..

W tym momencie wypowiedź HHH przerywa theme..

.... Scotta Steinera !

Steiner: Witaj stary kumplu ! Jeśli dobrze pamiętam ,parę ładnych lat temu razem z Rickiem Flairem też uważaliście się za tych najśliniejszych.

Triple H: Bądź cicho Scott ! Lepiej się zamknij bo...

Steiner: Bo co ? Pobijesz mnie Wtedy to ja was uciszyłem i dziś mam zamiar zrobić to samo z tobą Helmsley.

Po tej wypowiedzi Scott Steiner wpadł do ringu ,a po chwili pojawił się w nim sędzia.

Normal Match: Triple H vs Scott Steiner

Triple H chciał udowodnić rywalowi swoją wyższoć i to on ruszył na niego z całą serią punchy. Przestał zadawać ciosy dopiero gdy sędzia odepchnął go od Steinera ,który znalazł się w narożniku. HHH chciał wykonać Corner Clothesline ,jednak nabił się na łokieć Steinera. Big Poppa dołozył do tego kilka punchy i wykonał Inverted DDT ! Steiner na fali ,nie przypina rywala ale wynois go i.. SSD ! Po tej akcji przypina i..1..2..3 ! Scott Steiner błyskawicznie pokonuje Triple H'a !

Zwycięzca: Scott Steiner

Lawler: Ależ szybka walka !

Grisham: Tak ,to potwierdza ,że Triple H nie jest jeszcze w odpowiedniej formie w przeciwieństwie do Scotta Steinera.

Lawler: Wydaje mi się ,że ich konflikt nie zakończył się dzisiejszego wieczoru.

Widzimy zaplecze ,a tam na korytarzu widzimy R-Trutha z papierosem w ustach. Po chwili za jego plecami pojawia się Goldberg ! R-Truth nie widzi go i po chwili przystaje ,aby zapalić nastepnego. Kiedy wyciągną zapalniczkę Goldberg chrząknął. Truth z przerażeniem na twarzy odwrócił się i zaczął prosić Goldberga ,aby ten nic mu nie zrobił ale zdało się to na nic ,bo Goldberg wykonał na nim spear i dołożył do tego cała serię kopnięć. Po czym zostawił zmartretowanego R-Trutha samego.

Na arenie rozbrzmiewa theme....

....Chrisa Jericho !

Po chwili słyszymy theme....

......mistrza Stanów Zjednoczonych Marka Henrego ,który utykając z wielkim grymasem na twarzy idzie do ringu.

Normal Match: Chris Jericho vs Mark Henry

Henry od razu po wejściu do ringu złapał się lin i stał na jednej nodze ,ponieważ odczuł skutki ataku R-Trutha. Jericho wykorzystał to i od razu złapał go za druga nogę i przewrócił. Po tym jak World Strongest Man upadł Chris Jericho chciał zaatakowac jego kontuzjowaną nogę lech ten odepchnąl go tak ,że Y2J wylądaował na deskach. Mark Henry wstał przy pomocy lin i utrzymywał cały ciężar ciała an jednej nodze. jericho zdecydował się ruszyć do ataku. Zaczął okładać olbrzyma całą serią punchy ,ale ten nie odczuł tego za specjalnie i potężnym uderzeniem w twarz położył rywala na macie. Henry próbuje przypiąć ,1...2.. i Jericho odpina. Mark Henry próbje dostać się do lin ,ale Jericho łapie go za chorą nogę i zaczyna w nią kopać. Henry wytrzymuje ból i Jericho przestaje. jednak to nie koniec Y2J zakłada Liontamer ! Tego Najsilniejszy Człowiek Świata nie może już wytrzymać i odklepuje.

Zwycięzca: Chris Jericho (wygrana przez submission)

Lawler: A więc Chris Jericho zostaje w walce o pas WWE !

Grisham: Tak i bardzo dobrze bo jest to doświadczony zawodnik na wysokim poziomie.

... Billa Goldberga ! Wchodzi on do ringu i prosi sędziego o mikrofon.

Goldberg: Jericho ! Ty psie ! Myślisz ,że jeśli naślesz na Henrego tego debila Trutha to będziesz silny ?.... Nie ! Udowodniłes ,że jesteś tchórzem i nie zasługujesz na pas WWE. W takim razie ja też ,w rewanżu za Henrego przypomniałem R-Truthowi czym jest prawdziwy ból ! Więc i on nie bedzie w 100% gotowy do walki ze mną !

Na rampie pojawia się Chris Jericho z mikrofonem w ręku.

Jericho: Jesteś śmieszny Goldberg. A wiesz czemu ? Bo R-Truth nie będzie twoim rywalem.<śmiech Chrisa>

Goldberg: Jak to ?!

Jericho: A no tak ,że Truth wcale nie miał się z tobą zmierzyć. Zaatakowanie Marka Henrego było w jego planach ,bo chce on zdobyć pas US Championship. Natomiast ty zmierzysz się z...

http://www.youtube.com/watch?v=55R3GA2MYuw

..... Armando Estrady ,a wraz z nim pojawia się.... Giant Silva !

Lawler: O mój Boże ! To Giant Silva !

Grisham: On wygląda jak potwór ! Ma przecież ponad 220 cm wzrostu !

Lawler: Czuje ,że Goldberg będzie miał "małe" kłopoty.

Normal Match: Bill Goldberg vs Giant Silva /w Armando Estrada

Goldberg z niedowieżaniem patrzy na swojego rywala ,który jakby nigdy nic stoi spokojnie w ringu. Bill próbuje maskować swój niepokój i pełną para rusza na rywala. Cała seria punchy ale Giant Silva stoi nienaruszony. Goldberg sfrustrowany uderza z całej siły w twarz olbrzyma. W ten sposób tylko go rozwścieczył. Silva patrzy prosto w oczy rywala jak i Goldberg ,po czym ten drugi znowu uderza Silve w twarz.

Olbrzym juz tego nie wytrzymal i odpowiedział potężnym Overhead Chopem ! Goldberg padł na matę ,a Giant Silva przypina 1..2 i odpina Goldberg. Bill jest wściekły i atakuje całą serią kopnięc nogi oponenta ,który przerwaca się. Silva na klęcząco ale wymienia serię punchy na przemian z Goldbergiem. Silva wstaje i Irish Whipem wbija w liny Goldberga ,ten odbija sie od nich i........ spear na Silvie ! Goldberg zmierza do narożnika. Silva powoli podnosi się i tym razej jeszcze silniejszy spear w wykonaniu Billa ! Goldberg nie odlicza ,a podnosi rywala i........Jackhammer na Giant Silvie ! Niesamowite ! Goldberg przypina 1...2..3 i wygrywa pojedynek !

Zwycięzca: Bill Goldberg

Na arenie slyszymy muzykę.....

http://www.youtube.com/watch?v=YN_jnFP7M2c

....CM Punka ,któremu towarzyszy buczenie publiki.

Jego rywalem będzie..

...Lyoto Machida ! CM Punk nie wierzy ,że przyjdzie mu się zmierzyć z jednym z najlepszych zawodników w historii UFC !

Normal Match: CM Punk vs Lyoto Machida

Punk zdawał się lekceważyc przeciwnika ,który był skupiony na walce. Po chwili jednak Loto powiedział coć do Punka ,a ten błyskawicznie ruszył na niego i doprowadził do klinczu. Punk wepchnął rywala w naroznik ale ten silnym kopnięciem odpycha rywala ,ktory ląduje na deskach. Punk zdenerwowany ,Machida wciąż spokojny i skupiony na rywalu. Punk atakuje rywala seria punchy i zakłada headlock ! Machida traci siły i upada na matę. Punk wykorzystuje to i zaciska dźwignię jeszcze mocniej. Brazylijczyk jednak powoli wstaje i atakuje rywala łokciem. CM Punk puszcza dźwignię i inkasuje kilka mocnych punchy. Punk zamroczony i DDT od Lyoto Machidy ! Machida przypina 1...2. i Punk odpina. Były zawodnik UFC widzi ,że przeciwnik ma jeszcze siłę walczyć więc zakłada armlock ! Punk meczy się i traci siły. Jednak po chwili wychodzi z dźwigni i chce kopnąc rywala w głowę a ten lapie go za nogę i rzuca go o matę. Punk szybko wstaje ,a Machida chce kopnąć go w głowę. Jednak łapie on rywala za nogę i... inkasuje Dragon Whip ! Punk wstaje po chwili i jest zamroczony.Lyoto Machida prosi o doping publiczność ,a ta slucha się go. Punk dalej się chwieje i....... Machida Kick (kopnięcie w głowę z półobrotu) ! CM Punk padł an mate jak razony piorunem ,a Machida przypina ! 1..2..3 i Lyoto Machida wygrywa pojedynek z CM Punkiem !

Zwycięzca: Lyoto Machida

Jesteśmy na parkingu ,a tam Triple H rozmawia z nieznana nikomu osobą. Potem żegna się i idzie w stronę samochodów kiedy...... zostaje potrącony przez czarny samochód ! Nie widzimy kto jest jego kierowcą ,bo szyby są przyciemnione. Po chwili auto wraca na wstecznym ,a kierowca uchyla szybę. To Scott Steiner ,który uśmiechnął się i odjechał ! Po chwili na miejsce wypadku przybyła pomoc medyczna.

Jesteśmy znowu na arenie ,a tam po raz kolejny słyszmy.....

......theme The Rocka ,który już udaje się do ringu i czeka na rywala ,którym będzie...

http://www.youtube.com/watch?v=xnCkGB4atOI

...Abyss !

Normal Match: The Rock vs Abyss

Pierwszy do ataku ruszył The Rock ,który doprowadził do klinczu. Przegrał go jednak i Abyss odepchnął go. The Rock jak i Abyss zmierzyli się wzrokiem i doprowadzili do kolejnego klinczu ,który znowu wygrał Abyss. Nabił on rywala na liny i zaaplikował rywalowi Big Boota. The Rock leży na deskach ale Abyss nie czeka i wbija go w pobliski narożnik. Potwór atakuje w nim rywala całą serią punchy i przerywa tylko dzięki interwencji arbitra. Abyss nie zwalnia tepa i dokłada corner clothesline ,po którym odlicza. 1..2 ale odpina The Rock. Abyss podnosi go z maty ale dostaje całą serię ciosów w żebra. Potwór odpuszcza ,natomiast The Rock odbija się od lin i Shoulder Block od Dwayne'a ! Dwayne podnosi rywala ,atakuje go serią punchy ,zarzuca na barki i..... Samoan Drop ! The Rock nie poprzestaje i celebruje people's Elbow ! Odbija się od jednej liny ,drugiej i ...... mamy People's Elbow na Abyss'ie ! Na koniec Rock podnosi rywala i wykonuje Rock Bottom ! The Rock przypina 1...2.. 2count ! Abyss odpina ,to niesamowite ! The Rock nie może w to uwierzyc i próbuje wykonać po raz kolejny Samoan Drop ale Abyss zeskakuje mu z pleców ! The Rock odwraca się ale Abyss łapie go i....Chokeslam ! Potwór przypina 1..2 i The Rock odpina ! Abyss zmęczony ,ale podnosi The Rocka ,Irish Whipem wbija go na liny i........ inkasuje Running Shoulderbreaker od Rocka ! WWE Champion też już zmęczony ale podnosi rywala i atakuje go całą serią punchy. Po raz kolejny odbija sie od lin i.......BHS od Abyssa ! Potwór jak i mistrz WWE leżą na deskach i nie podnoszą się ,a sędzia odlicza ! 1...2..3..4..5..6..7 Abyss i The Rock wstają. Obaj wymieniają się punchami ale w pewnym momencie The Rock kopnął rywala w brzuch ,zarzucił na braki i po raz kolejny wykonał Samoan Drop ! The Rock wstaje i wie ,że mimo braku sił nie może zwolnić. Podnosi rywala i....... Rock Bottom ! Dwayne przypina 1..2..3 i to WWE Champion wygrywa ostatnia walkę dzisiejszego wieczoru. Po tym wszytkim The Rock wszedł na narożnik i tauntował w swój sposób.

Zwycięzca: The Rock

W taki sposób Monday Night RAW w San Antonio zeszło z anteny.

NEWSY

:arrow: # Na najbliższym SmackDown! mają zadebiutować dwie gwiazdy nie związane z wrestlingiem. W przyszłości będą one reprezentowały barwy Czerwonego Brandu.

:arrow: # Wypadek ,w którym udzial wzieli Scott Steiner i Triple H nie wyrządził temu drugiemu żadnej kontuzji. Był on zaplanowany ,a HHH odpowiednio przygotowany.

:arrow: # Za trzy tygodnie odbędzei się Unforgiven ,na które karta bedzie uzupełniana przez nastepne trzy tygodnie.

:arrow: # W środę zadebiutuje powracające ECW !

Obydwa show ciekawe, tylko te staruchy :???: mówię tu o wszystkich tych, którzy w większości wrócili, na przykład Giant Silva. Ogólnie dajesz radę i gale trymają wsoki poziom. 5/6

Masa walk, segmentów no jest całkiem bardzo fajnie.Co lepsza ciekawe.Już się dowiedziałem jaki finisher ma jeden z moich ulubionych fighterów MMA Machida Kick, no całkiem dobry pomysł na finisher + wygrana walka.Z ciekawością będę czekał na kolejny odcinek Smackdown jak i na RAW, być może kolejni zawodnicy UFC lub MMA zadebiutują.
  • 3 tygodnie później...

Wracam po dłuższej przerwie spowodowanej brakiem czasu ,wyjazdami i... złamaniem ręki (co dalej utrudnia mi pisanie odcinków ze względu na załozony gips).Aby moje Dary było bardziej czytelne wszystkie filmy z YouTube zostanął ukryte w spoilerach. Od teraz moje Diary powinno się ukazywać regularnie i częściej niż ostatnio. Mam nadzieje ,że nie wyszedłem z wprawy i zapraszam do czytania i komentowania ,bo nic tak nie motywuje jak opinia czytalników na temat moich prac oraz dzięki nim wiem co ewentualnie poprawić.

Wednesday Night ECW

Słyszymy theme ECW i możemy podziwiać pokaz pirotechniczny. Po chwiligłos otrzymują komentatorzy.

Ross: Serdecznie witamy państwa na ECW ! Nazywam się Jim Ross ,a moim partnerem będzie ...

Chimel: Tony Chimel.

Ross: Własnie dziś na ekrany telewizyjne powraca ECW ! Brand pełen Hardcoru i niesamowitych emocji.

Chimel: Tak jest Jim ,dzisiejszego wieczoru będziemy świadkami wielu debiutów ,jak i powrotów.

Ross: Oczywiscie Tony podzielam twoje zdanie ale włśnie teraz poznamy Generalnego Menagera ECW !

--------------------------------------------------------------------------

Na hali zgasły wszytkie światła ,publiczność krzyczy i na titantronie pojawia się theme...

.... Paula Heymana !

Heyman: Witam wszystkich fanów ECW !. ECW powraca i to jako stare ,dobre ECW ,a nie to gówno z przed dwóch lat ,które wam wciskano. Nowy właściciel ECW zarządził ,że będzie to brand Hardcorowy i właśnie to jest moim celem. Utworzenie brandu pełnego prawdziwego wrestlingu ! Już za chwilę zobaczycie walkę o pas mistrzowski ECW ,tak samo dzis poznamy posiadacza pasa Hardcoru ale.... jego posiadacz będzie musiał bardzo uważać ,ponieważ wprowadzam zasadę 24/7 ! Nie chcę dużo gadać więc zapraszam na walke o pas ECW !

Generalny Menager udał się za kulisy natomiast my zapraszamy na przerwę reklamową.

------------------------------------------------------------------------

REKLAMY

Po przerwie widzimy w ringu wszytkich czterech kandydatów. A są nimi Tommy Dreamer,Sabu,Ruckus i Great Khali ! Po chwili w ringu pojawia sie sędzia i możemy zacząć walkę.

Battle Royal o ECW Champion: Tommy Dreamer vs Sabu vs Ruckus vs Great Khali

Na samym początku walki zawodnicy utworzyli dwa teamy. Sabu wspólpracował z Dreamerem ,natomiast Khali z Ruckusem. Przewagę objeli ci drudzy za sprawą Khaliego ,który poczęstował rywali seria punchy ,a nastepnie zainkasowali od niego po Headbuttcie. Ruckus w tym czasie zaatakował Khalego lowkickiem ,co nie spodobało się zawodnikowi rodem z Indii. Khali odpowiedział rywalowi silnym chopem ,po którym Ruckus upadł na deski. W tym czase wstali już ECW Orginals ,którzy zaatakowali Khaliego krzesłami ! Jak wiemy jest to starcie bez dyskwalifikacji więc sędzia nie może przerwać ataku legend ECW. Khali słania się na nogach i zauważa to Tommy Dreamer ,który wykonuje DDT ! Po chwili w narożniku znajduje się już Sabu i wykonuje Arabian Skullcrasher ! Do tego ataku dołancza się również Ruckus ,który z innego narożnika wykonuje Gangsta Splash ! Tommy Dreamer przypina 1...2..3 i Khali wyeliminowany. Dreamer wstaje i zauważa leżącego na macie Sabu ,a sam inkasuje Chairshota od Ruckusa. Były zawodnik ROH i CZW podnosi Dreamera i wykonuje mu Done Deal ! Po tej akcji przypina 1..2..3 i Tommy Dreamer odpada ! Ruckus wstaje tak samo jak Sabu ,który dopiero teraz do siebie doszedł. Obaj zawodnicy zmierzyli siebie wzrokiem ,chwycili za krzesła i rzucili nimi ,jednak oba zderzyły się w powietrzu. Ruckus doprowadzil do klinczu ,z którego Sabu chciał przejść do Suplexu jednak Ruckus skontrował to i wykonał The Hate Crime ! Sabu lezy na macie ,a Ruckus pojawia sie na narozniku i wykonuje po raz kolejny dziś Gangsta Splash. Ruckus przypina 1..2..3 i to on zostaje mistrzem ECW !

Zwycięzca: Ruckus

Jesteśmy na parkingu a tam z auta wysiada Booker T ,po chwili kamera wraca do hali i pokazuje tauntującego z pasem mistrzowskim Ruckusa. Następnie na titantronie znów widzimy Bookera ,który udaje się do biura SJ'a.

----------------------------------------------------------------------

Na hali słyszymy theme....

..Williama Regala ,a jego przeciwnikiem będzie..

...Ricky Ortiz.

Normal Match: William Regal vs Ricky Ortiz

Niespodziewanie przewagę obją Ortiz ,który wygrał klincz ,a potem wbił Regala w narożnik. Tam dołozył kilka punchy i wykonał Corner Clothesline. Regal wylądował na deskach ,a Ortiz przypina. 1..2 i Regal odpina. Big O szybko wstaje i zakłada headlock. Regal traci siły ale powoli wstaje i odpowiada rywalowi serią uderzeń w brzuch. Ortiz jednak odbil rywala od lin i zaatakował go dropkickiem ! Regal na deskach ,a Ortiz przymierza się do swojej akcji kończącej. Odbija się od lin i.... nie trafia ! Regal uciekł w ostatniej chwili i to on teraz atakuje rywala. Podnosi on Ortiza i częstuje go serią punchy. Ortiz na kolanach co wykorzystuje Regal. Odbija sie od lin i...Knee Trabler w jego wykonaniu ! Regal jeszcze raz podnosi rywala i wykonuje na oponencie Regal Bomb ! Brytyjczyk odlicza 1..2..3 i to Regal jest zwycięzcą tego pojedynku.

Zwycięzca: William Regal

-----------------------------------------------------------------

Na zapleczu widzimy nowego ECW Championa w towarzystwie Aj ,która jest gotowa do wywiadu.

AJ: Ruckus jak czujesz się po zdobyciu mistrzostwa ECW ?

Ruckus: Bardzo dobrze ,bo udowodniłem ,że to jestem tu najlepszy i nikt nie ma ze mna szans.

AJ: Nie boisz sie o strate swojego pasa ,przecież na pewno wielu zawodnikó ma na niego chrapkę ?

Ruckus: I co z tego ? Oni wszyscy.... to znaczy prawie wszyscy to banda frajerów ,którzy są tu tylko po to aby odnosić kolejne porażki i podziwiać urodzonego zwycięzce czyli mnie.

AJ: Dzięki za wywiad i.....

W tym momencie Ruckus został zaatakowany przez Jindera Mahala i Sonjay'a Dutt'a.

----------------------------------------------------------------

Ross: No Tony widzę ,że walka o pas mistrzowski jeszcze sie nie skończyła.

Chimel: Tak ,zgodzę się z AJ ,że na pewno wielu zawodników chciało by być w posiadaniu tego pasa i Ruckus musi na siebie uważać.

Ross: Owszem Tony ale juz teraz walka o pas Hardcoru ! Generalny Menager ECW wybrał obu zawodników i szczerze zastanawiam sie kto to będzie.

Chimel: Przypomnę jeszcze ,że będzie to walka typu Extreme Rules. W takim razie zapraszamy !

---------------------------------------------------------------

Słyszymy theme....

.....Micka Foleya !

Jego rywalem będzie....

......Judas Mesias ,który pojawia się razem z Jamesem Mitchellem !

Extreme Rules Match o Hardcore Championship: Mick Foley vs Judas Mesias

Walka rozpoczęta jednak Mick Foley wyjmuje jeszcze z kieszni mały woreczek ,który kładzie niedaleko narożnika. W tym czasie Judas Mesias ,chwycił za pokrywkę od śmietnika i uderzył nią Foleya w twarz. Następnie wbił rywala w narożnik i wykonał Corner Clothesline. Foley zamroczony ,a Mesias rozkłada stół niedaleko narożnika. Kiedy się odwrócił otrzymał Chair Shoota od Micka Foleya ! Hardcore Legend rozłozył krzesło ,podniósł rywala i wykonał Piledriver na krzesło !Mick Foley odlicza 1..2.. i Judas odpina. Foley częstuje rywala jeszcze kilkomapunchami i wychodzi za ring. Wyciąga z pod niego Stól owiniety drutem kolczastym ! Wrzuca go ostrożnie do ringu i po chwili sam wraca. Jednak tam czekał już na niego jego rywal ,który zaatakował go seria punchy ,po czym ustawił "kolczasty stół" w narożniku. POdnosi on Foleya i Irish Whip na właśnie na narożnik ze stołem ! Foley wbity w drut kolczasty ale co robi Judas Mesias ! Parodiuje on Cactus Clothesline i wykonuje go ! Stól zostaje połamany i obaj zawodnicy (cali w krwi) leżą na macie. Sędzia odlicza 1..2..3 i pierwszy wstaje Judas Mesias. Idzie on po woreczek ,który przyniósł ze sobą Mick Foley. Po chwili wysypał on jego zawartość na srodku ringu ,a były tam ..... pinezki ! Portorykańczyk udaje się po rywala i zadaje mu kilka punchy ,następnie prowadzi go pod pinezki i ........ Fireman's Carry Facebuster wykonany na pinezki ! Mick Foley lezy nieprzytomny ,a Judas Mesias odlicza. 1..2..3 i to Judas Mesias zostaje zwycięzcą walki o Hardcore Championship ! Po chwili an ringu pojawiaja sie słuzby medyczne ale Mick o wlasnych siłach opuszcza kwadratowy pierścień.

Zwycięzca: Judas Mesias

-----------------------------------------------------------

Na zapleczu widzimy Layle w towarzystwe Bookera T.

Layla: Co Cię tu dzisiaj sprowadza Book ?

Booker: Jestem tu po to ,aby wyjaśnić sprawę z ostatniego poniedziałku ,kiedy Elijah zaatakował mnie po mojej walce.

Burke: Tak Booker ,co chcesz ode mnie usłyszeć ?

Booker: Dlaczego to zrobiłeś pierd***ny czarnuchy ?

Burke: Heh. Może się tego dzisaj dowiesz ,ale najpierw stoczysz Gauntlet Match z rywalami ,których ja ci wybiorę.

Booker: Niby czemu !?

Burke: Dlatego ,że przed chwila byłem u Paula Heymana i zatwierdził ten pomysł i juz za chwilę walczysz zeswoim pierwszym rywalem.

Booker: F**k it !

Booker T udał się do szatni natomiast Elijah Burke poszedl w druga stronę.

Ross: Ufff ,a więc będzie dziś bardzo ciekawie.

Chimel: I to na pewno ale jeszcze zanim sowje zmagania rozpocznie Booker T zapraszamy na reklamę Unforgiven ,które odbędzie się za 3 tygodnie w Miami !

Wyświetliło się promo i oficjalne theme Unforgiven.

http://www.youtube.com/watch?v=TUHFfR8hWcA

Tylko w ten wieczór ,tej jedynej nocy w ciągu roku..

możemy sprawidzić...kto wytrzma najdłużej......

poznamy najtwardszych i najwytrwalszych w tym biznesie

przekonamy się czy radzą sobie z bólem i cierpieniem....

to wszytko możecie zobaczyć......................................

...tylko podczas UNFORGIVEN 2011 ! .......................

--------------------------------------------------------------

W ringu już widzimy Bookera T ,który czeka na swojego rywala. Po chwili słyszymy theme..

........Elijaha Burka.

Burke: Booker ,Booker ,Booker... może od razu powiem dlaczego to zrobiłem. Wiesz o co mi chodzi ? Tacy jak ty....... zawsze uprzywilejowani ,jako faworyci ,którzy są nimi tylko dzieki doświadczeniu. Ale przyznaj mi racje ,że twój czas w tym biznesie się skończył. Pora na młodszych Book więc moim zadaniem jest pozbycie się takich jak ty ! Więc poznaj swojego pierwszego rywala.

Słyszymy theme....

... Mata Strikera !

Gauntlet Match 1st fight : Booker T vs Matt Striker

Matt Striker powraca jako czynny zawodnik ale swojego powrotu raczej dobrze nie zapamięta. Od początku walki dużą przewagę miał Booker T ,który najpierw poczęstował nauczyciela serią punchy ,potem dołożył kilka Clotheslinów i zakończył walkę Axe Kickiem.W tym czasie słyszymy theme kolejnego zawodnika ,a jest nim....

....Curt Hawkins. Nowy rywal Bookera szybko zaatakował go serią punchy i ........ chciał wykonać Hangman's Facebuster ale Booker T odepchnął go i wykonał Book End ! Booker przypina 1..2.. ale Curt odpiął. Booker T zapina headlock jednak Hawkins szybko się z niego wydostaje i wykonuje Hangman's Facebusters ! Hawkins przypina ale tylko do dwóch. Były członek Dudebusters wchodzi na narożnik i.... Heat-Seeking Elbow Drop ! Hawkins znowu przypina ale znowu tylko do dwóch. Widzimy ,że jednak Elijah coś kombinuje i wzywa kolejnego zawodnika ,a jest nim Bobby Lashley ! Ale co się dzieje ! Zamiast atakować Bookera T wykonał Spear na Curcie i położył na niego swojego prawowitego przeciwnika ! Sędzia odlicza 1...2..3 i Curt Hawkins odliczony ! Booker T wstaje przy pomocy Lashleya i razem czekaja na kolejnego przeciwnika ,a będzie nim.....

..... Big Daddy V ale nie wchodzi on na ring i słyszymy kolejne theme.

To Orlando Jordan ! Razem z Big Daddym V wchodzą do ringu i natychmiast sa atakowani przez Bookera i Lashleya. Big Daddy V zdobył przewage nad Lashleyem i wyrzucił go z ringu ,ten sam los podzielił Orlando Jordan ,który po kilku punchach dostał Book End i Booker przerzucił go nad 3 liną za pomocą Clotheslinu. Kiedy Booker T odwrócił się otrzymał potężnego Forhead Chopa ,po którym upadł na matę. Na ring miał zamiar wbiec Orlando Jordan ale zainkasował speara od Bobbiego Lashleya ,który chwile potem znalazł sie w ringu by pomóc koledze. Jednak wpadł on od razu w łapska potwora i otrzymał potężny Chokeslam ! Publicznośc dopingowała "swoich" czyli zawodników ECW i każda chwila ,w której przeważali Lashley czy Boker T była kwitowana buczeniem i wyzwiskami w ich stronę. W tej chwili Viscere zaatakował Booker T ! Kopnął olbrzyma w brzuch ,odbił sie od liny i wykonał Axe Kick ,po którym przechodzi do pinu. 1..2...3 i Booker T wygrywa. Kto bedzie jego ostatnim rywalem ? To sam Elijah Burke ,który wbiega na ring z krzesłem i chce uderzyć nim Bookera jednak ten robi unik ,a Burke dostaje Shoulder Block od Lashleya ! Lashley podnosi go i... Inverted Front Powerslam ! Booker T jeszcze nie odlicza i dokłada Book End ! Dopiero teraz przechodzi do pinu. 1..2..3 i to Booker T wygrywa Gauntlet Match !

---------------------------------------------------------------

Po walce Booker T poprosił o mikrofon.

Booker: Nie tylko ty miałeś dzisiaj dale mnie niespodziankę Elijah ! Byłem dziś u samego prezesa WWE SJ'a i wiesz co ? Na Unforgiven zmierzymy się w starciu Tag Teamowym ! Ty i ten twój pomagier Jordan zmierzycie się ze mną i Bobbym Lashleyem !

Burke był zaskoczony tą wiadomoscią ,natomiast Lashley i Booker T celebrowali swoje zwycięstwo.Na koniec jesczez raz zabrzmiaął muzyka Unforgiven i pokazano karte ,czyli jak na razie jedyną potwierdzoną walkę na Unforgiven. Potem ECW zeszło z anteny.

http://www.youtube.com/watch?v=TUHFfR8hWcA

to wszytko możecie zobaczyć......................................

...tylko podczas UNFORGIVEN 2011 ! .......................

1. Tag Team Match : Booker T & Bobby Lashley vs Elijah Burke & Orlando Jordan.

---------------------------------------------------------------------

NEWSY

:arrow: # Oficjalnie zapowiedziano powrót pasów Light Heavyweight i Europen Championship ,pojawi się też nowy pas dla zawodników ,którzy przyszli z FCW jednak jego nazwa zostanie wybrana przez internautów (czyt. przez czytelników mojego Diary)

:arrow: # Na SmackDown! zadebiutują gwiazdy z poza wrestlingu ,które podpisały kontrakt z WWE.

:arrow: # Oficjalnie potwierdzono Unforgiven ,które odbędzie się w Miami.

:arrow: # Pierwszym przystankiem podczas lipcowego tournee WWE po Europie będą Niemcy ,a gala odbędzie się w Kolonii na Lanxess Arenie.

Gala wypadła nawet dobrze.Jedyne co jest nie potrzebne moim zdaniem to wstawki themów i titatronów z YT, ale ok.Strasznie długa gala :D Dobra walka Williama Regala z Rickym Ortizem oraz świetny ME.Ogólnie gala rozpisana ciekawie, ale zbytnio za długa :)

7+/10

Zapraszam do mnie :)

Friday Night SmackDown!

Możemy podziwiać pokaz pirotechniczny i słyszymy oficjalne theme SmackDown!. Po chwili obraz kamery zwrócony jest na komentatorów.

Cole: Witają państwa...

Mathews: ...Josh Mathews...

Cole: ....i Michael Cole. Witamy was na pierwszym SmackDown! po Drafcie.

Mathews: Tak jest. Do Niebieskiego Brandu dołączyło wielu dobrych zawodników, więc powinno być ciekawie.

Cole: A więc zapraszamy na pierwszy dzisiejszy pojedynek !

-----------------------------------------------------

Słyszymy theme.....

...... Hardcor Holly ! Jego rywalem będzie natomiast...

....Ted DiBiase !

Normal Match: Hardcore Holly vs Ted DiBiase

Obaj zawodnicy byli co do siebie bardzo ostrożni i pierwszy do ataku rzucił się młody DiBiase. Zaatakował on rywala serią punchy, po których nabił rywala na na liny i wykonał Clothesline na rozpędzonym Hollym. Po tej akcji, zdecydował się na headlock, jednak Hardcore Holly wykorzystał swoje doświadczenie i wyszedł z tej niebezpiecznej pozycji. Teraz to on zdobył sobie przewagę, wbił rywala Irish Whipem o liny i Dropkick w jego wykonaniu. DiBiase na deskach, co wykorzystuje Holly. Wchodzi na narożnik i..... Diving Leg Drop w jego wykonaniu ! Ale co się dzieje ? Światła na arenie gasnął, po chwili wszystko wraca do normy, a na srodku ringu stoi Kane ! Trzyma on w jednej ręce za szyję Teda, a w drugiej jego przeciwnika. Obaj zawodnicy przerażeni, próbują wyrwać się z uścisku ale nie mogą. Po chwili widzimy Double Chokeslam na obu panach, a Kane prosi o mikrofon.

Kane: Potwór jest zły ! A to nie oznacza nic dobrego. Przegrałem pas wagi cięzkiej.......nawet nie wiem jak to się stało ...ale...przegrałem. Jednak teraz nadejdzie pora na zemstę. To ja jestem najlepszy, najgroźniejszy i najbardziej przerażający na SmackDown ! Moim celem jest znów zostać World Heavyweight Championem i nic....ani nikt mnie przed tym nie powstrzyma. Jeśli jednak znajdzie się ktoś na tyle odważny, a może raczej głupi to skończy gorzej niż ta dwójka. I jeszcze jedno ! Po raz kolejny pewna osoba powraca tu i ma zamiar ze mną rywalizować, a raczej......jako jedyna jest w stanie mi dorównać. To mój brat Underatker. Może i bym się z nim pogodził gdyby nie to, że obaj dążymy do tego samego...... do pasa World Heavyweight Champion. Więc jesli będzie chciał go zdobyć, będzie mnie musiał pokonać !

------------------------------------------------------

REKLAMY

...............to wszytko możecie zobaczyć...........................

..........tylko podczas UNFORGIVEN 2011 !............

--------------------------------------------------------

Po powrocie widzimy tauntującego w narożniku Rea Mysterio, a po chwili słyszymy theme.....

.....Gavina Spearsa

Normal Match: Rey Mysterio vs Gavin Spears

Pojedynek bardzo jednostronny. O ile Spears wygrał zwarcie w pierwszej części pojedynku to potem już właściwie nie istniał. Otrzymał od Reya całą serie lowkicków, a nastepnie Dropkick, po którym Mysterio przeszedł do pinu. 1..2.. i Gavin odpina. Wysoki zawodnik o dziwo wstał pierwszy i zaatakował rywala punchem,a następnie Irish Whipem wbił rywala na liny i..... Hurricanrana w wykonaniu Reya ! Spears na linach i mamy 619, a do tego dokłada jeszcze TJ Drop ! Mysterio przypina 1..2..3 i to Rey zostaje zwycięzca tego pojedynku.

Zwycięzca: Rey Mysterio

Rey wstaje i cieszy się z wygranej kiedy...... na ring wbiega Batista ! The Animal wpadł do kwadratowego pierścienia i chciał zaatakować Meksykanina clotheslinem, jednak Rey zrobił unik, odbił sie od lin i wykonał na zwierzaku Hurricanranę ! Batista błyskawicznie wstaje i inkasuje Dropkick. Dave zamroczony, co szybko wykorzystuje Mysterio, który wskakuje na trzecią linę i próbuje wykonać TJ Drop ale..... Batista kontruje tę akcje na Spinebuster ! Rey leży na deskach ale Dave nie ma zamiaru przestać. Podnosi on rywala i wykonuje na nim Batista Bomb, po czym opuszcza ring przy ogromnym niezadowoleniu publiczności.

---------------------------------------------------------

Cole: A więc konflikt na linii Batista - Rey Mysterio jeszcze nie jest zażegnany.

Mathews: Rzeczywiście, Batista wpadł rozwścieczony na ring i zrobił swoje. Nie chciałbym być na miejscu Reya.

Cole: Uwierz mi Josh, ja także. A my zapraszamy już na kolejne starcie.

Pierwszym z zawodników jest......

......Intercontinental Champion - MVP ! A jego rywalem będzie......

.......Anarquia !

Normal Match: MVP vs Anarquia

Już na początku walki zapaśnicy doprowadzili do klinczu, który wygrał MVP. Mistrz interkontynentalny wbił rywala w narożnik i zaaplikował mu całą serie punchy. Przestał dopiero gdy interweniował sędzia. MVP chciał wykorzystać to, że jego przeciwnik znajdował się jeszcze w narożniku i wykonał Corner Clothesline. Meksykanin upadł na matę, a MVP przypina. 1..2 i w tym momencie sędzia przerwał liczenie ,ponieważ Anarquia dotknął nogą liny. MVP na fali i zakłada rywalowi headlock. Latynos traci coraz więcej sił, co zauważa Montel i zaciska uścisk jeszcze mocniej. Anqrquia jednak zbliża się do lin i po dłuższej chwili udaje mu się ich złpać. MVP zdenerwowany takim obrotem sprawy "rzucił" jego głową o ring. Amerykanin dostaje owację od publiczności co jeszcze bardziej go nakręca. Udaje się do narożnika i czeka, aż jego rywal się podniesie. Anarquia na kolanach, zauważa to MVP i funduje przeciwnikowi Drive-By Kick. MVP przypina, 1..2..2count ! Anarquia znalazł jeszcze siłę aby odpiąć. Montel po raz kolejny zakłada headlock ale tym razem Anarquia wstaje o wiele szybciej niż poprzednim razem i zadaje rywalowi całą serię uderzeń w brzuch. MVP zwolnił uścisk i niemal natychmiast dostaje Hangman's Neckbreaker ! Obaj zawodnicy na deskach i sędzia odlicza. 1..2..3..4..5..6..7 i obaj wrestlerzy powoli się podnoszą. Na wzajem wymieniają się punchami, całą serie przerywa były zawodnik TNA, który kopie Montela w brzuch i wykonuje Double Underhook Suplex ! Anarquia przypina 1..2..2count i MVP odpina. Anarquia zawiedziony takim obrotem sprawy ale jest zmotywowany by wygrać. Podnosi rywala i... punch w wykonaniu MVP'iego. Potem jeszcze jeden i drugi, aż w końcu Meksykanin odpowiada mu kopnięciem. Nastepnie odbija rywala od lin i.......inkasuje Play Of The Day ! Anarquia leży na ringu, a MVP celebruje nam Ballin' Elbow i wykonuje tą akcję ! Na sam koniec dokłada jeszcze Playmakera i przechodzi do pinu. 1..2..3 i sędzia kończy ten ciekawy pojedynek.

Zwycięzca: MVP

Jesteśmy na zapleczu, a tam Kelly Kelly zatrzymała na chwilkę Batistę.

Kelly: Dave, dlaczego.....

Batista: Rey ! Pewnie mnie słyszysz więc od razu mówie Ci.......to dopiero początek. Jeśli myślisz, że to co przed chwilą zrobiłem było najgorszą chwilą w twoim życiu to przygotuj się na więcej. Za tydzień zmierzymy się w ringu i zobaczymy jak dobrym zawodnikiem jesteś.

Cole: No Rey nie bedzie miał łatwo z The Animalem.

Mathews: Tak jest Michael ale już czas na kolejny pojedynek.

Na arenie słyszymy theme......

........Tag Team Championów, czyli The Corre. Towarzyszy im heat publiczności. Ich rywalami są.....

......The Usos Brothers !

Tag Team Match: The Corre vs The Usos

Walkę rozpoczynają Heath Slater i Jay Uso. Przewagę zdobywa ten pierwszy, który prowadząc do klinczu wbił rywala w swój narożnik. Tam jeden z zawodników rodem z Samoa zainkasował całą serię punchy. Następnie Slater wykonuje Irish Whip o liny i... Spinning SpineBuster w jego wykonaniu ! Slater przypina, a sędzia odlicza 1.. i Jay odpina. Slater podnosi go i zadaje mu kolejna porcję ciosów, po których wykonuje Jumping Reverse STO ! Heath znowu przypina, a sędzia po raz kolejny odlicza tylko do jednego z kawałkiem. Slater zrezygnowany zmienia się z Gabrielem. Justin od razu chce podnieść sobie jednego z braci Uso ale dostaje całą serię uderzeń w twarz. Gabriel zamroczony i inkasuje jeszcze Superkick ! Jay prowadzi go pod swój narożnik i dokonuje zmiany z bratem. Jimmy już w narożniku i mamay Diving Headbutt od Jimmi'ego Uso. Umieszcza on rywala w narożniku i przyklepuje z Jay'em. Ten wykorzystuje jeszcze obecnośc brata i wykonują Irish Whip into a Samoan Wreking Ball ! W tej chwili na ring wbiega Slater ale zostaje on zaatakowany przez Jimmiego. Slater zamroczony i Usosi wykonują na nim All-Us ! Obaj rywale leżą, a Usosi wspinają się na narożniki i..... Samoan Splash ! Jay Uso przypina, 1..2..3 i The Usos wygrywają.

Zwycięzcy: The Usos

Po walce Usosi wyraxnie pokazują, że będa chcieli walki o pasy Tag Teamowe ale..... w ringu ni z tąd ni z owąd pojawia się Big Show ! Łapie on zwycięzców za szyję i mamy Double Chokeslam ! Jednak na rampie znajduje się ktoś jeszcze. To Rikishi w towarzystwie... Shaquilla O'Neala i Le Brona Jamesa ! Obaj w koszulkach RAW wbiegają na ring i serią ciosów atakują Big Showa ! Za chwilę na ring wbiega Rikishi i pomaga im. Big Show porzadnie obity i Duble Clothesline od Le Brona i Shaqa na olbrzymie ! The Corre w tym czasie uciekli na rampę i tam pokazywali braciom Uso, że to oni są w posiadaniu pasów.

------------------------------------------------------------

Mathews: Big Show atakujący The Usos ? Być może będzie on jednym z członków The Corre ?

Cole: Teraz wydaje się to bardziej realne ale na RAW będą teraz Shaquille i Le Bron !

Mathews: Tak, to na prawdę dobrze zbudowani faceci więc powinni sobie poradzić w tym biznesie.

Cole: A teraz zapraszamy na reklamy, a po nich będziemy świadkami ostatniej walki dzisiejszego wieczoru.

REKLAMY

Wracamy na SmackDown, a dokładnie na Backstage,gdzie znajduje się Melina, a jej gośćmi są bracia Uso.

Melina: Witajcie, jak czujecie sie po wygranej ?

Jey: Szczerze to jak po każdej wygranej walce ale coś czuje, że niedługo się to zmieni, bo to w nasze ręce trafią pasy Tag Teamowe.

Melina: No cóż, organizatorzy mówią, że musimy już kończyć więc dziękuje za wywiad.

Jimmy: Nie ma sprawy, dzięki.

-------------------------------------------------------------

Na arenie rozbrzmiewa theme.....

....... Kane'a ! Jego rywalem będzie natomiast...

........ World Heavyweight Champion Edge ! Na twarzy Kane widzimy złość, podysca ją jeszcze Edge,który celebruje przed ringiem ze swoim pasem.

Normal Match: Kane vs Edge

Sędzia wchodzi do ringu i pojedynek ma się rozpocząć gdy na rampie pojawia się..... Jeff Hardy ! Fani nagradzają go owacją na stojąco, natomiast on ma coś do powiedzenia.

Hardy: Wiecie co ? Będąc na zapleczu wpadłem na pomysł, że zamiast nudzić się przed telewizorem wezmę udział w tej walce. Na dodatek zgodził się na to Teddy Long i teraz odbędzie się Triple Third Match o pas WHC !

Triple Third Match for World Heavyweight Champion: Edge vs Kane vs Jeff Hardy

Teraz walka rozpoczęta bez przeszkód, Edge i Jeff Hardy za wszelką cenę chcieli pozbyć się Czerwonego Potwora więc połączyli siły i ruszyli na niego. Kane zainkasował serie punchy i lowkicków, po których Jeff Hardy wbił go Irish Whipem na liny, a Edge wykonał Spear. Rated Superstar chciał przejść do pinu ale Dropkickiem zaatakował go Hardy ! Edge zamroczony dostaje jeszcze Twist of Fate od Jeffa ! Hardy przypina ale Kane już wstał i przerywa pin błyskawicznie. Łapie on byłego członka Hardy Boyz za szyję i przymierza się do Chokeslamu ale...... akcję Spearem przerywa Edge ! Wszyscy trzej zawodnicy na deskach, sędzia odlicza, a towarzyszą mu krzyki fanów. Sedzia odliczył do 6 i pierwszy wstał Edge, złapał on Kane'a i przymierzał się do suplexu ale w tym samym czasie na naroznik wszedł Hardy i wykonał Double Whisper In The Wind ! Jeff przypina Edga ale sędzia odlicza do dwóch, po chwili próbuje pinu z Kane'm ale sędzia po raz kolejny kończy odliczanie na liczbie dwa. Jeff wstaje, a za jego plecami już gotowy do Spearu Edge ! Jeff jednak domyslił się, że coś się szykuje i Enzuigiri w jego wykonaniu ! Edge pada na matę jak rażony piorunem, a na nogach już Kane ,który inkasuje kopnięcie w brzuch, a następnie Reverse Of Fate na Kane'anie !

Jeff Hardy wchodzi na narożnik i tauntuje. Po chwili przymierza się do Swanton Bomb i........ mamy Swanton Bomb na Kanie ! Jeff nie przypina, a wraca na narożnik i chce powtórzyć tą akcję i......... trafia prosto w kolana Edga ! Rated Superstar podnosi się i czeka aż jego rywale wstaną. Edge gotowy do Speara ale obaj rywala wstają w tym samym czasie. Edge bierze rozbieg i.. Big Boot od Kane'a ! Jeff też chce zaatakować potwora ale również nadziewa się na Big Boot'a. Kane tauntuje, a....na arenie gaśnie światło ! Słyszymy theme Undertakera ale nic nie widać, po chwili wszytko wraca do normy. Jak sie okazuje wszytko pozostało bez zmian. Kane przerażony zauważa, że jego rywale wstają więc podchodzi do nich i łapie ich za szyję. Jeszcze chwilę rozgląda się po hali i...... Double Chokeslam w wykonaniu Czerwonego Potwora ! Kane przypina Edga, 1..2..3 i mamy nowego mistrza Wagi Cięzkiej !

Zwycięzca: Kane

Kane bierze pas w swoje ręce i ma zamiar wykonać swój moveset ale...... światła gasną na arenie po raz kolejny. Ring zostaje podświetlony na niebiesko,a halę przepełnia gęsta mgła. Kane zbliża się do lin od strony titantronu. Na sekundę światło gasnie całkowicie, a kiedy znowu mamy normalne oświetlenie za jego plecami widzimy Undertaker'a ! Deadman jest wściekły, po chwili Kane odwraca się i zuważa swojego brata. Kane jest przerażony, i nie może powiedzieć ani słowa. Po chwili Undertaker rzuca się na Kane'a z seria punchy. Kane jest już w drugim świecie, Undertaker odbija sie od lin i Running Big Boot ! Potem wynosi Kane i wykonuje Tombston Piledriver ! Po tym światło znowu gaśnie....... a SmackDown! schodzi z anteny.

--------------------------------------------------------------

NEWSY

:arrow: # Właściciel federacji czyli SJ, jest zadowolony z Tag Teamu braci Uso więc mogą oni liczyć na push i writerów.

:arrow: # Na dzisiejszym SmackDown! zadebiutowali Shaquille O'Neal i Le Bron James. Oczywiscie nie będa oni czynnie walczyć, a od czasu do czasu pojawiać się na tygodniówkach. Udało sie ich zatrudnić tylko dlatego, że NBA w tym roku nie wystartuje.

Może najpierw taki komentarz an całokształt: masz cholernie dużo na głowie! SD!, RAW, ECW i jeszcze ja Ci tutaj przychądzę i krytykujęwszystko co się da :twisted: . Podoba mi się to, jak dajesz taki nieprzewidywalny wynik walki. Np. Corre vs. Uso's lub Judas Mesias vs. Mick Foley (ale szkoda Foley'ego). Nie widzę żadnych błędów ortograficznych, wszystko jest dobrze pogrubione, przechylone czy wyśrodkowane. Naprawdę, jestem pełen podziwu, że masz 3 gale na głowie a mimo tego, stoi to na bardzo wysokim poziomie. Daję Ci 6-/6 ;).

Wykrzyknik stawiaj od razu po zakończeniu zdania! :D Taka mała uwaga. A teraz to co się tutaj dzieje. RealAmerican słusznie zauważył, że masz sporo na głowie. Trzy rostery a Tobie dalej chce się pisać. Ogólnie dalej ciężko jest mi się w ty wszystkim połapać gdyż masz tyle gwiazd w swojej federacji, że to się w głowie nie mieści. Najważniejsze to to, że nie popełniasz błędów ortograficznych a jeśli tak to nie rzucają się w oczy. Zmiana mistrza na pewno ożywi SmackDown. Zobaczymy jak to pociągniesz. Dobrze sobie radzisz i tak 3maj!

P.S. Zapraszam do siebie.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

• 4 miesiące temu...

Monday Night RAW

Słyszymy theme RAW, któremu towarzyszy pokaz pirotechniczny. Po chwili obraz kamer przenosi się do komentatorów.

Grisham: W poniedziałkowy wieczór witają państwa Tod Grisham i...

Lawler::.. Jerry Lawler!

Grisham: Witamy na kolejnym w RAW w drodze do Unforgiven.

Lawler: Z pewnością będzie to niesamowita gala ale przed nami jeszcze kawał czasu.

Grisham: Tak jest Jerry, w takim razie zaczynamy dzisiejsze show!

Słyszymy theme....

..... Chrisa Jericho ! Jego rywalem będzie natomiast...

.... Celtic Warrior Sheamus !

Normal Match: Chris Jericho vs Sheamus

Początek walki był dość nudny. Obaj zawodnicy wymieniali się ciosami, po czym słabszy okazał się Jericho. Sheamus wykorzystał to i wbił rywala Clothslinem w narożnik. Sheamus jednak zbyt długo celebrował Corner Clothesline i nadział sie na wystawionął przez Chrisa nogę. Jericho załozył rywalowi headlock jednak ten uwolnił się i wykonał na nim całą serię Clotheslineów. Y2J wstaje w amoku i otrzymuje Big Boota od rywala. Sheamus przeszedł do pinu ale sędzia dolicza do dwóch. Sheamus wstaje i zbiera się do Bicycle Kicku ale Chris robi unik, a Irlandczyk przewraca się przez jego nogi. Chris nie zwleka i błyskawicznie zapina Walls Of Jericho! Sheamus jest daleko od lin i odklepuje.

Zwycięzca: Chris Jericho

-------------------------------------------------------------------------------------

Na zapleczu widzimy Miza, który pewny siebie idzie w bliżej nieokreślonym kierunku. W pewnej chwili znika nam z obrazu i słychać głosny trzask, kamerzysta szuka obiektywem Miza i widzimy rozbite szklane drzwi. Operator podchodzi bliżej, a za nimi znajduje się pocharatany Miz!

-------------------------------------------------------------------------------------

Lawler: Auć ! Mimo, że nie darze tego chłopaka sympatią to szczerze mu współczuje.

Grisham: Ciekawe kto mu to zrobił Jerry ?

Lawelr: Powiem Ci, że nie mam bladego pojęcia ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie poznamy tą osobę.

Grisham: A my zapraszamy na kolejna walkę!

....R-Truth! Jego rywalem będzie......

.....Husky Harris!

Normal Match: R-Truth vs Husky Harris

R-Truth nieco zaniepokojony, bo wie, że w każdej chwili na ring może wbiec tag teamowy partner Harrisa. Husky natomiast pewny siebie jakby wiedział, że zwycięstwo ma jak w rękawie. Obaj zapaśnicy zatoczyli pare kółek, aż doszło do klinczu. Silniejszy okazał się były członek Nexus. Odbił on rywala od lin tak, że Truth odbił się od tych leżących na drugim końcu ringu i zaatakował rozpędzonego przeciwnika clotheslinem. Truth upada na matę, a Husky już próbuje zakończyć pojedynek przypinając go. 1...2 i Truth odpina. Husky podnosi więc rywala i atakuje go serią punchy. Kiedy zauważa, że R-Truth traci siły łapie go i wbija irish whipem w narożnik tak, że ten uderza w niego barkiem. Hurris na fali, podchodzi do R-Trutha, wyciąga go z narożnika i... inkasuje od niego silny cios w twarz! Hurris złapał się lin, a Truth odpoczywa, po chwili jednak łapie on przeciwnika i suplex w wykonaniu Trutha! Czarnoskóry zawodnik czeka, aż Husky wstanie i całą serią clotheslinów częstuje Harrisa! Były uczestnik w NXT wstaje w szoku. Truth przymieża się do What's Up ale w kierunku ringu już biegnie McGililcuty! Micheal już w ringu chce zaatakować Trutha clotheslinem ale ten robi unik, odbija się od lin i mamy Lie Detector wykonany na McGillicutym! Powoli wstaje też Husky co zauważa Truth. Odbija się od lin i... mamy Scissors Kick w jego wykonaniu! R-Truth przypina, 1...2...3 i to R-Truth wygrywa to starcie.

Zwycięzca: R-Truth

--------------------------------------------------------------------------------------

Po walce R-Truth poprosił o mikrofon.

Truth: Shout Up! Tak naprawdę nie mam wam nic do powiedzenia, jednak jest ktoś komu chciałbym przekazać pewną wiadomość. Tak, jest nią Mark Henry! Tydzień temu dałem mu do zrozumienia, żeby cieszył się swoim pasem jak najlepiej, bo bardzo szybko go straci. Więc Mark jeśli mnie słyszysz to mówię, że na Unforgiven zmierzysz się ze mną w walce o pas US!

REKLAMY

Gala WWE Unforgiven już za dwa tygodnie !

2. Normal Match o US Champion : Mark Henry vs R-Truth

------------------------------------------------------------------------------------

Akcja znowu dzieje się na Back Stage'u. Tym razem widzimy Vipera, a dokładnie jego plecy. Orton skręca w boczny korytarz i znowu słyszymy huk. Operator znowu kieruje obraz na miejsce akcji, a tam Randy z rozbita głową, a obok niego znajduje się połamany kij bejsbolowy! Za chwilę na miejscu pojawiają się sanitariusze.

------------------------------------------------------------------------------------

Grisham: Ten facet jest bez skrupułów Jerry.

Lawler: Masz racje, nie wiem kto to ale lepiej nie stawać mu na drodze.

Grisham: Podzielimy się z państwem najnowszą wiadomością, bo w dzisiejszym ME zobaczymy walkę pomiędzy mistrzem WWE The Rockiem, a Johnem Ceną!

Lawler: To na pewno będzie emocjonujące starcie więc...

W tym momencie rozbrzmiewa theme.......

.........Scotta Steinera!

Steiner: Zamknijcie się, bo mam coś ważnego do powiedzenia! Tydzień temu, w tym ringu pokonałem Triple H'a.Haha wiem, że wam się to nie podoba ale mi sprawiło to wielką przyjemność.Jednak to nic w porównaniu z tym co zrobiłem mu potem....

Triple H: Tak, potrąciłeś mnie autem na parkingu jak zwykły tchórz!Posłuchaj mnie panie Scott Steroids, pożałujesz tego, że ze mną zadarłeś! Lekarze mówią, że już w następnym tygodniu moge zacząć treningi, tak więc ty i ja na Unforgiven w stypulacji Extreme Rules!

Steiner: Ta..

Triple H: ...Nie przerywaj mi! Mam dla ciebie jeszcze jedną niespodziankę. Skoro ja nie moge dzis spuścić ci lania to zrobi to ktos inny!

Steiner: Nie możesz!

Triple H: A właśnie, że moge, bo widzisz mój przyjacielu...... To ja stanowię tą gre!

Rywalem Scotta będzie...

........Goldberg! Wbiega on szybko do ringu, w którym błyskawicznie pojawia się sędzia.

Normal Match: Scott Steiner vs Bill Goldberg

Pomimo tego, że Big Popa nie był przygotowany do walki to on jako pierwszy rzucił się na rywala. Zaatakował Goldberga całą serią punchy, a zakończył ją dopiero po interwencji sędziego. Scott wyraźnie zdenerwowany, chce wyrzyć się na przeciwniku. Dopada do Goldberga i doprowadza do klinczu. Bill wyrywa się, zachodzi rywala od tyłu, łapie go w pół i ściska jego żebra. Steiner jednak dość szybko wyzwala się z uścisku Goldberga i atakuje go całą serią ciosów łokciem. Goldberg puszcza rywala i inkasuje clothesline! Bill leży na macie, a Steiner łapie powietrze. Po chwili Goldberg już na nogach i inkasuje silne kopnięcie w brzuch, a po chwili Big Popa wykonuje mu Steiner Flatliner! Steiner przypina 1...2...2 count! Steiner tauntuje, na co publiczność reaguje buczeniem. Podnosi on Goldberga i clotheslinem wbija w narożnik, a za moment dokłada do tego corner clothesline. Scott znowu próbuje zakończyć ten pojedynek ale sędzia dolicza jedynie do dwóch. Rozwściecza to Steinera, który wyrzuca rywala z ringu ponad trzecia liną. Steiner również opuszcza kwadratowy pierścień i chwyta za krzesło! Sędzia ostrzega go, że jeśli uderzy nim Goldberga to zostanie zdyskwalifikowany. Na twarzy Steinera pojawia się szyderczy uśmiech i zaczyna on okładać krzesłem swojego rywala. Sędzia próbuje go powstrzymać ale Steiner odpycha go. Na koniec wrzuca rywala na stół komentatorski, za chwile sam się na nim pojawia i wykonuje Steiner Screwdriver! Stół rozpadł się na kawałki, a Steiner opuszcza arenę.

Zwycięzca: Bill Goldberg przez DQ

--------------------------------------------------------------------------

Obraz zostaje skierowany na Johna Cene, który jest w drodze na ring. W pewnym momencie podchodzi do niego CM Punk i zyczy mu powodzenia. John przyjmuje je ze zdziwieniem.

-------------------------------------------------------------------------

W ringu już znajduje się The Rock i John Cena ale nie ma sędziego. Po chwili słyszymy theme....

....... CM Punk'a! Wychodzi on na dodatek w stroju sędziowskim, a za razem z walizką w ręku!

Special Refree Match CM Punk: The Rock vs John Cena

Obaj zawodnicy są zdziwieni "otrzymanym" arbitrem. CM Punk jednak wydaje się być zadowolony i wskazuje aby rozpoczeli walkę. Pierwszy atakuje The Rock doprowadzając do zwarcia, jednak przegrywa je, a Cena wpycha go do narożnika. Tam atakuje Dwayne'a całą serią punchy do momentu, w którym Rock nie odepchnął go nogą. Dwayne podnosi Cene, odbija irish whipem od lin i... inkasuje running shoulder block! The Rock wstaje ale jest w szoku co wykorzystuje John i atakuje go clotheslinem. John powtórzył tą akcję do momentu, w którym The Rock nie wstał z maty. Cena wie co robi i sygnalizuje Five Knuckle Shuffle! Odbija się od jednej liny, następnie od drugiej i...... The Rock robi unik! Dwayne wstaje, zarzuca Johna na barki i wykonuje samoan drop! The Rock przypina, a Punk odlicza 1...2.. i John odpina. The Rock ma pretensje do Punka, że odliczał zbyt wolno jednak Punk lekceważy go. Dawyne nie marnuje czasu, podnosi Cene i mamy Flowing Snap DDT! Cena się nie podnosi, a The Rock sygnalizuje People's Elbow! Odbija się od jednej liny, nastepnie od drugiej i.... People's Elbow w jego wykonaniu! Dwayne jeszcze raz podnosi rywala i dokłada Rock Bottom! Dopiero teraz przypina.1...2.. i Punk przestaje odliczać! Śmieje się Dwaynowi prosto w twarz. The Rock chce zaatakować go clotheslinem ale Punk robi unik, kopie Rocka w brzuch i wykonuje na nim GTS! Następnie kładzie nieprzytomnego Cene na zawodniku rodem z Samoa i odlicza do trzech! Cena wstaje obolały i nie wie co się dzieje, spogląda na Punka, a ten po raz kolejny dziś wykonuje GTS i wyrzuca Johna z ringu! Były lider S.E.S. i grupy Nexus bierze walizkę i zastanawia się nad jej użyciem! Po chwili Punk uśmiecha się do siebie i opuszcza ring.

Monday Night RAW zeszło z anteny.

NEWSY

:arrow: Część zawodników zatrudnionych w federacji ma być "wypożyczona" do innych organizacji z opcją natychmiastowego powrotu.

:arrow: Nadal pozostaje nieznany zawodnik, który zaatakował Miza i Randy'iego Ortona, jego tożsamość może zostać ujawniona podczas jednej z najbliższych gali PPV.

:arrow: Kontuzje Miza i Ortona nie są prawdziwe, obaj zawodnicy dostali wolne, ponieważ writerzy nie mają dla nich konkretnych planów w najbliższym czasie.

Dawno już nie komentowałem ale teraz znalazłem trochę czasu i przeczytałem Twoją galę, którą dodałeś po długim czasie. Na tej gali nie było aż tylu nieznanych mi zawodników a więc o wiele inaczej się czytało. Do walk nie będę się przyczepiał gdyż oczekuję tylko większego poświęcenia przy PPV a na tygodniówkach to można sobie olać opisywanie walk. Za mało backstage'u. Jak w wielu komentarzach pod różnymi diary można było przeczytać tak i teraz napiszę, że bez tego nie rozkręcisz żadnego dobrego feudu. Radzisz sobie nieźle i pozostaje życzyć Ci wytrwałości.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Cieszę się z faktu, że powróciłeś do pisania swojego diary. Jak dla mnie jest ono fajne, ciekawe i dobrze, że jest kontynuowane.

RAW:

Zaznaczam, że literówki są:

Lawelr: Powiem Ci, że nie mam bladego pojęcia ale mam nadzieję, że w najbliższym czasie poznamy tą osobę. Grisham: A my zapraszamy na kolejna walkę!
suplex w wykonaniu Trutha!
Coś mi się zdaje, że jednak Truth nie dałby rady na Husky'm wykonać Suplexa. Jeden segment na galę to trochę mało :P mimo to był ciekawy. Składy walk dobrałeś ciekawe i dobre co według mnie zasługuje na plusa. Segment nie długi i tylko jeden to trochę mało, ale jak już wspominałem był dość ciekawy. Dobre rozpisy walk chociaż w niektórych momentach nie jestem w stanie wyobrazić sobie np.Suplexa od Trutha na Harrisie, bo to jest nie możliwe. Ogólnie dobry odcinek.

Ocena: 7/10

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...