Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Diary by Seba_KKS

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jestem tu początkujący ale chcialem spróbowac swoich sił i napisac diary. Mam nadzieje że będziecie wyrozumiali, czytających prosze o krytykę abym mógł zmieniac sie na lepsze.

Czas: Tydzień przed Wrestlemanią XXVII

Posiadacze pasów: John Cena – WWE Champion

The Miz- United States Champion

Rostery: Na razie takie jak obecnie.

Historia przejęcia federacji:

TNA największy rywal WWE oskarzyło Vinca o nielegalne prowadzenie działalności jaką jest jego fedracja oraz o fałszerstwa finansowe.Jednak na samych oskarżeniach się nie skończyło i prezes „rywala zza miedzy” zgłosił sprawę do sądu.Wartość federacji raptownie spadła więc Vince (który ciagle uważał że jest niewinny) zdecydował sie na sprzedaż swojego „królestwa”,którego na czas dochodzenia musiał zakończyć działalność.Chetnych było nie wielu jednak jeden z nich był bardzo zdeterminowany aby odkupić WWE.

Był nim Sebastian Johnson, Polak ,który sam jeszcze nie dawno sprzedał swoja firmę elektroniczną.Zaoferował on Vincowi 50 mln $ za wykupienie tego biznesu na co on sie zgodził.Po przejęciu WWE SJ( taki chciał mieć przydomek) wytoczył TNA proces o bezpodstawne oskarżenie federacji i zarządał 200 mln $ „zadośćuczynienia”.Udało mu sie wygrać proces i uzyskać odszkodowanie oraz przyczynić się do upadku największego konkurenta ( TNA nie wytrzymała finansowo).

Monaday Night RAW

Słyszmy theme RAW oraz możemy obejrzeć pokaz pirotechniczny.Na Ringu pojawia się nowy właściciel federacji czyli SJ, a oto jego theme !

SJ: Witam wszystkich widzów zgromadzonych własnie tu w Nowym Jorku.Zresztą nie tylko widzów ale i wszytkich zawodników,komentatorów i ludzi związanych z tym biznesem .Nazywam się Sebastian „SJ” Johnson i jestem nowym właścicielem tego show.Pomimo tego że jestem zerem w świecie zapasów, a co do tego sportu, to Wrestling jest moją pasją od dzieciństwa. Od kąd pamietam sledziłem poczynania takich ikon jak Hulk Hogan, Bret Hart czy świętej pamięci Andre The Giant.Nie obce mi sa jednak nazwiska dzisiejszych „gladiatorów”. Kiedy więc dowiedziałem się że WWE jest na sprzedaż podjąłem decyzje o jej wykupieniu bez chwili zastanowienia.Jednak..... za tydzein miała sie odbyć Wrestlemania.... i odbędzie sie ona zgodnie z planem i dzis dowiemy sie kto z rosteru RAW zmierzy sie podczas najważniejszej gali w roku.Jednak dziś pod koniec Show pojawie się na ringu i przedstawie jedą z walk wieczoru na najbliższej WM’ce.

A teraz odbędzie się Fatal 4 Way którego zwycięzca zmierzy się z obecnym posiadaczem US Championship The Mizem na Wrestlemanii.

Znowu rozbrzmiewa theme SJ’a który opuszcza ring.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Głos zabierają komentatorzy Jerry Lawler i Tod Grisham.

TG: Witają was Tod Grisham i Jerry Lawler dziś byliśmy świadkami przedstawienia nowego własciecila WWE SJ’a.

JL: Tak miejmy nadzieje że będzie zarządzał federacja lepiej niż Vince Mcmahon którego pozdrawiamy.

TG: Również mam taką nadzieje lecz teraz zmieniamy temat i czas na pierwsza walke dzisiejszego wieczoru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na początku na arenie pojawia się Evan Bourne przy dużym aplauzie publiczności.

Do ringu zmierza CM Punk z członkami grupy Nexus.

Normal Match: Evan Bourne vs CM Punk

Wiadać było że to Bournowi bardzo zależało na zwycięstwie.Mocne lowkicki i CM Punk już na kolanach.Evan dokłada Enzuigiri i Punk znajduje się na macie.Próba przypięcia 1.. i Punk odpina.Bourne czeka aż CM Punk wstanie i wykonuje dropkick jednak Punk robi unik odbija sie od lin i clothesline na Bournie.To jeszcze nie koniec Punk dorzuca arm wrench. I szybko przechodzi do Anaconda Vice.Bourne szybko traci siły jednak próbuje wstać,zmienia pozycje i kopie w głowe lidera Nexusa.Obaj leżą na macie sędzia odlicza do 4 i obaj na nogach.Punk rozpędza się i otrzymuje drop kick w kolana od Evana.Już wiemy co się stanie! Evan na narożniku szykuje sie do Air Bourne.... i jest!! Mamy akcje kończąca w wykonaniu Bourna i przypięcie 1..... i w ringu już David Otunga który atakuje Bourna ,wynosi go pod scoop slam i wykonuje go.CM Punk na nogach ale co sie dzieje atakuje on Otunge! Seria kopnięć i Punk wyrzuca go z ringu. Członkowie z Nexusa już przy Davidzie ,a Cm Punk zdejmuje opaskę Nexus i rzuca nią w swoich „poddanych” po czym opuszcza ring.

Zwycięzca: Evan Bourne przez DQ

------------------------------------------------------------------

TG: Jerry czy ty widziałes to co ja ?

JR: Tak, sam w to jeszcze nie wierzę ale pewnie oznacza to koniec Punka w Nexusie.

TG: Zgadzam się z tobą Jerry.Jednak przed nami kolejny już pojedynek.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Tak to on ! John Cena pojawia się na rampie wraz z niesamowitą wrzawą wśród fanów.Już jest w ringu i prosi o mikrofon.

Cena: Witajcie wszycy fani WWE !!!!!!

Cena: Za moment zmierze się w ringu jednak przed tym chciałem wam powiedzieć że z kim bym nie walczył na Wrestlemanii to i tak utrzymam się w posiadaniu pasa WWE.

W tym momencie słyszymy to theme( i heat publiczności):

Truth:Shout Up ! Cena chyba nie myślisz, że uda ci sie mnie pokonać ?

Cena: Ciebie? Przeciez jeszcze nie wiadomo kto zmierzy się ze mną na 27 Wrestlamanii.

Truth: W takim razie teraz ja kontra ty,jesli przegram to nie będe mógł walczyć z toba o pas WWE na Wrestlemanii, a jesli wygram to wybiorę rodzaj walki w jakiej sie zmierzymy na WM, co ty na to John ? Podejmiesz decyzje od razu czy zapytasz o zdanie swoich „małych Jimmy’ch”?

Cena: Jesli uważasz Truth że to śmieszne to jesteś w błędzie, poniewaz dla mnie najwazniejsi są fani. W takim razie (zwraca się do publiczności) Cenation dajcie mi do zrozumienia czy chcecie abym dziś stoczył walkę własnie z R-Truthem i dał mu porządna lekcje pokory ? W takim razie tu i teraz Truth jestem gotowy !

--------------------------------------------------------------------------------------

Normal Match : John Cena vs R-Truth

Zaczynamy od zwarcia pomiędzy oboma zawodnikami z którego lepiej wyszedł Cena. Wepchnął Trutha w narożnik gdzie zadał mu kilka ciosów znowu go złapal i Irish Whip w naprzeciwnym narożniku.Cena czeka aż Truth przyjmie pozycje pionową i szykuje sie do Clotheslin’u w narożniku ale Truth robi unik i Cena nadziewa się na narożnik. Truth atakuje Cene ,seria ciosów w głowe. Cena osuwa sie w dól a sędzia odlicza Trutha ,który przerwał akcję.kiedy tylko sędzia się odsunął Truth wykonał Forhead Chopi odbiega szykuje sie do Cannonbal’a co wyraźnie sygnalizuje (towarzyszy mu przy tym buczenie publiki).Bierze rozbieg ale Cena uciekł ! John jest rozwścieczony natomiast Truth z trudem się podnosi co nie wrózy mu nic dobrego.Inkasuje od Johna całą serie Running leaping shoulder blocków, Truth wstaje ale już znajduje się na drugim świecie.Cena wynosi Trutha na barki i widzimy Attitude Adjustment jedank Cena nie przypina i zapina STF ! R-Truth próbuje dostać sie do lin jednak jest stanowczo za daleko i odklepuje.

Zwycięzca: John Cena

-----------------------------------------------------------------

Reklamy i promo nadchodzacej Wrestlemanii

Szatnia Nexus w której siedzą wszycy jego członkowie oprócz CM Punka który własnie do niej wchodzi.

Otunga: Punk co ty robisz czy ty ..

Punk: Zamilcz ! To co zrobiłeś było mi nie potrzebne i sam dałbym sobie rade. Ale doszłem do wniosku że wy jestescie tylko kula u mojej nogi i blokujecie moją drogę do tytułów więc żegnam panowie.

Ryan: Wiecie co Punk mial racje ,nie tylko jemu uniemozliwiacie osiagnięcie sukcesów ale mi również !

McGuillicuty i Husky Hurris z osłupieniem patrzą na Otunge który również zdjemuje opaske i rzuca nia prosto w twarz Huskiego po czym wychodzi.Obaj „Rookie” popatrzyli się znowu na siebie zasmiali sie i przybili sobie piatke.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TG: Jerry czyzby od teraz Nexus tworzyli sami McGuillicuty i Husky Hurris ?

JL: Wydaje się że tak, jak widzieliśmy śladami CM Punka poszli Mason Ryan i David Otunga więc ich napewno w Nexusie nie zobaczymy.

TG: Też tak sądze JR ,a przed nami najważniejsza walka dzisiejszego wieczoru czyli Fatal 4 Way ,którego zwycięzca na Wrestlemani będzie miał prawo w walce o US Championship.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reklamy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fatal 4 Way o miano pretendenta US : Mark Henry vs Mason Ryan vs Sheamus vs John Morrison

Walka już trwa, widzimy Sheamusa leżącego poza ringiem oraz Marka Henrego, który atakuje Masona Ryana. Na ring wbiega John Morrison i dropkickiem próbuje powalić World Strongest Man’a co mu się nie udaje. Henry rozwścieczony odpycha masona Ryana i dopada Johna Morrisona. Wciska go w narożnik i seria Punchy, Shamal of Sex zamroczony, a Henry przygotowuje sie do Clotheslinu, ale cała akcję przerywa mu Sheamus ! Celtic Warrior zaatakował Henrego Bicycle Kickiem. Sheamus tauntuje jednak nie widzi że za jego plecami znajduje się Mason Ryan ! Odwraca się i inkasuje Spear od Ryana, to samo wykonuje na wstającym Morrisonie i przypina go. 1...2... i na Ryanie siada Mark Henry ! Sędzia liczy od poczatku 1...2...3.. Pinfall i koniec walki ,World Strongest Man pretendentem do US Champion !

TG: Niespodziewałem się takiego wyniku, pomimo tego że Mark to najśilniejszy człowiek świata.

JL: Ja wcale nie jestem zaskoczony wynikiem tej walki bo od samo poczatku czułem że Henry odniesie dziś zwycięstwo.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Backstage i wywiad z Huskim Hurrisem McGuillicutym.

Eve: Cześć chłopcy, czy to juz koniec grupy Nexus ?

MG: Nie i jeszcze raz nie ! Nexus istnieje nadal a w jego skąład wchodze ja i Husky.

Eve: Czy nie macie żalu do swoich „partnerów” za opuszczenie waszej grupy.

Husky: Ani troche , sądzili ze Nexus blokuje im możliwość zdobycia tytułów a to kłamstwo, jedynymi osobami kóre cokolwiek komu blokowały był Otunga i ten zwierzak Ryan. Dzieki temu że odeszli otworzyły sie przed nami nowe mozliwości.

Eve: Co macie na myśli ?

Micheal: Otuż to droga Eve ,że własnie wracamy z biura SJ’a który przekazał nam że to my na Wrestlemanii zmierzymy się o Tag Team Champion z Vladimirem Kozlovem i Santino Marellą. .------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na ringu pojawia się SJ przy swoim themie.

SJ: Zobaczyliście już wszytkie walki które miały się dziś odbyć , jednak po WM’ce zapewniam że show bedzie dłuższe i bogatsze. Nie po to jedank tu jestem, moim zadaniem jest , a właściwie było wyłonić zawodnika który na najwazniejszej gali roku zmierzy się z Johnem Ceną o pas mistrzowski WWE.

Propozycji było bardzo wiele ,Orton,Sheamus czy CM Punk . Ale żaden z tych zawoników nie będzie walczył za tydzień z Johnem. Udałem sie po pomoc do człowieka który ma więcej doświadczenia ode mnie, który jest bardzo bliski show jakim jest RAW a jest nim Generalny Menager Raw , który zaraz sam powie kogo wybrał do walki o pas WWE !

TG: Czyżbysmy w końcu poznali GM Raw ?

JL: Wszystko na to wskazuje ,aż sam nie moge sie doczekać kto może nim być.

Światła na arenia zgasły i rozbrzmiewa ta oto muzyka:

http://www.youtube.com/watch?v=UBp8n1fTYXc

JL: To Ricky Steamboat !

TG: To rzeczywiście on ,niesamowite Ricky Steamboat Generalnym Menagerem RAW !

Ricky: Witam WWE Universe !!!

Ricky: To własnie do mnie z pomoca zwrócił się nowy prezes federacji SJ. Nie mogłem mu odmówic tym bardziej jesli chodziło o wybór czlowieka ,który może zostac nowym mistrzem WWE.A więc postawiłem na doświadczonego zawodnika który smak zwycięstwa zna lepiej niż my wszycy tu zebrani razem.

Panie i panowie w walce o pas WWE na Wrestlemanii 27 John Cena zmierzy się z ...

TG: Już wiemy kto będzie rywalem Johna Ceny na najbliższe Wrestlemanii, jest nim The Rock !

JL: Tak coś niesamowitego, powrót legendy i olbrzymiej giwazdy, teraz żaden sznujacy sie fan WWE nie może przgrapic zbliżającej się Wrestlemanii.

W taki oto sposób RAW schodzi z anteny.

NEWSY:

:arrow: Dużo mówi się że na Wrestlemanii dojdzie zostanie ujawniiona szokujaca wiadomość.

:arrow: Prawdopodobnie NXT oraz FCW zostanie usniete a w ich miejsce powstanie ECW,którre będzie miało an celu rozwijac młodych Wrestlerów oraz przywrócenie Hardcoru do WWE ( prawdopodobnie niektóre gale beda wyłacznie dla dorosłych).

:arrow: Po upadku TNA nowy prezes WWE ma zainwestować w nowych zawodników dla swojej federacji (podobno nie tylko w tych z ECW).

:arrow: Po zakończeniu Wrestlemanii na zostac dokonany Draft a w tygodniu odbędzie się tylko jedna gala i to nietypowo w sobote.

:arrow: Na Wrestlemanii odbedzie sie pojedynek pomiedzy Undertakerem a HBK którego zapowiedź odbędzie się na piatkowym SmackDown.

Zapraszam do czytania mojego Diary

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32538

17617010354e0da0105bfce.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Seba_KKS

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 19 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Tomos
      Dorzucą stypulację "if Roman wins, Rollins przeprasza za rozpad Shield" i ludzie będą klaskać uszami. Plus, to w końcu main event dla Punka
    • IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
  • Dodaj nową pozycję...