Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Vttitude #7 In CM Punk We Trust (spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dziękuję za wasze odpowiedzi na moje pytanie o ewentualnym odejściu Philipa. Wasze odpowiedzi rozjaśniły mi jedną sprawę, którą pominąłem w swojej jak się okazało błędnej dedukcji, ponieważ założyłem, że odejście = równa się przejście do innej federacji. Oczywistym jest fakt, że tak się stać nie musi i Vince z Punkersem rzeczywiście mogli się umówić się na coś w stylu, że "Punk tutaj trochę narozrabiasz, odejdziesz zrobisz sobie przerwę a następnie wrócisz w blasku chwały i dostaniesz duży push na starcie". Jeśli tak rzeczywiście jest to WWE musi mieć duże zaufanie do Punka ponieważ przypomina mi się sytuacja z Jeffem który z tego co pamiętam odszedł z WWE w dobrych stosunkach z zamiarem zrobienia sobie przerwy i powróceniu do fedki Vince po długich wakacjach a jak się skończyło wszyscy wiemy. Mimo wszystko zostaję przy opcji, że CM zostanie. Uważam, że władze WWE przejrzały na oczy i doszły do wniosku, że talentu Punka dalej marnować nie można a on jest idealną postacią do wprowadzenia dużej świeżości która jest potrzebna

WWE nie jest aż tak tragiczne, żeby nie dało się tego oglądać. Storyline Christiana i Ortona jest na moje oko bardzo strawny (do momentu akcji z Punkiem był najciekawszym wydarzeniem w WWE tak po prawdzie), R-Truth szaleje za micem... no posucha po WrestleManii jest, ale poziom i tak wydaje mi się być lepszy niż te dwa lata temu.

Zgadzam się z Tobą nie jest aż tak źle w WWE w tym roku dostaliśmy kilka mocnych akcentów i niespodzianek których nie chce mi się wymieniać, ale mimo wszystko czuję zmęczenie, wypalenie, stagnację. Odejście takich osobistości jak Edge, Y2J, HBK, Batista (lol) itd. powoli zaczyna się odbijać strzykawką, Vince stara się budować nowe gwiazdy, ale jest ciężko a dlaczego? Wydaje mi się, że przez format PG, do tej pory starałem się bronić tej ery bo sam zostałem w niej wychowany, ale uważam, że forma w jakiej nadawane są programy bardzo ogranicza zawodników a to przedkłada się na sposób ich promocji itp. ale to temat na inną osobną dyskusję

Ten punk christ wymiata, już mam go na tapecie, a jutro idę robić taką koszulkę.

Wystaw na allegro kilka takich myślę, że szybko się rozejdą :D

jeśli znudziło Ci się WWE to zacznij znów oglądać TNA bo ostatnimi czasy dobrze się tam dzieje. A kolejne PPV Destination X zapowiada się genialnie.

Będę szczery już tyle razy próbowałem wrócić, że nie widzę sensu, znów rzucę okiem i stwierdzę, że to jeszcze nie ten czas, aczkolwiek dziękuję za cynk

Mam nadzieję, że teraz powrócę do regularnego wydawania filmików, mam nadzieję, że znów zacznę patrzeć na WWE tak jak do niedawna, zacznę cieszyć się tym produktem a sytuacja z Punkiem może się do tego w znaczny sposób przyczynić

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rafikov

2

• Ghostwriter

1

• MJ

1

• Nichrom666

1

Top użytkownicy w tym temacie

Aktualizacja w sprawie Punka ze strony pl.wwe.com:

"We wtorek 28 czerwca WWE i CM Punk doszli do porozumienia wedle którego Punk dopełni swoich zobowiązań wynikających z kontraktu do 17 lipca. Nie będą one jednak obejmowały występów telewizyjnych, a jedynie lokalne występy na żywo.

Obie strony zgodziły się także nie przedłużać obecnego kontraktu."

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chciałbym odpowiedzieć na parę rzeczy odnośnie tego, co w wideo powiedział Rafikov.

Po pierwsze, chciałbym zauważyć jak dobrze zorganizowane myśli miał CM Punk podczas tego proma. Wspomina, że jest najlepszy na świecie - "I'm the best in the world", a w ciągu minuty wypowiada nazwę Ring of Honor, które notabene miało bądź mieć będzie pay-per-view pod tą samą nazwą - "Best in the world".

Po drugie, John Laurinaitis, a.k.a. Johnny Ace, brat Road Warriora Animala, który jest zastępcą dyrektora wykonawczego ds. relacji między talentami. Ludzie są wobec tego pana bardzo uszczypliwi i wypominają mu, że w przeciągu 9 lat nikogo nie zatrudnił.

Po trzecie, CM Punk mówi to, co chce powiedzieć, nie to, czego oczekuje Vince. W zeszłym tygodniu również nazwał siebie wrestlerem. Czytałem, że kiedyś Vince nie zgodził się, żeby Punk powiedział "One nation under Punk", bo uważał to za coś banalnego, oklepanego. Kiedy Punk wychodził przez gorillę, podszedł do Vince'a i powiedział mu, że i tak to powie, a Vince jedynie mu przytaknął mówiąc "ok".

O promie wiedziało być może 5 osób, chociaż mogły nie do końca spodziewać się co Punk zamierza powiedzieć. Byli to: przyjaciel Punka, MVP, u którego nocował, Colt Cabana, Paul Heyman, Vince McMahon i Kevin Dunn, któremu Punk nic nie powiedział, ale to dobry znajomy Vince'a.

Na koniec chciałbym również zauważyć, że nazwiska Brocka Lesnara, który nie jest jak na razie w stanie walczyć w UFC, Paula Heymana, który aktualnie promuje swoją książkę i Colta Cabana'y są łączone z powrotem do WWE. Zwróć również uwagę, że przez cały czas trwania tego proma CM Punk promował swoją walkę z Ceną na Money in the Bank. Dopiero po zauważeniu tych wszystkich faktów możemy dostrzec jak genialne było promo, którego byliśmy świadkami 27. czerwca.

Co do sytuacji z pasem WWE, to jestem w stanie wyobrazić sobie jak Punk mógłby paradować z nim po niezależnych federacjach, z którymi WWE podpisałoby umowę promocyjną i występowaliby w nich Cena, który byłby wylany i Punk, który "odszedłby" z WWE. Te ewentualne starcia mogłyby doprowadzić do walki na Summerslam, gdzie Cena zdobyłby pas z powrotem i zostałby na powrót zatrudniony w federacji. Na RAW po pay-per-view ujawniłby się General Manager RAW i zaproponował walkę w main eventcie Wrestlemanii 28 zamiast Johna Ceny, na co Punk odpowiedziałby, że nie ma zamiaru na powrót wiązać się z federacją, a co dopiero walczyć z aktorami. GM zrobiłby kolejne podejście i zaproponował walkę przeciwko Austinowi, na co Punk przytaknąłby.

dla mnie ten caly storyline jest oczywisty. promo wygloszone prze CM Punka to zwykle badanie rynku. Era PG trzyma sie glownie na Cenie, Undertakerze, HHH i Edgu. Jak wiadomo Edga juz nie ma, 3xH raczej juz nie walczy, tak samo Taker. Pozostal Cena, ktory wprawdzie robi obroty ale planu biznesowego takiej firmy na jednym zawodniku nie mozna opierac. Creatywni musza byc gotowi, ze kidy zabraknie Ceny trzeba miec plan awaryjny - ja obstawiam PG-15,16. Stad promo Punka. Co do storylinu to sprawa jest prosta. Dwie najwieksze gwiazdy: Cena - Raw, Orton -SD. Brakuje mocnego heela w obu tygodniowkach. Wiadomo też, że Cena chce wziac urlop. Kto wiec ma wystepowac w ME? Jesli chodzi o Raw to glownym heelem ma zostac wlasnie Punk i to on ma zostac "dominatorem brandu". Co do faca to trudno na razie odgadnac kto nim zostanie, chyba, ze Cena wezmie krotki urlop i mamy pare na ME. W SD Randy nie radzi sobie jako wizytowka, a creatywni na pewno z niego nie zrezygnuja. Dlatego pas dostanie Cristian i on bedzie glownym facem (juz jest pushowany bijac Sin Care), a Orton przejdzie heelturn i mamy kolejna pare. Nie nalezy spodziewac sie zadnych wielkich niespodzianek, a juz na pewno nie konca ery PG w najblizszej przyszlosci. jest to plan awaryjny i w zaleznosci jak Punk wypadl w oczach widzow na swiecie takie sa tez mozliwosci zmian w przyszlosci, gdy Ceny zabraknie...