Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Koncerty: Metal&Rock

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przegladajac forum zauwazylem ze wielu uzytkownikow slucha zespolow rockowych lub metalowych. Tak wiec w temacie mozna dyskutowac o zespolach,koncertach i wydarzeniach zwiazanych z ta muzyka. Zaczne od Iron Maiden. Co sadzicie na temat koncertu na festiwalu Sonisphere Festival? Edytowane przez dawid34563
  • Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ganzes

3

• damiandziki

3

• Streetovs

2

• dawid34563

2

Top użytkownicy w tym temacie

Ile bym dał żeby cofnąć czas.....jak mogłem przegapić taki koncert.......ich ostatnia trasa a ja nie byłem tam......no ale cóż.....Widać że wiara się bawiła jak nigdy, Motorhead rozgrzał ich i przygotował na Iron Maiden. Maiden mimo że są tam starce umieją grać i bawić się tak jak za dawnych lat. Nie było chyba żadnej osoby, która by wyszła nie zadowolona. Zakończenie piękne wg ich najlepszą piosenką.... Na ten koncert mam trzy słowa Toż to poku*waezja.

7888236935487467758dd1.jpg

Bylem na sonicSpere w tamtym roku, a w tym kasy mi sie nie chcialo wydawac, bo fanem Ironow nie jestem.

Bylem przy plocie, gdzie bylo widac scene i dobrze slychac.

Ochrona same chuje, ktore robily problemy, zeby ludzie nie widzieli sceny podczas koncertu Motorheada, stawiali plachte, ale i tak jej zabraklo i w wielu mmiejscach byla widocznosc.

Zabawa przednia,tance i piwo na srodku ulicy :grin:

Niestety po wystepie Motorhead, na iron Maiden, przyjechaly psy i wszystkich zepchneli na chodnik, dodac nalezy ze to mala uliczka rzadko samochody tam jezdza.

Iron Maiden,zagral naszczescie utwory z nowego labumu, ktory po paru gniotach, wrescie nie jest taki zly +ze 4stare hity i tyle.

Motorhead zagral standardowo, juz mnie wkorwia Lemmy, stare hity juz mi sie przejadly, kolejny ich wystep w Pl i nie slysze Born to raise i innych najlepszych utworow, z pozniejszych plyt, a gosc daje hity z plyt pierwszych+pare z nowych.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• 2 miesiące temu...

Ironi koncertowo są strasznie słabi, nie ma czym się podniecać.

Z ciekawych wydarzeń już 11 września w warszawskiej Progresji "Black Thrash Over Europe" - Aura Noir w towarzystwie jakiegoś zbiegowiska supportów. Bilet w miarę tani (6 dych w dniu koncertu?) więc warto się wybrać, bo Aura jest klasą sama dla siebie. Jak ktoś jeszcze się wybiera to się skontaktujcie ze mną, jakies piwerko przed koncercikiem się przyda na pewno.

Co dalej, hm, w październiku, bodajże dziewiątego czy dziesiątego znowu w Progresji będzie grało Artillery. Są fani, są antyfani, jak dla mnie melodyjny thrash jest możliwy, i Duńczycy to całkiem sprawnie udowadniają. Samo Artillery jest oczywiście bardzo ładne, ale jako support wystąpią - uwaga uwaga - nasi rodzimi No-Madsi. Będzie Sylwia, będzie Thrash Alkoholisation, będzie Thrash Till Death - obecność obowiązkowa.

Wg mojego lasta 4 listopada do Pro zawita Hirax z jakimiś kolegami - w ramach Pozerkill 4ever tour. Hirax to oczywko legenda, się ich nie przegapia (a ja przegapilem Silesian Massacre :( ) więc też oczywiście się wybiorę.

No i czas na za przeproszeniem jebany grudzień. Co to będzie się działo. Najpierw w Stodole, ósmego grudnia wystąpi Saxon! Heh, czyli te dziady nadal żyją. Koncertowo są świetni, więc polecam. Byle tylko nie grali dużo z nówki, bo jest średnia.

Później wydarzenie roku dla mojego kolegi Lakila (serdeczne pozdro) - Thrashfest 2011! Tutaj niestety wycieczka do trzeciego świata, bo aż do Katowic (chociaż nazwa fajna jest tej wioseczki) ale warto - co prawda dużym minusem jest czarna sepultura jako headliner, ale poza tym to wolololo, Heathen, Exodus, i co najważniejsze, DESTRUCTION! A i jeszcze opener jakiś ma być, mam nadzieje na lokalnego, bo jak Katowice to znowu No-Mads.

No i last but not least, w Stodole odbedzie sie Sacred Worlds and Songs Divine Europe 2011! Tak, nazwa trasy iście gejowska i idiotyczna, co pewnie zauwazyliscie. Łatwo powiązać te cechy z headlinerem - Blind Guardianem. Oczywiście chujek ze ślepakami, co-headlinerem jest Grave Digger. A Digger to jeden z najbardziej wpływowych zespołów heavy metalowych w historii, przy tym też jeden z najlepszych. Obecnosc także obowiązkowa.

Po drodze pewnie wpadnie ze dwa razy Romek z Katem, gdzieś czytałem wzmianki o jakimś mega koncercie CETI, no i powtórka z zeszlego roku w Club Rocku (hehe, jestem takim krypto raperem) - fajna nocka z polskim grindem!

Jak ktoś bedzie się wybieral to niech sie zgłosi do mnie, jeszcze raz powtarzam.

.ich ostatnia trasa a ja nie byłem tam..

Wątpię - Bruce powiedział w wywiadzie, że wydadzą jeszcze co najmniej jedną płytę, więc okazja jeszcze będzie. ;) Mnie na Soni nie było, ale fanem nowej płyty nie jestem i jakoś nie żałuję, bo słyszałem, że zagrali słabo.

Był ktoś może na Ursynaliach w tym roku? Było Alter Bridge i chciałbym usłyszeć opinię na temat ich występu (na youtube widziałem, że zagrali świetnie). Tak samo w przypadku koncertu Disturbed w Stodole w czerwcu.

Ze zbliżających się koncertów najbardziej warte polecenia są trzy występy zespołu Illusion w Katowicach (1.10), Gdańsku (5.11) i Warszawie (25.11). Podczas tych koncertów nagrany zostanie materiał na DVD. Być może pojawię się na koncercie w Spodku. :twisted:

Patrząc dalej w przyszłość - chcielibyście, żeby System of a Down headline'ował Soni2012? Ja jak najbardziej. 8)

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

SOAD to dobry zespół ,jednak ich wielkim fanem nie jestem. Oglądałem filmiki live i niektórych fragmentów Serj poprostu nie był w stanie zaśpiewać. Zastanawiam się czy nie pojechać na festiwal Jasona Beckera (jednego z najlepszych gitarzystów lat 80). On co prawda nie zagra ,ale pojawią się tam Guthrie Govan i inni najlepsi gitarzyści XXI wieku.

Sonisphere to raczej metalowy fest (poprzedni miał Slajera, megadejwa i Anthrax, tegoroczny Motorhead i Ironów), więc o tym żeby system of a down go headlinował to możecie zapomnieć. Osobiście słyszałem pogłoski o tym że hedalinerem ma być ktoś kto przyciągnie tłum, kilka razy padła nazwa "Kiss". Ale pożyjemy zobaczymy, jak na razie jedynym pewnym punktem Sonisphere jest brak mojej obecności.

Ironi koncertowo są strasznie słabi, nie ma czym się podniecać.

Słabi? Bullshit. Byłem w Warszawie w 2008 roku i zagrali świetny koncert. Porwali publikę, jak mało kto, zrobili świetne show. W rozmowie z ludźmi po tym wydarzeniu, łatwo było wywnioskować, że każdy był co najmniej zadowolony. Każdemu może trafić się słabszy występ, ale Ironi w większości przypadków grają świetnie na żywo.

8363302634890420816486.jpg

Jak ktoś jeszcze się wybiera to się skontaktujcie ze mną, jakies piwerko przed koncercikiem się przyda na pewno.

Ja raczej bede, wiec mozna strzelic.

Z ostatnich koncerttow to bylem na judas Priest, wyjebany koncert 2,5godz. Supportem Exodus, dobra sieczka thrashowa, jak zwykle i gowniany ostatnio Morbid angel, ktory po latach nagrlai takie gowno ze szkoda sluchu.

Z najblizszych koncertow, jeszcze Negura bunget 7 pzdziernika w progresji.

Z koncerttow jakie jeszcze chce zaliczyc, to bedzie napewno Hammerfall 15 listopada w Stodole, Gamma Ray 25 listopada w Kwadracie w krakowie (dojebali z tym terminem tego samego dna w Kraku jest Amon Ammarth ale chuj tam z ammonem, na supporcie Sceptic flesh).

Dzien pozniej w stodole Icead earth, chetnie po raz kolejny zobacze.

Blind Guardian/Grave Digger i Saxon olewam, widzialem juz ich , w grudniu mam wyjazd w gory.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• 5 miesięcy temu...

Guns N' Roses 11 lipca Rybnik wybiera się ktoś ?

http://www.imprezyprestige.com/guns_n_roses.php

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• 2 tygodnie później...

Gunsi bez Slasha? Nie dziękuję.

Even though you can't afford

The sky is over,

I don't want to see you go,

The sky is over.

11451308644e35975636c51.jpg

Gunsi bez Slasha? Nie dziękuję.

Guns N' Roses? Nie dziękuje :D

Wole sobie zbierać na Slayera,albo Metalfest :twisted:

http://www.imprezyprestige.com/guns_n_roses.php

Pytasz, a wiesz :D Bilecik kupiony ;)

No i to mi się podoba :P Jaki kupiłeś ? ja kupiłem dwa pod scene te za 250 :)

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Ten za 200 bo wszyscy znajomi tak pokupili ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
  • Dodaj nową pozycję...