Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

ale jeśli jestem lepszy w biegach krótkodystansowych, to po co się łapać za biegi długodystansowe?

To życzę sukcesów :twisted:

Typowe dla ludzi w twoim wieku, nie mam co powiedzieć, brakuje mi argumentów, to napiszę coś głupiego.

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

Nie rozumiem jednego w tym wszystkim: dlaczego wy narzekacie? Five star matche nie zdarzają się co dzień, w WWE nigdy nie było (odliczam WWF), a wy wszyscy traktujecie to temat do narzekań. 5 lat minęło od ostaniego fajf stara a zachowujecie się jakby to jakieś zło było. Ludzie co trzeba zrobić by was zaspokoić?

Cena vs Punk miała braki, wiadomo, ale nie powinniśmy płakać z tego powodu. Może jestem młody i wrestling oglądam od ponad 3 lat, ale nie mam zamiaru szukać dziury i zamierzam się cieszyć że coś takiego miało w ogóle miejsce.

• Urządzenie:  Windows

Ja nie narzekam na walkę, a na to, że ludzie oceniają ją niewiadomo jak wysoko i nie potrafią zauważyć jej błędów.

Ja też cieszę się, że dostaliśmy tak dobrą walkę, a przede wszystkim, że dostaliśmy tak dobre PPV i mam nadzieję na więcej takich, ale ludzie ogarnijcie się i spróbujcie spojrzeć na wrestling trzeźwym okiem.

Ja nie narzekam na walkę, a na to, że ludzie oceniają ją niewiadomo jak wysoko i nie potrafią zauważyć jej błędów.

Ja też cieszę się, że dostaliśmy tak dobrą walkę, a przede wszystkim, że dostaliśmy tak dobre PPV i mam nadzieję na więcej takich, ale ludzie ogarnijcie się i spróbujcie spojrzeć na wrestling trzeźwym okiem.

Czyli Ciebie też coraz to bardziej wkurza jak ludzie mówią że np.Płakali z powodu tej walki ? Bo mnie tak bardzo że zaczynam zachowywać się powoli jak Orton :twisted:

Czyli Ciebie też coraz to bardziej wkurza jak ludzie mówią że np.Płakali z powodu tej walki ? Bo mnie tak bardzo że zaczynam zachowywać się powoli jak Orton :twisted:

Płakać a mieć łzy szczęscia to 2 różne sprawy . Raczej nic w tym dziwnego że ktos kto tylko dla punka ogląda WWE prawie się popłakał ze szczescia gdy oglądał tą walke lol .

A zwrócił ktoś uwagę na :

http://img195.imageshack.us/img195/55/ortong.jpg

http://img593.imageshack.us/img593/2629/orton2.jpg

chyba za bardzo wczuł się w rolę :twisted: bo na tych 2 fotach serio wygląda jak czubek :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Jeżeli ktoś markuje Cm Punkowi, to chyba normalne jest, że stawia ją wyżej, nieprawdaż?

Ja rozumiem, że ciekawsza może być dla kogoś walka, gdy walczy jego ulubieniec. Ale jeżeli już coś oceniamy (czy jest to poziom walki, micskille, czy storyline) to warto jednak markowanie zostawić z boku - a przynamniej się postarać. Ja też lubię CM Punka co od dawna podkreślam, ale markowanie wyłączam, gdy próbuję ocenić jego walkę.

A inne walki, to które masz na myśli? Jeśli chodzi o WWE, to dla mnie Christian/Orton było gorsze, Triple H/Taker było gorsze, a cała reszta jest daleko w tyle.

Szanuję twoje zdanie, ale według mnie Christian vs. Orton na Over the Limit nie była gorszą walką. Prawdę mówiąc uważam, że była lepsza. Tak samo lepsza była walka o walizkę SD na MitB. To co wyprawiał Daniel Bryan to jednak coś więcej niż pokazał CM Punk, o Cenie nie wspominając. Jeden z moich kandydatów do walki roku. Triple H vs. Taker - jestem w stanie przyjąć argument, że to było gorsze ale tylko ciut ciut. Generalnie obie te walki wrzuciłbym do jednego worka. Dorzuciłbym tam jeszcze Elimination Chamber ze zwycięstwem Edgea. Podkreślam jednak mocno - gdyby odrzucić otoczkę!

Natomiast nie chodziło mi tylko o WWE. W TNA mieliśmy takie pojedynki jak Bully Ray vs. AJ Styles na Slammiversary, Jeff Jarrett vs Kurt Angle na Lockdown, Four-way X Division Showcase na Destination X oraz AJ Styles vs. Christopher Daniels na tej samej gali. Jak dla mnie każda z tych walk była lepsza od pojedynku CM Punka z Jasiem (nad czym poniekąd boleję).

No i jest jeszcze RoHowa walka Eddie Edwards vs. Davey Richards na Best In The World. Przepraszam, ale jak dla mnie tutaj jest pięć gwiazdek i to zasłużonych. Walka zdecydowanie lepsza niż Punka z Ceną. Podobne odczucia mam co do walki o Tag Team Championship na tej gali. Też lepsza niż main event MitB.

Mam jeszcze kilka walk, ale podbudówkę miały tak słabą, że gdybym je wymienił to zostałbym zjedzony przez marków Punka.

Gdyby patrzeć jedynie na sam pojedynek to owszem - nie zasługuje na pięć gwiazdek, ale cała otoczka, cały feud, WSZYSTKO, tego nie da się ocenić obiektywnie, przynajmniej tak mi się wydaje. :)

Naprawdę tak myślisz? Ja myślę, że jednak się da i staram się to zrobić. Cały czas zaznaczam, ze cały ten storyline był świetny, nigdy wcześniej nie dałem się tak wkręcić, wydarzenie roku, wspaniały CM Punk itd… Ale na walkę jednak można spojrzeć „wyłączając” to wszystko.

Nie rozumiem jednego w tym wszystkim: dlaczego wy narzekacie? Five star matche nie zdarzają się co dzień, w WWE nigdy nie było (odliczam WWF), a wy wszyscy traktujecie to temat do narzekań. 5 lat minęło od ostaniego fajf stara a zachowujecie się jakby to jakieś zło było. Ludzie co trzeba zrobić by was zaspokoić?

Cena vs Punk miała braki, wiadomo, ale nie powinniśmy płakać z tego powodu. Może jestem młody i wrestling oglądam od ponad 3 lat, ale nie mam zamiaru szukać dziury i zamierzam się cieszyć że coś takiego miało w ogóle miejsce.

Normalnie jakbym słyszał jakiegoś samorządowego polityka, który by chciał, żeby wszystko wszyscy chwalili, a każdą dyskusję odbiera jako jakąś zmasowaną krytykę. Ja jednak twierdzę, że forum Attitude jest od tego, żeby sobie podyskutować (nie odbieram postów innych w tym temacie jako narzekania, sam też nie mam takich intencji) a nie tylko spuszczać się nad walką Punka z Ceną.

Ja natomiast powiem coś może i kontrowersyjnego, ale moim zdanie w walce o pas WWE ringowo lepszy był Cena, a nie Punk. To John pokazał bardzo dużo akcji, przedstawił nam praktycznie cały repertuar swoich ciosów. Oczywiście, nie mówię, że Punk był słaby, ale jednak bardziej podobała mi się praca Ceny.

Jak to przeczytałem to stwierdziłem, że muszę tą walkę obejrzeć po raz trzeci. Miałem inne wrażenia po tej walce, ale może zbyt często przysypiałem lub zbyt często przerzucałem walki Ceny ostatnimi czasy, żeby docenić Jaśka za to co robił na ringu podczas MitB.

Ja nie narzekam na walkę, a na to, że ludzie oceniają ją nie wiadomo jak wysoko i nie potrafią zauważyć jej błędów.

Dobrze mówi. Polejcie mu wódki!

14453752125651e0a536c69.jpg

Płakać a mieć łzy szczęscia to 2 różne sprawy . Raczej nic w tym dziwnego że ktos kto tylko dla punka ogląda WWE prawie się popłakał ze szczescia gdy oglądał tą walke lol .

A poza tym wszystko w porządku ?

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

Znajdź sobie dziewczynę, masz 20 lat, to już taki wiek, żeby zacząc interesować się płcią przeciwną, zabrać koleżankę do kina, na spacer, gdziekolwiek. Spotkaj sie ze znajomymi, wypij piwo, idzcie na imprezę. Ale jak czytam, że ktoś w tym wieku płakał, miał łzy w oczach, whatever po zwycięstwie wrestlera to wychodzę z siebie i staję obok.

Obrazek

Obrazek

chyba za bardzo wczuł się w rolę :twisted: bo na tych 2 fotach serio wygląda jak czubek :twisted:

To troche dziwne,bo Orton nie chce być cukierkowym facem,nie przybija piątek,nie wali uśmieszków,a tu na Money In The Bank robi takie "coś" bo nie wiem jak to inaczej nazwać :twisted:

No, politykiem jeszcze nikt mnie nie nazwał (może się na takiego nadam; Oczywiście w żarcie) W moim poprzednim poście nie chodziło mi o to by zatuszować wszystkie błędy i zostawić tylko to co było dobre, ale o to by nie popadać w skrajności (jeszcze wyjdzie że się spuszczam nad tą walką). Dzień po gali wszyscy w euforii (no dobra większość), trzy dni później wszyscy narzekają (no dobra większość). Oczywiście podyskutować można, na forach nawet trzeba ale jak mówiłem nie popadajmy w skrajności. Były walki lepsze (Edwards vs Richards), były gorsze (HHH vs Taker) ale to tylko zdanie Melzera. I tak na koniec roku wybierzemy walkę roku, a skoro zostało jeszcze jego pół więc zdanie może się zmienić.

Zostanę przy tym że to był ME godny tej gali i nie będę się ani spuszczał, ani narzekał niczym polityk, który odbiera wszystko jako zmasowaną krytykę.

A poza tym wszystko w porządku ?

Nie wiem jak ty ale ja mimo wszystko oglądając taką walkę nie myślę o tym że to jest "ustawione" i na swój sposób ją przeżywam .

Znajdź sobie dziewczynę, masz 20 lat, to już taki wiek, żeby zacząc interesować się płcią przeciwną, zabrać koleżankę do kina, na spacer, gdziekolwiek. Spotkaj sie ze znajomymi, wypij piwo, idzcie na imprezę. Ale jak czytam, że ktoś w tym wieku płakał, miał łzy w oczach, whatever po zwycięstwie wrestlera to wychodzę z siebie i staję obok.

wyjdz i sie juz nie ośmieszaj -,- A co do ostatniego zdania to nie ja jeden miałem łzy w oczach podczas końcówki tej walki ( przeczytaj sobie wszystkie posty to zobaczysz ) .

żeby nie być gołosłownym :

To wszystko było tak niesamowite.. Szczerze? Popłakałem się.. CM Punk is the best wrestler in the world !
Edytowane przez czester666
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

W moim poprzednim poście nie chodziło mi o to by zatuszować wszystkie błędy i zostawić tylko to co było dobre, ale o to by nie popadać w skrajności (jeszcze wyjdzie że się spuszczam nad tą walką). Dzień po gali wszyscy w euforii (no dobra większość), trzy dni później wszyscy narzekają (no dobra większość)

Skrajność to by była jakby ludzie pisali dzisiaj, że ta walka była zła. A z tego co czytam to ludzie, którzy krytykują pięć gwiazdek lub hasła typu "walka roku!" podkreślają zazwyczaj, że ta walka była ok, ale nie aż tak, żeby obwoływać ją walką roku.

I tak na koniec roku wybierzemy walkę roku, a skoro zostało jeszcze jego pół więc zdanie może się zmienić.

Oczywiście, że zostało jeszcze wiele czasu i miejmy nadzieję, że pojawi się więcej walk na miarę RoHowego main eventu, pojedynku Jasia z Punkiem czy nawet lepszych.

I olej politykę. To jedno wielkie bagno. :)

14453752125651e0a536c69.jpg

Szanuję twoje zdanie, ale według mnie Christian vs. Orton na Over the Limit nie była gorszą walką. Prawdę mówiąc uważam, że była lepsza. Tak samo lepsza była walka o walizkę SD na MitB. To co wyprawiał Daniel Bryan to jednak coś więcej niż pokazał CM Punk, o Cenie nie wspominając. Jeden z moich kandydatów do walki roku. Triple H vs. Taker - jestem w stanie przyjąć argument, że to było gorsze ale tylko ciut ciut. Generalnie obie te walki wrzuciłbym do jednego worka. Dorzuciłbym tam jeszcze Elimination Chamber ze zwycięstwem Edgea. Podkreślam jednak mocno - gdyby odrzucić otoczkę!

Naprawdę trudno przez 35 minut zachować szybkie tempo pojedynku, szczególnie, kiedy na ringu walczy tylko dwóch wrestlerów (a jeden z nich uważany jest za drewno do potęgi). Dla niektórych Christian/Orton było lepsze, ok, ja to rozumiem, dla mnie nie, być może dlatego, że żadnemu z tych wrestlerów zbytnio nie kibicuję, nie interesuje mnie co dzieje się wokół tego pasa. Pod względem ringowym z pewnością było lepiej, ale już wiele razy podkreślałem, że dla mnie nie tylko to się liczy. I rozumiem, że w tej walce były błędy, ale trudno komuś, kto przez 30 minut wgapia się w ekran i czeka na odliczenie Cenaminatora dopatrywać się jeszcze błędów. Być może jak obejrzę to jeszcze raz to zmienię zdanie, jak na razie jest to dla mnie najlepsza walka w tym roku i tyle. :)

Nie czytałem postów wyżej, może ktoś to napisał, może nie, ale.. w poniedziałek wszyscy wychwalali ten pojedynek, a teraz jest to już tylko "dobra" walka, bo gdyby odjąć publikę i otoczkę, bla, bla, bla. Ale otoczka to też ważny element. :) Meltzer dał pięć gwiazdek (dla mnie pierwsze w kolejce jest HBK/Taker i do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego dal im "tylko" ****3/4) i się krytyka zaczęła. :)

"System gwiazdkowy został wprowadzony do wrestlingu przez Jim'a Cornett'a oraz Norm'a Dooley'a. Polegał on na ocenieniu jakości gali poprzez punktację gwiazdkową, gdzie jedna gwiazdka oznaczała kompletne dno a pięć bardzo wybitny pojedynek. Pod uwagę w ocenianiu walk brane są :

1) Trudność i różnorodność ciosów podczas walki

2) Historia feudu wrestlerów

3) Reakcja tłumu na starcie zawodników"

-by nasjazz

Nie wiem czy ktoś takie coś tu wklejał, ale reakcja publiki oraz historia feudu, czyli punkty 2 i 3, też się liczą do oceny, a sami przyznacie, że te dwie rzeczy były genialne, mimo, że nie dostaliśmy długiego feudu to Vince, Jasiu i Punk pokazali na co ich stać w speechach. Jedyne czego można się czepić to punkt nr. 1, bo nie doświadczyliśmy genialnych akcji. Myślę, że sam bym wystawił ocenę ****/****1/2, chociaż, może bym się pokusił o tego 5 Stara. :grin:

wyjdz i sie juz nie ośmieszaj -,- A co do ostatniego zdania to nie ja jeden miałem łzy w oczach podczas końcówki tej walki ( przeczytaj sobie wszystkie posty to zobaczysz ) .

żeby nie być gołosłownym :

To wszystko było tak niesamowite.. Szczerze? Popłakałem się.. CM Punk is the best wrestler in the world !

W którym miejscu się ośmieszyłem? Na chwilę obecną nie ja piszę, że jestem podniecony walką i zwycięstwem jakiegoś wrestlera. Bez kitu, weź sobie do serca to, co napisałem wyżej, bo jednak na dwudziestolatka nie jest to normalne..