Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Tego artykułu nie czytałem, ale o samym fakcie już tak. Nie wiedziałem że dożyje momentu w którym John Cena będzie miał 5 stara (Dwayne się zdziwi że jego walka z Hoganem nie miała 5 gwaizdek) ale jednak sie stało. Mam takie wrażenie że sama walka nie zasłużyła na to miano, ale nie od dziś wiadomo że Meltzer raczej ratinguje całokształt. Myślę że pojawią się głosy od różnych fanów że nie zasłużyli na 5 stara, walka była niezła, ale to raczej otoczka wyciągnęła tą walkę na ten poziom. Każde promo Punka czy z Wincem, czy z Ceną było odjazdowe, reakcja fanów w ogóle kosmiczna. Myśle że Meltzer troche przymarkował dawając opinię. Ogólnie dawno nie było fajfstara (jeszcze jak myśle że na ESC będzie 5 star to nie mogę tego ogarnąć), nawet w niezależnych.

To w ogóle ciekawa sytuacja, że WWE to nie jest federacja wrestlingowa, John Cena nie jest uznawany za pro-wrestlera przez większość ale to on z CM Punkiem zrobili 5 stara, a nie TNA i ich Destination X (bez podtekstów) czy jakaś walka Takera z HBK-iem czy HHH-em.

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

Kurczę, nie wiem, czy to będzie offtop, ale raczej nie - ta koszulka, którą miał Punk dostępna była do kupienia tylko podczas PPV, i teraz na ebayu schodzą jej ostatnie sztuki po 500-600$... mam nadzieję, że dadzą ją do WWEshop, bo jest naprawdę świetna.

To tak jak mamy mecz piłkarski. Załóżmy, że jest to spotkanie o jakieś mistrzostwo. Build up niesamowity, bo oba kluby świetnie sobie radziły w poprzednich fazach. Cały świat się nim jara.

Kiedy przychodzi do meczu, atmosfera na trybunach jest niesamowita. Race, flagi i doping kibiców. Na boisku napięcie.

Jak byście to ocenili, bo ja patrząc na mecz, zwracam uwagę na publikę, bo ona odpowiada za klimat widowiska. Tak samo ludzie oceniają walki w wrestlingu, bo publika jest jakby tłem całego wydarzenia, które decyduje o tym jak oglądasz daną walke.

48798430952f294e69c1e4.jpg

To tak jak mamy mecz piłkarski. Załóżmy, że jest to spotkanie o jakieś mistrzostwo. Build up niesamowity, bo oba kluby świetnie sobie radziły w poprzednich fazach. Cały świat się nim jara.

Kiedy przychodzi do meczu, atmosfera na trybunach jest niesamowita. Race, flagi i doping kibiców. Na boisku napięcie.

Jak byście to ocenili, bo ja patrząc na mecz, zwracam uwagę na publikę, bo ona odpowiada za klimat widowiska. Tak samo ludzie oceniają walki w wrestlingu, bo publika jest jakby tłem całego wydarzenia, które decyduje o tym jak oglądasz daną walke.

Ja myślę, że jak jest ważny mecz to pomimo podbudówki można obiektywnie ocenić, czy spełnił oczekiwania czy nie, czy był dobry czy zły. Podobnie jest z walką CM Punka z Johnem Ceną. Niektórzy piszą, że była to jedna z najlepszych walk Ceny. Być może. Ale CM Punk miał już dużo lepszych (wynikało to z faktu, że walczył z lepszymi zawodnikami a Cena po prostu wyżej głowy nie podskoczy). Jeszcze raz obejrzałem tą walkę i tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że nie była ona rewelacyjna, a moje pierwsze wrażenie było słuszne. Trudno mi pojąć, gdy ktoś stawia ją ponad MitB Smackdown, nie wspominając już o kilku innych walkach, które się w tym roku odbyły. Storyline roku, wygrana Punka cieszy, ale sama walka po prostu ok. Na dobrą sprawę najlepiej ogląda się samą jej końcówkę. Chyba, że nie dostrzegłem tych technicznych niuansów, które wychwycili specjaliści (do których się niestety nie zaliczam).

14453752125651e0a536c69.jpg

Publika dużo dała ich reakcja niesamowita. Walka przyznajcie szczerze niebyła jakaś tam cudowna w akcje itp. Pamietam jeszcze 2 takie walki gdzie publika byla poprostu niesamowita.pierwsza taka walka Jasiu Cena vs RVD One night stand niepamietam roku. Druga walka Hogan vs The Rock Wrestemania chyba 18 tez cudo.
--"Szanuj przyjaciół niepozwól im się zgubić"--

e. Trudno mi pojąć, gdy ktoś stawia ją ponad MitB Smackdown, nie wspominając już o kilku innych walkach, które się w tym roku odbyły.

Jeżeli ktoś markuje Cm Punkowi, to chyba normalne jest, że stawia ją wyżej, nieprawdaż? A inne walki, to które masz na myśli? Jeśli chodzi o WWE, to dla mnie Christian/Orton było gorsze, Triple H/Taker było gorsze, a cała reszta jest daleko w tyle. Gdyby patrzeć jedynie na sam pojedynek to owszem - nie zasługuje na pięć gwiazdek, ale cała otoczka, cały feud, WSZYSTKO, tego nie da się ocenić obiektywnie, przynajmniej tak mi się wydaje. :)

Edytowane przez Sebu

Kurczę, nie wiem, czy to będzie offtop, ale raczej nie - ta koszulka, którą miał Punk dostępna była do kupienia tylko podczas PPV, i teraz na ebayu schodzą jej ostatnie sztuki po 500-600$... mam nadzieję, że dadzą ją do WWEshop, bo jest naprawdę świetna.

Jest jedna za 23$ :)

1822912563511427a3754ee.jpg

• Urządzenie:  Windows

Dla mnie aktualnie najlepszą walką roku jest nadal walka Ortona z Christianem. Potem mogę postawić walkę Ceny z Punkiem, a następnie walkę Takera z HHH.

Ja natomiast powiem coś może i kontrowersyjnego, ale moim zdanie w walce o pas WWE ringowo lepszy był Cena, a nie Punk. To John pokazał bardzo dużo akcji, przedstawił nam praktycznie cały repertuar swoich ciosów. Oczywiście, nie mówię, że Punk był słaby, ale jednak bardziej podobała mi się praca Ceny.

Zresztą zauważyłem, że przyjęło się stwierdzenie, że Punk jest genialny w ringu i stawia się go obok np. Daniela Bryana. Jak dla mnie, to jest to ogromna przesada, bo Punk w ringu jest tylko dobry i na pewno nie pokazuje tego, co można było zobaczyć z jego strony jeszcze jakiś czas temu.

Mam takie wrażenie że skoro walka Johna Ceny z CM Punkiem dostała ***** to walka Undertakera z Shawnem Michaelsem z Wrestlemanii 25 też powinna być 2 lata temu oceniona na *****. Otoczka też była niesamowita, atmosfera podczas tej walki tak samo a patrząc ze strony czysto ringowej HBK z Takerem stworzyli ciekawsze widowisko. Emocje podczas tej walki na Mitb na pewno były wielkie, feud wielki, Cena widać że dał z siebie wszystko ale te 5 gwiazdek jest chyba trochę na wyrost ale z drugiej strony jednak cieszy mnie to bo dawno nie było 5 stara w WWE.

Dla mnie aktualnie najlepszą walką roku jest nadal walka Ortona z Christianem. Potem mogę postawić walkę Ceny z Punkiem, a następnie walkę Takera z HHH.

Tylko że Christian z Ortonem walczyli 16 minut i mogli szybciej walczyć pokazując przy tym szybciej dane ruchy, a Cena z Punkiem walczyli 32 minuty i musieli to systematycznie rozłożyć.

Tylko że Christian z Ortonem walczyli 16 minut i mogli szybciej walczyć pokazując przy tym szybciej dane ruchy, a Cena z Punkiem walczyli 32 minuty i musieli to systematycznie rozłożyć.

A co to za wytłumaczenie? Skoro zawodnicy nie potrafią dostarczy akcji przez 30 minut, to po co im taką walkę bookowac?

Takie to wytłumaczenie, że jak dla ciebie bieganie 2 i 10 km to taki sam wysiłek to nie mieszam się. W biegu na 200 m biegacz cały czas daje z siebie wszystko, a na 5000m rozkłada umiejętnie siły by cały czas prezentować dobry poziom.

Ale ty nie rozumiesz. Czy ten pojedynek musiał trwać 30 minut? Jeśli walka ma być przeze mnie oceniona jako super, to chcę widzieć w niej akcję cały czas i cały czas ma być w niej ciekawie, a nie tylko na końcu.

Mi bardzo przeszkadzał początek walki i jej wolne tempo, oraz częste duszenia. Taki sam zarzut mam do walki Undertakera z HHH na WMce i nie obchodzi mnie to, że ktoś jest za stary, ktoś nie wytrzyma tyle czasu, czy jeszcze co innego.

Zresztą, mówisz, że umiejętnie powinno się rozkładać siły, oczywiście zgadzam się, ale jeśli jestem lepszy w biegach krótkodystansowych, to po co się łapać za biegi długodystansowe?

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Prawda jest taka, ze gdyby odjac publike (czyli ten caly klimat) ze starcia Punka z Cena, to trzymalbym palec na przewijaniu. Nie wychwalajmy pod niebiosa walki, tylko dlatego, ze program stojacy za nia byl rewelacyjny. Teraz jest nagly wybuch uwielbienia C(ookie)M(onstera)'a i stad tez ten zachwyt. Owszem... walka byla dobra, ale tylko (badz az jak na Jasia) dobra.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Mam takie wrażenie że skoro walka Johna Ceny z CM Punkiem dostała ***** to walka Undertakera z Shawnem Michaelsem z Wrestlemanii 25 też powinna być 2 lata temu oceniona na *****. Otoczka też była niesamowita, atmosfera podczas tej walki tak samo a patrząc ze strony czysto ringowej HBK z Takerem stworzyli ciekawsze widowisko. Emocje podczas tej walki na Mitb na pewno były wielkie, feud wielki, Cena widać że dał z siebie wszystko ale te 5 gwiazdek jest chyba trochę na wyrost ale z drugiej strony jednak cieszy mnie to bo dawno nie było 5 stara w WWE.

Może tak,ale streak Tekera to wielki spoiler i walka jest po prostu gorsza bo wiesz jaki będzie wynik (w mojej opinii) Po walce Tekera z HBK pomyślałem świetna walka ale mnie niczym nie zaskoczyła spodziewałem się świetnej walki i dostałem świetną walkę ale emocji już nie koniecznie.