Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

OMFG nie moge dojsc do siebie po tej walce . NIGDY jeszcze nie odczuwałem takich emocji ogladajac wrestling . Z kilku powodów :

-Walczył moj ulubiony zawodnik z kolesiem ktorego nie trawię .

-Walka w rodzinnym mieście punka z ktorym dodatkowo ja sam jestem związany gdyż mam rodzinkę w chciago i bylem juz tam

- Gdyby punk przegrał logiczne by bylo, ze nie podpisal kontraktu i odchodzi ( a ze wzgledu na punka ogladam wwe) .

Teraz piszę szczerze : Gdy punk wygrał autentycznie miałem łzy w ochach :D łzy szczescia :D OMFG ta walka + zakonczenie = uczucie lepsze niż seks . WALKA ROKU + GALA ROKU

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

A zauważył ktoś jaką fryzurę maił pod koniec CM Punk? :twisted:
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Teraz piszę szczerze : Gdy punk wygrał autentycznie miałem łzy w ochach :D łzy szczescia :D OMFG ta walka + zakonczenie = uczucie lepsze niż seks . WALKA ROKU + GALA ROKU

Haha, to musi o czymś świadczyć. ( i nie mam tu na myśli spraw wreslingowych :P )

Ale osmiele sie miec odmienne zdanie :)

Nie mniej na weekendzie zaliczę PPV.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Nie będę opisywał wszystkich walk bo juz to zrobiliscie ;d

Ale powiem ze Cara ładnie sprzedał kontuzje, bo po urazie ciało dochodzi do tej swiadomosci przewaźnie do 20/10 s i gdy zobaczylem ze po takim czasie pojwaily sie drgawki zastanawialem się czy to work czy real kontuzja...

Ale teraz wiemy ze to work i to bardzo ładnie sprzedany przez Care...

Jak sie nauczy polityki w DobljuDobljuiii to będzie dobry wrestler...

13618595004ed784dacadc0.jpg

Gala dobra nawet bardzo dobra na tle tego co ujrzeliśmy w przeciągu 2-3 miesięcy.Posłużę się systemem + i -

Na +

*Punk Punk Punk,genialna walka duża zasługa w tym na pewno publiczność która na prawdę dała niesamowity spektakl kto wie może brała w tym udział nasza Polonia która w Chicago jest najliczniejsza evryłer :grin:

*Daniel Bryan,wreszcie doczekałem się jego pushu na który zasłużył już na Raw,w każdym razie liczę na wykorzystanie walizki na dniach i rozpoczęcia feudu z Christianem lub np z Baretem któremu przecież najbardziej przeszkodził.No i niech mu theme song zmienią bo nie wyobrażam sobie aby latał z pasem przy takiej muzyce

*Czysta wygrana Marka,i chyba czeka nas pojedynek na SS

*MiTB Smackdown! jedna z lepszych walk z drabinami w ciągu ostaniu lat

Na -

*Powrót do 1997,wg mnie to już nie powinno być rozgrzebywane i mielone

*Raw MiTB, ja się osobiście trochę zawiodłem

Podsumowując to chyba najlepsza gala od początku roku i ciężko będzie ją przebić

PS.A no i JOHN ponownie zwolniony :twisted: :!:

Zakład że RAW będzie miało rating około 4.0 ?:D

Mogę się założyć, bo patrząc na to jak wyglądał ostatni rating RAW(kiedy zapowiedziana była konfrontacja Vince'a, Punka i Cena'y) stawiam, że w tym tygodniu będzie coś pomiędzy 3.4, a 3.6 :P

Co do gali - po zarwanej niemal w całości nocy, absolutnie czuję, (tak jak wielu z Was - z tego co widzę) że nie straciłem ani minuty - i tu być może pomyślicie, że trochę przesadzam, (w końcu ktoś zamieścił w karcie starcie Div :twisted: ) ale nawet ich mecz był do przebrnięcia (odrobina dobrej woli ;) ). Nie chciałem się rozpisywac na gorąco, postanowiłem przynajmniej trochę ochłonąć i poukładać sobie to wszystko.

Teraz wypadało by zacząć od początku:

1. SmackDown MitB Ladder Match (Slater vs Gabriel vs Kane vs Barrett vs Rhodes vs Sheamus vs Sin Cara vs Bryan)

Podczas tej gali stream najgorzej chodził mi niestety podczas ladder matchy więc zapewne 2-3 efektownych akcji nie widziałem, ale bez wątpienia mogę powiedzieć, że był to ciekawy, trzymający w niepewności i napięciu opener. Kilka dobrych momentów, nawet Slater pokazał, że potrafi fajnie polatać, fajna seria finisherów Rhodesa, 450 splash z drabiny Gabriela (którego theme song btw. bardzo mi się podoba :D ), o power bomb zostało już dużo powiedziane, według mnie nienajgorzej sprzedany był ten work, skoro wiele osób się nabrało, powinniśmy mieć trochę oddechu od tych irytujących świateł. Cieszy zwycięzca, niespodziewałem się go, w typerze jednak stawiałem na Rhodesa. Teraz zmiana gimmicku, zmiana theme songu i witaj WHC :D

2. Kelly Kelly vs. Brie Bella

Cieszy, że Bellaski nie wyjeżdżają z Chicago z pasem (niektórzy mieli więcej szczęścia :) ). Bez sensacji, bez zbędnego przedłużania, po raz 5984 widziałem identyczną walkę Kelly Kelly, ale przynajmniej była okazja popatrzyć na Eve, którą ja akurat bardzo lubię.

3. Big Show vs Mark Henry

Czytając o pushu dla Henry'ego byłem pewnien, że wygra tę walkę. Mam nadzieję, że jednak od pasa będzie się trzymał trochę dalej, a skoncentruje się na rozwalaniu operatorów dźwięku. Co nie zmienia faktu, że lubię go jako heela. Rewanż na Summerslam? Jak najbardziej jestem za, o ile Show nie będzie teraz sprzedawał kontuzji.

4. Raw MitB Ladder Match (Riley vs Miz vs Bourne vs Del Rio vs Swagger vs Truth vs Kofi vs Mysterio)

W typerze naiwnie postawiłem na Riley'a. Do teraz zastanawiam się z jakiej racji :oops: Mimo wszystko to dla niego zdecydowanie za wcześnie po tej aferze ze sprawą sądową. Kolejny dobry mecz, stojący na porównywalnym poziomie jak ten SD!. Zapamiętam na pewno SSP z drabiny, stratę maski Rey'a i idealne synchro przy hurricanranie. Zwycięzca musiał być heelem, bo był potrzebny do ostatniego segmentu, a najbardziej wiarygodny był del Rio, który jeszcze od Jasia nie dostał :D Liczyłem na trochę więcej "entertainmentu" ze strony Prawdy, nie wykorzystali jego "lęku wysokości" :)

5. Randy Orton vs. Christian

Tu przed galą miałem wiele pomysłów na tę walkę (mi się jeszcze ich feud nie nudzi, najważniejsze, że Randy nie siedzi przy micu), myślałem nawet o pojawieniu się Edge'a. Ostatecznie skonczyło się dobrze dla Christiana, któremu trochę markuję. Tak właśnie myślałem, że to może miec związek z wypowiedzią RKO o Kelly. Oplucie, strata pasa, ale później okazało się, że chyba jednak nie, bo pojawił się Viper i jakże pięknie by było, gdyby już taki został. I tak go będą cheerować :lol: Szkoda, że sponiewierał całkowicie CC, myślałem, że wpadnie Bryan, ale na szczęście mamy nowego 2-krotnego WHC.

6. John Cena vs. CM Punk

I wreszcie ME. Kapitalna publika, kapitalny Punk, niesamowite przyjęcie ich bohatera, heat dla Cena;y i ... wolny początek walki. Zastanawiałem się czy to się przypadkiem nie skończy za chwilę AA, albo STF, i po zabawie (z interwencją del Rio po walce, tylko wiedziałem, że przecież musi się też pojawić Vince i to mi nie pasowało), ale walka trwała i rozkręciła się tak, że pod koniec markowałem Punkowi jak głupi :grin: . Vince dzielnie czyta fora chyba i słucha AM, bo wykorzystał pomysły z Chicago Screw Job, z walizką. Tak żebyśmy mogli sobie pomyśleć "a jednak". A tutaj najpierw Cena musi pokazać jaki to z niego bohater :) później CM Punk trafia del Rio (gongu nie słyszałem, więc walizka chyba nadal u Meksykanina) i wychodzi z areny, Vince dostaje fucka prosto w twarz i wszystko jest pięknie.

Podsumowując - dostaliśmy galę roku, ciężko będzie ją czymkolwiek przebić. Dużo emocji zaskoczeń, ciekawych rozwiązań i dobrych walk. Z ciekawostek - zobaczyliśmy porażkę Ortona i Cena'y na jednej gali w przeciągu trochę ponad godziny (biedne marki, na polskiej oficjalnej stronie zapewne panuje olbrzymie poruszenie :twisted: ), ale nie mam zamiaru patrzyć na przegranych. Patrzę na zwycięzców i zgadzam się - brzmi to trochę jak fantasy booking: Punk, Christian, Bryan, Henry jadący czysto Big Show'a. Nie mam nic przeciwko, żeby tak to wyglądało dalej, ale bardzo boję się, że już jutro będziemy w trochę innych nastrojach. Bo trzeba zakładać, że nadal prawdopodobne jest chociażby, że Punk straci jutro pas i odejdzie na jakiś czas(ale w takim razie po co nowa koszulka?). Z drugiej strony jeżeli zostanie to co z Nexusem?(dziś przecież się od nich odciął, nie miał nawet opaski) Co z Ceną? Co z upokorzonym Vincem? Dużo pytań, wszystko w rękach writerów. Vince udowodnił mi dziś że jest geniuszem tego biznesu i za tę galę pięknie mu dziękuję, bo w mojej bądź co bądź stosunkowo krótkej przygodzie z wrestlingiem takich emocji jeszcze nie przeżyłem, a to przecież o nie w tym wszystkim chodzi. :)

To moja pierwsza oceniana gala więc nie mam się do czego odnieść, jeżeli chodzi o oceny, ale dam -6/6 :-)

Coś mi się wydaje, że Cena nie zostanie zwolniony. Dlaczego? Vince powiedział, że jak Cena przegra to po walce to zwolni. I co? Nawet nie wiadomo co po walce się z Johnem stało. Po drugie, wydaje mi się, że nasz prezesik wyjdzie na RAW nagada na Cenę i suma sumarum pojawi się Punk, który zatrzyma naszego bohatera w WWE (coś za coś) i sam postanowi zostać, ale postawi jasne warunki.

48798430952f294e69c1e4.jpg

Whaaaaat a fuck ?!?!?!

jestem w anglii stąd moja pierwsza myśl :P

TAK JAK WY JESTEM MILE ZASKOCZONY , MILE ?!?!?! ZAJEBIŚCIE ZASKOCZONY

zacząłem oglądać sam a na koniec gali towarzyszyli mi wszyscy znajomi markując razem ze mną po każdym near fall'u :P

super gala, więcej powiem jak ostudzę emocje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jestem dość mocno podniecony ^^

16586386384dc1963598077.jpg

Zakład że RAW będzie miało rating około 4.0 ?:D

Mogę się założyć, bo patrząc na to jak wyglądał ostatni rating RAW(kiedy zapowiedziana była konfrontacja Vince'a, Punka i Cena'y) stawiam, że w tym tygodniu będzie coś pomiędzy 3.4, a 3.6 :P

3.1-3.3 Więcej sie nie spodziewam po ułożeniu fusów w kawie z której wróże.

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

A zauważył ktoś jaką fryzurę maił pod koniec CM Punk? :twisted:

Niczym rozczochrany Karol Krawczyk w moim ulubionym serialu - "Miodowe Lata" :) No, ale co się dziwić z tego powodu, w końcu walczyli długo.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Coś mi się wydaje, że Cena nie zostanie zwolniony. Dlaczego? Vince powiedział, że jak Cena przegra to po walce to zwolni. I co? Nawet nie wiadomo co po walce się z Johnem stało. Po drugie, wydaje mi się, że nasz prezesik wyjdzie na RAW nagada na Cenę i suma sumarum pojawi się Punk, który zatrzyma naszego bohatera w WWE (coś za coś) i sam postanowi zostać, ale postawi jasne warunki.

To chyba oczywiste, że WWE nie pozbędzie się kury znoszącej złote jaja. :P

Walka Punka z Ceną - absolutnie top 3 w tym roku. Za całokształt.

Nie mogę się doczekać RAW :)

16476371734edf391100c30.jpg

@Pablo znam takie pojęcia jak storyline, chyba wiadomo, że Jaś ma dalej kontrakt.

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Money in the Bank to gala na którą długo czekałem. Na wstępie muszę pochwalić podbudowę programów na tygodniówkach które były bardzo dobre. Nic dziwne że

każdy czekał aż tak bardzo na tą galę. Jednakże uważam że wiele osób mocno przesadza z oceną tej gali. Gala która się bardzo udała WWE i brawa bookerom za to. Jednakże nazywanie tej gali Epicką czy dawanie jej szóstki to lekkie przegięcie. Jednakże po kolei. Na wstępie zobaczyliśmy walkę Money In The Bank brandu Smackdown. Pierwsze co mnie w niej zaskoczyło to ubiór Sin Cary który podczas walki w tym białym stroju wyglądał identycznie jak w CMLL(sorry ale jestem pieprzonym markiem). Według mnie ta walka była najlepszym starciem na tym evencie. Dużo emocji, tempa które było praktycznie ciągle. Wiele tego było najbardziej utrwalił mi się bodajże powerbomb Sheamusa na drabinę. Gdy zobaczyłem na ziemi Mistica który zwija się z bólu to od razu wiedziałem że coś jest nie tak. Mam nadzieje że nie jest to jakaś kontuzja, tak jak co niektórzy przypuszczają uraz rdzenia gdyż to by był już praktycznie koniec jego kariery. W tym pojedynku jednak najlepiej zaprezentował się Daniel Bryan, zwycięzca tej walki. Od początku robił świetne show, wykonał wiele dobrych akcji i narzucił odpowiednie tempo. Walka ta była na poziomie walk ze sceny indy czy lucha libre więc jest okej. Jednak można było się spodziewać czegoś takiego po tej stypulacji i biorących udział wrestlerach. Po świetnej walce powrót do realiów WWE czyli nudna walka div. O ile z początku nawet mi się podobało gdyż Kelly jak nigdy zaczęła robić szybkie akcje to już potem tempo spadło i tym samym nuda. Walka pomiędzy Big Showem a Markiem Henrym mimo iż pojedynek miał ciekawą promocję na tygodniówkach to i tak wyszła nudna i nie ciekawa walka. Jeden z największych minusów tej gali. RAW Money In The Bank Ladder Match tu również było bardzo dobrze. Jak w pierwszym starciu dużo zwrotów akcji, tempo też przyzwoite. Ogólnie bardzo mi się podobało. Kolejna znakomita walka na tejże gali. Wygrana Alberta również piękna i bardzo zaskakująca. Zastanawia mnie co teraz będzie się działo z jego postacią. Christian vs Randy Orton bardzo ale to bardzo nudna walka z jeszcze głupszym zakończeniem. Orton kopie Christiana poniżej pasa i dostaje DQ?!! Okej w Lucha bym to zrozumiał i by mnie to nie zdziwiło gdyż tam jest to uważane za faul. Jednak w WWE nie raz widziałem jak wrestler dostał taki cios i nie wyciągano konsekwencji a tu DQ? Nie no głupota. Jedyne to co mi się podobało to atak po walce Ortona to było całkiem fajne. Mimo tego walka i tak nudna i głupia. No i Main Event. Na początku byłem w szoku jak CM Punk wchodził przy tak gorącej atmosferze od fanów. Tu też trzeba już go pochwalić za interakcje z fanami podczas walki, genialnie to robił. Cena wchodzi przy buczeniu, haha chyba mu się to nie spodobała i nie był przyzwyczajony do takich okrzyków w jego kierunku. Walka nie najgorsza, Punk bardzo ładnie w niej wyszedł. Mimo tego nie było aż tak genialnie jak co niektórzy uważają. Gdyby nie ta akcja pod koniec z Vincem(która wyszła bardzo fajnie) to walka by nie wzbudziła jakiś dużych emocji. Niektórzy chyba żyją tylko końcówkami bo zauważyłem że jak końcówka w WWE jest bardzo dobrze zrobiona to dla niektórych i cała walka jest świetna. Ja mam inne poglądy i moim zdaniem by walkę nazwać świetną to musi być od początku do Konica dobra. Zwycięstwo Punka mnie nie zdziwiło, jednak ciekawi mnie co będzie z nim dalej. Wątpię by go dali do indy z tytułem bo to już by było przegięcie. No zobaczymy. Podsumowując gala udana i jedna z lepszych w tym roku jednakże takie gnioty jak Orton vs Christian,Walka Div i Hennry vs Show nie dają mi innej opcji niż ocenie tej gali na 7 w skali do 10. Oby więcej takich PPV jednak z mniejszą liczbą głupich i nudnych walk.

Edytowane przez Yao
#SmartFanZone

Smackdown MiTb- stawiałem na Shemusa lub Codego, wygrał Brayan byłem zaskoczony jak publiczność zareagowała na to. Oprócz tego skład niby słabszy ale walka według mnie lepsza od Raw Mitb.

Henry vs Show - Walka jak na dwóch kolosów bardzo dobra. Henry wyrasta na niszczyciela i tym zwycięstwem na pewno dużo udowodnił.

Christian vs Orton- Cieszy mnie zwycięstwo mojego ulubieńca, oby ten feud się już skończył i program z Brayanem czas zacząć ;].

Wkur.... jest to że Orton wstaje po takich akcjach jak Spear -finisher Edga killswitch-finisher Christiana , czy diving headbutt -finisher Benoita, co to ma być do cholery ???

Raw MitB- Alberto niepotrzebnie to wygrał widać , że za wszelką cene ma dostać pas (wygrał royal rumble teraz walizkę +miał 1 contendera)

Punk vs Cena -Cieszy zwycięstwo Punka, pokazał na co go stać , Jasio nigdy chyba nie wykonał takiej ilości różnych akcji. No ale co teraz na pewno będzie zwolniony w to nie wierze????

Oprócz tego publika wyjebana w kosmos. Ocena gali 5+/6

"...And Well, Well, Well. It is I, the Quintessential Stud Muffin... Joel..." -Extreme Wrestling Championship FOREVER

*CHRIS BENOIT 1967-2007*

16459104054f6a4155d2b46.jpg

Podczas oglądania ME doszedłem do wniosku (a raczej przypomniało mi się) że przecież Cena ma być zwolniony a prawie nikt o tym nawet nie pamiętał bądź miał to w dupie. Jeszcze z rok temu choćby to forum było pełne marków Cena'y a teraz ciągle ale to ciągle czytam że ludzie cieszą się tym że John przegrał i mają go dość. Panie McMahon, oficjalnie stwierdzam że twarz Pańskiej federacji zajebiście się znudziła !
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg