Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zdenerwowała by mnie również opcja, gdyby Cena pojechał Punk'a, a zdobywca walizki wykorzystał by ją na Cenie, gdyby to był Riley, to bym chyba jednak wolał żeby Del Rio wygrał walizkę. Nie chciałbym oglądać feudu Riley - Cena, o wiele ciekawsza byłaby opcja Rio - Cena..

Nie ma szans na feud pomiędzy Alexem, a Ceną. Wiadomo, że nie robią feudów face-face, a robienie z A-Ry heela byłoby głupie.

18056192365019276624f15.jpg

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

A nie przyszło wam do głowy, że ten MiTB SmackDown mógłby wygrać Daniel Bryan? Wyżej w hierarchi na SD jest Orton, Christian, Henry, Sheamus, ogółem więcej hellów, a więc gdyby wygrał face, by się to wyrównało, Bryan z pasem jako face, dlaczego, nie? Chyba, że WWE będzie odpierdzielało jakieś face turny i tak dalej, ale można to załatwić prościej :)

161487761053579569442c5.jpg

A nie przyszło wam do głowy, że ten MiTB SmackDown mógłby wygrać Daniel Bryan? Wyżej w hierarchi na SD jest Orton, Christian, Henry, Sheamus, ogółem więcej hellów, a więc gdyby wygrał face, by się to wyrównało, Bryan z pasem jako face, dlaczego, nie? Chyba, że WWE będzie odpierdzielało jakieś face turny i tak dalej, ale można to załatwić prościej :)

Właśnie w głowie objawiło mi się kolejne skrzywdzenie Christiana: Wygrywa pas WHC poprzez Roll Up czy coś, Orton wykonuje RKO podczas celebracji zwycięstwa, pewnie za ringiem - CC wrzucony do ringu, Randall szykuje się do Punt Kicka a tu theme Daniela Bryana. :twisted:

Ale nie ukrywam, że ze składu SD to chcę, by Bryan wygrał.

Również wydaję mi się ze Christian zdobędzie Pas ,a zaraz go straci . Będę robić z niego ciotę ,co nawet nie potrafiła raz Pasa obronić.
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Pisałem już o tym :) ale w moim zamyśle Orton broni pasa (nie ma co się oszukiwać Christian go nie zdobędzie).Bryan wygrywa walizkę i feuduje z Christianem by się trochę podpushować a Ortonem zajmuję się w tym czasie Henry (podobno ma mieć walkę o pas na SummerSlam).Dzięki temu mamy ulubione przez writerów smackdown tag team matche :).Później brayan wykorzystuję walizkę na Ortonie lub jakimś nowym mistrzu heelu.Przypuśćmy na Sheamusie :)

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

(nie ma co się oszukiwać Christian go nie zdobędzie)

Dlaczego nie? Może go zdobyć, ale znów na pięć minut i na następnym SmackDown traci go, np. na rzecz już tego Bryana. Mamy walkę o pas na SS, a w tym czasie Orton z Henrym, to mi na pewno by odpowiadało.

18056192365019276624f15.jpg

• Reputacja:   1

A nie przyszło wam do głowy, że ten MiTB SmackDown mógłby wygrać Daniel Bryan?

Mi przyszło i to wczoraj :P Tak się zastanawiałem i to by nie było wcale głupie albo też głupi ruch.Jak ktoś kiedyś pisał Bryan na ROH świecił swoją świetnością w charyźmie i promach, zaciekawiony musiałem sprawdzić czy tak rzeczywiście było i tak się okazało, że chciałbym go jako posiadacza pasa WHC. Jest moim drugim faworytem tym bardziej, że w pewnym sensie mogę go porównać do Chrisa Benoita, który był bardzo zaje**isty lecz jeszcze to nie to.Największym faworytem jest Rhodes....ooo właśnie Bryan zwycięża Money In The Bank Smackdown i teraz to on będzie lepszy od i dominował Miza za wcześniejszy rok !!! Sugestia nie do odrzucenia.

Sposród RAW, w tym roku RR Winnera zmarnowano i nie zdobył pasa, więc tutaj gdyby to był Del Rio nie zdziwiłbym się takie szczęście w nie szczęściu. A Supron miałby już swój własny nick dla niego Dziecko szczęścia(Y2J) w nieszczęściu.

Co do Bryana, z takimi umiejętnościami jakie posiada w latach 80 a nawet 90 z pewnością by sięgnął po najwyższy pas. Teraz mamy czasie jakie mamy, i czuje że, może nie już teraz, ale jeżeli nic w stylu zwolnienia z powodu szmacenia, groźnej kontuzji, nie stanie mu na drodze to może sięgnąć po WHC. Jeżeli chodzi o mistrza WWE to nie wydaje mi się aby kiedykolwiek (mam nadzieję że się mylę) zdobył ten pas. Daniel może nie porywa tłumów ale na pewno jest solidnym wrestlerem jakich mało w obecnych czasach entertejmu. Z pewnością radośnie by były gdyby to on zgarnął walizkę.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

A nie przyszło wam do głowy, że ten MiTB SmackDown mógłby wygrać Daniel Bryan?

Tez mi on chodzi po glowie, bo to by calkiem niezle sie wpasowalo w... promo Punka. CM mowil o RoH, Cabanie, wiec Vince wyraznie zwrocil na siebie uwage fanow indy. Gdyby teraz jeszcze wcisnal ich reprezentantowi walizke, to pewnie czesciej by siegali po produkt WWE. Poza tym to by bylo niezle zaskoczenie. Porownywalne do tego jakim byl Swagger (przegrywal wszystko, a walizke sciagnal). W koncu te dwie walki o kontrakt nie moga sie skonczyc wygranymi Del Rio i Sheamusa, bo to bedzie kabaret. W ktorejs z walk musi byc jakies zaskoczenie. W ktorejs musi dostac push jakis mid-carder. Najwieksze prawdopodobienstwo jest, ze bedzie to Cody.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wydaje mi się, że Cody odpada, bo szykuje się jakiś program z Tedem i Ezekielem, pewnie o pas IC w roli głównej. Big Zake nie ma teraz na horyzoncie żadnego rywala. A w mini programie Ted i Cody kontra Cara i Bryan, zdecydowanie lepsi byli ci drudzy. Także drugim moim faworytem po Sheamusie jest właśnie Daniel Bryan.

Na Raw za to wygrana del Rio też nie jest wg. mnie taka pewna. A przynajmniej jest bezsensowna, bo w końcu Alberto ma w zapasie No.1 Contendera i założę się, że na Raw upomni się o niego w jakimś promie.

Moim faworytem jest Alex Riley. Możnaby tutaj dalej ciągnąć program z Mizem. Na SS zmierzyliby się w kolejnej walce, której stawką byłaby walizka itp.

BTW. Nie chciałbym, żeby dziś na gali została wykorzystana którakolwiek walizka. Między Sarvivour Series, a Royal Rumble zazwyczaj wieje świąteczną nudą i wg. mnie to jest najlepszy okres na wykorzystanie walizki, tak dla odświeżenia. W zeszłym roku było to fajnie podbudowali Miz'a przez te kilka miesięcy i w dobrym momencie zmienili mistrza.

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

Bryan mógłby być konkretnym odświeżeniem... jeśli po zdobyciu przeszedłby w najbliższym czasie turn. Jako "nerd" jest mdły, a chłopak ma ogromny potencjał, każdy kto oglądał indy może to potwierdzić. Na majku potrafił ponieść publikę (Rockiem, czy Punkiem nie jest, ale potrafi dużo), w ringu jest geniuszem... dobry gimmick i byłby czymś nowym, czymś ciekawym dla oka przede wszystkim.

Jeżeli już porównujemy go do Benoit to można ostrożnie stwierdzić, że ma większy potencjał. Chris na majku był totalną przeciętnością, Bryan potrafi na prawdę dużo, a ringowo prezentują powiedzmy to samo... Kwestia wypromowania.

;)

W skrócie:

- czy ktoś spodziewał się rok temu, że po walizkę sięgnie Miz oraz Kane?

- czy ktoś spodziewał się na WMXXVI, że walizkę ściągnie Jack Swagger?

- czy ktoś spodziewał się na WMXXV, że po walizkę drugi raz sięgnie Punk?

Mówiąc wprost - liczę na to, że nie zmarnują szansy i nie dadzą walizki ani Sheamusowi ani Del Rio. Jestem za, jeśli chodzi o jakieś fajne niespodzianki. Bourne byłby fajnym pomysłem, ale tak jak już to zostało rzucone - jakby zdobył walizkę, najprawdopodobniej tylko po to, by jej nie wykorzystać. Z Raw jednak liczę na Bourne'a, bardzo go lubię i zasługuje na coś konkretniejszego, ale dużo większe szanse ma A-Ry.

Co do sytuacji na SmackDown, to już prędzej świat się skończy, niż Danielson zostanie Mr. Money in the Bank. Tutaj liczę na zwycięstwo Wade'a Barretta, któremu na pewno przydałaby się ta walizka, ale niewykluczone, że przy obecnej promocji też mógłby wpaść na Ortona (np. po walce z Christianem) i przegrać (co wcale takie niemożliwe nie jest, w końcu to Orton).

Aż się smutno robi, że to już ostatnia gala z CM Punkiem w roli głównej, przynajmniej na jakiś czas. Szkoda. Mam tylko pobożne życzenie, że odejdzie w jakiś ciekawy sposób. Mogliby fajnie wykorzystać to, że gala jest w jego rodzinnym mieście i pożegnać go naprawdę godnie. No, ale to tylko marzenie ściętej głowy, wszak to WWE + CM Punk jest heelem = zapewne skończy się na tym, że pojedzie publice, by wymusić heat (choć mam nadzieję, że do tego nie dojdzie).

Orton po raz setny pokona Christiana i może to i dobrze? W przypadku wygranej tego drugiego, znów dostalibyśmy ich walkę, co już jest cholernie nudne. Żałuję, że tak to się potoczyło. Jeśli chcieli zrobić z CC heela, to równie dobrze mógł na SmackDown po Extreme Rules po prostu powiedzieć, że nikt go nigdy nie doceniał, uważany był za gorszą wersję Edge'a, ci - fani - nigdy mu tak nie cheerowali, w związku z czym on ich nie potrzebuje. Nie musiał tracić pasa na rzecz Ortona, który jest tak żałośnie słabą i nudną postacią, że coraz mniej się dziwię osobą, które na szczycie z pasem wolą w tej chwili Marka Henry'ego. Jeśli zaś chodzi o seksualną czekoladkę, to powinien wygrać z Showem, by przerwać stereotyp "heela made in WWE", który wiadomo gdzie zawsze kończy.

W skrócie:

Mówiąc wprost - liczę na to, że nie zmarnują szansy i nie dadzą walizki ani Sheamusowi ani Del Rio. Jestem za, jeśli chodzi o jakieś fajne niespodzianki.

Świetnie się tu wpasowuje nasz kochany Heath Slater :twisted:

Oby WWE nie chciało zrobić z Ceny MEGAterminatora dając mu wygrać z Punkiem i nie daj Boże obronić pas chwile później w potyczce z wrestlerem, który zdobył walizkę (w zależności kto to będzie) - to chyba najgorszy scenariusz.

8937594774fac0f0ee7a5f.jpg

Przed nami kolejne ppv z wwe, tym razem to gimmick ppv - Money in the bank, głównie promowane jedną walką, choć i conajmniej jedna narzekać na wypromowanie nie może.

CM Punk vs John Cena - I o tej głównie promowanej walce mowa. Na raw vince, punk i cena zajmują większość czasu, oczywiście bardzo dobrze zagospodarowanego. Genialne proma pretendenta w ostatnim miesiącu powodują, że w mojej głowie pojawia się pytanie, czy tylko i wyłącznie ta walka nie pozostawi w cieniu następnego ppv - Summerslam? W końcu to feud pomiędzy dwoma najbardziej odpowiednimi zawodnikami z obecnego rosteru do wielkiego i wciągającego feudu. A tu przez kontrakt Punka, wszystko zapowiada się, że skończy się na zaledwie jednym, i to jeszcze nic nie znaczącej gali. Mam nadzieję, że jakoś uda się ubłagać Punka na zostanie, a przynajmniej do ss, ponieważ obecnie to jeden z niewielu naprawdę wypromowanych zawodników, którzy mogliby sięgnąć po tytuł (oprócz niego są jeszcze Cena, Orton, był Miz, w mojej opinii Del Rio, pomimo, że ostatnio przyblał, i niby, ale to chyba bardziej iluzja niż prawdziwi me czyli Kane, Big Show i Rey). Jako, że gala odbędzie się w Chicago (rodzinne miasto Punka, słynne z głośnej publiki jak np. New York) możemy się spodziewać świetnej atmosfery. Jeśli udało się im namówić Punka na zostanie to możemy się spodziewać nawet i nowego Champa, jeśli nie to Cenator prawdopodobnie zniszczy go w jego w mieście (boże daj by nie czysto, a np. z pomocą Nexus i Cena zostaje ich nowym liderem czy coś). Jedynie czego jestem pewien to dobrej walki. John potrafi ją zrobić kiedy ma dobrego przeciwnika, jakim napewno jest nasz lider nexus, a przy takiej charyźmie jaką ma ta dwójka i mieście w jakim jesteśmy - publika napewno nie zawiedzie. Chwilowo typuje Cenę, ponieważ nie wiem o stanie kontraktu naszego contendera.

Randy Orton vs Christian - który to już raz? Owszem może i zawsze conajmniej dobrą walkę, ale czy to już nie za dużo? I czy Christian mógłby w końcu wygrac ten tytuł. To prawdopodobnie jego ostatnia szansa i mam nadzieję, że ją w końcu wykorzysta. Należy mu się za te lata jobbowania i bycia mid carderem, a przede wszystkim za ten 2-u lub jak kto woli 5-dniowy reign. Jak zawsze walka nie zawiedzie. Tylko pytanie brzmi jeśli Christian zdobędzie pas, przeciwko komu by go niby bronił (oprócz Ortona)? Tak naprawdę jedynym realnym face'owym contenderem byłby chyba tylko Kane i jak wróci Undertaker, bo reszta albo jest za mało wypromowana (Sin Cara, Bryan) albo się poprostu nie nadaje (Zeke). Kiedy jeszcze dodali tą stypulacje, że jeśli Orton nie wygra czysto (bo tak należy ją odbierać) to Christian jest mistrzem, to można było być już prawie pewnym, że musi się uda (a jak komuś mało to polecam obejrzeć proma Kanadyjczyka na sd). Mimo wszystko liczę, iż w końcu dadzą charismie ten cholerny pas. To już trochę trwa za długo, a walka jak zawsze ma być dobra.

RAW MITB Ladder match - strasznie mnie dziwi przekonanie, że napewno Del Rio lub Riley wygrają walizkę. Tak samo mówiło się rok temu o Ortonie i Bournie, a jak wszyscy pamiętamy tamten match wygrał Miz. Sądzę, że i w tym roku to nie faworyci zdobędą walizkę. No bo po co ona takiemu Albercikowi? Toż wygrał rr i ostatnio no. 1 contender's match (i wkółko w nich walczy, kolejny argument, że go nie wygra). Może i troszkę przybladł, ale wciąż należy do ścisłej czołówki najfajnieszych wrestlerów w wwe. Powinni od razu nazwać pretendentem do pasa na ss, a nie wrzucać go do mitb. Zamiast tego mogliby tu dać zawodnika, którego chętnie z walizką bym widział i jemu akurat jest ona potrzebna jak np. Dolph Ziggler. Powodem dla którego nie zagłosowałem na Alex'a jako zwycięzcę jest .... to, że to troszkę za szybko. Karierę sam robi dopeiro od jakiś 2 miesięcy i już zaraz ma zostawać mistrzem (bo to praktycznie oznacza zwycięstwo mitb)? Nie za szybko? Owszem ma gabryty, mic skill, theme i jeszcze jakby tego było mało publika go kupuje, ale to wciąż ZBYT szybko. Przygoda z Lesnar'em i Lashley'em niczego Cię Vince nie nauczyła (szybko zrobił z nich wielkie gwiazdy a po 2 latach w głównym rosterze odeszli)? Owszem brakuje ME w rosterze, ale nie sądzę by Alex był odpowiednią osobą. Już lepiej by Miz zagościł tam na stałe. Jego przynajmniej nie trzeba już promować. Moim typem jest R-Truth. Powód? Ostatnio fajnie sprawdził się w storylnie z Ceną. I oprócz Riley'ego jak dla mnie jest jedynym sensownym zwycięzcą tego matchu, a jako, ze Truth jest heel'em ma większe prawdopodobieństwo na zwycięstwo. Pozostali albo tej walizki nie potrzebują (Miz, Mysterio i Del Rio) albo nie mają na to szans, bo nie dość, że są za słabo wypromowani to jeszcze nie są odpowiednimi materiałami na mistrza (Bourne, Kofi i Swagger, którego lubię ale nie ma szans i poza tym raz już wygrał i nie wiem czy tak bardzo się nie podobał ct, czy za coś podpadł, ale za długo tam nie posiedział). Szkoda, że JoMo nie wyzdrowiał, ponieważ byłby wstanie wnieść coś do matchu i prawdopodobnie by wygrał. Pomimo jego nieobecności walka i tak będzie conajmniej dobra dzięki mistrzom spotów Evan'owi i Kofi'emu.

Smackdown MITB Ladder match - kolejna w miarę dobrze zapowiadająca się walka. Trzeba liczyć, że Gabriel i Sin Cara zrobią jakieś spoty np. moonsault ze szczytu drabiny albo 450 poza ring czy na co bookerzy wpadli. Mam nadzieję, że jak każdy mitb dobrze wypadnie i jak zawsze będzie parę spot'ów. Zwycięzca? Heath Slater ;P Oczywiście żartuje. Mam swoich dwóch faworytów i przeczuwam, że jeden z nich wygra. Oczywiście mam na myśli Wade'a Barretta i Cody'ego Rhodes'a. Jak w poprzednim matchu jest tu grupa zawodników która tej walizki nie potrzebuje (Sheamus, Kane), i ta która napewno jej nie dostanie (Slater & Gabriel). W teorii oprócz 2 faworytów zostaje jeszcze Sin Cara i Daniel Bryan. Sin Cara napewno ma przed sobą GIGANTYCZNĄ przyszłość w wwe. W rosterze jest jakieś 3 miesiące, a już jest jednym z najpopularniejszych wrestlerów i najlpiej sprzedających koszulki w wwe. Jedyny problem z nim jest taki, że za szybko wrzucili go do głównego rosteru mogli z nim troszkę poczekać w FCW tak jak to zrobili z Del Rio, a nie od razu wyrzucamy go na głęboką wodę. No cóż szkoda, bo jego wejście do wwe mogło być lepsze. Chwilowo nie widzimy tak dobrego jaki mógłby być, ale poczekajmy jeszcze z 3-4 miesiące, maksymalnie pół roku i sądzę, że wtedy będzie mógł pokazać wystarczająco dużo skilla by mógł dostać naprawdę solidny push na jaki z pewnością zasługuje. Jeśli chodzi o Daniela Bryana to ja wciąż nie straciłem nadzieji (w końcu umiera ostatnia ;P) , że może kiedyś trafi do me. Tak więc zostało tylko dwóch zawodników, o których wspomniałem na początku. Zarówno anglik jak i młody rhodes potrzebują jej po spadku w hierarchi, ponieważ obydwoje pokazali, że są fajnymi postaciami w sam raz do me. Obydwoje pokonywali już wielkie gwiazdy (rhodes reya i barrett cenę) i sądzę, że teraz jest ich czas by zdobyli walizkę i dotarli na szczyt. Jeśli miałbym ostatecznie wytypować zwycięzcę to daję Cody'ego. Jest lepszym zawodnikiem ringowo, ma ojca w ct i kiedy dostal szansę na walkę z dużą gwiazdą na ważnej gali to nie zawiódł(jak wade na ss z ortonem i nie zrobił słabej walki). Podsumowując dobra walka i prawdopodobnie Cody z walizką.

Mark Henry vs Big Show - walka w teorii wypromowana, ale .. No właśnie wystarczy spojrzeć na jej skład. Mamy przed sobą starcie gigantów, które pewnie przez małą kartę potrwa z 10 min, a szkoda, bo to może zniszczyć całą galę. Zwycięzca? Dla mnie dość oczywisty. Jest nim Mark Henry ostatnio jest bardzo mocno promowany i nie zdziwiłbym się jakby dostał title shota na ss. Powód dla którego tak uważam jest dość prosty. Prawdopodobnie news który ostatnio pojawił się był bardziej niż oficjalnym potwierdzeniem to chyba trafnym przypuszczeniem lub spostrzerzeniem. Jego push troszkę mi przypomina push r-trutha i punka w ostatnich miesiącach. Interwencja w walce na ppv (tego punk nie zrobił), przez co dany face w głównej mierze przegrał, niszczenie lub pokonywanie innych na tygodniówce i przypięcie mistrza. To wszystko Mark Henry w ostatnich tygodniach zrobił. Brakuje mu tylko pokonanie dużego face'a na ppv (U R-trutha i Punka rey, u niego Big Show) i mamy przed sobą następnego no.1 contendera. Niedokońca chciałbym takie ciągu zdarzeń, jednkaże przeczuwam, że może tak się zdarzyć. Jeżeli tak to chciałbym by Christian zdobył pas, ponieważ wtedy mielibyśmy pewnie triple threat (z czego mógłby wyjść fajny storyline patrząc na to co ostatnio mark na sd i raw wyprawia), a nie głównego kandydata do najgorszej walki roku. Co do Big Showa to nie mam pomysłu i liczę, że może chwilowo przywrócą jego tag z Kane'm by wzmocnić tą dywizję.

O divach się nie wypowiadam, ponieważ mam je w dupie. Mógłbym gdyby tu chodziło chociaż o jakieś w miarę interesujące starcie, ale nie o Kelly Kelly vs Brie Bella. Poza dwoma walkami gala zapowiada się bardzo dobrze, pomimo karty z zalediwe sześcioma walkami. W międzyczasie pewnie dodadzą walkę o pasy tt. Poza tym, pomimo, że gala nazywa się mitb to cała się kręci wokół matchu o pas wwe, na który wszyscy chyba liczą najbardziej.