Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

RAW MitB

Mysle, ze juz nic sie nie zmieni (w koncu nie mamy juz zadnego RAW przed gala), wiec mozna rozpatrzec za i przeciw kazdego z kandydatow.

Alberto Del Rio: Rafikov podczas swojej audycji podkreslil bardzo wazna rzecz. Cena zostanie zwolniony jak Punk ucieknie z Chicago z pasem (wygrywajac walke). Jest wiec opcja, ze zwyciezca tej walizki, moze CM'owi takie cos szybko uniemozliwic. Wskazywaloby to raczej na jakiegos face'a, ktory ku uciesze publicznosci, odbierze pas nowemu heelowemu - championowi. Problem w tym, ze gala sie dzieje w Chicago, wiec na pewno Punk bedzie dopingowany, wiec taka zagrywka nie przekresla heelowego Alberto, ktory jest jedynym czlowiekiem mogacym tak szybko siegnac po zloto. Reszta kandydatow sie do tego nie nadaje na chwile obecna. Problem jednak w tym, ze Meksykanin sobie za dobrze poradzil po walce na RAW. Tacy zwykle robia wiele szumu, ale naturalnie na PPV nie triumfuja (sztampowy manewr).

R-Truth: Konspiracja + Walizka = Rewelacyjne segmenty. Gdyby ktos mu jeszcze ukradl ten kontrakt, to by byl miesiac smiechu z Killingsa. Jesli nie zdecyduja sie na blyskawiczna inkasacje kontraktu, to jestem jak najbardziej za prawda. Problem w tym, ze moje checi i mysli, o tym jak mogloby byc pieknie, to jedyne aspekty, ktore kaza mi na tego Pana postawic. Innych argumentow mi po prostu brak.

Miz + Riley: Czemu umieszczeni razem? Zawsze zapelniajac sklad MitB, WWE wrzuca jakis ciagnacy sie program, zeby sie nie przejadl. On i tak bedzie kontynuowany po tym PPV, ale nie bedzie wrazenia odgrzewanego kotleta. Jeden drugiemu (Riley Mizowi) przeszkodzi w koncowej fazie walki, i maja powod do dalszych przepychanek. Poza tym na A-Ry'a jeszcze za wczesnie, a Mizanin walizke ostatnio mial, i sukcesywnie spada w hierarchii

Kofi + Bourne: Oni maja zrobic show, a nie sciagac walizke.

Rey Mysterio: Podejrzanie ucichl ostatnimi czasy. Martwi mnie to, ze zacznie marudzic na zapleczu, a oni mu dadza dla swietego spokoju walizeczke. On jak typowy baby-face sobie ja wyplaci na jakims PPV, gdzie doszloby do "epickiego" starcia Mysterio vs Cena. Przyznam szczerze, ze z checia bym takie cos zobaczyl (typowo przyjacielski mecz), ale nie po triumfie Mysterio w MitB. Niech to sluzy do promocji kogos nowego.

Jack Swagger: Nie wierzylem w niego, gdy zdobywal walizke, i nie wierze w niego teraz. Problem w tym, ze juz to mial, i WWE powoli z niego rezygnuje. Wypelnil chyba tylko luke. Brak czegokolwiek w mojej glowie, by sie tu szerzej rozpisac.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ja nie byłbym taki pewny (chodzi o Bourna rzecz jasna, Kingstona trzeba trzymać od pasa jak najdalej). A gdyby tak Evan był pierwszą osobą, która nie wykorzysta kontraktu? Ku uciesze marków, po walce Punka z Ceną (i zwycięstwie tego pierwszego. Zakładamy, że kontrakt podpisał) wbiega malutki Bourne, wszyscy się cieszą, a tu... przegrywa (nie wiem, kant, błąd sędziego, Colt Cabana, obojętnie). Jedna walizka z głowy (tak jak zrobili to w ubiegłym roku, dając wykorzystać ją Kane'owi jeszcze na gali), zdobywca "niebieskiej" może się teraz podpromować (byle nie jak The Miz pojedynkami z Bryanem). A Cena? Jak to Cena, i tak wróci walczyć ze złem. :)

Ja nie byłbym taki pewny (chodzi o Bourna rzecz jasna, Kingstona trzeba trzymać od pasa jak najdalej). A gdyby tak Evan był pierwszą osobą, która nie wykorzysta kontraktu? Ku uciesze marków, po walce Punka z Ceną (i zwycięstwie tego pierwszego. Zakładamy, że kontrakt podpisał) wbiega malutki Bourne, wszyscy się cieszą, a tu... przegrywa (nie wiem, kant, błąd sędziego, Colt Cabana, obojętnie). Jedna walizka z głowy (tak jak zrobili to w ubiegłym roku, dając wykorzystać ją Kane'owi jeszcze na gali), zdobywca "niebieskiej" może się teraz podpromować (byle nie jak The Miz pojedynkami z Bryanem). A Cena? Jak to Cena, i tak wróci walczyć ze złem. :)

Co wy tak wszyscy o tego Evana, on tego nie wygra, nie wyobrażam sobie Evana biegnącego z najważniejszym pasem WWE, a jeśli miałby ten jego kontrakt być failem to byłoby jeszcze gorzej:)

161487761053579569442c5.jpg

A jakby tak Cena przeszedł heelturn i na oczach sędziego walnął Punk'a krzesłem. Dzięki temu zachowałby pas dla WWE. Zawarliby pakt z Vince'em a Cena jako heel-rozkurwiator w dodatku mający poparcie u szefa zachowałby pas do WM 28. A CM wróciłby po jakimś czasie jako face z jajami tacy jacy byli za czasów Ery Attitude, a nie takim cipciakiem jakimi są teraz Cena i Orton.

krulik234, o czym Ty marzysz :roll:

18056192365019276624f15.jpg

Problem jednak w tym, ze Meksykanin sobie za dobrze poradzil po walce na RAW

Czy ja wiem. Przed Royal Rumble Alberto też sobie dobrze radził, często się pokazywał, dużo gadał o przeznaczeniu i o wygraniu Royal Rumble oraz miał ten Royal Rumble z jakichś miejscowych wrestlerów więc wszystko jest możliwe.

Jedno z moich ulubionych PPV - MitB już za kilka dni, tak więc zaczynamy.

1. Rey Mysterio vs. Alberto Del Rio vs. Kofi Kingston vs. Alex Riley vs. R-Truth vs. The Miz vs. Evan Bourne vs. Jack Swagger

Raw's Money in the Bank ladder match

WWE niezbyt często, ale lubi zaskakiwać, najczęściej w tego typu pojedynkach. I na dobrą sprawę tutaj każdy może być faworytem, zawsze znajdzie się jakiś argument ku temu by postawić na jakiegoś zawodnika.

Rey - słyszy się że niedługo ma zakończyć karierę, mimo tego że jest jednym z głównych baby face'ów federacji nigdy nie był jej mistrzem, może Vince będzie chciał w jakiś miły sposób zakończyć jego karierę ?

Del Rio - był kilka razy odsuwany od #1 contender, ma względy w federacji, i skoro mógł po krótkim czasie w WWE wygrać RR to może i główny pas

Kingston - mimo że jest mid-carderem to jest dość popularny i wyróżniający się a skoro Swagger będący na podobnym miejscu mógł zgarnąć walizkę to czemu Kofi nie ?

Riley - moim zdaniem przyszła supergwiazda federacji, raczej nie wygra no ale skoro dla każdego znajduję argumenty ratujące jego osobę to dla Alexa też się coś znajdzie. Może wygrać choćby dlatego że WWE widzi w nim potencjalną, być możę, twarz federacji za kilka lat. Swoją drogą zawodnik otrzymuje dobry pop

R-Truth - też nie do końca wydaje mi się by Truth zainkasował walizkę no ale z WWE to bywa różnie. Wygrać może w sumie dlatego że po turnie zaczął błyszczeć, jest świetny ostatnio.

The Miz - Co do Pana Niesamowitego to ja bym go raczej tutaj nie faworyzował, bo zbyt długo trzymał ostatnio pas i nie wydaje mi się by kreatywni mieli na niego drugi podobny pomysł. Chociaż mógłby znów zrobić to co rok temu bo jako mistrz federacji prezentował się bardzo dobrze. Gdy pojawiał się z walizeczką każdy zastanawiał się kiedy zapragnie meczu o najwyższy pas.

Evan - doceniam jego wygibasy ale nie widzę go jako mistrza :D chociaż słyszy się o jego pushu więc kto wie ..

Swagger - CM Punk dwa lata z rzędu wygrywał MitB hm .. ale Jack jako mistrz WWE .. chyba jeszcze nie.

Skład wydaje się całkiem fajny, w walce mamy aż 8 zawodników więc pozwolę sobie na kilka typów.

STAWIAM NA: Rey, Del Rio, Truth

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Del Rio

PROCENTOWO: Rey Mysterio 30% - Alberto Del Rio 30% - Kofi Kingston 6% - Alex Riley 6% - R-Truth 10% - The Miz 10% - Evan Bourne 4% - Jack Swagger 4%

2. Kane vs. Sin Cara vs. Daniel Bryan vs. Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Justin Gabriel vs. Heath Slater vs. Sheamus

SmackDown's Money in the Bank ladder match

I ten skład podoba mi się dużo, dużo bardziej. moim zdaniem prezentuje się lepiej i ringowo i jeżeli chodzi o osoby.

Kane - Ognisty potwór już nie raz wystąpił w tego typu pojedynku, ba ! nawet udało mu się go wygrać rok temu. Teraz raczej go nie wytypuje chociaż rok temu kto by się spodziewał jego zwycięstwa ? Kane to zawsze jakieś niebezpieczeństwo w ringu także może być ciekawie.

Sin Cara - Nasza meksykańska gwiazdeczka poskacze sobie pewnie po drabinach ale wątpię że zainkasuje walizkę. Dlaczego ? A bo dlatego że, moim zdaniem, wpakowali go do tego pojedynku by wyszedł efektownie i pewnie tego nie spali. Ale nie porywałbym już go na WHC, niech lepiej najpierw zgarnie Intercontinental albo Tag Teama z kimś. Oczywiście mogę się mylić, Bóg sam wie co tam kreatywnym po łbie chodzi :D

Daniel Bryan - Jeden z moich faworytów. Wydaje mi się że WWE chce zrobić z niego drugiego Chrisa Benoit'a i to całkiem dobry pomysł, bo Daniel to naprawdę solidny kawał wrestlingu. Długo potrzymał pas US i całkiem dobrze by się prezentował z WHC na ramieniu.

Wade Barrett - Tutaj kolejna z osób która po lekkim szmaceniu mogłaby się odbudować po zwycięstwie na MitB. Długi feud z Johnem, po którym dosłownie każdy sądził że anglik pozostanie w ME, po przeniesieniu na SD! to już nie to samo. Nie rozumiem, przecież wypadł bardzo dobrze. Dlatego moim zdaniem walizeczka przyda się Barrettowi.

Rhodes - Bardzo lubię Cody'iego ale jego obecny gimmick jest strasznie wkurwiający dla mnie. Irytuje już mnie to i w ogóle nie ciekawi. 'Dashing' było świetne. Jeżeli Rhodes ma już wygrać to niech da sobie już siana z tym niby złamanym nosem. Tak czy inaczej duże prawdopodobieństwo istnieje że on wygra ten pojedynek. Niech wygra ale oddawać 'Lśniącego'.

Gabriel - Koleś raczej wciśnięty dla efektywności walki, co prawda gdyby udało mu się jakoś wygrać wcale bym nie był smutny, bo w sumie lubię typka. Oczekuję na 450 Splash z jakiejś drabinki.

Slater - Podobnie jak kolega wyżej. Pokażę pewnie kilka ciekawych akcji, wątpię że wygra i nawet nie wydaje mi się by był to dobry pomysł, ale wcale mi nie przeszkadza mi w tej walce.

Sheamus - No i nasz Rudy wojownik. Prawdopodobieństwo że wygra jest dość spore. Lubię jego postać ale jako mistrz jakoś do mnie nie przemawia. Ale jak wygra znów się nie będę obrażać :D przynajmniej może Smack znów będzie ciekawszy.

Ciekawe jest że aż 4 zawodników z pierwszej edycji NXT może po tej gali zostać mistrzem WHC, także w sumie nawet przydatny jest ten program. Pojedynek zapowiada się zaiście, nic tylko czekać

STAWIAM NA: Rhodes, Barrett, Sheamus, Bryan

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Barrett, Bryan

PROCENTOWO: Kane 10% - Sin Cara 10% - Daniel Bryan 20% - Wade Barrett 20% - Cody Rhodes 16% - Justin Gabriel 2% - Heath Slater 2% - Sheamus 20%

3. Kelly Kelly © vs. Brie Bella

Singles match for the WWE Divas Championship

Walka div, wynik jak zwykle mnie jebie, ale zerknąć można :D Kelly niedawno otrzymała pas poza tym jest dość popularna w USA więc pewnie go zatrzyma. No chyba że Rhodes powróci jako Dashing i zainkasuje 'motylka' od Kelly :P

STAWIAM NA: Kelly Kelly

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: obojętnie, może być Kelly

PROCENTOWO: Kelly 90% - Brie 10%

4. Big Show vs. Mark Henry

Singles match

Henry ostatnio się odświeżył, ale tak czy inaczej pewnie walkę poprzewijam sobie, niezbyt lubię tego typu pojedynki a poza tym nic nie jest na szali więc mam to w sumie w dupie.

STAWIAM NA: Big Show

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: Mark Henry

PROCENTOWO: Show 60% - Henry 40%

5. Randy Orton © vs. Christian

Singles match for the World Heavyweight Championship. If Orton gets disqualified or the referee makes a "bad call", Christian automatically wins the title.

Christian jako 'ten zły' kompletnie do mnie nie przemawia. Chcieliśmy jego turnu gdy z jego postacią nic się nie działo, ażeby odświeżyć kolesia. Po odejściu Edge'a, jeszcze gdy zgarnął pas naprawdę można było go fajnie rozwinąć jako (nawet) największego fejsa na SD!. Teraz jego postać, przynajmniej dla mnie, jest nieciekawa i poza tym nawet mi się nie podoba. Ten jakoś JUŻ nie jest interesujący dla mnie, Ortona nigdy zbyt nie lubiłem chociaż nie powiem, jako Legend Killer bardzo fajnie się prezentował. Teraz udaje jakiegoś predatora, vipera chuj wie co jeszcze. Nie. To kompletnie nie dla mnie. Pas pewnie utrzyma Randy a walka może nie będzie jakaś chujowa taka do końca, ale mnie niezbyt obchodzi.

STAWIAM NA: Randy Orton

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: niech będzie że Christian

PROCENTOWO: Orton 70% - CC 30%

NO I PANIE I PANOWIE PORA NA ME MitB PPV czyli

6. John Cena © vs. CM Punk

Singles match for the WWE Championship. If Punk leaves Chicago with the title, Cena will be fired.

Najlepsze jest to że tutaj może zdarzyć się dosłownie wszystko i mam nadzieję że WWE nie pójdzie na skróty. Przychodzą mi do głowy następujące scenariusze:

- Punk wygra czysto bądź nie, ale wygrywa i opuszcza federacje z pasem mistrzowskim. Najmniej prawdopodobne rozwiązanie ale zawsze można to zrobić w ten sposób że SES Soldier wygra pojedynek i będzie promował pas niekoniecznie w innych federacjach (klauzula) ale ogółem w różnych promocjach. Phil wszędzie by mówił że on jest prawdziwym mistrzem WWE pas należy do niego no i z pewnością narobiłby wiele zamieszania wokół siebie jak i wokół federacji. Po np. miesiącu Vince by się pojawił na RAW i ściągając Punka (i notabene) zwolnionego Cena'e (oczywiście po wpłaceniu dużej ilości pieniędzy na ich konta) i przywracając ich albo tylko Johna na jedną walkę np. na Summerslam i wtedy John by odebrał pas Punkowi. Choć końcówka trochę bezsensowna ale pomysł nie aż tak bardzo głupi :D

- Punk wygrywa, cieszy dupę że opuści federację z pasem, ale zwycięzca MitB pojawia się i wykorzystuje walizeczkę.

- Cena wygrywa, a jak wiadomo John nie może przegrywać czysto w walkach 1 vs 1 więc zwycięzca walki z drabinami swoją nową zdobycz oddaje sędziemu i zwycięża nad zmęczonym po walce SuperJohnem, który nie mógł się bronić. Jeszcze gorzej by było gdyby Cena wygrał z Punkiem a później jeszcze z przyszłym Mr. MitB. Ale by była beka, sądzę że tak bym się wkurwił że nawet bym nie chciał oglądać następnego RAW :D

- Cena wygrywa, i chuj.

Scenariuszy mam w głowie jeszcze kilka ale zauważyłem że prawie 2 godziny pisałem tego posta a nawet dalej już mi się nie chce pisać :D

Tak czy inaczej, pojedynek zapowiada się niesamowicie, a emocji na pewno nie zabraknie w ME. Jak dla mnie to walka wieczoru prezentuje się najlepiej od dawien dawna.

STAWIAM NA: niestety .. Johna.

CHCIAŁBYM WYGRANEJ: CM PUNK'A !

PROCENTOWO: SuperJohn 60% - Punk 40%

Z niecierpliwością czekam na poniedziałkowy wczesny poranek, gala zapowiada się tak zajebiście, że gdybym mieszkał w US to chyba bym nawet zapłacił za to :D

dziękuję za uwagę, jeżeli komukolwiek chciało się czytać moje wypracowanie :P

Edytowane przez fifka
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

fifka, jeżeli już edytujesz to nie kopiuj znowu swojej wypowiedzi tylko zmień co tam Ci w niej nie pasowało.

Jeżeli chodzi o MitB, nie chce się powtarzać i ustalać swoje typy na tę gale PPV. Moją uwagę w związku z tym PPV przyciągnęły wypowiedzi z niektórych forów zagranicznych, facebooka i tym podobnych w sprawie walki Punka z Ceną. Mianowicie - coraz spotykam się z komentarzami, które gdzieś już słyszałem "If Cena wins we riot". Przypomniałem sobie, że kibice ECW na gali One Night Stand 2006 przyszli z takimi transparentami na których było właśnie owe "If Cena wins, we riot" napisane. No i czyż to nie jest powtórka z tejże sytuacji? Podobnie jak wtedy CM Punk u siebie w Chicago, tam RVD w ECW Arena. W obydwu sytuacjach na szali pas WWE. Wiadomo obecni fani raczej nie są do tego zdolni aby wywołać jakiekolwiek zamieszki. W swojej wypowiedzi chciałem zaznaczyć tylko, że historia się powtarza. Nie jest taka sama w całej okazałości, lecz przy wyborze swojego faworyta matchu - CM Punk vs. John Cena, warto spojrzeć okiem i wziąć to pod uwagę.

17202064354d454abeeae36.gif

fifka, jeżeli już edytujesz to nie kopiuj znowu swojej wypowiedzi tylko zmień co tam Ci w niej nie pasowało.

nie kopiowałem niczego, edytowałem tylko literówki, ale to jeszcze przed wysłaniem posta.

edit:no kurde, rzeczywiście :D ale to był przypadek

Edytowane przez fifka

1.Rey Mysterio vs. Alberto Del Rio vs. Kofi Kingston vs. Alex Riley vs. R-Truth vs. The Miz vs. Evan Bourne vs. Jack Swagger - Ladder match RAW wydaje się o wiele trudniejszy do wytypowania niż ten z SD! Według mnie Del Rio ma małą szanse na zgarnięcie walizki, on i tak ma mieć mecz z (prawdopodobnie) Ceną na SummerSlam, więc on raczej odpada. Mam małe obawy, że uda się Reyowi wygrać, byłbym takim rozwiązaniem załamany. Kofi jak zawsze jest bez szans to samo według mnie co Swagger. Riley i Miz będą sobie bardzo przeszadzać. Wydaje mi się, że z tej dwójki większe szanse ma Riley. Zastanawiam się nad zwycięstwem Bourne'a w końcu ostatnio zaczął sporo wygrywać. Do zwycięstwa w tym meczu typuje R-Trutha, który pokona spisek i zgarnie walizkę, chyba, że znów na drodze stanie mu Little Jimmy :)

2. Kane vs. Sin Cara vs. Daniel Bryan vs. Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Justin Gabriel vs. Heath Slater vs. Sheamus - W tym meczu mam trzech faworytów : Sheamus, Rhodes, i Barret. Najmniejsze szanse ma oczywiście Slater. Nawet Gabriel ma teraz większe, powiedzialbym porównywalne z Bryanem. Sin Cara jest tam po to żeby wogóle był na gali i oczywiście polatał, bo na walizkę jeszcze zdecydowanie za wcześnie choć kto wie... Kane też wydaje się bez większych szans, wygrał w tamtym roku i teraz raczej mu się to nie uda. Z trójki moich faworytów wytypuję jednak Rhodesa, choć wolałbym Barreta.

3. Randy Terminator vs. Christian - Każdy inna opcja niż danie pasa CC była by bez sensu. Mam obawy, że skonczy się jak wszystkie ich pojedynki czyli : "RKO from nowhere!"

Christian MUSI to wygrać.

4.Henry vs. Big Show - Wolałbym, żeby wygrał Henry i tak raczej się stanie. Pojedynek z pewnością nie zachwyci.

5.CM Punk vs John Cena - świetnie prowadzony program który powinien prowadzić do zdobycia pasa przez Punka. Nie będe się rozpsywał co do tego co wyprawia Punk na RAW, ograniczę się do samego ich pojedynku. To starcie jest baardzo oczekiwane, porównywalnie co oczekiwanie na ME Wrestlemanii XXVIII. Cena potrafi zrobić dobry pojedynek, a pojedynek z Punkiem powienien być jednym z lepszych na gali. Bardzo trudno wytypować zwycięzce, ale stawiam na Punka, choć mam obawy, że ktoś może wparadować po walce z walizką. Ogólnie MiTB zapowida się świetnie, najlepiej w tym roku.

1161423919541b3db89050d.jpg

krulik234, o czym Ty marzysz :roll:

Nie twierdzę że to jest jakoś realne, ale to byłby bardzo fajny scenariusz i byłbym takim zakończeniem bardzo zadowolony. I ostatnio czy to Punk czy Rock, Cena dostaje od nich mniejszy pop. Nawet niektóre dzieci chcą bardziej "cool" i skandują nazwiska rywali Ceny.

• Styl:  Jasny

Lipiec może być najgorętszym miesiącem tego roku w świecie wrestlingu. Zaraz po Destination X najbardziej oczekiwana przeze mnie gala. Tym lepiej, że MiTB wypada tydzień po PPV od TNA i nie trzeba będzie długo czekać. TNA dało radę i oby WWE również nie zawiodło oczekiwań.

RAW i Smackdown MiTB Match – To są walki, które co roku obfitują w płynne akcje i efektowne spoty. Obsada robi wrażenie, na Smackdown jest trzech faworytów do odpięcia walizki – Barrett, Rhodes i Sheamus. Były lider Corre raczej nie wygra z uwagi na obecność w walce jego kolegów, którzy będą mu skutecznie przeszkadzać w wygranej (Gabriel przy okazji walnie 450 Splash z drabiny). Sheamusowi walizka jest raczej niepotrzebna, bo to były mistrz, który nie potrzebuje promocji, więc zostaje Rhodes. NA RAW skład jest bardzo mocny. Myślę, że Del Rio się uda, bo wiele mówi się o jego walce z Ceną na Summerslam. Nie wiem tylko co z tym jego title shotem, którego zdobył, bo jeśli jest aktualny to walizki nie zdejmie. Innych faworytów do zwycięstwa nie widzę. Bourne jest w tej walce do latania, podobnie jak Rey i Kofi.

Henry vs Big Show – Oby odbyło się to szybko, bo obydwaj ruszają się jak muchy w smole i publiki nie są w stanie porwać. Pewnie znowu wymyślą jakiś sposób na zniszczenie Showa, żeby pociągnąć feud do Summerslam.

Punk vs Cena – Nigdy jeszcze nie czekałem na walkę Ceny jak teraz, a to wszystkie dzięki geniuszowi jednego człowieka. Jeżeli 27 czerwca Punk strzelił promo życia to na ostatnim RAW przed galą przeszedł samego siebie. Możliwe są tutaj różne scenariusze – od wygrania Ceny, po jego zwolnienie i wykorzystanie walizki już tej samej nocy. Trzymam kciuki za WWE, oby tego nie zjebali i zafundowali nam najlepszy storyline od lat. Chciałbym, żeby Cena został przyjęty przez fanów tak, jak na One Night Stand 2006 albo Unforgiven. Nie żebym coś do niego miał, po prostu chcę żeby Punk we własnym mieście był cheerowany. Wygrana Brooksa i kolejne "zwolnienie" Ceny w krótkim odstępie czasu jest mało prawdopodobne, ale chciałbym żeby wykorzystali całą otoczkę, jaka stworzyła się wokół tej konfrontacji i niech zrobią walkę roku. Punk w swojej ostatniej walce, we własnym mieście MUSI zostać rozpisany na kozaka (coś na wzór walki Huntera z Takerem na WM, kiedy Trypel wyszedł z tej walki z twarzą).

Orton vs Christian – To będzie już ich 4 walka o pas, więc możemy na tej gali dostać finałowe starcie. Ja bym obstawił jednak zwycięstwo CC i kontynuowanie feudu do Summerslam. Dlaczego? A no dlatego, że ktoś będzie się musiał podłożyć panu z walizeczką. Ortona, drugiego face’a po Cenie nie wypada podkładać drugi raz, a Christian nabiera już w tym wprawy. Dużo zależy od tego, kto z niebieskiego brandu ściągnie walizkę. Jeśli będzie nim Rhodes to Orton wygra i dostaniemy kontynuację ich dawnego feudu (może nawet wmieszają w to Dibiase).

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Raw Money in the Bank Ladder Match

Rey Mysterio, Kofi Kingston, Alex Riley, Evan Bourne, Alberto Del Rio, The Miz, R-Truth, Jack Swagger.

Sądze że tutaj wygra Del Rio. Ma mieć on walke z Ceną o pas na Summerslam, więc wszystko się zgadza, bez fajerwerków. Nie sądze żeby wygrali Mysterio, Kingston, Swagger, Riley, Evan bądź Miz. Już na drugim miejscu postawił bym już tego R-Trutha, który w ostatnim czasie stał się jedną z najbarwniejszych postaci na Raw i zakręcił się koło tego pasa WWE.

WWE Divas Championship

Kelly Kelly vs. Brie Bella

Chuj mnie ta walka obchodzi. Niechaj już Kelly Kelly utrzyma.

WWE Championship

John Cena © vs CM Punk

Licze na mnóstwo emocji, chanty: CM PUNK!, zdobyciem przez Punka pasa i usłyszeniem jeszcze kilku zajebistych dissów na McMahonlandie. :D Jednak, to nie możliwe. Cena wygra, Punk odejdzie, wszyscy żyją długo i szczęśliwie, dzieci się ucieszą bla bla. Chce wygranej PUNKA! :D

Big Show vs. Mark Henry

Kolejna walka która mnie chuj obchodzi. Chociaż lepsze to niz Henry w main eventach Smackdown z pasem WHC i feudem z Ortonem, bo sobie tego nie wyobrażam. Taki plus ze Mark jest heelem gdzie prezentuje się i prezentować zawsze lepiej (tutaj mam na myśli reign pasa ECW)

World Heavyweight Championship

Randy Orton vs. Christian

Licze na powtórke z CP :D i niech Christian otrzyma ten pas... Brakuje w tym feudzie tylko... Edge'a :/ Chujowo że go brak ponieważ coś mógłby wnieść bo i Orton miał w przeszłości zadatki z Edgem (Rated RKO, feudy itp.) no i Christian wiadomo :P

SmackDown Money in the Bank ladder match

Kane vs. Sin Cara vs. Daniel Bryan vs. Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Justin Gabriel vs. Heath Slater vs. Sheamus

Tutaj chciałbym wygranej Barretta. Czemu? bo gość ma potencjał co pokazał w tamtym roku będąc w main eventach i walcząc z Ceną, Ortonem itp. teraz jest niewyobrazalnie szmacony. Nastepnie chciałbym Rhodesa i Sheamusa w tej kolejności. Rhodes wiadomo, ogromne postępy, Sheamus jedna z barwniejszych postaci na tym zjebanym Smackdown. Reszcie wątpie aby sie udało zdjęć walizkę.

Mr.Mateuszek - 17.11.08-09.04.10 RIP

PPWF - 11.03.2008-04.10.2010 RIP

http://chomikuj.pl/xMateuszekx

4611212574d4e8f935ade2.jpg

1. Raw Money in the Bank Ladder Match

Rey Mysterio, Kofi Kingston, Alex Riley, Evan Bourne, Alberto Del Rio, The Miz, R-Truth, Jack Swagger. -Tutaj moim zdaniem szanse każdy ma podobne , Alberto , Truth Misterio regularnie walczą o #1 contendera o główny pas , Evan , Kofi i Swagger mieli już promocje do main eventu i gówno z tego wyszło , Riley i Miz mają ze sobą program wiec raczej nie wygrają i nie zostaje nikt kto by mógł zgarnąć te walizeczkę i ją wykorzystać , najbardziej prawdopodobną opcją jest arystokrata , który wykorzysta walizkę na tej samej gali na nowym mistrzu Punku :P (ale o tym niżej ) i poprowadzi feud z Cena o pas do SummerSlam.Wygrać też może prawda co dało by zajebiste segmenty , już sobie wyobrażam R-trutha paradującego z walizką i mówiącego , że mimo konspiracji między uczestnikami money in the bank ladder matchu on i tak wygrał :lol: .Szanse też ma Rey jak ktoś już wyżej pisał dostanie pożegnalny (?) run z głównym pasem federacji.Wątpię by poleciał :twisted: po te walizkę Evan (w ogóle wyobraża sobie ktoś go z walizką albo głównym pasem federacji ? Jeżeli ją zdobędzie to tylko po to żeby zostać pierwszym , który jej nie wykorzysta.Kofi Kingston , Boże tylko by on tego nie wygrał , gdy bym w niedziele/poniedziałek zobaczę , że on ściąga walizkę wyłączę gale i pójdę spać.Jest to najgorsza opcja , już wolał bym żeby horni ją ściągnął ale na szczęście szansa jest minimalna , że on te walizkę zagarnie.Swagger , opcja lepsza od poprzedniej ale i tak słaba rzec można , że tragiczna ponieważ jego jak i kingstona najchętniej bym wypierdolił z federacji.Szanse ma praktycznie zerowe po tym jak zachowywał się na backstage po zdobyciu pasa rok temu musi teraz odbyć kilku letnią karę za nim wyjdzie z lower midcardu.A.Riley przyszła twarz federacji ,push dostaje ogromny (2 razy czysto pojechanie Miza w tym raz na ppv to nie byle co)ale walizki raczej nie dostanie (najpierw US title trochę posiedzieć w midcardzie i po pewnym czasie dopiero główny pas) , choć na pewno będzie bliski jej zdobycia ale Mizanin mu przeszkodzi.No i ostatni uczestnik pojedynku The Miz , który może wygrać ale tylko po to by uatrakcyjnić feud z Riley by nie toczył się o pietruchę .Na Money in the Bank możemy zobaczyć Alexa , który ściąga już walizkę i nagle wbiega Miz i jakoś go kantuje (np.oślepia go czymś) i sam zabiera walizkę powtarzając osiągniecie Punka lub razem ściągają walizkę co w obydwu sytuacjach prowadziło by do ich walki o kontrakt na SummerSlam.

Postawię tutaj na R-Trutha , bo Alberto wydaję mi się zbyt oczywistą opcja.

2. Divas Champion Kelly Kelly vs. Brie Bella -Div nie oglądam wiec nie wiem co to za panie , ale postawie na 2x Kelly.

3. SmackDown Money in the Bank ladder match

Kane vs. Sin Cara vs. Daniel Bryan vs. Wade Barrett vs. Cody Rhodes vs. Justin Gabriel vs. Heath Slater vs. Sheamus -Tutaj już widać faworytów do wygranie walizki , zacznę od tych którzy mają najmniejsze szanse czyli od Slatera.Cóż szanse na wygranie tej walizki ma takie same co Swagger tyle , że on nic nie zrobił :twisted: no i co tu dużo pisać prócz zajebista sygnatura jaką widziałem na forum ten człowiek nie ma nic do main streamu , ba jak bym go trzymał z daleka od wszystkich federacji.Gabriel szanse ma takie same jak kolega z teamu no może trochę większe , on nam pokaże tylko 450 z drabiny i tym się zakończy jego udział w tym pojedynku.Sin Cara on ma trochę polatać i to wszystko , nawet jak coś z botchuje to i tak nikt nie zauważy w tej walce , na walizke nie ma szans u nie go mam takie same odczucia jak u kofiego ściągnie walizkę to wyłączę gale i pójdę spać.Kane wygrał rok temu by mieć pożegnalny run z pasem a tu ani słuchu by odchodził , wiec na wygrana nie ma co liczyć.Wade Barret po kapitalnym feudzie z Cena na smackdown spadł do midcardu , późniejszy feud z Big Showem a potem z Jacksonem , i w tym momencie main eventer na superstars.Gdyby nie uczestnictwo w tej walce slatera i gabriela był by wielkim faworytem ale przez nich szanse ma małe , lecz dopuszczam myśl , że to wygra.Następny jest Shemus , który ciut za dobrze poradził sobie na smackdown wparował z krzesłem i wszyscy uczestnicy uciekli z ringu :) nawet Kane :shock: poza tym nie potrzebuje walizki regularnie walczy w mian eventach smackdown.Cody Rhodes po dobrym feudzie z Reyem przygasł , feud z Brayanem czy Sin Cara ? mnie kompletnie nie jara , te papierowe torby też już by mogli sobie darować , jego gimmick też mi się przejadł liczyłem , że po ostatniej walce z zamaskowanym zrobi sobie na miesiąc przerwę i wróci jako dashing tak się nie stało a szkoda.Do niedawna murowany dla mnie kandydat do zdobycia walizki , ale teraz już na niego bym nie postawił.Daniel Bryan czyli moim zdaniem zwycięzca tej walki mimo , że dosyć nisko w hierarchii bo feudzie z codym mógł by się zająć Christianem by się trochę pod promować ( co umożliwiało by uwielbiane przez writerów smackdown tag team matche Orton/Bryan vs Christian/Sheamus :twisted: ) a potem heel turn (bo wątpię by Randal stracił pas ) albo wykorzystanie walizki w pełni czysto na jakimś heelu gdyby jakimś cudem jednak Orton ten pas stracił.

Mój typ : Bryan

4. WWE Championship:

John Cena © vs CM PUNK

Jeżeli Cena przegra to zostanie zwolniony. Punk zapowiedział swoje odejście z WWE po tej walce.-Walka na , którą czeka chyba każdy fan jaki mark wrestlingu czeka.Opcji jest tu co nie miara , oczywiście najgorsza jak i najbardziej możliwa czyli czysta wygrana Ceny i Punk odchodzi.Również prawdopodobną opcja [ i jeśli CM ma odejść to według mnie najlepsza opcja (pomijając heel turn Ceny ale to niemożliwe)] jest wygrana Punka (czysta lub nie) i zainkasowanie kontraktu na nim przez Del Rio ? Cena zostaję bo stypulacja brzmi jeśli Punk opuści Chicago z pasem to John jest zwolniony.Możliwe jest też , że na Money in the Bank zobaczymy Chicago screwjob :D i Cena zostanie wydymany przez CM'a i Vinc'a , albo też CM zostanie wydymany co wiązało by się jakże oczekiwanym turnem Johna , lub też nie (typu Punk ma pewny pin ale Vinc przeszkadza sędziemu , a John oczywiście jako bohater nie chce by ktoś mu pomagał wygrać i zaczyna feud z prezesem ).Spodobała mi się też opcja , że Punk wygrywa walkę z Cena i odchodzi z pasem do FCW , pas zostaje w federacji a marki myślą ,że jest po za nią tam gładko pokonuje innych zawodników i co tydzień nam to pokazują na raw.

Mój tym : Punk , liczę na jakieś ciekawe rozwiązanie , a nie gładkie pojechanie Punka przez naszego superhero.

5. Big Show vs. Mark Henry

Walka gigantów raczej nie będzie tu nic ciekawego , mogli by dodać stypulacje No DQ to może by była szansa na spot taki jak na ostatnim raw.

Mój typ : Mark Henry

6. World Heavyweight Championship

Randy Orton vs. Christian

Jeżeli Orton zostanie zdyskwalifikowany lub sędzia podejmie błędną decyzję to pas wygra Christian.

Na dwóch poprzednich ppv stawiałem na Christiana ale teraz nie daje mu żadnych szans , jeśli nie przejął pasa na Capitol Punishment to już raczej go nie przejmie.Walka z pewnością zakończy się po jednym RKO.

Mój typ : Orton

Dont Take it personally.. Im just that much smarter than you...

9753791175058a11dcc0cd.jpg

w ogóle wyobraża sobie ktoś go z walizką albo głównym pasem federacji ?

tak czy inaczej, każdy face średnio pasuje do osoby która przypina półprzytomnego gościa. wykonując coś takiego i tak przechodzi turn. pełny bądź nie, ale przejść musi