Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank PPV (spoilery/komentarze/karta)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Przewiduje bardzo prosty wynik jeśli chodzi o MiTB

Alberto del Rio - zgarnia walizkę RAW.

Punk wygrywa z Cena walkę o pas WWE, w tym momencie wlatuje Alberto i realizuje kontrakt i mamy nowego mistrza. Natomiast niebieską walizkę zgarnia Wade Barret, bo nie sądzę, żeby Sin Cara ją dostał czy Daniel Bryan.

Jest jeszcze druga opcja tzw. "ratowanie ratingów" czyli Punk przegrywa w walce z Cena - jeśli walka będzie to jedna z pierwszych walk. Punk zostaje wrzucony do SmackDown MiTB, gdzie zgarnia walizkę, i interweniuje w walce Orton vs. Christian ... no albo reszta rozegra się już na Smacku. Punk na SmackDown zrobi małe zamieszanie :P

• Odpowiedzi 368
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MJ

15

• menelag1

12

• fifka

12

• Sebu

12

Top użytkownicy w tym temacie

Co do powyższej odpowiedzi to proszę :)

Punk Bardzo wyraźnie powiedział że on będzie walczył z Cena na MiTB i WWE opuści z pasem WWE, a nie tak jak ty piszesz że Punk ma przegrać z Cena i przejść na SD, trochę mało prawdopodobna ta opcja.

17085325014dc1a1963691e.jpg

Jeśli chodzi o MitB RAW to tak według mnie Kofi odpada, bo mieli dać go do ME w feudzie z Ortonem jednak coś nie wyszło i wątpię, aby to on zgarną walizkę. Evan też ma małe szanse, bo by musieli dać wcześniej mikrofon do ręki, bo bez tego pas WWE nie jest dla niego. Jack jest według mnie tylko zapchaj dziurą. Wygrał walizkę na WM i tyle z niej miał ile widzieliśmy czyli nie ten poziom. Rey raczej nie dostanie, bo ostatnio nie narzeka na kasę, więc nie ma powodu mu dawać walizki. Alex, chyba według mnie za wcześnie na najważniejszy pas. Chociaż jakby potrzymał walizkę z kilka miesięcy, ale prędzej za rok. I teraz robi się problem, bo cała trujka ma szanse. Z Miza mieli zrobić gwiazdę i od utraty pasa jakoś kiepsko mu idzie, a że Punk zdobył walizkę dwa razy pod rząd to czemu nie on? R-Truth po heel turnie świetnie mu idzie jednak miał on feudować z JoMo więc i tak jak na zawodnika, który jeszcze jakiś czas temu się nie liczył to taki push to dużo. Sam bym chciał go zobaczyć z walizką choć czy to się stanie tego nie wiem. i ALberto, który pewnie ma największe szanse na zgarnięcie walizki, bo ten jego pas, o którym wszyscy mówili, iż ma dostać się tak ociąga więc to jego szansa.

A ja bym z chęcią zobaczył coś w stylu.

Punk wygra i odchodzi, na następnym Raw Punka nie ma, odszedł Cena, z tego powodu Vince powołał nowy pas WWE, i przywraca Johna (kto wierzy, że odejdzie na jakiś czas). Na raw za tydzień jest wielkie powitanie Johna i Nowego Pasa, i wtedy pojawia się Punk jako ten właściwy champ z właściwym pasem i dyktuje listę warunków pod jakimi wróci na Raw z pasem.

Składy w walkach MitB zarówno z Raw jak i ze SM! niezaskakujące. (no może oprócz Gabriela i Slatera). Ze składu Raw nieukrywajmy największe szanse ma Alberrrrto Del RRioooo!!!!!!! :D , mogę sie jeszcze pokusic o wytypowanie Misterio ,aczkolwiek wątpie w jego wygraną. Dalej mamy Miza który zdobył walizkę rok temu, wiec odpada, Kofi OBY NIE! , Riley za któtko ma konkretną rolę w rosterze zeby odrazu zgarniac pewną szanse na pas, Truth niedawno miał shota na pas, Swagger niech siedzi w low midcardzie, natomiast szanse Bourne'a... no znikome.... ;) Także stawiam na ADR ,ale myślę ze z realizacją kontraktu poczeka.

Dalej mamy SD! Faforytów jest trzech Barrett, Sheamus, Rhodes. Reszta jak dlamnie sie nieliczy! Jeszcze sie łudzę ze wstawią Sheamus'a do walki o WHC bo kolejny pojedynek CC i Ortona to juz za dużo, a tak przynajmniej CC będzie mógł odklepac celta ;). jeśli chodzi o wynik mezu postawie na Barretta! Ostatnio jego postac dużo traci a gośc ma potencjł.

Mam nadzieje ze sie nierozczarujemy i dostaniemy najlepszą galę w tym roku ( Cm Punk!). :D

To moj pierwszy post wiec witam wszystkich!;) i sorry za ortografie! ;)

SAVE.US_Y2J

17687217464e10cc730bfc8.jpg

mogę sie jeszcze pokusic o wytypowanie Misterio ,aczkolwiek wątpie w jego wygraną. Dalej mamy Miza który zdobył walizkę rok temu, wiec odpada, Kofi OBY NIE! , Riley za któtko ma konkretną rolę w rosterze zeby odrazu zgarniac pewną szanse na pas

Prędzej walizkę dostanie Riley niż Mysterio. Wydaje mi się, ze Rey został wepchany do tej walki tylko po to, aby trochę poskakał i zwiększył tempo tego pojedynku, a poza tym Ryjek już dawno miał swoje 5 minut, a teraz trzeba promować nowe gwiazdy, a tym samym na nie stawiać... Jeżeli chodzi o Riley'a, to jest on z cala pewnością materiałem na gwiazdę typu The Miz i danie mu walizki nie byłoby głupie, aczkolwiek stawiam w tym pojedynku na Alberto Del Rio.

Prędzej walizkę dostanie Riley niż Mysterio.

Znając obecną politykę WWE niezdziwiłbym się, gdyby ku uciesze dzieci Ryjek zgarnoł walizkę... -.- Mam szczerą nadzieję ze do tego niedojdzie! Riley? Fajnie by było zobaczyc go z waliką ale jak juz pisałem to jeszcze nie pora na niego. ;)

SAVE.US_Y2J

17687217464e10cc730bfc8.jpg

Na prawdę nie wiem dlaczego tyle osób obstawia Barretta do zgarnięcia walizki. Od jego przejścia na Smackdown, po upokorzeniu przez Cenę i przegranej z Punkiem, tak na prawdę nigdy na serio nie kręcił się koło pasa mistrzowskiego. Słabo zabookowany na Royal Rumble, bardzo słabo na Elimination Chamber (nawet Drew robił super rozwałę), a na WrestleManii był w żenującym Tag Team Matchu. Przegrał feud z Jacksonem, regularnie przegrywa walki, nie dostaje nawet zbytnio czasu na to w czym jest najlepszy - na mówienie. Na dodatek w MitB Matchu są byli koledzy z Nexus i The Corre, których rola będzie sprowadzała się właśnie do tego by Wade tej walizki nie zgarnął. Mimo całej sympatii do tego zawodnika, jego szansę oceniam na mierne.
I don't own a TV, I don't eat meat. I'm Bryan Danielson and I DO WRESTLE.

Znając obecną politykę WWE niezdziwiłbym się, gdyby ku uciesze dzieci Ryjek zgarnoł walizkę... -.- Mam szczerą nadzieję ze do tego niedojdzie! Riley? Fajnie by było zobaczyc go z waliką ale jak juz pisałem to jeszcze nie pora na niego

Uwierz mi, ze Vince'owi wystarcza pieniadze, ktore zarabia na sprzedajacych sie maskach, koszulkach i innych gadzetach Rey'a, a danie walizki Rey'owi wcale nie podniesie zarobkow z koszulek itp, bo wrestler jest na tyle popularny, ze kazdy dzieciak go zna i niezalenie od wszystkiego bedzie chcial nabyc jakis t-shirt. A poza tym, wydaje mi sie, ze wystarczy markom John Cena z pasem.

Za Barrettem przemawia kilka czynników, i są to:

- Rozbicie Corre, bezcelowej stajni, która nie miała prawa bytu. Uwolnienie Barrettowi drogi na szczyt.

- Utrata pasa na rzecz Ezekiela Jacksona, żeby zwolnić jego "slot" na tytuł.

- Ta postać to chodzący Main Eventer i jak na moje jest właśnie faworytem do wygrania Money in the Bank. Najwyższa pora już na wybicie się, a WWE nas już przyzwyczaiło do dużych niespodzianek. Rok temu Miz też nie miał super mocnej pozycji, jakiś chamski pseudo-feud z Ceną, United States Championship, a walizkę mimo wszystko zgarnął. Oczywiście biorę pod uwagę jeszcze Sheamus'a czy Rhodes'a, ale Barrett moim zdaniem to najprawdopodobniejsza opcja.

Na gali (lub w "Road to MitB") dowiemy się, że Sheamus jednak znajdzie się w walce o pas HW, dojdzie do 3 wayu, natomiast jego miejsce w walce o walizkę zajmie powracający Chris Jericho. Naturalnie Y2J zgarnie walizkę, po czym albo zainkasuje ją na triumfującym Viperze i zgarnie pas albo wróci jako face i wyzwie go do walki na SummerSlam. Fanatasy Booking, prawda, że realistyczny? :twisted:

Jeśli chodzi o Money in the Bank Raw to nie wiem czemu, ale w roli triumfatora upatruję tutaj Alexa Rileya. Rok temu wygrał Miz, który nie był main eventerem - a w walce tej byli m.in. Jericho, Edge czy Orton. W tej mamy kolejnych ME: del Rio, R-Truth, Miz i Mysterio. Kingston nie zasługuje na takie wyróżnienie, Swagger miał już walizkę, Bourne zasługuje jak najbardziej, ale nie ma szans. W związku z tym upatruję szanse właśnie A-Ry, który stopniowo mógłby piąć się w hierarchii, skoro ma twarz, która może reklamować produkty WWE.

W MitB SmackDown wciąż niepewna jest obsada (coś czuję, że Sheamus może powędrować do walki o pas HW, co da nam jedno wolne miejsce). Jednak ze składu obecnego można znaleźć trzech faworytów - Barrett, Sheamus oraz Rhodes. Z tej trójki najbardziej chciałbym rzecz jasna Wade'a, który na SD jest traktowany jak ostatni śmieć, z drugiej jednak strony większym faworytem jest dla mnie Rhodes, który siedzi w tej federacji już trochę czasu i WWE może zechcieć go nagrodzić jakimś konkretniejszym pushem. Sheamus to przypadek main eventerów SD - powierzenie mu walizki byłoby zmarnowaniem jej, bo Blady może w każdej chwili zostać okrzyknięty pretendentem i nie będzie to żadna niespodzianka.

W pozostałych walkach, jeśli miałbym typować, widziałbym to tak - Kelly Kelly pokonuje Brie, John Cena pokonuje CM Punka, Randy Orton pokonuje Christiana (ostatnie dwie walki nie są oficjalne, ale można domniemywać, że jednak będą). Najbardziej żałuję, że Punk i Christian nie mają szans na mistrzowskie złoto, ale graniczyłoby to niemalże z cudem, by WWE zdecydowało się podłożyć na jednej gali dwie największe gwiazdy, odebrać im pasy i powierzyć je tym, którzy jeszcze kilka miesięcy temu byli praktycznie nikim.

Na gali (lub w "Road to MitB") dowiemy się, że Sheamus jednak znajdzie się w walce o pas HW, dojdzie do 3 wayu, natomiast jego miejsce w walce o walizkę zajmie powracający Chris Jericho. Naturalnie Y2J zgarnie walizkę, po czym albo zainkasuje ją na triumfującym Viperze i zgarnie pas albo wróci jako face i wyzwie go do walki na SummerSlam. Fanatasy Booking, prawda, że realistyczny?

Ale tak sobie gdybasz jak my wszyscy odkąd Chris odszedł czy po prostu masz jakieś newsy odnośnie powrotu konkretnie daty?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Oczywiście, że piszę to w żartach, ale chyba nie zaprzeczysz, że wcale nie jest to niemożliwe? :wink: Jasne, że Jericho nie wróci na MitB (sam mówił jakiś czas temu, że chce powrócić z pompą, no i na razie czuje się niepotrzebny), tylko zauważam, że mamy kolejną możliwość fajnego powrotu.

sam mówił jakiś czas temu, że chce powrócić z pompą, no i na razie czuje się niepotrzebny

Powrót z pompą nie wyklucza MITB bo za sprawą sytuacji Punka ta gala wydaję się być bardziej gorętsza niż SummerSlam 2011

BTW: Największym problem tego powrotu będzie to że ma być Facem i co tu wykombinować z Randym?

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Powrót z pompą nie wyklucza MITB bo za sprawą sytuacji Punka ta gala wydaję się być bardziej gorętsza niż SummerSlam 2011

Ale trochę za mała to dla mnie gala, by do tego mogło dojść. Ja osobiście nie jestem nawet pewien, czy w tym roku zobaczymy Y2J'a, czy np. nie wróci dopiero na Royal Rumble 2011, którego jeszcze nigdy nie wygrał, by to uczynić. Jasne, że taki powrót to byłoby coś, bo w końcu brakuje main eventerów na SmackDown, a Jericho jest wielką postacią, na pewno wielu wyczekuje z utęsknieniem jego powrotu, tym bardziej, że ostatnie sporo ludzi z tej "starej ery" odeszło (Michaels, Batista, Edge, właściwie w ogóle już nie ma HHH czy Undertakera). Być może dobrym terminem jego powrotu byłoby SummerSlam. I tak jak rok temu był Taker i Daniel Bryan, tak w tym roku mógłby to być Jericho.

BTW: Największym problem tego powrotu będzie to że ma być Facem i co tu wykombinować z Randym?

Nie jest to wcale niemożliwe - tym bardziej, że heelowy Punk wygarnął już Ortonowi jakoś na początku roku, że ten kopnął go w głowę na Unforgiven 2008, przez co CM nie mógł bronić swojego pasa. Jericho mógłby powrócić jako dobry (o czym świadczą jego wypowiedzi, że nie chce powrotu starego Y2J'a i liczy na to, że uda mu się stworzyć inną postać) i wcale nie tyle pałać zemstą do Ortona i go atakować, tylko zażądać walki za to, co ten mu zrobił. Jericho mógłby wygrać taką walkę, dzięki czemu taka mała "zemsta" i tak by się spełniła i Y2J odebrałby Ortonowi złoto (na co również chyba wielu czeka z utęsknieniem).

Zawsze też mógłby wrócić jako heel, ale ze zmienionym po prostu gimmickiem i dostać program z Ortonem (bo w końcu nie będa przecież do końca roku kontynuować CC vs. RKO). Wyjść jest naprawdę wiele, można się założyć, że WWE i sam Chris czekają pewnie na moment, aż wszyscy zapomną o Jericho, by wtedy "uderzyć" (choć faktem jest to, że taka sytuacja jak MitB tylko nasilają spekulacje o możliwym powrocie Chrisa).

Widzisz, w żartach napisałem taką swoją wizję powrotu Chrisa, podobną do tej, jaką zupełnie realnie prezentowali inni w przypadku Christiana, a już rozpoczęła się dyskusja. Cóż, pozostaje wierzyć, że Jericho jednak w najbliższej przyszłości wróci :D