Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Powrót do przeszłości

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tak więc zdecydowałem się na to, że ruszam ze swoim diary z WWE :) Mam nadzieję, że będzie miało ono wielu fanów. Od razu przejdę do rzeczy...

Na początku paczka newsów:

:arrow: Nowym Chairmanem World Wrestling Entertainment został Dan McNalep.

:arrow: Poprzedni właściciel, czyli Vince Kennedy McMahon odsprzedał federację swojemu przyjacielowi za niewielką opłatą.

:arrow: Pierwszą galą spod ręki Nowego Chairmana, a zarazem Nowego Chairmana WWE będzie RAW, które odbędzie się 15 Grudnia 2008 roku, czyli dzień po Armageddon.

:arrow: Vince McMahon na konferencji prasowej dodał, że liczy na to, że WWE dalej będzie najlepszą federacją na świecie na co McNalep zareagował uśmiechem.

:arrow: General Manager na pierwszym Monday Night RAW za jego kadencji poinformuje osobiście o tym, że divy zostały wycofane z WWE na czas nieokreśliony

:arrow: Zlikwidowany został także brand ECW, a większość zawodników rozstała rozesłana po dwóch najważniejszych brandach WWE.

:arrow: Dwa tytuły, kolejno: Intercontinental Championship oraz United States Championship pozostały bez właścicieli. Zarówno na RAW, jak i na SmackDown odbędą się pierwsze walki turniejowe do obu tytułów, a same finały będą miały swoje miejsce na Royal Rumble, które odbędzie się 25 Stycznia 2009 r.

:arrow: Creative Team WWE poinformował, że niektóre divy będą non-wrestlerkami i będą pracować na zapleczu podczas różnych gal.

:arrow: Żeńskie tytuły zostały zawieszone i wycofane z obu rosterów.

:arrow: Ważna informacja dla fanatyków niebieskiej gali, czyli SmackDown! Nowy Chairman zdecydował się na zrezygnowanie z tapingów i od teraz SD! będzie nagrywane tak samo jak RAW, na żywo!

Natomiast tak prezentują się rostery obu brandów:

RAW:

John Cena

Batista

Edge

Shawn Michaels

Cody Rhodes

Ted DiBiase

Randy Orton

Dolph Ziggler

CM Punk

Kane

John Bradshaw Layfield

JTG

Shad Gaspard

Kofi Kingston

Rey Mysterio

William Regal

Santino Marella

Evan Bourne

Mark Henry

The Miz

John Morrison

Sin Cara

Finlay

Alex Riley

Justin Gabriel

SmackDown! :

Jeff Hardy

Triple H

The Undertaker

Sheamus

Chris Jericho

Big Show

Ezekiel Jackson

Alberto Del Rio

The Hurricane

MVP

Mr. Kennedy

R-Truth

Shelton Benjamin

The Great Khali

Vladimir Kozlov

Zack Ryder

Carlito

Primo

Chavo Guerrero

Jack Swagger

Matt Hardy

Tommy Dreamer

Christian

Drew McIntyre

Wade Barrett

Daniel Bryan

Non-wrestlerzy i non-wrestlerki

Ric Flair

Stephanie McMahon

Maryse

Michelle McCool

Layla

Vickie Guerrero

Ranjin Singh

Shane McMahon

Lilian Garcia

Justin Roberts

Kelly Kelly

Tag Teams and Stables

RAW:

Legacy (Randy Orton (L), Cody Rhodes, Ted DiBiase)

Cryme Tyme (JTG, Shad Gaspard)

Dirt Sheet (John Morrison, The Miz)

SmackDown:

The Colons (Primo, Carlito)

ECW Original (Tommy Dreamer, Christian)

Hardy Boyz (Jeff Hardy, Matt Hardy)

Tytuły i Mistrzowie:

WWE Championship Title:

http://i47.tinypic.com/30tjprb.jpg

Brand: RAW

Aktualny posiadacz: John Cena

Mistrz od: Armageddon 2008

Poprzedni posiadacz: Vacant

World Heavyweight Championship Title:

http://i46.tinypic.com/2v0fuxd.jpg

Brand: SmackDown

Aktualny posiadacz: Jeff Hardy

Poprzedni posiadacz: Vacant

Intercontinental Championship Title:

http://i46.tinypic.com/2qf5j.jpg

Brand: SmackDown

Aktualny posiadacz: Vacant

Mistrz od: -

Poprzedni posiadacz: -

United States Championship Title:

http://i45.tinypic.com/11k9u87.jpg

Brand: RAW

Aktualny posiadacz: Vacant

Mistrz od: -

Poprzedni posiadacz: -

Unified Tag Team Championship Titles:

http://i49.tinypic.com/2ngubvc.jpg

Brand: SmackDown & RAW

Aktualny posiadacz: Dirt Sheet (John Morrison & The Miz)

Poprzedni posiadacz: CM Punk & Kofi Kingston

Lista PPV na 2009 rok:

25 Stycznia - Royal Rumble

15 Lutego - No Way Out

5 Kwietnia - WrestleMania

26 Kwietnia - Backlash

17 Maja - Judgment Day

07 Czerwca - Extreme Rules

28 Czerwca - The Bash

26 Lipca - Night Of Champions

23 Sierpnia - SummerSlam

13 Września - Breaking Point

04 Października - No Mercy

25 Października - Vengeance

22 Listopada - Survivor Series

13 Grudnia - Armageddon

Monday Night RAW

Poniedziałek, 15 Grudnia 2008 r.

http://www.youtube.com/watch?v=5DQJIUUZw0E

Los Angeles, California

Pokaz pirotechniczny i Monday Night RAW wchodzi na antenę, fani szaleją, a w ringu jest już Lilian Garcia, która zapowie nam pierwszego gościa

Lilian Garcia: Ladies and Gentelman! Please Welcome The Former Chairman of WWE! Vince McMahon!

Vince McMahon: Przyszedłem tutaj po to, aby pożegnać się z wami, jedną wielką ogromną społecznością WWE Universe ... Na wstępie chciałbym podziękować wszystkim osobom na zapleczu, kamerzystom, statystom, całej załodze WWE oraz przede wszystkim wam publiczności i wrestlerom, którzy zawsze dają z siebie wszystko niezależnie od tego czy walczą tutaj krótko czy też już dłuższy okres... Jak wiecie, przez te wszystkie lata zarządzałem World Wrestling Entertainment. Myślę, że nie robiłem tego najgorzej, ale nie będę oceniać swojej pracy. Mam nadzieję, że wybrałem godnego siebie zastępcę i że nowy Chairman WWE nie puści tej federacji z torbami ... Mam również nadzieję, że nie usunie on reklam i nie zniesie biletów ... Bez tego WWE nie utrzymałoby się tak długo na szczycie... Tak więc jeszcze raz dziękuje wam, fanom WWE bo to dzięki wam zostaliśmy najlepszą federacją na świecie... Zapraszam na ring nowego Chairmana WWE, powitajcie go brawami! Przed wami Dan McNalep!

Rozbrzmiewa "Living in a dream" zespołu Finger Eleven i nowy właściciel WWE kieruje się w stronę ringu

Dan McNalep: Welcome WWE Universe! Vince, dzięki że przedstawiłeś mnie publiczności... Na samym początku chciałbym poinformować o tym, że ECW zostaje oficjalnie usunięte Chwila, chwila! Dajcie mi dojść do słowa... Likwiduję ten brand dlatego, że zamierzam w przyszłości stworzyć coś lepszego, niż ta dobrze wszystkim znana tygodniówka... Zdecydowałem się także na zawieszenie rosteru div i zwolnienie większej części div z WWE. Wiem, że może się wam to nie podobać, ale nie martwcie się. Kilka z tych wysportowanych kobiet zostanie w WWE. W przyszłości dowiecie się, które będą to Panie. Mam także bardzo ważną informację dotyczącą dwóch tytułów. Dokładniej chodzi mi o United States Championship oraz Intercontinental Championship Belts. Jak wiadomo pas Mistrza Stanów Zjednoczonych należy do czerwonego brandu, natomiast Mistrzostwo Interkontynentalne do niebieskiego brandu jakim jest SmackDown. Zarówno na SmackDown, które odbędzie się w Piątek, jak i dzisiaj zostaną rozpoczęte turnieju do obu tytułów. Cieszę się, że podoba się wam moja decyzja... Już dzisiaj czekają nas dwie walki dotyczące owego turnieju o tytuł United States Championa! ... Evan Bourne w pierwszej walce zmierzy się z Big Red Monsterem Kanem! Z kolei Kofi Kingston zawalczy z Finlayem! Za tydzień na następnym RAW zobaczycie kolejne dwie walki ćwierćfinałowe, w których zmierzą się Rey Mysterio! Meksykanin zawalczy z Markem Henrym, a nowy nabytek WWE, Sin Cara zmierzy się z JBL'em! To nie koniec wiadomości dotyczących tytułów. Jak wiemy John Cena po Armageddon nadal jest Mistrzem WWE! Jego rywalem na Royal Rumble 2009 będzie... Heart Break Kid Shawn Michaels! Oprócz tego, w dzisiejszym Main Event'cie odbędzie się 4 on 4 Tag Team Match! Obecny WWE Champion John Cena wystąpi w drużynie z Rated-R Superstar Edgem! ... Batistą! ... oraz jego przeciwnikiem z najbliższego Pay-Per-View, Mr. WrestleManią! ich rywalami będą CM Punk oraz trójka z Legacy, czyli Randy Orton, Cody Rhodes oraz Ted DiBiase! To będzie pierwszy sprawdzian dla Johna i Shawna. Przekonamy się czy jako rywale będą potrafili współpracować. To byłoby na tyle... A nie! Bym zapomniał Mr. McMahonie. Mam dla Pana niespodziankę i mam nadzieję, że się Pan ucieszy.

"I hear voices in my head..." i na ring kieruje się Viper, Randy Orton!

Dan McNalep: To jest ta niespodzianka Vince... Mam nadzieję, że zapamiętasz ten wieczór do końca swojego życia!

Viper wchodzi do ringu. Podchodzi do Vince'a McMahona i mamy "shake hands". Widać radość na twarzy byłego Chairmana WWE, jednak po dłuższej chwili Żmija nie puszcza uścisku. Twarz Vince'a McMahona wygląda na zdziwioną, a zarazem przerażoną. Legend Killer atakuje McMahona, a ten upada na ring. Do tego zjawia się Legacy i razem z Viperem stompami atakują Vince'a! Publiczność nie jest zachwycona z tego powodu, wręcz przeciwnie, buczy na trójkę z Legacy i chantuje "Orton sucks!". Jednak supergwiazda trzeciej generacji nic sobie z tego nie robi. Ustawia się w narożniku, widać że dostał ataku EID! McMahon powoli podnosi się z maty, klęczy na kolanach i mamy Punt Kick prosto w czaszkę McMahona! Widownia zamarła. Tymczasem McNalep przygląda się tej sytuacji z bliska, podchodzi do Ortona i ściska z nim dłonie! Po chwili na ring wbiegają sanitariusze i zajmują się nieprzytomnym McMahonem. McNalep opuszcza ring przy swoim theme, a po chwili to samo robi Legacy

Walka #1

Alex Riley vs. William Regal

Normal Match

Walka od początku toczyła się w szybkim tempie. Na początku dużą przewagę miał William Regal, który swoim doświadczeniem przeważał przez dłuższy okres walki. Zaatakował Rileya takimi akcjami jak European Uppercut czy też Neckbreakerem lub German Suplexem. Jednak im walka trwała dłużej tym mający doping ze strony publiczności A-Ri w końcu przebudził się. Powalił Brytyjczyka Clotheslinem. Do tego dołożył swój signature move, czyli Belly to Back Side Slam, po czym uzyskał tylko 2-count. Chwilę później wykonał na Regalu swoją akcję kończącą TKO i odliczył swojego przeciwnika do trzech.

Zwycięzca: Alex Riley

[ Backstage ]

Przez backstage po wygranej walce przechodzi Alex Riley. Po chwili dołącza do niego Maryse

Maryse: Witaj Riley. Od dzisiaj to ja będę przeprowadzać wywiady na RAW. Chce Cię o coś zapytać.

Alex Riley: Ależ proszę ślicznotko.

Maryse: Po pierwsze. Nie jestem Twoją żadną ślicznotką... Tak więc przed chwilą pokonałeś Williama Regala po niedługiej walce. Co możesz powiedzieć swoim fanom na temat tej walki i Twojej przyszłości w WWE?

Alex Riley: Po pierwsze moja droga. Dzisiaj zadebiutowałem na Monday Night RAW. Większość fanów zna mnie z występów FCW stąd też byli dzisiaj do mnie przyjacielsko nastawieni. WWE Universe doskonale znają moje umiejętności i znają także bardzo dobrze mnie. Wiedzą, że nie poprzestanę na tym zwycięstwie i dalej będę się rozwijać do tego, aby zdobyć jakiś tytuł. WWE to mój nowy dom i zamierzam zadomowić się w nim na dłużej niezależnie od tego czy to się komuś podoba czy nie... By the way. Masz może wolny wieczór?

Maryse: A co Cię to obchodzi? W ogóle się nie znamy. Poza tym takie sprawy załatwiaj prywatnie, a nie na wizji, hello!

Alex Riley: Hello, to ja tu robię show piękna. Teraz wybacz, ale przyszły WWE Champion musi iść wziąć prysznic po wygranej walce.

Maryse: Kretyn...

A-Ri odchodzi, a po chwili Maryse robi to samo tyle, że w innym kierunku

Walka #2

Dolph Ziggler vs. Alberto Del Rio

Normal Match

Druga walka Monday Night RAW rozpoczęła się od klinczu obydwu zawodników. Wygrał go Meksykański Arystokrata, który zepchnął swojego przeciwnika do narożnika, a tam atakował go serią punchy. Po chwili sędzia rozdzielić obu zawodników. Następnie mieliśmy krótki okres przewagi po stronie bardziej doświadczonego Zigglera. Wykonał on na Del Rio Dropkicka, a następnie Jumping Elbow Drop. Do tego dołożył German Suplex i przeszedł do pinu, ale nie uzyskał pinfallu. Chwilę później przeszedł do swojego submission holdu - Sleeper Hold, ale Del Rio w porę zdołał złapać się lin i Ziggler został zmuszony do przerwania swojej akcji. Wtedy nagle Arystokrata zaatakował Dolpha za pomocą Enzuigiri, a ten upadł na matę. Del Rio podniósł swojego rywala i wyszedł z kolejną akcją, tym razem był to Bridging Suplex z próbą pinu, ale Dolph Ziggler odkopał po dwóch klepnięciach sędziego w matę. Alberto Del Rio wyglądał wyraźnie na zdegustowanego, przeszedł do Rolling Cross Armbreakera, a Ziggler nie miał wyjścia i odklepał w matę, a właściwie w nogi Meksykanina.

Zwycięzca: Alberto Del Rio

[ Backstage]

Kamera przenosi się do szatni Legacy, w której znajduje się cała trójka tego stable

Cody Rhodes: Wygląda na to, że Mr. McMahon zapamięta naszą trójkę do końca życia, a szczególnie Ciebie Randy.

Ted DiBiase: Dokładnie. Ten nowy Chairman wydaje się być w porządku. Mam nadzieję, że pozory nie mylą i rzeczywiście tak będzie. Co do Vince'a to nigdy go nie lubiłem i dobrze, że skończył w szpitalu.

Randy Orton: Panowie, spokojnie. Nie podniecajcie się z fatku, że wyeliminowaliśmy starego dziadka. To nie jest powód do dumy... Zrobiłem to tylko dlatego żeby McNalep wiedział z kim będzie miał do czynienia, jeżeli wejdzie nam za skórę. Sądzę, że ostatecznie przekonaliśmy go tym, że zaakceptowaliśmy jego propozycję i nie będziemy mieć z nim żadnych problemów... Po tym jak wczoraj na Armageddon Batista pokonał mnie tylko i wyłącznie poprzez wielkie szczęście z jego strony, nie możemy spocząć na laurach... Naszym kolejnym celem po McMahonie jest wygranie Royal Rumble Matchu...

Cody Rhodes: Oczywiście, że wygramy tą walkę. Jesteśmy lepsi od tych pseudowrestlerów i pokażemy wszystkim co to znaczy być supergwiazdami trzeciej generacji.

Ted DiBiase: Jednak podczas dzisiejszego Main Eventu nie możemy spuszczać wzroku z Batisty. On zapewne dalej będzie chciał dobrać się do nas i zrobić swoje. Masz jakiś plan Randy?

Randy Orton: Ted. Ja zawsze mam jakiś plan, a jeżeli chodzi o Royal Rumble to zwycięzca może być tylko jeden...

Walka #3

Kane vs. Evan Bourne

Normal Match

1/4 Tournament for United States Championship

Ta walka była dłuższa, niż poprzednie. Evan Bourne starał się zaskoczyć Big Red Monstera swoją szybkością i nietuzimkową techniką. Wymierzył swojemu rywalowi kilka kicków na nogi, do tego wykonał także Spinning Back Heel Kick. Zaskoczył Kane'a Enzuigiri i publiczność mogła zobaczyć Diving Double Knee Drop. Jednak potem kontrolę przejął faworyt tej walki. Wykonał Sidewalk Slam, fani mogli zobaczyć również Flying Clothesline. Następnie Big Red Machine podniósł swojego przeciwnika, wykonał Irish Whip i po Big Boot'cie Bourne po raz kolejny przywitał się z matą. Po chwili wyszedł z kolejną akcja, tym razem potężnym Uppercutem, spróbował także pinu, ale uzyskał tylko 2-count. Kane wyglądał na bardzo wkurzonego. Dołożył Backbreaker, a następnie próbował wykonać Chokeslam, jednak Bourne wydostał się z uchwytu Potwora i zaskoczył swojego rywala Spinning Reverse DDT. WWE Universe byli w tej walce zdecydowanie za high-flyer'em, a ten odwdzięczył się im Hurricanraną. Przeszedł do pinu, jednak Kane w ostatniej chwili podniósł swoje ciało i sędzia został zmuszony do przerwania liczenia. Wtedy Evan Bourne powędrował na narożnik, wszedł na ostatnią linę i wykonał Front Standing Dropkick. Fani domagali się jego koronkowej akcji kończącej tak więc Evan wszedł na narożnik raz jeszcze i wykonał Air Bourne, jednak Kane w porę usunął się toru lotu zawodnika pochodzącego z St. Louis. Wtedy też Big Red Monster podniósł swojego przeciwnika, złapał go za gardło i wykonał Chokeslam. Tym samym Kane uzyskał pinfall i awansował do półfinału turnieju o pas Mistrzowski Stanów Zjednoczonych.

Zwycięzca: Kane

[ Backstage ]

Kamera ponownie przeniosła się na zaplecze hali, w której odbywało się Poniedziałkowe Monday Night RAW. Przez backstage przechodził Batista i nagle został on zaatakowany przez dwóch zawodników Legacy, Cody'ego Rhodesa oraz Teda DiBiase. Na początku Batista dostawał od tej dwójki, jednak chwilę później poradził sobie najpierw z Rhodesem, a następnie z DiBiasem. Obaj wrestlerzy widząc, że sobie nie poradzą uciekli, a Batista wyglądał na wściekłego tym atakiem, do tego pod nosem powiedział "To zapewne sprawka Ortona", po czym odszedł

Walka #4

Finlay vs. Kofi Kingston

Normal Match

1/4 Tournament for United States Championship

Obaj zawodnicy rozpoczęli tą walkę z ogromnym respektem do siebie. Nawet przed gongiem uścisneli swoje dłonie, a następnie przeszli do klinczu, który wygrał Finlay. Zepchnął swojego przeciwnika do narożnika i tam zaczął atakować Ghańczyka barkiem, na co sędzia zareagował liczeniem. Finlay w ferworze fair play odpuścił, ale zaraz po tym wykonał Irish Whip w narożnik na przeciwko, wziął rozbieg i powalił Kofiego Clotheslinem. Następnie wykonał Leg Drop na leżącym na macie Kingstonie i błyskawicznie przeszedł do pinu, ale sędzia odliczył zaledwie do jednego. Finlay podszedł do leżącego rywala i założył Headlock, jednak Kofi Kingston po jakimś czasie wydostał się z tego uchwytu na co Irlandczyk zareagował Hotshotem. Wrócił do ringu i dołożył High Knee. Raz jeszcze przeszedł do pinu, ale i tym razem Kofi Kingston zdołał wybić się z pinu. Wtedy zdecydował się podnieść swojego rywala i wykonał Irish Whip, jednak Kofi skontrował go i to Finlay odbił się od lin, Kofi zaatakował go Dropkickiem, a ten przywitał się z matą kwadratowego pierścienia. Ghańczyk, za którym w tej walce była publiczność zdecydował się na akcję wysokiego ryzyka. Wszedł na trzecią linę i wykonał Diving Clothesline, przeszedł do pinu, ale mieliśmy rope break. Tak więc Kingston podniósł swojego rywala i wymierzył mu European Uppercut. Zobaczyliśmy także Russian Legsweep, a zaraz po tym S.O.S. ale Finlay w ostatniej chwili wydostał się z pinu. Chwilę później Kingston nie pozostawił żadnych wątpliwości kto wygra tą walkę. Wykonał na Finlayu Boom Drop, a następnie skończył walkę poprzez Trouble in Paradise i odliczył swojego rywala do trzech. Podobnie jak Kane tym samym wywalczył sobie miejsce w półfinale turnieju o U.S. Championship

Zwycięzca: Kofi Kingston

Justin Roberts zapowiedział Johna Cenę i aktualny WWE Champion zjawił się na ringu. Tradycyjnie przywitał się z fanami, a następnie zaczął mówić

John Cena: Welcome Cenation! Miło widzieć was ponownie... Przybyłem tutaj tuż przed samą walką wieczoru, aby omówić kilka spraw... Jak wiadomo dzisiaj pożegnaliśmy starego Chairmana WWE Vince'a McMahona. Sposób w jaki zrobił to Pan McNalep nie szczególnie mi się spodobał. Mam nadzieję, że to ostatni wybryk nowego właściciela World Wrestling Entertainment. Jednak nie przyszedłem tutaj po to, aby rozmawiać o nim tylko o tym zawodniku, którego wybrał mi na przeciwnika, z którym zmierzę się na Royal Rumble... Heart Break Kida Shawna Michaelsa! Walka, która odbędzie się za ponad miesiąc będzie najbardziej widowiskową walkę w ostatniej dekadzie! Michaels to zawodnik, którego szanuję jak nikogo innego i mam nadzieję, że on sądzi to samo o mnie. Z resztą nieważne... Na najbliższym PPV zawalczę z nim w walce jeden na jednego o ten tytuł! To będzie nie lada atrakcja dla was, WWE Universe, czyli najbardziej dominującej grupy w WWE! Przyznam szczerze, że nowy Chairman zaskoczył mnie tym, że tak szybko wybrał mi przeciwnika bez żadnych walk o pretendenta, ale może to i dobrze. HBK podobnie jak ja z pewnością da z siebie ponad 100% w ringu podczas naszej walki... Mam nadzieje, że tak będzie tak więc Shawn wyjdź teraz na ring i powiedz co o tym sądzisz...

Słyszymy "Sexy Boy" i Shawn Michaels wychodzi na rampę, tauntuje w swoim stylu po czym wchodzi do ringu z mikrofonem i zaczyna mówić

Shawn Michaels: Przede wszystkim chciałbym podziękować za zaproszenie na ring i za tą szansę, którą dostałem od nowego Chairmana. Zupełnie się tego nie spodziewałem, ale to miła informacja... John, podobnie jak WWE Universe chcesz usłyszeć to, że dam z siebie wszystko. Masz moje słowo! Ta walka będzie jedną z najlepszych walk w mojej karierze. Na dodatek zamierzam wykorzystać tą szansę, ale to przecież normalne, nie poddam się bez walki i zamierzam zdobyć WWE Championship Title. The Heartbreak Kid won’t lay down for anybody!

John Cena: No i właśnie dokładnie to chciałem usłyszeć... Już za chwilę czeka nas walka Tag Teamowa tak więc Shawn, dajmy z siebie wszystko i pokażmy tej wspaniałej publiczności, że potrafimy współpracować mimo tego, że jesteśmy rywalami... Jednak póki co... The Champ is here!

Main Event

WWE Champion, John Cena & Shawn Michaels & Edge & Batista vs. CM Punk & Randy Orton & Cody Rhodes & Ted DiBiase

4 vs. 4 Tag Team Match

Walkę rozpoczęli HBK z Codym Rhodesem, którego Viper posłał na pożarcie pierwszego. Klincz wygrał rzecz jasna Rated-R Superstar. Kanadyjczyk wykonał Irish Whip, Rhodes odbił się od lin i został powalony Big Boot'em ze strony Edge'a. Następnie Edge powędrował na trzecią linę. Czekał na Rhodesa, ten wstał i odwrócił się w jego stronę, a Master Manipulator wykonał Diving Crossbody, po czym przeszedł do pinu, ale uzyskał zaledwie 1-count. Edge dokonał zmiany z Batistą, a Rhodes zareagował na to ucieczką i zmianą z CM Punkiem. Straight Edge Savior wszedł do ringu, ale od razu został zaatakowany przez Zwierzaka, który powalił go Clotheslinem, a do tego dołożył Front Powerslam. Punk był kolejnym zawodnikiem, który dał sobie spokój i zmienił się. Tym razem do ringu wszedł syn Million Dollar Mana, Ted DiBiase. Z początku próbował atakować Batistę, ale to nie wystarczyło i ten rzucił się na niego tak, że sędzia musiał go odciągnąć. Po chwili Batista zmienił się z HBK'iem, a ten zdołał złapać DiBiasego w ostatniej chwili. Wykonał Irish Whip na liny, DiBiase odbił się od nich i The Showstopper wykonał Dropkick, po którym przeszedł do pinu. Jednak uzyskał tylko 2-count. Chwilę później przeszedł do akcji submissionowej, Figure Four Leglock. DiBiase był w ogromnych tarapatach, jednak po chwili udało mu się wydostać z tego uchwytu na co HBK zareagował Atomic Dropem i serią Backhand Chopów. Wszedł na narożnik, a dokładniej na ostatnią linę i wykonał Diving Elbow Drop ku uciesze fanów. Michaels przygotowywał się do akcji kończącej i zaczął w swoim stylu tupać nogami w matę. DiBiase wstał, odwrócił się w jego stronę i w ostatniej chwili zrobił unik, dokonał zmiany z Ortonem, który od razu zaatakował HBK'a. Powalił go Clotheslinem, Mr. WrestleMania wstał, a Żmija powtórzyła swoją akcję. Do tego Viper dołożył Scoop Snap Powerslam i przeszedł do pinu, ale Shawn Michaels w ostatniej chwili odkopał! Orton szykował się do RKO i w swoim stylu chciał zaskoczyć HBK'a, jednak ten odepchnął Vipera i zmienił się z Ceną co oznaczało, że obaj panowie zdecydowali się na współpracę. Cena wszedł do ringu, Orton chciał zaskoczyć go punchem, ale ten zrobił unik i wykonał Running Leaping Shoulder Block. Do tego dołożył Five Knuckle Shuffle, a następnie cała widownia eksplodowała radością! AA Connected! Tym samym Cena przeszedł do pinu, sędzia odklepał do trzech, a jego drużyna wygrała!

Zwycięzcy: WWE Champion John Cena, Shawn Michaels, Edge & Batista

Po walce do ringu wtargnęło Legacy razem z Punkiem, którzy rzucili się na Cenę, jednak Edge, Batista i HBK zrobili w ringu porządek. Legacy zdołało zabrać Ortona i uciec. Tyle szczęścia nie miał jednak Punk, który "zarobił" Speara, Batista Bomb oraz Sweet Chin Music. Na koniec Cena z HBK'em wymienili się spojrzeniami oraz uścisnęli dłonie. Tym samym pierwsze RAW za kadencji Dana McNalepa zeszło z anteny

---

Liczę na was, userów tego forum i wierzę w to, że moje diary przyciągnie was tutaj na dłuuuugo :)

Edytowane przez NalepRKO
  • Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• NalepRKO

6

• Adrian!

5

• Pinio

4

• 8693

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

No, no Panie McNalep :) Cieszę się, że w końcu zacząłeś swoje długo zapowiadane diary i pierwszy odcinek wypada bardzo dobrze. Wiadomo, że najgorzej jest na początku, zwłaszcza jeżeli zvacantuje się pasy mistrzowskie, jak US czy IC, ale myślę, że jak wykrystalizują się feudy w ciągu najbliższych epizodów to może być naprawdę ciekawie. Przeczuwam, że Orton wygra Royal Rumble znając Ciebie :) Szkoda, że Punk dostał na koniec gali wpierdol, ale tak czy siak liczę na jego push. Choć jeszcze wtedy w WWE on był facem, a u Ciebie jest tym złym. Może czegoś nie doczytałem, za co przepraszam. Cena vs Michaels na RR? Dobry pomysł jednak myślę, że The Champ będzie here (:)) i Johnny zachowa swój pas, a Michaels poczeka na swoją szansę. Ciekawe co będzie z Randallem i McNalepem jak potoczą się ich wspólne losy, czy zostanie to podciągnięte dalej, czy też nie. Zobaczymy co będzie live on Friday Night Smackdown i czekam na nie. Dobra robota McNalep :)

:arrow: Nowym Chairmanem World Wrestling Entertainment został Dan McNalep.

:arrow: Poprzedni właściciel, czyli Vince Kennedy McMahon odsprzedał federację swojemu przyjacielowi za niewielką opłatą.

Jeśli już decydujemy się na tworzenie czegoś bardziej "swojego", to silmy się na odrobinkę kreatywności. O ile "McNalep" tylko bawi, to fakt że Vinnie rzekomo odsprzedaje WWE za grosze nie jest zbyt realistyczny.

oraz jego przeciwnikiem z najbliższego Pay-Per-View, Mr. WrestleManią

Bardzo nienaturalnie wygląda takie spolszczanie, także unikaj takich kwiatków.

Ponadto, walki obiektywnie patrząc są dobrej długości (choć dla mnie i tak za długie), o ile spicze niektórych wrestlerów wyszły ci bardzo realistycznie, tak niektóre reakcje czy odpowiedzi wypadły blado (patrz: Riley i Batista). Ponadto jestem na 100% pewny kto wygra Royal Rumble Match. ;) Jednak w porównaniu z innymi pamiętnikami oraz "pamiętnikami" w tym dziale jest bardzo solidnie.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

I backstage jest i walki są dobre i ciekawe.Nic dodać,nic ująć-świetnie ci to idzie.Moja ocena to 6/6 i powodzenia w dalszym pisaniu ;).
"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

• Reputacja:   1

Walki są dobre szczególnie Kane vs Evan Bourne , segmenty jeszcze lepsze, ciekawie się czyta . Ogólnie jest bardzo dobrze. .

Zapraszam do mnie :)

W końcu znalazłem chwilkę wolnego czasu na skomentowanie, całkiem fajny pomysł z powrotem, jest to coś nowego, ale i dla mnie wcale nic dziwnego, jeśli chodzi o Lepcia, który co chwila podnieca się czasami Legacy.. Ładnie, że jest paczka newsów na początek, żeby zapoznać wszystkich z tym co się dokoła będzie działo. Nie zdziwiłem się także lekkim przepushowaniem samego Randy'ego, ustawienie go w roli mocnego heela, poprzez atak na Vincusia, potem także i jego "pieski" szukały kolejnych ataków. Widać, że są już wstępne pomysły na przyszłość, można się spodziewać wielu ciekawych feudów, no i może jeszcze wyraźnie nic nie widać, to planujesz chyba HBK'a, jako Pretendenta no i może feud Legacy z Batistą? Może być ciekawie i czekam na kolejną galę.

Jestem pod ogromnym wrażeniem twojego diary... Pisane przez Ciebie speeche są naprawdę dobre. Pierwsza gala diary, a ty już robisz fenomen, oby Ci to tak dobrze szło. Rostery są dość "bogate", tak więc gale powinny Ci wychodzić wspaniałe! - Póki co wychodzą... Oby tak dalej panie MCNalep

No powiem szczerze że bardzo mi się podoba twoje diary. Największym atutem u ciebie są segmenty dlatego skup się bardziej na nich niż na walkach. Moja ocena 9/10 i zapraszam do mnie.

7888236935487467758dd1.jpg

Przede wszystkim dzięki za komentarze a jest ich aż siedem i to po pierwszej gali. Wreszcie udało mi się skończyć pisać SmackDown dlatego też od razu je wstawię :) Mam nadzieję, że ta gala spodoba wam się jeszcze bardziej, niż RAW i również ją skomentujecie :) Tak więc zapraszam do czytania.

---

Friday Night SmackDown!

Piątek, 19 Grudnia 2008 r.

http://i1.ambrybox.com/100611/1307716007195.jpg

Nashville, Tennessee

Pokaz pirotechniki, plakaty fanów oraz ogromna wrzawa! Pierwsze SmackDown! za kadencji nowego Chairmana wchodzi na antenę!

Justin Roberts: Ladies and Gentelman! Please welcome Your World Heavyweight Champion! - Jeff Hardy!

"No More Words..." i do ringu wchodzi Mistrz Świata Wagi Ciężkiej, po drodze bierze mikrofon ze schodków i zaczyna mówić

Jeff Hardy:Jak widzicie, po Armageddon jestem ciągle Mistrzem Świata! Jednak ten tytuł nie należy tylko do mnie, ale też do was WWE Universe! ... World Heavyweight Championship to nasz wspólny tytuł! To coś co jest naszą wspólną pasją i nie zamierzam oddać tego tytułu nikomu bez walki! ... Zapewne niedługo ustawi się kolejka właśnie po ten tytuł, ale nie zamierzam się poddać i obronię go za wszelką cenę dla was i dla samego siebie! ...

"Turn Up the Trouble" - Na ring wchodzi Mr. Kennedy! Patrzy z pogardą na Jeffa Hardy'ego i zaczyna mówić

Mr. Kennedy: Misteeeeeeeeeeeeeeeeeeer Kennnedy! ... Kennedy! ... No dobra. Od razu przejdę do szczegółów... Naprawdę Jeff? Robisz to dla fanów? Przestań! Jesteś takim samym Assholem jak oni! Okłamujesz ich... Nie wiem po co to robisz, przyznam szczerze, że nie interesuje mnie to. Przyszedłem tutaj tylko i wyłącznie po to, aby przekazać Tobie, że The Head Asshole in Charge ma ochotę na bycie Mistrzem Świata! Nie wiem dlaczego Ci frajerzy reagują tak na mnie. Może to Twoja sprawka Hardy? ... Nieważne! Tak więc już wiesz o tym, że to ja jestem tym Dupkiem, który będzie chciał i w końcu odbierze Ci ten pas! Możesz sobie o mnie myśleć co chcesz tak jak Ci zasrani fani! Nie interesuje mnie to! Pragnę tylko jednego... Pragnę zostać Nowym World Heavyweight Championem!

"Break The Walls Down" i kolejnym zawodnikiem, który wchodzi do ringu jest Y2J Chris Jercho

Chris Jericho: Kogo my tu mamy... Człowieka, który robi z siebie idiotę i maluje swoją twarz oraz zwykłego debila, który każe nazywać siebie Dupkiem. Czy to normalne? Chyba nie za bardzo... Jednak podobnie jak Ken, przyszedłem tutaj po to co teraz leży na Twoim ramieniu Jeff. Nie pragnę nic innego jak tylko odebrać ten tytuł Twojej osobie! ... Ci marni hipokryci znowu nie wiedzą co robią i buczą na mnie! Jestem najlepszy w tym co robię i udowod...

"Time to play The Game"! A więc i Triple H ma coś do powiedzenia Mistrzowi Świata Jeff'owi Hardy'emu... W swoim stylu pluje wodą na apronie , po czym wchodzi do ringu i zaczyna swój speech

Triple H: W odróżnieniu od tej dwójki nie przyszedłem Ciebie obrażać Jeff. Jednak jestem tutaj także po to co posiadasz, World Heavyweight Championship Title. Skoro tak nędzni zawodnicy jak Jericho i Kennedy przyszli tutaj i nalegają na to, aby zostać pretendentami to zadałem sobie pytanie dlaczego nie miałbym zrobić tego ja? Jak wiadomo, po Armageddon następną galą Pay-Per-View będzie Royal Rumble. Nie może tam zabraknąć mnie dlatego też tutaj jestem. Patrząc na osiągnięcia naszej trójki, to chyba ja powinienem zostać pretendentem i zmierzyć się z Tobą Hardy na Royal Rumble. Myślę, że WWE Universe już wybrali...

Słyszymy theme song Teddy'ego Longa i General Manager SmackDown pojawia się na rampie

Teddy Long: Panowie spokojnie... Skoro w ringu jest trzech zawodników, którzy chcą zmierzyć się z Jeffem Hardym na nadchodzącym coraz większymi krokami Royal Rumble to nie widzę żadnego problemu, playa. Znalazłem już rozwiązanie tego problemu... Tak więc w dzisiejszym Main Event'cie SmackDown Mr. Kennedy zmierzy się z Chrisem Jericho... oraz Triple H'em w Triple Threat Matchu! Zwycięzca tej walki zawalczy na Royal Rumble z Jeffem Hardym o Mistrzostwo Świata Wagi Cięzkiej! ... To tyle, playa!

General Manager SmackDown opuszcza halę. Po chwili czwórka wrestlerów robi to samo

[ Backstage ]

Na zapleczu Kelly Kelly spotyka nowy nabytek SmackDown! Alberto Del Rio

Kelly Kelly: Witaj Alberto. Chciałabym przeprowadzić z Tobą wywiad...

Alberto Del Rio: My name! ... My name is Alberto Del Rio! But You already know that! ... Przybyłem do WWE po to, aby zostać najlepszym zawodnikiem w tej federacji!

Kelly Kelly: Tak więc już wszyscy wiedzą jak się nazywasz... Jakie masz plany, aby zaistnieć tutaj na SmackDown?

Alberto Del Rio: Plany planami... Tutaj w WWE trzeba posiadać umiejętności, charyzmę i być odważnym. Przecież do odważnych świat należy, a ja taki jestem! ... Pochodzę z Meksyku, jestem Arystokratą, a wy wszyscy możecie mi tylko po zazdrościć!

Kelly Kelly: Przepraszam, nie rozumiem. Czego mielibyśmy Ci zazdrościć?

Alberto Del Rio: Jak to czego? Przede wszystkim tego, że pochodzę z Meksyku! ... To oznacza, że już jestem od was lepszy! Do tego w swoim kraju jestem sławny i mam pieniądzę! Bardzo dużo pieniędzy co można zauważyć po moich drogich samochodach.

Kelly Kelly: Jaki tytuł spośród wszystkich należących do SmackDown chciałbyś zdobyć?

Alberto Del Rio: Jedynym tytułem, który chcę zdobyć jest World Heavyweight Championship! ... Inne pasy mistrzowskie nie są tak bardzo ważne jak ten i prędzej czy później uda mi się zostać Mistrzem Świata! It's my destiny to become World Heavyweight Champion!

Kelly Kelly: Jak widać już wybrałeś swój cel. Mistrzem Świata Wagi Ciężkiej jest Jeff Hardy, a dzisiaj po walce wieczoru poznamy nowego pretendenta do tego tytułu. Ty nie dostałeś takiej szansy jak Mr. Kennedy, Chris Jericho lub Triple H. Nie martwisz się o to?

Alberto Del Rio: Póki co najważniejsze dla mnie jest wygranie pierwszej walki i tak też się stanie. Niezależnie od tego kiedy to będzie. Niestety dzisiaj te chichuachua'y nie będą miały okazji do tego, aby przekonać się o moich umiejętnościach. Jednak już za tydzień to się zmieni, wystąpie w jakiejś walce i udowodnię wszystkim, że moim przeznaczeniem jest wygrywać walki i zdobywać tytułu mistrzowskie!

Kelly Kelly: Okej, to już wszystko. Dziękuje za wywiad Alberto.

Alberto Del Rio: Por favor...

Del Rio odchodzi, a po chwili Kelly Kelly robi to samo

Walka #1

The Hurricane vs. Zack Ryder

1/4 Tournament for Intercontinental Championship

Pierwsza walka tego wieczoru była niezwykle wyrównana. Raz przeważał Super Hero, a raz zawodnik pochodzący z Long Island. Na początku Hurricane wykonał na swoim przeciwniku Diving Crossbody. Do tego ulubieniec publiczności dołożył Frog Splash z narożnika i uzyskał 2-count, po którym Zack Ryder odkopał. Chwilę później inicjatywa znalazła się po stronie Rydera. Zack wykonał na swoim przeciwniku Flapjack. The Hurricane posmakował także Facewasha. Następnie Ryder wszedł na narożnik i zaatakował swojego przeciwnika Missile Dropkickiem. Na koniec dołożył Zack Attack i odliczył swojego rywala do trzech. Tym samym Zack Ryder awansował do półfinału turnieju o Intercontinental Championship Title.

Zwycięzca: Zack Ryder

[ Backstage ]

Po pierwszej walce Turniejowej kamera przeniosła się do biura GM'a Teddy'ego Longa, w którym zjawili się Primo i Carlito

Carlito: Słuchaj Teddy. To dla nas wielka szansa i razem z Primo pragniemy tego, aby dostać szansę i zmierzyć się z Dirt Sheet o pasy mistrzowskie Tag Team'ów dlatego też najrozsądniej dla Ciebie i całego WWE byłoby gdybyś już teraz, oficjalnie uczynił nas pretendentami do Unified Tag Team Championship Titles! No dawaj, rusz się i zrób to!

Teddy Long: Easy easy, playa! To ja tu rządzę i wasza dwójka doskonale o tym wie... Skoro tak bardzo chcecie tego, aby na Royal Rumble zmierzyć się z Dirt Sheet o tytuły UTTC to... Najpierw czeka was poważny sprawdzian. Na SmackDown, które odbędzie się w przyszłym tygodniu, zmierzycie się z... Legacy. Jeżeli wygracie tamto starcie to obiecuję wam, że z miejsca staniecie się pretendentami do tych tytułów, a teraz wybaczcie. Mam dużo pracy i nie zawracajcie mi głowy.

The Colons wychodzą z biura General Managera niebieskiego brandu. Po ich minach można wywnioskować, że dostali co czego chcieli. Jednak co to?! Cody Rhodes i Ted DiBiase atakują braci Colonów zza pleców! Legacy nie poprzestają. Rhodes ma w ręku metalową rurkę, uderza nią w głowę Carlito, natomiast syn Million Dollar Mana wykonuje Dream Street na Primo! ... Tym samym Tag Team z RAW wysłał sygnał do Colonów, że już za tydzień czeka ich trudna przeprawa. Po chwili Rhodes i DiBiase uciekają z miejsca ataku...

Walka #2

Big Show vs. Wade Barrett

Normal Match

Druga walka na piątkowej gali rozpoczęła się od ogromnej przewagi Największego Atlety na świecie. Na początku Barrett nie miał nic do powiedzenia i Big Show zrobił z nim co chciał. Dosłownie rzucał nim po całym ringu. Do tego wymierzył mu kilka ciosów w klatkę piersiową w narożniku, czyli Open-handed Chopy. Kolejną akcją, którą "poczęstował" swojego oponenta był Big Boot. Do tego dołożył także Sidewalk Slam i przeszedł do pinu, jednak Anglik odkopał po 2-count'cie. WWE Universe zobaczyli także Headbutt prosto w głowę Wade'a Barretta. Na dodatek Big Show dołożył Chokeslam i czekał tylko na to, aby wykończyć swojego przeciwnika. Ten wstał, odwrócił się i został znokautowany przez KO Punch. Po tej akcji The Big Show uzyskał pinfall i wygrał tą walkę.

Zwycięzca: Big Show

[ Backstage ]

Biuro Teddy'ego Longa. Po chwili wchodzi do niego Captain Charisma, Christian

Teddy Long: Witaj Christian, co sprowadza Cię w moje skromne progi?

Christian: Miło Cię widzieć Teddy. Przyszedłem tutaj po to, aby poprosić Ciebie o to żebyś "wkręcił" mnie do turnieju o Pas Interkontynentalny. Wierzę, że jesteś w stanie to zrobić, tu i teraz.

Teddy Long: Dlaczego miałbym to zrobić?

Christian: A dlaczego nie? Spójrzmy prawdzie w oczy. Niedawno Vince zlikwidował ECW. To był mój dom... Po tym jak McNalep przejął WWE przeszedłem tutaj, na SmackDown. Teraz ta gala jest moim domem, to piątkowe gale są tymi, na których występuje... Na dodatek razem ze mną przybyli moi Peepsi! Nie mogę ich zawieść Teddy, a Ty dobrze o tym wiesz... To jak?

Teddy Long: Hmm... Zobaczę co da się zrobić, playa... Hola Hola Christian! Już mam... Za tydzień, na następnym Friday Night SmackDown zmierzysz się w ćwierćfinale turnieju o Mistrzostwo Interkontynentalne... Twoim rywalem będzie...

Christian: No dalej Teddy, powiedz.

Teddy Long: Chavo Guerrero!

Christian: Świetny wybór Teddy. Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć. Zobaczysz, sprawdzę się jako Mistrz Interkontynentalny. Zamierzam zdobyć ten tytuł i tak się stanie. Nikt mi w tym nie przeszkodzi. Dziękuje Ci.

Teddy Long: Nie ma sprawy Christian. Jestem tutaj po to, aby uszczęśliwić WWE Universe i was wrestlerów... Trzymaj się i powodzenia.

Zadowolony Kapitan Charyzma opuszcza biuro General Managera, a Teddy Long z powrotem zaczął "ogarniać" papierkową robotę

Walka #3

Drew McIntyre vs. Ezekiel Jackson

1/4 Tournament for Intercontinental Championship

Drugi ćwierćifnał turnieju o pas Interkontynentalny rozpoczęli McIntyre z Jacksonem. Na samym początku tej walki przeszli do klinczu, z którego bez problemu zwycięsko wyszedł Zeke. Następnie powalił swojego przeciwnika Clotheslinem. Jednak chwilę później to Ezekiel Jackson przywitał się z matą. Stało się tak, ponieważ The Chosen One wykonał Big Boot. Chwilę później dołożył Snap Suplex i przeszedł do pinu, ale nie uzyskał nawet 2-countu. Właśnie po tej akcji, kilka sekund później Jackson zaczął mieć przewagę w tej walce. Do tego dołożył Scoop Slam i Big Boota. Wtedy też wyniósł swojego przeciwnika na barki i WWE Universe zobaczyli submission hold w wykonaniu Big Zeke'a. Torture Rack i po chwili Drew odklepał co oznaczało tylko jedno. Wygraną Ezekiela Jacksona, a Drew McIntyre pożegnał się z turniejem.

Zwycięzca: Ezekiel Jackson

Rozbrzmiewa "Written in My Face" i na ring wchodzi nie kto inny, jak Celtycki Wojownik Sheamus

Sheamus: Do World Wrestling Entertainment przybył najbardziej dominujący zawodnik wszech czasów! Ja, The Celtic Warrior zamierzam zdominować całe WWE i zdobyć Mistrzostwo Świata! ... Prędzej czy później tak się stanie. Nikt nie będzie w stanie powstrzymać mnie i zrobię co tylko zechcę! Nie mam zamiaru owijać was w bawełnę dlatego też wyszedłem tutaj po to żeby poinformować was o tym co stanie się w niedalekiej przyszłości... Zostanę World Heavyweight Championem czy się to wam podoba czy też nie! Pokażę wam co to znaczy pochodzić z Europy, a dokładniej z Irlandii! Wy Amerykanie jesteście żałośni i myślicie, że wasz kraj jest we wszystkim najlepszy. I become first time ever Irish Born World Heavyweight Champion! ... Jeżeli wśród zawodników rosteru SmackDown znajdzie się śmiałek to mogę udowodnić to już teraz! ... Pokonam każdego wystawionego mi przeciwnika! Nie boję się nikogo!

Nagle na hali gasną światła! Słychać dzwony, a to oznacza tylko jedno! The Undertaker od razu zareagował na słowa Irlandczyka i powoli wchodzi na ring...

Walka #4

Sheamus vs. The Undertaker

Normal Match

Od samego początku tej walki Sheamus tak jak mówił, zdominował swojego przeciwnika. Deadman nie miał nic do powiedzenia, a Sheamus robił z nim co tylko chciał. Najpierw powalił go Clotheslinem. Następnie wykonał kolejną akcję, tym razem Powerslam.Dołożył także Double Axe Handle i Taker przywitał się z matą. Chwilę później raz jeszcze powalił Phenoma na matę, tym razem zrobił to za pomocą Knee Lift... Zaprezentował także swoją rozpoznawalną akcję - Irish Curse. Wtedy był już gotowy na to, aby szybko rozprawić się z The Last Outlaw. Przygotowywał się do akcji kończącej. Undertaker wstał i odwrócił się w jego stronę, a ten ruszył do ataku, lecz Taker zrobił unik i Sheamus zahaczył się nogami o liny, a następnie odbił od nich. Wtedy też Grabarz złapał go za gardło i wykonał Chokeslam, po którym uzyskał pinfall i Sheamus ostatecznie nie dotrzymał słowa.

Zwycięzca: The Undertaker

[ Backstage ]

Na zapleczu Chris Jericho szukał Mr. Kennedy'ego. Po chwili udało mu się go znaleźć

Chris Jericho: Kennedy, mam do Ciebie sprawę...

Mr. Kennedy: Czego chcesz?

Chris Jericho: Mam do Ciebie sprawę, a mówiąc dokładniej propozycję... Co powiesz na to, aby w dzisiejszym Main Event'cie współpracować ze sobą? Zrobimy to tylko po to, aby wyeliminować z ringu Triple H'a. Hunter jest, był i będzie dla nas sporym utrudnieniem, zawsze! Dopóki czegoś nie zrobimy.

Mr. Kennedy: Proponujesz mi współpracę po tym co dzisiaj usłyszałem na swój temat z Twoich ust?

Chris Jericho: Zrozum mnie Ken. Wtedy mówiłem tak tylko po to żeby dostać szansę od Longa. W rzeczywistości tak nie twierdzę. To jak?

Mr. Kennedy: Więc proponujesz mi współpracę. Mam zrozumieć, że razem mamy zająć się Triple H'em, a potem niech wszystko wydarzy się pomiędzy nami, tak?

Chris Jericho: Exactly.

Mr. Kennedy: W takim razie jestem zmuszony... Ci odmówić. Poszukaj sobie innego frajera debilu...

Chris Jericho: Spodziewałem się takiej odpowiedzi i wiesz co Ken? Wcale nie dziwię się Tobie, że nazywasz siebie Dupkiem! Po prostu nim jesteś!

Mr. Kennedy: Doskonale to wiem, a teraz lepiej zejdź mi z oczu. Już za kilka minut zamierzam pokonać Ciebie i tego przereklamowanego The Game'a.

Chris Jericho: To muszę Cię rozczarować. Jesteś nie tylko Assholem, ale i nędznym hipokrytą. Jestem najlepszy w tym co robię i po dzisiejszej walce wieczoru przekonasz się o tym na własnej skórze...

Jericho odchodzi od Kennedy'ego szturchając go barkiem. Ten patrzy na niego z ironicznym uśmieszkiem, a po chwili także odchodzi tyle, że w innym kierunku

Na rampie pojawia się R-Truth. Jednak nie wchodzi przy swoim theme song. Fani szaleją, jednak on nie ma za wesołej miny, wchodzi do ringu i zaczyna mówić

R-Truth: What's up Nashville? ... Shut up! ... Nie buczcie na mnie! Powinniście buczeć na samych siebie! Przez te wszystkie lata mojej kariery zdobyłem bardzo mało tytułow tylko i wyłącznie przez was! To wasza wina i dlatego podczas dzisiejszego SmackDown, oficjalnie odłączam się od was, WWE Universe! Przeciwko mnie została utworzona Konspiracja! Wiecie co? You know what? Od dzisiaj R-Truth ma dosyć Little Jimmy's! Skoro Little Jimmy's rozpoczęli przeciwko mnie Konspirację to R-Truth sprzeciwi się im i zrobi im na złość! ... That's The Thruth! And The Truth Shall Set Me Free!

R-Truth podchodzi do jednego z fanów znajdujących się w pierwszym w rzędzie. Zabiera mu kubek z napojem i zaczyna z niego pić, a następnie odchodzi na backstage co spotyka się z monster heat'em ze strony WWE Universe

Main Event

Chris Jericho vs. Mr. Kennedy vs. Triple H

Triple Threat Match for #1 Contender for World Heavyweight Championship at Royal Rumble

Na początku Main Eventu przeważał Triple H, który porządnie "posprzątał" w kwadratowym pierścieniu. Najpierw wyrzucił z niego Chrisa Jericho, a po chwili to samo zrobił z Mr. Kennedym. Następnie The Game zszedł za swoimi rywalami z ringu. Wykonał Drop Toe-hold na Chrisie Jericho, a ten uderzył głową o metalowe schodki. Potem zdecydował się zaatakować Mr. Kennedy'ego. Podniósł go z ziemi i wbił go plecami w krawędź ringu, czyli apron. Chwilę później wrzucił Kennedy'ego do ringu, wszedł do niego, ale został zaatakowany przez Asshole'a Low Dropkickiem. W ringu zjawił się także Y2J. Kanadyjczyk zaatakował Kennedy'ego wykonując mu One-handed Bulldog. Y2J założył na Kennedym Walls of Jericho, jednak kilka sekund później Mr. Kennedy zdołał złapać się lin i Jericho został zmuszony przerwać tą akcję. Odwrócił się i otrzymał Spinebuster od Triple H'a. Ten od razu przeszedł do pinu, ale uzyskał 2-count. Y2J w ostatniej chwili odkopał. Tymczasem Kennedy odzyskiwał siły. Triple H podszedł do niego, a Ken wykonał Low-blow. Jednak sędzia nie zauważył tego, ponieważ sprawdzał czy Kanadyjczyk jest przytomny. Kennedy wykonał na Triple H'u Mic Check. Tą samą akcję wykonał na Jericho i uzyskał pinfall...

Zwycięzca: Mr. Kennedy

Po walce fani usłyszeli "No More Words" i na rampę wyszedł Mistrz Świata Wagi Ciężkiej Jeff Hardy. Kennedy zapraszał go do ringu wymownymi gestami, jednak Hardy nie zareagował na to. Wzniósł swój tytuł do góry i uśmiechnął się, a Friday Night SmackDown zeszło z anteny...

No to czas na komentarz. SmackDown ciekawe. Dobry pomysł z turniejem i to aż od ćwierćfinałów. Dobra okazja by rzadziej wykorzystywani zawodnicy mieli swoje pięć minut. Backstage wychodzi Ci również bardzo dobrze. Lepiej od walk. Dialogi bardzo ciekawe i przyjemnie się to czyta. Walki stoją na dobrym poziomie. Co do turn'u Prawdy. O ile się nie mylę to jest: The Truth Shall Set YOU Free. Ale to tylko szczegół. Nie oceniam póki co ale będę tutaj zaglądał i mam nadzieje, że znajdę czas na komentarze.

Zapraszam do siebie. Pozdro.

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Widzę, że zamieniłeś pasy, bo po Armagedon 2008 Jeff był mistrzem WWE, a tu jest odwrotnie. Wiesz, nie pasuje mi za bardzo gimmick Asshole'a do Kennedy'ego z czasów WWE i ery PG. Pomijając już to pierwszy segment wyszedł dobrze. Nawet fajne to zmieszanie zawodników, że dajesz Sheamusa, Del Rio, Rileya, czy Barretta. Tylko musisz ich prowadzić tak samo dobrze jak zaczynali w WWE, żeby wyszli na kogoś, a o to się raczej nie martwie. Będę kibicował Alberto. Turniej o pas Interkontynentalny...Nie za dużo tych turnieji? Kwestia gustu...Mam nadzieje, że mistrzem IC zostanie ktoś fajny...Big Show przejeżdża się po Barrecie i zastanawiam się, czy Wade'a zaczniesz jobbować, czy po prostu Showa chcesz robić na takiego niszczyciela. Zbyt dużo zawodników wyrażało chęć zdobycia World Title i jak Sheamus zaczął o tym mówić to zastanawiałem się, czy nie przejechać w dół, ale zobaczyłem, że na jego wezwanie odpowiada Taker to zostawiłem i się nie zawiodłem. Chyba najfajniejszy moment tej gali, wynik oczywisty, ale cieszy. Widzę, że tak spodobał Ci się gimmick R-Trutha, że tutaj i go przeniosłeś. W sumie mógł turn przejść atakując kogoś, a nie tak po prostu. My na przykład wiemy o co chodzi z Little Jimmym, ale WWE Universe mogło słabo to kupić...Mr. Kennedy pretendentem do pasa wagi ciężkiej, mi tam pasuje, dla mnie mógł wygrać każdy z tej trójki, więc cieszy mnie jego wygrana. Dobra robota Nalep, mam nadzieje, że następne gale będą jeszcze lepsze od tych.

• Reputacja:   1

Gala jest bardzo dobra rozwalił mnie moment kiedy to Jericho skierował takie słowa:

Kogo my tu mamy... Człowieka, który robi z siebie idiotę i maluje swoją twarz oraz zwykłego debila, który każe nazywać siebie Dupkiem.
Powiem, że to jest napisane po mistrzowsku :D.Dobry pomysł z turniejem, Walki są dobre, ale segmenty są najlepsze :D

Na pewno jest lepiej niż na RAW gdzie niektóre dialogi były bardzo sztuczne. Jest solidny backstage, w końcu czuć kontrolę nad gimmickami wrestlerów. Tego się trzymaj.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Gala dobra. Walki opisane także dobrze. Jednak pewna rzecz mnie korci. Spoglądając na walkę... Znam jej wynik. Wszystko jest troszkę przewidywalne, bo jest jak w WWE. Rozumiem... nie chcesz robić żadnych niespodzianek i w ogóle. Ale czasem można dorzucić wygraną z Takerem, która podgrzała by jakiś feud do czerwoności :D (Czyli np. nie dać dominować Sheamusowi całą walkę.. a dać wyrównany, i wygrany kantem pojedynek.)
  • 2 tygodnie później...

Paczka newsów żeby nikt nie zapomniał o tym diary :) Do Soboty ukaże się drugie RAW.

:arrow: WWE poinformowało na swojej stronie internetowej WWE.com, że oficjalnym theme song Royal Rumble 2009 będzie piosenka "Let it rock" autorstwa Kevina Rudolfa oraz Lil. Wayne'a.

:arrow: Wspomniane Royal Rumble odbędzie się w St. Louis. W internecie głośno spekuluje się o tym, że być może ma to związek z wygraną Main Eventu przez Randy'ego Ortona.

:arrow: Jeżeli jesteśmy już przy Main Event'cie nadchodzącego PPV to wśród faworytów do wygrania title shota i walki w walce wieczoru WrestleManii wymienia się takich zawodników jak Batista, Randy Orton, Edge czy też CM Punk.

:arrow: Jeśli WWE Universe stęschnili się za Erą Attitude to dla tych fanów zarząd WWE posiada bardzo dobre wiadomości. Ponoć w najbliższym czasie na galach ma być o wiele więcej hardcore'u, niż dotychczas. Wszyscy dobrze znają politykę WWE i jeżeli sam Dan McNalep mówił o tym głośno w wywiadach to rzeczywiście jest coś na rzeczy. Koniec z PG Erą? Na to wygląda!

:arrow: Rating pierwszej gali za kadencji Nowego Chairmana WWE, czyli Monday Night RAW wyniósł równe 3.0. Sam McNalep nie jest zadowolony z takiego obrotu spraw i zamierza zafundować swoim fanom na następnej gali więcej emocji. Zobaczymy czy mu się uda.

:arrow: Z kolei rating piątkowej gali SmackDown wyniósł 2.04.

:arrow: Na backstage'u dużo mówi się o źle odgrywanym gimmicku przez Mr. Kennedy'ego. Sam wrestler skomentował to dość mocno na Twitterze, gdzie napisał: "Chcecie więcej Asshole'a? To będziecie go mieć".

:arrow: Prawdopodobnie Edge jeszcze nie przedłużył kontraktu z federacją. Co ciekawe sam zawodnik specjalnie "nie pali" się do tego i w ostatnim czasie dużo mówi się o odejściu Kanadyjczyka z WWE. Kontrakt Edge'a wygasa w dniu gali No Way Out, która odbędzie się 15 Lutego.

:arrow: Wracając do Kennedy'ego to zawodnik na ostatnim SmackDown wygrał Triple Threat Match i na Royal Rumble zmierzy się z Jeff'em Hardym o Mistrzostwo Świata Wagi Ciężkiej. Dużo spekuluje się o tym, że skoro Ken nie spisuje się za mikrofonem to nie powinien dostać takiej szansy.

:arrow: Natomiast o wiele lepsze wrażenie od Kennedy'ego wywarł na zarządzie Chris Jericho. Kanadyjczyk świetnie spisuje się za mikrofonem. Do tego posiada świetne ring skille i być może w niedalekiej przyszłości dostanie taką samą szansę jak Kenneth Anderson.

:arrow: Na obu galach rozpoczęły się turnieje do dwóch tytułów: United States oraz Intercontinental. Póki co największe szanse na Mistrzostwo Stanów Zjednoczonych ma JBL, który rozpocznie udział w tym turnieju na najbliższym RAW.

:arrow: Jeżeli chodzi o Mistrzostwo Interkontynentalne to wśród faworytów do tego tytułu wymienia się dwóch zawodników: Christiana oraz Ezekiela Jacksona.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...