Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Bobby The Brain Heenan

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

od paru dni mnie to męczyło i w końcu nie wytrzymałem...

ucieszyłem się gdy informacja o sprowadzeniu do TNA Bobbiego Heenana, jednego z najlepszych komentatorów w historii wrestlingu, okazała się prawdą. Jednak szybko radość zmieniła się w... nawet nie potrafie tego określić, ledwie poznałem poczciwego Braina na antenie Spike Tv. Okazało się że choroba odcisnęła na nim straszliwe piętno. Niesamowicie schudł(na twarzy szczególnie jest to widoczne) i niestety deformacji uległ jego głos. To już nie jest ten sam Brain. Od niedawna chodzą pogłoski jakoby miał na stałe wrócić by znowu komentować. Choć mam w pamięci jego niesamowite heel`owskie teksty i mimo całego szacunku dla jego osoby jestem całkowicie przeciwny temu.

Rozumiem teraz czemu Hitman nie pcha się do tv. Chce zeby pamiątano go jako świetnego wrestlera a nie jako, no co by tu dużo nie mówić inwalide...

Dlatego tez wolę pamiętać Bobbiego jako legende stolika komentatorskiego, bo choć wiem że swoimi pomysłami mógłby ożywić komentarz TNA i tą magię jaką powinien tenże stół emanować by wciągać widza, to wiem że teraz on temu wyzwaniu nie podoła(a przynajmniej jego głos) i szkoda by było złe słowo powiedzieć...

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ceglak

3

• FH

2

• SixKiller

2

• Killah

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Już na zeszłorocznej Wrestlemanii (a dokładniej na ceremonii Hall of Fame) widać było jak wielkie spustoszenia poczyniła ta choroba (nowotwór zdaje się). W międzyczasie Heenan pojawił sie na dwóch dvd i choroba postępowała w zastraszającym tempie. Więc wszyscy to wiedzieli a wiadomo że praca jeszcze bardziej osłabia organizm (dobrze chociaż że TNA robi gale w jednym miejscu i nie muszą podróżować, co wiązałoby sie z dodatkowym ryzykiem i przeciążeniami.)

Ale pomijając już kwestie zdrowotne, nie powinni go zatrudniać z jednego powodu: głosu. Taki np. J.R. też cierpiał na jakąś chorobę (częściowy paraliż mimicznych mięśni twarzy or sth) lecz w żaden sposób nie rzutowało to na jego mówienie czy też oddech (a w przypadku Heenana mam co do tego wątpliwości). No i bycie "colour" komentatorem kojarzy mi się posiadaniem donośnego głosu - Ventura, dawny Bobby, Savage, Lawler, Coach a nie ze słabym i zachrypionym. Tak więc mam nadzieję że porzucą ten pomysł i dadzą mu spokój. Niech lepiej ściągają z WWE kolejnych świetnych wrestlerów.

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Trochę późno spostrzegłeś Cegła jak choroba wymęczyła Heenan'a, Bobby wygląda tak już ponad dwa lata i nie sądze by wrócił do komentowania. To miło, że wciąz kręci się wokół wrestlingu, jestem jego wielbicielem, ale na stałe zatrudnienie raczej nie ma co liczyć.

• Urządzenie:  Android

Zgadza się... o tym jak postępowała choroba Bobby'ego Heenana można stwierdzic na podstawie ceremonii Hall of Fame. Spinebuster ma rację, Bobby cierpiał na nowotwór, a konkretnie na raka gardła w związku z czym prawdopodobnie już nigdy nie będzie mówił tak jak dawniej. Należy jednak pamiętać, że Heenan jest bardzo doświadczonym człowiekiem i swoje doświadczenie mógłby wykorzystać w TNA aby pomóc tej federacji. Z drugiej strony nie wiemy co mógłby nam zaoferować... jedni z Was na pewno nie chcieliby tego zobaczyć, inni zrobiliby to z chęcią. Uważam, że decyzja, którą podejmie Heenan będzie słuszna, na pewno nie będzie porywał się z motyką na słońce, więc mogę mu tylko życzyć powodzenia. Ciesze się, że być może będę jeszcze miał okazję go zobaczyc, bez wzgledu na to czy przy stoliku komentatorskim czy poza nim.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Nie widziałem Bobby'ego na ekraniu telewizora ani tez monitora gdzies od 2000 roku.

Kiedy ostatnio wszedłem na stronę TNA i zobaczyłem zdjęcie z Pierzynskim i Heenanem, na poczatku do głowy mi nie przyszło, że to właśnie Bobby. Rzeczywiście, strasznie go wyniszczyła ta choroba. Nic dziwnego, że tak schudł, bo w końcu przy raku krtani dość trudno normalnie przyjmowac pokram.

Ale jedna rzecz mnie zastanawia. Po wypuszczeniu przez WWE dvd "Self-Destruction of the Ultimate Warrior", Warrior na swoim live journalu konkretnie zbeształ parę osób, m.in. Heenana, o czym pewnie wiekszośc z Was doskonale wie. Ale mówił on wtedy coś w stylu, że Heenan nie powinien negatywnie sie o wypowiadać o Warriorze, bo w soim zyciu niczego wielkiego nie dokonał i żeby pomyslał o tym na swym łożu śmierci. Wskazuje to albo , że 1)Warrior po prostu nie wiedział, że Bobby pokonał chorobe, 2) Bobby jeszcze był chory jak Warrior pisał te słowa.

Ktoś ma coś do powiedzenia na ten temat?

"So many are overnight sensations, so many wrestlers are so-called World Champions, so many wrestlers have the so-called power right there. But none of those wrestlers are me!"

Heenan ma podobno komentować jedną walkę na Turning Point z Westem i Tenayem (uwaga, wymawiamy "tinej", a nie "tini" czy tam "teni" :) - to taka malutka aluzja, kto oglądał wie o co chodzi), według mnie to średni pomysł, ale chętnie posłucham.

Killah - sorry, ale ja na temat Warriora nie chce się wypowiadać :)

• Urządzenie:  Android

Killah: a wziąłeś pod uwagę brak taktu i opanowanie ze strony Warriora w tej sytuacji :)? Nie wiem czy taki był powód, ale musimy wziąć pod uwage fakt, że wrestling to showbiznes, on rządzi sie własnymi prawami i różnym ludziom różne słowa cisną sie na usta.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Hmm, mi bardziej niz na tym czemu Warrior cos tam powiedział zależało na odpowiedzi, czy rzeczywiscie Bobby Heenan pokonał dopiero niedawno ta chorobe czy może wcześniej a Jimmy'emu cos sie pokitrało, ale ok :)
"So many are overnight sensations, so many wrestlers are so-called World Champions, so many wrestlers have the so-called power right there. But none of those wrestlers are me!"

fakt FH, "trochę" się z tym spóźniłem, o chorobie wiedziałem, ale nie widziałem nigdzie samego Heenana po licznych operacjach, no i on sam nie był tak blisko wrestlingu(tak mi się wydaje) jak teraz jest(dosłownie, czyli Tv) a przynajmniej dla mnie bo interesuję się głownie TNA.
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

ale nie widziałem nigdzie samego Heenana po licznych operacjach

To trzeba bylo zobaczyc i nie mialbys teraz problemu.

4302049614329261d90190.jpg

ale nie widziałem nigdzie samego Heenana po licznych operacjach

To trzeba bylo zobaczyc i nie mialbys teraz problemu.

:P już nie mam problemów :P

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 965 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 547 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• falas2005
      Podziwiam ludzi, którzy oglądają WWE z własnej woli. Ze względu na godziny europejskie włączyłem raw live. Od walki kobiet zdążyłem dwa razy przysnac.  Średnio wypadł ten heelowy Cena. Publika dała radę, ale sama gadka bez szału. Jeszcze tylko niech zacznie uciekać przed Rhodesem jak cipa w następnych tygodniach. Bez aktywności Rocka to nie zapowiada się porywająco po tym co zobaczyłem.  No holds barred - 1 krzesło i dwie akcje przez stół komentatorski. Prawdziwa rzeźnia 😅  
    • Grins
      Pierdolony kot tu nawet słów nie trzeba było... Kurwa... Co to było to ja nie wiem ale wiem jedno większość go teraz nienawidzi tak prawda... Bez z jebanego world life zrobił w chuj emocji 
    • Jeffrey Nero
      Lubię Iyo( jeszcze od czasów jak była Iyo Shirai) i nie mam nic przeciwko temu, że zdobyła pas, ale jak dla mnie zmiany mistrzów na miesiąc przed największa galą roku nie są dobrym pomysłem. Zawsze większym piedolcnięciem dla wygrywającej byłoby zgarnięcie pasa na WM a dodatkowo Rhea pas miała też od nie dawna 56 dni. Pokonanie dominującej mistrzyni z długim runem na WM zawsze > niż pokonanie na tygodniówce nawet nie na PPV mistrzyni z krótkim runem. Jak już chcieli 3 way na WM można to było inaczej rozegrać.
    • Kaczy316
      Pora na kolejne Raw, które zobaczymy na żywo! I kilka najbliższych tygodniówek także, bo będą w EU o normalnej porze YEAH! DAJCIE MNIE TO!   Od czego zaczniemy ten piękny odcinek? Ja bym zobaczył Brona i Balora na początek, może nam to zaserwują. Poza filmikiem pokazującym heel turn Ceny to dostajemy Cene! Jednak gość wchodzi przy swojej oryginalnej nucie cały czas, w tym samym stroju i gimmicku, zapewne dopiero na WM zobaczymy jego nową nutkę, tak czuję, że trzymają to na WM, ale zobaczmy co Lider Cenation ma nam do powiedzenia! Chyba że znowu weźmie mikrofon i go odrzuci jak na konferencji po Elimination Chamber xD, ale buczenie dostaje mocne. Meh Cena tak świetnie bawi się z fanami, a te karakany na backu znowu chanty wyciszają, ale ciekawe, że mówi, że nie jest ani babyfacem ani heelem, jest po prostu człowiekiem tylko Cena trochę bez sensu mówi w tym promie, że to wszystko przez fanów, którzy do tego doprowadzili, ale no jak to, przecież Cena zawsze najwięcej rzeczy sprzedawał, był babyfacem nr.1 wśród dzieci, wśród ogólnie fanów, miał wielu starszych fanów, nie ogarniam obwiniania fanów o to co zrobił Cena, nie kupuję zbytnio tego, nawet teraz w tym pożegnalnym tourze ludzie chcieli go w ME, chantowali dla niego i cheerowali, także jego wytłumaczenie heel turnu nie ma zbytnio sensu imo, ale to chyba zależy od spojrzenia, jak dla mnie to straszne pójście na łatwiznę i to jeszcze nieprawdziwe, bo fani nie odwrócili się od Ceny, przynajmniej mi się tak wydaję, no zawsze witali go ogromnymi brawami. Cena jak zwykle świetne promo, fajna zabawa z fanami, ale kompletnie nie kupuję tego konceptu, że to wszystko wina fanów, jest to bardzo mocno naciągane patrząc po całej jego przeszłości i nawet tego jak fani chcieli aby wygrał Royal Rumble, Elimination Chamber itp. DOBRA KODEUSZ WBIJA! CODY CODY RHODES! CODY CODY RHODES! CODY CODY RHODES!!! Ajj jak mi tego brakowało, Kodeusz ładnie go podsumował i zrobił więcej niż Cena przez 15-20 minut segmentu jak dla mnie, ale podobało mi się, że Cena chciał potraktować Kodeusza z wyższością i niezbyt mu to wyszło, bo Rhodes ładnie zaczął szczekać, po tym segu jak na razie jestem za Kodeuszem, Cena niezbyt przekonuję, heel turn bardzo fajnie wyszedł, ale przyszedł czas na wyjaśnienia i w sumie.....typowe wyjaśnienie dla heela, 0 podłoża to obwinimy fanów, którzy go kochali, ale i tak ich obwinimy, no nie kupuję tego, myślałem, że wymyślą coś bardziej oryginalnego, mimo wszystko dalej fajny segmencik i fani dobrze się pobawili.   Oj tak lecimy No Holds Barred Pentagon vs Ludwig Kaiser, ale to będzie sztosik. Ludwiczek dał jeszcze promo przed walką krótkie, ale szkoda, że w trakcie reklam ono leci, więc jak ktoś obejrzy powtórkę gali albo USA, bo tam chyba normalne reklamy są na Netflixie nawet na żywo no to go nie zobaczy już xD. No i tak jak myślałem świetny pojedynek 11 minutowy, ciężko było o zły pojedynek z takimi zawodnikami, fani wciągnięci mega, Pentagon wygrywa spodziewanie raczej, a po walce zapowiada, że będzie leciał po tytuł Interkontynentalny no czyli jednak wieloosobówka będzie na WM jakiś Ladderek może? Ciekawie by było!   Ivy vs Dakota, to może być ciekawa walka, ale taka o nic, w sumie żeby się odbyła raczej i tyle. Około 3 minutowy pojedynek, nawet nie ma co się rozpisywać no cóż jest jak jest, Dakota wygrywa po tym jak Rey i Dragon odwracają uwagę Ivy, znaczy zaatakowali męską część American Made oczywiście, ale Ivy zwróciła na to uwagę i przegrała w sumie tyle.   Lecimy kolejne babki podpisanie kontraktu na walkę Iyo vs Pianek na WM o tytuł Women's World, oj Rhea tu wbije i dorzuci swoje trzy grosze zdecydowanie! Ani jedna ani druga nic ciekawego nie powiedziały, kontrakt podpisany, myślałem, że już koniec, ale jednak jest i ona! MAMIIIII!!! No i Rhea zrobiła to co Mami potrafi najlepiej rozwaliła Pianka i Iyo i bardzo dobrze potem dopisała siebie do kontraktu tylko ciekawe czy Adam to zatwierdzi, pewnie ostatecznie tak, ale zobaczymy, ogólnie ja się pytam DLACZEGO NAJCIEKAWSZA ZAWODNICZKA W ROSTERZE TRACI TYTUŁ PRZED WM?! Nie ogarniam jak dla mnie Ripley powinna trzymać ten tytuł do WM 42 co najmniej i bić rekordy, ja rozumiem, że ludzie niezbyt chcą Ripley, bo najpotężniejsza kobieta i dominuję każdego i nie ma kto jej tytułu odebrać, ale serio wolimy jakiegoś giga nudnego Pianka czy Iyo, która jedynie w ringu oddaje? A Rhea i w ringu i w story i na micu i w postaci kurde wszędzie, Rhea to Roman kobiecej dywizji i powinna trzymać ten tytuł przez bardzo długi czas, ogólnie segment nudny gdyby nie Rhea, także Ripley to uratowała i był spoko dzięki temu, RIPLEY NA MISTRZYNIE!   Jey vs Austin, walka też powinna być git, teraz znowu Gunther wbije, ale pewnie ktoś przybiegnie na ratunek tym razem i za tydzień Six Man? Czy po prostu rozwalą Jeya znowu we trójkę i dowiemy się, że Jey będzie musiał znaleźć dwóch sojuszników na za tydzień lub na za dwa tygodnie? Przekonamy się już niedługo! Co jest, czemu ta walka nie miała minuty i Jey sobie wygrał tak o po Spearze? xDDD po walce atak na Jeya, ale tym razem radzi sobie sam z w sumie razem trzema zawodnikami, nieźle, ogólnie bardzo dużo czasu dostaję feud o WHC, nie dość, że środek karty to co tydzień to samo i jeszcze około 3-4 minuty dostali razem z walką xD, przypominam, że Gunther to WH Champion i wyniósł wcześniej tytuł IC na wyżyny federacji i był jednym z najlepszych mistrzów Interkontynentalnych, a JEY TO ZWYCIĘZCA ROYAL RUMBLE MATCHU.....A za tydzień dostaniemy A-Town Down Under vs Jey i tajemniczy partner, nie żeby coś, ale feud Jeya oraz A-Town Down Under dostaję więcej czasu i jest ciekawszy niż feud  Gunthera z Jeyem xDDD.   Rhea na backu chcę dołączyć do walki o tytuł Women's World, nie dostaję tego czego chcę, a Iyo i Pianek ją atakują ok.   American Made vs Rey i Dragon.....może to dostanie więcej niż 3 minuty? xD. Dobra dostali 6 minut około walki, ogólnie Rey i Dragon to fajny Tag Team jak dla mnie mogliby iść nawet po pasy World Tag Team, ale zobaczymy jak to się rozwinie na razie feudują z Gigach..."Tajemniczym" Luchadorem xD, w sumie bardzo dobry pojedynek ogólnie, ale mam wrażenie, że wszystko na tym Raw jest takie szybkie xD.   Oj tak najpierw powtóreczka z zeszłego tygodnia, a teraz czas na Setha Rollinsa! Punka i Romana ma nie być, więc w sumie Rollins sam to Raw musi udźwignąć. W sumie powiedział prawdę, Roman jak zwykle potrzebuję Architecta, który będzie mówił mu co ma robić, jak robił sam wszystko co chciał to ludzie go buczeli, a w The Shield czy obecnie z Heymanem to ludzie go kochają, więc ma tutaj rację xD, ogólnie to powiedział co miał powiedzieć, zapowiedział, że będzie na SD, na którym będą Roman i Punk, a potem zapowiedział main event!   Next Week: Lyra Valkyria vs Raquel Rodriguez o tytuł Women's Intercontinental, ciekawe jak wyjdzie ta walka, chociaż nie spodziewam się fajerwerków. Punk się pojawi i pewnie Seth też będzie. A-Town Down Under vs Jey i jego tajemniczy partner, może być nieźle, ciekawi mnie kto będzie jego partnerem, Sami? Jimmy? Joe Hendry? xD. Cena i Cody znowu pod jednym dachem oj tak, ciekawe co tym razem zrobią xDDD. Raw zapowiada się dobrze, ale nic poza tym imo.   Main event Bron Breakker vs Finn Balor o tytuł Interkontynentalny, proszę dajcie im dużo czasu i dadzą naprawdę dobry pojedynek i dobre tempo, w sumie obojętne mi czy Bron straci tytuł, jego run jest naprawdę mierny, słabo go prowadzą, dobrze, że sam młody Steiner ma na tyle charyzmy i jest typem destroyera przez co za wiele nie musi robić, wystarczy, że pojawi się i rozwali kogoś i będzie to jakoś wyglądało, ale no feudów to nie ma za ciekawych i runu niestety, ale zobaczmy jak to wszystko wyjdzie, Balor jakby to wygrał to też wątpię, że miałby ciekawy run xD. Świetny 12-13 minutowy pojedynek, Bron wygrał po tym jak Dom próbował pomóc Finnowi, ale no przeszkodził mu jedynie przypadkiem i ostatecznie Super Hurricanrana, Spear i koniec walki, ale fajnie wyglądali i dali fajne ringowo show, po walce mamy atak na Brona, ale ratuję go o dziwo Pentagon i chyba jednak dostaniemy Pentagon vs Bron o tytuł IC może to i dobrze.   Plusy: Segment początkowy No Holds Barred Match Dakota z wygraną to zawsze plus Rhea ratuję segment z podpisaniem kontraktu na walkę o pas Women's World American Made vs Rey i Dragon Promo Rollinsa Main event   Minusy: Feud Jeya i Gunthera   Podsumowanie: Ciężko ocenić to Raw, niby feudy poszły do przodu, ale nic za bardzo interesującego się nie działo, początkowy segment był dobry, ale totalnie nic nie wniósł do feudu, nic nowego się nie dowiedzieliśmy, typowy heel turn.....bo tak i tyle, potem świetny No Holds Barred Match, następnie dużo do przewinięcia w tym feud Gunthera i Jeya, dobre American Made vs Rey i Dragon, jak dla mnie spoko promo Rollinsa i świetny main event, ale no dziwnie się to oglądało jak dla mnie, dużo dobrego, ale sporo nic nie znaczącego bookingu, który nic nie wnosi do samego TV i programów, także no nie wiem, jak dla mnie można obejrzeć tylko No Holds Barred i main event, reszta można obejrzeć można pominąć.
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Dream Power Series 2025 - Dzień 2 Data: 15.03.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Naha, Okinawa, Japan Arena: Okinawa Prefectural Budokan Publiczność: ca. 1.650 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...