Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No dobra. A więc ja powoli zacząłem czytać Twoje diary i uważam, że jest dobre :). Nie przestawaj pisać, bo idzie Ci to dobrze jedyne co mnie lekko nudzi to 100%'owy styl ery Attitude, ale to Twoje diary więc nie będę w nie ingerował :). Powodzenia w pisaniu dalej !: P
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270177

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

52

• RealAmerican

12

• Seba_KKS

12

• CocaPepsiCola

11

Top użytkownicy w tym temacie

Diary solidne, ale jak dla mnie zdecydowanie za długie. Po prostu nie chce się czytać.

Feud Punka z Stone Coldem i mały epizod Rocka w nim. To byłoby dobre. Musisz nad tym tylko pomyśleć i nie robić chaotycznie.

W odcinku 46 Kaval mówi do Dead Mana "jesteś ciotą, zawsze chciałem ci to powiedzieć" - mogłeś napisać to inaczej, tak brzmi na poziomie podstawówki. Staraj się pisać mniej sugestywnie, ale w sposób bardziej podobny do sposobu wypowiadania się wrestlerów.

Pozdro i liczę na rozbudowę feudu SCSA vs CM Punk

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270343

• Reputacja:   1

Feud Punka z Stone Coldem i mały epizod Rocka w nim. To byłoby dobre. Musisz nad tym tylko pomyśleć i nie robić chaotycznie.

liczę na rozbudowę feudu SCSA vs CM Punk

CM Punk nie prowadzi feudu z Stone Coldem to była tylko jednorazowa walka opierająca się na specjalnym odcinku czerwonego brandu . Stone Cold jest z Goldbergiem w Teamie i prowadzą feud z The Rockiem :smile:

Dzięki za komentarz :)

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270381

Odcinek 49

Friday Night Smackdown

5.07.2012:

JBL: Witam wszystkich fanów WWE. Na dzisiejszej gali zostanie kontynuowany program People's Choice. Tym razem fani zgromadzeni na arenie będą mieli możliwość oddawania głosów na zawodników, którzy być może kiedyś w przyszłości również zostaną legendami WWE. Jak pamiętamy tydzień temu doszło do kilku spięć pomiędzy paroma zawodnikami między innymi mną a tym obok co nic nie robi a zbiera grubą kasę od federacji. Dzisiaj czeka go walka z Codym Rhodesem. Obyś przegrał...

Tazz: Co powiedziałeś szanowny Panie?!?

JBL: Co do cholery?!? Żartujesz sobie ze mnie Tazz?? Wcale to wesołe nie jest. Teraz udajesz, że nie wiesz o co chodzi. Nie wiem co ci się stało, ale przypomnę ci, że tydzień temu mnie wyzwałeś na pojedynek i że nie chcesz razem ze mną komentować gal.

Tazz: Bo tak jest!! Mówiąc szanowny panie zirytowałem cię. Chyba, że ty rzeczywiście masz tak mały iloraz inteligencji jak i ring skilli. Wiem, że mam dzisiaj walkę z Codym Rhodesem. Ale co z tego?? Co ci do tego??

JBL: To, że za dwa tygodnie za twój głupi wybryk i ja będę musiał z nim walczyć. To wszystko. Nie rozmawiam z tobą... Pomiędzy dwoma drużynami również doszło do spięcia, którymi są Tag Team Shelleya i Danielsa z Dragon Warriors. Natomiast na ostatniej gali RAW Brodus Clay pokonał Kane'a i przywłaszczył sobie jego maskę w której będzie walczył. Zapraszamy na galę!!

Rozpoczynamy od wywiadu Josha Matthewsa z Richie Steamboatem.

Matthews: Cześć Richie. Widzieliśmy twoja nie słuszne zachowanie wobec jednej z legend, którą jest Booker T. Dla czego zachowałeś się tak dla niego??

Steamboat: Nie mam nic do powiedzenia Ci Josh na ten temat. I nie wspominaj mi o tym zawodniku. O jego końcu nie zadecydował żaden Rhodes, tylko ja!! Mogłem zdobyć wiele gdyby nie on, obiecał mi wielką przyszłość i teraz widzisz jak to wszystko nie ładnie wygląda. Siedzę już tu na prawdę długo i czuję jak gniję. Od debiutu ile walk stoczyłem i kiedy zadebiutowałem?? Debiut zaliczyłem dawno temu, a walczyłem zaledwie 2 razy. Co mnie najlepszego spotkało??? Walka o pas IC w klatce gdzie wyleciałem jako pierwszy. I tak chciałem serdecznie podziękować CM Punkowi za danie mi szansy.

Matthews: Masz jakieś plany co do Bookera. Jakieś konrety, aby tak jak mówisz go zniszczyć??

Steamboat: Oczywiście, że mam o to początek:

Czarnym czołem wszystkim jestem Booker

I mówcie na mnie sucker!!

Moja prawdziwa historia jest taka...

taka nijaka.

Moja czarna matka biega po swojej plaży

aż ją piasek w du*e parzy.

Ja mam tutaj ze sobą swojego... czarnucha

oj przepraszam bardzo chciałem powiedzieć R-Trutha!!

Co mnie to obchodzi

co moi bracia jedzą

im to przecież nie zaszkodzi,

bo oni śmierdzą

Niech idą na polowanie

Tak jestem czarnuchem głupi baranie.

Już moją historię znacie!!

Gdzie moich braci gnacie?!?

A na sprzedaż

ja sobie tutaj z tej radości urządzę dziki melanż!!

To ja wasz czarny brat Booker T!!''

To nie ma być obraźliwe ani rasistowskiego. Tylko humorystyczne

Jak widzisz Matthews Booker pewnie po tym dissie dostał ataku białej gorączki. Teraz to ja czekam na jego ruch. To wszystko!!

Matthews: Okej. W takim bądź razie dziękuje za wywiad.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Single Match

Cody Rhodes vs Tazz:

Za nim doszło do walki Cody udziela swojego głosu do mikrofonu:

Dzisiaj na mojego przeciwnika czeka porażka. Bez względu czy to będzie zwykła walka czy z jakąś specjalną stypulacją. Jest on już zdecydowanie bardzo stary, a ja dwoić i troić się nie zamierzam. Aby ta walka wyglądała w miarę dobrze proponuję, aby zmienić w niej stypulację na Hardcore Match. Zdanie Tazza jest mało znaczące dla mnie czy ma zamiar w takiej stypulacji się ze mną zmierzyć czy też nie. Ja na to nalegam!!!

Słowa Dashinga doszły do skutku, federacja zdecydowała się na sugestię zawodnika i będzie to Hardcore Match!!

Końcówka Walki: Wkoło ringu znajduje się nie wiele przedmiotów: Kosz, stół, krzesło i drabina. W tej chwili Tazz leży poza ringiem dość mocno poobijany. A Rhodes na apronie z drabiną, szykuje się do akcji wysokiego ryzyka. Diving Moonsualt z drabiną na przeciwnika identyczna akcja jaką zaprezentował nam Morrison kilka lat temu. Komentator zebrał tak pechowo, że Cody uderzył w jego twarz kolanami. Z tym samym pojawiła się krew. Łuk brwiowy The Human Suplex Machine'a został rozcięty. Kiepska sprawa. Dashing po 20 sekundach wstaje, podnosi przeciwnika Irish Whip w schody. Biegnie za nim, wybija się ze schodów Beautyfull Diaster!! Tazz chwieje się na nogach otrzymuje drugi pod rząd takie samo kopnięcie tym razem wybicie było z barierki. Syn Dusty'ego znajduje się za plecami The One-Mana Crime Spree uderza go plecy, przechwytuje rękę i głowę Cross Rhodes na krzesło!! Przejście w pin 1..2..3!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Single Match

Elijah Burke vs ???

Dzisiejszym przeciwnikiem Elijaha może być: A.Seth Rollins B.Richie Steamboat C.Alex Riley. Ankietę z największą liczbą głosów zwycięża Seth Rollins!!! Jest to jego druga walka w solowej karierze po porzuceniu go przez CM Punka.

Końcówka Walki: Wrestlerzy obijają się tuż przy linach. Dominacja pod zaskoczeniem każdego jednego fana jest po stronie niedawnego debiutanta federacji Setha. Wykorzystuje on miejsce, w którym się obijają. Zakłada Flying ArmBara z wykorzystaniem lin. Wyskoczył na rękę, zaciągnął ją i płożył się na linach. Elijahowi i tak bardzo łatwo będzie się z tego wydostać. Wystarczy, że zsunie Rollinsa z lin. Tak też się dzieje Burke przesuwa się sprytnie do rywala, zaciąga go na swoją klatę pod Powerbomb Hold. I rzuca nim w narożnik wykonując Running Powerbomb w narożnik. Przejście w pin 1..2!! Już po dwóch countach Rollins kick-otuje. The Pope podnosi rywala, headlock takedown z takiej pozycji zapina dźwignię na szyję. Seth zbiera cheer od publiczności, zdecydowanie pomaga mu to w wydostaniu się z zapięcia. Opiera się na kolanach, pomału wstaje, wymierza przeciwnikowi uderzenia łokciem w splot, wydostaje się. Wykonuje bezpośrednio Irish Whip na liny znajdujące się za nim. A sam biegnie do lin znad przeciwka, odbija się i Crucifix Heel Kick!! Nie czeka ani chwili dłużej wskakuje na narożnik skąd wykonuje Diving Shooting Leg Drop!! Cóż za niesamowita akcja, lepsza od Starship Paina w wykonaniu Johna Morrisona. Przejście w pin 1..2..3!! Były Tag Teamowy partner CM Punka w pięknym stylu wygrywa walkę!!

________

Reklamy

________

Znajdujemy się na Backstage'u. Widzimy tam zwycięzcę walki, która tuż przed chwilą się zakończyła i Brodusa Claya. To wielkie nieszczęście i bardzo zły znak dla przyszłości Setha. Napotkać Brodusa na swojej drodze to jak jadąc maluchem na czołówkę z czołgiem.

Clay: Cześć Rollins [wystawia nawet dłoń!!]. Wiem, że jestem niebezpieczny, ale ty nie musisz się mnie bać. Chciałem Ci pogratulować zwycięstwa. Nie, nie patrz na to z kim walczyłeś, bo to zwykły leszcz był. Od czasów, gdy pojawiłeś się w FCW wiedziałem, że będziesz dobry. I powiem Ci, że się nie myliłem. Jeteś bardzo dobry. Ale posłuchaj nie zamierzam ci słodzić, bo widzę twój głupi uśmiech radości na twojej twarzy. Chce ci tylko powiedzieć, że zdobyłeś sobie u mnie szacunek i w razie jakichkolwiek kłopotów możesz na mnie liczyć. Chcę jeszcze, abyś za tydzień tak samo zaprezentował się w walce z Kavalem, który i tak polegnie ze mną na Summer Slam. Dokonasz tego?? Jeżeli tak oczyszczę ci drogę do pasa Internationalnego. Ja sam mam zamiar sięgać tylko po te najważniejsze, mniejsze tytuły pozostawię tobie. To jak???

Rollins: Eh hmm...

Clay: Nie denerwuj mnie!! Odpowiedz od razu.

Rollins: Trochę dziwnie to wygląda, bo natomiast Tobie pomaga Taker i chciałbyś abym ja został twoim pomagierem. Chcesz sięgać po pas wagi ciężkiej zostawiając mi Tag Teamowe albo Międzynarodowy. Zgodzić czy się nie zgodzić o to jest wielkie dla mnie pytanie. Brodus powiedz czy rzeczywiście tak będzie jak mówisz??

Clay: Ja tutaj jestem od zadawania pytań!! Zrozumiałeś?? Przecież powiedziałem ci o ile pokonasz za tydzień Kavala, bo akurat wypada ta walka.

Rollins: Nie mam nic zresztą do stracenia, niech będzie zaryzykuję. Ale co jeszcze z twoim przyjacielem Andrewsem??

Clay: On idzie swoją drogą, ja swoją. Pomogłem mu tylko w powrocie do tego do czego jest stworzony.

Rollins: To skoro pomogłeś jemu i to chyba uwierzę, że pomożesz i mnie. Niech będzie Brodus za tydzień postaram się pokonać Kavala.

Clay: Słuszna decyzja.

3.Hardcore Match

RVD vs ???:

People's Choice ciąg dalszy... A.CM Punk B.Drew McIntyre C.Randy Orton. Największą liczbę po raz drugi w tym roku głosów w ankiecie zbiera Szkot!! I takiej samej stypulacji jak na RAW. Czy tym razem uda się pokonać prawdziwą ikonę Hardcoru jaką jest Rob Van Dam???

Końcówka Walki: Drew jest gotowy do uderzenia krzesłem prosto w górną część czaszki Roba. Rozbiega się z wielkim zamachem chce wykonać to co ma w planach, jednak znikąd pada Van Daminator!! McIntyre dość solidnie odczuł to uderzenie, złapał się za szczękę i odwraca się od przeciwnika. Throw Reverse Knee facebreaker!! Uhohohoh!! Akcja w prawdzie zabójcza. Mistrz Tag Teamów spadł zawodnikowi kolanem na głowę od tyłu i wcisnął nim ją w ring. Przygotowuje się do Rolling Thunder, rozbiega się, odbija od lin jeden, drugi fikołek i Body Splash!! Stara się dobić rywala jeszcze krótką serią punchów. Jednak jego ręka, którą wymierzył zamach zostaje przechwycona, przerolowanie na bok. Teraz Szkot jest w wymarzonej pozycji do obicia mordy rywalowi. Gwałtowne uderzenia padają, gdziekolwiek!! The Chosen One wstaje, podnosi One of Kinda, zaciąga jego głowę pod ramię tuż za nimi krzesło. Future Schock DDT idealnie wymierzone w ten przedmiot!! Przejście w pin 1..2..3!! McIntyre drugi raz z rzędu w tej samej stypulacji, w taki sam sposób wygrywa walkę z Hardcore'owej stypulacji. Wcześniej z HHH teraz z samą ikoną Hardcore'u oby tak dalej, a może będzie pretendentem o pas Hardcore Championship.

_______

Reklamy

_______

Tuż po reklamach kamera przenosi nas do szatni Tag Teamu Kind Of Bomb. Dwaj zawodnicy rozmawiają ze sobą, nie jest to rozmowa przeprowadzana po przyjacielsku.

Batista: Rob muszę ci coś bardzo ważnego powiedzieć.

Van Dam: Słucham cię Dave.

Batista: Nie przejąłeś się w ogóle swoją ostatnią walką?? Przecież ta stypulacja należy do ciebie, to ty jesteś jej ikoną. Mimo tego, że byłeś we własnym żywiole to tą walkę przegrałeś. Powiedz czy dobrze się czujesz?

Van Dam: Batista wiesz chyba, że wypadki i przypadki się zdarzają więc daruj sobie. Nie każdy zawsze musi wygrywać wiesz chyba coś o tym. Nieprawdaż?? Zapomniałeś już jak Lashley pozbawił cię kariery a The Rock przywrócił nie tylko nas obu, ale też i Brocka Lesnara. Powiedz czy się wtedy to właśnie ty nie przejąłeś tym wszystkim??

Batista: Widziałeś co zrobiłem z nim na RAW?? Za niedługo będzie z nim jeszcze gorzej i o jednego czarnoskórego będzie mniej w tym biznesie. Nie przypominaj mi lepiej o tym okej??

Van Dam: No to widzisz jak to jest. Wygrał, bo miał większe szczęście i tyle na ten temat.

Batista: W porządku Rob. Nie chciałem wcale tak tego ująć, ale dziwnie dla mnie cała ta mizerna sytuacja wyglądała.

Van Dam: Że co proszę jaka do cholery mizerna sytuacja?!?

Batista: Taka w której przegrałeś.

Van Dam: Do prawdy tak myślisz?!? Czy ty na pewno chcesz, aby nasz TT rozleciał się w podobny sposób jak wyglądało to w przypadku Sheffielda i Tarvera??

Batista: Czy się nie rozleci to wiesz co ci powiem... Żal mi cię drogi przyjacielu. Bez ciebie czy z tobą zawsze to samo. Co mi z pasów Tag Teamowych?!? To jest taka ozdóbka, że niech walczą o to ci którzy nie mogą co liczyć na wielką, doskonałą przyszłość. Nie, to nie ty odejdziesz to ja odchodzę od ciebie!!

4.Handicap Match

Brodus Clay vs ?? ?? ??

Po raz pierwszy fani mogą wybrać trzech zawodników jako przeciwników w takiej stypulacji. Dwaj wrestlerzy z największą liczbą głosów będą razem współpracować. Wygląda to następująco: A.Alex Riley B.Ted DiBiase C.Johny Curtis D.Derrick Bateman E.R-Truth. Szczęśliwą trójką z ankiety okazują się Riley, DiBiase oraz Johnny Curtis.

Końcówka Walki: Totalna destrukcja panuje w ringu. Wszędzie znajduje się masa krwi!! Mastadon niszczy swoich trzech przeciwników w masakryczny sposób. Samoa Spike na Rileyu, T-Bone Suplex otrzymuje Curtis a DiBiase Falls Of Humanity!! Na tym ostatnim Brodus przechodzi w Pin 1..2..3!! Wygrywa walkę, ale to nie wszystko co chce nam zaprezentować. Najpierw podnosi byłego pomagiera Dashinga Millitary Body Driver w narożnik, zwycięzca 4 sezonu NXT otrzymuje potężnego German Suplexa wbił się głową w ring tzw. ''Breaked Neck!!''. Natomiast na Juniorze pada Choke Bomb!! Clay schodzi z ringu, grzebie pod nim, wyciąga stół. Wnosi go do ringu, ustawia w narożniku. Irish Whip Alex wbija się w stół. Johnny'ego opiera też o stół tylko, że ten siedzi i opiera się głową. Trzecią ofiarę zarzuca na siebie do Bear Hug, ściska mu żebra. Zarzuca na bark iiii... Runing Sholder Block na trzech zawodników z tym, że na stół!! To nie koniec, to nie koniec dzikiego ataku wściekłości!! Brodus to totalny, jeb**ny świr!! Podniósł Curtisa i Rileya razem na Millitary Press Hold!! Ale nie mógł ich utrzymać, spadli mu z rąk. I tak ten upadek nie był miły dla nich. Bodajże wpadka Curtis walnął szczęką o tym głowy Alexa i wyleciały mu zęby!!

To już nawet nie ma o czym mówić kariera trzech zawodników jest w 100 % zakończona. Mastadon wyrzuca Choke Tossami rywali z każdej strony poza ring. Po zniszczeniu jobberów sięga po mikrofon:

-Słyszeliście już o mnie nie raz. Tak wiem o tym i nie zamierzam z tym przynudzać. Powiem tylko tyle, że to jest początek mojej kariery House Of Pain!! Każdy kto zechce stanąć mi na drodze będzie miał przechlapane, nie polecam tego robić. Widzieliście jak ci trzej pseudo muszkieterowie cieszyli się przed walkę, że będą mieć o jedną wygraną więcej. A tym czasem to koniec ich karier. House Of Pain ma już trzech jobberów na swoim koncie, kto będzie następny?!? To pytanie było retoryczne głupcy. Kaval, Big Show, Sheamus!! Ta trójka za niedługo do nich dołączy, bo w federacji może być tylko jeden, tylko jeden, któremu nikt nie ośmieli się stanąć na drodze do zwycięstwa!! Shee!!

5.ME Tag Team Match Cotender to TT Championships

Daniels/ Shelley vs Dragon Warriors:

Jako pierwsi rozpoczynają Chris i Daniel. Ich starcie rozpoczyna przepiękny brawl. Trwający zdecydowanie bardzo długo. Pada wojna na Back Chopy. Gdy uderza Daniels publiczność cheeruje, a gdy Bryan to fani chejtują. W końcu zaczyna dziać się coś innego Irish Whip od strony byłego zawodnika TNA, American Dragon wyleciał na apron. Trzyma on się lin na apronie. Daniels biegnie i wymierza Flying Elbow w twarz przeciwnika. Bryan spada z apronu, uderza twarzą o krawędź ringu. Znajduje się blisko Alexa, który nie zamierza tak po prostu przyglądać się mu. Rozbiega się po apronie Dive Missible Dropkick!! Kaval również nie pozostawia przyjaciela na obijanie, interweniuje. Wyskakuje nad linami z Springboard Hurricaraną!! Spadł na przeciwników. Wstaje od razu po lądowaniu, podchodzi pod przyjaciela i pomaga mu wstać. Daniel dochodzi do siebie wchodzi na ring, gdzie czeka na swojego przeciwnika. World Warrior wrzuca tam Irish Whipem Christophera a American Dragon wszystko skutecznie wykorzystuje. Łapie nogę rywala pod swoje ramię, rękę również zapina zmodyfikowany Single Leg Lock tylko jeszcze w dodatku z trzymaniem ręki a cały napór siły idzie na kręgosłup. Po chwili odpuszcza, podchodzi pod swój narożnik dokonuje zmiany z Kavalem. Międzyczasie Daniels ustawił się narożniku Warrior rusza z Tidal Cursh!! Nie, jednak nie. Fallen Angel wystawia kolana dzięki, którym unika ciosu. Szybko podbiega pod swój narożnik dokonuje zmiany z Shelleyem. Ten wskakuje na liny częstuje konkurenta Spring boardem DDT!! Przejście w pin 1..2..!! Kaval przerywa pin. Alex podnosi Kavala, próbuje Irish Whipu i proszę przepiękna kontra w Rolling Koppu Kick!! World Warrior wskakuje na najbliższy narożnik czy to będzie już koniec walki?!? Uniknięte Ghetto Stomp. Partner Chrisa znajduje się za plecami Senshiego, szybko i gwałtownie przebiega obok niego, odbija się od lin, wlatuje w Low Kiego Shinning Wizardem!! Przejście w pin 1..2..3!! To koniec walki!! Miano pretendenta do pasów Tag Teamowych należy do Christophera Danielsa i Alexa Shelleya!!

Na koniec gali na arenę wchodzi Big Show. Przybija piątki fanom, jest miły i uśmiechnięty!! Jego zachowanie jest nie do poznania. Wcześniej na wszystkich najeżdżał a teraz chce wszystkim widzom się podlizać... Wchodzi do ringu:

-Witam wszystkich fanów WWE!! [Cisza nie słychać ani chejtu ani cheeru. Tak jakby gala była opuszczona] Mam niestety dla was przykrą wiadomość, ale nic spokojnie nic się nie bójcie. Doszedłem do wniosku, że skoro wszyscy mnie tak olewają ciepłym moczem, mają mnie gdzieś to postanowiłem zmienić swoje zachowanie. To nie jest ta zła wiadomość hah. Skoro mnie nie lubicie to moją być może ostatnią walką jaką stoczę w mojej karierze będzie walka na Summer Slam z Sheamusem. Wszystko pokarze ta walka, jak będzie dalej wyglądała moja kariera. Jeżeli przegram z przykrością mi to jest mówić zakończę karierę, jeżeli wygram [Przemówienie olbrzyma przerywa Theme Song:

...

Clay: Uważaj, uważaj Big Show. Czy ty tak na prawdę kiepsko myślisz?? Myślisz, że fani zechcą teraz ciebie szanować po tych wszystkich uniżenia im?? Uważaj, bo skoro przekonałbyś ich do siebie to wprowadziłbyś ich w błąd. Co dalej jeżeli byś wygrał?!? Znów zacząłbyś na nich wszystkich najeżdżać, że są oni ci zbędni? Nie mów

o zakończeniu własnej kariery z własnej woli, bo tak na prawdę boisz się mnie.

Big Show: Brodus...

Clay: Nie przerywaj mi gdy mówię!! To wszystko wydaje mi się tak bardzo skomplikowane i dziwne. Dla czego akurat teraz po mojej mowie zdecydowałeś się na zakończenie kariery?? Boisz się, że nie zakończysz jej tak jakbyś chciał a przez kogoś innego. To podważa wszystkie moje argumenty na to, że się mnie boisz.

Big Show: Ale...

Clay: Nie, nie radziłbym ci wtrącać się mi, gdy mówię!! Skoro byłeś taki chojrak to dla czego wtedy nie powiedziałeś, że chcesz ze mną walczyć. A zestresowałeś, gdy siedziałeś na zapleczu i usłyszałeś, że cię wymieniłem. Trzeci argument. Wyczułeś to, że mogę stać się lepszym od ciebie to nas wszystkich porzuciłeś?!? Nie próbuj mi się wtrącać w zdanie!! Po raz trzeci muszę ci to powtarzać?!? To nie ty zakończysz swoją karierę inaczej to ujmę największą rolę w twoim pożegnaniu się z federacją odegram ja!! Number 5 of House Of Pain is Big Shooow!! Sheeee!! [Po minie Big Showa możemy zauważyć, że się rozczarował po rozmowie z Clayem]...

Smackdown dobiegło końca. Rating 3.8

Newsy:

:arrow: Za tydzień dowiemy się co Big Show chciał nam wszystkim powiedzieć. W tym tygodniu nie udało mu się to.

:arrow: Na najbliższym RAW zostanie ruszony pomysł z Turniejem o pas United States.

:arrow: Miano pretendenta do pasów TT wygrali Daniels & Shelley.

:arrow: Za tydzień dowiemy się również jaka będzie reakcja Bookera za zdissowanie go przez Richiego Steamboata.

:arrow: Brodus Clay zakończył w jednym dniu aż 3 kariery zawodników: Johnny'ego Curtisa, Alexa Rileya i Teda DiBiase

_________________________________________________________________________________________________________________

Karta na Summer Slam:

:arrow: Randy Orton (WWE C) vs CM Punk (WHC c) Clash of Champions

:arrow: Sheamus © vs Big Show for Hardcore Championship

:arrow: Brodus Clay vs Kaval for Cash

:arrow: Daniels/ Shelley vs Kind Bomb for TT Championships

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270485

Odcinek 50

Monday Night RAW

8.07.2012:

Striker: Witamy wszystkich fanów WWE!! W dzisiejszym epizodzie jak wszyscy wiedzą ruszy program z turniejem o pas United States. Na początku dostaniemy dwie walki William Regal vs Dolph Ziggler oraz Alberto Del Rio vs Justin Gabriel. Walki mówią same za siebie wystarczy zwrócić uwagę na ich składy. Dzisiaj również Stone Cold Steve Austin ma coś ważnego do powiedzenia. Tym razem nie będzie to żadna miła wiadomość, a wręcz rozczaruje ona nie tylko fanów, ale i też zawodników.

Cole: Tak to będzie bardzo nie dobra wiadomość. Zawodnicy, którzy zrobili sobie nadzieję na lepszy sukces w tym biznesie niesamowicie się zawiodą. Są z tym dwa powiązania, ale to dopiero sam prezes musi wyjaśnić.

Striker: Jeszcze chcieliśmy powiedzieć kilka zdań na temat nadchodzącej gali PPV Summer Slam. Odkąd Steve przejął federację pod siebie widzimy jak fantastycznie ruszyła ona do przodu. Bo i pojawiły się jakieś budowy feudów pod galę, stare zostają ciągnięte np.Sheamus-Big Show. Mam nadzieję, że gala będzie na bardzo wysokim poziomie oby była jeszcze lepsza niż Extreme Rules. A zostanę wielkim fanem WWE ever.

Cole: Z góry jest już to założone, że będzie jeszcze lepsza niż wcześniejsza. Tak to właśnie Steve wprowadził wiele bardzo dobrych zmian do federacji. Ale jeszcze sporo mu brakuje do 1 miejsca spośród innych konkurencyjnych federacji. No niestety jeszcze sporo roboty przed nim...

W ringu prezes WWE ''Stone Cold'' Steve Austin z przykrą wiadomością, o której poinformowali nas komentatorzy:

Cześć wszystkim!! Jestem tutaj ponieważ mam dla was kilka ciekawych, ale nie koniecznie dobrych wiadomości. Jedną z nich jest to, że zrezygnowałem z pomysłu na trzeci brand. Przepraszam bardzo tych którzy bardzo ucieszyli się z tego pomysłu za moje szokujące niezdecydowanie. Wybrałem inną opcję o to jak ona brzmi... W niedługim czasie w WWE odbędą się czystki rosterów. Nie potrzebuje tutaj takich nijakich i zbędnych zawodników jak Alex Riley, Ted DiBiase, Johnny Curtis. Nic wokół ich postaci się nie działo, a byli tak przesłodzeni, że mogę ich nazwać cip*ami ten ostatni to nawet taki w ringu był. Dobrze, że się stało jak się stało z ich postaciami. Ale nie mam na myśli tego co ich spotkało w walce z Brodusem Clay. Tego nie życzyłbym nikomu, nawet The Rockowi...

www.youtube.com/watch?v=Xfo48weYWHc&context=C31ecd82ADOEgsToPDskJ-FX7BpEAQ0-_3Oe2CLIm7

...

The Rock: Na na na!! Co miałeś na myśli Austin mówiąc moje imię?!? Aaaa już kojarzę, że nie życzyłbyś tego nawet najgorszemu wrogowi. Słusznie to objąłeś Austin [ignorancki śmiech] hhahahah!! [Nagła zmiana tematu] Brawo, brawo Austin!! I to właśnie jest człowiek, który śmie się nazywać prezesem jakiejkolwiek federacji. Przecież to powinno znaleźć się w WTF!! Roku. Nagłe plany tu tego, aż tu nagle nie przepraszam pomyliłem się z pomysłem. Myśl trochę o tych tutaj wszystko łykających co powiesz człekach!! To jest żałosne i cholernie głupie jak oni cię kochają a ty robisz im takie żeczy!!

Austin: Na prawdę tak uważasz Rock?? Czy ty myślisz chociaż trochę. Chcę tak to tak zrobię myślę, że fani nie będą zawiedzeni czymś co nawet nie doszło do skutku. Wstępne plany to nie jest w 100 % potwierdzone, że tak akurat będzie. Z federacją pożegna się kilka beztalenci a dołączą do niej jacyś nowi zawodnicy. W tym wielka niespodzianka dla moich fanów z pretendentami do pasów TT, aby odebrać te tytuły Van Damowi i Batiście.

The Rock: A tak dobrze, że mi o tym przypomniałeś. Kind Of Bomb niedoszli do porozumienia pomiędzy nimi doszło do małej kłótni, ale postaram się ich pogodzić. Bo muszą zniszczyć tych, którzy na twoje zlecenie dołączą do federacji bez względu kto to będzie. I tak twoi zawodnicy będą nikim nie to co moi...

Austin: Yyyy wiesz, że to ja jestem prezydentem tej federacji. Takie słowa to możesz kierować do Goldberga nie do mnie. Zastanawia mnie to co ty teraz powiedziałeś. Nie rozróżniasz nas??

The Rock: Jak nie jak tak!! Ja mam tylko 3 zawodników: Brocka Lesnara, Batiste i Rob Van Dama. O to mi chodziło. Reszta brandu Smackdown to i tak mniejszość z nich zasługuje na dużo, a pozostali na zwolnienia.

Austin: Aha to już w porządku wiem co miałeś na myśli.

The Rock: Do prawdy wiesz?? O to świetnie brawo dla Steve'a!! Brawo no ludzie bijcie brawo przecież to jest wasz Steve co on powie uważacie za święte przecież to dla czego nie ma aplausu??

Austin: Być może dla tego, że jesteś zwykłym idiotą i imbecylem. Idź już lepiej stąd i się nie ośmieszaj. [The Rock rzucił mikrofonem w stronę ringu i poszedł na zaplecze].

1.Single No DQ Match for Cruishweight Championship rematch

Kaval © vs Ricardo Rodriguez:

Końcówka Walki: Pojedynek od początku wygląda całkiem inaczej niż ten na Extreme Rules. Na gali PPV można powiedzieć, że było to pobicie, wymuszenie zwycięstwa i zdobycie pasa. Bo ogólnie nic się tam innego nie wydarzyło jak tylko ataki kijem od Kavala. Ładna, techniczna, dynamiczna walka pomiędzy tak doskonałą dwójką highflyerów. Jest to stypulacja w dodatku bez wyliczeń poza ringiem, za tem zawodnicy obijają się pomiędzy fanami. Wszędzie gesty środkowym palcem u ręki skierowane do facjat dwóch zawodników, są heelami nikt ich nienawidzi. Jest kilka wolnych miejsc, World Warrior rzuca o siedzenia rywalem wchodzi na najbliższą barierkę Ghetto Stomp!! Akcja ta była nieco podobna do tej co Kofi zaprezentował nam na Ortonie Boom Dropa. Senshi podnosi przeciwnika Irish Whip z dół siedzeń. Ricardo spada, a dokładniej leci z samej góry trybun na sam dół. Oby tylko mu się nic nie stało. Kaval powolnym krokiem schodzi na dół. Nagle jeden z fanów wymierza mu puncha w twarz!! Okazuje się, że jest to Brodus Clay!! Mastadon łapie swojego przyszłego przeciwnika w swoje łapy Scoop Slam wymierzony na krzesło fana!! Podnosi Kavala, schodzi z nim trzymają go jedną ręką za kark na dół. Po drodze bierze Meksykanina, przerzuca ich bez barierki, wrzuca do ringu. Nie wiadomo po co, ale wydał z siebie dziki okrzyk. Chyba będzie chciał coś zrobić!! Na szczęście w odpowiedniej chwili przybiegają Gringo Killa z Sheamusem. Irlandczyk zajmuje się olbrzymem, stara się go tylko zrzucić poza ring. A reszta czyli Hunico, Epico, Kidd zajmują się dobijaniem Kavala. Spining Jump Heel Kick, Backstabber, Brainbuster i Swanton Bomb!! Przepiękne combo na World Warriorze. Gangster kładzie Ricarda na Senshim do pinu. Sędzia zaczyna odliczać 1..2..3!! Nowym mistrzem wagi lekkiej zostaje Ricardo Rodriguez!! Jednak to nie koniec. Sheamus po zrzuceniu Mastadona podnosi Meksykanina, a Hunico stara się z nim porozmawiać:

Hunico: Hej amigo, hej obudź się!! Pamiętasz mnie to ja [odchyla się] i tamtych??? 2 tygodnie temu zadaliśmy ci pytanie. Na które potrzebowałeś trochę czasu, aby na nie odpowiedzieć. I w tej chwili domagam się twojej odpowiedzi. Hej amigo wstawaj!!

Rodriguez: Aaa taak taak pamiętam was.

Hunico: I jaka jest twoja odpowiedź. Nie zapominaj, że pomogliśmy ci dzisiaj przed chwilą odzyskać pas twój przegrany pas z Extreme Rules.

Rodriguez: Ah tak dziękuję waam zaa to. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie Brodus.

Hunico: Właśnie, że nie byłoby jeszcze gorzej. Chciałeś mieć zakończoną karierę??

Rodriguez: Nie, nie. Mówię o tym, że gdyby nie on wasza pomoc byłaby zbędna i sam pokonałbym Kavala.

Hunico: Ale jak widzisz tak jednak nie było. To doczekam się twojej odpowiedzi?!?

Rodriguez: Niech będzie zgadzam się!!

Hunico: Bracia!! Dzisiaj do nas dołączył nowy członek naszego Teamu jest nim Ricardo Rodriguez!! Bardzo dobra decyzja amigo, z nami będzie ci bardzo dobrze. Zapamiętaj sobie jesteśmy braćmi a brat za brata w najgorszej sytuacji to nawet w ogień wskoczy. Przyrzecz to nam na kolanach puść go Sheamus.

Rodriguez: [Klęka] Ja Ricardo Rodriguez... ja co ja odwalam!! [Wstał] Hahah myślisz Hunico, że rzeczywiście wam jestem za to wdzięczny?? Daj spokój... [sheamus wymierzył mu Brogue Kicka]...

Hunico: To teraz będziesz miał jak najgorzej a mogłeś mieć jak najlepiej, pilnuj swojego nosa a pas trzymaj w ukryciu!!

Podwojone litery na początku były celowe, tzn. Ricardo był półprzytomny

2.Single Match Semi finale for US Championship

Dolph Ziggler vs William Regal:

Cole: To ostatnia szansa dla Williama na wygranie turnieju i pasa. Za niedługo czeka go zakończenie kariery i czy mu się uda zakończyć ją z tym pasem u swego boku?? Musicie się o tym sami przekonać oglądając walkę.

Końcówka Walki: Skład walki jest dość ciekawy. Zawodnicy w tej chwili znajdują się w klinczu, jak wszyscy doskonale wiemy dominacja od razu przechodzi na stronę Williama. Zawodnik ten, przesunął rękę przeciwnika nad swoją głową i znalazł się za jego plecami. Kicki w nogi, Natural klęczy. Anglik w dalszym ciągu go trzyma za ręce, przykłada stopę do jego pleców i pcha ją!! W ten sposób powstaje fantastyczna dźwignia. Pusza ręce Dolpha, a ten uderza twarzą o ring. Regal przeszedł sobie po plecach rywala i zaczyna go podnosić. Teraz ten otrzymuje jawbreakera następnie Sit-Out Facebustera!! Perfekcyjny dokłada triple jumping elbow drop. Odchodzi na chwilę, czeka aż dużo starszy zawodnik wstanie. Rozbiega się, odbija od lin Fame Asser!! Próba przypięcia 1..2..!! Lord przerywa pin., ale to zbędne było ponieważ po krótkim upływie czasie zostaje zapięty w Slepper Hold, po którym odklepuje.

3.Single Match Semi Finale for US Championship

Justin Gabriel vs Alberto Del Rio:

Striker: To jest wręcz niesamowite. To się w głowie nie mieści jacy zawodnicy mogą wystąpić w tym turnieju. Z jak bardzo wysokich półek pod względem ring skilli. Kolejny argument, że każdy jeden z pasów może mieć swego posiadacza niczym z Ery Attitude. Każdy jeden dysponuje bardzo wysoką pozycją... Wcześniej do pół finału zakwalifikował się Dolph Ziggler, ciekawe kto będzie następny. Ja mam nadzieję, że będzie to jeden z moich ulubieńców czyli Allbertoo Deeel Riiiooo!!

Końcówka Walki: Pojedynek od początku jest prowadzony na wysokim poziomie. Nie tak dawno federacja miała w planach unifikację pasów mid cardowych, a tak na szczęście się nie stało. Możemy cieszyć się niesamowitym składem całego turnieju. Wrestlerzy znajdują się poza ringiem. Gabriel jest nieco lekko zamroczony, opiera się o barierki. Alberto rozbiega się, wyskakuje z Ezugiri Kickiem z ładnym wykorzystaniem miejsca i wybiciem z barierki!! Wstaje Justin w dalszym ciągu się opiera, ale już słabiej. Destiny chwyta go Snap Suplex!! Podnosi przeciwnika, Irish Whip do narożnika. Wskakuje na narożnik Diving Body Splash!! Ponownie podnosi konkurenta Cross Arm Bar!! Po założeniu akcji kończącej Afrykanin odklepuje!!

_______

Reklamy

_______

Na ring wchodzi R-Truth. Podczas wchodzenia z jego strony pojawiają się nie miłe gesty dla widzów min. środkowy palec u ręki, wydmuchiwanie niby syfu z nosa, a nawet wśród widzów była nie ładna kobieta. Truth podszedł do niej i zaczął udawać, że zbiera go na wymioty. Wszedł na ring:

-Wszyscy tak mówicie o tym, że turniej o pas US będzie niesamowity. Gdzie tutaj w tym wszystkim sens, gdy nie ma go w nim takiego kogoś jak ja?!? Należę do TT Awesome Truth jak sama nazwa mówi jestem jednym z dwóch niesamowitych a mnie tutaj nie ma.

Universe: What?!?

R-Truth: Nie whatujcie mnie!!! Pytam się was gdzie w tym wszystkim sens?!? Nawet gdyby już nie był członkiem tego Tag Teamu to i tak by mnie w składzie brakło?? Daliście szansę komuś takiemu jak John Cena, a o mnie nikt nie wspomniał!!

Universe: What?!? Who is You?!?

R-Truth: Nie whatujcie mnie!! O pasy Tag Teamowe ja wraz z Mizem daliśmy sobie spokój. Ale Little Jimmy powiedział, że na to jak najbardziej na to zasługuję!! Co Jimmy powiedziałeś??? Ah tak święte słowa powiedział do was YOU SUCK!! Co jeszcze?? A tak on też nie rozumie tego całego zamieszania wokół tego turnieju. Co się dzieje Jimmy???...

Cole: Oh my God!! This is Brodus Clay!!

Mastadon wbiega do ringu, chce zniszczyć R-Trutha za jego słowa. Ale ten na własne szczęście unika konfliktu, szybo opuszcza ring i wybiega poza arenę. Brodus dalej za nim biegnie!!

Oto jak wyglądała twarz czarnoskórego wrestlera, gdy pojawił się potwór:

http://oi52.tinypic.com/5dnjo3.jpg

4.Single with Menager Match

Epico /w. Hunico vs John Cena:

Końcówka Walki: Jako, że Hunico i John wliczają się do składu turnieju to na razie można pogdybać o tym, że jest to mała promocja pod ich nadchodzące starcie na następnej tygodniówce. Cena jako superbohater małych dzieci nie daje żadnych większych a nawet jakichkolwiek szans swojemu przeciwnikowi. Rzuca nim jak tylko chce i gdzie tylko chce. Epico jest cały czas dopingowany przez jak sami Gringo Killa się nazywają brata. I tak to jest za mało, aby jeden z braci Colons mógł coś zrobić nawet najmniejszego uderzenia nie jest w stanie zadać. Wyniesienie pod Attitude Adjusment... Hunico wbiega do ringu, interweniuje w walce. Running Jump to Back Knee, sędzia ogłasza DQ. Do dwójki członków stajni dołącza reszta Ricardo Rodriguez, Sheamus i Tyson Kidd atakują Chain Gang Soldiera. Jaś otrzymuje prześwietne combo, które już znamy. Jeszcze to nie koniec ataków Sheamus wpycha głowę ofiary, pod swoje nogi iiii...

...

To Jackson Adrews wbiega na ring!! Zaraz, zaraz co on robi?!? Powrócił jako ten zły, a teraz rozwala tych złych. Chce pomóc Cenie wydostać się z wielkich tarapatów. Otrzymuje kilka punchy, ale żadnego wrażenia to na nim nie robi. Demonstruje na Highflyerach własne chyba akcje kończące: Swining Jawbreaker, Big Boot, Jacknife Powerbomb!! Rusza teraz w stronę Sheamusa uwaga!! kopie go w brzuch, przejście pod Ura-Nage Slam a jaka pada akcja?!? O to ona: One Handed to Belly Backbreaker!! Pomaga wstać Cenie iii.. czy więcej akcji nam pokarze?!? A jednak NIE!! Pomógł wstać Johnowi i podał mu braterską dłoń!! Razem zaczynają celebrować na ringu przed wielką liczbą widzów.

5. ME 4 Man Battle Royal Match Only Submission & Pinfall.

Randy Orton (WWE c) vs John Morrison vs Dolph Ziggler vs Brock Lesnar:

Skład walki jest łatwy do zrozumienia prawie każdy z tych zawodników był kiedyś WWE Championem prócz Morrisona. Starcie rozpoczyna się od pięknego brawlu, w którym wszyscy zawodnicy rzucili się z pięściami na Randy'ego Ortona. Największą rolę w tym ataku odgrywa John przepięknie współpracuje i dodaje jakości wszystkim akcjom jakie padają. Scoop Slam od Zigglera to JoMo dodaje Springboard Body Splasha. Lesnar wynosi Vipera na Millitary Press Hold to Szaman Seksu dorzuca Flying Chucka!! Padają przepiękne kombosy. Całą współprace psuje Perfekcyjny, zaatakował on partnera Meliny z niewyjaśnionych przyczyn być może dla tego, że to on lepsze akcje sprzedaje. A ego Naturala jest zbyt duże, aby tolerować kogoś innego jako lepszego od siebie samego. Kopie go w brzuch, rozbiega, odbija się od lin - Fame Asser!! Przechodzi do Body Scissors Slepper Hold leżą na ziemi. Brock wystarczająco obił Vipera, dołącza do bijącej się drugiej dwójki. Chwyta nogę Dolpha, który trzyma w dźwigni Szamana Sexu, zarzuca na swoje barki Brock Lock!! Co to do cholery jest?!? Przepięknie to wygląda!! Orton szybko wstaje, podbiega pod Next Big Thinga Running RKO!! Dolph wraz z Johnem spadli na ring. Legend Killer wskakuje na Lesnara, przypinając go w pin 1..2..3!!

Lesnar wyeliminowany

Morrison nie może dłużej wytrzymać. Sędzia sprawdza czy jest zdolny do walki. Podnosi jego rękę. JoMo nie jest w stanie jej utrzymać w górze ponieważ stracił przytomność!!

Morrison wyeliminowany

Pozostała już tylko dwójka zawodników. Dobrze się składa, bo Randy jest obecnym mistrzem WWE a Dolph byłym. Stracił pas w walce, w której miał zmierzyć się z Lashleyem lecz ten został zaatakowany przed Vipera i to na jego korzyść stracił pas. Ziggler został zarzucony kroczem na liny... Przyszły przeciwnik Punk wchodzi na narożnik, Diving Clothesline!! Ziggler spada poza ring. Viper podąża na przeciwnikiem, podnosi go, ustawia na apronie. A sam wchodzi do ringu, ponownie podnosi konkurenta Rope Hugh DDT!! Jeszcze raz podnosi Perfekcyjnego, Irish Whip do narożnika, na którym go ustawia. Super RKO!! Przejście w pin 1..2..3!!

Dolph Ziggler wyeliminowany

Całe starcie należy do obecnego mistrza WWE. Pokazał on, że jak najbardziej na ten tytuł zasługuje dominując mocną trójkę przeciwników w jednej walce. Taki zwycięstwo należałoby celebrować, ale on tego nie robi. Jedynie chwyta za mikrofon:

-Kolejny raz z rzędu udowodniłem kto w tym biznesie ma największe jaja!! Dzisiaj pokonałem dwóch byłych mistrzów WWE w jednym starciu. Jestem na prawdę bardzo dobrym zawodnikiem. Po usłyszeniu kilku słów padających z ust CM Punka zmieniłem się nie do poznania w ringu. Rozszerzyłem mój move-set o wiele więcej akcji... Już nie ssę w ringu. To dla ciebie Punk i dla twojej porażki na Summer Slam!! Wypowiadasz się o mnie jak o jakimś Curtisie. Czy ty aby na pewno wiesz co ty mówisz?? Może sam przeszedłbyś tą drogę co ja z Evolution!! Kompletnie nie widzę cię na moim miejscu tak więc lepiej by było, gdybyś stulił pysk. Zademonstrowałem się dzisiaj wyśmienicie, pokonałem jednego z największych psycholii w WWE jak nie największego. Pokazującym tym samym, że to ja jestem jeszcze większym psycholem i obiecuję ci to zademonstrować jeszcze raz w walce z tobą!!

Cole: To CM Punk!! CM Punk zawitał dzisiaj na naszej gali!!

CM Punk: Do prawdy Orton?? W twoje słowa trochę wątpię czy aby na pewno była to prawda. Omijam twoje sapania po twojej niby super walce i chciałbym ci kogoś przedstawić. Ten ktoś popiera moje zdanie na twój temat oto on!!!!!

http://img805.imageshack.us/img805/4084/hardyreturn.jpg

Striker: [Nawet wstał z krzesła] Czy wy to widzicie?!? Widzicie to?!? Ja nie mogę w to uwirzyć. To jest cholerny wymarzony sen, mój sen się spełnił!!!

CM Punk: Czy już wiesz kto to jest?? To jest Ktoś kto dopilnuje się tego, abyś po porażce ze mną już nigdy nie był mistrzem federacji!! Jesteś zerem Orton. Gdy tylko z tobą skończę Jeff cię dopieprzy tak, że nie będziesz mógł się pozbierać!!

Jeff Hardy: Pozwól Punk, że ja coś powiem. Dziękuje. Słuchaj Orton chyba nie zapomniałeś o mnie??? Pewnie pamiętasz jak tutaj skończyłem. Twój Punt Kick wyeliminował mnie na długi czas z tego biznesu teraz po 3 latach nieobecności nadrobię straty. Zaczynam od rewanżu z tobą!! Przez te trzy lata siedziałem i gniłem tam gdzie powstał jeden wielki syf przez Hogana. Na szczęście dla wielu z zawodników od niego, ten syf przestał się ciągnąć. TNA zbankrutowało przez takiego jak on, mam nadzieję, że tutaj nie będzie to samo, bo ty jesteś taki sam jak on. Nic nie umiejący gość co nie ma własnego zdania, liczysz się dla siebie wyłącznie tylko ty. Przyszedłem tutaj aby wprowadzić kilka zmian, odświeżyć WWE swoją postacią!! I tak jak mój dobry przyjaciel Punk powiedział za jakiś czas już tylko zostaną ci sny o tym pasie, który znajduje się na twoim ramieniu!! [Orton ze złości rzucił mikrofonem o ring. Nie ma nic do powiedzenia]... RAW dobiegło końca.

Newsy:

:arrow: Nowy Theme Song Jacksona Andrewsa:

:arrow: Do WWE po 3 latach nie obecności powrócił Jeff Hardy!!

:arrow: Za tydzień dowiemy się czy żeczywiście Jackson Andrews chce stanąć na dobrej drodze. I kontynuować karierę jako Face. Czeka go walka Handicap Team Match: Andrews/Cena vs Sheamus/Epico/Kidd

:arrow: Ricardo Rodriguez odrzucił zaproszenie na dołączenie do Gringo Killa. Co dalej z nim będzie???

:arrow: Do półfinałów o pas US przedostali się: Alberto Del Rio, Dolph Ziggler. Za tydzień dalsza część ćwierćfinałów.

Karta na Summer Slam:

:arrow: Daniels/ Shelley vs Kind Bomb © for TT Championships

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270735

Jedyne co mi nie pasuje to to gadanie z 'odswieżaniem' i 'ich postać nie wnosi nic do organizacji' Lepiej gdybys napisał po prostu, że nic nie potrafią, bo to troszkę 'lipnie' wygląda, jeżeli wiesz o czym mówię.

Do reszty żadnych zastrzeżeń nie mam, bo gala jest po prostu zaje*ista :). Powrót Jeffa? BĘDZIE CIEKAWIE! :).

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270745

Jest parę literówek a'la "żeczy". Poza tym, to trochę... dziwnie, a może nawet oszpeca twoje diary, otóż robisz dużo znaków zapytania czy wykrzykników na końcu zdania. Np,:

na twój temat oto on!!!!!

albo...

What?!? Who is You?!?

Co do storyline'ów, to są bardzo dobre, wprowadzasz innowacje. Ostatnia gala była naprawdę porządna. Daję 9+/10

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-270815

Odcinek 51

Friday Night Smackdown

12.07.2012:

JBL: Witam wszystkich fanów WWE!! Dzisiaj nie ma już ze mną Tazza, będzie nieobecny. Ale nie ma czym się martwić wszystko z nim jest w porządku po jego ostatniej walce... [po cichu] niestety. Zamiast niego przy stole komentatorskim zasiądą: Booker T oraz William Regal, którzy nas zastąpią. Ponieważ to ja dzisiejszego dnia zawalczę z Cody'm Rhodesem. Ze mną nie będzie miał już tak łatwo, chociaż nigdy nie wiadomo co może się zdarzyć. Być może wygram, być może przegram jest to mi obojętne. Zamierzam jedynie przypalić nosa temu młodemu ignorantowi. Jak pamiętamy na ostatnim odcinku RAW wydarzyło się kilka dość ciekawych wydarzeń. Powrót wielkiej twarzy federacji Jeff Hardy'ego, Randy Orton dosłownie zmiótł swoich przeciwników z ringu w pięknym stylu i kilka innych, których nie będę wymieniał. Nawiązując się do tego drugiego czyli mistrza federacji zobaczymy czy dzisiaj w niedługim odstępie pomiędzy tygodniówkami będzie w stanie pokonać Sheltona Benjmaina w Hardcore Matchu. A w tej chwili dołączyli do mnie moi wybawcy z kłopotliwego zaniepokojenia kto mnie by zastąpił: William oraz Booker. Cześć

chłopaki. William jak się czujesz po ostatniej straconej szansy na zdobycie pasa US??

Regal: Dzięki, że pytasz. Ale lepiej bym się czuł jednak gdybyś o to nie pytał. No jak się mogę czuć tak jakbym tego pasa nigdy przy sobie nie miał. Lub jak posiadacz, bo do tytułu prawdziwy mistrz tym zawodnikom dużo oj dużo brakuje. Jedynie kto tutaj zasługuje na to miano to: CM Punk oraz Daniel Bryan. Niech wygra najlepszy z nich i tak będzie najlepiej. Nic tu wskórać nie mogę, niestety.

JBL: Hej Booker a u Ciebie jak się czujesz po zdissowanie cię przez Steamboata??

Booker: Młody sobie za dużo pozwolił, przeskrobał sobie. Za co bardzo wysoką ceną zapłaci. Jeszcze nie mam pojęcia jaką, ale będzie żałował.

JBL: To w porządku. A my zapraszamy na najnowszy odcinek Smackdown!!

Gala oficjalnie została już otworzona. Już po jej otwarciu w ringu możemy zobaczyć Big Show:

-Witam was po raz drugi. Ostatnio na RAW niestety nie zostałem dopuszczony do głosu i wyjaśnienia dokładnie tego co chciałem wam wszystkim powiedzieć. To nie jest prawda co Brodus powiedział, nie jest to prawdą. Wcale nie boję się tego, że w fatalny sposób zakończy się moja kariera, bo i tak wiem, że wy wszyscy będziecie mnie mieć w swoich sercach. Tak jak to było całkiem niedawno, bo 4 miesiące temu. Chciałbym znowu od nowa was do siebie przekonać a zarazem serdecznie przeprosić. Karierę zakończył bym po porażce z Sheamusem o ile tak będzie z tego powodu, że na prawdę nie mam już chęci, nie mam już siły na kontynuowanie mojej kariery. Chciałbym powrócić do swego domu, do kochającej żony i dzieci. Lecz i ja o was nigdy moi kochani nie zapomnę. Myślę, że mógłbym się pokazywać na ringu okazjonalnie tak jak robił to The Rock w 2011 roku a po zwycięstwie z Ceną powrócił do dziś dnia. Tylko, że ja zakończyłbym to raz na dobre. Dzięki czemu młode talenty dostawałyby więcej czasu antenowego, dostaliby szansę na pokazanie się. Nawet Brodus Clay...

Clay: Brawo, brawo Show!! Cóż za wzruszające przemówienie. Nie mal się popłakałem z żalu nad tobą. Daj sobie spokój z próbowaniem na siłę odkupienia swojej winy u tych ludzi. Oni już mają ciebie dosyć czy będziesz rozczulał się nad sobą przed nimi, czy będziesz ich wyzywał i tak ich twój dalszy los nie obchodzi. Wcale im się nie dziwię jesteś fałszywy i nachalny. Aby dopingowali cię podczas walki z Sheamusem, na którego będą buczeć a przy cheerowaniu tobie będą dostawali orgazmu właśnie tak jak sam powiedziałeś przy powrocie The Rocka?!? Chłopie zapomnij. Zapomnij o tym, że kiedykolwiek jeszcze coś osiągniesz twój czas się kończy, dołączysz do House Of Pain i wszyscy będziemy zadowoleni z wyjątkiem ciebie samego.

Show: Nie rozumiesz prawda?? Nie rozumiesz mnie Brodus?? Mówię o tym, że jeżeli uda mi się pokonać Sheamusa to moja kariera i tak zostanie zakończona, ale tak jakbym mój sen marzenie się spełniło, a nie jak koszmar. Zakończę karierę a pas... oddam tobie.

Clay: Daremne!! Daruj sobie!! Hahahh nie dość, że próbujesz kupić widzów to i mnie?!? Ja nie jestem na sprzedaż za jakikolwiek pas. Twoje podarunki to możesz sobie w du*e wsadzić, zmieści ci się. Ja nie potrzebuje od nikogo pomocy...

...

Undertaker: Brodus!! Co ty powiedziałeś przed chwilą, nie potrzebujesz niczyjej pomocy???

Clay: Mark wiesz, że mam ogromny szacunek co do ciebie. Pomogłeś mi zdobyć walizkę dziękuję ci za to, ale już twojej pomocy nie potrzebuje... [Taker złapał Brodusa za szyję i próbował wykonać Chokeslam, ale to Clay na Takerze wykonał tą akcję]...

Clay: Następny będziesz ty Big Show!! [Poszedł na zaplecze]

1.Single Match:

Kaval vs Seth Rollins:

Końcówka Walki: 3 z kolei walka Setha. Ostatnio walczył tydzień temu pokonał on Elijaha Burke. Czy dzisiaj również mu się powiedzie??? Brodus obiecał mu dobrą przyszłość jeżeli tylko pokona Kavala. Dwójka zawodników obija się w narożniku. Krótka wojna na back chopy. Towarzyszy w tym wszystkim reakcja fanów gdy World Warrior uderza fani hejtują, a gdy Rollins Cheerują. Seth ustawiony w narożniku, Senshi idzie do narożnika znad przeciwka. Rozbiega się Hurricara Hold!! Usiłuje wykonać Hurricaranę, ale jego rywal mu na to nie pozwala. Rollins wchodzi na środek ringu, przekłada nogi przed jego ręce Belly-to-back inverted mat slam!! Inaczej ta akcja zwana jest Styles Clash!! Przejście do pinu 1..2!! Były przyjaciel Punka świetnie się spisuje w walce z byłym mistrzem wagi lekkiej, wszyscy są pod wielkim wrażeniem. Pin jest przerwany przez Low Kiego, przerolowuje się do przodu i bezpośrednio skacze stopami na klatę konkurenta ''Standing Warrior Way''!! Usiłuje go podnieść, nie udaje się. Seth zrywa ręce przeciwnika ze swojej szyi Avada Kevada!! Fuck!! To jest jego akcja kończąca!! Przechodzi w pin 1..2..3!! Seth Rollins wygrywa walkę pokonując byłego mistrza wagi lekkiej i posiadacza walizki!!

Clay: Widzę, że Seth wziąłeś sobie głęboko do serca to co ci powiedziałem. Bardzo dobrze, bo nie powiedziałem tego na marne. Teraz gdy pokonałeś mojego bezwartościowego byłego przeciwnika, który był zbyt nachalny i stracił wszystko co miał zagwarantowałeś sobie wielką przyszłość w tym biznesie. I obiecuję ci nigdy nie znajdziesz się w House Of Pain jest to wielki powód do radości dla ciebie. Oficjalnie przy wszystkim powiem tak: Życzę ci powodzenia w tym biznesie przy... moim boku!! Możesz dołączyć do mnie o ile tylko chcesz.

Rollins: Na prawdę mogę??? To doskonale Brodus. Oczywiście, że się zgadzam. Ale nie chcę robić brudnej roboty, tylko i wyłącznie walczyć w ringu. Nikogo nie atakować i nie być poniżanym przez nikogo.

Clay: Spokojnie przecież nie zostaniesz moim psem a w sumie jak sobie życzysz. Możesz iść własną drogą a w razie kłopotów wiesz do kogo masz się odezwać. Powodzenia.

2.Handicap Match

Alex Shelley/ Sin Cara vs Batista:

Końcówka Walki: Przed Batistą nie łatwe zadanie. Na przeciwko siebie ma dwóch przeciwników. Jeden z Mid Cardu, drugi z Lower Mid Cardu a sam jest Upper Mid Cardem. To nie wszystko, bo przecież Alex jest jednym z jego przyszłych przeciwników o pasy Tag Teamowe. Obecnie akcja rozgrywa się w narożniku dwójki zawodników. Tam dominacja nie stoi po stronie żadnego z nich, a po stronie Dave'a. Atakuje on potężnie silnymi akcjami Soulder Blocki, Punche, Kicki. Niszczy Luchadora. Shoulder Block, zarzuca go na swoje ramię Spinebuster!! Podnosi swą ofiarę bezpośrednio z ziemi na Millitary Press Hold, ale jak on to zrobił to się w głowie nie mieści. Jest potworem z niewiarygodną siłą!! Za pomocą tylko swoich rąk wbija Sina głową w ring tak jakby: Screw Driver, Tombstone Piledriver. Leżącego Mistica nogi zarzuca sobie na ramiona wyrywa go do góry na Powerbomb Hold Batista Bomb!! Przejście w pin 1..2..3!! Cóż za niesamowity pokaz siły i demonstracji na dwóch zawodnikach w jednej walce. Było to przepiękne!! Animal ma kilka słów do powiedzenia:

Batista: I to tyle?? I to jest jeden z tego Tag Teamu, który ma stanąć na przeciw mnie i Van Dama na Summer Slam?? Mimo, że jesteśmy dla siebie jak pies z kotem to taki żenujący ktoś nawet z drugim żenującym kimś nie dorastają nawet samemu mnie do pięt. Możecie z góry przekreślić nawet minimalną szansę na chociażby momentalną dominację. Zniszczę was obu tak jak wyglądało to teraz...

Daniels: Masz rację Batista, że dzisiaj ci bardzo ładnie poszło niszcząc Carę. Ale na twoje własne szczęście miałeś zbyt mało styczności z Alexem aby móc o nim w taki sposób się wyrażać. Nie poznałeś z dobrej strony, bo było widać, że się go boisz. Cały czas niszczyłeś Sina i nie dopuszczałeś go do zmiany. I jakie teraz masz zdanie??

Batista: Takie samo jakie miałem zanim tutaj się pojawiłeś. Nie zauważyłeś tego, że podczas obijania twarzy Bez Twarzowca (Sin Cara tłumaczenie na Polski] znajdowałem się w jego narożniku?? Przecież było mnóstwo okazji do zmiany, której na własne życzenie żaden z nich nie wykorzystał. Co ja poradzę, że to oni się mnie bali nie ja Shelleya tak jak powiedziałeś. Więc jest to bez sensu co wprowadziłeś tutaj swoją wypowiedzią.

Daniels: Ale on nie był razem ze mną w drużynie. Może i masz racje, że on sam bo Sin to marny z niego zawodnik jest. Ale aby poznać Alexa z dobrej strony musisz stanąć nam na przeciwko co już jest zapisane w karcie na Summer Slam. Nie zamierzam się przechwalać, nikomu nie uniżać, nikogo wywyższać, ale to ja będę nowym posiadaczem pasów Tag Teamowych po zakończeniu tego starcia!!

3.Fatal 4 Way for Cruishweight Championship

Richie Steamboat vs Ricardo Rodriguez vs Tyson Kidd vs Evan Bourne:

Booker: Każdy jeden z wrestlerów, którzy mają szansę na zdobycie pasa wagi lekkiej mają na u boku kogoś kto może im pomóc lub przeszkodzić. Ricardo odrzucił propozycję przyłączenia się do Teamu Gringo Killa, gdzie jest Tyson. Richie może mieć nie lada kłopoty dzięki mnie a Evan współpracuje w Tag Teamie z Justinem Gabrielem.

Końcówka Walki: To co cała czwórka wyczynia w ringu jest niesamowite. Ciągle widzimy Brawl Kicki, Punche, kontry, akcje przy narożniku. Rodriguez wykonuje Irish Whip na Bournie do narożnika, ten nie uderza plecami a łapie się w odpowiednim momencie lin wokół narożnika, podskakuje do góry. Cały czas za nim biegł Meksykanin Evan wskakuje mu na plecy, przerolowanie do pinu 1..2!! Odliczanie zostaje przerwane przez Richiego przy pomocy Super Kicka!! To That Kid już sobie powalczył po takim ciosie zostaje wyeliminowany na dłuższy czas z gry. Do Smoka podbiega Tyson od tyłu, zadaje mu cios łokciem w nerki. Następnie Neckbreaker to Shoulder!! Również to jest akcja jedna z najbardziej niebezpiecznych. Oj nie dobrze, nie dobrze. Upłyneło 15 sekund... Kanadyjczyk przechwytuje Meksykanina do Single Leg Lock+ Torture czyli przytrzymuje jego głowę jedną swoją nogą. Dźwignia nie trwa długo, bo Bourne zdążył się podnieść, rozbieg Running Bulldog w jego wykonaniu. That Kid wskakuje na narożniku czy to już on chce zakończyć pojedynek?!? Syn Ricky'ego Steamboata jest już na nogach, podbiega pod narożnik gdzie jest zawodnik, który szykował się do akcji kończącej. Podcina go za nogi, Evan spada. Richie go podnosi, obejmuje jego głowę wokół swoich rąk ii... Sliced Bread #2!! Przechodzi do pinu 1..2..3!! To niesamowite Richie Steamboat zostaje nowym mistrzem wagi lekkiej!! Po wymarzony, finishu walki chce coś powiedzieć, chwyta za mikrofon:

-Dzisiaj zostałem nowym mistrzem wagi lekkiej!! Ricardo nie poszczęściło ci się dzisiaj. Udowodniłem wam wszystkim, że jestem najlepszym latającym zawodnikiem w tym biznesie. Do walki zostali wystawieni sami najlepsi ja ich wszystkich pokonałem sam w to nie mogę uwierzyć. Nie tylko wam udowodniłem, ale i samemu sobie, że jednak jestem najlepszym z najlepszych zawodników warzących do 100 kg.!!! Widzisz Booker mam pas, pokonałem ich teraz na Summer Slam planuję pokonać i ciebie!! Wchodzisz w ten układ czy się wycofujesz?!?

Booka ściąga słuchawki i mikrofon z uszu, podnosi się z krzesła [wszystko gwałtownie] wchodzi do ringu. I co on wyczynia?!? Zaczyna tańczyć Hip-Hopa. Krótki robot, staje na głowie kręci się na niej przechodząc do Spin a Ronny!! Podnosi się, wyrywa z rąk mikrofon Smokowi:

-Hej Hej Hej!!

I'm the Gay!!

Mam na imię Richie

co sobie ogóra w du*pie kisi!!

Nie umię rapować

i Bookerze mogę się schować!!

Cudem wygrałem pas

i stanął mi ku*as!!

Posapałem do starszego zawodnika

i co...

Młody Steamboat nie może wytrzymać z nerwów, wymierza cios pięścią w twarz Booki.

Steamboat: Zatem załatwione walczymy na Summer Slam!! [schodzi z ringu i idzie na zaplecze]

4.Submission Match

CM Punk vs Daniel Bryan:

Końcówka Walki: Walka ta jest rewanżem za ostatni tydzień. Kiedy Punk przegrał w nieczysty sposób z Dragon Warriosami. Do walki wystawiono innego sędziego. Shinning Wizard + Bulldog od CM Punka. Zaczyna tauntować do GTS. Podnosi rywala i zarzuca go sobie na barki. Bryan nie należy do łatwych przeciwników wydostaje się z niekorzystnej pozycji uderzając Brooksa łokciami w bok głowy. Zeskakuje za jego plecy, Chop Block w podkolano. Trzyma nogę, łapie za drugą Boston Crab!! Jednak wykorzystuje całą sytuację puszcz jedną dolną kończynę, na drugiej nadal jest założona dźwignia. Mostek, chwyta za głowę i tak oto możemy zobaczyć bardzo zmodyfikowaną dźwignię nieco podobną do Horns of Aries. Philip ledwo co, ale wydostaje się z niej. Po 4 sekundach wstaje, Amerykański Smok również zaczynają się wymieniać ciosami. Tylko i wyłącznie kickami. Przy 4 z kolei kopnięciu od Straight Edge'a posiadacz pasa IC przechwytuje jego nogę. Dragon Screw!! Trzyma nogę, przechodzi do dźwigni Heel Hook!! Bardzo bolesny nacisk na nogę. Znajdują się blisko lin, których Punk się łapie i wydostaje z dźwigni. Wstaje znikąd pada High Kick na

głowie Bryana!! Brooks zakłada na przeciwniku Anaconda Vise!! Amerykański Smok odklepuje!! Mistrz wagi ciężkiej po udanym starciu wygłasza krótkie Promo:

-Witam wszystkich moich fanów!! W dniu dzisiejszym chciałem wam wszystkim powiedzieć, że brakuje jeszcze tylko trzy tygodnie do największej gali lata Summer Slam!! Na tej gali dojdzie do zderzenia dwóch najważniejszych mistrzów o czym już wiecie. Ale chciałbym wam powiedzieć, że jeżeli Orton przegra ze mną to w dalszej karierze nie będzie miał na co liczyć po przegranej Jeff Hardy go jeszcze pokona i to on zostanie mistrzem WWE!! Orton jesteś taki skłonny do udzielania pomocy, myślisz tak o wszystkich, że wszystko odbije się na tobie i na twojej psychice. Nie tak całkiem dawno nie mal płakałeś, że nie masz jakiegokolwiek pasa w swoim posiadaniu. Zachowałeś się jak totalny frajer na Extreme Rules atakując Lashley'a tuż przed samą walką, zastąpiłeś go to należałoby mu dać walkę o twój pas nawet na zwykłym RAW. Ale nic się nie martw wszystko to co dałeś innym wróci do ciebie z podwojoną siłą a wtedy będziesz mógł liczyć na pas US!!

...

Orton: Okej w porządku Punk. Skoro nalegasz na to abym dał walkę Lashley'owi o pas WWE to tak zrobię. Na następnym RAW niechaj taka walka się odbędzie. Nie wyzywaj mnie od frajerów, bo sam lepszy nie jesteś. Ja przynajmniej wstawiłem się do walki nie to co ty. Wystawiłeś własnego brata, na którym wykonałeś GTS. Widać fajnie masz w domu Brooksów. Ośmieszyłeś własnego brata przed ludźmi. Ale nie będę wnikał w nie swoje rodzinne sprawy. Skoro tak lubicie to róbcie tak dalej. A powrót Jeffa zrobił tyle na mnie tyle samo jakby do WWE miałby powrócić Johnny Curtis. Wy dwaj w tym biznesie nic nie osiągniecie...

...

Benjamin: Really, really, really?!?

The Miz: Benjamin nie mów w moim stylu, bo to może się źle dla ciebie skończyć. Każdy wie o tym, że wy wszyscy tutaj jesteście nikim. Wasza walka na Summer Slam będzie strasznie nudna. Ponieważ nie będzie w niej kogoś takiego jak ja!! Because I'm The Miz and I'm Awesome!!

Benjamin: I'm the miss and I'm Awfull!! Miz ty też jesteś nikim co z tego, że masz nick który sam sobie wybrałeś?? Nicku się nie wybiera, a się go dostaje. Trzeba na niego sobie zapracować tak jak ja zanim zacząłem karierę wrestlera byłem olimpijskim zapaśnikiem i dzisiaj mam Gold Standard!! Widzisz jest powiązanie nie to co u ciebie.

Punk: Hahahah dajcie chłopcy sobie spokój. Przyszliście tutaj tylko dla tego, żebyście sobie podyskutować o gównianych nickach?!?

...

Punk: Świetnie jeszcze tego brakowało...

Van Dam: Nie rozumiem co tutaj jest grane. Po co ci dwaj nic nieznaczący zawodnicy przyszli i kłócą się o to kto jest z was lepszym, ale w czym w nicku?!? Wasza inteligencja jest taka mała, że jej IQ można pokazać na palcach u jednej ręki w skali jeden do jednego. Punk, Orton, Benjamin i The Miz każdy z waszej czwórki wie, że

to ja jestem najlepszy One Of a Kind!!

Punk: A ja jestem The Best In the World i co z tego?? Po co w ogóle przyszliście tutaj?!?

Benjamin: No ja to po co?? W ramach walki z Ortonem zostaliśmy wytypowani przez Stone Colda na dzisiejszych przeciwników dla Ortona.

Orton: Znowu Fatal 4 Way no świetnie...

Punk: Powodzenia Orton hahahah!!!

Bejamin: To nie będzie zwykły Fatal 4 Way Orton. To będzie starcie w klatce z drabinami i krzesłami!!

5.ME Steel Cage Hardcore Fatal 4 Way Match

Rob Van Dam vs Randy Orton vs Shelton Benjamin vs The Miz:

Starcie rozpoczyna się od brutalnego ataku na WWE Championa. Van Dam oraz The Miz ładnie się zgrali uderzają, kopią Ortona. Przytrzymują go, a Shelton uderza w niego drabiną!! Wgniotło to doszczętnie Vipera w stalową klatkę. The Miz przechwytuje nogę wspólnej ofiary pod swoje ramię Foot DDT!! Van Dam rozbiega się, odbija od lin Rolling

Thunder kończący się Body Splashem!! Benjamin również chce coś od siebie dodać rozbiega się, wyskakuje na narożnik Rolling Senton... uniknięty przez Legend Killera. Wystawił on w ostatniej chwili kolana, na które przeciwnik się nadział. Mizarian przestaje współdziałać z resztą uderza Roba w tył głowy łokciem, przechwytuje ją pod swoje ramię Backbreaker+ Neckbreaker!! Z próba przypięcia jednak zostaje ona przerwana przez samego Ortona zwykłym stompem na palce Mike'a. Dochodzi pomiędzy do nie przeciętnego brawlu całkiem ciekawie on wygląda. Wojna na wymiany ciosów za którymś z kolei razem Randy unika ciosu z pięści, znajduje się za plecami rywala Olimpic Slam!! Benjamin między czasie wraz z Van Damem zdążyli wstać i trochę się poobijać. Z tej dwójki szczęście sprzyjało czarnoskóremu zawodnikowi, który skutecznie załatwił Roba. Teraz podbiega do Predatora od tyłu i z rozbiegu wykonuje na nim Reverse Jumping STO!! Próbuje go przypiąć 1..2!! Pin zostaje przerwany w przepiękny sposób przez Van Dama, który ku zaskoczeniu zamiast zeskoczyć i już zakończyć walkę przez Ring Escape wybiera inną opcję i zeskakuje ze szczytu klatki prosto na twarz Ortona Diving Leg Dropem!! Złoty Standard nic nie odczuł ponieważ znalazł się na jego własne szczęście poza zasięgiem skoku. Zaledwie puścił Ortona w odpowiedniej chwili, bo kantem oka zdążył zauważyć co go może spotkać. Rozkłada drabinę w środku klatki, po której wchodzi na samą górę i stamtąd przeskakuje na szczyt klatki, schodzi poza ring!! Czyżby to miał być już koniec przez Ring Escape?!? Odpowiedź jest prosta oczywiście, że nie wciąż obecny jest The Miz. Nie pozwala on wygrać czarnoskóremu zawodnikowi walki wchodzi na narożnik, na szczyt klatki. Łapie Sheltona za rękę stara się go wciągnąć do góry. Benjamin spuszcza się nogami z klatki i tylko trzymając się rąk Miza wisi w powietrzu!! Ani on ani The Awesome One nie mają możliwości, aby dokonać tego czego chcą. Shelton nie może zeskoczyć ponieważ cały czas trzyma go The Miz a ten znowu nie może wciągnąć Benjamina, bo to jest po prostu nie możliwe. W końcu Rob Van Dam dochodzi do siebie, wskakuje na narożnik tam gdzie jest Pro Daniela Bryana z NXT1 i razem wciągają Tag Teamowego partnera Kurta Angle'a we dwóch już jest ławiej go wciągnąć, udaje im się to. Shelton zlatuje ze szczytu klatki zawodnicy zrzucili go przez Arm Drag. Van Dam wykorzystuje to, że Mike nie jest skupiony na nim wymierza mu High Kicka, spycha z narożnika a po chwili dokłada Five Frog Splash!! Przechodzi w pin 1..2..3!! Rob Van Dam zwycięża walkę!!

Newsy:

:arrow: Dzisiejszego dnia nie doszło do walki JBL-Rhodes ponieważ ten drugi go zaatakował podczas reklam czego nie mogliśmy zobaczyć. Jednak już za tydzień ta walka się odbędzie.

:arrow: Seth Rollins pokonał Kavala i tym samym zzyskał sobie szacunek u Brodusa Claya.

:arrow: Richie Steamboat został nowym mistrzem wagi lekkiej.

:arrow: Powstał nowy filmik, który pomoże fanom bliżej zapoznać się z nowymi zawodnikami WWE. Którzy w prawdziwym WWE siedzą jeszcze w FCW lub ich kariera w MR długo nie trwała. Polecam obejrzeć Theme Songi i Finishery:

Karta na Summer Slam:

:arrow: Richie Steamboat vs Booker T

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-271381

Diary solidne, zastanawia mnie tylko kilka spraw: Czy chcesz AŻ TAK bardzo pushować Brodusa Claya? Jednak 'załatwienie' Takera 1 on 1 to spory push :D. Intryguje mnie sprawa 'Clash Of Champions'... Czuję, że tu może dojsc do unifikacji, ale nie wnikam. Richie Steamboat? Syn Ricky'ego Steamboat'a? Ciekawie, ciekawie :). Poza tym diary ma to 'coś' dzięki czemu chce się to czytać. Do tego własny opener każdej gali, i filmiki robione własnoręcznie na potrzeby diary? Świetny pomysł. Moja ocena: 9+/10 :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-271536

Odcinek 52

Monday Night RAW

15.07.2012:

W odcinku dostosowałem się do Waszych zdań o tym, że za dużo wstawiam wykrzykników i pytajników

Striker: Witamy wszystkich fanów WWE przed wami z tej strony Matt Striker i...

Cole: Michael Cole

Striker: Jak dobrze pamiętamy tydzień temu doszło do kilku ciekawych wydarzeń. Powrócił Jeff Hardy! Obiecał on, że zniszczy panowanie Ortona i pozbędzie się go na znacznie dłuższy czas od Main Eventów. No cóż zobaczymy co z tego wyjdzie... Jackson Anderws pomógł Johnowi Cenie wydostać się z tarapatów, które zagwarantowali mu Gringo Killa i tym samym dojdzie pomiędzy nimi do walki Handicapowej drużyn dwóch na trzech. Wystąpią w niej oczywiście Andrews, Cena na przeciw Tysonowi Kidd, Epico i przyszły przeciwnik z Summer Slam Big Showa Sheamus!! Natomiast na ostatnim Smackdown Randy obiecał walkę rewanżową Bobby'emu Lashley'owi o pas WWE. Orton padł ofiarą manipulowania przez CM Punka, który do słownie wmówił mu, że tak prawdziwy mistrz nie postępuje tak jak on to zrobił.

Cole: Tak, dobrze mówisz Matt. Odcinek zapowiada się dość ciekawie tym bardziej, że w tym tygodniu odbędzie się tylko jedna walka wchodząca w ramy turnieju o pas US będzie to starcie pomiędzy liderem Gringo Killa czyli Hunico i Johnem Morrisonem. Reszty się dowiecie jak sami obejrzycie. Zapraszamy na RAW!!

-------

1.Single Match

R-Truth vs Richie Steamboat:

Końcówka Walki: R-Truth w tamtym tygodniu sporo namieszał swoją wypowiedzią o tym, że nie znajduje się w turnieju o pas. Stone Cold w ramach lekkich przeprosić wyznaczył mu za przeciwnika Richiego Steamboata. Wszystko nie jest jeszcze przesądzone. Fani są mocno zaskoczeni w jak łatwy sposób radzi sobie z własnym przeciwnikiem... Richie Steamboat! Ciągle go uderza, nie dając szansy na odpowiedź. A jeżeli już Truth złapie jego kończynę, ten również szybko potrafi z takiej pozycji się wydostać. Ładna kombinacja uderzeń kick w brzuch, backchop, double backchop, headbutt, spinning kick to body!! To jest tylko jedna z lepszych kombinacji jakie nam ten zawodnik prezentuje. Irish Whip do narożnika, dobija go w niego Running Knee Strikem. Przechwytuje jego głowę pomiędzy swoimi dłońmi Sliced Bread #2!! Wskakuje na narożnik Frog Splash!! Przejście do pinu 1..2..3!! Wszyscy są pod wielkim wrażeniem jak nowy mistrz wagi lekkiej w krótkim czasie pokonał czarnoskórego zawodnika.

Christian: I ty R-Truth chciałeś wystąpić w turnieju o mój były pas?!? Widzę, że dobrze, że cię nie wytypowałem podczas podawania nazwisk prawdziwych, godnych zawodników do szansy zastąpienia mnie jak Championa. Zostałeś pokonany zaledwie w... jedną minutę i 20 sekund przez zawodnika, który kiedyś będzie tak dobry jak ja. Ty już jesteś zbędny w tym biznesie u Stone Colda. Twój koniec jest już bliski. Brodus cię załatwi!!

Do ringu wbiega Brodus. Bawi się wycieńczonym czarnoskórym zawodnikiem zadając mu wielki ból rzutami, uderzeniami ostatnie zakańcza jego karierę ''Break Neckiem''. Ekipa medyczna wynosi Turtha na noszach poza arenę. K-Kwik staje się oficjalnym członkiem House Of Pain!!

Clay: Już tydzień temu planowałem to zrobić i w końcu cię załatwiłem pasożycie. Jesteś już nikim i tak z resztą byłeś nikim. A ty Christian, żeby to było mi pierwszy i ostatni raz w sugerowaniu mnie w jakiejkolwiek rozmowie. Bo ty możesz okazać się następny zrozumiałeś?? [Christian siedzi cicho. I tak nic by nie wskórał ze

złamaną nogą.] To bardzo dobrze!!

------

2.Single Match:

Brodus Clay vs Shad:

Cole: Shad wraca po 4 tygodniach nieobecności po kontuzji przez Punt Kicka od Ortona. I już będzie nie ciekawie bądź ciekawie. Bo na przeciw siebie ma zawodnika, który przed chwilą do swojego House Of Pain dopisał 4 wrestlera, którym był R-Truth. Moje pytanie brzmi czy Shad zdoła przetrwać krwistą walkę z Clay'em i ją wygrać czy stanie się piątym uczestnikiem HOP?? Odpowiedź dostaniemy już za chwilę.

Końcówka Walki: Jednak po wyleczeniu kontuzji jest tak samo jak było przed nią. Shad kompletnie nie ma żadnych szans z Mastadonem. Brodus dominuje przez większą część walki obija rywala w narożniku serią punchy, shoulder blocków. Kolejny Shoulder Block, Clay zarzuca sobie na ramię konkurenta rozbiega się z nim. Running Spinebuster!! Rozbiega się, odbija od lin Body Splash!! 1..2..3!! To już jest po Gaspardzie czeka go teraz wielka męka w cierpieniach. Olbrzym łapie jego nogę zarzuca na kark, wstaje z zapiętym na przeciwniku Brock Lockiem. Przestaje, Irish Whip do narożnika Body Splash, następnie Running Hip Attack!! Schodzi z ringu, bierze krzesło, wnosi je do ringu. Uderza nim w gardło byłego członka Cryme Tyme z 2009 roku. Uderzenie było tak niewyobrażalnie niebezpieczne, że z miejsca przesądziło o zakończeniu kariery ofiary. Shad staje się 5 zawodnikiem wliczającym się do House Of Pain.

________

Reklamy

________

Backstage:

Znajdujemy się w pokoju Generalnego Menadżera RAW. Widzimy tam samego menadżera czerwonego brandu Goldberga i Brodus Claya. Przeprowadzają między sobą rozmowę.

Goldberg: Witam cię Brodus. Sprowadziłem cię tutaj, bo mam kilka pytań.

Clay: W porządku. Słucham co za pytania Bill??

Golberg: Wiesz nie możesz tak zakańczać karier wszystkich pokonanych twoich przeciwników przez ciebie. Już dzisiaj z federacją przez ciebie pożegnało się dwóch zawodników...

Clay: Ale czy to źle?? Za dużo nie potrzebnych zawodników, aż roi się od nich w tej federacji. Były jakieś nawet nie wielkie plany co do Trutha, Gasparda???

Goldberg: Planów co do nich żadnych nie było. Byli bo po prostu byli. Aby oni coś mogli osiągnąć to musieliby sami sobie na to zapracować.

Clay: To więc w czym Bill tutaj widzisz problem?? Moje House Of Pain objąłem sobie tak, że skoro Stone Cold nie potrafi pozwalniać kilku zbędnych zawodników to ja to zrobię za niego. W nieco brutalniejszy sposób, niż załamanie psychiczne po otrzymaniu wiadomości, że się właśnie straciło pracę. A tak wyjdzie to każdemu na dobre. Zakończył karierę, bo po prostu był zbyt słaby aby mi dorównać. A z konsekwencją musi się zawsze liczyć. Nic na to nie poradzę, że taki właśnie jestem.

Goldberg: Czy to znaczy, że masz zamiar zakończyć również i karierę Kavala jeśli go pokonasz na Summer Slam???

Clay: Jak najbardziej. I takich zawodników jest też wielu w tej federacji.

Goldberg: No i tutaj pojawia się właśnie problem, bo ja ci na to nie pozwolę.

Clay: Co sugerujesz??

Goldberg: Jeżeli tego dokonasz ja sam osobiście skopię ci twoją tłustą dupę!!

Clay: Wyrażaj się!! Nie skopiesz mi dupy jak sam to powiedziałeś, bo mi nie dasz rady!! Kaval cię pokonał na People's Choice, a ja jego i ty chcesz pokonać??

Goldberg: Nie pojmujesz tego?? Ja mu się podłożyłem niech ma tą radość, że mnie pokonał. ...[Ktoś puka do drzwi]... Proszę wejść. [Okazuje się, że tym kimś jest Kaval]... Słucham Kaval mistrzu w czym mogę ci pomóc???

Kaval: Muszę z tobą porozmawiać Goldberg.

Clay: Hej ty mały knypku!! Wiesz, że Bill ci dał fory i ci się podłożył?!?

Kaval: Co powiedziałeś Clay?!?

Clay: Bill ci się podłożył na People's Choice i ty go nie pokonałeś sam, bo on ci w tym pomógł. Prosił mnie, aby też ci się podłożył ale ja taki dobry dla ciebie nie będę. Zamiast dać odebrać mi moją walizkę załatwię ci w brutalny sposób zwolnienie. Co ty na to??

Kaval: Czy to prawda Goldberg co on mówi??

Goldberg: Niestety poznałeś prawdziwą prawdę Kaval. Tak wszyscy ci się podkładali zaczynając od twojego startu z walizką.

Kaval: W twoim przypadku Goldberg uznaje, że to prawda. Ale co do pozostałych moich walk to wam nie wierzę.

Clay: Przekonałeś się przecież na ostatnim Smackdown w walce z Sethem Rollinsem i co dalej nam nie wierzysz??

Kaval: Ty się tym nie interesuj. Sprawa ciebie nie dotyczy i co teraz z twoim panem Brodus??

Clay: Hahah jakim panem o kim ty w ogóle mówisz?? O Undertakerze dalsza jego pomoc mi jest zbędna. Chcę na wszystko sam zapracować zaczynając od nie wielkiej pomocy w odebraniu ci walizki i to wszystko. Ja idę własną drogą, dla nikogo sługą nie będą za to mi będą służyć. Zmierzam do przerwania streaku undertakera...

Goldberg: Cooo coo chcesz zrobić Brodus?!?

Clay: Przerwać streak Undertakera. Mam sporo czasu, aby na to się przygotować.

Goldberg: A tu już widzę sens w tym wszystkim co robisz zawodnikami po przegranej walce z tobą. Masz dobry plan to muszę ci przyznać i życzę ci powodzenia.

Clay: Dzięki. A ty Kaval nadal masz zamiar się wywyższać i mówić jaki to nie jesteś?? Po poznaniu prawdy myślę, że się zmienisz.

Kaval: Zmienię się z pewnością a dokładniej to już się zmieniłem. Zbłaźniłem się przed wami wszystkimi moimi słowami o mnie samym. Teraz muszę za to odpokutować. Przepraszam was za to.

Clay: Nie ma problemu, ale zapamiętaj sobie jedno po przegranej walce ze mną, bo nie wygrasz. Licz na szczęście. Albo najlepiej gdyby ktoś przybiegł ci z pomocą, bo obiecuję zakończyć twoją karierę!!

3.Single Match Semi Finale Tournament for US Championship

Hunico vs John Morrison:

Końcówka Walki: Przy ringu przez cały przebieg starcia stoi grupa Gringo Killa. Hunico i John tworzą razem bardzo dobrą walkę. Próba uderzenia pięścią od Morrisona zostaje skontrolowana w Swining Samoa Drop. Meksykanin wchodzi na narożnik, zostaje stamtąd zrzucony przez rywala, który dość szybko się podniósł. Szaman Seksu podnosi konkurenta szybki Flying Chuck z rozbiegu i wyskoku na liny. Hunico nadal na nogach John przechwytuje go do C-4, podchodzi pod narożnik szykuje się do zakończenia walki. Na apron wskakuje Tyson Kidd przyciąga on uwagę sędziego, do ringu wbiega Epico wykonuje on Backstabbera na Masterze Of Parkour. Podnosi go i jeszcze jeden Backstabber!! W odpowiednim momencie zdążył zejść z ringu, bo dosłownie 2 sekundy później sędzia się odwraca. Meksykański uczestnik turnieju wstaje wchodzi na narożnik Swanton Bomb!! Przechodzi w pin 1..2..3!! Hunico przechodzi do półfinałów!! Do ringu wbiega Gringo Killa atakują razem Johna. Przepięknego, bardzo oryginalnego kombosa otrzymuje ich ofiara Spinning Jump Heel Kick, Backstabber, Brogue Kick a końcówka należy do Hunico Swanton Bomb!! Hunico wyrywa strikerowi mikrofon z rąk:

-Widzicie co to znaczy zawrzeć bractwo?? To była moja pierwsza walka, w której była bezcenna pomoc ze strony moich braci. Dziękuję wam za to. I obiecuję tego nie schrzanić dla was wygram ten cały turniej abyśmy mieli jeszcze jeden pas u siebie. Będzie nim główna wygrana całego turnieju czyli US Championship. Później pójdziemy jeszcze dalej, dla moich dwóch braci Epico i Tysona Kidda obiecuje pasy Tag Teamowe!! Staniemy na szczycie mid cardu później będziemy zmierzać drobnymi krokami na samym szczyt całej federacji!! Obiecuje wam to jeżeli nadal będziecie mnie wspierać!! [Hunico chodzi i każdym jednym członkiem drużyny przybija tzw.żółwika]. My jesteśmy Gringo Killa i my opętamy cały ten biznes jak nie jeden bank!! Sprowadziliśmy dzisiaj jeszcze kogoś do naszej drużyny jest to...

... brat Epico Carlito!!

Carlito: Wspaniale jest z powrotem wrócić do WWE!! Hunico mam tylko jedno zastrzeżenie waszej drużynie jest potrzebny lider. A na lidera takiej stajni nadaje się tylko ja. Od dzisiaj jestem waszym liderem i żadnego z was zdanie się dla mnie nie liczy. Dobrze powiedziałeś Hunico, że drobnymi kroczkami moglibyście podążać na szczyty, ale u mojego boku będzie to znacznie szybciej. Dzięki za propozycję na dołączenie do waszej drużyny!!

http://img256.imageshack.us/img256/3561/jsjsj.jpg

Reklama gali Summer Slam

Po reklamach na arenie zawituje prezydent WWE Stone Cold Steve Austin. Przywitał się z fanami, wchodzi do ringu:

-Witam wszystkich fanów WWE!! Doszedłem do wniosku, że za tydzień na gali RAW mogłaby się odbyć walka Tag Teamowa między uczestnikami turnieju zwycięzcami dwóch pierwszych rund z tymi, którym szczęście nie sprzyjało. W walce mieliby wystąpić Dolph Ziggler z Alberto Del Rio przeciwko Johnowi Morrisonowi i Justinowi Gabrielowi. Prócz tej walki doszłoby do walki handicapowej między Undertakerem a Brodusem Clay i Kavalem. W związku z drugą walką jest nieco lepsze powiązanie ponieważ zarówno World Warrior jak i Mastadon odwrócili się od American Bad Assa sam jestem ciekawy jak młode talenty poradzą sobie w walce z wciąż obecną w rosterze legendą wrestlingu i ikoną WWE Undertakerem!! Ponadto dowiedzieliśmy się dzisiaj, że Brodus planuje przerwać streak Undertakera!!...

Undertaker: Oszalałeś Austin!! Kogo ty wystawiasz do walki ze mną?! Za kogo ty się podajesz?! Myślisz, że jeżeli jesteś zarządcą całego WWE to będziesz mi rozkazywał?!? Zapomnij. Nie mam zamiaru walczyć z Brodusem i małą małpą.

Steve Austin: Dla czego nazwałeś Brodusa po imieniu a Kavala przezwałeś?? Czyżbyś się bał Brodusa??

Undertaker: Co?!? Co to ma do rzeczy?? Jeżeli Clay ma zamiar stoczyć ze mną walkę na Wrestlemanii to proszę bardzo nie mam nic przeciwko temu. Zyskał sobie u mnie szacunek swoją pracą. Olewa drogi, które bardzo szybko pomogłyby mu się przedostać na szyty i wybiera te cięższe. Słusznie robi. On mógłby być The Chosen One of Undertaker's!! Ale odrzuca pomoce od drugiej osoby zatem dobrze. Samemu jak zapracuje to pokarze, że jest godnym dla mnie przeciwnikiem.

Steve Austin: To dla czego za tydzień nie chcesz z tą dwójką walczyć??

Undertaker: Bo ponieważ jeszcze zbyt mało znaczy, aby zasłużyć na walkę ze mną. A Kaval hahah a Kaval to sam wiesz jak to z nim jest. Chłoptaś ostatnio nie mal nie doznał zawału nerwowego gdy się dowiedział o prawdziwej prawdzie. Że to ja załatwiałem mu zwycięstwa.

Clay: Hola, hola!! Bo doszło tutaj do wielkiego nie porozumienia. Ty Steve jesteś prezesem WWE a Ty Undertaker nikim innym jak tylko ikoną WWE. I jesteście dla siebie przeciwnikami na Survior Series jesteście w dwóch różnych teamach tak??

Steve Austin: Tak zgadza się.

Clay: To widzicie. Undertaker mówi, że mógłbym być jego wyborem z numerem jeden. Chciałby, abym zmierzył się z nim na Wrestlemanii chociaż nie chciałem tego głośno mówić, bo miałem to w planach. A jak wyszło to jestem z tego bardzo zadowolony. Ale nie chce zmierzyć się ze mną za tydzień to mam najlepszą propozycję zmierzcie się we dwóch na przeciw siebie w walce.

Steve Austin: Jesteś niesamowity Brodus. Doskonale potrafisz rozmyślać nad walkami. Przydajesz się w tej federacji niczym ten gość. Ty chcesz walczyć z Undertaker a on z tobą na największej gali roku jeżeli byś jeszcze coś mógł zrobić. Zdobyć jakiś pas, dopisać kilku zbędnych zawodników do swojego House Of Pain byłoby miło obejrzeć takie starcie między wami. Zawodnik, który prowadzi HOP i już do niego zabrał 5 zawodników kontra zawodnik, którego streak wynosi 21:0. Musiałbyś nie tylko zdobyć pas i to co powiedziałem, ale też wygrać Royal Rumble Match na jednej z tygodniówek tuż przed Royal Rumble. Jeżeli wygrasz wszyscy będziemy zadowoleni.

Clay: Z pasem problemów bym nie miał w końcu patrz co mam przy sobie... Do House Of Pain mam w planach dorzucić jeszcze kilku zawodników jest ich pięciu: Kaval, Sheamus, Big Show i jeszcze dwóch, których na razie wam nie przedstawię. A ten Royal Rumble Match miałby być ilu osobowy??

Steve Austin: Tak jakby Battle Royal, ale ze stypulacją Royal Rumble. Chyba wiesz czym się to różni. W tej walce nie wielu wrestlerów będzie mogło dostać, bo będzie ich 15 a ty jednym z nich.

Clay: Czyli 14 zawodników, których musiałbym wyeliminować... Nie ma sprawy Steve myślę, że dla mnie to żaden problem.

Steve Austin: A jesteś świadom kto może dostać szansę?? Nie takich co mógłbyś wpisać sobie do HOS a tacy, którzy są ikonami WWE. Z najwyższych półek zawodnicy. Np.tacy jak ja czy Taker.

Clay: Oczywiście, że jestem świadom. I powracając do postaci Kavala to wiesz co mi Goldberg odpowiedział??

Steve Austin: Nie wiem...

Clay: Że jeżeli zakończyłbym karierę tego zawodnika to miałbym do czynienia z nim samym...

Undertaker: Spokojnie Brodus zajmę się tym.

Clay: Ty dalej swoje Taker??? Ja właśnie na to czekam!!

Steve Austin: Heheh podoba mi się twój sposób myślenia Brodus. Jesteś bardzo pewny siebie i to mi się w tobie strasznie podoba. Każdy może się przechwalać jaki to jest doskonały, niepokonany. Ale to ty jesteś gościem wyjątkowym w którym widzę olbrzymią wiedzę na każdy jeden temat i życzę ci jak najlepiej. Bo jesteś Kimś podobnie jak CM Punk na Smackdown!!

Clay: Nie przyszedłem tutaj po pochwały Steve więc sobie to daruj. Ale z drugiej strony wypada podziękować więc dzięki.

4.Single Match for WWE Championship

Randy Orton © vs Bobby Lashley:

Końcówka Walki: Dominator znajduje się w pełnej dominacji nad przeciwnikiem. Uderza go punchami, potężne uderzenie pięścią spowodowało, że Orton wyleciał poza ring. Lashley podąża za nim, schodzi z ringu, podnosi przeciwnika. Irish Whip w schody, dokłada do tego Scoop Slama na nie a za chwilę Standing Power Slama. Podnosi Ortona, trzyma go za rękę sam przechodzi pomiędzy linami do ringu cały czas ją trzymając. Podciąga Predatora do siebie. Viper uderza głową o narożnik, Bobby łapie jego drugą rękę, wyciąga nogę, którą opiera się o narożnik. Zmodyfikowana dźwignia z pomocą narożnika!! Sędzia odlicza 1..2..3..!! Dominator puszcze Ortona, wchodzi na narożnik przeciąga rywala do ringu ponad narożnik!! Superplex!! Cóż za niesamowita precyzja!! Legend Killer jak na razie nie odpowiada, kompletnie nic nie działa nic nie robi. Lashley go wyrywa z ziemi bezpośrednio na swój bark!! Czyżby szykowała się końcówka walki?!? Nie!! Do ringu wbiega Batista Chop Block w podkolano czarnoskórego zawodnika, Randy z niego zeskakuje RKO!! Z tego powodu, że zaistniała interwencja trzeciego wrestlera sędzia ogłasza DQ!! Zwycięzcą walki jest Bobby Lashley, ale w dalszym ciągu mistrzem federacji jest Randy Orton!! Czy taka demonstracja siły i pokazu przez Dominatora, że Legend Killer nie miał żadnych szans z nim coś wskóra za nie długi czas?? Tego nikt nie wie, ale fani byli pod wielkim wrażeniem.

Na titatronie pojawia się CM Punk!! :

-Brawo, brawo Orton!! Udało ci się zachować pas, najszczersze gratulacje z mojej strony!! Brawo!!... Tha nie ośmieszaj się zaskrońcu pokarz na co na prawdę cię stać!! Bez żadnej jak według mnie zbędnej pomocy z zewnątrz. Byłeś nikim, jesteś nikim i pozostaniesz Nikim!! To co teraz dzieje się z tobą jest to bardzo monotonne, chore i popier*olone!! Czy do cholery jasnej Goldberg nie zwraca uwagi na to kto reprezentuje jego brand z najważniejszym pasem w federacji?? Jest on tak samo głupi tak jak ty chyba!! Co to do kur*y się dzieje z tym dzisiejszym WWE jedynie co tutaj zasługuje na uwagę w produkcie Austina to niebieski brand Smackdown!! Przełóżcie uwagę na to, że The Rock to chory ignorant, hipokryta i egoista, ale jego show potrafi jakoś przyciągnąć uwagę. Patrząc na to kto posiada pasy Tag Teamu, pas Internationalny i wagi ciężkiej fani z chęcią oglądają Smackdown!! The Rock menadżer Smackdown jest tak samo tępy jak i ty. Tylko i wyłącznie o sobie myśli, ale gdy już cię pokonam na Summer Slam jestem tego pewny, bo ty mi nawet do pięt nie dorastasz wszystko się zmieni. Całą federację będą reprezentować ci którzy mówię z ręką na sercu na to jak najbardziej zasługują!!

5.ME Hanciap Elimination Team Match

Jackson Andrews/ John Cena vs Gringo Killa without Hunico:

Jako pierwsi starcie rozpoczynają uczestnik turnieju o pas United States John Cena oraz Epico. Jeden z braci Colons nie ma żadnych szans z Żołnierzem Łańcuchowego Gangu. Powody są dwa jest żółtodziobem jak na razie w tym biznesie i to, że John nie należy do zawodników z niskiej półki tylko z bardzo wysokiej. Epico bez żadnego problemu od Ceny zbiera niezłe baty. Jan zarzuca go sobie na barki, wchodzi z nim na narożnik Avalancha Attitude Adjustment! Przechodzi do pinu 1..2..3!!

Epico wyeliminowany

Pierwszym zawodnikiem, który pożegnał się z dalszą kontynuacją w dzisiejszym Main Evencie jest Epico. Na jego miejsce wchodzi Sheamus!! Johnowi nie będzie już tak łatwo sprostać czoła kolejnemu rywalowi, którym jest posiadacz pasa Hardcore Championship. Obaj rozbiegają się, odbijają od lin i Double Cross Body od siebie nawzajem. Do ringu wbiega Tyson chce on jakoś pomóc Sheamusowi uzyskać dominację nad Ceną, którego właśnie uderza kopnięciami. Jackson również interweniuje Big Boot w twarz Tysona!! Kidd leży, Andrews go podnosi na Millitary Press Hold wyrzuca go poza ring. W tej chwili Sheamus znęca się nad Jasiem stompami na każdej jednej kończynie po kolei. Podnosi go, obejmuje jedną ręką wyrywa go góry Irish Curse!! Jeszcze raz go podnosi wciska jego głowę pod swoje nogi, wynosi na HiJack Hold pada akcja kończąca High Cross!! Próba przypięcia 1..!! Już przy drugim countcie Baby Face przerywa pin. Irlandczyk dokonuje zmiany z Tysonem. Kanadyjczyk skacze na liny Springboard Elbow Drop!! Próba przypięcia 1..2!! Cena przerywa pin. Tyson nie ukazuje żadnych oznak złości, rozczarowania obejmuje między stopami głowę konkurenta, ale John sprytnie go skontrolował w STFU!! Uczeń Breta Harta odklepuje!!

Tyson Kidd wyelimiowany

Do ringu wchodzi Sheamus. Podnosi Cenę ten jest dość zmęczony i wycieńczony otrzymuje z miejsca Brogue Kick!! Przejście w pin 1..2..3!!

John Cena wyeliminowany

Nadszedł moment Clash of Monsters w walce pozostali już tylko dwaj zawodnicy Jackson Andrews oraz Sheamus. Który z nich osiągnie sukces w walce?? Trzeba jeszcze zaznaczyć to, że Warrior jest trochę zmęczony wcześniejszymi zmaganiami w tym starciu. W wykonaniu dwóch olbrzymów możemy zobaczyć świetny brawl wymieniają się uderzeniami z pięści. Znajdują się przy linach, Jackson odpycha konkurenta w nie, Great White odbija się i pada w Big Boota!! Jest to jedna z akcji kończących Face'a of 3 Marks. Andrews nie przechodzi do pinu, podnosi Sheamusa zarzuca go na barki Spining Jawbreaker!! W dalszym ciągu nie przechodzi w pin a był to już drugi finisher!! Wciska głowę bladego przeciwnika pod swoje nogi zaciągnięcie na Powerbomb Hold pada trzecia akcja kończąca Jacknife Powerbomb!! I dopiero teraz przypina przeciwnika 1..2..3!! Tag Team Ceny i Andrewsa zwycięża całe starcie!! Jednak to jeszcze nie wszystko Face of 3 Marks podchodzi pod Cenę i razem celebrują zwycięstwo!! W pewnej chwili Jackson wymierza kopnięcie w brzuch Jaśka, wpycha jego głowę pod nogi, zaciąga Jacknife Powerbomb!! What the heel!! RAW dobiegło końca.

Newsy:

:arrow: Nowy titatron gali RAW:

Gala Smackdown również będzie miała nowy, ale to dopiero za jakieś ok. 5 tygodni. Czemu?? Spoilerował nie będę :twisted:

:arrow: W dzisiejszym dniu Brodus Clay zakończył kariery dwóch zawodników, którymi są: R-Truth oraz Shad Gaspard!!

:arrow: Na następny tydzień zostały zapowiedziane 2 walki: Ziggler/ Del Rio vs Gabriel/ Morrison oraz Steve Austin vs Undertaker.

:arrow: Dowiedzieliśmy się, że Clay planuje przerwać streak Undertakera na Wrestlemanii.

Karta na Summer Slam:

Do tego własny opener każdej gali, i filmiki robione własnoręcznie na potrzeby diary?

Cieszę się, że o tym Ktoś wspomniał dzięki za komentarz ^^

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-271682

Przy okazji Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim

Odcinek 53

Friday Night Smackdown

19.07.2012:

JBL: Witam wszystkich fanów WWE na najnowszym odcinku niebieskiego brandu. We własnym imieniu chciałem serdecznie przeprosić za zamieszanie w ostatnim tygodniu na Smackdown wokół mojej osoby. Jak wszyscy wiemy miałem stoczyć pojedynek z Cody'm Rhodesem lecz ostatecznie do tej walki nie doszło... niestety. Zostałem zaatakowany przez prawdopodobnie samego mojego przeciwnika, ale pewności nie mam, że to był akurat on a nie kto inny. Chciałem was za to przeprosić i jednocześnie zapowiedzieć, że ta walka jednak i tak się odbędzie już dzisiaj. Będziecie mogli sami ocenić moją kondycję i sprawność w ringu. Tazz walczył 2 tygodnie temu z moim dzisiejszym przeciwnikiem i chyba doszliście do jednogłośnego wniosku o nim. Teraz kolej na mnie.

Tazz: Tak, tak ja też witam wszystkich fanów. Cody bardzo dobrze i słusznie zrobił to co zrobił. Zaatakował cię, bo uznał, że marnie by to wyglądało. Zamiast waszej walki odbyło się starcie o pas wagi lekkiej, które opłaciło się Richiemu Steamboatowi. Dzisiaj czeka go rewanż o pas zobaczę co mi tym razem zaprezentuje. Lubię tego zawodnika i liczę na dość dobre show z jego strony w ringu.

JBL: Nie wiem czy dobrze Rhodes zrobił atakując mnie, ale wiem to, że dzisiaj nauczę go trzymać język za zębami i szacunku dla starszych zawodników. A być może to ty byłeś Tazz...

Tazz: No a któż by inny to mógłby być jak nie ja?? Jasna sprawa, że to moja wina, że wasza walka się nie odbyła. Zwróć uwagę, że wyszło ci to jeszcze na korzyść miałeś więcej czasu na to, aby się do niej bardziej przygotować. Więc nie miej mi niczego za złe szanowny panie!!

JBL: Oj działasz mi na nerwy i doigrasz się jeszcze Tazz!! Zobaczysz. Po załatwieniu sprawy z synem Dusty'ego proponuję ci walkę pomiędzy mną a tobą okej??

Tazz: Nie lubię się bawić w takie wyzwania bez stawki.

JBL: Spokojnie stawka też będzie. Jeżeli ja ciebie pokonam odpracuję sobie u ciebie z powrotem respekt jeżeli przegram to odejdę z WWE. Więc jak pasuje taki układ??

Tazz: Jak najbardziej. Umowa stoi!!

JBL: Cieszę się, że doszliśmy w końcu do porozumienia. A my zapraszamy Państwa na Smackdown!!

1.Single Match

Daniel Bryan vs Jack Swagger:

Końcówka Walki: Zawodnicy obijają się w narożniku typowo brawlerskie starcie. Wymieniają się uderzeniami, kontrami, dominacją. Uderzenie łokciem od Jacka, koleinie rozbiega się on spod narożnika znad przeciwka wyskakuje Vader Bomb!! Pada i drugi raz ta sama akcja, ale rozbieg był krótszy tak jakby jego nie było. Podnosi Smoka pod HiJack Hold w sposób Gutwrench Backbreaker!! Przechodzi na head lock zapina tą dźwignię. Sam przeturlał się na koniec nóg Daniela, zapina na nim Ankle Lock!! Bryan zachowuje zimną krew, podnosi się na rękach, jedną z nich przekłada za siebie. Chwyta nogę przeciwnika, podcina go!! A sam zapina akcję kończącą LeBell Lock!! Real American of Americans odklepuje!!

JBL: Na arenę przyszedł Kaval!! Tag Teamowy partner Daniela Bryana ciekawe co ma mu do powiedzenia. Na ostatnim RAW zdarzyła się nieco niepokojąca sytuacja z World Warriorem.

Kaval: Witam Cię Daniel. Chciałem ci w tej chwili podziękować i jednocześnie przeprosić. Dziękuję Ci za to, że tak doskonały zawodnik wszechstronnie uzdolniony zaproponował mi Tag Team, lecz jednak chciałem Cię za to przeprosić. Nasza drużyna musi się niestety rozstać. Szanuję Cię, podziwiam, ale sam widzisz jak to jest. Nie ciekawa sytuacja na RAW spowodowała, że chcę stoczyć pojedynki z tymi samymi zawodnikami co już walczyłem. Jednakże wtedy były one ustawiane przez Undertakera, który pod moją nieobecnością załatwiał mi łatwiejsze walki. Nie jestem pewny w jaki sposób, ale domyślam się, że groził im zwolnieniami. Cóż oni mogli zrobić innego jak podłożyć się mi no nic innego. Teraz chciałbym się z nimi zrewanżować i zobaczyć kogo rzeczywiście jestem w stanie pokonać.

Bryan: Ale zaraz co ty w ogóle Kaval wygadujesz? Odrzucasz mnie! To jest nie do zaakceptowania takie uniżenie mnie. Ja zaprosiłem ciebie do ringu, zasugerowałem Tag Team a ty po dowiedzeniu się całej prawdziwej prawdy chcesz to wszystko przekreślić?! Co ty sobie wyobrażasz, że powiem ci nie przejmuj się mną idź dalej rób to co słuszne?? Jesteś w wielkim błędzie mój przyjacielu nie chcę się z tobą rozstawać i nie chcę, abyś rewanżował się z kimkolwiek. Boisz się Brodusa, ale patrząc z innej perspektywy ty przecież masz mnie!! Ja jestem zawsze gotowy do obrony słabszych, ale tych którzy mają u mnie chociaż minimalną cząsteczkę respektu. Ty masz wielki u mnie szacunek i wiedz, że ja ci pomogę.

Kaval: Na prawdę tak uważasz??

Bryan: Owszem tak! Razem stworzymy coś co będzie bardzo niesamowite, świetne dla tego biznesu. Jak już wspominałem jesteśmy bardzo entertaimentowi i jesteśmy bardzo dobrymi zawodnikami. O czym z resztą wiesz. A całą prawdą o swojej historii się nie przejmuj w końcu ja też nie miałem jej doskonałej. Pamiętasz może jak zaczynałem?? Jako popierdółka Miza na NXT a teraz widzisz Kim ja jestem!! Także nie widzę sensu w dorównywaniu komuś olej ich bądź sobą. I słuchaj moich porad. Spójrz na titatron....:

...

To tylko jedno z prom przy których wyszedłem na poniżanego osła przez Miza. A teraz... a teraz jest to całkowicie na odwrót. Aby on mi w tej chwili mógł dorównać musiałby się dwoić i troić co jest niemożliwe. Wierzysz mi teraz??

Kaval: Daniel ja zawsze Tobie wierzę!! Swoją wypowiedzią przekonałeś mnie do tego, że wcale nie muszę się zmieniać. Zapomnijmy o całej zaistniałej sytuacji na dzisiejszym Smackdown jakby jej nie było i ruszajmy dalej!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.Single Match for Cruishweight Championship Rematch

Richie Steamboat © vs Ricardo Rodriguez:

Końcówka Walki: Pełna dominacja po stronie byłego posiadacza pasa wagi lekkiej. Obija on swojego konkurenta tuż przy linach. Ich położenie całkowicie wykorzystuje przekłada ręce między linami, zaplątuje Steamboata podobnie jak Khali zaplątał się nie raz. Meksykanin rozbiega się, odbija od lin Running Cross Body!! Wstaje znowu się rozbiega, odbija od lin, przeskakuje Richiego jest na apronie Reallity Check!! Niepotrzebnie pomaga Smokowi wydostać się z pułapki i na własną niekorzyść to on sam w niej się znalazł. Syn Ricky'ego niespodziewanie wyprowadził Back Chopa, po którym dodaje Superkicka. Przechodzi do pinu 1..2..!! Nasz ulubieniec z Meksyku w ostatniej bardzo niepewnej chwili przerwał pin. Smok próbuje go podnieść, ale otrzymuje JawBreakera. Były mistrz zarzuca go na barki usiłuje wykonać na nim Death Valley Driver!! Po przechyleniu Richie ładnie unika finishera niczym JoMo AA od Ceny. Zeskakuje, bezpośrednio łapie głowę konkurenta. Stoi na nogach, rozbiega się i Sliced Bread #2!! Wskakuje w szybkim tempie na narożnik Frog Splash! Próba przypięcia 1..2..3!! W dalszym ciągu mistrzem wagi lekkiej jest Richie Steamboat!! Młody talent olewa celebrację zwycięstwa wyrywa mikrofon z rąk strikera:

Hej hej joł joł

ktoś tu dzisiaj kogoś zagiął!!

Moje pierwsze imię to Ricardo

a drugie to Milardo.

Byłem mistrzem wagi lekkiej

straciłem pas z przeciwnikiem

dostałem od niego po swojej du*ie miękkiej

jest on świetnym zawodnikiem.

Jestem przeciętniakiem

z na głowie wyrytym znakiem.

Zaraz mi Richie coś narysuje

i proszę was bardzo to co mi narysował

to wielkie ch***e

ale tego nie zobaczycie

bo je za chustką schował

co wy tak na widok Bookera się moczycie

już na Summer Slam jego też leżącego obejrzycie!!

--------

JBL: Drodzy Państwo. Nadchodzi już czas na kolejną walkę, której skład znacie. Będzie to starcie pomiędzy mną a Cody'm Rhodesem. Nie mam pojęcia co może się w niej wydarzyć, ale w najgorszym wypadku poprosiłem już o zastępstwo za mnie. Jako komentator, który mnie zastąpi pojawi się jedna z najlepszych gwiazd WWE pod względem technicznym William Regal!! Powitajcie go wielkimi, ciepłymi brawami!!

Regal: Dziękuję John. Miałem już okazję komentować w ostatnim tygodniu Smackdown wraz z Bookerem, ale niestety wyszło z tobą jak wyszło. Jednakże życzę Ci powodzenia w pojedynku.

-------

3.Single Match

Cody Rhodes vs JBL:

Końcówka Walki: Młody zawodnik jest dużo sprytniejszy, szybszy i być może silniejszy. Ale znowu John nie jest aż tak bardzo starym zawodnikiem, żeby dać się poniżać. Dominacji w tej walce nie ma. Czysta wymiana punchów, rzutów. Uderzenie za uderzenie, rzut za rzut. Dopiero w tej chwili zaczęły się początki dominacji dla Rhodesa. Kopie w brzuch Bradshawa, Irish Whip w stronę narożnika. JBL nie wbija się w niego, złapał się rękami lin, które go otaczają. To mu i tak w niczym nie pomogło otrzymał z zaskoczenia Beautyfull Diastera!! Znajduje się za plecami przeciwnika, uderza go łokciem w nerki, przechwytuje jego rękę i głowę pod Cross Rhodes!! John szybko wydostaje się z tarapatów Sit Down Shulder Jawbreakerem!! Tak jakby Stunnerem, ale o wiele słabszym. Dodaje jeszcze uderzenie pięściąm, rozbiega się, odbija od lin ii... Clothesline From Heel!! Skontrolowany w Cross Rhodes!! Cody przypina konkurenta 1..2..3!! Po dość wyrównanej walce ze znacznie starszym zawodnikiem wygłasza promo:

-Jak już mówiłem. Nikt z fanów nie ma zamiaru powracać do starych, bezsensownych lat 2009 i nikt nie chce oglądać od nowa emerytów. Postawię temu kres i pozbędę się ciebie JBL i ciebie Tazz raz na zawsze. William ty możesz zostać w wielu rzeczach mi pomogłeś i to dzięki tobie jestem jaki jestem. Tak to prawda William Regal przyczynił się do promowania tak wspaniałego zawodnika jakim jestem ja nie mój ojciec!! William jesteś moim ojcem z mojego wyboru!! [Na twarzy Williama jest tylko uśmiech]... Ale nie o tym chciałem wam powiedzieć. Gala Summer Slam już za 2 tygodnie to nie jest dużo czasu. A jeszcze jedno miejsce w karcie pozostało o pas IC!! Z miejsca mówię wam dajcie mi szansę a wykorzystam ją w jak najlepszym stylu. Widzicie sami połowa fanów popiera moje zdanie, a reszta do idioci nie znająca się na tym co oznaczają dwa słowa połączone w jedność Wrestling i rozrywka!! Dostarczam, nie muszę dostarczać nawet gdy pokarzę się na arenie, na titatronie każdy powinien być zadowolony. Jestem świetny pod każdym względem i to ja na to zasługuję!!

The Rock: Rhodes jest ktoś kto tak wcale nie uważa. Nie popieram jednego z nich jego zdania, ale nie będę w to wnikał. Musisz sam ich poznać pierwszym z nich jest:...

...

Sin Cara oraz...

...Seth Rollins!! Jeden z tej dwójki będzie mógł zostać trzecim uczestnikiem walki o pas IC. Pytanie pozostanie tylko który? Odpowiedź na to pytanie jest prosta. Ten który szybciej pokona swego przeciwnika, którzy nie będą należeć do łatwych. Sin Cara zmierzy się z Brodusem Clay a Seth z The Mizem!! Ty masz z góry zagwarantowane miejsce ponieważ jest tak jak mówisz jesteś bardzo dobrym zawodnikiem chociaż nie najlepszym. Wnioskując z tego uważam, że na to miejsce zasługujesz z tak jak ty to mówisz z miejsca.

________

Reklamy

________

Po reklamach znajdujemy się w pokoju menadżera Smackdown The Rocka. Wraz z nim znajdują się tam dwaj członki Tag Teamu, który mało brakło a by przestał istnieć o nazwie Kind Of Bomb. Rocky jak wspominał na którymś z RAW Stone Coldowi, że postara się ich pogodzić.

Rock: Witam was chłopaki. Wiecie... zażenowała mnie ta cała nagła, wybuchowa sytuacja pomiędzy wami. O co dokładnie poszło?? I dla czego już nie czujecie do siebie sympatii?

Batista: Nigdy by do tego nie doszło gdyby nie walka Roba z Drewem, którą mój spół dzielnik pasów jej nie przegrał. W doprowadzający mnie do żalu nad nim. Przegrał we własnym żywiole jakim jest hardcore match. Żadna wymówka padająca z jego strony nie jest w stanie mi to wytłumaczyć dla czego tak się stało. Rob jak ty i ja doskonale wiemy jest świetnie spisującym się zawodnikiem... Rozumiem pozostałe porażki, ale z takim zawodnikiem jakim jest Szkot to dla mnie tragedia. I poniżenie mnie. Wstyd mi za niego.

Rock: Spokojnie Batista ty również nie jeden raz przegrałeś kilka walk, których z założenia powinny być wygraną. A jak się kończyły to weź sobie przypomnij nawet walkę z Bobbym Lashley'em. Kto was tu z powrotem sprowadził oczywiście, że ja! Domagam się abyście się pogodzili!

Van Dam: Nie mam zamiaru godzić się z nim szefie. Jak mówi, że nie chce mnie znać to na uścisk mojej dłoni nie ma co liczyć. On nie pamięta takich scen jak odejście z WWE w 2010 roku? Narzekał na WWE i na ją cipowatą erę. Teraz gdy wszystko doszło do dziennego porządku panowania ery Attitude ten zarzuca mi, że jak się nie spisałem w walce z Szkotem to jestem nikim. Wybaczyłbym mu to wszystko, gdy tylko on jako pierwszy wyciągnie do mnie dłoń na zgodę i wszystko będzie po staremu.

Batista: No dobra, już dobra Rob. Przepraszam Cię za to co mówiłem do tej pory. Nie chcę sobie robić z ciebie pseudo partnera na Summer Slam a tak na prawdę dokopałbyś mi. Przepraszam serdecznie.

Rock: Dobre słowa Dave.

Van Dam: Żadne dobre słowa najpierw mówisz, że nie potrzebujesz współudziału ze mną i krytykujesz pasy Tag Teamowe a teraz już o nie się martwisz. Właśnie o nie się martwisz a mnie przeprosiłeś tak o żeby było.

Batista: W porządku Rob. Teraz na prawdę chcę ciebie mój bracie przeprosić. I obiecuję, że taka sytuacja jak ta nigdy się już nie powtórzy. Wybaczysz mi??

Van Dam: Teraz tak wybaczam ci Dave.

Rock: Doskonale!! Wiecie, że Steve jak najszybciej planuje wrzucić tę wielką niespodziankę Tag Teamową jak najszybciej. I postawienie im celu, aby odebrali wam pasy?

Batista: Nie obchodzi mnie, ale słyszałem. Jak tak bardzo się śpieszy to niech teraz nawet w tej chwili wystawi ich nam do walki. Z chęcią skopałbym im du*y!!

Rock: I tak macie trzymać. Lać frajerów, którzy podają się za kogoś kim nie są. Dziękuję wam za pogodzenie się i możecie już iść.

4.Tornado Tag Team Elimination Match

McIntyre/ Big Show vs 1/2 Gringo Killa (Sheamus & Kidd):

Końcówka Walki: Początek starcia był nie prosty do zrozumienia. Było mnóstwo chaosu, ale na szczęście wszystko doszło do ładu. W obecnej chwili w ringu znajduje się trójka zawodników: Sheamus, Show i Drew. Czwarty uczestnik tej walki czyli Tyson został dużo wcześniej wyrzucony przez Paula Millitary Press Body Slamem w fanów

i do tej pory nie zdążył się pozbierać. A w ringu panuje przewaga liczebna jednej drużyny nad drugą mało tego w obu drużynach znajdują się zawodnicy z zapisanej w karcie na Summer Slam walki. Partnerzy okładają Sheamusa albo podwójnymi akcjami albo na zmianę. KO Punch od Wrighta w twarz Irlandczyka a Drew zadaje zamroczonemu Great White'owi kopniaka w brzuch zapowiada się na Future Schock DDT!! Znad lin wyskakuje Tyson zrywa on Szkota z jego Teamowe partnera Springboard Over Castlem!! Akcja ta była jego finisherem zza czasów, gdy jeszcze był w ECW. Nieświadomy niczemu Warrior odlicza w pinie The Chosen One'a 1..2..3!! Międzyczasie Show starał się przerwać ten pin, ale skutecznie Kanadyjczyk nie pozwalał mu na to i ostatecznie na jego twarzy padł KO Punch. Wright przechodzi w pin 1..2..3!! Pozostała już tylko finałowa dwójka i właśnie ta dwójka to przyszli przeciwnicy z Summer Slam o Hardcore Championship. Sheamus jest wycieńczony, Biggest Athlete'a go podnosi szybki Chokeslam! Przechodzi w pin 1..2..3!! Face'owy TT zdominował Tag Team Heeli.

Reklama gali Summer Slam

Krótka reklama minęła a po niej na ringu stoi Randy Orton:

-Hej Punk! Widzisz ja zjadę was wszystkich nie przez monitorek na zapleczu a na żywo przed tymi wszystkimi waszymi marnymi fanami Smackdown w tym ringu! Nie będziesz ośmieszał mnie chowając się jak piz** w necie udająca kogoś innego niż jest. Wasz brand nie potrzebuje legend w ringu?! A to dobre. A Tazz, JBL niby kim są i z kim walczą? Z moim byłym pieskiem od załatwiania brudnej roboty, ośmieszającym swego prawdziwego ojca policzkując go jak baba. Nie obchodzi co twój brand ma do mojego a tylko to co ty masz do mnie. Wszystko zostanie załatwione tuż po walce na Summer Slam i zobaczymy kto z nas jest tak na prawdę dużo lepszy od drugiego. Myślę o sobie samym ponieważ z tego względu, że byłem w Evolution. Moja droga na sam szczyt federacji nie była łatwa, mój ojciec kompletnie w niczym mi nie pomógł i mam prawo do działania w taki sam sposób jak do tej pory. Ty śmiesznymi bluzgami na mnie o mnie nic nie zrobisz. Sprowadziłeś Jeffa specjalnie po to aby mnie dobić? Ale po co i na co to komu potrzebne jak i ja też mogę kogoś sprowadzić kogoś kompletnie całkiem nowego i nie przywracać tych, którym to ja zafundowałem przerwę od WWE i musieli szukać pracy gdzie indziej. Tą niespodzianką byś się strasznie przejął ponieważ jego jeszcze nigdy chyba nie było w tej federacji a gdyby się pojawił zapanowałaby kompletna cisza z twojej strony. Zastanów się czy, aby na pewno tego chcesz.Ten Ktoś zadebiutuje już nada chwila nim się obejrzysz zostanie odebrany ci pas wagi ciężkiej. Uważaj, bo ten ktoś jest mojego pokroju pod takim względem, że jest równie dobrym, porządnym pschyolem co i ja. Nie oszczędzającym nikogo. Radziłbym ci dać sobie spokój z ciągłymi bezsensownymi gadkami o mnie. Skoro nalegałeś na walkę rewanżową pomiędzy mną a Bobbym Lashley'em to ja nalegam na rewanż twój i Wade'a Barretta!! W sumie ty też nie zachowałeś się jak prawdziwy mistrz.

CM Punk: Cześć Orton. Ja nie widzę w tym najmniejszego problemu. Nie ma sprawy. Ja bardzo lubię Wade'a pomimo tego jaki jest. I tak miałem bez twoich marnych słów zagwarantowany rewanż z nim. Myślisz, że po co namówiłem cię na walkę z Lashley'em a właśnie dla tego, że ja chciałem dzisiaj się zrewanżować. Przyszedłeś ty tutaj i zepsułeś całą niespodziankę jaką przygotowałem na dzisiejszy wieczór. A co do twojego debiutanta nie obchodzi mnie kto to może być i tak skopie mu cztery litery nie co później niż tobie. Możesz sprowadzać, pokazywać, że tak nie myślisz wyłącznie o sobie. A to aż mnie dziwi, bo chcesz aż za bardzo pokazać, że tak nie jest. A to cała prawda Orton wbij to sobie do głowy w innym wypadku ja to zrobię za ciebie.

-------

5.ME Single Match for WHC Championship

CM Punk © vs Wade Barrett:

Na początku starcia CM Punk każe sędzi podać mu mikrofon:

-Witaj Wade. Co ty na to jeżelibyśmy stoczyli walkę w takiej samej stypulacji jak na Extreme Rules. Mam na myśli Table Match.

Barrett: Nie mam nic przeciwko temu w końcu uznałbym to za sprawiedliwe. Niestety wyszło jak wyszło na ER nie spodziewałem się tego po tobie. Nie w tym sensie, że uważam się za głupiego a w ogóle nie domyśliłem się, że takie coś się kiedykolwiek wydarzy. Chociaż podczas walki z twoim bratem wszystko wydawało mi się, że coś jest nie tak dominacja przyszła mi zbyt łatwo. Dobry miałeś plan Punk...

CM Punk: Tak wiem, że plan był doskonały. Chciałem w ten sposób dorównać nie którym starciom jak np.[Punk bije się w lewą pierś]... Eddie Guerrero vs Kurt Angle, gdy mój idol odwiązał buta, który ześlizgnął mu się z nogi podczas Ankle Locku i w taki niesamowity sposób wygrał. Cieszy mnie to, że obaj siebie nawzajem szanujemy Wade na prawdę pamiętam jak mieliśmy bezsensowny feud o miano lidera Nexusa. Nie potrzebnie się wtrąciłem w całe to zamieszanie i wyszła ciapa z tego wszystkiego.

Barrett: Nie musisz o tym wspominać. Chociaż ja jako lider byłem dobry, ale co z tego jak kilku zawodników to wykorzystało: Gabriel, Tarver, Sheffield noi Bryan. Reszta była totalną klapą, którą chciałem porzucić, ale tak nie zrobiłem ponieważ chciałem, aby było nas więcej. Dobra rozpocznijmy już walczyć.

5.ME Table Single Match for WHC Championship

CM Punk © vs Wade Barrett:

Zawodnicy rozpoczynają od przejścia w klincz. Punk od razu przechwytuje głowę rywala na Head Locka. Przez chwilę może sobie ją w dźwigni potrzymać, ale na dłużej konkurent mu na to nie pozwala. Uwalnia się wykorzystując wolne swoje ręce uderza Punka łokciem w brzuch. Zrywa nacisk, rozbiega się, odbija od lin Big Boot!! Rusza za ciosem, podnosi Brooksa chce na nim wykonać Suplex. Wynosi go do góry jednak ten ładnie się zachował uderzył z góry kolanem w głowę Wade'a zeskoczył za jego plecy przeciągając jednocześnie jego głowę do Neckbreakera. Łapie rękę leżącego Anglika seria uderzeń łokciem w połączeniu z Scissors Head Lockiem. W tej chwili usiłuje go podnieść, niespodziewanie Mistrz Walk na gołe Pięści wykonuje uderzenie pięścią w brzuch Straight Edge'a. Dokładna jeszcze kilka uderzeń pięścią w jego facjatę tworząc dość ciekawą kombinację uderzeń. Irish Whip do narożnika, Brooks zostaje wbity w narożnik. Barrett biegnie za nim ii... dobija go Big Bootem tak jakby Finisherem MVP. Krótki wykonany z miejsca Clothesline. Wade zarzuca Najlepszego na świecie na narożnik, sam również na niego wchodzi. Wkłada pod nogi konkurenta swoją głowę chce chyba najpewniej wykonać Avalancha Back Body Drop!! CM kontroluje całą sytuację uderza łokciem w nerki Barretta, przechwytuje jego ręce pod Pepsi Plundge!! Jednak nie pada ta akcja tylko inna Double Underhook Arm Suplex wyrzucająca byłego lidera Nexusa i The Corre poza ring na stół!! CM Punk wygrywa pojedynek w przepięknym stylu i przechowuje swój pas! Tym samym Smackdown dobiegło końca.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Newsy:

:arrow: Pojawił się nowy Titatron Smackdown:

:arrow: Dopasowano dwa nowe Theme Songi do dwóch młodych talentów dla Setha Rollinsa oraz Ricarda Rodrigueza. W tym drugim jest mój podkład głosu na początku

:arrow: Kaval chciał zakończyć Tag Team z Danielem, ale ten jednak przekonał go, że wcale tak nie musi być. I ich TT nadal trwa.

:arrow: The Rock pogodził Kind Of Bomb

:arrow: Za tydzień dojdzie do walki o miano drugiego pretendenta między Sin Carą i Sethem Rollinsem. Zdobycie miejsca w walce będzie wyglądało następująco kto z tej dwójki szybciej pokona swojego przeciwnika ten będzie miał szansę na zdobycie pasa IC. Jednak ich przeciwnicy nie będą prości do pokonania, bo to Wrestlerzy z bardzo wysokiej pułki Brodus Clay vs Sin Cara oraz Seth Rollins vs The Miz

Karta na Summerslam:

:arrow: Daniel Bryan © vs Cody Rhodes vs ??? for IC Championship

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-271804

Do samego stylu Diary przyczepić się nie mogę- Nie ma literówek ani błędów interpunkcyjnych , ale jest jeden mały szczegół... Jeff I Punk się raczej nie lubili gdy ten pierwszy odchodził z WWE, więc może byś to jakoś wyjaśnił? Wiem, że to storyline itp. ale jednak jakiś motyw mógłbys z tym dodać... RAW również dobre, zero zastrzeżeń.. Jedyne co mogę powiedzieć to: Tak trzymaj! :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-271867

Odcinek 54

Monday Night RAW

22.07.2012:

Cole: Witamy wszystkich fanów WWE!!

Striker: Na dzisiejszej gali odbędzie się kilka walk z bardzo ciekawymi składami. Tak jak Kapitan Charyzma nam wspomniał odbędzie się walka między Carlito a Johnem Ceną... zastanawia mnie skąd to wiedział. Oraz również budowa pod kolejne walki wchodzące w skład turnieju walka Tag Teamowa między Zigglerem i Del Rio a Regalem i Morrisonem. Pomijając całą tę zabawę w dzisiejszym odcniku będziemy mogli obejrzeć walkę, która została zapowiedziana tydzień temu Steve Austin vs Undertaker. Kto wpadł na taki pomysł z tą walką? Brodus Clay!

Cole: Heheh Brodus cały czas mnie zaskakuje. Jest nie tyle dobry w ringu, charyzmatyczny, osobowość to jeszcze potrafi rozmyślać nad takimi sprawami, że każdemu one się w prawdzie podobają. Wyręczył Steve'a już dwa razy. Pierwszym ze zwolnieniami zbędnych zawodników, drugi z Main Eventem na dzisiejszy odcinek czerwonego brandu.

Striker: Mimo wszystko bardzo ciekawie się zapowiada. A my zapraszamy na najnowszy odcinek RAW z nowym titatronem otwierającym galę!!

...

Cały czas na jego twarzy widnieje szczery uśmiech. Wita się z fanami wchodzi do rignu:

-Witam wszystkich fanów WWE!! Jestem bardzo zadowolony z tego faktu jak cały turniej pięknie się układa o mój były pas. W prawdzie powiem, że liczyłem na wygraną Williama Regala. A tu proszę został wyeliminowany już w ćwierćfinałach w pierwszej rundzie jako pierwszy przez Dolpha Zigglera. Myślałem, że jednak Lord poradzi sobie z pozostałymi uczestnikami turnieju a tu niestety mówię z całym szacunkiem dla Williama przeliczyłem się. Natomiast już dzisiaj kolejną walką wliczającą się do zabawy, której nagrodą jest United States Championship będzie starcie między Carlito a Johnem Ceną. The Coolest Man of WWE znalazł się w turnieju ponieważ zastępuje Husky'ego Harrisa ponieważ ten nabawił się kontuzji pleców dokładniej już po samej walce z Johnem Morrisonem. Jego powrót przewidywalny jest dopiero za 2 miesiące akurat na galę Vengeance!! Jestem na prawdę bardzo zadowolony, że w końcu odbywa się jakiś sensowny turniej z budową do walk na u boku. Mimo wszystko pas i tak z powrotem powróci do swojego pana! Podejdę z wielkim szacunkiem do zwycięscy turnieju, ale w trakcie walki nie będzie już tak miło. Mój konkurent polegnie!!

1.Single Match

Crispin vs Justin Gabriel:

Końcówka Walki: Obu zawodników łączy pewna historia ich początku w WWE a mianowicie to, że wchodzili w skład stajni z 2010 roku o nazwie Nexus. Początek walki był trochę przynudzający, ale teraz to co wyczyniają w ringu jest na prawdę fascynujące. Iron uderza pięściami i sam otrzymuje kicki w nogi. Co jest lepsze? Chyba każdy wie. Oczywiście, że Justin przybrał sobie nimi dominację nad przeciwnikiem zadając kopnięcie w splot wymierza kolejne, którym jest Spinning Jump Heel Kick! The New Danger zostaje powalony na ziemię a Afrykanin odwraca się plecami od przeciwnika zaczyna tauntować podnosząc jedną rękę do góry. Odwraca się, niespodziewanie pada SuperMan Punch!! Crispin dokłada do tego jeszcze Vertical Fisherman Suplex z bezpośrednim przejściem w pin 1..2..3!! Pantera sięga po mikrofon:

-Za plecami mojego można tak powiedzieć Tag Teamowego przyjaciela pozałatwiałem kilka spraw bez jego wiedzy o tym. To by było przecież kompletnie głupie, żeby on o tym wiedział. Ja stworzyłem drużynę The Saviors z myślą o nie których zawodnikach potrzebujących pomocy w tym i o nim. Ale teraz mnie to kompletnie nie interesuje co się z nim stanie ponieważ muszę sam nad sobą popracować i powrócić do tej samej pozycji, w której byłem już kiedyś. Byłem w finałowej trójce na Royal Rumble, znalazłem się w Elimination Chamber a teraz co? Mogę sobię od tak po prostu zapomnieć o tym wszystkich z tego względu, że chciałem dobrze dla innych a sam skończyłem tak samo jak oni. Nie! Zapobiegam temu marnemu losowi i zamierzam oszukać przeznaczenie! Rozmawiałem z Cody'm Rhodesem...

...

Witaj Cody właśnie o Tobie mówiłem.

Rhodes: Tak, tak Crispin. Słyszałem przecież. Popatrz, bo i ja też rozmawiałem dokładnie przed chwilą a wiesz z kim? [irytujący uśmiech] Z Brodusem Clay. I wiesz co mu powiedziałem?? A mianowicie to, że dzisiaj ma się wstawić po walce do ringu mim ktokolwiek opuści go. W zamian nic mu nie obiecałem, bo jak sam wspominał, że jest takich nas za dużo to będzie zakańczał nasze kariery. Mojej rzecz jasna oczywiście nie zakończy, bo źle by to dla niego poskutkowało. Ma za zadanie wybrać któregoś z was, solidnie obić i zakończyć karierę. Ale którego wybierze to zależy wyłącznie tylko od niego samego. Jeżeli wybierze ciebie nie masz co liczyć na jeszcze jedną walkę w ringu. A jeśli wybierze Justina to nasza drużyna zaistnieje.

Do ringu wbiega bestia!! Ma za zadanie wybrać któregoś z zawodników. Czy wybierze Crispina a może wybierze Gabriela? Którego tym razem postanowi dodać sobie do House Of Pain. [Fani krzyczą, aby wybrał Crispina]... Mastadon na przekór wszystkim zgromadzonym na arenie fanom wybiera jednak Gabriela! Wyrzuca go poza ring, rzuca nim o schody, ustawia samą głowę na nich po czym skacze na nią Body Splashem!! O kur** to jest prawdziwy wariat! W taki sposób przecież można spłaszczyć komuś głowę! Na szczęście dla Afrykanina nie zakończyło się to śmierciom a tylko zakończeniem kariery.

Rhodes: Dobry wybór Brodus.

Clay: Nie pozwalaj sobie za dużo i lepiej milcz! Bo to mogłeś być równie dobrze ty. Właśnie miałem ciebie wybrać, ale jednakże na twoje szczęście to nie byłeś ty. Po co miałbym atakować czarnucha skoro wygrał walkę. Nie chcę go a Rybacka. Który udaje się za nie wiadomo kogo i zostanie ofiarą mojej destrukcji. Do Crispina nic nie mam jest dobrym, charyzmatycznym zawodnikiem i niech tak też zostanie. Niech nie podlega takim ofiarom losu jak ty a idzie własną drogą. On podobnie jak Rollins, Steamboat ma u mnie szacunek. Bo jest jedynym w swoim rodzaju, nie do podrobienia. Wliczyć do tego mogę jeszcze parę osób, ale oszczędzę czas dla odpowiedzi Crispina na moje pytanie. Czy ty rzeczywiście jesteś na tyle głupi, aby zakładać Tag Team z tym o to zawodnikiem. Czy może wybierasz swoją drogę i będziesz robił tak jak podpowiada ci rozsądek. Aby ułatwić ci odpowiedź dodam, że jeżeli będzie inaczej niż się domagam polegniesz jak twój były przeciwnik. Chcesz tego?

Crispin: Do końca tak nie chciałem. Jednak jeśli musiałbym walczyć z Tobą Brodus to wolę się ciebie słuchać niż stawać na przeciw ciebie w ringu. I proszę od dzisiaj jestem znowu Michaelem Tarverem.

Clay: I bardzo dobrze Michael. Jeśli będziesz w kłopotach wiesz u kogo możesz szukać bezinteresownej pomocy.

Tarver: Z pewnością zapamiętam sobie to.

_______

Reklamy

_______

2.Fatal 4 Way ECW Match

Jackson Andrews vs Brodus Clay vs Ryback vs Batista:

Końcówka Walki: Brodus poza ringiem wyciąga spod niego jakieś przydatne rzeczy. Jackson jak zwykle podobnie jak na Wrestlemanii jako pierwszy dostał łomot. Pomóc mu się starał Brodus, ale sam z własnej woli przestał mu pomagać. Natomiast Batista i Ryback tłuką się niemiłosiernie w ringu. Dave wynosi byłego Skipa rzuca nim wykonując Scoop Slama na krzesło! Rusza za ciosem podnosi krzesło ciśnie nim rywala w brzuch. Do ringu wchodzi Mamut Running Cross Body na Zwierzaka! Tak, tak była to Już Kiedyś jego akcja kończąca, ale już nią nie jest a tylko ruchem rozpoznawalnym. Clay wstaje, podnosi Dave'a Irish Whip na liny. Animal odbija się od nich i nadziewa się na Headbutt to chest. Zza pleców uderzającego potwora wyskakuje Jackson rozbiega się, odbija od lin Running Big Boot! W prawdzie jest to jego akcja kończąca, ale na Brodusie nie zrobiła ona prawie żadnego wrażenia. Jedynie co to go zamroczyła i spowodowała, że olbrzym chwieje się na nogach. Ryback już chwilę temu się podniósł również i on dokłada coś od siebie ustawił się na przeciwko Mastadona rozbiega się Running Lariat!! Clay w dalszym ciągu się chwieje tylko. Zapowiada się na podwójny atak jeszcze raz ci sami zawodnicy się rozbiegają, odbijają od lin i... Mastadon w dość przepiękny sposób unika ciosu. Położył się na ziemi a napastnicy siebie na wzajem poczęstowali akcjami kończącymi. I właśnie w tej chwili zapowiada się nie ciekawa sytuacja dla Cyborga! Mamut jak mówił tak chce zrobić podchodzi pod być może przyszłego członka House Of Pain. Wyrywa go do góry z niewyobrażalną siłą za szyję rzuca nim Tongan death grip chokeslamem! Trzymając go cały czas za szyję usiłuje uzyskać dzięki temu pinfall. Sędzia odlicza 1..2..3!! Brodus podnosi byłego uczestnika NXT 1 wynosi go na Millitary Press Hold podrzuca go do góry łapie na Samoan Drop Hold zakręca nim tak jakby do F-5/ Tombstone Piledriver wbijając go górnym trzonem czaski prosto w drabinę!! Irish Whip do narożnika, wpycha go tam do środka drabiny. Podchodzi do Batisty podnosi go Irish Whip do tego samego narożnika Running Corner Body Splash!! Tak jak w przypadku Justina Brodus omal nie spłaszczył głowy Rybackowi!! Cyborg zostaje drugim zawodnikiem na dzisiejszym RAW, któremu Clay zakończył karierę.

Cole: To Richie Steamboat mistrz wagi lekkiej!! Ciekawe co mam nam dzisiaj do powiedzenia.

Steamboat: Czy tylko co jest ciekawe Michael? Również ciekawe jest to co ja tutaj robię! Przyszedłem wam wszystkim powiedzieć, że kogo mi nie wystawicie do walki tego jestem w stanie słownie zjechać. Mogliście usłyszeć mój diss nie raz, bo jak do tej pory były to dwa.Wszystkie o moim przyszłym przeciwniku z Summer Slam, który wrobił mnie w swe śmieszne i żałosne bajeczki o tym jak mi pomoże. Teraz z chęcią odpłacę mu się tym samym! Dobiję go doszczętnie po tym jak Rhodes go mocno obił. Wybije mu z głowy jakiekolwiek bzdury, plotki. Odechce mu się spożywania alkoholu, obiecywania, gdybania i wszystkiego co może tutaj robić. Dlaczego zmieniłem swój theme song? Ponieważ słyszeliście sami jest ono niesamowite, wcześniejsze było ośmieszającą kpiną. Nie mówię, że Limp Bizkit jest głupie, ale ono do mnie nie pasowało. Lubię mocną muzykę nie taką jaką wybrało mi WWE. Co z tego, że mówię to co nikt inny by nie powiedział, bo tego nie potrafi. Mówię tak, bo lubię nie znaczy, że jestem fanatykiem Hip Hopu. Na Smackdown pokonałem Ricarda Rodrigueza i zablokowałem mu drogę na dłuższy czas do odebrania mojego pasa. Jeszcze dwa odcinki Smackdown i jeden RAW i proszę jak to wszystko ładnie się zapowiada kolejnym chyba będzie Booker jeżeli nie dostanę wcześniej jakiejś walki. Wystawcie mi kogoś, abym mógł z nim powalczyć słowami!

Striker: To niesamowite na wyzwanie Smoka wstawił się sam legendarny mistrz dissów John Cena! Ze swoim starym, najlepszym Theme Songiem. Co to zaraz będzie tego nie możecie przegapić!!

Cena: Hej, hej, hej!! Richie chciałeś kogoś na wyzwanie oto przybyłem na twoją prośbę!

Steamboat: Jestem Cena- Marna Psina- Na krzyż- trzy ruchy- za moją dupą fruwają muchy!!

Cena: Daruj sobie! Popatrz na siebie. Masz krzywą twarz, bęben tak wielki jak Brodusa Claya. Krzywe nogi a już wiem miałeś na swojej twarzy swoich matek Pierogi. Łykasz i znikasz! Taki z ciebie raper co ze mnie wojskowy saper. Jesteś gorszy w rapowaniu od Kuli on co trzy słowa się muli.

Steamboat: Twoje słowa- Na mnie nie działają- Od twojego sapania rozbolała mnie głowa- bo nawet mikrofony się roz**rwiają.

Cena: Nie pyskuj, bo dostaniesz po pysku. Nie stać cię na jakieś lepsze ciuchy? Wozisz się w takich jak bezdomny? Powiedz czemu oglądałeś film pt.''Galieranki'' weź z tego przykład.

Steamboat: Jaki bezdomny?- Ty za to jesteś ułomny- Aby to pojąć- I mnie doszczętnie zagiąć.

Cena: Nic tutaj nie poradzisz, bo niestety z przykrością mi to mówić, ale śmierdzisz. Ups wybacz jak Stary Smok śmierdzisz jest to z przesłaniem jakbyś się nie zorientował. Teraz najlepiej byś zrobił jakbyś sobie swój mikrofon do własnej du** schował.

Steamboat: Dopiero co powiedziałeś- i się ze mnie śmiałeś- że moje teksty są jak z podstawówki- widzisz mnie nie musieliby cofać do rozwojówki- wiele ciosów potrafię- za to ty możesz się schować w szafie.

Cena: Daj sobie spokój, bo inaczej rozje**ie ci hotelowy pokój. Nie będziesz miał, gdzie spać a ja wtedy będę mógł na ciebie nasrać.

Na arenie pojawia się Goldberg:

-Stop!! Przestańcie po sobie bluzgać, bo to ciekawe nie jest a tylko zajmujecie czas dla innych zawodników. Wynoś się Richie z ringu, a ty John pozostań tam gdzie jesteś ponieważ twoja walka z Carlito już za chwilę.

-----

3.Single Match Semi finale for US Championship

John Cena vs Carlito:

Końcówka Walki: Jeden z dwójki zawodników ma szansę na zakwalifikowanie się do półfinałów. Tylko któremu z nich sprzyja szczęście? Carlito ma większą szansę ponieważ ma na boku w razie czego swoją stajnię Gringo Killa. Jak na razie jeszcze nie został on jej liderem czego w tamtym tygodniu się domagał. W obecnej chwili zawodnicy znajdują się w klinczu, silniejszy okazuję się być John przepycha rywala pod najbliższy narożnik po czym wykonuje Gutwrench Suplex! Przerzuca Coolest Mana obok siebie, podnosi go, wyniesie do Suplexa. Kontra od Carlito w Failling Cuttera! Chain Gang Soldier uderza konkretnie całą twarzą o ring. Zawodnik z Karaibów stara się ruszyć za ciosem podchodzi pod Jasia, usiłuje go podnieść, no ale... Jan otrzymuje dawki nowej siły bez niczego wstaje, układając sobie przeciwnika na barki szykuje się Attitude Adjustment!! W ostatniej chwili Carlito wydostaje się uderzając łokciami twarz konkurenta. Zeskakuje a po chwili Single Knee ChestBreaker! Przejście do pinu 1..2! Cena w ostatniej chwili przerywa pin. Jego przeciwnik przejoł się trochę tym, łapie się za głowę, odwraca się plecami do Ceny... Ten szybko wstaje wykorzystuje natrafioną mu okazję wymierza rozbieg Throw Back FaceBuster!! Szybko przechodzi w STFU! Carlito zmuszony do poddania się odklepuje! Cóż za bardzo dziwna sytuacja Hunico, który stworzył drużynę w której skład wchodzi o to ten zawodnik wcale nie zamierzał mu pomóc! Dość nieciekawa sytuacja, która miejmy nadzieję, że szybko ona się wyjaśni.

Hunico: Carlito! Zrozum, że naszym braciom i mnie nie jest potrzebny żaden lider. Chciałem ci dać nauczkę, nie pomagając ci w walce z Ceną. Jeżeli rzeczywiście byłbyś doskonałym liderem dla nas to sam byś go pokonał. Zastanów się czy aby na pewno w dalszym ciągu będziesz tak się przy swoim zdaniu upierał. Czy może chcesz stoczyć walkę z największym naszym bratem Sheamusem aby na siłę to zrozumieć. Nie po to sprowadziliśmy ciebie tutaj abyś pokazywał swoje fochy, bo my mamy takich gości daleko gdzieś. Cena pokazał, że na lidera u nas nie pasujesz mimo tego, że jesteś na prawdę dobry. Ale przypomnij sobie jedną rzecz a mianowicie to jakim byłeś zawodnikiem przed zwolnieniem w gównianym 2010 roku. Przegrywałeś walka za walką nie tłumacząc się z niczego, że tak się dzieje. Wybacz, ale my ciebie u nas nie potrzebujemy!! Możesz się wynieść.

________

Reklamy

________

Cole: Na arenie pojawia się Bobby Lashley. Ale po co? Jak sądzisz Matt?

Striker: Nie mów, że nie wiesz po co Michael. Przecież dokładnie tydzień temu wiesz co się stało. Bobby przegrał swoją walkę rewanżową o pas WWE ponieważ zainterweniował Batista i go zaatakował a sędzia ogłosił DQ. Być może będzie domagał się jeszcze jednej walki.

Lashley: Witam wszystkich. Z ostatniej mojej walki jestem bardzo niezadowolony, no ale cóż co się wydarzyło to się wydarzyło. Chciałem, ale ktoś taki jak Batista mi przeszkodził. Chciałbym dostać jeszcze jedną szansę na zdobycie najważniejszego tytułu w federacji bez względu na to jak będę musiał się starać. Bez względu na wszystko jestem bardzo zmotywowany do dalszej próby zawalczenia o pas WWE. Przecież nie przegrałem z własnej winy...

CM Punk: Proszę, proszę, proszę. No po prostu brawo kur** się należy dla takich zawodników jacy znajdują się w czerwonym brandzie. Każdy jeden jeśli przegra to wchodzi do tego zje**** ringu do którego na szczęście ja regularnego wstępu nie mam, bo byłoby mi wstyd za takich rywali i narzeka. Goldberg czy ty aby na pewno wiesz co ty mówisz o The Rocku? Dwayne jest przynajmniej solidnym menadżerem, który do takich sytuacji nie dopuszcza. Nikt u niego nie skomli jak pogryziony przez większego psa pies i siedzi cicho. Trzeba było czarnuchu zadzierać z Batistą? Nie trzeba było! Więc pretensje miej do samego siebie i albo będziesz siedział cicho albo ulegniesz destrukcji, którą wywoła na tobie Brodus Clay albo może i ja!

Goldberg: Wystarczy już tego! Punk jeżeli jeszcze raz pojawisz się tutaj bez mojej zgody i będziesz wyrażał się w taki sposób to ochrona cię stąd wyprowadzi. A jeżeli będziesz miał zamiar się wyrwać lub wbiec ponownie tutaj to grozi ci pobicie. Zapamiętaj sobie to. Jeśli Lashley chce walki rewanżowej to jej dostanie... Lashley dostaniesz ją pod warunkiem, że w następnym tygodniu pokonasz Randy'ego Ortona w single meczu. Jeżeli ktoś zainterweniuje i ci przeszkodzi lub cię zaatakuje automatycznie zostaniesz nowym mistrzem WWE. Twoja walka miałaby się odbyć na Survivor Series!

Lashley: Serdeczne dzięki szefie. A co do ciebie Punk nie boję się ciebie. Jeśli sugerujesz, że dałbyś mi radę z wielką ciekawością na to czekam jakbyś sobie ze mną poradził jeden na jednego. Powiedz tylko kiedy chciałbyś tą walkę stoczyć.

CM Punk: Daruj sobie chłopcze. Nie odnoś się w taki sposób do mnie, bo coś nie miłego może cię spotkać. Gwarantuje ci, że jeżeli pokonasz Ortona a następnie pokonasz go jeszcze raz, ale tym razem na Survivor Series spotka cię kara za to co powiedziałeś. A jeśli go nie pokonasz na RAW to nie masz co liczyć na dalsze szanse

ponieważ Jeff z przyjemnością odbierze ci je!

4.Tag Team Match

Alberto Del Rio/ Dolph Ziggler vs William Regal/ John Morrison:

Końcówka Walki: W czasie teraźniejszym w ringu czas należy do Alberta i Williama. Skład walki jest dość imponujący. Przepiękna typowa technika efektywna. Punch od Anglika po czym obejmuje rękami Meksykanina Exploder Suplex! Przejście w pin 1..2!! Del Rio kick outuje pin. Interwencja Zigglera, który częstuje podnoszącego się Regala Fame Asserem. Również i JoMo interweniuje Springboard Body Splashem w Naturala. Alberto szybko się podnosi, podnosi przeciwnika usiłuje przejść w Cross Arm Bar. Podczas trzymania ręki konkurenta zaczyna wyskakiwać w powietrze jak zawsze z resztą... William kontroluje to w Reverse Powerbomb! Dla czego reverse? Dla tego, że The Destiny nie uderza plecami o matę a uderza twarzą a jeszcze dokładniej czołem! Nikt nie wie czy to było DDT czy właśnie Reverse Powerbomb do określenia tego ataku pasują dwie nazwy. Ponownie interweniuje Dolph tym razem z Running Drop Kickiem. Uderza nogami klatę Lorda odrzucając go w narożnik. Pomaga wstać swojemu Tag Teamowemu partnerowi, ale właśnie Szaman Seksu zaledwie na tyle pozwala przeciwnikowi interweniuje! Z szybkim C-4! Natomiast Alberto dochodzi pomału do siebie i zaczyna biec w stronę zawodnika z przeciwnej drużyny Running Corner Ezugiri! Następnie z kolei ustawia go na narożniku i co on robi?! Chce wykonać Avalancha Cross Arm Bar czy to będzie możliwe do wykonania?! Tak jest! Pada dokładnie ta akcja! To jest niesamowite, perfekcyjne wykonanie tej dźwigni! Anglik już podczas spadania odczuł ból, a dopiero po spadnięciu na ring może odklepać... odklepuje!!

...

Cole: Kapitam drużyny Die Motherfucker z Survivor Series zawituje dzisiaj na RAW! The Rock we własnej osobie!

The Rock: Pojawiłem się tutaj na tym gównie tylko dla tego, że spodobała mi się ta walka. Jestem pod wrażeniem umiejętności tych marnujących się tutaj talentów. Mam taką małą sugestię co do jeszcze jednej walki tej o to zwycięskiej drużyny. Chciałem waszą dwójkę zaprosić do siebie na Smackdown w celu, abyście się zmierzyli z dwoma posiadaczami pasów wagi lekkiej i ciężkiej. Jeżeli wam się uda ich pokonać postaram się was zabrać do siebie, gdzie nie musielibyście walczyć o tak mizerny pas jakim jest United States a o World Heavyweight Championshipa! Patrząc na wasze facjaty powiem z miejsca, że dogadalibyśmy się jakoś i być może polubiłbym was podobnie jak Kind Of Bomb czy Brocka Lesnara. Jako, że wy dwaj za tydzień w tym syfie musicie zmierzyć między sobą walkę o zakwalifikowanie się do finałów. Jaka jest wasza odpowiedź na moje zaproszenie??

Ziggler: Nie...

...

Goldberg: Pozwól, że ja odpowiem za ciebie Dolph. Przychodzisz tutaj wyzywasz mój brand od najgorszych zgadza się?

The Rock: Prawda boli cie w oczy?

Goldberg: Ciebie zaboli jak za tydzień na RAW odbędzie się Battle Royal match Team Smackdown vs Team RAW i jak wygra któryś z moich zawodników. Wtedy zobaczysz, że tak nie jest jak mówisz Johnson. Rezerwuje walkę pomiędzy twoją i moją drużyną zawodników z obecnego rosteru już dzisiaj 12 Man Battle Royal. Mój skład wygląda następująco: Brodus Clay, Dolph Ziggler, John Cena. Tych dwóch ostatnich co teraz wymieniłem chcę przeprosić za drugą musową walką podczas jednego epizodu. John Morrison, Undertaker no i ja jako kapitan.

The Rock: Niech będzie Goldberg zgadzam się na taką walkę. Ja natomiast wybieram: Batista, Rob Van Dam, Brock Lesnar, Cody Rhodes, Sheamus, Daniel Bryan!! Jak widzisz żadnego problemu mi to nie sprawiło mam o wiele bardziej lepszych zawodników niż twoi, którzy w porównaniu do moich są zwykłymi pionkami.

Goldberg: To się jeszcze okaże Johnson...

The Rock: A właśnie nie otrzymałem jeszcze tej twojej odpowiedzi na moje wartościowe pytanie. Czy zgadzasz się, aby ci dwaj utalentowani zawodnicy mogli zawalczyć u mnie na Smackdown z Richim Steamboatem i CM Punkiem?

Goldberg: Owszem zgadzam się. Niby czemu miałbym się nie zgadzać. Niechaj i taka walka też się odbędzie. Nie wiem czy jesteś świadom kto wystąpi w mojej drużynie na Survivor Series.

The Rock: O proszę co za pechowca dorwałeś?

Goldberg: To nie będzie żaden pechowiec, ale kto o tym się w niedługim czasie dowiesz jak powróci do mojego brandu z powrotem.

5.ME Single Match

Steve Austin vs Undertaker:

Walka, która tak na prawdę miała się nie odbyć. Nie taką sam prezes sobie zażyczył. Swoją drogą i owe rozwiązanie na dzisiejszy Main Event obu zawodników zadowoliła. Co pomoże podwyższyć rating, bo jak na razie nie był on bardzo wysoki wynosił on do tej pory 3,2. Teraz w tej chwili wynosi on 3,4. Uderzenie w gong! Walka się rozpoczyna. Na samym jej starcie wrestlerzy przechodzą w gwałtowny brawl, wszystko szybko i zdecydowanie jest wykonywane. Wymiana punchów. Taker odpycha konkurenta Giant Rushem w narożnik dokłada do tego Running Corner Big Boot! Usiłuje w dość prosty i szybki sposób wykonać Chokeslam. Jak na razie to objął szyję swojego rywala swoją ręką. Jednak nie udaje się mu to Teksański Grzechotnik zrywa rękę jednym zdecydowanym uderzeniem łokciem uderzając właśnie w nią. Szybki kick w brzuch po czym zaczyna kopać trzy razy pod rząd kolanem przy ostatnim, najmocniejszym pokazuje gest środkowym palcem. Dokłada Pointed Elbow Drop. Podnosi Dead Mana Irish Whip do narożnika seria Mudhole Stompów już przy ostatnim kopnięciu jego tymczasowa dominacja dobiegła końca. Phenomen łapie jego nogę, podnosi się trzymając ją przez cały czas. Potężny clothesline powodujący, że Prezes WWE znalazł się na glebie. American Bad Ass spokojnie na luzie może podążyć za ciosem jeden Leg Drop, drugi a nawet dochodzi i trzeci. Podnosi Steve'a przeciąga go Irish Whipem na liny, od których się konkurent odbija i częstuje go Big Bootem!! Co dalej?! Co dalej?! Przesuwa The Three One Sixa na apron również sam tam się ustawia Apron Leg Drop! A otóż nie! Superstar ma jeszcze na tyle sił po 10 minutach walki, aby skontrolować na własną korzyść całą okazję. Sprytnie się odsunął, a jego konkurent po uderzeniu nogą w ring nie fortunnie upadł. Austin ma chwilę dla siebie na odpoczynek. Co bez włącznie wykorzystuje, ale nie za długo. Schodzi z ringu, podnosi Takera, wrzuca go do ringu. Ponownie go podnosi, Irish Whip na liny częstuje go swoją pierwszą w swojej karierze akcją kończącą czyli Shout Gunem! Z kolei następnie go podnosi... kopniak w brzuch Stunner!! Cóż za niesamowity, determinujący i dynamiczny motyw ze strony Superstara. Przechodzi w pin 1..2..!! No nie zachował się do końca ostrożnie przeszedł do pinu w nieodpowiedniej pozycji pozostawiając wiele korzystnych możliwość dla przeciwnika. DeadMan bez dwóch zdań przechodzi w Heel's Gate!! Teksański Grzechotnik po pokazaniu się z pięknej strony w walce niestety zostaje zmuszony do odklepania... odklepuje!

Cole: Matt musisz przyznać, że takiej walki na zwykłej tygodniówce jeszcze nie było! Jestem pod wielkim wrażeniem, strasznie spodobała mi się ta cała sytuacja w której Steve dominował i szybko wykonał Stunnera. Ale to co zaprezentował nam sama wciąż obecna w rosterze legenda i ikona WWE to było dopiero perfekcyjne. Bądź co bądź w dzisiejszym odcinku czerwonego brandu bardzo dużo się wydarzyło.

Striker: Nie nie muszę przyznawać Michael, bo mam takie same zdanie. Walka niczym wycięta z Wrestlemanii a Brodusowi Goldberg musi to jakoś wynagrodzić. Za zagwarantowanie tak wysokiego jak nigdy ratingu, bo Uwaga wynosi on 4.2! Dziękujemy Państwu za uwagę.

Newsy:

:arrow: Michael Tarver powrócił do swojego starego Ring Name'u.

:arrow: Brodus nie przestaje niszczyć zawodników. Dzisiaj zakończył karierę Rybacka oraz Justina Gabriela.

:arrow: Carlito został wyrzucony z Gringo Killa przez Hunico.

:arrow: Za tydzień odbędzie się walka pomiędzy Bobby'm Lashley'em a Randy'm Ortonem No Title Match. Ale jeśli jakaś osoba trzecia zainterweniuje w walce Bobby zostanie automatycznie nowym mistrzem WWE stanie się tak ponieważ jeśli Dominator pokona czysto Vipera dostanie walkę o pas już na Survivor Series. Jeśli przegra żegna się z szansą zdobycia tytułu na długi czas.

:arrow: Na RAW The Rock zarezerwował sobię walkę Tag Teamową pomiędzy Zigglerem i Del Rio a Steamboatem i Punkiem.

:arrow: Pozostał już tylko jeden odcinek RAW i dwa Smackdown do gali PPV Summer Slam.

Karta na Summerslam:

http://img819.imageshack.us/img819/7637/whcwwe.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/5568/ecwy.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/5559/forcash.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/1813/27262444.jpg

http://img6.imageshack.us/img6/2494/steambooker.jpg

:arrow: Daniel Bryan © vs Cody Rhodes vs ??? for IC Championship

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-272226

Patrząc na ostatnich kilka odcinków powiem ci, że wykonałeś kawał dobrej roboty. Clay jako niszczyciel, konflikt na lini Goldberg - The Rock ufff. Na prawdę duzo emocji :D. Ciekawe kto zadebiutuje na RAW. Karta na Summer Slam bardzo dobrze ustawiona i wydaje mi się, że będzie to jedna z najlepszych gali jakie czytałem. Segmenty i speeche stoją u Ciebie na wysokim poziomie, na prawdę nie mam się do czego przyczepić. Szkoda tylko, że Ryback zakończył karierę. Moja ocena to 6/6 i życzę powodzenia.Pozdro 8)
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-272304

No tak, pod względem interpunkcyjnym i stylistycznym nie ma się do czego przyczepić. Niestety twoje diary ma jedną, podstawową wadę. TREŚĆ!!! Nie mam pojęcia, co siedzi w twojej głowie, żeby speeche Stone Colda były intelektualne i pozbawione catchprase'ów. Żeby Undertakera ktoś nazywał ciotą, żeby Hunico braćmi nazywał ludzi, którzy nie są z Meksyku, żeby Randy Orton wyrażał się w sposób "No świetnie, znowu Fatal 4 Way". Widziałeś, żeby kiedykolwiek ktokolwiek tak mówił? Spróbuj sobie posłuchać jakichś angielskich przemówień, to może załapiesz, na czym polegają. Nie ma segmentów, po których bym się nie śmiał i nie jest to zaleta. Nie wiem, dlaczego ludzie się tobą zachwycają, może nie czytają? W mojej opinii, do poprawy jest wszystko. Czytaj gale, zanim je wrzucisz i zastanów się, jakbyś je ocenił. Jeśli to, co dałeś do tej pory, uważasz za dobre, to coś jest z tobą nie tak. Tyle i liczę, że gdy tu zajrzę następnym razem, coś się zmieni.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/9/#findComment-272841

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...