Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No i dalej literówki :???: . To naprawdę nie zachęca do czytania. Literówa już na starcie: "zarzenowany". Burke jobbnął, co mi się osobiście nie podoba, ponieważ jestem fanem. Walki chyba są odpowiednio długie, backstage... tu nic się nic nie zmieniło, wiec jest bardzo dobrze. Dalej jest trochę literówek oraz jakiśch błędów językowych no to dostajesz 4+/6 powodzenia i pozdrawiam :).
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-265169

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

52

• RealAmerican

12

• Seba_KKS

12

• CocaPepsiCola

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Odcinek 43

Monday Night RAW

17.06.2012:

Przed oficjalnym rozpoczęciem gali specjalnie dla nas zostały puszczone najlepsze fragmenty jak do tej pory w federacji rozpoczynając od początku tego roku. Na dokumencie mogliśmy obejrzeć kilka ciekawych scen: jak rozwalenie ringu przez Big Show, gdy wykonał Diving Body Splasha na Brodusa Claya podczas eliminacji do finału Hardcore Championship, ataki oraz interwencje Urban Anarchy i kilka innych ciekawych spotów...

Już po puszczeniu titatronu gali RAW, które oficjalnie otworzyło tygodniówkę na ringu wita nas Randy Orton. Jak wiemy na jego własnę nieszczęście na ostatnim Smackdownie został pokonany a miejsce pretendenta zajął ktoś inny, ktoś o kim nawet nie pomyśleliśmy, że może wygrać w takim składzie walki a był to Wade Barrett. Okazuje się, że Viper ma nam coś do powiedzenia, dajmy mu dojść do głosu i przysłuchajmy się temu:

-Zostałem już po raz kolejny poniżony, odebrano mi miejsce na Extreme Rules o pas wagi ciężkiej przeciwko zawodnikowi, któremu z wielką radością i z dumą wykonałbym Punt Kick. Wade co ty najlepszego zrobiłeś?!? Wygrałeś walkę, w której nie brałem cię pod uwagę jako groźnego przeciwnika, a jednak udało ci się to, no jestem pod wrażeniem, ale za razem stałeś się moim nowym celem. Musisz sobie zapamiętać to, że takiemu zawodnikowi jak ja nie wolno wchodzić w drogę. Całkiem możliwe jest to, że ty o tym nie wiedziałeś, ale w pewnym czasie się dowiesz jak to jest zostawać cały czas poniżany, a na sam koniec pokonanym przez kim ty jesteś??? Mid Carda?? Chcę kolejnej szansy na walkę o pas tym razem o pas WWE, chcę go odzyskać. A gdy już tak będzie doprowadzę do walki Clash of Champions. Będę usiłował ci przeszkodzić Wade w walce nawet, gdy będziesz miał jakąś jakimś cudem przewagę. Spodziewaj się mnie i mojego RKO na tobie w ramach wdzięczności za odebranie mi miejsca. Goldberg czy ty zgadzasz się na to, abym dostał kolejną szansę?? Jeżeli się nie zgodzisz to będę po woli wyłapywał wszystkich zawodników pojedynczo zaczynając od najsłabszych kończąc nawet na tobie!!

Goldberg wchodzi na arenę:

Orton zachował spokój, dla czego nie miałbym dać ci drugiej szansy??? Dam ci ją, jeżeli tylko osiągniesz zwycięstwo w walce przeciwko trzem innym zawodnikom z podobną pozycją w tym biznesie do twojej. Twoimi przeciwnikami dzisiaj będą John Cena, Bobby Lashley oraz ktoś kto proponował ci współpracę i to, abyś został jego najemnikiem Alberto Del Rio. Będzie to zwykły Fatal 4 Way mecz. I jeżeli chciałeś mi zagrozić tym, że zakończyłbyś na mnie hahah to chyba sobie zażartowałeś, nie dotarłbyś już do Johna Ceny a on dałby ci radę. Chciałbyś się o tym przekonać??

Orton: Niech pomyślę... oczywiście, że bym go wykończył!!

Goldberg: Za tem doskonale Orton to nie będzie walka Fatal 4 Way, a będzie to Beat The Clock Challenge!! Ty zmierzysz się z Johnem Ceną a Lashley z Del Rio, zobaczymy czy rzeczywiście jest tak jak mówisz. A jeśli nie to twoje dalsze domagania się będą tylko na próżno, bo nawet nie zwrócę na ciebie uwagi i będziesz musiał samemu na to zasłużyć, a nie jako prezent, bo coś tam. Robisz się jak powiedzmy szczerzę drugi Polski Marcin Najman. [Reakcja Publiczności: uuuuu... Holly Shit / Hardcore!!, a Orton ze złości uciekł poza arenę]

__________________________________________________________________________________________________________________

1.Tag Team:

Brodus Clay/ Curt Hawkins vs Johny Curtis/ Alex Riley

Końcówka Walki: Od początku walki dominuje drużyna heeli. Nie utracili oni swojej dominacji nawet na chwilę. Przez cały czas tej dwójce ładnie idzie współpraca. Obecnie w ringu to Brodus Clay znęca się nad swoim przeciwnikiem, który również występował w NXT. Irish Whip od Mastadona na liny, olbrzym podąża za swoją ofiarą potężny Train Splash. Alex odbił się tak od rywala, że aż znalazł się poza ringiem. Tam ma chwilę na odpoczynek, potwór daje mu na to czas a sam wydaje straszne okrzyki przy czym się ''spina''. Po kilku sekundach Brodus uznaje, że odpoczynek za długo trwa schodzi za Rileyem. Clay wystawia głowę i niespodziewanie obrywa apron bicycle kicka!! Zawisł głową na drugiej linie. A-Ry chce to jak najlepiej wykorzystać, obija nogi olbrzyma stompami. Chce podnieść go, ale tylko pomaga mu się uwolnić. Mastadon przechwycił go na swój bark z czego wykonał solidnego Spinebustera!! Dokonuje zmiany z Hawkinsem. Curt podnosi Alexa, odpycha go na liny, Spinning Body Slam. Ponowna zmiana Brodus ustawia się na narożniku Diving Body Splash!! Mastadon chyba oszalał zadając taki cios, przecież mógł połamać Alexa!! Próba przypięcia 1..2..3!! Tag Team helli wygrał w bardzo brutalny sposób, chyba żaden TT w historii WWE nie załatwił w taki sposób swoich rywali i nie usiłował ich nawet pozabijać jak to zrobił Brodus. Na samym końcu po tauntach zwycięstwa po A-Ry'a przychodzi ekipa medyczna. W tym stanie nie zdolny do tego, aby samemu opuścić ring.

__________________________________________________________________________________________________________________

Backstage:

Na zapleczu widzimy małą grupkę osób konkretniej wrestlerów. Znajdują się w niej jeden z uczestników nie wypałowego show NXR Hunico, Tyson Kidd oraz całkiem nowa twarz. Możemy się domyśleć, że to jest brat albo sam niedawno zwolniony Primo. Może to jest jego re-debiut jako ktoś nowy???

Hunico: Cześć wam nie wiem czy mnie znacie jestem Hunico. Ty Tyson o ile oglądałeś NXR możesz się domyśleć i wiedzieć na co mnie stać [Tyson przytykał głową]. Postanowiłem was tutaj ściągnąć dla tego, że chciałbym razem z wami stworzyć drużynę. Ostatnie drużyny Urban Anarchy tuż to za nazwa pff. Big Crush składająca się z samych olbrzymów pomysł na to był ciekawy niczym Team Lesnar zza dobrych czasów ery attitude. Byli też jacyś Saviorsi, którzy na szczęście się rozpadli, bo nawet ja nie wiem o co w tym chodziło. Teraz przyszłość federacji będzie należeć do nas, nie ma żadnej większej konkurencji i im wcześniej zaczniemy współdziałać tym będzie lepiej nabierzemy w tym jakiegoś doświadczenia w walkach drużynowych, skleimy razem dobre walki, bo wy nie wiecie na co mnie stać, ale ja wiem na co was stać moi przyjaciele. Przeniosłem się sam na czerwony brand ponieważ Smackdown mi nie odpowiadał ciągle nasz rodak... Epico Sin Cara na pewno wiesz kto to taki. Epico jest nowy okej, ja byłem w ogóle nie wykorzystywany w walkach, a ty Tyson byłeś, ale to było tragiczne, nie obrażając ciebie oczywiście. Razem stworzymy coś całkiem nowego coś czego jeszcze nie było, jakieś sugestie no nie wiem pomysły, sprzeciwy co do mojego zdania??

Kidd: A kim jest ten nowy Hunico??? Bo jakoś patrzę na niego i żadnego potencjału nie widzę [Epico tylko się uśmiecha]

Hunico: To jest gość, któremu można zaufać. Widziałem masę jego walk i każda jedna była bardzo dobra. A jeżeli chodzi ci o jego umiejętności za nie długo się o tym sam uwiarygodnisz dowiesz. Zobaczysz co on potrafi.

Kidd: Skoro tak mówisz więc zgadzam się na to. Z resztą i tak nie mam nic do stracenia, a w obecnej mojej pozycji w hierarchii wątpię, aby sam mógłbym coś zdziałać.

Hunico: To bardzo dobra decyzja, ma ktoś jeszcze coś do dorzucenia??? Nie to bardzo dobrze, jestem z waszej decyzji chłopaki bardzo zadowolony. Skoro jest nas trzech to pasowałoby przybrać jakąś odpowiednią nazwę dla nas, ja wam podam moją sugestię: Mexicana Criminals.

Kidd: Mi to jest obojętne jak się będziemy nazywać, byle coś z tego wyszło. I uwaga to ja mam najlepszą propozycję na nasz pierwszy cel zaczniemy od samego obecnego mistrza WWE zemsta musi być słodka!! Zostałem porzucony przez Zigglera za kilka przegranych walk teraz to ja będę górą!!

Hunico: [ucieszony Hunio] Łohohoł no dobra, niech tak będzie Tyson skoro chcesz się zemścić my ci w tym z wielką chęcią, przyjemnością pomożemy ponieważ jesteśmy kryminalistami prosto z Meksyku!!

2.Tag Team Tournament Cotender to TT Championships:

Tarver/ Sheffield vs Gabriel/ Bourne

Końcówka Walki: Nie wiadomo dla czego, ale pierwszy Tag Team ma zamiar wygrać cały turniej, a przecież mogą zażądać rewanżu, którego na samym początku za nim Creativ Team wpadł na pomysł z walkami odmówili z dorzuconymi do tego słowami, że przyda im się to kiedy indziej. Być może wygrywając miano pretendentów chcą pokazać, że jednak nie są tak słabi dla obecnych mistrzów jak podczas walki z nimi, bo wtedy im coś nie wyszło. Ale kto to wie?? Obecnie w ringu możemy obejrzeć potyczkę pomiędzy Justinem Gabrielem a Michaelem Tarverem. Jeden jest świetnym lotnikiem, drugi bokserem. Zawodnicy wymieniają się seriami swoich typowych uderzeń lotnik zdaje kopnięcia, gdzie przeważają low kick natomiast bokser no serię punchów. Śmiesznie to trochę wygląda. Wszystko kończy się na Spinning Heel kicku od afrykańskiej sensacji. Wycieńczony Justin dokonuje zmiany ze swoim Tag Teamowym parterem Evan Bourne. That Kid z rozbiegu wymierza przeciwnikowi Hurricaranę... Iron skontrolował atak!! Potężny powerbomb w narożnik, przy którym stoi Skip zmiana. Rayback zarzuca nie wielkiego zawodnika na swoje barki Samoa Drop, kolejnym atakiem jest Suplex, Millitary Body Slam. Bawi się nim jak tylko chce to jest typowe w tego typu starciach, gdzie jeden zawodnik ma niewyobrażanie dużo większą przewagę fizyczną. That Kid został makabrycznie poobijany, nie ma już ani odrobiny sił na to, aby się przeciwstawić i odpowiedzieć na nieustanne ataki ze strony przeciwnika zostaje

uwięziony w zmodyfikowanej dźwigni Arm Bar. Bourne nawet nie próbuje nic zrobić możemy się domyśleć, że chce on zakończyć jak najszybciej tę męczarnie. Z zaplecza na arenę wbiegają członkowie nowej stajni, usiłują zainterweniować w walce, atakują tylko tych zawodników, którzy znajdują się na apronach. Sędzia zostaje zmuszony do ogłoszenia podwójnej dyskwalifikacji innego wyjścia nie ma. Nie ma zwycięzcy walki, a więc czy już kolejne z rzędu PPV nie będzie miało w karcie walki o pasy Tag Teamowe??? Nie proszeni goście doprowadzili do wściekłości Ray-Backa, ten w ramach wdzięczności zmiata z ich areny. Rzuca się zawzięcie z pięściami, zdziałał nimi tyle co nic i jego też z łatwością ze względu na przewagę liczebną poturbowali. Na hali zapadła cisza wśród fanów, mieli wszyscy nadzieję, że walka o pasy się odbędzie... Sędzie bez zastanowienia się decyduje, że jednak walka na Extreme Rules musi się odbyć ogłosił double DQ a za razem to iż obie finałowe drużyny będą mieli szanse na zdobycie pasów. Za podjęcie takiej decyzji Hunico odpłaca się mu nokautującym punchem. Po chwili zszedł ze złości, bierze mikrofon do ręki:

Hunico: Tak, tak wiemy. Buczcie sobie ile chcecie, sędzia wydał mi się bardzo pewny siebie ogłaszając takie werdykt więc go delikatnie mówiąc sprzątnąłem... jednym uderzeniem. Chcę aby każdy z was wiedział o tym, że jak Hunico znajduje się w pobliżu to nie trzeba się podawać za kto wie jakiego herosa. Przy mnie musicie siedzieć cicho, sędzia nie zastrzegł się do tego również i ci zawodnicy widząc mnie na arenie w dalszym ciągu walczyli. Chcę przyciągać na swoją postać szczególną uwagę, nie dostanę jej wezmę sobie ją siłą. Zrozumieliście?!? Pytam się czy zrozumieliście??? Wasza wspaniała cisza mówi sama za siebie... Welcome to Mexico Bro!! [Hunico rzucił mikrofonem o ring po czym idzie na zaplecze.]

Promo w wykonaniu naszego ulubieńca z Meksyku Ricarda Rodrigueza:

O to jestem ja wasz zbawiciel od ciągłej monotonii powtarzania walk z Kavalem to robi się już nudne, nie mogę na to patrzeć. Ciągle jedno i to samo, mi to się wydaje kompletnie dziwne tacy zawodnicy jak Drew McIntyre, Justin Gabriel przegrywają z tym zawodnikiem?? Czysto czy może przypadkiem jest to jakieś spisek, aby podkładali się być może przyszłemu mistrzowi WWE. Czy aby na pewno tak jest, że jest w stanie ich pokonać, czy Undertaker nie załatwia spraw za jego plecami podczas jego nieobecności o to, aby każdy mu jobbnął??? Nie wiem, nie obchodzi mnie to ich sprawa skoro chcą się podkładać to ich sprawa. Na dodatek wiem, że to ja jestem tym najlepszym highfly'erem WWE pochodzę z Meksyku, a on słynie z wielkich talentów jak dobrze nam pamiętany i od początku jest w naszych sercach... Eddie Guerrero. Jestem bardzo pewny siebie, co ja gadam?!? Jestem najlepszy, nie tak dobry jak mój idol, ale jestem tuż za nim!! Dzisiaj przed samą galą RAW poszedłem do Goldberga, aby z nim porozmawiać na spokojnie o tych hipokrytach jakimi są Kaval i jego... mistrz. Nie będę krzyżował żadnych planów z dzisiejszą walką a dodam do niej zaledwie miano pretendenta zwycięzcy do mojego pasa. Więc zobaczymy czy i Mizzanin będzie chciał się podłożyć czy też nie, jeżeli Kaval wygra wszyscy szykujcie się na jego stratę walizki, którą to ja przejmę!!!

3.Single Match

John Morrison vs Husky Harris:

Ładnie sprezentowany dla fanów WWE pojedynek pomiędzy Szamanem Seksu i Czołgiem z silnikiem Ferrari który zwycięży?? Czy były członek New Nexusa a może trzeci pretendent do unifikacji mid cardowych pasów?? Gong walka się rozpoczyna, wraz z jej początkiem zawodnicy przechodzą od razu w klincz, gdzie ładnie sprawuje się Husky. Bo przecież to on jest tym silniejszym to dziwne by było, gdyby jego przeciwnik w zmaganiach siłowych okazał się być lepszym. Podcięcie pod nogi rękami, JoMo już na glebie. Harris przechodzi w boczny headluck, utrzymuje uścisk do póki Parkour nie zaczyna próbować się wyrwać serią uderzeń łokciem w brzuch. Dźwignia została upuszczona Ezugiri Kick, po nim również pada kick o nazwie Flying Chuck, za nim doszło do tego kopnięcia Rockman przeczekał aż jego rywal wstanie. Próba podniesienia jak wiadomo to tylko próba, która kończy się na jawbreakerze od Czołga bezpośrednio perfekcyjnie zostaje dodany do tego przepiękny Ura-Nage Slam. Jako, że ta akcja to signature move nadchodzi czas na... Runing Senton!! Husky rozbiega się, odbija od lin, ale... ale nabija się na kolana wystawione w celu uniknięcia bólu i

skontrolowania finisheru przez mało obitego Johna. Ale kto na tej kontrze bardziej ucierpiał... oczywiście, że Morrison, jego kolana zostały przygniecione do niego samego przez tak ogromną masę ciała o wadze 140 kg. Wrestler trzeciego pokolenia też odczuł kontrę, ale nie aż tak bardzo, żeby nie był w stanie się podnieść po znacznie krótkim czasie jak na takie coś. Jego wstawanie wyglądało tragicznie, ale i pokazało to, że Husky Harris ma ogromnego ducha walki i potencjał na to, aby został Kimś w federacji. Jest już na nogach, na jego twarzy można zauważyć ogromny ból i cierpienie... Rusza podnieść przeciwnika. Oooo jednak Morrison jest w dalszym ciągu zdolny do walki odpowiada za całą zaistniałą sytuację punchem, a ostatecznie pada Super Kick!! Próba przypięcia 1..2..3!! Po wygranej walce Master Of Parkour nie zamierza zejść tak szybko z ringu, podchodzi pod pokonanego byłego rywala, ku zdziwieniu wszystkich jego fanów... bo nie wiedzą co może się stać za chwilę, JoMo pomaga mu wstać z braterskim uściśnięciem dłoni oraz obaj zawodnicy zamieniają kilka słów, wróćmy od samego początku:

Morrison: Wstawaj Husky. Pokazałeś, że nie jesteś łatwym gościem do pokonania, masz hart ducha walki, jesteś do nich stworzony. Jednak nie zauważyłeś jednej sytuacji ty spadłeś na moje kolana górną częścią tułowia. Tak, że tylko jedno moje kolano mogło ucierpieć, drugi w ogóle. Ty się namęczyłeś bracie ze wstaniem, ja tylko przeczekał na swój moment, gdy podejdziesz pod de mnie i dostałeś to co powinieneś dostać. Nie zrozum mnie źle, ale gdybym to ja wstał pierwszy i tak koniec byłby taki sam. Dziękuje Ci za walkę.

Harris: No tak rzeczywiście walka była bardzo dobra. Pokazałeś mi na co Cię stać i jestem pod bardzo dużym wrażeniem John. Kiedyś byłem zachłanny, chciałem, aby wszystko należało do mnie, ale teraz widzę, że jeszcze nad tym muszę popracować. Przed naszą walką byłem pewny, że polegniesz mi i przegrasz, a tu sam ze sobą z własnym zdaniem i przekonaniem przegrałem i wiesz co?? Dzięki tej walce w tej chwili moje oczy zostały szerzej otwarte na to wszystko i dopiero teraz mogę zobaczyć jak pięknym miejscem jest to całe WWE. I również chciałem przeprosić wszystkich fanów, za to jaki byłem nie miły dla was. Przepraszam was!! [słowa zostały bardzo pozytywnie odebrane przez fanów, Husky dostał solidny cheer od nich.]

4.Single Match No Dq Beat The Clock Challenge

Alberto Del Rio vs Bobby Lashley:

Końcówka Walki: Walka trwa nie wiele, bo 5 minut. Starcie takiego typowego brawlu zmiany dominacji, kontry, wymiany ciosów. Obecnie Dominator dosłownie miażdży w ringu Alberta w ringu swoją siłą. Zadaje tak potężne ciosy w korpus rywala, że aż ten podskakuje. Zupełna czysta zabawa w demolkę rywala. Irishi Whip do przeciwnego narożnika a tam dobitka clotheslinem, przejęcie na Millitary Press i tak też się dzieje tylko z dodatkiem upadku na kolano w ten sposób Lashley zadał cios o nazwie Millitary Press Gutbuster, jakieś dwa/ trzy lata temu taką samą akcję mogliśmy zobaczyć w wykonaniu Sheltona Benjamina na zwolnionym zawodniku Kofim Kingstonie. Przejście w Standing Dragon Sleeper Hold.... na ring wbiega Randy Orton częstuje on czarnoskórego zawodnika swoją akcją kończącą jaką jest RKO!! Fantastyczne wykonanie na zawodniku, który miał pod swoim barkiem głowę swojego rywala. Ciekawe czy Alberto na tym nie ucierpiał ponieważ Orton spadł na niego... Viper po wykonaniu akcji od razu schodzi z ringu, nie odwracając się do tyłu. Chcąc nie chcąc pozostawił wrestlerów w takiej pozycji, że Dominator leży na Meksykanie i go przypina pod nieświadomością obu sędzia dolicza do trzech!! Czas walki to równe 10 minut. Powstaje pytanie czy Legend Killer akurat tego chciał i ciekawe jak wygląda teraz jego mina po tym wszystkim co uczynił na własne życzenie będzie musiał bardzo szybko pokonać Cenę, aby zająć miejsce pretendenta do pasa WWE. Czy mu się to uda?!?

Reklama filmu jaki pojawi się na najnowszym WWE DVD o nazwie The Best Finishers WWE Of All Time:

5.Single Match Challenge Mode Cotender to CW Championship

Kaval vs The Miz:

Końcówka Walki: Jest już połowa walki Kaval obejmuje swoją typową technikę czyli lowkick, powrót, lowkick. W końcu zostaje to przerwane przez Mizzanina, który jak już miał któryś raz z rzędu oberwać kopnięcie sprytnie odskoczył do tyłu po czym sam wyprowadza kopnięcie w brzuch i przechodzi w DDT. Po woli, spokojnie zaczyna obijać każdą z kończyn rywala po kolei, pojedynczo stompami na koniec dokłada Foot DDT. Oj nie dobrze, nie dobrze World Warrior jest highflyerem, pberwał w nogę ''elektro-szok'' to jest podobny ból jak do walnięcia łokciem w np. blat. Następnie z kolei przechodzi do zapięcia Arm Baru tu już widzimy, że posiadacz walizki jednak nie jest niepokonany i chyba nie będzie drugim mini-Undertakerem. Publiczność zaczyna krzyczeć ''Let's Go Kaval'', aby ich ulubieniec dostał nową porcję sił na wydostanie się z bolesnego ucisku na jego rękę. Jakoś próbuje, coś tam zrobić i słusznie, że spróbował cudem zahaczył nogą o linę Rope-Break. Zmuszony The Awesome One traci na chwilę dominację musi przerwać swój napór. Podchodzi do Warriora podnosi go i bardzo miła niespodzianka dla fanów Kaval oszalał zaczyna atakować przeciwnika niczym Sheamus kiedy był w Main Evencie Daniela Bryana. Triple Mongolian Chop, Front Brain Kick... Miz już na glebie, lotnik podąża za ciosem, w niczym nie ustępuje wskakuje na narożnik Ghetto Stomp, cała walka należy do niego to on ją wygrywa po uzyskaniu 3 countów!!

Po wygranej sięga po mikrofon:

Słuchaj Rodriguez!! Nie wnerwiał mnie mówiąc, że nic nie potrafię!! Nie sugeruj, że to co robię staje się monotonią!! Chcesz się przekonać, że jest tak jak mówię to więc dobra, przekonasz się o tym na własnej skórze podczas naszej walki pokarzę ci i wszystkim jakim jestem bezlitosnym skur**synem i nie powtarzaj jednego tego samego ciągle o swojej narodowości Meksyku, bo dopiero to jest monotonią!! Chcesz to skrócę ci ten twój niewyparzony język!! Powybijam zęby, połamie kości i na sam koniec z radością skręcę kark!!

Po wypowiedzeniu tych słów wskakuje na Miza zakładając mu Dragon Slepper Hold!! Na ring wbiega ochrona, Kaval dzięki nim przestaje dobijać Mike'a udaje się w stronę backstage'u.

6.ME Table Single Match Beat The Clock

Randy Orton vs John Cena:

Czołowi zawodnicy WWE rozpoczynają swą walkę od klinczu, walka w nim jest całkiem ciekawa... Jeden drugiego próbuje przechwycić i przewrócić na ziemię na kilka sposobów, lecz jednak są oni w tym bardzo doświadczeni żaden z nich nie daje się złapać w pułapkę. Zmagania w klinczu zakańcza Cena wyrzuca Vipera tossem poza ring, a ten upada nieciekawie i na jego nieszczęście jeszcze uderzył twarzą o apron. Od takiego upadku na jego twarzy pojawia się krew. John podąża za przeciwnikiem, podnosi go Irish Whip w schody, następnie przyciąga do pod stół komentatorki, który rozwala. Wyciąga z niego przewód, którym obwiązuje szyję Legend Killera i w taki sposób przez jakiś czas go dusi. Wrzuca na stół ponownie Irish Whipem Predatora... No w końcu Orton ''przebódził'' się do uderzeniu twarzą zaczyna odpowiadać punch jeden, drugi. Cena również odpowiada punchami. Kontra ze strony Randy'ego w jego były signature move o nazwie Headlock Backbreaker, ładne wykonanie... oooo Knee Drop!! I na twarzy Soldiera pojawia się krew. Cóż za krwawy, wspaniały pojedynek dwóch największym Main Eventerów WWE!! Kolejny knee drop na twarz... Orton musi trochę przyśpieszyć z tempem walki zostało mu już tylko 2 minuty... Viper schodzi ze stołu komentatorskiego, ciągnąc za sobą rękę super-herosa Arm Smash o krawędź stołu. Wchodzi ponownie jego mimika twarzy jest przezabawna nachyla się nad obolałym przeciwnikiem śmiejąc się w chamski sposób z niego prosto w oczy. I z takim uśmiechem na twarzy zaczyna obijać podobnie jak The Miz w poprzedniej walce każdą jedną kończynę pojedynczo. Pozwala Johnowi trochę odpocząć od bólu, aby przejść drugi raz z szarżą po nim zaczyna od ręki. The Chain Gang Soldier przechwytuje jego nogę, przewraca go STFU!! Legend Killer odklepuje!! Ale, no tak przecież to jest Table Match!! Jego odklepywanie nic mu nie daje, w niczym nie pomaga musi znaleźć jakiś inny sposób, aby się wydostać. Sprytnie wykorzystując ich pozycję, stara się przeturlać i upaść ze stołu... udaje się mu. Obaj spadli przy okazji Cena doznał urazu kolana, spadł jakoś niefortunnie i o własnych siłach już raczej nie wstanie... 4:30 Randy musi jeszcze bardziej przyśpieszyć tempo... Znajdują się już na nogach Cena wstał z ''pomocą'' Legend Killera, wokoło masa krwi. Orton wpycha z powrotem przeciwnika na stół a sam wchodzi do ringu, na narożnik i uwaga!! Co on to chce zrobić skacze!! Diving Knee Drop!! Stół się łamie!! Randy zostaje zwycięzcom... jednak po czasie 5:05. Apex Predator spojrzał na swój czas wściekł się, aż tak bardzo, że niczemu winien sędzia oberwał RKO.

Cole: To już znamy kolejnego pretendenta do jednego z pasów a jest nim Bobby Lashley. Zawodnik, którego nikt nie stawiał na wygranego podobnie jak w przypadku Wade'a Barretta. Co powiesz Matt o dzisiejszej gali RAW??

Striker: Gala Extreme Rules tuż, tuż a my dzisiaj otrzymaliśmy nieziemską dawką hardcoru w prawie wszystkich walkach. Masa pięknych ataków, masa krwi to jest to czego fani będą się domagać podczas najbliższej gali PPV!! Było czuć przepiękny klimat i oby na takim samym poziomie stała jedna z dziesięciu gal PPV.

Cole: Tak Matt, tak Matt oby, a będzie wspaniale. A my dziękujemy państwu za uwagę i zapraszamy na kolejny epizod gali Smackdown.

Newsy:

:arrow: Debiut Epico, draft Hunico na RAW. Powstanie grupy o nazwie, która została zmieniona przez WWE na Gringo Killa skład: Epico, Hunico, Tyson Kidd.

:arrow: Husky Harris przeszedł face-turn

:arrow: Kaval zapowiedział, że podczas walki z Ricardo pokaże jaki on jest na prawdę, koniec chowania się za maską dobrego, milutkiego chłopca

Karta na Extreme Rules:

:arrow: Unification US i IC championships

Christian (US c) vs Daniel Bryan (IC c) vs John Morrison

:arrow: Hardcore Championship

Sheamus © vs Big Show

:arrow: WHC Championship

CM Punk © vs Wade Barrett

:arrow: WWE Champinship

Dolph Ziggler © vs Bobby Lashley

:arrow: Cruishweight Championship

Ricardo Rodriguez © vs Kaval

:arrow: Tag Team Championship (New Stypulation)

Walk Bomb vs Sheffield/ Tarver vs Bourne/ Gabriel

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-265387

Wow gala była świetna! Jakoś neidopatrzyłem się literówek, walki były naprawdę wystarczająco długie i solidnie zbudowane :grin: . Bardzo podoba mi się sposóbw jakim wykorzystujesz na galach Bobbyego Lashley i mam nadzieję, że w przyszłosci zdobędzie pas. Poszedłeś na łatwiznę z face turnem Harrisa (przepraszam i baj :D) ale to w żadnym wypadku mi niew przeszkadza.

Parę słów o dywizji cruiserweight u Ciebie. Miło byłoby, gdybyś kogoś sprowadził, ak aby robić walki o miłych dla oka stupulacjach, w których jest dużo ludu. Np. 6 man Saddistic Match, czy 6 Elimination K.O Match itd... . Nie mówię, że obecne stypulacje twoich walk, albo same walki są złe, ponieważ są bardzo dobre :).

Pozdrawiam! Nie mogę zrobić nic innego jak dać szósteczkę w ocenie szkolnej :grin: .

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-265409

Odcinek 44

WWE Friday Night Smackdown

21.06.2012:

Za nim gala się rozpoczęła pokazane nam zostało hardcorowe wydarzenie z RAW. Z pewnością znajdzie się ono na liście płyty DVD pt. ''The Best Hardcore Moments of WWE''. Jak pamiętamy w ostatnim epizodzie czerwonego brandu podczas Main Eventu Randy Orton wszedł na narożnik, z którego zeskoczył wykonując Diving Knee Drop leżącemu na stole komentatorskim Johnowi Cenie. Na pewno nie będzie to zamieszczone w top10, ale gdzieś może w środku... A my przenieśmy się zatem na niebieski brand, bo i może tutaj coś extremalnego dostaniemy:

Galę otwiera rozmowa komentatorów. Przy nich zasiadł mistrz wagi ciężkiej CM Punk, którego czeka dzisiaj walka Tag Teamowa. W jego składzie znajdzie się Bobby Lashley, a jego przeciwnikami będą Dolph Ziggler i Wade Barrett:

JBL: Witamy wszystkich fanów WWE. Przy stole komentatorskim JBL oraz...

Tazz: ...Tazz

JBL: Jest dzisiaj z nami także Najlepszy zawodnik na świecie, posiadacz pasa wagi ciężkiej CM Punk!! Powiedz nam Punk czy oglądałeś ostatnią galę RAW i jakie są twoje wrażenia po tak niesamowitej akcji jaką sprezentował nam Randy Orton.

CM Punk: A czy na prawdę muszę??? Nie chcę nawet wysłuchiwać nazwiska tego gościa. Po ostatnich jego czynach i błaźnieniu się nie zasługuje on nawet na pas stanów zjednoczonych, a co dopiero on chciał ze mną walkę i jeszcze lepiej, bo chciał mnie pokonać. No dajcie spokój, akcja jak akcja było tutaj takich mnóstwo więc to żaden wyczyn... a nie, nie przepraszam to jest wyczyn dla tak drewnianego zawodnika jakim jest on sam. Ale to nic szczególnego, to żaden wyczyn dla mnie. Ja w czasach, gdy byłem w federacjach niezależnych takie akcje odpieprzałem co walkę, tutaj wiadomo federacja WWE i takie akcje zdarzają się raz na ruski rok. Chcecie niesamowitych wrażeń??? Oglądajcie dzisiejszy Main Event mówię to do wszystkich moich fanów, którzy mi dopingują i hejtują, bo wolą takich drewniaków jakich ma RAW w swoim rosterze.

JBL: No dobrze Punk skoro nie chcesz o tym porozmawiać, to tego pytania nie było. Kolejnym moim pytaniem miało być co Ty nam dzisiaj zaprezentujesz w odpowiedzi i samo wyszło to z twoich ust. Jeszcze wykorzystam ten fakt, że siedzisz koło nas i możemy porozmawiać co myślisz o swojej walce na Extreme Rules przeciwko Wade'owi Barrettowi?? Czy historia z Nexusem powróci lecz tym razem feud nie będzie o przywództwo a o drugi najważniejszy pas w federacji???

CM Punk: Powiem tylko tyle, że jestem bardzo zadowolony z wygrania miana pretendenta przez Wade'a. Lubię tego gościa, zawsze potrafi nas czymś zaskoczyć, coś nowego pokazać nie to co taki błazen co chodzi, skomli, że domaga się kolejnej z rzędu szansy walki o pas. Jestem jak najbardziej za tym, aby nasza historia się powtórzyła. Jestem tak pozytywnie nastawiony co do osoby Anglika, że życzę mu wygranej ze mną i samych sukcesów w WWE. A co do twoich słów o drugim najważniejszym pasie to chyba sobie trochę ze mnie zakpiłeś JBL nie ważne jest

czy to jest pas WHC czy WWE, a kto go ma w posiadaniu i jaki poziom nim reprezentuje. Ziggler na RAW to żółtodziób jako czołowy mistrz federacji oczywiście dobrze mu w tym idzie, ale jeszcze dużo pracy go czeka. Aby nam wszystkim sobą zaimponował.

1.Single Match

Justin Gabriel vs Michael Tarver:

Końcówka Walki: Kolejne z rzędu starcie tych dwóch zawodników na ostatnim RAW walczyli ze sobą w stypulacji Tag Team Match. A więc wiemy, że ta dwójka zawodników to pretendenci do pasów TT, które są w posiadaniu Kind Bomb Dave'a Batisty i Rob Van Dama. Od początku starcia pełnej kontroli jednego nad drugim nie mogliśmy zobaczyć, ciągle albo wymiana ciosów albo chwilowej dominacji. Wszystko trwało, aż do teraz... Tarver obija przeciwnika w narożniku swoją typową techniką bokserską, o proszę unik ze strony Gabriela i to on teraz odpowiada prawie w taki sam sposób tylko, że Back Chopami. Dokłada do tego knee kick, a Iron wykłada się siadając na ziemi, opierając się o narożnik. Afrykańska sensacja rozbiega się od narożnika znad przeciwka Runing Senton Splash!! Wstaje i bez żadnego odetchnięcia, nabrania pełnego oddechu rusza za ciosem. Podnosi Michaela, kładzie go na narożniku Frankensteiner!! Ta akcja chyba została jego nowym signature movem, ponieważ po jej wykonaniu Justin wskakuje na narożnik jeszcze dodaje jakieś taunty wymachując ręką, coś tam nią zrobił... 450 splash!!! Próba przypięcia 1..2..3!! Bardzo ładna wygrana partenra Evana Bourne'a nad zawodnikiem, który był bardzo blisko Main Eventów. A stoczył się z nich zakładając na własne życzenie stajnię, która nie wypaliła The Saviors.

2.Tag Team Match

Kind Bomb vs Sheffield/ DiBiase:

Przed samą walką Tag Team heeli wygłosił krótkię Promo jako pierwszy z nich do głosu doszedł Rob Van Dam:

Dzisiaj nawet nie mam zamiaru walczyć z tak mało wypromowanymi i nic nieznaczącymi niby przyszłymi czołowymi gwiazdami . A ja w nich żadnej przyszłości nie widzę, ta dwójka nic kompletnie nic nie potrafi, nawet mnie zachęcić do walki z nimi. Jestem poirytowany, że to akurat ja dostałem taką walkę, odpuszczam ją sobie i zostawiam ich na pożarcie dla wściekłego, głodnego i domagającego się krwi zwierzaka Dave'a Batisty!!

Batista: Nie ma sprawy Rob z rozkoszą ich porozbijam, powybijam temu przekoksowanemu walkę o nasze pasy, a czy to nie jest przypadkiem hańba dla King Bomb, czy wy jesteście poważni?!? Startujecie do nas z takimi zawodnikami przecież ja sam całą czwórkę naszych przyszłych przeciwników zmiotę ich z ringu i będzie po sprawie. Na drugi raz dajcie do turnieju o miano pretendenta jakichś godnych walki z nami przeciwników, nie macie żadnych tag teamów??? Dajcie nam Gautlet Match jedna drużyna kontra no nie wiem tak, żeby nas docenić Rob ile by się przydało takich tag teamów w takiej walce??... [Rob pokazał palcami, że trzy]... no sami widzicie 3 rywalizujące z nami drużyny pod rząd nas uszczęśliwią!!! Dawajcie mi tu tych dwóch knypków domagających się ze mną walki!!!

Walka:

Na ring wbiegają przeciwnicy, ustawiają się w ringu. I jako pierwszy z nich rozpoczyna gość o podobnych gabarytach jak obecny posiadacz pasów czyli Skip Sheffield. Dave zaśmiał się z takiej decyzji, tylko machnął ramionami w celu uniżenia RayBackowi. Coś tam jakoś chce jeszcze ośmieszyć Skipa, schodząc z ringu. Ale ten biegnie do niego, uderza serią punchów w jego plecy. Co to się dzieje?!? Czyżby Animal stał się drugim byłym Brockiem Lesnarem wściekł się za uderzenia, stoi na przeciwko rywala, po chwili wymierza mu potężnego clothesline'a ścinającego z nóg Skipa. Podnosi go, wrzuca go Irish Whipem do narożnika, gdzie stoi Ted. Tam też nie ciekawie dzieje się z byłym członkiem Nexusa seria typowych shoulder blocków w brzuch oraz uderzeń pięścią. DiBiase pod nieuwagą zwierzaka dokonał zmiany. Czeka na odpowiedni moment, aby go zaskoczyć i pokonać. W momencie, gdy Skip otrzymuje Spinebustera ten wbiega Lariatem w przeciwnika. Levathiana w ogóle nie zaskoczył, a wywołał w nim jeszcze większą wściekłość kick w brzuch, zaciągnięcie do Powerbomb i tak też się dzieje... Pada akcja kończąca Batista Bomb, która zadecydowała o wyniku walki.

Na arenie pojawia się The Rock:

Witam moją ulubioną drużynę Kind Bomb!! Słyszałem wasze wcześniejsze słowa i przyznam wam rację. Jesteście najlepszą zgraną i dopasowaną drużyną obecnie. Również przyznam wam racje, że nie ma dobrych Tag Teamów obecnie prócz was w rosterze. Musicie się z tym jakoś pogodzić, że takiego mamy prezesa WWE Stone Colda, który no nie potrafi sprowadzić do nas takich Teamów jak King Of Wrestling, Young Bucks, aby byliście wiarygodnie najlepszym teamem na świecie. Wasza walka na Extreme Rules jest zdecydowanie lipna, bez żadnych większych zmagań. Nic innego nie zostanie dla was jak tylko sama zabawa rywalami. Poznęcacie się nad nimi i będzie świetnie, dostaniecie push na dwa pozostałe pasy. Nabawcie ich kontuzji!! Proszę was!! Całą czwórkę Goldberg nie będzie mógł wykorzystać swoich lotników przez jakiś czas. A na pozostałej dwójce kompletnie mi nie zależy są, bo są niech mają tę nadzieje, że coś kiedyś osiągną!!

Do zarozumiałego Rocky'ego dołączył kolejny Gość Goldberg:

Słuchaj, słuchaj Rock!! Sprowadzenie takich zawodników z powrotem byłoby bez sensu, to nie TNA!! Gdzie każdego emeryta przyjmą, tak nie ciepię Hulka Hogana!! I nie cierpię ciebie, na Survior Series przekonasz się na własnej skórze i jak masz już 2 dodatkowych zawodników do swojego Teamu??? Lepiej żebyś miał inaczej wiesz 5 na 3 to raczej nie miałbyś szans co?!? To więc tak pomijając to... Przychodząc tutaj chcę cię uświadomić, że jeżeli domagasz się sprowadzenia nowych talentów, trzeba najpierw zwolnić ciebie. Z tobą czy bez ciebie jedno i to samo, 8 lat temu nawet nie chciałeś przyjmować żadnych zaproszeń na RAW, aby gościnnie wystąpić a teraz, gdy nikt nie proponuję ci roli w jakichkolwiek filmach sam błagałeś Vince'a o przywrócenie cię do WWE. Jesteś drugim Hoganem. Który nic nie robi a tylko trzepie grubą kasę, a przecież jak sam powiedziałeś mogłaby być przeznaczona na Chrisa Hero i Claudio Castagnoli. Abyś mógł ucieszyć nimi swoich dwóch pajaców i nie traktuj moich zawodników jak śmiecie, bo twoi nie są lepsi. To nie ty wpadłeś na pomysł stworzenia pomiędzy nimi Tag Teamu Mr.Taunt i dziki zwierz jak to wygląda a razem stanowią Tag Team o nazwie rodzaj bomby??? Ale jakiej bomby??

Rock: Dobra, dobra Goldberg. Po pierwsze co ty tutaj robisz??? Czy nie powinieneś trenować tych swoich wielkich talentów do walki z moimi ''pajacami'' jak ty to ująłeś?? A po drugie nie rządź się jak u siebie, bo jesteś u mnie. Widzisz tych tam no ''pajaców''?? Wystarczy jedno słowo, a obudzisz się w szpitalu.

Golberg: Przyszedłem ci powiedzieć, że dzisiaj jeden z twoich zawodników będzie miał skopaną du*ę przez ze mnie samego, a konkretniej chodzi mi o tego co nie chciał walczyć. Robi z siebie zbyt dużego chojraka i trzeba go uspokoić trochę!!

Rock: Nie rozśmieszaj mnie swoimi słowami. Czy ty na pewno dobrze się czujesz Bill. A może jesteś już tak stary, że nie wiesz co mówisz. Przecież on cię zniszczy!!

Goldberg: Nie ciesz się zbyt wcześnie, gdy nic nie jest pewne Dwayne!! Będziesz mówił inaczej, gdy znajdziesz się na wylocie z tej federacji a pamiętaj Stone Cold ponownie cię nie zatrudni. Twoją posadę zajmie ktoś lepszy, ktoś kto potrafi z kogoś stworzyć prawdziwą gwiazdę, a będzie to William Regal!!

Rock: William Regal mówisz?? A to dobre!! Każdy wie, że to ja jestem najbardziej charyzmatyczną ikoną tej federacji i każdy ci to powtórzy. Kto jest najlepszy??? The Rock, The Rock!! If You Smell What The Rock Is Cooking Goldberg?!? Proponuję ci początkową walkę już nawet na najbliższej gali PPV pomiędzy dwoma zawodnikami z naszych brandów ja wybiorę Edge'a a ty kogo?!? Czyżbyś już nie miał odpowiedniego przeciwnika???

Goldberg: Oczywiście, że mam... Zaskoczysz się moją odpowiedzią, bo właśnie wybiorę kogoś z bardzo niskiej półki będzie to Husky Harris!! Pokładam w nim wielkie nadzieje na przyszłość więc dostanie swoją zasłużoną walkę i pokarze na co go stać!! Powracając do naszych składów na Survior Series masz już kogoś?? Ja więcej ci nie powiem niż Ja, Steve Austin, Shawn Michaels...

Rock: Tak, tak już wiem o tym przecież. I chyba ty też znasz moją odpowiedź??? Ale i tak powtórzę ją jeszcze raz The Rock, Triple H ii... Undertaker!! Chciałeś tak bardzo znać mój skład to proszę bardzo, co teraz powiesz???

Goldberg: A no wiesz... Deadman ma swojego odpowiednika jakim jest Sting!! Dołączy do WWE tylko na jedną walkę specjalnie dla mnie. Rozmawiałem z nim o niej i wszystko bardzo dobrze się skończyło. Dobiorę sobie jeszcze kogoś z młodych talentów, aby dać bynajmniej jednemu z nich szansę, a będzie nim Kaval. To będzie test tego zawodnika, czy będzie nadal słuchał swojego mistrza czy też samego siebie.

Rock: O proszę kogoś tak nijakiego bierzesz do swojej drużyny?? Ty, HBK, Stone Cold i dwóch gości, którzy mają sprawę z Undertakerem z czego pierwszego sprowadziłeś z TNA, które krytykujesz a jednak jest coś a dokładniej ktoś ze starych, bardzo starych dziadków, którego chciałbyś u siebie. I małego, żałosnego pajaca udowodniającego co walkę na co go stać. Proszę cię Goldberg przestań, bo tą walkę już przegrałeś za dwie gale PPV przegrasz oficjalnie i pożegnasz się z obsadą GM RAW. A walkę z Robem dostaniesz i tak z resztą przegrasz to nie mam nic do stracenia. Jedynie co jeszcze ci powiem to [z irytujących uśmiechem] powodzenia!!

3.Cage Match

Daniel Bryan (IC c) vs Christian (US c):

Końcówka Walki: Pojedynek dwóch posiadaczy pasów midcardowych, obaj na Extreme Rules staną na przeciw siebie w stypulacji Falls Count EveryWhere Triple Threat Match a trzecim uczestnikiem będzie John Morrison. Zwycięzca zgarnie wszystko albo nic, będzie to walka o zgarnięcie zunifikowanych tych dwóch pasów. W tej chwili w starciu dominuje Amerykański Smok, okłada on Christiana znajdującego się na narożniku. Doszło do tej sytuacji ponieważ Christian chciał wykonać Tornado DDT, Bryan ściągnął go na Reverse Atomic drop i wrzucił go z powrotem tam gdzie teraz jest. Jumping Dropkick kopnięcie wprost wgniotło Kapitana Charyzmę w klatkę. Ale to nie wszystko ze strony Daniela, zawodnik wchodzi na narożnik, zaciąga rywala pod superplex... Jednak nie udaję się mu to Kanadyjczyk zastosował nie czysty ruch Eye Rake, wepchnął Dragonowi palca w oko. Od razu go zepchnął i zeskakuje na niego Diving Headbuttem!! Próba przypięcia 1...2..!! Sędzia prawie doliczył do trzech, w ostatniej chwili pin został przerwany. The Pontiff of the Peepulation nie ustaje, stara się ruszyć za ciosem przy próbie ''pomocy'' wstania rywalowi otrzymuje jawbreaker. Zostaje odepchięty pod liny, a tam nie całkiem nie lepszy los go spotyka. Bryan odpowiada ''okiem za oko'' Eye Rake i dla Amerykańskiego Smoka zaczyna się jego ulubiona zabawa, może założyć bardzo bolesną dźwignię tylko od niego zależy jak ona będzie wyglądała i co w niej wykorzysta... No tak no dobicie Runing Dropkickem, CC zatrzymuje się na klatce wleciał w nią. Seria brutalnych punchów, kicków. W końcu Daniel przestaje, zakłada przeciwnika na narożnik, wyciąga jego nogi na zewnątrz ringu, wskakuje na liny, trzymając się klatki ciągnie rywala za głowę, starając się mu ją urwać??? Wydostanie byłoby łatwe, gdyby nie taka pozycja, w jakiej Kanadyjczyk się znalazł i raczej z niej się nie wydostanie, musi odklepać... Znowu po raz trzeci w starciu pada Eye Rake. American Dragon spadł, a Christian ten czas może wykorzystać na zejście z narożnika. Obolały były zawodnik TNA dopada rywala w parterze, okłada go punchami. Po jakimś czasie rezygnuje... wchodzi na klatkę!! Znajduję się już na jej szczycie!! Bryan wstaje, wskakuje na liny i podąża za rywalem. Jakimś cudem i on znalazł się na szczycie klatki, a tam obaj zawodnicy okładają się pięściami, to jest niebezpieczne!! [Chant od universów: ''Holly Shit!!''] i w końcu to Christian spada!! Na stół komentatorski, upadek jest tak dla niego nieszczęśliwy, że sędzia pokazał znak ''x'' to chyba będzie poważna kontuzja skoro sędzia tak zdecydował i z walki o unifikację pasów na Extreme Rules nici, JoMo stoczy pojedynek z Danielem Bryanem 1 on 1 o IC Championship w stypulacji Falls Everywhere match.

Backstage:

Todd Grisham przeprowadza wywiad z Sheamusem:

Grisham: Witam Cię Sheamus. Dzisiaj jak wiemy nie dostałeś walki, nie masz więc zatem jak się wykazać przed swoim przyszłym przeciwnikiem, którym będzie nie kto inny a sam Big Show jeden z największych olbrzymów federacji. Co chciałbyś nam o tym powiedzieć??? [sheamus wyrwał mikrofon z ręki Todda]

Sheamus: Po pierwsze będzie to już będzie za dwa dni. To będzie dzień, w którym zdewastuję jednego i najważniejszego olbrzyma WWE. Chcę, aby każdy to zapamiętał!! Każdy bez wyjątku musi to zobaczyć jak pokonuję Big Showa i ze śmiechem prosto w jego oczy podnoszę do góry mój obroniony pas!! To będzie mój czas!!

Grisham: Całkiem imponująca odpowiedź Sheamus, widzę po tobie jak bardzo czujesz nienawiść do Paula. Rozumiem nie lubieć swojego przyszłego przeciwnika. Ale aż tak, aby mówić to w tak nietypowy sposób??

Sheamus: Po drugie dla mnie nie będzie się tak liczyła sama obrona mojego pasa, jak zniszczenie Big Showa!! Zostawiam wszystko i ruszam do boju jak prawdziwy Celtycki wojownik!! Załatwię sprawę po swojemu, w taki sposób jaki będę chciał a zakończę to w niebezpieczny sposób. Nie będzie mnie to obchodziło co się stanie ze mną, z moim pasem żądam tylko jednego klęski Big Showa i tego będę się trzymał do samego końca walki!!

Grisham: Aaale ja Ci Sheamus zadałem inne pytanie przecież.

Sheamus: Po trzecie ruszę do boju z szarżą, która wywoła straszny ból i cierpienie mojemu przeciwnikowi, uszkadzając mu części ciała!! Tak!! Najpierw go pokonam, a bezbronnego zniszczę z radości będę skakał do góry, ale po jego czaszce!! A może wymierzę mu Brogue Kicka, gdy będzie się opierał o stół komentatorskim a spowoduje to u niego poważną kontuzję!! Spłaszczę mu czaszkę!! Tak!!

Grisham: Okej... [po cichu, w stronę kamery] Myślę, że to był zły pomysł na wywiad z Sheamusem. Ale jestem ciekawy co wywołało u niego takie zachowanie, a może został nawiedzony. Kto wie lepiej ztąd pójdę, bo jeszcze mi będzie chciał roztrzaskać głowę.

4.Single Match

Goldberg vs Rob Van Dam:

Końcówka Walki: Połowa walki, a zawodnicy przechodzą z powrotem w klincz. To niesamowite ich wymiana ciosów wygląda niczym starcie w MMA pomiędzy Donem Frye a Hong Man Choiem okładają się wściekle i zawzięcie pięściami po twarzy. Walka w klinczu jest na prawdę bardzo imponująca i w 100 % podgrzewa atmosferę, na taki stopień aż fani wstali z miejsc z wrażenia i na stojącą oglądają cały pojedynek. To teraz Bill się wycwanił przyjął na głowę kilka cepów, ale sam wyprowadził kopnięcie kolanem w brzuch przeciwnika, po czym chwyta go ręką za szyję, przechodzi w pozycję Millitary Press, pada jego signature Move Millitary Press into Spinebuster!! Rusza za ciosem podnosi Roba, Irishi Whip do narożnika na przeciwko... biegnie za nim, dobił go jeszcze clotheslinem w narożnik. Obejmuje go Belly to Belly Suplex!! Teraz zakłada zwyczajną dźwignię Arm Lock. Van Dam wydostaje się w niej, to nie była dźwignia założona na tyle mocno, aby One Of A Kind miał zamiar po niej odklepać. Wydostaje się z niej trzymając się za liny. Obaj wstają Mr. Friday Night wymierza celnego High Kicka, po którym Da Man! poszedł na glebę. RVD rozbiega się, odbijając od lin Rolling Thunder!! Na jego nieszczęście menadżer RAW wystawił kolana, na które się nadział. No to teraz dość ciekawa sytuacja... powtarzająca się z walki pomiędzy JoMo a Husky'm Harrisem z ostatniego RAW czy to tak samo będzie wyglądać?? Nie! Da Man wstaje jako pierwszy, podnosi rywala i zdaje się, że już chce zakończyć całą bijatykę z The Battle Creek Barbarianem. Chwyta jego głowę pod swoje ramię, wyniesienie do suplexu Jackhammer!!! Próba przypięcia 1..2.. The Rock wparował na ring!! Zadaje mocne kopnięcie w plecy Greenzilli sędzia ogłosił DQ. Rock podnosi Da Mana Rock Bottom!! To w takim razie Bill nie pokonał Van Dama, a wygrał przez dyskwalifikację.

Backstage:

Todd Grisham przeprowadza wywiad z Big Showem:

Grisham: Cześć Big Show. Już wcześniej przeprowadzałem wywiad z twoim przyszłym przeciwnikiem z gali Extreme Rules. Jak wiemy wszyscy dzisiaj obaj nie dostaliście żadnej walki na Smackdown. To też więc nie macie okazji pokazać się z lepszej strony pomiędzy sobą. Co nam o tym możesz powiedzieć???

Show: Hmm... wiesz Todd, co ja mogę o tym powiedzieć?? Ja nie muszę się zaprezentować jakoś specjalnie dla nikogo. Wystarczy, że ja znam samego siebie i wiem na co mnie stać, a stać mnie na wiele.

Grisham: W porządku Show, a co mógłbyś powiedzieć nam no nie wiem o nadchodzącej nowej płycie DVD The Best Moments Of WWE???

Show: Tym pytaniem mnie zaskoczyłeś przyjacielu, po co takie w ogóle pytanie padło???

Grisham: Myślałem, że powiesz coś nam na temat tej płyty i twoim udziałem w niej. Bo na pewno ty w niej będziesz i może coś jeszcze od siebie dodasz słowami??

Show: Aaaaha, a więc o to ci chodzi. Pomyślałem, że nie masz żadnych pytań a zawracasz mi głowę głupotami. Tak oczywiście, że tam będę. Miałem dużo takich hardcorowych akcji w całej swojej karierze jak np. rozwalenie ringu z pomocą Kane'a, JBLela, Brocka Lesnara, Marka Henrego. A także kilka innych akcji z Sabu, Diving Elbow Drop. Więcej niestety, ale w tej chwili nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Mimo, że jestem gigantem, niezwykłym, bo najlepszym jaki był w tym biznesie żaden inny nie był i nie będzie tak dobry jak ja.

Grisham: Powracając do twojej walki na Extreme Rules, bo widzę, że jesteś jeszcze normalny...

Show: Zaraz, zaraz co to znaczy jesteś jeszcze normalny?!?

Grisham: [Z przerażeniem] Bo widzisz twój przeciwnik oszalał, zwariował na punkcie walki z tobą. Ja mu zadawałem pytania to nie odpowiadał na nie, a mówił tylko o spłaszczeniu twojej czaszki...

Show: [z lekkim uśmiechem] O spłaszczeniu mojej czaszki??

Grisham: Tak dokładnie. Mówił, że nie zależy mu na pasie jak na tym, aby się totalnie zniszczyć.

Show: [z uśmiechem] Przecież on ze mną nie ma szans!! Nie będę na razie nic robił do póki nie staniemy na przeciwko siebie w ringu. Ale chcę, aby każdy zapamiętał to sobie, że Hardcore Championship belt po walce będzie miał nowego właściciela.

Grisham: Niestety, ale muszę już kończyć. Dziękuje za wywiad.

5.ME Tag Team Match

CM Punk/ Lashley vs Barrett/ Ziggler:

Za nim doszło do walki na arenę wszedł The Rock:

Drodzy uczestnicy dzisiejszego Main Eventu mam dla was dobrą wiadomość wasza stypulacja będzie jeszcze inna. Dodam specjalnego sędziego, którym będzie:

Hardcore Champion Sheamus!! Tak na plus od dzisiaj został moim nowym ulubieńcem, [z psychicznym uśmiechem] wcale nie musicie się go bać. Tylko trochę poprzestawiało mu się w głowie i to nie jest ten sam człowiek co był wcześniej.

Jako pierwsi rozpoczynają pretendeci do pasów Wade Barrett i Bobby Lashley. Na starcie przechodzą w klincz, walka o dominacje w nim trwa chwilę. Dominator odepchnął rywala w swój narożnik, a tam na zmianę z CM Punkiem zaczynają go obijać. Nadchodzi czas na akcję podwójną Double Flapjack... Brooks od razu po jej wykonaniu przechodzi w pin 1..2..!! Jednak pretendent jest zbyt silny, aby dać się spinować po takiej akcji. Head Lock Scissors + uderzenie łokciem od Straight Edge'a... Sędzia bez żadnego powodu opuszcza ring... Bobby zwraca uwagę celtyckiemu wojownikowi, że ma wrócić. Międzyczasie Ziggler perfekcyjnie to wykorzystuje, wskoczył na Punka Diving Elbow Dropem z narożnika tym samym uwalniając swojego tag teamowego partnera z pułapki. Sędzie powraca do ringu i ma jakieś wąty do jednego z uczestników starcia, a dokładniej do czarnoskórego zawodnika... Stanął na przeciwko jego z psychopatycznym wyrazem twarzy patrzy mu się prosto w oczy. Jednak Lashley tylko się uśmiechnał, dziwne by to było, gdyby się pretendent do najważniejszego pasa w federacji tym przeraził. Dolph znowu całą sytuację wykorzystuje wykonuje Fame Assera Philipowi, ucieka na apron. Anglik przy pomocy Naturala znalazł się w pełnej dominacji nad rywalem, teraz to on zaczyna go okładać knee dropami. Po krótkiej serii, dokonuje zmiany z partnerem. Ziggler jeszcze nie był w starciu prócz swoich interwencji a więc jest na siłach. Dokłada obitemu przeciwnikowi swój signature move Triple Jump Elbow Drop... Sheamusowi coś w tym się nie spodobało i postanowił trochę namieszać wymierzył mu Brogue Kick!! Całkiem śmieszna i ciekawa sytuacja się przytrafiła. CM Punk może dokonać zmiany, ale Natural nie ma na to zbytnich szans. Lashley łapie rywala w dźwignię Standing Dragon Slepper... Zaraz, zaraz po twarzy sędzi widzimy, że coś knuje i Dominator też obrywa Brogue Kick!! Dwóch znokautowanych zawodników wciągu 5 minut... Do ringu wbiegają Gringo Killa!! Hunico, Epico oraz Tyson Kidd. Rozprawiają się z uczestnikami walki Hunico wymierzył czarnoskóremu zawodnikowi Swanton Bomb, Epico Backstabbera półprzytomnemu Barrettowi, Sheamus też postawił kropkę nad i zadał swoją akcję kończącą High Cross Punkowi. A Tyson zajął się byłym swoim przyjacielem, który go porzucił wymierzył mu Brain Bustera!! Żaden z zawodników nie jest zdolny do walki, a tak nam wszystkim Straight Edge obiecał, że pokarze co to znaczy Hardcore. Być może takiej końcówki walki się nie spodziewał i nic nam nie pokazał. Po 4 zawodników przyszła ekipa medyczna, zabrano ich na noszach. W ringu nadal znajduję się drużyna a za nimi Sheamus!! Czy oni o tym nie wiedzą??? Hunico sięga po mikrofon:

-I dzisiaj wszyscy pokazaliśmy co to i kim są Gringo Killa!! Zdewastowaliśmy mistrzów i pretendentów dwóch najważniejszych pasów WWE. Każdy z nas coś wam ciekawego pokazał, Tyson pięknie się odpłacił fałszywemu frajerowi, którego nadal będziemy atakować!! Czyżby za naszymi plecami ktoś jeszcze był, o kimś zapomnieliśmy?!? [okrzyki fanów: ''Let's Go Sheamus'', ''Brogue Kick''] A nie to tylko nasz nowy przyjaciel Sheamus, co prawda został na samym początku gali trochę porozbijany. Możliwe, że nic nie pamięta, ale to nas cieszy ponieważ taki gość jak on powinien do nas dołączyć i zostać naszym nowym bratem, potworem w razie Godziny W jak coś będzie ciekawszego się dziać to on nam pomoże. Na razie myśli, że to Big Show go porozbijał ładną bajeczkę mu wmówiliśmy i gwarantujemy wam hardcore match na wysokim poziomie. Co jest z wami ludzie?!? Dzięki nam będziecie mieli wspaniałą, żądną krwi walkę!! Nie słyszę, abyście wykrzykiwali moje imię!! A no tak zapomniałem, gdy Hunico i jego drużyna jest w pobliżu łącznie z tym o to świrem należy zachować szczególną ciszę i nie okazywać oznak życia. Dobrze się do tego dopasowaliście powiem wam, że jestem zadowolony z tego, że to wbiło się wam do głowy. [Reakcja od publiczności to jednogłośne: ''What?!?'''] Hunico na maksa został wnerwiony i zaczyna gadać co tylko przyjdzie mu do głowy...

Na ring wbiega Big Show zaczyna atakować sam całą grupę, w jego łapy dostają się tylko Epico i Kidd. Oby dwóm wymierzył KO Puncha, jego demolkę zakańcza Sheamus Brogue Kickiem!! Tym samym Smackdown dobiegło końca.

Newsy:

:arrow: Jest już nam znany całe oba składy do walki na Survivor Series pomiędzy Rockiem a Goldbergiem.

Team Goldberg: Goldberg, Shawn Michaels, Stone Cold Steve Austin, Sting, Kaval.

Team The Rock: The Rock, Triple H, Diamond Dallas Page, Masked Kane, Undertaker.

:arrow: Do grupy Gringo Killa dołączył Sheamus. Drużyna najpierw go obiła, zrobiła z mózgu wodę w głowie i nazwała go bratem potworem.

:arrow: WWE podaje wiadomość o tym, że w najbliższym czasie ktoś całkiem nowy zadebituje. Najgłośniej mówi się, że to będzie jakiś Tag Team, ale czy uda się dojść do podpisania kontraktu??

:arrow: Nowy film od WWE do nowej płyty DVD w drodze będzie on puszczony pod koniec przedstawionego show na płycie. Czyli ciąg dalszy fimiku, który pokazał się na ostatnim RAW.

:arrow: Christian doznał kontuzji, wyleczenie potrwa aż 3 tygodnie. Pozostaje pytanie co z jego pasem, o który tak bardzo się domagał???

Karta na Extreme Rules:

:arrow: IC championship

Daniel Bryan (IC c) vs John Morrison

Sheamus © vs Big Show

:arrow: WHC Championship

CM Punk © vs Wade Barrett

:arrow: WWE Champinship

Dolph Ziggler © vs Bobby Lashley

:arrow: Cruishweight Championship

Ricardo Rodriguez © vs Kaval

:arrow: Tag Team Championship (New Stypulation)

Walk Bomb vs Sheffield/ Tarver vs Bourne/ Gabriel

:arrow: SmackDown vs RAW

Edge vs Husky Harris

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-266199

No... najpierw walka Tarver kontra Gabriel. Justin wygrał, co idzie na plus. Potem Kind Bomb versus Sheffield i DiBiasie. Walka fajna... tylko tyle mam do powiedzenia :P. Heh... jakoś nie wyobrażam sobie jak William Regal zastępuje Rocka, no ale niech będzie. Dobry segment, ciekawy... Bryan vs. Christian-ciekawa sytuacja, dobry pomysł na zakończenie walki, ale nie wiem czy równie dobry pomysł by jednak nie unifikować pasów. Następnie chyba najlepszy segment gali, czyli segment z psycho-Sheamusem. Jestem ciekaw jak dalej poprowadzisz postać psychicznego irlandczyka z pasem Hardcore. Potem RVD vs. Goldberg-nic specjalnego, lecz na minus nie idzie. Następnie segmencik... taki o standartowy wywiadzik-ja wygram on przegra. No i nareszcie Main Event, który wypadł bardzo dobrze. Fajny pomysł z Sheamusem jako sędzią, a sama walka miła dla oka. Ocena-5+/6
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-266658

Odcinek 45

Extreme Rules

23.06.2012:

Termin gali jak możemy się domyślić został przesunięty na przed ostatnią niedzielę czerwca. Z następującego powodu liczba gal PPV została zmniejszona do 8, w tym jedna została zamieniona na galę o nazwie Redemption Rematchs, gala odbędzie się tylko raz w tym roku. Na Polski język tłumacząc odkupiony rewanż czyli będzie polegać na najważniejszych rewanżach w historii WWE. Zawodnik który będzie miał w swoim posiadaniu któryś z pasów stoczy walkę na tej gali z najważniejszego swojego feudu z całej kariery. Jak np.Barrett-Punk. Wszystkie te słowa powiedział nam Stone Cold Steve Austin, a jemu z obecnego rosteru nikt się przeciwstawi zwracając uwagę na jego posadę w WWE.

Gala zostaje otwarta przez Open Challenge w wykonaniu Kavala:

Witam wszystkich fanów zgromadzonych dzisiaj na czerwcowej gali PPV Extreme Rules. Wczoraj zostałem nazwany żałosnym pajacem przez The Rocka, zostałem dodany do teamu Goldberga. Nie miałbym nic przeciwko temu, ale mam przeczucie od długiego czasu, że każdy traktuje mnie nie poważnie. Bill od zeszłego roku, rozpoczynając od gali Royal Rumble zawsze mnie wystawiał do walki jak jakiegoś podwładnego. Wczoraj usłyszałem to osobiście, tak zasiadłem pomiędzy wami fani i nikt jakoś na mnie nie zwrócił uwagi. Z jednego faktu jestem zadowolony ponieważ na spokojnie mogłem zasiąść na krześle i pooglądać show na niebieskim brandzie. Wiadomość ta trochę mnie zamknęła w sobie o tym jak słynny pas ze streakiem 185:2 powiedział czy będę się słuchał jego czy Undertakera. I tutaj powstaje moje kolejne pytanie co z Undertakerem ?? Czy on też ma mnie jako takiego własnego przydupasa i czy te słowa, które powiedział Rodriguez były prawdą?? Nie interesuje mnie, nie będę się bawił w kotka i myszkę z wami wszystkimi!! I czy wy też wszyscy zgromadzeni macie mnie gościa, który się bardzo stara, ma marzenia, chce coś osiągnąć tutaj to wy wszyscy macie mnie jako takiego pajaca od show?? Co nam dzisiaj pokarze pajac?? Patrz synku to ten pajac, miniaturka The Rocka, która tak skacze i jest skazany na klęskę. Od dzisiaj koniec z tym wszystkim, koniec z radosnym, miłym chłopcem!! Od tej chwili niech nikt mi nie zawraca głowy tyczy się to też Undertakera!! I co mi ty możesz zrobić Taker wejdziesz tutaj i co?!? Zbijesz mnie?? Nie!! Chociaż nie mam z tobą żadnych szans jak na razie to nie pozwolę ci mną miotać!! Teraz dla liczą się tylko trzy rzeczy: Ja, moja walizka i... WWE Championship!! A co do mojego uczestnictwa w Teamie Goldberga czy zapytał się mnie ktoś, czy akurat mam zamiar stawać do tej walki?!? Czy od tak

sobie Bill powiedział i mam się do niej wstawić, nie ważne jest to czy chcę czy nie. Czy może miałbym szansę zdobycia kolejnego tytułu czy też nie jego to nie obchodzi, bo mam się wstawić tam i kropka. Okej... okej niech będzie wstawię się tam, pomogę ci Bill, ale co ja z tego będę miał??? Dalej miałbym ci usługiwać?? Przyjmę propozycję, ale po walce zajmę się już tylko samym sobą!!!

1.Extreme Rules Single Match for Cruishweight Championship

Ricardo Rodriguez © vs Kaval:

World Warrior od razu po uderzeniu w gong zaczyna atakować low kickami dolne kończyny przeciwnika. To są dość solidne kopnięcia powodujące okrzyki z bólu Meksykanina. Podbiega pod rywala, Irish Whip w liny znajdujące się za nim, Ricardo odbija się a po chwili nadziewa się na Front Rolling Kicka. Low Ki schodzi z ringu, spod niego wyciąga kija, wchodzi na ring z powrotem. I bezlitośnie zaczyna okładać nim przeciwnika, jednak po krótkiej serii uderzeń pomaga mu w przyjacielski sposób wstać ... Łohohoł Rusian Leg Sweep z pomocą kija!!! Jak możemy sięgnąć pamięcią w czasy prawdziwego ECW to właśnie taką akcję wykonywał SandMan była to jego akcja kończąca większość stoczonych przez niego walk. W dalszym ciągu okłada naszego ulubieńca z Meksyku kijem, nie dając mu nawet wstać, żadnej szansy nawet na przerwanie bólu. Ciągle, nieustannie zadaje bardzo bolesne uderzenia. Coś się stało z Warriorem, nagle przestał uderzać. Złapał się za głowę, podszedł do narożnika. Chyba sam się domyślił, że trochę przesadził. Musi ochłonąć z nerwów. Między czasie Meksykanin po woli w pewnym stopniu zdążył dojść do siebie. Kaval ponownie zszedł z ringu, wnosi do niego tym razem drabinę rozkłada ją w narożniku. Układając ją pomiędzy 2 linami, prościej mówiąc zrobił z tego tak jakby trójkąt. Podchodzi pod Rodrigueza, niespodziewanie otrzymuje Low Blow przedramieniem!! Tego z pewnością się nie spodziewał. Dominacja przechodzi na drugą stronę, zostaje skutecznie wykorzystana. Ricardo zaciągnął Irish Whipem rywala do narożnika, gdzie stoi drabina powodując ich zderzenie ze sobą. Rusza za ciosem, podcina nogi rywala i wykonuje nim catapulte Senshi uderza twarzą w jej szczeble!! Próba przypięcia 1..2..!! Kick Out, to nie koniec walki. World Warrior nie da się widocznie spinować. Nie wiadomo po co i jaki ma to cel, ale mistrz wagi lekkiej wdaje się w kłótnię z sędzią. Pretendentowi nadarzyła się okazja na zaskoczenie przeciwnika. Czy mu się to uda?? Wstaje, dochodzi do siebie. Po woli skradając się dosłownie za plecy rywala przekłada rękę pod jego nogami, School Boy!! 1..2..3!!

JBL: Mamy nowego mistrza wagi ciężkiej!! A jest nim ''World Warrior'' Kaval!! Wygrał w dość ciekawy sposób zaskakując swojego niczego niespodziewającego się rywala. Masz Tazz może jakieś swoje zdanie co do tej walki??

Tazz: Powiem szczerze no walka bardzo mi się spodobała. Co prawda mało w niej było akcji hardocrowych, czego chcieliśmy wszyscy. Było mało, ale ich też nie zabrakło. Bardzo ładnie wykonana catapulta w drabinę i takie właśnie akcję lubię najbardziej.

JBL: Skoro Tazz jest zachwycony to już jest dobrze. Przed nami kolejna walka jaką będzie starcie pomiędzy trzema drużynami: Kind Bomb, Bournem i Gabrielem z Tarverem i Sheffieldem!!

2.No Change Tag Team Match for Tag Team Championships

Kind Bomb © vs Gabriel/ Bourne vs Tarver/ Sheffield:

JBL: Proszę Państwa to co za chwilę się wydarzy w ringu to będzie coś czego jeszcze nigdy, nigdzie nie widzieliście. Steve wybrał jakąś przekombinowaną stypulację do tej walki ja sam nie za bardzo wiem o co w tym wszystkim chodzi może Ty Tazz coś wiesz na ten temat???

Tazz: Wiesz JBL na twoim miejscu nawet bym nie wspominał o nowej stypulacji, bo jej niestety nie będzie. Dokładnie 5 minut temu otrzymałem wiadomość, że ta walka będzie 3 Tag Team Meczem. Zwykły mecz nic poza tym.

JBL: To dlaczego ja nic na ten temat nie wiem?? Gdybym wiedział siedziałbym cicho nie moja wina, że fani się zawiedli.

Tazz: Tak wiem powinienem był Ci wszystko powiedzieć. Mam nadzieje, że fani nie odczuli jakiejśkolwiek urazu do nas serdecznie chcieliśmy przeprosić.

2.3 Tag Team Elimination Match

Kind Bomb vs Gabriel/ Bourne vs Tarver/ Sheffield:

Jednak z nowej stypulacji federacja zrezygnowała nie wiadomo z jakiego powodu, no ale cóż.... W zamian za to WWE podarowało nam Elimination Match pomiędzy drużynami. Jako pierwsi rozpoczynają Dave Batista, Skip Sheffield oraz Justin Gabriel. Już na samym początku możemy zauważyć, że pretendenci zawarli pomiędzy sobą przed walką sojusz. Ruszają z atakiem na Animala, okładają go pięściami, kopnięciami jak tylko się da, aby tylko go porządnie osłabić. Batista ucieka przed napastnikami pod narożnik, a tam już daje sobie z nimi po woli radę. Odpowiada tym samym, solidny punch w twarz Gabriela. Uderzenie było tak mocne i spowodowało to, że Afrykańska Sensacja upadła na ziemię. W ciąż przy zwierzaku znajduje się RayBack, któremu w dość ostrzejszy sposób się odpłaca. Chokebomb!! To jest niesamowite, jak potężną siłą dysponuje Dave. Podniósł swego rywala rękami za szyję do góry i mocno grzmotnął nim o ring. Justin wstaje, rusza z Running Elbowem. Trafia Tag Teamowego mistrza w twarz bez żadnego wrażenia Levathian przyjął cios, ale nic nie odczuł. Stanął jak słup z groźną miną. Były członek Nexusa znalazł się w kłopotach stara się jakoś uspokoić mistrza słowami: ''że to było nie chcący i wcale tego nie zamierzał''. Zwierzaka to wcale nie obchodzi, obejmuje rywala za szyję rękami Choke Toss w swój narożnik. Okłada go wściekle pięściami po tułowi, zmiana z Robem. Batista dorzuca jeszcze tylko Scoop Slama, a Van Dam wyskakuje z narożnika z Five Frog Splashem 1..2..3!! Justin Gabriel wyeliminowany. Na jego miejsce do ringu wskakuje jego tag teamowy przyjaciel Evan Bourne. Wraz z jego pojawieniem się w ringu, pojawiła się dominacja ze strony... That Kida!! Wymierza mocne low kicki One Of Kindowi całkowicie go zaskoczył!! Dokłada Dropkicka w kolano, Van Dam jest już na kolanach!! Skip biegnie prosto w niego z Runing Lariatem, Bourne wskakuje na narożnik Air Bourne!! Próba przypięcia 1..2..3!! To niesłychane Mr.Friday Night został zaskoczony i po bardzo krótkiej walce w ringu zostaje wyeliminowany. Batista powraca do ringu, jego celem okazuje się kolejnym razem z rzędu RayBack. Międzyczasie zdążył poskładać That Kida, teraz jest w trakcie wykonywania Batista Bomb na Skipie!! Czy mu się to uda?!? Tak!! Batista Bomb przejście do pinu 1..2..3!! Kolejny pretendent pozbawiony uczestnictwa w walce. W ringu i na arenie znajduje się już tylko 3 zawodników: Dave Batista, Michael Tarver, Evan Bourne. Kto następny zostanie wyeliminowany?!? Animal wdaje się w wymianę ciosów z Ironem, a dzieciak (tłumacząc That Kid na Język Polski) całą tą sytuację wykorzystuje, zszedł z ringu, schował się za schodami. Można do tej walki zastosować przysłowie: ''Gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta''. Przenieśmy się do akcji w ringu... widzimy jak Batista torturuje Tarvera rzuca nim jak tylko chce. Czyżby już nadszedł czas na akcję kończącą?!? Zaciągnięcia na PowerBomb Hold... Nie!! Na całe szczęście Michaela to nie był Batista Bomb, a Powerbomb w narożnik. Oh My God Zwierzak przechodzi w dźwignie Batista Bite!! Iron zmuszony do poddania się odklepuje. Evolution's Animal za wcześnie rozpoczyna celebrację zwycięztwa, nie zdaje sobie sprawy, że to jeszcze nie koniec walki. Zarządza, aby sędzia podał mu jego pasy... sędzia zszedł, Batista wychyla głowę poza ring inkasuje w Apron Ezugiri Kick!! Kolejny mistrz Tag Teamowy zostaje zaskoczony, czy to będzie koniec walki?!? [That Kid zbiera ogromny cheer od zgromadzonych fanów] Rozbieg, zdaje się, ale chyba chcę wymierzyć Hurricaranę!! Znalazł się w swojej pozycji i... zostaje skontrolowany na Batista Bomb!! Przejście w pin 1..2..3!!

Po wygranej ostatkami sił sięga po mikrofon:

Nie mam wcale zamiaru dzisiaj się rozgadywać. Ale powiem kilka ważnych słów!! Domagam się, aby w najbliższym czasie WWE sprowadziło do siebie prawdziwe Tag Teamy!! Nie takich leszczy, którzy wyskakują według ich z zaskoczenia i próbujących zrobić jakiekolwiek wrażenie na takim zawodniku jakim jestem ja!! Wbijecie to sobie do głowy, czy mam wam w tym pomóc!! Domagam się godnych przeciwników!!!

Backstage:

Znajdujemy się na zapleczu Richie Steamboat rozmawia z Bookerem T. Przysłuchajmy się im....

Steamboat: Słuchaj Booker co to znaczy, że nie pamiętasz tego co mi obiecałeś?!? Czy to znaczy, że spożywałeś alkohol, zamknąłeś się w sobie i niemal doprowadziłeś samego siebie do płaczu??

Booker: Przepraszam Cię Richie za to, ale ja tutaj jestem tylko pracownikiem na zapleczu. Pilnuję porządku i nic nie mogę zdziałać teraz. Zakończyłem karierę po przegranym feudzie z Codym Rhodesem. Wybacz mi za to, że Cię okłamałem.

Steamboat: Ale zaraz jak to wybacz mi, przepraszam?!? Myślisz, że tymi słowami coś na mnie zdziałasz?? Gdybyś tak nie powiedział, znaczyłbym coś więcej w tej federacji. Być może samemu sięgnąłbym po któryś z pasów, a ty mi wszystko zaprzepaściłeś. Uwierzyłem ci!! Pomyślałem, że skoro tak mówisz to nie muszę aż tak bardzo brać się za siebie. Myślałem, że ja z twoją pomocą po mału jakoś się wyrobię w tym wszystkim tak jak Kaval z Undertakerem. Ten drugi mu pomaga, a ja zostałem wrobiony w takie gó*** przez ciebie i twoje puste gadanie!!!

Booker: No, ale widzisz Richie...

Steamboat: Nie ma żadnego, ale stary dziadku!! Nie mam zamiaru z tobą prowadzić dalej dyskusji [Richie popchnął Bookera, po czym znika nam z obiektywu].

3.Single Lumberjack Match

Husky Harris vs Edge:

W około ringu, w którym rozgrzewa się czekający na swojego przeciwnika Husky Harris stoją dwaj menadżerowie oraz garstka wrestlerów obu rosterów. Oficjalnie zostaje ogłoszone to, że jednak przeciwnikiem Harrisa nie będzie Edge. Przy samym wejściu na arenę został brutalnie poturbowany, potrącony samochodem. Niestety jak na ten czas raczej nie dowiemy się kto był sprawcą całego zamieszania. Ale wiemy kto zastąpi na dzisiejszej gali PPV jednego z najważniejszych zawodników WWE, a będzie to Drew McIntyre. WWE wybrało jego jako zastępce. Rozważa się sugestię, że Szkot może w przyszłości całkowicie go zastąpić. I przy okazji Adam Copeland nabawił się cholernie bolesnej kontuzji, nie będzie występował przez bardzo długi czas. Spodziewać się go będziemy mogli dopiero za jakieś minimum 6 miesięcy. Przejdźmy już teraz do walki.... Zaczynamy oglądać walkę dopiero od tego momentu jak obaj zawodnicy okładają się w narożniku. Co krótka seria uderzeń to konta seria chopów i tak przez pewien czas. Aż w pewnym momencie Czołg z silnikiem od ferarri zmienił taktykę wymierzył clothesline'a rywalowi wbijając go w narożnik. Zamroczonego McIntyre'a czeka spotkanie z Body Splashem wymierzonym z rozbiegu spod narożnik znad przeciwka. Ogromny Body Splash!! Były członek New Nexusa przechodzi w Ura-Nage Slam... zostaje skontrolowany w przepiękne DDT. Dominacja zmienia swego właściciela przechodzi na stronę Szkota. Bez dwóch zdań solidnie to wykorzystuje Knee Dropami oraz Elbow Dropami na leżącym i bezbronnym zawodniku trzeciego pokolenia. Do ringu wpadają nie proszeni goście o imieniu Bateman i Curtis!! Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie fakt, że ich interwencja miała na celu dobicia kickami w twarz zawodnika czerwonego brandu. Goldberg nie może uwierzyć w to czego dokonali ci dwaj niczemu nie potrzebni kretyni, bo tak ich nazwał powiedział im, że są zawieszeni do odwołania. Ochrona przychodzi pod dwójkę zawodników, aby ich wyprowadzić z budynku... stawiają opór. Wcale nie mają zamiaru dać się wyrzucić, skupiają całą uwagę wszystkich wrestlerów i sędziego wyłącznie na sobie. Z wyjątkiem The Rocka wbiega on do ringu częstuje The Chosen One'a Rock Bottomem. Z kolei Husky'ego People's elbowem. Dwóch nie przytomnych uczestników walki ustawia w pozycji gotowej do odliczania przez sędziego. Położył Drewa na Harrisie... sędzia się odwraca, odlicza 1..2..3!!

4.Hardcore Single Match for Hardcore Championship

Sheamus © vs Big Show:

Wrestlerzy kompletnie nie czują do siebie nawazjem nawet małego respektu, rozpoczynają dość w nietypowy sposób swój pojedynek. A mianowicie od przepychania się, popychania. Przestają, podchodzą pod narożniki na przeciwko siebie... Ruszają w siebie biegiem Sheamus próbuje od razu na samym starcie wykonać Brogue Kick, a Big Show po prostu biegnie. Ładny unik akcji kończącej, po czym potężne uderzeniem łokciem w tył głowy. Irlandczyk zostaje na krótką chwilę zamroczony. Paul przechodzi w Abdonimal Stretch. To jest początek wielkich kłopotów dla Celtyckiego Wojownika, wyjść z takiej dźwigni będzie bardzo ciężko, tym bardziej, że jest do stypulacji wlicza się No Rope Break. Na arenie pojawia się Brodus Clay!! Wziął ze sobą mikrofon do którego ma zamiar powiedzieć kilka słów: ''Hej, hej Big Show!! Pamiętasz mnie jeszcze?? Porzuciłeś swoją drużynę Bad Crush. Federacja nie miała kompletnie żadnych pomysłów na pozostałych jej członków prócz mnie i ich pozwalniała!! Widzisz do czego się przyczyniłeś?? Jeden z zawodników, który mógł coś kiedyś osiągnąć o twarzy Kevina Nasha został zwolniony. Nie rozumiem tego jak ty mogłeś nas porzucić i zająć się sobą.''. Mastadon tymi słowami najpewniej chciał odwrócić uwagę Wrighta od Great White'a. Big Show porzucił swojego przeciwnika, uwolnił go z dźwigni i cały plan Murdocha jest skuteczny. Największy atleta na świecie niczego się nie spodziewa. Myśli, że jego rywal leży na ringu odwraca się do niego a tym czasem zbiera uderzenie krzesłem prosto w głowę!! Nadal stoi, ale się chwieje. Irlandczyk rzuca do niego krzesło, które łapie na wysokości swojej głowy, zbiera potężnego w nie Brogue Kicka!! Przepiękne wykonanie finishera coś na wzór Van Daminatora w stylu Rob Van Dama. Gigant zostaje powalony na ziemię, zostaje zapięty w pin 1..2..!! To jeszcze nie koniec walki!! Ależ wielką wytrzymałością dysponuje The Extreme Giant. Pokazał, że S.O.S musi jeszcze bardziej się przyłożyć do jego pokonania. Irlandczyk nie może uwierzyć w to co się przed chwilą stało, jest w lekkim szoku. Ale nie w taki, żeby na jego twarzy po chwili nie pojawił się psychiczny uśmiech. O co tym razem chodzi, co on sobie teraz wymyślił, jaką akcją nas zaskoczy??? Wchodzi na narożnik, towarzyszy mu w tym wszystkim krzesło trzymane przez niego w dłoni... Przygotowuje się do wykonania akcji wysokiego ryzyka. Podstawia sobie pod brzuchem krzesło, skacze Diving Body Splash!!! Trafia w głowę giganta!! Oooo cholera rzeczywiście Celtic Warrior mówił prawdę, nie zależy mu na własnym zdrowiu jak na uszkodzeniu przeciwnika!! Nie rusza się, ale jego ręka znajduje się na klacie Big Nasty'ego sędzia odlicza county 1..2..3!! Zwycięzcom tego pojedynku i ciągłym mistrzem zostaje Sheamus!! Potworów zbiera na wóz ekipa medyczna.

Reklamy

Po reklamach znajdujemy się w szatni Tag Teamu Skipa Sheffield i Michaela Tarvera. Przeprowadzają ze sobą rozmowę:

Tarver: Słuchaj Skip ty nic w walce o pasy TT nie pokazałeś. Jestem zażenowany całą tą walką i podjęcia stworzenia drużyny z tobą. Dochodzę do wniosku, że gdybym nie chciał stanąć na przeciw byłej drużny Bad Crush a samemu szedł na przód byłoby mi dużo, dużo lepiej. Musimy zakończyć pomiędzy sobą współpracę!!

Sheffield: Ale za raz jak to ja nic nie pokazałem?!? Nasze nie powodzenie w tej walce obwiniasz jako, że było to moją winą?? A może tak na prawdę to ty kompletnie nic nie pokazałeś, w końcu to ty jesteś typowym brawlerem i przegrałeś walkę na pięści z Batistą w kilka sekund. Nie usiłuj wmówić mi, że to ja jestem tym słabszym a ty lepszym z naszej dwójki. Obaj wypadliśmy z tej bardzo słabej strony. Ja przynajmniej przesiedziałem 10 minut w ringu ty o połowę krócej.

Tarver: I co z tego, że mój udział w walce był krótszy?? To nie odpadłem jako pierwszy z nas i ty mogłeś jeszcze dokonać zmiany ze mną. A wcale tak nie zrobiłeś.

Sheffield: Nie chciałem dokonać zmiany, bo ty mi na to nie pozwoliłeś. Taka jest prawda Mike. Popatrz na to z innej strony. Jeżeli nie dzisiaj to kiedy indziej, potrzebowaliśmy takiego kopa, aby wiedzieć co nas kiedyś może spotkać. Wezmiemy się za solidniejsze treningi i...

Tarver: I myślisz, że to jakoś pomorze mi?? To tylko tobie pomorze!! Jesteś nikim Sheffield. Wychodzę stąd, nie chcę cię znać!!!

5.Falls Everywhere Single Match for International Championship

Daniel Bryan © vs John Morrison:

Daniel Bryan zmienił swój wygląd, ogolił głowę do łysa:

http://i217.photobucket.com/albums/cc143/OmegaDriver/ROH/BryanDanielson2.jpg

Pojedynek rozpoczyna się w bardzo szybkim tempie. Zawodnicy od razu przechodzą w kicki. Bardzo ładna i ciekawa sytuacja. Łoł niesamowita kontra z High kicku od Bryana, którą wykonał JoMo w Capoeria Kick!! Rusza za ciosem podnosi przeciwnika. Irish Whip do narożnika, biegnie za nim Running Corner Dropkick!! Następnie z kolei wyrzuca Daniela na apron i za pomocą lin wybija się częstując rywala Flying Chuckiem!! No to jest fenomenalne co wyczynia Morrison w ringu. Przygotowuje się do wykonania Corkscrew plancha nad linami, spada na leżącego smoka. Podobna akcja się powtórzyła jak w starciu z Husky'm Harrisem. Szaman Sexu spadł na wystawione przez Clamdiggera kolana. Chwilowo walka straciła swą magię, obaj zawodnicy leżą niczym trupy poza ringiem. Pierwsze oznaki życia wykazuje Daniel usiłuje wstać podpierając się o barierkę oddzielającą fanów od ringu. Jest już na nogach, podnosi Księcia Parkouru. Rzuca nim Irish Whipem w schody. Miejsce, w którym znajdują się wrestlerzy w pełni, bardzo dobrze wykorzystuje. Zaciąga Johna na schody i też sam Dagger wchodzi na nie, obejmuje głowę przeciwnika pod swoim ramieniem pada akcja DDT na schodach!!! To już może być koniec walki!! Przejście w pin 1..2..!! A jednak nie JoMo w ostatniej chwili przerwał pin. Na twarzy byłego zawodnika federacji niezależnej widzimy ogromną wściekłość!! Przechodzi w tej chwili do dźwigni o nazwie Romero Special, łapie jeszcze głowę partnera Meliny i zakłada Dragon Slepper Hold!! To jest niesamowite Dragon Slepper Hold w połączeniu Romero Special i to jeszcze w dodatku na schodzach !! To jeszcze nic w porównaniu z tym co będzie za chwilę!! Druga dźwignia była tylko przejściem w jeszcze brutalnijszy submission hold Arm Triangle Choke!! Prześwietnie założona dźwignia, po raz pierwszy w historii fani mają okazję takie coś zobaczyć!! Czyżby John miał zamiar odklepać?!? Bo innego wyjścia z tak pięknie założonej dźwigni raczej nie ma... a jednak Jakimś Cudem JoMo znalazł sposób wydostał się, ale czy przypadkiem nie włożył palca w oko rywalowi?? Prawdopodobnie tak, bo The Master of the Small Package z własnej woli raczej by submissionu nie przerwał. Na prawdę bardzo ciekawa sytuacja Morrison i Bryan będą potrzebowali sporo dłuższego czasu, aby dojść do siebie... [Reakcją fanów podczas dźwigni były słowa" ''Holly Shit!!!'']... Po niespełna półtory minuty wrestlerzy są już w dostatecznie dobrej formie, aby móc kontynuować walkę. Znajdują się w ringu chybiona próba Flying Chucka ze strony The Guru of Greatness. Akcja ta została skontrolowana przez D-Bryana w sposób zejścia na bok, przechwycił nogę rywala a teraz przechodzi do kolejnej z rzędu dźwigni Regal-Plex podobnie jak w walce z Trentą Barettą rok temu (w tym roku) na którymś z epizodów gali WWE Superstars. The New Face of Extreme zmuszony do poddania się odklepuje!!

Reklamy

6.Table Single Match for World Heavyweight Championship

CM Punk © vs Wade Barrett:

Początek dość imponujący zawodnicy rozpoczęli od zmagań w klinczu. Przez dłuższy czas zmagają się w nim. Do póki nie znaleźli się przy linach. Wade ładnie wrobił Brooksa w pułapkę. Popchnął go w stronę lin, Punk odbija się od nich wpada prosto w łapy Anglika, obrywa Side Slam!! Jackal rusza za ciosem podnosi przeciwnika. Irish Whip na liny, od których Punk ponownie się odbija i ponownie inkasuje w cios od Wade'a tym razem Big Boota. Coś tutaj nie gra... pretendent rzuca jak tylko chce!! Krótka seria elbow dropów połączona z knee dropami... Na arenę przyszła pewna osoba, nie wiemy kto to jest. Nie wiemy czy to wrestler czy jakiś pracownik zaplecza, a może ktoś z creative teamu. Ma nałożoną bluzę na sobie i zaciągnięty kaptur na głowę. The Bare-Knuckle Brawler ani The Best in the World nie zwracają uwagi na tą osobę. Postać zdejmuje kaptur z głowy i wymawia następujące słowa do mica: ''Wade czy ty na pewno wiesz, co Ty robisz???''. Anglik ze zdziwionym wyrazem twarzy podchodzi pod liny i patrzy na tą osobę. Coś tutaj jest bardzo szokującego, Barrett doznał szoku. Nie wierzy w to co przed chwilą zobaczył, podchodzi pod CM Punka i pyta go: ''Kim jesteś??''. Punk odpowiedział, że ma na nazwisko Brooks, po chwili Christian Brooks!! Nietypowa reakcja publiczności, którą najprościej można opisać słowami: WTF?!?. Trzecia postać odwraca się w stronę fanów. Okazuje się, że jest dwóch Punków!! Prawdziwy Straight Edge jest to ten, który przyszedł przed chwilą. Wchodzi do ringu, rozpoczyna atakować typową serią Muay Thai okładać zszokowanego przeciwnika. High Kick, The Pinnacle zostaje powalony na glebę. Do ringu zostaje wrzucony stół przez Christiana... Stół zostaje ustawiony tuż przed narożnikiem przez niego, gdzie The Second City Savior obija byłego lidera Nexusa. Znajdują się oni w pozycji do Pepsi Plunge!! I tak też się dzieje. Proszę Państwa CM Punk wykonał swój przepiękny finisher na stół i wygrywa walkę!!

Po wygranej CM Punk sięga po mikrofon:

Cześć wszystkim fanom zgromadzonych dzisiaj na trybunach!!! I jak podobało się Wam to co dla Was przygotowałem?? Dostarczyłem Wam dużo, dużo więcej wrażeń niż nijaki Orton. Sprowadziłem dzisiaj do WWE mojego kuzyna Christiana Brooksa, który razem ze mną miał w tym współudział. Z resztą widzieliście to, za tem wielkie brawa dla mojego kochanego kuzyna!! A w szczególności za to, że wytatuował sobie ciało tak samo jak ja!! A powiem to, że żaden tatuaż nie znajdował się na jego ciele. Jego marzeniem było stanąć w ringu WWE, pomogłem mu je zrealizować, a nawet pozwoliłem podszyć się pod de mnie jako The Best In The World!!... [Punk łapie swojego kuzyna na barki, po czym wymierza mu GTS!!]... I więcej razy taka sytuacja się już nigdy więcej nie powtórzy ponieważ CM Punk jest tylko jeden!!

_________________________________________________________________________________________________________________

7.Steel Cage Single Match for WWE Championship

Dolph Ziggler © vs Bobby Lashley:

Jednak za nim walka się rozpoczęła, kamera przeniosła nas na Backstage. Widzimy tam niestety pobitego Dominatora. Kto by mógł się przyczynić do tego?!? Co będzie z walka o najważniejszy pas w federacji?? Czy ktoś zastąpi Lashleya?

Do grupy zgromadzonych osób dołącza sam prezes WWE Stone Cold Steve Austin:

Co tu się stało do jasnej cholery?!? Czemu ten gość leży, za chwilę będzie jego walka i co fani nie dostaną jej?!? Wstawaj mięczaku!! Bo twoja szansa na zdobycie pasa pójdzie na marne!! [bobby nie może się podnieść o własnych siłach. A do Stone Colda podchodzi Randy Orton z uśmiechem].

Austin: I z czego się szczerzysz pajacu?!?

Orton: Radziłbym nikomu do mnie się tak nie zwracać, nawet tobie szefie.

Austin: Co powiedziałeś?!?

Orton: Nie o to mi chodzi Steve, nie szukam kłótni. Ale wiem kto go tak załatwił i wiem kto go może godnie zastąpić.

Austin: Gadaj co wiesz!!

Orton: Widzisz tego tam gościa [wskazuje na The Rocka] widziałem jak on wyskoczył zza rogu i zaczął go obijać pięściami. A kto go może zastąpić, no wiesz szefie wcale nie nalegam, ale to mogę ja zawalczyć dzisiaj o pas WWE.

Austin: Na pewno Orton?? Jeśli okaże się, że kłamiesz zostaniesz zawieszony a twoja du*pa zostanie skopana. Chociaż i tak ci nie wierzę, ale może tym razem mówisz prawdę. Czemu mu nie pomogłeś??

Orton: Tak wiem Steve jakie mogą być tego konsekwencje mogę się domyślić. Czemu Lashleyowi nie pomogłem??? Ponieważ go nie lubię!!

Stone Cold podchodzi do The Rocka:

Co ty do cholery jasnej robisz Rock?!?

Rock: O co ci chodzi Austin?!?

Austin: Wystarczy już tego!! [wymierzył Dwaynowi kicka brzuch, a następnie pada Stunner!!]

Austin: Rozliczysz się z Goldbergiem na gali Survivor Series, ale atakowanie jego zawodników daruj sobie, bo to frajerstwo!! Orton!! Wchodzisz na ring zamiast Lashleya!!

Walka:

Dzisiaj przed Dolphem nie lada wyzwanie musi stawić czoła Predatorowi, który zajął miejsce Bobby'ego Lashleya w tej walce. Zawodnicy rozpoczynają od pracy w klinczu. Nie trwa to nawet 10 sekund, Randy już na starcie wepchnął palucha w oko mistrza WWE. No i sprostował sobie zadanie, teraz będzie miał zdecydowanie dużo łatwiej na zdobycie tytułu. Solidnie wymierzony Dropkick w twarz Naturala pojawia się pierwsza krew. Legend Killer bawi się mocno obitym rywalem skacze po nim swoimi typowymi stompami po każdej jednej kończynie zaczynając od lewej ręki kończąc na knee dropie w twarz. Powodując tym samym większe rozcięcie łuku brwiowego Naturala i pojawienie się większej ilości krwi. Podnosi Zigglera, popycha go w stronę lin Irish Whipem. Dolph odbija się od lin, otrzymuje Snap Scoop Slama z próbą przypięcia 1..2!! To jeszcze nie koniec walki, sędzia odliczył tylko do dwóch. Nie robi sobie nic z tego, bo z pewnością Orton wie o tym, że to było za wcześnie na próbę spinowania przeciwnika. Wstaje, podnosi rywala, Irish Whip do narożnika. Natural wleciał brzuchem w słupek i przy okazji walnął twarzą o niego. Apex Predator podchodzi do Perfekcyjnego, wynosi go na Millitary Press Hold, wymierza mu Snake Eyes!! Akcję kończącą Kevina Nasha spod ring name'u Vinnie Vegas. Ponowna próba przypięcia przy pomocy Illegal School Boya 1..2..!! A jednak nadal jeszcze nie, Ziggler przerwał pin w ostatniej chwili. Legend Killer próbuje podnieść Dolpha, ale tym razem jest jakaś niespodziewana odpowiedź jawbreakerem!! Dominacja przechodzi na stronę mistrza. Całkiem ładnie ją wykorzystuje zadając dużo rzutów pretendentem kilka scoop slamów, a po każdym jednym dokłada Jumping Elbow Drop. Obecnie stara się jeszcze bardziej osłabić przeciwnika, założył mu Armbar. Orton jak nikt inny wcześniej wyrywa się z niej od razu po jej założeniu. W dość ciekawy sposób, zadając przy nadarzonej okazji stompa na twarz The New Face'a of the WWE. Na ringu pojawiło się jeszcze więcej krwi. Jeszcze jedna nie udana próba podniesienia przeciwnika kończąca się dokładnie tym samym co wcześniej czyli jawbreakerem. Predator złapał się za twarz, odwrócił się plecami do Naturala. Ten to stara się wykorzystać, z szybkiego rozbiegu stara się wykończyć przeciwnika ZigZagiem, ale nie!! Viper przytrzymał się lin, a jego rywal nic nie mógł zrobić spadł z niego... Widzimy irytujący uśmiech na twarzy Zabójcy Legend zdaje się czy on ma zamiar wykończyć rywala w niebezpieczny sposób. Rozbiega się, wymierza Punt Kicka prosto w facjatę Dolpha. To jeszcze nie wszystko... wchodzi na narożnik zeskakuje z niego wykonując Diving Knee Dropa!! I dopiero teraz przechodzi w pin 1..2..3!! No proszę mamy nowego mistrza, który nie miał mieć dzisiaj planowanego występu, a jednak został nowym mistrzem WWE!!

Po ogłoszeniu werdyktu wygranej zarządzą, aby sędzia podał mu mikrofon:

W tej chwili skoro pas WWE należy do mnie mogę powiedzieć kto zaatakował Bobby'ego Lashleya. To byłem ja, tak bardzo pragnąłem mojego pasa z powrotem. Że nie docierała do mnie wiadomość o tym, że nie znalazłem się w karcie tej gali. Przecież to ja najbardziej zasługiwałem na walkę o pas, który i tak prędzej czy później byłby mój!! To po co ma ktoś inny go trzymać?!? Ja, ja i tylko ja jestem prawdziwym mistrzem!! Nie żaden CM Punk, który zachował się jak typowy fałszerz. Punk pokazał wam jak nie powinien wyglądać mistrz któregokolwiek z pasów. Użył podstępu sprowadził swojego żałosnego braciszka do WWE i ten podszywał się za niego. I jak tutaj zostać pretendentem i nie zostać zrobionym w **** no jak?!? To było kretyńskie i badziewne to co zrobił Brooks. To nie było żadne ciekawe wydarzenie, bo kompletnie nic nie pokazał!! A to, że jakiś ciekawy finisher wykonał to wszystko co mogliśmy zobaczyć w jego wykonaniu. To kpina, to uniżenie WWE, to obraza dla Stone Colda i samego byłego prezesa WWE Vince'a McMahona i wszystkich zawodników, którzy kiedykolwiek mieli w swoim posiadaniu ten pas!! To ja jestem prawdziwym, słusznym mistrzem i teraz w tej chwili powiem, że żądam na Summer Slam walki z nim Clash Of Champions!! Dziękuję!! Gala Extreme Rules została zakończona.

_________________________________________________________________________________________________________________.

Chciałem tylko napisać, że moje diary od samego początku jest erą Attitude w WWE.

Czytających moje diary prosiłbym o skomentowanie tego odcinka.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-266722

Fajny odcinek, przyjemnie się czytało. Ciekaw jestem dalszych losów zawodników. Po wypowiedzi Batisty już tylko czekam na debiut nowego tag-teamu. Obstawiam MCMG ;).

___

Było mało, ale ich też nie zabrakło.
- troszkę jedno wyklucza drugie jak dla mnie, no ale to tylko stylistyka ;).
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-266806

F Po wypowiedzi Batisty już tylko czekam na debiut nowego tag-teamu. Obstawiam MCMG ;).

MCMG nie wchodzi w grę, chociaż zawsze nie wiadomo. Czy nie pojawi się kiedyś w planach, że zrobię taki Tag Team. Nie wchodzi w grę ponieważ Alex Shelley jest już w moim rosterze, zadebiutował w składzie stajni Urban Anarchy wraz z: Christopherem Danielsem, Tysonem Tomko, Jesse Nealem i Batistą. Dwójki zawodników tej drużyny nie ma, bo nie miałem na nich dalszych pomysłów. Z resztą zauważyłem to, że w moim diary za dużo olbrzymów/ potworów by się pojawiło: Brodus Clay, Big Show, Husky Harris, Brock Lesnar, Batista, Shemus, Sheffield, Shad Gaspard i bym zapomniał Bobby Lashley. I jako ta drużyna o której mowa to nie będzie Hardy Boys to tylko tyle powiem o niej jak na razie. Dzięki za komentarz ^^ .

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-267211

No i kolejna ciekawa gala :). Bardzo przyjemne PPV. Jedyny minus jak dla mnie to to, że Orton dostał pas no ale zapewne poprowadzisz jego posać tak, że będzie on ciekawym i barwnym mistrzem. Walki są długie, obszerne, jakoś się błędów ortograficznych ani językowych nie dopatrzyłem. Czekam na moment w którym Lashley dostanie mistrzostwo i chyba się nie doczekam :D. bobby jest u Ciebie naprawdę barwną i jakże ważną postacią rosteru. Miło, że Brooks zdobył tutył. To chyba tyle galę oceniam na 5-/6 pozdrawiam ;).
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-267555

Kaval zdobywa tytuł i udowadnia, że jest dużo wartym zawodnikiem Undertakerowi. Batista niszczy inne Tag-teamy i czeka na poważnych rywali i mam nadzieję, że tutaj zaskoczysz i stworzysz fajny tag-team, aby powalczyli z team'em Batisty. Dużo zamieszania w Luberjack match'u jak to zawsze ma w zwyczaju, ale tutaj szczególnie dużo, do czego będzie to dalej prowadziło ? Nie mam pojęcia, ale furtka na dalszy storyline jest otwarta. Sheamus niszczy dwóch potworów broniąc pas Hardcore przy okazji robiąc totalną destrukcję. Christian pomaga obronić pas WHC Punkowi, a ten dopłaca mu GTS i zapewne tutaj będziemy mieli feud o pas wagi ciężkiej. Orton zastępuje w walce o pas WWE Lashley, a do tego zwycięża z Dolphem zdobywając pas oraz przyznał się do pobicia Bobby'ego. Ostatnie przemówienie Ortona ciekawe, co może nam doprowadzić do walki Champ vs Champ. Ogólnie dobre PPV, a nawet bardzo choć jeszcze trochę brakuje do super, czekam na kolejne gale.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-267567

• 2 tygodnie później...

Tak nawiasem mówiąc (miałem już kiedyś pisać, ale po pojawieniu się u innych użytkowników tego typu postów w diarach to chyba mogę i ja napisać.):

Sheamus niszczy dwóch potworów broniąc pas Hardcore

To Irlandczyk zniszczył tylko Big Showa, a drugi potwór czyli Brodus Clay w tej walce zainterweniował. Pomógł Celtyckiemu Wojownikowi trochę.

Christian pomaga obronić pas WHC Punkowi

Christian to nie ten co jest w WWE, a była to fikcyjna postać. Niby brat rodzony Punka, który zrobił sobie taki sam image. Nazywając postać moim imieniem właśnie myślałem o sobie :twisted:

Dzięki za bardzo dobre komentarze do gali PPV :)

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-269073

Odcinek 46

Monday Night RAW

24.06.2012:

Striker: Witamy serdecznie wszystkich fanów WWE!! Dzisiaj czeka nas jedna z najbardziej wyjątkowych gal czerwonego brandu. Na ten wieczór federacja przygotowała nam parę niespodzianek. Aby się dowiedzieć o jakie chodzi, nie musicie nic robić, a tylko zasiąść wygodnie na krzesłach i oglądać dzisiejszy epizod!! Ku mojemu boku przy stole komentatorskim siedzi Michael Cole. Mike może chciałbyś coś od siebie dodać???

Cole: Dziękuje Matt. Tak jak już wspominałeś to będzie coś bardzo wyjątkowego. W tym tygodniu i już za tydzień odbędzie się People's Choice!! Fani będą mieli do wyboru legendy z walki drużyn Goldberg-The Rock z zawodnikami obecnego rosteru. Pięknie się zapowiada. A ponadto jeżeli któryś z młodych wrestlerów pokona legendę to wystąpi w drugiej walce drużynowej. Federacja również zadbała o to, kto zostanie liderem. Na czele drużny stanie ten, kto wygra Battle Royal jako najlepszy z nich wszystkich!!

Striker: Owszem mam przeczucie, że rating fenomenalnie wzrośnie nie do porównania. Jak na razie RAW osiągało 3.4. Ciekawy jestem jaki będzie rating po dzisiejszym odcinku. Do porównania wojen ratingowych obu brandów Smackdown zbiera nie co więcej, bo 3.5.

Na ringu widzimy ''World Warriora'' Kavala ma zamiar powiedzieć kilka słów. My zatem przysłuchajmy się temu:

Jak dobrze, że to właśnie dzisiaj jest ten wyjątkowy odcinek RAW. Bardzo dobrze, bo chcę, aby każdy z fanów usłyszał co mam teraz do powiedzenia. Na ostatniej gali PPV Extreme Rules pokonałem samego mistrza wagi lekkiej, kto nim był to chyba każdy wie. Ricardo Rodriguez!! Amigo przechwalałeś się, że jaki to nie jesteś doskonały, wspaniały. Mnie wyzywałeś od najgorszych i widzisz jak skończyłeś, przekonałeś się na własnej skórze co to znaczy zadzierać z moją osobą!! Poturbowałem cię nieco lekko i jak się teraz czujesz?? Po zebraniu w tak pięknym stylu łomotu. Nie obchodzi mnie twoja odpowiedź, będziesz miał jakieś ale to wejdź do ringu. Skończysz jeszcze gorzej niż wcześniej. Nie ma przechwalaniem się Meksykiem, nie ma wspaniałego Rodrigueza, zostałeś pokonany i zrozum to, że za każdym razem będzie co raz gorzej z tobą. Pff... nie tylko z tobą, ale z każdym jednym zawodnikiem jaki tylko będzie miał coś przeciwko temu co uważam za słuszne nawet i Ty Undertaker!!

Dość nie ciekawa sytuacja. Undertaker pojawia się na arenie:

Fani szaleją!! Jest to powrót American Bad Assa!!! Callawy wjeżdża na arenę na swoim motocyklu, wchodzi na ring, wyrywa mikrofon swojemu byłemu?? przyjacielowi:

Słuchaj, słuchaj jeżeli tak sobie życzysz mój Mały przyjacielu to więc dobra!! Idź swoją drogą, miałem dobre zamiary co do ciebie i twojej przyszłości. Ale skoro sam tego chcesz, nie potrzebujesz mnie, nie potrzebujesz mojej pomocy. To patrz kto będzie z niej bardzo zadowolony, ten ktoś w mig cię rozwali i odbierze walizkę. Prawda jest taka, że ty sam jej nie zdobyłeś. Masz ją tylko przy swoim boku, i co najlepszego cię spotkało w tym biznesie to jej zdobycie i pasa wagi lekkiej. Patrz teraz uważnie!!!:

Widzę przerażenie w twoich oczach, czyżbyś się już zaczynał bać mój były przyjacielu??? To jest przyszłość WWE!! Ten gość zniszczy takich niedojdów jak Big Show, Husky Harris a nawet samego Sheamusa!! Nie musisz się na razie obawiać mojego nowego przyjaciela. Wasza walka nie odbędzie się już teraz a za chwilę. Nie musisz dziękować. A jeżeli jeszcze dążysz do tego czy to ty sam pokonywałeś swoich przeciwników to jesteś w błędzie. Było dokładnie tak jak mówił drugi niedojda z Meksyku.

Clay: Zaczekaj mistrzu!!

Undertaker: Brodus dla ciebie nie muszę być mistrzem. Mów mi przyjacielu lub po prostu Undertaker.

Clay: Okej bracie. A tobie Kaval co się stało?? Czyżbyś bał się, że to już dzisiaj stracisz swoją walizkę?? Nie trzeba było się tak dokładnie 5 minut temu jarać, spinać, bo zawsze ktoś lepszy, ha dużo lepszy się znajdzie. W tym przypadku to ja jestem!! Przez cały czas wiedziałeś, że jesteś blefowany prawda chłoptasiu??? To

po jaką cholerę to powiedziałeś?? Trzeba było siedzieć cicho, twoja przyszłość prysła niczym...

Kaval: Powiedz jeszcze jedno słowo, a pożałujesz tego!!

Clay: Co powiedziałeś?? Mógłbyś powtórzyć?? Pisków myszy nie da się dosłyszeć.

Kaval: Nie dość, że otyły to jeszcze głuchy... Mogę być myszą, ale ty będziesz słoniem. Ty będziesz Goliatem ja Dawidem!! Póki mnie nie pokonałeś grubasie to siedź cicho, nie ciesz się za wcześnie. Jak mój były przeciwnik. Bo jeszcze się o tym samym co on przekonasz!!

Clay: A to więc taki z ciebie mały kundel?? Spotykamy się na ringu!!

Brodus w drodze przy rampach, a Kaval nadal nie odpuszcza:

Undertaker!!! [Taker się odwraca] Jesteś ciotą zawsze chciałem ci to powiedzieć!! [Na ring wbiega Brodus Clay, częstuje swojego przyszłego rywala finisherem Falls Of Humanity!!]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.Single Match

Tyson Kidd vs Shelton Benjamin:

Końcówka Walki: Kanadyjczyk znajduje się w narożniku, Shelton rozbiega się spod narożnika znad przeciwka. Wskakuje na narożnik, tam gdzie jest jego rywal. Chwyta go za głowę, chyba chce wykonać Mug Shota. Nie udaje mu się to. Kidd wydostał się pomiędzy nogami, przechodząc pod nimi. Wymierza uderzenie łokciem w nerki przeciwnika. Dokłada do tego jeszcze jedno uderzenie. Teraz to on rozbiega się, Runing Dropkick. Wbił Gold Standara w narożnik, podchodzi pod niego, zaciąga go na akcję wysokiego ryzyka. Spider Suplex!! Tyson wciąż pozostaje na narożniku, zeskakuje z niego wykonując Diving Elbow Drop. Idzie za ciosem, podnosi czarnoskórego zawodnika. Zaciąga jego głowę pod swoje ramię, łapie za nogę Spinning Fisherman Neckbreaker!! Przechodzi do pinu 1..2..3!!

Winner: Tyson Kidd via Pinfall 3:15

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po walce znajdujemy się w pokoju GM'a Goldberga. Rozmowa pomiędzy nim a Christianem:

Goldberg: Cześć Christian. Sprowadziłem cię tutaj ponieważ mam bardzo ważną informację dla ciebie. Mam dobrą i mam złą. Od której zacząć???

Christian: Bo ja wiem Goldberg. Mów to co masz powiedzieć.

Goldberg: Twoja kontuzja jest w tym najbardziej znacząca. Nie możesz być w dalszym ciągu posiadaczem pasa United States...

Christian: Że jak?!? Jak to nie mogę??

Goldberg: Tak było, tak jest i tak będzie Christian. Twój pas zostanie ci odebrany. Mam dobre plany co do niego, potrzebna mi jest tylko twoja sugestia co o tym wszystkim sądzisz. Nie chodzi o to czy chcesz, czy nie, ale czy taki plan ci się podoba.

Christian: No dobrze Bill, zamieniam się w słuch.

Goldberg: Twój pas zostanie ci odebrany i na miano nowego mistrza zostanie zorganizowany turniej o niego. 8 zawodników będzie mogło spróbować swoich sił. Oczywiście ty również zostaniesz za to jak najbardziej wynagrodzony po powrocie zostaniesz z miejsca pretendentem do niego i będziesz miał szansę na zdobycie go jeszcze raz. Aha i to ty możesz wybrać skład całego turnieju tylko z jakichś lepszych zawodników, nie niszowych.

Christian: Szefie, jakbym tego nie wiedział. Pomysł mi się podoba, niech tak będzie. A jeżeli to ja mogę wybrać skład to tak: Alberto Del Rio, Dolph Ziggler, Justin Gabriel, John Cena, John Morrison, William Regal szanuję tego zawodnika więc szansa mu się należy, bo i tak nie dużo mu zostało do zakończenia kariery. Hunico, Husky Harris. Może być taki skład???

Goldberg: Jak najbardziej. Zapowiada się całkiem, całkiem ciekawie tylko nie rozumiem w tej walce uczestnictwa 3 zawodników, ale niech tak będzie.

Christian: Coś jeszcze szefie, czy to wszystko??

Goldberg: Nie. To już wszystko, dzięki.

2.Single Match

Justin Gabriel vs John Morrison:

Końcówka Walki: Widać, że ta dwójka wrestlerów bardzo się szanuje. Miłe gesty pomiędzy nimi są, po wykonaniu pięknych akcji. Zawodnicy albo się uśmiechają do siebie (nie za często), oklaski itp. W obecnej chwili Justin znajduje się na linach, które ma pomiędzy nogami. John wybija się z najbliżej znajdujących się lin przeciwka, Flying Chuck!! Gabriel wyleciał poza ring, Morrison rusza za ciosem wyskakuje ponad linami wykonując Corcksew Plancha. Następnie z kolei podnosi Afrykańską Sensację, wrzuca go do ringu Irish Whipem. A sam wchodzi na apron, chyba chce ponownie wyskoczyć ponad linami. Jednak tym razem będzie to akcja o nazwie Shooting Press Splash Rope!! Niestety nie udało się wskoczyć na Justina, ponieważ ten wystawił kolana. Na które Szaman Sexu nadział się twarzą. Były członek Nexusa teraz ma szansę!! Czy ją wykorzysta?!? Podnosi Johna, Irish Whip w stronę lin. Morrison odbija się od nich, trafia na Dropsualta od przeciwnika. 2 krotny mistrz pasów Tag Teamowych z 2011 roku wskakuje na narożnik!! Wykonuje 450 splash!! Przechodzi do pinu 1..2..3!! Po tak bardzo dobrej i widowiskowej walce były pretendent do pasa IC zaliczył kolejną porażkę na swoje konto.

Winner: Justin Gabriel via Pinfall 8:10

3.Single Match for Case

Kaval vs Brodus Clay:

Mastadon wchodzi na ring ma przy sobie mikrofon:

Moje starcie z tym oto mizernym pseudo zawodnikiem będzie jakąś kpiną!! Tym bardziej, że to zwykła stypulacja. Skoro Kaval jesteś taki dobry jak sam nie mówisz a śpiewasz to może zaproponujesz jakąś ciekawszą stypulację?? Chyba, że masz jakieś obawy co do straty swojej walizki, która i tak po tej walce Nie Będzie już twoja.

Kaval: Nie zmuszaj mnie do większych nerwów mamucie. Skoro nalegasz zatem dobrze. Niech to będzie hardcore match!! Zmiotę cię jak śmiecia!!

Clay: Uważaj Kaval, oj uważaj. Nie bądź zbyt napalony na to wszystko, bo jeżeli Undertaker będzie bardzo cięty na ciebie. To będziesz mógł liczyć na zwolnieniu, a po nim dokładnie będziesz zmiatać śmiecie z dróg. Chcesz walki hardcorowej widzę... to dobra niech taka będzie. Sheeeee!!!

Walka

:

Końcówka Walki: Brodus w bardzo brutalny i po wolny sposób niszczy swojego rywala. Serią potężnych uderzeń łokciem w tył głowy. Co uderzenie Kaval leci w stronę lin, odbija się od nich w stronę Mastadona a ten wymierza mu kolejne uderzenie. Prześmiesznie to wygląda. Łapie go w swoje łapy częstuje go potężnym Scoop Slamem w krzesło. Nie dobrze to wygląda, bardzo nie dobrze. Czyżby World Warrior miałby stracić swoją wygraną od Wrestlemanii z Money In The Bank?? Dotychczas nie miał tak wielkich problemów, ale żaden z jego przeciwników nie był tak wielki jak Mastadon i to jest właśnie to. Makabryczna przewaga warunków fizycznych. Low Ki nawet na chwilę nie doznaje spokoju, odpoczynku przez cały czas jest masakrycznie turbowany. Rywal podnosi go, odpycha na liny, clothesline!! Trzyma go za ręke, podnosi kolejny clothesline i kolejny!! ...[Oh My God reakcja od fanów]... Nadchodzi moment prawdy olbrzym objął swoją ofiarę ręką wokół szyi i czy to miałby być już koniec?? Czy to będzie Tonga Death Grip into Chokeslam?!? Podciągnięcie do góry... Mistrz wagi lekkiej wyrywa się. Zeskakuje na ring, dropkick to knee. Olbrzym już na kolanach, kolejnym ciosem jaki go spotyka jest Running Low Dropkick!! Senshi wbiega na narożnik, przygotowuje się do wykonania Ghetto Stomp!! Próba przypięcia 1..2..!! W ostatniej chwili potwór przerywa pin. Mastadon szybko pod wpływem ataku złości prawdopodobnie ADHD wstaje, biegnie wprost na rywala Falls Of Humanity!! To niesamowite!! Taka walka mało kiedy się zdarza. Po niespełna 20 sekundach po otrzymaniu akcji kończącej sam ją wykonał i został nowym posiadaczem walizki.

Winner: Brodus Clay 4:20

To nie wszystko co ma nam dzisiaj Brodus do pokazania. Wygłasza krótkie, bardzo krótkie promo:

Jak już mówiłem walizka będzie moja i jest moja!! Zostanie ona przez ze mnie wykorzystana!! Ale to nie to co chciałem Wam wszystkim powiedzieć. Dzisiaj do WWE powrócił mój stary, dobry przyjaciel!! Zapraszam Cię!!

Cole: Kto to jest?!? Czy to jest Kevin Nash?!? A może klon Andrewa Martina jak go wszyscy pamiętamy pod ring namem Test.

Striker: Nie mam pojęcia Michael...

Clay: Jackson Andrews powraca!! Nie mogłem się powstrzymać przyjacielu, aby Cię nie sprowadzić z powrotem. Od zawsze Cię szanowałem i nie zapomniałem o Tobie.

Andrews: Witaj Brodus przyjacielu!! Dziękuję Ci za to, jestem niezmiernie wdzięczny za to co dla mnie zrobiłeś. Wiedziałem, że na Ciebie mogłem zawsze liczyć i jak widać nie myliłem się. O proszę masz walizkę w swoim posiadaniu. Pamiętam tą walkę jak o nią walczyłem i jestem bardzo zadowolony z tego, że to właśnie ty ją masz. Czy przypadkiem Kaval jej nie miał?? Rozwaliłeś go, gdzie on jest???

Clay: Leży na ringu pół przytomny.

Andrews: Zaczekaj tutaj albo chodź ze mną. Muszę go przywitać!!

Jackson podniósł World Warriora. Zarzucił go na Powerbomb Hold... Przywitał go Jacknife Powerbombem!!!

4.Tag Team Match

Alberto Del Rio/ Ricardo Rodriguez vs Bobby Lashley/ John Cena:

Końcówka Walki: W ringu Ricardo oraz Bobby. Były mistrz wagi lekkiej znajduje się w nie najlepszej sytuacji. W narożniku rywal okłada go pięściami, clotheslinemi z miejsca na zmianę. Przechwycenie na Millitary Press Hold z takiej pozycji Dominator przeszedł w Spinebustera!! Skopiował tą akcję z movesetu Goldberga. Podnosi rywala, zakłada na nim dźwignię Dragon Slepper Hold. Nasz ulubieniec chyba za chwilę odklepie. Alberto nie ma zamiaru interweniować po ostatnim słuchaniu prom jego partnera. Do ringu wbiegają Gringo Killa!! Atakują oni razem i Lashleya i Cene pięściami. Jest z nimi również Sheamus, który zajął się Johnem, a reszta składu jego partnerem. Czarnoskóry zawodnik otrzymuje po kolei: Backstabbera, Spining Jump Heel Kicka, Swanton Bomb!! Jest już bezużyteczny, nie ma najmniejszych szans na to, aby pomóc Cenie. Chain Gang Soldier również otrzymuje podobnego combosa Backstabber, Spining Jump Heel Kick, Brogue Kick, Swanton Bomb.

Winner: Lashely and Cena via DQ 8:50

Hunico: Gringo nie bójcie się nas!! Nie mamy złych zamiarów wobec was. A mamy same dobre propozycje do was. Chcecie wysłuchać???

Del Rio: Widzisz ty tutaj kogoś kto by się czegoś bał??

Hunico: Na pewno się nie boisz??? Sheamus pokaż się chyba Cię nie widział. A teraz co powiesz???

Del Rio: Robi wrażenie. Jest dobry, ale nie najlepszy. Jaka jest ta wasza propozycja??

Hunico: Jak sami widzieliśmy przybiegliśmy wam na ratunek...

Del Rio: Jaki ratunek o czym ty mówisz?!?

Hunico: Niech ci będzie. Nie było żadnego ratunku okej?? To więc mamy dla was propozycję nie do odrzucenia ...[Alberto spogląda na niego ze swoją śmieszną miną]... A mianowicie chcę, abyście we dwóch dołączyli do naszej drużyny. Co wy na to?? Wszelkie pretensje, propozycje prócz sprzeciwów wchodzą w grę.

Del Rio: I tylko po to zaliczyłem przez was porażkę z tymi pajacami??

Hunico: Spokojnie, da się to naprawić. Sędzia jak sądzisz?!? No widzisz powiedział, że niczego nie widział. To jak???

Del Rio: A co mnie jakiś sędzia obchodzi?? Że niczego nie widział, chciałbym to sam bym popatrzył się na niego spod byka, a biedaczek nie wiedziałby co ma robić. Tu nie chodzi o to, a chodzi o moją dumę!! Rozumiesz?!?

Hunico: Zaczynasz mnie pomału Alberto denerwować. Czego nie chcę, ale ty mnie do tego zmuszasz. Doczekam się odpowiedzi czy nie???

Del Rio: Odpowiadam.... NIE!!

Hunico: Co powiedziałeś?!?

Del Rio: To słuchaj uważnie.... [sheamus poczęstował Alberta Brogue Kickiem]

Hunico: A ty?? Jaka jest twoja odpowiedź??

Rodriguez: A czy jeżeli odpowiedziałbym tak samo to czy mnie to też spotka???

Hunico: A jak myślisz?!?

Rodriguez: Hahaha żartowałem z tym pytaniem. Wiem przyłączem się, ale to ja będę waszym liderem!!

Hunico: Nie ma u nas takiego czegoś jak lider rozumiesz?? Wszyscy są na równym poziomie. Sheamus jest największy to do niego należą trudne sprawy do załatwienia, ja jestem najlepszy w gadce co sam z resztą widzisz. A Tyson i Epico są moimi braćmi, którzy czekają na swoją kolej ze mną. Przyłanczasz się??

Rodriguez: Muszę się jeszcze zastanowić.

Hunico: Dobra dam ci na to czas. Ale, gdy następnym razem zapytam cię o to musisz być w stu procentach pewny co do odpowiedzi.

---------

Reklamy

---------

Backstage:

Clay: Jackson musisz kogoś poznać. Ten ktoś jest najpotężniejszym zawodnikiem i najlepszą legendą tego biznesu. Tym Kimś jest Undertaker. To właśnie dzięki niemu mogłem Ciebie tutaj sprowadzić.

Andrews: Doprawdy?!?! To świetnie!! Widzę, że nie tylko tyle miłego mnie spotkało jak powrót, a poznanie się z moim idolem. To jest niesamowite Brodus jeszcze raz dziękuje Ci.

Clay: Nie ma sprawy. Hej Undertaker pozwól na chwilę.

Undertaker: No o co chodzi Clay??

Clay: Pozwól, że Ci kogoś przedstawię to jest ten gość o którym ci tak dużo mówiłem.

Undertaker: I co z tego kur**?!? Co mnie jakaś nowa morda obchodzi?!? Niech się cieszy, że dzięki tobie pozwoliłem mu powrócić. Niech lepiej pokarze co potrafi na ringu, tak jak ty. A nie jakiś cyrk tu odpieprza. [Do Jacksona] Myślałeś, że jak cię tutaj przywróciłem to, że chciałem cię tutaj?!? Chcesz to możesz zaraz wylecieć szybciej niż powróciłeś tutaj takich gości jest dużo, aż zbyt wielu...

Jackson: To może ich pozwalniać??? Takiego Lashleya co nic nie potrafi znalazłby się jeszcze ktoś.

Undertaker: Łoł zaskoczyłeś mnie żółtodziobie. Nie spodziewałem się tego, że coś Mi odpowiesz ale jeżeli jeszcze raz coś powiesz to skopie ci ten twój gruby zad i wylecisz stąd!! Rozumiesz?? No a za tydzień Brodus musisz być w dobrej formie czeka cię ciekawa walka. Nic się nie bój wprowadziłem nieco zmian do głównego komputera i będzie tak jak sobie zażyczę.

5.METable Single Match

Randy Orton vs Big Show:

Wrestlerzy rozpoczynają swoje starcie od klinczu. Big Show ma znacznie większe warunki fizyczne i dominacja przyjdzie mu z wielką łatwością. Ale najpierw udaje, że nie może dać Ortonowi rady. Sam się cofa, bez problemu przepycha Randy'ego w przód. Aż tu nagle obejmuje go za szyje, Choke Toss do tyłu w stronę narożnika. Legend Killer wstaje, opiera się o ring. W jego stronę zmierza biegiem przeciwnik Body Throw wbijający go w narożnik. Gigant ustawia swoją być może ofiarę na narożniku, skąd rzuca nim poza ring wykonując... Avalancha Scoop Slam!! Schodzi z narożnika, wychodzi z ringu. Podchodzi pod Predatora, łapie go za szyję dwoma łapami i wyrywa go do góry niczym Nathan Jones Shannona Moore'a. Ustawia go na nogach. Lekki uderzenie głową, cofa się do tyłu i... biegnie prosto na mistrza WWE Big Bootem!! To jest szokujące starcie syna Boba Ortona, niby jest posiadaczem najważniejszego pasa federacji a dostaje po du*ie od gościa, który był na ostatniej gali PPV pretendentem do Hardcore Championship belt. Największy Atleta na świecie wrzuca Randy'ego Irish Whipem do ringu. Po chwili sam do niego wchodzi... Nie!! Zostaje pięknie zaskoczony, gdy wystawił głowę pod linami otrzymał w nią knee dropa. Olbrzym stoi zamroczony, opiera się o ring. Przyszły przeciwnik CM Punka schodzi z ringu, próbuje wepchnąć całą swoją siłą olbrzyma do ringu. Udaje się mu. The Giant leży na środku ringu, Apex Predator wskakuje na narożnik Diving Knee Drop!! 1..2..!! Nie, to jeszcze nie koniec. Paul przerwał pin w ostatniej chwili. Półprzytomny próbuje się jakoś podnieść jedynie Viper przeszkadza mu w tym, uderzając go kickami. Po 4 kopnięciu Big Show łapie go za nogę, wstaje, chwyta swojego przeciwnika za szyję Chokeslam!! 1..2..!! Do ringu wbiegł Sheamus, a wraz z nim po chwili Brodus Clay zaczynają obijać Wrighta. Double Suplex, następnie z kolei jeszcze jedna akcja podwójna Spera + Chop Block. Mastadon pomaga wstać Zabójcy Legend... Sheamus między czasie wniósł stół do ringu... Były ochroniarz Snoop Dogga wraz z mistrzem WWE obejmują Biggest Athlete on the world pod double suplex przy stole. Zaciągnięcie i tak też się dzieje!! Randy Orton z pomocą dwóch innych olbrzymów pokonuje Big Showa.

Winner: Randy Orton via KO 20:00

Sheamus chwyta za mikrofon:

Big Show, Big Show, Big Show... Taki z ciebie jest trudny rywal do pokonania, że postanowiłem dać ci drugą szansę na zdobycie mojego tytułu. Tak samo skończysz a nawet i gorzej, czym się moja destrukcja na tobie zakończyła??? Kilkoma marnymi rozcięciami?? Teraz rozwalę ci głowę!! Tak rozwalę ci głowę, będzie tak jak mówił podczas wywiadu z Toddem Grishamem. Ty Brodus z czego rżysz?!? Ciebie to też się tyczy będziesz moim drugim przeciwnikiem!! I tobie też głowę spłaszczę!! Nie ważne jak, nie ważne kiedy, nie ważne gdzie, ważne, że mam kogo zniszczyć!! Zawsze to o jednego gościa w jednym starciu więcej, więcej do Hall Of Fame!! Wiecie co to takiego jest to całe Hall Of Fame?!? To jest coś, gdzie wy dwaj znajdziecie się jako pierwsi wasze nędzne, żałosne twarze będą tam wisieć. Od dzisiaj mam nowy nick Łowca Głów!! Hunter Heads!! Śmiejesz się z tego grubasie?? Zobaczymy jak będzie ci wesoło, gdy zmiażdżę ci głowę, a nożem wytnę ci na twarzy wielki uśmiech obejmujący całą średnicę twojej głowy!! Ja Celtycki Wojownik, ja reprezentant Celtyckiego krzyża zniszczę was!! Podpalę!! Zmiażdżę!! I tak będzie zobaczycie sami.... [sheamus rzucił mikrofonem o twarz Big Showa] WWE RAW dobiegło końca.

_________________________________________________________________________________________________________________

:arrow: Nowym posiadaczem walizki zostaje Brodus Clay. Federacja ma w planach krótki feud pomiędzy tym zawodnikiem a byłym jej posiadaczem Kavalem.

:arrow: Do Gringo Killa dołączył Ricardo Rodriguez

:arrow: Jackson Andrews powrócił do WWE. Dołączył do Brodus Claya, razem będą tworzyć Tag Team.

:arrow: Za 2 tygodnie zostanie ruszony pomysł z Turniejem o pas US.

:arrow: Za tydzień odbędzie się specjalny dwu godzinny odcinek WWE RAW People's Choice. Pojedynki legend z zawodnikami aktualnego rosteru.

Karta na Summerslam:

:arrow: Clash Of Champions

CM Punk (WHC c) vs Randy Orton (WWE c)

Sheamus © vs Brodus Clay vs Big Show

Uwaga: Karta może ulec zmianie.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-269585

Odcinek 47

Friday Nigh Smackdown

28.06.2012:

Przed oficjalnym otwarciem gali komentatorzy rozpoczynają pomiędzy sobą rozmowę na temat dzisiejszego Smackdownu:

JBL: Witamy serdecznie wszystkich fanów WWE!! Zgromadzonych tutaj i przed telewizorami. Dzisiaj wydarzy się coś bardzo ciekawego. Dwójka zawodników z obecnego rosteru zmieniła swój ring name na jaki i kto to konkretniej na razie tego się nie dowiemy. W trakcie gali wszystko wyjdzie jak na tacy. Ja kompletnie nie wiem czego mogę się spodziewać, a ty Tazz wiesz może o kogo chodzi??

Tazz: Być może wiem. Mam przypuszczenia, że to może być albo Richie Steamboat albo Seth Rollins lub też Jack Swagger. Ktoś kto może liczyć na wielką przyszłość, ale z obecnymi ich nazwami trudno będzie im się wybić gdzieś wyżej i liczyć na coś lepszego.

JBL: No dobrze, dobrze. A mógłbyś uzasadnić nam dla czego tak sądzisz??

Tazz: Richie dla tego, że miał ojca podobnie jak co nie którzy zawodnicy. Ale do niego ten sam gimmick co miał jego ojciec nie pasuje. Nie potrafi się odnaleźć. Rollins miał dobry początek, a po odejściu od CM Punka gdzieś zniknął. W ogóle Seth powinien zmienić swój image, bo nikt nie będzie patrzył na niego jak na kogoś kto będzie w przyszłości sobą, a będzie kopią Brooksa. Swagger dobry... znakomity jest w ringu pod względem połączenia siły i techniki w jedno. Sam wiesz jak to z nim teraz jest.

JBL: To chyba nie tylko ja wiem, a każdy jeden fan. Strasznie mi go szkoda, no ale cóż na to poradzić. A my zapraszamy teraz na Smackdown!!

Na ringu Daniel Bryan z mikrofonem w dłoni:

[W ignorancki sposób] Witam, witam wszystkich. Słyszałem, że dzisiaj na gali jakichś dwóch zawodników ma zmienić swój ring name. Czy nie lepiej byłoby zrobić sobie chwilę przerwy a później po raz drugi zadebiutować jako ktoś inny??? Cóż widać, że myślenie nie które osoby tutaj boli. Tak wraz z wami wszystkimi myśleliście, że przegram na Extreme Rules. A ja wygrałem w bardzo dobry, brutalny i Mój ulubiony sposób. Z wielką radością patrzyłem jak Morrison cierpi w moich rękach. No cóż długo nie mogłem patrzeć, bo ten pajac wepchnął mi palca w oko, myślał pewnie i on, że wygra. A tutaj dla was wszystkich szokująca niespodzianka To Ja Wygrałem!! Przez nie długi czas zauważyłem, że jest jeszcze ktoś w tym biznesie, kto jest równie dobry jak ja. Tym kimś jest były uczeń Undertakera Kaval. Bardzo dobry i równy z niego gość. Przez to chciałbym cię tutaj zaprosić do ringu.

Kaval: Słucham Bryan o co chodzi??

Bryan: Podejdź bliżej, nie bój się nie jestem frajerem. A teraz słuchaj przy wszystkich tych samych siebie fałszowanych niby znawców Wrestlingu. Mam do ciebie propozycję załóżmy razem Tag Team. Jesteśmy bezlitosnymi skur**elami, którzy dosłownie niszczą w przepiękny sposób swoich rywali w ringu. A razem stworzylibyśmy i entertaiment i wrestling. Co ty na to?

Kaval: Bardzo dobry pomysł Daniel i to na prawdę bardzo dobry. Obaj jesteśmy posiadaczami pasów co prawda ja mam mało znaczący, ty masz dużo lepszy. Ale nie myśl sobie, że tymi słowami chciałem ci powiedzieć, że ci zazdroszczę, bo tak nie jest. Nie mam nic przeciwko, jestem z tobą!!

Bryan: Cieszy mnie twoja decyzja Kaval. Myślę, że razem ze sobą będzie się wspaniale współpracowało. Pomogę ci odzyskać twoją walizkę jak tylko będe mógł. Ty będziesz wspomagał mnie, a ja tobie.

-----------

Reklamy

-----------

Po reklamach na ringu możemy zobaczyć Michaela Tarvera i Skipa Sheffielda:

... Od dzisiaj nie nazywajcie nas Michaelem i Skipem a Crispinem i Rybackiem!! Od ostatniej naszej dyskusji o naszym Tag Teamie doszliśmy do wniosku, że jako The Saviors byliśmy nikim. Oczywiście ja wcześniej znaczyłem bardzo dużo, ale nie potrzebnie stworzyłem tą drużynę. Jestem Crispin i jestem pół człowiekiem pół doskonałością!! Moja doskonałość zobaczycie sami w moich walkach!! Ryback jest moim przyjacielem, nie skrywam tego, że nie miałem chęci mu skopać du*py po naszej kłótni. Ale na szczęście wyjaśnił mi po zakończeniu epizodu co miał na myśli i było to bardzo dobrą myślą. Ryback masz coś do powiedzenia???

Ryback: [jego mic skill jest identyczny jak Kozlova] Ja chcę tylko powiedzieć, że wy wszyscy tutaj pożałujecie zwątpienia w nas!! Wy wszyscy zaznacie pokory i spadnie na was ciężkie coś czego nie da się opisać słowami. Będziecie błagać o litość, ale ta siła i tak nie będzie na wasze jęki zwracała uwagi. Będzie was niszczyć po woli, aż nie zrównacie się z ziemią. Powiem, że pierwszą ofiarą tego czegoś zostałem ja. Drugim będzie Sheamus. Trzeba go nauczyć co to znaczy być niszczycielem, nie takim który niszczy skacząc po głowach. A takim, który potrafi nawet samym wzrokiem rozwalić przeciwnika. Spójrzcie mi w oczy, co widzicie??? No właśnie nic, moja dusza jest pusta, mroźna. Nie zna słowa miłość, przyjaźń, lojalność a zna tylko to czego wam nie mogę powiedzieć, bo zostaną porwany całkowicie.

Crispin: Nawet Undetaker nie jest tak potężny jak Ryback!! To niby są podobni goście, ale jeden drugiemu nie dorasta do pięt. Co się stało ze Skipem tego się nie dowiecie ponieważ ani ja ani on sam nie wie co się dokładnie stało. Przerażające jest to. To wszystko. Ryback siadaj przy stole komentatorskim, bo ja teraz pokarzę im wszystkim moją doskonałość.

1.Single Match

Crispin vs Local competitor:

Końcówka Walki: Lokalnym za wodnikiem jest Kofi Kingston. Zawodnicy znajdują się obecnie w narożniku, gdzie The Iron okłada swoją ofiarę potężnymi uderzeniami po całym ciele. Na zakończenie serii pada Power Right Straigh Punch. To uderzenie pięścią może zdecydować o zakończeniu walki, ale The Wolf (nowy nick) nie chce tego wykorzystać. Nie przechodzi w pin, a podnosi Kofiego. Ustawia go w narożniku, zrzuca go z niego wykonując Avalancha T-Bone Suplex. Idzie za ciosem znowu go podnosi, Head Lock to Suplex. Nie puszczając głowy Kingstona zakłada mu dźwignię Arm Triangle Choke!! Jobber odklepuje.

Winner: Crispin via submission 2:00

--------

Kolej na walkę drugiego członka Tag Teamu Rybacka

2.Single Match

Ryback vs Alex Riley:

Końcówka Walki: Od samego początku RyBack nic nie robi, a stoi w miejscu jak słup. Jedynie nie pozwala się podnieść Alexowi, tylko na zbieranie uderzeń pięścią. Criship podchodzi pod ring, powiedział jakieś słowo najprawdopodobniej ''Kill Him''. Shreder from Texas (nowa ksywa) dostał ataku adrenaliny po tych słowach, przeraził Rileya swoim nagłym okrzykiem. Były pomagier The Miza tak się wystraszył, że aż nie wie co ma robić według niego najlepszym rozwiązaniem jest ucieczka. Schodzi z ringu, biegnie w stronę backstageu. Ryback biegnie za nim. Niepotrzebnie Riley się odwraca, otrzymuje Running Lariata. Następnie już tylko służy jako worek treningowy rywal rzuca nim jak tylko chce i gdzie tylko chce. Totalna destrukcja zapada na arenie. Szybki Powerbomb na schody, zaciągnięcie Irish Whipem do narożnika. Tam ciąg dalszy demolki, nie dobrze wygląda cała ta sytuacja. Nareszcie Ryback zaciąga ofiarę do Fisherman Suplex trzyma ją przez dłuższą chwilą w takiej pozycji demonstrując swoją siłę. Spada na dół Fisherman DDT!! Przechodzi do pinu 1..2..3!! Po wygranej Crispin wskakuje do ringu razem z przyjacielem zaczynają obijać uczestnika NXT 2 sezonu. Strasznie kiepsko to wygląda.Po obitego wrestlera przychodzi ekipa medyczna z noszami.

Winner: Ryback via Pinfall 2:30

Po udanych zwycięztwach zawodnicy sięgają po mikrofon:

Crispin: Słowa, które teraz powiem będą skierowane do Kind Of Bomb!! I jak podobało się wam?? Znaleźliście już godnych przeciwników czy jeszcze nie?? A może mamy jeszcze inaczej się zaprezentować pokonując waszą dwójkę na następnej gali PPV?? Jeżeli przegramy nie będę decydował za Rybacka to ja odejdę z tego biznesu, jeżeli wygramy to wy możecie dalej istnieć. To jak będzie wchodzicie na taki układ i teraz będzie nasza kolej??

Na arenie słyszymy Theme Song:

Daniels: Obawiam się, że wasza droga dwójka musi jeszcze sporo poczekać!!

Crispin: Ach tak co masz na myśli??

Daniels: Wraz z Alexem musieliśmy długo czasu siedzieć w swoich domach nic nie robiąc. Czekać, aż te 2 tygodnie miną. Chociaż sam nie wiem, dla czego z powodu Tomka musieliśmy wszyscy zostać zawieszeni. Wasza droga dwójka musi poczekać w innym wypadku zostaniecie skazani na porażkę z nami. Nie obchodzi mnie to kogo przed chwilą pokonaliście, bo to nie byli nawet przeciwnicy. Rywalizująca federacja Main Streamowa się rozpadła powód był prosty zawodnicy nie chcieli już tam walczyć. Nieustannie nie dostawali walk nawet mój dobry, stary przyjaciel AJ Styles. Pushowali tam tych zawodników co nie powinni, a teraz jak na razie są bezrobotni. A taka dwójka jak wy dla mnie to żaden przeciwnik proszę was zrozumcie to zanim będzie za późno. Jeden udaje, że został opętany przez szatana, a tak na prawdę to się czegoś naćpał. Drugi udaje, że jest pół doskonałością jaką doskonałością?!? Zgapiłeś catchplatche od Montela Vontariusa Portera i sam nie potrafisz wyjaśnić dla czego samego siebie tak nazwałeś. Wasze nowe nicki kto to wymyślił?!? Znowu wy sami?? Dajcie spokój. Tak na prawdę nikt was się nie boi, bo jesteście żałośni. Nie domagajcie się walki z Kind Of Bomb, bo to my ją dostaniemy nie wy. Macie jakiś sprzeciw zaraz możemy to wyjaśnić w street fight'cie Tarver!!

Crispin: Nie mów do mnie tak tylko Crispin. Jestem Crispin nie żaden Tarver!! Chcesz street fightu? Nie ma sprawy. Odpowiada ci następny tydzień???

Daniels: Widzę, że ktoś tutaj się denerwuje... Następny tydzień hmmm nie, nie odpowiada mi. Chcę już dzisiaj walczyć!! To więc jak??

Crispin: Skoro chcesz dzisiaj to nie ma problemu. Ryback się z tobą zmierzy.

Daniels: A dla czego on a nie ty?? Boisz się!!

Crispin: Posłuchaj ku*** chcesz ze mną walczyć to proszę bardzo!! Już teraz w tej chwili chodźmy na ulicę!!

Zawodnicy poszli się okładać pięściami na ulicy.

Walka

:

W okół nich jest tłum zawodników. Połowa z nich kibicuje Chrisowi, a druga Crispinowi. Trzymają gardę jako pierwszy z nich rusza do ataku Fallen Angel z próbą obalenie i sprowadzenie przeciwnika do parteru. Crispin nie pozwala się przewalić, atakuje z góry serią uderzeń Muay Thaiowskich łokci w kark rywala. Daniels odczuwa te uderzenia, ale

nie postanawia puścić Irona wyrywa go do góry na jedno ze swoich ramion. Ground and Pound!! Okłada w dosiadzie swojego nieprzyjaciela. The Wolf wydostaje się z niekorzystnej pozycji przerolował rywala zrzucając go z siebie i przekręcając całą sytuację na swoją korzyść. Teraz to on jest na górze próbuje uderzać, ale nie mu nie wychodzi. Wstaje, pokazuje byłemu wrestlerowi TNA aby i on wstał. Walka przenosi się do stójki. Tam z kolei padają low kicki od Chrisa i niespodziewany nokautujący prawy prosty!! Członek powracającego Tag Teamu wygrał Street Fight.

3.Triple Threat Match

Wade Barrett vs Drew McIntyre vs Jack Swagger:

Końcówka Walki: Europejczyk o imieniu Barrett obija w narożniku drugiego Europejczyka seriami uderzeń. Amerykaniec znajduje się poza ringiem ponieważ został wyrzucony przez jednego ze swoich teraźniejszych przeciwników tam Power Bombem. Zmiana strony dominacji teraz jest całkowicie na odwrót Szkota nie obija Anglika podobnie, tylko w nieco inny sposób. Częstuje go knee dropami po tułowiu. Do ringu wbiega Swagger Runing Clothesline w tył głowy McIntyre'a. Po czym bezpośrednio od tyłu podciąga go za nogę, próba założenia akcji kończącej Ankle Lock!! Interwencja ze strony Wade'a Big Bootem w twarz rywala. Teraz to on usiłuje zaciągną Drewa na swoje barki Wasteland!! Przejście w pin 1..2..!! W ostatniej chwili odliczanie zostaje przerwane przez Jacka Elbow Dropem w tył głowy Jackala. Ponowna próba i tym razem skuteczna założenia Ankle Lock, która decyduje o werdyjcie starcia!!

JBL: To niesłychane Tazz!! Na samym otwarciu dzisiejszego odcinka rozmawialiśmy o tym zawodniku i o jego niewidocznej dla nas wszystkich przyszłości w WWE. A teraz zdominował dwóch wrestlerów z wyższych półek. Bardzo się cieszę, że w końcu coś mu się udało.

Tazz: Tak, tak wszyscy się cieszymy, że hura nie żartuję.... Ha!! JBL jeżeli już ktoś się cieszy z wygranej tego tandetnego zawodnika to tylko ty, a nie ja!! Ja wiem z kogo się ciesze, a z kogo nie więc nie wmawiaj mi tutaj, że się ciesze z niego. Tak nie jest JBL, tak nie jest!!

JBL: No dobra Tazz... ale sam tak mówiłeś.

Tazz: Zmieniłem swoje zdanie rozumiesz??

JBL: Wiesz Tazz nie z resztą ja a my wszyscy od dłuższego czasu nie jesteśmy w stanie zrozumieć twoich decyzji. Jak jest tak, za chwilę inaczej. Od czego to wszystko zależy?? I czemu tak szybko zmieniasz własne zdanie??

Tazz: No właśnie własne zdanie!! Czy tak?? Więc takie mam zdanie... A prawda jest taka, że nie lubię cię JBL. Przez to tak mało mam do powiedzenia i olewam to co ty do mnie mówisz. Gdyby tutaj zamiast ciebie ktoś inny by był zdecydowanie dużo więcej bym mówił!!

JBL: Do czego zmierzasz swoją wypowiedzią??

Tazz: Chcę z tobą walki już nawet dzisiaj!!

JBL: Wiesz Tazz... dobra, niech ci będzie. Zmierzę się z tobą. [zapadła cisza po zaskakującej rozmowie komentatorów]

Na arenie słyszymy theme...

...

Czy wy na prawdę myślicie, że chce się komuś oglądać dwóch ledwo obijających się dziadków?? Jesteście obaj w błędzie. Nikt nie czeka na to, a wszyscy pragną tylko mnie!! Jedynym rozwiązaniem na waszą tandetną rozmowę nie jest już pseudo walka pomiędzy wami, a ze mną. Zakończyłem karierę Bookera T, Goldusta do kompletu pozostało mi jeszcze ich kilka. Wliczają się w to i wasze!! Koniec z wami, bo to jestem ja Legend Hunter!! Jestem w pełni świadomy tego, że mój były lider z Legacy miał kiedyś podobny nick Legend Killer, ale on nie dokończył swojego dzieła. W jakimś tam stopniu mam szacunek dla niego, ale nikt z nas Ted, ja nic nie zyskał na tym. Ja zapracowałem sobie na wszystko sam i pokarzę wam prawdziwego łowcę legend!! Pierwszymi w drugiej kolejności będą JBL i Tazz. A co wy na to dziadkowie???

Tazz: Mój synu...

Rhodes: Że jak... ja mam jednego ojca, ty nim nie jesteś. Nawet mu nie dorosłeś do pięt. Więcej razy nie nazywaj mnie w ten sposób.

Tazz: Jestem stanowczo przekonany, że dałbym ci radę. Walczymy za tydzień!!

Rhodes: Okej, okej niech ci będzie. Nasza walka w przyszłym tygodniu. A ty JBL szykuj się, bo twoja ze mną nie co dłużej, bo za dwa tygodnie!!

4.Tag Team Match

Kaval/ Daniel Bryan vs CM Punk/ Elijah Burke:

Końcówka Walki: Jednym z openerów dla nowego Tag Teamu jest The Best In the World CM Punk. Debiut Kaval i Daniela Bryana jako Tag Team zwracając uwagę na skład walki już jest bardzo udany. Ale czy coś więcej z tego wyjdzie? Obecnie zawodnicy znajdują się przy linach, które są wykorzystywane przez World Warriora. Umocnił ucisk dźwigni na rękę Burke'a dzięki nim. Low Kick w dolną kończynę rywala, następnie Acrobatic Clothesline. Dobra pod względem brutalnej techniki akcja. Uwalnia rękę przeciwnika z dźwigni, nie do końca wyciąga ją jedynie z lin. Zaciąga Arm Bar na leżącym Elijahu, dokonuje zmiany z Amerykańskim Smokiem. Zmiana też dokonana w charakteryzujący sposób tą dwójkę. Podwójna akcja z Arm Barem i lekkim naskokiem stomp znad lin na jedną i tą samą ręke. Bryan usiłuje ruszyć za ciosem, jednak nadziewa się na niespodziewanego jawbreakera. Dinero to wykorzystuje, krótka seria łokci kończąca się podcięciem na glebę tzw. STO. Rusza szybko w stronę swojego narożnika, a tam z kolei dokonuje zmiany z Brooksem. Punk zakłada Bryana na swoje barki, chce już zakończyć walkę GTSesem!! W ostatniej chwili posiadacz pasa międzynarodowego sprytnie przechwycił wystawione kolano przez Philipa, łapiąc je i jakimś cudem przerolował go tak, że teraz założył Regal-Plex!! Czy to już wszystko, czy to koniec walki?!? Tak!! Niesamowite CM Punk odklepał!!

Dragon Warriors sięgają po mikrofony:

Nie lubię się przechwalać co już zdążyliście zauważyć. Ale ja i Kaval pokonaliśmy samego CM Punka!! Rozumiecie to jakie jest wtedy uczucie, gdy przez ciebie ktoś taki poddaje się!! Nie, nigdy tego uczucia nie doświadczycie, aby to osiągnąć trzeba być Kimś z jajami i dobrą logiką, przepiękną techniką!! A nie takim marnym Elijahem Burkem. Ale mniejsza o tego drugiego, bo to żaden przeciwnik. Z całym szacunkiem odniosłem się do CM Punka, szanuję go. Ale musi wiedzieć, że ktoś kiedyś może go pokonać. Nasz Tag Team powstał już dzisiaj, jesteśmy nowi, a zobaczyliście na ile nas stać. Przez to domagam się walki z Kind Bomb. To żadni przeciwnicy, chcieli godnych przeciwników to muszą i ich dostaną. Jeżeli ktoś planuje pokrzyżować nam te plany, możemy i też jego pokonać. Dla nas to żadna przeszkoda, a kolejna lekcja z której będziemy bardzo zadowoleni.

Słyszymy theme:

Shelley: Lekcja czy tak przed chwilą powiedziałeś Daniel?? Niezmiernie cieszy mnie twoja wypowiedź, bo jeżeli zamierzacie z miejsca stać się pretendentami musicie najpierw pokonać nas obu. Ta lekcja będzie trudna do odrobienia, bo my nie poddamy się łatwo. I do samego końca będziemy walczyć. Nie po to wróciliśmy tutaj po dwóch tygodniach zawieszenia z głupoty pewnego kretyna, któremu chciało się kraść i napadać. Mam dla was propozycję z tą walką, może jakoś ją urozmaicimy, coś dorzucimy do niej?? Mam na myśli jakąś specjalną stypulację.

Bryan: Witam was odpady Urban Anarchy. Cieszę się, że chcecie dorzucić do nas swoje marne trzy grosze. Ale niech tak też będzie, nie mam nic przeciwko temu. Stypulacja a niech to będzie Extreme Rules Match.

-------

Reklamy

-------

5.ME Single Match

Batista vs Sheamus:

Dwóch potworów w ringu. Jeden domagający się godnych pretendentów do walki z nim o pasy Tag Teamowe. Drugi chcący spłaszczenia głowy Big Showa przez niego samego. Który z nich okarze się być lepszym monsterem?? Gong!! Rozpoczynają od zmagań w klinczu. Celtic Warrior po krótkim czasie, przechwycił sprytnie Dave'a w taki sposób, że znajduje się za jego plecami. Back Side Slam, Animal sprowadzony do parteru. Boczny Head Lock... po chwili Batista wstaje, uwalnia się poprzez uderzenia łokciami w korpus Great White'a. Wykonuje Irish Whipa do najbliższego narożnika, biegnie za nim, dobija Irlandczyka Running Lariatem!! Wyjątkowo szybko chce zakończyć walkę, podcięcie nóg, przechodzi w Ankle Lock!! Posiadacz pasa Hardcore Championship wydostaje się z akcji kończącej zwierzaka!! Wykonał roll-up, a rywal poleciał w liny, od których się odbił. Wbiega w łapy rudawego zawodnika Irish Curse!! Czy już za chwilę będzie koniec walki?!? Sheamus rozpoczyna tauntować do High Crossa!! Wpycha głowę Zwierzaka pod swoje nogi, zaciąga na HiJack Hold iii... Dave unika finishera. W dość prosty sposób Great White nie ma na tyle siły, aby ważącego 140 kg. zawodnika poczęstować swoją akcją kończącą. Animal zeskoczył, bezpośrednio wykonuje Chop Block w podkolano. Rozbiega się, odbija od lin Low Running Big Boot prosto w twarz psychola. Dokłada do tego Elbow Drop, a po chwili sam wpycha głowę swojej być może ofiary pod swoje nogi. Zaciągnięcie do Powerbomb Hold.. Tak jest Batista Bomb!! Przejście w pin 1..2..3!! W tym pojedynku lepszym okazał się być Dave Batista, dopisując kolejną wygraną na swoje konto. Smackdown dobiegło końca.

Newsy:

:arrow: Daniel Bryan i Kaval od dzisiaj stanowią Tag Team o nazwie: ''Dragon Warriors''. Za tydzień czeka ich starcie drużynowe przeciwko Chrisowi Danielsowi i Alexowi Shelley'owi.

:arrow: Za tydzień odbędzie się Peoples Chocie, w którym fani będą mogli wybrać aktualnych zawodników oraz do tego stypulacje. A na RAW będą mieli do wyboru legendy.

Karta na Summerslam:

:arrow: Clash Of Champions

CM Punk (WHC c) vs Randy Orton (WWE c)

Sheamus © vs Brodus Clay vs Big Show

Uwaga: Karta może ulec zmianie.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-269831

No to tak, nie wypatrzyłem żadnych literówek, za cowielki plusik, ogólnie dobrze rozwijają się u ciebie feudy, co również jest atutem twego diary. Są bardzo miłe dla oka dialogi, plus oczywiście również. Na ostatniej gali widać jest, że skupiłeś się tylko praktycznie na Crispinie i Rybacku, a nie podbudowałeś main eventu pod galę żadnym segmentem. Za galę mogę Ci dać 5/6 :) pozdróweczka.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-269979

Odcinek 48

Monday Night RAW

1.07.2012:

Cole: Witamy wszystkich fanów zgromadzonych tutaj na arenie oraz przed telewizorami. Dzisiejszy odcinek będzie wyjątkowy... szczególnie wyjątkowy. Fani będą mieli okazję wybrać dla legend jako przeciwników zawodników z obecnego rosteru. Oraz sam prezydent WWE ma aż dwie bardzo ważne dla nas wszystkich wiadomości. Matt może powiesz coś w tej kwestii???

Striker: Oczywiście, że powiem. Dzisiaj na tej gali specjalnie dla państwa powrócą legendy na jednorazową walkę!! Kto to dokładnie będzie... Już mówię: Masked Kane, Shawn Michaels, sam szef WWE Stone Cold Steve Austin, Triple H, Goldberg oraz być może William Regal. Każdy zwycięzca o ile taki będzie z obecnego rosteru będzie mógł zawalczyć w składzie jednego z Teamów na Survivor Series. Zająć jedno z 5 jak na razie wolnych miejsc. Lider będzie dość w ciekawy sposób wybrany, będzie nim zwycięzca Battle Royal, a z tym meczem wszystko w swoim czasie. A my zapraszamy na najnowszy odcinek czerwonego brandu!!

Po otwarciu gali widzimy Stone Colda, który ma dwie Bardzo ważne wiadomości dla każdego jednego fana:

Witam. Chciałem powiedzieć wam tylko kilka zdań, które mają bardzo duże znaczenie. Nie tylko dla mnie, ale też i dla was. W związku z tym, że bookerzy WWE nie mają pomysłu, pojawiły się narzekania, nie porozumienia. Doszedłem do wniosku, że najlepszym pomysłem na rozwiązanie byłoby przywrócenie brandu ECW, kto miałby się tam znaleźć już wam mówię: The Miz, Evan Bourne, Sheamus, Wade Barrett, Ryback, Crispin, Seth Rollins, Elijah Burke, Curt Hawkins, R-Truth, Shelton Benjamin, Bobby Lashley, Derrick Bateman, Shad. Pierwszy epizod już jutro, głównym pasem brandu będzie Hardcore Championship. Myślę, że wszyscy jesteśmy z tego bardzo zadowoleni. Drugą informacją jest to, że nasza malutka konkurencyjna federacja upadła. Nie ma już TNA. Powodem jest bankrut, do którego głównie przyczynił się wasz były, wielki idol Hulk Hogan. Jego głupota jest nie do opisania. Nie chce mi się mówić o tym człowieku... W najbliższym czasie możecie spodziewać się kilka miłych i nie miłych niespodzianek powiązanych z jej brandem. I w końcu Batista oraz Rob Van Dam otrzymają swoich godnych przeciwników!! To wszystko, dziękuje.

1.Single Match

Goldberg vs ???

Bardzo ciekawie zapowiada się opener gali. Kogo wybiorą fani na przeciwnika dla Billa?? Czy to będzie A.Kaval B.Bobby Lashley C.Brock Lesnar?? Głosowanie rozstrzygnięte, ankięte wygyrwa... to niesłychane World Warrior!! Jeżeli uda się Kavalovi pokonać samego generalnego menadżera jego brandu jakimś cudem to pokarze, że jest dużo wartym zawodnikiem, bo w prawdzie rozpoczął konflikt z Undertakerem. Stypulacja bez wyliczeń poza ringiem.

Końcówka Walki: Goldberg od samego początku pojedynku dominuje nad bezbronnym przeciwnikiem. W tej chwili obija go poza ringiem. Wyniesienie na Millitary Press Hold przy barierkach, rzuca nim w taki sposób, że były posiadacz walizki uderzył twarzą o barierkę. Następnie Irish Whip na schody, które uległy rozwaleniu, odsuneły się lekko od narożnika. Da Man łapie w klincz Senshiego, podchodzi z nim pod narożnik z zewnętrznej strony. Łapie go za głowę i uderza nią o sam bok narożnika. Uderzał do momentu, aż pojawiła się krew. Wrzuca swoją ofiarę do ringu, przygotowuje się do wykonania Speara!! Czy to wystarczy, aby zakończyć walkę?!? Bill rozpoczyna bieg, ale jednak trafia w narożnik. Low Ki w ostatnim momencie odsunął się. Podchodzi pod menadżera RAW, jeszcze raz shoulder to corner. Przepycha go w szybkim tempie na środek ringu i jeszcze szybciej wbiega na narożnik skąd wykonuje Ghetto Stomp!! To jest niesamowite, niewiarygodne!! Przechodzi do pinu 1..2..3!!

Po sukcesywnej walce łapie mikrofon:

Pokazałem wam po raz kolejny, że jestem wielką przyszłością tego biznesu!! Porażka z wcześniejszego tygodnia nie do mnie nie trafia!! Jaki to ma sens, że to ja startowałem w Money In The Bank, wygrałem walizkę. Co prawda kantem, ale miałem szczęście i to mógłby być przecież każdy. Ja jestem nie winny temu, że to mi się poszczęściło. Wygrałem, udowadniałem wam z tygodnia na tydzień, że jestem godnym posiadaczem niszczeniem wszystkich wyznaczonych przez Takera zawodników. A to co było w tamtym tygodniu, to ja nie wiem co to za kretynizm!! Jedna nieudana walka i już mogę zapomnieć o wielkiej przyszłości?!? Odpowiadam NIE! Na takie cyrki Stone Cold pozwalasz im wszystkim, a patrzcie kto tutaj leży to jest sam Bill Goldberg we własnej osobie. Za tydzień domagam się rewanżu i nie ma żadnej przy tym nikt wymówki!! Brodus te słowa skierowałem tylko i wyłącznie do ciebie. Wyjdź tu na arenę, zamień ze mną kilka słów być może jak równy z równym i przestań się chować w cieniu Undertakera!!

Słyszmy Theme Song...

...

Clay: Czyżbyś Kaval wszystkie zmysły stracił wywołując mnie tu?!? Nie boisz się mnie już, nadal w tobie wyczuwam lęk. Ale o czym chciałeś ze mną porozmawiać, słucham cię!!

Kaval: Czy ty to widziałeś?? Widziałeś kogo pokonałem przed chwilą?!? Ty tego nigdy nie dokonasz. I wiesz co chciałbym cię wyzwać na rewanżowy pojedynek...

Clay: Kaval, Kaval, Kaval... Na wszystko zgadzam się!! To kiedy chciałbyś się ze mną zmierzyć?!?

Kaval: Skoro na wszystko się zgadzasz niech to będzie gala PPV Sumer Slam!! W ten sposób dopiero teraz pokarzę ci moją odwagę. Stoczę dwie walki podczas jednej gali PPV i to przeciwko tobie i Kind Bomb!!

Clay: No dobra pokarzesz mi tą swoją odwagę, ale co dalej jeśli przegrasz obie?? Nie ciesz się za wcześnie, bo jeszcze w tym tygodniu jak dobrze pamiętam masz walkę o miano pretendenta do pasów Tag Teamowych do walki tej, którą wymieniłeś z Kind Bomb. Jeżeli tak bardzo tego chcesz, a ja jak już mówiłem na wszystko się zgadzam oficjalnie rezygnuję z walki o Hardcore Championship Belt!! Ale musisz policzyć się z tym, że jeżeli to ja wygram będę cię obijał polegniętego bezlitośnie!!

2.Falls Everywhere Single Match

Rey Mysterio vs ???

Do wyboru fanom wystawiono zawodników również Lucha Libre: A.Hunico B.Sin Cara C.Epico. Otzymaliśmy bardzo dziwny wynik Hunico oraz Sin Cara otrzymali po tyle samo głosów. Za tem odbędzie się nie planowana walka Falls Everywhere Triple Threat Match.

Końcówka Walki: Wokół ringu wszędzie stoły, krzesła, kije i drabina. Totalny Hardcore w wykonaniu Luchadorów. W obecnej chwili Master Of 619 oraz International Sensation znajdują się na drabinie, a Hunico leży dość mocno poobijany na stole w ringu. Dwaj zamaskowani zawodnicy wymieniają się ciosami konkretniej punchami. Niesamowity ruch w wykonaniu Międzynarodowej Sensacji wykonał Flip Powerbomb po dłuższym czasie na stół, na którym leżał Hunico. Bardzo niebezpieczna jak i zwariowana akcja. Rey dość zastanawiająco spadł Senton Bombem tylko szkoda, że w ogóle przez niego nie zamierzonym. Luchadorzy leżą, bez żadnych większych oznak życia i tak do 2 minut. Po upływie tego czasu jako pierwszy podnosi się Flying Fury. Wskakuje na narożnik, ryzykując własne zdrowie oraz pozostałych uczestników starcia wykonuje Frog Splasha również spadając kolanami na twarz Sin Cary a brzuchem na leżącym na rozwalonym stole Hunico. Próba przypięcia 1..2..3!! Najnowszy członek Hall Of Fame nadal jest w formie, pokazał to pokonując dwóch reprezentantów tego samego stylu co on.

Master Of 619 celebruje w tak pięknym stylu swoją wygraną. Za jego plecami pojawia się Cody Rhodes! Atakuje go od tyłu uderzeniem pięścią w plecy, przechwytuje jego rękę i głowę pod swoje ramię Cross Rhodes!! Po dokonaniu dzieła sięga po mikrofon:

Tak jak już mówiłem... Nikogo nie obchodzi, żaden nie obecny już w rosterze zawodnik!! Mysterio pamiętasz naszą walkę z Wrestlemanii, kiedy cię pokonałem??? [z psychicznym wyrazem twarzy i uśmiechem to powiedział]... Mam nadzieję, że teraz dasz sobie już spokój z tymi twoimi wypalonymi walkami. Twój czas już minął a zaczął się dla takiego Kogoś jak Ja!! Tutaj też mam pytanie co do bookerów federacji, gdzie jest jakiś rywal dla mnie?!? Nie zostałem zapisany na dzisiejszej karcie nawet wśród tych zawodników, którzy czekają na swoją szansę na zapleczu spoglądając żałośnie w tablicę. Dla czego, mnie tam nie ma?!? Domagam się walki z jakąkolwiek walką i nie każcie mi czekać jak psu na obiad!! Chcę z miejsca walki!!

Zza barierki na ring wskakuje DDP!! Żaden z fanów nawet nie zorientował się, że wśród nich stoi ktoś taki!! Jest to też uczestnik jednej z walk drużynowych na Survivor Series Teamu The Rock!!

DDP: Cześć Cody!! Słyszałem to co przed chwilą powiedziałeś, chcesz walki czy nie tak?? Jestem do twoich usług zmierz się ze mną. Po to tutaj jestem i mnie też nie cieszy fakt, że i ja nie zostałem zapisany w karcie. Więc zacznijmy walkę już teraz!!

------

3.Single Match

DDP vs Cody Rhodes:

Końcówka Walki: Młody Rhodes dokładnie przed chwilą został ustawiony na narożniku. Diamond usiłuje w tej chwili wykonać na nim Superplex. Dashing nie pozwala mu na to, chwycił się drugą, wolną ręką lin i trzyma aż do skutku. Handsome przestaje siłować się z dużo młodszym zawodnikiem, uwalnia go i niespodziewanie obrywa Avalncha Standing Gourdbuster!! Syn Dusty'ego próbuje podnieść przeciwnika, jednak otrzymuje Jawbreakera!! A po chwili pada na nim próba wykonania DDP Cutter !! The People's Champion został skontrolowany do Reverse Suplex. Trochę dziwacznie to wyglądało, no ale cóż efektywnie i jednocześnie efektownie. Cody z takiej też pozycji nie puszczając głowy przeciwnika, podnosi go Cross Rhodes!! Akcja niewiarygodna!! Reverse Suplex + Cross Rhodes. Przejście do pinu 1..2..3!!

Po świetnym pokazaniu swoich nieprzeciętnych umiejętności ma zamiar powiedzieć kilka słów do mikrofonu:

Sami widzicie żaden dziadek teraz nie ma po co pokazywać się w ringu. W tym tygodniu lecz na gali Smackdown będzie jeszcze jedna legenda WWE do zdominowania, która nosi nazwę Tazz. Myślę, że nadszedł czas na unicystwienie każdego jednego zawodnika, który już powinien zakończyć lub pomału zbierać się do zakończenia kariery. Ja mu w tym tylko i wyłącznie pomogę. Co oszczędzi im zdrowia, powrócą do swoich kochających ich rodzin oraz szybkiego dołączenia do Hall Of Fame. Jedni z tych mogą na to ostatnią co jedynie liczyć, ponieważ nie każdy tam powinien się znaleźć. Natomiast już za dwa tygodnie również na gali Smackdown kolej przyjdzie na drugiego komentatora tego brandu JBLela. To chyba wszystko co chciałbym wam powiedzieć!! [Puszczenie mikrofonu w ring.]

Kamera przenosi nas do szatni CM Punka. Do drzwi ktoś puka.

CM Punk: Proszę wejść!!

Okazuje się, że do szatni Punka przyszedł nie kto inny a sam prezes WWE Stone Cold Steve Austin:

CM Punk: Słucham Steve co Cię przywiało tutaj??

Austin: Słuchaj Brooks mam dla Ciebie dość ciekawą informację... Na dzisiejszym RAW to ty zostaniesz moim przeciwnikiem. Zrezygnowałem z PC tylko dla mnie ponieważ sam sobie wybrałem przeciwnika, którym jesteś ty. Pamiętasz Wrestlemanie XXVIII?? Wszyscy fani chcieliby z pewnością zobaczyć na tej gali pojedynek pomiędzy nami więc tak sobie pomyślałem, że dla czego by dzisiaj im nie sprawić takiej niespodzianki. I nie wiem też tego co się stało, że przegrałeś na ostatnim Smackdown. Chyba chcesz coś w tej sprawie powiedzieć, bo trochę zwątpiłem w Ciebie jako godnego reprezentanta jednego z najważniejszym pasów w mojej federacji.

CM Punk: No cóż Steve nie wypadałoby mi tak skarżyć, narzekać, ale zdaje mi się, że sędzia z moimi przeciwnikami zawarli jakiś układ. Patrzył się na nas jak walczyliśmy, ale gdy otrzymałem w dość nie czysty sposób cios kompletnie w ogóle na to nie zwrócił uwagi. Nie wiem czy to był jakiś spisek, ale mniejsza o to. Nie chcę, aby ktoś przez ze mnie miał jakieś kłopoty... Gdy tylko będzie druga walka z tym zawodnikiem to ja wygrał w bardzo brutalny sposób, odpłacę się tym samym. A co do twojego pomysłu jestem bardzo zaskoczony i zadowolony. Świetnie, że będe mógł stoczyć z Tobą walkę... podziękowałbym Ci, ale zrobię to po walce, gdy Cię pokonam!!

Austin: I to właśnie w Tobie Punk lubie i doceniam. Nagle mówisz, że bardzo dobrze. Chcesz podziękować, ale tego nie zrobisz. Powodzenia!! Jesteś pozytywnym skur***synem!!

4.Hardcore Single Match

HHH vs ???

Fani mają do wyboru spośród wszystkich zawodników w rosterze trzech zawodników, którymi są A.Drew McIntyre B.Batista C.Brock Lesnar. Wynik ankiety jest bardzo zaskakujący nawet dla samych oficeli WWE z Paulem zmierzy się Drew McIntyre!!

Końcówka Walki: Od samego początku starcia trwa przepiękny brawl. Kilka akcji hardcorowych z pomocą stołów, drabiny, krzeseł. Jak na razie były same można powiedzieć nie szkodliwe uderzenia. Triple H obija w narożniku Szkota krótką serią knee kicków oraz short clothesline'ów. Przy którymś z kolei uderzeniu The Chosen One wykonuje unik. Dominacja przechodzi na jego stronę. Wykorzystuje ją jak tylko może, skutecznie. Obrócił The Game'a tak, że ten znalazł się narożniku. Chop to chest, szybko wskakuje na narożnik seria 10 punchy przy czym fani odliczają. I najpewniej zapowiada się na Monkey Flip!! A jednak nie, Triple H w nietypowy sposób kontroluje to w Spinebustera!! Walka trwa już dobre 10 minut. Zięć Vince'a rozpoczyna tauntować do Pedigree!! Wpycha głowę swojego przeciwnika pod swoje nogi. O proszę kontra w Back Body Drop!! McIntyre bez żadnego dłuższego zastanowienia się co dalej zrobić, podbiega pod rywala. I to on wykonuje swoją akcję kończącą Future Schock DDT na krześle!! Przyszła wielka gwiazda WWE pokonała The Game'a i tym samym wystąpi w walce drużynowej na Survivor Series!!

Striker: To jest niesamowite co się dzieje na dzisiejszym RAW!! Kaval pokonuje Goldberga, Cody Rhodes, DDP a Drew McIntyre Triple Hejcza!! To dopiero połowa gali a mamy już 3 zawodników, którzy wystąpią na gali Survivor Series w drużynach. Połowa gali i mamy tak wspaniałe niespodzianki. Wygrane w doskonałych stylach to jest to na co wszyscy fani z chęcią wydaliby swoje pieniądze, aby dzisiaj razem z nami tutaj być!!

Cole: Racja Matt!! Dzisiejszy odcinek jest fenomenalny!! Lecz teraz...

Rozmowę komentatorów przerywa theme...

...

Witam wszystkich!! No cóż nawiązując do dzisiejszego odcinka RAW jestem na prawdę mile zaskoczony, że mój brand tak świetnie się spisuje. Smackdown, aby móc dogonić nas z ratingiem musi mocno się postarać, a nie będzie łatwo. W tej chwili uzyskujemy 4.2 . Dziękuje wam wszystkim za tak wspaniały rating od bardzo długiego czasu. Mam jeszcze jedną wiadomość, którą jest to, że Kaval jednak w mojej drużynie się nie znajdzie. Nie wiem jak on to zrobił, ale wygrał ze mną. I jednak nie wystąpi w moim teamie na SS zastąpi go ktoś inny. Kogo poznacie w najbliższym czasie. Wystąpi on w drugiej tradycyjnie walce drużyn. Kavalovi należą się brawa!!

...

...

Tak, tak bardzo wielkie brawa. Pfff Goldberg nie ośmieszaj się. Przegrałeś z nikim innym jak tylko z nic nieznaczącym zawodnikiem a dokładniej moją podróbką. Wiesz co to znaczy?!? Że twój czas tutaj dobiega końca!! Pokazałeś na ile jesteś dobry i ilę cię stać. Zrobiłeś na mnie Bardzo Wielkie wrażenie. Boję się z tobą walczyć taki jesteś mocny. Kur** jak ty tego dokonałeś?!? Jericho, Van Dam, Stone Cold nie mogli cię pokonać, a taki ktoś skopał ci dupę!! Czyżbyś zapomniał o swojej przeszłości, kiedy byłeś jednym z najlepszych?? Może powiem tak... Bałem się z tobą walczyć podczas Wresltemanii. Zaatakowałem cię wtedy. Ale już mój strach nie jest tak wielki, a nawet już go nie ma po tym co dzisiaj się wydarzyło.

Goldberg: Nie przesadzajmy Rock. I co z tego, że pozwoliłem się pokonać??? Może i chciałem a może i nie, ale co to ma do żeczy. Walka pomiędzy nami będzie wyrównana, nie to co dzisiaj było. Chciałem się podłorzyć to co zabronisz mi?? Kaval jak sam mówił, pójdzie własną drogą, nic na siłę. Pokonał mnie i został przesunięty do drugiej walki, gdzie nie będzie mu już tak łatwo szło. Mam taką nadzieje... Jest zarozumiały, a jego wygraną ze mną można potraktować jako pozwolenie na skopanie sobie dupy i to wszystko. Więc nie widzę sensu w tym, abyś miał czelność pojawiać się tutaj i mnie obrażać.

The Rock: O proszę a ja natomiast nie widzę sensu w tym, że się podłożyłeś. Po co to zrobiłeś?!? Czy dałeś czy nie się pokonać. Wyszło na to, że przegrałeś a moja podróbka dopisała sobię do win streaku walkę z tobą. Pojmujesz to?? Wbij to sobie w tą twoją małą głowę!!

Goldberg: Dobra, dobra. Mam przeczucie, że ty mnie nie mogłeś pokonać to starasz się jeszcze mnie przekonać do siebie. I żebym tobie też się dał podłożyć. Daj spokój Rock...

--------

Reklamy

--------

5.Single No DQ Match

William Regal vs ???:

Do walki WWE wytypowało trzech następujących wrestlerów: A.Daniel Bryan B.Richie Steamboat C.Bobby Lashley. Fani pomimo tego, że mieliby szansę dostać świetną walkę. Wybrali opcję trzecią Booby'ego Lashleya.

Końcówka Walki: Regal jest dużo starszy od Dominatora i słabszy ze względu na wiek. Z początku nie miał żadnych szans Lashley rzucał nim jak tylko chciał. Sytuacja obraca się William wylatuje poza ring. Ma tam chwilę na wystarczający odpoczynek. Bobby chce iść za przeciwnikiem, wystawia głowę otrzymuje w nią uderzenie kijem!!

Zamroczyło to czarnoskórego zawodnika, zawisł pomiędzy linami. Anglik wchodzi do ringu, ściąga przeciwnika z lin i próbuje przejść w Regal-Plex. Wszyscy są zaskoczeni tym jak Dominator potrafi być wytrwały. Walczy o to, aby nie został zapięty w dźwignię. Przelowuje się na bok, wstaje. Łapie Regala w Oklahoma Hold, próba wykonania Running Powerslamu. Zostaje ona przerwana przez interwującego w walce Batistę. Zrobił on dosłownie wejście smoka poczęstował swojego byłego przeciwnika z Royal Rumble spearem. Podnosi go, wyniesienie pod Powerbomb hold, Batista Bomb!! Jeszcze pada rozkaz od niego, aby Anglik przeszedł do pinu 1..2..3!!

Po udanej interwencji wygłasił krótki speech. Powiedział, że gratuluje Booby'emu przejścia na brand ECW oraz o tym, że to właśnie on zakończy karierę Lashleya raz na zawszę. Nie tak jak on jego. Powiedział też to, że było i nadal jest pierwszoplanowanym celem powrotu.

6.Table Match

Masked Kane vs ???

Przeciwnikiem Kane'a może być jeden z trójki zawodników: A.Sheamus B.Brodus Clay C.Brock Lensar. Głosowanie z największą ilością głosów należy do Brodusa i to on stoczy walkę z jednym z najlepszych potworów w historii WWE.

Końcówka Walki: Potężny Running Corner Body Splash w wykonaniu Mastadona. Bezpośrednio usiłuje dorzucić T-Bone Suplex. Kane nie pozwala podnieść swojej nogi, uderza drugą nogą w brzuch Brodusa. Wydostaje się po czym wykonuje Irish Whipa na liny. Clay odbija się i nabija na Big Boota!! Następnie z kolejii otrzymuje Finishing Leg

Drop. Schodzi z ringu, wnosi do niego stół. Ustawia go na narożniku. Podnosi Mastadona kolejny Irish Whip tym razem w stronę stołu. Młody potwór uderza w stół i... to chyba będzie już koniec walki. Big Red Machine obraca do siebie przeciwnika chwyta go za szyję. Niesamowite Clay też go łapie za szyję!! Który z tej dwójki okarze się być silniejszym?? Mastadon wielkim cepem zrywa rękę rywala ze swojej szyi, G-Grip!! Podąża za ciosem, podnosi legendę. Wynosi go na backbreaker, ale wykonuje nim Swinging Side Slam w stół!! Młody potwór zniszczył totalnie Masked Kane'a!!! Brodus podchodzi jeszcze pod The Devil's Favorite Demona ściąga mu maskę, którą zakłada na własnej głowie!! Oczywiście po niespodziewanym czynie mówi kilka słów do pokonanego:

To co było kiedyś twoje, teraz stało się moje. Nie ma już Ciebie Kane, twoja kariera już dawno się skończyła. Teraz jestem ja, to do mnie należy przyszłość tej federacji. Twoja maska będzie witać na mej głowie podczas każdej jednej kolejnej walki.

Krótka reklama gali Sumer Slam

Akcja na backstage'u:

Widzimy tam grupę Gringo Killa a wraz z nimi zakłopotanie wokół Sheamusa, który najprawdopodobniej został zaatakowany. Hunico wraz ze swoją drużyną starają się porozmawiać z zawodnikiem, ale Irlandczyk nie jest w stanie odpowiedzieć na żadne zadane przez nich pytanie. Meksykanin zdesperowany, zdenerwowany całą zaistniałą sytuacją wydaje rozkaz swoim przyjaciołom, aby się rozeszli po zapleczu i dopatrzyli się jakichkolwiek znaków, które ułatwiłyby im odpłacenia się. Kidd poszedł w stronę GM Rooma a Epico w stronę areny. Lider został sam, niczego się nie spodziewa. Za jego plecami pojawia się Brodus Clay!! Czy to on zaatakował pobił Celtyckiego Wojownika?!? Każdy pewnie spodziewa się tego, że Mastadon ma zamiar zaatakować Meksykanina, ale jednak chce z nim zamienić parę zdań:

Clay: Hej Gringo!! Domyślam się, że mnie szukasz!! ...[Hunico się odwraca]...

Hunico: Kim jesteś i czego chcesz???

Clay: To chyba ty sam sobie powinieneś zadać to pytanie czy nie tak??? To ja zaatakowałem Sheamusa. I od ciebie ja nic nie chcę, ale ty najwidoczniej chcesz czegoś od de mnie. Zatem ułatwiłem ci zadania i przyszedłem do ciebie.

Hunico: Chłopaki chodźcie tu!! Szybko!! Tyson, Epico szybko!!

Clay: Twoje słowa są daremne. Ulegli destrukcji takiej jak twój pies broniący twojej dupy przed niby takimi jak ja. Oni nie zostali załatwieni przez ze mnie, a przez Jacksona Andrewsa. A ja przyszedłem do ciebie.

Hunico: Bardzo obiłeś Sheamusa i po co to zrobiłeś?!?

Clay: Czy bardzo go obiłem?? Można powiedzieć, że wystarczająco.

Hunico: Wystarczająco?!? Na co wystarczająco??

Clay: Czy mógłbyś mi się nie wtrącać w zdanie?? Nie odpowiedziałem ci jeszcze na drugie pytanie. Zrobiłem to tylko po to, aby ułatwić sobię drogę do zdobycia pasa Hardcore Championship. Sheamus po dojściu do siebie będzie domagał się walki ze mną nawet o pas. Znam go, znam jego wściekłość i wiem, że go pokonam. Tym samym pas będzie mój. A na co wystarczająco??? Właśnie po to. Lecz to jeszcze nie koniec mych ataków. Ja mam w tym wszystkim interes. A ty od de mnie czego chcesz??

Hunico: To jeszcze nie koniec tak?!?

Clay: Zgadza się a co??

Hunico: Wiesz, że to moi bracia. Odpłacę ci się niespodziewanie tym samym!!

Clay: To ja w takim razie czekam na to....

7.Submission Match

Shawn Michaels vs ???

Wystawionym zawodnikiem na przeciwnika Shawna może być: A.Daniel Bryan B.Richie Steamboat C.Dolph Ziggler. Spośród tych trzech zawodników największą liczbę głosów zbiera ten ostatni czyli Dolph Ziggler!!

Końcówka Walki: Figure Four Leg Lock zapięty przez Naturala z pomocą narożnika. Sędzia odlicza rope break 1..2..3!! Dolph uwalnia rywala. Wchodzi na ring, podchodzi pod Shawna. Triple Jumping Elbow Drops akcja ta była starym atakiem rozpoznawalnym u tego zawodnika. Ziggler dokłada jeszcze do tego Foot DDT. Podnosi Michaelsa, Irish Whip na liny od których przeciwnik się odbił. I jednak to nie było na korzyść dla Dolpha a dla Heart Breaked Kida wykonał on Runing Jump Elbow Attack. Podnosi się swoim wake-upem wybiciem ciała z rąk. Podchodzi pod narożnik, wali nogą o ring czyli zaczyna już zbliżać się do wykończenia Naturala!! Przyszły być może przegrany zawodnik podnosi się, ale co to było!! Jednocześnie obaj wrestlerzy wykonali na sobie Super Kicka!! Bardziej oryginalna nazwa u Shawna tej akcji to Sweet Chin Music. Zawodnicy wywołują u fanów zakłopotanie, co dalej będzie?? Który podniesie się jako pierwszy?? Po 30 sekundach niespodziewanie znowu w tym samym czasie wstają wake-upem Sexy Boya, gwałtownie ruszają do ataku z rozbiegu. Ziggler chciał wykonać Elbow Attack, atak ten został uniknięty, po chwili Natural nadziewa się na Reverse Atomic Drop i bezpośredni chop sprowadzający go do parteru. The Most Honored Champion In WWE History wchodzi na narożnik Diving Elbow Drop, przechodzi w Figure Four LegLock!! Dolph Ziggler po nie długim czasie odklepuje!!

8.Iron Match 3 to 2 Falls

''Stone Cold'' Steve Austin vs CM Punk:

To starcie będzie fenomenalnym zderzeniem dwóch najlepszych zawodników dysponujących stylem Brawl na całym świecie. Pojedynek ikony ery Attitude oraz przyszłej wielkiej legendy WWE. Na samym początku obaj zawodnicy podają sobie dłoń, aby pokazać sobie nawzajem, że się bardzo szanują. Podchodzą do dwóch narożników na przeciwko siebie i zaczynają prawdziwą wojnę!! Na starcie otrzymujemy przepiękny brawl. Ze strony Austina padają punche natomiast od CM Punka połączona i typowa dla niego technika Muay Thai kopnięcia low kicki i slapy. Steve przechwytuje nogę Brooksa, odpycha ją tak, że ten obraca się o 360 stopni, otrzymuje clothesline'a. Punk jest już w parterze. Stone Cold dorzuca do tego kilka stompów na jego klatę, konkretniej w splot. Z kolei wskakuje na niego zadaje serię uderzeń pięścią prosto w twarz konkurenta. Wstaje z niego podchodzi spod strony nóg do niego, ale, ale... Otrzymuje niespodziewanego Heel Kicka w twarz od leżącego przeciwnika!! Pojawiła się krew. Phlip wstaje, podnosi Steve'a Irish Whip do narożnika. A sam podchodzi na przeciwko, rozbiega się Shining Wizard+ Bulldog!! Zaczyna tautnować do GTS!! Podnosi Stunninga na swoje barki... GTS!! Przechodzi do pinu 1..2..!! Austin w ostatniej chwili przerwał pin kick-outem!! The Best in the World nie przejął się tym w ogóle przechodzi w Anaconda Vise!! Po dłuższym czasie Teksański Grzechotnik odklepuje. Statystyka wygląda następująco CM Punk 1:0 Stone Cold. Brooks chce podnieść Superstara, jednak zostaje złapany za głowę Jawbreaker!! I bezpośredni Stunner!! Przejście w pin 1..2..3!! Stone Cold szybko wyrównał stratę w zaledwie 20 sekund. Obaj wrestlerzy leżą, nie okazują żadnego oznaku życia. Po 35 sekundach jako pierwszy podnosi się Steve. Wstał, ale w dalszym ciągu odpoczywa. Najpewniej czeka aż jego rywal się podniesie. The Voice of The Voiceless wstaje The Three One Six miał chwilę na spokojne dojście do siebie i na odpoczynek rusza od razu z Thesz Prees!! Ruch ten jest jednym z signature move'u tego zawodnika tak więc za chwilę może paść kolejny stunner!! Podnosi Straight Edge'a usiłuje kopnąć go w brzuch... Punk łapie nogę ikony Attitude. Z takiej pozycji jakoś udaje mu się zaciągnąć go na zwoje barki i czy to będzie GTS?!? Też nie. Austin skutecznie się wybrania uderzając Brooksa łokciami w głowę. Zeskakuje Chop Block w podkolano, The Best In The World klęczy. Steve podchodzi od przodu konkurenta, podnosi go lekko do góry za głowę patrzy mu się w głowę trzymając go za szyję pokręcił głową niczym The Rock z niemiłym gestem pokazanym środkowym palcem kick w brzuch, Stunner!! Nagle gasną światła...

...

Nie jest to do końca interwencja, bo The Rock zaledwie tylko i wyłącznie rozkłada sobie krzesło na środku rampy i siada na nim. Co nie wyklucza tego, że zwrócił uwagę Stone Colda na sobie. Teksański Grzechotnik zapatrzony na Brahma Bulla stoi tyłem do Punk, odwraca się i... High Kick!! Ależ niespodzianka noga jest przechwycona Austin złapał ją w bardzo odpowiedniej chwili. Leg Takedown, podcięcie z pomocą nogi. Straight Edge na glebie, rywal podnosi go. Zarzuca go na barki... GTS!! Stone Cold wykonał akcję kończącą swojego konkurenta na nim samym!! Próba przypięcia 1..2..3!! Statystyka wygląda następująco: Steve Austin 2:1 CM Punk. Walka nadal trwa.

Ponownie gaśnie światło, tym razem słyszymy inny theme song:

...

Jest to Team Die Motherfucker!! Triple H, DDP oraz Brothers of Destruction, którzy nie występują już razem. Dołączają oni do swojego lidera, rozkładają na rampie krzesła i przyglądają się walce. Nie ciekawa i w ogóle nie dobra sytuacja dla Austina, bo może nie źle a tragicznie się to dla niego skończyć. O ile jego Team się nie pojawi. The Bionic Redneck podnosi The Second City Sainta. Irish Whip do narożnika również i on sam biegnie do narożnika tuż za rywalem. Boxing Punch to Body, szybka seria punchy. Stone Cold łapie przeciwnika za szyję przenosi go na środek ringu kick w brzuch Stunner!! Przejście w pin 1..2..3!! Stone Cold Steve Austin wygrywa całą masakrycznie krwistą walkę z Najlepszym Na Świecie zawodnikiem CM Punkiem wynikiem trzech do jednego!! Oho i właściwie zaczynają się wielkie kłopoty dla Ring Mastera. Na aprony wskakuje z każdej jednej strony członek drużyny Die Motherfucker. Nie ma żadnej mowy o możliwości ucieczki. Na szczęście członka drugiej drużyny pojawia się jego team czyli: Shawn Michaels, Goldberg i Sting. Na razie tylko jest ich czterech, sytuację z usunięciem Kavala poznaliśmy już wcześniej. Zaczyna się brawl dwóch przepięknych drużyn... Gala RAW dobiegła końca.

Newsy:

:arrow: WWE podaje, że jednak gala ECW zostanie przesunięta za tydzień.

Karta na Summer Slam:

:arrow: Randy Orton (WWE C) vs CM Punk (WHC c) Clash of Champions

:arrow: Sheamus © vs Big Show for Hardcore Championship

:arrow: Brodus Clay vs Kaval for Cash

Czytających prosiłbym o skomentowanie, bo odnoszę wrażenie, że nikt moich odcinków nie czyta. I że piszę to tylko i wyłącznie sam dla siebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/8/#findComment-270157

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Mr_Hardy
      TNA AEW łatwo na bieżąco śledzić. Do tych dwóch chciałbym STARDOM, MARIGOLD I TJPW. W 2024 średnio wychodziło mi oglądanie regularne tych 3 japońskich federacji ponieważ mają dużo eventów i wystarczy 2-3 dni czegoś nie obejrzeć i robi się sporo do oglądania np. w STARDOM miewałem 3 miesiące zaległości. Dwukrotnie próbowałem nadrabiać i ni uja nie ma to sensu. Oprócz tych 5 federacji to pewnie będę oglądał sporadycznie jakieś pojedyncze gale.
    • CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
  • Dodaj nową pozycję...