Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Skomentuje Smackdown, które jest dobre ale nie bardzo dobre.

Faceturn Mahal'a? Dobrze że Traver ukazał się na tym Smackdown mam nadzieje że będziesz go pushował ale to twoje diary i ty zdecydujesz. 1. Mecz Ezekiel vs Rey był mi obojętny obu nie trawie. 2 walka strasznie króciutka. Booker T pokonany przez nowicjusza? Wiem że Booker jest stary ale mógłbyś dać mu dłuższą walkę ale jak chcesz.

Riley z Jericho. Wielki zaszczyt dla Riley'a :D. Mam nadzieje że Chris wie co robi.

3 walka. Ta walka była naprawdę ok! Ciekawy pomysł. Wynik dobry ale mógłby być lepszy(Bourne,Morisson). Bryan u ciebie dobrze spisuje się w roli Babyface'a.

Powrót pasu Hardcoru? Bardzo dobrze zawsze to coś odświeży.

Husky Harris to u ciebie Jaś terminator :D

5 walka myślałem że mahal położy się na ringu :D i da się okładać Big Show'owi. A tu Big Show nie dawał mu szans.

Fajnie sobie to wymyśliłeś :) Mam nadzieje na niszczącego wszystko "Byk Szoła".

6 walka fajnie przebiegała ale najbardziej cieszy wynik.

O następnym segmencie pisałem wcześniej

7 walka rąbnięty Sheamus bardziej pasuje od nienormalnego Edge'a do tego pasu.

I main event. Bardzo dobry skład! Wynik również cieszy. Walkę przyjemnie się czytało.

Plus za to że zdecydowałeś robić obrazki(nie wiem jak to się nazywa) przed walką zawsze przez to jest estetycznie.

Ocena 8.5/10 Możesz więcej

Edytowane przez CocaPepsiCola
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-247634

• Odpowiedzi 135
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 8693

52

• RealAmerican

12

• Seba_KKS

12

• CocaPepsiCola

11

Top użytkownicy w tym temacie

Nadrabiam zaległości ,czyli muszę się u ciebie pojawić i co widzę ? Mahala jako Face'a ,debiut Andrewsa i dalszy push Tarvera ,który wyrasta na jedna z czołowych postaci twojego Niebieskiego Brandu. Wygrana Cm Punka w ME ? Szczerze myslałem ,że wygra RVD :D ale myaliłem się. Trzymasz poziom i jest bardzo dobrze. Moja ocena to 5/6 i trzymaj tak dalej. Pozdro 8) .
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-247704

Mówiłem, ze skomentuje to komentuje :). Podobała mi się ta gala a szczególnie nieźle wyszedł Ci segment z Mahalem i Big Showem. Trochę dziwny heel turn, no ale liczy się oryginalność! ; ). Walki są w porządku jednak dla mnie trochę ich za dużo ; / Dobrze, że Punk wygrywa w Main Evencie. Ciekawie też wyglądał u Ciebie Backstage i tego się trzymaj. A i taka drobnostka. Przeprowadzający wywiady to Todd Grisham a nie Grishim ; )
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248365

• Reputacja:   1

Gala PPV rozpoczyna się od Proma, w którym CM Punk ma nam coś do powiedzenia:

-Witam wszystkich fanów WWE i tych, którzy są ze mną i tych, którzy są przeciwko mi.

Dzisiaj podczas tej wyjątkowej gali PPV, postanowiłem, że rezygnuje z panowania jako

mistrz IC.Tak wiem o tym, że miałem mieć dzisiaj walkę i tak też będzie wystąpię w komorze eliminacji, a o mój pas zmierzy się 6 zawodników.Wśród nich znajdą się dwaj pretedenci do zajęcia miejsca w komorze, lecz im się to nie udało oraz zwycięzca NXR Richie Steamboat i mój tag teamowy partner Seth Rollins!!!! 6 zawodnikiem będzie Big Show, który został skontjuzowany tuż przed samą walką do miana pretenta mojego już byłego pasa IC!!Chciałem wszystkim podziękować za to, że nie zawiedliście się przy tej wiadomości.Chcę zdobyć pas wagi ciężkiej i pokonać panującego mistrza Chrisa Jericho, jak mu obiecywał tak też się stanie, będe na niego czekał!!Obiecuje mu również zemste za poniżenie mnie i drugiego członka The Onyx!!

Na arenie pojawia się Jericho:

-Oh, Punk zrezygnowałeś z posiadania tego marnego pasa, oddając go w ręce któregoś z tych żałosnych zawodników, którzy chcieli zdobyć mój pas...To miło z twojej strony, ale jedno musisz wiedzieć nikt mi mojego pasa nie odbierze, a zwłaszcza ty!!Dobro ci się nie odpłaci, wręcz przeciwnie ukaże cię za to, że jesteś zbyt pazerny na inny, lepszy pas!!

CM Punk:-Chris możesz mówić wszystko, co tylko masz na myśli.Ja na to nie zwracam uwagi, musisz przygotować się na porażkę z tym kimś o kim mówisz, że ci do pięt nie dorósł.A porażką nie będzie to, że stracisz pas tylko to, że przegrasz ze samym sobą i zostaniesz przez niego wyelimowany.

---------

Reklamy

---------

1.First Match:Curt Hawkins vs Christian for Cruisweight Championship

http://img641.imageshack.us/img641/5672/curtvschristian.jpg

Walka rozpoczyna się od chwilowego zwarcia, Curt przeżuca rywala przez biodro i zapina headlocka.Dźwignia długo nie trwa i Christian powoli wstaje wyprowadza ciosy pięścią w brzuch przeciwnika i się uwalnia.Po chwili widzimy pomiędzy nimi brawl trwa zdecydowanie długo.Wrestlerzy okładali się pięściami, a gdy tylko Hawkins spróbował wyporwadzić clothestinea został zaskoczony, Capitan Charisma w tym czasie kucnął, znalazł się za plecami rywala, próba wykonania Kill Switch, lecz Curt wiedział dobrze co się szykuje i również on zaskoczył swojego rywala. Prawie przy samym upadnięciu na głowę, objął kanadyjczyka wokół brzucha i Tiger Suplex z próbą pinu.Teraz wbiega na narożnik [fani buczą] stauntował do Diving Elblow Drop, przy wyskoku nadział się na nogi, które wystawił

The Pontiff of the Peepulation.Złapał się za liny, trzymając się za twarz.Christian szybko wstaje, chce wykonać spearea, przy tauncie na ring wbiegł Edge!!Żaden cios, żadnego słowa nie powiedział tylko stoi i się przygląda z bliska przebiegowi walki.Mistrz patrzy na niego ze zdziwieniem, zostaje przerolowany 1..2..3!!

Zwycięzca: Curt Hawkins (New Champion)

Po ogłoszeniu zwycięzcy Edge chwyta za mikrofron:

-Upss...chyba coś tutaj się zmieniło.Zdawało mi się, że to mój przyjaciel Christian wygra, a tu proszę były członek Edgeheads wygrał.No proszę, ale to, że ty Christian przegrałeś to nie jest moja wina, ja po prostu chciałem się przyjrzeć temu jak wykonujesz moją!!akcję kończącą.Zawsze przecież możesz mieć rewanż na odzyskanie pasa, więc nie miej mi tego za złe.

-------------------

Przenosimy się do GM Roome,

gdzie odbywają się dyskusje pomiędzy trzema głównymi menadzerami:

Long:-Cześć wam chłopaki, muszę wam coś powiedzieć.Na ostatnim Smackdown do turnieju o pas Hardcore zgłosiło się aż sześciu zawodników.Prosiłbym was, abyście z RAW dobrali tyle samo wrestlerów.

The Rock:-Daj spokój Long, Vince prosto do nas powiedział po pięciu nie po sześciu.Ja się trzymam pierwszej opcji i tak pozostanie.

Goldberg:-Nie słuchaj go, on zawsze wchodzi w du** Vincowi.Jest to całkiem dobry pomysł, aby dobrać po sześciu.Dzisiaj może się odbyć walka jednego z moich i jednego z twoich...

The Rock:-Hahaha Goldberg, ja nie liżę du**.Tylko dbam o swoją posadę, Vince mi nic nie może zrobić.A co myślę to ciebie to nie powinno interesować.Wkońcu masz czas jako GM już tylko do Wrestlemanii.Nie szczęstnik z niego Long, on wyzwał mnie na pojedynek.Który przegra, a wiadomo kto ten żegna się z posadą menadzera.

Long:To wkońcu jak będzie?? Ja jestem na tak.

Goldberg:-Ja jestem również za, a jak Rockiemu coś nie pasuje to może się z tąd wynieść.2 na 1 przegłosowane.

Long:-To świetnie dzisiaj z moich zawodników będzie walczył Big Show.

Goldberg:-Z RAW zawalczy Brodus Clay.

Long:-Dziękuje ci za wyrozumienie Goldberg.

----------------------------------------------------

Przypomnienie dzisiejszych walk Elimination Chamber

----------------------------------------------------

2.Second Match:Bourne vs Morrison vs Rollins vs Anderson vs Steamboat vs Big Show for IC Championship

Steel Cage Elimination Match

http://img7.imageshack.us/img7/4550/51470167.jpg

Zawodnicy ruszają razem na Big Showa, który jest z nich najsilniejszy i największy.Przy pierwszym ataku, nie mając prawie żadnych szans, zostaje obijany.Wkońcu dostał przepływu adrenaliny, pod dawką nowej siły odpłaca się tym samym.Rozwala wszystkich po kolei jak leci Chokeslam na Bournie, Anderson KO Punch.Pozostali dostali albo potężne headbutty lub ogromnego Big Boota.The World's Largest Athlete podnosi Richiego Steamboata jedną ręką i bezpośrednio wykonuje Chokeslam!!!1..2..3!! Wciąż pozostaje duża liczba przeciwników dla niego, bo aż pięciu.JoMo i Anderson resztakim sił pozbierali się do siebie i razem atakują potwora.Wyprowadzili ładny, podwójny superkick, do którego Seth dołożył Avada Kadavre i przypięcie 1..2..3!! Monster zostaje wyelimonowany, na jedno to i tak miał szczęście, bo dzisiaj czeka go druga walka, na którą przyda mu się trochę zachowanej siły.The New Face of Extreme wdaje się w bójkę z Kamikaze, a That Kid z przyjacielem CM Punka.Starcie The Head Asshole in Charge i księcia parkouru bardzo ładnie wygląda.Kontra za kontrą, cios za cios.Morrison wykonuje scoop slama, po nim dokłada Knee Drop, a teraz dokłada do niego przepiękny Starship Pain 1..2..3!!Między czasie Rollins i

Bourne również stworzyli ładne show.Bourne wykonał kilka imponujących kicków z narożnika i w stójce, Seth odpowiadał tym samym.Do walczącej ze sobą dwójki wskakuje Szaman Sexu uderzając z wyskoku w tył głowy Setha, następnie dokładają obaj bardzo ciekawą podwójną akcję: RoundHouse Kicka i Heel Kicka uderzając w tym samym

czasie.1..2..3!!Finałową dwójką są:Evan Bourne i John Morrison.Obaj są bardzo zmęczeni, kopneli siebie nawzajem w nogi, którymi mieli wyprowadzić cios.Zdecydowanie bardziej odczuwa to JoMo i obrywa następnego kicka Ezuguri Kick, Evan wbiega na narożnik,próba Air Bourne nadział się na kolano wystawione przez przeciwnika i sam otrzymuje cios z narożnika Starship Pain!!1..2..3!!

Zwycięzca: John Morrison (New Champion)

----------

Przenosimy się na backstage:

Todd Grishim przeprowadza wywiad z jednym zawodników walki Elimination Chamber Bobbym Lashleyem:

Grishim:-Witam cię Bobby, na ostatniej gali PPV Royal Rumble zwyciężyłeś, pokonałeś Batiste.Jak myślisz czy i tym razem to ty będziesz górą???

Lashley:-Cześć Todd, nie mówię, że nie być może to prawda.Nigdy nie lubiłem się przechwalać ani chwalić, ale jestem zadowolony z tego co wtedy się wydarzyło. Pozbawiłem Davea kontynuowania kariery.Wtedy to było albo ja albo on, ja okazałem się być lepszy więc zostałem.Dzisiaj również pokonam drugiego muskularnego potwora o nie samowitej sile, chcę go tylko pokonać, a kto wygra pas ten wygra.Ważne, że będzie wkońcu nowy mistrz.

Grishim:-W zupełności muszę się z tobą zgodzić.Lesnar zdecydowanie trzyma pas u siebie półtora roku.Więc życzę ci tego, abyś go pokonał.

Lashley:-Masz może jeszcze jakieś pytania, na wszystkie chętnie odpowiem.

Grishim:-A co sądzisz o pozostałych zawodnikach??

Lashley:-Zdecydowanie pomijając Lesnara, to szanse na zwycięstwo ma Orton, na tego gościa również trzeba uważać, bo nie wiadomo kiedy i gdzie otrzymasz RKO.Zawodnik jest szybki i podstępny, ale w 1 vs 1 nie miałby ze mną szans.

Grishim-W takim razie, serdecznie dziękuje za wywiad.Do zobaczenia.

--------------------

Przenosimy się na arene:

3.Third Match:Brodus Clay vs Big Show 1/4 Tournament for Hardcore Championship (Extreme Match)

http://img339.imageshack.us/img339/5310/31515106.jpg

Jest to starcie dwóch potworów w stypulacji Extreme Match.Jak pamiętamy Big Show przeszedł na ostatnim Smackdownie hell-turn, z pomocą Mahala, który miał to w planie.Wrestlerzy przechodzą w klincz, Big Show uderza serią ciosów w brzuch Claya, następnie zapina dźwignie Bear Hug.Mastadon wydostaje się, wkładając palce

w oczy rywala, schodzi z ringu.Łapie pierw za krzesło a za chwilę za drabinę, wrzuca ją na ring.Podczas, gdy Brodus wchodził na ring, został zaatakowany Big Bootem prosto w trzon czaszki.Zawisł na pomiędzy linami i otrzymuje KO Punch!!The World's Largest Athlete ustawia stół, drabinę.Wrzuca na stół rywala, a sam wchodzi na drabinę!!!I tak jest zeskakuje z niej z Diving Body Splashem!!!Jest to nie przyjemne odczucie dla Brodusa, skoczył na niego gość z 4 metrów, który waży 220 kg.!!Tą akcją mógł zabić rywala i samego siebie.Big Show się nie podnosi, ale leży na przeciwniku 1..2..3!!

Zwycięzca:Big Show he go to 1/2 finale

O akcji rozmawiają komentatorzy:

Tazz:-Ta akcja zawarła mi wdech w piersiach JBL, wyobraź sobie zderzenie z takim olbrzymem z takiej wysokości!!To jest niesamowite!!Podgrzanie atmosfery, ale najpierw pozostawiając ją w zakłopotaniu.

JBL:-Tak dopiero teraz mogę powiedzieć, że to było to coś wspaniałego!!Wszystko co było kiedyś nie ma do tego porównania mam na myśli:Rozwalenie ringu w walce Show vs Lesnar i Show vs Kane.Tamte akcje mogą się schować przy tej.Gdyby nie podobne warunki fizyczne Claya, gdyby to zamiast niego ja czy ty byśmy tak

oberwali to by nas pozabijało, zmiażdzyło by nas!!Ta akcja zasłguje od razu na nagrodę Slammy!!

Tazz:-Bez dwóch zdań, tego nic nie przebije.Teraz trzeba uważać na jeszcze większego świra niż Brock Lesnar, którym jest Big Show.A już za chwilę kolejna walka drużyna Miza zmierzy się z drużyną Dolpha Zigglera.

---------

Reklamy

----------

4.4-th Match:Team Miz vs Team Ziggler Elimination Match

http://img42.imageshack.us/img42/4395/mizeli.jpg

Przy narożniku Miza stoi mistrz wagi ciężkiej Chris Jericho, jest on pmocnikiem Alexa Rileya, który rozpoczyna walkę wraz z Huskim Harrisem.The Army Tank with a Ferrari Engine zaskoczył rywala, ruszył od razu z Runing Cross Body i dokonuje zmiany z Dolphem Zigglerem.The Natural czeka za plecami rywala, aż wstanie ZigZag!!1..2..3!!

Na miejsce Alexa wchodzi Daniel Bryan, Ziggler między czasie dokonał zmiany z Barrettem.Wymiana punchów, Wade zdobył przewagę nad amerykańskim smokiem, rzuca nim jak tylko chce Scoop Slam, Suplex, Powerslam.Zamierza wyeliminować Daniela, zarzuca go na barki!!Lecz Bryan w ostatniej chwili chwyta anglika za ręke, sprowadza go

do parteru i zakłada LebellLock!!Barrett po tak dominującym starciu, w prosty sposób odklepuje.Z Teamu Zigglera na ring wszedł Tyson Kidd.Bezpośrednio rusza z Runing NeckBreakerem, dokłada Dropkick, wbijający The Daggera, w narożnik Miza.Shelton klepnął go w plecy i dokonał zmiany.Pomiędzy zawodnikami dochodzi do wymian rzutów trwało

to zdecydowanie długo i nie było ciekawe.Kidd dominuje, łapie Benjamina za głowę i Code Blue!!!Nie, nie chwila, Shelton to skontrolował i spadł na proste nogi, odwrócił się i T-Bone Suplex!!1..2..3!!Harris wbiega gwałtownym atakiem Clothestine w tył głowy Gold Standara, Failling Powerslam i Swining Reverse Sto 1..2..3!!Do ringu wkroczył Daniel Bryan, pamięta on w jaki sposób zdominował kiedyś Harrisa, stosuje tą samą taktykę Kick i ucieczka do własnego narożnika.The Army Tank with a Ferrari Engine również to pamięta, gdy tylko Daniel wykonał 4 kicki, przy odwróceniu się do niego otrzymał Clothestine From Hell!!1..2..3!!The Miz już tylko może liczyć na samego siebie.Obkłada punchami rywala, wrzuca go w narożnik, dobija go Swinging corner clotheslinem i Skull Crushing Finale 1..2..3!!Szanse się wyrównały, w obu drużynach jest po jednym zawodniku.Nie są zmęczeni, a ich starcie jest bardzo ciekawe.Na początku ujrzeliśmy kilka kontretnych akcji, ale później zawodnicy przenieśli się poza ring.Obaj nawzajem rzucali się po schodach, barierkach, a The Miz wykonał Mizard Of OZ, starą dobrą akcję, której dawno nie widzieliśmy na stole komentatorskim.Teraz znajdują się w ringu, są bardzo zmęczeni.Wymiana ciosów resztkami sił i nagle pada kontra od puncha The Naturala, Miz schyla się i wykonuje swoją akcję kończącą Skull Crushing Finale 1..2..3!!

Zwycięzyła: Drużyna Miza

Po wygranej Miz krzyknął kilka słów do pokonanego:

-Ziggler możesz zatrzymać sobie ten pas, ja go już nie będe chciał go odzyskiwać.Dla mnie nowa droga kariery się rozpoczyna.Teraz będe starał się zdobyć pas WWE, a ty ciesz się swoim US, bo na więcej nie możesz i nie będziesz mógł liczyć!!!

-------

5.5-th Match:Kurt Angle vs Alberto Del Rio Submission Match

http://img846.imageshack.us/img846/2853/angledel.jpg

Końcówka Walki:Początek był strasznie długi, końcówka nie co krótsza.Obaj zawodnicy znajdują się poza ringiem.Angle wykonuje Belly to Belly suplex na przeciwniku wbijając go plecami na barierke.Po czym zakłada reverse headlocka i trzyma przez dłuższy czas.Meksykan pod nie uwagą sędziego wykonał nie czysty ruch uderzył pięścią w oko amerykańskiego herosa.German suplex na schody, po chwili wrzuca Kurta do ringu.The Olympic Gold Medalis nie pozostawia tak tego i od razu wstaje.Arystokrata spróbował wykonać Knee Kick, lecz został skonrolowany do Ankle Lock!!Na nie szczęście Anglea byli za blisko lin.The Wrestling Machine obija rywala, tauntuje do Olimpic Slamu i gdy tylko zarzuca go na barki, zostaje sprowadzony do parteru.Del Rio pociągnął ze sobą ręke przecinika i założył Cross ArmBar!!Kurt Angle odklepuje!!

Zwycięzca: Alberto Del Rio

----------------

Znajdujemy się na backstageu:

tam widzimy Curta Hawkinsa i Edgea.Zawodnicy rozmawiają o interwencji podczas pierwszej walki gali PPV:

Hawkins:-Edge, dziękuję ci za interwencje podczas mojej walki z Christianem. Dzięki za to, że mi pomogłeś zdobyć pas.

Edge:-Uspokój się Curt, ja wcale nie zamierzałem ci pomóc.Chciałem się przyjrzeć mojej akcji z bliższa, jak ktoś inny ją wykonuje.

Hawkins:-Kłamiesz Edge, chciałeś mi pomóc.Widziałem jak się ignorancko śmiałeś, gdy go spinowałem.

Edge:-Ja się nie śmiałem z tego, że wygrałeś!!Tym bardziej się nie cieszyłem!!Śmiałem się z tego, jaką minę miał Christian.A ja po prostu tak jak mówię to powtórzę jeszcze raz chciałem się przyjrzeć tej akcji z bliska.

Hawkins:-Dobra, niech ci będzie Edge.Ja wiem swoje, ty swoje....

Do dwójki dołancza Christian:

-A kogo my tu mamy?!?Mój były dobry przyjaciel, który na własne życzenie już nim nie jest.

Edge:-Słuchaj, to nie tak jak myślisz.Ja chciałem przyjrzeć się tej akcji, jak TY!! ją wykonujesz. Jesteś nadal moim przyjacielem Christian.

Christian:-Nie wieżę ci w żadne twoje słowo.A słowa, które powiedziałeś wcześniej.To co zapomniałeś już o nich?!?

Edge:-Być może nie chciałem tego powiedzieć w taki sposób jak to mi wyszło.Chciałem cię za to przeprosić.

Christian:-Słowo przepraszam nie cofa czasu.O tym chyba doskonale wiesz, sam nie dałeś się kiedyś przeprosić. I tak teraz ja mam daleko gdzieś te twoje fałszywe słowa.

Hawkins:-Przegrałeś Christian i to wszystko.Zawsze możesz mieć rewanż, Edge jak tak mówi tak jest...

Christian:-o a co to?!?Obrońca swojego pomocnika się odezwał?!?Najlepiej byłoby, gdybyś się w ogóle nie odzywał.Ale pamiętaj Edge przed tobą walka na Wrestlemanii, odpłacę się tym samym.

Edge:-Nie zrobisz tego!!

Christian:-Ale niby czemu nie?!? A jak tak zrobie to...

Christian uderzył Edgea w twarz i uciekł.

-----------

6.6-th Match:Elimination Chamber Match Smackdown

http://img221.imageshack.us/img221/2713/51210200os.jpg

Jako pierwsi rozpoczeli Sheamus i mistrz wagi ciężkiej Chris Jericho.Zawodnicy o podobnych charakterach,bardzo pewni siebie.Widać po twarzy Y2J, że lubi Irlanczyka i podaje mu dłoń.Sheamus również podaje dłoń i razem tauntują trzymając się za ręce ku górze, nie trwa to długo.Sexy Beast urzył podstępu, kopnął rywala w brzuch i dołożył Codebreaker!!1..2..3!![Fani odliczają ..9..10!!].Do ringu wchodzi Cody Rhodes.Przechodzą w klincz, w którym Rhodes bojąc się, że może szybko odpaść z walki zaczął stosować nie czyste ruchy.Wsadził rywalowi palca w oko, po czym poczęstował go Beautiful Disasterem i Knee Dropem na twarz i plecy.[9..10]Do ringu wchodzi następny zawodnik, którym jest CM Punk.Obiecał on zemste na posiadaczu pasa i tak też się dzieje.Przechodzi do ataku, Irish Whip do narożnika Shining Wizzard, młody Rhodes ponownie dorzuca Beautiful Disaster.Próba pinu 1..2..!! Paragon of Virtue w ostatniej chwili przerywa pin.[9..10] W ringu znajduje się Michael Tarver, atmosfera zostaje podgrzana na maksa.Fani szaleją z radości wykrzykując ''This is Entertaiment, this is wrestling!!!''.Tarver również ma w planach zemste za ostatnie nie miłe potraktowanie go przez Dashinings Dieselsów i odpłaca się tym samym.Lewy prosty, prawy podbródkowy dla Dashinga na zakończenie kombinacji punchów dołożył Kill Shoot

z wyskoku, akcję kończącą.1..2..3!!Między czasie Jericho i CM Punk wymieniali się ciosami oraz rzutami.[9...10] do ringu zmierza już ostatni zawodnik tej walki, były mistrz wagi ciężkiej Rob Van Dam!!Zanim wszedł na ring, The Manitoban Jet został wyeliminowany po podwójnej akcji Punk wykonał GTS, a Iron szybko dołożył do tego KO Punch.Kolejnym zawodnikiem, który pożegnał się z ringiem został RVD, a dopiero przed chwilą wszedł.Chciał się przywitać z zawodnikami, ale przez zaskoczenie został przerolowany i odliczony przez The Voice of The Voiceless.Finałową dwójką do zdobycia pasa są:Michael Tarver i CM Punk.Zawodnicy spojrzeli na siebie z pogardą i ruszają do ataku Iron specjalizuje się kombinacją boskerską, a The Second City Saint Muay Thai.Pada Snap Suplex w

wykonaniu Punka, który podniósł przeciwnika i od razu wykonał kolejną akcję FishingMan Drop Pin 1..2!!Przy próbie podniesienie Black Panthery otzymał potężnego pucha.Punk złapał się za twarz i gdy tylko się odwraca miał oberwać również i on Kill Shoota, okazuje swój spryt i używa kontry wykonując High Kicka 1..2..3!!

Zwycięzca: CM Punk (New Champion)

-------

Reklamy

-------

Po reklamach widzimy w szatni jednego z zawodników Todda Grishima, który przeprowadza wywiad z Chrisem Jericho:

Grishim:-Witam ponownie wszystkich fanów WWE, otóż za chwilę przeprowadzę wywiad z Chrisem Jericho.

Cześć Chris, wszyscy chcemy ci współczuć utraty swojego byłego pasa WHC.

Jericho:-Tak?!? A co ty możesz o tym wiedzieć!! Nigdy nie walczyłeś i nie będziesz walczył w ringu.To więc co ty możesz o tym wiedzieć Todd.

Grishim:-Spokojnie Chris, nie chciałem być nie miły.Rozumiem twoją złość, ale pozwól porozmawiać ze sobą po przegranej walce.

Jericho:-Wywiadu nie udziele.A walki nie przegrałem, [z uśmiechem na twarzy] jeszcze wszystko może się wydarzyć i odzyskam swój pas.A teraz lepiej zejdź mi z oczu Todd, bo nie chcę być według ciebie nie miły.

Todd wyszedł z szatni:

-No cóż nie udało się nam porozmawiać z Y2J, ale zaraz porozawiam z obecnym mistrzem wagi ciężkiem CM Punkiem!!

Grishim:-Cześć Punk, jak tam wrażenie po wygranej bardzo trudnej walki.

Punk:-Dziękuje, że pytasz sampoczucie bardzo dobre, a wrażenia jeszcze lepsze.

Grishim:-Co nam możesz powiedzieć o finałowej dwójce i o byłym mistrzu??

Punk:-Końcówka była bardzo trudna, jedna chwila zadecydowała o tym kto wygrał.Michael był bardzo pewny siebie i nie zamierzał puścić tego płazem, na jego twarzy zauważył determinację oraz to jak bardzo mu na tym zależy.Prawda prawie ze mną wygrał i chciałem mu za to pogratulować.Jest bardzo dobrym zawodnikiem.Natomiast Jericho jak mówiłem, że go upuluję tak też było oberwał GTS i przegrał.

Grishim:-serdecznie dziękuje za wywiad.Do zobaczenia.A tuż przed nami, druga walka Elimination Chamber.

---------------

7.7-th Match:Elimination Chamber Match RAW

http://img89.imageshack.us/img89/8272/eleminationchamber.jpg

Dwójka pierwszych zawodników rozpoczynających to:Bobby Lashley i Kaval.Dominator na samym początku krzyknął do Kavala, aby był spokojny, że nie zamierza z nim narazie walczyć, czeka aż do walki wjedzie Brock Lesnar.Przez ten czas World Warrior nie czuł się pewnie, czy to była prawda, ale gdy wszedł Cena okazało się to być jak najbardziej prawdziwe.Trójka zawodników również nie zamierza walczyć, a Kaval wytłumaczył Cenie i go przeprosił za całe zamieszanie podczas jednego z RAW.[9...10] Do ringu wchodzi Randy Orton.I dopiero teraz rozpoczyna się prawdziwa wojna!! Lashley łapie The Chain Gang Soldiera do powerslamu i wbiega z nim w klatkę!! 1..2..!!Zaraz co to!! Lashley stanął jak osłupiały i przygląda się pewnej osobie stojącej tuż przy klatce.

Przybliżmy się do niej.Przecież to Batista!!Czarnoskóry zawodnik jest w szoku, przecież jego kariera została zakończona, a on stoi w stroju zapaśniczym.Nagle na titatronie pojawia się BATISTA!!:

-Hej Lashley....

Bobby nie wie co się dzieje, przygląda się ze skupieniem postaci i nie widzi, aby ona coś mówiła.

...popatrz się w lewą stronę!!Widzisz mnie tam to nie mogę być ja, ponieważ ja jestem tutaj!!

Real Deal jest w strasznym szoku dwie Batisty, łapie się za głowę i nie wierzy własnym oczom.Odwraca się do zawodników RKO!!! od Ortona, który również otrzymuje finisher Attitude Adjustment!! Ale również i Cena otrzymuje finisher F-5 od Brocka Lesnara!! 1..2..3!!The Next Big Thing zmierza w stronę Kavala, lecz za jego plecami wstaje Lashley drze się do niego, aby się odwrócił.Gdy tylko Lesnar się odwraca Bobby rusza ze spearem, kontra a spear trafia w Warriora.Do ringu wszedł Goldberg, wymierzył Kavalovi Jackhammer 1..2..3!!Do Lesnara podbiega Orton i wykonuje RKO!!Następnie po chwili Goldberg side kick w klate, między czasie Dominator zdążył się rozbiec, odbić od lin i zadać Speara!! 1..2..3!!Lesnar zostaje wyeliminowany!!Finałowa trójka to:Randy Orton,Goldberg i Bobby Lashley.Żmija i Dominator nie zamierzają, aby pas zgarnął menadzer, łączą swoje siły, obijają go i wykonują podwójną ładna akcję Powerbomb + Neckbreaker 1..2..3!!W ringu Orton i Lashley.Przez całe ich starcie, albo wymieniali się rzutami albo ciosami.Do końcówki walki do póki Lashley zdominował The Legend Killera, zakłada dźwignie Dragon Slepper. Randy zmaga się z ręką przeciwnika, którą jeszcze nie ustawił nad jego głową,

udaje mu się uciec i znikąd pada RKO 1..2..3!!

Zwycięzca: Randy Orton (New Champion)

Po ogłoszeniu zwycięzcy na arenie pojawia się:....Shane McMahon, ma kilka słów nam do powiedzenia:

-Witam wszystkich fanów WWE!!!Mam dla was trzy wiadomośći!!Powracam na stałe, na pozycje Prezesa WWE!! Oczywiście wcześniej miał nim zostać Triple H i się z nim tym biznesem podziele mianowicie ja będe prezesem RAW a on Smackdown!!I dopiero teraz powstanie wojna tapingów drodzy fani!!Żaden zawodnik z SD nie ma wstępu na RAW,

a ni żaden z RAW na SmackDown.Vince przy oddawaniu mi władzy,

nie był za wesoły.Wciąż może powrócić i popatrzyć w plany WWE.Podać własne sugestie.Drugą rzeczą jest taka, źe wyłowienianiem talentów do WWE zajmą się: Stone Cold Steve Austin, Chris Jericho oraz Bill DeMott.Za nie długi czas planuje zorganizować cięcia budżetowe i ci, którzy kompletnie nic nie potrafią wylecą z tego biznesu, ale również mogą powrócić.Dziękuje za wysłuchanie

mnie!!

http://img233.imageshack.us/img233/2765/rawratings.jpg

-----------------------------------

Elimination Chamber dobiegło końca

------------------------------------

Newsy:

:arrow: Powstaje napięcie pomiędzy kanadyjskimi braćmi

:arrow: Big Show zakwalifikował się do 1/2 finału o pas Hardcore

:arrow: Udany debiut Masona Ryana i Richiego Steamboata.

:arrow: Shane po dark matchu ogłosił, że na najbliższym RAW zadebiutuje nowy zawodnik, będzie to jego eksperyment.

:arrow: Zapowiedziano również draft, który odbędzie się zaraz na najbliższym RAW po Wrestlemanii oraz zwolnienia 2 zawodników.

Champions:

Cruishweight - Curt Hawkins

IC - John Morrison

US - Dolph Ziggler

WWE- Randy Orton

WHC- CM Punk

TT- The Onyx

HC - Vacant

Serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze.Gala nie była łatwa do napisania.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248410

Walki bardzo dobre i prawie każdy pas zmienił posiadacza. Chciałbym abyś trochę wypromował Justina Gabriela. Ale co do rosteru to wybacz ale nie lubie czytać walk gdzie występują byli zawodnicy WWE. Ale w twoim przypadku wychodzi to bardzo dobrze. Kto wie może niebawem sam zacznę pisać diary.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248474

NO, gala bardzo dobrze wypadła, choć wyniki, gdybym to ja miał to napisać, to byłyby inne. Nie mówię,że te są złe. Podoba mi się pomysł z wojnami ratingów.6/6
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248520

Nie będę się rozpisywał jak wcześniej. Po prostu powiem że gala wyszła ci bardzo dobrze . Jedyna uwaga jest taka że niektóre walki mogłyby być dłuższe. Gala IMO jest lepsza od RR.

Co do wyników :

Cieszy wygrana Orton'a i CM Punk'a.

Ocena 9/10

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248525

Na samym początku chciałem podziękować Za Komentarze do wcześniejszej gali

RAW rozpoczyna Brock Lesnar, który po raz pierwszy w historii swojej kariery postanawia wygłośić promo:

-[cichym głosem] Podczas wczorajszej gali PPV, straciłem pas.Z tego powodu jestem bardzo zadowolony, że ktoś zdołał mnie pokonać i uwolnić od niego.Gdy go zdobyłem w mojej głowie coś się zmieniło, zapomniałem o wszystkim co wy wszyscy zrobiliście dla mnie.Stałem się okrutnym potworem teraz już taki nie jestem.W szczególności chciałem przeprosić

wszystkich wrestlerów:A-Traina,Lancea Stroma, Jamiego Nobla oraz wszystkich pozostałych zawodników, którzy są jeszcze obecni w WWE.Przepraszam.

Na arene wchodzi obecny mistrz WWE Randy Orton:

-Dobra Brock, skończ się błaźnić i przepraszać, a przede wszystkim udawać!! Teraz to ja jestem mistrzem i to ja jestem najlepszy, lepiej zejdź z ringu, bo otrzymasz RKO!!

Lesnar:-Bo co Orton?!? Bo nie dosłyszałem.

Orton:-Bo oberwiesz RKO!!

Lesnar:-Czyżby?!? Wejdź do ringu i pokaż na co cię stać!!

Orton:-co to to nie?!? Jeszcze nie dzisiaj Lesnar.Wszystko w swoim

czasie.Na Wrestlemanii się spotkamy i wtedy zobaczymy kto jest prawdziwym mistrzem WWE.

Lesnar:-No trudno chcesz tego proszę bardzo.Tylko chciałbym powiedzieć

jeszcze coś do fanów.Jak widzicie Viper chce ze mną walczyć na największej gali roku

Wrestlemanii, jeśli zdobęde ponownie pas, a czego się boję to nie stane się tym samym

złym człowiekiem co byłem dosłownie jeszcze wczoraj.

[Lesnar dostał potężnie faceowski cheer].

------------

1.First Match:Paul London vs Johny Curtis kto przegra jest zwolniony.

http://img12.imageshack.us/img12/8397/firedkk.jpg

Jest to starcie dwóch słabo promowanych zawodników, dzisiaj dostają szansę, aby przerwać swój Lose Streak.Jako pierwszy do ataku przechodzi Johny, udaje mu się zdominować rywala już po trzech uderzeniach, na zakończenie ich dokłada Dropkick.Wbiega na narożnik, lecz tam zostaje zaatkowany Spining Kickiem z miejsca i Frankensteiner.London jest gotowy do wykonania Dropsualtu i gdy tylko Curtis się podnosi odrazu rzucił się do tyłu unikając finishera, podniósł przeciwnika i German Suplex 1..2..3!!London nie stety żegna się z WWE,

pozostawiając swoją stajnie Hooligansów.

Zwycięzca: Johny Curtis

----------

Jesteśmy w pokoju prezesa WWE RAW,

którym od wczoraj stał się Shane Mc.Mahon.Szykuje coś bardzo ciekawego, debiut swojego pierwszego eksperymentu przysłuchajmy się ich rozmowie:

Shane:-Słuchaj już za chwilę stoczysz swoją pierwszą walkę w WWE, jesteś moim pierwszym zawodnikiem jakiego sprowadziłem.Musisz pokazać 100 % swoich umiejętności, twoimi rywalami będą zwycięzcy pierwszego NXR Mason Ryan i Jack Evans.W przypadku tego pierwszego musisz być bardzo ostrożny i unikać jego ataków, bo może się to źle skończyć .Musisz się skupić i za wszelką cenę wygrać.

[Nie widzimy twarzy zawodnika i nie wiemy kto to jest, ale słyszymy jego głos]

Unknow:-Ja jestem zawsze skupiony.Wygram tą walkę nawet gdybym musiał ich połamać, ale wygram to.

Shane:-Tak właśnie myślę xxx, ale przygotuj się lepiej fizycznie i psychicznie, bo twoja walka już za nie długo.

--------------------------

Przenosimy się na arene:

2.Second Match:Justin Gabriel vs Tyson Kidd qualification to MINB Match:

http://img35.imageshack.us/img35/9329/qualimi.jpg

Bardzo ładna walka.Zawodnicy przechodzą w klincz, zapięci w nim znajdują się w narożniku, gdzie dominacje zdobywa Justin Gabriel.Wpycha go w narożnik i stosuje kombinacje kicków, na końcu dokłada Rope Karate Kick.Kidd trzymając się za twarz został założony na narożnik, po czym otrzymuje Jawbreakera, uderzając twarzą w ramie rywala.Przy próbie podniesienia Gabriel otrzymuje nie spodziewanego puncha, Tyson widzi, że nie daje rady próbuje od razu

przerzucić afrykana przez siebie wykonując Code Blue, lecz Afrykańska sensacja ładnie wychodzi z tego spadając na proste nogi.Członek Tagteamus ZigSharp zdezerientowany, myślał, że atak się udał wbiega na narożnik.Justin podążył za nim, rozważył mu nogi i nie szczęśliwie Tyson upadł kroczem uderzając w narożnik.Gabriel wykonuje Spider Suplex i zakańcza walkę pięknym 450 splashem 1..2..3!!

Zwycięzca:Justin Gabriel

-------

Reklamy

-------

Przenosimy się na bacstage, gdzie widzimy Williama Regala gospodarza programu NXR rozmawia z Billem DeMottem:

Regal:-Cześć Bill wiem, że napewno oglądałeś pierwszy sezon NXR, który dobiegł końca w zeszłym tygodniu i mam tego dosyć to jest takie wielkie gówno, od którego nie można się uwolnić.Walki ssą i bez popicia nie da się ich wogóle odglądać.Co za geniusz wpadł na pomysł, aby robić tak wielkie bezsensowne gówno.Pomysł jest dobry, ale nie z takimi zawodnikami jak:Rowans,Parker i Reks przecież oni są pajacami, którzy nawet nie próbują stworzyć kliamtycznej walki.Bill zaprosiłem cię do tej rozmowy, bo chcę ci te show oddać ty jesteś trenerem bez skrupółów w nerwach skopiesz dupę nie jednemu żółtodziobowi i tobie to zostawiam.Ja nie zamierzam się w to bawić i trenować beztalenci.

DeMott:-W porządku William, będe kontynuował to show.

Regal:-Masz tu karte z zawodnikami na następny sezon:

-Percy Watson,Mike Dalton...

DeMott:-[śmieje się] co to **** jest?!? to jest roster?!? Mówiłeś prawdę,co do tego.[podarł kartę] Teraz mi nic nie mogą zrobić, przygotuje a właściwie nie ma co przygotowywać bo już

od razu można to zapełnić takimi jak:

-Ricardo Rodriguez

-Hunico

-Sin Cara

-Yimmy Wang Yang

-Big E Langston

-Tito Colon

-Mike Knox

-Leo Kruger

-Gregory Helms

I już mamy w tym wielkie zainteresowanie fanów który z luchadorów będzie lepszy czy Sin czy Hunico.Który bardziej sobie poradzi?? Oraz z pozostałymi zawodnikami można wiele stworzyć.

Regal:-Ja wiedziałem komu to oddać, Bill jak zawsze masz łeb na karku i zawsze coś pożądnego wymyślisz.

------------

Nadszedł czas, na walkę debiutantów oraz niespodziankę Shanea:

3.Third Match:Mason Ryan vs Nathan Jones vs Jack Evans

http://img705.imageshack.us/img705/9837/jonesz.jpg

Niespodzianką ukazuje się być zawodnik jeszcze większy niż Mason!!Na twarzy Ryana podczas jego entrancu widać było jego dumę i pewność siebie, lecz gdy pojawił się Nathan duma i pewność zmieniły się w strach.Jones mierzy 216 cm. i 160 kg.Rozpoczynają.Evans rusza z szybkimi atakami, lecz zostaje złapany przez rywali, którzy postanawiają nim trochę porzucać i poudowadniać na nim kto jest lepszy.To chyba najgorszy dzień z życia Evansa,

otrzymuje Gutwrench Slam,Chokerbomb i tak chyba po 10 rzutów od każdego.Do póki na jego twarzy nie pojawiła się krew i złamania dwóch kończyn nogi i ręki.Na ring wbiegają sonatariusze, ale zaraz co oni robią!!Ryan i Jones złapali ich i również nimi rzucają.Przeszedli dalej do nieszczęśliwego zawodnika i nadal zaczeli nim rzucać.

Na arenie pojawia się Goldberg:

-Stop!!!Przestań...

Za jego plecami przyszedł Rocki, który nie chciał, aby takie widowisko zostało przerwane, uderzył Goldberga młotem w plecy

Wkońcu niszczenie zostało przerwane Mason i Nathan zrezygnowali z dalszego obijania Jacka i walczą między sobą.Przeszedli w klincz, z którego zwycięzko wyszedł Ryan odpycha rywala na liny i wymierza mu Clothestinea, następnie podnosi go i Triple Short-Arm Clothestine. Przechodzi do pinu 1..2!!Pin zostaje przerwany nie potrzebnie przez The Aerial Emperora, Batista III wyładuwuje na nim swoją złość Mulitiple Backbreaker połączony z Powerbomb

1..2..3!! Mocną i groźną bitwę zwycięża Mason Ryan i tym samym zakończył razem z Nathanem chwilową karierę Jacka Evansa, która trwała tydzień.

Zwycięzca: Mason Ryan

Po ogłoszeniu zwycięzcy na titatronie widzimy parking, samochody oraz ochronę, która nie może dać sobie rady z pewną olbrzymią osobą przedzierającą się do środka.[Fani nie wiedzą o co chodzi].W pewnej chwili na arenie pojawia sie Big Show!!:

-Witaj Ryan, ciężka droga była przed demną, aby się tutaj znaleźć specjalnie dla ciebie.Zaimponowałeś mi już na samym początku, jestem z ciebie bardzo dumny chłopie.Jest tutaj również Jackson Andrews, który ze mną przyszedł.Należał do tegteamu z jakimś tam słabiakiem, którego miał tylko chronić, dostał tamten od demnie Puncha a Jackson przyłączył.Chcę, abyś wyraził zgodę do dołączenia się do naszej drużyny ty i Nathan Jones, razem zdominujemy i rozwalimy ten teatrzyk z pajacami w roli głównej:Mizem,Ceną i Rob Van Damem.Co ty na to??

Ryan:-A co z zasadą zakazu pojawiania się na rywalizującej gali??

Show:-To jest najmniejszy problem przyjacielu, będziemy tworzyć stajnie międzybrandową i nikt nam nie zabroni wejść na RAW, a wam na Smackdown.Więc co wy na to??

Jones:-Ja waszej stajni nie potrzebuje, ja liczę tylko na samego siebie.

Show:-Jak tam uważasz Jones, ja cie nie zmuszam.A co z tobą Mason???

Ryan:-Jestem na tak, dołanczam do was.

Show:-To świetnie!!Zgadnij co teraz będzie??...Zniszczymy tych, którzy nas odrzucili!!

Mason uderza łokciem w tył głowy MegaMena i wykonuje na nim Sit Down Side Slam. Pozostali nowi przyjaciele również wbiegają pierwszy, który wykonuje swój finisher jest Jackson Andrews Short-Arm Clotestine, na koniec lider Big Show zakłada dźwignie Camel Clutch!!Pozbawiając Megamena przytomności.Po ataku grupa udaje się na zaplecze.

---------------------

4.4-th:Orlov vs Hening vs Ziggler Fatal Triple Way

http://img8.imageshack.us/img8/2339/ziigler.jpg

W składzie walki znajduje się Peter Orlov, były członek nie istniejącej już stajni Hooligans.Zawodnicy ruszają z atakiem na mistrza US Dolpha Zigglera.Kilka uderzeń, rzutów.Teraz razem wykonują podwójną akcje double Neckbreaker.Wkońcu Hening stwierdza, ża Ziggler nie może im zagrozić wykonuje pucha w twarz Petera.Peter

odpowiedział tym samym i wdają się w bójke pięściami.Wkońcu rosyjski hooligan skonrolował puncha w crossface'a, w tym samym czasie wstaje Doplh a on na nim zakłada Sleeper Hold.Jest to bardzo fantastyczne The Natural trzyma rosjanina w Sleeper Hold, a ten młodego perfecta w CrossFaceu.Nawet sędzia załpał się za głowę i nie wierzy własnym oczom.Double Submission!! Orolov kiwa głową, że dłużej już nie zwytrzyma , a Hening odklepuje.Powstało zakłopotanie na gali, sędzia nie wie kogo uznać za zwycięzce.Fani krzyczą Orlov!!Do ringu wbiega nowa drużyna, którą poznaliśmy wcześniej, cała trójka otrzymuje po 1 finisherze i problem na chwile zostaje rozwiązany. Walka zostaje zrestartowana, druga część jest bardzo krótka.Sędzia przeczekał z 20 sekund, aż wszyscy staną.Cała trójka zmęczona, ponowny atak na Zigglera eliminujący go na chwilę.Orlov otrzymuje kopnięcie w brzuch od Joego i PerfectPlex!! 1..2..3!!

Zwycięzca:Joe Hening

--------------------------------

Przenosimy się na backstage:

Todda Grishama i Bobbiego Lashleya:

Grisham:-Witam cię Bobby.Na Elimination chamber, nie stety nie zdobyłeś pasa.Zdobył go zawodnik, o którym mówiłeś, że w pojedynczym starciu nie miałby szans z tobą.

Lashley:-No cóż, co mogę powiedzieć???Nie była to walka 1 vs 1, lecz każdy na każdego 6 gości.Wygrać taki mecz jest nie co trudniej od Royal Rumble, tam możesz mieć wielkie szanse jeżeli jesteś taki jak Brodus Clay,Big Show lub nawet Husky Harris.Takich jest trudno wyrzucić.Walkę wygrał Randy Orton, a teraz jest już zapowiedziana walka pomiędzy nim a Lesnarem na Wrestlemanii XXIX.Liczyłem na to, że to ja się z nim zmierze,

cóż będą nadal dążył do tego z dobrym sercem.

Grisham:-Lesnar przeszedł na dobrą stronę, przyznał się do tego, że strata pasa go odmieniła.I w najgorszym wypadku, gdy zdobędzie go na Wrestlemanii może stać się taki sam jak wcześniej.

Lashley:-Brock przekonał mnie tym co powiedział.Najgorsza dla niego będzie psychiczna walka ze samym sobą, aby znowu mu nie odwaliło.

Grisham:-Dzisiaj z federacją WWE pożegnało się dwóch zawodników i to całkiem nowi debiutanci:Paul London i Jack Evans.Zwolnienie tego drugiego nie było wogóle planowane, kariery pozbawili go Nathan Jones i Mason Ryan.Czy oni stali się twoim nowym celem do zdominowania??

Lashley:-Narazie jedna taka walka o niczym nie świadczy.Bawili się nim, a mógł się z tej walki wycofać.Jeżeli czół, że tak się stanie to po co wchodziłna ten ring??? Tego nikt nie wie, chyba nawet on sam.

Grisham:-Przed tobą dzisiaj walka do półfinałów o pas Hardcore.Jak się czujesz, czy znasz już swojego przeciwnika??

Lashley:-A dzięki czuje się bardzo dobrze.Dzisiaj stoczę walkę z gościem, którego lubie a jest nim Shelton Benjamin.

Grisham:-Miło mi się z tobą Bobby rozmawiało dziękuje za wywiad...A już za moment przed państwem kolejna walka dzisiejszego RAW Christian vs John Cena

-------------

Przenosimy się na arene:

5.5-th Match:Christian vs Cena qualification to MINB Match No DQ:

http://img600.imageshack.us/img600/3351/rawx.jpg

Przy ringu stoi nowa drużyna zawodników, którzy mają na celu zniszczenie Johna cene.Walka rozpoczyna się od zwarcia, Cena uderza pięścią w twarz przeciwnika, następnie idzie za ciosem kolejny punch.Rzuca Christianem wykonując Scoop Slam, Swing Neckbreaker.Capitan Charisma jest zdominowany, teraz Soldier zakłada go sobie na

barki i chce użyć swojego finishera.Do ringu wkraczają pozostali zawodnicy, którzy pomagają Christianowi ściągają go z ringu i zajmują się Johnem.Atak, sprowadzenie do parteru tam w brutalny sposób go okładają.Knee Dropy na twarz,nerki i żebra.Wkońcu go podnoszą Big Boot od Andrewsa, Ryan Bomb i na samym końcu lider zakłada Camel

Clutch!! Pozbawiając Ceny przytomności.The Pontiff of the Peepulation czuje się nie pewnie, nie wie co ma robić.Big Show machnął ręką i pokazuje mu, aby wszedł na ring.Ten nie stawiając żadnego oporu słucha się rozkazów olbrzyma i przechodzi w pin 1..2..3!!

Zwycięzca: Christian

----

6-6-th Match:Bobby Lashley vs Shelton Benjamin 1/4 Tournament for Hardcore Championship (TLC Match):

http://img42.imageshack.us/img42/294/dragonsti.jpg

Końcówka Walki:Zawodnicy znajdują się na drabinie,okładają się tam pięściami resztkami sił.Benjamin skontolował puncha od rywala, chwycił go w Powerslam i tak jest!!!Powerslam z samej góry drabiny.Obaj leżą, nie ruchomo.Być może coś się groźnego stało.Po 20 sekundach Dominator podnosi ręke i pokazuje, że wszystko jest wporządku.Mija 40 sekund i dopiero wtedy zawodnicy stoją na nogach.Wymiana ciosów, Gold Standard chce wykonać German Suplex, lecz obrywa łokciem w bok głowy.I to on otrzymuje Millitary Press Slam na krzesło znajdujące się tóż obok!!Lashley obejmuje głowę rywala i zapina dźwignię Dragon Slepper, trwa to tylko nie wielką chwilę i rywal odklepuje.

Zwycięzca:Bobby Lashley He going to 1/2 Finale

---------------------------

Znajdujemy się na backstageu,

gdzie widzimy Williama Regala, Masona Ryana i Big Showa:

Show:-Regal, przyszedliśmy tutaj nie po to, aby cie porozbijać.Tylko słyszałem kilka dobrych słów o tobie od Masona, który uważa, że jesteś świetnym trenerem i jako, że on należy do mojej grupy postanowiłem przyjść do ciebie i z toba porozmawiać.

Regal:-No słucham??

Show:-Skoro jesteś świetnym trenerem, prezentujesz się bardzo dobrze.To może chciałbyś zostać naszym menadzerem.

Regal:-Ja też właśnie słyszałem jakie macie plany, zdominować tych wszystkich klaunów, którzy są mocni tylko w gębie więc ok dołącze do was, ale co za to będe miał??

Show:-A co chcesz??Zdobęde razem z którymś moim bratem pasy TT, obecni posiadacze są słabi to mój pas oddam tobie i będziesz mistrzem TagTeamu.

Show:-To niech tak będzie Show zgadzam się.

----------------------

Reklamy i zapowiedź ME

----------------------

MAIN EVENT

7.7-th Match:Barrett/Del Rio vs Miz/Lesnar Tornado Tag Team Match

http://img688.imageshack.us/img688/803/24171108.jpg

W jednej drużynie znajdują się zawodnicy, którzy są do siebie bardzo podobni i zadbiutowali w WWE ponad rok temu.W drugiej drużynie zawodnicy,którzy w tym miesiącu przeszedli na dobrą stronę mocy.Obie drużyny stoją w swoich narożnikach i ruszają do ataku!!Miz zajął się Albertem, a Lesnar Wadem.Jest to całkiem ciekawe starcie.Awesome przegrywa z mekykanem, ale Lesnar zdążył zdominować swojego przeciwnika i pomaga wyjść z kłopotów swojemu partnerowi.Odpycha go i wrzuca w narożnik.Po chwili wszyscy stoją na przeciwko siebie, Del Rio pokazuje w sposób machnięcia głową na The Awesome One tHE Next Thingowi, być może arystokrata myśli, że Brockowi nadal zależy na tym, aby stać się jego ochroniarzem.Jednak nic z tego Brock z uśmiechem na twarzy kiwa głową na nie i przechodzi w atak kopniak w brzuch, Miz również atakuje anglika.Druga dwójka przeniosła swoją bijatykę poza ring i tam wymieniają się ciosami.Kick-out DDT na schodach, na twarzy Barretta pojawiła się krew ta akcja wykluczyła go na chwilę z gry.Miz wchodzi do ringu i razem z Lesnarem obijają drugiego przeciwnika, pierwszym finisherem jaki

Alberto otrzymuje jest F-5, kolejnym Skull Crushing Finale.Mizanin trzyma go w pinie, a były mistrz WWE schodzi i dokańcza obijanie Jackala, aby nie przerwał pinu.1..2..3!! Arystokrata został odliczony.

Zwycięzcy:Miz & Lesnar

----------------------------------------------

Światła zgasły a RAW dobiegło końca

-----

Newsy:

:arrow: Podczas RAW z federacją pożegnali się dwaj zawodnicy

:arrow: Jackson Andrews odwrócił się od Codiego i tworzy teraz razem z Williamem Regalem,Big Showem i Masonem Ryanem grupę wrestlerów, którzy na celu mają zniszczenie RVD,Nathana Jones,Cene i każdego kto stanie im na drodze. Grupa zastanawia się nad swoją nazwą i mówią o nazwach takich jak:'''Main Choose'', ''Homicides'',''Rexend''.

:arrow: Justin Gabriel i Christian są kolejnymi zawodnikami walki Money In The Bank na Wrestlemanii dołączają do Kavala i Drew McIntyrea.

:arrow: Bobby Lashley przechodzi do półfinału o Hardcore Championship

:arrow: Za dwa tygodnie poznamy pretedenta do US Championship, zwycięzca 8 Man Battle Royal: Clay,Hening,Cena,Curtis,Benjamin,Kidd,Orlov,Angle

:arrow: za tydzień kolejnego członka Money In The Bank

:arrow: Nowym gospodarzem NXR został Bill DeMott rozpoczęto 2 sezon

http://img34.imageshack.us/img34/613/sezon2.jpg

------

Karta na Wrestlemanie XXIX:

:arrow: Goldberg vs The Rock (Only One GM Raw)

http://img109.imageshack.us/img109/8049/gmraws.jpg

:arrow: Mr.Royal Rumble Edge vs CM Punk © (Best Wrestlers Of The World)

http://img855.imageshack.us/img855/4964/edgevspunk.jpg

:arrow: Brock Lesnar vs Randy Orton © (Psyhopath vs Psyhopath)

http://img827.imageshack.us/img827/7518/wweyw.jpg

:arrow: 8 Man Money In The Bank: Kaval,Christian,Justin Gabriel,Drew McIntyre

http://img811.imageshack.us/img811/2556/8man.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248626

Bardzo dobra gala. To RAW przypadło mi do gustu. Jednak jedyną rzeczą, która mi się nie podobała była wymiana zdań pomiędzy Ortonem a Lesnarem. Rozumiem, że chcesz jakoś rozwinąć ich feud, ale to wszystko dla mnie wyglądało tak: "Pokonam Cię bo jestem lepszy! - Nie to ja Cię pokonam, bo ja jestem lepszy". Oprócz tego segmentu wszystko jak najbardziej okej. Nie mam się do czego przyczepić. Karta prezentuje się bardzo dobrze. Walki stały na wysokim poziomie, były ciekawe. To samo tyczy się segmentów, good work. Czekam na kolejne gale. Powodzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-248914

Elimination Chamber... Pierwsze co mi się nie spodobało to długość walk. EC Match'e są zazwyczaj bardzo długie i tutaj powinieneś się bardziej postarać. Druga rzecz to "oddanie" pasa przez CM Punk'a. Co jakiś czas pojawiają się takie sytuacje w booking zone i szczerze przyznam, że nie jestem tego zwolennikiem. Zdobyłby WHC to wtedy mógłby się na takie coś zdecydować ew. zostałby jakoś pozbawiony tego pasa i dalej jakiś storyline z tego by był. "Dwie Batisty" jak to napisałeś to może być coś fajnego. Skok Big Show'a na pewno historyczna sprawa. Gala jeśli chodzi o niektóre momenty była bardzo dobra. Rozpoczyna się wojna RAW-SD. To też może być ciekawe. Co do oceny to niesmak mam przez długość najważniejszych walk. Za to minus. Widzę jednak pomysł dlatego oceniam pozytywnie.

P.S. Zapraszam do siebie na ostatnie SmackDown! a także na dniach na SummerSlam!

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-249042

No to ja się zabieram do komentowania. Segment pierwszy no taki sobie. Dodaj trochę słów, a nie robisz mini dialogi. Dam 6/10 bo to nie w moim stylu. London Jobber'em? Przegrał z Curtis'em, a jest on, znaczy był czołową postacią wwe. Mi się to nie podoba i tylko 5/10. Nowy GM, i jego podopieczny niespodzianka. Dobry seg, ale trochę krótki. A tam dam 7/10. Cieszy wygrana Gabriel'a bo, Kidd'a nie warto promować 7/10. Segment lepszy od poprzedniczek i dam 7/10. Dobrze że Mason, i promuj go, jak najbardziej. Niskie 8/10. Dobre zakończenie i promo Show'a z Ryan'em i średnie 8/10. Walka 7/10, Segment dobry, jeden z najlepszych w tej gali 8/10 i następna walka. Cieszy zwycięstwo Christian'a, 8/10. Następna walka 7/10, seg 6/10. Walka ME dobra, ale wygrana Lesnara zbudziła u mnie wiele kontrowersji. Nie trawie tego zawodnika i tylko Niskie 7/10

Wynik = 84/120

Tak więc na moje oko dobra fedka, z kilkoma błedami np. bardzo małe segmenty i mało słów kluczowych. Pracuj dalej, a będziesz lepszy. Wynik jest dla mojego oka dobry i taka ocene można potraktować jako dobrą.!!!

Goldberg vs Rock - Typ = Goldberg

Edge vs CM - Typ = CM Punk

RKO vs Brock - Typ = RKO

MITB - Typ = Nie wypowiem się narazie.

Zapraszam do komentowania mojej fedki.

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-249571

Smackdown rozpoczyna nowo powstała stajnia

, w której lideremjest Big Show.Mają nam coś do powiedzenia.

Big Show:-Jesteśmy tutaj wszyscy,bo chcemy coś wam wszystkim ważnego powiedzieć.Od dzisiaj stanowimy braterską drużynę pod nazwą:''Bad Crush''.W drużynie znajduje się 4 członków, postanowiłem, że jeszcze jeden zawodnik może do nas dołączyć.Jedni mówili, aby był to Brodus Clay, ja chcę Huskiego Harrisa i dzisiaj pomiędzy tymi zawodnikami odbędzie się walka, który z nich zwycięży jest członkiem naszej stajni.

Na arenie pojawia się Teddy Long:

-Słuchajcie ''Bad Crush'' ta walka i tak była na dzisiaj zaplanowana pomiędzy tymi dwoma potworami, ale, że chcecie jednego z nich to będzie jeszcze lepiej przy waszej pomocy na pewno jeden z nich się wypromuje i ludzie bardziej zapamiętają jego twarz.Znakomity pomysł.

Regal:-Dziękuje, że tak uważasz Long.Ten pomysł był moim pomysłem, chciałbym,

aby dzięki liderowi stajni i mnie pomóc nowym zawodnikom i jako, że Clay i Harris pasowaliby tutaj to mają na to szanse, aby być z nami.

Long:-To doskonale William, ale co z NXR?? Tam też są przysłe gwiazdy WWE,które potrzebują pomocy.

Regal:-Nie chcesz wiedzieć co o tym show myślałem.Teraz DeMott jest prowadzącym i on nie będzie taki jak ja, coś mu się nie spodoba to zaraz to załatwia.Ja lekko przymykałem oko na to, ale nerwy mnie prawie zeżarły.

Long:-Dobrze to wykombinowałeś.Ale teraz muszę was poprosić o opuszczenie ringu, bo już za moment odbędzie się walka dwóch zawodników, którzy zaraz po Elimination Chamber zmienili swoje brandy a są to:The Miz i Ezekiel Jackson, wymiana nie była do tej pory oficjalnie potwierdzona.

-----------

1.First Match:Ezekiel Jackson vs The Miz

http://img89.imageshack.us/img89/8608/mizson.jpg

Jest to mało ciekawe starcie, w którym Miz zaczyna dominować nad rywalem.Seria punchów,kicków.Irish whip dobija przeciwnika w narożnik akcją:Swinging corner clothesline.Miz zaczyna tauntować do Skull Crushing Finale, ale w ostatniej chwili Jackson zaczyna ukazywać oznaki życia.Dostał sporo ciosów, nie odpowiadając żadnym na

wszystkie.Rozciąga ręce zza swojej głowy, obrót i potężny grzmot pięścią w twarz!!Miz leży powalony, Ezekiel podnosi go i zamierza szybko zakończyć odzyskaną szanse.Przechodzi w Book Of Ezekiel, lecz Miz również używa kontry, sprytnie przeszedł w Sit Down Jawbreaker a po chwili wykonuje Reality Check 1..2..3!!

Zwycięzca The Miz

Po walce Mizanin łapie za mikrofron:

-Przed chwilą zdominowałem zawodnika, który ma mnie jakoś zastąpić na RAW, gdzie byłem fatalnie traktowany.Dzisiaj jest dzisiaj początek mojej kariery na Smackdown pokażę wszystkim, że odrzucenie mnie z mojego byłego brandu było błędem, udowodnie to...Zdobywając pas WHC!!Z całym szacunkiem podchodzę z tymi słowami do fanów,

ale nie do The Rocka.Jest to gość ogromnie zafascynowany tylko samym sobą, czego nie mogę powiedzieć o moim przyjacielu i byłym moim szefie Goldbergu.Chciałem coś jeszcze powiedzieć, gdy byłem na RAW i zostałem oszukany przez fałszywego pajaca Zigglera, poprzez podstęp odebrał mi pas.Na drugi dzień zjawiłem się u Teddiego Longa prosząc

go o zebranie ekipy z niebieskiego brandu i umówiliśmy się,że jeżeli wygram miejsce w Money In The Bank, to mam je któremu kolwiek zawodnikowi ze Smackdown je oddać.Teraz jest to nie możliwe, chciałem za to przeprosić i obiecać, że pierwszej umowy nie mogłem dotrzymać to druga będzie taka, że będe dawał z siebie wszystko, wielkie show, pięniądzę i fanów dla mojego nowego domu!!!

-----

2.Second Match:John Morrison vs Bryan/Bourne

Kto uzyska pinfall, ten wygra pas.

http://img220.imageshack.us/img220/7842/handciap.jpg

Całkiem dobra stypulacja.Morrison ma na przeciw siebie dwóch przeciwników, którzy są dla siebie partnerami, ale również i przeciwnikami.Mimo, że jest 2 vs 1 szanse są równe, bo kto uzyska pinfall ten wygra pas.Jako pierwszy z dwójki rozpoczyna Daniel Bryan.Zawodnicy ukazali sobię szacunek, podając sobie dłonie.I rozpoczynają!!Krótka wymiana ciosów, kończąca się na kickach w nogi, z których miały paść ciosy.Bardziej odczuwa to American Dragon.Morrison idzie za ciosem, pokazuje swoje ringowe umiejętność Flying Chuck,

BackFlip Bottom i Front Moonsualt.Na nie szczęście Johna za daleko się zagalapował, wrzuca Bryana w narożnik, gdzie stoi jego drugi przeciwnik Evan Bourne.Dokonano zmiany, bardzo długa wymiana ciosów.Ostatecznie lepszym brawlerem okazuje się Evan Bourne,znajduje się teraz on na narożniku i wykonuje swoją akcję kończącą Air Bourne!! 1..2..3!!Bryan leżał nie ruchomo, ponieważ Bourne dokonał zmiany wykonując mu High Kicka.

Zwycięzca:Evan Bourne (New Champion IC)

Nowy mistrz IC, cieszy się pozuje do zdjęć z pasem, tauntuje.Wkońcu do ringu wchodzi Daniel Bryan.Staje on na przeciwko swojego przyjaciela.That Kid ciesząc się ze swojego zwycięzca, przytulił się do Daniela.Razem tauntują, aż wkońcu nadszedł czas na uścisk dłoni.Evan chce uściśnąć dłoń tag teamowego przyjaciela, ale American Dragon skończył się uśmiechać.Jego wyraz twarzy zmienił się na przeciwny, łapie Evana za ręke i przyciąga go,

sprowadzając do parteru i zapina LeBell Lock!!Po nie spełna 10 sekundach puścił.Nachyla się nad twarzą obolałego z okrzykiem:

-To nie ty powinieneś wygrać tylko ja!!Tak było w naszym planie!!Koniec z naszą przyjaźnią, od dzisiaj nie jestem twoim TagTeamowym partnerem, a już na pewno przyjacielem!!

-------------------------

Przenosimy się na backstage,

gdzie widzimy dwójkę zawodników, z których jeden z nich otrzyma szanse na dołączenie

do Bad Crush są to Brodus Clay i Husky Harris oraz widzimy menadzera Williama Regala:

Regal:-Witam was, dzisiaj przed wami jest nie powtarzalna okazja do dołączenia do Bad Crush.Waszym zadaniem jest tylko pokonanie przeciwnika, widzicie go obok siebie.

Clay:-A tak widzę... jest to Shellfield??

Regal:-Nie to nie jest on, twój przeciwnik również tutaj razem z tobą przyszedł.

Harris:-A więc to tak?!? Bo chyba obaj myśleliśmy, że nie wiem jako Tag Team będziemy, a tu ja kontra ten przerośnięty nosorożec Brodus Clay???

Clay:-Uważaj kogo nazywasz przerośniętym gorylem ty, ty sam jesteś przerośniety goryl!!Ja jestem po prostu duży, nie to co ty mały grubas.

Reagl:-Chłopaki uspokójnie się!!Nie macie walczyć ze sobą na słowa, tylko macie stoczyć pojedynek na ringu!!Nie tutaj.

Clay:-Ja tego nie zaczynałem.Chcesz wiedzieć Regal, kto z nas jest lepszy w ringu odpowiedź jest prosta to ja!!

Harris:-Przerośnięty goryl co nawala banią, nie może wbić sobie do niej to co właśnie nam powiedziałeś i nadal próbuje mnie wyzwać.

Regal:-zdaje mi się, że obaj mnie nie posłuchaliście.Wasza walka już za nie

długo.Przygotujcie się.

---------

Reklamy

---------

3.Third Match:Michael Tarver vs Cody Rhodes

http://img69.imageshack.us/img69/4521/tarc.jpg

Za nim walka się rozpoczeła zawodnicy wdali się w wymianę kilku słów:

Tarver:-Hej tchurzu, gdzie twój przydupas??? Czyżby się od ciebie odwrócił i teraz ze mną przegrasz??

Rhodes:-Nie sądze, abym był tchórzem.Pomogłem mu w przyjściu do głównego rosteru i to mi wystarcza.To, że wybrał inną drogę to nie znaczy, że przegram.Wszyscy ci fałszerze, co na mnie reagują negatywnie oni również mnie nie znają i moich możliwości.Bo przecież to ja byłem przez pół roku Main Eventerem i miałem dużo starć o najważniejszy pas Smackdown, a ty co miałeś zaledwie pasy Tag Teamowe wraz z Sheamusem, któremu udało

się wbić do ME, a tobie nie???

Tarver:-Nie obchodzi mnie to wogóle, co kiedyś było.Liczy się co teraz jest a ty jesteś teraz na tym samym poziomie co ja.Odważyłem się powiedzieć nie, stop wyzywania fanów i innych zawodników i ludzie również zaczeli na mnie inaczej patrzeć, dzięki nim staje się coraz silniejszy, aż wkońcu stanę się tak świetnym zawodnikiem jak kiedyś był Eddie Guererro tylko z innym stylem.

Rhodes:-Hahah, nie rozśmieszaj mnie.Eddie to równy gość, wszyscy go kochaliśmy i nadal go kochamy!! A ty to zaledwie jesteś głupim gościem, który opowiada jakieś niemożliwe fantazje.

Tarver:-Mówiąc o Eddim, chciałem powiedzieć o tym, że chciałbym mieć taki wielki szacunek jak on sam.

Rhodes:-Długo będziesz jeszcze coś gadał?? Bo chcę cię jak najszybciej pokonać i iść z tąd.

Końcówka Walki:Zawodnicy znajdują się poza ringiem.Tarver obija pięściami Codiego i wykonuje na nim Scoop Slama na metalowe schody.Po czym wrzuca go do narożnika.Rozpoczynają się jeszcze większe kłopoty dla Dashinga, gdy ten zaczął wstawać Tarver rozpoczął wymachiwać ręką.Rhodes jest już na nogach, Michael biegnie do niego, wybicie i Kill Shoot!!!1..2..3!!!

Zwycięzca: Michael Tarver

---------------------------------------------

Reklamy i zapowiedź dzisiejszego Main Eventu

---------------------------------------------

4.4-th MatchJackson Andrews vs Seth Rollins qualification to Money In The Bank

http://img43.imageshack.us/img43/998/setson.jpg

Stawką tej walki jest jedno z miejsc w Money In The Bank podczas Wrestlemanii.Przewage w gabarytach ma Andrews oraz przy jego narożniku stoją William Regal & Big Show. Rozpoczynają od przejścia w klincz, z którego zwycięzko wychodzi zawodnik o twarzy Kevina Nasha wykonał on backpunch to neck.Seth został obalony, przeciwnik zamierza

iść za ciosem i chce go podnieść, lecz to mu się nie udaje otrzymuje kicka w głowę.Seth wstaje i rusza z Runing Jumping Elblow, atak jest celny.Jackson otrzymuje ponownie w głowę.Zostaje zamroczony, nie wie co się dzieje, za jego plecami czai się Rollins do wykonania swojej akcji kończącej.Big Show w tym momencie zaczyna zagadywać

sędzie, a pod jego nie uwagą wbiega do ringu...William Regal chwyta przeciwnika za nogę i głowę i tak oto wykonuje dawno nie widzianą akcję Regal-Plex!!Jackson spokojnie przechodzi w pin 1..2..3!!!

Zwycięzca:Jackson Andrews (zajmuje jedno z wolnych miejsc w MINB)

Po ogłoszeniu zwycięzcy na arenie pojawia się CM Punk:

-Słuchaj Regal!!!Jak się nie mylę to zakończyłeś swoją kariere wrestlera.Zakończyłeś ją, ale przeszkodziłeś mojemu przyjacielowi w wygraniu walki!!Przez to wyzywam się za tydzień na pojedynek!!

Regal:-Czyli mam na twoje życzenie Punk powrócić do ringu i pierwszym z moich przeciwników będziesz ty???Zgadzam się!!Ale pod warunkiem, że będzie to walka bez zdyskwalifikacji.

Punk:-Walka ci odpowiada to więc mi odpowiada stypulacja chociaż, że u swojego boku masz 4 zawodników to i tak odpłacę ci się za odebranie Sethowi zwycięstwa!!

-----------

Przenosimy się na backstage,

gdzie widzimy Todda Grishama i Drew McIntyrea:

Grisham:-Cześć Drew, kwalifikując się do walki Money In The Bank powiedziałeś, że walizkę wykorzystasz na CM Punku.Dla czego akurat na nim???

McIntyre:-wiesz Todd, kiedy chcesz zdobyć na czym ci bardzo zależy to robisz wszystko, aby tak się stało.Walizkę na pewno zgarnę ja i wykorzystam ją na Punku ponieważ chcę, aby ludzie mnie zapamiętali, czego dokonam.Zdobycie walizki jest to duży szum, ale wykorzystanie jej na najlepszym zawodniku świata to ogromny szum!! Stanę się bardziej popularny, trafię do mediów i ludzie będą przez długi czas o mnie mówić to jest to czego bardzo pragnę.

Grisham:-A co jeśli pas wagi ciężkiej zmieni właściciela na Wrestlemanii???

McIntyre:-Ja nie mówię, że będzie to na pewno podczas Wrestlemanii wtedy każdy będzie się mojej interwencji i zainkasowania walizki spodziewał.Chcę zrobić to niespodziewanie.

Grisham:-Widzę, że jesteś bardzo pewny siebie Drew, ale zwróć uwagę na to kto będzie z tobą walczył na Money In The Bank.

McIntyre:-Nie obawiam się ich.Kaval nie zdobędzie walizki, mimo, że jest szybki.Gabriel nie ma ze mną żadnych szans.Christian były mistrz wagi lekkiej hahah.Andrews tutaj mogę się spodziewać stajni Bad Crush, że zaatakują wszystkich, a on będzie mógł ściągnąć moją walizkę.Ja mu na to nie pozwolę.

Grisham:-Dzisiaj jeszcze poznasz kolejnego swojego przeciwnika, będzie to jeden z czołowych gwiazd Smackdown, jego również się nie boisz??

McIntyre:-Todd, co ty za jakieś pytania zadajesz!!Nie mam chęci kontynuowania z tobą rozmowy...

-------------

Przenosimy się na arene:

5.5-th Match:Husky Harris vs Brodus Clay

Winner go to ''Bad Crush''

http://img51.imageshack.us/img51/8244/monstersb.jpg

Nadszedł czas na walkę dwóch olbrzymów, tylko jeden z nich dołączy do Bad Crush. Oczywiście przy stole komentatorskim zasiadł lider stajni, a przy ringu stoją pozostali członkowie Bad Crush.Walka rozpoczyna się od demonstrowania swojej siły zawodnicy wbiegają w siebie z shoulder blockami.Po 4 uderzeniach Harris próbuje następnego, lecz nadziewa się na clothestina.Clay rusza za ciosem okłada leżącego przeciwnika typowymi swoimi uderzeniami i knee dropami.Teraz próbuje go podnieść, ale Mastadon otrzymuje puncha po czym kolejnego shoulder blocka.Role się obróciły Brodus leży, a The Army Tank with a Ferrari Engine go okłada.Nie potrzebnie chce za szybko wykończyć Mastadona Runing Sentonem, którym nie trafił w rywala, bo zrobił unik.Rola znowu się odwraca Clay łapie Huskiego w swoje łapy i Irish Whip do narożnika, dobija go Bodym Splashem.Harris obolały znajdue się na środku ringu i kolejnym ciosem jaki otrzymuje jest nowa akcja kończąca Mastadona Fall of Humanity!! 1..2..3!!

Zwycięzca: Brodus Clay

Po walce Big Show z mikrofronem w ręku wchodzi na ring:

-Brodus doskonale się spisałeś pokonałeś samego Huskiego Harrisa nie dawnego debiutanta, który od samego debiutu stał się terminatorem dla różnych zawodników.Jestem pod wrażeniem!!Ale pamiętam jeszcze coś naszą walkę na Elimination Chamber chciałem nabawić cię kontuzji skacząc na ciebie z Diving Body Splashem przepraszam cię za to.

Myliłem się co do ciebie, jesteś dobrym zawodnikiem, jesteś oficjalnym członkiem mojej drużyny.Musisz być z tego powodu bardzo zadowolony.

Clay:-Wielkie dzięki Big Show za danie mi szansy, abym mógł dołączyć do was.Teraz całkiem nowa droga mojej kariery się rozpoczeła,będe taki jak ty będe niszczył wszystko co stanie mi na drodze.

Do ringu wchodzi William Regal:

-Mam nadzieję Brodus, mam nadzieję, że tak będzie.Mam dla ciebie zadanie na następny tydzień będziesz musiał zdominować i pokonać obecnego mistrza wagi ciężkiej CM Punka oraz jego tragicznego przydupasa i jego podróbkę Setha Rollinsa.Nie martw się, bo to nie będzie walka tylko zniszczenie ich w ich szatni pomoże ci sam lider Big Show.

Na arenie pojawia się Triple H!!:

-Zejdzcie z ringu, bo nikt nie ma zamiaru tego słuchać waszego bractwa.Nie zaatkujecie ich, bo ja wam na to nie pozwolę w innym wypadku cała wasza 5 wyleci!!

Regal:-Ty nie żądzisz całym WWE, więc mi nic nie zrobisz!!Ja,Mason i Brodus w takim razie ich zniszczymy!!

HHH:-Regal,Regal myślisz, że ja się ciebie boję i całego Bad Crush?!? To Grubo się mylisz [z uśmiechem na twarzy].Jeżeli masz coś jeszcze do powiedzenia lepiej to przemilcz, bo wasza 5 nie będzie miała żadnych szans z pozostałymi zawodnikami Smackdown.

Regal:-Tak mam coś do powiedzenia!!Nikt się tutaj nie zjawi i nikt nam nic nie zrobi, bo później sami będą mieć kłopoty wyłapiemy ich pojedynczo i ja nie chciałbym znaleźć się w ich skórze.

HHH:-W takim bądź razie uwierz w to!!

Na arenie pojawiają się:Chris Jericho,Edge,CM Punk,RVD a nawet sam Sheamus!!!

HHH:I co teraz?!?

Regal:-To, że wyszedli z dziur to nic nie znaczy.

HHH:-Na przód do ataku!!

Bad Crush nie mają żadnych szans z najlepszymi gwiazdami Smackdown Spear od Edge'a w Ryana.Codbereaker dla Andrewsa.Brogue Kick w Regala.Roundhouse kick i High Kick dla pozostałych.Bad Crush zostali rozwaleni....Ale zaraz co to?!? Chris Jericho wdaje się w bójkę z RVD a do tego Edge z CM Punkiem!! Gdyby nie fakt, że są swoimi rywalami to by nic się nie stało.HHH stara się ich uspokoić, ale to nie działa.Bójka nadal trwa...

Po paru minutach światło zgasło, cicho leci jakieś theme, ale co raz bardziej je słychać.

Tak to jest sam były prezes WWE!!! Vince Mc.Mahon!! Dopiero on nie mówiąc żadnego słowa uspokił zawodników.

McMahon:-Noi widzisz HHH,kto ma nadal władzę?!? Ja nie muszę nic mówić a wszyscy stają się spokojni.Widzę i żałuję, że oddałem wam moje dziecko WWE!!!Będe starał się je odzyskać.Mój syn Shane McMahon zdecydowanie o wiele bardziej potrafi lepsze walki zabookować niż ty.Tracisz na rantingach przez co obiecuję ci, że odbiorę wam obu władzę i to ja nadal będe prezesem.Szykujcie się chłopaki, bo ja szykuję mega niespodziankę,

dzięki której wprowadzę tutaj moje plany, które właśnie obmyśliłem.Będzie to przełom i nowa ewolucja!!Bądzcie gotowi,bo ja mam nadal małą część władzy i właśnie zabookowałem dla nas walkę na Wrestlemani XXIX!! Ty vs ja vs Shane!!!

[Fani wykrzykują Vince,vince.Vince is the president.]

----------

Main Event

6.6-th Match:Chris Jericho vs RVD Qualification to Money In The Bank and 1/2 finale for Hardcore Championship.Scrable Match.

http://img706.imageshack.us/img706/5217/r2jw.jpg

Ci zawodnicy właśnie przed chwilą rozwalili razem drużynę Bad Crush, a teraz ze sobą będą walczyć.Ring otacza 10 zawodników wśród nich znajduje się:Sheamus,CM Punk,John Morrison i Daniel Bryan.Rozpoczynają od klinczu, z którego zwycięzko wychodzi Jericho zadaje kicka w brzuch rywala i wyrzuca go poza ring.Tam RVD spotyka nie miła niespodzianka otrzymuje kilka rzutów i uderzeń.Wkońcu znalazł się w ringu.Chris zaczął się śmiać co rozłościło jeszcze bardziej The Battle Creek Barbariana.RVD rusza z gwałownym atakiem FlapJack Kick, Hurricarana.Irish whip do narożnika, dobija Y2Ja Runing Dropkickiem i na zakończenie swojego ataku wykonuje Frankensteinera z narożnika.Zaczął tuntować i odbija się od lin, aby wykonać Rolling Thunder, lecz nie trafia.Lionheart odsunął się w ostatniej chwili.Podnosi RVD, wpycha jego głowę pod swoje nogi zaciąga do powerbomb i tak też się dzieje Rob otrzymuje potrójne Powerbomb.Zawodnicy otaczjący ring, wbiegają do niego!!Obijają obu wrestlerów brutalnymi ciosami!!Atak trwał chwilę i zeszedli z ringu.Po 50 sekundach obaj dali oznaki życia, szybszym zawodnikiem okazuje się Jericho, chce założyć dźwignie Walls Of Jericho, ale popełnił błąd Van Dam to skontrolował i przechodzi w pin 1..2..3!!

Zwycięzca: Rob Van Dam He go to 1/2 finale and Money In The Bank Match

-----------

Światła zgasły, a Smackdown dobiegło końca

---------------------------

Newsy:

:arrow: The Miz przeszedł na Smackdown, a Ezekiel Jackson do RAW

:arrow: Bryan przeszedł na złą strone mocy i najprawdopobniej planuje zemste na nowym mistrzu IC Evanie Bourne.

:arrow: Jackson Andrews & Rob Van Dam zakwalifikowali się do Money In The Bank, z czego ten drugi jeszcze

to 1/2 finału o Hardcore Championship.

:arrow: Na następnym Smackdown została potwierdzona walka William Regal vs CM Punk

:arrow: Brodus Clay dołączył do drużyny Big Showa, która od dzisiaj ma nazwę Bad Crush

:arrow: Pojawienie się Vincea na dzisiejszym Smackdown i ogłosił, że planuje wielkie plany co do WWE.

:arrow: Za 2 tygodnie zapowiadane są cięcia budżetowe, z czego 6 gwiazd zostanie zwolnionych

:arrow: Z NXR pożegnał się Big E Langston

----------------

Karta na Wrestlemanie:

:arrow: Goldberg vs The Rock

:arrow: Mr.Royal Rumble Edge vs CM Punk ©

:arrow: Brock Lesnar vs Randy Orton ©

:arrow: 8 Man Money In The Bank: Kaval,Christian,Justin Gabriel,Drew McIntyre,RVD,Jackson Andrews vs ? vs ?

http://img842.imageshack.us/img842/2556/8man.jpg

:arrow: Vince McMahon vs HHH vs Shane McMahon

http://img706.imageshack.us/img706/9449/presn.jpg

Edytowane przez 8693
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-249854

RAW rozpoczynają komentatorzy Michael Cole & Matt Striker:

Striker:-Witamy wszystkich fanów WWE!! Dzisiaj czeka nas walka, w której wyłoni się pretendent do pasa United States.Będzie to walka 8 Man Battle Royal.Wystąpią w niej od najsłabszych do najlepszych zawodników RAW w tym:John Cena oraz Kurt Angle.

Jak myślisz Michael kto wygra tą walkę???

Cole:-Wszystko mi jedno Matt kto ją wygra, aby był to ktoś bardzo dobry. Ziggler jest jednym z lepszych wrestlerów i potrzebuje przeciwnika z równej półki być może będzie to:Shelton Benjamin.Obaj robią świetne show, a sklejenie ich podczas wspólnej walki dało by wiele ciekawych akcji.

Striker:-Być może masz rację.A co myślisz o karcie na Wrestlemanie,

mamy już potwierdzone pare walk.I w tym są dwie walki, w których zawodnicy będą

walczyć o władzę na RAW oraz nad całym WWE.Faworyta nie będe na razie wyjaśniał, bo

może źle się to skończyć dla mnie i dla ciebie.Z pozostałych walk jest to Orton vs Lesnar.

Starcie dwóch psycholi, w tym, że jeden zdołał się nawrócić na dobro i to jest mój faworyt.

Cole:-A mój nie ja jestem za Ortonem.Lesnar, nie może wciągu 1 miesiąca odzyskać pas byłoby to za krótkie panowanie nowego mistrza, który przerwał 1,5 roku panowania drugiego.

Striker:-No więc dobrze.A my zapraszamy na pierwszą walkę, którą jest starcie byłego mistrza wagi lekkiej z obecnym mistrzem US i Kavalem w stypulacji Fatal 3 Way Elimination Match.

----------

1.First Match:Christian vs Dolph Ziggler vs Kaval Elimination Match

http://img600.imageshack.us/img600/5048/treatl.jpg

Stacie trzech świetnych technicznie zawodników.Christian od nie dawna jest na złej drodze.Walka się rozpoczyna! Dolph unika zwarcia z rywalami i schodzi z ringu.World Warrior przechodzi w klincz z Capitanem Charisma.Kaval zaczyna uderzać serią kopnięć kolanem w brzuch przeciwnika i znacznie go osłabia.High Ezugiri kick załatwia sprawę i powala kanadyjczyka na ziemie.Do ringu wbiega Ziggler, który chce wyeliminować od razu jednego z rywali,lecz nie udaje mu się to Warrior wykonał Back Flip Kick, kiedy Natural wyskoczył i chciał go pociągnąć za barki do dołu.Christian wydostaje się z ringu i leży na macie.Kaval podąża za nim, wrzuca go do ringu.Ustawia się do Ghetto Stomp i tak jest udaje mu się!!Mimo, że udało mu się wykonać akcję kończącą spadł nie szczęśliwie na nogi i nabawił się urazu.Przechodzi w pin 1..2..3!!Capitan Charisma opuszcza ring.Warrior ma problemy z chodem, Natural to wykorzystuje biegnie z Fame Asserem i na zakończenie zakłada Sleeper Hold!!Kaval nie wytrzymuje i odklepuje.

Zwycięzca:Dolph Ziggler

-------------------

Znajdujemy się w szatni Lashleya widzimy go jak trenuje przed dzisiejszą walką.

Do zawodnika przychodzi jeden z przeciwników a jest to Curt Hawkins.W celu porozmawiania z nim o ich trzecim przeciwniku, którym jest Mason Ryan.Obaj dobrze wiedzą, że może to wszystko wyglądać jak w przypadku Setha Rollins na Smackdown, gdzie został zaatkowany przez Regala i walkę przegrał.

Hawkins:-Cześć Lashley, przyszedłem do ciebie, bo mam do ciebie prośbę.

Lashley:-Witam, chyba domyślam się o co ci chodzi, ale nie jestem pewny czy akurat o to.

Hawkins:-Bo widzisz naszym trzecim rywalem jest nie Mason, ale całe Bad Crush, które może nam obu przeszkodzić a pomóc wygrać Ryanaowi.

Lashley:-Właśnie się tego domyślałem, że tutaj po to przyszedłeś.I wiem o co ci chodzi, abyśmy się razem trzymali w razie czego??

Hawkins:-Tak, właśnie o to.A kto wygra czy ty czy ja to pokaże nam nasze doświadczenie zróbmy tak, aby członek Bad Crushu nie wygrał i to wszystko.

Lashley:-Jeżeli mnie w coś wrobisz wiedz, że masz u mnie lipe.Ale jeżeli mówisz z honorem to załatwione.

Hawkins:-Nie.Mówię prawdę.Nigdy nikogo w nic nie wrobiłem, bo nie jestem fałszywy ani chytry.

Lashley:-Rozumiem.W takim razie dobrze trzymamy się razem.

Zawodnicy zakończyli romowę, Hawkins poszedł do swojej szatni.

---------

Reklamy

---------

Po reklamach również znajdujemy się na zapleczu.

Widzimy pobitego Hawkinsa oraz Masona Ryana.Obolałych i nie zdatnych do walki.Nie wydawało by się to dziwne, gdyby został pobity Curt, ale, że Mason któż by to mógł takie coś zrobić??Kto jest samobójcą i narzuca się na Bad Crush?!? Do pobitych zawodników przybiega medycyna i zabierają ich na noszach, z nimi przybiegł Big Show!!Który jest wściekły, nie wytrzymuje i zaczyna niszczyć wszystko co znajduję się w zasięgu jego ręki: stoły,telewizory i reszte przedmiotów.Wkońcu natrafia na samego Bobbiego Lashleya, który ma szatnie tóż obok.Wyszedł zobaczyć co się za dzwiami dzieje.Gigant zaczął podejrzewać

, że to on miał być dzisiaj jego przyjaciela przeciwnikiem to musiał być on.Spogląda mu w oczy i wykrzykuje słowa:

-Udało ci się zakwalifikować do Money In The Bank, ale uważaj bo tam czeka cię demolka!!Pobicie za pobicie!!

Lashley lekko wystraszony, bo nie wiedział o czym on mówi.Wyszedł na backstage i próbuje z nim porozmawiać, lecz zakończyło się to bójką.

-------------------

Przenosimy się na arene:

2.2-th Match:Bobby Lashley vs Curt Hawkins vs Mason Ryan Qualification to MINB

http://img811.imageshack.us/img811/5643/minb.jpg

Walka nie mogła się odbyć, ponieważ dwaj zawodnicy nie mogli się wstawić z powodów zdrowotnych zostali brutalnie pobici przez...dalej nie wiadomo kogo.Zwycięzcą automatycznie został Bobby Lashley.

Zwycięzca:Bobby Lashley

----

3.3-th Match:8 Man Battle Royal for pretender United Stated Championship /Battle Royal

http://img40.imageshack.us/img40/9999/batus.jpg

W ringu znajduje się ośmioro wrestlerów:Brodus Clay,Joe Hening,John Cena,Johny Curtis,Shelton Benjamin,Tyson Kidd,Peter Orlov,Kurt Angle.Na zwycięzce czeka walka podczas Wrestlemanii o pas US.Przy ringu znajduje się grupa Bad Crush towarzysząca Brodusowi i za razem nie lubiąca Johna Cene.Zawodnicy zaczeli atakować

największego gościa w ringu czyli Mastadona.Serie punchów padają na twarz z każdej strony.W pojedynke nie ma ze wszystkimi na raz żadnych szans, do ringu wchodzi Big Show i Jackson Andrews.KO Punch w twarz Petera Orlova, Chokerbomb na Johnym Curtisie, który zostaje od razu wyrzucony z ringu.Bad Crush zaczyna odciągać Chain Gang Soldiera, obezwładniając go i wyrzucają go poza ring.Po wyeliminowaniu dwóch zawodników American Hero postanawia wraz z swoim tagteamowym partnerem skopać im dupe i wyrzucić ich poza ring tak też się stało.Teraz wracają do przeciwników, wyrzucają wspólnie Brodusa.Tyson Kidd rusza z runing dropkickiem w Gold Standara i zostaje wyrzucony z ringu.W ringu pozostaje połowa uczestników.Hening wdaje się w bójkę z Orlovem, a Angle z Kiddem.

Wrestling Machine bez żadnych problemów wyrzuca rywala z ringu, był to w porównaniu do Kurta słaby przeciwnik i został wyrzuony German Suplexem.Joe między czasie również zdołał zdominować rywala McGillicutterem i wyrzucić z ringu.Finałowa dwójka w ringu to świeży debiutant oraz zawodnik, który był mistrzem w olimpiadach wrestlingu. Kurt wykorzystuje doświadczenie właśnie z olimpiady i sprowadza rywala chwyta rywala za nogę i wyrzuca go z ringu akcją podobną do T-Bone Suplex, tylko wyrzucił trzymając go jedynie za jedną nogę.

Zwycięzca: Kurt Angle

Eliminated:

Jonhy Curtis przez Jacksona Andrewsa

Cena przez Bad Crush

Clay p.World Greatest

Benjamin p.Kidda

Kidd p.Angle

Orlov p.Heninga

Hening p.Angle

--------

Reklamy

--------

Znajdujemy się na backstage'u,

gdzie widzimy byłych Hooligansów i Justina Gabriela:

Gabriel:-Witam was chłopaki, sprowadziłem was tutaj w jednym celu.Potrafię docenić wasze wysiłki i umiejętności dla tego chcę wam pomóc.Widzicie może i jestem pod kilkoma względami lepszy, bo nie mam tak wiele problemów w walkcach.I przez to mam dla was propozycję co wy na to, aby zreaktywizować stajnie Hooligans.Z tym, że zamiast Paula Londona, który nie stety przegrał z byle kim i nie wiem jak to się mogło stać.To ja go zastąpie i razem zdobędziemy pasy TT, może uda nam się kogoś jeszcze do nas dorzucić.Co wy na to???

Kaval:-Dziękuję ci Justin za propozycję, ale widzisz ja w tag teamowych walkach nie lubie walczyć.Wolę w pojedynke, pomysł jest dobry i nie mam nic przeciwko a nawet jestem za jak Peter się zgodzi.

Orlov:-Kaval, a czemu miałbym się nie zgodzić?!? Im więcej tym lepiej i łatwiej zgadzam się na reaktywację drużyny.Jest w tych twoich słowach Justin coś w co wątpie na pasy musimy długo zaczekać.Powstała drużyna świrów Bad Crush, których nazwa mówi sama za siebie.

Gabriel:-Spokojnie Peter na wszystko znajdzie się jakiś sposób.Wystarczy znaleźć jakiś słaby punkt.Czy to nie były twoje słowa Kaval?? Przecież ty potrafisz znaleźć na wszystko sposób.

Kaval:-Fakt to moje słowa, ale zobacz jacy są u nich goście.Grubo nie którzy ponad 2 metry i 140kg.Znależć słaby punkt to jest nie możliwe.Jak będe ze sobą współdziałać.

Gabriel:-No to nie wiem, nie widzę u was żadnej sfatysfakcji z tego, że chcę wam pomóc.To ostatecznie się pytam jesteście za reaktywacją???

Orlov:-Ja przecież mówiłem, że tak i Kaval też.

Gabriel:-To świetnie, więc żółwik i od dzisiaj jesteśmy Hooligans V2.Teraz chodźmy, bo za chwilę będe miał walkę z R-Truthem.

--------------------

Przenosimy się na arene:

4.4-th Match:Justin Gabriel vs R-Truth qualification to 1/2 finale/ Table Match

http://img16.imageshack.us/img16/3316/13067252.jpg

Pojedynek po raz drugi w tej samej stypulacji podczas turnieju.Przed jednym z nich trudne zadanie w następnej rundzie, czeka na któregoś sam Bobby Lashley.Jak pamiętamy pozbawił Batisty kariery wrestlera.Zawodnicy rozpoczynają od krótkiego spięcia, które zakańcza się Monkey Flipem od afrykana.Rusza za ciosem i wykonuje kopniaka w brzuch (Belly Stomp) powtarza ten sam kick trzy razy.Nie zdążył zauwarzyć, że Truth założył sobię

łańcuch na dłoń i podczas podnoszenia go oberwał nim prosto w twarz.Superman znajduje się na nogach, chwyta rywala do suplexu i wykonuje Consequence!!Po tej akcji schodzi z ringu, do którego wnosi stół i go ustawia tóż obok jednego z narożników.Ustawianie długo mu schodzi, za ten czas Gabriel zdążył wstać i czeka, aż rywal spokojnie ustwi stół i się odwróci.Truth się obraca i w jego twarz pada Runing Jumping Knee Kick.To było potężne kopnięcie, które pozbawiło czarno skórego zawodnika przytomności.The South African Sensation wrzuca go na przygotowany stół, wbiega na narożnik.Ku uciesze publiczności perfekcyjnie wykonuje 450 splasha!!!Łamiąc przy tym stół.I oto Justin Gabriel w następnej walce pół finałowej zmierzy się z Bobbym Lashleyem!!!

Zwycięzca: Justin Gabriel

Po wygranej walce wyrywa speakerowi mikrofron z rąk:

-Czołem wszystkim moim fanom.Już dzisiaj poznałem mojego kolejnego przeciwnika, którym jest Bobby Lashley.Wyzwanie to nie będzie należało do łatwych a wręcz przeciwnie do najtrudniejszych, ale ja się tym nie przejmuję. Szanuje go, ale dam rade go pokonać i udowodnić samemu sobie, że jak będe pewny siebie to postawię czoła nawet

samemu Brockowi Lesnarowi, jeżeli się tylko postaram!!!

-------------

5.5-th Match:Big Show vs Barrett/Jackson Handicap Match

http://img808.imageshack.us/img808/3386/hanci.jpg

Olbrzym jest strasznie zdenerwowany sytuajcą, która przydarzyła się jego przyjacielowi. Dzisiaj przed nim trudne zadanie musi pokonać dwóch byłych Tag Teamowych partnerów The JW.Jako pierwszy z nich walkę rozpoczyna Wade.Rozpoczynają od krótkiego zwarcia, w którym Biggest Athlete dosłownie zbił rywala w narożnik Giant Rushem, dobija go Open-handed choppem, podnosi go na swoich rękach i wykonuje Military press slam.Podnosi anglika i wrzuca Irish Whipem go w jego narożnik, Jackson wykorzystuje szansę dokonuje zmiany.Bez pośrednio zmierza w twarz giganta clothestinem, który go powala na ziemię.Po chwili go podnosi do chyba Scoop Slamu, lecz tylko udało mu się go obiąć.Big Show jest o wiele, wiele większy i nie pozwala przeciwnikowi wykonać żadnego ataku, uderza go łokciem w bok głowy, łapie go łapą za szyje i Chokeslam!!! 1..2.. w ostaniej chwili pin zostaje przerwany przez Jackala, dorzuca do tego jeszcze knee dropa.Na pomoc liderowi przybiega William Regal wraz z Jacksonem Andrewsem rozpoczynają atak na Wade'a jeden rzut, drugi, trzeci, aż wkońcu otrzymuje Knee Tramble.Między czasie Show zdążył pożądnie osłabić czarno skórego zawodnika, objął go od tyłu ręką za szyje i Backbreaker Cobra Cluch!!

1..2..3!!!

Zwycięzca: Big Show

----------------------------------

Reklamy i zapowiedź Main Eventu

----------------------------------

Po reklamach znajdujemy się w GM Room,

gdzie Teddy Long przeprowadza ważną rozmowę z pozostałymi menadzerami drugiego brandu RAW oraz z samym w ciężkim stanie mistrzem wagi lekkiej.

Long:-Witam was panowie.Wpadłem być może na dobry pomysł, pozostało nam więc 2 tygodnie do najważniejszej gali PPV Wrestlemanii!! W związku z tym, chciałbym w prosty sposób wyłonić pretenda do tego pasa, z powodu braku czasu.Co wy na to???

Hawkins:-Pozwolicie, że ja odpowiem na to pytanie...

Rock i Goldberg przytakneli głowę, że może sam odpowiedzieć]

.No więc dobrze.Long w jaki sposób chcesz wyłonić mojego przyszłego przeciwnika???

Long:-W ciekawy i tajemniczy.To jak lotteria Toto Lotka.Umieszczamy jeden szczęśliwy numerek w środku jakiegoś pojemnika i kto go wyciągnie ten ma walkę o pas.Proste prawda??

Hawkins:-Proszę cię bardzo, również jestem bardzo zainteresowany tym pomysłem.Jest oryginalny. Long zaczął wydzwaniać do kilku zawodników w tym do:Kavala,Orlova,Heninga,Miza.

Po pojawieniu się wszystkich zaproszonych zawodników Long objaśnia im jego pomysł i prosi o jego realizację.Kto zdobędzie numerek?!? Czy to będzie Miz może Shelton??a być może Cody Rhodes?!? Po wyciągnięciu prawie wszystkich karteczek nadal nie ma zwycięzcy. Pozostało tylko dwa numerki i dwóch zawodników Chris Jericho i Rey Mysterio. Chris wyciąga kartke jednak to nie on!!! Zwycięzcom jest Rey Mysterio to on wylosował szczęśliwy

numerek i zmierzy się o pas z Curtem Hawkinsem!!

-------------------------------------------------------------

Po mini-turnieju szczęścia zawodników przenosimy się na arene

Main Event

6.6-th Match:Orton/Del Rio vs Undertaker/Lesnar

http://img233.imageshack.us/img233/310/29870444.jpg

Del Rio jest prawie potencjalnym rywalem Undertakera na Wrestlemanii.Ostanio na Elimination Chamber poddał American Herosa, dzisiaj jeżeli jego drużyna zdominuje rywali jest oficjalnym jego rywalem.Pierwszymi zawodnikami rozpoczynającymi walkę są Randy Orton i Brock Lesnar.Zaczynają od krótkiej wymiany słów Orton krzyknął, że nadal zostanie mistrzem i to on będzie dominował na RAW i, że Lesnar pożegna się z własną karierą.

Brock odpowiedział mu podobnymi słowami.Rozpoczynają od klinczu, Next Thing przerzuca rywala nad sobą do tyłu Belly to Belly Suplexem, podnosi go i otrzymuje RKO!!! Z zaszkoczenia pin 1..2!! Lesnar nie należy do słabych zawodników i jednym finisherem nie da się go załatwić.Próba podnisienia, Randy obrywa puncha po czym Sambo Suplex i Brock Lock!!Orton zwija się z bólu, do ringu wbiega Del Rio pomaga swojemu tag teamowemu partnerowi łapie rywala za barki i Backstabber!!DeadMan również interweniuje, wdaje się w bójkę z arystokratą.Alberto ucieka poza ring, gdzie otrzymuje... puncha??? Ale od kogo?? Jest to Kurt Angle!! Pomaga drużynie face'ów wrzuca meksykana do ringu.I podąża za nim.Zdesperwoany The Next Big Thing nie wie co się dzieje, zaczyna go atakować:

Punch, kick i Triple Powebomb!!W tym samym czasie Taker został obezwładniony przez dwójkę przeciwników.Brock kończy atakować Wrestling Machinea i się odwraca po otrzymanie RKO!!! Pin 1..2..3!!

Zwycięzca:Alberto Del Rio & Randy Orton

------------------------------------------------

Po walce światła zgasły, a RAW dobiegło końca.

-------

Newsy:

:arrow: Mason Ryan, Curt Hawkins zostali nabawieni kontuzji.Kontuzje nie są na tyle straszne i ich występy na następnym RAW zostały odwołane.

:arrow: Kurt Angle podczas Dark Matchu, po RAW wygłosił promo, w którym pozwala przejść do następnej rundy Turnieju o Hardcore Championship Wade'owi Barrettowi i tym samym dołącza do walki z Del Rio i Undertakerem. Powiedział także, że jego miejsce o pas US zajmuje Tyson Kidd przyjaciel aktualnego mistrza.

:arrow: Spóźniony NEWS ze Smackdown.JoMo przeszedł do walki MINB a jego rewanż o pas odbędzie się na Extreme Rules, z zawodnikiem, który zwycięży na Wrestlemanii

:arrow: Z NXR pożegnali się Gregory Helms i Wang Yang

-----------------------------

Kart na Wrestlemanie:

:arrow: Goldberg vs The Rock

:arrow: Mr.Royal Rumble Edge vs CM Punk ©

:arrow: Brock Lesnar vs Randy Orton ©

:arrow: 8 Man Money In The Bank: Kaval,Christian,Gabriel,McIntyre,RVD,Andrews,Morrison,Lashley

http://img546.imageshack.us/img546/2556/8man.jpg

:arrow: Dolph Ziggler© vs Tyson Kidd

http://img6.imageshack.us/img6/2456/babwg.jpg

:arrow: Evan Bourne © vs Daniel Bryan

http://img233.imageshack.us/img233/3879/bouryan.jpg

:arrow: Curt Hawkins© vs Rey Mysterio

http://img84.imageshack.us/img84/6489/crsg.jpg

:arrow: Undertaker vs Kurt Angle vs Alberto Del Rio

http://img135.imageshack.us/img135/281/streakm.jpg

:arrow: Vince McMahon vs HHH vs Shane McMahon

http://img706.imageshack.us/img706/9449/presn.jpg

----------

Tabela Turnieju:

http://img98.imageshack.us/img98/7233/tournamentv.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-250345

Dobra gala Raw. Była akcja na BS, która trzymała dobry poziom. Walki były dobre, a szczególnie pierwsza i ostatnia, które czytałem z zaciekawieniem. Karta na WM jest bardzo ciekawa, ale nie które walki jak dla mnie są nie potrzebne np. Ziggler vs. Kidd, czy HHH, McMahon i Shane, chociaż tutaj może być ciekawie. Dobrze idzie ci pisanie i rób to dalej. Daje 8/10 i zapraszam do mnie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-250395

Miałem długą przerwe i muszę do ciebei zajrzeć :D.Skomentuje tylko ostatnie RAW chociaz przeczytałem reszte odcinków. Podoba mi sie pushowanie Leshley'a bo to jeden z moich ulubionych zawodników. fajna walka wieczoru ale zwycięstwa Ortona i Del Rio się nie spodziewałem. Moja ocena 5/6 pozdro.
https://forum.wrestling.pl/topic/25333-wwe-inna-droga-blaze9/page/5/#findComment-250473

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...