Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

The Ultimate Fighter 13 Finale - WYNIKI.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

The Ultimate Fighter 13 Finale

http://i55.tinypic.com/2i0q1hx.jpg

Preliminary card: (Facebook)

Bantamweight bout: Reuben Duran vs. Francisco Rivera

Zwycięzca: Reuben Duran, przez poddanie (rear naked choke) - 1:57 rundy trzeciej.

Bantamweight bout: Scott Jorgensen vs. Ken Stone

Zwycięzca: Scott Jorgensen, przez KO (uderzenia w parterze) - 4:01 rundy pierwszej.

Welterweight bout: Clay Harvison vs. Justin Edwards

Zwycięzca: Clay Harvison, przez niejednogłośną decyzję (29-28, 28-29, 29-28).

Welterweight bout: Ryan McGillivray vs. Shamar Bailey

Zwycięzca: Shamar Bailey, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27).

Featherweight bout: Josh Grispi vs. George Roop

Zwycięzca: George Roop, przez TKO (prawy sierpowy na korpus) - 3:14 rundy trzeciej.

Lightweight bout: Jeremy Stephens vs. Danny Downes

Zwycięzca: Jeremy Stephens, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-26, 30-26).

Main card:

Welterweight bout: Chuck O'Neil vs. Chris Cope

Zwycięzca: Chris Cope, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27).

Light Heavyweight bout: Kyle Kingsbury vs. Fabio Maldonado

Zwycięzca: Kyle Kingsbury, przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28).

Middleweight bout: Ed Herman vs. Tim Credeur

Zwycięzca: Ed Herman, przez TKO (uderzenia w parterze) - 0:48 rundy pierwszej.

Lightweight bout: Clay Guida vs. Anthony Pettis

Zwycięzca: Clay Guida, przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27).

Welterweight bout: Ramsey Nijem vs. Tony Ferguson

Zwycięzca: Tony Ferguson, przez KO (uderzenia pięściami) - 3:54 rundy pierwszej. Ferguson został laureatem 13 edycji The Ultimate Fightera.

Bonusy:

Walka wieczoru: Kyle Kingsbury vs. Fabio Maldonado.

Knockout wieczoru: Tony Ferguson.

Submission wieczoru: Reuben Duran.

Premia wynosi: 40 000$.

https://forum.wrestling.pl/topic/25316-the-ultimate-fighter-13-finale-wyniki/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

1

• Bonkol

1

• N!KO

1

• Ja Myung Agissi

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

O'Neill vs Cope - Chris byl takim szaraczkiem w tym sezonie TUFa. Czarny koń można by powiedzieć, bo nikt się nie spodziewał, ze zajdzie tak daleko, a wrecz bylem przekonany, ze polegnie z Shamarem w cwiercfinalach. Tutaj pokazal wiecej niz podczas calego sezonu. Waleczny Chuck wygladal przy nim dosc blado. Cope wygral zasluzenie, aczkolwiek panowie wynudzili mnie przez te 15min. Mimo sympatii White'a do O'Neilla, bedzie on musial podreperowac swoj rekord, zeby liczyc na ponowny wystep w najlepszym oktagonie.

Kingsbury vs Maldonado - Kyle cala walke wygladal lepiej, tylko przy niektorych probach sie przewracal. Kolejna walka bez historii. Nie znalem tych zawodnikow przed ta walka, i podejrzewam, ze gdy pojawia sie kolejny raz w UFC, to nadal ich nie bede znal.

Herman vs Credeur - Niewinnie troche to wygladalo. Ten cios, ktory powalil Credeura nie wygladal groznie. Jednak jak sie okazalo nie mial nawet sily sie oslaniac w parterze.

Pettis vs Guida - Na ta walke pewnie czekali wszyscy. Perelka tej karty, bo wokol Pettisa jest sporo szumu i nie wypadalo zawiesc oczekiwan. Jednak Guida jest bardzo nieprzewidywalny, wiec na pewno nie bylo to latwe zadanie na start dla Showtime'a. Clay byl przygotowany na kopniecia, i wyraznie jego zadaniem bylo sprowadzenie do parteru. Jednak Anthony byl blisko wykonczenia tam "tanczacej malpy". Szkoda, ze 360 Spin Back Kick nie znalazl drogi do celu, bo by byl kolejnym highlightem kariery bylego mistrza WEC. Z checia bym zobaczyl powtorke z rozrywki. Skoro Maynard vs Edgar sie troche odlozylo w czasie, to moze warto zrobic rewanz i tutaj.

Nijem vs Ferguson - Tony byl najlepszy z calego TUFa, i udowadnial to z kazda kolejna walka. Petarda w rękach i knockoutujacy cios, to jego atuty. Szkoda mi troche Ramseya, bo jest barwna postacia. Mam nadzieje, ze rowniez zostanie jeszcze w familii UFC. Wypada dac chlopakowi szanse, bo widac jak zawziety jest w walce. Rusza do przodu i daje emocjonujace pojedynki. Takich ludzi sie ceni. Dwa odmienne charaktery stanely na przeciw siebie. Wygral spokoj i opanowanie. Ładne KO, bo Nijem stracil na chwile kontakt ze swiatem.

https://forum.wrestling.pl/topic/25316-the-ultimate-fighter-13-finale-wyniki/#findComment-238071

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

- Świetna walka w wykonaniu Guidy. Uwielbiam tego wariata i jego berserkerski styl walki :D Stawiałem, że przy zamiłowaniu Clay'a do stójkowych szarż, taki "stójkowy dzik" jak Pettis zrobi go w tej walce bez mydła, ale Carpenter zawalczył mega inteligentnie, obnażył braki w defensywnych zapasach Anthony'ego i obalał go przy każdej nadarzającej się okazji, w pełni kontrolując z góry (bardzo sprytne ataki barkami, kiedy nie było miejsca na wciskanie łokci).

Pettis zupełnie nie mógł się odnaleźć przy mocno narzucającym swoją grę Guidzie i gość będący żywą reklamą Redbull'a :D wypunktował go w każdej z rund. Bardzo ważne zwycięstwo dla Clay'a.

- Niezły debiut w UFC pogromcy Kity. Herman dość szybko znokautował rywala, choć przyznam, że jego boks wyglądał jak dla mnie mało imponująco - żeby nie powiedzieć "dość amatorsko" - w tej walce (drewniane kombinacje, pchane ciosy, mało precyzyjnie wyprowadzane uderzenia itp.)

- Dość jednostronna walka Stephensa, który pomimo przewagi w każdym aspekcie (stójka, zapasy, gleba) nie potrafił skończyć tego starcia przed czasem, pomimo, że w pierwszej rundzie mocno zachwiał rywalem podczas jednej ze stójkowych akcji, a w drugiej - miał na 100% dopiętą Kimurę.

Wielki szacunek dl Downesa, który może ofensywnie niewiele pokazał, ale z defensywnej strony pokazał wielkie serce do walki, nie odklepał szczelnie wyciągniętej Kimury (paskudnie to wyglądało. Nie jeden by tap'ował) czy dopiętego RNC na sekundy przed końcem trzeciej odsłony. Chłopaczek ma jaja.

- Niezła walka w wykonaniu Kingsbury'ego i Maldonado. Kyle zawalczył świetne dwie pierwsze rundy, gdzie bardzo ładnie operował lewym-prostym i kickami utrzymywał rywala na dystans a w przypadku skrócenia - wchodził w klincz i demolował Brazylijczyka kolanami w tajskim klinczu, albo bez większych problemów obalał.

Maldonado jakby obudził się w trzeciej rundzie i napsuł sporo krwi rywalowi (dużo celnych trafień i mocna presja ze strony Brazylijczyka). Stawiam, że gdyby Fabio zawalczył tak od początku, to wynik mógłby pójść w drugą stronę.

Ciekawe starcie, ale dla mnie na miano walki wieczoru bardziej zasłużył pojedynek Guidy z Pettisem.

https://forum.wrestling.pl/topic/25316-the-ultimate-fighter-13-finale-wyniki/#findComment-238095

Nie była to jakaś rewelacyjna gala i były momenty nudne, ale też wiele razy było na czym oko zawiesić, więc bilans był w miarę wyrównany. Nie mam czasu na oglądanie TUFa(cały czas sobie obiecuje, że kiedyś nadrobię te sezony), więc z dużą dozą ciekawości podchodziłem do dwóch walk o których nie miałem zielonego pojęcia. Cope vs O'Neil było bardzo jednostronnym widowiskiem i Chris pozostawił po sobie bardzo pozytywne wrażenie. Natomiast w main evencie brakowało mi trochę emocji, bo miałem wrażenie, że Ramsey Nijem wyszedł do tej walki tylko po to, żeby nie przegrać jej przed czasem co i tak mu się nie udało mimo tak asekuracyjnego game planu. Tony Ferguson natomiast to całkowicie odmienny ofensywny styl, który od razu przypadł mi do gustu tym bardziej, że próbował różnych ciekawych zagrań w stójce żeby szybko wykończyć rywala. W każdym razie jeszcze dużo pracy przed nim i przed innym uczestnikami TUFa, bo w takiej dyspozycji UFC nie zwojują.

Jeżeli chodzi o inne walki to na pewno nie zawiódł Scott Jorgensen i trochę dziwie się, że jego walka nie była w main cardzie kosztem np. Ed Herman vs. Tim Credeur. Podobała mi się walka Kyle Kingsbury vs. Fabio Maldonado, ale po zakończeniu pojedynku pozostał pewien niedosyt, bo miałem wrażenie, ze Fabio przegrał na własne życzenie i gdyby obudził się wcześniej, a nie w 3 rundzie i gdyby częściej atakował to nie wiem czy Kyle by to wytrzymał. Oczywiście największy pozytyw to Guida, który znów pokazał świetną formę i genialne cardio. Pettis w tej walce nie miał absolutnie nic do powiedzenia, bo Guida pokonał go samą ambicją. Może to będzie przesada, bo jednak Clay ciągle ma wiele niedociągnięć, ale chyba powinien dostać teraz jakiegoś bardzo konkretnego rywala, bo jeżeli chodzi o Lightweight Division to Guida daje jedne z ciekawszych walk i ma już całkiem solidny winning streak, a ile można oglądać w main eventach takie nudne walki jak Edgar vs Penn czy Edgar vs Maynard(podciągnąłbym jeszcze pod to Penn vs Fitch, ale to już było Welterweight). Kto wie, może słowa Carpentera się sprawdzą i to będzie jego rok. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/25316-the-ultimate-fighter-13-finale-wyniki/#findComment-238995