Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://static.tvfanatic.com/images/gallery/wwe-smackdown-logo.jpg

SmackDown SuperShow - 02.09.2011 r. (Wichita, KS - Intrust Bank Arena)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Booker T, Josh Matthews oraz Michael Cole. Cole powiedział, że dzięki jego dzisiejszej obecności SmackDown podniesie swój poziom. Booker T zaśmiał się tylko i wraz z Joshem przypomnieli wydarzenia z poprzedniego SmackDown:

-Jeff Hardy został pretendentem do pasa wagi ciężkiej.

-James Storm i Bobby Roode przedstawili swój tag team jako Beer Money.

-Chris Jericho zaatakował Randy'ego Orton po jego walce.

-----------------------------

W ringu World Heavyweight Champion Wade Barrett.

WADE: Zostały 2 tygodnie do gali Night of Champions, a Jeff Hardy robi wszystko, żebym właśnie na Night of Champions rozładował się na nim. Robi to od SummerSlam, na każdym SmackDown, a także na ostatnim Raw. Walczyłem z Del Rio i gdybym pokonał go to pokazałbym, że pas wagi ciężkiej jest ważniejszy niż pas WWE w tym momencie. Byłoby to wyróżnienie dla Jeffa, który walczyłby o ten lepszy pas, ale nie obchodziło go to i wraz ze swoją grupą postanowił wtrącić się w moją walkę. Jeśli Hardy chce stanąć ze mną do walki jeszcze przed Night of Champions to ja jestem na tę walkę gotowy...

Pojawił się Jeff Hardy.

JEFF: Nie obchodzi mnie który pas w obecnym czasie jest ważniejszy. Gdy ja zdobędę pas wagi ciężkiej na Night of Champions wtedy będzie wiadomo, że to ten pas będzie miał większy prestiż. Zdobędę ten tytuł po raz 3 w karierze, ale tym razem moja przygoda z nim będzie o wiele dłuższa niż 2 lata temu. Pobiję rekordy Batisty oraz Triple H i będę najdłuższym posiadaczem tego pasa w historii WWE. Zależy mi na jednej walce z tobą i to będzie za 2 tygodnie, ale jeśli chcesz stracić tytuł przed Night of Champions, to dzisiaj możesz zostać wysłany do domu z ciężkimi obrażeniami i być może będzie to twoja ostatnia walka w karierze...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Poczekajcie chwilę panowie. Obaj chcecie walki, a dodatkowo Wade chcesz przekonać się który obecnie mistrz i pas jest lepszy w WWE. Tak więc w walce wieczoru dojdzie do rewanżu z Raw WWE Champion Alberto Del Rio vs. World Heavyweight Champion Wade Barrett, jeśli ktoś zainterweniuje w tą walkę zostanie usunięty z WWE na zawsze. Jeff chcesz walki i będziesz ją miał. W późniejszej części gali zmierzysz się z Mizem, a już za chwilę walka o pas Intercontinental, Daniel Bryan vs. Ezekiel Jackson.

Match #1 Intercontinental Champion Daniel Bryan vs. Ezekiel Jackson - Intercontinental Championship Match

Ezekiel chciał zwarcia, ale Daniel uciekał po ringu. W końcu Jackson złapał go w narożniku i kilka wejść barkiem, po czym naciągnął go na clothesline co dało 1 count! Big Zeke odbił się od lin i splash, jednak unik Bryana. American Dragon po odbiciu od lin wykonał low drop kick, a po chwili seria kopnięć co dało 1 count! Daniel wszedł na narożnik, po czym diving headbutt, jednak Jackson zdołał się odsunąć. Ezekiel czekał, aż Bryan się podniesie i ruszył z silnym clotheslinem, który dał mu 2 count! Zeke wyniósł rywala pod torture rack, lecz Daniel się uwolnił, a po chwili wykonał superkick co dało 2 count! Intercontinental Champion nie tracił czasu i próba lebell lock, ale nie zdołał zapiąć tej akcji. Ezekiel szybko się podniósł, to samo zrobił Bryan, który kopnął rywala i wykonał guillotine choke. Wydawało się, że Ezekiel uwolni się, ale jednak brakowało tlenu i Jackson stracił przytomność, a sędzia przerwał walkę.

Zwycięzca: Intercontinental Champion Daniel Bryan

Na backstage'u jest Daniel Bryan oraz R-Truth.

TRUTH: Brawo, brawo Bryan. Obroniłeś tytuł i teraz nie ma pretendenta do twojego pasa.

BRYAN: Sugerujesz Truth, że ty zasługujesz na walkę o mój pas?

TRUTH: Nie sugeruję, ale mogę ci to udowodnić, kiedy tylko chcesz.

BRYAN: Może i będziesz nowym pretendentem, ale skończysz jak inni. Spójrz co piszę na mojej koszulce, tak jak widzisz ktokolwiek stanie ze mną do walki odklepie. Dzisiaj Jackson nie chciał odklepać i stracił przytomność ciebie czeka to samo.

TRUTH: Nie rozśmieszaj mnie Bryan, obaj wiem kto jest z nas lepszy. Mam za sobą już walki o pas WWE czy wagi ciężkiej. Pas Intercontinental to tylko dla mnie mały przystanek przed tym co zrobię pod koniec tego roku czyli zdobycie pasa wagi ciężkiej.

Truth powalił Bryana i cała seria ciosów na ziemii. Po chwili pojawili się ochroniarze i odciągnęli od siebie zawodników. Truth udał się do szatni, a Daniel leżał obity na ziemii.

Match #2 Jeff Hardy /w. Immortal vs. The Miz

Rozpoczęło się od zwarcia, Hardy zerwał uchwyt i wykonał drop kick co dało 1 count! Leader of the Immortal wrzucił Miza w narożnik, po czym szarża oraz kilka wejść barkiem. Jeff chciał wrzucić Miza w przeciwny narożnik, ale to on tam wylądował. Awesome One ruszył z szarżą, lecz unik Hardy'ego, odbicie od lin i clothesline. Jeff podniósł Miza, ale otrzymał przy tym kilka ciosów, odbicie od lin i big boot od Miza. Cleveland Screamer podniósł rywala, po czym backbreaker oraz neckbreaker co dało 2 count! Awesome One chciał wykonać, lecz Charismatic Enigma się uwolnił i próba wrzucenia Miza w narożnik, lecz on tam zmierzał. Hardy wykonał whisper in the wind, po chwili taunt i próba twist of fate, jednak Miz się uwolnił i uciekł z ringu. Hardy pokazywał mu, żeby wrócił, ale ten nie był chętny, wtedy Mr.Anderson wrzucił Miza do ringu. Hardy dopiął swego i wykonał twist of fate, ale sędzia ogłosił dyskwalifikację.

Zwycięzca: Miz by disqualification

Jeff był zdenerwowany, podniósł Miza i kolejne twist of fate. Wszedł na narożnik, wykonał taunt, po czym swanton bomb i wraz z grupą udał się na backstage.

W szatni widzimy Cody'ego Rhodesa oraz Teda DiBiasego.

CODY: Słuchaj Ted, musimy skończyć z Hart Dynasty.

TED: Wiem, ale walka na Night of Champions nas nie ominię, a przecież możemy pokonać każdego.

CODY: Tak, ale Hart Dynasty działają mi na nerwy. Słyszałem, że są dzisiaj tutaj w budynku.

TED: Więc musimy zrobić to co na Raw, ale z lepszymi efektami.

CODY: W końcu mówisz porządne rzeczy Ted. Tak dzisiaj zrobimy i pozbędziemy się Hart Dynasty.

Na backtage'u Matt Striker i ECW Champion Zack Ryder.

MATT: Jest ze mną mistrz ECW Zack Ryder. Zack co sądzisz o powrocie ECW?

ZACK: To był świetny pomysł, tymbardziej, że to ja jeszcze zostałem mistrzem na SummerSlam.

MATT: Pojawiłeś się dzisiaj na SmackDown. Jest jakiś powód?

ZACK: Chcę stanąć do walki i zmierzyć się z obojętnie kim kto wejdzie mi w drogę.

MATT: Myślisz, że pokonasz każdego?

ZACK: Oczywiście, jestem innym Zackiem. Jestem niepokonany i udowadniam to na ECW, a dzisiaj zrobię to tutaj.

MATT: Co powiesz mi o powrotach Dreamera oraz Benjamina.

ZACK: Powrócili bo myśleli, że mogą coś osiągnąć, ale to nie to miejsce i nie ten czas. Jestem za mocnym mistrzem dla nich dwóch i udowodnię to pokonując na Night of Champions Dreamera.

W biurze jest Teddy Long oraz Hart Dynasty.

KIDD: Witaj Teddy.

LONG: Co was do mnie sprowadza?

SMITH: Chcemy walki o pasy tag team na Night of Champions.

LONG: Od tak nie możecie zostać pretendentami. Musicie na to zasłużyć.

KIDD: A widziałeś co działo się na Raw? Pokonaliśmy Uso's i nie ma innego tag teamu, który może nas pokonać.

LONG: Wygraliście, ale to nie była walka o miano pretendenta.

SMITH: Więc możemy zawalczyć z kimś dzisiaj.

LONG: Dobrze, więc już za chwilę czeka was rewanż z Uso's. Zwycięzcy wystąpia na Night of Champions.

Match #3 The Hart Dynasty vs. The Uso's - No'1 Contender's Match

Rozpoczęli David Hart Smith i Jey Uso. Doszło do zwarcia, Smith wrzucił Uso w liny, po czym elbow drop co dało 1 count! Doszło do zmiany i w ringu Tyson Kidd. Tyson wrzucił Uso w narożnik, po czym szarża. Po chwili odbił się od lin i crossbody, ale także od Uso i obaj na macie. Po jakimś czasie mamy zmianę i w ringu Smith oraz Jimmy Uso. Mamy zwarcie, David zapina side head lock, Uso wrzuca go w liny, ale Smith powala go shoulder blockiem. David wykonał drop kick co dało 1 count! DH podniósł Uso, ale otrzymał kilka punchy, po czym ten odbił się od lin, ale otrzymał spinebuster. Smith zapiął sharpshooter, ale pojawił się Jey i przerwał tą akcję. Po chwili Kidd wyrzucił go z ringu. David dochodził do siebie, a na narożniku Jimmy i crossbody, lecz Hart przejął go w locie i powerslam. Doszło do zmiany w Hart Dynasty i wykonali oni hart attack, po którym Kidd przypiął i odliczył rywala do 3.

Zwycięzcy: The Hart Dynasty

Po walce przybiegli Cody Rhodes i Ted DiBiase, którzy zaatakowali Hart Dynasty. Pretendenci szybko przejeli inicjatywę i to oni atakowali rywali, a po chwili tylko Teda bo Rhodes uciekł z ringu. Hart Dynasty wykonali hart attack, a po chwili DH Smith zapiął sharpshooter. Cody Rhodes tylko patrzył na to ze stage'u.

Na backstage'u widzimy Zacka Rydera oraz Sheamusa.

ZACK: Kogo ja tu widzę, przecież to była gwiazda ECW. Patrz czego nie zdołałeś osiągnąć Sheamus.

SHEAMUS: Nie obchodzi mnie pas ECW. Chyba nie pamiętasz jak dałem ci kiedyś szansę walki o mój pas WWE i skończyło się po 10 sekundach.

ZACK: To było kiedyś Sheamus. Teraz to ja jestem mistrzem, a ty swój ostatni tytuł posiadałeś rok temu.

SHEAMUS: Jesteś mistrzem podrzędnego ECW. Tutaj na SmackDown jest zupełnie inaczej, a ty nie zdobyłbyś nawet pasa Intercontinental.

ZACK: Jesteś śmieszny i żałosny Sheamus. Walczę z najlepszymi i nie mam czasu na takich jak ty.

W ringu jest Chris Jericho.

CHRIS: To co stało się przed tygodniem czyli pobicie Ortona to mój dalszy plan dotyczący żmiji. Myślał, że po tym jak pokonam go na SummerSlam wszystko dobiegnie końca. Chłopak się mylił, jeszcze nie odpłaciłem mu się za to co stało się rok temu. Mam zamiar go wyeliminować i nie długo dopnę swego. Co tydzień będę okładał go, aż w końcu nadejdzie dzień w którym kariera wielkiego Randy'ego Ortona dobiegnie końca za sprawą człowieka, który jest najlepszy na świecie w tym co robi - Chrisa Jericho...

Pojawił się Randy Orton.

ORTON: Moja kariera dobiegnię końca, ale za kilka może kilkanaście dobrych lat jak ciebie dawno już nie będzie w WWE. Masz wobec mnie plan? Gdybyś go miał skończyłbyś ze mną już podczas Money in the Bank lub w naszej walce na SummerSlam. Nie zrobiłeś tego bo jesteś tchórzem i bałeś się konsekwencji swoich czynów.

CHRIS: Jak mnie nazwałeś? Tchórz? Gdybym nim był nie wracałbym tutaj i nie atakował cie na Money in the Bank. Chyba nie muszę mówić kto zawsze uciekał przed swoimi rywalami z ringu przykłady Triple H czy John Cena. Ja ich pokonywałem wiele razy i nigdy nie uciekałem z ringu. To samo zrobiłem z tobą na SummerSlam, a nie długo zrobię coś gorszego na zapleczu lub tutaj w ringu.

ORTON: Chcesz zrobić coś gorszego? Po co czekać, zrób to już teraz. Zobaczymy czy nie jesteś tchórzem i czy przyjmiesz moje wyzwanie. Ty i ja już teraz, tutaj w No Disqualification Matchu.

CHRIS: Tak jak mówiłem nie jestem tchórzem. Dawać sędziego i zaczynajmy.

Match #4 Chris Jericho vs. Randy Orton - No Disqualification Match

Chris rzucił się na Ortona i zdominował go w narożniku, po chwili suplex, odbicie od lin i leg drop co dało 1 count! Jericho wyszedł z ringu po krzesło, wrócił do ringu, ale otrzymał drop kick. Orton ustawił krzesło w narożniku i wrzucił tam Jericho, po czym clothesline co dało 2 count! Randy wziął kije do kendo i kilka razy uderzył Jericho, aż w końcu się połamały. Randy posadził Chrisa na narożniku i wykonał superplex co dało 2 count! Viper wziął kolejne krzesło i ułożył na środku ringu, po czym położył na nim Chrisa i knee drop, lecz unik Jericho. Y2J wykonał enzuigiri co dało 2 count! Odbicie od lin i lionsault, kolejne 2 count! Chris oczyścił stół komentatorski i wrócił po Randy'ego. Za ringiem Chris wrzucił Ortona w schodki, a po chwili uderzył nimi Vipera. Y2J ustawił schodki przy stole komentatorskim i próba powerslamu, ale Orton uwolnił się i rko na stół, który się połamał. Apex Predator wrzucił rywala do ringu i kolejne rko, po czym pin, ale 2 count, Orton sam podniósł Chrisa. Legend Killer wpadł w szał, odszedł kilka kroków w tył i chciał wykonać punt kick, ale pojawili się Immortal. Zaatakowali Ortona, a po chwili Jericho. Zostały wyjęte 2 drewniane stoły, na które położono Jericho i Ortona. Na narożnikach Jeff Hardy i Rob Van Dam, a po chwili mamy swanton bomb na Chrisa i five star frog splash na Ortona. Hardy położył ręcę oby dwóch na sobie i sędzia odliczył do 3, a walka zakończyła się remisem.

Zwycięzca: Draw

Po walce Jeff wykonał twist of fate na każdym z zawodników i udał się na backstage.

W ringu Captain Charisma Christian.

CHRISTIAN: Stoję tutaj znowu, aby domagać się mojego rewanżu o pas wagi ciężkiej. To co się stało przed tygodniem znów jest czynem nie możliwym. Teddy Long od tak zrobił walke tag teamową i to jeszcze umieścił mnie w drużynie z Sheamusem. Z góry było pewne, że nie będziemy współpracować i z góry staliśmy na przegranej pozycji. Hardy niszczy wszystkich, w swoim czasie czeka to też Longa, a ten daje mu jeszczę walkę o pretendenta. Więc teraz wszyscy ze mną krzyczcie "One More Match, One More Match"...

Pojawił się Zack Ryder.

ZACK: Skończ już Christian. Nikt nie może tego słuchać, stań w kolejce i w końcu po walczysz o tytuł. A teraz możesz patrzeć na to co ja mam na ramieniu. Pas, który posiadałeś, ale przyszła czas na innych mistrzów, a teraz jest najlepszy w historii ECW Champion Zack Ryder. Będę nie tylko najlepszym mistrzem, ale najdłużej panującym i nikt mnie nie pokona. Teraz zjeżdżaj z ringu bo Teddy Long powiedział mi, że mam zapowiedzianą walkę.

CHRISTIAN: Tak się składa, że mi powiedział to samo. Na to wygląda że zmierze się z tobą i pokonam pseudo mistrza, którym jesteś.

Match #5 ECW Champion Zack Ryder vs. Christian (non-title)

Doszło do zwarcia, Ryder wykręcił rękę Christiana, po czym kilka kopnięć i clothesline co dało 1 count! Ryder wrzucił Christiana w narożnik i szarża, ale pendelum kick od Captaina Charismy. Christian na narożniku i diving elbow drop co dało 2 count! Christian podniósł Zacka i wrzucił go w liny, po czym próba back body drop, ale facebuster od Rydera oraz drop kick co dało 2 count! Zack znów wrzucił rywala w naroznik, po czym znów szarża, tym razem udana. Ryder cofnął się pod przeciwny narożnik i broski boot co dało 2 count! Long Island Iced-Z ustawił Christiana pod superplex, ale ten zrzucił go z narożnika, po czym crossbody co dało 2 count! Captain Charisma czekał, aż rywala się podniesie i spinebuster, po czym wszedł na narożnik i diving headbutt, lecz unik Rydera. Zack czekał, aż Christian się podniesie i chciał wykonać rough ryder, lecz zabrzmiała muzyka Dreamera. Odwróciło to uwagę Zacka, co wykorzystał Christian, który wykonał roll up i odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Christian

Po walce na rampie pojawił się Tommy Dreamer, który uśmiechnął się i pokazał Zackowi, że już nie długo pas ECW będzie w jego posiadaniu.

W szatni Matt Striker i Alberto Del Rio.

MATT: Jest ze mną WWE Champion Alberto Del Rio. Dziś twój rewanż z Wade'm Barrettem. Jak dziś wyglądać będzie walka?

ALBERTO: Ta walka jest mi nie potrzebna. Wszyscy wiedzą, że jestem lepszy od niego.

MATT: Na Raw byłeś na skraju przegranej i interwencja Immortal trochę ci pomogła...

ALBERTO: Nie rozśmieszaj mnie Matt. Wygrałbym tamtą walkę, ale nie dobiegła ona końca.

MATT: Dzisiaj nikt nie interweniuję w walkę, czy to dobrze dla ciebie czy dla Wade'a?

ALBERTO: Interwencja pomaga tylko Barrettowi, tak jak przed tygodniem. Pokonałbym go, ale pojawili się Immortal i wszystko zepsuli. Dziś pokażę kto jest lepszy i pokonam Barretta.

Match #6 WWE Champion Alberto Del Rio vs. World Heavyweight Champion Wade Barrett

Rozpoczęło się od zwarcia. Del Rio kopnął Wade'a, po czym roll up co dało 1 count! Kolejne zwarcie, tym razem side head lock od Barretta, który został wepchnięty w liny, ale powalił Del Rio shoulder blockiem. Wade podniósł rywala i kilka punchy, po czym wrzucił go w narożnik i szarża. Jackal wrzucił Alberto w liny i próba winds of change, ale kontra i ddt od Del Rio. Mexican Aristocrat wszedł na narożnik i splash co dało 2 count! WWE Champion czekał, aż rywal wstanie i próba cross armbreaker, jednak kontra i belly to belly suplex co dało 2 count! Wade wyniósł rywala pod wasteland, jednak kontra, po czym cross armbreaker. Koniec walki był bliski, ale Wade wykorzystał liny i po zdołał się ich złapać. Obaj się podnieśli, Alberto odbił się od lin, ale otrzymał winds of change, jednak 2 count! Barrett był zdenerwowany, wykonał taunt, po czym wyniósł WWE Championa pod wasteland, jednak ten znów się uwolnił, po czym wykonał enzuigiri. Barrett położył nogę na liny, ale sędzia tego nie zauważył i odliczył do 3.

Zwycięzca: WWE Champion Alberto Del Rio

Del Rio cieszył się ze zwycięstwa i wznosił w górę swój pas, a Wade kłócił się z sędzia. W końcu przerwał kłótnie i powalił Alberto big bootem, a po chwili wykonał wasteland i wyszedł z ringu. Barrett na rampie wzniósł swój pas i uśmiechnął się do Del Rio, a wtedy z tyłu pojawił się Jeff Hardy, który wykonał twist of fate. Po chwili pojawiła się reszta grupy i Hardy kazał zaatakować Del Rio, ale ten uciekł trybunami.'

Po tym wydarzeniu SmackDown dobiegło końca.

AKTUALNA KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/WWE_Night_of_Champions_2011_poster.jpg

1.Alberto Del Rio© vs. John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - Fatal 4-Way Match for the WWE Championship

2.Wade Barrett© vs. Jeff Hardy - Singles Match for the World Heavyweight Championship

3.Zack Ryder© vs. Tommy Dreamer - Singles Match for the ECW Championship

4.Cody Rhodes & Ted DiBiase© vs. Hart Dynasty - Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

NEWSY:

-Na SmackDown pojawiło się kolejne promo na którym została wyświetlona data 02.10.11 To już drugie promo z tą datą.

-Hart Dynasty powróciło za sprawą Breta Harta, który uważa, że to świetny tag team i to on namówił Vince'a do ich powrotu.

-Na Raw 13 września został zapowiedziany Shawn Michaels, a na przyszłym w walce wieczoru zobaczym walkę Miz vs. Del Rio.

-SummerSlam wyszło fantastycznie i to najlepsza gala w historii spod znaku SummerSlam. Vince jest zadowolony i chce, żeby kolejne PPV były równie dobre.

-Na Night of Champions odbędzie się 6 walk, taka mała ilość spowoduje, że zawodnicy dostaną dużo czasu, aby pokazać się w ringu.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-281767

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kikut413

43

• Edge_O_Matic

40

• 8693

15

• Adrian!

4

Top użytkownicy w tym temacie

Kolejna gala i kolejna która wyszła dobrze. Bardzo dobre walki i segmenty, których było dosyć dużo. Podbudowa pod Night of Champions wyszła dobrze i każda walka jest już trochę wypromowana, a jeszcze zostały 2 tygodnie do gali. Ciekawi mnie co wymyślisz dla Jericho i Ortona bo ich feud się jeszcze nie zakończył, a opuszczą NoC. Wkręciłeś w to Immortal, więc zaczyna się nie tylko Immortal vs. Barrett, ale powoli Immortal vs. SmackDown. Jak na razie dobrze ich prowadzisz i oby tak dalej. Lubiłem Hart Dynasty i cieszy mnie ich powrót, ale wolę jak mistrzowie obronią tytuł. Za ten odcinek daję 7,5/10 i czekam na kolejne epizody.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-281818

• Reputacja:   1

Mam wolny czas to skomentuję:

1.:

i gdybym pokonał go to pokazałbym, że pas wagi ciężkiej jest ważniejszy niż pas WWE w tym momencie.

Mogłeś to inaczej ująć, bo każdy wie, że pas WHC nigdy nie będzie ważniejszy od WWE w taki sposób, że: prestiż pasa jest lepszy / obecny mistrz czy tam reprezentant pasa Y jest lepszym zawodnikiem niż X.

2.: Jackson wystawiony do walki IC... :? Nie rozumiem czego wszyscy mają parcie na tych dwóch jobberów albo na Teda albo na Jacksona. Ja już nimi dwoma rzygam... Nazwy finisherów pisz z dużej litery, nazwa własna. Średnia walka mało mi się podobała.

3.: Cieszy mnie przynajmniej fakt, że Hart Dynasty stoczą walkę z Legacy o pasy Tag Teamowe. Z chyba znanego Ci powodu? Pushowanie Tysona jak najbardziej popieram.

4.: Noi w Main Evencie również napisałeś nazwę akcji kończącej małymi literami Wasteland. Dobre roztrzygnięcie pojedynku przez założenie nogi Wade'a na liny być może jeszcze jedno dobre starcie napiszesz w ich wykonaniu? I znów po zakończeniu walki akcja napisana małymi literami...

Ogólnie: W miarę ciekawy i dobry epizod. Czekam na Night Of Champions! Gdzie dopiero napiszę jakie mam/ miałem typy co do walk.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-281901

http://3.bp.blogspot.com/_z6g22C9qTek/TA5jTn1wuHI/AAAAAAAAACc/jmNIf5_LUOM/s1600/raw.jpg

Monday Night Raw - 05.09.2011 r. (Columbus, OH - Nationwide Arena)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Jerry Lawler i Michael Cole. Komentatorzy powiedzieli, że dzisiaj czeka nas walka Miz vs. Alberto Del Rio. Dodali, że zostały 2 tygodnie do gali Night of Champions, po czym przypomnieli wydarzenia z poprzedniego tygodnia:

-Daniel Bryan pokonał Jacka Swaggera

-Walka Miza i Morrisona zakończyła się double count-outem

-Immortal interweniowało w walke wieczoru, Del Rio vs. Barrett

W ringu WWE Champion Alberto Del Rio.

ALBERTO: Widzieliście pewnie wszyscy co stało się na SmackDown. Walka wieczoru z Wade'm Barrettem i moje zwycięstwo. Nikt nie interweniował w walkę i dlatego pokazałem, który z mistrzów jest lepszy i będzie jeszcze lepszy. Widzieliście pewnie także co stało się na Raw przed tygodniem. Dzięki mojemu złotu wysłałem na ziemię Morrisona oraz Miza, a za to dzisiaj dostanę z nim walkę. To jakiś żart, że mam z nim walczyć, kim on w ogóle jest. Odkąd tutaj przybyłem nie przepadam za nim i nie zmienię tego...

Pojawił się The Miz.

MIZ: Really? Really? Kima ja jestem? Nie wiem czy wiesz, ale jestem Mr.Money in the Bank, a przede wszystkim byłym mistrzem WWE. Jest jeszcze coś, ale to raczej kim będę, czyli nowym mistrzem WWE już na Night of Champions. Też za tobą nie przepadam Alberto, ale muszę stanąć z tobą do walki. Pokonam cie dzisiaj, wygram na Night of Champions i wtedy to ja wziosę tytuł WWE do góry.

ALBERTO: Nie wiem czy wiesz, ale mówił tak ostatnio John Cena i nie zdołał zdobyć tego tytułu, chociaż walczył o niego ze mną 2 razy.

MIZ: Tak, ale jeśli wiesz to teraz nie ma go tutaj, a to dzięki mnie. John przechodzi rehabilitację i gdy wróci będzie chciał pewnie wyrównać ze mną rachunki, a ja będę posiadał wtedy pas WWE. Nie zapominaj także, że pokonałem go na WrestleManii XXVII w walce wieczoru, a ty przegrałeś z Edgem w walce która otwierała tą galę. Nie mam na ciebie czasu Del Rio, zobaczymy się później w ringu. Pokonam cię bo nazywam się The Miz i jestem niesamowity!!!

Match #1 Big Show vs. Mason Ryan

Rozpoczęło się od zwarcia, Show wrzucił Masona w narożnik, po czym szarża i shoulder block co dało 1 count! Giant podniósł rywala i kilka chopów przy narożniku, po czym suplex, ale znów 2 count! Show wrzucił Ryana w liny, po czym back body drop, lecz kopnięcie od Masona i clothesline, po chwili kolejny co dało 1 count! Ryan wrzucił Showa w narożnik i szarża, lecz unik Big Showa, odbicie od lin i spear. Show wykonał swój taunt, po czym wykonał WMD i odliczył Masona do 3.

Zwycięzca: Big Show

W szatni Scott Stanford i Jack Swagger.

SCOTT: Jest ze mną United States Champion Jack Swagger. Jack kto będzie twoim rywalem na Night of Champions?

JACK: Nie obchodzi mnie to, mogę walczyć z każdym, a i tak obronię swój tytuł.

SCOTT: Blisko pasa są tacy zawodnicy jak Dolph Ziggler czy Kofi Kingston. Z którym wolałbyś walczyć?

JACK: Jesteś głuchy? Pokonam każdego, Zigglera oraz Kingstona, a nawet ich dwóch.

SCOTT: Czy masz dzisiaj jakąś walkę?

JACK: Jak na razie nie mam nic w planach, a to dobrze bo muszę być gotowy na Night of Champions.

Na backstage'u widzimy Miza oraz Triple H.

MIZ: Kogo ja tu widzę, wielki mistrz, a teraz ledwo pretendent do tytuły WWE.

HHH: Tak masz racje, ale co najlepsze ty masz taki sam status co ja.

MIZ: Jest jedno, a właściwie 2 rzeczy które nas różnią. Twoje wielkie ego to jedna sprawa, a druga, że ja jestem przyszłym mistrzem WWE.

HHH: Zostało jeszcze trochę czasu i obaj mamy takie same szanse. 25% to tak nie dużo, ale tyle wystarczy mi aby zostać po raz kolejny mistrzem WWE.

MIZ: Znowu ego bierze górę. Wszyscy wiedzą, że już nic zdołasz zdobyć w WWE. Zobaczymy się na Night of Champions w ringu, a teraz idę przygotować się do walki z Del Rio, którego dzisiaj pokonam i to samo na Night of Champions i zostanę WWE Championem.

Match #2 Drew Mclntyre vs. Evan Bourne

Drew ruszył od początku na Evana i zdominował go przy narożniku. Po chwili walka przeniosła się na środek ringu, gdzie seria low kicków od Evana oraz hurricanrana co dało 1 count! Evan znów wykonał serie low kicków, ale Drew przyblokował jedno kopnięcie i silny clothesline. Szkot wrzucił rywala w liny i big boot co dało 2 count! Mclntyre chciał wykonać Future Shock DDT, ale kontra i high knee od Bourne'a. Evan wszedł na narożnik, wykonał taunt, a po chwili Air Bourne i odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Evan Bourne

W ringu All-American Jack Swagger.

JACK: Zostały 2 tygodnie do gali Night of Champions na której stoczę walkę o mój pas stanów zjednoczonych. Jak widać nikt nie wyróżnia się na tyle, aby walczyć ze mną, więc niech lepiej ktoś taki się pojawi i stanie ze mną do walki. Odebrałem tytuł Kingstonowi, pokonałem go w rewanżu, na największym SummerSlam w historii pokonałem Dolpha Zigglera i jak widać nikt nie jest w stanie mnie pokonać...

Pojawił się Dolph Ziggler.

DOLPH: Wszyscy widzieli Jack w jaki sposób pokonałeś mnie na SummerSlam, gdyby twój palec nie trafił w moje oko to dziś ja trzymałbym ten pas na ramieniu. Odkąd pojawiłeś się na Raw to ja zdałem sobie z czegoś sprawę. Ty Jack Swagger próbujesz być taki jak ja, nie czyste zagrania, sposób bycia. Próbujesz upodobnić się do mnie, ale marnie ci to wychodzi, a ja rządam rewanżu z tobą o pas na Night of Champions.

JACK: To żałosne Ziggler, ja miałbym upodabniać się do ciebie? Ja, Mr. Money in the Bank, były World Heavyweight Champion? Zawsze byłem sobą lepszy, silniejszy od innych i to doprowadziło mnie do wielkich sukcesów. Być kimś takim jak ty to krok w tył dla mnie.

DOLPH: Tak się składa, że też byłem World Heavyweight Championem, ale przez to co wyprawiał Teddy Long, Edge pozbawił mnie złota. Zdobywałem także pasy tag teamowe oraz tytuł Intercontinental. Twoje osiągnięcia z WWE mają się nijak do moich, a na Night of Champions powiększe swój dorobek jeszcze o pas United States...

Pojawił się Vince McMahon.

VINCE: Dosyć tego! Nie mamy czasu na to który z was ma więcej tytułów mistrzowskich i kto jest lepszy. Możemy przekonać się o tym już za chwilę w walce. Nie wiem jak to zrobicie, ale będziecie walczyć w jednej drużynie. Waszymi przeciwnikami będą pretendenci do pasa WWE: John Morrison oraz Triple H. Czas rozpoczynać walkę.

Match #3 United States Champion Jack Swagger & Dolph Ziggler vs. John Morrison & Triple H

Zaczęli Morrison i Ziggler. Doszło do zwarcia, Dolph kopnął Johna w brzuch, po czym kilka punchy oraz clothesline co dało 1 count! Dolph zmienił się ze Swaggerem, a ten wyprowadził kilka punchy, german suplex oraz vader bomb co dało 2 count! Swagger wrzucił Morrisona w narożnik i szarża, lecz unik Johna i zmiana z Hunterem. Triple H ruszył na rywala, ale otrzymał big boot. Jack zmienił się z Dolphem, po czym Swagger wrzucił Huntera w liny i big boot, a Dolph wykonał elbow drop co dało 2 count! Ziggler wyprowadził całą serię elbow dropów i zmiana z Jackiem. All-American wykonał vader bomb, jednak kontra Game'a. Cerebreal Assasin wykonał dwa clothesliny, running knee oraz spinebuster. Interweniować próbował Dolph, ale Game wyrzucił go z ringu, po chwili taunt i Pedigree na Jacku, po czym odliczył go do 3.

Zwycięzcy: John Morrison & Triple H

Po walce Morrison i Hunter zmierzyli się wzrokiem, ale po chwili John wyciągnął rękę w kierunku Game'a, a ten uścisnął jego dłoń i obaj świętowali zywcięstwo.

W szatni jest Scott Stanford i The Miz.

SCOTT: Jest ze mną The Miz. Miz co powiesz o dzisiejszej walce z Del Rio?

MIZ: Jeszcze nigdy z nim nie walczyłem, a więc dziś pokonam go po raz pierwszy.

SCOTT: Na Night of Champions nie będzie tylko Alberto, ale jeszcze John Morrison i Triple H. Masz jakiś plan na walkę?

MIZ: Pokonywałem już Morrisona wiele razy, pokonywałem przecież wielkiego Johna Cene, a więc nie muszę mieć planu na tą walkę.

SCOTT: Masz przeciwko sobie wiele fanów, czy zmienisz się, żeby mieć ich dużo więcej?

MIZ: Nie jestem tu dla nich, a dla siebie. Nie robię tego dla nich, a dla siebie. Zdobyłem już wiele bez nich i osiągnę jeszcze dużo także bez pomocy tych małych dzieci czy starych pierników.

Na backstage'u widzimy Myserio i Otunge.

DAVID: Czyż to nie Rey Mysterio? Co tu robisz maluchu, to miejsce dla takich ludzi jak ja.

REY: Takich jak ty czyli?

DAVID: Wysokich, dobrze zbudowanych i mądrych. Przypomnę ci, że skończyłem prawo na Harvardzie.

REY: A ja przypomnę ci, że jestem 2-krotnym World Heavyweight Championem i miałem wiele innych tytułów na koncie.

DAVID: To było kiedyś, teraz jesteś już nikim w przeciwieństwie do mnie.

REY: Może w każdej chwili to sprawdzić.

DAVID: Rzucasz mi wyzwanie karzełku? Jesteś śmieszny.

REY: To ty jesteś śmieszny, widzimy się zaraz w ringu Otunga.

DAVID: Nie mam czasu na takich jak ty...

Pojawił się Vince McMahon.

VINCE: Tutaj o twoim czasie decyduję ja i tak jak mówił Rey obaj widzicie się za chwilę w ringu. Powodzenia Rey!

Match #4 David Otunga vs. Rey Mysterio

Rozpoczęło się od zwarcia. Otunga wykorzystał swoją siłę i body slam. Po chwili jeszcze jeden i kolejny, odbił się od lin, po czym leg drop co dało 1 count! David wrzucił Mysterio w narożnik, po czym szarża, ale nadział się na nogę rywala. Rey wszedł szybko na narożnik i crossbody co dało 1 count! Master of the 619 szybko się podniósł i low drop kick, ale 2 count! Mysterio odbił się od lin, ale nadział się na big boota. A-List wykonał belly to belly suplex co dało 2 count! David chciał wykonać Verdict, jednak kontra i roll up od Rey'a co dało 2 count! Mysterio podciął rywala, taunt i 619. Po swojej akcji kończącej odliczył Otunge do 3.

Zwycięzca: Rey Mysterio

W szatni Scott Stanford oraz Alberto Del Rio.

SCOTT: Jest ze mną WWE Champion Alberto Del Rio. Już za chwilę twoja walka z The Mizem, co o niej sądzisz?

ALBERTO: Walka jak każda inna. Kolejny rywal i kolejne moje zwycięstwo.

SCOTT: Co miał znaczyć atak w poprzednim tygodniu na Morrisona i Miza?

ALBERTO: Pokazałem ich miejsce tutaj. Niech nabiorą pokory i szacunku do mnie, do mistrza WWE.

SCOTT: Dzisiaj John Morrison i Triple H bardzo dobrze ze sobą współpracowali. Czy sądzisz, że tak będzie na Night of Champions?

ALBERTO: Nie obchodzi mnie to, że współpracują. Oboje będą chcieli zdobyć pas WWE i to ich zgubi w tej walce.

Match #5 WWE Champion Alberto Del Rio vs. The Miz (non-title)

Obaj od początku zmierzyli się wzrokiem, po chwili doszło do zwarcia. Del Rio przeszedł za plecy i german suplex co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli i kolejne zwarcie, tym razem Miz przeszedł za plecy i wykonał backbreaker oraz neckbreaker co dało 1 count! Miz kopnął Alberto i ddt, ale 2 count! Awesome One wrzucił rywala w narożnik, po czym awesome clotheseline co dało 2 count! Cleveland Screamer czekał, aż Del Rio się podniesie i Skull Crushing Final, jednak kontra, po czym backstabber od WWE Championa. Mexican Aristocrat zaczął obijać rękę Miza, po czym podniósł go i próba Cross Armbreaker, jednak kontra, odbicie od lin i bulldog co dało 2 count! The Miz znów próbował Skull Crushing Final, ale kolejna kontra i enzuigiri od mistrza WWE. Próba Cross Armbreakera, ale roll up co dało 2 count! Awesome One ruszył z big bootem, jednak Del Rio wykonał unik i w końcu zapiął Cross Armbreaker. Miz próbował z tym walczyć, jednak był zbyt daleko lin i nie mógł nic zrobić, a jedynie odklepać.

Po tym wydarzeniu Raw dobiegło końca.

http://tribalwrestling.com/wp-content/uploads/ecw.jpg

ECW 06.09.11 (Columbus, OH - Nationwide Arena)

1.Segment z Tommym Dreamerem, który zaproponował Extreme Rules Match na Night of Champions.

2.Wywiad z Zackiem Ryderem w którym mówił, że odpowiedzi udzieli po walce wieczoru.

3.Brodus Clay pokonał Curta Hawkinsa

4.Wywiad z Sheltonem Benjaminem o walce wieczoru z Zackiem Ryderem.

5.Segment z McMahonem, który powiedział, że za 2 tygodnie poznamy GM'a ECW.

6.Tyson Kidd pokonał Chavo Guerrero.

7.Shelton Benjamin pokonał Zacka Rydera przez DQ.

8.Zack Ryder powiedział, że zgadza się na Extreme Rules Match i pokazał to rozbijając twarz Sheltona.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/WWE_Night_of_Champions_2011_poster.jpg

1.Alberto Del Rio© vs. John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - Fatal 4-Way Match for the WWE Championship

2.Wade Barrett© vs. Jeff Hardy - Singles Match for the World Heavyweight Championship

3.Zack Ryder© vs. Tommy Dreamer - Extreme Rules Match for the ECW Championship

4.COdy Rhodes & Ted DiBiase© vs. Hart Dynasty - Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

NEWSY:

-Za tydzień na Raw pojawi się HBK Shawn Michaels. Ma on mieć coś wspólnego z walką o pas WWE na Night of Champions.

-Za tydzień dowiemy się także kto zawalczy z Jackiem Swaggerem o jego pas na Night of Champions.

-Era PG zbliża się powoli do końca. Najpierw słowa Hunter sprzed kilku tygodni, a teraz na ECW celowe doprowadzenie do krwotoku przez Zacka Rydera.

-Co raz więcej się mówi, że Mick Foley zostanie GM'em ECW. Mick jednak zaprzecza tym plotkom, chociaż mówi, że chciałbym mieć taką posadę.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-282208

Nie chcę sprawdzać, ale to chyba twoja najkrósza z gal. Jeśli nie to na pewno jedna z krótszych. Mimo tego jak zawsze ciekawie mi się czytało. Dobrze zapowiada się walka o pas WWE, na każdym kroku jest dobrze promowana i jestem ciekaw wyniku. Swagger i Ziggler dostali mikrofony i myślę, że dobrze i zobaczymy ich walkę o pas US na NoC. Z ECW podoba mi się prowadzenie feudu Ryder - Dreamer, a także można powiedzieć Ryder - Benjamin. Cieszy mnie doprowadzenie do krwi i Extreme Rules Matchu na NoC. Mam nadzieję, że co raz więcej będzie pojawiać się krwi. Daje 7,5/10 i czekam na kolejny odcinek.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-282326

Friday Night SmackDown - 09.09.2011 r. (Toledo, OH - Huntington Center)

Trzecie SmackDown na drodze do Night of Champions rozpoczynają zza stołów komentatorskich Booker T i Josh Matthews. Komentatorzy przypomnieli, że gala gdzie na szali będą wszystkie tytuły jest co raz bliżej. Chwilę później przypomnieli wydarzenia ze SmackDown SuperShow, które odbyło się w tamtym tygodniu:

-WWE Champion Alberto Del Rio pokonał World Heavyweight Championa Wade'a Barretta

-Immortal interweniowało w walkę Chrisa Jericho i Randy'ego Ortona

-Daniel Bryan obronił pas Intercontinental

-Na Night of Champions została zapowiedziana walka o pasy TT: Cody Rhodes & Ted DiBiase vs. Hart Dynasty

W ringu Jeff Hardy.

JEFF: Widzieliście wszyscy co stało się przed tygodniem? Nasz wielki World Heavyweight Champion Wade Barrett doznał porażki. Pokazał, że jest słabszym mistrzem niż Alberto Del Rio, ale pokazał także, że nie zasługuje na ten pas. Mistrz Świata nie powinien odnosić przegranych, a walki Barretta ostatnimi czasy kończą się albo jego porażkami albo remisami. To śmieszne, nie wiem co on robi tutaj i to jeszcze z pasem mistrza świata. Gdy byłem tutaj 2 lata temu to mistrzowie byli wielkimi zawodnikami, a pretendenci nie dorównywali im najczęściej. Teraz wszyscy wiedzą to, że jestem o 2, nawet o 3 klasy lepszy niż Barrett i wie to także on sam...

Pojawił się Wade Barrett.

WADE: Jeśli jesteś ode mnie lepszy, to czemu nie masz na ramieniu tego co ja? Mimo tego, że masz za sobą 7 zawodników. Tak jak ci już mówiłem, powtórzysz mój los i mimo bycia liderem grupy nic nie osiągniesz. Na Night of Champions twoi koledzy nic ci nie pomogą, dyskwalifikacja pozwoli mi utrzymać tytuł, a ty udasz się na koniec kolejki po mój pas.

JEFF: Wiesz czemu nie mam tego pasa? Rusz głową tempaku, jestem tutaj od ponad 3 tygodni i na Night of Champions po raz pierwszy zawalczę o tytuł i tak się składa, że go zdobędę. Tak się składa, że Immortal to grupa zdecydowanie bardziej zgrana niż twoje grupy i wygram sam, a jeśli nie to z ich pomocą...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Jeff nie obchodzi mnie to, że jesteś liderem 8 osobowej grupy, ale muszę być fair wobec was obu. Dlatego na Night of Champions członkowie Immortal nie mogą pojawić się przy ringu w trakcie waszej walki. Jeśli chcociaż jeden zawodnik pojawi się to walka zostanie zakończona, a Wade Barrett pozostaje mistrzem.

JEFF: To są jakieś żarty Long! Mnie nie obchodzi co mówisz, ale powiedziałem, że zostanę mistrzem i tak się stanie. Za 2 tygodnie zobaczymy się tu na SmackDown i zobaczysz mnie w tym ringu z pasem wagi ciężkiej.

LONG: Może tak będzie, ale to stanie się dopiero za 2 tygodnie. Dziś oboje stoczycie walki i sami wybierzecie sobie rywali. Jeff pewnie wybierzesz kogoś ze swojej grupy, dlatego Wade Barrett stoczysz walkę już za chwilę, natomiast Jeff wystąpi w walce wieczoru. Jeff kto będzie rywalem Wade'a Barretta?

JEFF: Będzie to najbardziej utytułowany członek naszej grupy. Mr.Money in the Bank, WWE Champion, ECW Champion, a także wiele innych tytułów. Po raz pierwszy po powrocie zobaczymy w ringu Roba Van Dama.

Hardy uśmiechnął się do Wade'a, a ten uderzył go pasem, po chwili wyniósł i wykonał wasteland, po czym wyrzucił go z ringu.

Match #1 World Heavyweight Champion Wade Barrett vs. Rob Van Dam (non-title)

Rozpoczęło się od zwarcia, Wade przeszedł za plecy Roba, po czym belly to belly suplex co dało 1 count! Barrett wrzucił Van Dama w narożnik i ruszył na niego, ale nadział się na jego nogi. Rov wyprowadził kilka kopnięć i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, Rob znów wykonał kilka kopnięć, po czym wrzucił Wade'a w narożnik. RVD chciał wykonać superplex, lecz ten zrzucił go z narożnika, po czym elbow drop co dało 2 count! Barrett wrzucił Roba w liny i spinning side slam, po chwili wyniesienie pod Wasteland, jednak członek Immortal uwalnia się i uderza rywala poniżej pasa, a sędzia ogłasza dyskwalifikacje.

Zwycięzca: World Heavyweight Champion Wade Barrett by disqualification

Po walce Rob wykonał superkick, po chwili wszedł na narożnik i five star frog splash. World Heavyweight Champion wykonał unik, po chwili taunt i wasteland. Pojawili się członkowie Immortal, ale Barrett wziął swój pas i uciekł przez trybuny.

W szatni Matt Striker i Chris Jericho.

MATT: Jestem tutaj z Chrisem Jericho. Chris co powiesz o ataku grupy Immortal na ciebie i Ortona?

CHRIS: Mam walkę z Randym, która trwa już długo, a Immortal nie potrzebnie w to ingerowało.

MATT: To oznacza, że teraz staniesz do walki z grupą Immortal?

CHRIS: Nie potrzebuje walki z nimi. Jestem lepszy niż oni wszyscy razem wzięci.

MATT: Więc jakie masz plany na kolejne tygodnie?

CHRIS: Muszę skończyć sprawę z Ortonem, a później czas zdobyć pas wagi ciężkiej.

Na backstage'u widzimy Sin Care oraz Daniela Bryana.

BRYAN: Sin Cara, już za chwilę masz walkę. Powodzenia i widzimy się na Night of Champions.

CARA: Dzięki Daniel, postaram się wygrać dziś i na Night of Champions.

BRYAN: Nie bądź zbyt pewny siebie. Najpierw wygraj dziś, a później pomyśl o kolejnej walce.

CARA: R-Truth to dla mnie żadna przeszkoda.

BRYAN: Jeśli tak mówisz to ok, ale ja jestem kimś lepszym.

CARA: Pokonam także ciebie i zdobędę pas Intercontinental.

BRYAN: Pogadamy o tym później, idę do szatni oglądnąć twoją walkę.

Match #2 R-Truth vs. Sin Cara - No'1 Contender's Match

Truth ruszył na rywala i zdominował go przy narożniku. Seria ciosów i wejść barkiem, którą przerywa sędzia. Po chwili doszło do zwarcia, Truth wyprowadził kopnięcie, po czym backbreaker co dało 2 count! Truth podniósł rywala i otrzymał roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, Sin Cara wyprowadził serie low kicków oraz hurricanrane. International Sensation wykonał springboard crossbody co dało 2 count! Po chwili standing moonsault, lecz nadział się na kolana R-Trutha. Conspiracy Theorist odbił się od lin i low drop kick, a po chwili leg drop, ale 2 count! Truth wykonał vertical suplex stunner, jednak kontra i small package co dało 2 count! R-Truth przekręcił rywala i roll up, dzięki któremu odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: R-Truth

Na backstage'u jest Daniel Bryan i R-Truth.

TRUTH: Widziałeś to Bryan, widziałeś to? Szykuj się na lanie na Night of Champons.

BRYAN: Widziałem to, ale nie ja to nie Sin Cara i nie pokonasz mnie.

TRUTH: Nie jesteś nim, ale to nie zmieni tego, że to ja zostanę nowym mistrzem.

BRYAN: Jesteś tu od 3 tygodni i się nie zamykasz. Jeśli ty tego nie zrobisz to ja zrobię to na Night of Champions.

TRUTH: Ty chcesz mnie zamknąć? Nie udało się to wielu zawodnikom na Raw, więc ty też tego nie zrobisz.

BRYAN: Przekonamy się o tym za 9 dni Truth, a teraz idź się ciesz ze zwycięstwa póki jeszcze możesz.

Match #3 WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted Dibiase vs. The Uso's - (non-title)

Zaczęli Jimmy Uso oraz Ted DiBiase. Doszło do zwarcia, Jimmy zapiął side head lock, ale został wrzucony w liny, po czym Ted powalił go shoulder blockime co dało 1 count! DiBiase podniósł rywala i otrzymał kilka ciosów oraz drop kick co dało 1 count! Jimmy wszedł na narożnik i wykonał crossbody, jednak drop kick od Teda i obaj padli na matę, a po chwili dokonali zmian. Rhodes ruszył z dwoma clotheslinami, odbicie od lin i kolejny clothesline, jednak kontra i samoan drop co dało 2 count! Jey odbił się od lin i splash, jednak unik Cody'ego. Rhodes chciał wykonać suplex, ale został przyblokowany i to Jey wykonał tą akcje, po czym zmiana z bratem. Jimmy na narożniku, po czym Samoan Splash, lecz unik Cody'ego. Cody nie tracił czasu, podniósł rywala i Cross Rhodes, po czym odliczył go do 3.

Zwycięzcy: WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted DiBiase

W szatni Matt Striker i Jeff Hardy.

MATT: Jest ze mną Jeff Hardy. Jeff jak myślisz kto będzie twoim rywalem w walce wieczoru?

JEFF: Nie obchodzi mnie to i nie myslę o tym. Kto to nie będzie i tak ja zostanę zwycięzcą.

MATT: Tydzień temu Immortal zaatakował Ortona i Jericho. Dlaczego? Przecież celem jest tytuł wagi ciężkiej.

JEFF: Nie tylko pas wagi ciężkiej jest ważny. Immortal podbije SmackDown, a później będą zyskiwać co raz więcej.

MATT: Co masz na myśli mówiąc więcej?

JEFF: To znaczy, że będziemy więksi niż Nexus Barretta i inne grupy w WWE. Podbijemy SmackDown, podbijemy Raw, czyli całe WWE. Wszystkie pasy będą nasze i Immortal stanie się najlepszą grupą w historii WWE.

W ringu Sheamus.

SHEAMUS: To co się dzieje od kilku tygodni na SmackDown jest nie do opisania. Ja gwiazda wielkiego formatu, który nie dawno walczył o pas wagi ciężkiej teraz siedzi w szatni i nie dostaje żadnych walk nawet tutaj na Friday Night SmackDown. Nie dostałem także jeszcze walki rewanżowej o tytuł mistrza świata wagi ciężkiej, więc gdzie jest sprawiedliwość?

Pojawił się Christian.

CHRISTIAN: Ty szukasz sprawiedliwości? To co się dzieje tutaj źle wpływa na moją pozycję w federacji. Ty byłeś tylko pretendentem, a ja mistrzem i walki rewanżowej nie było do tej pory. Byłem na samej górze i w mgnieniu oka stoczyłem, a raczej Teddy Long stoczył mnie na sam dół. Mogę pokonać każdego i udowodnić mu, że mogę znów walczyć o mój tytuł, ale on nie chce dać mi nawet szansy...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Oboje chcecie walki to ją dostaniecie, ale za tydzień. Zwycięzca zapewni sobie miejsce w Hell in a Cell Match z mistrzem wagi ciężkiej. Dzisiaj także staniecie do walki przeciwko sobie, ale będziecie mieli partnerów. Sheamus twoim partnerem będzie Justin Gabriel, a Christian stworzy tag team z Heathem Slaterem. Czas zaczynać walkę.

Match #4 Christian & Heath Slater vs. Justin Gabriel & Sheamus

Rozpoczęli Slater i Gabriel. Byli partnerzy tag teamowi zaczęli od zwarcia, Gabriel zerwał uchwyt i kilka kopnięć, po czym roll up co dało 1 count! Gabriel wrzucił rywala w narożnik i szarża, ale unik Heatha i zmiana. Christian wykonał clothesline oraz drop kick co dało 1 count! Captain Charisma wszedł na narożnik, po czym diving elbow drop co dało 2 count! Christian chciał wykonać kill switch, ale Justin się uwolnił, odbił od lin, lecz otrzymał big boot, po czym zmiana Christiana. Slater na narożniku i crossobody, jednak unik, po czym enzuigiri od Gabriela i zmiana. Sheamus wykonał dwa double axe handle, po czym irish curse. Celtic Warrior czekał, aż Heath wstanie, ale od tyłu zaatakował go Christian, który chciał wykonać Kill Switch, ale kontra i irish curse od Sheamusa. Great White wykonał Brouge Kick na Heathie i odliczył go do 3.

Zwycięzcy: Justin Gabriel & Sheamus

W ringu World Heavyweight Champion Wade Barrett.

WADE: Zanim powiem kto już za chwilę stoczy walke z Jeffem Hardym mam coś do powiedzenia. Widziałem dzisiaj to co do powiedzenia mieli Sheamus i Christian. To na pewno się nie stanie, ale jeżeli dojdzie do mojej porażki na Night of Champions to nie zostanę ograbiony z rewanżu. Już teraz mówię, że jeżeli coś takiego będzie miało miejsce to otrzymam rewanż na kolejnym PPV jakim będzie Hell in a Cell, ale wystąpie tam pewnie jako mistrz przeciwko Sheamusowi lub Christianowi. Teraz przejdę do tego na co wszyscy czekają. Mam tutaj wielu rywali na SmackDown, ale dowiedziałem się, że Hardy ma ich jeszcze więcej. Tydzień temu Immortal znalazło nowych wrogów, a ja wybrałem jednego z nich. Przeciwnikiem Jeffa Hardy'ego będzie wielokrotny WWE Champion oraz World Heavyweight Champion, który ma na swoim koncie jeszcze wiele tytułów. Oto "Viper" Randy Orton.

Match #5 Jeff Hardy vs. Randy Orton

Przy stole komentatorskim Wade Barrett. Rozpoczęli od zwarcia, Orton zapiął side head lock, po czym sprowadził Jeffa do parteru i seria ciosów, którą przerywa sędzia. Orton wrzucił Hardy'ego w narożnik, po czym seria wejść barkiem. Randy posadził rywala na narożniku, chciał wykonać superplex, lecz Jeff zrzucił go i wykonał crossbody co dało 2 count! Charismatic Enigma podniósł Ortona i próba twist of fate, ale kontra, po czym neckbreaker co dało 2 count! Apex Predator zaczął uderzać pięściami o matę i RKO, lecz Jeff odpycha Randy'ego, po czym twist of fate, ale 2 count! Hardy zaczął się kłócić, ale po chwli wszedł na narożnik, jednak za długo się zbierał. Viper wszedł na narożnik i superplex co dało 2 count! Orton poczekał, aż Jeff się podniesie i wykonał RKO, ale nie przypiął bo Hardy wyturlał się z ringu. Legend Killer szybko ruszył za nim i wrzucił go do ringu, po czym pin, ale 2 count! Orton podniósł rywala, ale otrzymał kopnięcie oraz twist of fate. Hardy na narożniku, taunt, po chwili Swanton Bomb, po czym odlicza Ortona do 3.

Zwycięzca: Jeff Hardy

Po walce do ringu wbiegł Barrett i uderzył Hardy'ego pasem. Po chwili seria ciosów, wyniesienie i Wasteland. Wtedy pojawili się Beer Money, więc Wade chciał uciekać trybunami, ale z każdej strony byli członkowie Immortal. Otoczyli Wade'a i zaczęli atakować. Barrett otrzymał wiele akcji, na koniec gdy Jeff doszedł już do siebie otrzymał cios pasem, a po chwili Swanton Bomb. Hardy wzniógł pas w górę i stojąc nad Wadem Barrettem tryumfował wraz z Immortal.

4.COdy Rhodes & Ted DiBiase© vs. Hart Dynasty - Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

5.Daniel Bryan© vs. R-Truth - Singles Match for the Intercontinental Championship

NEWSY:

-Możliwe, że nie długo heel turn przejdzie Sin Cara. Możliwe także, że zacznie feud z Danielem Bryanem.

-Pojawiło się kolejne promo na SmackDown. Została dodana liczba 2 i data pokazuję nam 04.10.11, a jak wiemy jest to data Hell in a Cell.

-Co do proma mówi się, że powróci Brock Lesnar, Undertaker lub Batista, ale mówi się także o debiucie Setha Rollinsa lub Deana Ambrose.

-Pod koniec roku odbędzie się turniej King of the Ring.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-282633

Jest co raz lepiej. Chyba najlepsza gala na drodze do Night of Champions. Feud o WHC rozkręca się z każdą i galą i jest już on dosyć ciekawy. Raz Barrett jest górą i ucieka, później Immortal jest górą i nie wiadomo za bardzo kto wygra na PPV. Co do IC to szkoda, że Cara nie wygrał bo byłaby dobra walka z Danielem. Sama gala była tak jak mówiłem wcześniej była bardzo dobra, walki na stałym, dobrym poziomie, a segmenty są co raz lepsze. Ciekawe rozwiązanie z Christianem i Sheamusem, jestem ciekaw co szykujesz na HiaC bo wydaje mi się, że do klatki wejdzie więcej niż 2 zawodników. Na koniec dodam, że bardzo chętnie czytam to diary i czekam na kolejne odcinki.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-282656

http://3.bp.blogspot.com/_z6g22C9qTek/TA5jTn1wuHI/AAAAAAAAACc/jmNIf5_LUOM/s1600/raw.jpg

Monday Night Raw - 12.09.2011 r. (Ottawa, ON - Scotiabank Place)

Ostatnie Monday Night Raw przed Night of Champions rozpoczynają Michael Cole i Jerry Lawler. Komentatorzy przypomnieli kartę na niedzielną galę, a także tego, że dziś dowiemy się kto będzie rywalem Jacka Swaggera oraz dziś pojawi się HBK Shawn Michaels. Zaraz po tym przypomnieli wydarzenia z poprzedniego tygodnia:

-Alberto Del Rio pokonał Miza

-John Morrison i Triple H wygrali walkę tag team i podali sobie ręce po walce

W ringu Shawn Michaels.

SHAWN: Jestem bardzo szczęśliwy, że Vince McMahon zaprosił mnie do mojego drugiego domu jakim jest WWE. Spędziłem tutaj dużą część swojego życia, a dziś znów jestem tutaj z wami. Mam dla was ważną informację dotyczącą dzisiejszego Raw, a właściwie to dwie informacje. Pierwsza to taka, że Vince McMahon będzie nie obecny dziś na gali i przekazał mi dzisiaj władzę, ta więc to ja dzisiaj zamieniam się w GM'a Raw. Mam dzisiaj udział w dwóch ważnych wydarzeniach, pierwsza to taka, że dziś na koniec gali w tym ringu znajdzie się 4 zawodników, którzy w niedzielę staną do walki o pas WWE czyli Alberto Del Rio, John Morrison, The Miz i Triple H. Drugie to znalezienie pretendenta do pasa United States...

Pojawił się Jack Swagger.

JACK: Jeśli chodzi o pretendenta do mojego pasa to chętnie posłucham co masz do zaoferowania.

SHAWN: Co mam do zaoferowania? Chętnie sprzedałbym ci Sweet Chin Music, ale musisz tego posłuchać. Odbędą się dzisiaj 4 walki: Bourne vs. McGillicutty, Mclntyre vs. JTG, Marella vs. Ryan oraz Kingston vs. Otunga. Wybierzesz sobie jednego zawodnika z tych którzy wygrali swoje walki. Wybrany przeciwnik będzie twoim rywalem na Night of Champions.

JACK: To dobra oferta Shawn i dzięki ci za to, a teraz możesz tylko patrzeć na mnie i na to czego nie zdołałeś zdobyć w swojej karierze United States Championship.

SHAWN: Nie dorastasz mi do pięt Swagger. Dodam jeszcze, że już za chwilę walka tag teamowa z udziałem uczestników walki o pas WWE. Alberto Del Rio & The Miz vs. John Morrison & Triple H. Powiedziałem to co miałem powiedzieć, więc...

Shawn rzucił mikrofon i Sweet Chin Music, po czym kilka tauntów i udał się na backstage.

Match #1 WWE Champion Alberto Del Rio & The Miz vs. John Morrison & Triple H

Zaczęli Miz oraz Morrison. Doszło do zwarcia, Miz zapiął side head lock, po czym Morrison wepchnął go w liny i powalił drop kickiem. JoMo wrzucił rywala w narożnik i zmiana z Hunterem. Triple H wykonał kilka punchy, po czym atomic drop oraz clothesline, po czym Miz wyleciał z ringu. Game podszedł do lin co wykorzystał Miz, który naciągnął jego głowę na liny co dało 1 count! Awesome One zmienił się z Alberto, a ten wymierzył kilka kopnięć oraz punchów w stronę Game'a co dało 2 count! Del Rio odbił się od lin, ale otrzymał spinebuster, po czym zmiana Huntera z Johnem. Morrison wykonał standing moonsault co dało 2 count! Shaman of Sexy wykonał running knee smash, lecz unik i roll up co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli, a Del Rio wykonał enzuigiri co dało 2 count bo John położył nogę na liny. Mexican Aristocrat czekał, aż Morrison się podniesie i zapiął Cross Armbreaker. Miz zaatakował Huntera, aby nie interweniował, a John nie wytrzymał i odklepał.

Zwycięzcy: WWE Champion Alberto Del Rio & The Miz

Po walce Del Rio wznosił w górę swój pas, ale zaatakował go Miz, który wykonał Skull Crushing Final. Miz pokazał, że tytuł będzie jego, ale z tyłu był Triple H, który wykonał spinebuster, a po chwili Pedigree. W ringu był jeszcze John Morrison, który nie chciał walki i wyciągnął dłoń do Huntera. Ten podał także swoją rękę, ale po chwili kopnął Johna, po czym wykonał Pedigree. Triple H pokazał na palcach liczbę 14 co oznaczało, że po raz 14 zostanie mistrzem świata.

W szatni Scott Stanford i Rey Mysterio.

SCOTT: Jest ze mną Rey Mysterio. Rey czy masz jakąś walkę dzisiaj?

REY: Rozmawiałem z Shawnem i wsytąpie w walce wieczoru przeciwko Big Showowi.

SCOTT: Nie dawno walczyłeś z nim i zaatakował cię on, ale na pomoc przyszedł Ryan. Jak będzie dzisiaj?

REY: Big Show zmienił się w ostatnich tygodniach, ale nie jest w stanie mnie pokonać i tak będzie dzisiaj.

SCOTT: Night of Champions odbędzie się bez twojego udziału. Co myślisz o tym, że nie wystąpisz na tej gali?

REY: Tak bywa, nie wystąpiłem także w poprzednim roku, ale to nie oznacza tego, że nie zdobędę w swojej karierze jeszcze jakiś pasów mistrzowskich.

SCOTT: Dzięki za wywiad Rey i powodzenia w walce z Big Showem.

REY: Dzięki Scott.

Na backstage'u widzimy Evana Bourne'a i Swaggera.

JACK: No Evan, czas na twoją walkę. Nie masz się co starać bo i tak nie będziesz moim rywalem w niedzielę.

EVAN: Boisz się mnie? Wygram dzisiaj, będę najbardziej wymagającym rywalem i jeśli zostanę wybrany to...

JACK: To co? Zostaniesz mistrzem?

EVAN: Wyjąłeś mi to z ust Swagger.

JACK: Próbowali lepsi od ciebie, pokonałem Kingstona, pokonałem Zigglera. Pokonywałem ciebie wiele razy.

EVAN: Więc czas będzie to zmienić i ja zostanę nowym United States Championem.

Match #2 Evan Bourne vs. Michael McGillicutty

Michael ruszył ostro na Evana, ale ten trzymał dystans wykonując kilka low kicków. W końcu doszło do zwarcia, Bourne zerwał uchwyt i hurricanrana co dało 1 count! Bourne wykonał springboard crossbody co dało 2 count! Po chwili seria kolejnych low kicków, ale zatrzymana przez Michaela i big boot co dało 1 count! McGillicutty wykonał kilka punchy, po czym belly to belly suplex co dało 2 count! Michael posadził bourna na narożniku, po czym próba superplexu, jednak Evan zablokował tą akcję i zrzucił rywala z narożnika. Nie tracił czasu i wykonał Air Bourne, po czym odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Evan Bourne

Match #3 Drew Mclntyre vs. JTG

Rozpoczęło się od zwarcia, Mclntyre kopnął JTG, po czym przeszedł za plecy i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, Drew kopnął rywala, po czym suplex co dało 1 count! Chosen One wrzucił JTG w narożnik i ruszył na niego, ale unik JTG, odbicie od lin i clothesline co dało 1 count! Amerykanin odbił się od lin i low drop kick co dało 2 count! JTG wszedł na narożnik, po czym missile drop kick, ale znów 2 count! JTG znów wszedł na narożnik, ale tym razem crossbody, jednak Drew przechwycił go i wykonał powerslam. Szkot poczekał, aż rywal podniesie się i Future Shock DDT co dało 3 count!

Zwycięzca: Drew Mclntyre

W szatni jest Scott Stanford i Big Show.

SCOTT: Jest ze mną Big Show. Co powiesz o dzisiejszej twojej walce z Rey'em Mysterio?

SHOW: Moja kolejna walka z Mysterio i znowu go pokonam.

SCOTT: Ostatnio gdy walczyliście ze sobą doprowadziłeś do dyskwalifikacji. Jak będzie teraz?

SHOW: Pokażę, że mogę wygrać także czysto i nikt mi w tym nie przeszkodzi.

SCOTT: Masz na myśli Masona Ryana?

SHOW: Tak, nie wiem co on sobie myślał broniąc Mysterio. Pokonałem go w poprzednim tygodniu i chyba nabrał szacunku do mnie.

Na backstage'u jest Shawn Michaels i Triple H.

SHAWN: Hunter przyjacielu. Dobrze znowu cię tutaj widzieć.

HHH: Witaj Shawn. Tyle czasu cię tutaj nie było, można powiedzieć, że stęskniłem się za tobą.

SHAWN: Ja za tobą też i za moim ukochanym ringiem.

HHH: Co ma na celu dzisiejsza debata?

SHAWN: Będę zadawał wam pytania, a wy będziecie odpowiadać i każdy będzie miał określony czas.

HHH: Rozumiem, więc do zobaczenia później w ringu Shawn.

W szatni Santino Marella i Jack Swagger.

SANTINO: Czego tu szukasz Swagger?

JACK: Chciałem ci powiedzieć, że bez względu na wynik twojej walki jesteś za słaby żeby ze mną walczyć.

SANTINO: Pokonam Ryana i mogę to zrobić z tobą.

JACK: Jesteś komediową postacią, a nie gwiazdą WWE.

SANTINO: Możesz tak sobie mówić, Cobra cie załatwi i będę nowym US Championem.

JACK: Najpierw pokonaj Masona i wtedy może będziesz miał na to jakieś szanse.

Match #4 Mason Ryan vs. Santino Marella

Zaczęło się od zwarcia, Ryan wykorzystał swoją siłę i seria body slamów co dało 1 count! Mason wyniósł rywala i gorilla press po za ring, po czym ruszył za Santino. Po za ringiem Ryan wepchnął kilka razy Marelle w barierkę, po czym wrócili do ringu. Mason ruszył z big bootem, ale unik, seria ciosów od Santino oraz drop kick. Marella czekał, aż Ryan się podniesie i Cobra, jednak unik Masona. Były członek Nexusa chciał wykonać Ryan Bomb, lecz kontra i roll up co dało 2 count! Oboje szybko się podnieśli i pierwszy zaatakował Mason wykonując big boot. Walijczyk ustawił Santino na narożniku, po czym superplex, lecz Marella zrzucił rywala po czym diving headbutt. Milan Miracle wykonał Cobre, ale unik, odbicie od lin, po czym Spear od Masona, a chwilę później odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Mason Ryan

Match #5 David Otunga vs. Kofi Kingston

Doszło do zwarcia, Kofi przeszedł za plecy Davida i drop kick. Po chwili kolejne zwarcie, Otunga kopnął rywala, po czym suplex co dało 1 count! Otunga wrzucił Kofiego w narożnik, po czym kilka razy wszedł barkiem. A-List pchnął Kingstona w przeciwny narożnik, po czym szarża, lecz pendulum kick. Kofi wszedł na narożnik, po czym crossbody co dało 2 count! Dreadlocked Dynamo wykonał Trouble in Paradise, lecz unik i spinebuster od Davida co dało 2 count! A-List odbił się od lin, big boot, ale kontra i SOS od Kofiego co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli, a Kofi wykonał Trouble in Paradise i odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Kofi Kingston

W ringu Dolph Ziggler.

DOLPH: Chyba wszyscy wiedzą, dlaczego znajduję się tutaj w ringu. Hall of Famer, jeden z lepszych zawodników w historii. HBK Shawn Michaels od tak przybywa sobie na Raw i ustala walki zawodnikom, którzy mogą w niedziele zmierzyć się z Jackiem Swaggerem. Wszystko dobrze, ale jest jeden problem, w której walce znajduje się Dolph Ziggler? No właśnie w żadnej, to śmieszne, były World Heavyweight Champion, Intercontinental Champion nie dostaje walki w któej może się pokazać, aby dostać walkę na Night of Champions...

Pojawił się Jack Swagger.

JACK: Zapomniałeś o czymś Ziggler. Michaels powiedział, że sam mam sobie wybrać rywala i nie miałbyś pewności, że to ciebie wybrałbym. Pokonałem cie na SummerSlam i jesteś na końcu kolejki do mojego pasa. Czas na wybranie mojego rywala i sam go wybiorę. Nie będzie to Kingston, Ryan, Mclntyre ani Bourne. Miałem sam sobie wybrać rywala, więc to zrobie. Będzie to były tag team champion Primo. Jest nie doceniony i to on dostanie walkę ze mną na Night of Champions...

Pojawił się Shawn Michaels.

SHAWN: Chyba to Sweet Chin Music, które otrzymałeś zabrało ci pamięć. Masz jeszcze jedną szansę, aby wybrać rywala teraz.

JACK: Chętnie wykonałbym ci Ankle Lock lub Gutwrench Powerbomb, ale muszę ci coś powiedzieć. Ogłuchłeś Michaels? Wybrałem Primo i to on będzie ze mną walczył na Night of Champions.

SHAWN: Miałeś szansę i jej nie wykorzystałeś. Primo nie wystąpi na Night of Champions, a wystąpi, w zasadzie wystąpią Kofi Kingston, Mason Ryan, Drew Mclntyre oraz Evan Bourne. W dodatku Dolph Ziggler dostanie walkę rewanżową i także wystąpi w niedzielę. To będzie walka eliminacyjna, tak więc na Night of Champions czeka nas Six-Pack Challenge Elimination Match.

Shawn rzucił mikrofon i znów Sweet Chin Music na Jacku.

DOLPH: Dzięki Shawn wiedziałem, że docenisz moje umiejętności i dzięki tobie wystąpie na Night of Champions.

Dolph wyciągnął rękę do Shawna, ale ten po raz kolejny tego wieczora wykonał Sweet Chin Music i wrócił na backstage.

Match #6 Big Show vs. Rey Mysterio

Show rzucił się na Rey'a i seria ciosów w narożniku, ale przerwał ją sędzia. Big Show ruszył z szarżą, jednak nadział się na nogi Mysterio, który wszedł na narożnik, po czym tornado ddt co dało 2 count! Mysterio odbił się od lin i low drop kick, ale znów 2 count! Master of the 619 wykonał springboard crossbody, ale Giant go przejął i wykonał powerslam co dało 2 count! Show wyniósł Rey'a pod chokeslam, ale huricanrana, którą ustawił rywala pod 619. Mysterio odbił się od lin, ale Show podniósł się, po czym wykonał big boot i wyrzucił Rey'a z ringu. World Largest Athlete chciał wciągnąć Rey'a do ringu, ale ten naciągnął jego głowę na liny. Mysterio wszedł na narożnik, po czym huricanrana, którą ustawił znów Showa pod 619. Odbicie od lin i jest 619, wejście na narożnik, po czym splash i odliczył Big Showa do 3.

Zwycięzca: Rey Mysterio

W ringu Shawn Michaels, Alberto Del Rio, Triple H, The Miz, John Morrison.

SHAWN: Po pierwsze chciałbym was tutaj przywitać i powiedzieć, że nie chcę żadnych spięć i walki między wami dzisiaj. Zasady dzisieszej debaty są takie, że ja zadaje pytanie każdemu po kolei i każdy ma minutę, aby udzielić odpowiedzi. Zacznijmy od WWE Championa Alberto Del Rio. Pytanie dla ciebie to: Twoje szanse to 25% czy sądzisz, że pokonasz 3 innych rywali?

ALBERTO: Czekałem na jakieś ciężkie pytanie, ale odpowiem ci na to pytanie. Jestem pewien, że wejdę na halę z pasem i wyjdę z nim. Pokonam każdego w tej federacji, także tą trójkę, która tu stoi.

SHAWN: Pytanie do Johna Morrisona. Nie masz na swoim koncie żadnego tytułu mistrzowskiego. To może być twój pierwszy, ale przed tobą ciężkie zadanie. Sprostasz temu?

JOHN: Kiedy mam nie zdobyć tytułu jak nie teraz? To moja kolejna szansa i w końcu muszę ją wykorzystać.

SHAWN: Czas na The Miza. Co człowiek żaba robi w walce o pas WWE?

MIZ: Really? Really? Really? Człowiek żaba? Tak się składa, że byłem już mistrzem WWE i w niedzielę znów nim zostanę. Zamknę usta wszystkim którzy we mmnie nie wierzą i zamknę usta tobie Michaels.

SHAWN: Chętnie zamknąłbym ci usta już teraz, ale czas na pytanie do Triple H. Hunter czy mimo swojego wieku zdołasz pobić rekord i zdobyć tytuł po raz 9?

HHH: Vince McMahon był starszy gdy zdobywał pas WWE, więc nic mi nie stoi na przeszkodzi. Zrobię to i pobije rekord zdobywając pas WWE po raz 9 w swojej karierze...

MIZ: Zamknij się! Co ma wnieść ta debata? Pytania bez sensu, żenujący prowadzący i zawodnicy z wyjątkiem mnie...

ALBERTO: Chyba przekonałeś się Miz tydzień temu kto jest żenujący...

SHAWN: Panowie proszę o spokój!

Del Rio i Miz wstali z miejsc i doszło do pojedynku spojrzeń na środku ringu. Między nimi stanął Shawn Michaels, który po chwili wykonał Sweet Chin Music obojgu zawodnikom.

JOHN: Miało nie być walki, a sam do tego doprowadziłeś Shawn...

Triple H wyrzucił mikrofon z ręki Johna, po czym Pedigree. Shawn i Hunter stanęli na środku ringu, uścisnęli się, po czym taunty D-Generation X.

Po tym wydarzeniu Raw dobiegło końca.

http://tribalwrestling.com/wp-content/uploads/ecw.jpg

ECW 13.09.11 (Ottawa, ON - Scotiabank Place)

1.Segment z Benjaminem, który rządał dzisiaj walki z Ryderem i pokazał, że ma kilka szwów na głowie.

2.Wywiad z Ryderem i akceptacja jego walki z Benjaminem.

3.Tommy Dreamer pokonał Johnny'ego Curtisa

4.Promo pokazujące osobę GM'a którego poznamy za tydzień.

5.Hart Dynasty pokonało Chavo Guerrero i Trenta Barrette

6.Brodus Clay pokonał Yoshiego Tatsu

7.Wywiad z Benjaminem dotyczący jego walki z Ryderem.

8.Benjamin pokonał Zacka przez DQ. Zack zaatakował rywala swoim pasem.

KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS:

5.Daniel Bryan© vs. R-Truth - Singles Match for the Intercontinental Championship

6.Jack Swagger© vs. Dolph Ziggler vs. Drew Mclntyre vs. Evan Bourne vs. Kofi Kingston vs. Mason Ryan - Six-Pack Challenge Elimination Match for the United States Championship

NEWSY:

-Dolph Ziggler wystąpi na Night of Champions tylko dzięki Shawnowi Michaelsowi. Plany zakładały Championship Scramble Match, ale HBK wstawił się za Dolphem, gdyż ten ma wspaniałe umiejętności ringowe.

-Vince McMahon chce przywrócić do świetności dywizję tag teamów. Możliwe, że do WWE powrócą Carlito oraz Shad, a my możemy być świadkami reaktywacji Cryme Tyme oraz The Colons.

-Ostatnie tygodnie w WWE pokazują, że Vince stawia na młodzież. Obecnie najstarszy mistrz Alberto Del Rio ma 33 lata. McMahon jest chwalony za to przez wielu byłych zawodników oraz osób związanych z WWE. Pomysł promocji poparli Shawn Michaels, Steve Austin, Jim Ross, a także Arn Anderson.

-Rostery są ostatnimi czasy odmładzane i to ma trwać dalej. Możliwe, że nie długo gwiazdy z długim stażem w WWE wypadną z brandów, ale będą zajmować się rozwijaniem młodych, nowych talentów.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-283348

Kolejna dobra gala. Cieszyła mnie bardzo obecność Shawna i dobrze, że było go w miarę dużo na gali. Wielki plus ode mnie za poświęcenie tyle czasu pasowi US i Jackowi Swaggero. Każdy pas jest w odpowiedniej promocji nie jak w prawdziwym WWE. Walki były dobre i segmenty także, fajny pomysł z debatą, ale jakoś oczekiwałem trochę więcej od niej. Mimo 6 walk NoC zapowiada się dosyć ciekawie i liczę na kolejną dobrą galę od ciebie. Teraz czekam na SmackDown!
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-283676

Friday Night SmackDown - 16.09.2011 r. (Toronto, ON - Air Canada Centre)

Ostatnie SmackDown na drodze do Night of Champions rozpoczynają zza stołów komentatorskich Booker T i Josh Matthews. Noc mistrzów już w niedzielę i wszystkie tytuły mogą zmienić właścicieli. Komentatorzy przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia:

-Jeff Hardy pokonał Randy'ego Ortona

-Zapowiedź walki Christian vs. Sheamus, zwycięzca wystąpi na Hell in a Cell

-R-Truth został pretendentem do pasa Intercontinental

W ringu Chris Jericho.

CHRIS: Czas najwyższy zakończyć to co zaczęło się w poprzednim roku. Czas skończyć raz, a dobrze z Ortonem. Jestem tutaj, aby prosić o coś Teddy'ego Longa. W poprzednim roku odbyła się walka, która nie była walką o tytuł Big Show vs. CM Punk. W tym roku także chciałbym, aby na gali odbyła się walka nie o tytuł. Chcieliby tego pewnie także kibice, walka Chris Jericho vs. Randy Orton. Nikt nam w tym nie przeszkodzi, żaden zawodnik, żadna grupa, Immortal nie przeszkodzi w największej walce w historii wrestlingu...

Pojawił się Jeff Hardy.

JEFF: Immortal nie przeszkodzi w walce? Największa walka w historii? Chyba żartujesz Jericho! SmackDown i WWE nie kręci się wokół ciebie i Ortona, kręci się wokół mojej osoby i całego Immortal. Wszyscy o tym dobrze wiedzą, a szczególnie ty i Randy. Jeszcze nie jestem mistrzem, ale za tydzień możesz stanąć tutaj w ringu razem ze mną i zobaczysz jeden ważny szczegół. Na ramieniu będę miał złoto, pas wagi ciężkiej.

CHRIS: Dużo osób tak mówiło, a kończyło inaczej. Co zrobiłeś po powrocie do WWE? Założyłeś grupę i wygrywasz walki dzięki nim. A ja? Pokonałem Randy'ego Ortona na SummerSlam i kilka walk na SmackDown oraz Raw. Sam bez niczyjej pomocy. Sprawa z Ortonem nie została zakończona bo wtrąciło się Immortal, a wszyscy wiedzą, że coś z tym wspólnego miał Orton...

Pojawił się Randy Orton.

ORTON: Podejrzewasz mnie o współpracę z Immortal? Chyba za mocno kopnąłem cie w głowę. Chciałem to skończyć tak samo jak i ty, ale Hardy nie wiadomo co sobie myśli i postanowił w to interweniować.

HARDY: Wiesz co myślę? Myślę, że oboje jesteście żałosni i nikt nie chce oglądać waszych walk. Immortal stali się najmocniejsi, wszyscy jej członkowie są nie do pokonania i nie długo nie tylko SmackDown będzie nasze, ale i całe WWE. Wszystkie pasy będą Immortal i pierwszy raz w historii będzie miało coś takiego miejsce. Jericho czy ciebie pogięło? My i współpraca z Ortonem? Nie jest nam potrzebny do sukcesów i wszyscy w grupie są od niego lepsi.

ORTON: Jeśli są lepsi to niech to udowodnią...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Poczekajcie chwilę. Wpadłem na dobre rozwiązanie. Stoczycie dzisiaj walkę, ty Jeff już za chwilę z Ezekielem Jacksonem, a Randy Orton i Chris Jericho stworzą dzisiaj tag team. Ich rywalami będą członkowie Immortal których ja wybiorę. Rob Van Dam oraz Mr.Anderson. Czas zaczynać pierwszą walkę.

Match #1 Ezekiel Jackson vs. Jeff Hardy

Zaczęło się od zwarcia, Jackson kopnął kolanem Jeffa, po czym seria body slamów. Hardy był przy narożniku, po czym Zeke ruszył z clotheslinem. Hardy wykonał unik i springboard crossbody co dało 1 count! Hardy wyszedł z ringu i wziął krzesło, a gdy wszedł zabrał je sędzia. Gdy sędzia odkładał krzesło za ring Jeff kopnął Zeke'a poniżej pasa, po czym wykonał twist of fate i odliczył go do 3.

W szatni Matt Striker oraz Randy Orton.

MATT: Jestem ze mną Randy Orton. Co powiesz mi o twojej dzisiejszej walce?

ORTON: Jak każdą walkę postaram się zwyciężyć, mimo tego, że walczę w drużynie z Jericho.

MATT: Twój konflikt z Chrisem już trochę trwa, kiedy dobiegnie końca?

ORTON: Najpierw trzeba rozwiązać sprawę z Immortal, ale niech Jericho ma się na baczności i bo może otrzymać z zaskoczenia RKO.

MATT: On oskarżył cie o współpracę z Immortal, co o tym powiesz?

ORTON: Jest hipokrytą, pokażę dzisiaj, że pokonam ich, a także skończę sprawę z Jericho.

Na backstage'u jest Daniel Bryan i Sin Cara.

BRYAN: No i co Sin Cara, mieliśmy walczyć na Night of Champions, a ty zawiodłeś.

CARA: To jeszcze nie koniec, to dopiero moje początki w WWE i zdobędę ten pas.

BRYAN: Może i go zdobędziesz, ale ja już wtedy będę mistrzem WWE lub wagi ciężkiej.

CARA: Życzę ci tego Daniel, ale wszyscy wiedzą, że nie dasz rady tego osiągnąć.

BRYAN: To jeszcze przede mną, tak samo jak walka z tobą.

CARA: Przecież nie będę walczył na Night of Champions.

BRYAN: Kto powiedział o walce w niedzielę? Mówię o dzisiejszej gali.

CARA: Chcesz walczyć? Więc widzimy się już za chwilę w ringu.

Match #2 Intercontinental Champion Daniel Bryan vs. sin Cara - (non-title)

Panowie podali sobie dłonię, po czym doszło do zwarcia. Bryan wykonał arm drag take down i dźwignia na bark, ale Cara się uwalnia. Obaj szybko się podnieśli i kolejne zwarcie, International Sensation przeszedł za plecy, po czym roll up co dało 1 count! Sin Cara wykonał kilka low kicków, po czym wrzucił Bryana w narożnik, ale kontra i to meksykanin ląduje w narożniku. Daniel wykonał szarżę, a następnie odbicie od lin oraz jumping clothesline co dało 2 count! American Dragon wszedł na narożnik, po czym diving headbutt co dało 2 count! Intercontinental Champion wykonał serię kopnięć, ale Cara wykonał unik, po czym roll up, ale 2 count! Obaj szybko się podnieśli i hurricanrana od meksykanina. Sin Cara wszedł z Bryanem na narożnik, po czym Moonsault Side Slam co dało 2 count! Cara zostawił rękę co wykorzystał Dragon, który zapiął LeBell Lock. International Sensation próbował coś zrobić, ale Bryan trzymał mocno, a liny były zbyt daleko i Sin Cara odklepał.

Po walce Daniel pomógł wstać przeciwnikowi i obaj się uścisnęli. Daniel podniósł rękę Sin Cary w góre, wtedy pojawił się R-Truth, który zaatakował od tyłu obu. Truth wyrzucił z ringu Bryana, po czym zaczął okładać Sin Care. Odbił się od lin, po czym Lie Detector. Do ringu z pasem wrócił Daniel i chciał nim uderzyć Trutha, ale unik, odbicie od lin i kolejny Lie Detector. R-Truth podniósł Daniela, po czym What's Up, wyszedł z ringu i wziął butelkę z wodą. Wrócił do ringu, ale tylko po to, aby uderzyć nią Bryana w głowę. Truth pokazał, że pas będzie jego i odszedł na backstage.

Na backstage'u R-Truth oraz Ted DiBiase i Cody Rhodes.

CODY: Widzieliśmy co przed chwilą zrobiłeś Truth...

TRUTH: Mogę to zrobić także z wami.

CODY: Spokojnie, ale jeśli chcesz walki to możesz ją dostać i źle się to skończy.

TRUTH: Jesteście najgorszymi mistrzami, nie wiem czego tu szukacie.

TED: Znajdź sobie kogoś i widzimy się zaraz w ringu.

TRUTH: Chodź tutaj, chodź tu.

Truth mówił do Heatha Slater wychodzącego z szatni.

TRUTH: Oto mój partner Heath Slater.

TED: To tak jakbyś walczył sam, widzimy się za chwilę w ringu Truth i rudzielcu.

Match #3 WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted DiBiase vs. Heath Slater & R-Truth - (non-title)

Rozpoczęli Cody Rhodes i R-Truth. Mamy zwarcie, Cody Rhodes przechodzi za plecy i seria ciosów. Cody wrzucił Trutha w narożnik, po czym zmiana z Tedem. DiBiase kilka razy wszedł barkiem w narożniku, po czym russian leg sweep co dało 1 count! Zmiana z Codym, a ten wszedł na narożnik i wykonał crossbody co dało 2 count! Po chwili Beautiful Disaster od Rhodesa, ale unik i What's Up od Trutha, który padł ze zmęczenia na matę. Obaj z czasem podnosili się i obaj zmienili się z partnerami. Slater powalił Teda clotheslinem, po chwili jeszcze jeden oraz drop kick co dało 2 count! One Man Rock Band chciał wykonać suplex, ale przyblokowany i suplex od Teda. Kilka fist dropów od DiBiasego, po czym zmiana z Codym. Rhodes wykonał moonsault, po czym zaatakował Trutha. Rhodes wrócił do Slatera, podniósł go i Cross Rhodes co dało 3 count!

W szatni Matt Striker i Wade Barrett.

MATT: Ze mną World Heavyweight Champion Wade Barrett. Co powiesz o twojej walce na Night of Champions z Jeffem Hardym?

WADE: Nie zaskoczę nikogo mówiąc, że to ja będę zwycięzcą tej walki. Hardy już popełnia błędy, wdał się w konflikt z Jericho i Ortonem zapominając zupełnie o mnie. Przypomni sobie w niedzielę gdy pokonam go.

MATT: Czy masz jakieś plany na dzisiejszą galę?

WADE: Wzywał mnie Teddy Long i właśnie do niego idę...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Nie musisz już nigdzie iść. Chciałem ci tylko powiedzieć, że stoczysz walkę z Justinem Gabrielem.

WADE: Kolejny zawodnik zostanie pokonany i pokażę tobie Matt, tobie Long i wszystkim w hali co potrafi Wade Barrett.

W szatni Chris Jericho oraz Randy Orton.

CHRIS: Czego tutaj szukasz Orton?

ORTON: Przyszedłem coś ci wbić w tą pustą głowę.

CHRIS: Mów co chcesz!

ORTON: Dzisiaj walczymy w teamie, a chyba obaj nie lubimy przegrywać...

CHRIS: Jeżeli chodzi ci o współpracę to nie wiem jak to wyjdzie, ale ja też chcę tą walkę wygrać i pokonać Immortal.

ORTON: Widzę, że się rozumiemy.

CHRIS: To nie znaczy, że po walce nie otrzymasz ode mnie codebreakera.

ORTON: To lepiej ty się pilnuj Jericho.

Match #4 World Heavyweight Champion Wade Barrett vs. Justin Gabriel - (non-title)

Wade ruszył na Justina i seria punchy w narożniku. Po chwili cisnął rywala w przeciwny narożnik, po czym szarża. Wade wepchnął Gabriela w liny i wykonał spinning side slam co dało 2 count! World Heavyweight Champion ustawił Justina pod Wasteland, ale ten się uwolnił, po czym enzuigiri co dało 1 count! Cape Town Werewolf wszedł na narożnik, po czym crossbody, ale Barrett złapał go i wrzucił sobie na barki, po czym wykonał Wasteland i odliczył go do 3.

Zwycięzca: World Heavyweight Champion Wade Barrett

Jesteśmy w szatni Immortal.

JEFF: Anderson, Rob już za chwilę wasza walka. Mam nadzieję, że spiszecie się dobrze i pokażecie kto rządzi na SmackDown.

ROB: Jasne Jeff, zwycięstwo jest nasze.

JEFF: Słowa swoją drogą, macie to wygrać inaczej będzie z wami źle. Dotarło?

ANDERSON: Tak jest Jeff!

JEFF: No i to rozumiem, a teraz czas ruszać do ringu po zwycięstwo.

Na backstage'u Matt Striker i Sheamus.

MATT: Jest ze mną Celtic Warrior Sheamus. Jakie masz zdanie na temat twojej dzisiejszej walki z Christianem?

SHEAMUS: Nie zmarnuję takiej szansy i wystąpie na Hell in a Cell.

MATT: Przegrałeś z Christianem na SummerSlam, co zrobisz dzisiaj, aby wygrać?

SHEAMUS: Będę walczył najlepiej jak potrafię. To da mi dziś zwycięstwo i tak jak mówiłem wystąpie w Hell in a Cell Matchu.

MATT: Ten mecz jest piekielnie ciężki, co o nim myślisz?

SHEAMUS: Walczyłem już w Hell in a Cell Matchu i to walka stworzona dla mnie. Wielki biały człowiek i wielka stalowa klatka. Pasujemy do siebie idealnie.

MATT: Dzięki za wywiad i powodzenia w walce Sheamus.

Match #5 Chris Jericho & Randy Orton vs. Mr.Anderson & Rob Van Dam

Rozpoczęli Orton oraz Anderson. Randy wyprowadził kilka punchów i cisnął rywalem w narożnik, po czym clothesline i zmiana z Chrisem. Doszło do spojrzenia partnerów co wykorzystał Anderson, który wykonał roll up co dało 1 count! Anderson zmienił się z Van Damem, a ten wykonał kilka low kicków, po czym flying chuck, Jericho wykonał unik i enzuigiri, po czym zmiana. Orton ruszył z dwoma clotheslinami, po czym powerslam. Rob wyturlał się na krawędź, a Viper chciał wykonać rope hung ddt. Van Dam wykonał back body drop i Apex Predator wyleciał z ringu. RVD nie tracił czasu, slingshot plancha, po czym wrzucił Randy'ego do ringu i pin, ale 2 count! Whole F'n Show na narożniku, po czym 5-Star Frog Splash, ale nadział się na nogi Legend Killera. Orton zaczął uderzać pięściami o matę i chciał wykonać RKO, ale klepnął go Jericho. Doszło między nimi do kłótni co wykorzystał RVD, który wykonał superkick i zmiana z Andersonem. Ten wykonał Kenton Bomb, zaatakował Ortona i odliczył Chrisa do 3.

Zwycięzca: Mr.Anderson & Rob Van Dam

Po walce w ringu pojawiła się reszta Immortal i zaatakowali Chrisa i Ortona. Obaj otrzymali po kilka finisherów i jak zawsze na koniec Jeff dołożył Swanton Bomb dla każdego.

W szatni Matt Striker i Christian.

MATT: Christian już za chwilę twoja walka z Sheamusem. Co o niej sądzisz?

CHRISTIAN: W końcu pierwszy raz od kilku albo i kilknastu tygodni Teddy Long wymyślił coś porządnego. Nie popieram jego władzy na SmackDown, ale dziękuje mu za ten pomysł. Wygram po raz kolejny z Sheamusem i wystąpie na Hell in a Cell.

MATT: Pokonałeś go już kilka razy, czy nie myślisz, że teraz będzie inaczej?

CHRISTIAN: Z kimś innym może tak, ale nie z Sheamusem. Jest tak przewidywalny, że pokonam go po raz kolejny.

MATT: Jeszcze nigdy nie walczyłeś w Hell in a Cell Matchu. Co myślisz o tej walce?

CHRISTIAN: To bardzo brutalna walka, ale walczyłem już w Steel Cage i Elimination Chamber Match, więc nie obawiam się walczyć w Hell in a Cell Matchu.

MATT: Jeśli wygrasz to jak myślisz, zobaczymy walkę Jeff Hardy vs. Wade Barrett vs. Christian czy Christian vs. Wade Barrett?

CHRISTIAN: Lepsze byłoby walczyć z jednym przeciwnikiem, ale jeśli pokonam ich dwóch to pokażę, że jestem prawdziwym mistrzem i obojętne mi to jest z kim będę walczył na Hell in a Cell.

Na backstage'u Sheamus i Wade Barrett.

WADE: Stój Sheamus!

SHEAMUS: Czego chcesz Barrett? Nie mam czasu, mam już za chwilę walkę.

WADE: Wiem i dlatego cie zatrzymałem, chciałem ci życzyć powodzenia.

SHEAMUS: Dzięki, ale nie potrzebuje powodzenia. Wygram i dobrze o tym wiesz.

WADE: Dzisiaj może i wygrasz, ale bez względu mojego wyniku walki z Hardym ja też wystąpie na Hell in a Cell.

SHEAMUS: To tam pokonam ciebie i zostanę World Heavyweight Championem.

WADE: Chyba żartujesz, nie będę słuchał już tych głupot. Pokaż co potrafisz, chodź i tak wiem, że nie wiele.

Match #6 Christian vs. Sheamus - Winner will perform in a Hell in a Cell match for the World Heavyweight Title

Zaczęło się od zwarcia, side headlock od Sheamusa, po chwili headlock takedown i seria ciosów, którą przerywa sędzia. Celtic Warrior wepchnął Christiana w narożnik i szarża, ale pendulum kick od Captaina Charismy, po czym missile drop kick co dało 2 count! Christian poczekał, aż Sheamus się podniesie i spoliczkował go. Great White zdenerwował się i wykonał dwa double axe handle oraz irish curse co dało 2 count! Gdy Christian podniósł się Sheamus ruszył z Brouge Kick, ale unik i backbreaker od Christiana. Captain Charisma wszedł na narożnik i diving headbutt, ale znów 2 count! Christian chciał wykonać Killswitch, ale Sheamus odpechnął go i clotheslinem wyrzucił na krawędź ringu. Celtic Warrior wykonał chest thumps, po czym sam wyszedł na krawędź i knee lift co dało 2 count! Great White poczekał, aż rywal wstanie, po czym Brouge Kick, ale tylko 2 count! Sheamus nie wierzył, że sędzia doliczył do dwóch, wyniósł Christiana pod Celtic Cross, ale ten się uwolnił i roll up co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli, Sheamus ruszył z Brouge Kickiem, ale unik, odbicie od lin i spear od Christiana, ale 2 count! Captain Charisma próbwał Killswitch, ale kontra i irish curse, po czym próba Celtic Cross. Christian wykonał jednak back body drop, a chwilę później spear, jednak znów 2 count! Christian poczekał, aż Celtic Warrior się podniesie i wykonał Killswitch, tym razem skutecznie i odliczył go do 3.

Zwycięzca: Christian

KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS:

4.Cody Rhodes & Ted DiBiase© vs. Hart Dynasty - Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

6.Jack Swagger© vs. Dolph Ziggler vs. Drew Mclntyre vs. Evan Bourne vs. Kofi Kingston vs. Mason Ryan - Six-Pack Challenge Elimination Match for the United States Championship

NEWSY:

-Od czasu gdy Triple H powrócił jako czynny wrestler to push dla Sheamusa został zatrzymany. Jak wiemy Hunter bardzo lubi Sheamusa i pierwsze plany zakładały, że na SummerSlam zgarnię tytuł. Plany te zostały w ostatniej chwili zmienione.

-Możliwe, że w najbliższym czasie Chris Jericho przejdzie face turn i wraz z Randym Ortonem staną do walki z całą grupą Immortal.

-Pokazało się kolejne promo z datą 02.10.11 Pojawiły się słowa, że nadejdzie koniec demona i potwora. Koniec ery nadejdzie w wielkich bólach i mękach.

-W związku z ostatnim promem zostały już tylko 2 opcje. 1 to Undertaker powracający w innym gimmicku niż występował ostatniu. 2 to Kane, który powróci po tym jak został kontuzjowany przez Immortal. Wiemy, że to była tylko część storyline'u.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-284025

Odcinek kolejny który był na dobrym poziomie. Mam nadzieję, że to nie koniec feudu między Jericho i Ortonem, bo dużo na to wskazuje, a trochę głupio tak kończyć feud od tak. Na galach co raz więcej segmentów i to na plus oczywiście. Trochę więcej opisałbym odcinka, ale pobawię się w typera.

Cody Rhodes & Ted DiBiase vs. Hart Dynasty - reaktywacja Hartów to dobry pomysł, ale jak już pisałem wcześniej "młode wilki" nie dadzą się i jeszcze trochę potrzymają te pasy. Co dalej z nimi zrobisz to nie mam pojęcia, a o poziom walki to nie będę się martwił bo zawsze ci dobrze wychodzą.

Zwycięzcy: Cody Rhodes & Ted DiBiase

Six-Pack Elimination Challenge - Dużo opcji do wyboru to może opiszę każdą. Najmniejszym faworytem wg. mnie jest Evan Bourne, który znalazł się pewnie w walce dla ładnych akcji, dlatego daję mu 5% na zwycięstwo. Kolejny zawodnik to Drew Mclntyre, można powiedzieć, że powrót na PPV i może będzie jakaś niespodzianka, ale mało było go na Raw, więc daje 10% na zwycięstwo. Dalej Kofi Kingston i też ma ode mnie 10% Też brakowało go na Raw, a samymi walkami raczej nie dojdzie się do pasa i Kofi nie zdobędzie kolejnego tytułu. Mason Ryan, który jest ciekawiej wypromowany od poprzednich zawodników. Uratował Rey'a i myślałem, że jakiś feud z Showem, ale wrzuciłeś go do walki o US i osobiście myślę, że będzie bardzo bliski zwycięstwa, daje mu 15% Zostało 60% i rozłożę to na 2 części. Swagger i Ziggler mają po 30% szans, a to dlatego, że wygrywali pewnie swoje walki, a także dałeś im czas na mikrofonie. Jeśli miałbym komuś zabrać procenty i dać drugiemu to dałbym Zigglerowi i myślę, że on wygra.

Zwycięzca: Dolph Ziggler

Daniel Bryan vs. R-Truth - Truth przeniósł się na SmackDown i od razu wywalczył title shoota o IC. No właśnie "od razu" i myślę, że jeszcze za wcześnie i Daniel obroni pas. Na SD była jakaś iskra feudu z Sin Carą i myślę, że po tej walce może zacząć feudować z meksykaninem. Tak jak mówiłem stawiam na Daniela.

Zwycięzca: Daniel Bryan

Zack Ryder vs. Tommy Dreamer - Powrót Dreamera i title shoot, ale tutaj mam inne zdanie niż do poprzedniej walki. Tym bardziej, że wrócił jeszcze Benjamin, który wtrącił się w ten feud i może mieć jakiś udział w tej walce. Trochę przypomina mi to Swagger vs. Christian vs. Dreamer w 2009. Benjamin stoi po stronie Dreamera i albo mu pomoże albo będzie turn i pomoże Zackowi. Ta pierwsza opcja jest bardziej realna bo bez sensu byłby powrót i po miesiącu już turn. Wszystko przemawia za tym, że Dreamer zdobędzie pas.

Zwycięzca: Tommy Dreamer

Wade Barrett vs. Jeff Hardy - Tutaj też może zmienić się właściciel pasa po jednym PPV. Jednak zasada wygrany na tygodniówkach, przegrany na PPV może się sprawdzić. Wchodzi w to jeszcze sytuacja, że zazwyczaj grupa rzadko kiedy zdobywa pasy. Uważam, że zmienisz tą teorie i Immortal, a właściwie Jeff wyjdą z pasem i zaczną rządzić na SD i Raw.

Del Rio vs. HHH vs. JoMo vs. Miz - A więc tak JoMo - 5% Miz - 25% Del Rio - 30% HHH - 40% Dosyć ciekawa walka, zwycięzcy walk z SS z wyjątkiem Huntera i myślę, że to on zdobędzie tytuł. Atak na Punka zapowiadał turn, ale nic mylnego. To tylko chęć walki o tytuł i sądzę, że po raz kolejny wzniesie pas w górę. Pokazywał to na Raw gdzie najpierw współpracował z JoMo, ale pokazał, że potrafi mu wykonać pedigree. Jest jeden powód dla którego może nie zdobyć pasa lub stracić go po walce czyt. CM Punk. Nie wiadomo na ile dałeś mu przerwę, ale może powrócić i albo przeszkodzić mu w zwycięstwie, albo zrealizować kontrakt po walce. JoMo mówi cały czas o wykorzystaniu szansy, ale jakoś nie wierzę w to. Daję mu tylko cząstke szans na zwycięstwo. Miz ciekawy na Raw i też ma duże szanse, ale czuję, że to jeszcze nie jego czas, tak samo Del Rio. Dziwi mnie, że tyle trzymał pas i 3 razy pokonał Cene (właściwie to 2) Dałem mu 2 miejsce bo myślę, że straci tytuł, ale może umocnisz go jako mistrza i obroni swój tytuł.

Zwycięzca: Triple H

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-284178

Night of Champions - 18.09.2011 r. (Buffalo, NY - First Niagara Center)

Galę Night of Champions zza stołów komentatorskich rozpoczynają Michael Cole, Jerry Lawler oraz Booker T. Komentatorzy przywitali nas na 4 gali spod znaku Night of Champions. Dziś na szali znajdą się wszystkie tytuły w WWE, 6 walk i w każdej możemy poznać nowego mistrza. Jerry powiedział, że w 22 walkach, które odbyły się na tej gali 10 razy zmieniali się mistrzowie. W 6 walkach o tytuły WWE i World Heavyweight pas zmieniał właściciela 2 razy. Ilu nowych mistrzów poznamy dzisiaj? To już za chwilę, czas rozpocząć Night of Champions.

W ringu Christian.

CHRISTIAN: Już za chwilę jako pierwsza walka dzisiejszej gali World Heavyweight Championship Match: Wade Barrett vs. Jeff Hardy. Ja jako pretendent do tego pasa i uczesntnik walki Hell in a Cell mam coś do powiedzenia obu zawodnikom. Nie obchodzi mnie wynik tego starcia bo i tak wystąpię za 2 tygodnie na Hell in a Cell PPV. Obojętnie czy będę walczył z Wadem Barrettem czy z Wadem Barrettem oraz Jeffem Hardym i tak zostanę nowym mistrzem świata. Zostałem oszukany bo już dzisiaj powinienem walczyć o pas wagi ciężkiej, gdyż miałem rewanż do wykorzystania. Dziś mówię wam tutaj wszystkim zebranym, że na Hell in a Cell poznacie nowego World Heavyweight Championa, a będę nim ja Christian.

Match #1 World Heavyweight Champion Wade Barrett vs. Jeff Hardy - Singles Match for the World Heavyweight Championship

Obaj po gongu czekali na ruch rywala, ale w końcu doszło do zwarcia. Barrett przeszedł za plecy Jeffa, kilka punchy, po czym clothesline i Hardy wylatuje z ringu. Jeff złapał Wade'a za nogę i wyciągnął go z ringu, po czym seria ciosów za ringiem i wepchnął go w metalowy słupek. Wrestlerzy wrócili do ringu, Charismatic Enigma wrzucił Barretta w narożnik, po czym szarża co dało 1 count! Hardy ruszył z clotheslinem, jednak big boot od Wade'a co dało 1 count! World Heavyweight Champion wepchnął rywala w narożnik, big boot, a po chwili posadził go na narożniku. Barrett wykonał kilka punchy, po czym superplex co dało 2 count! Wade wyniósł Hardy'ego pod Wasteland, ale ten się uwolnił i próba Twist of Fate. Anglik odepchnął go, po czym big boot. Jackal wykonał savate kick oraz pumphandle slam, ale znów 2 count! World Heavyweight Champion wszedł na narożnik, po czym diving elbow drop, ale unik Jeffa. Legend Thriller wykonał extreme leg drop co dało 2 count! Hardy podniósł Wade'a i próba Twist of Fate, ale Barrett go odepchnął, po czym spinning side slam. Jeff przeskoczył za plecy Wade'a i reverse of fate, ale znów 2 count! Charismatic Enigma wyrzucił clotheslinem Wade'a z ringu, wszedł na narożnik i suicide moonsault. Hardy wrzucił rywala do ringu i przypiął, ale 2 count! Jeff zaczął kłócić się z sędzia, gdy Wade podniósł się ruszył z clotheslinem, ale otrzymał spinning side slam. Jackal szybko podniósł rywala, po czym Wasteland, jednak kontra i roll up, ale 2 count! Obaj szybko się podnieśli i sitout jawbreaker od Hardy'ego. Charismatic Enigma poczekał, aż Barrett się podniesie, po czym Twist of Fate, ale tylko 2 count! Hardy nie dowierzał, po chwili kłótni wszedł na narożnik, ale za długo się zbierał. Wade doskoczył do niego i wykonał superplex. Jackal nie tracił czasu, wyniesienie, Wasteland, jednak 2 count! World Heavyweight Champion mówił coś w stronę Hardy'ego, ponownie wyniósł go, ale tym razem wszedł z nim na narożnik. Wasteland z narożnika, jednak Hardy w porę wykonał kilka ciosów i zrzucił Barretta z narożnika. Leader of Immortal wykonał swój taunt, po czym Swanton Bomb i odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: New World Heavyweight Champion Jeff Hardy

Po walce Jeff Hardy wzniósł pas do góry i pokazywał ręką, aby Immortal przyszli na ring. Po chwili zabrzmiał theme i reszta grupy dołączyła do lidera i nowego mistrza. Jeff kazał wrzucić do ringu Wade'a. Hardy złapał go za twarz i coś do niego mówił, po chwili wykonał Twist of Fate i znów zaczął tryumfować z pasem w rękach. Wtedy na rampie pojawił się Christian. Captain Charisma był uśmiechnięty, pokazał Jeffowi, że pas będzie nie długo należał do niego i odszedł na backstage.

W szatni Josh Matthews i Tommy Dreamer.

JOSH: Jest ze mną pretendent do pasa ECW Tommy Dreamer. Co powiesz o twojej walce z Zackiem Ryderem?

TOMMY: Jak on się nazywa? Serio nie wiem, jak byłem tutaj kilka lat temu to on był nikim. Teraz jest mistrzem, to jakiś żart.

JOSH: Walka Extreme Rules to dla ciebie przewaga?

TOMMY: Zdecydowanie tak, walczyłem już w takich walkach i wygrywałem. Dziś będzie tak samo.

JOSH: 2 lata temu na Extreme Rules straciłeś tytuł, dziś nie masz nic do stracenia, a do zyskania. Masz jakiś plan na walkę?

TOMMY: Mam, ale nie będę o nim mówił. Każdy zawodnik ma zawsze coś do stracenia i to jest kariera. W takim pojedynku jak dzisiaj szansa jej zakończenia jest jeszcze większa, ale to co mam do zyskania czyli pas ECW jest dla mnie wszystkim. Zrobię wszystko, żeby go zdobyć i wznieść go po walce.

Jesteśmy w szatni Immortal.

JEFF: Widzieliście, widzieliście to. Nasz cel minimum został osiągnięty, mamy tytuł w grupie, ale to nie koniec. Jest jeszcze wiele pasów, które czekają na wybawienie, na porządnych mistrzów, a takimi będziecie wy. Tak jak zapowiadałem będziemy najlepszą grupą w historii WWE, 1 część naszego planu została wykonana. Czas na kolejne, wszyscy dobrze wiecie co macie robić. Przed nami 2 kolejne etapy które sobie wyznaczyliśmy i w najbliższych tygodniach mam nadzieję, że zostaną one zrealizowane. Teraz możemy iść świętować i mówić wszystkim, że mamy w grupie World Heavyweight Championa.

Match #2 ECW Champion Zack Ryder vs. Tommy Dreamer - Extreme Rules Match for the ECW Championship

Jeszcze przed gongiem Zack zaatakował Dreamera. Ryder wykonał akcję ground & pound co dało 2 count! Zack wrzucił Tommy'ego w narożnik, po czym szarża, a po chwili suplex co dało 2 count! ECW Champion wyszedł z ringu i wrzucił kilka krzesełek do niego. Wrócił do Dreamera, po czym kilka chair shootów, w tym jeden potężny w głowę. Ryder przypiął, ale 2 count! Long Island Iced-Z szykował się pod Rough Ryder, ale

Ryder wybiegł z ringu i ruszył w jego stronę. Shelton sprowadził Zacka do parteru i seria ciosów, wrzucił go do ringu, a Tommy wykonał piledriver co dało 2 count! Shelton rzucił Dreamerowi kije do kendo i cała seria uderzeń od Tommy'ego. Dreamer rozstawił na środku ringu stół, posadził Zacka na narożniku. Próba superplexu od Dreamera, ale ECW Champion skontrował i zrzucił rywala z narożnika, a ten złamał stół. Benjamin szybko ruszył w stronę Rydera, ale ten powalił go big bootem. Ryder uderzył kijem Sheltona kilka razy, po czym kilka chair shootów, a jeden doprowadził do krwi, która pojawiła się na twarzy Benjamina. Long Island Iced-Z wrzucił do ringu schodki, po czym powerbomb dla Sheltona właśnie na schodki. Zack poczekał, aż do siebie dojdzie Dreamer i gdy ten się podniósł otrzymał Rough Ryder i został odliczony do 3.

Zwycięzca: ECW Champion Zack Ryder

Na backstage'u Dolph Ziggler i Jack Swagger.

JACK: Przygotowany jesteś Ziggler, już za chwilę walka o mój pas.

DOLPH: To dobrze mu się przypatrz bo masz go po raz ostatni.

JACK: Wzięło ci się na żarty Ziggler. Mówiłeś to przed SummerSlam, a wszyscy wiemy jak to się skończyło.

DOLPH: To było w tamtym miesiącu i byliśmy sami w ringu.

JACK: I co z tego, że sami? Myślisz, że reszta pomoże ci zdobyć tytuł?

DOLPH: Nie pomogą, ale chcą bardziej pokonać ciebie niż mnie, a ja wykorzystam szansę i zdobędę pas.

JACK: Nie mogę słuchać tych głupot, widzimy się w ringu Ziggler.

W szatni Josh Matthews i Mason Ryan.

JOSH: Jest ze mną Mason Ryan. Co powiesz o walce w której za chwilę weźmiesz udział?

RYAN: Moja kolejna szansa na pas, której tym razem nie mogę zmarnować.

JOSH: Na ostatnich Raw toczyłeś walkę z Showem, czy to jeszcze nie za wysoka półka dla ciebie?

RYAN: Jeśli takby było to nie dołączałbym do Nexusa i atakowała Johna Ceny. Jestem w stanie pokonać każdego w WWE.

JOSH: Którego z twoich rywali obawiasz się najbardziej?

RYAN: Nie obawiam się nikogo z moich przeciwników i nikogo w tej federacji. Pokażę co potrafię i wzniosę swój pierwszy tytuł w górę.

JOSH: Dzięki za wywiad i powodzenia w walce Mason.

Match #3 United States Champion Jack Swagger vs. Dolph Ziggler vs. Drew Mclntyre vs. Evan Bourne vs. Kofi Kingston vs. Mason Ryan - Six-Pack Challenge Elimination Match for the United States Championship

Każdy z zawodników pilnował siebie i nie atakował. Po chwili 4 zawodników ruszyło na Swaggera, tylko Drew stał spokojnie w narożniku. Swagger został wyrzucony z ringu, po czym Bourne i Kofi zajęli się Drew, a Dolph walczył z Masonem. Ryan rzucił Dolpha w narożnik i seria ciosów, po czym potężny clothesline i Mr.Perfection wyleciał z ringu. Kolejnym celem Masona został Kofi, ale ten uniknął ciosów Ryana, po czym odbił się od lin i jumping clothesline. Kofi wykonał boom drop co dało 2 count! Po drugiej stronie ringu walczyli Bourne oraz Mclntyre. Choosen One wykonał serię ciosów, po czym suplex, ale 1 count! Drew chciał wykonać ddt, ale z tyłu roll up wykonał Kofi co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli i Trouble in Paradise dla Drew, po chwili Bourne wszedł na narożnik, po czym Air Bourne co dało 3 count! Drew Mclntyre wyeliminowany! Do ringu wrócił Ziggler i wyrzucił Ryana oraz Kofiego z ringu, po czym sit out facebuster na Evanie, a gdy ten się podniósł Zig Zag i odliczył go do 3. Evan Bourne wyeliminowany! W ringu Dolph Ziggler oraz Swagger, który wrócił. Doszło do zwarcia, german suplex od Jacka, ale 2 count! Obaj podnieśli się i big boot, a po chwili vader bomb od Jacka, ale nadział się na nogi. Do ringu wrócił Ryan i spear na Jacku co dało 2 count! Ryan zdążył tylko wstać i otrzymał Trouble in Paradise od Kofiego oraz Zig Zag od Zigglera i został odliczony do 3. Mason Ryan wyeliminowany! W ringu pozostał Kofi, Dolph oraz Swagger, ostatnia dwójka dogadała się i ruszyli na Kingstona. Swagger trzymał go, a Dolph zadawał ciosy, wrzucił Kofiego w narożnik i szarża co dało 2 count! Swagger wrzucił Kofiego w liny, ale otrzymał kopnięcie, Kofi ruszył z clotheslinem. All-American wykonał back body drop i Kingston wypadł z ringu, Swagger zapomniał o Dolphie, a ten wykonał Sleeper Hold. Jack był zbyt daleko od lin, a Dolph mocno trzymał, wydawało się, że poznamy nowego mistrza, ale do ringu wrócił Kofi i roll up na Zigglerze i 3 count. Dolph Ziggler wyeliminowany! Ziggler nie wierzył co się stało i wykonał Zig Zag na Kofim, po czym przeciągnął Jacka na niego, a sędzia odliczył do 3. Kofi Kingston wyeliminowany!

Zwycięzca: United States Champion Jack Swagger

Na backstage'u grupa Immortal i Chris Jericho.

JEFF: Czego tu szukasz Jericho? Zobacz co mam na ramieniu, coś czego ty nie zdobędziesz, kiedy ja będę na SmackDown.

CHRIS: To się okaże Hardy. Na Hell in a Cell może jeszcze tytuł obronisz, ale później możesz żegnać się z pasem.

JEFF: Pokaż co potrafisz, aby dostać szansę walki, bo jesteś słabszy od każdego zawodnika Immortal.

CHRIS: Mogę wyjść teraz do ringu i pokonać waszą całą 8.

JEFF: Nie mogłeś pokonać Van Dama i Andersona, a dasz radę całej 8...

Pojawił się Randy Orton.

ORTON: Nie musi dać rady sam bo ma kogoś po swojej stronie.

JEFF: Wy po swojej stronie? Ktoś z was stracił mózg i to raczej Jericho bo ty Orton nie miałeś go już wcześniej.

Orton rzucił się na Jeffa i doszło do brawlu. Immortal wykorzystało przewagę i mocno pobili Ortona i Jericho. Hardy uśmiechnął się tylko, machnął ręką i odszedł wraz z resztą grupy.

W szatni Josh Matthews i Daniel Bryan.

JOSH: Daniel już za chwilę twoja walka. Co o niej sądzisz?

BRYAN: Truth, który przyszedł na SmackDown od tak walczy o pas, ale i tak nie ma żadnych szans.

JOSH: Na SmackDown jest wielu dobrych zawodników, jeśli nie R-Truth to kto może odebrać ci pas?

BRYAN: Jest wielu dobrych, ale gorszych ode mnie. Jestem tutaj najlepszy i nikt nie może odebrać mi tytułu.

JOSH: Po raz kolejny walczysz na PPV. Czy to dla ciebie jakieś wyróżnienie?

BRYAN: Zdecydowanie tak, bo na PPV walczą największe gwiazdy i ja jestem jedną z nich.

Match #4 Intercontinental Champion Daniel Bryan vs. R-Truth - Singles Match for the Intercontinental Championship

Rozpoczęło się od zwarcia, Daniel zerwał uchwyt i seria low kicków. Bryan wrzucił rywala w narożnik, ale kontra i to on tam wpadł. R-Truth ruszył na Daniela, ale nadział się na jego nogi, po czym jumping clothesline co dało 1 count! Intercontinental Champion znów wykonał serię kopnięć, po czym roll up co dało 1 count! American Dragon wykonał 2 suplexy, ale 2 count! Daniel posadził Trutha na narożniku, po czym superplex, lecz Conspiracy Theorist zrzucił mistrza z narożnika, po czym crossbody co dało 2 count! Truth odbił się od lin, po czym leg drop, ale 2 count! R-Truth poczekał, aż Daniel się podniesie, po czym Truth Axe, jednak unik, podcięcie i LeBell Lock od Bryana. Conspiracy Theorist nie wiedział co robić, ale walczył, był co raz bliżej lin i wreszcie dotarł do nich. Daniel szybko puścił, a gdy rywal się podniósł wykonał german suplex co dało 2 count! American Dragon wszedł na narożnik, po czym diving headbutt, jednak unik Trutha, który odbił się od lin i wykonał Lie Detector, jednak 2 count! R-Truth podniósł Bryana i What's Up, ale tylko 2 count! Truth nie wierzył, że sędzia odliczył tylko do 2, zaczął się kłócić. R-Truth chciał uderzyć sędziego, ale w ostatniej chwili się powstrzymał, gdy obrócił się w stronę Daniela otrzymał Superkick i został odliczony do 3.

W ringu The Miz.

MIZ: Pozostały jeszcze 2 walki dzisiejszej gali. Jedna to nic nie znacząca o pasy drużynowe, a druga to walka w której udział weźmie największa przyszłość federacji ja The Miz. Walka o pas WWE zapowiada się bardzo ciekawie, ale zawiodę wszystkich, którzy nie mogą się jej doczekać. Każdy ma swojego faworyta i tych którzy dopingują Morrisona, Del Rio czy Triple H zmartwi to, że to ja zwycięże. Sędzia podniesie moją rękę w górę i wręczy mi pas WWE po raz 2 karierze. Zrównam się w ilości tytułów z takimi zawodnikami jak Ric Flair, Bob Backlund czy wielki Randy Savage. Oni będąc w takim wieku jak ja mogli tylko pomarzyć o tym pasie i brakowało im umiejętności, a przede wszystkim takiej charyzmy jaką posiadam ja. Dzięki temu wszystkiemu tak jak powiedziałem znów wrócę na szczyt zdobywając pas WWE, ponieważ nazywam się The Miz i jestem niesamowity!

W ringu Cody Rhodes i Ted DiBiase.

CODY: Już za chwilę najbardziej oczekiwana walka dzisiejszej gali. 2 największe talenty w WWE Cody Rhodes i Ted DiBiase będą bronić swoich pasów przed żałosną podróbą Hart Foundation czyli Hart Dynasty. Robili co mogli, chcieli walki i dostali ją.

TED: To jednak nie zmieni tego, że to my wyjdziemy z tej walki jako zwycięzcy i obronimy nasze tytuły. Zdobywając tytuły pokonaliśmy 2 potworów Big Showa i Kane'a, jeśli pokonaliśmy ich to nikt inny nie jest w stanie nas pokonać, a na pewno nie Hart Dynasty.

CODY: Możemy tu stać i gadać tak przez bardzo długo, ale wolimy także pokazać co potrafimy w ringu i pokonamy już za chwilę tą żałosną 2 Hartów.

Match #5 WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted DiBiase vs. The Hart Dynasty - Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

Zaczęli Cody oraz DH Smith, doszło do zwarcia. Smith przeszedł za plecy i kilka punchów, po chwili rzucił Cody'ego w narożnik i zmiana. Kidd wszedł i kilka wejść barkiem, wrzucił Rhodesa w liny, po czym back body drop, ale otrzymał kopnięcie. Cody wykonał clothesline co dało 1 count i zmiana z Tedem. DiBiase wykonał 2 clothesliny oraz drop kick co dało 2 count! Ted wrzucił Kidda w liny, po czym spinebuster, po chwili wynióśł pod Dream Street, ale Tyson się uwolnił i roll up co dało 2 count! Obaj szybko wstali, odbili się od lin i crossbody, po którym obaj padają. Obaj czołgali się w stronę swych narożników i dokonali zmian. DH Smith wszedł szybciej i wykonał clothesline, big boot oraz suplex co dało 2 count! Smith jeszcze raz wyniósł pod suplex, ale kontra i russian leg sweep od Rhodesa. Cody wszedł na narożnik, po czym moonsault, jednak unik i zmiana Smitha z Kiddem. DH ustawił Rhodesa pod Hart Attack, ale wmieszał się w to Ted i przeszkodził wyrzucając Smitha z ringu i atakując Kidda. Rhodes podniósł się, poczekał, aż zrobi to Kidd, po czym Beautiful Disaster i odliczył go do 3.

W szatni Josh Matthews i Triple H.

JOSH: Jest ze mną 8 krotny mistrz WWE, 5 krotny mistrz wagi ciężkiej i posiadacz wielu innych pasów Triple H. Już za chwilę walka o pas WWE co czujesz przed nią?

HHH: Nie walczyłem o ten pas grubo ponad rok i już nie moge się doczekać.

JOSH: Jeśli wygrasz to zdobędziesz pas po raz 9 i będziesz zawodnikiem który miał ten pas najwięcej razy...

HHH: Nie interesuję mnie to ile mam tytułów. Jestem dzisiaj tutaj, aby wygrać i nie będę patrzył czy to będzie po raz 9.

JOSH: Który z twoich rywali ma największe szanse na zwycięstwo według ciebie?

HHH: To Fatal 4-Way, każdy ma po 25% szans. Ta walka rządzi się swoimi prawami i jest bardzo nie przewidywalna. Wygrać może każdy: Ja, Miz, Del Rio czy Morrison.

JOSH: Rozumiem, dzięki za wywiad i powodzenia w walce.

HHH: Dzięki Josh.

Match #6 WWE Champion Alberto Del Rio vs. John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - Fatal 4-Way Match for the WWE Championship

Wszyscy patrzyli na siebie i czekali na ruch rywali. W końcu doszło do ataku Miza na Morrisona i Huntera na Del Rio. W obu narożnikach trwała walka, w jednym Hunter atakował punchami Del Rio, a w drugim Miz atakował Morrisona. W końcu John wykonał unik, po czym wrzucił Miza w liny i back body drop. Hunter wyrzucił clotheslinem Del Rio z ringu i dołączył do Morrisona. Game wraz z Johnem atakowali Miza, kilka punchy od obu, po czym podwójny suplex. Morrison przypiął, ale 1 count! Po tym Hunter zdenerwował się na niego i wyrzucił go z ringu. Miz zdążył już się podnieść i wrzucił Game'a w narożnik, po czym awesome clothesline co dało 1 count! Miz atakował Game'a, ale do ringu wrócił już Del Rio i Morrison. Alberto zaatakował Miza wykonując german suplex co dało 2 count! JoMo ruszył w stronę Triple H, ale otrzymał spinebuster. King of Kings ustawił Shaman of Sexy pod Pedigree, ale ten wykonał back body drop co dało 1 count! John odbił się od lin i running knee smash, po czym roll up od Alberto co dało 2 count! Del Rio podniósł Johna, po czym wykonał Cross Armbreaker, ale za długo to nie trwało bo wmieszał się Miz, który wyrzucił obu z ringu. Miz ruszył w stronę Game'a, ale otrzymał facbuser, a po chwili running knee co dało 2 count! Triple H czekał, aż Awesome One się podniesie, po czym spinebuster, a chwile później Pedigree, ale 2 count, bo przerwał Del Rio. Alberto zapiął Cross Armbreaker na Hunterze, a Miz i Morrison nie byli w stanie tego przerwać. Wydawało się, że to koniec walki, ale Triple H jakoś się podniósł i przekręcił Alberto na plecy, a ten musiał puścić bo sędzia doliczył już do 2. The Game wrzucił WWE Championa w liny i spinebuster, chciał jeszcze wykonać Pedigree, ale roll up od Morrisona co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli i hurricanrana od Johna, który ustawił Huntera pod narożnikiem. Guru of Greatness nie tracił czasu i wykonał Starship Pain, do ringu wrócił Miz i wyrzucił Morrisona, po czym przypiął Huntera, ale 2 count! Miz szykował się pod Skull Crushing Final, ale

Miz zostawił Huntera i czekał na Johna, Cena wbiegł do ringu i powalił Miza, po czym seria ciosów. Cena wyniósł Miza pod Attitude Adjusment, ale ten złapał się lin, więc Cena wykonał AA po za ring. Cenation wyszedł z ringu i z kieszeni spodni wyjął kajdanki, po czym przypiął nimi Miza do metalowego słupka i odszedł. Do ringu wrócił Morrison i wszedł na narożnik, ale otrzymał enzuigiri od Del Rio co dało 2 count! Alberto ruszył na Morrisona z clotheslinem, ale back body drop i Mexican Aristocrat wypada z ringu. Monday Night Delight ustawił Huntera pod Starship Pain, ale wykonując akcję nadział się na jego kolana. Triple H poczekał, aż John dojdzie do siebie i wykonał Pedigree. Wtedy do ringu wrócił Alberto Del Rio, pozbył się z ringu Game'a i przypiął Johna Morrisona, a sędzia odliczył do 3.

Po tym wydarzeniu Night of Champions dobiegło końca.

CIEKAWOSTKI:

-Wade Barrett trzymał pas wagi ciężkiej przez 35 dni.

-Jeff Hardy zdobył pas wagi ciężkiej po raz 3 w karierze.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-285055

Trochę mi się nie podoba, że Hardy wraca i już zabiera pas Barretowi :???: Mam nadzieje, że na Hell in a Cell Christian odbierze mu tytuł. Szkoda, że nie Sheamus. Fajny feud by był Sheamus vs. Hardy. Przemyśl to :D . Może jakiś tag team np. Team SmackDown vs. Immortal. Nie teraz, ale może później. To też przemyśl :D Pozdrawiam :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-285068

• Reputacja:   1

Odwdzięczę się rewanżem :) Widzę, że w odpowiedniej chwili się odezwałeś, bo dodałeś teraz galę PPV. Mam nadzieję, że będzie warto ją przeczytać.

No z przemowy Christiana wynika to, że podbudowa pod następną galę będzie chyba słaba. Ponieważ dwa tygodnie pomiędzy galami PPV to zdecydowanie bardzo krótki czas.

Wadem Barrettem czy z Wadem Barrettem oraz Jeffem Hardym
Zamiast pisać drugi raz imię Anglika i Jeffa mogłeś napisać ''czy z wami oba''. Cieszy mnie fakt, że podczas HIAC odbędzie się walka Triple Treat Match o pas Wagi Ciężkiej. Do walki mogę się przyczepić, ale niekoniecznie muszę. Mogę z tego względu, że chyba tylko mi nie pasuje takie pisanie jak: ''szarża, daje one 1 count''. Ale tam już na to akurat przymykam oko. Później wywiad oraz akcję Hardy'ego na zapleczu pozwoliłem sobie odpuścić z czytaniem.
Wrócił do Dreamera, po czym kilka chair shootów
Na to akurat nie potrafię przymknąć oka... Nazwy akcji takich jak Suplex, Piledriver pisz z dużej litery. W rozmowie Swaggera i Dolpha przed ''bo'' zgubiłeś przecinek. Walka o pas US ma całkiem fajną stypulację oraz bardzo ciekawie dobrany skład. Dobrze, że przynajmniej z finałowej dwójki to Swagger został zwycięzcą. W pojedynku o pas IC z tymi ''ale 2 count, ale 1 count'' to mi się wszystko zlało... Ale jakoś udało się mi ją przeczytać :P Ciekawy finisher no-submission Daniela Super Kick... Chociaż jak już, to do niego pasowałoby bardziej Buzssaw Kick takie jak wykonywał Tajiri, jest ono nawet w Move Set'cie Bryana jako Bryan Kick. No i Main Event
wrócił już Del Rio i Morrison.
Wrócili* . ME jak i pozostałe, niektóre walki nawet się mi podobały.

Ogólnie: Odcinek jest na plus.

Co do moich typerów to sprawdziło się ich tylko dwa Zack Ryder oraz Daniel Bryan.

Fajny feud by był Sheamus vs. Hardy.
- Fajny? Nie fajny.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-285129

Jest kolejny odcinek i to PPV. Czekałem na niego i się nie zawiodłem, było dobrze, a nawet bardzo dobrze szczególnie jeśli chodzi o przebieg walk bo czytałem je z wielkim zainteresowaniem. Co do typów to połowę trafiłem, ale w sumie dobrze, że połowę bo nie które wyniki mnie dziwiły. Już widzę, że rysują się feudy: Benjamin - Ryder czy Cena - Miz. Zobaczymy bo 2 tygodnie do HiaC i mam nadzieję, że Raw będzie bardzo dobre i zaczniesz już mocno budować pierwsze walki. Daję 8/10 i czekam na kolejny odcinek.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/7/#findComment-285240

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...