Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/74/IMAW_wrestling_WWE_SummerSlam2011_poster.jpg

SummerSlam - 14.08.2011 r. (Los Angeles, CA - Staples Center)

SummerSlam rozpoczynają Michael Cole, Jerry Lawler oraz Booker T. Komentatorzy przywitali nas na 24 w historii gali SummerSlam na której odbędzie się wiele ciekawych walk. W 4 walkach postawione na szali będą pasy, kto wróci z nimi do domu, a kto z pustymi rękoma? Czy Mr.Money in the Bank Wade Barrett oraz Mr.Money in the Bank CM Punk zrealizują swoje kontrakty na walkę o pas wagi ciężkiej i WWE. To wszystko odbędzie się na SummerSlam 2011.

-----------------------------

W ringu Cody Rhodes.

CODY: 24 w historii gale SummerSlam otworzyła właśnie największa przyszłość tej federacji Cody Rhodes. To co zrobił Teddy przed 2 dniami na SmackDown to żałosny czyn. Miałem mieć walkę o pas Intercontinental z 2 rywalami, a mam z 4. To jednak nie zmieni tego, że wygram dzisiaj i zostanę nowym mistrzem Intercontinental. Nie ma u mojego boku mojego partnera tag teamowego Teda DiBiaseego, bo dzisiaj walczymi przeciw sobie i tak samo jak na Money in the Bank, żaden z nas nie będzie bał się zaatakować siebie nawzajem. 21 lat temu na gali SummerSlam mój ojciec Dusty Rhodes stoczył jedną ze swoich najważniejszych walk w karierze przeciwko Macho Manowi Randy'emu Savage'owi. Dzisiaj nadszedł czas na moją jedną z najważniejszych walk w karierze. Pokonałem na WrestleManii Rey'a Mysterio, a teraz czas na zdobycie pierwszego indywidualnego tytułu w tej federacji. Randy Savage pokonał mojego ojca, ale dziś nazwisko Rhodes znów będzie na ustach wszystkich, kiedy to ja Cody Rhodes zdobędę tytuł Intercontinental...

Pojawił się Daniel Bryan.

BRYAN: Wiesz co Cody? Dzisiaj znów na ustach wszystkich nie pojawi się nazwisko Rhodes, a Bryan. Rok temu na SummerSlam wystąpiłem po raz pierwszy na gali PPV i drużyna WWE, w której byłem wygrała z Nexusem, a ja wyeliminowałem Darrena Younga i Heatha Slatera. Dzisiaj po raz kolejny zatryumfuje na SummerSlam i po walce wzniosę do góry pas Intercontinental. Jestem w tej federacji dużo krócej niż ty, ale już miałem tytuł indywidualny pas United States, a teraz czas na pas Intercontinental.

Match #1 Intercontinental Champion Ezekiel Jackson vs. Cody Rhodes vs. Daniel Bryan vs. Sin Cara vs. Ted DiBiase - Championship Scramble for the Intercontinental Championship

Zaczęli Cody Rhodes i Daniel Bryan. Doszło do zwarcia, Cody zapiął side head lock, po chwili Bryan wrzucił go w liny. Rhodes powalił go shoulder blockiem, znów odbił się od lin, ale otrzymał drop kick co dało 1 count! Doszło do kolejnego zwarcia, Daniel wykonał german suplex, ale 1 count! American Dragon wszedł na narożnik, ale za długo się zbierał i Rhodes doskoczył do niego, po czym superplex co dało 2 count! Cody poczekał, aż Daniel się podniesie i flying chuck, ale unik, po czym drop kick. Bryan wrzucił Rhodesa w narożnik, ale kontra i Daniel ląduje w narożniku. Rhodes ruszył z szarżą, ale unik, po czym odbicie od lin, clothesline, po chwili jeszcze jeden i kolejny drop kick co dało 2 count! Zaczęło się pierwsze odliczanie i pojawił się Ezekiel Jackson. Big Zeke powalił obu rywali podwójnym clotheslinem, po czym przypiął Rhodesa, ale 2 count! Ezekiel wrzucił Cody'ego w narożnik, po chwili Daniela w ten sam narożnik i szarża. Jackson wykonał gorilla press na Codym po za ring, po czym big boot na Bryanie co dało 2 count! Jackson wyniósł Daniela pod uranage slam, ale pojawił się Rhodes i zaatakował Zeke'a. Po chwili wykonał cross rhodes, ale 2 count! bo Daniel przerywa pin. Bryan wyrzucił Rhodesa za ring i przypiął Jacksona, ale 2 count! Daniel wszedł na narożnik i crossbody, a po chwili zapiął lebell lock, Jackson chciał już odklepać, ale do ringu wrócił Cody i przerwał dzwignię. Cody wykonał alabama slam, po czym wszedł na narożnik i moonsault, jednak 2 count! Zaczęło się kolejne odliczanie i jako 4 Ted DiBiase. DiBiase wbiegł do ringu i razem z Rhodesem atakowali Bryana. Wrzucili go w liny i podwójny clothesline, po chwili podwójny suplex i Cody przypina, ale 1 count! DiBiase przerwał pin. Doszło do słownej sprzeczki między Rhodesem a DiBiasem, a po chwili Ted wyrzucił Cody'ego z ringu. DiBiase uniósł ręce w górę, ale z tyłu czekał Jackson, który go wyniósł i uranage slam co dało 3 count! Jackson podniósł Daniela, po czym uranage slam, ale kontra i ddt. Bryan poczekał, aż Jackson się podniesie, po czym zapiął gilotynę. Bryan trzymał tak długo, aż Jackson stracił przytomność, a więc Daniel puścił. Cody Rhodes wszedł na narożnik i crossbody na Danielu, ale 2 count! Cody wrzucił Bryana w narożnik, po czym szarża. Po chwili flying chuck oraz moonsault, zaczęło się kolejne odliczanie i jako 5 Sin Cara. Rhodes wykonał cross rhodes na Danielu, ale 2 count! bo przerywa Sin Cara. Sin Cara wszedł na narożnik i crossbody na Rhodesie, ale 2 count! International Sensation posadził Cody'ego na narożniku i moonsault side slam, jednak 2 count! DiBiase przerywa pin. Ted chciał wyrzucić Sin Care z ringu, ale ten odbił się od lin, po czym la mistica. Ted nie wytrzymał i odklepał, Sin Cara tryumfował, ale z tyłu zaatakował go Cody i po całej serii punchy wyrzucił go z ringu. Pozostał minuta do końca walki, Rhodes wykonał flying chuck na Tedzie, ale ten wykonał unik i dream street, jednak od tyłu zaatakował go Bryan i drop kick. DiBiase szybko się podniósł, ale otrzymał superkick od Bryana co dało 3 count! Pozostało 30 sekund, Daniel wyrzucił Teda z ringu, a po chwili Cody'ego, wszyscy oprócz Daniela leżeli po za ringiem. 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1 Koniec walki.

Zwycięzca: New Intercontinental Champion Daniel Bryan

Na backstage'u jest Josh Matthews oraz New Intercontinental Champion Daniel Bryan.

JOSH: Właśnie jestem z nowym mistrzem interkontynentalnym Danielem Bryanem. Daniel co czujesz po zdobyciu tytułu?

BRYAN: Dla mnie wielkim wydarzeniem było znowu walczyć na gali SummerSlam. W tym biznesie liczą się tytuły, a ja zdobyłem kolejny. To dla mnie wspaniał chwila.

JOSH: Minął twój pierwszy rok w WWE. Jak go podsumowujesz?

BRYAN: Podpisanie kontraktu z WWE to było dla mnie coś wielkiego, ale to było dla mnie za mało, chciałem zdobywać tytuły. Zdobyłem pas United States i trzymałem go bardzo długo, dziś mam na ramieniu pas Intercontinental i chcę go trzymać tak długo jak pas United States, a nawet dłużej. W kolejnym roku chciałbym też po walczyć o pas WWE lub pas wagi cięzkiej co byłoby dla mnie już spełnieniem marzeń.

JOSH: Dzięki za wywiad Daniel i powodzenia w kolejnych walkach.

BRYAN: Dzięki Josh.

W ringu Mr.McMahon

VINCE: Witam wszystkich zgromadzonych tutaj w Staples Center na 24 w historii gali SummerSlam. SummerSlam to najważniejsze wydarzenie wakacji, wielu zawodników chce na niej walczyć, ale nie wszystkim się to udaje. Dzisiaj jednak mam niespodziankę dla tych którzy nie mają zapowiedzianej walki. SummerSlam to gala słynąca z wielkich powrotów, przez ostatnie 2 lata powracał na tej gali Undertaker, dziś jednak nie powróci żaden zawodnik. Natomiast powróci coś więcej będzie to gala która zastąpi NXT to wszystkim dobrze znana gala ECW. Razem ze wtorkowym show powróci coś jeszcze, a mianowicie tytuł ECW. Tak jak mówiłem mam niespodziankę dla tych którzy nie mają dzisiaj zapowiedzianej walki. Wystąpią oni już za chwilę w walce o pas ECW. Zwycięzca będzie nowym mistrzem, ale zadanie ma nie łatwe bo musi wyrzucić wszystkich ponad górną linę. Panie i panowie przed nami Battle Royal o wakujący pas ECW.

Match #2 Battle Royal for the vacant ECW Championship

-Chris Masters wyeliminowany przez Brodusa Clay'a

-Yoshi Tatsu wyeliminowany przez Tysona Kidda

-JTG wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

-Alex Riley wyeliminowany przez Brodusa Clay'a

-Mason Ryan wyeliminowany przez Brodusa Clay'a

-Brodus Clay wyeliminowany przez Tylera Reksa

-Tyler Reks wyeliminowany przez Davida Otunge

-Jimmy Uso wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

-Trent Barreta wyeliminowany przez Jey'a Uso

-Jey Uso wyeliminowany przez Zacka Rydera

-Johnny Curtis wyeliminowany przez Jindera Mahala

-Jinder Mahal wyeliminowany przez Zacka Rydera

-Curt Hawkins wyeliminowany przez Evana Bourne'a

-Tyson Kidd wyeliminowany przez Drew Mclntyre'a

-David Hart Smith wyeliminowany przez Zacka Rydera

-Vladimir Kozlov wyeliminowany przez Justina Gabriela

-David Otunga wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

-Heath Slater wyeliminowany przez Justina Gabriela

-Evan Bourne wyeliminowany przez Michael McGillicutty'ego

-Justin Gabriel wyeliminowany przez Williama Regala

-Michael McGillicutty wyeliminowany przez Santino Marelle

-Primo wyeliminowany przez Goldusta

-Goldust wyeliminowany przez Chavo Guerrero

-William Regal wyeliminowany przez Kofiego Kingstona

-Chavo Guerrero wyeliminowany przez Drew Mclntyre'a

-Drew Mclntyre wyeliminowany przez Santino Marelle

-Santino Marella wyeliminowany przez Zacka Rydera

-Kofi Kingston wyeliminowany przez Zacka Rydera

Zwycięzca: New ECW Champion Zack Ryder

Na backstage'u jest John Cena oraz New ECW Champion Zack Ryder

ZACK: Witaj John. Patrz co mam na ramieniu tytuł ECW coś czego ty nie miałeś.

JOHN: Nie miałem pasa ECW, ale za to miałem 10 tytułów mistrza świata. A ty ile?

ZACK: 0 bo ja idę sam do przodu, a nie liżę tyłek prezesowi i innym, aby dostawać walki o tytuł.

JOHN: Wiele osób tak mówiło o kończyli tak samo. To samo będzie z Rockiem na WrestleManii. Jeżeli chcesz to możemy walczyć.

ZACK: Walczę tylko z godnymi rywalami, a ty nie jesteś posiadaczem żadnego tytułu, więc walka z tobą nie jest mi potrzebna.

JOHN: Spokojnie Zack, dzisiaj się to zmieni. Odbiorę pas WWE Del Rio i wzniosę go dziś w górę.

ZACK: Nie zrobiłeś tego na Money in the Bank i nie zrobisz także dzisiaj. Powodzenia bo przyda ci się.

W szatni jest Josh Matthews i John Morrison.

JOSH: Witaj John już za chwilę stoczysz walkę z R-Truthem. Co o niej myślisz?

JOHN: W końcu zrewanżuje się w pełni Truthowi za to co mi zrobił.

JOSH: Dlaczego zaproponowałeś, że przegrany ochodzi na SmackDown?

JOHN: Obaj mamy już siebie dosyć. Zmiana może wyjść na dobre jemu oraz mi, ale to ja umocnię swoją pozycję bo pozostanę na Raw.

JOSH: Czyli sądzisz, że wygrasz tą walkę?

JOHN: Tak, przegrywałem tylko z Truthem, kiedy ten grał nie fair albo atakował mnie zza pleców. Teraz będzie czyste starcie i ja wyjdę z niego zwycięsko.

Match #3 John Morrison vs. R-Truth - Loser Leaves Raw

Rozpoczęło się od zwarcia, Truth kopnął Johna w brzuch i wrzucił go w narożnik, a tam cała seria ciosów. Morrison odepchnął R-Trutha i drop kick co dało 1 count! John podniósł Trutha i seria punchy, po czym wrzucił go w narożnik i szarża, ale nadział się na nogę Trutha, który wykonał jeszcze flying forearm smash co dało 1 count! Conspiracy Theorist ruszył z clotheslinem, ale back body drop i wypada z ringu. Shaman of Sexy nie tracił czasu, odbicie od lin, po czym corkscrew plancha. Za ringiem John chciał wrzucić Trutha w barierkę, ale to on tam wleciał, a po chwili jeszcze w metalowy słupek. R-Truth wrzucił Morrisona do ringu, po czym scissors kick, jednak 2 count! Truth wyniósł Morrisona pod vertical suplex, ale ten się uwolnił, kopnięcie w brzuch i standing moonsault side slam. Guru of Greatness ustawił Trutha pod narożnikiem i starship pain, ale unik Trutha. Suntan Superman podniósł Johna i vertical suplex stunner, ale 2 count! R-Truth poczekał, aż Morrison podniesie się, odbił się od lin i lie detector, ale znów 2 count! Truth podniósł Johna i spoliczkował go, ale ten wykonał clothesline, po chwili jeszcze jeden, odbicie od lin i drop kick. Monday Night Delight odbił się od lin i running knee smash, następnie ustawił Trutha pod narożnikiem. Morrison wykonał taunt, a po chwili starship pain i odliczył Trutha do 3.

Zwycięzca: John Morrison

Po walce John podszedł do miejsca gdzie siedział Justin Roberts i wziął od niego jakąś koszulkę. Morrison rozłożył ją i była to niebieska koszulka z logiem SmackDown. John wrócił do ringu i położył koszulkę na Truthie, po czym udał się do szatni.

Na backstage'u widzimy Johna Morrisona. Po chwili słyszymy kogoś bijącego brawa, to Miz.

MIZ: Brawo John to chyba najlepsza walka tego roku w twoim wykonaniu. Szkoda tylko, że przeciwko komuś takiemu jak R-Truth.

JOHN: Wiesz co Miz? Dziwie się i zadaje sobie pytanie, jak mogliśmy tworzyć tag team?

MIZ: Ja też nie dowierzam. Jak mogłem być u boku kogoś tak słabego?

JOHN: Słabego? To, że byłeś mistrzem WWE, a ja nie to nie oznacza, że jestem słabszy. Ten rok jeszcze będzie należał do mnie, pokonałem dzisiaj R-Trutha...

MIZ: R-Truth, Really? On miał jakiś tytuł w swojej karierze? Jest nikim w porównaniu do mnie i mojego rywala tego żałosnego Mysterio, którego już za chwilę pokonam.

JOHN: Nie rozśmieszaj mnie Miz. Wszyscy i ty sam wiedzą o tym, że nie masz szans z Rey'em. Idę do szatni oglądać twoją porażkę.

Match #4 Rey Mysterio vs. The Miz

Zaczęło się od zwarcia, Miz zapiął side head lock i sprowadził Mysterio do parteru, ten po chwili się uwolnił. Doszło do kolejnego zwarcia, Rey przeszedł za plecy Miza i drop kick, po czym Miz ląduje na drugiej linie, ale szybko wstaje. Panowie zmierzyli się wzrokiem i jako pierwszy ruszył Miz. Cleveland Screamer kopnął Rey'a, seria punchy i wrzuca go w liny, po czym back body drop, ale 1 count! Miz podniósł Mysterio i body slam, po czym odbicie od lin i low big boot co dało 2 count! Awesome One wrzucił Rey'a w narożnik i ruszył za nim, ale ten odbił się od narożnika, a po chwili hurricanrana i Miz wylatuje z ringu. Rey wszedł na narożnik i seated senton, po chwili wrzucił Miza do ringu i przypiął, ale 2 count! Master of the 619 poczekał, aż Miz się podniesie i podcięcie, odbicie od lin, ale Miz wiedział co się szykuje i uciekł za ring. Rey wykonał springboard seated senton, po czym wrzucił Miza do ringu i pin, jednak znów 2 count! Mysterio wykonał kilka low kicków, ale jeden z nich został zablokowany, po czym big boot od Miza. Miz wrzucił Mysterio w liny, po czym back body drop, ale Rey kopnął Miza. Po chwili znów odbił się od lin, ale otrzymał spinebuster co dało 2 count! Miz wrzucił Mysterio w narożnik i awesome clothesline. Awesome One szykował się do skull crushing final, ale kontra i podcięcie. Giant Killer odbił się od lin i 619, szybko wszedł na narożnik i splash, jednak unik Miza. Cleveland Screamer wykonał potężny big boot, podniósł Mysterio i skull crushing final, po czym odlicza Rey'a do 3.

Zwycięzca: The Miz

W ringu WWE Champion Alberto Del Rio.

ALBERTO: Już za chwilę stoczę swoją pierwszą walkę na SummerSlam. Rok temu jeszcze mnie nie było w tej federacji i w ciągu nie całego roku zostałem zwycięzca największego w historii Royal Rumble Match i walczyłem o pas na WrestleManii. Nie zdobyłem pasa wagi ciężkiej, ale na drafcie zostałem przeniesiony na Raw i na Capitol Punishment zdobyłem pas WWE. Jest tylko jeden meksykański lepszy zawodnik ode mnie Eddie Guerrero, ale do czasu. Dajcie mi rok i przyćmie Guerrero swoimi osiągnięciami. Jest jeszcze Mysterio, ale go kochają tylko dzieci do lat 7, wszyscy wiedzą, że jest nikim w porównaniu do mnie. Pokazał to przed chwilą gdzie przegrał z Mizem. Czas przejść do mojego rywala Johna Ceny. 10 krotny mistrz świata, bohater dzieci, ten który stracił tytuł na rzecz mnie Alberto Del Rio. Nie odebrał mi go na Money in the Bank i nie zrobi tego dzisiaj. Wrócę do meksyku z pasem WWE i wszyscy moi rodacy będą dumni z mojego tryumfu.

Match #5 WWE Champion Alberto Del Rio vs. John Cena - Singles Match for the WWE Championship

Fani skandowali "Let's go Cena, Cena Sucks." obaj zawodnicy uśmiechali się i mierzyli się wzrokiem. Doszło do zwarcia, Cena powalił rywala i doszło do kolejnego zwarcia. Del Rio wykręcił ręke, po czym double knee armbreaker co dało 1 count! Del Rio wrzucił Johna w narożnik i szarża, po chwili powerslam, po czym roundhouse kick, ale 2 count! Alberto podniósł Johna i seria punchy, ale jeden przyblokowany i seria punchów od Johna. Cena zakończył suplexem serie ciosów co dało 1 count! John wrzucił Alberto z dużą siłą w narożnik, po czym bulldog, ale 1 count! Cena wszedł na narożnik i diving leg drop, ale kontra i powerbomb od Del Rio co dało 2 count! Alberto wyrzucił Johna z ringu, po czym cisnął jego głową o stół komentatorski i wrzucił go do ringu. Del Rio wszedł na narożnik i splash, ale 2 count! Alberto chciał zapiąć cross armbreaker, ale John skontrował i drop kick co dało 1 count! Cenation poczekał, aż Mexican Aristocrat wstanie i dwa shoulder tackle, proto bomb oraz five knuckle shuffle. Cena wyniósł Del Rio pod attitude adjustment, ale ten złapał się lin, więc otrzymał attitude adjustment za ring. The Champ szybko udał się po Alberto, wrzucił go do ringu i pin, ale 2 count! John wykorzystał, że Alberto przekręcił się na brzuch i zapiął stf. Alberto opadał z sił, ale był co raz bliżej lin. Cena puścił i odciągnął go na środek ringu, wtedy WWE Champion przekręcił się na plecy i kopnął Johna. Szybko się podniósł i enzuigiri, ale kolejne 2 count! Essence of Excellence poczekał, aż John i cios, ale przyblokowany i cała seria od Johna, po czym fisherman suplex, ale 2 count! John wszedł na narożnik, po czym diving leg drop. Cena poczekał, aż Del Rio się podniesie i attitude adjustment, po czym pin, jednak 2 count! bo Alberto złapał się liny. John nie dowierzał i znów wyniósł Del Rio, jednak ten wykonał kilka elbow dropów, a po chwili enzuigiri, jednak 2 count! Alberto podniósł Johna i zapiął cross armbreaker. Del Rio trzymał bardzo długo, a John próbował dojść do lin, ale był zbyt daleko. Wydawało się, że odklepie, jednak ten zdołał się podniesć i z dużą siłą cisnął Del Rio o matę. Obaj po chwili się podnieśli i doszło do wymiany ciosów, zakończonej unikiem Alberto oraz german suplexem co dało 2 count! Mexican Aristocrat znów ustawił Johna pod cross armbreaker, ale kontra i attitude ajdustment, lecz Alberto wyturlał się z ringu. Cena był załamany i położył się na matę, po chwili wziął się w garść i wrzucił Del Rio do ringu, po czym pin, ale 2 count! Cenation po raz kolejny wszedł na narożnik, ale tym razem za długo się zbierał, co wykorzystał Alberto, który wykonał enzuigiri. Del Rio przypiął Johna i położył nogi na linie, a sędzia odliczył do 3.

Zwycięzca: WWE Champion Alberto Del Rio

W szatni Josh Matthews i Sheamus.

JOSH: Witaj Sheamus, czeka cie dziś walka z Christian o pas wagi ciężkiej. Co czujesz przed tą walką?

SHEAMUS: Walka jak każda inna, tyle, że na szali będzie tytuł mistrza świata wagi cięzkiej.

JOSH: Rok tem na SummerSlam broniłeś tytułu WWE z Randym Ortonem. Przegrałeś, ale obroniłeś tytuł. Jak będzie teraz?

SHEAMUS: Tym razem to ja jestem pretendentem i wynik będzie inny. Wygram, a pas zmieni właściciela. Celtic Warrior Sheamus po raz pierwszy w karierze zdobędzie pas wagi ciężkiej.

JOSH: Jest jeszcze ktoś kto może się wmieszać, mowa o Wadzie Barrecie, który może zrealizować kontrakt...

SHEAMUS: Barrett jest słaby, zawsze był i będzie. Nic sam nie potrafi zrobić, chował się tylko za plecami członków najpierw Nexusa, a później Corre. Sądze, że będzie pierwszym, który nie zrealizuje kontraktu.

JOSH: Dzięki za wywiad Sheamus i powodzenia w walce.

SHEAMUS: Dzięki Josh.

Match #6 Big Show vs. Kane - No Holds Barred Match

Podczas wyjścia Big Showa od tyłu zaatakował go Kane. Big Red Monster kilka razy cisnął Showem o barierkę, a po chwili wziął krzesełko, po czym kilka chair shootów. Kane wrzucił Showa do ringu i pin, ale 2 count! Kane wrzucił Big Showa do narożnika, po czym seria ciosów, body slam i low drop kick co dało 2 count! Kane chciał wykonać chokeslam, ale kilka elbow dropów i ddt od Showa. Giant wyszedł z ringu i wrzucił do ringu kilka krzeseł oraz schody. Big Show ustawił schody w narożniku i wepchnął w niego Kane'a co dało 2 count! World's Largest Athlete poczekał, aż Kane się podniesie, po czym potężny chair shoot w głowę. Big Show ustawił krzesełko w narożniku i wepchnął tam Kane'a, co znów dało 2 count! Show wykonał chokeslam, jednak Kane wyturlał się z ringu. Show ruszył za nim i po clotheslinie Kane wypadł za barierkę. Giant ruszył za nim i cała seria ciosów. Kane wykonał body slam i splash. Obaj po chwili znaleźli się na backstage'u i tam Show cisnął Kanem o kilka razy o ścianę. W końcu Big Red Machine wykonał low blow i przejął inicjatywę. Kane powalił Showa i ground & pound, ale po chwili wstał i szedł trzymając Showa w stronę wyjśćia. Po chwili obaj znaleźli się na stage'u i tam Kane wykonał chokeslam. Big Red Machine wrzucił Showa do ringu, ustawił na środku schody i chokeslam na schodki, ale 2 count! Kane sam podniósł Showa. Big Red Monster zaczął się uśmiechać, wyrzucił schodki, podniósł Showa i tombstone piledriver co dało 3 count!

Zwycięzca: Kane

Match #7 United States Champion Jack Swagger vs. Dolph Ziggler - Singles Match for the United States Championship

Zaczęło się od zwarcia, Swagger wykonał german suplex, ale 1 count! Jack wrzucił Dolpha do narożnika i szarża, ale unik, po czym szarża ze strony Dolpha. Jack szybko się podniósł i doszło do zwarcia, Swagger wykręcił rękę Zigglera, jednak ten się uwolnił i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, a Mr.Perfection wykonał sitout facebuster co dało 1 count! Dolph wykonał całą serię elbow dropów, ale 2 count! Ziggler poczekał, aż Jack się podniesie i zig zag, jednak ten się złapał lin. All-American wykonał big boot, po czym zaciągnął Dolpha pod narożnik i vader bomb. Swagger wykonał gutwrench powerbomb, ale kontra i Ziggler zapina sleeper hold. Swagger próbował się wydostać, ale Dolph mocno trzymał. W końcu Swagger doszedł do lin i Ziggler puścił, po czym zig zag, jednak All-American znów złapał się lin, a po chwili zapiął ankle lock. Mr.Perfection próbował dojść do lin, ale Jack odciągnął go na środek ringu. Ziggler przekręcił się na plecy, a Swagger wyleciał z ringu. Dolph chciał go wciągnąć do ringu, jednak Swagger włożył mu palca w oko. Szybko wszedł do ringu, a gdy Dolph się podniósł, wykonał mu gutwrench powerbomb i odliczył do 3.

Zwycięzca: United States Champion Jack Swagger

W szatni jest Josh Matthews i Mr. Money in the Bank CM Punk.

JOSH: Witaj Punk, pozostały dzisiaj jeszcze 3 walki w tym twoja, co o niej myślisz?

PUNK: Walka jak każda inna, który znów wygram.

JOSH: Początek roku nie był dla ciebie udany. Co zrobiłeś, że znów wracasz na szczyty?

PUNK: Błędem było mówienie takim jak ty co zrobię. Wiem co zrobiłem źle, ale ciebie nie powinno to interesować.

JOSH: Czyli nie powiesz mi nic?

PUNK: Czy ty jesteś głuchy? Powiem ci jedno pokonam dzisiaj Triple H, a już nie długo zostanę nowym mistrzem WWE.

W ringu Chris Jericho.

CHRIS: To moja pierwsza walka na gali PPV od powrotu. Walki na SummerSlam zawsze były dla mnie wielkim wydarzeniem. Dziś rozpocznę swój marsz po pas wagi ciężkiej bo to ja jestem najlepszy na świecie w tym co robie i pas należy się mi bardziej niż innym zawodnikom, a w szczególności Ortonowi. Miesiąc temu na gali Money in the Bank walczył o tytuł z Christianem, ale nie wygrał bo ja Chris Jericho wiedziałem kiedy powrócić i co zrobić względem Ortona. Teraz jego pozycja spadnie jeszcze niżej bo przegra dziś ze mną. Nigdy z nim nie wygrałem czysto, ale zawsze musi być ten pierwszy raz i będzie to dzisiaj, a na kolejnej gali czyli Night of Champions stanę do walki o pas wagi ciężkiej i zdobęde ten tytuł po raz 4 w karierze i będę gonił w ilości tytułów Triple H oraz Edge'a. Nie mogłem doczekać się tej walki i swojego zwycięstwa, a więc wychodź tu Orton i zaczynajmy walkę.

Match #8 Chris Jericho vs. Randy Orton

Rozpoczęło się od zwarcia, Orton zapiął side head lock i sprowadził Chrisa do parteru. Jericho się uwolnił i doszło do kolejnego zwarcia, Randy znów zapiął side head lock. Chris wrzucił go w lin, ale został powalony shoulder blockiem co dało 1 count! Orton podniósł Chrisa i otrzymał cios, po czym ten wrzucił go w narożnik, ale Orton odbija się plecami i clothesline, po chwili jeszcze jeden oraz powerslam. Viper wyrzucił rywala na krawędź, po czym rope hung ddt, ale kontra, przejście za plecy i roll up co dało 1 count! Y2J poczekał, aż Orton wstanie, odbił się od lin, po czym one-handed bulldog, ale 2 count! Jericho wykonał lionsault, ale unik, po czym neckbreaker od Randy'ego. Orton zaczął uderzać pięściami o matę i rko, ale Jericho go odpycha, po czym enzuigiri co dało 2 count! Y2J nie tracił czasu i zapiął walls of jericho. Orton próbował dojść do lin, ale był zbyt daleko lin, więc postanowić inaczej z tego wyjść. Przekręcił się na plecy i nogami odepchnął Chrisa, ten ruszył z clotheslinem, jednak unik i rko, ale 2 count! Apex Predator był zdenerwowany, zrobił kilka kroków w tył, po czym punt kick, jednak unik i roll up co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli i Jericho wykonał codebreaker, ale 2 count! Orton połozył nogę na linie. Y2J zaczął kłócić się z sędzia, zapominając kompletnie o Randym i gdy się obrócił otrzymał olympic slam co dało 2 count! Viper poczekał, aż Chris się podniesie i rko, ale ten go odpycha i codebreaker. Jericho odciągnął Ortona od lin i odliczył go do 3.

Zwycięzca: Chris Jericho

Match #9 Mr.Money in the Bank CM Punk vs. Triple H

Fani głośno skandowali "CM Punk, CM Punk". Zawodnicy byli troszkę zdziwieni, ale w końcu doszło do zwarcia. Punk zyskał przewagę i po kilku low kickach, silny high kick co dało 1 count! Punk podniósł Huntera i otrzymał kilka ciosów, po czym atomic drop i clothesline, po którym wyleciał z ringu. Triple H wykonał kilka ciosów za ringiem, po czym cisnął Punkiem o schodki. Obaj wrócili do ringu, a tam Game odbił się od lin, po czym running knee, po chwili spinebuster. Triple H ustawił rywala pod pedigree, ale kontra i back body drop. Straight Edge Savior wrzucił Triple H w narożnik, po czym szarża i high knee oraz bulldog co dało 2 count! Voice of Voiceless wszedł na narożnik, ale zbyt długo się zbierał i Triple H do niego doskoczył. Doszło do wymiany ciosów na narożniku, z któej zwycięsko wyszedł Hunter i wykonał superplex co dało 2 count! The Game ustawił Punka pod pedigree, ale ten się uwolnił i wyniesienie pod gts. Tym razem to Game się uwolnił i spinebuster. Triple H podniósł rywala i wykonał pedigree, ale 2 count! Cerebral Assasin nie dowierzał, że CM Punk odkopał i jeszcze raz go ustawił pod pedigree, ale ten się uwolnił i wykonał gts, jednak 2 count! Hunter złapał się liny. Teraz to CM Punk nie mógł uwierzyć, przeciągnął Huntera na środek ringu i zapiął anaconda vise. Hunter próbował sięgnąć liny, ale był zbyt daleko. Wszelkie próby uwolnienia się nie pomagały, jednak w końcu dał radę. Obaj szybko się podnieśli i spinebuster od Game'a, który po tym zapiął figure four leg lock. Punk próbował coś zrobić, ale wszystko szło na marne. W końcu zaczął zbliżać się do lin, aż w końcu doszedł i złapał się ich. Triple H odbił się od lin, ale otrzymał backbreaker, po czym CM Punk wszedł na narożnik i flying elbow drop, ale 2 count! Punk poczekał, aż King of Kings się podniesie, wyniesienie i mamy gts. Punk przypiął i odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Mr.Money in the Bank CM Punk

Po walce Punk wyrzucił Huntera z ringu, po czym zaczął oczyszczać stół komentatorski. Punk był zmęczony i długo to trwało, gdy się obrócił otrzymał cios młotem od Huntera. Game po chwili wziął monitor ze stołu komentatorskiego i uderzył nim Punka, po czym ten zaczął mocno krwawić. Hunter wziął krzesło i kilka chair shootów w głowę. Punk padł na ziemię, ale Game nie przestawał. W końcu rzucił krzesełko i wrzucił Punka na stół, a tam wykonał pedigree i udał się na backstage. CM Punk leżał nie przytomny i został zabrany na noszach z hali.

W ringu Mr.Money in the Bank Wade Barrett.

WADE: Już za chwilę walka wieczoru 24 w historii gali SummerSlam. World Heavyweight Champion Christian vs. Sheamus. To jednak nie ma się do ostatniej walki wieczoru SummerSlam czyli Team WWE vs. Nexus. Nexus wtedy przegrał, ale później już tylko zwyciężał. Dwa lata temu w walce wieczoru walczyli CM Punk i Jeff Hardy. Dla Jeffa była to ostatnia walka na gali PPV w WWE i już więcej na żadnej innej się nie pojawił i bardzo dobrze bo nigdy nie lubiłem go oglądać. Dzisiaj po walce wieczoru wielkich wspomnień nie będzie. Wygra ktoś z dwójki zawodników, ale na ustach wszystkich będzie to co stanie się po walce. Mr.Money in the Bank Wade Barrett wbiegnie do ringu i gdy zabrzmi gong, wyniesie rywala, wykona wasteland i odliczy do 3. Po tym wszystkim wzniesie pas wagi ciężkiej do góry. Wtedy największe w historii SummerSlam dobiegnie końca, a wszyscy zapamiętają, że Wade Barrett wzniósł na tej gali pas wagi ciężkiej do góry. Już nie mogę doczekać się tego momentu, dlatego czas kończyć to i zaczynać walkę.

Match #10 World Heavyweight Champion Christian vs. Sheamus - Singles Match for the World Heavyweight Championship

Zaczęło się od zwarcia, Sheamus odepchnął Christian i double axe handle. Christian szybko się podniósł, po czym kolejne zwarcie, World Heavyweight Champion wykonał roll up, ale 1 count! Christian wrzucił Sheamusa w narożnik i szarża, wejście na narożnik, po czym missile drop kick co dało 1 count! Captain Charisma wykonał serię ciosów, po czym suplex, ale znów 1 count! Christian poczekał, aż Sheamus się podniesie, po czym spear, jednak unik i Christian wpada w narożnik. Celtic Warrior poczekał, aż Christian dojdzie do siebie i irish curse co dało 2 count! Sheamus wyniósł rywala pod celtic cross, ale ten się uwolnił, po czym wykonał spinebuster co dało 2 count! Captain Charisma zaciągnął Sheamusa do narożnika, po czym tornado ddt, ale znów 2 count! Christian był zdenerwowany i chciał wykonać kill switch, ale Sheamus go odepchnął, po czym wykonał brouge kick, jednak tylko 2 count! Great White wynióśł World Heavyweight Championa pod celtic cross, ale ten się uwolnił i kill switch, ale 2 count! Christian przy narożnik i gdy Sheamus się podniósł, wykonał spear, ale unik i brouge kick, jednak nie przypiął bo Christian wyturlał się z ringu. Great White padł na matę ze zmęczenia, po chwili chciał wciągnąć Christiana, ale ten naciągnął jego głowę na liny. Captain Charisma wszedł do ringu, rozbieg i spear, ale 2 count! Sheamus kładzie nogę na linę. Live-Wire wszedł na narożnik, po czym diving headbutt, po chwili jeszcze raz na narożniku i fyling elbow drop, ale 2 count! Christian chciał wykonać kill switch, ale Celtic Warrior go odepchnął, po czym brouge kick, jednak kontra i roll up co dało 2 count! Obaj szybko się podnieśli, Sheamus wykonał irish curse, po czym wyniesienie i celtic cross, ale 2 count! Christian łapie się liny. Grat White nie dowierzał, ale po chwili się podniósł, rozbieg i brouge kick, jednak unik i spear od Christiana. Captain Charisma poczekał, aż Celtic Warrior się podniesie i wykonał mu kill switch, po czym odliczył go do 3.

Zwycięzca: World Heavyweight Champion Christian

Christian otrzymał pas od sędziego i usiadł ze zmęczenia przy narożniku. Wtedy z walizką wbiegł Wade Barrett i nakazał rozpoczęcie walki.

Match #11 World Heavyweight Champion Christian vs. Mr.Money in the Bank Wade Barrett - Singles Match for the World Heavyweight Championship

Barrett poczekał, aż Christian się podniesie. Gdy ten już to zrobił Wade powalił go big bootem. Szybko podniósł, wyniesienie i Barrett wykonał mu wasteland, po czym odliczył do 3.

Zwycięzca: New World Heavyweight Champion Wade Barrett

Po walce Barrett padł na środku ringu na kolana i całował pas wagi ciężkiej. Wtedy z trybun wybiegło 8 zamaskowanych ludzi i wszyscy zaatakowali Wade'a Barretta. Cała seria ciosów od wszystkich, po czym jeden z ludzi wyrzucił Barretta z ringu i sciągnął kominiarkę. Był to Jeff Hardy, który wziął mikrofon.

W ringu Jeff Hardy i 7 zamaskowanych ludzi.

JEFF: Przed walką o pas wagi cięzkiej Barrett powiedział, że ja 2 lata temu stoczyłem swój ostatni pojedynek na gali PPV w tej organizacji. Myślałem, że Anglicy to mądrzy ludzie, jednak się myliłem. Jeff Hardy nie stoczył swojej ostatniej walki, ponieważ powraca i to o wiele silniejszy. Jest nim jego 7 kompanów, których fani WWE być może znają, teraz po kolei ich przedstawie. Pierwszy z nich kiedyś Mr.Money in the Bank, United States Champion, Intercontinental Champion znany wam jako Mr.Kennedy, a teraz Mr.Anderson. Kolejny Mr.Money in the Bank mistrz ECW, WWE Rob Van Dam. Uczestnik programu WWE Tough Enough, którego WWE się pozbyło. Teraz jest tutaj Matt Morgan. Oraz debiutujący w WWE, Tag Team Beer Money czyli Bobby Roode oraz James Storm. Wraz z nami są też Crimson oraz Abyss. Tak więc ja, Mr.Anderson, Rob Van Dam, Matt Morgan, Bobby Roode, James Storm, Crimson oraz Abyss. Już w piątek pojawiamy się na SmackDown i podbijamy niebieskie show, a naszym celem będzie zdobycie przeze mnie pasa mistrza świata wagi ciężkiej.

Po tym wydarzeniu SummerSlam dobiegło końca.

AKTUALNE ROSTERY:

RAW:

Raw:

Alberto Del Rio (Heel) - WWE Champion

Big Show (Heel)

CM Punk (Heel)

David Otunga (Heel)

Dolph Ziggler (Heel)

Drew Mclntyre (Tweener)

Evan Bourne (Face)

Jack Swagger (Heel) - United States Champion

John Cena (Face)

John Morrison (Face)

JTG (Tweener)

Kofi Kingston (Face)

Mason Ryan (Heel)

Michael McGillicutty (Heel)

Primo (Tweener)

R-Truth (Heel)

Rey Mysterio (Face)

Santino Marella (Face)

The Miz (Heel)

Triple H (Face)

Tyler Reks (Heel)

Vladimir Kozlov (Face)

SD:

Abyss (Heel)

Alex Riley (Face)

Bobby Roode (Heel)

Chris Jericho (Heel)

Christian (Heel)

Cody Rhodes (Heel) - WWE Tag Team Champion

Crimson (Heel)

Daniel Bryan (Face) - Intercontinental Champion

Ezekiel Jackson (Face)

Heath Slater (Heel)

James Storm (Heel)

Jeff Hardy (Heel)

Jey Uso (Heel)

Jimmy Uso (Heel)

Jinder Mahal (Heel)

Justin Gabriel (Face)

Kane (Face)

Matt Morgan (Heel)

Mr.Anderson (Heel)

Randy Orton (Face)

Rob Van Dam (Heel)

Sheamus (Face)

Sin Cara (Face)

Ted DiBiase (Heel) - WWE Tag Team Champion

The Great Khali (Heel) +

Undertaker (Tweener) +

Wade Barrett (Heel) - World Heavyweight Champion

William Regal (Tweener)

ECW:

Brodus Clay (Heel)

Chavo Guerrero (Heel)

Chris Masters (Face)

Curt Hawkins (Heel)

David Hart Smith (Face)

Goldust (Face)

Johnny Curtis (Face)

Mark Henry (Heel) +

Shelton Benjamin (Face)

Trent Barreta (Heel)

Tyson Kidd (Face)

Yoshi Tatsu (Face)

Zack Ryder (Heel) - ECW Champion

+ oznacza, że zawodnik ma kontuzję

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-271626

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• kikut413

43

• Edge_O_Matic

40

• 8693

15

• Adrian!

4

Top użytkownicy w tym temacie

No,no, no. Przeczytałem galę jednym tchem i wyszła ci naprawdę bardzo, bardzo dobrze. Walki bardzo dobre, najlepszy chyba opener, ale inne nie były wcale dużo gorsze. Poprawiłeś jakość segmentów, a co za tym idzie jakość diary, które z każdą galą rośnie w siłę. Co do wyników walk to zaskoczyły mnie zwycięstwa Morrisona, Miza, a szczególnie Del Rio. W końcu koniec feudu z Johnem. Przejde do ME: Christian vs. Sheamus trochę nudna walka, była dobra, ale inne były lepsze. Duża wymiana finisherów co mi się nie podobało. Zwycięstwo Christiana tak jak myślałem, a później wbił Wade z walizką i mamy nowego mistrza. Po speechu przed walką Wade'a tak myślałem, że coś może się stać związanego z Jeffem po walce. Nie myliłem się wbił Jeff i innych 7 zawodników z TNA, ciekawe jak ich rozpiszesz i jakie masz plany co do nich. Daje 9,5/10 i czekam na kolejne odcinki.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-271685

• Reputacja:   1

Nie zaglądałem do Twojego diary przez bardzo długi czas i co widzę?? Widzę Olbrzymie postępy bardzo ładnie się wczułeś w pisanie odcinków. Mój post odniesie się tylko do ostatniej gali jest ona bardzo fajna. Chociaż za dużo walka, aż za bardzo dużo walk. Pierwsza walka bardzo dobry booking nie skrywam, że jestem pod wrażeniem. Chociaż jej skład nie był jakiś ekstra na plus idzie Rhodes oraz Bryan tym bardziej, że właśnie ten drugi zdobył/obronił pas. Piszę tak ponieważ jak już napisałem od dłuższego czasu w ogóle nie patrzyłem do Cb. Stawka trzeciej walki nie była wysoka, a walka była również na poziomie. Nie rozumiem tylko tego co parę słów-> ale:

ale 2 count! R-Truth poczekał, aż Morrison podniesie się, odbił się od lin i lie detector, ale
. Reszta walk również była dobra. Cieszy mnie fakt, że Wade wykorzystał swoją walizkę na Christianie, bo być może pomiędzy tą dwójką będzie ciekawie. Podobnie jak w prawdziwym WWE Sheamus-Christian. Oby tak dalej :) Zastanawia mnie jaki odstęp czasowy pomiędzy pisaniem walk sobie robiłeś. Gala na

prawdę dobra 9/10

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-271734

• 2 tygodnie później...

http://3.bp.blogspot.com/_z6g22C9qTek/TA5jTn1wuHI/AAAAAAAAACc/jmNIf5_LUOM/s1600/raw.jpg

Monday Night Raw - 15.08.2011 r. (San Diego, CA - San Diego Sports Center)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Jerry Lawler i Michael Cole. Komentatorzy przywitali nas na pierwszym Raw po ostatniej gali PPV SummerSlam. Działo się tam wiele, a komentatorzy przypomnieli

wydarzenie z gali dotyczące Monday Night Raw:

-Alberto Del Rio pokonał Johna Cena i obronił pas WWE

-CM Punk pokonał Triple H, ale po walce Triple H ostro zaatakował Punka i ten został zabrany na noszach

-John Morrison pokonał R-Trutha i odesłał go na SmackDown

-The Miz pokonał Rey'a Mysterio

-Jack Swagger pokonał Dolpha Zigglera i obronił pas United States

RIO: Ja nazywam się Alberto Del Rio, ale wy już to wiecie. Jest jeszcze coś, jestem mistrzem WWE. Od początku pobytu w WWE mówiłem o przeznaczeniu i gdy zdobyłem pas, wypełniło się ono, lecz nie do końca. Pojawił się Cena, wielki bohater najmłodszych i jego pokonanie w walce o pas WWE kompletnie wypełniło moje przeznaczenie. Stało się to wczoraj w Los Angeles, gdzie po walce wzniosłem do góry pas WWE. John wykorzystał swoją możliwość rewanżu i teraz jest ostatni w kolejce do mojego pasa. Zupełnie mnie to nie obchodzi, jeśli pokonałem jego to pokonam każdego, więc obojętnie kto będzie pretendentem do pasa WWE na Night of Champions to i tak zwycięsko z walki wyjdę ja, mistrz WWE Alberto Del Rio...

Pojawił się John Cena.

CENA: Wiesz co Alberto, jeżeli twoje przeznaczenie wypełnia się po nie czystym zwycięstwie to jesteś nikim. Wszycy w hali, na zapleczu, przed telewizorami, wszycy oprócz sędziego widzieli co zrobiłeś. Jeżeli chcesz możemy pokazać to jeszcze raz (został puszczony materiał z końcówką walki z SummerSlam). Sam to widziałeś, twoje nogi znalazły się na linie i dzięki temu ja nie mogłem wyjść z przypięcia. To co zrobiłeś wczoraj poniesie konsekwencje, a będą one takie, że dostanę walkę rewanżową, w której cie pokonam i zdobędę pas WWE.

RIO: Nudzisz Cena, przez cały czas powtarzasz to samo. Pokonasz mnie i zdobędziesz pas WWE. Mówisz tak od 2 miesięcy, a tylko spójrz kto trzyma najważniejszy pas w federacji na ramieniu, to ja. Ja jestem tutaj najlepszy i wiedzą to wszyscy. Musisz zasłużyć na walkę rewanżową, ale jak na razie jesteś na samym końcu i nie masz na co liczyć Cena...

Pojawił się Vince McMahon.

VINCE: Posłuchajcie mnie uważnie, jestem właścicielem tej federacji i mogę robić co mi się podoba, jak wiecie wczoraj zostało przywrócone ECW i pewnie podobne niespodzianki nadejdą już nie długo. Cena dobrze wiesz, że nie przepadamy za sobą, ale zgodzę się z tobą, że Alberto wygrał nie czysto. Del Rio ty też masz racje, John musi zasłużyć na rewanż, a dziś pokaże czy zasługuje. W walce wieczoru WWE Champion Alberto Del Rio vs. John Cena, jeśli Cena wygra na Night of Champions zmierzy się z o pas WWE z Alberto. Teraz czas na pierwszą walkę dzisiejszego Raw: United States Champion All-American Jack Swagger vs. Flying Evan Bourne

Match #1 United States Champion Jack Swagger vs. Evan Bourne - non-title

Rozpoczęło się od zwarcia, Jack przeszedł za plecy Evana i german suplex. Swagger wrzucił Bourne'a w narożnik, po czym seria wejść barkiem, ale odciągnął go sędzia. Doszło do kolejnego zwarcia, tym razem Evan przeszedl za plecy i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, Evan wykonał kilka low kicków, po czym hurricanrana. Evan wykonał high knee, ale unik belly to belly suplex, ale 1 count! Swagger z dużą siłą wrzucił Evana w narożnik, po czym szarża. Po chwili All-American wykonał vader bomb, ale unik Bourne'a i high kick co dało 2 count! Evan wszedł na narożnik i air bourne, lecz unik, po czym zapięcie ankle lock. Bourne próbował dojść do lin, ale był zbyt daleko, w końcu przekręcił się na plecy i uwolnił się. Bourne ruszył na Jacka, ale ten wykonał big boot. Podniósł Evana i gutwrench powerbomb, po czym odlicza rywala do 3.

W szatni Scott Stanford i John Morrison.

SCOTT: Witaj John. Co czujesz dzień po tym jak pozbyłeś się R-Truth z Raw?

JOHN: Pozbycie się Trutha z Raw otworzy mi furtkę na większe możliwości.

SCOTT: Większe możliwości dla ciebie czyli myślisz o pasie WWE?

JOHN: Tak, walczyłem o niego na początku roku. Teraz znów chciałbym o niego walczyć, może już nawet na Night of Champions.

SCOTT: Pamiętaj, że John Cena jeżeli dzisiaj wygra to zawalczy na Nght of Champions o ten pas...

JOHN: Tak, więc mogę poczekać jeszcze trochę, ale chciałbym do końca tego roku jeszcze zdobyć po raz pierwszy w karierze pas WWE.

W ringu Triple H.

TRIPLE H: To co stało się wczoraj, pokazało, że jestem wstanie zrobić z każdym w WWE co tylko mi się podoba. Przegrałem walkę, ale dla Punka to było za mało i chciał się mnie pozbyć na długi, długi czas. Wiedziałem co się szykuje i odpowiedziałem mu. Nie obchodzi mnie to, że dzieci widziały krew, to wrestling, jak nie chcą tego widzieć to niech nie przychodzą na galę WWE bo to miejsce dla prawdziwych kibiców, którzy nie boją patrzeć się na krew. Punk został zabrany na noszach i jeżeli dobrze słyszałem to jego kariera stoi pod znakiem zapytania. To sygnał dla wszystkich, którzy będą wchodzić mi w drogę. To że tak postąpiłem z Punkiem, nie znaczy, że będę zły i niszczył każdego, będę robił to z tymi, którzy będą chcieli wyeliminować mnie. Po tej walce czas na kolejne zdobycie pasa WWE, a więc niech Alberto Del Rio ma się na baczności...

Pojawił się The Miz.

MIZ: Mocne słowa Hunter, ale pewnie tatuś nic ci nie zrobi za te słowa. Jeżeli chcesz żeby krew się lała, to mogę to zapewnić bijąc pewną osobę do krwi. Będziesz nią ty, jesteś w stanie pokonać każdego? to śmieszne. Twoje czasy minęły, ja teraz stoję na szczycie i wygrywam z kim tylko się da. Zrobiłem to wczoraj z miejscowym człowiekiem, urodzonym tutaj w San Diego Rey'em Mysterio. Pokonałem jego, na WrestleManii pokonałem Johna Cena, a w każdej chwili mogę pokonać ciebie...

TRIPLE H: To wyzwanie Miz? Przyjmuje je z wielką chęcią, zrobię z tobą to co z Punkiem i wyjedziesz dzisiaj stąd na noszach. Dawać sędziego i zaczynamy walkę.

Match #2 The Miz vs. Triple H

Miz ruszył agresywnie na Huntera z serią ciosów, ale po chwili odciągnął go sędzia. Doszło do zwarcia, Hunter kopnął Miza, po czym suplex co dało 1 count! Hunter wrzucił Miza w narożnik, a tam seria ciosów, po chwili wrzucił go w przeciwny narożnik i szarża. The Awesome One wykonał unik, odbicie od lin, po czym big boot co dało 1 count! Miz wykonał backbreaker, neckbreaker, ale 2 count! Cleveland Screamer wrzucił Game'a w narożnik i awesome clothesline, ale unik Huntera. Triple H wykonał atomic drop, running knee oraz spinebuster, po którym Miz wyturlał się z ringu. Triple H ruszył za nim i kilka razy wrzucił go w barierkę, po czym do narożnika i pin, ale 2 count! King of Kings chciał wrzucić Miza w narożnik, ale kontra i to on tam wylądował. Awesome One wykonał awesome clothesline, a po chwili szykowało się skull crushing final, ale kontra i running knee od Huntera. Triple H nie tracił czasu i zapiął figure four leg lock. Miz próbował dojść do lin, ale Hunter skutecznie odsunął go na środek ringu. Miz był co raz bliżej lin i w końcu zdołał się złapać. Game puścił, a gdy Miz się podniósł wykonał spinebuster, po czym ustawił go pod pedigree. Miz zdodał wykonać back body drop, po czym uciekł z ringu. Triple H czekał na Miza, ale ten nie miał zamiaru wracać i sędzia odliczył go.

Zwycięzca: Triple H by count-out

W szatni Scott Stanford i Rey Mysterio.

SCOTT: Rey co czujesz wracając do domu w San Diego?

REY: Mimo porażki z Mizem czuje się bardzo dobrze, że wystąpie dzisiaj u siebie w San Diego.

SCOTT: Czy masz dzisiaj zapowiedzianą jakąś walkę przed swoimi kibicami?

REY: Jak na razie nie, ale na pewno wyjdę dziś do ringu i powiem kilka słów do swych fanów.

SCOTT: Dzięki za wywiad i powodzenia w kolejnych tygodniach Rey.

REY: Dzięki Scott.

Match #3 John Morrison vs. Mason Ryan

Rozpoczęło się od zwarcia, Ryan wyniósł Morrisona i body slam. Po chwili jeszcze jedno zwarcia, po czym kolejny body slam, a zaraz za nim knee drop co dało 1 count! Mason wrzucił Johna w narożnik i szarża, ale unik, po czym szarża ze strony Johna. Guru of Greatness podniósł Masona i po kilku ciosach drop kick, ale 1 count! Morrison poczekał, aż Ryan się podniesie i próba tilt-a-whirl ddt, jednak kontra i backbreaker od Ryana. Mason wykonał akcję ground & pound, ale przerwał ją sędzia. Ryan poczekał, aż Shaman of Sexy się podniesie, po czym spear, ale 2 count. Mason chciał wykonać house of pain, jednak kontra, po czym tilt-a-whirl ddt. Monday Night Delight odbił się od lin i running knee smash, po chwili przysunął Masona do narożnika. Morrison nie zwlekał i wykonał starship pain, po czym odliczył Ryana do 3.

Zwycięzca: John Morrison

W szatni Scott Stanford i WWE Champion Alberto Del Rio.

SCOTT: Alberto ku zaskoczeniu wszystkich obroniłeś pas WWE na SummerSlam. Czy dzisiaj znów pokonasz Johna Cene?

RIO: Dziś siedziałem w szatni i myślałem co takiego zrobiłem, że wokół mnie krąży spisek.

SCOTT: Jaki spisek, o czym mówisz??

RIO: Nie widzisz tego Stanford? Jestem mistrzem WWE bo jestem najlepszy, a Cena, McMahon i każdy chcą mi go odebrać w każdy możliwy sposób. Ja jestem najlepszy i nikt nie jest w stanie odebrać mi mojego tytułu. Pokonałem Cene na Capitol Punishment, obroniłem pas na Money in the Bank, wygrałem na SummerSlam i wygram dzisiaj. Tak jak powiedziałem na początku gali obojętnie kto będzie pretendentem nikt nie odbierze mi pasa, a ja pozostanę mistrzem WWE.

W ringu Rey Mysterio.

REY: To znakomite uczucie, stać tutaj w środki ringu. Robię to co tydzień, ale dziś jest to inny ring, otoczony innymi ludźmi. Moimi wielkimi przyjaciółmi z mojego rodzinnego miasta San Diego. Tutaj zaczynałem trenować i postawiłem cel dojścia do WWE. Zrobiłem to, zdobywałem także wiele tytułów mistrzowskich takich jak pas mistrza świata wagi ciężkiej. Wygrałem Royal Rumble Match, walczyłem wiele razy na WrestleManii i po tym wszystkim dobrze jest wrócić tutaj do was wszystkich. Jest tu dzisiaj moja żona, wraz z 2 dzieci...

Pojawił się Dolph Ziggler.

DOLPH: Mysterio, nikogo nie obchodzi twoja rodzina. Ring jest po to aby walczyć, a nie stać w nim i mówić jak to dobrze wrócić do domu. Jeżeli chcesz wrócić do domu to mogę ci w tym pomóc kończyć twoją karierę. Obaj przegraliśmy na SummerSlam i obaj szukamy rywala do pokonania, ja go znalazłem i właśnie stoi tutaj przede mną. Giant Killer, Master of the 619 Rey Mysterio. Wróciłeś dzisiaj do domu i zostaniesz tutaj dzisiaj w szpitalu, po tym co z tobą zrobię.

REY: Spotkałem na swojej drodze już wielu takich jak ty. Ty sam kiedyś też wszedłeś mi w drogę i chciałeś odebrać mi pas Intercontinental, pamiętasz jak to się skończyło? Wygrywałem z tobą gdzie i kiedy chciałem i zrobię to dzisiaj w moim rodzinnym San Diego.

Match #4 Dolph Ziggler vs. Rey Mysterio

Dolph wściekle ruszył na Mysterio, ale ten wykonał low kicków i zachował dystans. Doszło do zwarcia, Ziggler zapiął side head lock, po czym powalił Mysterio. Obaj szybko się podnieśli, Rey wykonał kilka low kicków i hurricanrana co dało 1 count! Master of the 619 chciał wrzucić Zigglera w narożnik, ale to on tam trafił, po czym Dolph wykonał szarżę. Mr.Perfection wykonał belly to belly suplex, po czym seria elbow dropów, ale 2 count! Ziggler poczekał, aż Mysterio się podniesie i sit out facebuster co dało 2 count! Mr.Perfection znów poczekał, aż Rey wstanie i zig zag, ale ten łapie się liny. Mysterio wykonał tilt-a-whirl ddt, springboard crossbody i podciął Dolpha na drugą linę. Mysterio odbił się od lin i 619, ale unik Zigglera, po czym sleeper hold. Dolph odszedł z Rey'em na środek ringu, ale ten długo walczył. W końcu doszedł do lin, Dolph puścił i ruszył z clotheslinem, ale został podcięty i wylądował na linie. Mysterio odbił się od lin i 619, po czym seated senton, po czym Ziggler zostaje odliczony do 3.

Zwycięzca: Rey Mysterio

Na backstage'u Scott Stanford i John Cena.

SCOTT: John już za chwilę walka z Alberto. Czy tym razem wygrasz?

CENA: Jak to tym razem? Del Rio czysto mnie nie pokonał jeszcze nigdy.

SCOTT: A walka na Capitol Punishment?

CENA: Gdybym nie zawachał się i wyszedł z klatki dzisiaj trzymałbym pas WWE.

SCOTT: Jeżeli wygrasz to na Night of Champions odbierzesz pas Del Rio?

CENA: Jeżeli dzisiaj wygram to przygotuję pewną niespodziankę dla Alberto, ale najpierw muszę go pokonać.

SCOTT: Powodzenia w walce John.

Match #5 WWE Champion Alberto Del Rio vs. John Cena - jeśli Cena wygra zostanie pretendentem do pasa WWE

Od razu po gongu Alberto wyturlał się z ringu, Cena ruszył za nim i zaczął go gonić. Del Rio i Cena wrócili do ringu, Alberto zaatakował Johna i po serii kopnięć wrzucił go w narożnik. Del Rio wykonał serie punchy, po czym suplex co dało 1 count! Mexican Aristocrat zaczął obijać ramię Johna i po wielu ciosach zapiął armbar. John szybko się wydostał, po czym doszło do zwarcia. Cena kopnął Alberto i fisherman suplex, ale 2 count! Cenation odbił się od lin i shoulder takcle, po chwili jeszcze jeden, proto bomb i five knuckle shuffle. John wyniósł Del Rio pod attitude adjustment, ale ten się uwolnił, po czym enzuigiri co dało 2 count! WWE Champion chciał zapiąć cross armbreaker, ale kontra i attitude adjustment od Johna. Alberto jednak złapał się liny, więc Cena wyrzucił go po za ring, po czym wrzucił go do ringu i pin, ale 2 count! John podniósł Del Rio, po czym znów wyniósł go pod attitude adjustment, ale ten się uwolnił i zapiął cross armbreaker. John chciał złapać się liny, ale był zbyt daleko i nie mógł tego zrobić. Wydawało się, że to koniec walki, ale Cena jakoś się podniósł, po czym cisnął Del Rio o matę co dało 2 count! Cena chciał wykonać attitude adjustment, ale Del Rio się rzucał, po czym nie chcący trafił sędziego. Cena wykonał attitude adjustment i pin, ale sędzia nie mógł odliczać. Wtedy pojawił się Miz, który powalił Johna i po serii ciosów podniósł go i wykonał skull crushing final. Miz podniósł sędziego, a Alberto przypiął i odliczył go do 3.

Po walce Miz wyrzucił Johna z ringu i obijał go po za nim, wrzucił go kilka razy w barierkę, po czym wziął krzesło. Miz wykonał potężny chair shoot w głowę, po czym kilka w plecy. Awesome One włożył rękę Johna w krzesełko, po czym cisnął nim o metalowy słupek. Miz odszedł na backstage, a John został zabrany przez opieke medyczną.

Po tym wydarzeniu Raw dobiegło końca.

http://tribalwrestling.com/wp-content/uploads/ecw.jpg

ECW - 16.08.2011 r. (San Diego, CA - San Diego Sports Center)

1.Segment z udziałem Zacka Rydera, Tysona Kidda oraz Vince'a McMahona. Chodziło o title shoot dla Kidda.

2.David Hart Smith pokonał Curta Hawkinsa. Po walce doszło do face turnu Tysona Kidda i odrodzenia Hart Dynasty.

3.Wywiad z Brodusem Clay'em. Mówił on o tym, że będzie niszczył wszystkich w ECW.

4.Segment z udziałem Chrisa Mastersa oraz Brodusa Clay'a. McMahon zapowiedział ich walkę oraz wielki powrót kogoś za tydzień.

5.Brodus Clay pokonał Chrisa Mastersa. Po walce Clay dalej atakował Chrisa.

6.Backstage z udziałem Zacka Rydera, Goldusta oraz Chavo Guerrero. Zapowiedź ME między Chavo a Goldustem.

7.Chavo Guerrero pokonał Goldusta.

NEWSY:

-Ostatnie wydarzenia z WWE oraz słowa Huntera z Raw, mają przynieść duże zmiany w WWE m.in. Możliwe, że era PG w najbliższym czasie dobiegnie końca.

-John Cena dostał wolne i nie pojawi się na kolejnych 2 galach Monday Night Raw.

-WWE ma duże plany co Miza. Bardzo możliwe, że nie długo powalczy on o pas WWE.

-Gale ECW będą pisane w formie tylko punktów.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-272811

W mojej opinii Raw wypadło dobrze, jednak co do SummerSlam to odbiega daleko, ale nie ma co się dziwić bo PPV wyszło bardzo, bardzo dobrze. Co do Raw to już myślałem, że Cena znów będzie walczył na PPV z Alberto o pas, jednak wymyśliłeś coś innego i John odpocznie od pasa. Jestem ciekaw kto zostanie pretendentem bo dobrze rozpisujesz Mysterio, HHH oraz Miza. Może ktoś z tej 3 zostanie pretendentem. Co do segmentów to co raz lepiej ci wychodzą, a walki na stałym, dobrym poziomie. Raporty z ECW, mnie to nie przeszkadza. Za dużo nie mogę komentować na podstawie punktów, ale cieszy mnie jedna rzecz czyli powrót Hart Dynasty. Daje 8/10 i czekam na SmackDown.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-272932

W zwiazku z rozpoczeciem sie ferii zimowych w moim regionie, mam zaplanowany wyjazd i nie bede pisal kolejnych gal przez 2 tygodnie. Dla tych którzy czytaja moje diary, nie oznacza to mojego zakonczenia ale przerwanie pisania na 2 tygodnie. Pierwszy odcinek po powrocie powinien sie pojawic prawdopodobnie 31 stycznia.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-273528

• 3 tygodnie później...

http://1.bp.blogspot.com/_IKgtpHI93uE/TPH9emsyZeI/AAAAAAAAAPI/2zKeE3MgBXQ/s1600/wwe-smackdown-logo.jpg

Friday Night SmackDown - 19.08.2011 r. (Bakersfield, CA - Rabobank Arena)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Booker T oraz Josh Matthews. Komentatorzy przywitali nas na pierwszym SmackDown po ostatniej gali PPV SummerSlam. Działo się tam wiele, a komentatorzy przypomnieli wydarzenie z gali dotyczące Friday Night SmackDown:

-Christian pokonał Sheamusa i obronił pas wagi ciężkiej

-Wade Barrett zrealizował kontrakt Money in the Bank i został mistrzem świata wagi ciężkiej

-Jeff Hardy powrócił do WWE i wraz z 7 zawodnikami zaatakowali Wade'a Barretta

-Daniel Bryan wygrał Championship Scramble Match i zdobył tytuł Intercontinental

-Chris Jericho pokonał Randy'ego Ortona

W ringu Captain Charisma Christian.

CHRISTIAN: To co stało się w niedzielę przechodzi ludzkie pojęcie. Ja Christian obroniłem tytuł mistrza świata wagi ciężkiej, ale pojawił się Wade Barrett i zrealizował kontrakt zostając nowym mistrzem. Mam prawo do walki rewanżowej i nie będę długo czekał, chcę tej walki już teraz. Zostałem okradziony z mojego tytułu i jak najszybciej chcę go odzyskać, nie będzie to za tydzień na SmackDown, nie będzie to na Night of Champions. Będzie to już dzisiaj tutaj w Bakersfield, gdzie fani poznają nowego mistrza świata wagi ciężkiej...

Pojawił się Sheamus.

SHEAMUS: Zaraz, zaraz. Trochę się rozpędziłeś Christian. Nie tylko ty wyszedłeś przegrany z SummerSlam. Ja też przegrałem i też mam prawo do walki rewanżowej, obojętnie czy będę walczył o tytuł z tobą czy z Barrettem. Tak więc albo dzisiaj zobaczymy moją walkę o pas albo żadnej innej. Dotarło Christian?

CHRISTIAN: Ty byłeś w niedzielę tylko pretendentem, a ja mistrzem, więc nie masz żadnych podstaw do tego, aby otrzymać walkę rewanżową. To ja na nią zasługuję, jestem 2 krotnym mistrzem świata, a tytuł stracił tylko dlatego, że byłem zmęczony po walce z tobą. No właśnie pokonałem cie na SummerSlam, więc to samo wyjaśnia kto powinien dzisiaj walczyć o pas wagi ciężkiej i będe to ja...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Poczekajcie chwilę. Rozczaruje was dwóch, nie będzie dzisiaj walki o pas mistrza świata wagi ciężkiej. Będzie za to walka o miano pretendenta do tego pasa między tobą Christian, a także drugim zawodnikiem znajdującym się w ringu Sheamusem. Zwycięzca tej walki zmierzy się na Night of Champions z World Heavyweight Championem Wadem Barrettem.Christian z początku kiwał głową z niezadowolenia, ale później się uśmiechnął i obrócił w stronę Sheamusa, a ten wymierzył mu brouge kick i odszedł na backstage.

Match #1 Alex Riley vs. R-Truth

Rozpoczęło się od zwarcia, Riley zapiął side head lock, ale Truth się uwolnił i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli Riley wrzucił Trutha w narożnik, ale ten się od niego odbił, przeskoczył nad Alexem i drop kick. Truth odbił się od lin, po czym scissors kick, jednak unik i backbreaker oraz neckbreaker od Alexa co dało 2 count! Alex podniósł Trutha i wykonał mu tko co dało tylko 2 count! A-Ry był zdenerwowany ustawił R-Trutha pod lifting ddt, ale ten się uwolnił, po czym wykonał whats up i odliczył Riley'a do 3.

Zwycięzca: R-Truth

Po walce R-Truth wziął mikrofon i mówił.

TRUTH: Przybyłem tu na SmackDown za sprawą Morrisona. Bał się mnie i tyle, teraz jestem jeszcze bardziej zły i jeszcze lepszy w tym co robie. Niech każdy na SmackDown ma się na baczności bo R-Truth może pokonać każdego...

Pojawił się Jeff Hardy.

HARDY: Każdego? Spójrz za siebie R-Truth.

Z trybun wybiegli koledzy Jeffa, którzy wściekle atakowali Trutha. Abyss wykonał shock treatment, po czym Rob Van Dam wykonał five star frog splash i zawodnicy odeszli. Cała 8 stała na rampie, gdy nagle na titantronie pojawił się napis Immortal. Zawodnicy stali jeszcze przez chwilę, a gdy napis zniknął odeszli.

W szatni jest Matt Striker oraz Sheamus.

MATT: Witaj Sheamus. Co powiesz o swojej walce z Christianem na SummerSlam?

SHEAMUS: Raz się wygrywa, raz się przegrywa. Mimo porażki i tak już nie długo zostanę mistrzem świata wagi ciężkiej.

MATT: Dzisiaj rewanż z Christianem ale nie o pas, a o miano pretendenta. Czy tym razem wygrasz?

SHEAMUS: Dzisiaj jest SmackDown, a nie SummerSlam i to ja wygram, a na Night of Champions zostanę nowym mistrzem.

MATT: Dzięki za wywiad Sheamus i powodzenia w walce.

SHEAMUS: Dzięki Matt.

W ringu Jeff Hardy oraz jego 7 członków jego grupy.

JEFF: Widzieliście pewnie to co stało się w niedzielę na SummerSlam z Barrettem. Widzieliście pewnie to co stało się dzisiaj z R-Truthem. To czeka każdego na SmackDown, który powie o kilka słów za dużo lub stanie na drodze nam. Dzisiaj pojawił się napis Immortal to coś oznacza. To nazwa grupy tworzonej przeze mnie, Abyssa, Crimsona, Morgana, Andersona, Van Dama, Roode'a, Storma. Ja jestem liderem i tak jak powiedziałem na SummerSlam mierze w pas mistrza świata wagi ciężkiej. Nie wiem co Teddy myśli sobie nie dając mnie do walki o miano pretendenta. Rozmawiałem jednak dziś z Teddym i wyznaczył mojej grupie 2 walki. Bobby Roode i James Storm zawalczą o pasy tag team. W WWE pierwszą walkę już za chwilę stoczy także Abyss. Long nie ujawnił jego nazwiska, a więc niech ten zawodnik się tu pojawi i zbierze lanie od Abyssa. Arena przybrała czerwone kolory i pojawił się Kane.

Match #2 Abyss /w. Immortal vs. Kane

Abyss ruszył na Kane'a i zasypał go serią ciosów, po chwili jednak przerwał sędzia. Doszło do zwarcia, Abyss wyprowadził kilka ciosów, po czym clothesline co dało 1 count! Abyss wrzucił Kane'a w narożnik i szarża, jednak unik, po czym szarża ze strony Big Red Monstera. Kane wykonał sidewalk slam, jednak 2 count! Big Red Machine ustawił Monstera pod chokeslam, ale na krawędzi pojawił się Hardy. Kane puścił i ruszył w stronę Hardy'ego, ale ten zeskoczył z krawędzi. Big Red Machine obrócił się w stronę Abyssa i otrzymał kopnięcie, po czym chokeslam co dało 2 count! Monster wszedł na narożnik, po czym corner slingshot splash, jednak unik Kane'a. Big Red Monster wszedł na narożnik, po czym flying clothesline, odbicie od lin i low drop kick co dało 2 count! Kane znów chciał wykonać chokeslam, jednak Abyss się uwolnił wrzucił go w liny i wykonał black hole slam, po którym odliczył rywala do 3.

Zwycięzca: Abyss

Po walce do ringu wszedł sam Jeff Hardy, podniósł rękę Abyssa w górę i kazał wyjść mu z ringu. Hardy nie tracił czasu, wszedł na narożnik, po czym swanton bomb. Jeff zastanawiał się nad czymś stojąc nad Kanem, ale machnął ręką i wraz z członkami Immortal odszedł na backstage.

Na backstage'u widzimy Daniela Bryana z pasem Intercontinental, po chwili Daniela zaczepił R-Truth.

TRUTH: Wróciłem na SmackDown, a tu pokazuje mi się taka żałosna osoba. Nie zasługujesz na ten pas Bryan.

BRYAN: Wiesz co Truth, jeżeli chcesz powalczyć o tytuł to nie wyprowadzisz mnie z równowagi takimi słowami.

TRUTH: Ten tytuł to dla mnie krok w tył, jestem kolejnym mistrzem świata wagi ciężkiej. Prędzej czy później to i tak się stanie.

BRYAN: Czyli rozumiem, że tytuł Intercontinental cie nie obchodzi? A miałem dla ciebie dobrą ofertę.

TRUTH: Jaką ofertę, mów albo skończysz jak Morrison kilka tygodni temu na Raw.

BRYAN: To co działo się na Raw nie będzie mieć miejsca tutaj. Jesteś słaby Truth, pogódź się z tym...

R-Truth nie wytrzymał i uderzył Bryana. Po serii ciosów wykonał whats up, a po chwili wziął butelkę z wodą i uderzył nią Bryana, po czym odszedł.

Match #3 WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted DiBiase vs. Bobby Roode & James Storm /w. Immortal - WWE Tag Team Championship Match

Rozpoczeli DiBiase oraz Storm. Zaczeli od zwarcia, Storm wykręcił rękę Teda, po czym double knee armbreaker. James rzucił rywala w narożnik, po czym zmiana z Bobbym. Roode wszedł kilka razy w niego barkiem, po czym suplex co dało 1 count! Roode wrzucił Teda w liny i spinebuster co dało 2 count! Canadian Enforcer zmienił się z Jamesem, po czym pchnął w jego stronę Teda. Storm wykonał clothesline, lecz unik Teda i zmiana z Rhodesem. Cody wykonał flying chuck co dało 2 count! Cody posadził Storma na narożnik, po czym superplex, ale znów 2 count! Rhodes zmienił się z DiBiasem, a ten wyprowadził 2 clothesliny oraz drop kick. Ted poczekał, aż James się podniesie i chciał wykonać dream street, ale w ringu pojawili się członkowie Immortal i zaatakowali Teda, a po chwili Cody'ego. Sędzia ogłosił dyskwalifikację, ale członkowie Immortal dalej atakowali.

Zwycięzcy: WWE Tag Team Champions Cody Rhodes & Ted DiBiase by disqualification

Po walce Morgan wykonał carbon footprint na Tedzie, a Storm last call na Rhodesie. Obaj zostali ustawieni pod narożnikami, na jeden wszedł Rob Van Dam, a na drugi Hardy. Rob wykonał five star frog splash, a Hardy swanton bomb, po czym Immortal opuścili ring.

W ringu World Heavyweight Champion Wade Barrett.

WADE: Nie powinienem nic mówić bo to co mam na ramieniu mówi samo za siebie, ale mam wam coś do powiedzenia. Do osób zebranych tutaj w hali i przed telewizorami. 95% stawiało, że będę pierwszym, który nie wykorzysta kontraktu z walizki, ale ja pokazałem wam co potrafię. Teraz mam w swoich rękach pas mistrza świata wag ciężkiej. Teraz coś do lidera grupy Immortal Jeffa Hardy'ego. To co zrobił po tym gdy ten zdobył tytuł było żałosne. Barrett tworząc grupę Nexus zawojował WWE, Jeff próbuje tylko go naśladować, ale mu to nie wyjdzie. Nexus niszczyło każdego, a Immortal skupił się tylko na jednym celu, którym jestem ja, ale i tak mnie nie pokonają...

Pojawili się Immortal.

JEFF: Nie mam po co cię naśladować Barrett. W porównaniu do mnie jesteś nikim, ja jestem byłym mistrzem WWE, dwukrotnym mistrzem świata wagi ciężkiej, a także zdobywałem wiele innych pasów. Immortal nie będzie jak Nexus, po co mamy niszczyć wszystkich, skoro nic nam to nie da. Zniszczymy ciebie, a później kolejnych następnych pretendentów do pasa, którego posiadaczem będę ja.

WADE: Dawno cie tu nie było Hardy i chyba o czymś zapomniałeś. Żeby zdobyć pas trzeba być pretendentem, a jak dobrze wiesz walczą o to miano Christian i Sheamus.

JEFF: Nie potrzebuję walczyć o miano pretendenta. Mogę pokonać cie w każdej chwili i zrobię to kiedy mi się będzie podobać.

WADE: Czy ty rzucasz mi wyzwanie Hardy? Jesteś żałosny, mogę zawalczyć z tobą, ale pod jednym warunkiem członkowie Immortal nie będą obok ringu i nie będą mogli interweniować w walkę.

JEFF: Niech będzie Barrett. Szykuj się na porażkę.

Match #4 World Heavyweight Champion Wade Barrett vs. Jeff Hardy - non-title

Rozpoczęło się od zwarcia, Barrett przeszedł za plecy Hardy'ego, po czym sprowadził go do maty i siera punchy. Wade naśmiewał się z Jeffa, podniósł go i wrzucił w narożnik, po czym wejścia barkiem. Barrett wrzucił Hardy'ego w przeciwny narożnik, ale ten się odbił od niego, przeskoczył nad Wadem i drop kick co dało 1 count! Hardy wykonał kilka punchy, po czym wszedł na narożnik, a gdy Barrett się podniósł wykonał missile drop kick, jednak unik anglika. World Heavyweight Champion odbił się od lin i big boot, po chwili pumphandle slam, ale 2 count! Wade odbił się od lin i knee drop co dało 2 count! Barrett był zdenerwowany wrzucił Jeffa w narożnik, a ten wykonał whisper in the wind co dało 2 count! Charismatic Enigma podniósł Wade'a i próba twist of fate, lecz kontra, Barrett wrzucił Jeffa w liny i spinning side slam co dało 2 count! Bare Knuckle Brawler wyniósł lidera Immortal pod wasteland, ale ten się uwolnił i wykonał twist of fate. Hardy nie przypinał, szybko wszedł na narożnik, taunt i swanton bomb, po czym odliczył go do 3.

Zwycięzca: Jeff Hardy

W ringu Chris Jericho.

CHRIS: Czemu siedzicie tak cicho? Długo nie buczeliście na mnie? A zasłużyłem sobie, przecież pokonałem największy talent ostatnich lat WWE samego Randy'ego Ortona. To co zrobiłem z Ortonem to tylko przed smak tego co zrobię w kolejnych tygodniach z innymi zawodnikami. Słyszałem, że dzisiaj dużo zawodników ubiegało się o pretendenta do pasa mistrzowskiego. Nie obchodzi mnie, że mają walki rewanżowe czy są liderami jakiejś grupy. Ja pracuje sam, sam wygrałem z Ortonem, sam mogę pokonać Barretta, przecież to ja byłem jego mentorem w NXT i to dzięki mnie jest teraz mistrzem świata wagi ciężkiej. Mogę go pokonać w każdej chwili tak jak zrobiłem to ze żmiją w niedzielę. Nie dałem mu żadnych szans i zrewanżowałem się za to co zrobił mi w poprzednim roku...

Pojawił się Randy Orton.

ORTON: Jesteś żałosny Jericho. Wszyscy wiedzą, że to co zrobiłeś na SummerSlam jest niczym w porównaniu do tego co ja zrobiłem w poprzednim roku. Wszyscy też wiedzą, że wygrałeś bo miałeś szczęście. To, że wygrałeś ze mną nie znaczy, że możesz walczyć o tytuł. Ja mam takie same szanse na walkę jak i ty, więc wychodź z mojego ringu bo mam coś do powiedzenia fanom i innym zawodnikom SmackDown.

CHRIS: Twojego ringu? Nie rozśmieszaj mnie Randy. To co zrobiłem w niedziele moge zrobić w każdej chwili i wszyscy o tym wiedzą, nawet ty...

Na titantronie pojawił się Tedyy Long

LONG: Czas nas goni, więc musimy znaleźć jakieś rozwiązanie. Doszedłem do wniosku, że kibice zebrani w hali, którzy nie znaleźli się na SummerSlam nic nie stracili bo już za chwile dojdzie do rewanżu między tobą Chris, a tobą Randy.

Match #5 Chris Jericho vs. Randy Orton

Zaczęło się od zwarcia, Jericho przeszedł za plecy i roll up co dało 1 count! Kolejne zwarcie i znów Chris przechodzi za plecy, ale kilka łokcie od Ortona, po czym drop kick. Randy wrzucił Y2J'a w narożnik, po czym szarża. Viper posadził rywala na narożniku, po czym superplex co dało 2 count! Orton wrzucił Chrisa w liny, po czym lou thesz press i seria ciosów, ale przerwał ją sędzia. Jericho znalazł się na krawędzi, co wykorzystał Apex Predator, który ustawił go pod rope hung ddt. Chris wiedział co się szykuje i wykonał back body drop, po którym Orton znalazł się za ringiem. Lionheart nie tracił czasu i po za ringiem wrzucił kilka razy Randy'ego w barierkę, po czym wrzucił do ringu i przypiął, ale 2 count! Mental Mastermind wykonał lionsault, ale unik Ortona, po czym 2 clothesliny oraz powerslam. Viper zaczął uderzać pieściami o matę, a gdy Jericho wstał wykonał rko, ale ten go odepchnął, po czym zapiął walls of jericho. Randy próbował dojść do lin, ale był za daleko od nich. Próbował przekręcić się na plecy, ale też mu się nie udało. Po kilku próbach Randy znalazł się na plecach i kopnął Chrisa. Y2J ruszył z clotheslinem, ale otrzymał powerslam. Orton wykonał kilka kroków do tyłu i szykował się do punt kicku. Viper już biegł w stronę Chrisa, jednak się zawachał. Apex Predator trzymał się za głowę, w końcu podniósł Chrisa, a ten wykonał codebreaker i odliczył go do 3.

Zwycięzca: Chris Jericho

W szatni Matt Striker oraz Captain Charisma Christian.

MATT: Christian już za chwilę walka wieczoru dzisiejszego SmackDown. Ty vs. Sheamus o miano pretendenta. Co o niej myślisz??

CHRISTIAN: Walczyliśmy w niedzielę i wszyscy widzieli jakim wynikiem zakończyła się walka. Dziś będzie tak samo.

MATT: Co sądzisz o tym co działo się pod koniec SummerSlam? Chodzi mi o realizacja kontraktu Barretta oraz debiut Immortal.

CHRISTIAN: Jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia. Barrett jest mistrzem, ale tylko do czasu Night of Champions.

MATT: A co sądzisz o Immortal?

CHRISTIAN: Hardy jest nikim. Sam wiedział, że nie da sobie rady po powrocie, więc postanowił stworzyć zespół. Zobaczymy kiedy coś osiągną.

Match #6 Christian vs. Sheamus - No'1 Contender's Match

Rozpoczęło się od zwarcia, Sheamus odepchnął Christiana i brogue kick, ale ten wykonał unik, po czym wyszedł z ringu. Christian był troche przerażony, ale wrócił do ringu. Obaj zbierali się do zwarcia, ale zabrzmiał theme Immortal. Wszyscy oprócz Hardy'ego wbiegli do ringu i zaatakowali Sheamusa i Christiana. Obaj otrzymali po kilka finisherów, po czym do ringu wszedł Jeff. Wykonał swanton bomb najpierw na Sheamusie, a później na Christianie i wziął mikrofon.

Zwycięzca: No Contest

W ringu Immortal

JEFF: Żadna walka o miano pretendenta się dziś nie odbędzie. Oglądaliście całe show i widzieliście jak nowy World Heavyweight Champion Wade Barrett doznaje porażki. A z kim? Ze mną, z Jeffem Hardym. Pokonałem samego mistrza i to ja powinienem walczyć na Night of Champions o tytuł mistrzowski. Nie obchodzi mnie to, że Christian i Sheamus mają prawo do walki rewanżowej i któryś z nich będzie pretendentem. Tak jak powiedziałem, pokonałem samego mistrza i to daje mi szanse walki na Night of Champions.Hardy rzucił mikrofon, kazał podnieść Sheamusa, po czym wykonał mu twist of fate, a za chwilę tą samą akcję wykonał na Christianie i odszedł wraz ze swoją grupą.

Po tym wydarzeniu SmackDown dobiegło końca.

NEWSY:

-Zmiana brandu przez R-Trutha ma wyjść mu na dobre. Creative Team ma co do niego dosyć duże plane, ale jak na razie nic nie jest wiadome.

-Mówi się, że w okolicach października/listopada ma do WWE powrócić gwiazda dużego kalibru. Wymieniani są Undertaker, Batista oraz Brock Lesnar.

-Pierwsze plany dotyczące gali Night of Champions zakładały Fatal 4-Way Match o pas wagi ciężkiej. Plany uległy zmianie i w najbliższych tygodniach dowiemy się jaka walka będzie miała miejsce na kolejnej gali PPV.

-Vince McMahon bardzo zadowolony jest z postępu jakie u boku Cody'ego Rhodesa poczynił Ted DiBiase. Możliwe, że ta 2 nie długo straci pasy tag team, a obaj zaczną duże kariery solowe.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-275903

Kolejna dobra gala, ta była trochę średniawa, ale co się dziwić skoro nie pisałeś 3 tygodnie (pewnie trochę wypadłeś z rytmu) Co mi się podoba, to jak prowadzisz Immortal. Jeff ma mocną pozycję, nikt mu się nie stawia i wszystkich niszczą. Ciekawe jak dalej będziesz ich rozpisywał, jestem ciekaw także jak potoczy się sytuacja z pasem wagi ciężkiej. Daje 7/10 i czekam na kolejny odcinek.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-275977

• 3 tygodnie później...

http://3.bp.blogspot.com/_z6g22C9qTek/TA5jTn1wuHI/AAAAAAAAACc/jmNIf5_LUOM/s1600/raw.jpg

Monday Night Raw - 22.08.2011 r. (Edmonton, AB - Rexall Place)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Jerry Lawler i Michael Cole. Jerry i Michael rozmawiali o tym, że dzisiaj powinna zostać rozwiązana sprawa kto zostanie pretendentem do pasa WWE i zmierzy się z Alberto Del Rio na Night of Champions. Później komentatorzy przypomnieli wydarzenia z poprzedniego tygodnia:

-WWE Champion Alberto Del Rio pokonał Johna Cene

-Miz kontuzjował Cene po jego walce

-Miz, Triple H i Morrison domagali się walki o pas WWE na Night of Champions

W ringu The Game Triple H.

HHH: Jesteśmy dziś w Edmonton w Kanadzie. Większość zebranych tutaj w hali pewnie oglądała zeszło tygodniowe Monday Night Raw. Doszło tam do walki Del Rio i Johna Ceny. Wygrał mistrz WWE i pozbawił Johna miana pretendenta. To oznacza, że Del Rio nie ma jeszcze rywala na Night of Champions. Pewnie oglądaliście także moją walkę i to co zrobiłem z Mizem, ten chłopaczek przestraszył się mnie i uciekł z ringu. I on był mistrzem WWE? To śmieszne, taki żałosny jak człowiek nie mógł być mistrzem. Jak to się stało?

Pojawił się The Miz.

MIZ: Serio, serio Game? Twoje żarty nikogo nie bawią. Odebrałem pas Ortonowi, te mu samemu Ortonowi, który wysłał cie kiedyś na urlop. Temu samemu, który zaatakował twoją żonę. Ty nie mogłeś sobie kiedyś z nim poradzić, a ja potrafiłem to zrobić. Potrafiłem też pokonać Johna Cene na WrestleManii, a ty nie potrafiłeś. Przypomnę ci, że na ostatniej gali SummerSlam ja wygrałem swoją walkę i pokonałem Rey'a Mysterio, a ty o ile dobrze wiem przegrałeś swoją walkę z CM Punkiem. Zawodnikiem, który nie był nigdy jeszcze mistrzem WWE.

HHH: Twoje słowa są żałosne, chciałeś walki tydzień temu i dostałeś. Wszyscy wiedzą co z tobą zrobiłem, a ty w swoim stylu jak tchórz uciekłeś z ringu...

Pojawił się John Morrison.

JOHN: Zgodzę się Hunter, że Miz jest żałosny, ale ty wchodzisz w jego gierki i też robisz się żałosny. Jeżeli ktoś ma tu być pretendentem do pasa WWE to tylko ja. Wygrałem z R-Truthem, nigdy nie byłem mistrzem WWE i mogę teraz wykorzystać tą szansę. Fani chcą oglądać widowiskowe, a wy nie potraficie takich zrobić. Ja jestem najlepszym technicznie zawodnikiem i moje walki są znakomite. Tak jak powiedziałem tylko ja mogę zostać pretendentem do pasa WWE...

VINCE: Oj panowie, panowie. Można rozwiązać to tylko w jeden sposób, tego czego chcą fani czyli walki. Tak więc w walce wieczoru zobaczymy Triple Threat Match The Miz vs. John Morrison vs. Triple H, zwycięzca walki zostanie pretendentem i na gali Night of Champions zmierzy się z Alberto Del Rio o pas WWE.

Match #1 Dolph Ziggler vs. Kofi Kingston

Rozpoczęło się od zwarcia, Ziggler zapiął side head lock, po czym sprowadził Kofiego do parteru. Obaj się podnieśli i kolejne zwarcie, tym razem Kofi zapiął side head lock. Ziggler wepchnął go w liny, ale otrzymał clothesline co dało 1 count! Kofi wrzucił Dolpha w narożnik, po czym ruszył z clotheslinem, ale unik Dolpha i german suplex co dało 2 count! Mr.Perfection wykonał serię elbow dropów, ale to też dało 2 count! Dolph poczekał, aż Kingston się podniesie i zig zag, ale ten złapał się lin. Kofi wykonał dwa double axe handle, jumping clothesline oraz boom drop. Kilka tauntów zawodnika z Ghany, po czym trouble in paradise, jednak unik i sleeper hold od Zigglera. Za długo to nie trwało bo Kofi zdołał się złapać lin. Kingston był przy narożniku, więc Dolph ruszył na niego, ale otrzymał pendelum kick. Dreadlocked Dynamo na narożniku, a gdy Dolph się podniósł wykonał crossbody, kilka tauntów, a na koniec trouble in paradise co dało 3 count!

Zwycięzca: Kofi Kingston

Match #2 United States Champion Jack Swagger vs. Evan Bourne - (non-title)

All-American ruszył wściekle na Bourne'a i zaciągnął go do narożnika, a tam cała seria ciosów, którą przerwał sędzia. Doszło do zwarcia, Jack wykonał belly to belly suplex co dało 1 count! Swagger wrzucił Evana w narożnika, po czym kilka wejść barkiem. All-American wrzucił rywala w przeciwny narożnik, po czym szarża, jednak unik i seria low kicków od Bourne'a. Evan dołożył jeszcze tornado ddt, ale 2 count! Bourne poczekał, aż United States Champion się podniesie i hurricanrana, po chwili seria low kicków oraz high knee, co dało 2 count! Flying Bourne wykonał high kick, ale unik Jacka, po czym zapięcie ankle lock. Evan próbował dojść do lin, ale Swagger go odciągnął na środek ringu. Bourne przekręcił się na plecy i podciął Jacka, który trafił głową w narożnik. Evan wykonał high kick, wszedł na narożnik i air bourne, jednak unik All-Americana, po czym big boot. Jack ustawił Evana pod narożnikiem i vader bomb, a po chwili podniósł go, po czym gutwrench powerbomb co dało 3 count!

SCOTT: Witaj John. Dzisiaj czeka cie walką o miano pretendenta do pasa WWE. Co o niej myślisz?

JOHN: Czekałem na taką szansę i nie zmarnuje jej.

SCOTT: Walczyłeś już o pas WWE, ale przegrałeś? Jeżeli dasz radę zostać pretendentem to tym razem wygrasz?

JOHN: Wtedy nie byłem jeszcze gotowy na złoto. Teraz wszystko się zmieniło i na Night of Champions zostanę nowym mistrzem WWE.

SCOTT: Dzięki za wywiad i powodzenia w walce John.

JOHN: Dzięki Scott.

ALBERTO: Witam was, nazywam się Alberto Del Rio, ale wy już to wiecie. Wiecie także, że już od ponad 2 miesięcy jestem mistrzem WWE. Zakończyłem walkę z Ceną i teraz czas na kogoś z trójki The Miz, Triple H oraz John Morrison. Nie obchodzi mnie z kim będę walczył, wszystko skończy się tak samo jak moje walki z Ceną. Czyli moje zwycięstwo i obrona pasa WWE. Zawsze wiedziałem, że wejde na szczyt i zrobiłem to nie dawno. Teraz utrzymam się na nim i nikt nie będzie wstanie mnie pokonać, a ja będę najdłużej panującym mistrzem WWE w historii. Żaden z trójki walczących w walce wieczoru nie da rady pokonać mnie na Night of Champions i niech teraz posłuchają bo mam im coś do powiedzenia. Triple H to wielokrotny mistrz, ale ostatni raz ponad 2 lata temu, więc jego czas już się skończył. The Miz był mistrzem WWE, ale tylko dlatego, że wygrał Money in the Bank Match, więc nie ma czego szukać w walce ze mną. Co do Johna Morrisona to nie wiem co powiedzieć, bo ktoś taki jak on nie powinien być w WWE i on nie ma żadnych szans na zdobycie pasa WWE. Teraz czas na moją walkę, a dowiedziałem się, że moim rywalem będzie jakiś Drew Mclntyre. Kto to w ogóle jest, niech tu wychodzi i zbierze ode mnie lanie.

Match #3 WWE Champion Alberto Del Rio vs. Drew Mclntyre - (non-title)

Rozpoczęło się od zwarcia, Alberto przeszedł za plecy Drew i backbreaker co dało 1 count! Del Rio wrzucił Mclntyre'a w narożnik, po czym szarża oraz german suplex co dało 2 count! Drew ustawiony był pod cross armbreaker, ale się uwolnił i wykonał facebuster co dało 1 count! Wrzucil Alberto w liny, po czym big boot, ale unik i enzuigiri, które dało 2 count! WWE Champion tym razem zapiął cross armbreaker, a Choosen One nie miał chęci do daleszej walki i odklepał.

Na backstage'u Scott Stanford i Triple H.

SCOTT: Jestem razem z Triple H. Co powiesz mi o twojej dzisiejszej walce?

HHH: Walka jak każda inna, a wynik będzie taki jak zawsze czyli zwycięstwo Triple H.

SCOTT: Słyszałeś co mówił Alberto Del Rio o tobie?

HHH: Tak słyszałem i nie muszę mu nic udowadniać. Mówią za mnie moje tytuły mistrzowskie, a kolejny zdobędę już na Night of Champions.

SCOTT: Co powiesz o Mizie i Morrisonie?

HHH: Młodzi zawodnicy, czyli przyszłość federacji. No właśnie przyszłość, ich czasj nie nadejdzie dopóki w ringu będzie walczył Triple H.

W ringu Big Show.

SHOW: Nie było mnie w zeszłym tygodniu bo musiałem przemyśleć co dalej z Big Showem po porażce z Kanem na SummerSlam. Miałem myśli o końcu, ale pojawiło się coś innego. Big Show będzie jeszcze straszniejszy niż ostatnio. Będzie niszczył wszystko i wszystkich którzy staną mu na drodze. Niszczący Big Show wraca i to z wielkim chukiem bo chce tutaj zobaczyć zaraz kogoś kto się go nie boi i już jest blisky końca kariery. Zaraz ona się skończy bo go zniszczę obojętnie kto to będzie...

Pojawił się Rey Mysterio.

REY: Niszczycielski Big Show? Przez tyle lat byłeś dobry Show, a teraz się zmieniasz, dlaczego? Kazałeś wyjść komuś kto się nie boi, a dobrze wiesz, że nazywają mnie Giant Killer. Jestem gotowy stanąć z tobą do walki już teraz.

Match #4 Big Show vs. Rey Mysterio

Big Show od razu rzucił się na Rey'a i wyprowadził serie chopów w narożniku, a po chwili rzucił Mysterio o matę co dało 1 count! Big Show odbił się od lin i splash, jednak unik Rey'a. Master of the 619 wykonał kilka low kicków, po czym hurricanrana co dało 1 count! Rey wykonał tilt-a-whirl ddt co dało 2 count! Giant Killer posłał Showa na drugą linę, po czym odbicie od lin, ale Giant zdążył się podnieść i big boot. The World's Largest Athlete wrzucił Mysterio w narożnik, po czym szarża, odbicie od lin i big boot co dało 2 count! Big Show ustawił Rey'a pod chokeslam, ale ten skontrował to na ddt. Po chwili springboard crossbody co dało 2 count! Mysterio znów odbił się od lin i tym razem springboard hurricanrana, po której Show zostaje ustawiony pod 619. Rey odbił się od lin, ale Show znów zdążył uciec i wyszedł z ringu. Rey wyszedł z ringu i ruszył na Showa, ale ten zdążył wyciągnąć krzesełko i uderzył nim Mysterio.

Zwycięzca: Rey Mysterio by disqualification

Giant wrzucił rywala do ringu i chciał jeszcze raz uderzyć krzesłem, ale zabrzmiał theme Masona Ryana, który wbiegł do ringu i spearem powalił Showa. Podniósł Rey'a i wraz z nim udał się na backstage.

W szatni jest Scott Stanford wraz z The Mizem.

SCOTT: Miz już za chwilę czas na walkę wieczoru. Czy znów będziesz walczył o pas WWE?

MIZ: Pewnie, że tak. Z takimi przeciwnikami jakich dzisiaj mam to za dużo nie muszę robić aby wygrać.

SCOTT: Jeżeli wygrasz to czy zostaniesz mistrzem WWE?

MIZ: Scott zadajesz banalne pytania. Czy ja kiedykolwiek zmarnowałem swoją szansę? Nie i tak będzie także teraz.

SCOTT: Co myślisz o Morrisonie i Triple H?

MIZ: Morrison? Nie wiem co on tutaj robi, nie wiem także dlaczego tworzyłem z nim tag team. Triple H? Także nie wiem co tutaj robi, jego lata już minęły, czas zakończyć karierę i oglądać WWE przed telewizorem w domu.

Match #5 John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - No'1 Contender's Match

Wszyscy od początku spokojnie zmierzyli się wzrokiem. Nikt nie chciał atakować, ale nagle na Miza ruszyli Morrison i Hunter. Obaj zdominowali go w narożniku, Morrison wykonał irish weep, a Triple H clothesline. Game wrzucił Miza w liny, po czym running high knee, a John dołożył moonsault i pin, ale Hunter przerywa. Obaj zaczęli się kłócić, doszło między nimi do zwarcia, Game przeszedł za plecy i suplex co dało 1 count! Miz i Morrison stali przy linach, Hunter wykonał podwójny clothesline i obaj wypadli za ring. Game tauntował w ringu, a po za nim John oraz Miz wymieniali się ciosami. Awesome One wykonał unik, po czym backbreaker i neckbreaker, po czym wrzucił Morrisona do ringu. Triple H podniósł go, po czym seria ciosów, ale zapomniał o Mizie, który zaatakował go od tyłu. Byli partnerzy tag teamowi wrzucili Huntera w liny, po czym obaj wykonali clothesline, ale to samo zrobił Game, po czym wszyscy padli na matę. Po chwili pojawił się WWE Champion Alberto Del Rio oraz kilku lokalnych zawodników. Del Rio kazał im obijać wszystkich zawodników, po czym każdemu po kolei wykonał enzuigiri. Sędzia kazał bić w gong, bo zawodnicy leżeli nie przytomni i nie byli w stanie kontynuować walki.

Po walce pojawił się Vince McMahon, który miał coś do powiedzenia.

VINCE: Mogłem się tego spodziewać Del Rio, że będziesz interweniował w tą walkę. Gdybyś zrobił to samotnie to zrozumiałbym, ale wykorzystałeś lokalnych zawodników i za to czeka cie kara. Nie będzie to żadna kara finansowa czy zawieszenie. Mieliśmy poznać dzisiaj pretendenta do pasa WWE, kibice go nie znają, a ja tak. Jest ich 3: Triple H, The Miz oraz John Morrison, tak więc na Night of Champions zobaczymy Fatal 4-Way Match o pas WWE.

Del Rio był wściekły i chciał zaatakować kogoś z rywali, ale ci już doszli do siebie. Morrison powalił meksykanina enzuigiri, po czym wykonał starship pain. The Miz zaczaił się na Johna i wykonał mu skull crushing final, ale sam wpadł w pułapkę Huntera, który wykonał mu pedigree. Triple H wykonał swój charakterystyczny taunt, po czym pokazał, że zdobędzie pas na Night of Champions

ECW - 23.08.11 r. (Edmonton, AB - Rexall Place)

1.Segment z Zackiem Ryderem w którego trakcie powrócił Tommy Dreamer i zaatakował Zacka.

2.Brodus Clay pokonał Trenta Barrette. Po walce Clay wykonał ponownie swój finisher.

3.Segment z Vincem McMahonem, który powiedział, że Tommy Dreamer to nie był obiecany powrót. Jeszcze dzisiaj ktoś powróci.

4.Wywiad z Hart Dynasty, którzy powiedzieli, że chcą walczyć na Night of Champions o tytuły tag team.

5.Chris Masters pokonał Chavo Guerrero.

6.Tommy Dreamer pokonał Zacka Rydera, dzięki interwencji Sheltonowi Benjaminowi.

7.Segment z Benjaminem, który mówił o tym, że bardzo chciał powrócić do WWE i celuje w pas ECW.

NEWSY:

-Pomysł o Fatal 4-Way Matchu pojawił się kilka godzin przed galą, ale wiemy, że to ostateczne plany co do walki o pas WWE.

-Podczas Raw na zapleczu doszło do spięcia między Alberto Del Rio, a Triple H. Ten pierwszy powiedział, że jest lepszy od niego w tym co robi, a Hunter już jest za stary, żeby bawić się w wrestling.

-John Cena jest szczęśliwy, że przez 2 tygodnie spędzi czas z rodziną. John powiedział ostatnio, że chciałby mieć jakiś dłuższy urlop około 2-3 miesięcy. Może pod koniec roku Vince da mu odpocząć i wpląta go w jakiś storyline gdzie ten odniesie kontuzje.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-278957

Pierwsza gala od dłuższego czasu, więc trochę wypadłeś z rytmu. Było w miarę dobrze, ale czegoś mi tam zabrakło, takiej iskry jak to się mówi. Ogólnie było OK walki dobre, segmenty też, może spowodowane to jest, że dawno nic nie pisałeś. Ciesze się, że piszesz dalej i oby więcej tych odcinków na wyższym poziomie. Ciekawie zapowiada się na NoC Fatal 4-Way i coś czuję, że HHH może zdobyć tytuł. Czekam na kolejne odcinki :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-279558

http://static.tvfanatic.com/images/gallery/wwe-smackdown-logo.jpg

Friday Night SmackDown - 26.08.2011 r. (Calgary, AB - Saddledome)

Zza stołów komentatorskich zaczynają Booker T oraz Josh Matthews. Komentatorzy przywitali nas na drugim SmackDown po ostatniej gali PPV SummerSlam. Po przywitaniu komentatorzy przypomnieli co działo się tydzień temu podczas błękitnej gali:

-Jeff Hardy przedstawił swoją grupę Immortal

-R-Truth zadebiutował na SmackDown

-Immortal kontuzjowało Kane'a i interweniowało w walkę o miano pretendenta.

W ringu lider grupy Immortal Jeff Hardy.

JEFF: Pewnie wszyscy wiedzą dlaczego stoję tutaj w ringu i dlaczego jestem sam. Reprezentuję grupę Immortal, a jestem sam bo sprawa dotyczy mnie i miana pretendenta do pasa wagi ciężkiej. Tydzień temu pokonałem mistrza wagi ciężkiej Barretta i to zwycięstwo powinno automatycznie zrobić ze mnie pretendenta. GM SmackDown Teddy Long znów pokazał, że ma swoich faworytów i o miano pretendenta walczyli Christian oraz Sheamus. Immortal musiało interweniować bo wszyscy musimy sobie coś wyjaśnić, a ja muszę zostać pretendentem...

Pojawił się Christian.

CHRISTIAN: Ty mówisz, że ja jestem faworyzowany. Nie było cie długo tutaj i jeśli wiesz to straciłem pas wagi ciężkiej po 5 dniach gdy Teddy od tak zapowiedział walkę o mój pas. Jesteś tutaj od ponad tygodnia i chcesz walczyć o tytuł? Jesteś żałosny Jeff, powoli stajesz się taki jak większość zawodników między innymi mój ostatni rywal Sheamus, który chce walczyć o tytuł, a przegrał ze mną na SummerSlam...

Pojawił się Sheamus.

SHEAMUS: Żałosny? Żałosny jesteś ty i twoje osiągnięcia, przez 17 lat 2 tytuły mistrza świata. Nie wiem czego jeszcze tutaj szukasz Christian. To samo tyczy się ciebie Hardy, stworzenie grupy i wysługiwanie się nią jest już w WWE nie modne. Próbował Barrett i mimo tego, że jest mistrzem to nic z grupą nie osiągnął, to samo CM Punk. Ty będziesz następny, a ja pomogę ci w tym i pozbędę się ciebie i reszty z WWE na zawsze...

Pojawił się Teddy Long.

LONG: Moglibyście tak rozmawiać w kółko, a my potrzebujemy rozwiązania. Ja jestem tu od tego i wpadłem na pomysł. W walce wieczoru zobaczymy Tag Team Match Christian & Sheamus vs. Jeff Hardy i członek grupy Immortal wybrany przez niego. Jeżeli wygra team Christiana i Sheamusa to na Night of Champions zobaczymy Triple Threat Match o pas wagi ciężkiej. Jednak jeżeli wygra team Jeffa Hardy'ego to na Night of Champions odbędzie się walka Wade Barrett vs. Jeff Hardy o pas wagi ciężkiej.

Match #1 Sin Cara vs. R-Truth

Rozpoczęło się od zwarcia, Truth przeszedł za plecy meksykanina i roll up co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli, po czym Sin Cara wykonał serie low kicków, a na koniec hurricanrana. Sin Cara wrzucił Trutha w liny, po czym drop kick, jednak unik Trutha. Conspiracy Theorist wykonał german suplex, odbicie od lin i axe kick co dało 2 count! R-Truth chciał wykonać Little Jimmy, ale unik meksykanina i springboard crossbody co dało 2 count! International Sensation wszedł na narożnik i wykonał splash, ale 2 count! Sin Cara wrzucił Trutha w narożnik, po czym posadził go na nim i moonsault side slam, jednak znów 2 count! Meksykanin chciał wykonać la mistica, ale Truth go odepchnął, po czym lie detector, jednak 2 count! Suntan Superman chciał wykonał Little Jimmy i odliczył Sin Care do 3.

Zwycięzca: R-Truth

W szatni Matt Striker oraz Christian.

MATT: Jestem tutaj wraz z byłym mistrzem świata wagi ciężkiej Christianem. Co powiesz nam o dzisiejszej walce wieczoru?

CHRISTIAN: Byłym i przyszłym mistrzem świata. To co wyprawia Teddy Long przechodzi ludzkie pojęcie już od kwietnia. Mamy wrzesień, a on wciąż robi wszystko przeciwko mnie. Mam tworzyć zespół z Sheamusem? Okej, zrobię wszystko dla tytułu mistrzowskiego. Wygramy dzisiaj walkę tag teamową, a na Night of Champions jeden wyjdzie górą i ponownie będę to ja.

MATT: Jak myślisz kogo Jeff Hardy wybierze jako swego partnera?

CHRISTIAN: Nie obchodzi mnie to. Kogo wybierze i tak wynik będzie ten sam. Może być to Morgan, Roode, Storm, Abyss obojętne mi to. Każdy z nich otrzyma kill switch i zostanie odliczony do 3.

Na backstage'u widzimy Randy'ego Ortona, którego zaczepił Wade Barrett.

WADE: Kogo ja tu widzę? To słynny Randy Orton, wielokrotny mistrz świata. No patrz jak skończyłeś Orton, jesteś nikim, a ja mam na ramieniu coś o czym ty możesz już zapomnieć.

ORTON: Już przechodziłem przez kogoś takiego jak ty Barrett. Był to Miz i mimo tego, że straciłem pas WWE to wszyscy wiedzieli kto był górą w naszych starciach. Teraz na SmackDown muszę skończyć z Jericho, a później zajme się tobą.

WADE: Mówiłeś tak przed SummerSlam, a tam Jericho cie zniszczył. To samo ja zrobiłem z Christianem i to samo zrobię obojętnie z kim na Night of Champions.

ORTON: Nie mam na ciebie czasu Wade. Przyjdzie czas kiedy staniemy do walki o pas wagi ciężkiej. Teraz zejdź mi z drogi bo skończysz tą rozmowę leżąc na ziemii.

Wade uśmiechnął się tylko i odszedł w drugą stronę.

Match #2 WWE Tag Team Champion Ted DiBiase /w. Cody Rhodes vs. Randy Orton

Zaczęło się od zwarcia, Orton wykonał suplex oraz knee drop co dało 1 count! Viper wrzucił Teda w narożnik, po czym szarża, jednak unik DiBiase'go. WWE Tag Team champion wykonał clothesline, po chwili jeszcze jeden oraz drop kick co dało 1 count! Ted wykonał knee drop, po chwili jeszcze jeden i jeszcze jeden, ale 2 count! DiBiase podniósł Ortona i wrzucił go w liny, a ten wykonał dwa clothesliny oraz powerslam. Randy chciał wykonać rko, jednak na krawędzi pojawił się Rhodes. Orton ruszył na niego, ale ten w porę zeskoczył. Apex Predator zapomniał o Tedzie, który ustawił go pod dream street, ale kontra i neckbreaker co dało 2 count! Legend Killer zaczął uderzać pięściami o matę, a gdy DiBiase się podniósł ten wykonał mu rko i odliczył do 3.

Zwycięzca: Randy Orton

Po walce w ringu pojawił się Cody Rhodes, który ruszył z clotheslinem, ale unik Randy'ego i rko. Orton tauntował, a wtedy z trybun wybiegł Jericho, który od tyłu zaatakował Vipera. Cała seria ciosów, po czym Randy wstał i otrzymał codebreaker. Chris uśmiechnął się w swoim stylu i odszedł na zaplecze.

W ringu Bobby Roode i James Storm.

BOBBY: Jesteśmy tutaj wraz z Jamesem z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że tydzień temu zmierzyliśmy się z mistrzami tag teamów Cody Rhodesem i Tedem DiBiasem. Wszyscy zebrani wtedy w hali jak i przed telewizorami wiedzieli, że tytuły byłyby dzisiaj w naszych rękach, ale po prostu jeszcze nie przyszedł na to czas. Immortal ma ważniejszy cel, czyli zdobycie pasa przez Jeffa Hardy'ego. Gdy to nastąpi na Night of Champions ja wraz z Jamesem zostaniemy nowymi mistrzami tag team.

JAMES: Drugi powód jest taki, że mimo naszego przynależenia do grupy Immortal ja i Bobby tworzymy tag team. Nie będziemy znani tylko jako członkowie najbardziej niszczycielskiej grupy w historii WWE. Będziemy również znani jako najlepsi mistrzowie tag teamów i najlepszy tag team wszechczasów Beer Money. Teraz dajcie nam kogoś do walki bo siedzenie w szatni stało się nudne. Czas na spuszczenie komuś łomotu.

Zabrzmiała muzyka The Uso's, którzy byli gotowi do walki.

Match #3 Beer Money vs. The Uso's

Rozpoczęli James Storm oraz Jimmy Uso. Doszło do zwarcia, James zapiął side head lock i sprowadził Uso do parteru. James podniósł Jimmy'ego i wrzucił go w narożnik, po czym szarża. Storm odbił się od lin i spear co dało 2 count! Cowboy czekał, aż Uso się podniesie, po czym wykonał last call i odliczył go do 3.

Zwycięzcy: Beer Money

Po walce Beer Money wrzucili do ringu Jey'a. Roode wykonał spear, a Storm jeszcze raz last call najpierw na Jey'u, a później na Jimmy'm. Członkowie Immortal pokazali, że chcą pasów i odeszli na backstage.

Na backstage'u jest Matt Striker i Sheamus.

MATT: Witaj Sheamus. Została już dziś tylko jedna walka na tym SmackDown. Ty i Christian vs. Jeff Hardy i wybrany zawodnik Immortal. Co sądzisz o tej walce?

SHEAMUS: Witaj Matt. To ciekawe, że ja mam tworzyć tag team z Christianem. Wszyscy wiedzą jak bardzo się nie lubimy i sam jestem ciekaw co będzie się dziać w tej walce.

MATT: To znaczy, że nie będziesz współpracował z Christianem?

SHEAMUS: Ciężko to będzie nazwać współpracą, ale chcę wygrać dzisiejszą walkę oraz tą na Night of Champions.

MATT: Jak myślisz kogo wybierze Jeff Hardy do swojej drużyny?

SHEAMUS: Nie obchodzi mnie to. Kogo nie wybierze i tak oboje przegrają. Wisi mi to czy będzie to Morgan, Anderson czy Van Dam.

MATT: Dzięki za wywiad Sheamus i powodzenia w walce.

SHEAMUS: Dzięki Matt.

Jesteśmy w szatni grupy Immortal.

JEFF: Czas na naszą walkę, która przybliży mnie do pasa wagi ciężkiej. Bobby, James nie podobało mi się to co dzisiaj zrobiliście. Jesteśmy grupą, a wy od tak sobie wyszliście na arenę i mówiliście co wam się podobało. W związku z tym, żaden z was nie stanie do walki wraz ze mną. Abyss ty stoczyłeś walkę przed tygodniem i dzisiaj odpoczniesz. Rob, Anderson wy walczyliście już w WWE, dlatego zostaje albo Crimson albo Matt Morgan. Mam pomysł zagrajcie w kamień, papier i nożycze.

Morgan pokonał Crimsona i to on będzie walczył w walce wieczoru. Crimson zdenerwowany, trzasnął drzwiami i opuścił szatnie. Jeff i Matt udali się na ring.

JEFF: Czas na nas Matt, musisz pokazać na kim mogę polegać w tej grupie.

MATT: Jasne Jeff nie zawiodę cie.

Match #4 Christian & Sheamus vs. Jeff Hardy & Matt Morgan

W ringu Sheamus oraz Matt Morgan. Rozpoczęło się od zwarcia, Morgan przeszedł za plecy i belly to belly suplex. Matt zaczął kopać leżącego rywala, ale przerwał sędzia. Blueprint wrzucił Sheamusa w narożnik, po czym zmiana z Jeffem. Hardy pchnął Celtic Warriora w stronę Matta, a ten wykonał big boot, co dało 2 count! Hardy podniósł rywala i chciał go spoliczkować, ale ten wykonał unik, po czym dwa double axe handle oraz irish curse. Great White szykował się do brouge kick, ale klepnął go Christian i doszło do zmiany. Captain Charisma wykonał clothesline, drop kick, wszedł na narożnik i crossbody co dało 2 count! Christian w narożniku, Jeff ruszył na niego, ale ten wykonał pendelum kick oraz diving elbow drop, ale znów 2 count! Christian chciał wykonać kill switch, jednak kontra i mule kick od Hardy'ego. Charismatic Enigma zmienił się z Morganem. Matt ruszył z big bootem, po chwili gutwrench powerbomb, ale 2 count! Blueprint na narożniku i diving crossbody, jednak unik Christiana i zmiana z Sheamusem. Celtic Warrior także na narożniku, po czym diving shoulder block co dało 2 count! Sheamus podniósł rywala i chciał wykonać celtic cross, ale Jeff zaatakował go od tyłu i wykonał twist of fate. Od tyłu Jeffa zaatakował Christian, który chciał wykonać kill switch, ale Morgan powalił go, po czym wykonał carbon footprint. Doszło do zmiany między Mattem, a Jeffem. Hardy wszedł na narożnik, po czym swanton bomb i odliczył Sheamusa do 3.

Zwycięzcy: Jeff Hardy & Matt Morgan

W ringu Teddy Long, Jeff Hardy oraz Wade Barrett.

LONG: Nadszedł czas na podpisanie kontraktu na walkę o pas wagi ciężkiej podczas Night of Champions. W ringu są wraz ze mną World Heavyweight Champion Wade Barrett oraz pretendent do jego tytułu Jeff Hardy. Zapewne na zapleczu jest reszta grupy Immortal i mam do nich sprawę. Jeżeli ktoś zainterweniuje podczas podpisywania kontraktu to Jeff straci miano pretendenta do tytułu, więc lepiej, żeby nikt dzisiaj nie ingerował. Teraz czas, aby za mikrofony chwycili zawodnicy.

JEFF: Zacznę ja pretendent, a raczej przyszły mistrz. 2 lata temu na Night of Champions stoczyłem swoją ostatnią walkę na PPV. Teraz wracam na galę PPV i będzie to znów Night of Champions. Wtedy też walczyłem o pas wagi ciężkiej z mistrzem, który zdobył pas po realizacji kontraktu Money in the Bank...

WADE: Dosyć tego Hardy. Marudzisz, a mamy tutaj mówić o konkretnych sprawach. Ja nie mam za wiele do powiedzenia. W moich oczach pod nie obecność w WWE obserwowałeś mnie i stworzyłeś grupę zawodników. Ja sam dobrze o tym wiem, że to nie jest dobry pomysł. Skończysz tak jak ja po rozwaleniu się Nexusa oraz Corre. Zacząłem walczyć sam i zostałem World Heavyweight Championem, a wcześniej Mr.Money in the Bank...

JEFF: A wiesz kim ja byłem? WWE Championem, World Heavyweight Championem, Intercontinental Championem, Tag Team Championem. Wykonywałem najbardziej hardcorowe akcje w WWE i właśnie z tym Hardym stoczysz walkę za 2 tygodnie...

LONG: Przejdźmy do konkretów. Czas na podpisanie kontraktu.

Wade złożył pierwszy podpis i zakończył to uśmiechem. Jeffem odpłaciłem się tym samym i także złożył podpis. Teddy wziął kontrakt.

LONG: Oboje zawodników podpisali kontrakt, a więc oficjalnie zapowiadam walkę o pas wagi ciężkiej na Night of Champions. Wade Barrett vs. Jeff Hardy. Miało być spokojnie i tak ma zostać do końca, wszyscy chcą czystej walki na PPV, a więc proszę was o uściśnięcie dłoni.

Barrett wystawił dłoń, ponownie uśmiechając się. Hardy zastanawiał się, ale uścisnął rękę Wade'a. Hardy chciał puścić i wyjść z ringu, ale Barrett przytrzymał go, po czym wyniósł i wykonał wasteland na stół. Barrett postawił nogę na Jeffie i uniósł pas do góry.

Po tym wydarzeniu SmackDown dobiegło końca.

AKTUALNA KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/WWE_Night_of_Champions_2011_poster.jpg

1.Alberto Del Rio© vs. John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - Fatal 4-Way Match for the WWE Championship

2.Wade Barrett© vs. Jeff Hardy - Singles Match for the World Heavyweight Championship

NEWSY:

-Na gali SmackDown za kulisami znaleźli się Bret Hart oraz Edge. Byli oni odwiedzić zawodników.

-W przyszłym tygodniu na Raw i SmackDown pokażą się gwiazdy wszystkich brandów.

-Prawdopodobnie w tym roku na gali Night of Champions odbędą się walki tylko pasy, nie tak jak w poprzednim roku gdy odbyła się walka Big Show vs. CM Punk.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-280201

Kolejny odcinek, który nie był na jakimś bardzo dobrym poziomie. Po tej przerwie jaką miałeś chyba trochę wypadłeś z rytmu, ale pewnie następne odcinki będą lepsze. Co do SmackDown to 4 walki na galę i to nie jakieś rewelacyjne to trochę za mało. Segmenty poprawiały na szczęście poziom. Karta na Night of Champions zapowiada się na razie w miarę dobrze, coś czuje, że 2 główne pasy zmienią właścicieli, ale później ocenie całkowitą kartę. Za SD daje 6,5/10, liczę, że wrócisz do dawnego poziomu i już Raw będzie takie jak dawniej.
https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-280275

http://2.bp.blogspot.com/-BEEAHT6OGB4/ToqclnQ3ipI/AAAAAAAAAaE/qiV-l_9yUnI/s1600/RAW_Supershow.png

Raw SuperShow - 29.08.2011 r. (Tulsa, OK - BOK Center)

Trzecie Raw na drodze do kolejnej gali PPV Night of Champions rozpoczynają Michael Cole, Jerry Lawler oraz Booker T. Komentatorzy przypomnieli, że odbędzie się Raw SuperShow i pojawią się gwiazdy Raw, SmackDown oraz ECW. Po tym przypomnieli o wydarzeniach z Raw z poprzedniego tygodnia:

-Walka wieczoru o miano pretendenta nie została zakończona

-Na Night of Champions został zapowiedziony Fatal 4-Way Match o pas WWE

-Mason Ryan przybiegł na pomoc Rey'owi Mysterio po walce z Big Showem.

ALBERTO: Chyba wszyscy wiedzą, dlaczego ja mistrz WWE znajduję się tutaj w ringu. To co przed tygodniem zrobił Vince McMahon to było po prostu nie do pomyślenia. Wiem, że on jest właścicielem i robi co mu się podoba, ale niech będzie fair dla wszystkich. Odkąd pojawiłem się tutaj wszystko robione jest przeciwko mnie, ale jednak jakoś daje radę i jestem mistrzem WWE. Jeżeli jest jeszcze ktoś kto nie zgadza się z tym co robi Vince proszę o wyjście tutaj na halę...

Pojawił się Wade Barrett.

WADE: Nie mam nic do prezesa, ale mam coś do GM'a SmackDown Teddy'ego Longa. NIe wiem Alberto czy oglądasz SmackDown, ale to co od kilku tygodni wyprawia Long to jest nie do opisania. Każe mi walczyć na każdej gali z najlepszymi zawodnikami i każe mi walczyć na Night of Champions z Jeffem Hardym, który ma za sobą swoich 7 zawodników, ze swojej grupy. Obaj mamy coś do władzy w tej federacji i tak jak ty wcześniej mówię, żeby ktoś kto ma ten sam problem co my niech tutaj wyjdzie...

Pojawił się vince McMahon.

VINCE: Ja nie mam nic do władzy, ale mam coś do mistrzów: Raw oraz SmackDown, Alberto Del Rio oraz Wade'a Barretta. Obaj macie dwa najważniejsze pasy federacji, a wy dalej narzekacie. Powiniście docenić to co macie bo więcej możecie tego nie osiągnąć. Jeszcze raz usłyszę o tym, że obaj macie złe zdanie o mnie lub o Teddym Longu to wasze pasy zostaną bez posiadacza, a wy oglądniecie WWE tylko sprzed telewizorów. Macie to samo zdanie, a zobaczymy co zrobicie w ringu na przeciw sobie, tak więc w walce wieczoru Champion vs. Champion. Alberto Del Rio vs. Wade Barrett, a już za chwilę inne starcie Champion vs. Champion Daniel Bryan vs. Jack Swagger.

Match #1 Intercontinental Champion Daniel Bryan vs. United States Champion Jack Swagger

Rozpoczęło się od zwarcia, Jack wykonał german suplex co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli i znów mamy zwarcie, tym razem Daniel zerwał uchwyt i kilka low kicków, po czym high kick co dało 1 count! Bryan chciał wrzucić Swaggera w narożnik, ale to on tam wylądował, po czym US Champion wykonał szarżę oraz belly to belly suplex. All-American ustawił Dragona pod narożnikiem, po czym vader bomb, ale nadział się na nogi Daniela. IC Champion znów wykonał kilka low kicków, odbicie od lin i clothesline. Submission Specialist wszedł na narożnik, wykonał taunt, po czym diving headbutt co dało 2 count! All-American był na kolanach i Daniel wyprowadził potężne kopnięcie, ale unik i ankle lock od Swaggera. Daniel był blisko lin, ale Jack odciągnął go i ten był w poważnych kłopotach. Bryan jednak przekręcił się na plecy i wywrócił Jacka, który trafił głową w narożnik. US Champion był zamroczony, Dragon przewrócił go i zapiął lebell lock, po który Swagger odklepał.

Zwycięzca: Intercontinental Champion Daniel Bryan

SCOTT: Jestem wraz z Johnem Morrisonem. John co sądzisz o Fatal 4-Way Matchu na Night of Champions?

JOHN: Cieszy mnie przede wszystkim to, że ja jestem częścią tej walki i nic innego się nie liczy.

SCOTT: Masz 25% szansy na zwycięstwo. Czy tyle ci wystarczy?

JOHN: Procenty, to tylko procenty. Liczą się jeszcze umiejętności i doświadczenie. Myślę, że mam duże szansę wygrać i zostać nowym mistrzem WWE.

SCOTT: Co do dzisiejszej gali to czy masz zapowiedzianą jakąś walkę?

JOHN: Jak na razie nie, ale Mr.McMahon kazał być mi gotowym bo w każdej chwili mogę stanąć z kimś do walki.

Na backstage'u widzimy Hart Dynasty.

KIDD: No David dzisiaj w końcu możemy spotkać się z Rhodesem i DiBiasem. Zróbmy co w naszej mocy, że na Night of Champions powalczyć o pasy tag team.

SMITH: Masz racje Tyson. Wróćmy na szczyt i ponownie zostańmy najlepszym tag teamem w WWE...

Pojawili się Uso's.

JEY: Zaraz, zaraz. Trzeba od czegoś zacząć, a na ECW nie macie takich rywali jak tutaj.

JIMMY: Jeżeli chcecie walczyć o pasy to pokonajcie przeszkody, a pierwsza stoi przed wami.

KIDD: Chcecie walczyć Uso's? Kiedyś wygrywaliśmy z wami walki o pasy, więc zrobimy to znów.

JEY: Tak, więc już za chwilę w ringu my vs. wy.

Match #2 The Hart Dynasty vs. The Uso's

Zaczęli Tyson Kidd oraz Jey Uso. Rozpoczęło się od zwarcia, Kidd zapiął side head lock, po czym Uso wepchnął go w liny i powalił shoulder blockiem. Jey wykonał kilka kopnięć, po czym zmiana z bratem. Jimmy wykonał clothesline, po chwili jeszcze jeden i drop kick co dało 2 count! Uso wrzucił Tysona w narożnik i ruszył z szarżą, ale unik i enzuigiri od Kidda co dało 2 count! Kidd wrzucił Jimmy'ego w liny i crossbody, ale to samo zrobił Uso i obaj padli na matę. Zawodnicy dokonali zmian i w ringu DH Smith oraz Jey Uso. DH wykonał 2 clothesliny oraz big boot co dało 2 count! Smith chciał wykonać superplex, ale Uso zrzucił go z narożnika, po czym wykonał splash, jednak unik Smitha. Hart zmienił się z Tysonem, po czym ustawił Uso pod hart attack, które doszło do skutku i Kidd odliczył rywala do 3.

Zwycięzcy: Hart Dynasty

Po walce pojawili się Cody Rhodes oraz Ted DiBiase, którzy zaatakowali Hart Dynasty. Obaj obijali rywali, po czym Cody wykonał cross rhodes na Smithie, a Ted dream street na Tysonie, po czym udali się na backstage.

W szatni jest Scott Stanford i The Miz.

SCOTT: Jest ze mną jeden z pretendentów do pasa WWE The Miz...

MIZ: A raczej przyszły mistrz WWE.

SCOTT: Jak wolisz. Miz co sądzisz o walce na Fatal 4-Way?

MIZ: Dobrze, że jestem w tej walce, ale nie wiem co robią w niej Morrison i Triple H. John wygrał z R-Truthem, który jest nikim, a Triple H przegrał swoją walkę z CM Punkiem i nie wiem czego on jeszcze tutaj szuka.

SCOTT: Rozumiem, a co do dzisiejszej gali masz jakąś walkę?

MIZ: Muszę odpoczywać i nie stoczę, żadnej walki. Niech walczą ci którzy chcą się pokazać bo mnie znają już wszyscy fani na świecie...

VINCE: To dobry pomysł, żeby walczyli zawodnicy, którzy muszą się pokazać, ale ja mam inny pomysł. Już za chwilę stoczysz walkę Miz, a będzie to walka z innym pretendentem do pasa WWE, twoim byłym tag team partenerem Johnem Morrisonem.

Match #3 John Morrison vs. The Miz

Doszło do zwarcia, Miz kopnął Johna w brzuch, po czym backbreaker oraz neckbreaker co dało 1 count! Miz podniósł JoMo i wyprowadził cios, który został przyblokowany, po czym drop kick od Johna co dało 1 count! Morrison wrzucił rywala w narożnik, po czym szarża, lecz unik, odbicie od lin i big boot od Miza, tylko 1 count! Cleveland Screamer wrzucił Johna w narożnik, po czym awesome clothesline, co dało 2 count! Awesome One chciał wykonać skull crushing final, jednak arm drag take down i drop kick od Monday Night Delighta. Guru of Greatness wykonał standing moonsault, po czym ustawił Miza pod narożnikiem i starship pain, lecz unik Mizanina i pin, ale 2 count! The Miz znów chciał wykonać skull crushing final, ale znów kontra i enzuigiri od Johna, które dało 2 count! Kolejna próba starship pain, jednak Miz wyszedł z ringu. Shaman of Sexy czekał na niego w ringu, ale Miz nie był chętny aby wrócić. Morrison pobiegł za nim i doszło do walki na stage'u. Sędzia wyliczył obu zawodników do 10.

Zwycięzca: Double Count-Out

Dalej walczyli na stage'u, dopóki nie pokazał się Alberto Del Rio. WWE Champion wykorzystał swój pas i uderzył nim najpierw Miza, a po chwili Morrisona i odszedł na backstage.

W ringu Triple H.

HHH: Po 19 miesiącach posiadacz największej ilości tytułów mistrzowskich w WWE czyli ja wracam do walki o kolejny tytuł. 8 razy trzymałem pas WWE w swoich rękach, tyle samo ile John Cena, czas na pobicie rekordu z ilością 9 tytułów. Mam więcej tytułów na koncie niż jakikolwiek zawodnik, mam ich więcej niż moji 3 rywale z Night of Champions razem wzięci. Dzisiaj każdy ma z nich walkę, jedna już się odbyła i czas na drugą, ale czy będzie ktoś chętny stoczyć walkę z Królem Króil?

Pojawili się Cody Rhodes i Ted DiBiase.

CODY: Przez te 19 miesięcy kiedy ty byłeś nikim, to ja zdobyłem pasy tag team 2 razy. W tym roku znów będę walczył na gali Night of Champions, po raz 4 z rzędu i znów o pasy tag team. W tym roku będę wraz z Tedem DiBiasem bronił naszych tytułów, ale wcześniej pokonam wielokrotnego mistrza świata Triple H. Stanie się to już za chwilę.

Match #4 WWE Tag Team Champion Cody Rhodes /w. Ted DiBiase vs. Triple H

Rozpoczęło się od zwarcia, Hunter kopnął Cody'ego i suplex. Triple H odbił się od lin i knee drop, po czym wrzucił rywala w narożnik. The Game ruszył z szarżą, ale nadział się na nogę Rhodesa, który dołożył jeszcze bulldog co dało 1 count! Cody podniósł Huntera i russian legsweep, po czym odbicie od lin i knee drop, lecz unik Game'a. King of Kings wykonał 2 clothesliny, po czym atomic drop. Odbicie od lin i high knee co dało 2 count! Cerebral Assassin ustawił Dashinga pod pedigree, ale ten się uwolnił, po czym beautiful disaster, ale 2 count, Hunter kładzie nogę na linę. Rhodes chciał wykonać cross rhodes, ale kilka ciosów wolną ręką od Triple H, po czym spinebuster. The Game ustawił rywala pod pedigree, ale na krawędzi pojawił się DiBiase. Hunter puścił Rhodesa i zaatakował Teda. Triple H zapomniał o Rhodesie, który wykonał beautiful disaster, lecz unik Huntera. Cerebral Assassin znów ustawił Cody'ego pod pedigree i tym razem dopiął swego, po czym odliczył go do 3.

Zwycięzca: Triple H

Po walce do ringu wbiegł DiBiase, ale otrzymał spinebuster, a po chwili pedigree. Hunter wykonał swój charakterystyczny taunt i odszedł na backstage.

W szatni Scott Stanford i WWE Champion Alberto Del Rio.

SCOTT: Jestem wraz z WWE Championem Alberto Del Rio. Alberto przed tobą dzisiaj walka z Wadem Barrettem, co o niej sądzisz?

ALBERTO: Pojedynek Champion vs. Champion. Dzisiaj walczę nie tylko dla siebie, ale dla prestiżu Monday Night Raw oraz pasa WWE. Gwiazdy Raw powinni mi dopingować.

SCOTT: Obawiasz się walki z Barrettem?

ALBERTO: Obaj jesteśmy nie długo w WWE, ale już zdobyliśmy tytuły mistrzowskie. Po za tytułami ja mam na koncie zwycięstwo w Royal Rumble Matchu i jestem lepszy od Wade'a. To pozwoli wygrać mi w dzisiejszej walce.

SCOTT: A co sądzisz o twojej walce na Night of Champions?

ALBERTO: To jest jakieś nie porozumienie. Za mną tyle ciężkich walk, a Mr.McMahon ustala mi Fatal 4-Way Match. Bez względu na to co się wydarzy do Night of Champions to wiadomo, że na tej gali postawię do walki pas i wyjdę zwycięsko wracając do domu z pasem WWE.

SCOTT: Dzięki za wywiad Alberto.

W szatni grupa Immortal.

JEFF: Panowie dostałem informację, że zaraz jeden z naszej grupy ma zmierzyć się z Big Showem. Chciałem najpierw wyjaśnić sprawę z tobą Crimson i twoim zachowaniem na SmackDown.

CRIMSON: Zachowałem się źle Jeff, przepraszam ciebie i was wszystkich. Więcej to się nie powtórzy.

JEFF: Ma się to więcej nie powtórzyć, a dzisiaj możesz odzyskać moje zaufanie bo już za chwilę ty zawalczysz z Big Showem.

CRIMSON: Dzięki Jeff, dam z siebie wszystko.

JEFF: Nie obchodzi mnie ile z siebie dasz. Masz wygrać!

Match #5 Big Show vs. Crimson /w. Immortal

Show ruszył na Crimsona i kilka chopów w narożniku, po chwili rzucił rywala na środek ringu i shoulder block. Big Show wrzucił Crimsona w narożnik, po czym szarża, odbicie od lin i kolejny shoulder block co dało 2 count! Giant podniósł członka Immortal i chciał wykonać chokeslam, ale ten się uwolnił i popchnął Showa, który przewrócił sędziego, przy czym ten wypadł z ringu. Do ringu wkroczyli członkowie Immortal. Wszyscy rzucili się na Showa, po ataku Hardy wykonał twist of fate, po czym podniósł sędziego i wrzucił go do ringu. Crimson przypiął Showa, a sędzia odliczył do 3.

Zwycięzca: Crimson

Na backstage'u Scott Stanford i Wade Barrett.

SCOTT: Wade już za chwilę twoja walka z WWE Championem Alberto Del Rio. Co o niej sądzisz?

WADE: Walka 2 mistrzów, ale lepiej wyjdzie ten który pokazuje od dawna że jest na właściwym miejscu. World Heavyweight Champion Wade Barrett.

SCOTT: Obaj jesteście nie długo w WWE, a osiągneliście tak wiele. Jak to możliwe?

WADE: W porównaniu do mnie Del Rio nic nie osiągnął. To ja wygrałem NXT, byłem liderem Nexusa, Corre, a teraz World Heavyweight Championem.

SCOTT: Wade, ostatnie pytanie. Co powiesz nam o walce na Night of Champions?

WADE: Nie wiem jak w tej walce znalazł się Jeff Hardy, ale pokonam go i pozostanę mistrzem.

Match #6 WWE Champion Alberto Del Rio vs. World Heavyweight Champion Wade Barrett

Rozpoczęło się od zwarcia, Del Rio zapiał head lock, ale Wade się uwolnił, wykręcił jego rękę, po czym kilka punchy. Kolejne zwarcie, Alberto przeszedł za plecy i belly to belly suplex co dało 1 count! Del Rio wykonał kilka punchy na dole, ale przerwał sędzia. Alberto wrzucił Wade'a w narożnik, po czym ruszył na niego, ale ten wykonał unik. Barrett odbił się od lin, po czym big boot co dało 1 count! World Heavyweight Champion okładał rywala, dopóki nie przerwał mu tego sędzia. Barrett pchnął Alberto w liny i spinning side slam, po chwili taunt i wyniesienie pod wasteland. Del Rio uwolnił się i enzuigiri, ale nie przypiął bo ze zmęczenia padł na matę. Obaj zawodnicy leżeli i wtedy pojawili się Immortal. Zaatakowali zawodników, a sędzia ogłosił walkę jako No Contest.

4 zawodników obijało Del Rio, a 4 Barretta w tym Hardy. Oboje otrzymali finshery, a na koniec oboje twist of fate od Hardy'ego. Immortal zaczęli unosić ręcę w geście tryumfu, po czym udali się na backstage.

ECW 30.08.2011 (Tulsa, OK - BOK Center)

1.Segment z Benjaminem oraz Dreamerem. McMahon zapowiedział ich walkę o pretendenta.

2.Segment z Zackiem Ryderem, który mówił, że pokona każdego kto pokaże się w ringu.

3.Zack Ryder pokonał Trenta Barrette.

4.Brodus Clay pokonał Johnny'ego Curtisa.

5.Segment z Hart Dynasty którzy domagali się walki o pasy Tag Team.

6.Goldust pokonał Curta Hawkinsa.

7.Segment z Zackiem Ryderem, który powiedział, że będzie sędzią specjalnym walki wieczoru.

8.Tommy Dreamer pokonał Sheltona Benjamina dzięki pomocy Zacka Rydera.

AKTUALNA KARTA NA NIGHT OF CHAMPIONS:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f0/WWE_Night_of_Champions_2011_poster.jpg

1.Alberto Del Rio© vs. John Morrison vs. The Miz vs. Triple H - Fatal 4-Way Match for the WWE Championship

2.Wade Barrett© vs. Jeff Hardy - Singles Match for the World Heavyweight Championship

3.Zack Ryder© vs. Tommy Dreamer - Singles Match for the ECW Championship

NEWSY:

-WWE prowadzi rozmowy z Mickiem Foley'em w sprawie jego powrotu do federacji. Możliwe, że zostanie on GM'em ECW.

-Cody Rhodes ostatnio trochę wywyższał się na zapleczu. Doszło to do prezesa, który trochę przystopował push dla Rhodesa.

-Dolph Ziggler który na początku roku walczył o pas wagi ciężkiej nie jest obecnie zadowolony ze swojej pozycji w federacji i nie ukrywa tego, pisząc to nawet na portalach społecznościowych.

-Na Raw zabrakło Chrisa Jericho oraz Randy'ego Ortona. Obaj promowali SmackDown Tour we Francji oraz Niemczech.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-280955

• Reputacja:   1

Dzisiaj mam chwilę wolnego czasu więc mogę poczytać i pokemontować niektóre diary jednym z nich jest twoje. Zaznaczam, że nie pamiętam kiedy akurat ostatni raz zaglądałem do twoich i powiem, że jestem nawet zadowolony z tego faktu, że Barrett wraz z Del Rio są dwoma najważniejszymi champami federacji. Ciekawy jestem również tego jak to ładnie wykorzystasz... Nazwy akcji powinny być pisane dużymi literami jest to przecież nazwa własna. Przebiegi walki nie najlepsze ponieważ niektóre słowa zbyt często się powtarzają:

co dało 1 count! Obaj szybko się podnieśli i znów mamy zwarcie, tym razem Daniel zerwał uchwyt i kilka low kicków, po czym high kick co dało
Ooo świetnie, że wykombinowałeś walkę walkę pomiędzy dwoma z moich Top5 z WWE tzn. Tyson vs Rhodes o pasy TT. Mam nadzieje, że Kanadyjczycy zdobędą pasy.

7/10

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-280975

No wracasz do swojego dobrego poziomu. Raw wyszło ci dobrze, walki były dobre i segmenty także. Widać, że skupiłeś się na promocji Night of Champions i wyszło ci to dobrze. Jak na razie ciężko ocenić faworyta do zdobycia pasa WWE bo o walkę o pas WHC to jestem pewny, że Hardy wygra. Dobrze, że pojawili się Immortal i jak prawdziwa niszczycielska grupa nie zajęli się tylko Barrettem, ale i Del Rio. Jestem ciekaw jak będziesz ich dalej rozpisywał. Daje 7,5/10 i czekam na kolejne odcinki.

PS: Co do ECW to cieszą powroty Benjamina i Dreamera. Mimo samego raportu w formie myślników myślę, że szykuje się dobra walka na NoC.

https://forum.wrestling.pl/topic/25298-wwe-by-kikut/page/6/#findComment-281018

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...