Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

IV Zlot Fanów Wrestlingu w Gdańsku (11.11.2011)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Czesc.Jestem z Wrocławia i jade pociągiem do Gdańska na SD.W mieście będe około 14 i mam pytanie.Czym i skąd najlepiej dojechać z okolic rynku (gdyż tam spędzę czas przed galą) do Ergo Areny?Z góry dzięki.

Pewnie jeszcze nie jedna osoba będzie chciała zadać podobne pytanie, więc napisze krótki poradnik jak dostać się na Ergo Arena.

Na początek warto zapoznać się z opisem i mapką jaka znajduję się na stronie Ergo Areny http://www.ergoarena.pl/hala/dojazd.html . Część drogi trzeba będzie przejść, więc jak kogoś interesują szczegóły gdzie skręci i jakimi ulicami iść to warto skorzystać z Google Maps.

Na Ergo Arena można dostać się na różne sposoby:

1. Wysiadając bezpośrednio z pociągu PKP na stacji Oliwa albo Żabianka (na stacji Sopot Wyścigi nie zatrzymują się pociągi dalekobieżne). Z tych stacji piechotą można się już udać na halę. Chyba wszystkie pociągi PKP, które zatrzymują się na stacji Gdańsk Główny zatrzymują się na stacjach Oliwa, Żabianka. Dlatego warto sobie kupić bilety do tych stacji, bo wysiadając w Głównych trzeba będzie i tak przesiąść się w komunikacje miejską.

2. Wysiadając bezpośrednio z autobusu na przystanku pętla autobusowa Oliwa. Z tego miejsca można udać się piechotą na gale albo wsiąść w tramwaj nr 11 i wysiąść na przystanku Pomorska-Gospody. Opisany na stronie Ergo Arena przystanek Osiedle Wejhera prawdopodobnie jest teraz zamknięty przez remonty.

3. Będą w Gdańsku Głównym można udać się na hale:

- kolejką SKM. Do ich pociągów wsiada się w tym samym miejscu co pociągi PKP tylko, że odjeżdżają z innych peronów. Należy wysiąść na stacji Oliwa, Żabianka lub Sopot Wyśćigi, a następnie udać się piechotą. Ze Stacji Żabianka jest najbliżej. Rozkład jazdy znajduję się na http://www.skm.pkp.pl/

- tramawjem. W Gdańsku Głównym należy wsiąść w tramwaj 2,8,11 i wysiąść na przystanku Pomorska-Gospody . Trzeba liczyć, że podróż będzie trwać około 30 minut. Rozkład znajduję się na http://www.ztm.gda.pl/ i trzeba u góry kliknąć na odpowiedni numer tramwaju. Co jakiś czas są remonty torów, więc trzeba się przesiąść w autobus zastępczy. Niestety nie jestem wstanie powiedz czy są obecnie jakieś remonty. Jeszcze daje schemat linii tramwajowych i autobusowych komuś się przyda http://www.ztm.gda.pl/img/tram_rem_20110912.pdf

- autobusem. W tym przypadku musicie się zdać na informacje ze strony Ergo Arena jakimi autobusami można dojechać na hale.

1575893877482df76acc17a.jpg

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

37

• N!KO

31

• Vercyn

24

• Schoop

20

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Jedna sprawa dla osób podróżujących skm-kami w Gdańsku - pamiętajcie, że bilety kasuje się na peronach, nie w środku pociągu :) Wiem, że zdarza się przegapić kasowniki, paru moich znajomych się na to narwało, także ostrzegam ;)

I'm just driven by anger

Ok Maxi przelew ode mnie poszedł dziś, więc spodziewaj się kasy jutro.

Jakby komuś z jadących polskimbusem chciałoby się przyjść wcześniej na miejsce odjazdu busa to wg planu koczuję tam od 4.30 :D

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Jakby komuś z jadących polskimbusem chciałoby się przyjść wcześniej na miejsce odjazdu busa to wg planu koczuję tam od 4.30

To widze, ze kiepsko Ci sie to wszystko zgralo. Ja tez chce byc jak najwczesniej, zeby sie nie spinac z czasem (zwazywszy, ze nie mam pojecia gdzie jest to metro). Nie wiem jeszcze jak bedzie wygladala moja sytuacja dzien wczesniej, ale nie wykluczam, ze odwiedze jakas akademicka impreze i po niej (w trakcie) tam rusze.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Bus z Krakowa melduje się w Warszawie niestety o 4.30, ale pozytyw tej sytuacji jest taki, że jadę właśnie polskimbusem już do stolicy i zostaje dowieziony od razu na ten sam dworzec co eliminuje mi błądzenie po Wawie

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Jakby ktoś się zagubił, to będę jechała przez centrum, mogę ponawigować :P Co prawda komunikacją miejską, ale zawsze ;)

Z Centrum zresztą wyjątkowo łatwo trafić, wsiadamy w metro i wysiadamy na odpowiednim przystanku (Wilanowska of course).

I'm just driven by anger

Maxi4, jestem Ci bardzo wdzięczny za informacje.

Dziękuje.

11432243244f1c49d0369f1.gif

• Reputacja:   25

Fajnie, że mamy już rezerwację na afterka (Maxi4 odpierdziela niezłą robotę organizacyjną!). Myślę iż trzeba będzie zrobić zbiórkę wszystkich chętnych na afterka w jakimś miejscu na hali (bo nie wszyscy przecież siedzą z nami w sektorze) i ruszyć tam już razem. Pojedyncze osoby które z nami nie ruszą powinny się spotkać już z nami w lokalu.

Teraz powoli trzeba się zbierać do ogarnięcia biforka który jest kluczowy w osiągnięciu odpowiedniej atmosfery na gali.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Robimy pop dla heeli.Niech sie zdziwią. :wink:

Fajnie, że mamy już rezerwację na afterka (Maxi4 odpierdziela niezłą robotę organizacyjną!). Myślę iż trzeba będzie zrobić zbiórkę wszystkich chętnych na afterka w jakimś miejscu na hali (bo nie wszyscy przecież siedzą z nami w sektorze) i ruszyć tam już razem. Pojedyncze osoby które z nami nie ruszą powinny się spotkać już z nami w lokalu.

Teraz powoli trzeba się zbierać do ogarnięcia biforka który jest kluczowy w osiągnięciu odpowiedniej atmosfery na gali.

Jeżeli chodzi o biforek to trzeba ustalić jego godzinę. Miejsce mam już wybrane i mam nadzieje, że rezerwacja to kwestia jednego telefonu. Proponuję 15.00 - 18.30 . Największa grupa autobusem z Warszawy przyjedzie przed 14. Pójdziemy się zameldować do hostelu i można ruszyć na McDonald czy na jakiś kebab i potem na biforek. Gala odbędzie się o 20.00, trzeba liczyć, że będziemy grupą iść 40 minut. Na wejście na halę też trzeba trochę czasu liczyć , więc 18.30 powinno być optymalną godziną by ruszyć. Jak się zmęczymy biforkiem to zawsze możemy podjechać tramwajem. Biforka bym rezerwawał w Kafe Delfin http://www.kafedelfin.pl/index.html . Jak byłem u nich to powiedzieli, że spokojnie 15 osób się zmieści w jednej części lokale, teraz już prawie 25 osób jest na liście. Jak ustalimy godzinę to zadzwonie do nich czy będą mieli 25 miejsc w tym czasie.

Nie wiem czy ze wszystkich sektorów da się przejść do nas np. z płyty. Ewentualnie możemy się umówić pod halą po zakończeniu w miejscu, które wybierzemy jak będziemy wchodzić. I tak będę musiał się wymienić telefonami z większość by się odnaleźć w przypadku zgubienia. To załatwimy na prive, jak ktoś zainteresowany moim numerem już teraz to niech napisze, najlepiej podając też swój.

1575893877482df76acc17a.jpg

Mnie bilety kosztowaly 86zl, ale juz mam to z glowy. Jeszcze tylko ugadac na 100% nocleg w Warszawie, albo kombinowac nad alternatywa. Od ktoregos z Warszawiakow to i ja wezme numer, bo jakby to wyjasnic.... nie mam pojecia gdzie jest Wilanowska. Pewnie jeszcze stolYca mi jakas niespodzianke sprawi z rana.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Wiesz gdzie jest metro w Wawie? wsiadasz do metra, kierunek -Kabaty, wysiadasz na stacji-Metro Wilanowska. I tyle :wink: jak wysiadziesz to kierunek w prawo po wyjsciu z drzwi metra, tam jak wyjdziesz z metra zobaczysz obrzydliwa petle=jestes na miejscu.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Jeszcze jedno pytanko.Chce się upewnić.

O której gala się zaczyna i kończy?

Bo wpuszczają od 19.

Jeszcze jedno pytanko.Chce się upewnić.

O której gala się zaczyna i kończy?

Bo wpuszczają od 19

Wpuszczają od 18:00 :)

Hell Turn Orton #1 Fan!

SAVE_US

CM Punk is the Best wrestler in the World..

3011621254f3b63fe97b64.jpg

Gala zaczyna się o 20:00, kończy pewnie o ~22.