Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

IV Zlot Fanów Wrestlingu w Gdańsku (11.11.2011)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Biforek

-Raven- (Dostępny z DDP od 15.16), N!KO, Maxi4 (samochodem jakoś z rana), Brejver (samochodem), Schoop - (Jak PKP da...), longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic - w końcu wolny od roboty, trójmiejski ziomek zgłasza swoją gotowość.

Afterek

-Raven-, N!KO, Maxi4, Brejver, Schoop, longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic.

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

37

• N!KO

31

• Vercyn

24

• Schoop

20

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

czy wy jakos zajmujecie razem miejsca na hali jak sektor Attitude (jak tak to chetnie sie dolaczam) i jakie z wiekszosc was kupuje bilety (bo u mnie wchodza tylko te za 110 zl)?

Prawdopodobnie nikt Ci nie odpisal, bo to juz byl walkowany temat i wystarczylo poszukac. Nie mniej jednak, z racji Twojego braku stalego lacza, juz miejsca mamy zaklepane kolo siebie (nie pamietam, ktory sektor) i sa to bilety za 110zl

• Urządzenie:  Macintosh

czy wy jakos zajmujecie razem miejsca na hali jak sektor Attitude (jak tak to chetnie sie dolaczam) i jakie z wiekszosc was kupuje bilety (bo u mnie wchodza tylko te za 110 zl)?

Tak, siedzimy w zwartej grupie w sektorze 314, przy czym na te miejsca należało się deklarować do 25 maja. Więcej szczegółów w temacie: http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31910.

Sektor ten od dawna jest już cały wykupiony, więc pozostaje Ci kupić bilety gdzieś w pobliżu. W cenie 110 zł są jeszcze wolne miejsca w sektorach np 313 i 432.

• Reputacja:   15

Wyjazd jest o 7:30, to raz. Bilety kupiliśmy zanim padła propozycja busa z Twojej strony, to dwa.

7:30 już brzmi lepiej. Nie wiedziałem że kupiliście wcześniej.

• Reputacja:   1

Tak, siedzimy w zwartej grupie w sektorze 314, przy czym na te miejsca należało się deklarować do 25 maja. Więcej szczegółów w temacie: http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=31910.

Sektor ten od dawna jest już cały wykupiony, więc pozostaje Ci kupić bilety gdzieś w pobliżu. W cenie 110 zł są jeszcze wolne miejsca w sektorach np 313 i 432.

Gdzie to sprawdziles/sprawdzic?

Zarezerwowałem dwa pokoje w hostelu Wolna Chata www.hostelwolnachata.com . Mamy jeden pokój 8-osobowy za 36 złotych od osoby oraz jeden pokój 4-osoby za 51 zł na osobę plus w tym pokoju zrobią "dostawkę" za połowę ceny (25,5 zł). Za dostawkę robi łóżko polowe, które zostanie rozłożone w 4-osobowym pokoju i będzie w nim spało 5 osób. Oba pokoje są z łazienką na korytarzu. Łącznie mamy zarezerwowane 13 miejsc. Okazało się, że zmieniły się zasady zaliczki i trzeba płacić za całość za pierwszą noc. W naszym przypadku byłby to cała suma. Udało mi się wynegocjować, że zapłacę połowę sumy. Nie wyszło dokładnie połowę bo pani musiała nabić jakoś to na kasę. Za płaciłem za 4 miejsca w ósemce i za 2 miejsca w dwójce, razem 246 złotych. Resztę z 517,5 trzeba będzie zapłacić podczas zameldowania. Teraz trzeba się zastanowić jak rozliczycie się ze mną i jak zapłacimy resztę pieniędzy za resztę noclegu. Najprostszym rozwiązaniem byłoby żeby każdy wpłacił mi pieniądze za siebie, a ja resztę zapłacił bym podczas zameldowania. Wszyscy i tak nie przyjadą w tym samym momencie, więc nie będzie możliwości by każdy na miejscu płacił na siebie. Jeżeli chodzi o wejście do pokoju i np. zrzucenie bagaży to osoba w recepcji będzie miała klucz i w każdej chwili będzie można wejść do naszych pokoi. Pozostaje ustalić kto w jakim pokoju będzie i ile ma zapłacić. Robimy wybór według kolejności zapisów i ewentualne zmiany ustalą między sobą zainteresowane osoby ? Z wolnych miejsc na ten dzień pozostały 3 pokoje 2-osobowe z łazienką w pokoju. (1 z dwoma łóżkami i 2 z podwójnym łóżkiem). Ta rezerwacja pozostaje już we własnych zakresie, można to zrobić telefonicznie. Cennik i numer telefonu znajduje się na stronie hostelu. To głównie informacja dla osób, którzy nie są zapisani na liście. Mam jeszcze propozycje dla tych, którzy koniecznie będą chcieli nocować blisko nas to 100 metrów dalej na tej samej ulicy znajduję się klub z hotelem Amazonka http://www.amazonka.gda.pl/index.html . Pokój 1-osobowy kosztuje 120 zł , 2-osobowy 200 zł. Być może tam będzie mieli afterka.

Jeżeli chodzi o miejsce na biforek i afterek to na razie nic nie zarezerwowałem, bo nie znalazłem idealnego miejsca. Jeżeli chodzi o biforek to najbardziej odpowiednie wydaje mi się to miejsce http://www.kafedelfin.pl/index.html . Nie zbyt duży lokal, ale spokojnie rezerwacje można robić na 15-20 osób. Miejsce by było na końcu lokalu i możliwe jeszcze jest zasłonięcie kotary. Piwo kosztuje tam 7 złotych i do jedzenia mają rzeczy typu tosty nachos czy inne przekąski. Do naszego hostelu jest tam 10 minut i 30 minut na Ergo Arenę, na którą można podjechać tramwajem 3-4 przystanki. Jeżeli kogoś interesuje coś jedzenie typu kebab jest tam w pobliżu. Można również idąc na Ergo Arenę wejść do pobliskiego McDonalda. Niestety zapytają ten lokal o 22 , ale w weekendy mają otwarte dłużej ja są klienci, jednak powiedziano mi, że nie przyjmują rezerwacji na 22. Gala zaczyna się o 20, więc pewnie o tej godzinie byśmy się tam zjawili. Jeżeli chodzi o afterka oraz możliwa jest w tych miejscach opcja biforka to można go zorganizować miejscu, o którym pisałem wyżej http://www.amazonka.gda.pl/index.html . To jest lokal w którym na parterze jest restauracja, na poziomie -1 jest klub nocy na na piętrze pokoje hotelowe. Obok tej restauracji mają duży oddzielny pokój, w którym są na środku połączone stoliki i kanapy wokół. Za ten pokój chcą 50 złotych. Jak się to przeliczy ja 15 osób to nie wyjdzie wiele, ale wiadomo zawsze to dodatkowy koszt. Piwo kosztuje tam 8 złotych, a z jedzenie mają cała kartę dań i podawane są one prawie do zamknięcia. Klub i restaracja jest otwarta do 4 w sam raz dla nas. Klub jest 100 metrów od naszego hostelu, więc jak ktoś będzie miał dość będzie mógł w każdej chwili wrócić do hostelu bez ryzyka zgubienia się. Druga opcja to taki typowy pub. Wygląda jakby powstał w połowie lat 90 i od tego czasu większych zmian nie zrobiono. Mielibyśmy tam połączone kilka stolików w rogu pubu. Piwo kosztuje tam 5 złotych i nie prowadzą jedzenia. Możliwe jest zamówienie u nich jedzenia, ale trzeba były to prędzej zgłosić i ustalić. Nie powiedziano mi dokładnie co by załawili bo kierowniczka będzie w połowie października i z nią miałbym wszystko ustalić. Niestety nie znam opinie tego pubu i nie wiem czego można się po piwie spodziewać i kogo tam spotkać. Lokal znajduje się na końcu ulicy, na której mamy nocleg około 5 minut prostej drogi. Trzecia opcja znajduję się pobliżu Kafe Delfin. Jest duża restauracja, ale podchodząca pod pub. Niestety nie spojrzałem na ceny ale pewnie piwo jest za 7-8 złotych. Jednak na 11 listopada mają już zarezerwowaną dużą część sali na 40-osobowe urodziny, ale mieliby wolne miejsce dla 15-20 w innej części restaracji. Tak wygląda sytuacja czekam na wasze opinie które miejsce by wam najlepiej pasowało.

Na koniec jeszcze informacja dla osób dojeżdzących komunikacją publiczną i nie tylko dla tych co w zlocie uczestniczą. Kupujcie sobie bilety i wysiadajcie na stacji Gdańsk oliwa. Z niej jest blisko na Ergo Arena i 5 minut od tej stacji jest nasz hostel. Jeżeli pojedziecie tylko do stacji Gdańśk Główny to i tak będzie musieli się przesiąść na kolejkę miejscą i jechać na stacje oliwa, ewentualnie jechać tramwajem. Podobnie z podróżą autobusem. Jeżeli macie możliwość kupujcie bilet do przystanku/petli autobusowej Gdańsk Oliwa.

W takim wypadku nie wiem czy jest już sens coś sprawdzać, skoro wyskoczyliście przed szereg. Mi osobiście wyjazd o 6:30 się nie widzi bo to oznacza, że trzeba wstać o 5:30 co przełoży się na wcześniejszy zgon na afterku.

Wyjazd jest o 7:30, to raz. Bilety kupiliśmy zanim padła propozycja busa z Twojej strony, to dwa.

To co, 7:30 mi pasuje, kupuje reszta na ten bus?

Robimy wybór według kolejności zapisów i ewentualne zmiany ustalą między sobą zainteresowane osoby ?

Mysle, ze bedzie najsprawiedliwiej. W koncu docenione zostana osoby, ktore zadbaly o sprawy organizacyjne (niby glupi post, a tak wiele ulatwia), choc i tak wpisalo sie chyba niewiele wiecej niz mamy miejsc.

Co do biforka i afterka, to sie nawet nie wypowiadam. Pojde za tlumem, bo ceny piwa mi nie straszne.

• Urządzenie:  Macintosh

Gdzie to sprawdziles/sprawdzic?

www.eventim.pl

Maxi4 - dzięki za ogarnięcie tematu. Teraz trzeba ustalić kto będzie w 4/5 a kto w 8, bo jednak jest różnica w cenie. Chyba że robimy tak iż cała kwotę na 13 miejsc dzielimy po równo i wtedy nikt nie będzie pokrzywdzony, a kto gdzie nocuje ustalamy na miejscu.

Co do biforka to przydałoby się jakieś miejsce gdzie można coś zjeść, bo sporo osób będzie po podróży, a na afterek przydałaby się pewna rezerwacja, nawet płatna. Na tyle osób to i tak będzie niski koszt.

• Reputacja:   15

Chyba że robimy tak iż cała kwotę na 13 miejsc dzielimy po równo i wtedy nikt nie będzie pokrzywdzony, a kto gdzie nocuje ustalamy na miejscu.

Ja bym dzielił po równo i nie będzie problemu.

Biforek

-Raven- (Dostępny z DDP od 15.16), N!KO, Maxi4 (samochodem jakoś z rana), Brejver (samochodem), Schoop - (Jak PKP da...), longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki

Afterek

-Raven-, N!KO, Maxi4, Brejver, Schoop, longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki

Nocleg

Maxi4, Koper, N!KO, Raven, RazorR, Schoop, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Stylu, luki (jak się załapię, jak nie lece na hardcora, jak RazorR)

Jak z dojazdem organizuje się Białystok? Marcin gadałeś z kimś, czy Ty samolub? :) Podzwonię jutro, to może uda się z Białego do Gdańska na grupowym zajechać.

Można też powoli myśleć o organizacji na samej gali, fajnie by było coś odjebać, żeby wrestlerzy nas zapamiętali. Na szybko wpadł mi pomysł, żeby przy wejściu Danielsona puścić Final Countdown, ale technicznie nie jest to raczej możliwe. Zawsze możemy zaśpiewać :) Sheamus ma coś wspólnego z limonkami. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale można to wykorzystać w jakiś sposób. Jak ma ktoś jakieś pomysły to zarzucać.

• Reputacja:   10

Biforek

-Raven- (Dostępny z DDP od 15.16), N!KO, Maxi4 (samochodem jakoś z rana), Brejver (samochodem), Schoop - (Jak PKP da...), longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki, Soban

Afterek

-Raven-, N!KO, Maxi4, Brejver, Schoop, longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki,Soban

Nocleg

Maxi4, Koper, N!KO, Raven, RazorR, Schoop, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Stylu, luki (jak się załapię, jak nie lece na hardcora, jak RazorR),Soban

Co do afterka to mógłby ktoś miejscowy zarezerwować stoliki w jakimś fajnym pubie.Potem byśmy po prostu zrobili zrzute wśród zainteresowanych i by było gites.

Nocleg to wydaje mi się,że najlepiej by było po równo podzielić jeśli chodzi o szmal.

Biforek

-Raven- (Dostępny z DDP od 15.16), N!KO, Maxi4 (samochodem jakoś z rana), Brejver (samochodem), Schoop - (Jak PKP da...), longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki, Soban, debiec89(+ osoba towarzysząca czyt. kobieta)

Afterek

-Raven-, N!KO, Maxi4, Brejver, Schoop, longer & Triple B, Stylu, Koper, RazorR, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Marcin, Rayne, kibic, luki,Soban, debiec89 (jak w przypadku biforka)

Nocleg

Maxi4, Koper, N!KO, Raven, RazorR, Schoop, LeViathan, RVD, Streetovs, Ghostwriter, Przemk0, DDP, SixKiller, Stylu, luki,Soban, debiec89 (to samo. Oczywiście jeśli będą dostępne jakieś miejsca, jak nie, to samemu będzie trzeba poszukać).

Do wszystkich z WWa. Jak coś ja + moja os. towarzysząca jedziemy pociągiem ze stolicy. Jak ktoś chce jechać z nami niech pisze priv

Jak z dojazdem organizuje się Białystok? Marcin gadałeś z kimś, czy Ty samolub? :) Podzwonię jutro, to może uda się z Białego do Gdańska na grupowym zajechać.

Gadałem z trzema znajomymi fanami z B-stoku (w tym dwoma z forum - Lil Abyss i Robak). Żaden się nie wybiera (narzekania typu - "pojechałbym jakby był roster RAW"). Jeśli Ty masz z kimś innym kontakt, to świetnie, jeśli nie, jedziemy tylko we dwóch. TLK jest o 6:10, do Gdańska Głównego jedzie 7 godzin i 18 minut. Podejrzewam, że masz zniżkę studencką, a więc bilet w jedną stronę będzie kosztował 30,50 zł :)

Ja osobiscie pisał bym się na aftera, na bifor jadąc PKP z Krakowa raczej nie zdąże... ;/