Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Attitude Mówi - Pomysly na odcinki specjalne

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sam pomysł skype'owych dyskusji nie jest zły, ale problem w tym, że ciężko będzie dojść w niektórych przypadkach do porozumienia (jak w dyskusji Sting/Undertaker na przykład). Obie federacje mają swoich marków, którzy (czasami za wszelką cenę) próbują udowodnić swoją rację i można podawać im tysiąc powodów dlaczego jest inaczej - oni i tak zostaną przy swoim. Dlatego do takiej zabawy trzeba byłoby wziąć odpowiednich ludzi, którzy w niektórych sytuacjach potrafią się nieładnie mówiąc zamknąć, a nie próbować wszystkim wmówić, że 'to ja mam rację'.
https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-236925

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

7

• Icon

3

• Ghostwriter

2

• cemas

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Sam pomysł skype'owych dyskusji nie jest zły, ale problem w tym, że ciężko będzie dojść w niektórych przypadkach do porozumienia (jak w dyskusji Sting/Undertaker na przykład). Obie federacje mają swoich marków, którzy (czasami za wszelką cenę) próbują udowodnić swoją rację i można podawać im tysiąc powodów dlaczego jest inaczej - oni i tak zostaną przy swoim. Dlatego do takiej zabawy trzeba byłoby wziąć odpowiednich ludzi, którzy w niektórych sytuacjach potrafią się nieładnie mówiąc zamknąć, a nie próbować wszystkim wmówić, że 'to ja mam rację'.

Dlatego w takiej debacie powinny brać udział osoby, które oglądają i TNA i WWE, a nie tylko jedną z tych federacji. Bynajmniej takie jest moje zdanie, choć można wtedy spytać, czy nie będzie to już wtedy zwykła dyskusja, a nie debata.

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-236926

Nawet jeżeli pozostaniecie przy swojej formie to może obejść się bez jakiś tam nieciekawych utarczek o ile goście tego AM dobrze podejdą do sprawy. Jak zwykle więc wszystko będzie zależało od ludzi.

Coraz bardziej jestem przychylny tej luzniejszej formie, bez sztywnego trzymania sie punktow wyzej wymienionych. Kiedy LK wyszedl z tym pomyslem debaty, to bylem optymistycznie nastawiony. Nadal sadze, ze jestem w stanie to ogarnac, ale wszystko zalezy od ludzi, bo tez nie robie AM dla wlasnej satysfakcji. Pojawia sie sporo glosow o poluzowanie formy, a taka moze tylko poprawic atmosfere dyskusji. Jeszcze czas na organizacje jest (TNA chyba nie zamykaja?), wiec mam na uwadze taki odcinek specjalny, jak i ludzi, ktorzy zglosili tu swoja aktywnosc.

PS: Temat na chwile ulegl lekkiej modyfikacji. Dedykuje go na jakies pomysly wzgledem AM. Pytalem was o gosci, wiec moze chcielibyscie cos zmienic lub cos konkretnego uslyszec. Mozecie rzucac tu zagadnienia na ewentualny odcinek specjalny.

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-236928

Miałem się odezwać wcześniej ale mój umysł jest zajęty przez deadliny (praca)

Ogólnie patrząc na to nawet jako osoba która ogląda TNa, WWE(czasami) nie wiem czy będę wstanie się podjąć wyzwaniu, więc wątpię też w możliwości innych osób. Wstępnie założona formuła wymaga osób oglądających na bieżąco Impacty, Rawy i niebieski brand od Vinca. Wrestling ma tą ceche że aby się wciągnąć i poczuć coś więcej trzeba obserwować wszystko co najmniej miesiąc by się wciągnąć.

Raczej odrzucam tutaj formułę na ostateczne "co jest lepsze"

Mam inna propozycje, weźcie zbierzcie ludzi jednych z tego drugich z tego obozu i niech jedni drugich spróbują przekonać do zajrzenia kilka razy do konkurencji bez pojazdów. Potem weźcie się za parę gorących tematów na bazie ok dyskusji.

W tym też nie bierzcie do obrońców np TNA takich ludzi co maja nastawienie TNA śmiedzi ale mniej niż WWE, wiec je ogladajcie ale i tak jesteście ślepi bo liczy się indie... czyli weźcie prawdziwych fanów:)

Mam nadzieje że nie zamieszałem:D jeszcze post do impac i SPAĆ:D

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-236932

Skoro temat zmienił się na pomysły odnośnie AM w rzucam swoje pomysły. Oczywiście na luzie, bez ciśnienia, do przemyślenia:

AM "Vintage" - o czym już pisałem. Tematyka może być różna i haczyć o WWF, wczesne WWE, WCW, może - od biedy - o wczesne TNA. Konkretny zawodnik, gala lub gale, jakiś problem (np. heele dawniej a dziś), oczywiście wszystko bez ciśnienia i kurczowego trzymania się przy temacie. Gdyby się sprawdziło - to można by to powtarzać co pół roku/rok.

AM "Gorący Temat" - powinny pojawiać się przy okazji jakiś doniosłych wydarzeń. Tak więc uważam, że np. wizyta Sheamusa w Polsce/promocja listopadowej gali w Trójmieście czy śmierć Macho Mana mogłyby spokojnie posłużyć jako tematy osobnych AM.

AM "Filmowe" - taki tam luźny pomysł, do którego sam nie jestem przekonany. Tematem mogłyby być filmy z udziałem wrestlerów i dyskusja w stylu "który wrestler okazał się najlepszym aktorem i dlaczego właśnie Dwayne Johnson" :) To - rzecz jasna - tylko na raz.

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-237182

AM "O pierdołach" - na takie czekałoby chyba z 90% forum (a nawet nie wiem czy nie było kiedyś takiego). Luźna rozmowa, różne tematy, Hydepark i tyle. Oczywiście jeżeli potrzebujecie pretekstu, by gadać o niczym to można np. zrobić AM odnośnie Div czy jakichś Knockouts, by trzy minuty później zejść już z tematu i - broń Boże - do niego więcej oczywiście nie wracać. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-237186

AM "Filmowe" - taki tam luźny pomysł, do którego sam nie jestem przekonany. Tematem mogłyby być filmy z udziałem wrestlerów i dyskusja w stylu "który wrestler okazał się najlepszym aktorem i dlaczego właśnie Dwayne Johnson" To - rzecz jasna - tylko na raz.

Powiem Ci szczerze, ze wstyd mi teraz. Dlaczego ja (jako czlowiek lubujacy sie w filmach) na to wczesniej nie wpadlem? Pomysl odnotowany.

Co do Vintage, to rowniez mam to na uwadze, a Goracy Temat, zalezy od wydarzen, i rowniez jest dobra wymowka na oddzielne wydanie (na pewno pojawi sie takie po gali w Polsce, czy tez po ewentualnych galach DDW)

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-237188

• 1 miesiąc temu...

A więc tak ja bardzo bym sobie życzył wydania polegającego na konfrontacji WCW vs WWF.Bardzo fajnie by było jakby to wyglądało tak jak z WWE vs TNA.Jeśli chodzi o kategorie to bym nie zmieniał(no może dziewczyny bo wtedy chyba tak bardzo nie promowaną div).Wiadomo ze trochę czasu minęło od Monday Night Wars ale kto by nie chciał powrócić do tych klimatów... :grin: Zebrać jakiś starszych użytkowników którzy markowali w tym okresie ale oczywiście nie jest to wymóg bo wiele osób może śledzić jak to było dawniej teraz... i samemu sobie wyrobiło zdanie.Myślę że była by to gratka zarówno dla starszych jak i młodszych nie będących w tym okresie "aktywnymi" fanów... No i kto by się nie pośmiał z prawdopodobnych pojazdów na Vinca Russo :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243654

AM "Vintage" - o czym już pisałem. Tematyka może być różna i haczyć o WWF, wczesne WWE, WCW, może - od biedy - o wczesne TNA. Konkretny zawodnik, gala lub gale, jakiś problem (np. heele dawniej a dziś), oczywiście wszystko bez ciśnienia i kurczowego trzymania się przy temacie. Gdyby się sprawdziło - to można by to powtarzać co pół roku/rok.

wpadłem na podobny pomysł, tylko że na trochę innych zasadach. wyglądałoby to mniej więcej tak jakby AM było nagrywane np. przed Starrcade 1997, tuż po niechlubnym Survivor Series ale jeszcze przed pierwszym PPV po montreal screwjobie czyli D-Generation X: In Your House 97. chodzi o to żeby przenieść się jakby w czasie, pomarkować trochę na temat walki Stinga z Hoganem albo podyskutować o kontrowersyjnym zachowaniu McMahona wobec Harta. gale które wymieniłem są jedynie przykładem żebyście wiedzieli o co mi chodzi :D

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243691

pomarkować trochę na temat walki Stinga z Hoganem

Przecież już od jakiś 4 dni forum markuje na temat tej walki...tylko że w kurniku. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243713

• Reputacja:   1

A może być tak zrobić jeden odcinek specjalny AM nt historii forum? (wiecie pogawędka nt jak to się zaczęło, przypomnieć np postać WeeMana i inne śmieszne momenty których na pewno nie brakowało,itd)

Drugi mój pomysł: to może w nawiązaniu do ankiety na Wrestlera Miesiąca zrobić specjalny odcinek poświęcony wrestlerowi który wygrał to zestawienie w tym miesiącu (typu: przypomnienie początków jego kariery, omówienie najlepszych i najgorszych feudów z jego udziałem i prognoza odnośnie jego przyszłości)

Trzeci mój pomysł: to odcinki poświęcone wrestlerom których już w federacji nie ma (legendom typu SCSA, The Rock, Goldberg, HBK, Andre The Giant itd) jak również odcinki poświęcone legendarnym stajniom (np historia The Corporation, DX, La Familli, NWO itp)

Nr 4: to np żeby producenci AM brali na warsztat określony okres (np lata 1995-2000) i dyskutowali o wydarzeniach które w tamtym czasie rozgrywały się w federacjach (omówienie wybranych gal PPV, angli, ogólnej sytuacji jaka wtedy panowała w WCW/ECW/WWF)

No i chętnie widziałbym odcinek poświęcony wykupieniu WCW przez WWF i Invasion

To są moje takie luźne sugestie (mniej lub bardziej na miejscu)

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243738

A może być tak zrobić jeden odcinek specjalny AM nt historii forum? (wiecie pogawędka nt jak to się zaczęło, przypomnieć np postać WeeMana itd)

To jest nawet dobry pomysł. Na to wydanie moglibyście zaprosić tych, którzy byli na początku istnienia Attitude i wspólnymi siłami opowiedzieć jak to się wszystko rozwijało. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243742

A może być tak zrobić jeden odcinek specjalny AM nt historii forum? (wiecie pogawędka nt jak to się zaczęło, przypomnieć np postać WeeMana i inne śmieszne momenty których na pewno nie brakowało,itd)

Mysle, ze skonczyloby sie na moim monologu o tej postaci, bo juz przez wszystkich zostalem chyba zgodnie okrzykniety jego najwiekszym antagonista.

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=19610&postdays=0&postorder=asc&start=0

Jesli pragniecie informacji na jego temat, to tutaj macie nawet krotki rozdzial naszej "bogatej historii".

Jesli mowa stricte o historii forum, to powiem szczerze, ze cos takiego jest w naszym kalendarzu od dluzszego czasu. Potrzebny jest tylko odpowiedni moment, ktory nadejdzie w tym roku.

Drugi mój pomysł: to może w nawiązaniu do ankiety na Wrestlera Miesiąca zrobić specjalny odcinek poświęcony wrestlerowi który wygrał to zestawienie w tym miesiącu (typu: przypomnienie początków jego kariery, omówienie najlepszych i najgorszych feudów z jego udziałem i prognoza odnośnie jego przyszłości)

Godne przemyslenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243750

• Reputacja:   1

A co byście powiedzieli na cykl odcinków AM poświęcony wrestlerom których już z nami nie ma? Mógłby to być taki swoisty hołd złożony takim zawodnikom jak Chris Benoit, Eddie Guerrero, "Macho Man" Randy Savage, Big Boss Man, Test czy też ludziom sceny niezależnej jak Trent Acid...
https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243913

A co byście powiedzieli na cykl odcinków AM poświęcony wrestlerom których już z nami nie ma? Mógłby to być taki swoisty hołd złożony takim zawodnikom jak Chris Benoit, Eddie Guerrero, "Macho Man" Randy Savage, Big Boss Man, Test czy też ludziom sceny niezależnej jak Trent Acid...

Przyznam, ze wole sie trzymac aktualnych spraw. Jesli jakis wrestler niestety opusci nasz swiat, to bardzo prawdopodobne, ze dostanie swoje wydanie specjalne w AM. Jesli chodzi o wczesniejszych, ktorzy odeszli, to raczej nie wchodzi to w gre, chyba ze wspomnienie wszystkich w jednym wydaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/25203-attitude-m%C3%B3wi-pomysly-na-odcinki-specjalne/page/2/#findComment-243959