Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Mówi - Pomysly na odcinki specjalne

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Pojawił się ostatnio pomysł, żeby sprobowac przeprowadzic mala debate na łamach AM. WWE vs TNA - gdzie fani obu federacji mogliby stanac w obronie "swoich barw". Prawdopodobnie druzyny beda 3-osobowe, ale zeby je wybrac, potrzebujemy takiego tematu jak ten. Jest pewnie wielu, ktorzy ogladaja obie federacje, wiec moga sobie wybrac, ktora strone chcieliby reprezentowac. Debata w luznej atmosferze, z dobrymi argumentami by nikomu nie zaszkodzila. Nie mamy tutaj zamiaru wywolac zadnej wojny miedzy dwoma obozami, wiec prosze o zapisywanie sie, i traktowanie tego z lekkim przymruzeniem oka. Jesli przegracie, to to o niczym nie swiadczy.

1. Promowania swojego produktu - tj. swego rodzaju wstep, o zaletach federacji

2. Pytania, czyli "ostrzeliwanie" jednej strony przez druga itd. (5 rund z wczesniej okreslonych kategorii)

3. Runda specjalne: Pytania od jury

4. Zakonczenie - Podsumowanie, czemu to my wlasnie wygralismy debate itp.

Forma dosc prosta, a ja jedynie prosze o wstepne deklaracje, co do udzialu. Mam nadzieje, ze zgloszen bedzie troche, i takie druzyny bedzie mozna wyselekcjonowac. Wiadomo, ze problemem moze byc termin, bo tutaj trzeba bedzie zebrac 7 osob o jednej godzinie, ale jak nie sprobujemy to sie nie przekonamy. Debaty takiej chyba nigdy nie bylo, wiec warto upewnic sie, ze bedzie sie bralo udzial w pierwszej.

Ja zasiade jako prowadzacy, a o wygranej zdecyduje jury, w ktorego sklad wchodzi Jin, SixKiller i Raven.

Piszcie zgloszenia, jakies pomysly co do debaty, bo forme mozemy jeszcze zmienic, i czy w ogole podoba wam sie ta inicjatywa.

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

7

• Icon

3

• hadaszyszek

2

• PH93

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Linux

Cytując klasyka - "Jestem za, a nawet przeciw" ;)

Zgłaszam swoją kandydaturę do drużyny WWE, a także do drużyny TNA. Tam gdzie będę potrzebny, tam możecie na mnie liczyć :twisted:

Jak dla mnie pomysł na 5+

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

• Reputacja:   270

Wkleję to co napisałem N!KO na PW kiedy powiedział mi o tym pomyśle:

Powiem tak, średnio mi się podoba sam pomysł podsycania jeszcze jakichś wojenek typu "który Fed jest lepszy". Nie przekonuje mnie to, ze ktoś ma zamiar udowodnić komuś innemu, ze lepsze jest TNA czy WWE, bo wszystko jest kwestią tego, co dla kogo jest ważniejsze (np. walki czy rozrywka itp.) a każdy z tych fedów ma coś swoim fanom do zaoferowania. Jeden jest lepszy w tym, drugi w tym, co nie oznacza że któryś jest totalnie wykurwisty a drugi - totalnie do dupy.

Jeżeli jednak się zdecydujesz to przeprowadzić (wg mnie to tylko podgrzeje zatargi pomiędzy "obrońcami krzyża" i "agresorami chcącymi przenieść krzyż", tak więc sam osądź czy ma to sens), to nie ma sprawy - mogę przesłuchać dyskusję i ocenić czyje argumenty mnie bardziej przekonały (o ile nie będzie tu presji czasu, typu "zrób to na jutro" :wink: ).

Jeśli chodzi o kategorie, to tak na szybko:

-promowanie nowych gwiazd

-rozrywka

-mistrzowie

-PPV's jako całość

-poziom tygodniówek

-dywizja kobieca

-scenki backstage

-"mikrofonowi czarodzieje"

-"ringowi czarodzieje"

-booking (szeroko pojęty)

-perspektywy na przyszłość w biznesie

-pushowanie właściwych (lub niewłaściwych) osób

-poziom walk

-klimat na galach i PPV's

-wykorzystywanie posiadanego potencjału (np. X-Division w TNA, Dywizja Tag Team w WWE itp.)

-wykorzystywanie pasów jako źródła promocji wrestlerów (służą temu, czy stanowią tylko błyskotki?)

itd

Tak na szybko to tyle.

P.S. Ja N!KO jednak grubo bym się zastanowił, czy warto jeszcze dolewać oliwę do ognia, bo to wszystko tylko zaostrzy spór na forum pomiędzy fanami TNA i WWE (jakby kurwa nie można było być po prostu fanem WRESTLINGU :roll: ), który i tak momentami przybiera żenujący poziom.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wypowiem się może tylko ogólnie o tym pomyśle.

Wydaje mi się, że jest to troszkę przekombinowane. Jury, drużyny, rundy specjalne..? Niespecjalnie mi się to podoba. Wszytko fajnie wygląda na papierze, ale jakby mogło wyjść w praniu to nie wiadomo (i jest cholernie duże prawdopodobieństwo, że mogłoby dojść do jakiejś niepotrzebnej kłótni, a chyba nie taki w tym cel). Bardziej podobałoby mi się po prostu zorganizowanie jakiejś luźnej rozmowy pomiędzy fanami obu federacji, Niko wywoływałby tematy do dyskusji i takie tam, ale bez żadnych rund, jury czy czymś w tym stylu. Attitude Mówi było i jest nieszablonowe i nieprzewidywalne więc wolałbym, by takie zostało. Jak czytałem tego posta to miałem dość mocne skojarzenia z Familiadą i jakimiś teleturniejami tego typu :twisted: .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Prowadzącym powinien być Krzysztof Ibisz, w Jury powinni zasiąść Wojewódzki, Czesław i Sztrasburger. Powinno być pokazane na TVP, TVN, TRWAM, MTV, TVS i Disney XD

48798430952f294e69c1e4.jpg

Jestem za. Mimo, że jestem tutaj nowy, to chciałbym wziąć udział, będąc po stronie WWE. W jaki sposób miała by się debata odbyć(jakiś chat?)

@wykorzystywanie posiadanego potencjału (np. X-Division w TNA, Dywizja Tag Team w WWE itp.)

Dywizja TT w WWE ?

To tylko przenośnia, co nie ?

Bardziej podobałoby mi się po prostu zorganizowanie jakiejś luźnej rozmowy pomiędzy fanami obu federacji, Niko wywoływałby tematy do dyskusji i takie tam, ale bez żadnych rund, jury czy czymś w tym stylu. Attitude Mówi było i jest nieszablonowe i nieprzewidywalne więc wolałbym, by takie zostało.

Rowniez ciakawa propozycja, ktora jest latwiejsza do organizacji, i przy odpowiednim zestawieniu gosci - bezpieczniejsza. Poczytam jeszcze pare dni posty w tym temacie (jesli sie beda pojawiac), i ocenimy w co lepiej "zainwestowac" czas.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Prowadzącym powinien być Krzysztof Ibisz, w Jury powinni zasiąść Wojewódzki, Czesław i Sztrasburger. Powinno być pokazane na TVP, TVN, TRWAM, MTV, TVS i Disney XD

To miało być śmieszne, czy żałosne ?

[ Dodano: 2011-05-27, 22:33 ]

Bardziej podobałoby mi się po prostu zorganizowanie jakiejś luźnej rozmowy pomiędzy fanami obu federacji, Niko wywoływałby tematy do dyskusji i takie tam, ale bez żadnych rund, jury czy czymś w tym stylu. Attitude Mówi było i jest nieszablonowe i nieprzewidywalne więc wolałbym, by takie zostało.

Rowniez ciakawa propozycja, ktora jest latwiejsza do organizacji, i przy odpowiednim zestawieniu gosci - bezpieczniejsza. Poczytam jeszcze pare dni posty w tym temacie (jesli sie beda pojawiac), i ocenimy w co lepiej "zainwestowac" czas.

Ja bym, nie porzucał jednak pierwotnej inicjatywy, może w przyszłości "wyrośnie" z tego wrestlingowa Familiada :)

Jak już pisałem - pomysł jest dobry ale także uważam, że taka sztywna forma jest zbędna. Po prostu zgromadzić po 2, 3 osoby na stronę i przeprowadzić między nimi luźną wymianę zdań o dwóch federacjach. Jeżeli do tego udałoby się zebrać jakaś forumową elitę to myślę, że każdy z przyjemnością by tego posłuchał.

Na takie spotkanie zasilę szeregi ekipy TNA :)

O problemie podsycania "feudu" wspomnianego przez Ravena to dla mnie nie ma problemu z uwagi, że z czytaniem forum u mnie jest kiepsko :)

5199219949eed950a51bb.png

P.S. Ja N!KO jednak grubo bym się zastanowił, czy warto jeszcze dolewać oliwę do ognia, bo to wszystko tylko zaostrzy spór na forum pomiędzy fanami TNA i WWE (jakby kurwa nie można było być po prostu fanem WRESTLINGU ), który i tak momentami przybiera żenujący poziom.

Kolega trafił w sedno. Ja sam też odpowiem, że jestem fanem Main Stream'u i nie oglądam ciągle TNA, czy WWE - jak w danej chwili mam ochotę na TNA to oglądam TNA i odwrotnie. Zresztą ... IMHO te federacje mają inny target, inny styl, inną filozofię wrestlingu, więc nie da się stwierdzić która jest lepsza. To kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. :D

Wiem, że moje zdanie może was nie obchodzić i może niepotrzebnie się wtrąciłem ...

Ja również bym był chętny do wzięcia udziału w tym przedsięwzięciu po stronie WWE

Generalnie - jak już zauważyli Raven i hadaszyszek - dyskusja taka może podsycić spór. Rozumiem jednak pomysł zaprezentowany przez N!KO z dwóch powodów: po pierwsze warto od czasu do czasu proponować forumowiczom coś innego niż standardowe dyskusje z gościem, a po drugie - lepiej taką dyskusję organizować w tej formie (dyskusja na Skype) niż na forum. Dlaczego? Może się mylę ale łatwiej jest jednak o kłótnię, gdy się coś pisze a nie mówi - gdy istnieje możliwość szybszego dojścia do konsensusu, wyprostowania niedomówień i nie ma możliwości 10-krotnego przemyślenia "jak tu się odgryźć oponentowi" przed napisaniem postu.

Ja bym się zastanowił, czy nie wywalić tego pomysłu z jury i po prostu zrobić dyskusji miedzy fanami TNA i WWE o plusach i minusach jednej i drugiej federacji. Osobiście (chociaż TNA oglądam od niedawna) dostrzegam plusy i minusy w obydwu federacjach ale sam chyba bym nie zaryzykował osądu - co jest lepsze, WWE czy TNA (jeżeli kiedyś napisałem post, który sugerowałby coś innego - to pewnie pod wpływem emocji albo po prostu głupoty pisałem). Zacietrzewienie w jakiejś kwestii musiałoby dotyczyć czegoś co wiązałoby się z markowymi sprawami - np. gdyby ktoś próbował mnie przekonać, że Sting jest fajniejszy niż Undertaker.

Nawet jeżeli pozostaniecie przy swojej formie to może obejść się bez jakiś tam nieciekawych utarczek o ile goście tego AM dobrze podejdą do sprawy. Jak zwykle więc wszystko będzie zależało od ludzi.

14453752125651e0a536c69.jpg