Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KSW 16 Wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

omimo, że MT podawane jest jako jego sport bazowy, ale pewnie wiesz lepiej)
A SOKOUDJOU ma judo na bazowy styl i co?

Analogicznie - równie dobrze mógłbyś napisać, że Anderson Silva to chuj a nie czarny pas BJJ, bo 99% swoich walk rozgrywa w stójce. Jednak jak zaszła potrzeba, to Sonnena jakoś potrafił zdusić trójkątem, nie? Tak samo Błachowicz, jak zaszła potrzeba, to powinien poradzić sobie z blokowaniem low kicków, a tego nie zrobił (stąd moje zdziwienie).
Jeżeli w rozmowie o Janku przytaczasz Spidera, to moje gratulacje.

MT Soko > MT Błachowicz

Zdzisiek spod sklepu też wie jak blokować low kicki i co, każdy wie ale nie o to chodzi.

8434236214bec043e1f826.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• SaigeY

10

• Scythe

2

• N!KO

2

Top użytkownicy w tym temacie

Widzę, że rozmowa schodzi na jakiś całkiem inny temat. Ja chciałbym się trochę wypowiedzieć na temat dwóch walk wieczoru. KSW oglądam od niedawna, więc nie znam za bardzo nikogo, nie licząc Pudziana, Khalidov'a i Jurasa.

Przegrana Pudziana z Thompsonem, trochę muszę przyznać mnie zdziwiła. Obejrzałem parę jego walk na YT (Thompsona) i w każdej co widziałem wyłożył się przed czasem, a tu nagle Pudzianowski z nim przegrywa. Jak wiadomo Mariusz nie jest jeszcze zawodnikiem MMA, iwęc nie ma dobrego doświadczenia. Ja jednak myślałem, że siła Pudziana zwycięży z doświadczeniem Thompsona. Jednak tak się nie stało. Zawiodłem się trochę, bo bardzo lubię Pudziana (nie oglądam tańca z gwiazdami :P).

Walka Mameda z Matt'em Lindland spełniła moje oczekiwania co do zwycięzcy. Niestety Mamed zbyt szybko wygrał. On już ma to w zwyczaju chyba :) Oczywiście zwycięstwo było widowiskowe, ale nie było zbyt dożo oglądania "nowego polaka" :)

• Reputacja:   276
  • Urządzenie:  Windows

Jeżeli w rozmowie o Janku przytaczasz Spidera, to moje gratulacje.

Zdzisiek spod sklepu też wie jak blokować low kicki i co, każdy wie ale nie o to chodzi.

Jeżeli w rozmowie o profesjonalnych zawodnikach MMA przytaczasz "Zdziśka spod sklepu" to tym razem moje gratulacje. Wiesz co to analogia (kwestia Silvy)?

To już nie wiem jaki przykład do Ciebie może przemówić... Błachowicz chyba jednak coś kuma w tym MT, czy sądzisz, że ogólnie tajski boks zna tylko z filmów z Van Damm'em? No to brak blokowania low kicków porównałbym do zawodnika ćwiczącego BJJ (obojętnie na jakim poziomie zaawansowania. Nawet zaawansowanym-amatorskim), który obalony - nie stosuje gardy.

Problem w tym, że Błachowicz nawet nie próbował blokować tych low kicków i to jest dla mnie dziwne.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Właśnie to porównanie jest tak samo odpowiednie jak Spidera i chciałem Ci to pokazać.

To już nie wiem jaki przykład do Ciebie może przemówić... Błachowicz chyba jednak coś kuma w tym MT, czy sądzisz, że ogólnie tajski boks zna tylko z filmów z Van Damm'em?
Tak.

Nie próbował bo były dla niego za szybkie i za mocne, tyle.

Nie przesadzałbym z tym MT Soko, o którym piszesz jakby było o 10 poziomów lepsze od tego, prezentowanego przez Błachowicza. Tym bardziej, że Kameruńczyk jakoś nigdy wcześniej nie opierał standardowo (stosował je raczej sporadycznie) strategii walki na low kickach. Poza tym, czy aby to "cudowne dziecko tajskiego boksu" nie zaliczyło ciężkiego KO z rąk takiego wirtuoza stójki jak Minowa? :lol:

Osobiście sądzę, że gdyby doszło do rewanżu, to wynik tym razem poszedłby w drugą stronę i Soko jest spokojnie w zasięgu Błachowicza.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

ym bardziej, że Kameruńczyk jakoś nigdy wcześniej nie opierał standardowo (stosował je raczej sporadycznie) strategii walki na low kickach.

Poza tym, czy aby to "cudowne dziecko tajskiego boksu" nie zaliczyło ciężkiego KO z rąk takiego wirtuoza stójki jak Minowa? :lol:

http://www.mmajudo.net/rameau-thierry-sokoudjou-videos/7-rameau-thierry-sokoudjou-vs-kazuhiro-nakamura

http://www.mma-core.com/videos/_Antonio_Rogerio_Nogueira_vs_Rameau_Thierry_Sokoudj?vid=10001301&tid=100

http://kiwi.kz/watch/kigp24kpeqvg

Pooglądaj trochę walk i pogadamy.

Znasz jeszcze jakieś "nieznane nikomu" walki do obejrzenia, na których mógłbym podszlifować moją wiedzę o MMA? :twisted:

Po tym co piszesz nie wydaje mi się byś oglądał jakiekolwiek walki Sokoudjou więc pozdro.

Na szczęście mam Ciebie i dzięki Twoim linkom mogłem na własne oczy się przekonać co to w ogóle za zawodnik ten Soko i w jaki sposób walczy (kurwa, on jest czarnoskóry! :shock: Kto by pomyślał... :lol: ). Dziękujemy Ci, S.C. Johnson (o ile pamiętasz taką reklamę) :twisted:

P.S. Po tym co Ty piszesz trudno uwierzyć, że wiesz cokolwiek (poza oglądaniem walk z KSW) więcej na temat Błachowicza, więc pozdro.

Skończyły Ci się argumenty to pogrywasz, przykre :( idź liż dupcie redaktorom z mmarocks.

Aha dobrze, że ty wiesz więcej, osiągnięcia i wiedza wywieziona z wiki. :-)

(kurwa, on jest czarnoskóry! :shock: Kto by pomyślał... :lol: ).
udał Ci się żart

Skończyły Ci się argumenty to pogrywasz, przykre

Kilka godzin wczesniej...

Po tym co piszesz nie wydaje mi się byś oglądał jakiekolwiek walki Sokoudjou więc pozdro.

Pooglądaj trochę walk i pogadamy.

Na dobra sprawe, to Ty sie pierwszy odwrociles od dyskusji, i uciekles w dziecinne zagrywki. Normalna wymiana pogladow, jakich powinno byc wiecej tutaj, ale jak maja sie tak konczyc, to zblizamy sie do... tego drugiego forum. Prawda jest, ze Blachowicz dal sie zniszczyc jak totalny amator, ale mam wrazenie, ze w rewanzu wyjdzie z tarcza. Soko jest nieprzewidywalny, i tak jak zaimponowal na KSW 15, moze zawiesc po calosci na 17

50608915156a3743c1fa34.jpg

Panowie, nie mam już moda w tym dziale, ale jednak sugerowałbym, żebyście zaczęli powoli przenosić swoją dyskusję na PW, bo z KSW 16 ona już za wiele wspólnego nie ma.

Swoją drogą, jeden świetny występ Błachowicza nie czyni z niego od razu mocnego faworyta w potencjalnym rewanżu z Soko, ale z pewnością przekonuje trochę, że Janek mógłby tym razem ugrac coś więcej :) Pozdrawiam.

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Na dobra sprawe, to Ty sie pierwszy odwrociles od dyskusji, i uciekles w dziecinne zagrywki. Normalna wymiana pogladow, jakich powinno byc wiecej tutaj, ale jak maja sie tak konczyc, to zblizamy sie do... tego drugiego forum. Prawda jest, ze Blachowicz dal sie zniszczyc jak totalny amator, ale mam wrazenie, ze w rewanzu wyjdzie z tarcza. Soko jest nieprzewidywalny, i tak jak zaimponowal na KSW 15, moze zawiesc po calosci na 17
Wtf? Nie odwróciłem się tylko jak można gadać z kimś do kogo nie docierają żadne argumenty i wpiera coś zupełnie innego niż jest w rzeczywistości. Ale ok, stójka i mt soko jest hujowa, a Janek to drugi Spider, tylko miał ból głowy.

Ok. kończmy tą jałową dyskusję, bo widzę że się zapalasz a kiedy ktoś zaczyna stosować Twoją ośmieszającą taktykę (bo sorry, ale podawanie mi linków do walk Soko uważam za ruch urągający mojej inteligencji. Tym bardziej, że w żadnej z tych walk Kameruńczyk nie zniszczył swojego rywala za pomocą low kicków, ba - nie budował nawet na nich swojego game planu na walkę, tak więc jeśli to miał być Twój as w rękawie żeby mi udowodnić jak mało wiem o Soko, to musisz się trochę bardziej postarać).

Argumenty Ci podałem i to, że Błachowicz osiągał wcześniej sukcesy w MT, ale skoro wywalczone tytuły to dla Ciebie "fart", "słaby poziom mistrzostw", czy "czym tu się jarać skoro to w czasach amatorskich" i nadal twierdzić, ze tajski boks Janka to taka popierdółka, że głupiego low kicka zblokować nie potrafi, robiąc przy okazji z Soko terminatora w MT, który z taką maestrią wyprowadza niskie kopnięcia, że Błachowicz nie nadążał ich blokować i były dla niego zbyt silne do zblokowania - to wybacz, że ciężko mi traktować Cię poważnie.

idź liż dupcie redaktorom z mmarocks.

Widzisz? Właśnie takimi zagraniami z podwórka udowadniasz, że jesteś dzieciak (lub prostak) i gadka z Tobą nie ma sensu. Lizać dupę to możesz swoim kolegom. Chcesz pyszczyć, rób to u siebie pod blokiem.

Swoją drogą, jeden świetny występ Błachowicza nie czyni z niego od razu mocnego faworyta w potencjalnym rewanżu z Soko, ale z pewnością przekonuje trochę, że Janek mógłby tym razem ugrac coś więcej

Też tak uważam. Rewanż może pójść w każdą ze stron. Sądzę jednak, że w pierwszej walce Błachowicz po prostu liczył na inny game plan Soko. Pewnie bardziej przewidywał mocne pięściarskie szarże Kameruńczyka i miał (Jan) w strategii "przetrzymanie/unikanie pierwszych szarży + obalenia". Tymi low kickami Soko zupełnie wybił go z rytmu i zniszczył jak amatora. Po prostu nie zgadzam się z SaigeY'em, że Soko to takie cudowne dziecko w MT, że Błachowicz nie jest w stanie zblokować jego niskich kopnięć.

Jeżeli w rewanżu Kameruńczyk ponownie z pomocą low kicków pokona Błachowicza - odszczekam to w komentach po gali. Na chwilę obecną swojego zdania nie zmieniam i z mojej strony EOT w kwestii "MT Soko vs. MT Błachowicza" :wink:

Raven, daj spokój dzieciakowi, bo ośmiesza się z każdym kolejnym postem :/

Za to "liż dupcie" dałbym chłopcu odpocząć na parę dni od forum, ale nie będę rozdawał ostrzeżeń, skoro bywam tu "od wielkiego dzwonu" (poza tym nie wiem, czy Razor i Koper by pozwolili ;) ).

Co do samej gali - nie oglądałem całości na żywo, miałem popijawę w Sierakowie pod Poznaniem z ekipą ze studiów. Nie o samym KSW 16 tu napiszę, ale o "polskiej świadomości MMA". Otóż w czasie popijawy wkręciliśmy się na jakieś duże (+/- 1000 osób) party. Nagle, przy którymś z ognisk, krzyk: "Pudzian walczy!". I 200 chłopa leci do hotelowego pubu, patrzeć, jak Maniek obrywa. Oczywiście - sami "znawcy". I okrzyki "jedziesz z angielską kurwą!". Po odklepaniu czerwonego Mario zbiorowe "eeeeeee", i w sali, na walkę wieczoru, zostaje 5-10 osób... Tyle o MMA przeciętnie wie się w Polsce.

Nic więc dziwnego, że ktoś, kto obejrzał parę walk więcej, może w gronie swoich znajomych uchodzić za speca, bo widział na YT 3 walki Soko - w królestwie ślepców jednooki królem, czasem jednak warto mu uświadomić, że to tylko 50% ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
        • Lubię to
      • 115 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 018 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 883 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Caribbean Cool
      gunther Viking raiders Fenix Jade Fatu Charlotte Roman Iivy Logan Dominik Drew Tba Cody
    • Maxiu
      Night 1 1. Jey 2. The New Day 3. Rey 4. Naomi 5. Fatu 6. Tiffy 7. Seth   Night 2 1. Iyo 2. Liv Raquel 3. Logan 4. Dominik 5. Priest 6. TBA 7. Cena
    • KyRenLo
      WWE has announced that they have acquired AAA:
    • Attitude
      WWE zaskoczyło podczas Countdown do pierwszej nocy WrestleManii 41 i ogłosiło przejęcie meksykańskiej organizacji AAA. Co więcej, będziemy mieli szybko już pierwsze efekty. 7 czerwca dojdzie do gali Worlds Collide, gdzie dojdzie do konfrontacji gwiazd NXT i AAA. To wszystko pokrywa się z niedawnymi zapowiedziami Triple H'a, że WWE będzie chciało ambitniej wejść na rynek Ameryki Południowej.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • Attitude
      Za nami najważniejsza gala dla NXT w ciągu roku - Stand&Deliver 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. W trakcie Countdown zobaczyliśmy jeden pojedynek. Gigi Dolin i Tatum Paxley wyszły zwycięsko z Fatal 4-Way Matchu o miano pretendentek do pasów tag team. W walce brały jeszcze udział Cora Jade i Roxanne Perez, Fatal Influence (Fallon Henley i Jacy Jayne) oraz Meta-Four (Jakara Jackson i Lash Legend). Link do filmu Na otwarcie głównej części Ricky Saints pokonał Ethana Page'a i zatrzymał NXT North American Championship. Link do filmu Hank i Tank po świetnej walce pokonali Axioma i Nathana Frazera, odbierając im tytuły tag team. Tym samym przerwali długie panowanie Fraxiom, które trwało od No Mercy 2024, czyli dokładnie 230 dni. Link do filmu Zgodnie z zapowiedziami Ladder Match wyłonił nową NXT Women's North American Champion. Sol Ruca sięgnęła po pas, a w pojedynku brały udział jeszcze: Izzi Dame, Kelani Jordan, Lola Vice, Thea Hail i Zaria. Link do filmu Link do filmu DarkState pokonali The D'Angelo Family. W kluczowym momencie Channing Lorenzo odwrócił się od Tony'ego D'Angelo, wymierzając mu low blow. Link do filmu Stephanie Vaquer obroniła mistrzostwo kobiet po Fatal 4-Way Matchu z Giulią, Jaidą Parker i Jordynne Grace. Link do filmu Znakomity poziom trzymał main event - Triple Threat o mistrzostwo NXT. Ostatecznie Oba Femi nadal jest mistrzem po zwycięstwie nad Trickiem Williamsem i Je'Vonem Evansem.Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
  • Dodaj nową pozycję...