Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Znany przeciwnik Sugiury, Dick Togo Retirement Show, SMASH.1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Tokyo Sports zapowiedziało, że kolejnym przeciwnikiem Takashiego Sugiury w walce o GHC Heavyweight Championship będzie Takeshi Morishima, który był już mistrzem NOAH. Walka odbędzie się prawdopodobnie na przełomie czerwca i lipca.

Znana jest już kompletna karta na nadchodzące show DDT, na którym karierę zakończy iko...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-znany-przeciwnik-sugiury-dick-togo-retirement.html
https://forum.wrestling.pl/topic/25116-znany-przeciwnik-sugiury-dick-togo-retirement-show-smash1/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Milos

2

• Euz

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

I tak spekulacje na czwfans zostały ucięte. Mówiło się o trzecim meczu z Go Shiozakim, a także o pojedynku z wegetującym ostatnio w midcardzie Kensuke Sasakim. Ostatecznie padło na Morishimę, którym moim zdaniem jest w tej chwili najodpowiedniejszą osobą do przerwania reignu Sugiury. Były ROH World Champion nigdy nie schodził poniżej bardzo dobrego poziomu (co obecnemu GHC Champowi się zdarza, a jakże), a na dodatek jego forma wyraźnie zwyżkuje. Zmiana mistrza wydaje się tym bardziej możliwa, że ewentualna porażka Takeshiego oznaczałaby dla niego dłuugą rozłąkę z głównym tytułem. Ich walka na ostatnim show w Nippon Budokan była niezwykle wyrównana i nic mi nie ujęła. Jednak druga przegrana nie zostawiałby by już złudzeń co do supremacji niegdysiejszego zawodnika dywizji Jr. Heavyweight. Oficjele NOAH zapewne zdają sobie z tego sprawa. Jak również z tego, że niemal każda obrona pasa przez Sugiurę cieszy się mniejszym zainteresowaniem fanów. Jakby to powiedział pewien znany polski wieszcz: "Tak dłużej być nie będzie".
https://forum.wrestling.pl/topic/25116-znany-przeciwnik-sugiury-dick-togo-retirement-show-smash1/#findComment-235485

• Reputacja:   0

Mnie ciekawi dlaczego Kensuke Sasaki jeszcze nie dostał shota. Nie byłem wielkim zwolennikiem jego poprzedniego runu z GHC Title... ale patrząc obiektywnie, to obecnie chyba każdy mu może czyścić buty - i Morishima, którego Yuji Hino ośmieszał na gali sylwestrowej i powracający Akiyama czy nawet jakiś taki nijaki Go Shiozaki. Kenske zrobi świętną walkę z każdym - od Takumy Sano po Kente Kobashiego.
https://forum.wrestling.pl/topic/25116-znany-przeciwnik-sugiury-dick-togo-retirement-show-smash1/#findComment-235499

• Reputacja:   2

Dobrze, że wspomniałeś o Takumie Sano. Jego walkę z Kensuke na początku roku oceniłem na ****, zaś blisko tego ratingu znajdowały się nieraz jego starcia tag teamowe w drużynie z Takayamą. Natomiast jeśli mowa o tytułach singlowych, to Takuma niestety nie jest drawem na nic więcej niż Hardcore Openweight Championship. Niemniej będąc w takiej formie mógłby znowu dostać shota na jeden z najważniejszych pasów Japonii (ostatnio zdarzyło mu się w 2007 roku, kiedy to wraz Misawą w main evencie zgromadzili 15 tys. widzów w Nippon Budokanie). Na pewno jego styl zagrałby z Sugiurą, ale żywię szczere nadzieje, że jego ewentualny shot zostały jednak wykorzystany w pojedynku z nowym champem.

Co do Kensuke zaś, to wydaje mi się, że jego kariera powoli zmierza ku końcowi. Od dłuższego czasu jego rola ogranicza się do promowania takich zapaśników jak Okita, Miyahara czy Kajiwara. Owszem, to nawet zwiększałoby szanse na tytuł, gdyż japońskiego federacje uwielbiają wynagradzać w ten sposób odchodzących main eventerów, co niewymownie mnie irytuje np. w przypadku Dicka Togo. Mimo to jednak liczę na nową gwiazdę - Morishimę, Shiozakiego czy nawet Taniguchiego. NOAH musi wypromować swe młode talenty, gdyż legendy złotej ery AJPW lat 90 powoli przechodzą do historii. A jak pokazują statystyki, ci znękani życiem czterdziestolatkowie wciąż sprzedają się o wiele lepiej niż ich potencjalni następcy.

https://forum.wrestling.pl/topic/25116-znany-przeciwnik-sugiury-dick-togo-retirement-show-smash1/#findComment-235531