Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z racji tego że sporty walki cieszą się coraz większą popularnością w Polsce postanowiłem założyć ten temat.

Parę słów odnośnie jutrzejszej gali KSW 16 i gali boksu.

Na jutrzejszej gali KSW głownie zwrócę uwagę na walkę Mameda z Mattem Lindlandem. W weekend to tylko ona przykuje moje oko, no może jeszcze Pudziana. U mnie jutro będzie gościł boks w TV. Najpierw walka Roya Jonesa Jr. z Denisem Lebiedevem, a następnie walka Aleksa Kuziemskiego z Cleverlym o pas mistrza świata federacji WBO w wadze półciężkiej. A późnej nocy Bernard Hopkins da z siebie wszystko aby zostać najstarszym mistrzem świata w historii. Jean Pascal jest jego przeciwnikiem, walka odbywać się będzie o pas federacji WBC podobnie jak w pierwszej walce w wadze półciężkiej. Warto dodać że zawodnicy spotkają się po raz drugi. Pierwsze ich starcie zakończyło się remisem, co mogło zszokować co niektórych. Jak dla mnie z tamtego pojedynku zwycięsko wyszedl Bernard no ale... Uważam że walka bedzie warta zerwania nocy.

Powrócę jeszcze do KSW.

W walce Mariusza jak zwykle ciężko coś powiedzieć. Thompson z ogromnym doświadczeniem, no ale co tu dużo mówić jest daremny. Warto również dodać że przeciwnik Pudziana na jutrzejszej gali przegrał z przeciwnikiem Pudziana (podajże KSW14) Kawaguchim.

Według mojego przeczucia walka będzie wyglądać następująco, obaj panowie walą się po mordach przez około minutę, później obejmują się w parterze aby złapać oddech i potrwa to do końca rundy. W typerze zagłosowałem na Pudziana, no ale jak już mówiłem wszystko jest możliwe.

https://forum.wrestling.pl/topic/25103-sporty-walki/

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

1

• SaigeY

1

• josser

1

• chudinho94

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pudzian go rozniesie. Thomston był dobry teraz jest taki jak... eee nie wiem jak kto. Ale wiem że pudzian łatwo skury nie sprzeda :D
https://forum.wrestling.pl/topic/25103-sporty-walki/#findComment-235073

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Warto również dodać że przeciwnik Pudziana na jutrzejszej gali przegrał z przeciwnikiem Pudziana (podajże KSW14) Kawaguchim.

Gdyby walka potrwała 3 rundy to stawiam, że Mario też by dostał w dupę z Kawaguchim. Najlepsze jest to, że Japończyk był zajebiście zdziwiony kiedy po dwóch rundach zakończono walkę (ponoć "Guczi" myślał, że pojedynek jest - jak w każdym normalnym kraju - na dystansie 3 rund. Naiwniak... nie zauważył, że Pudzian nie ma na plecach butli z tlenem? :twisted: )

https://forum.wrestling.pl/topic/25103-sporty-walki/#findComment-235093

• 3 lata później...

Bardzo zawiodłem się na walce Adamek vs Szpilka. Skoro Szpilka jest nadzieją polskiego boksu w wadze ciężkiej to się pewnie nie doczekamy mistrzostwa świata. Chłopak praktycznie cały czas trzyma nisko ręce i kondycyjnie nie wytrzymuje walki, co było widać chyba w 8 rundzie. Jeśli chodzi o Adamka to mam do niego wielki szacunek za walki w kategorii junior ciężkiej, ale dzisiaj zupełnie brakowało mu jego głównego atutu czyli szybkości. Widać było w tej walce jego większe doświadczenie i przewagę psychiczną, ale właśnie ten mankament przesądził o jego porażce. Szkoda, że nie zdecydował się walczyć bardziej agresywnie i próbować nokautu, bo mimo że rzadziej trafiał to miałem wrażenie, że ma mocniejsze ciosy, co było widać po reakcjach Szpilki po ich przyjęciu. Walka była bardzo wolna i pewnie dlatego bardzo nudna. Nie mam nic do Szpilki, ale nie podoba mi się to że promują go w stylu murzyńskich(afroamerykańskich dla poprawnych politycznie) bokserów. Dużo gada przed walką, cwaniakuje i na koniec ujęcia jak jego rodzinka i narzeczona płaczą. Pytanie z jakiego powodu? Przecież nie wrócił z wojny w Korei czy Wietnamu. A no przecież dostał bonus 100 tys za wygranie walki(jeśli się nie mylę). Jeśli chodzi o Adamka to nie widzę dla niego przyszłości. Jest już chyba w takim wieku, że sił fizycznych mu raczej nie przybędzie. Powinien jeszcze stoczyć kilka walk i zakończyć udaną karierę. Co do Szpilki to obawiam się że uderzy mu woda sodowa do głowy i będzie chciał walczyć już teraz z jakimś lepszym bokserem, który pokaże mu miejsce w szeregu.
https://forum.wrestling.pl/topic/25103-sporty-walki/#findComment-367506

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...