Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z racji tego że sporty walki cieszą się coraz większą popularnością w Polsce postanowiłem założyć ten temat.

Parę słów odnośnie jutrzejszej gali KSW 16 i gali boksu.

Na jutrzejszej gali KSW głownie zwrócę uwagę na walkę Mameda z Mattem Lindlandem. W weekend to tylko ona przykuje moje oko, no może jeszcze Pudziana. U mnie jutro będzie gościł boks w TV. Najpierw walka Roya Jonesa Jr. z Denisem Lebiedevem, a następnie walka Aleksa Kuziemskiego z Cleverlym o pas mistrza świata federacji WBO w wadze półciężkiej. A późnej nocy Bernard Hopkins da z siebie wszystko aby zostać najstarszym mistrzem świata w historii. Jean Pascal jest jego przeciwnikiem, walka odbywać się będzie o pas federacji WBC podobnie jak w pierwszej walce w wadze półciężkiej. Warto dodać że zawodnicy spotkają się po raz drugi. Pierwsze ich starcie zakończyło się remisem, co mogło zszokować co niektórych. Jak dla mnie z tamtego pojedynku zwycięsko wyszedl Bernard no ale... Uważam że walka bedzie warta zerwania nocy.

Powrócę jeszcze do KSW.

W walce Mariusza jak zwykle ciężko coś powiedzieć. Thompson z ogromnym doświadczeniem, no ale co tu dużo mówić jest daremny. Warto również dodać że przeciwnik Pudziana na jutrzejszej gali przegrał z przeciwnikiem Pudziana (podajże KSW14) Kawaguchim.

Według mojego przeczucia walka będzie wyglądać następująco, obaj panowie walą się po mordach przez około minutę, później obejmują się w parterze aby złapać oddech i potrwa to do końca rundy. W typerze zagłosowałem na Pudziana, no ale jak już mówiłem wszystko jest możliwe.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SaigeY

1

• josser

1

• chudinho94

1

• Captain Jerry

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pudzian go rozniesie. Thomston był dobry teraz jest taki jak... eee nie wiem jak kto. Ale wiem że pudzian łatwo skury nie sprzeda :D
11.11.2011 ERGO ARENA!!!! ŚLĄSK ZGŁASZAĆ SIĘ!!!!!!

18992563784dd68bd1cc988.jpg

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

Warto również dodać że przeciwnik Pudziana na jutrzejszej gali przegrał z przeciwnikiem Pudziana (podajże KSW14) Kawaguchim.

Gdyby walka potrwała 3 rundy to stawiam, że Mario też by dostał w dupę z Kawaguchim. Najlepsze jest to, że Japończyk był zajebiście zdziwiony kiedy po dwóch rundach zakończono walkę (ponoć "Guczi" myślał, że pojedynek jest - jak w każdym normalnym kraju - na dystansie 3 rund. Naiwniak... nie zauważył, że Pudzian nie ma na plecach butli z tlenem? :twisted: )

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 3 lata później...

Bardzo zawiodłem się na walce Adamek vs Szpilka. Skoro Szpilka jest nadzieją polskiego boksu w wadze ciężkiej to się pewnie nie doczekamy mistrzostwa świata. Chłopak praktycznie cały czas trzyma nisko ręce i kondycyjnie nie wytrzymuje walki, co było widać chyba w 8 rundzie. Jeśli chodzi o Adamka to mam do niego wielki szacunek za walki w kategorii junior ciężkiej, ale dzisiaj zupełnie brakowało mu jego głównego atutu czyli szybkości. Widać było w tej walce jego większe doświadczenie i przewagę psychiczną, ale właśnie ten mankament przesądził o jego porażce. Szkoda, że nie zdecydował się walczyć bardziej agresywnie i próbować nokautu, bo mimo że rzadziej trafiał to miałem wrażenie, że ma mocniejsze ciosy, co było widać po reakcjach Szpilki po ich przyjęciu. Walka była bardzo wolna i pewnie dlatego bardzo nudna. Nie mam nic do Szpilki, ale nie podoba mi się to że promują go w stylu murzyńskich(afroamerykańskich dla poprawnych politycznie) bokserów. Dużo gada przed walką, cwaniakuje i na koniec ujęcia jak jego rodzinka i narzeczona płaczą. Pytanie z jakiego powodu? Przecież nie wrócił z wojny w Korei czy Wietnamu. A no przecież dostał bonus 100 tys za wygranie walki(jeśli się nie mylę). Jeśli chodzi o Adamka to nie widzę dla niego przyszłości. Jest już chyba w takim wieku, że sił fizycznych mu raczej nie przybędzie. Powinien jeszcze stoczyć kilka walk i zakończyć udaną karierę. Co do Szpilki to obawiam się że uderzy mu woda sodowa do głowy i będzie chciał walczyć już teraz z jakimś lepszym bokserem, który pokaże mu miejsce w szeregu.
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• PpW
      Po raz pierwszy ever - Gabriel Queen kontra Robert Star, na Mystic Festival 2025 🔥🔥🔥 "Polski Ogier" powracający do rodzinnego Trójmiasta pod sztandarem Ewenementu - tego pewnie nie było na Twojej wrestlingowej karcie Bingo na 2025, a jednak! 🤯 Czy ulubieniec publiki, Gabriel Queen poradzi sobie z kolosem z Gdyni na jego terenie? Przekonamy się już 5 Czerwca na More Brutal Than Metal 🔥🤟 Przeczytaj na fanpage.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 12 Data: 29.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Joetsu, Niigata, Japan Arena: Region Plaza Joetsu Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #95 Data: 28.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: El Paso County Coliseum Format: Taped Data emisji: 31.05.2025 Platforma: TNT Komentarz: Tony Schiavone, Nigel McGuinness & Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: ROH on HonorClub #118 Data: 29.05.2025 Federacja: Ring Of Honor Typ: Online Stream Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: ROHWrestling.com Komentarz: Caprice Coleman & Ian Riccaboni Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Ring of Honor - dyskusja ogólna All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
    • PTW
      Vincent Caravaggio PTW i Starboy Nano Lopez znają się doskonale, choć dość dawno nie mieli okazji pogadać w cztery oczy. Jeśli wierzyć temu nagraniu, to raczej jeszcze dużo wody upłynie, zanim taką rozmowę podejmą :) Na nagraniu widzimy sporo nowych twarzy, ciekawe którzy z nich będą w przyszłości świadczyć o sile PTW i całego polskiego pro wrestlingu? :) Wpadajcie na galę w najbliższą sobotę, będzie szoł! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...