Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak zapewne wywnioskowaliście z nazwy tematu, akcja będzie działa się w 2012 roku. Dlaczego? Łatwiej mi będzie rozplanować całość. Jesteśmy po TLC 2011 i federację czekają zmiany, ważne zmiany. Jakie? Dowiecie się czytając to diary. Z tych które już wprowadziłem, to przywrócenie starych pasów, Cruiserweight (sporo jest cruiserów, którzy nie mają czasu, a mogliby powalczyć o ten pas) i Hardcore (głównie dlatego, że mają nastać bardziej hardkorowe czasy). Zastanawiałem się jeszcze nad European, ale byłoby tego za dużo. Roster jest taki jak po drafcie 2011. Porobiłem też nieco nowych tag teamów.

Roster

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTy75OwBtihUyFhtBqMw9ShzUca6QHmJG-4NLtHVi2U8u6N28A-

Alberto del Rio - WWE Champion

Alex Riley

Big Show

Chris Masters

CM Punk - Tag Team Champion

Curt Hawkins

David Hart Smith

David Otunga

Dolph Ziggler

Drew McIntyre - US Champion

Evan Bourne

Goldust

Jack Swagger

John Cena

John Morrison

JTG

Kofi Kingston - Tag Team Champion

Mason Ryan

Michael McGillicuty

The Miz

Primo

Rey Mysterio - Cruiserweight Champion

R-Truth

Santino Marella

Skip Sheffield

Triple H

Tyler Reks

Vladimir Kozlov

Zack Ryder

Tag Teamy :

Evan Bourne & Sin Cara

Kofi Kingston & CM Punk - Tag Team Champions

Curt Hawkins & Zack Ryder

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ5KZduCh5cF98U0TL2BoUkMsTxr_Re_668aIPi22pLWO2Z3F0CUQ

Brodus Clay

Chavo Guerrero

Chris Jericho

Christian - World Heavyweight Champion

Cody Rhodes

Daniel Bryan

Ezekiel Jackson

The Great Khali

Heath Slater

Jey Uso

Jimmy Uso

Justin Gabriel

Kane

Mark Henry

Randy Orton

Sheamus - Hardcore Champion

Sin Cara

Ted DiBiase - Intercontinental Champion

Trent Barreta

Tyson Kidd

Undertaker

Wade Barrett

William Regal

Yoshi Tatsu

Tag Teamy :

Daniel Bryan & Justin Gabriel

The Legacy (Ted DiBiase & Cody Rhodes)

Tyson Kidd & Alex Riley

Mistrzowie :

WWE Championship

Roster : RAW

Obecny mistrz : Alberto del Rio

Data i gala zdobycia : 18 grudnia 2011r - TLC

Poprzedni mistrz : Jack Swagger

World Heavyweight Championship

Roster : SmackDown!

Obecny mistrz : Christian

Data i gala zdobycia : 14 sierpnia 2011r - SummerSlam

Poprzedni mistrz : Chris Jericho

Intercontinental Championship

Roster : SmackDown!

Obecny mistrz : Ted DiBiase

Poprzedni mistrz : Mark Henry

United States Championship

Roster : RAW

Obecny mistrz : Drew McIntyre

Data i gala zdobycia : 2 październik 2011r - Hell in a Cell

Poprzedni mistrz : Evan Bourne

Tag Team Championship

Roster : międzybrandowy

Obecni mistrzowie : CM Punk & Kofi Kingston

Data i gala zdobycia : 20 listopad 2011r - Survivor Series

Poprzedni mistrzowie : Justin Gabriel & Daniel Bryan

Cruiserweight Championship

Obecny mistrz : Rey Mysterio

Poprzedni mistrz : Sin Cara

Hardcore Championship

Obecny mistrz : Sheamus

Data i gala zdobycia : 20 listopad 2011r - Survivor Series

Poprzedni mistrz : Big Show

------------------------

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8CyESrZjKPHFd8aDt5-1N-3WcuK6I8-kjJBMkrkRRxWIPP8_TFg

Monday Night RAW

02.01.2012

Zaczynamy pierwsze RAW w nowym roku! Na początek jednak przypomnienie wydarzeń z TLC, dotyczących brandu RAW.

- Alberto del Rio pokonuje Jacka Swaggera w Ladder Matchu i zostaje po raz pierwszy w swojej karierze WWE Championem

- Drew McIntyre skutecznie broni pasa Stanów Zjednoczonych pokonując Johna Morrisona

- Tag Team Championi CM Punk & Kofi Kingston wygrywają Tables Match o pasy Tag Team z Justinem Gabrielem & Danielem Bryanem

- Rey Mysterio zdobywa pas Cruiserweight pokonując Sin Carę

- Hardcore Champion Sheamus pokonuje Kane'a w Three Stages of Hell Matchu (Chair, Tables, Ladder) i broni pasa

- John Cena w Chair Matchu pokonuje R-Trutha

--------------------

W ringu już jest John Cena! Bierze do ręki mikrofon, ale wcześniej na titatronie pojawia się kadr z TLC, gdzie John wykonuje poteżny chairshot w głowę Truthowi, a ten zalewa się krwią. Po tej akcji Truth zostaje przypięty.

John Cena : Jak widzicie na TLC pokonałem R-Trutha w Chair Matchu i pokazałem, że zwycięstwo jego drużyny na Survivor Series było czystym przypadkiem. Skoro już się jego pozbyłem, czas zająć się następnym celem, pasem WWE Championship. Nie miałem go już od dawna. Dobrze wiecie, że zbliża się największa gala roku, WrestleMania. Powinienem na niej ...

Cenie przerywa muzyka Alberto del Rio, obecnego mistrza WWE.

Alberto del Rio : John, widzę, że bardzo chcesz dostać walkę o pas (Cena skinął głową) ... nic z tego! Nie jesteś na wystarczającym poziomie, żeby ze mną walczyć. Nikt nie jest tutaj na takim poziomie, żeby móc mnie pokonać.

Rozbrzmiewa muzyka Jacka Swaggera i on sam pojawia się na arenie.

Jack Swagger : Alberto! To, że odebrałeś mi mój pas nie znaczy, że jesteś najlepszy. Mam rewanż i mogę go wykorzystać w każdej chwili, nawet teraz!

Alberto del Rio : Czyli dzisiaj, zmierzysz się ze mną o mój pas? Chętnię cię załatwię.

Obaj spojrzeli sobie w oczy i już miało przejść do czynów, gdy nagle słyszymy ''No chance in hell''! Vince McMahon pojawia się na arenie.

Vince McMahon : Widzę, że do porozumienia nie dojdziecie. Dzisiaj odbędzie się pojedynek o miano pretendenta do WWE Championship na najbliższym Royal Rumble, pomiędzy Johnem Ceną, a Jackiem Swaggerem! Natomiast Alberto del Rio zmierzy się w non-title matchu z Johnem Morrisonem! To tyle jeśli chodzi o was. Zaś na przyszłym RAW w naszej federacji zajdą zmiany, ale o co chodzi dowiecie się za tydzień.

Ponownie rozbrzmiał theme prezesa i nastąpiła przerwa reklamowa.

------------------------

Match #1 : Non-title : US Champion Drew McIntyre vs Cruiserweight Champion Rey Mysterio

Walka rozpoczęła się bardzo szybko i Rey miał przewagę nad Drew, wykonując dropkick. Próba Irish Whipu została skontrowana przez Szkota. US Champion zaczął obijać rywala, ale nie trafia z szarżą w rogu. Cruiserweight Champion wykonuje Sunset Flip z narożnika. 1 ... 2 ... kickout! Mysterio wstaje i chwyta rywala za nogę, ale błyskawicznie zostaje odepchnięty na liny, jednak wykonuje missile dropkick na rywalu. Meksykanin wchodzi na narożnik ... moonsault! Ale nietrafiony! Drew kładzie rękę na rywalu. 1 ... 2 ... kickout! McIntyre podnosi rywala i szykuje się pod DDT. Mysterio jednak podcina Szkota wysyłając go na liny ... 619! Drew jeszcze stoi, ale otrzymuje Seated Senton. 1 ... 2 ... 3! Cruiserweight Champion górą.

Winner : Cruiserweight Champion Rey Mysterio

Świętowanie Reya przerywa muzyka byłego Cruiserweight Championa Sin Cary. Ten pojawia się na rampie z mikrofonem i mówi coś do Mysterio po Meksykańsku. Michael Cole po chwili przetłumaczył nam, że za tydzień odbędzie się walka o Cruiserweight Championship między Sin Carą, a Reyem Mysterio w stypulacji 2 out 3 falls!

--------------------------

Match #2 : Non-title : Tag Team Champions CM Punk & Kofi Kingston vs Big Show & Sin Cara

Zaczęli Kofi i Sin. Kingston sprowadził rywala do swojego narożnik i zmienił się z CM Punkiem.

TOUCH!

Punk wykonał irish whip i próbował back body dropu, ale zamiast tego mamy sunset flip od Meksykanina. 1 ... 2 ... kickout. Zamaskowany zawodnik chciał podbiec do Big Showa, ale został złapany za nogę przez Punka. CM szybko podniósł rywala i wykonał kilka kopnięć, a następnie DDT, po którym zmienił się z Kofim.

TOUCH!

Kingston odbił się od lin i wykonał springboard leg drop. 1 ... 2 .... kickout! Jamajczyk próbował dołożyć Boom Drop, ale został złapany przez Big Showa i zatrzymany. Obaj zaczynają się kłócić, a Sin Cara wykonuje roll up! 1 ... 2 ... kickout! Zamaskowany zawodnik błyskawicznie wyskoczył i zmienił się z Showem.

TOUCH!

World Largest Athlete szybko otrzymał dropkick i wylądował w swoim narożniku. Po chwili jednak skontrował irish whip i pchnął Jamajczyka w przeciwny narożnik, ale ten na niego wskoczył i wykonał crossbody! 1 ... 2 ... kickout! Kofi wypadł z ringu. Show próbował z niego wyjść, ale otrzymał kilka ciosów i drugie crossbody! 1 ... 2 ... kickout! Kofi okopał Showa i dołożył Boom Drop, a następnie zmienił się z Punkiem.

TOUCH!

Straight Edge Warrior poczekał, aż były Hardcore Champion się podniesie i wymierzył mu roundhouse kick! Mógł on już przypinać, ale Sin Cara błyskawicznie wymierzył mu hurricanranę wyrzucając z ringu! Do ringu wszedł także Kofi i wymierzył dropkick Meksykaninowi, a następnie wyrzucił go z ringu clotheslinem. Punk zdążył się pozbierać, wszedł do ringu i przeszedł do przypięcia. 1 ... 2 ... 3!

Winner : Tag Team Champions CM Punk & Kofi Kingston

Zadowoleni Tag Team Champowie wznieśli swoje tytuły i otrzymali mikrofony.

CM Punk : Jak wszyscy dobrze widzicie, nie ma na nas mocnych. Nie ważne kto będzie z nami walczył i tak to my wygramy. Te tytuły będą w naszych rękach, aż do końca naszych karier. Nie ma kogoś na tyle mocnego, żeby dał radę nas pokonać.

Kofi Kingston : O tak, masz rację Punk. Nikt się nie może z nami równać. Ostatnio rozmawialiśmy z Teddym Longiem i powiedział nam, że będziemy bronić naszych tytułów na Royal Rumble. Teddy, co z tego? I tak wygramy.

CM Punk : Czas w którym panowali tutaj alkoholicy, palacze czy narkomani już się skończył. Teraz panuje tu Straight Edge. To nie tylko zasady życia. To siła, dzięki której jesteśmy mistrzami Tag Teamów, a wkrótce to my będziemy dzielić i rządzić w WWE.

---------------------------

Następuje promo Royal Rumble, w którym jest mowa o trzydziestu wrestlerach, którzy będą walczyć o przetrwanie i chwałę.

----------------------------

Match #3 : Non-title : WWE Champion Alberto del Rio vs John Morrison

Zaczęło się od klinczu, w którym przeważał Rio. WWE Champion pchnął rywala w narożnik, ale otrzymał mocne kopnięcie. Morrison wykonuje irish whip i po chwili otrzymuje big boot. Arystokrata wchodzi na narożnik i wykonuje sunset flip. 1 ... 2 .... kickout. Obaj podnoszą się i JoMo wymierza dropkick, jednocześnie posyłając rywala na liny. Próba ataku z rozpędu, ale mamy back body drop od WWE Championa. John ląduje na krawędzi ringu i zaciąga głowę rywala o liny. Morrison jeszcze dokłada moonsault. 1 ... 2 ... 2 count! Shaman of Sexy przeciąga rywala do narożnika, ale mamy roll up! 1 ... 2 ... 2 count! Alberto chwyta rywala za rękę i zakłada armbar. John jednak dotyka nogą liny. Obaj wstają i Meksykanin częstuje rywala ciosem w twarz, a następnie wykonuje german suplex. Morrison otrzymuje jeszcze enzuigiri. 1 ... 2 ... kickout! Rio zakłada Cross Armbreaker i Morrison szybko odklepuje.

Winner : WWE Champion Alberto del Rio

Po walce Rio jeszcze trzymał chwilę rywala w submissionie. Morrison zmuszony był opuścić halę na noszach.

-----------------------------

Main Event : No #1 Contender for WWE Championship at Royal Rumble : John Cena vs Jack Swagger

Zwycięzca tego pojedynku zmierzy się z Albertem del Rio na Royal Rumble. Cena zaczyna serią ciosów i wykonuje irish whip, ale zostaje powalony shoulder blockiem. Swagger pchnie jeszcze rywala w narożnik i wykonuje mu belly to belly overhead suplex. Próba zapięcia Ankle Locku, jednak Swagger zostaje posłany na liny i podcięty ... STF! Jack jednak doczołguje się do lin. Cena błyskawicznie wstaje i wykonuje shoulder tackle, jednak za drugim razem nie trafia i zostaje wyrzucony z ringu. Swagger wchodzi na narożnik, ale Cena nie pozwala mu z niego skoczyć i dokłada bulldog z narożnika! 1 ... 2 ... kickout! John wynosi rywala pod AA, jednak mamy kontrę i Gutwrench Powerbomb! Cena jednak ląduje na nogi i wymierza kopnięcie oraz facebuster rywalowi. Ulubieniec publiczności wchodzi na narożnik i wykonuje swój leg drop z niego! Mamy wyniesienie pod Attitude Adjusment, ale Swagger kontruje i wykonuje Powerslam i po chwili Gutwrench Powerbomb! 1 ... 2 ... 3! Jack Swagger vs Alberto del Rio na Royal Rumble! Cena musi się zadowolić Royal Rumble Matchem.

Winner and No #1 Contender for WWE Championship at Royal Rumble : Jack Swagger

Po walce rozbrzmiała muzyka Alberto del Rio, który wszedł ze swoim pasem do ringu i rozpoczęła się bójka! W porę jednak obu rywali rozdzielili sędziowie. WWE Champion wzniósł swój pas w górę i uśmiechnął się w swoim stylu do Swaggera, jakby chciał mu przekazać, że łatwo pasa nie odda.

-------------------------------

Podsumowanie :

- segment z Albertem del Rio, Johnem Ceną i Jackiem Swaggerem

- Cruiserweight Champion Rey Mysterio d. US Champion Jack Swagger

- Tag Team Champions CM Punk & Kofi Kingston d. Big Show & Sin Cara

- speech Tag Team Championów

- WWE Champion Alberto del Rio d. John Morrison

- Jack Swagger d. John Cena

Karta na Royal Rumble :

WWE Championship : Alberto del Rio © vs Jack Swagger

30-man Royal Rumble Match

Edytowane przez Lukasbn
Zapraszam do mojego diary.
  • Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lukasbn

5

• RealAmerican

1

• Posi

1

• Lemmy

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nooo! Naprawdę ciekawie :) Walki dobre, trochę więcej backstage'u by się przydało. Feudy to się z czasem rozwiną, w końcu to nowe diary :P

Po tytule już się bałem, że kolejny będzie o końcu świata gadał, ale spoko :P

Czekam na następne i zapraszam do mnie

2763850344fa2e7aa55ab8.jpg

• 2 tygodnie później...

Wow,twój "pamiętnik" zapowiada sie naprawdę świetnie,a to dopiero pierwsza gala! Uwierz mi,to RAW było doskonałe i czekam na następną galę.
"Hey,Colt Cabana! How are you doing?"~Philip Jack Brooks

Trochę mało tego co najbardziej lubię, czyli wszystkiego poza walkami :D Mimo tego gala mi się podobała i zanosi się, że na forum pojawiło się kolejne dobre Diary.
  • 3 tygodnie później...

Dzięki za pochlebne opinie. Miałem mały zastój w twórczości. Koniec roku szkolnego, trzeba było trochę się pouczyć, żeby podciągnąć oceny. Ale teraz będzie więcej czasu i gale będą pojawiać się częściej. Zapraszam na SmackDown i newspack.

-------------------------

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_SmackDown_04_02_2011_4_Luty_2011_ut-wrestling_xaa_pl.5434__23406.jpeg

Friday Night SmackDown!

5.01.2012

SmackDown otwieramy przypomnieniem wydarzeń z TLC.

- Christian wygrywa TLC Match z Wadem Barrettem i broni pasa World Heavyweight Championship

- Randy Orton wygrywa w Tables Matchu z Chrisem Jericho

- Ted DiBiase broni pasa Intercontinental Championship pokonując Chavo Guerrero

--------------------------

Zaczynamy SmackDown, które jest na drodze do Royal Rumble. W ringu jest Chris Jericho, wielki przegrany z TLC.

Chris Jericho : Na TLC przegrałem z Randym Ortonem w Tables Matchu. Jednak nie zmienia to faktu, że jest tylko jedna osoba, która zasługuje na ... (Boo) Zamknijcie się hipokryci! Nic, tylko buczeć umiecie. Mam was gdzieś, a waszego ulubionego Ortona jeszcze głębiej! Randy wygrał na TLC fartem, przez nieuwagę sędziego. Każdy normalny sędzia, zobaczyłby ...

I hear voices. Randy Orton wychodzi na arenę z mikrofonem w ringu.

Randy Orton : Chris, Chris, Chris ... Naucz się w końcu przegrywać! Wygrałem sprawiedliwie i nic ci do tego.

We Are One. Wade Barrett wchodzi do ringu przy starej muzyce.

Wade Barrett : Chris, nie jesteś sam. Również zostałem skrzywdzony na TLC. Myślę, że jako uczeń i mentor powinniśmy zjednoczyć siły i walczyć z oszustami.

Obaj popatrzeli groźnie na Ortona ... i zaatakowali go!

Just close your eyes! Christian wbiega do ringu i pomaga Randy'emu. Brawl toczy się między całą czwórką.

MacMillitant. Teddy Long wychodzi na rampę.

Teddy Long : Przestańcie wreszcie! Ta walka prowadzi do niczego. Wade nie zostałeś pokrzywdzony, ale chcę żeby to SmackDown było naprawdę ciekawe. Dzisiaj zobaczymy No Holds Barred Match o pas wagi ciężkiej, Wade Barrett vs Christian!

Chris Jericho : Czekaj, czekaj. Skoro i jemu dałeś taką walkę, to ja również ją chcę. Również zostałem oszukany, ale ty nie zwracasz na to uwagi, bo najważniejszy jest pas wagi ciężkiej. Prawda, Teddy?

Teddy Long : Owszem pas wagi ciężkiej jest na SmackDown najważniejszą rzeczą. Twierdzisz, że zostałeś skrzywdzony i oszukany, a także, że inni są traktowani lepiej od ciebie. Niech na SmackDown zapanuje równość, cała wasza czwórka dostanie walkę o pas, w Fatal Four Way, który odbędzie się jeszcze dzisiaj!

Chris ciągle był niezadowolony i wymierzył Ortonowi Codebreaker. Zapowiadała się ostra walka.

---------------------------------

Match #1 : Mark Henry vs Ezekiel Jackson

Walkę dwóch gigantów szybko zdominował Henry. Jackson jednak po chwili obijania nie dał sobie wykonać World Strongest Slamu. Big Zeke zaczął kopać rywala, ale na wiele to się nie zdało i po irish whipie został powalony shoulder blockiem. Następnie WSM wymierzył splash z narożnika (ring się nieco zachwiał) i World Strongest Slam, po którym uzyskał pinfall. Ogólnie nudna walka.

Winner : Mark Henry

------------------------------------

Przenosimy się do biura Teddy'ego Longa, w którym GM SmackDown przegląda jakieś papiery.

Teddy Long : Jak ja tego nienawidzę.

??? : Teddy!

Nagle Kane wszedł do biura.

Teddy Long : Kane, to ty ... przestraszyłeś mnie.

Kane : Nie ma czasu na pogaduszki.

Teddy Long : Właśnie, nie ma czasu, więc wynoś się stąd, bo mam mnóstwo rzeczy na głowie.

Kane : Słuchaj! Im szybciej dasz mi powiedzieć, tym szybciej skończyć przeglądać te papiery.

Teddy Long : Więc o co chodzi?

Kane : Mówiłeś, że na SmackDown zapanuje równość. W związku z tym chcę title shota na World Heavyweight Championship!

Do biura wchodzi Sheamus.

Sheamus : Kane, zapomniałeś już co się stało na TLC? Pokonałem cię i zasługuję na title shota bardziej od ciebie.

Kane : Wygrałeś, ale to co było na TLC nie musi być odzwierciedlone na SmackDown!

Teddy Long : Ani nie myślcie o walce w biurze! Chcecie walczyć, zatem dzisiaj odbędzie się Last Man Standing, a jego zwycięzca podejmie zwycięzce Fatal Four Way na Royal Rumble. Ruszajcie na ring!

-----------------------------------------

Match #2 : World Heavyweight Championship No #1 Contender Last Man Standing : Kane vs Hardcore Champion Sheamus

Wściekły Kane ruszył serią ciosów i wyrzucił rywala z ringu. Sheamus nabił rywala na barierkę i mamy irish whip na schodki ... kontra od Big Red Monstera, ale Hardcore Champ przeskakuje nad nimi. Kane rusza za nim, ale otrzymuje kilka ciosów i zostaje popchnięty na schodki. Celtic Warrior wyciąga spod ringu krzesło i kilkukrotnie uderza Kane'a nim w plecy. 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 .... Big Red Monster wstaje. King of the Ring 2010 ponownie rusza z krzesłem, ale tym razem trafia tylko w barierkę. Kane powala rywala podbródkowym i wyrzuca go w publiczność. Sheamus otrzymuje nawałnicę ciosów, a następnie Powerslam za barierki. 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... Celtic Warrior wstał. Kane próbuje przeprowadzić ponowną nawałnicę, ale otrzymuje low blow i zostaje pchnięty na schodki. King of the Ring 2010 wyciąga spod ringu stół i rozkłada go, opierając o ring. Mamy irish whip w stronę stołu dla Kane'a, ale ten zatrzymuje się. Big Red Monster przechwytuje rywala i mamy próbę belly to belly overhead suplex na stół. Sheamus, jednak się wymknął i wymierzył rywalowi Brouge Kick! A następnie irish whip na stół! 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... Kane wstał w ostatniej chwili. Irlandczyk wyciągnął spod ringu kosz na śmieci i uderzył nim rywala. Następnie położył kosz swobodnie na podłodze i przymierzał się do suplexu ... mamy jednak suplex od Kane'a! Big Red Monster wykonuje do tego Powerslam na kosz! 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... Sheamus wstał. Kane wymierzył mu kilka ciosów i uciekł na rampę, po czym zszedł z niej. Celtic Warrior rozpędził się i wykonał suicide dive z rampy! Irlandczyk powalił Kane'a, a następnie rozłożył obok rampy dwa stoły. Celtic Warrior wynosi Kane'a pod Celtic Cross, ale ten ześlizguje się z pleców i atakuje rywala ciosami, a następnie chwyta za szyję. Próba Chokeslamu, jednak nieudana i Sheamus zaczyna obijać rywala, ciągnąc go na rampę. Ledwo żywy Big Red Monster zostaje powalony, a Irlandczyk bierze krzesło i kilkukrotnie atakuje nim Kane'a. 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ... 7 ... 8 ... 9 ... wstał! Wściekły Sheamus rozpędza się wraz z krzesłem na Big Red Monstera, ale ten przerzuca go back body dropem na dwa stoły, stojące obok rampy! Ależ akcja! Obaj leżą. 1 ... 2 ... 3 ... 4 ... 5 ... 6 ... 7 ... Kane wstał, 8 ... 9 ... 10! Kane pretendentem do World Heavyweight Championship!

Winner and No #1 Contender : Kane

-------------------------------------------------

Match #3 : Tag Team Championship No #1 Contender's : The Legacy vs Daniel Bryan & Justin Gabriel

Walkę rozpoczęli Rhodes i Bryan. Cody szybko przeszedł do headlocku i zaciągnął w nim rywala do narożnika.

TOUCH!

DiBiase wskoczył na trzecią linę i wymierzył z niej double axe handle w plecy Daniela. Ten odwdzięczył się kopnięciami. Ted ruszył z clotheslinem, ale Bryan uchylił się i wymierzył mu bulldog. Daniel chciał założyć Lebell Lock, lecz Fortunate Son uwolnił się i posłał rywala w narożnik irish whipem ... nie, jednak nie, Bryan ładnie przeskoczył za plecy DiBiasego i zmienił się z Gabrielem.

TOUCH!

Justin błyskawicznie wskoczył na trzecią linę i wymierzył Tedowi spirngboard crossbody, jednak ten przerolował i sam przypiął. 1 ... 2 ... 2 count! Członek Legacy wykonał jeszcze rywalowi Powerslam. Ted okopał jeszcze rywala i zakłada Million Dollar Dream! Gabriel doczołgał się po chwili do narożnika, a Bryan klepnął go w plecy.

TOUCH!

Daniel wymierzył baseball slide Tedowi, ale ten szybko zmienił się z Codym.

TOUCH!

Rhodes ruszył z clotheslinem na Bryana i powalił go low dropkickiem. Cody zaczął niszczyć Bryana i chciał mu wymierzyć kopnięcie z lin, ale były US Champion uchylił się i zapiął Small Package! 1 ... 2 ... kickout! Cody w ostatniej chwili się odpiął. Daniel złapał rękę rywala i zapiął Lebell Lock! Członek Legacy zbierał się do klepania, ale z pomocą przyszedł mu jego tag team partner i powalił kopnięciem American Dragona! Sędzia zaczął kłócić się z DiBiasem, a Justin Gabriel wskoczył na trzecią linę i wymierzył z niej dropkick Tedowi! Jednak trafił też sędziego! Cody bezwzględnie to wykorzystał i wyciągnął spod ringu krzesło, a po chwili wymierzył chairshot Gabrielowi! Rhodes wyrzucił go z kwadratowego pierścienia i wykonał Crossrhodes na Bryanie! Były Tag Team Champion wyrzucił krzesełko z ringu i przypiął. Sędzia zaczął mozolnie odliczać. 1 ........... 2 ............ 3! Legacy zostają pretendentami do pasów Tag Teamów. Jednak wszyscy wiemy w jakich okolicznościach.

Winners and Tag Team Championship No #1 Contender's : The Legacy

--------------------------------------------------

Main Event : World Heavyweight Championship Fatal Four Way : Christian © vs Randy Orton vs Wade Barrett vs Chris Jericho

Z pierwszym gongiem Barrett ruszył na Christiana, a Chris na Ortona. Po chwili face'owie wypadli z ringu. Chris obijał rywala o barierki, a Captain Charisma zdobył się na kontrę i pchnął Wade'a w schodki. World Heavyweight Champion pchnął jeszcze rywala w barierki i wszedł do ringu. Jericho w tym czasie zrobił czystkę stołu komentatorskiego i wział do ręki monitor. Christian zaś rozpędził się i chciał wymierzył Y2J'owi suicide dive, ale otrzymał cios monitorkiem, po którym zalał się krwią. Chris obrócił się, ale tam czekał na niego Orton z RKO, jednak Y2J odepchnął go i wymierzył Codebreaker! Następnie wrzucił World Heavyweight Champa do ringu i założył mu Walls of Jericho! Kanadyjczyk trzymał swojego rodaka przez chwilę w submissionie i mało co, a CC by odkepał, ale pojawił się Wade, który wymierzył chairshot swojemu mentorowi z NXT, a następnie go przypiął. 1 ... 2 ... kickout! Chris krwawił z czoła, a Wade wyniósł go pod Wasteland. Nic z tego, do ringu wchodzi Orton, który kopie Anglika w brzuch. Następnie wymierza mu kilka uderzeń krzesłem w plecy. Wade leży przy narożniku, a Randy ustawia się w przeciwległym i szykuje się do Punt Kicku! Rusza, ale Christian łapie go za nogi i wykonuje roll up! 1 ... 2 ... 2 count! Orton szybko wstaje i okopuje mistrza, następnie wyrzucając go z ringu. Chris też wyszedł z ringu i zaczął obijać dalej Christiana, wyrzucając go na trybuny. Y2J wyciągnął jeszcze stół spod ringu i rzucił go prosto na Barretta. Randy wjechał zaś baseball slidem w Chrisa, a następnie wyszedł do niego i wrzucił na stół komentatorski. Jericho wstał, a Orton wyskoczył do RKO ... ale został odrzucony prosto na drugi stół komenatorski! Lionheart zauważył, że wszyscy leżą wyeliminowani, więc wszedł do ringu przypiąć nieprzytomnego Anglika! 1 ... 2 ... pojawia się Christian! Kanadyjczyk wyciąga Y2J'a z ringu i obija go o barierki, a następnie uderza dzwonem! World Heavyweight Champion wraca do ringu do Barretta i wymierza mu Killswitch! Następnie rozkłada stół i kładzie na nim byłego lidera Nexus! Kanadyjczyk wchodzi na narożnik. Pojawia się Orton, który zrzuca mistrza na podłogę! Randy sam wchodzi na narożnik, ale podchodzi do niego Chris Jericho! On też wchodzi na narożnik. Dwaj rywale walczą na narożniku. Chris chce wykonać superplex, ale Christian zrzuca obu rywali z narożnika, prosto na stół i Wade'a! World Heavyweight Champion nie zwleka i przypina Anglika. 1 ... 2 ... 3! Mistrz zachowuje pas!

Winner and still World Heavyweight Champion : Christian

To jeszcze jednak nie koniec emocji na dziś! Hala zrobiła się czerwona, a do ringu udał się Kane! Wielka Czerwona Maszyna śmiała się złowieszczo do Christiana i po chwili weszła do ringu. Na nic zdała się próba ataku World Heavyweight Champa, który po chwili otrzymał Chokeslam i Tombstone Piledriver. Big Red Monster wyszedł z kwadratowego pierścienia i wziął do ręki pas World Heavyweight, a następnie wzniósł go w górę. Widokiem świętującego Kane'a kończymy SmackDown!

Podsumowanie :

- segment z udziałem Chrisa Jericho, Christiana, Randy'ego Ortona i Wade'a Barretta

- Mark Henry d. Ezekiel Jackson

- segment z udziałem Teddy'ego Longa, Kane'a i Sheamusa

- Kane d. Hardcore Champion Sheamus in Last Man Standing

- The Legacy d. Daniel Bryan & Justin Gabriel

- World Heavyweight Champion Christian d. Randy Orton, Wade Barrett, Chris Jericho and retain his title

Obecna karta na Royal Rumble :

World Heavyweight Championship : Christian © vs Kane

Tag Team Championship : CM Punk & Kofi Kingston © vs The Legacy

------------------------------------

Newspack #1

:arrow: Na razie na WrestleManię 28, mamy zapowiedziany jeden pojedynek. Jest nim prawdopodobny Main Event - The Rock vs John Cena. Stawką walki będzie prawdopodobnie WWE Championship.

:arrow: Zastanawiano się nad tym, czy walki Rey Mysterio vs Sin Cara, która odbędzie się na następnym RAW, nie umieścić na Royal Rumble. Stwierdzono jednak, że wszystkich walk byłoby za dużo.

:arrow: Będąc jeszcze przy Royal Rumble, planowane jest 6 pojedynków (łącznie z Royal Rumble Matchem). Na razie znamy 4 walki, a następną powinniśmy poznać na następnym RAW.

:arrow: Na RAW Vince McMahon ma zamiar ogłosić coś rewolucyjnego, co wpłynie na całe WWE.

:arrow: Niewidziany dawno w telewizji The Great Khali, wkrótce ma opuścić federację, będąc niezadowolony z tego, że jest niewykorzystywany.

:arrow: Na WrestleManii ma się odbyć do 10 pojedynków. Na razie jednak nie wiemy jakie będą to pojedynki.

:arrow: Elimination Chamber odbędzie się 19 lutego w Hartford, Connecticut. Main Eventem ma być WWE Championship Elimination Chamber.

No i kolejne bardzo dobre diary, które mam okazję skomentować :) Przeczytałem całe SmackDown i bardzo mi się ono podobało, naprawdę. Masz pomysł co do danych zawodników. Podobał mi się szczególnie segment z Teddym Longiem i całą resztą zawodników, którzy domagali się title shota. Main Event zdecydowanie najlepszy, a co do walk to jedyny minus Twojego diary :P One są za długie i tracisz sporo czasu pisząc je IMO ;] Reszta doskonała no i już nie mogę doczekać się Royal Rumble :) Sam newspack również interesujący i fajnie, że Kane został pretendentem tak samo jak Legacy :)

P.S. Zapraszam do mnie :)

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS8CyESrZjKPHFd8aDt5-1N-3WcuK6I8-kjJBMkrkRRxWIPP8_TFg

Monday Night RAW

9.01.2012

Na 13 dni przed Royal Rumble zapowiada nam się emocjonujące RAW! Vince McMahon ma ogłosić coś rewolucyjnego, odbędzie się 2 out 3 falls o Cruiserweight Championship między Reyem Mysterio i Sin Carą, oko w oko w ringu spotkają się Jack Swagger i Alberto del Rio. Słowem, będzie się działo!

No chance in hell rozbrzmiało na arenie, a do ringu udał się Vince McMahon. WWE Chairman był zadowolony i wziął do ręki mikrofon.

Vince McMahon : Witam wszystkich zgromadzonych na hali i wszystkich oglądających nas przed telewizorami! Tak jak już mówiłem tydzień temu, nadszedł czas na rewolucję w WWE! Obecne gale PPV ... ich nazwy mi się nie podobają. Zapewne jak większość z was, wolałem te stare. Także przywracam stare przeznaczenia i stare nazwy gal PPV!

Na titatronie pojawia się lista PPV na 2011 rok.

Royal Rumble

No Way Out

WrestleMania

Backlash

One Night Stand

Judgment Day

The Great American Bash

Vengeance

SummerSlam

Unforgiven

No Mercy

Survivor Series

Armageddon

Vince McMahon : Przejdźmy teraz do RAW. Ten laptop mnie już denerwuje. Co chwila tylko dzyń, dzyń, dzyń. W związku z tym ... Cole! Dawaj tego laptopa do ringu.

Komentator niechętnie wrzucił go do ringu, a tam prezes rozdeptał laptop, rzucił nim o narożnik i do tego na podłogę, po czym komputer się rozleciał.

VinceMcMahon : Dobrze, skoro nie ma już tego czegoś na RAW, powitajcie nowego General Managera RAW!

Shane McMahon wrócił do WWE! Syn uściskał się z ojcem w ringu, a Shane przejął mikrofon.

Shane McMahon : Powitajcie nowego General Managera RAW, Shane'a McMahon'a! Długo myślałem nad tą decyzją, ale oto jestem! Przyszedłem, żeby zaprowadzić na RAW porządek po tym bałaganie jaki zostawił anonimowy GM. Ale nie zrobię tego sam. Z pomocą przyjdzie mi mój zastępca.

Ogromna wrzawa na trybunach! Mick Foley wrócił! Hardcore Legend wszedł do ringu i wzniósł ręce wspólnie z McMahonami.

---------------------------------------------------------

Match #1 : Tag Team Champion Kofi Kingston vs IC Champion Ted DiBiase /with Cody Rhodes

Początek lepszy w wykonaniu Kingstona, który obijał rywala kopnięciami. Role odwróciły się, gdy Kofi nie trafił z running knee w rogu. Ted wykorzystał to i powalił rywala clotheslinem, a następnie pchnął go w narożnik. DiBiase rozpędził się w stronę Tag Team Championa, ale nadział się na big boot. Jamajczyk rozpędził się w stronę mistrza interkontynentalnego, ale ten wykonał sitout spinebuster! 1 ... 2 ... 2 count! Ted dołożył dwukrotnie jumping knee drop i ponownie próbował przypiąć, ale tym razem Kofi wyturlał się z ringu. DiBiase poszedł za rywalem, obił go o barierki i schodki. Fortunate Son wrzucił Jamajczyka do ringu, ale gdy sam wszedł został kopnięty w nogę. Kingston ponownie zyskał przewagę i tym razem trafił z running knee w rogu. Tag Team Champion dołożył jeszcze crossbody z narożnika. 1 ... 2 ... kickout! Kofi szykował się do Trouble in Paradise, jednak nie trafił. Ted chciał wyprowadzić clothesline, ale Jamajczyk uniknął ciosu i ustawił się pod SOS. Jest! 1 ... 2 ... 2 count! Obaj szybko wstali i Kofi wykonał dropkick. Ted oparł się o linę, a Kofi chciał wymierzyć finale Trouble in Paradise, jednak Ted złapał go i ustawił się pod Dream Street, który wykonał! Nagle na arenie rozbrzmiała muzyka teamu Gabriel & Bryan. Justin zajął się Codym, a Bryan zaatakował Teda!

Winner by DQ : IC Champion Ted DiBiase

Bryan i Gabriel kontynuowali swój atak. Gdy członkowie Legacy leżeli nieprzytomni, Daniel wziął do ręki mikrofon.

Daniel Bryan : Nie przyszliśmy tutaj, od tak sobie. Mamy swoje prawa i wszyscy dobrze o tym wiedzą. Wszyscy też wiedzą w jakich okolicznościach Legacy zostali pretendentami. Tej walki na Royal Rumble nie będzie! Chyba, że DiBiase i Rhodes wygrają z nami na następnym SmackDown, No DQ Tornado Tag Team Match o pretendenctwo do Tag Team Championship.

Match #2 : Mick Foley vs Tag Team Champion CM Punk

Foley dobrze zaczął i wyrzucił rywala z ringu cactus clotheslinem. Mick chciał wykonać rywalowi irish whip w schodki, ale sam został w nie pchnięty. Punk wrzucił rywala do ringu i założył headscissors w ringu. Hardcore Legend miał problemy, ale dotknął liny i wydostał się z opresji. Gdy obaj wstali, Punk wymierzył Mickowi dwa kopnięcia w głowę i enzuigiri. 1 ... 2 ... 2 count. Tag Team Champion szykował się do GTS i wyniósł Foleya, ale ten złapał się liny. Dwukrotny Mr. Money in the Bank zrzucił pierwszego mistrza hardkoru, ale ten kopnął go w brzuch i przygotował się do Double Arm DDT. Punk jednak wydostał się, kopnął rywala i wykonał bulldog. Punk dołożył jeszcze crossbody z trzeciej liny i GTS. 1 ... 2 ... 2 count! Foley tak łatwo się nie poddał. Straight Edge Warrior założył więc Anaconda Vise i przez chwilę trzymał rywala w swoim submissionie. Mick nie poddał się, ale stracił dużo sił, co pozwoliło mistrzowi Tag Teamów wykonać GTS i uzyskać pinfall!

Winner : Tag Team Champion CM Punk

Potwierdzono udział 10 zawodników z RAW w Royal Rumble Matchu, są to :

- Dolph Ziggler

- Evan Bourne

- Goldust

- John Cena

- Mick Foley

- Rey Mysterio

- R-Truth

- Santino Marella

- The Miz

- Vladimir Kozlov

Match #3 : Cruiserweight Championship 2 out 3 falls : Rey Mysterio © vs Sin Cara

Początek dla Reya, który wymierzył rywalowi dwa dropkicki. Sin opierał się o liny, a Rey chciał wykonać seated senton, jednak został przerzucony i wylądował głową na stole komentatorskim. Cara rozpędził się i wymierzył suicide dive za ring Reyowi! Obaj wpadli za stół komentatorski. Obaj po chwili wrócili do ringu, gdzie Sin Cara wymierzył rywalowi hurricanranę. Mysterio wypadł z ringu, a dawny Mistico dołożył dla niego baseball slide. Cara wykorzystał jeszcze liny, żeby wykonać crossbody za ring! Młodszy z luchadorów wrzucił rywala do ringu, ale nadział się na kopnięcie w brzuch i bulldog. Rey dołożył jeszcze low dropkick, a następnie, gdy rywal wstał, moonsault z narożnika. 1 ... 2 ... 2 count! Cruiserweight Champion wskoczył na trzecią linę i chciał wykonać West Coast Pop, ale pretendent przemianował to na Powerbomb. 1 ... 2 ... kickout! Mysterio w ostatniej chwili się wybił. Sin Cara wymierzył La Mistica, ale w finalnej fazie tego ruchu, Rey świetnie podciął rywala posyłając go na liny. Mamy 619! Mistrz wykonuje splash ... Cara wystawia kolana! Mysterio wypadł z ringu, Sin poszedł za nim. Rey uciekał przed rywalem i po chwili podciął go, co sprawiło, że pretendent upadł na schodki. Obaj ponownie wrócili do ringu i Sin Cara był wystawiony pod splash, zaś Rey wszedł na narożnik. Mysterio był zmęczony i przeczekał chwilę, co pozwoliło jego rywalowi się pozbierać i wskoczyć na narożnik. Były Cruiserweight Champion wymierzył serię ciosów rywalowi i szykował się do Moonsault Side Slamu. Rey jednak wymierzył cios w twarz i sunset flip z narożnika. 1 ... 2 ... 3! 1:0 dla obecnego Cruiserweight Championa. Mamy chwilę przerwy, ale zaczynamy 2 fall. Sin Cara tym razem bez przerwy obijał rywala wszelakimi kopnięciami i swojego typu akcjami. Cara wykonał Tornado DDT i przypiął. 1 ... 2 ... 2 count. Pretendent skutecznie wykonał La Mistica, ale Rey dotknął nogą liny. Sin Cara wrzucił rywala na narożnik i szykował się do Moonsault Side Slamu, ale został zepchnięty z trzeciej liny i otrzymał leg drop! 1 ... 2 ... 2 count! Rey wykonał hurricanranę tym samym posyłając rywala na liny. Mysterio chciał wykonać 619, ale Sin Cara przechwycił jego nogi. Mamy katapultę na narożnik, jednak Cruiserweight Champion wskakuje na niego i wykonuje moonsault! 1 ... 2 ... kickout! Rey nie wierzy. Mysterio ponownie wskakuje na narożnik i tauntuje w stronę publiczności wskazując na siebie. Ale Sin Cara zdążył się pozbierać i przerzucił Reya na boczną część ringu, a następnie wykonał splash! 1 ... 2 ... rope-break! Były Cruiserweight Champion był bliski wyrównania. Sin odczekał chwilę i chciał wymierzyć La Mistica, ale otrzymał uderzenie łokciem w twarz i russian legsweep. Rey chciał wejść na narożnik, ale mamy roll up. 1 ... 2 ... 2 count. Sin Cara szybciej wstaje i wykonuje leg drop na rywalu, a następnie wnosi na narożnik. Moonsault Side Slam! 1 ... 2 ... 3! 1:1! Szanse są teraz ponownie równe. Gdy Rey oprzytomniał Sin ruszył na niego z dropkickiem. Mysterio otrzymał silne enzuigiri i stał na środku ringu, podczas gdy pretendent wszedł na narożnik i wykonał z niego senton na stojącym rywalu! Świetna akcja! 1 ... 2 ... kickout! Młodszy z luchadorów nie wierzył co się stało i ponownie wszedł na narożnik, tym razem z próbą moonsaultu. Jest moonsault! Ale nietrafiony! Jednak Sin ustał na nogach. Rey błyskawicznie wstał i odbił się od lin, wykonując crossbody ... nie, jednak nie, mamy superkick od pretendenta. Obaj leżeli, aż w końcu Sin przypiął. 1 ... 2 ... 2 count! Pretendent już nie wie co ma robić. Mistrz wstaje, a jego rywal wykonuje La Mistica! Cruiserweight Champion prawie odklepuje, ale jednak jakoś przerolowuje rywala. 1 ... 2 ... kickout! Obaj szybko wstali, ale Sin otrzymał podcięcie lądując na drugiej linie. 619! I Seated Senton! 1 ... 2 ... 3! Rey Mysterio zachowuje Cruiserweight Championship w emocjonującym matchu! Cóż za walka!

Winner and still Cruiserweight Champion : Rey Mysterio

W ringu już są Jack Swagger i Alberto del Rio. Porządku pilnuje Shane McMahon.

Alberto del Rio : Jak świetnie się złożyło, Shane, że zaplanowałeś mi spotkanie oko w oko z moim marnym rywalem. Za dużo czasu antenowego masz? Ludzie chcą walki, a nie marnej gadaniny od żałosnego zapaśnika. Tak w ogóle, to kto cię nazwał zapaśnikiem Swagger? Chciałeś mieć jakiś fajny pseudonim, żeby ludzie cię rozpoznawali?

Jack Swagger : Del Rio, możesz sobie być arystokratą, być bogaty, jeździć drogimi samochodami, ale wiedz, że tytuł i tak trafi w moje ręce! Osiągnąłem wiele, byłem World Heavyweight Championem, WWE Championem, posiadałem wiele innych tytułów, byłem mistrzem w zapasach uniwersyteckich. A tym czym się możesz pochwalić? Szczęśliwymi wygranymi na galach PPV?

Alberto del Rio : Dawno się tak nie uśmiałem jak przy twojej gadce, marny Amerykaninie.

Jack Swagger : Czy ja dobrze usłyszałem? Obrażasz, Amerykę?

Alberto del Rio : Głuchy jesteś? Każdy wie, że Ameryka to państwo grubasów, a Meksykanie są najszlachetniejszym narodem. Jednak tylko ci prawdziwi Meksykanie, nie jakieś wyrzutki, jak Rey Mysterio.

Swagger chciał ruszyć na WWE Championa, ale Shane go powstrzymał. Del Rio jednak odepchnął GMa i zaczęła się bitwa. McMahon nie mógł zapanować nad sytuacją.

My time is now rozbrzmiało na arenie i do ringu wbiegł John Cena.

John Cena : Del Rio, nie będziesz obrażał mnie i wszystkich tutaj zgromadzonych. Bardzo chcesz walczyć zatem, niech odbędzie się walka USA vs szlachetni Meksykanie! No tak, zapomniałem o jednej małej sprawie. Del Rio jesteś jeden.

Shane McMahon : Panowie słuchajcie. Zostało nam nieco czasu antenowego, więc za chwilę odbędzie się non-title match, John Cena vs Alberto del Rio! Sędzią specjalnym tego pojedynku będzie Jack Swagger!

Main Event : Special Referee Jack Swagger : WWE Champion Alberto del Rio vs John Cena

John ruszył z serią ciosów i sprowadził rywala do narożnika. Del Rio jednak skontrował i przejął kontrolę, ale Cena wymierzył trzykrotnie shoulder tackle, jednak Meksykanin nie dał sobie wykonać protoplexu. Alberto wymierzył rywalowi dwukrotnie german suplex i szykował się do Cross Armbreakera. The Champ uwolnił się z chwytu, i wymierzył rywalowi neck snap. John wymierzył rywalowi Five Knuckle Shuffle, ale arystokrata chwycił go za rękę i założył armbar. Swagger kazał WWE Championowi przestać, mimo, że Cena nie trzymał się liny. Jack zaczął odliczać, więc Rio puścił i zaczął się wydzierać na sędziego, a ten go spoliczkował. Meksykanin chciał zadać cios Swaggerowi jednak ten w porę złapał jego rękę i pokazał, że jest sędzią. Arystokrata obrócił się, tylko po to, żeby zostać wyniesionym pod AA, ale złapał się liny i wypadł z ringu. WWE Champion podszedł do stolików komentatorskich i wziął mikrofon.

Alberto del Rio : Nie będę brał udziału w nierównej walce. Wszyscy dobrze widzicie, że Swagger sprzyja Cenie. Jaki tu jest GM? Shane, czemu pozwalasz na to co się w tej walce dzieje. Wyjdź i zaprowadź tu porządek. Ja walczył nie będę!

Alberto wyrzucił mikrofon i udał się w stronę wyjścia. John jednak nie pozwolił na wyjście rywala z areny i zaatakował go od tyłu, a następnie zrzucił z rampy! Cena zaciągnął znokautowanego rywala do ringu, ale otrzymał low blow! Del Rio założył Cross Armbreaker i Cena odklepał! Jednak Jack udaje, że tego nie widział. Meksykanin zaczął znowu wykłócać się z sędzią, ale otrzymał Gutwrench Powerbomb! Za to Cena dołożył Attitude Adjusment! 1 ... 2 ... 3!

Winner : John Cena

John i Jack cieszyli się wspólnie, zaś Alberto wyszedł z ringu. Del Rio stwierdził, że to nie koniec i znokautował swoim pasem Cenę, a Swaggerowi założył Cross Armbreaker. Jack zwijał się z bólu, a WWE Champion wzniósł w górę swój pas mistrzowski. Tak kończymy kolejne RAW w drodze do Royal Rumble.

Podsumowanie :

- ogłoszenie Vince McMahona

- IC Champion Ted DiBiase d. Tag Team Champion Kofi Kingston via DQ

- speech Daniela Bryana

- Tag Team Champion CM Punk d. Mick Foley

- Cruiserweight Champion Rey Mysterio d. Sin Cara and retain his title

- segment z udziałem Jacka Swaggera, Alberta del Rio i Johna Ceny

- John Cena d. WWE Champion Alberto del Rio

Obecna karta na Royal Rumble :

• 4 tygodnie później...

http://obrazki.tnttorrent.info/tnt24.info_WWE_SmackDown_04_02_2011_4_Luty_2011_ut-wrestling_xaa_pl.5434__23406.jpeg

Friday Night SmackDown!

12.01.2012

W drugim SmackDown w drodze do Royal Rumble witają nas komentatorzy Booker T i Josh Mathews. Gdy skończył się pokaz fajerwerków rozbrzmiała muzyka Marka Henry'ego i nadszedł czas zacząć opener gali.

-----------------------------------------------------

Match #1 : Big Show vs Mark Henry

Końcówka : Henry spowodował mocnymi ciosami krwawienie u Showa. World Largest Athlete był w defensywie i był ciągle obijany przez Marka w narożniku. World Strongest Man wykonał irish whip i wyniósł rywala pod World Strongest Slam. Show jednak uwalnia się i próbuje Chokeslamu. To również się nie udaje, Henry szybko wykonuje kilka ciosów zamroczonemu Showowi i dokłada World Strongest Slam. 1 ... 2 ... 3!

Po walce World Largest Athlete, długo się zbierał do wyjścia.

"It's shame ..."

Sheamus wbiegł do ringu i sprzedał Showowi dwa Brouge Kicki. Następnie stanął na nim i wzniósł do góry Hardcore Championship.

----------------------------------------------------

Po backstage'u chodził dawno niewidziany w telewizji The Great Khali, który spotkał na swojej drodze Ezekiela Jacksona.

The Great Khali : Jackson! Za tydzień jeden, ja cię pokonać na ringu SmackDown.

Ezekiel Jackson : Co?

The Great Khali : Ja się uczyć amerykańska języka, a ty mnie nie rozumieć?

Ezekiel Jackson : Co?

Khali przestał gadać i wymierzył "Big Zeke'owi" potężny chop w głowę, który zwalił go z nóg. Hindus zaśmiał się i odszedł.

----------------------------------------------------

Match #2 : Sin Cara vs Chris Jericho

Końcówka : Świetny pojedynek, rodem z dywizji Cruiserweight. W końcówce luchador wymierzył hurricanranę, która wyrzuciła Jericho z ringu. Dołożył także baseball slide. Gdy obaj wrócili do ringu Cara pchnął Chrisa w narożnik i wrzucił go na trzecią linę. Próba Moonsault Side Slamu, jednak Y2J blokuje i odpycha rywala. Sin leży, Jericho się podnosi ... crossbody z trzeciej liny! 1 ... 2 ... kickout! Chris szykuje się do Codebreakera ... i zostaje odepchnięty. Luchador mija clothesline i wykonuje spinning heel kick. Cara wskoczył na trzecią linę ... Moonsault! 1 ... 2 ... roll up! 1 ... 2 ... 2 count! Obaj szybko się podnieśli, a Meksykanin odbił się od lin i wykonał hurricanranę. Nie, świetna kontra na Powerslam od Chrisa! Luchador szybko się podniósł, ale otrzymał springboard dropkick, a następnie Lionsault! 1 ... 2 ... 3! Jericho pokazuje, że jest w stanie jeszcze wygrywać.

"We are one" rozbrzmiało na arenie i do ringu wszedł Wade Barrett, który miał widocznie coś do powiedzenia.

Wade Barrett : Na ostatnim SmackDown przegrałem walkę o pas mistrzowski. Trójka rywali uwzięła się na mnie, chcąc mnie zatłuc, a następnie przypiąć. Jednak tylko jednemu mogło się to udać. Christian ... udało ci się, ale moja droga po tytuł jeszcze się nie skończyła. Royal Rumble będzie moją przepustką do Main Eventu WrestleManii, gdzie nareszcie zdobędę World Heavyweight Championship. Taki wielki pojedynek, jakim jest Royal Rumble Match, może mieć tylko jednego zwycięzcę. Mnie. Jeszcze nigdy tego pojedynku nie wygrał Anglik. Czas przełamać historię . W zeszłym roku byłem blisko, ale przeszkodził mi Randy Orton. . Wciąż nie wierzycie, że mogę wygrać!? Zatem wyzywam dowolną osobę z szatni, żeby przyszła na ring i zmierzyła się ze mną!

"I hear voices"

O wilku mowa! Randy Orton pojawił się na rampie otrzymując pokaźny cheer.

------------------------------------------------------

Match #3 : Randy Orton vs Wade Barrett

Końcówka : Dobra walka, toczona w dosyć szybkim tempie. Orton wymierzył swoje kombo i szykował się na RKO, jednak Barrett wyturlał się z ringu. Randy również z niego wyszedł. Viper jednak otrzymał kopnięcie i Wade pchnął go na barierkę. Obaj wrócili do ringu, gdzie Wade wyniósł rywala pod Wasteland. Orton jednak ześlizgnął się i odbił od lin i ... spinning side slam od Anglika! 1 ... 2 ... 2 count. Barrett ponownie szykowal się na Wasteland, ale gdy Randy się podniósł, Brytyjczyk otrzymał clothesline. Seria clothesline'ów, a następnie próba Powerslamu ... Barrett zatrzymał się na linach. Legend Killer jednak na tym nie poprzestał i wymierzył Olimpic Slam! 1 ... 2 ... kickout! Orton szykował się do kolejnej akcji tym razem Powerbombu i mamy wyniesienie ... sunset flip od Wade'a! 1 ... 2 ... 2 count! Obaj błyskawicznie wstali i Randy wykonał RKO! Nie, jednak nie! Barrett złapał go i przerzucił na plecy! Wasteland! 1 ... 2 ... 3! Wade udowadnia, że publika się myliła.

Promo Royal Rumble Matchu.

Potwierdzono udział 10 zawodników z SmackDown w Royal Rumble Matchu, są to :

- Chavo Guerrero

- Chris Jericho

- Ezekiel Jackson

- Mark Henry

- Randy Orton

- Sin Cara

- The Great Khali

- Wade Barrett

- przegrani pojedynku o miano pretendentów do pasów Tag Team

Match #4 : No #1 Contender's for Tag Team Titles No DQ Tornado Tag Team Match : The Legacy vs Justin Gabriel & Daniel Bryan

Końcówka : Walka była bardzo ciekawa i obfitowała w akcje z bronią. Momentem kulminacyjnym była walka przy stole komentatorskim, gdzie Legacy posłali na niego Bryana. Gabriel sam sobie nie radził i był obijany przez Legacy kijami kendo. Rhodes ustawił w narożniku krzesełko, a Ted wykonał w nie irish whip Justinowi. Afrykanin wypadł z ringu, prawie nieprzytomny, z twarzą w krwi. Cody wrzucił jeszcze do ringu stół, a Ted rozstawił go. Gabriel również trafił do ringu, tylko by otrzymać Dream Street na stół! To już pewny pin. 1 ... 2 ... atakuje Bryan z krzesłem! Rhodes chce zdzielić za to Bryana, ale trafia w krzesło! Danielson dokłada do tego chairshota! DiBiase chce wstać, ale szybko zostaje sprowadzony do parteru i mamy surfboard! Ted jest bliski odklepania, wstaje Gabriel, ale zostaje wyrzucony z ringu przez Rhodesa, prosto na barierki. Cody w ostatniej chwili ratuje swojego tag team partnera! Fortunate Son również wypada z ringu, a Daniel wstaje i mamy dropkick w nogę dla Cody'ego. American Dragon wchodzi na narożnik i dokłada front missile dropkick! Bryan chce zapiąć Lebell Lock, ale to się nie udaje, więc bierze on krzesło i szykuje się do chairshota na rywalu! Rhodes jednak kopie go w brzuch, a następnie wymierza russian legsweep na nie! Do tego mamy Crossrhodes! 1 ... 2 ... 3! Znamy pretendentów!

"This fire burns"

Mistrzowie Tag Teamów pojawili się na rampie i zaczęli klaskać. Jednak obaj złożyli ręcę i zatauntowali w stylu, jakby szykowali się do GTS.

Na backstage'u, konkretniej jakimś korytarzu, siedział Chavo Guerrero, który po chwili spotkał Sin Carę i zamienił z nim słówko po meksykańsku. Dołączył do nich również Chris Jericho, który zrozumiał, że mówili coś o Royal Rumble.

Chris Jericho : Dalej się łudzicie, że wygracie Royal Rumble Match?

Chavo Guerrero : Mamy takie same szanse jak ty.

Chris Jericho : Naprawdę tak myślisz, Chavo. Dzisiaj pokonałem tego twojego przyjaciela za dychę i mam największe szanse na zwycięstwo!

Chavo Guerrero : Chcesz to udowodnić? Za tydzień. Ty kontra ja, zwycięzca będzie miał wyższy numer wejściowy do Royal Rumble od przegranego.

Chris Jericho : Ok.

Nagle dołączył do nich również Randy Orton.

Randy Orton : Rozmawiacie o Royal Rumble? Mam dla was taką małą propozycję ... przestańcie o tym gadać, bo to ja wygram!

Za plecami Vipera stał już Wade Barrett.

Wade Barrett : Ha, ha, ha. Dawno mnie już tak nie rozbawiliście. Przejrzałem was wszystkich i wiem, czego mogę się po takich żałosnych ludziach spodziewać. Orton już się szykuje do RKO na mnie, Jericho z tą chwilą chce wykonać Codebreaker jakiemuś Meksykaninowi, a tamci dwaj chcą go zaatakować.

Barrett uśmiechnął się i chciał odejść, ale gdy się obrócił, stał przed nim Great Khali!

The Great Khali : A co ja zrobić? Ja wygrać Royal Rumble!

Wkurzony Anglik chciał uderzyć Khaliego, ale za niego zrobił to od tyłu Ezekiel Jackson! Zeke powalił olbrzyma clotheslinem i rozpoczął się brawl! Orton rzucił się do RKO na Barrecie, ale został przez niego odrzucony prosto na Chrisa, Chavo i Sin Carę. Wade po chwili dołączył do Jacksona i wspólnie okopywali Hindusa. Wstał jednak Orton, który powalił clotheslinem Jacksona, a także Sin Cara, który wykonał hurricanranę na Angliku. Khali złapał za nogę Ortona i solidnie go odepchnął, tak że ten drugi wylądował na ścianie. Hindus wstał, ale zaskoczył go Mark Henry, który powalił go potężnym shoulder blockiem, a następnie wyładował swoją złość rzucając nim o stos stołów i krzesełek. Przybyli również obolali Gabriel i Bryan, którzy obijali Henry'ego, a następnie pchnęli go w ten sam stos, na którym leżał Khali. Jericho obijał pięściami Chavo, któremu jednak pomógł Sin Cara wymierzając Kanadyjczykowi low dropkick. Barrett wstał jeszcze i pchnął Gabriela w skrzynie. To samo po chwili zrobił z Bryanem. Chavo i Sin Cara zaatakowali również i Anglika, paroma akcjami, po czym leżał on na ziemi. Jericho jednak wstał i wymierzył każdemu z Meksykanów chairshota! Chris wzniósł ręce do góry sygnalizując, że to on jest zwycięzcą tego brawlu.

Peep Show

Gdy przenieśliśmy się ponownie na arenę rozbrzmiało "Just close your eyes" i obecny World Heavyweight Champion pojawił się na rampie. Captain Charisma tauntując wszedł do ringu i usiadł na rozstawionym w ringu krzesełku.

Christian : WWE Universe! Witajcie w waszym show! Peep Show! Ale do rzeczy. Dzisiejszym moim gościem będzie mój rywal na Royal Rumble, jednocześnie pretendent do tytułu mistrzowskiego, zwycięzca zeszłotygodniowego Last Man Standing, parokrotny World Heavyweight Champion, brat Undertakera, w ...

Hala zrobiła się czerwona i Kane ruszył w stronę ringu. Wielka Czerwona Maszyna znalazła się w ringu i groźnie spojrzała na Christiana.

Kane : Christian, przestań pie****ić! Boisz się konfrontacji ze mną i próbujesz zająć czas antenowy swoją marną gadką. Ty jesteś World Heavyweight Championem? Prawdziwy champion nie boi się swoich rywali. Prawdziwy champion wróci do posiadania pasa na Royal Rumble!

Christian : Spokojnie Kane. Usiądź sobie i porozmawiajmy.

Kane : Czy ty sobie żarty stroisz!? Nie będę siadał, przyszłem tu tylko po to, żeby pokazać ci, kto tu jest prawdziwym championem!

Monster kopnął krzesło, a Kanadyjczyk wskazał na swój pas który miał na ramieniu.

Kane : Twoja pewność siebie kiedyś cię zgubi marny Kanadyjczyku. Gdy już wygram pas, będziesz słaby, osłabiony przez próbę pokonania mnie. A wtedy twoja dusza zostanie spalona, przez mroczne ognie piekieł.

Christian : A skąd wiesz co ze mną będzie? Do śmierci mi jeszcze daleko.

Kane : Wiem, że się boisz. Drżysz. Piekielne siły już chcą zabrać twoją duszę. Ale potrzebują kogoś kto im pomoże. Potrzebują mnie. Jeśli wygrasz, to tylko kantem.

Christian : Masz może i rację, sam nie wygram. Ale znam kogoś kto może mi pomóc. On cię rozgryzł i pomoże i mnie, ciebie rozgryźć.

Słychać chanty "Undertaker! Undertaker!", ale ...

To Edge! Rated R Superstar wrócił i wszedł do ringu przybijając piątki fanom. Gdy już wszedł on do ringu, Kane zaczął udawać zdziwionego.

Kane : Bardzo się boję, rzeczywiście. Edge? Zabicie mojego ojca i twoja stypulacja ci wystarczająco pomogła. On nie ma takiego szczęścia i przegra. Ha, ha, ha, ha.

Edge i Christian spojrzeli na siebie i Ultimate Opportunist odepchnął swojego przyjaciela na liny, a ten próbował Speara na Kanie! Nie, został wyrzucony z ringu. Wielka Czerwona Maszyna chciała zabrać się za drugiego Kanadyjczyka, ale ten zdążył uciec, a następnie próbował wyciągnąć World Championa z areny. Kane jednak zdążył ich dogonić i najpierw odepchnął Edge'a, a następnie wymierzył Tombstone Piledriver na rampie Christianowi! Pretendent wzniósł ręce w górę i w ringu zapaliły się wszelkie tabliczki ze znakiem Peep Show.

Podsumowanie :

- Mark Henry d. Big Show

- segment na backstage'u z udziałem Great Khaliego i Ezekiela Jacksona

- Chris Jericho d. Sin Cara

- speech Wade'a Barretta

- Wade Barrett d. Randy Orton

- promo Royal Rumble

- The Legacy d. Justin Gabriel & Daniel Bryan

- backstage z udziałem Chrisa Jericho, Sin Cary, Chavo Guerrero, Randy'ego Ortona, Wade'a Barretta, Great Khaliego, Ezekiela Jacksona, Marka Henry'ego, Justina Gabriela i Daniela Bryana.

- Peep Show, gościem Kane

Karta na Royal Rumble :

30-man Royal Rumble

----------------------------

Newspack #2

:arrow: Zostało już zapowiedzianych 20 zawodników w Royal Rumble Matchu, na następnych tygodniówkach powinno dojść jeszcze po dwóch zawodników z każdego brandu. Pozostałe miejsca są przeznaczone dla powracających zawodników i jobberów.

:arrow: Na następne RAW zostało zapowiedziane 20-osobowe Battle Royal między potwierdzonymi uczestnikami Royal Rumble.

:arrow: Na to samo RAW został zapowiedziany mecz o pas US. Drew McIntyre vs Alex Riley.

:arrow: Na następnym SmackDown odbędą się następujące pojedynki :

Chavo Guerrero vs Chris Jericho

Ezekiel Jackson vs The Great Khali

:arrow: Shane McMahon udzielił krótkiego wywiadu, w którym odpowiedział dlaczego wrócił do WWE. "Wróciłem, bo jestem zadowolony z tego, że federacja wprowadziła więcej hardkoru, wprowadziła to czego mi brakowało. Właśnie z powodu tych braków odszedłem".

:arrow: Mick Foley zbliża się już do końca swojej kariery i dlatego postanowił, że jeszcze nieco powalczy.

:arrow: Na Royal Rumble możemy się spodziewać jednego wielkiego powrotu. Kto to będzie? Okaże się już wkrótce!

:arrow: Newspacki otrzymywać będziecie zawsze po SmackDown ;-) .

No i następne dobre diary które widziałem. Walki na 7/10, dużo Bacstage, to doceniam i 9/10. Pracuj nad tym, a będziesz jeszcze lepszy... Oczywiście zapraszam do mojego komentowania diary...

Monday Night RAW

16.01.2012

Zaczynamy ostatnie RAW przed Royal Rumble, na którym witają nas komentatorzy tej tygodniówki Michael Cole i Jerry Lawler. Zapowiadają, że będzie to niezapomniana noc, gdyż dziś wystąpią, zawodnicy z obu brandów.

"Broken dreams"

Do ringu zmierza US Champion Drew McIntyre.

Drew McIntyre : Nie widzieliście mnie tutaj od dwóch tygodni, ale nareszcie jestem z wami ponownie. Prawdopodobnie dla takiej żałosnej publiczności i dzisiaj bym się nie pojawił . Ale jest pewna sprawa. Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego obecny United States Champion i najjaśniejsza gwiazda tej federacji nie jest w Royal Rumble Matchu!? Może mi to ktoś wyjaśnić? Odcięto mi drogę do Main Eventu WrestleManii i zunifikowania WWE Championship i United States Championship. Shane, chcę żebyś tu wyszedł i oficjalnie dodał mnie do listy wrestlerów uczestniczących w Royal Rumble.

Po chwili na arenie robrzmiała muzyka, ale nie Shane'a McMahona, tylko Alexa Rileya!

Alex Riley : Drew, możliwe, że GM miał powód by cię do tej walki nie dodać. Może przewidział, że dzisiaj stracisz pas na moją rzecz i będziesz chciał rewanżu na Royal Rumble, a dwie walki na jednej gali to za dużo dla takiego podrzędnego zawodnika jak ty.

Drew McIntyre : Wyzywanie mnie, nic ci nie da Riley. Pas United States jest w dobrych rękach i wiedz, że posiadacza w najbliższym czasie on nie zmieni.

Alex Riley : Pas Stanów Zjednoczonych u Szkota, co za paranoja. Pas masz od Hell in a Cell, a poważniejszego rywala, od tego czasu nie miałeś. Dzisiaj, pokonam cię i pas wróci do Amerykanów.

Drew McIntyre : Odważne deklaracje, Alex. Sko ...

Alex Riley : Boisz się, Drew, nie potrafisz mi poważnie odpowiedzieć. Może sobie nieco utrudnię zdobycie pasa i dam szansę strachliwemu mistrzowi. Wygra ten, kto pokona rywala, aż trzy razy, zaczynamy dziś, kontynuujemy na Royal Rumble i jeśli jakimś cudem mnie powstrzymasz dwukrotnie, to kończymy na No Way Out. Best of 5 series for United States Championship : Drew McIntyre vs Alex Riley.

Drew McIntyre : Skoro tak bardzo chcesz zostać trzykrotnie pobity i przypięty, to proszę bardzo.

--------------------------------------------------------

Match #1 : Match 1 in "Best of 5" series for United States Championship : Drew McIntyre © vs Alex Riley

Końcówka : Riley był w defensywie i Drew atakował go serią mocnych ciosów. McIntyre wykonał dropkick w narożniku i szykował się do Future Shock DDT, ale Alex go powalił i wykonał katapultę w narożnik. Riley dołożył jeszcze back suplex. 1 ... 2 ... 2 count! Szkot tak łatwo się nie podda. A-Ry szykował się do Lifting DDT i jest! 1 ... 2 ... rope-break! Noga US Champa na linie. Pretendent odciągnął rywala od lin i ponowny pin. 1 ... 2 ... 2 count! Riley podnosi rywala, ale mamy kontrę i suplex. US Champion chciał dołożyć jeszcze STO, ale Alex wybronił się łokciem. Riley dołożył szybki dropkick, a następnie odepchnął Drew na liny i spinebuster. Nie, Szkot skontrował na big boot. McIntyre dołożył jeszcze STO. 1 ... 2 ... kickout! US Champion szykuje się do Future Shock DDT, jednak nic z tego i A-Ry wynosi rywala pod Fireman's Carry Cutter. Jest! Nie, jednak nie, Drew ustał i kopnał rywala w brzuch, a następnie wykonał Future Shock DDT! 1 ... 2 ... 3! Mistrz Stanów Zjednoczonych pokazuje, że z nim się nie zadziera i prowadzi w rywalizacji 1:0.

Przenosimy się do biura Shane'a McMahona, gdzie rozmawia on z Mickiem Foleyem.

Mick Foley : Może lepiej zróbmy jako Main Event walkę championów, wypromujemy trzy mecze, a 20-man Battle Royal tylko jedną.

Shane McMahon : Jedną, ale bardzo ważną. Bookuję 20-man Battle Royal na Main Event i nie ma odwołania.

Mick Foley : Shane, nie przesadzaj walka 8-man Tag Team sprzeda się lepiej i ściągnie przed telewizory, większą liczbę widzów.

Shane McMahon : Nie zapominaj, że to ja jestem tutaj generalnym managerem, a ty tylko moim zastępcą, więc się zamknij i nie wykłócaj!

Hardcore Icon wyszedł z gabinetu.

"Where is the Big Show?"

Do ringu już zmierza największy atleta świata Big Show.

Big Show : Na SmackDown zaatakował mnie Sheamus. Byłem zmęczony po walce i miał łatwy cel. Tak się nie robi. Przez jego brudne sztuczki straciłem już wiele, pas Hardcore, spowodował moją kontuzję. Zapomniał jednak, że mam jeszcze rewanż i mogę go wykorzystać co uczynię na Royal Rumble i odegram się, za wszelakie krzywdy.

"It's shame"

Sheamus już zmierza do ringu.

Sheamus : Ty nie jesteś mistrzem i ot tak, pretendentem nie zostaniesz.

Big Show wyszedł z ringu i wziął krzesło.

Sheamus : Stój, nie rób tego! Jeśli mnie kontuzjujesz tym bardziej nie dostaniesz szansy. . Dobra, dobra, dobra, dostaniesz szansę, ale tylko gdy dzisiaj mnie uczciwie pokonasz.

World Largest Athlete uśmiechnął się i do ringu wbiegł sędzia.

Match #2 : Non-title : Big Show vs Hardcore Champion Sheamus

Końcówka : Show niemiłosiernie okładał Sheamusa i sędzia musiał go odciągnąć od rywala, będącego w narożniku. World Largest Athlete jeszcze zgniótł rywala w narożniku i powalił shoulder blockiem. Big Show zatauntował jakoby szykował się do KO Punch. Show podniósł rywala, ale ten przeszedł mu za plecy i próbował atakować nogi. Hardcore Champion sprawił, że jego rywal klęczał i chciał wymierzyć mu big boot, ale został zablokowany i przewrócony. Celtic Warrior próbował szybko wstać, ale niemal natychmiast otrzymał KO Punch! 1 ... 2 ... 3! Tak więc Big Show vs Sheamus na Royal Rumble, tym razem o pas Hardcore.

Na backstage'u spotykamy Alberto del Rio, którego zaczepili jego tag team partnerzy w następnym pojedynku gali - Kane, CM Punk i Kofi Kingston.

Alberto del Rio : I co panowie? Gotowi na spuszczenie łomotu naszym rywalom z Royal Rumble?

Kane : Co tak głupkowato się uśmiechasz? Tydzień temu się za dużo nagadałeś o wadach Ameryki? Wiedz, że w każdej chwili cię możemy załatwić.

Alberto del Rio : Spokojnie, panowie. Jesteśmy w jednej drużynie. Jesteśmy mistrzami. No po za Kanem.

Wielka Czerwona Maszyna chciała przyłożyć Meksykaninowi, ale zatrzymał go Punk. Monster się uspokoił i odszedł. Punk i Kingston również odeszli, ale WWE Champion zaczepił jeszcze Kofiego.

Alberto del Rio : A ty co? Jamajczyk nie chce się przyznać, że nie lubi Ameryki? Zostaw ich i dołącz się do mnie, a wtedy ...

Alberto nie dokończył, gdyż został uderzony przez Kofiego.

Match #3 : WWE Champion Alberto del Rio, Kane & Tag Team Champions CM Punk & Kofi Kingston vs Jack Swagger, World Heavyweight Champion Christian & The Legacy

Końcówka : W ringu znajdowali się obecnie Kane i Cody Rhodes. Big Red Monster wykonał snake eyes i dołożył big boot. Big Red Monster wzniósł rękę w górę, a następnie złapał Cody'ego za szyję. Jest wyniesienie pod Chokeslam, ale pretendent do pasów Tag Teamów ześlizgnął się i zmienił ze Swaggerem. Jack szybko wykonał german suplex, jednak to pozwoliło Kane'owi zmienić się z Punkiem. Tag Team Champion szybko przejął przewagę za sprawą potężnych kopnięć, a następnie wykonał Rondhouse Kick! 1 ... 2 ... kickout! Punk wynosi rywala do GTS, ale nie ma. Mistrz Tag Teamów zostaje odepchnięty do narożnika gdzie zmienia się z del Rio. Arystokrata wskakuje na liny i wymierza dropkick Jackowi. All American-American otrzymuje jeszcze enzuigiri, a następnie german suplex. 1 ... 2 ... 2 count! Alberto wykonuje backstabber, nie jednak upada na plecy, a Jack wykorzystuje to i zapina Ankle Lock! WWE Champion jest bliski odklepania! Kane ratuje Meksykanina big bootem. Z tym momentem do ringu wbiegają wszyscy pozostali uczestnicy tego pojedynku i zaczyna się brawl! Po chwili obijania, prawie wszyscy wypadają z ringu i zostają w nim tylko del Rio i Swagger. Alberto korzysta z sytuacji i zakłada Cross Armbreaker! Jack po chwili odklepuje! Heelowie wygrywają tą walkę i pokazują kto jest faworytem walk na Royal Rumble! Alberto jednak nie miał zamiaru świętować i wziął do ręki mikrofon.

Alberto del Rio : Swagger, jak widzisz jestem w stanie, w każdej chwili zmusić cię do odklepania. Za sześć dni zmierzymy się w mojej obowiązkowej obronie pasa na Royal Rumble, ale zrobimy to na moich zasadach. Musisz je zaakceptować, albo Shane znajdzie innego pretendenta. Są one bardzo proste, wygram zmuszając cię do odklepania, bo to będzie jedyna droga do zwycięstwa. Żadnych pinfalli, count-outów, dyskwalifikacji. Liczą się jedynie poddania, które mogę uzyskać w każdym miejscu. Wszystko pójdzie szybko i bezboleśnie, gdyż walka skończy się szybciej niż się zacznie.

Del Rio odrzucił mikrofon i przy swojej muzyce wyszedł z areny.

-------------------------------------------------------

Potwierdzono kolejną dwójkę, która weźmie udział w Royal Rumble. Są to :

- Curt Hawkins

- Zack Ryder

-------------------------------------------------------

Main Event : 20-man Battle Royal

Końcówka : W ringu pozostała już tylko szóstka. Byli to Cena, Jericho, Orton, Barrett, Foley i Miz. Orton walczył z Barrettem, Cena z Mizem, a Jericho z Foleyem. Chris był bliski eliminacji ikony hardkoru, jednak Mick zdołał się uwolnić. Foley pozostał przy linach, a Y2J wykonał mu dropkick! Hardcore Icon wypadł na krawędź ringu, a Lionheart dołożył springboard dropkick, po którym wyeliminował Foleya! W tym czasie, Cena był bliski eliminacji Miza, jednak przerwał to Jericho. Orton z Barrettem okładali się na zmianę w narożniku, aż w końcu Randy wykonał Powerbomb za ring Wade'owi! Viper odpoczywał w narożniku, podczas gdy Jericho i Miz okładali Cenę. John był prawie nieprzytomny, a Jericho wykorzystał nieuwagę Miza i wyeliminował go! Orton jednak wstał i wymierzył clothesline, a następnie swoje kombo Chrisowi! Mamy wyniesienie pod Powerbomb i ... jest! Ale tylko w ringu! Orton jest lekko pochylony co wykorzystuje Cena wskakując na narożnik i wykonując swój leg drop! John wykonał Randy'emu jeszcze Five Knuckle Shuffle. Cena wynosi Vipera pod AA ... Orton ześlizguje się i chce wykonać RKO ... również skontrowane. Legend Killer oparł się o nią, a John dołożył big boot i Orton został wyeliminowany. Z sytuacji próbował skorzystać Chris Jericho, szybko wyrzucając Cenę, jednak to się nie udało. John próbował back body dropu, ale i to się nie udało. Kanadyjczyk rozpędził się więc, ale nadział się na shoulder tackle! Cena dołożył jeszcze Proto Bomb i wyniósł rywala pod AA. Chris jednak uwolnił się, a następnie dołożył springboard dropkick. Y2J ruszył z finalnym dropkickiem, ale nie trafił i John wyniósł go pod AA, a następnie wyrzucił Kanadyjczyka za pomocą tej akcji z ringu. John Cena wygrywa Battle Royal i staje się jednym z głównych faworytów Royal Rumble Matchu. John patrzy na znak WrestleManii i takim widokiem kończymy to RAW!

Podsumowanie :

- segment z udziałem Drew McIntyre'a i Alexa Rileya

- US Champion Drew McIntyre d. Alex Riley in first match in "Best of 5" series

- segment z udziałem Big Showa i Sheamusa

- Big Show d. Hardcore Champion Sheamus in Non-title Match

- segment na backstage'u z udziałem Alberto del Rio, Kane'a, CM Punka i Kofiego Kingstona

- WWE Champion Alberto del Rio, Kane & Tag Team Champions CM Punk & Kofi Kingston d. Jack Swagger, World Heavyweight Champion Christian & The Legacy

- speech Alberta del Rio

- John Cena wins 20-man Battle Royal

Karta na Royal Rumble :

WWE Championship Submission Count Anywhere : Alberto del Rio © vs Jack Swagger

Hardcore Championship Hardcore Match : Sheamus © vs Big Show

Match 2 in "Best of 5" series for United States Championship : Drew McIntyre © vs Alex Riley

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 18 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• IIL
      Roman Reigns vs CM Punk vs Seth Rollins może zamknąć pierwsza noc WM 41 Just a moment... WWW.WEBISJERICHO.COM Trochę dziwnie, że taki triple threat będzie tam o pietruszkę. Roman też raczej wygrywa. Nie uwalą go dwa lata z rzędu.  Czyli Cody vs Cena domknie drugą noc, a zwycięzca RR w takim układzie do openera? 
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
  • Dodaj nową pozycję...