Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam. Mam pare pytań dotyczących wojska, może ktoś łąskawy i obcykany w temacie by mi pomógł :( . No więc: jestem z rocznika 86 i w tej chwili uczę sie w kolegium nauczycielskim. jednak raczej nie radze sobie i najprawdopodobniej po 1 semestrze opuszcze to miejsce. i tak miala to byc jedynie ucieczka od wojska bo planowalem pojsc w przyszlym roku na prywatne studia. moje pytanie brzmi czy mogą mnie wziąść do woja w tym okresie (od lutego do października)? słyszałem od znajomych (czyli nie wiem czy to prawda), że biorą do służby dopiero rok po maturze, to prawda? i jaka jest szansa, że dowiedzą sie ze mnie wylali po 1 semestrze (bo szkoła ma chyba obowiązek powiadomienia wku, ze juz nie jestem studentem) chodzi o to jak często sie to zdarza ;)? Podobno moge ubiegac się o odroczenie ze względu na ważne sprawy osobiste (chodzi o kontynuowanie nauki z przerwą). Wniosek o takie odroczenie musze udokumentować - najlepiej zaświadczeniem z uczelni potwierdzającym to że ponownie bede studiował. a gdy bede chciał zmienić uczelnie tez takie cos przejdzie? z której uczelni powinienem wziasc takei zaswiadczenie? pozatym w czerwcu miałem złamany nos, czy to powoduje, że moge ubiegać sie o ponowne zbadanie przez komisje lekarską i dostanie odroczenia? jezeli tak to na ile takie odroczenie by było? juz troche czasu mineło od tego złamania :( chodzi mi tylko o wyślizganie sie w tym okresie jak nie bede chodził do żadnej szkoły. pomóżcie ;( army sux big time
  • Odpowiedzi 25
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Juppozo

5

• RVD

4

• kWik

4

• Dejv

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   22
  • Urządzenie:  Windows

A nie masz jakiś znajomych lekarzy.. jeśli tak słabo ci idzie z nauką to może lepiej się wyślizgać na "D"obre już :) Za złamany nos to dostaniesz najwyżej uśmiech :P tak mi się wydaje.. na więcej pytań nie potrafię odpowiedzieć bo nie miałem takich problemów..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

hmmm... wydaje mi się, że uczelnie nie powiadamiają wku... to Twoim obowiązkiem jest przesłać zaświadczenie o odbywaniu nauki. Jeżeli tego nie zrobisz przyślą Ci wezwanie na komisję (chyba po jakiś dwóch miesiącach), później następne, i jeszcze jedno... jeżeli nie stawisz się na tym to przyślą Ci karteczkę, z prośbą o "natychmiastowe" wyjaśnienie nieobecności ;) Ostatnio, jakies 1,5 miecha temu przysłali siakieś gówno, tym razem nie do mnie, lecz do rodziców żądając od nich ujawniena miejsca mojego pobytu :lol: Bo się ponoć ukrywam :twisted: ... tyle że 10 dni wcześniej przesłałem im zaświadczenie...

ogólnie to oni mnie ścigają od początku obecnego semestru (jestem na 3cim), bo na 2gim (chyba) posłałem podanie do zaświadczenie nie do tego wku :lol: Wnioskuję z tego, że możesz spać spokojnie ;) No chyba, że Twoje wku jest sprawniejsze (no f'n way)...

Chciałbym jeszcze wspomnieć o jednej rzeczy :

wku zawsze podaje numer telefonu, pod który można zadzwonić i "odłożyć" komisa... ja tam się nie dodzwoniłem, a qmpel dodzwonił się po tygodniu starań... i niczego istetnego się nie dowiedział...

wku... wku... wku... szkoda słów i nerwów :P

WZIĄŚĆ? W języku polskim nie ma takiego słowa! Mów poprawnie a będziesz pisać poprawnie.

[you] zostań bohaterem,

bądź honorowym dawcą krwi

bierzesz pismo z uczelni zanosisz im i masz na rok wolne za rok znowu musisz ich poiformowac

co do tego ze z matura tylko biora to zalezy od komisji

78269406145f2cb280ea01.jpg

W WKU jest niezły burdel to chyba każdy wie,gdyż co chwilę co innego się słyszy od nich.Jakiś czas temu kumpel z złamaną ręką był oddac papiery do WKU razem z innym kumplem,który chciał iść do wojska tylko że się dowiedział że....nie brali jeszcze roczników '84! Ty jesteś rocznik '86 to powinieneś spać spokojnie,ale... W ogóle powiedzcie mi do,którego roku życia biorą do wojska ? Do 24 ?

Dejv napisał(a):
W ogóle powiedzcie mi do,którego roku życia biorą do wojska ? Do 24 ?

jak sie nie starałeś o odroczenie (czyli nie zgłosili sie i Ci sie upiekło) to chyba do 24. a jeśli miałeś odroczenie np. ze względu na nauke to do 28. można na studiach to sobie odrobić.

Kombinuj jak się da bo może być różnie. Jakby udało Ci się zaliczyć pierwszy semestr to wtedy bierzesz sobie dziekankę (w kolegium powinni Ci dać po semestrze :) ) i masz luz z wku. W październiku śmigasz na inną uczelnię i nie ma problemu. Wiem, że od niedawna jest tak, że wku natychmiast pyta się o daną osobę jeżeli zaraz po rozpoczęciu semestru nie zaniesiesz zaświadczenia, ze studiujesz. Potem dzwonią jeszcze do szkoły by się upewnić - tak było w mim przypadku. Wiem, że można olewać wszelakie wezwania i inne pierdoły, ale kiedy masz plecy tzn. studiujesz, bez studiowania szybko może się zabawa zakończyć. A papiery zawsze zanosisz z tej uczelni na której aktualnie jesteś.

Ja napszykład mam kompletny spokoj z wojskiem wszytko dzieki temu ze gramu w policyjnym klubie :P i oni mnie kryja wszytko załwtwiją nawet do Wuku nie musze jezdzic na razie sie nie kształce bo nie mam czasu i i chec tez :) a co lepsze mam katygorie A+..

A co do twojej sytucji zawsz mozesz sie zapisac na jakies darmowe studium co pierwszy semstr jest za darmoche po zapisaniu sie bierzesz od nic zaswaidczneie ze sie uczysz i wsio nawet na zajeia nie chodzisz tak ma mój kumpelma spokój przyajmnij jeszcze na rok bo takie studium zwalnia do 23 roku zycia...

458954520447d6ce7641a4.jpg

Wy to macie dobrze :)

Ja mam niestety kategorie "A", chociaż były próby "machlojek" z psychologiem i nic nie pomogło. Tak, więc, jeśliby coś z nauką nie poszło to zakładam mundur :?

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Idz do WKU, zanies zaswiadczenie ze sie obecnie uczysz i odrocza cie na conajmniej rok. W tym czasie (jak nie zaliczysz 1 semestru) daj se luz, na jesien zapisz sie na studia i znowu pedz do WKU z nowym zaswiadczeniem. Szkola nie powiadamia WKU o ukonczeniu nauki przez Ciebie, bo to lezy w Twoim interesie, wiec nie masz co sie martwic :D

jakby co pytaj, bo jestem w temacie od 6( :D ) lat i jeszcze mam 3 przed soba...

pozdrawiam :D

53541565549537ccb6a05f.jpg

ok, dzieki wszystkim za pomoc (jak cos jeszcze komus wpadnie to niech napisze :) )

Jupiter napisał(a):
W tym czasie (jak nie zaliczysz 1 semestru) daj se luz, na jesien zapisz sie na studia

no właśnie tak chce zrobić, ale boje sie, że moze tak byc jak FH napisal, że mnie od razu ścigną. widocznie to zależy jak wku pracuje. tez slyszałem ze to zależy od wyzu/nizu demograficznego tzn. ile w danym roku capneli ludzi :( a tego sie sprawdzic chyba nie da :(

Nie da sie tego sprawdzic, ale teraz i tak coraz mniej ludzi biora do wojska. Jest to zwiazane z planowanym w przyszlosci wojskiem zawodowym. I na 99% nie ma szans na to zeby cie scigneli, bo bedziesz mial jak byk napisane w ksiazeczce wojskowej: Odroczenie do (prawdopodobnie 30.10.2006). Jest nawet szansa na to, ze jesli szkola jest zalozmy 3-letnia, to mozesz dostac odroczenie na 3 lata, bo na zaswiadczeniu ze szkoly bedziesz mial planowana date ukonczenia szkoly. Tutaj feler jest tylko taki, ze co rok w listopadzie bedziesz musial udac sie do WKU z zaswiadczeniem ze nadal sie uczysz. Wiec nie pekaj. Napewno odrocza cie i bedziesz mial spokoj na caly rok. :D

Jupiter - ja jestem odroczony do 2007 roku, bo perypetiach (niezbyt miłych swoją drogą) ze studiami wylądowałem na zesłaniu w Policealnym Studium. Tak więc przez 1,5 roku mam spokój ale muszę coś wykombinować :)
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

RVD: Studia to najlepsze wyjscie... Ewentualnie czekaj na zmiane przepisow bo byc moze w 2007 roku juz nie beda powolywac Twoich rocznikow...

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 951 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 545 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 873 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
    • KPWrestling
      Na kolejny zjazd treningowy Szkoły Wrestlingu KPW zapraszamy w nadchodzący weekend. Pełen harmonogram treningów dostępny jest na naszej stronie internetowej: http://kpwrestling.pl/szkola Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • Kaczy316
      Oj tak moje ulubione, dodatkowo, żeby zebrał większe buczenie to niech co tydzień wyzywa miasto, w którym odbywa się gala, pociśnie ich drużynę hokejową czy koszykarską i najlepsze co może być, niech podczas walk stosuje jedynie headlocki i ślimacze tempo, a na koniec niech schowa stół wyjęty przez przeciwnika, ale będzie buczonko, heel jak ta lala  
    • PpW
      Fanatycy, gala "Teraz Albo Nigdy" już za 2 dni, więc to idealny moment aby ułatwić wam dotarcie na to wspaniałe wydarzenie 👊🔥 Gala odbędzie się w Hali Labo, dokładny adres to Chodakowska 34 (zaraz obok Mińskiej 65), wejścia na obiekt jest od ulicy Chodakowskiej a obiekt jest wolnostojący, więc nie powinniście mieć problemów z trafieniem 🤩🗺 Widzimy się już w tą sobotę 🔥🔥🔥 Przeczytaj na fanpage.
    • PTW
      MORTAL KOMBAT NA ŻYWO! Tak chciałoby się zakrzyknąć widząc bohaterów kolejnej walki zapowiedzianej na sobotnie wydarzenie! Singles Match Miyagi Shida vs. "The Enygma" Serg Sullivan Pojedynek dwóch zawodników, których ciosy są niezwykle jadowite, co potwierdzi każdy z ich oponentów! Wrestlingowy karateka czuje się coraz pewniej w naszym świecie - uczy się bardzo szybko i poza efektownym stylem walki, który przysparza mu wielu fanów ma już na swoim koncie pierwsze zwycięstwa! Naprzeciw niego stanie niezwykle tajemniczy zamaskowany bijok, o którym wiadomo bardzo niewiele - zdaje się pojawiać i znikać na zawołanie, zostawiając za sobą dym, piach i smugę niepewności. To starcie jest niezwykle ważne dla obu panów, bo wyznaczy dla nich dalszy kierunek w federacji - zwycięstwo pchnie ich do przodu, porażka może mocno spowolnić ich drogę na szczyt. Zobaczcie tę i pozostałe walki już w najbliższą sobotę, a tak nawiasem przypominamy, że już dziś o 20:00 specjalny live z Prezesem Okońskim na kanale PTW! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...