Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Backyardmania 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam wszystkich serdecznie :) Podczas AM #34 w którym miałem okazję być gościem N!KO wspomniałem pokrótce o największej w Polsce Backyardowej imprezie która ma odbyć się na początku Lipca. Info - bądź co bądź - bardzo powierzchowne, więc przepełniony wiarą w to, że również grono ludzi z Attitude zagości na tym evencie postanowiłem w miarę możliwości rozwinąć temat :)

BACKYARDMANIA 2

Słowem wstępu

BM2 to druga już edycja największej imprezy skupiającej fanów backyardu jak i całego pro wrestlingu w Polsce. Odbywa się ona w Wołowie, na dobrze wyposażonej hali z basenem co pozwala oprócz wrestlingowych doznań spędzić kilka dni wakacji w ładnym dolnośląskim miasteczku i to w pewnym sensie 'nad wodą' :D. Wołów to miejscowość położona kilkadziesiąt kilometrów od Wrocławia, dojazd do niej ze stolicy DolnegoŚląska nie sprawia najmniejszych problemów. Z miasteczka tego pochodzi federacja WFW wybrana najlepszą backyardową federacją w Polsce w 2010 roku a zauważona została przez samą gazetę 'Angora' która napisała o niej niedawno kilka słów. Backyardmania to impreza na której spotykają się fani z całej Polski by wspólnie zorganizować event przepełniony świetną zabawą w którym oprócz konkretnych pojedynków i treningów odbywających się na backyardowej macie otrzymamy wiele godzin rozmów o naszym ukochanym sporcie w doborowym towarzystwie :) Znajdzie się tu dla Ciebie miejsce niezależnie od tego czy już trenujesz czy jesteś w tej sprawie kompletnym laikiem, czy pragniesz być zawodnikiem, sędzią, komentatorem - a może tylko widzem tego co będzie się działo na BM2. W każdym wypadku będziesz mile widziany :)

Troszkę historii

Niecały rok temu Wołów postanowił podjął pierwszą próbę zorganizowania backyardowej imprezy w której uczestniczyliby fani wrestlingu z całej Polski. Impreza była umiarkowanie udana, mimo, że liczba uczestników była stosunkowo skromna to rzeczywiście - przyjechali oni z różnych zakątków naszego kraju (baa, trafił się jeden ewenement który przyfrunął ze Szkocji). Poza zawodnikami WFW mieliśmy okazję oglądać także osoby które dziś tworzą federację na Pomorzu oraz zawodników niezrzeszonych. Każdy z uczestników imprezy wyniósł z niej wspaniałe wspomnienia i bardzo ciepło ją wspomina. Oprócz tego dostaliśmy do obejrzenia kawał niezłego Backyard Wrestlingu na który dzielnie wyczekiwali fani tej odmiany profesjonalnych zapasów z całej Polski.

Przewagą tegorocznego eventu jest zapowiedzenie przyjazdu reprezentantów wielu polskich federacji Backyardowych (niemal wszystkich o ile się nie mylę), wielu fanów z całego kraju którzy z jakiś powodów nie mogli pojawić się na edycji zeszłorocznej, dobrze rozplanowany, wielodniowy event połączony z interforumowym zlotem oraz - mam nadzieję - udział ekipy z Attitude.pl której zabrakło w zeszłym roku! :)

Plan imprezy

Gala odbywa się od 1 do 4 lipca z możliwością przedłużenia (piątek-poniedziałek). Cała impreza jest organizowana w dobrych stosunkach (pokusił bym się nawet o stwierdzenie 'Z POMOCĄ') dyrektora Wołowskiego OSIRu który nie utrudnia, a wręcz pomaga w tym aby wszystko się udało. Jesteśmy więc gośćmi jak najbardziej pożądanymi :D

Poniżej info ze źródła, czyli od głównego organizatora imprezy - Chudego.:

1 lipca(piątek):

Do godziny 12:00 chciałbym wszystkich mieć już w Wołowie.

Potem co tu gadać. Lecimy na "akcja płot" (Dyrektor OSIRu umożliwia całodobowe użytkowanie z hali za śmieszne pieniądze oczekując w zamian pomocy przy malowaniu płotu. Zajęcie czasu wiele nie zajmie, a może wiązać się z dobrą integracją na sam początek :D) .

Wieczorkiem jakiś grill.

2 lipca(sobota):

Od godziny 11:00 chciałbym zacząć już jakieś treningi itp

O 14:00 wszyscy wypad na jakiś obiad

16:00 po obiadku i odpoczynku zaczynamy pierwsze walki!

21-22 koniec I dnia BM II

3 lipca(niedziela):

W sumie jak 2 lipca.

4 lipca( poniedziałek)

Najważniejsze walki na gali w tym nagrzany już feud TeElCia vs WeBwUś !

Spanie i wypad chłopcy 5 lipca;)

Oczywiście dawajcie swoje pomyły. Napisałem taki mniej więcej byle jaki plan żebyście jakoś to widzieli. Oczywiście możemy siedzieć na hali 24h...znaczy się będziemy siedzieć:D dlaczego?

Nocleg:

Dyrektor dał jak dla mnie zajebisty pomysł i do tego bardzo śmieszny. Hotele są trochę obłożone ale to nie problem. Żeby było tanio tylko jak się da Dyrektor wpadł na pomysł że chce was przenocować na hali na której będzie BM. Jak sam mówi to są "spartańskie" warunki ale tu chyba chodzi tylko o nocleg chłopaki? Chyba że ktoś lubi się masturbować to wtedy do kibelka. Mniej więcej wygląda to tak: mamy salę konferenycjną,spikernię oraz szatnie w których możecie nocować. W salce konferencyjnej wejdzie 10-15 łóżek,szatnie po 4 gdzieś i spikernia chyba 5. Jest to o tyle dobre że mamy halę i wszyscy są razem oraz koszty są naprawdę małe i nie musicie płacić za hotele po niewiadomo ile. Więc to już zależy od was. To do noclegów. Prysznice i kible są więc luzik.

Koszty etc.

Każda osoba która będzie na BM i oczywiście będzie spała będzie musiała zapłacić OSiRowi MAKSYMALNIE(czyli może być mniej i może będzie) 25 zł/noc. Koszt obejmuje nocleg i wynajm hali sportowej. Więc są to naprawdę małe koszty wg mnie. Ale żeby wam pokazać jak Dyrektor schodzi z ceny:

25 zł * 4 = 100 zł ( może będzie za 3 noce bo malowanie płotu nie chcę liczyć i pogadam z Dyrem)

100 zł * 20 osób = 2000 zł

Czyli tyle wydamy za nocleg i hale przy 20 osobach. Bez zniżek i z hotelem obok hali:

CENNIK

1 osobowy – 49,00

2 osobowy – 79,00

3 osobowy – 99,00

Załóżmy więc że pokoje 3 osobowe no bo wiadomo. Przy 20 osobach jest to w przybliżeniu 680 zł za nocleg + wynajm hali która kosztuje 50 zł/h. My z hali możemy korzystać 24 godziny na dobę. No ale liczę że po 12h dziennie. Czyli 36h * 60 zł = 2160 zł

Obecnie dałoby to nam koszt : 2840 zł

Dyro powiedział że każdemu uczestnikowi daje darmowy wstęp na basen. Więc nikt nie musi płacić za bilety a to dodatkowe koszty. Bilet kosztuje 8 zł normalny i 4 zł ulgowy. Więc 10 osób taki i 10 osób taki. Daje to 80 zł*4 = 320 zł i 40 zł*4= 160 zł czyli w sumie za bilety 480 zł

Ostatnie podsumowanie. 480 + 2840 = 3320 zł

Jeżeli ktoś mi powie że załatwi większą zniżkę to ok. Dyro schodzi nam prawie 1300 zł. Więc to chyba nie mała zniżka co? Wiem że za nocleg musicie wydać i nie ma bata ale uwierzcie : robimy z Dyrem ile możemy. Wiecie przecież że nie może nas za darmo puścić bo będzie mega stratny. Zamiast obozu na o wiele więcej kasy będzie miał nas. Szajbusów:) Więc decyzja należy do was.

KAŻDY Z WAS MOŻE NOCOWAĆ W HOTELU. JEST TO WASZ WYBÓR. PROSZĘ TYLKO UWZGLĘDNIĆ ŻE ZAPŁACICIE O WIELE WIĘCEJ. A PRZECIEŻ KAŻDY BĘDZIE MIAŁ ŁÓŻKO;>

Dyrektor ogólnie boi się i wie że może się coś nam stać. Dlatego każdy nieletni musi mieć zgodę rodziców na udział w imprezie oraz branie pełenej odpowiedzialności na siebie! Każdy uczestnik podpisze umowę z OSiRem aby nie było winy po stornie OSiRu. My robimy wtedy co chcemy i ich jakoś to zbytnio nie interesuje.

Dlaczego warto być z nami!?

Odpowiedź na to pytanie jest zaskakująco łatwa. Niezależnie od tego, czy chcesz sprawdzić swoje siły w backyardzie (jednorazowo lub też jako wstęp do uczestnictwa w większym projekcie), czy może nie możesz nigdzie w okolicy znaleźć nikogo z kim dałoby się pogadać o ukochanej rozrywce sportowej jaką jest wrestling i wierzysz (I SŁUSZNIE! :D), że na BM2 znajdziesz godnych dyskutantów, czy nie masz pomysłu na wakacje i wylegiwanie się nad basenem a w między czasie obejrzenie eventu backyardowego jest na nie dobrą opcją - CHCEMY WIDZIEĆ CIĘ W WOŁOWIE OD 1 do 4 LIPCA! :) Wierzę, że wy również zechcecie i BM2 będzie w rzeczywistości wielkim zlotem łączącym fanów z całej Polski.

Wszelkie pytania proszę zadawać w tym temacie lub na PW, ja lub bezpośredni organizator imprezy - Chudy - postaramy się na nie odpowiedzieć.

Raz jeszcze zapraszam, bo cholera, warto!

Pozdrawiam i do zobaczenia! :)

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Natan

2

• fluxing

1

• Noface

1

• lugeta

1

Top użytkownicy w tym temacie

Widzę, że będzie czołówka polskiego backyardu ;) Mimo, że jestem laikiem w tyk sprawach, to twoja federacja Natan, mnie zaciekawiła :D Mam pytanko również :) Będą może jakieś filmiki z tego wydarzenia ? :)

PS. Fajną mam liczbę postów :twisted: 666 :twisted:

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

Nie należę obecnie do żadnej federacji, ale cieszę się, że backyard wzbudza zaciekawienie, to miód na moje uszy :D

Oczywiście, będzie masa materiałów, choć nieporównywalnie większa satysfakcja płynie z uczestnictwa w tym evencie na żywo :)

• 3 tygodnie później...

Szczerze? To chciał bym tam być ^^

Sami u siebię prowadzimy Backyard :P I sam walczę :D Dlatego chciał bym jechać :D

nooo ale czas pokaże :P

Jak powinna wyglądać taka zgoda rodziców, i czy jest ona wymagana jeśli będę tylko widzem? Jest pewne prawdopodobieństwo, że pojawię się na evencie, więc warto wiedzieć. Mam nadzieję, że będzie można się w spokoju umyć, co jest dla mnie, jako czyściocha, bardzo ważne.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 76 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 000 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 553 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 875 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...