Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Undertaker odejdzie na emeryturę, Nowy heelowy tagteam w WWE

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   288
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

-Raven- napisał/a:

Ja bym w ostatniej walce zobaczył go najchętniej z Ceną. Nawet chętniej niż Cenę z Rock'iem. W tej drugiej walce na 99% wygra Cena. W starciu z Takerem wynik do ostatniej chwili byłby niewiadomą, bo nigdy nie moglibyśmy być pewni, czy Vince nie postanowił przełamać streaku i zrobić z Janusza "żywej legendy dzisiejszych czasów"...

Tutaj masz absolutną rację. Jasiek to jedyny wrestler, w którego zwycięstwo można by było uwierzyć. Osobiście markowałbym Takerowi i osrywałbym się przy każdym odliczaniu Phenoma.

Miałbym dokładnie takie same odczucia (i znowu pojawiłaby się szansa na heelturn Jaśka :wink: )

Co do pojedynku Ceny z Rockiem to mi też sprawa wydaje się przesądzona. Nawet wyobraziłem sobie jak wyglądała rozmowa Vince'a z Rockiem...

Rock: "Może i kasę proponujesz sporą ale podłożyć się Cenie... No k..wa sam nie wiem... "

Vince: "A pamiętasz jak podłożyliśmy ci Hogana? Tak już jest z legendami. Hogan wypromował ciebie. Ty wypromujesz Jaśka. Zresztą zrobimy to tak, że wyjdziesz z tego z twarzą i tylko formalnie przegrasz".

Rock: "Pie...isz jak zwykle Vince. Ale kasa to kasa"

Tym bardziej, że Rock nigdy nie robił problemów z jobowaniem. Wg mnie wygrana Ceny w tej walce ma 99,99%-owe prawdopodobieństwo.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

6

• Ghostwriter

4

• Vercyn

2

• Mr. Black

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Tym bardziej, że Rock nigdy nie robił problemów z jobowaniem. Wg mnie wygrana Ceny w tej walce ma 99,99%-owe prawdopodobieństwo.

No masz rację. Nawet tego szczególnie nie brałem pod uwagę, bo mam braki z ery Attitude. Ale już świetnym przykładem jest chociażby jobbowanie Stone Coldowi. A tak w ogóle nawet bez tego - jaki sens miałoby podkładanie kury znoszącej złote jajka kolesiowi, który wraca na jedną walkę? Ciekawe czy zrobią z tego main-event WM-ki. Jeżeli Taker będzie walczył po raz ostatni to właśnie jego walka powinna zamykać galę. Ale jestem pesymistą jeżeli chodzi o pomysły Vincea i spółki więc sądzę, że jednak main eventem będzie show Rock vs Cena. Oby tylko 20-0 nie upchnęli gdzieś w środku poprzedzając to "epickimi" walkami z udziałem Snooki czy temu podobnych wynalazków.

14453752125651e0a536c69.jpg

Ciekawe czy zrobią z tego main-event WM-ki. Jeżeli Taker będzie walczył po raz ostatni to właśnie jego walka powinna zamykać galę. Ale jestem pesymistą jeżeli chodzi o pomysły Vincea i spółki więc sądzę, że jednak main eventem będzie show Rock vs Cena.

Na 99% main eventem będzie Rock vs. Cena (z racji kalibru wydarzenia). Ja też wolałbym tam oglądać dwudziestą (i z tego co mówią newsy - prawdopodobnie ostatnią na WM-ce) walkę Takera, ale żeby do tego doszło, to chyba musiałby Vince (żeby przebić prestiż starcia Cenaminatora z Dwayne'em) dla Grabarza skręcić kogoś kalibru Stinga, Goldberga czy innego Lesnara.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

A ja tak myślę :D wm 28 Shawn Michaels vs undertaker ;] przerywający passę andusia ;] ale wolał bym żeby taker wygrał ;pp

• Reputacja:   1

wm 28 Shawn Michaels vs undertaker ;] przerywający passę andusia ;] ale wolał bym żeby taker wygrał ;pp
Po raz trzeci? Nie litości... Ważne że było 2 razy z rzędu, jakby zawalczyli 3 raz to byłoby to kompletnie bez sensu... Poza tym przypominam jakbyś nie wiedział- HBK zakończył karierę sportową więc raczej nie wróci "jak gdyby nigdy nic" na ring. Zresztą sam już mówił że już go więcej nie zobaczymy w akcji... Przeciwnicy dla Takera: Cena lub Del Rio (moim skromnym zdaniem)

Ej a może Undertaker dołączy do starcia Rock-Cena :twisted: tylko tutaj martwi mnie ten pas WWE - obojętnie w którym wydaniu czy Rock-Cena czy nawet jeśli doszłoby do Rock-Cena-Taker

Ech jakoś dziwnie tak takera z pasem widzieć ;D lepiej niech sobie powalczy z kimś. Ja tak tylko myślę że specjalnie Shawn by przyszedł na ten ostatni pojedynek ;] i przerwał passe takera.

Pomysł aby feud Rock-Cena toczył się na portalach społecznościowych jest idiotyczny. Załóżmy, że mamy ostatnie Raw przed Wm'ka i co? Rock pisze na Twitterze, że skopie Johnowi dupe na Wrestlemanii? Rock powinien pojawić się jeszcze kilka razy w tym roku, a od Lutego przyszłego roku powinien robić to regularnie.

Pomysł aby feud Rock-Cena toczył się na portalach społecznościowych jest idiotyczny. Załóżmy, że mamy ostatnie Raw przed Wm'ka i co? Rock pisze na Twitterze, że skopie Johnowi dupe na Wrestlemanii? Rock powinien pojawić się jeszcze kilka razy w tym roku, a od Lutego przyszłego roku powinien robić to regularnie.

Dokładnie. To tak samo "mądre" jak związek kobiety z mężczyzną na bazie... SMS'ów :twisted:

Ej a może Undertaker dołączy do starcia Rock-Cena :twisted: tylko tutaj martwi mnie ten pas WWE - obojętnie w którym wydaniu czy Rock-Cena czy nawet jeśli doszłoby do Rock-Cena-Taker

Cena może nie być wówczas mistrzem, pomimo szumnych zapowiedzi. Np. na ostatniej prostej Rock może spowodować, że Janusz straci pas na rzecz innego wrestlera i podkręcić tym samym ich feud :wink:

[ Dodano: 2011-05-08, 11:35 ]

Ciekawe czy zrobią z tego main-event WM-ki. Jeżeli Taker będzie walczył po raz ostatni to właśnie jego walka powinna zamykać galę.

Tak sobie jeszcze pomyślałem, że umiejscowienie tej walki gdzie indziej (z kimkolwiek Taker by nie walczył) niż w main evencie, będzie mega spoilerem jej wyniku, bo nie wyobrażam sobie, aby Vince zdecydował się przerwać streak, inaczej jak po emocjonującej walce wieczoru (przecież nie machnąłby tak epokowego dla WWE wydarzenia w środku karty, lub przed "rozluźniającym" starciem Div).

Cena może nie być wówczas mistrzem, pomimo szumnych zapowiedzi. Np. na ostatniej prostej Rock może spowodować, że Janusz straci pas na rzecz innego wrestlera i podkręcić tym samym ich feud :wink:

Jakby tak logicznie pomyśleć, to The Rock właśnie powinien robić wszystko, żeby Cena zachował pas, a potem samemu go od niego przejąć na WMce ;)

musiałby Vince (żeby przebić prestiż starcia Cenaminatora z Dwayne'em) dla Grabarza skręcić kogoś kalibru Stinga, Goldberga czy innego Lesnara.

To ma byc duze wydarzenie, raz ostatnia pewnie walka Tekera, dwa jego liczba 20-0,a trzy na ostatnich WMkach to starcia Takera byly najlepsze ze wszystkich.

Dlatego na 100, Vince bedzie chcial dac mu kogos znanego i waznego nawet kiedys. Mysle ze Brock Lesnar, najprawdopodobniej. Jesi nie on to, Steve Austin. Albo moze ktos inny... wybor jednak musi byc przy jakims "Duzym graczu".

Moze byc tak ciekawie, ze starcie Ceny z Rockiem nie bedzie o pas ( najbardziej mozliwa opcja), wiec beda jako albo main event albo przedostatnia walka, a starcie Takera z ..., bedzie tak samo, wiec walki o pasy Heavy, zejda na dalszy plan, ale juz raz taka WM mielismy, na ktorej Flair walczyl z Macho Manem.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Tak sobie jeszcze pomyślałem, że umiejscowienie tej walki gdzie indziej (z kimkolwiek Taker by nie walczył) niż w main evencie, będzie mega spoilerem jej wyniku, bo nie wyobrażam sobie, aby Vince zdecydował się przerwać streak, inaczej jak po emocjonującej walce wieczoru (przecież nie machnąłby tak epokowego dla WWE wydarzenia w środku karty, lub przed "rozluźniającym" starciem Div).

Oczywiście byłby to mega-spojler. I tak sobie pomyślałem, że na WM X8 walka Hulka Hogana z The Rockiem była trzecia od końca. Dlaczego więc jednak 20-0 nie mieliby zrobić main-eventem a Rocka i Cenę nie zepchnąć w kierunku środka? Dla mnie to byłoby logiczne ale teraz są inne czasy niż za wspomnianej X8.

Ale zawsze można pokombinować i wymyślić jakieś z dupy wytłumaczenie dla umiejscowienia ostatniej walki Phenoma w środku karty a nie w main evencie. Przykładowo: Taker rozpoczął swój streak od wygranej z Jimmym Snuką na WM VII. Była to szósta walka wieczoru. Więc w ramach hołdu dla Takera szefostwo ogłosi, że walka Takera - symbolicznie - odbędzie się jako szósta. Na siłę można dorobić jakąś mitologię z nadzieję "może marki chwycą". Takie tam luźne przemyślenia. Możliwe, że bookerom nie będzie się chciało bawić w tego typu sprawy. Najprościej byłoby, gdyby 20-0 (ew. 19-1) było main-eventem, bo jakiekolwiek umiejscowienie w karcie Ceno-Rockowego show nie byłoby spojlerem.

I jeszcze mi taka straszna myśl się nasunęła. A gdyby jednak było 19-1 i to w walce poprzedzającej walki div oraz Jaśka i Rocka? :???:

14453752125651e0a536c69.jpg

-Raven- napisał/a:

Jakby tak logicznie pomyśleć, to The Rock właśnie powinien robić wszystko, żeby Cena zachował pas, a potem samemu go od niego przejąć na WMce ;)

Niekoniecznie. Rock może tak to wszystko przedstawiać, że mistrzem był już wielokrotnie i bardziej niż na pasie, zależy mu na skopaniu dupska Cenie :wink:

I jeszcze mi taka straszna myśl się nasunęła. A gdyby jednak było 19-1 i to w walce poprzedzającej walki div oraz Jaśka i Rocka? :???:

Niestety tak też mogłoby być, chociaż na chwilę obecną nie widzę w dzisiejszym rosterze (poza Jaśkiem) "zagrożenia" że Vince mógłby chcieć komuś podłożyć Grabarza (poza Ceną, 2 najbardziej "groźne" nazwiska to Orton, który jest dla Vince zdecydowanie mniej przewidywalny i godny zaufania niż Janusz oraz Del Rio, którego obecnie nie rozpieszczają pod kątem pushu). Naprawdę bałbym się o streak jeśli byłaby to walka z Ceną, bo nie wierzę aby Papa Vinnie podłożył Grabarza na WM-ce komuś sprowadzonemu specjalnie na tą okazję typu: Goldberg, Austin, Sting czy Lesnar.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows

A tak swoją drogą wiadomą rzeczą jest , że do garderoby Callaway'a nikt z nas nie zajrzy czy też osobiście szansy porozmawiać sobie z umarlakiem raczej mieć nie będzie - ale strasznie od zawsze ciekawiła mnie kwestia stosunku do fanów Takera. Zasadniczy wpływ na wynik każdej z ostatnich walk na Wrestlemaniach miałby sam Taker o ile ten streak w sensie "związku z fanami" coś dla niego znaczy. Zmierzam do faktu , że jesli Taker to zimny profesjonalista , który wrestling od dawna traktuje jako zawód - taki jak każdy inny - i na polecenie służbowe podkłada się po czopsie od pierwszego lepszego Tatsu - z czego wynika , że ze swoim streakiem i fanami emocjonalnie związany absolutnie nie jest - to wszelkie jego zwycięstwa, to w całości efekt pracy Vince i Kreatywnych. W związku z czym albo streak nie po prostu nie do przerwania , albo może pęknąć w każdym momencie.

Czy tylko mi się wydaje , że swoim postem nie odkryłem żadnej Ameryki ? :twisted:

..a tak już na serio - w całej wiadomości chodziło mi głównie (o czym gdzieś tam już pewnie wspominałem) o stosunek Taker'a do streaku i do fanbase'u oraz o wpływ tych relacji na ewentualne wyniki jego WM'kowych starć. Jest to temat godny osobnej dyskusji.

915802072594e34bce782c.jpg