Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jedno z moich dwóch ulubionych diary. Zasłużenie byłeś drugi w konkursie na diary sierpnia, bowiem wszystko nadal wychodzi tobie doskonale. Ciekawe storyliny, walki, speeche, feudy. Wszystko na poziomie. Bardzo ciekawy heel-turn Morrisona, wykorzystanie walizki. Jego postać prowadzisz bardzo dobrze, fajne feud z Christianem widzę. Interesujące starcia kapitanów drużyn przed Bragging Rights, zgrzyta między Bryanem, a Jericho. Walka IC Champ vs US Champ zapowiada się nieźle, może wygra Bourne ku mojej radości? :) Świetna robota Adi, czekam na kolejne gale. Powodzenia!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-252889

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Adrian!

38

• NalepRKO

16

• adachoaRKO

12

• Pinio

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Monday Night RAW

Saint Paul, Minnesota

17.10.2011

Ostatnie Monday Night RAW przed Bragging Rights Pay Per View otwiera mistrz WWE Alberto Del Rio ubrany w elegancki garnitur. Po przypomnieniu fanom kim jest i jak się nazywa przeszedł do tego, co zamierza przekazać WWE Universe. Za 5 dni odbędzie się jedna z najważniejszych gal w jego karierze. Po raz pierwszy przyjdzie mu bronić pasa z dwoma rywalami. Ale co to za rywale? Batista i Sheamus to zawodnicy, którzy przegrali łącznie sześć walk o tytuł od SummerSlam, na którym Meksykanin został championem. Oznacza to, że nie mają absolutnie żadnych szans na wygraną. To w sumie jest najważniejszy mecz dla nich dwóch, ponieważ albo pogodzą się z tym, że nie będą tacy jak Alberto i nie będą już nigdy mistrzami, albo odejdą. Del Rio radzi im to drugie, bo wtedy będzie mógł zająć się poważnymi wyzwaniami, choć tak naprawdę wyzwaniem dla niego jest przegrać jakiś pojedynek. Zupełnie jak John Cena, który został zniszczony przez Alberto, który ograniczył jego karierę do minimum, a kto wie, czy jej nie zakończył? John Cena nie powróci, John Cena nigdy nie będzie mistrzem, nigdy nie będzie Cenation, nigdy nie będzie You Can't See Me. Del Rio zakończył erę Ceny wraz z zaatakowaniem go na ostatnim RAW przed SummerSlam, pozbawieniem go pasa i wysłaniem do szpitala. Alberto przerwał, bo poszedł głośny chant od młodszych fanów ("You Suck!"). Dlaczego jednak przejmują się Ceną? Przecież Alberto go zniszczył, tak jak Edge'a, więc przez dzisiejszy dzień, przez PPV aż do końca kariery fani powinni oklaskiwać swojego nowego bohatera. Po PPV wciąż WWE Championa Alberto Del Rio! Wówczas pojawił się Sheamus, a po chwili Dave Batista, którzy nie powiedzieli nic, a tylko zaatakowali Meksykanina! Irlandczyk powalił Del Rio Double Axl Handle, a Animal wyrzucił go z ringu. Po chwili obaj pretendenci patrzyli się na siebie i staneli twarzą w twarz, gdy zabrzmiała muzyka JOHNA CENY. Fani oszaleli z radości, ale okazało się to tylko podpuchą Alberto, który rozbawiony obserwował miny Batisty i Sheamusa, których chwilę wcześniej znienacka zaatakował i wyrzucił z ringu.

- - - - - - - - -- - - - - - -

Normal Match

Big Show vs. Ezekiel Jackson

Pierwszą walką dzisiejszego wieczora było starcie dwóch gigantów, którzy mieli ze sobą już sporo doczynienia w tym roku będąc w przeciwnych obozach na Wrestlemanii. Początek tego starcia był bardzo wyrównany i zawodnicy okazywali sobie respekt. Doszło do wymiany ciosów, po której żaden z wrestlerów nie został znokautowany, pokazując swą siłę. Znacznie bardziej wspierany był Big Show, który pod koniec walki próbował wymierzyć Splash w narożniku, ale chybił, a Jackson wyprowadził mu Big Boot. 2 count. Big Zeke próbował swojego finishera, ale Show się zaparł i wymierzył Chockeslam! 2 count! Big Show zaczekał na rywala, a gdy ten się podniósł wyprowadził KO Punch, po którym uzyskał pinfall.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Gościem Todda Grishama jest teraz CM Punk - jeden z kapitanów drużyny RAW, którego czeka dziś walka z Randym Ortonem.

- To rewanż z Wrestlemanii, Todd! Każdy jest tą walką podeksytowany, ponieważ tym razem pokonam Randy'ego Ortona, co powinienem zrobić wówczas, ale niestety - New Nexus zawróciło mi w głowę. Teraz, gdy jestem WRESTLEREM skupionym tylko i wyłącznie na swoim tyłku jestem zdecydowanie lepszy niż wtedy. Nie obchodzi mnie Randy Orton i to w jakiej jest teraz formie, ponieważ nie oglądam Smackdown. Nie obchodzi mnie co dzieje się na tej gali, obchodzi mnie tylko i wyłącznie moja persona i to, jak pokonam dzisiaj żmije oraz w niedziele zapewnie MOJEJ drużynie....

Pojawił się Randy Orton, który został przywitany gigantycznym cheerem fanów.

- Punk...Zapamiętaj sobie, że nie jest ważne ile i jak mówisz...Pamiętasz Wrestlemanie? Pokonałem Cię podczas niej na jednej nodze. Teraz sprawne mam dwie i...

Nagle do Ortona podbiegło dwóch zamaskowanych mężczyzn, którzy go zaatakowali! Viperowi oberwało się między innymi lampą, ale co najważniejsze - w wyniku tego, co przed chwilą się wydarzyło - Randy nie był w stanie podnieść się o siłach, a zaskoczony CM Punk uśmiechał się patrząc na tą całą sytuacje. Był naprawdę zdziwiony, czy robił dobrą minę do złej gry?

- - - - - - - -- -- - ---

Normal Match

Jeff Hardy vs. Chris Jericho

Starcie obu kapitanów. Na początku przeważał Jeff, który z amimuszem zaatakował swojego przeciwnika, jednak jego dominacja skończyła się w momencie, gdy Y2J nie kopnął go w kolano, gdy ten schylał się po niego. Chris osłabiał dolne kończyny Jeffa, który wspierany dopingiem fanów zdołał się szybko wyswobodzić z próby założenia Walls of Jericho. Wyprowadził kilka punchy oraz Leg Dropów, ale to nie wystarczyło do odliczenia Jericho. Seria nieudanych roll-up'ów zakończyła się w momencie, gdy Jericho uznał, iż bardziej opłacać będzie się założenie jednej z jego koronnych dźwigni. Liontamer na środku ringu! Jeff od razu odklepał! Niesamowita sensacja! Fani byli równie zaskoczeni, jednak zmienili nastroje, gdy Hardy zaatakował Chrisa wyprowadzając mu najpierw Twist of Fate, a następnie Swanton Bomb.

- - - - - - - - - - - -

Komentatorzy poinformowali nas o tym, że w związku z tym, co stało się kilka chwil wcześniej z Randym Ortonem ten nie będzie mógł wystąpić na dzisiejszej gali. Ponad to pod znakiem zapytania stoi jego występ na Bragging Rights.

AAAWEEESOOOOOMEEEE! The Miz pojawia się w ringu w stroju do walki i od razu chwycił za swoją ulubioną zabawkę (poza Maryse rzecz jasna) - mikrofon!

- Really? Shut up! Zamknijcie się, bo jesteśmy na Monday Night RAW! Gali, na której jeszcze kilka miesięcy temu rządził niejaki The Miz. Zostałem jednak przeniesiony do rosteru Smackdown, gdzie jestem niepokonany. Wiecie z kim ostatnio wygrałem? Pokonałem World Heavyweight Championa Johna Morrisona, który w końcu przejrzał na oczy! Nie obchodzi mnie jednak on, ponieważ każdy na tej arenie, każdy kto ogląda teraz moje show wie, że kwestia czasu jest kiedy odzyskam panowanie i kiedy po raz drugi zostanę mistrzem. Stanie się to prawdopodobnie po tym, gdy wraz z Chrisem Jericho poprowadzę Team Smackdown do wygranej, ponieważ to ja teraz przejmuję miano współkapitana, gdy ten kretyn Randy Orton dał się zaatakować przez nie-wiadomo-kogo. W drużynie Smackdown jest nas w tej chwili sześćiu, jednak brak Ortona to plus! Nie obchodzi mnie, czy pojawi się na Bragging Rights, ponieważ tak, czy inaczej osobą, która nie zostanie wyeliminowana będę ja. Ponieważ nazywam się The Miz i jestem nieeeesamowity!

Normal Match

The Miz vs. Dolph Ziggler

Pierwsza walka w historii pomiędzy tymi dwoma panami. Do tego było to starcie nietypowe, ponieważ spotkało się dwóch nielubianych przez fanów heeli. Samo starcie było bardzo krótkie i Miz spoliczkował Zigglera i zaczeli się ganiać za ringiem i okładać, a gdy sędzia doliczyl do dziewięciu wówczas były WWE Champion wślizgnął się do kwadratowego pierścienia i wygrał przez count-out.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Za tydzień na Monday Night RAW powróci jedna z największych supergwiazd jaka kiedykolwiek była w WWE! Następna gala w Chicago przejdzie do historii, nie możesz jej przegapić!

Po tym wyemitowano promo tej gwiazdy, przy mrocznej muzyce pokazano logo Wrestlemanii 27 oraz arenę z Bragging Rights 2010.

- - - - - - -- -- - - - - - - - -

Tag Team Match

Drew McIntyre & Cody Rhodes vs. Kofi Kingston & Rey Mysterio

Początek walki zdecydowanie dla zawodników z RAW, którzy zdominowali swoich przeciwników. Rey Mysterio zaatakował Cody'ego i Hurricanraną przy linach wyrzucił go z ringu - to samo zobaczyliśmy od Kofiego, który po drugiej stronie ringu wyrzucił Drew. Po reklamach to Ghanijczyk był w natarciu i okładał Cody'ego Rhodesa Chopami w klatkę piersiową. W końcu jednak chybił z szarżą w narożniku i nadział się na Big Boota. Przez najbliższe kilka minut Kingston był trzymany w defensywie przez byłych mistrzów Tag Team. Cody i Drew brutalnie okładali go, aż w końcu doszło do zmiany. Kofi wyprowadził Dropkick dla Rhodesa, po którym wpusćił Reya Mysterio. Ten wyprowadził kilka low kicków, Sentona oraz Springboard Crossbody, po którym 2 count. Nastepnie zainkasował on jednak Alabama Slam, po którym również dwa. Drew wkracza do akcji i od razu zostaje on zroll-up'owany przez zamaskowanego! 1...2...kickout! Rey zostaje powalony Big Bootem i doszło do kolejnej zmiany z Rhodesem, który próbował swojego finishera, ale zostaje on skontrowany na kopniaka w głowę, po czym Cody ląduje na linach! Kingston atakuje McIntyre'a, by nie próbował interweniować, a Rey wyprowadza 619, a następnie próbuje Splasha z lin, ale nie trafia! Cody przechodzi w Inside Cradle i uzyskuje pinfall!

- - - - - - - - - -

Divas Match

Divas Champion Natalya vs. Alicia Fox

Bardzo krótka walka, w której Natalya po kilkosekundowym brawlu pokonała rywalkę po Sharpshooterze. Następnie Melina zaatakowała triumfującą mistrzynie i kopnęła ją w brzuch.

- - - - - -- - --

Po reklamach w ringu R-Truth, który najpierw nakazał fanom zamknąć się i mu nie przeszkadzać ("don't what me!"), a następnie powiedział, że wcale nie chciał walczyć w drużynie RAW. Powinien on uczestniczyć w pojedynku o pas WWE, a następnie wygrać go. Dlaczego to nie nastąpi? Ponieważ jest ofiarą konspiracji. K-O-N spiracja otoczyła go ponownie, gdy w trakcie Battle Royal zaplątał się w liny przez co został wyeliminowany. That's the truth.

Normal Match

R-Truth vs. Daniel Bryan

Daniel Bryan otrzymał duży cheer ze strony fanów przy wejściu. Stopniowo staje się on coraz większą gwiazdą. W trakcie walki na arenie pojawił się Chris Jericho - o czym warto wspomnieć. Bryan miał wówczas zapiętego Trutha w LeBell Locku, ale puścił i zaczął krzyczeć coś do Y2J'a. Roll-up! 1...2...kickout! R-Truth próbował wyprowadzić Shut Up, ale Bryan skontrował to na gilotynę! Czarnoskóry raper jednak zdołał się uwolnić i wyprowadzić pomyślnie swojego finishera, po czym uzyskać pinfall.

Chris Jericho wszedł do ringu, chwycił za głowę leżącego Bryana i zaczął coś do niego krzyczeć, po czym odszedł.

- - - - - - - - -- -

Przypominano to, co się wydarzyło na początku gali, czyli bójka pomiędzy uczestnikami Main Eventu Bragging Rights - Triple Threat Matchu o pas mistrzowski WWE. Komentatorzy zaprezentowali równiez kartę na tą gale Pay Per View. Zatrzymano się przy Champion vs. Champion Matchu pomiędzy Evanem Bournem z RAW, a Wadem Barrettem ze Smackdown. United States Champion pojawi się za chwilę!

Po reklamach w ringu pojawił się Evan Bourne. US Champion powitał fanów na arenie i powiedział, że wygrana pasa mistrzowskiego była dla niego najwspanialszą chwilą w życu, a gdy słyszał radość fanów z tego powodu, to czuł się jeszcze lepiej. Wade Barrett na ostatnim Smackdown zaczął naśmiewać się z niego i zatrudnił kogoś, by sparodiował Evana. To żałosne, choć to tylko tak może z nim wygrać. Nagle na arenie zabrzmiał theme song Intercontinental Championa i ten pojawia się na arenie...a jednak nie. To Santino Marella przebrał się za Barretta! Ma perukę wysmarowaną w smalcu i "wozi się" na wszelkie strony, jak czyni to Wade. Po chwili parodiuje jego taunty i unosi pas...replikę pasa z WWE Shopu. My name is PAIN Barrett. Wiecie skąd to imię? Ponieważ wstydem jest mieć tak na imię, jak miałem wcześniej. Jestem IC Championem, a Anglia jest najlepsza! Santino/Barrett zaczął wariować, chcąc ukazać prawdziwego Wade'a jako człowieka niezwrównoważonego psychicznie. W końcu sędzia nakazał zabić w gong.

Normal Match

Evan Bourne vs. Pain Barrett

Walka, która tak naprawdę nie zasługuje, by ją tak nazywać. Santino przebrany za Barretta odbijał się od lin aż w końcu się przewrócił o niezawiązane buty do walki, co wykorzystał Bourne i uzyskał pinfall. Co za wygrana.

- - - - - - - - - -

Batista gotowy do wyjścia z areny jest na backstage'u gościem Scotta Stamforda. Na Bragging Rights całą swoją złość skieruje on na Alberto Del Rio. Z całym szacunkiem dla Sheamusa - to wszystko rozstrzygnie się między Animalem, a Alberto, ponieważ to Dave wygra pas, a Meksykanin go utraci. Proste, ale tak właśnie będzie, a Celt będzie musiał poczekać na swoją szansę.

CM Punk rozmawiał z Vickie Guerrero i zapewnił ją, że pokonają Smackdown i utrzyma ona swoją pracę.

Alex Riley powróci pojawi się na RAW 31 października.

- - - - - - - - - - -

CM Punk pojawił się w ringu przy burzy gwizdów i ogólnego niezadowolenia WWE Universe, które skandowało "RKO! RKO!".

- Hey, przecież jego tu dzisiaj nie ma, nie? Po pierwsze - nie mam pojęcia, kto zaatakował Randy'ego Ortona, ale to nie moja sprawa. Najważniejsze jest to, że miał mieć dzisiaj walkę ze mną - CM Punk miał zrewanżować się za Wrestlemanie i pokonać go w walce jeden na jeden. A może to zrobi? Justin - tu zwrócił się do ring annoucera - walka oficjalnie nie została odwołana, więc zapowiedz mecz i zapraszam tu sędziego, by ogłosił mnie zwycięzcą!

Justin Roberts zapowiedział walkę, ale zamiast sędziego na rampie pojawili się zawodnicy Smackdown! Chris Jericho, The Miz, Ezekiel Jackson, Rhodes i McIntyre (wszyscy z drużyny oprócz Bryana i Ortona) zanim weszli do ringu musieli mierzyć się z wrestlerami RAW, którzy rozpoczeli z nimi brawl! Doszło do totalnej demolki i każdy walczył z każdym! W końcu ochrona rozdzieliła obie drużyny, a na titantronie pojawił się Generalny Manager Smackdown, który zapowiedział, że ta gala już się kończy, ale to nieważne, bo w piątek zobaczymy ciąg dalszy rywalizacji.

- - - - - -

Przenieśliśmy się na parking, gdzie do swojego bagażnika swoją torbę pakował Batista. Jednak po chwili został on zaatakowany przez Sheamusa! Ten zaczął go okładać metalową rurką i znokautował go. Po chwili krzyknął, że Dave ma go traktować na poważnie, bo w niedziele po raz trzeci w karierze zdobędzie pas WWE. Celtycki Wojownik odchodzi, a kamera pokazuje obolałego Animala leżącego obok samochodu z otwartym jeszcze bagażnikiem. Takim obrazkiem kończy się Monday Night RAW - ostatnie przed Bragging Rights.

- - - - - -

Obecna karta na Bragging Rights PPV (23 października)

Triple Threat Match for the WWE Championship: Alberto Del Rio vs. Batista vs. Sheamus

World Heavyweight Championship Match: John Morrison vs. Christian

Smackdown vs. RAW 7 on 7 Tag Team Elimination Match: Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Big Show, Rey Mysterio, Kofi Kingston, Dolph Ziggler & R-Truth) vs Team Smackdown (Randy Orton (?) , Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Ezekiel Jackson, Cody Rhodes & Daniel Bryan

WWE Tag Team Championship Match: Kane & Skip Sheffield vs. Sin Cara & Chavo Guerrero

IC Champion vs. US Champion: Wade Barrett vs. Evan Bourne

Divas Championship Match: Natalya vs. Melina

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-253067

Trochę ostatnio nie miałem czasu aby czytać ale teraz zamierzam nadrobić zaległości. Ostatnia gala bardzo dobrze podbudowała napięcie przed kolejnym PPV. Segment z udziałem drużyn był bardzo fajny i ciekawy. Pytanie - kto zaatakował Ortona? Być może poznamy nowego kapitana niebieskiej ekipy. Na pewno ostatnie SmackDown! będzie równie ciekawe jak RAW. Jest bardzo dobrze i czekam na Bragging Rights.

P.S. Zapraszam do siebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-253086

Friday Night Smackdown

Brooklyn Park, Minnesota

21.10.2011

Ostatni Smackdown na 48 godzin przed Bragging Rights Pay Per View otwiera w ringu drużyna niebieskiego brandu, w której brakuje Randy'ego Ortona. Wyświetlono video z ostatniego RAW, gdzie podczas rozmowy z CM Punkiem - The Viper został zaatakowany. Drugi, a właściwie w tej chwili jedyny kapitan Chris Jericho zabrał głos odnośnie Randy'ego i wyśmiał go, że ten jak żałosny pasożyt dał się zaatakować. Y2J ma to gdzieś, ponieważ nawet bez niego będzie im łatwiej wygrać walkę. Teraz stery przejmuje on. Nie będzie tolerował takich sytuacji, jaka spotkała w poniedziałek tego kretyna. Nie będzie tolerował porażek, ponieważ po tym, jak zapewni drużynie wygraną, jest pewien, że Teddy Long podziękuje mu za zachowanie posady i ogłosi go pierwszym pretendentem. Musi jednak zrobić to z pomocą członków drużyny. O ile wie, że The Miz, Cody Rhodes, czy Drew McIntyre to zawodnicy klasy światowej i przyszłość tego biznesu, to nie wie, czy Jackson i Bryan są godni być w drużynie. Wtedy do mikrofonu dorwał się Daniel, który nazwał Jericho głupim. Jak można być takim ignorantem? Ktoś zaatakował Randy'ego Ortona, komuś zależy, żeby osłabić ich drużynę, a jego to nie obchodzi? Może to Jericho zaatakował Randalla? Chris zaprzeczył - nie chce mieć on nic wspólnego z nim przecież pokonal go na SummerSlam, jeżeli pamiętamy. Wtedy na rampie staje cała drużyna RAW. Bryan od razu pyta się drużyny czerwonych, czy kto któryś z nich zaatakował Ortona. CM Punk, który wyszedł razem ze swoimi stwierdził, że ma to gdzieś i po chwili opuścił arenę znudzony. Jeff Hardy powiedział, że ich drużyna ma honor i nie postapiliby w ten sposób. Są tutaj, by obejrzeć starcie dwóch kapitanów - Jeff Hardy vs. Chris Jericho dziś na Smackdown - co wy na to? Y2J się zgodził, jednak pod warunkiem, że będzie to Lumberjack Match.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Non-Title Match

United States Champion Evan Bourne vs. Ted DiBiase

Przy stanowisku komentatorskim zasiadł Intercontinental Champion Wade Barrett, który świetnie dogadywał się z Michaelem Colem. Sama walka trwała ledwie kilka minut i warto skupić się bardziej na tym, co mówił Anglik niż nad tym, co działo się w kwadratowym pierścieniu. Wade opowiadał o swojej rodzinie, swoim pochodzeniu i tym, że kiedyś powiedział, iż zostanie pierwszym Anglikiem, który zdobędzie pas wagi ciężkiej i dokona tego w ciągu najbliższego roku. DiBiase po serii elbow dropów i Clothesline'ów próbował Dream Street, ale Evan przeszedł w roll-up i uzyskał 2 count. Bourne wyprowadził Dropkick, a po chwili odbił się od lin i próbował Crossbody, ale nie trafił. Teraz Ted wyprowadza Dropkick i z podobnym skutkiem co Bourne. Kolejna próba finishera skontrowana - mamy Enzugiri, a następnie piękny Shooting Star Press i koniec walki.

Obecność Barretta oczywiście nie była przypadkowa - gdy tylko zakończyła się walka, to ten wbiegł do ringu, zaatakował US Championa i wyprowadził Wastelend.

- - - - - - - - - - -

Przypominano wydarzenia z RAW - bójkę uczestników walki o pas WWE oraz atak Sheamusa na Batiste na parkingu.

- - - - - - - - - - -

Divas Match

Melina vs. Eve

Bardzo krótkie starcie z udziałem kobiet. Eve w końcówce próbowała Moonsaultu, ale chybiła. DDT od Meliny i koniec walki. Po niej na arenie pojawiła się Natalya, która uniosła pas Div do góry.

- - - - - - - - - - - -

Wyświetlono video z zeszłego tygodnia, gdzie konflikt Johna Morrisona z Christianem wszedł na nowy poziom. Do ringu przybywa były mistrz świata i obecny pretendent prosi do ringu Guru Doskonałości. Ten pojawia się na arenie i staje na krawędzi kwadratowego pierścienia. Po pierwsze - nie życzy on sobie, żeby ktoś taki jak on go wzywał do jego miejsca, gdzie sprawiuje rządy, gdzie także pokonał Christiana, jeżeli ten nie pamięta. Kanadyjczyk nakazał go wysłuchać - był dzisiaj w biurze Teddy'ego Longa i rozmawiali o Johnie - obaj jesteśmy zgodni, że możesz uciekać do dyskwalifikacji bądź count-out'ów, żeby tylko zatrzymać pas. Jestem tutaj, aby jako pretendent ogłosić Ci, że w przypadku dyskwalifikacji bądź wyliczenia poza ringowego utracisz pas! A nowym mistrzem zostanie Christian. Morrison wyśmiał i powiedział, że to jednak prawda, iż jego rywal to denna imitacja supergwiazdy, denna imitacja mistrza oraz denna imitacja Edge'a. Guru Doskonałości kazał spojrzeć na siebie i zapytał, czy Christian coś widzi. Nie on, a Morrison będzie następcą Edge'a! To on jest teraz skrajnym oportunistą, to on jest lepszy od Rated R Superstar oraz Shawna Michaelsa razem wziętych, to on będzie nadal mistrzem po Bragging Rights...Wtedy Christian uderzył Johna mikrofonem i zaczął okładać w parterze. Po chwili zdjął swoją kurtkę, odrzucił ją gdzieś w kąt i wrócił po przeciwnika, jednak ten był czujny i kopnął go w lewą nogę i przewrócił. Po chwili Morrison szykował się do Speara, jednak Christian nad nim przeskoczył, JoMo odbił się od narożnika i otrzymał Killswitch! Sędziowie wbiegli do ringu i zaczeli odciągać pretendenta od mistrza i udało im się to, jednak gdy tylko John mógł wstać o własnych siłach - Christian potężnym Spearem zdziela go z nóg i wychodzi sygnalizując, że to on wyjdzie zwycięsko ze starcia o World Title.

W ringu Daniel Bryan. Wszyscy doskonale wiedzą co wydarzyło się na ostatnim Monday Night RAW i co dzieje się z Randym Ortonem - jego dobrym kolegą. Wziął on ten mikrofon po to, żeby poinformować fanów WWE o tym, że jest on po jego stronie, czeka na jego powrót, bo wie, że bez niego będzie bardzo trudno pokonać RAW w najbliższą niedziele. Teraz czeka go rewanżowa walka z poniedziałku z R-Truthem i gdy pokona czarnoskórego rapera udowodni swoją przydatność dla drużyny Smackdown.

Normal Match

Daniel Bryan vs. R-Truth

O wiele dłuższa walka niż na ostatnim RAW. Panowie dostali o wiele więcej czasu, by zainteresować fanów swoją osobą i tym pojedynkiem i patrząc na to, jak reagowali członkowie WWE Universe na tą walkę można uznać, że wykonali to zadanie na szóstkę z plusem. Początek walki bardzo wyrównany i żaden z wrestlerów nie mógł zyskać przewagi. Zmieniło się to dopiero, gdy R-Truth wykorzystał swoje nieczyste zagrywki i pchnął atakującego do Bryana w narożnik. Jeszcze przed przerwą reklamową Prawda wyrzucił swojego przeciwnika z ringu i liczył na count-out. Po reklamach dowiadujemy się, że nic z tego nie wyszło, a w natarciu był członek drużyny Smackdown. Wyprowadził on serię kopnięć, ale z High Kickiem chybił i naraził się na Suplex połączony ze Stunnerem - 2 count. Pin do dwóch również mieliśmy po serii roll-up'ów z obu stron. Daniel Bryan przeskoczył w swoim stylu nad atakującym go R-Truthem i wymierzył piękny German Suplex, po którym uzyskał pin do dwóch. Próba LeBell Locku - nieco niezrównoważony psychicznie reprezentant RAW łapie się liny. Następnie inicjatywę przejął właśnie on, gdy skontrował próbę założenia gilotyny i pchnął rywala o róg. Po chwili próbował wykonać Shut Up, ale Daniel we wspaniałym stylu kontruje akcje na LeBell Lock, po którym Truth odklepuje!

- - - - - - - - - - - - - - -

Do biura Theodore'a Longa przybywa jeden z dwójki kapitanów drużyny RAW - CM Punk. Long z uśmiechem na twarzy powitał swojego byłego podopiecznego, a ten zaczął wymieniać - odbanowanie Hell's Gate i utrata przez Punka pasa wagi ciężkiej, utrata włosów przez Punka oraz gnębienie go na Smackdown - między innymi to wydarzyło się, gdy był na tej gali, jednak ma dla Longa pocieszenie, bo po niedzieli zostanie zwolniony i nie będzie musiał bać się o draft, że znowu przytrafi się coś podobnego, bo Long nie będzie tutaj już pracował, a on będzie mistrzem tej organizacji.

- - - - - - - - - - - - - -

Przypominano promo, które puszczono na ostatnim RAW, które zwiastuje powrót jednej z supergwiazd.

Wyemitowano także promo walki o pas mistrzowski wagi ciężkiej oraz zaprezentowano kartę na Bragging Rights.

- - - - - - - - - - - - -

Na backstage'u Tyson Kidd szykuje się do wywiadu, a kto go będzie przeprowadzał? Beth Phoenix! Wielokrotna mistrzyni nie zdążyła powiedzieć niczego, ponieważ Tyson zaczął ją podrywać, jednak skończyło się na plaskaczu dla niego. Beth odeszła, a Kidd zaczął krzyczeć coś w jej stronę. Odwrócił się i został zaatakowany przez Justina Gabriela! Były członek Nexus zaczął go okładać do momentu, gdy odciągneli do od Tysona sędziowie.

- - - - - - - - - - - -

Normal Match

WWE Tag Team Champion Kane vs. Sin Cara

W narożniku jednego stanął Skip Sheffield, a drugiego Chavo Guerrero - cała czwórka stanie do walki o pasy mistrzowskie już za 48 godzin. Samo starcie było dosyć krótkie i prowadzone pod dyktando byłego mistrza świata. O ile Kane dał trochę polatać Meksykaninowi, to gdy skontrował Crossbody na Powerslam, to przeciwnik nie miał nic do powiedzenia już do końca. Po chwili wyprowadzony został Chockeslam i koniec walki.

Chavo Guerrero zajął się po walce swoim Tag Team partnerem, a po przeciwnej stronie Skip Sheffield gratulował sukcesu swojemu.

Daniel Bryan jest na backstage z Ezekielem Jacksonem. Big Zeke mówi mu, że on również jest dobrym przyjacielem Randy'ego Ortona i skoro prawdą jest, to o czym mówił Daniel, to Jackson jest razem z nim. Panowie podali sobie ręce, a do sceny dołącza reszta drużyny. Chris Jericho za chwilę będzie walczył z Jeffem Hardym w Lumberjack Matchu, więc gdy tylko wypadnie on nad trzecią liną mają go zniszczyć.

Lumberjack Match

Chris Jericho vs. Jeff Hardy

Obaj mieli ze sobą doczynienia na ostatnim RAW i mimo, że Y2J pokonał rywala w walce jeden na jeden, to po niej otrzymał on Twist of Fate oraz Swanton Bomb. Teraz starcie było równie ciekawe i trwało podobnie długo, jak w poniedziałek. Tutaj jednak ważniejsze było, to co zrobią drwale - mógł o tym przekonać się Chris Jericho, który po tym jak powalł Clothesline'm Hardy'ego chciał wyrzucić go nad górną liną, ten skontrował i to Y2J wyleciał. Do kapitana teamu Smackdown dopadli zawodnicy RAW i Chris otrzymał między innymi High Kick od CM Punka, a w drodze był nawet KO Punch od Big Showa, ale Jericho sprytnie wrócił do ringu, gdzie czekał go school boy od Jeffa - 2 count. Następnie to Hardy wyleciał z ringu i został on brutalnie zaatakowany przez zawodników ze Smackdown. Potężny Clothesline od Ezekiela i Beautiful Disaster od Rhodesa - tym został poczęstowany. Ostatecznie - 2 count. Próba Walls of Jericho skontrowana i Chris wylatuje z ringu, jednak równie szybko wraca. Tymczasem dochodzi do bójki między drwalami, co rozprasza Y2J'a, a Hardy przechodzi w roll-up! 1...2...3!

Hardy jednak nie nacieszył się wygraną, ponieważ szybko otrzymał Enzugiri od Chrisa, co spodowowało, że został zaatakowany przez całą drużynę RAW. Ich rywale z niedzieli nie pozostali dłużni i doszło do walki. Przerwał to wszystko Teddy Long, który ogłosił Over the Tope Rope Battle Royal!

Battle Royal

Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Rey Mysterio, Big Show, Dolph Ziggler, Kofi Kingston, R-Truth) vs. Team Smackdown (Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Cody Rhodes, Ezekiel Jackson, Daniel Bryan)

1. Cody Rhodes, Drew McIntyre i Ezekiel Jackson wyeliminowali Big Showa.

2. CM Punk wyeliminował Drew McIntyre'a, po tym jak ten otrzymał 619, a następnie Trouble in Paradise. Punk wykorzystał sytuacje i wyrzucił go nad górną liną.

3. Daniel Bryan wyeliminował Dolpha Zigglera.

4. Chris Jericho wyeliminował Kofiego Kingstona.

5. Miz wyeliminował Reya Mysterio.

6. Jeff Hardy wyeliminował Cody'ego Rhodesa.

7. Jeff Hardy wyeliminował Ezekiela Jacksona.

8. R-Truth wyeliminował Miza.

9. Daniel Bryan wyeliminował R-Trutha.

10. CM Punk wyeliminował Daniela Bryana, a po chwili Punka z zaskoczenia wyeliminował Jericho.

11. Jeff Hardy stojąc na krawędzi ringu wyeliminował Chrisa Jericho, unikając szarży i dał wygraną swojej drużynie!

Jeff Hardy świętował w narożniku i dołączyła do niego cała drużyna z wyjątkiem CM Punka, który ponownie opuścił arenę. Smackdown na 48 godzin przed Bragging Rights właśnie się zakończył.

- - - - - - - - - - -

Triple Threat Match for the WWE Championship: Alberto Del Rio © vs. Batista vs. Sheamus

World Heavyweight Championship Match: John Morrison © vs. Christian - jeżeli Morrison przegra przez dyskwalifikacje bądź count-out - traci pas, a nowym mistrzem zostaje Christian.

Smackdown vs. RAW 7 on 7 Tag Team Elimination Match: Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Big Show, Rey Mysterio, Kofi Kingston, Dolph Ziggler & R-Truth) vs Team Smackdown (Randy Orton (?) , Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Ezekiel Jackson, Cody Rhodes & Daniel Bryan

WWE Tag Team Championship Match: Kane & Skip Sheffield © vs. Sin Cara & Chavo Guerrero

IC Champion vs. US Champion: Wade Barrett vs. Evan Bourne

Divas Championship Match: Natalya © vs. Melina

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-253749

Zapraszam na kolejną gale Pay Per View w moim wydaniu :)

----

Bragging Rights PPV

Minneapolis, Minnesota

23.10.2011

Michael Cole: Panie i Panowie WWE powraca do Pay Per View! Kolejna wielka gala naszej federacji to Bragging Rights, na które zapraszają - komentatorzy RAW, czyli ja, Michael Cole oraz mój partner przy stoliku WWE Hall of Famer Jerry Lawler!

Jerry Lawler: Masz racje Michael - to wielka gala, na której będzie wiele się działo. Między innymi Triple Threat Match o pas mistrzowski oraz danie główne, czyli RAW kontra Smackdown...Nie mogę się doczekać!

Michael Cole: Są z nami również komentatorzy reprezentujący Smackdown, czyli Josh Matthews i Booker T! Oddajemy wam głos panowie!

Josh Matthews: Dziękujemy Ci Michael. Booker - czy jesteś gotowy na walkę o pas wagi ciężkiej? Christian - pretendent i były mistrz kontra broniący tytułu John Morrison...

Booker T: Słuchaj Josh, to będzie naprawdę świetne starcie i w nim dowiemy się, czy John Morrison jest mistrzem tak naprawdę na papierze, czy udowodni to dziś, bo dyskwalifikacja i count-out mu nie pomoże!

Michael Cole: A gale rozpocznie starcie dwóch mistrzów! Wade Barrett kontra Evan Bourne!

- - - - - - - -

IC Champion vs. US Champion

Wade Barrett vs. Evan Bourne

Walka, która miała za zadanie rozgrzać publiczność oraz dowieść, który mistrz jest lepszy. Na ostatnich dwóch galach Bragging Rights triumfował United States Champion i zobaczymy, czy tym razem będzie podobnie. Początek walki bardzo wyrównany - wśród chantów młodszych "Let's go Evan" i tych nieco starszych fanów "Let's go Barrett"- raz jeden, a raz drugi miał przewagę. Na dłuższy czas inicjatywę przejął Barrett, gdy skontrował próbę ataku US Championa na Backbody Drop i wyrzucił oponnenta poza ring. Tam Wade w swoim brutalnym stylu pchał przeciwnika w barierki oraz metalowe schodki, czym osłabił swego rywala. Z powrotem w ringu Evan dalej był okładany i otrzymał między innymi Big Boota oraz Bodyslam. Pierwsza próba pinu w tej walce przyniosła 2 count. Bourne sprytnie przeszedł w roll-up, gdy Wade próbował go podnieść i uzyskuje tylko dwa! Evan następnie przechodzi do ataku i wyprowadza piękną Hurricanranę, a po chwili szarżował na przeciwnika, który ponownie wyprowadza Backbody Drop. Intercontiental Champion myślał, że przeciwnik ponownie wyleciał poza kwadratowy pierścień i próbował odpocząć, jednak brutalnie się pomylił. Bourne utrzymał się na krawędzi ringu i z niej potężnym High Kickiem powala zaskoczonego Wade'a Barretta. Następnie próbował Air Bourne, ale Anglik w porę się odsunął, a następnie wyprowadza Side Slam! 1...2....kickout!

Następnie Wade wdrapał się na trzecią linę, z której wyprowadził świetny Elbow Drop! Ponownie pin do dwóch. Zły Barrett wdał się w kłótnie z sędzią, z czego skorzystał jego przeciwnik, który wykonuje mu świetny Dropkick! Następnie US Champion rozpoczął atak rozpoczęty serią kopnięć, a zakończony na potężnym Tornado DDT! Wydawało się, że Barrett "odpłynął", ale zdołał jednak podnieść bark przed tym, gdy sędzia doliczył do trzech. Evan stanął na krawędzi kwadratowego pierścienia i wykonał Springboard Crossbody, jednak Barrett złapał go w locie i posadził na barki i chciał odpowiedzieć na ataki rywala swoim finisherem, ale ten skontrował na Frankensteiner! 1....2....kickout! Zły Evan tauntuje w stronę fanów, którzy odpowiadają mu cheerem i wchodzi na narożnik. Próba Shooting Star Pressu zakończona lądowaniem na wystawionych kolanach Wade'a! 1...2....kickout! Intercontinental Champion następnie popycha przeciwnika o metalowy słupek, po czym wynosi pod Wasteland i uzyskuje pinfall!

Kamera pokazuje na backstage osobę, która właśnie przyjechała do areny - Dave Batista. The Animal ma założoną torbę na ramię, skórzaną kurtkę, jak i okulary przeciwsłoneczne. Były mistrz świata spokojnie odnalazł swoją szatnie, a my widzimy opartego o ścianę, zreklaksowanego i rozbawionego Sheamusa, który rozmawiał z Christianem! Celtc Warrior śmiał się z realizacji walizki na nim, co według niego jest zasługą Irlandczyka, który niszczył go tydzień w tydzień na Smackdown. Capitan Charisma życzył mu powodzenia w czwartym Pay Per View pod rząd, na którym przegra title match. To może się już nie powtórzyć. Dzisiaj wszystko będzie po staremu - Sheamus nadal będzie bez pasa, a Christian zostanie po raz drugi World Heavyweight Championem.

Sheamus odszedł, a do Christiana podeszła Natalya z pasem mistrzowskim Div, który będzie dziś broniony w starciu z Melina. Mistrzyni życzy swojemu rodakowi powodzenia. Gala Armagedon, która odbędzie się za dwa miesięce będzie odbywać się w Toronto, więc liczy, iż on jak i ona pojawią się w swoim kraju jako mistrzowie. Christian powiedział, że wie, co ma zrobić, żeby zdobyć pas.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Na arenie pojawia się Generalny Manager Friday Night Smackdown Theodore Long, który powitał fanów na Bragging Rights i podziękował za przybycie. Jest tutaj, by poinformować wszystkich o tym, że nie ma pojęcia, czy na gali pojawi się Randy Orton. Po wyemitowaniu video z ostatniego RAW Long ogłosił, że za późno jest na szukanie zastępstwa i nic nie mogą zrobić, a ich drużyna będzie sześcioosobowa. Robią wszystko, by dowiedzieć się, kto zaatakował Vipera, jednak na razie nie wiedzą nic. Teraz jednak czas na walkę o pasy mistrzowskie Tag Team, niech powitają państwo pretendentów ze Smackdown! Międzynarodowa sensacja Sin Cara oraz jego mentor i dzisiejszy parnter Chavo Guerrero!

WWE Tag Team Championship Match

WWE Tag Team Champions Kane & Skip Sheffield © vs. Sin Cara & Chavo Guerrero

Walka Dawida z Goliatem, ciężarówki z maluchem - wiele, wiele innych porównań do tych Tagów można stosować, ale trudno się nie zgodzić z tym, że to obecni mistrzowie byli zdecydowanymi faworytami tego pojedynku. W trakcie walki udowadniali swoją wyższość nad Meksykaninami raz po raz okładając, to Chavo, to Sin Carę. Przez dłuższy czas to ten pierwszy był w defensywie, ale wykorzystał on swoją szybkość i doświadczenie i ominął atak ze strony Sheffielda. Doszło do zmiany i do ataku ruszył Sin Cara. Zamaskowany popisywał się pięknymi Hurricanranami, czy różnymi akcjami z lin. W końcu jednak został powalony przez Skipa potężnym Clotheslinem i obaj próbowali zmienić się ze swoimi partnerami...próbowali. Po stronie Meksykaninów doszło do tagu, jednak po stronie mistrzów nie - Kane odmówił zmiany! Zdumiony Sheffield zaczął coś do niego krzyczeć, jednak Big Red Monster zaczął powtarzać "już rozumiem, już rozumiem" i mówiąc to sam do siebie opuścił arenę! Wściekły Sheffield otrzymuje La Misticę i po tej akcji zostaje odliczony! Mamy nowych mistrzów Tag Team!

Na backstage stoi Todd Grisham z mikrofonem, a wraz z nim jest Tyson Kidd. Todd ogłosił, że wczoraj wieczorem dodana została walka pomiędzy Kiddem, a Justinem Gabrielem. Pokazano video z ostatnich gal, gdzie konflikt się rozwijał, aż do ostatniego Smackdown. Tyson powiedział, że udowodni coś WWE Universe oraz takiej Kelly Kelly, że zamiast bratać się z przegranymi, jak Gabriel - powinna zająć się Kiddem, bo ich pocałunek dwa tygodnie temu był najlepszą rzeczą jaka ją spotkała w życiu.

Normal Match

Justin Gabriel (w/ Kelly Kelly) vs. Tyson Kidd

Tzw. "zapychacz gal", jednak starcie stało na wysokim poziomie i panowie wkręcili w tą walkę fanów. WWE Universe od początku do konca dopingowało Justina Gabriela. Obaj wraz z Tysonem popisali się wieloma technicznymi akcjami. Początek był bardzo wyrównany, ale po chwili, gdy Gabriel był na narożniku został zapchnięty przez Kidda prosto na czułe miejsce i takim sposobem Kidd był w dalszej części walki w natarciu. Starał się irytować Gabriela zakładając mu różne dźwignie, z których nie mógł się wydostać pozdrawiając przy tym dziewczynę byłego członka Nexus. W końcu Gabriel skontrował próbę Sleeper Holdu i przerzucił rywala nad sobą i wyprowadził Dropkick. Następnie chciał wykonać Russian Leg Sweep, ale Kidd skontrował to na low dropkcik! 2 count. Następnie próba założenie Sharpshootera skończyła się school boyem! Ponownie 2 count. Tyson odepchnął rywala i opuścił ring i zaczął podrywać Kelly, co zdenerwowało Gabriela, który wyskoczył na niego Suicide Divem! Następnie okładał rywala bardzo długo, aż akcja przeniosła się do ringu, gdzie szarżujący Kidd nadział się na STO, a następnie 450 Splash i przegrał pojedynek.

W szatni Smackdown zgromadziła się cała drużyna (oprócz oczywiście nieobecnego Ortona). Jericho powiedział, że jako kapitan jest zmuszony poprowadzić ich do wygranej i każdy powinien dać z siebie 200%, jeżeli nie chce mu podpaść. Chris jest najlepszy na świecie w tym co robi, ale potrzebuje ich tak samo, jak oni potrzebują Y2J'a. Dwa lata temu zapewnił swojej drużynie wygraną, a dziś zamierza zrobić to samo. Cody Rhodes powiedział, że w swoim życiu przeżył już wiele rozczarowań, jak między innymi patrzenie na okropne twarze fanów WWE, a kolejnego - porażki z RAW już nie zniesie. Really? Really? - zapytał Miz- tym samym odpowiedział znudzony Y2J, który nakazał swoim podopiecznym wyjść, ponieważ czas na kolejne wielkie zwycięstwo Chrisa Jericho.

W szatni RAW zupełnie inna atmosfera - Big Show, Rey Mysterio, Jeff Hardy i Kofi Kingston żartowali ze sobą, gdy do szatni wszedł ze swoją walizką CM Punk, a za nim R-Truth i Dolph Ziggler. To już czas.

Smackdown vs. RAW 6 on 7 Tag Team Elimination Match

Team Smackdown (Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Cody Rhodes, Ezekiel Jackson & Daniel Bryan) vs. Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Big Show, Rey Mysterio, Dolph Ziggler & R-Truth)

Na początku walki w ringu zostać miał Jeff Hardy oraz Chris Jericho, jednak Y2J nie miał zbytniej ochoty na walkę ze współkapitanem drużyny RAW i dokonał zmiany wpuszczając Ezekiela Jacksona. Jeff Hardy w swojej uczynił coś podobnego i zmienił się z Big Showem. Dwie lokomotywy zderzyły się, gdy doszło do zwarcia i z niego żaden nie wyszedł zwycięsko. Obaj pokazali, jak bardzo są silni i cały czas otrzymywali się na nogach, nie pomogła nawet w tym seria Sholder Blocków. W końcu jednak Jackson kopnął Showa w brzuch i próbował wykonać Suplex, jednak został odepchnięty i otrzymał KO Punch zniknąd! 1....2.....3!

Ezekiel Jackson zostaje wyeliminowany przez Big Showa (SD 5-7 RAW)

Zaskoczona tym obrotem spraw drużyna Smackdown wpuszcza do gry swojego kapitana Chrisa Jericho, a po przeciwnej stronie staje jego były Tag Team partner - Big Show. Y2J szybko został zepchnięty do defensywy i znalazł się w narożniku rywali i do ringu wchodzili kolejno - Rey Mysterio, CM Punk i Dolph Ziggler. Były trzyminutowy mistrz wagi ciężkiej wykonał Clothesline w rogu, a następnie próbował wykonać Zig Zag, ale Y2J złapał się lin i wyprowadził Lionsault. 2 count. Dochodzi do zmiany z Danielem Bryanem, który szybko pomyślnie przeskoczył nad atakującym go Zigglerem, by otrzymać Superkick! 2 count! Dolph próbuje założyć Sleeper Hold, ale Bryan kontruje i zakłada LeBell Lock, po którym Ziggler błyskawicznie odklepuje!

Dolph Ziggler zostaje wyeliminowany przez Daniela Bryana (SD 5-6 RAW)

Do Bryana błyskawicznie podbiega atakujący go brutalnie Mister Money in the Bank 2011 rosteru RAW - CM Punk. Straight Edge Superstar po Double Underhook Backbreakerze uzyskuje 2 count i wpuszcza do ringu R-Trutha, który posiał się świetnym Suplexem przechodzącym w Stunner. Również pin do dwóch. Następnie próba Shut up zakończona niepowodzeniem i Daniel przechodzi w Gilotynę, po której R-Truth odklepuje!

R-Truth zostaje wyeliminowany przez Daniela Bryana (SD 5-5 RAW)

Do akcji wkracza Ghanijczyk Kofi Kingston, który atakuje Bryana potężnymi Chopami, ale Dropkick chybiony i Bryan przechodzi w roll-up, ale 2 count. Zmiana z Codym Rhodesem, który wyprowadza Beautiful Disaster, po którym wpuszcza Miza, który wykonuje Clothesline w rogu. Miz za to wyprowadza Chrisa Jericho, który nonszalancko unosząc ręke do góry wzbudza heat fanów. Trouble in Paradise nie trafione, a Y2J przechodzi w Liontamer! Tap out!

Kofi Kingston zostaje wyeliminowany przez Chrisa Jericho (SD 5-4 RAW)

Do akcji wkracza Big Show, którego przestraszył się pierwszy w historii niekwestionowany mistrz i dokonał on zmiany z Mizem. Miz - również były partner Big Showa próbował walczyć jak równy z równym, lecz gdy otrzymał kilka Chopów w narożniku, to zmienił zdanie i chciał się zmienić, jednak olbrzym mu na to nie pozwolił. Wściekły Miz opluł Showa, czego nie widzał sędzia i uciekł z ringu! Giant zaczął go gonić za kwadratowym pierścieniem i złapał go, gdy sędzia doliczył do ośmiu. Wtedy Show próbował wykonać Chockeslam za barierki ochronne, ale Miz się wyswobodził i pchnął wtedy rywala na nie i wrócił do ringu. Sędzia dolicza do dziesięciu i Big Show wyeliminowany!

Big Show wyeliminowany przez count-out (SD 5-3 RAW)

Wściekły Rey Mysterio zaczął atakować Miza i posłał go na liny, po czym wykonał 619! Zmiana z Jeffem Hardym, który dodaje Swanton Bomb i do widzenia Miz!

The Miz zostaje wyeliminowany przez Jeffa Hardy'ego (SD 4-3 RAW)

Jeff Hardy został zaatakowany przez Drew McIntyre'a, który w swoim brutalnym stylu zaczął okładać ulubieńca najmłodszych fanów. Dusił go przy linach w swoim narożniku zmieniając się przy okazji z Jericho i Rhodesem. W końcu jednak, gdy próbował wykonać Spinebuster, Jeff skontrował jego akcje na Backslide i 2 count! CM Punk wchodzi do akcji, jednak gdy byl między linami otrzymał kopniaka i Szkot próbował Future Shock DDT, ale zbyt długo zwlekał z wykonaniem tej akcji i przypłacił tym Go To Sleep, które otrzymał. 1...2...3!

Drew McIntyre zostaje wyeliminowany przez CM Punka (SD 3-3 RAW)

Do Punka podbiega od razu Cody Rhodes, który przeciąga go w okolice swojego narożnika i zmienia się z Danielem Bryanem, który serią kopnięć niemal demoluje gwiazde czystego społeczeństwa. 2 count. Bryan następnie próbował przeskoczyć nad Punkiem w narożniku, ale ten go przytrzymał i wyprowadza High Knee, a następnie Running Bulldog! 2 count. Rey Mysterio wchodzi do ringu i ten poprzez Springboard Crossbody starał się odliczyć byłego US Championa i udało się!

Daniel Bryan zostaje wyeliminowany przez Reya Mysterio (SD 2-3 RAW)

Do Mysterio podbiega Cody, który nagle próbował wykonać Cross Rhodes, jednak Rey kopie go w twarz, po czym wykonuje bulldog i posłyła rywala na liny. 619 chybione, ale mamy zmianę z CM Punkiem, który wyprowadza High Kick, a następnie zakłada Anaconda Vise, po którym Rhodes odpływa i odklepuje!

Cody Rhodes zostaje wyeliminowany przez CM Punka (SD 1-3 RAW)

Chris Jericho zostaje sam...Sam na trójkę zawodników z RAW - CM Punka, Jeffa Hardy'ego i Reya Mysterio...Punk okładał rywala w narożniku i trzymał w headlocku, jednak po chwili...

POJAWIA SIĘ RANDY ORTON! The Viper kulejąc stara się biec na ratunek Smackdown! Staje on na krawędzi ringu i zmienia się z Jericho, któremu nie do końca się do spodobało....RKO dla CM Punka! 1....2.....3!

CM Punk zostaje wyeliminowany przez Randy'ego Ortona (SD 2-2 RAW)

The Viper czekał na to, by zmierzyć się z kolejnym rywalem, jednak Chris Jericho zaczął coś do niego krzyczeć i...opluł go! Randy nie miał okazji nic mu zrobic, ponieważ otrzymał on Twist of Fate od Jeffa i został wyeliminowany!

Randy Orton zostaje wyeliminowany przez Jeffa Hardy'ego (SD 1-2 RAW)

Ponownie sam został Chris Jericho, który był mimo wszystko zadowolony z tego, co uczynił. Sędziowie musieli Randy'ego Ortona siłą wyprowadzić z areny, z czego śmiał się Chris Jericho. Jednak najwyraźniej zapomniał, że bierze on udział w pojedynku i został posłany na liny przez Reya Mysterio, po czym doszło do zmiany z Hardym. 619! Twist of Fate i Swanton Bomb! 1...2....3! RAW przerywa dominacje Smackdown!

Pokazano panoramę miasta Mineapolis, w którym odbywa się dzisiejsza gala Pay Per View.

Po tym pokazano Teddy'ego Longa w - jeszcze - swoim biurze pakującego rzeczy, a po chwili do pomieszczenia wszedł prezes WWE Vince McMahon. Po tylu latach pracy jako Generalny Manager...Teddy - you're fired! Jednak Smackdown nie będzie długo bez GM'a - nowy już w drodze do hali - ujawni się dziś na Bragging Rights, więc jest na co czekać.

- - - - -- - - - - - - - - -

Divas Championship Match

Natalya © vs. Melina

Kanadyjka swój pas wygrała na pierwszym RAW po Hell in a Cell w Battle Royal. Melina wygrała mały turniej o miano pretendenki w finale pokonując Beth Phoenix oraz Maryse - te wydarzenia pokazano, podczas wejścia na ring obu zawodniczek. Walka generalnie miała za zadanie, by fani ochłoneli po starciu obu brandów oraz ochłoneli przed dwoma Main Eventami. Początek walki pod dyktando obecnej mistrzyni, która zakończyła szamotaninę odepchnięciem rywalki oraz wyprowadzeniem Big Boota. 2 count. Następnie wymierzyła kilka Suplexów, ale i to nie pozwoliło na odliczenie rywalki. Gdy Natalya schyliła się po przeciwniczkę, ta pociągnęła ją za włosy i uderzyła o narożnik, przeszła w roll-up! 1...2...kickout! Mistrzyni kobiet przechodzi do Sharpshootera, jednak i to nie dało zakończnia walki - chwyciła się liny. Melina wyprowadziła podchodzącej przeciwniczce DDT, a następnie Last Call, co dało jej pinfall! Mamy nową mistrzynie!

- -- - - - - - - - - - - - - - -

Batista jest gościem Scotta Stamforda. Przyznał, że zlekceważył nieco na ostatnim RAW Sheamusa i przypłacił to atakiem z jego strony pod koniec gali i w sumie...cieszy się, że do tego doszło. Swoją agresje przeniesie na Del Rio oraz na Irlandczyka. Czeka za długo na pas mistrzowski. SummerSlam, Night of Champions i Hell in a Cell - te gale zostały zapamiętane jako te, na których Del Rio szczęśliwie wygrał Batiście wygraną oraz tytuł. Dzisiaj tak nie będzie, a Bragging Rights zostanie zapamiętane jako gala, na której zwierz będzie triumfował.

A nieco dalej w pustej szatni drużyny Smackdown John Morrison okłada Daniela Bryana! O co chodzi? World Heavyweight Champion pchnął go na szafki oraz rzucił na stolik. Całą tą sytuacje śledził Todd Grisham, ktory chciał zapytać się mistrza o co chodziło, a ten odpowiedział, że w życiu kieruje się tym, żeby zawsze być szczerym. Bryan obgadywał go za plecami, ten kretyn naśmiewał się z niego, a faktem jest, że to John jest mistrzem świata i będzie nim po tej gali, ponieważ wkrótce pokona Christiana.

- - - - - - - - -

- Christian jest byłym posiadaczem World Heavyweight Championship. Miał go jeden raz, zdobył go na gali Extreme Rules, gdzie pokonał Alberto Del Rio w Ladder Matchu. Obronił swój tytuł przed takimi zawodnikami, jak Mark Henry, Brodus Clay, Randy Orton, Chris Jericho, czy Sheamus. Znany jest z tego, że nigdy nie odpuszcza, zawsze walczy i za to jest kochany przez swoich fanów.

- John Morrison jest obecnym mistrzem świata wagi ciężkiej. Zdobył ten tytuł trzy tygodnie temu na Smackdown, gdzie odliczył Christiana. Na gali Money in the Bank 2011 zwyciężył Ladder Match niebieskiego rosteru, a przez czas, gdy posiadał walizkę pokonał między innymi Cody'ego Rhodesa, The Miza, czy Chrisa Jericho. Nienawidzony przez fanów, ignorant zapatrzony tylko we własną osobę.

World Heavyweight Championship Match - DQ bądź count-out może dać Christianowi pas.

John Morrison © vs. Christian

Po tym, gdy ring annoucer rosteru Smackdown Tony Chimel zapowiedział walkę Christian od razu chciał rzucić się na Morrisona, jednak ten nie był zbytnio zainteresowany pojedynkiem i często "uciekał w liny", a każdą próbę ataku byłego mistrza musiał przerwać sędzia. W końcu jednak Capitan Charisma uderzył go plaskaczem w twarz, czym zdenerwował i walka rozpoczęła się na dobre. W zwarciu silniejszy okazał się Kanadyjczyk i to on przejął na początku inicjatywę - po Irish Whipie w narożnik próbował szarży, jednak Morrison sprytnie uniknął i powalił go dzięki Arm Drag Takedown. Christian szybko się podniósł i zaczął łokciem wyrywać się z dźwigni - udało się mu to i próbował od razu wyprowadzić Killswitch, ale JoMo przeszedł w Backslide! 1...2...kickout! World Champion powala challengera dwoma Clothesline'ami, po czym próbował Dropkicku, ale nie trafił, a po chwili CC przechodzi w roll-up i 2 count. Szybkie tempo od początku starcia - to mogło podobać się fanom, którzy jednogłośnie wspierali pretendenta. Ten niesiony dopingiem fanów dusił Johna w swoim stylu na linach, po czym poklepał się po plecach, wzbudzając cheer WWE Universe i wyskoczył za ring skąd chciał wymierzyć swojego firmowego plaskacza, jednak Morrison uniknął i szybko dołączył do swojego przeciwnika, z którym okładał się za kwadratowym pierścieniem. Były Mister Money in the Bank pchnął przeciwnika w barierki ochronne, a po chwili na opartym rywalu o nie wyprowadził High Knee! John zadowolony z siebie wraca do ringu i liczy na to, że pokona Christiana przez count-out, jednak, ku radości fanów ten wraca na "osiem" i zachowuje szanse na tytuł mistrzowski! Morrison jednak nie daje za wygraną i okłada w parterze przeciwnika chcąc go osłabić, po chwili zabrał się za pin i 2 count.

John następnie próbował High Knee na "przymulonym" rywalu, ale ten uniknął i przewrócił przeciwnika, a następnie przeszedł w Sharpshootera! Kanadyjska szkoła, panie Morrison! Fani nagrodzili swojego ulubieńca brawami za tą akcje, jednak nie przyniosła ona mu wygranej, ponieważ broniący tytułu zawodnik chwycił się lin. Sędzia przerwał akcje licząc do pięciu - CC puścił, a następnie próbował podnieść rywala, jednak ten chwycił go za spodnie i wyrzucił z ringu. Christian podniósł się, jednak szybko John wymierzył Crossbody za kwadratowy pierścień i nie dał oddechu swojemu przeciwnikowi! Mistrz świata zaczął parodiować taunty Christiana i wdał się w pyskówkę z fanami w konsekwencji czego wyrwał jednemu transparent z rąk i podarł go. Christian zareagował na to potężnym plaskaczem i popchnięciem rywala w metalowy słupek. Teraz to Kanadyjczyk liczy na count-out Morrisona, ale ten wraca na "dziewięć". Następnie CC szykuje się na Speara pobudzając przy tym publiczność - nie udało się! John przeskakuje nad rywalem i to on wykonuje Spear! Czy to będzie koniec walki? Morrison chwilę poleżał zanim przeszedł do pinowania - 1....2....Christian kładzie nogę na linie. Guru Doskonałości nie mógł uwierzyć w to co widzi, jednak szybko pociągnął ciało przeciwnika i szykował się na Starship Pane, jednak Christian w porę zareagował i zatrzymał go na narożniku i w konsekwencji zrzucił z niego. Tornado DDT od Kanadyjczyka! 1....2.....kickout. Najlepszy przyjaciel Edge'a szykuje się na Spear i tym razem mu się to udaje! Ale niestety - trafił w sędziego, który wylatuje z kwadratowego pierścienia. Christian zastanawiał się co on narobił, podczas gdy John to wykorzystuje i kopie go w czuły miejsce. Kanadyjczyk pada na matę, a Morrison poprawia fryzurę w burzy gwizdów. Następnie wychodzi za ring i spod niego wyciąga krzesełko...Szykuje się do uderzenia wstającego rywala, jednak z drugim krzesłem pojawia się Daniel Bryan, który wyprowadza cios w plecy mistrzowi! Bryan "oczyszcza" polę walki z krzesełek, a Christian wykonuje Spear! Spear! Spear! Daniel cuci sędziego, którego wrzuca do ringu....1...............2..............3! Mamy nowego mistrza świata! Christian jest znowu World Heavyweight Championem! Po kapitalnej walce John Morrison można powiedzieć na własne życzenie traci pas mistrzowski. Daniel Bryan opuścił arenę, obolały John leży przy barierkach poza ringiem bezradnie patrząc na to, jak Christian tauntuje z pasem w narożniku, klepiąc się po klatce piersiowej pozdrawiając przy tym swoich Peepsów....

Oh my god! John Bradshaw Layfield! JBL wjeżdża do areny swoją limuzyną w eleganckim garniturze, patrzy z pogardą na fanów, otwiera drzwi, wysiada i widzimy, że ma ze sobą mikrofon. O co chodzi?

- Panie i Panowie, chłopcy i dziewczęta! The Wrestling God powrócił, by znowu rządzić i dzielić w tym cholernym biznesie...Tym razem jako...nowy Generalny Manager Smackdown! Jestem tutaj, aby coś ogłosić. Christian, Morrison - zostańcie na swoich miejscach - zwrócił się zdziwionych zawodników. CC stał z pasem na ramieniu przy linach, a obolały JoMo poza ringiem. - Jestem tutaj, aby zmienić wynik walki o pas mistrzowski wagi ciężkiej! Jako nowy Generalny Manager Smackdown ogłaszam, że zwycięzcą walki przez dyskwalifikacje i wciąż World Heavyweight Championem jest....John! Morrison!

Co ?!

Co ?!

Co ?!

- Morrison został zaatakowany przez Daniela Bryana, gdy miał Christiana na widelcu. Takie sytuacje są niedopuszczalne, dlatego Christian nakazuje Ci zostawić pas w ringu.

Wściekły Christian zrobił, to co kazał jego nowy pracodawca, jednak wściekły pobiegł do JBL'a chcąc coś wyjaśnić. Przecież jeżeli mamy trzymać się zasad to, to Morrison powinien zostać zdyskwalikowany! To John wykonał low-blow pierwszy, to Christian powinien zostać mistrzem świata...JBL uśmiechnął się i nakazał spróbować innego dnia, po czym uchylił kapelusz przed Christianem, wsiadł do limuzyny i odjechał. Tymczasem w ringu John Morrison przytulał się do pasa mistrzowskiego i tauntował z nim w narożniku, jednak szybko z niego zszedł widząc wściekłego Christiana udającego się w jego kierunku. Guru Doskonałości opuścił arenę przez trybuny, tymczasem wściekły CC nie wierzył w to co się stało.

Wyemitowana została reklama następnej gali Pay Per View - Survivor Series 2011 odbędzie się 20 listopada w Madison Squre Garden!

31 października na RAW powróci Alex Riley!

Komentatorzy rozmawiali o tym, co się przed chwilą zdarzyło - wszyscy byli zszokowani, a to przecież nie koniec gali. Przed nami walka o pas mistrzowski WWE!

- - - - - - - - - - - - -- -

Sheamus - były dwukrotny mistrz WWE, były United States Champion i obecny król ringu. Na Hell in a Cell przegrał walkę z Christianem o pas wagi ciężkiej i przeszedł na RAW, gdzie następnego dnia zremisował w Battle Royal z Batistą i zapewnił sobie miano pretendenta. Charakteryzuje go brutalny styl walki. To Celtycki Wojownik.

Batista - były sześciokrotny mistrz świata, były członek Evolution, były Generalny Manager RAW. Z obecnym mistrzem Alberto Del Rio na pieńku ma od SummerSlam, gdzie ten pokonał go w Triple Threat Matchu. Na Night of Champions wygrał przez dyskwalifikacje oraz poległ w Hell in a Cell Matchu. To może być ostatnia szansa Animala w życiu, by zostać mistrzem WWE. Ulubieniec fanów.

Alberto Del Rio - obecny mistrz WWE. Jest on zwycięzcą Royal Rumble 2011 - największego w historii. Obronił skutecznie pas trzykrotnie, a mistrzem jest już ponad dwa miesiące. Dziś ma szansę udowodnić, że zasłużenie jest posiadaczem najważniejszego złota w tej organizacji.

WWE Championship Match

Alberto Del Rio © vs. Batista vs. Sheamus

Tuż po tym, gdy Justin Roberts przedstawił zawodników biorących udział w starciu o pas nawiązała się współpraca pomiędzy Del Rio, a Sheamusem, którzy zaatakowali Batiste. Obaj okładali go przez jakiś czas, podczas gdy nagle Celtycki Wojownik wyrzucił nad trzecią liną Alberto krzycząc, że to jego chwila i nie zamierza z nikim się bratać. Sheamus okładał Animala w rogu i między innymi dusił nogą, czy po prostu "okopywał". Irish Whip skontrowany, jednak szarża Dave'a również. Big Boot od Celta i 2 count. Del Rio zaatakował obu panów i przez jakiś czas dobrze mu to wychodziło, jednak przesadził z uśmiechaniem się do fanów i drażenieniu ich i Batsita powalił go Clotheslinem, a następnie wyprowadził Running Powerslam - pin przerwany przez Sheamusa. Irlandczyk, jednak również stał się ofiarą gniewu Dave'a i mieliśmy moment dominacji Zwierza. Fani zaczeli skandować "Batista! Batista!", gdy próbował swojego finishera, jednak Irlandczyk wyprowadza Backbody Drop i powala Brouge Kickiem przeciwnika! Dave wypada z ringu i przez jakiś czas Sheamus był w natarciu i okładał się nawzajem z Alberto w ringu. Irish Cursce Backbreaker daje 2 count. Meksykanin pchnął Sheamusa w róg i rozpoczął osłabianie jego ręki. Próba załozenia Crossarmbreakera udana! Wydawało się, że Celt odklepie, jednak Batista dociągnął go do liny i Alberto przerwał akcje i zaczął okładać się ze Zwierzem za ringiem. Ten - jak mogło się wydawać, był naprawdę wściekły. Po kilku pchnięciach w barierki, Dave uznał, że warto "rozebrać" stół komentatorski. Tak też się stało, jednak Del Rio nie pozwolił na wykonanie sobie Batista Bomb. Sheamus powala go Brouge Kickiem i nadziewa się na potężny Spinebuster na stół komentatorski RAW, który się zapada! Adrenalina płynie w żyłach Batisty, który zaczyna krzyczeć i tauntować w stronę fanów, którzy nagradzają go wielkim cheerem.

Dave wrzucił Alberto do ringu, który wziął ze soba pas WWE, czego nie widział. Następnie mieliśmy firmowy taunt przy linach i wyniesienie pod Batista Bomb, ale faworyt publiczności zostaje znokautowany tytułem! Powtórka z Hell in a Cell ?! 1.....2....kickout! Alberto wściekł się i zakłada swoją koronną dźwignie! Wydaje się, że Batista odklepie - miota się i miota, ale się nie poddaje! Do ringu wbiegł Sheamus, który przerwał dźwignie, wyrzucił z kwadratowego pierścienia mistrza i próbował uzyskać pin - nie udało się! Sheamus korzysta z wolnej chwili i wrzuca do pierścienia stolik, który rozkłada. Przy okazji nie daje wejść do ringu Del Rio, któremu wyprowadza swojego kopniaka na stojącym na krawędzi ringu mistrzu i zajmuje się Batistą, który jednak przechodzi do swojej dźwigni! Batista Bite! To mogło być to! Mogło...Sheamus po kilku chwilach szamotania się z samym sobą położył nogę na linie i sędzia przerwał dźwignie. Tymczasem do ringu wbiega Alberto, który zostaje powalony Spearem przez Batiste! 1....2....kickout! Dave okładał przez dłuższy czas w parterze mistrza WWE, jednak ten wyprowadza low-blow i do widzenia Batista na dłuższy czas. Wszyscy uczestnicy walki leżeli przez jakiś czas jak nieprzytomni i w końcu mistrz WWE podniósł się i wyprowadził Enzugiri w rogu Sheamusowi! 1.....2....kickout! Alberto rwał sobie włosy z głowy, podczas gdy próbował wykonać Powerbomb na stół, ale się nie udało. Sheamus zeskoczył i po raz kolejny już wykonał mistrzowi WWE Brouge Kick! To musiał być koniec pojedynku....1.....2.....Batista przerywa pin! Obolały Dave widzi swoją szansę i mamy Batista Bomb na stół! Dave nie myśli już o niczym, tylko o pasie i zdobyciu go poprzez spinowanie Celta! Ale co to? W okolicach ringu pojawił się zamaskowany, nieco otyły mężczyzna, który próbuje dostać się do ringu i odwraca uwagę sędziego jak i Batisty. Wygląda na to, że to jakiś fan próbował dostać się do swoich idoli. "Fana" odprowadzają ochroniarze, a Batista odwraca się i zostaje znokautowany potężnym Chair Shotem od Alberto! Obolały mistrz WWE kładzie się na Sheamusie! 1....2...3!

Alberto Del Rio broni tytułu mistrza WWE, ale w jakich okolicznościach..."Fan", który odwrocił uwagę sędziego, jak i Batisty to...Ricardo Rodriguez! Ochroniarze od razu puszczają go i pozwalają wejść do ringu, by świętował razem ze swoim przyjacielem. Zapowiada zwycięzce walki w swoim języku. Obolały Alberto tauntuje w narożniku z pasem mistrzowskim, podczas gdy do jego wycieńczonych rywali dopiero dochodzi co przed chwilą miało miejsce. Takim obrazkiem kończy się Bragging Rights 2011...Do zobaczenia na RAW!

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-253944

No i Bragging Rights! Gala wyszła bardzo dobrze. Czytając natrafiłem na jeden błąd.

zmiany wpuszczając Ezekiela Jacksona. Jeff Hardy w swojej uczynił coś podobnego i zmienił się z Ezekielem Jacksonem.

No rzeczywiście, nawet można powiedzieć, że coś identycznego :lol: . Zeke raczej był tylko w jednej drużynie (A może nie?).

Dobra ale taki błąd każdemu się może zdarzyć.

Pierwsza walka, jak to walka, dobra. Nawet ciekawa, po części liczyłem na Evan'a, ale wygrał Wade. OK, nic się nie stało. Potem jakiś segment, no i Tag Team Match. Również dobry. Kane odwraca się od Skip'a? Czyżby feud? Pożyjemy zobaczymy. Gabriel vs Kidd czyli zapychacz. Zobaczyłem tylko kto, wygrał, bo jakoś się nie zainteresowałem bardzo tą walką. Następnie sytuacja drużynowa w szatni no i 6 vs 7. Właściwie to 7 vs 7, bo Orton jednak wrócił pomóc. Ogólnie walka trzymała poziom. Cieszy wygrana RAW. Przynajmniej mnie. Przechodząc dalej, jakiś wywiad no i atak JoMo na D-Bryan'a. Ja widzę jedno a właściwie to dwa rozwiązania. Ciągnący się feud Morrison - Christian i dołączenie Bryan'a i Triple Threat na SS. Albo feud Morrison - Bryan i ich walka na SS. Inne rozwiązanie mi nie przychodzi do głowy. Walka JoMo vs CC jak dla mnie najlepsza na gali. Już myślałem, że Christian wygrał ale jednak nie. JBL nowym GM'em u niebieskich? Dla mnie spoko. Już lepszy JBL niż Teddy. No i chyba Bradshaw się nie polubi z Christian'em. No i ostatni pojedynek czyli WWE C'ship Match. Liczyłem na to, że ADR straci pas no i się przeliczyłem. Ogółem walka oczywiście dobra, nieco gorsza niż JoMo vs CC. Mam nadzięję na zmianę posiadacza pasa na SS (Chodzi o WWE C'ship jak coś). Gala w ocenie szkolnej na 5+.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-253961

O widzę, że już jesteś po Bragging Rights. To wypada je skomentować. To napiszę tak... Wszystkie walki, które napisałeś były bardzo fajne, długie i emocjonujące. Nawet nie wiem czy nie za długie. Wyniki walk oczywiście na plus, szczególnie cieszy mnie wygrana Alberto Del Rio, który obronił swój tytuł oraz to, że John Morrison zachował swój pas. JBL jako nowy General Manager SD - przyznam się, że tego się nie spodziewałem. Na dodatek to cieszę się z tego, że RAW pokonało SmackDown w tradycyjnej walce pomiędzy brandami. No i właśnie w tej walce Orton się jednak zjawił, nawet zdołał wyeliminować Punka i było to takie trochę, no Orton się pojawił to okej, ale że Punka wyeliminował to na minus dla mnie;] Do tego Barrett obronił swój tytuł. Jego title reign jest dla mnie nudny, ale zrobisz co uważasz za stosowne. To ostatnie promo przed ME wyszło Tobie super. Backstage także na plus, a szczególnie wywiad z Batistą oraz to co zobaczyliśmy zaraz po tym, czyli atak JoMo na Bryana. Ogólnie to gala bardzo mi się podobała. Fajnie, że pojawił się JBL i będzie teraz ciekawiej niż dotychczas. JoMo obronił swój pas, ale mam nadzieję, że niedługo go straci bo Christian na niego zasługuje z powrotem, a do tego być może odświeżysz trochę ten Main Event. Czekam na kolejne gale i powodzenia w pisaniu;]
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-254104

Można tylko mówić.. Wow! Wow! Wow! Uważam, że Bragging Rights była chyba twoją najlepszą galą! Na dobry początek, to na wielkie uznanie zasługują twoje bardzo dobre walki, i te krótsze, a w sposób szczególny dłuższe. Bardzo pomysłowo napisana walka Raw i SD no i wynik, którego się nie do końca spodziewałem licząc, że to Punk zostanie podpromowany jako Mr. money in The Bank, a tu proszę. Bałem się, że po wskoczeniu Ortona wykończy on min 2 po RKO, ale i tu na szczęście pozbyłeś się go szybko co wyglądało bardzo miło. Walka o WHC i o WWE obok poprzedniczki, również były bardzo dobre, ale jeśli chodzi o samą akcję.. Z jednej strony jestem zaskoczony, że żadna z tych walk nie mogła zakończyć się czysto.. O WHC najpierw atak, a potem już pobyt w walce Bryana? To było dla mnie ciężko strawne, patrząc na to jak JoMo go okładał, ale nowy GM, to fantastyczny pomysł i liczę, że w związku z JBL'em wpadną nowe pomysły, ale i Long nie zniknie na stałe. o WWE natomiast też bardzo fajnie wykombinowane, przez co.. Liczę, że znajdziesz w końcu innego pretendenta, a nie tysiąc szans Batisty, i po utraconej na SD, kolejne szanse na Raw Sheamusa. Inne walki i akcje na BS'u również nie były złe, wręcz przeciwnie. Bardzo dobra gala!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-254278

Długo nie komentowałem, co nie oznacza, że nie czytałem. Szczerze uważam, że twoje diary to jedno z najlepszych, o ile nie najlepsze takie dzieło na tym fedzie. Co do samej gali Bragging Rights, to bardzo mi się podobało. W typerze na skypie trafiłem prawie wszystko :P Pozwól, że pominę Tysonów, czy divy, a zajmę się konkretami. Wade Barrett notuje kolejne zwycięstwo, ale tutaj zgodzę się z Nalepem, że jego title reign jest nudnawy i możesz wyciągać z tej postaci troszkę więcej. Team RAW pokonuje Team SmackDown, co wbrew pozorom mnie zaskoczyło, bo tam byli Jericho i Orton... zabrzmiało, jak mark, ale trudno. John Morrison broni pasa, co było pewne, ale jako fan Christiana, chcę go znowu z tym tytułem. Porozmawiamy o tym przy Pepsi, w Tarasach. JBL nowym GM'em i to jest ciekawe. Nie spodziewałem się tego, ale gdy się dowiedziałem, to stało się jasne, bo od jakiegoś czasu chciałeś nim pisać na fedzie. Jak tam nie można, to chociaż w diary na pocieszenie :) Gala idzie na duży plus i trzeba podkreślić, że realizm jest megazajebisty.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-254327

Monday Night RAW

Chicago, Illonis

24.10.2011

Wyemitowano promo - dziś powróci pewna supergwiazda, kto? Dowiemy się tego na RAW!

Droga do Survivor Series rozpoczyna się w tej chwili! RAW gości dziś w Chicago, a kamera gości na backstage, gdzie jest Josh Matthews oraz mistrz 619 - Rey Mysterio! Idola młodszych fanów czeka bowiem dosłownie za pięć minut walka o miano pretendenta do pasa WWE Championship z Jeffem Hardym.

- Josh, wszyscy wiedzą doskoanle, że ja i Jeff jesteśmy wielkimi przyjaciółmi. To dobry amigo. Ostatniej nocy to my przetrwaliśmy, to my zdobyliśmy puchar dla RAW po raz pierwszy od dwóch lat. Dziś znajduje się on w biurze u Vickie, która wynagrodziła nas starciem o miano pretendenta. Chicago to miasto szczególne dla WWE - stąd wywodzi się CM Punk - tu Rey przerwał, a my usłyszeliśmy potężny cheer fanów - oraz jest to szczególne miejsce dla mnie - odbyła się to Wrestlemania 22, na której zdobyłem swoje pierwsze mistrzostwo wagi ciężkiej. Porównać to można do narodzin dziecka - to najlepsze uczucie w Twojej karierze, man. Dzisiaj zrobię wszystko, by móc spróbować spełnić swoje marzenie o byciu nowym mistrzem WWE...

Rey miał już odejść, jednak ktoś poklepał go po plecach...Był to wymalowany i gotowy do walki Jeff Hardy, który wyściskał się ze swoim przyjacielem.

- Gotowy Rey? W sumie - to głupie pytanie. Zawsze jesteś gotowy na stworzenie wspaniałej walki i własnie za to jesteś ceniony. Mam nadzieje, że fani WWE, fani Extreme Enigmy i Reya Mysterio dostaną starcie godne naszej dwójki. Powodzenia!

Jeff pożegnał się z panami i odszedł, po chwili zrobił to również Rey.

_______

#1 contender's Match

Jeff Hardy vs. Rey Mysterio

Fani w Chicago dostali świetny opener, w którym zarówno Rey, jak i Jeff dali z siebie wszystko, by zadowolić z osoba każdego członka WWE Universe. Panowie przed walką podali sobie ręce i okazywali szacunek - po każdej dobrej akcji swojego przeciwnika patrzyli na niego z respectem. Postawa godna podziwu. Rey już na początku był blisko 619, ale Hardy w porę sie odsunął i próbował Twist of Fate, ale został odepchnięty. Mysterio próbując Hurricanrany został pchnięty na narożnik i otrzymał Whisper in the Wind. 2 count. Dalsza część pojedynku bardzo wyrównana, a po reklamach Rey wyskoczył na Jeffa Baseball Slidem. Obaj byli blisko wyliczenia poza ringowego, ale ostatecznie zdążyli wrócić przed doliczeniem przez sędziego do dziesięciu. Bliźniacza sytuacja miała miejsce, gdy Jeff wyskoczył na Mysterio poprzez Crossbody. Losy miana pretendenta ważyły się rzecz jasna w samej końcówce, gdzie Meksykanin wyprowadził sześć-jeden-dziewięć oraz Frog Splash! 1.....2.....ropebreak - Rey patrzył z niedowierzaniem, lecz noga Hardy'ego znalazła się na linie. Szybka odpowiedź od Jeffa - Twist of Fate! 1....2...kickout! Zaskoczony Jeff ponownił akcje, po czym znalazł się na trzeciej linie, z której wymierza Swanton Bomb i uzyskuje pinfall.

Jeff Hardy zostaje pretendentem do pasa mistrzowskiego WWE na Survivor Series. Walkę na monitorze w swej szatni oglądał obecny mistrz - Alberto Del Rio, którego czeka dzisiaj No Holds Barred Match przeciwko Batiście!

- - - - - - -

Po reklamach w ringu przy akompaniamencie swojego theme songu oraz mieszanej reakcji fanów (każdy wie, jaka publika jest w Chicago) melduje się wciąż WWE Champion zapowiadany przez swojego ring annoucera - Alberto Del Rrrrrrrioooo! Po przedstawieniu się fanom poinformował ich, że jest już gościem, który pokonał czterokrotnie Dave'a Batiste. Odebrał marzenia nietylko jemu, a również wielu małym fanom tego wielkiego egomaniaca. Niestety fakt jest taki, że przeznaczenia nie da się oszukać, a przeznaczeniem Batisty jest już nigdy więcej nie wygrać pasa WWE i nie wygra...Dziś rozwieje wątpliwości, ponieważ pokona go w walce non-title, by pokazać kto tu rządzi - tak samo jak już czteroktornie. Statek pod tytułem Batista zatonie i już nigdy nie powróci. Nagle na arenie zabrzmiało "I walk alone" - fani wstają z miejsc, Del Rio gotowy do walki kładzie swój pas na dół przybierając bojową pozycje, ale nikt się nie pojawia. Dave zachodzi Alberto od tyłu i powala go Clothesline'm, a następnie wyprowadza Spinebuster. Batista patrzy wściekle na mistrza WWE, po czym przez trybuny powoli opuszcza halę.

Obolały WWE Champion stara się podnieść, ale nagle arena eksplodowała, ponieważ zabrzmiała na niej muzyka CM PUNKA! Jest on tutaj po to, by wykorzystać swoją walizkę Money in the Bank! Punk wszedł do ringu i wręczył swój nesseser sędziemu, który dosyć długo sprawdzał stan jego przeciwnika, a gdy to robił do ringu powrócił Batista, który Spearem powala ulubieńca miejscowych fanów narażając się na gigantyczny heat publiczności. Dave krzyczy do niego, że dzisiaj będzie rozwiązana sprawa pomiędzy nim, a Del Rio, a nikt do niej nie ma prawa się wtrącić.

- - - - - -- - - - -- -

Divas Championship Match

Melina © vs. Natalya

Starcie rewanżowe ze wczorajszej gali PPV, na której górą była Melina. Dziś nie była zbyt chętna do walki i przy pierwszej lepszej okazji doprowadziła do dyskwalifikacji przerwacając...sędziego. Zdenerwowana Natalya oczywiście pasa nie odzyskała, ale w miarę sobie to odbiła zakładając Sharpshootera obezwładnionej przez nią wcześneij Melinie. To nie koniec.

- - - - - -- - - - - - - - -

W ringu Big Red Monster, były mistrz świata, były Tag Team Champion...Kane. Zapewne wiele osób zapomniało już o tym, że jest on ulubionym demonem szatana, że jest on największym potworem w tej kompanii, że jest koszmarem WWE Universe. Bratając się ze Skipem Sheffieldem popełnił błąd, a jego legenda i kariera podupadła...Wczoraj jednak zrozumiał, że nie warto posiadać przyjaciół - trzeba grać samemu. Paul Bearer - jego stracony ojciec był takim dla niego, jednak teraz ma go gdzieś i myśli tylko o tym, jak przywrócić sobie dawny blask, jak? Jeszcze przed rokiem...

GONG! Nagle na arenie zrobiło się ciemno, zaczęła grać mroczna muzyka, a gdy światło się zapaliło...w ringu stał THE UNDERTAKER! Deadman podszedł do przestraszonego Kane'a, który nie wiedział co jest grane, wykonał Chockeslam i to by było na tyle. Undertaker tauntował w swoim stylu, po czym przy swoim theme songu opuścił arenę.

Przed chwilą powrócił The Undertaker, a już za tydzień na RAW powróci Alex Riley!

Josh Matthews i jego gość...Batista. The Animal wie, że fani w Chicago czekali na to, by CM Punk zrealizował swój kontrakt Money in the Bank i został nowym mistrzem WWE, ale do tego dziś nie dojdzie. Już raz Dave wyręczył go w tej sprawie, jeśli nie pamięta. Prawdziwym problem dla niego jest Del Rio - to dziwne, ale Alberto faktycznie obronił przed nim tytuł cztery razy! Za każdym razem kradł wygraną, a w dzisiejszym No Holds Barred Matchu do tego nie dojdzie. Nie zdobędzie wprawdzie dziś mistrzostwa, lecz zrobi coś więcej i udowdoni sobie, że wciąż potrafi to robić.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mistrz Interkontynentalny w ringu. Wade Barrett przypomniał fanom oglądającym ten niszowy program, że jest dumnym członkiem rosteru Smackdown, chociaż...Tak na dobrą sprawę nie dumnym, ponieważ wczoraj siedmiu nieudaczników przegrało z drużyną RAW. Tak czy inaczej - on wygrał swoją walkę. Pokonał Evana i udowodnił, że to on znaczy coś w tej organizacji, i że to jego nazwisko znaczy więcej niż nazwisko Bourne'a. United States Champion błagał go o rewanż, a on łaskawie się zgodził, by dowieść tego, że wczorajsza wygrana nie była dziełem przypadku, a Wade wraca na szczyt WWE.

IC Champion vs. US Champion

Wade Barrett vs. Evan Bourne

Krótsza walka aniżeli na wczorajszej gali PPV, ale mogła podobać się fanom zgromadzonym w hali, którzy na zmianę dopingowali obu zawodników. Evan na początku zdominował rywala, osłabiając go low kickami, po czym uniknął Clothesline'u i wyprowadził Springboard Crossbody, po czym wyrzucił z ringu. Bourne wyskoczył na Barretta za ring, jednak ten uniknął i przejął szybko inicjatywę. Po pchnięciu rywala w barierki oraz w metalowe schodki obaj panowie powrócili do ringu, w którym nadział się na roll-up. 2 count! Po chwili Wade został powalony poprzez Enzugiri i również pin do dwóch. United States Champion ponownił kopniaka w głowę, po czym wszedł na trzecią linę i wykonał Air Bourne! IC Champion jednak unika, po czym powala ledwo stojącego na nogach Evana potężnym Big Bootem i uzyskał pin!

Wade po walce dalej okładał Bourne'a i wyniósł go pod Wasteland, ale na hali ponownie zgasło światło, a gdy się zapaliło to Wade Barrett leżał obolały po ataku UNDERTAKERA! Deadman pojawił się po raz drugi tej nocy.

Kamera przenosi nas do biura Generalnej Manager Vickie Guerrero, w którym jest już Dolph Ziggler, który ma do niej jakieś pretensje...

- ...ale powiedz mi - dlaczego? Jeff Hardy i Rey Mysterio walczyli dziś o pretendenta do pasa mistrzowskiego i dziwię się, dlaczego w tej walce zabrakło mnie...Ostatniej nocy również byłem członkiem sukcesy, ba...

Podirytowana Vickie szybko odpowiedziała:

- Excuse me? odpadłeś jako drugi...Kiedyś Ci powiedziałam, że chcę odzdzielać moje życie prywatne od pracy, a tą jest bycie Generalnym Managerem RAW! Kocham Cię, ale Jeff i Rey zasłużyli na tą walkę, by nie powiedzieć, że ty na żadną nagrodę nie zasłużyłeś...Za chwilę odbędzie starcie o miano pretendentów do pasów Tag Team - a o to Twój partner! Możesz już wejść!

Do biura wchodzi zadowolony Jack Swagger! Dolph Ziggler wstaje z fotela, patrzy na Swaggera, po czym odwzajemnia uścisk dłoni i obaj wychodzą. Zadowolona Vickie Guerrero kładzie nogi na stół, a nie zauważa, że tuż za nią stoi prezes WWE Vince McMahon z notesem w ręce. Vince kiwa głową z politowaniem, co w końcu Vickie zauważa i chce odkręcić swój błąd, ale okazuje się być niezdarna i nogą trąca kawe, która wylewa się szefowi na spodnie. Wściekły McMahon wychodzi, a załamana Guerrero łapie się za głowę.

- - - - - - -

#1 contender's Tag Team Triple Threat Match

Big Show & Kofi Kingston vs. Jack Swagger & Dolph Ziggler vs. Cody Rhodes & Drew McIntyre

Szybka walka, w której działo się bardzo dużo. Wszystkie Tag Teamy współpracowały ze sobą znakomicie. W końcówce w ringu obecni byli Ziggler, Kingston oraz Cody Rhodes. Trouble in Paradise dla Dolpha, a po chwili Cross Rhodes dla Ghanijczyka! Wydawało się, że będzie to koniec walki, ale Big Show przerwał pin, po czym wyprowadził KO Punch interweniującemu Swaggerowi. Show również wyniósł pod Chockeslam interweniującego McIntyre'a, jednak ten skontrował i nagle podbiegł do nich również Cody Rhodes i obaj wyrzucili z ringu olbrzyma. McIntyre wyłapuje rozpaczliwe Trouble in Paradise, a po chwili Rhodes unika ataku ze strony Ghanijczyka i otrzymuje Beautiful Disaster i uzyskuje pinfall!

Mamy nowych pretendentów!

- - - - - - - - - - - -

Josh Matthews jest w tej chwili z panem Money in the Bank...CM Punkiem, którego przywitała olbrzymia owacja fanów. Jeżeli Batista myśli, że jest w stanie go powstrzymać to się grubo myli. Ma ze sobą krzesełko, na którym usiądzie, by obserwować Main Event, a następnie zrealizować kontrakt i zostać nowym WWE Championem...w Chicago.

- - - - - - - ---- - -

No Holds Barred Non-Title Match

WWE Champion Alberto Del Rio vs. Batista

CM Punk zgodnie z zapowiedzią zasiadł przy ringu wraz z walizką Money in the Bank tylko czekając na to, by zrealizować swoj kontrakt. Na titantronie pojawiła się jednak Vickie Guerrero, która nakazała Punkowi opuścić okolice ringu. Nikt nie może zjawić się w okolicach kwadratowego pierścienia w trakcie pojedynku. Oburzony Punk oraz oburzona publiczność nic jednak nie wskórały i walka musiała się rozpocząć.

Ring the bell! Del Rio rozpoczął tą walkę inaczej niż zwykle, z onimuszem zaatakował Dave'a i zdobył sobie przewagę. Okładał go w narożniku, aż w końcu został odepchnięty przez Animala, w konsekwencji przewrócony, a gdy się podniósł - Batista wyprowadził potężny Clothesline. Widać było, że Zwierz chce przerwać złą serie i chce pokonać Alberto. W trakcie walki zostało użyte wiele przedmiotów - między innymi kije do kendo, śmietniki, czy rzecz jasna krzesła. Pod koniec walki, poza ringiem było on w użyciu przez Del Rio, który włożył je w rękę, po czym starał się popchnąć w metalowy słupek, ale Dave sprytnie wyprowadził cios poniżej pasa, uwolnił się i wykonał Spinebuster na schody! Następnie stół komentatorski został "rozebrany", a Batista pomyślnie wykonał Batista Bomb na stolik, który się zapada! Co za akcja w wykonaniu Animala! Ricardo Rodriguez próbował interweniować, ale nadział się na Big Boota od rywala swojego szefa! Były mistrz WWE wrzuca obolałego Alberto do kwadratowego pierścienia, po czym rozbawiony obserwuje jak ten próbuje się podnieść. Dave podszedł do swojego przeciwnika, a następnie założył Batista Bite! Sędzia sprawdził stan Del Rio i uznał, że walka nie będzie kontynuowana! Batista pokonuje WWE Championa!

Sędzia uniósł rękę Animala do góry i gdy ten świętował sukces do ringu wbiegł Sheamus, który powalił go Brouge Kickiem! Wściekły Celtic Warrior wynosi również go pod Celtic Cross i wykonuje tą akcje! Sheamus unosi ręce do góry tauntując, po czym opuszcza arenę. Batista leży obolały poza ringiem, Del Rio w nim...Tak! To jest ten moment!

CM Punk pojawia się w ringu z walizką Money in the Bank! Drugi raz dzisiejszego wieczora próbuje zrealizować kontrakt i...o mój Boże - sędzia zabił w gong!

WWE Championship Match

Alberto Del Rio © vs. CM Punk

Hala ekslopdowała z radości, każdy na stojąco obserwował, jak CM Punk wynosi Del Rio pod Go To Sleep i...wykonuje tą akcje! 1...2...3! CM PUNK JEST NOWYM MISTRZEM WWE!

Punk długo świętował tauntując w każdym z czterech narożników, po czym opuścił ring trzymając cały czas pas w górze. Obolały Del Rio nie wiedział jeszcze co się stało...Nowy WWE Champion zatrzymuje się przed titantronem, klęka i podnosi tytuł, wzbudzając gigantyczny cheer fanów z Chicago.

Co do statusu Punka:

Jak coś to Punk nie przeszedł tu face turu...Piszę, żeby nie było potem :) Po prostu fani w Chicago go kochają, więc tak wyszło, że dostawał cheer itp. Mam nadzieje, że załapaliście to bez czytania tej notki.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-254427

No i jest nasze Raw.. Hmm.. Z którego znów można być bardzo zadowolonym! Już od początku, jak tylko przeczytałem, że gala w Chicago, czułem, że będzie się działo wokół Punka.. i? Myślę, że zrobiłeś to fantastycznie, najpierw nieudana próba zdobycia tytułu, by potem przy okazji rozpoczynając kolejny feud, wykorzystać w końu i zdobyć pas.. Good! Oprócz tego.. No stało się.. The Undertaker jednak powraca i to w jakim stylu? Ciekaw jestem, jak chcesz to wykombinować, bo co prawda, rozpocząłeś świetnie, ale z jakim zakończeniem? Czy będziesz chciał feud z dwoma ciągnąć aż tak długo? Bo jeśli tak to musisz mieć sporo pomysłów by człowieka po prostu nie zanudziło. Może się podobać pomysł z walką o Pretendenta do WWE między dwójką pozostałych, a sam Triple Threat, bo takie coś na PPV zapewne będzie, może być bardzo fajny. Uważam jednak, że powinieneś się czasem bardziej zastanowić, czy pisać bardziej pod raport czy co, bo zauważyłem, że bardzo często rozmowy piszesz już normalnie i czyta się to chwilami dziwnie. Nie zważając na to.. Bardzo dobra robota!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-254762

• 3 tygodnie później...

Friday Night Smackdown

Naperville, Illonis

28.10.2011

Pierwszy Smackdown po Bragging Rights otwiera nowy Generalny Manager tego rosteru - John Bradshaw Layfield. Fani mają w pamięci to jaki był w przeszłości oraz to jak zachował się na PPV - buczą na niego niemiłosiernie. Sam zainteresowany nie robi sobie z tego powodu nic, a jedynie uśmiecha się, po czym rozpoczął swoje pierwsze przemówienie jako szef.

- Bóg wrestlingu to teraz Bóg Smackdown! Najdłużej panujący mistrz WWE w historii rozrywki sportowej powraca! Panie i Panowie pozwólcie, że opowiem wam krótką historie i jak to było, że okazałem się tak wspaniałomyślny i zgodziłem się na objęcie tej posady, zbawienie fanów Smackdown - słabych i przegranych ludzi. Jednak przychodzicie tu - płacicie za bilety, jednak muszę was zawieść...Zarabiam więcej niż wy wszyscy łącznie! Pewnego dnia, gdy zrobiłem sobie kolejne wakacje w tym roku zadzwonił do mnie prezes tej federacji Vince McMahon, który bardzo ładnie poprosił mnie o zastąpienie przegranego Generalnego Managera. Wiele zer skusiło mnie na powrót, ponieważ pieniądze kochają JBL'a! Już nigdy więcej to show nie będzie drugorzędne i sprawiłem, że wszyscy mówią tylko o Smackdown i o wydarzeniach z pasem World Heavyweight. Jak wiecie Christian został zdyskwalifikowany i zdania nie zmienię! Powinien podziękować Danielowi Bryanowi...

JBL'owi przerywa muzyka byłego mistrza świata Christiana, który szybko wszedł do ringu, wziął mikrofon i zarządał wyjaśnień od GM'a.

- Dlaczego to zrobiłeś? Stypulacja walki jasno mówiła, że jeżeli John zostanie zdyskwalifikowany - straci pas mistrzowski i nowym posiadaczem tego tytułu będę ja! Tak też powinno się stać, bo jeśli zmieniłeś wynik, a wiemy, że zrobiłeś to tylko w celu podwyższenia swojego ego, to powinieneś uznać to! - Christian pokazał na titantronie moment, w którym Morrison wykonuje low blow - Huh ?! To nie był przypadek John...Ty nie chcesz, żeby pas trafił w moje ręce...Dlaczego? Jestem lepszym mistrzem niż ten tchórz! To ja mam popracie fanów i to ja zostałem oszukany! John Morrison to Twój chłopak?

- Spójrz na siebie Christian - czy taka ciamajda, która przez siedemnaście lat nie mogła zdobyć pasa to materiał na mistrza? Nie. Materiałem na mistrza jest John Morrison i to dobry, utalentowany chłopak, który nie patyczkuje się z nikim - z Tobą oraz fanami WWE, co bardzo się chwali w tym biznesie....

- Nie masz o tym pojęcia! Sam nigdy...

- Zamknij się! Jestem Generalnym Managerem Smackdown, jestem Bogiem tego cholernego biznesu i Twoim szefem!

Konwersacje obu panów przerywa Daniel Bryan, który melduje się w ringu.

- Przepraszam, że wam przerywam panowie, ale mam coś bardzo ważnego do przekazania Tobie Christian. Przykro mi, że przez moją interwencje zostałeś zdyskwalifikowany, jednak przed Twoją walką zostałem zaatakowany przez Morrisona i...

- Nie mam do Ciebie żadnych pretensji Daniel - mam za to do Ciebie JBL!

- Wiem doskonale Christian, że chciałbyś otrzymać starcie rewanżowe i być może takie dostaniesz. Za chwilę zmierzysz się z Twoim przyjacelem.... Darrenem Bryanem w walce jeden na jednego. Jeżeli wygrasz...zobaczymy. Miłego show, WWE Universe!

JBL opuścił ring, podczas gdy zaskoczeni Bryan i Christian patrzyli się na siebie.

- - - - - - - - -- - - - -

Normal Match

Christian vs. Daniel Bryan

Walka zaczęła się w przerwie reklamowej, a gdy Smackdown wrócił na antenę przewagę miał Daniel Bryan, który kopał leżącego Christiana. Gdy Bryan podnosił rywala i wyprowadzał mu serię punchy zobaczyliśmy, to co wydarzyło się w przerwie - m.in obaj panowie podali sobie ręce, a Bryan chybił z Suicide Dive. Daniel skontrował Irish Whip na swój typowy przeskok nad rywalem z pomocą narożnika i wyprowadził potężny German Suplex, który dał mu 2 count. Następnie, gdy Christian wstawał z pomocą narożnika, wyprowadził uderzenie łokciem oraz kopnął Bryana przy linach, a następnie wyprowadził Elbow Drop z trzeciej liny na wstającym byłym US Championie. 2 count. Publiczność bardzo żywiołowo reagowała na to starcie nagradzając dużym cheerem każdą udaną akcje swoich ulubieńców. W końcu, gdy Bryan przeszedł do gilotyny wydawało się, że nie ma wyjścia, by Christian się wydostał, ale jednak - zdołał dotknąć liny, czym zapobiegł przegranej. Po chwili Capitan Charisma odepchnął próbującego go podnieść Bryana i powalił go Big Bootem - pin do dwóch. Christian szykował się do Speara, jednak z ringu wyciągnął go nie kto inny, jak mistrz świata wagi ciężkiej John Morrison! Guru Doskonałości powalił Spearem wstającego Kanadyjczyka, zabrał swój pas mistrzowski i opuścił arenę z uśmiechem na twarzy. Tymczasem...

Powrócił Mark Henry! Najsilniejszy człowiek świata wszedł do ringu, w którym stał obolały Daniel Bryan, który próbował uderzyć czarnoskórego zawodnika, ale ten bez problemów zablokował jego cios, po czym wymierzył World Strongest Slam. Żeby było mało - Henry wymierzył jeszcze swój koronny rzut ponownie, po czym rzucił Bryanem na wstającego i próbujęcego mu pomóc Christiana.

Chris Jericho zapukał do drzwi Generalnego Managera i spotkał...zwolnionego Teddy'ego Longa! Y2J udawał zasmuconego jego zwolnieniem i zapytał, czy ten przyszedł spakować swoje rzeczy. Long odpowiedział, iż nie wie dlaczego Chrisowi jest tak do śmiechu - to on zawalił na Bragging Rights i to przez niego Long nie jest już GM'em. Jest też coś czego Jericho nie wie - Teddy został asystentem JBL'a i może ustalać walki, a jedną z nich jest walka Chrisa Jericho z Randym Ortonem dzisiaj na Smackdown! Wściekły Chris nie mógł pogodzić się z decyzją.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Normal Match

WWE Tag Team Champion Chavo Guerrero (w/ Sin Cara) vs. Cody Rhodes (w/ Drew McIntyre)

Krótka walka pomiędzy połową nowych mistrzów Tag Team, a połową pretendentów. Na początku lepiej sobie radził Chavo Guerrero, który wymierzył dwa German Suplexy, jednak przy trzecim Rhodes skontrował akcje i złapał się lin i Meksykanin poleciał sam na matę, a następnie wykonał Beautiful Distaster i uzyskał 2 count. CrossRhodes zostało skontowane i Chavo powala Big Bootem Cody'ego, po czym wszedł na trzecią linę, by wymierzyć Frog Splash, ale jego uwaga została odciągnięta przez Drew McIntyre'a, który wszedł na krawędź ringu. Na to błyskawicznie zareagował Sin Cara, który zaatakował Szkota, ściągnął go z apronu i wymierzył Hurricanranę za ringiem. Chavo udanie wyprowadził Frog Splash! 1.....2....Cody Rhodes sprytnie przeszedł w school boya i odliczył Guerrero!

Po walce obolały Cody i Drew świętowali triumf, a Chavo tłumaczył Sin Carze, że popełnił błąd, jednak gdy muzyka Rhodesa przestała grać - zamaskowany uniósł rękę swojego partnera do góry i wyściskali się.

- - - - - - - - - -- - -

Wyemitowano zapowiedź Main Eventu - Randy Orton kontra Chris Jericho. Wyświetlono video z RAW sprzed ponad roku, gdzie Randy wyprowadza Punt Kick Y2J'owi, następnie przypomiano Money in the Bank, gdzie Jericho przeszkodził w wygranej Ortonowi i powrócił. Po chwili pokazano SummerSlam, na którym Y2J pokonał Randy'ego oraz Bragging Rights, na którym powracająca i poświęcająca się dla drużyny Smackdown żmija zostaje zdradzona przez Chrisa. Dzisiaj nadejdzie czas zemsty?

AWESOME! The Miz jest w ringu. Naprawdę? Naprawdę? Czy naprawdę ludzie uważają go za przegranego? Zawiódł go Randy Orton powracając na Bragging Rights, zawiódł go to, że Rey Mysterio szczęśliwie go wyeliminował, jednak powodem, dla którego odpadł na Bragging Rights jest Big Show. Miz przypomniał czasy ShoMiz, gdzie był Shawnem Michaelsem ich Tag Teamu - to on zdobywał ważne trofea, podrywał fanki, a Show po prostu miał wyglądać. Wszyscy wiedzą, że nawet w tym olbrzym jest słaby - nie budzi grozy, a jest śmieszny. Dziś dojdzie do walki pomiędzy nim, a Big Showem i Miz nie jest z tego powodu smutny - to on jest tu faworytem, to Miz jest niepokonany na Smackdown i to Miz jest niesamowity!

Normal Match

The Miz vs. Big Show

Słowa Miza nijak miały się do rzeczywistości, która na początku walki okazała się dla niego bardzo brutalna. Big Show miał w pamięci, to jak został opluty przez swojego byłego Tag Team partnera i ze wściekłością go okładał. W końcu jednak, gdy po serii chopów w narożniku szykował się KO Punch Miz wyczuł, że szykuje się coś niedobrego i uniknął ciosu i kopnął olbrzyma w kolano, czym go jeszcze bardziej rozwścieczył, po czym uciekł z ringu. Big Show zaczął go gonić i wyglądało to dosyć komicznie, gdy biegli wokół ringu. Miz w końcu jednak wturlał się do kwadratowego pierścienia i gdy Big Show chciał zrobić to samo - otrzymał Dropkicka, gdy stał na krawędzi ringu i został wyliczony! Miz nie miał czasu na świętowanie, bo Big Show uzbrojony w krzesło, którym rzucił Niesamowitego, po czym wykonał na nie Chockeslam i wściekły opuścił arenę.

- - - - - - - - - - - -- - - - - -

Randy Orton jest gościem Todda Grishama. The Viper powiedział, że jest bardzo zadowolony z tego kim będzie jego dzisiejszy przeciwnik. O zemście na Chrisie Jericho marzy już od dawna i dzisiaj jest czas na to, by zakończyć jego karierę poprzez kopnięcie go w czaszkę, tak jak jeszcze nigdy nikogo nie kopnął. Jego priorytetem jest nadal dowiedzenie się kto go zaatakował tydzień temu na RAW, ale tym zajmie się poźniej - dziś w nocy fani będą mogli świętować, bo raz na zawsze zakończy rozdział Chrisa Jericho w WWE i rozpocznie nowy - Randy Orton jakiego nie znacie.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Przypominano jak na RAW powrócił The Undertaker! Pokazano, jak zaatakował on Kane'a oraz Wade'a Barretta. Z tym drugim zmierzy się on za tydzień w pierwszej walce po powrocie do WWE!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Normal Match

Justin Gabriel vs. Mark Henry

Justinowi zrzekła mina, gdy zobaczył swojego przeciwnika, jak pamiętamy - to właśnie Justin z Danielem Bryanem byli odpowiedzialni za absensje Marka Henry'ego, która trwała jakis czas. Gabriel próbował nawiązać walkę, ale na próbach się niestety skończyło, bo Henry od razu złapał go i wyprowadził World Strongest Slam i uzyskał pinfall. Po walce Mark wyprowadził jeszcze tą akcje na metalowe schodki i Justinem musieli zająć się sędziowie oraz Kelly Kelly (bez skojarzeń :) )

- - - - - - - - - - - -

Chris Jericho miał być gościem Todda Grishama, ale wyrwał mu mikrofon i nie pozwolił mu na przeprowadzenie wywiadu. Y2J ruszył w kierunku ringu i mówił o tym, że za chwilę czeka go walka z Ortonem. Czy obchodzą go groźby tego psychola? Nie, nie - Jericho nie do końca rozumie, dlaczego ma z nim walczyć, przecież pokonał go na SummerSlam. Od tego czasu Orton nie może zrozumieć, że jest gorszy od Chrisa. Y2J dzisiaj przestanie być miły i Randall dowie się, co tak naprawdę znaczy pierwszy niekwestionowany mistrz WWE, wielokrotny mistrz Interkontynentalny, były mistrz świata....

W najbliższy poniedziałek na RAW powróci Alex Riley!

Chris Jericho po przerwie reklamowej dalej wymieniał swoje osiągnięcia i przypominał, że winą Ortona jest porażka Smackdown na Bragging Rights i to, że tylko Chris pokazal klasę. Przerwała mu muzyka Randy'ego Ortona, który został powitany wielkim cheerem od fanów!

Normal Match

Randy Orton vs. Chris Jericho

Obaj z nienawiścią rzucili się na siebie i lepszy był Orton, który szybko powalił Chrisa i okładał go w parterze. Próby uników przez Jericho nie dawały oczekiwanych skuktów i jakimś cudem Y2J wyślizgnął się z ringu. Tam jednak The Viper go dopadł i pchnął w barierki ochronne, po czym czas na reklamy. Po przerwie Jericho trzymał Randalla w headlocku i krzyczał do niego, żeby się poddał. Orton nadział głowę Chrisa na swoją i uwolnił się, po czym rozpoczął swoje combo - dwa Clothesline'y, a następnie Powerslam, po którym uzyskał 2 count. Po chwili Randy próbował wykonać DDT z drugiej liny, ale Jericho sprytnie powalił przeciwnika Backbody Dropem za ring! Tam pchnął Ortona na barierki oraz metalowe schodki. Y2J "rozebrał" stół komentatorski, jednak gdy chciał na niego wrzucić Vipera ten uniknął i wykonał mu Olympic Slam na schody. Sędzia zakończył walkę i mieliśmy podwójne wyliczenie poza ringowe, ale to nie było ważne dla Ortona.

Randy okładał Jericho, po czym sięgnął po krzesełko, którym potraktował Chrisa uderzając go nim w głowę! Następnie Żmija pchnął Y2J'a na stolik komentatoski i wykonał RKO! Stolik się zapadł, a Orton podniósł się położył stopę na leżącym Jericho i uniósł ręce do góry ze znakiem triumfu. Pokazał, że to jeszcze nie koniec i pchnął Chrisa barierki, gdzie wziął go za głowę i zaczął coś do niego krzyczeć - nagle Kanadyjczyk opluł Randy'ego i kopnął go poniżej pasa! Orton upadł, a obolały Chris i nieco zakrawiony podniósł się, wziął do ręki krzesełko, którym uderzył Randy'ego w plecy. Po chwili wrzucił go do ringu, gdzie założył Walls of Jericho! Y2J trzymał długo w uchwycie Randalla, ale w końcu puścił. Jak się okazało Chris puścił go tylko po to, by ustawić się w narożniku i wykonać Punt Kick Ortonowi! Jericho długo przymierzał się do tej akcji i...Randy uniknął, po czym obejrzeliśmy kolejne RKO! The Viper ponownie zaczął okładać Jericho i wściekły zaciągnął go na rampę....z której zepchnął siebie i Chrisa i także wykonał RKO!

Obaj bardzo uciepieli, pojawili się medycy, którzy zabrali na nosze obu rywali.

Christian siedział w swojej szatni, podczas gdy do niej zapukał Generalny Manager Smackdown - John Bradshaw Layfield. JBL zapytał byłego mistrza, czy to widział? I nie, nie chodzi o wydarzenie sprzed paru chwil, a o powrót najsilniejszego i najniebezpiczniejszego człowieka na ziemi - Marka Henry'ego. Christian spojrzał na swojego szefa, ale zanim zdołał coś powiedzieć, to Wrestling God powiedział, że ma mu coś do ogłoszenia. Niech się nie martwi Johnem Morrisonem, bo być może uda mu się otrzymać rewanż. Musi tylko pokonać za tydzień Marka Henry'ego...w Last Man Standing Matchu! Powodzenia! JBL wyszedł z szatni, a na korytarzu stał World Heavyweight Champion John Morrison, który powiedział, że bardzo dobrze jest mu nawiązać współpracę z Bradshawem, po czym z uśmiechem podał mu rękę. Tym obrazkiem kończy się pierwszy Smackdown przed Survivor Series.

---------

PPV: Survivor Series - 20 listopada 2011 roku:

BRAK ZAPOWIEDZIANYCH WALK.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-257774

Kolejny bardzo fajny odcinek i naprawdę czekam na Survivor Series, z racji tego, że lubię walki eliminacyjne (mam nadzieję, że przygotujesz coś ekstra :wink: ). Gratuluje również nowej roli, żałuję trochę, że nie udało Ci się wygrać tego (bo naprawdę dałbyś sobie radę), ale to i tak jest sukces, zatem gorące gratulacje i powodzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-257778

• 3 tygodnie później...

Monday Night RAW

Oklahoma City

31.10.2011

Drugie Monday Night RAW przed Survivor Series rozpoczyna nowy mistrz WWE CM Punk! Punk jest bardzo zadowolony i dumny z siebie, że posiada po raz pierwszy w historii ten tytuł. Tydzień temu w jego rodzinnym mieście przebył bardzo ciężką drogę, by go zdobyć, jednak w końcu się to udało. Trzykrotny zdobywca walizki Money in the Bank, trzy krotny World Heavyweight Champion, obecny WWE Champion chce podziękować...sobie! Fani zaczęli buczeć, na co Punk zareagował pytając fanów, czy spodziewali się czegoś innego z jego ust? On się nie zmienia, jest zawsze taki sam, zawsze najlepszy na świecie. CM Punk czyni rzeczy chaniebne w oczach fanów, jednak on jako jedyny z całego rosteru nie próbuje temu zaprzeczać. CM Punka interesuje jedynie jego własna osoba...Nagle na arenie rozbrzmiewa theme song Jeffa Hardy'ego! Fani, głównie Ci młodsi poderwali się z miejsc, by powitać swojego ulubieńca, który tanecznym krokiem wszedł do ringu...Tak się składa, że nie tylko Punk odniósł w zeszłym tygodniu wielką wiktorię...On również! Pokonał jednego ze swoich najlepszych przyjaciół...Punk przerwał mu i powiedział, że niedobrze się mu robi, gdy musi tego słuchać. Jeff Hardy jest żałosny, i gdy patrzy na niego zastanawia się, jak bardzo żałośni są fani WWE, którzy go wspierają. Tydzień temu otrzymał owacje na stojąco od fanów w Chicago, był traktowany jak Bóg, jednak gdy widział, to jak reagują na Hardy'ego z przykrością musi stwierdzić, że jedną osobą dobrej jakości z Chicago jest CM Punk. Jeff przypomniał mu jednak, że został pretendentem do pasa WWE i to z nim przyjdzie mu się zmierzyć na Survivor Series! To nie koniec ich konfliktu, więc jeżeli Punk myśli, że Hardy został ostatecznie pokonany, to się myli! Fani zaczęli skandować nazwisko swego ulubieńca, a Jeff powiedział, że nie przegra dopóki będzie miał czym oddychać, a oddycha wsparciem WWE Universe! Punk kiwnął z niezadowoleniem głową, po czym upuścił mikrofon i chciał wyjść przez liny, jednak na arenia zabrzmiał theme song Alberto Del Rio...

Meksykanin nie wjechał samochodem, Meksykanin szedł korytarzem i mówił o tym, że tydzień temu doszło do wielkiego spisku przeciwko niemu, najpierw wyznaczono mu walkę z Batistą, którego pokonał trzy razy, a potem ten złodziej ukradł mu pas. Jeżeli nie dostanie on rewanżu, pozwie WWE. Ma gdzieś title shot Jeffa Hardy'ego i jego walka zostaje anulowana. Del Rio powiedział, że prawnicy są już w drodze, gdy wszedł do biura Vickie Guerrero...Alberto nie zastał jednak Guerrero w biurze, a...Santino Marelle! Santino powiedział, że Vickie nie miała ochoty słuchać Del Rio, ponieważ ma swoje - ważniejsze - problemy. Marella oczywiście za drobną opłatą zgodził się jej pomóc. Włoch pokazał jak dorysował wąsy dużemu portretowi Generalnej Manager, po czym musi mu przekazać, że Vickie zastanawia się nad daniem Del Rio rewanżu, ale najpierw weźmie udział w walce wieczoru RAW. Będzie to Tag Team Match pomiędzy nim, mistrzem WWE CM Punkiem, a ich przeciwnikami będzie Jeff Hardy...i Rey Mysterio!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

#1 contender's Match

R-Truth vs. Kofi Kingston vs. Zack Ryder

Zwycięzca otrzyma title shot na pas Stanów Zjednoczonych, który posiada Evan Bourne, który gości przy stanowisku komentarorskim. Szybka, dobra walka, na którą żywiołowo reagowali fani. Na początku walki R-Truth i Zack Ryder okładali wspólnie Kofiego, jednak do czasu. W końcu Zack próbował wykiwać Prawdę i school boy'em usiłował wyrwać wygraną, ale pin do dwóch. Po przerwie reklamowej Kofi Kingston wyprowadził Boom Drop na Ryderze i skontrował próbę Shut Up na SOS, po którym 2 count! Ghanijczyk Drop Kickiem wyrzucił czarnoskórego rapera z kwadratowego pierścienia, po czym spróbował Trouble in Paradise na Ryderze, ale ten uniknął i wyprowadził Rough Ryder! 1....2....R-Truth wyciągnął go z ringu i sam spinował Kofiego, czym zyskał sobie miano pretendenta!

Evan Bourne obserwował świętującego R-Trutha i wzniósł pas Stanów Zjednoczonych do góry.

- Dlaczego mi to zrobiłaś ?! Co on robił w Twoim biurze? Dlaczego...dlaczego ?! Nie jest dla mnie zrozumiałe dlaczego, to nie ja zostałem pretendentem do pasa WWE, dlaczego musiałem walczyć z NIM w Tag Teamie tydzień temu, dlaczego nie zostałem dodany do walki o pretendenta do pasa US...

Scena dzieje się w biurze Vickie Guerrero, a swoje żale wylewa Dolph Ziggler...

- Nie potrafisz odnieść wygranej, Dolph! Skarbie...

- Nie mów tak do mnie! Tydzień temu przydzieliłaś mnie do drużyny ze Swaggerem, a ja nie pozwolę bym był wyśmiewany przez fanów i innych zawodników...Po prostu dzisiaj pokonam go i udowodnię Ci jak wielki błąd popełniłaś....

Tydzień temu do WWE powrócił The Undertaker, który był nieobecny od ostatniej Wrestlemanii! Undertaker po przerwie reklamowej pojawił się w kwadratowym pierścieniu, by wyjawić powód, dla którego zaatakował na ostatnim RAW Kane'a. Deadman powiedział, że siły zła nigdy nie zapominają o zemście i on także tego nie czyni. Rok temu został przez swojego brata Kane'a pogrzebany żywcem i tylko dzięki swoim nadprzyrodzonym zdolnością zdołał opuścić grób i powrócić. Kane mógł mieć sztuczne wrażenie tego, że jego brat mu wybaczył...Nie, The Undertaker nigdy nie zapomina o wyrządonych mu krzywdach. Największy ból sprawia mu to, że Kane pokonał go trzykrotnie i uniemożliwił mu po raz kolejny zdobyć świętego graala, World Heavyweight Championship. To w tej chwili nie jest istotne, a jest tutaj...Powrócił do WWE po to, by wyzwać Kane'a na walkę na Survivor Series. Ostatnie starcie braci, walka finałowa, by wyłonić, który z nich jest lepszy. Zna Big Red Monstera i wie, że być może się go boi, dlatego czas na odpowiedź da mu do następnego RAW. W piątek niech obserwuje, co spotka Wade'a Barretta. Deadman jest pewien, że i Wade, i Kane będą spoczywać w pokoju.

W szatni Alberto Del Rio jest mistrz WWE CM Punk, do którego zaczął krzyczeć coś po hiszpańsku Ricardo Rodriguez, którego szybko jednak Punk uciszył zatykając mu usta ręką. Nie lubi Del Rio, ma gdzieś jego zdanie o Punku, jednak dzisiaj muszą współpracował, ponieważ nie zamierza przegrywać z Hardym i Mysterio, a sam nie zamierza z nimi walczyć...Jak jest z Alberto? Del Rio wie, że CM Punk maczał palce w tym, by Meksykanin nie był dalej mistrzem, wykorzystał na nim walizkę. Dzisiaj mogą współpracować, ale gdy Vickie zrobi, to co do niej należy, doda go do walki, to nie będzie miał skrupółów, by połamać rękę Punkowi lub zniszczyć go, tak jak zniszczył Johna Cene. Jeżeli Vickie nie zrobi tego, czego Alberto rząda, to Del Rio pójdzie do samej góry, do Vince'a McMahon'a i...chyba nawet to zrobi! Dlatego niech Punk opuści jego szatnie, bo Del Rio na pewien plan.

- - - - - - - - -- - - - - - - -

Jeszcze dzisiaj powróci do WWE Alex Riley!

Normal Match

Dolph Ziggler vs. Jack Swagger

Krótka walka pomiędzy dwoma heelami. Co należy podkreślić WWE rzadko takie coś serwuje fanom. Swagger swoimi zapaśniczymi chwytami powalił przeciwnika, po czym wykonał Vader Bomb i 2 count. Następnie wyniósł przeciwnika pod Guntwrench Powerbomb, ale ten skontrował i próbował Zig Zag, ale Jack złapał się lin i Dolph sam poleciał na matę. Ankle Lock! Dolph po kilku sekundach tortury przechodzi w roll-up i uzyskuje pinfall!

Dolph po walce zaatakował Swaggera, wymierzył mu dwukrotnie Zig Zag i wyrzucił go z ringu. Ziggler udowodnił właśnie coś fanom i w szczególności Vickie Guerrero, z którą...koniec!

W hali pojawił się Batista, który od razu został zaczepiony przez Josha Matthewsa. Animal zapowiedział, że zaraz pojawi się w ringu, po to by dać Sheamusowi szansę na to, by ten wyjaśnił mu, dlaczego zaatakował go po jego zeszłotygodniowej walce. Czeka w kwadratowym pierścieniu i niech lepiej Sheamus tam się zjawi.

Po przerwie Batista jest w ringu, bierze krzesełko, na którym siada i zaprasza do ringu Irlandczyka. Jego theme song rozbrzmiewa na arenie i Celtycki Wojownik zmierza w kierunku ringu. Sheamus również ma ze sobą krzesłko i dla własnego bezpieczeństwa zrezygnował ze spotkania twarzą w twarz ze Zwierzakiem. Batista śmiał się z Sheamusa, jednak ten ostrzegł go, by tego nie robił, bo za chwile może mu nie być do śmiechu, po tym jak go zniszczy, tak samo jak tydzień temu. Batista kosztował go wygranie pasa WWE na Bragging Rights i mu nie odpuści! Sheamus stanął na krawędzi ringu, przeszedł przez liny i stanął na przeciwko Batisty. Obaj panowie byli uzbrojeni w krzesełka, jednak widząc, że żaden nie kwapi się do ataku Dave zapronował, by je odłożyli i załatwili sprawę po męsku. Sheamus zgodził się, jednak okazało się, że był dobrym aktorem i oszukał przeciwnika, ponieważ, gdy Dave odkladał krzesełko, Sheamus zaatakował go swoim i zaczął okładać leżącego Batiste! Szykował się na Brouge Kick, jednak...

Nastąpił długo zapowiadany powrót Alexa Rileya! Fani przywitali go cheerem, ponieważ przybył on na pomoc Batiście! Sheamus od razu odwrócił uwagę od Animala i zajął się A-Ry'em, który wbiegł do kwadratowego pierścienia, uniknął Chair Shota i wyrzucił z ringu przestraszonego Irlandczyka! Sheamus zaczął się wycofywać w kierunku backstage, a Riley pomógł wstać Batiście i wzniósł jego rękę do góry za co otrzymał cheer.

Przestraszony i wściekły Sheamus przechodził przez korytarz, gdy spotkał...Vince'a McMahona! Irlandczyk zaczął narzekać na Riley'a i to, że zaatakował go, gdy ten rozprawiał się z Batistą. McMahon powiedział, że średnio interesują go jego kłopoty, jednak jest w tak dobrym humorze, że pozwolił sobie na dziś zabookować walkę Sheamus kontra Alex Riley. Tymczasem Vince udaje się do biura Vickie Guerrero, ponieważ musi najpierw jej, a następnie fanom po Main Evencie ogłosić coś bardzo ważnego.

- - - - - - - - - - -

Divas Match

Natalya vs. Maryse

Walkę obserwowała mistrzyni Div Melina. Samo starcie, nawet jak na divy mocno kiepskie. Natalya po minutowym brawlu skontrowała French Kiss DDT, po czym założyła Sharpshooter i zwyciężyła walkę. Następnie po walce Kanadyjka opuściła ring i z uśmiechem na twarzy spojrzała na wystraszoną Melinę, i opuściła arenę zadowolona.

- - -- - - - - - - - - -

Vince McMahon wyszedł z biura Vickie Guerrero, gdy podszedł do niego Albeto Del Rio. Meksykanin powitał prezesa i powiedział, że bardzo dobrze wygląda, jak na swój wiek i słyszał, że ma dobry nastrój także czeka, by sam prezes ustalił walkę o pas WWE, w której weźmie udział Alberto. Vince powiedział, że wolałby, żeby Del Rio odszedł, ponieważ wkrótce ma walkę. Odpowiedź na to w jakiej walce weźmie udział na następnym PPV pozna po Main Evencie.

Normal Match

Sheamus vs. Alex Riley

Alex Riley był bardzo mocno wspierany przez fanów, których niewątpliwie zyskał poprzez pomoc Batiście. Samo starcie było emocjonujące i trzymało w napięciu. Sheamus na początku nie miał zamiaru walczyć i udawał się w kierunku zaplecza, jednak Alex go dopadł i rozpoczął brawl, który w końcu trafił do ringu, gdzie A-Ry chybił z Clotheslinem i otrzymał Big Boota. 2 count. Irlandczyk przez następne kilka minut przeważał nad swoim przeciwnikiem i wyprowadził mu między innymi Irish Curce Backbreaker, po którym także pin do dwóch. Sheamus zablokował próbę DDT i pchnął przeciwnika w metalowe schodki, a następnie próbował wykonać Celtic Cross, ale na titantronie pojawił się Dave Batista! Animal był w szatni Sheamusa i demolował ją! Zdziwiony Irlandczyk puścił Riley'a, a gdy się odwrócił otrzymał Implater DDT i został pokonany! Batista z uśmiechem obserwował porażkę Sheamusa ze powracającym Alexem Riley'em.

- - - - - - - -- - - - - - - - - - - -

Wyemitowano zapowiedź Friday Night Smackdown, gdzie Christian zmierzy się z najsilniejszym człowiekiem świata Markiem Henrym w Last Man Standing Matchu, a jeżeli wygra, zostanie pretendentem do pasa wagi ciężkiej i zmierzy się z mistrzem Johnem Morrisonem o jego tytuł na Survivor Series! Ponad to, powracający The Undertaker kontra mistrz Interkontynentalny Wade Barrett!

Tag Team Match

Jeff Hardy & Rey Mysterio vs. WWE Champion CM Punk & Alberto Del Rio

Długa walka wieczoru. Wbrew pozorom współpraca CM Punka z niezwykle zmotywowanym Alberto Del Rio przebiegała dobrze i obaj panowie dzielnie stawiali opór dla Jeffa Hardy'ego i Reya Mysterio. Ten drugi był trzymany w defensywie przez swoich rywali. CM Punk po wykonaniu Double Underhook Backbreakera wpuścił Del Rio który próbował wykonać Enzugiri w narożniku, jednak chybił i Mysterio dokonał zmiany z Jeffem Hardym! Hardy od razu spróbował wykonać Twist of Fate, ale Meksykanin spróbował skontrować to na Crossarmbreaker, ale również się to nie powiodło. Jeff skutecznie wymierzył Whisper in the Wind i uzyskał 2 count. Następnie został on rozproszony przez Punka, co próbował wykorzystać Meksykański Arystokrata i po roll-up'ie pin do dwóch. Hardy wymierzył potężny Dropkick na podnoszącym go Del Rio, po czym ten szybko się pozbierał i pchnął go na liny i przydusił. Zwycięzca Royal Rumble 2011 próbował pinu, ale 2 count. Następnie podwójny Clothesline i Del Rio próbował zmienić się z CM Punkiem, jednak ten widząc podnoszącego się Hardy'ego, który zachęcał go do wejścia do ringu, zrezygnował z dalszej walki wychodząc na backstage i pozostawiając na pastwę losu Alberto. Los okazał się dla niego brutalny, ponieważ otrzymał on Twist of Fate, po czym 619 od Reya Mysterio, a następnie Swanton Bomb, po którym został odliczony do trzech!

Rey oraz Jeff długo świętowali w narożnikach ze swoimi fanami, po czym opuścili ring, w którym obolały Del Rio zabrał mikrofon i żądał on walki o tytuł na Survivor Series, żąda rewanżu. Wówczas pojawia się Chairman WWE, który mówi Alberto, że dojdzie do rewanżu...Dojdzie do rewanżu przeciwko facetowi, który naprawdę na walkę z Alberto zasługuje i powinien ją dostać. Tym facetem jest ten pan...

Hala eksplodowała, gdy fani usłyszeli tę muzykę! John Cena powraca na RAW! Były mistrz WWE, który utracił pas po tym, jak doznał kontuzji wskutek ataku Del Rio, wbiegł do ringu i zaatakował Meksykanina! Po chwili wyprowadził Attitude Adjasment! Cena zaczął tauntować i rozgrzał fanów do czerwoności! John uznał, że to jeszcze nie koniec i pchnął przeciwnika na metalowe schodki, po czym rozebrał stół komentatorski i wykonał na niego AA! Stół się zapada, a Cena świętuje...Takim obrazkiem kończy się kolejne Monday Night RAW!

---------------------

PPV: Survivor Series - 20 listopada 2011 roku:

WWE Championship Match: CM Punk © vs. Jeff Hardy

?: John Cena vs. Alberto Del Rio

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-259883

No naprawde bardzo dobrze sie to czyta . najwieksza zaleta twojej federacji to backstage i speche mym zdaniem lecz na walki tez nie narzekam bo dobrze sie czyta . mam nadzieje ze dalej podkrecisz feud miedzy y2j a ortonem . Brawo i czekam na kolejne posty z twej strony .
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/7/#findComment-259998

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...