Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czas na kolejne Mandej Najt ROŁ. Rozpoczęło się znakomicie, na ring wszedł CM Punk i wygłosił bardzo dobry speech. Do tego wszystkiego wmieszał się Jeff Hardy - drugi kapitan Teamu RAW no i Vickie ustaliła Main Event. Bardzo fajne rozpoczęcie. Oprócz tego chyba powstanie jakaś stajnia na SD, zobaczymy. Chavo coś knuje. Zaciekawiło mnie też to promo Ceny, takie proma są fajne. Tak samo jak ten speech A-Ry'a.

Wyemitowano kolejne już promo, podczas którego grała mroczna muzyka oraz na czarnym tle pojawiały się liczby 24, 10, 2011, 365, 3, 04, 11. O co chodzi?

To także bardzo ciekawe. Już zacząłem kminić i 24 Października ktoś powróci do federacji. Taker? ... Pozostałe liczby to 365 - co może oznaczać rok do zakończenia kariery Takera (?) oraz 3.04.11, czyli data WrestleManii 27, która już dawno się odbyła. Czuję, że to będzie Deadman. Nie mam pojęcia czy trafiłem ze swoimi typami, ale cóz. O to chodzi;]

Oprócz tego podobały mi się wszystkie walki oraz końcówka, po Main Event'cie. Paczka newsów także mnie zaciekawiła no i napisałem swój typ tak jak chciałeś. Btw. nie wyobrażam sobie WM 28 bez Ceny :) Po prostu Jaś to Jaś :)

Ogólnie to napisałeś bardzo dobre RAW do czego zdołałeś nas przyzwyczaić. Mam nadzieję, że następna gala pojawi się dość szybko i będzie tak samo ciekawie jak teraz ;] Powodzenia dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-249606

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Adrian!

38

• NalepRKO

16

• adachoaRKO

12

• Pinio

9

Top użytkownicy w tym temacie

RAW dobre. Walki trzymay poziom chociaz w walce Rey vs Sheffield by blad.

Master of 619 uniknął, otrzymał Dropkick w plecy, po czym sześć-jeden-dziewięć i Splash z lin

Powinno byc: uniknal, wykonal Dropkick w plecy...

Segmenty rowniez dobre. Team RAW ma nawet fajny sklad. Moze wyjsc dobra walka. To samo dotyczy walki JoMo vs Christian. Obaj maja szerokie moveset'y, wiec to musi byc swietna walka. Jesli chodzi o ten powrot 24.10 to nie wiem kto to bedzie, bo gdyby wrocil HBK lub Austin albo Rock itp to byloby to zbyt oczywiste. 8/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-249661

Bardzo dobra gala. Więcej na ten temat pisać nie będę gdyż ewentualne błędy zostały wytknięte w poprzednich komentarzach. RAW było zwykłe. Poznaliśmy team czerwonych. Patrząc na składy obu drużyn aż chciałoby się zobaczyć takie starcie na prawdę. Gdyby nie warunek, że przegrany roster straci GM'a to postawiłbym na RAW. Ale pasuje mi też, że ten zapowiadany powrót to będzie jakiś nowy GM(o ile nie będzie to Taker). Bo przecież ten powrót będzie na 1 RAW po BR. Inną opcją dla mnie jest powrót jakiejś legendy 21 listopada i będzie to równoznaczne z końcem Ery PG. Robi się ciekawie.

P.S. Zapraszam do siebie na SummerSlam :D Pozdro

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-249695

Gala wyszła dobrze i chociaż było kilka błędów to było więcej rzeczy, które cieszyły. Dobry speech Punk'a i dobrze opisane walki. Ciekawa te promo z liczbami i obstawiam, żę to Taker bo WM-ka można powiedzieć, że to gala kręcąca się wokół niego i data 03.04.11 czyli WM na której Taker może stanąć do walki po raz ostatni. Walki były dobrze opisane i ciekawie zapowiada się mecz SD vs. Raw.

Ogólnie Raw wyszło dobrze 8/10, czekam na kolejne odcinki oraz zapraszam do mnie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-249750

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

Dzięki za wszystkie komentarze. AaQo, dzięki za oświecenie mnie, że nie piszę diary. Wiedziałem to, ale już chyba się przyjeło, więc niech tak zostanie. Co do długich walk...To nie jest e-fed i jestem pewien, że długich walk nikt praktycznie nie czyta (co do takich jakie ja daje też mam wątpliwości btw), większość osób skupia się na segmentach i to po prostu jest strata czasu pisanie litanii na 50 linijek, z której tylko ktoś zerknie na ostatnie dwie. Wyjątkiem u mnie są gale Pay Per View, gdzie możecie u mnie zauważyć nieco dłuższe. Przy takich jakie w tej chwili piszę się nie męcze, bo w takim trybie skrótowo-raportowym robi się je całkiem miło, nie zabierają zbyt wiele czasu, a i do przeczytania myślę są łatwe.

______

Friday Night Smackdown

Nashville, Tennessee

7.10.2011

Josh Matthews: Panie i Panowie witamy państwa na Friday Night Smackdown. Jesteśmy na ponad dwa tygodnie przed Bragging Rights, gdzie do walki stanie RAW oraz Smackdown, a także nowy World Heavyweight Champion John Morrison z Christianem.

Booker T: Tydzień temu John zachował się, jak prawdziwy tchórz, ale...

Michael Cole: Ja nazywam się Michael Cole, a tydzień temu Morrison pokazał kim tak naprawdę jest. W moich oczach - zwycięzcą!

____

Gale otworzył nowy mistrz świata wagi ciężkiej John Morrison, który przywitany został bardzo mieszaną reakcją fanów na arenie. Guru Doskonałości z szerokim uśmiechem pojawił się na hali, trzymając na ramieniu mistrzostwo, które uniósł, gdy wszedł do kwadratowego pierścienia. JoMo zdjął swoje okulary, chwycił mikrofon i rozpoczął swoją przemowę, pierwszą po zdobyciu tytułu.

- Po pierwsze - jestem w tej chwili waszym nowym mistrzem świata wagi ciężkiej! Spokojnie, spokojnie. Jestem tutaj nie po to, by jednak chwalić się tym, a po to, by wyjaśnić swoje zachowanie. Jest sporo znaków zapytania, na które nie znacie odpowiedzi i...nie poznacie. Ludzie zastanawiają się dlaczego John Morrison po ogłoszeniu, że zmierzy się z Christianem od razu wykorzystał walizkę. Do tego w tak haniebny i plugawy sposób. Marzeniem każdego zawodnika, gdy debiutuje on w WWE jest bycie mistrzem świata - takie było i moje. W 2009 roku miałem na to szansę, jednak przegrałem. W 2010 roku zdobyłem sobie miano pretendenta, jednak ponownie się nie udało. W końcu, w końcu udało mi się wygrać walizkę Money in the Bank - to gwarantuje wręcz zdobycie mistrzostwa. Jestem pewien, że pokonam Christiana na Bragging Rights Pay Per View. Jestem pewien, że zrobiłbym to w normalny sposób tydzień temu. To jego wina. Tak. Winą Christiana jest to, że wszyscy uważają mnie teraz za hipokrytę. Największym hipokrytą jest jednak on sam. Spójrzcie.

- Coś wam powiem, WWE Universe. Guru Doskonałości, szaman seksu i rozkosz piątkowej nocy nie chciał wygranej w taki sposób, a jednak...Gdyby nie wejście Christiana na narożnik, gdyby nie to, że wszyscy myśleli, iż chce wykorzystać walizkę na Bragging Rights nie byłbym uważany za osobę, za którą jestem uważany teraz. Otóż - nie chciałem wykorzystać walizki na Bragging Rights. Tak myśleli jedynie fani, Teddy oraz Christian. Chciałem zrobić to tydzień temu - nie atakując rywala, w normalny sposób dowieść tego, że jestem materiałem na mistrza. Charyzmatyczny kapitan okazał swoją ignorancje i nie dał mi dokończyć. Chciałem wyzwać go na to starcie na zeszłotygodniowym Smackdown, chciałem by fani mieli epicki Main Event, na którym spotkałyby się dwie największe gwiazdy tego show. Nie doszło do tego, ale to już wiemy. Z tego miejsca chce przeprosić was, fanów WWE oraz Christiana. Dlaczego użyłem Speara? Christian - zapraszam Cię do tu. Chce wiedzieć jakie masz o mnie zdanie, czy rzucisz się na mnie, gdy tylko znajdziemy się w jednym ringu? Musimy...

Nie Christian, a Theodore Long pojawił się na rampie....

- Czekaj chwilkę John. Jak już wiesz na Bragging Rights zmierzysz się z Christianem w pierwszej obronie swojego pasa mistrzowskiego. Powiedziałeś, że chciałeś stworzyć tydzień temu epicki Main Event? Będziesz taki miał dziś! Na tym radze Ci się skupić John, ponieważ dzisiaj zmierzysz się z tym, z którym przegrałeś starcie o pas WWE na początku tego roku. Spotkasz się dziś z Mizem w walce Falls Count Anywhere.

John Morrison na te słowa zareagował dużym 'wow', które wymalowało się na jego ustach tylko gdy usłyszał stypulacje tego starcie.

_____

Normal Match

Ezekiel Jackson vs Ted DiBiase

Starcie rewanżowe z ostatniej gali, gdzie DiBiase poległ i członkiem drużyny Smackdown został Ezekiel Jackson. Tym razem Ted chciał udowodnić, że wynik powinien być inny. Syn Million Dollar Mana zdominował Jacksona wbijając go barkiem w metalowy słupek, a następnie wyprowadził akcje takie jak Dropkick, czy kilka Elbow Dropów i Leg Dropów. DiBiase nie miał jednak pomysłu na walkę i po chwili próbował wyprowadzić Dream Street, ale Zeke przerzucił go przez siebie i wyprowadził potężny Clothesline. Następnie wyprowadził serię Bodyslamów, przy próbie czwartego DiBiase jednak zdołał się uwolnić i wyprowadził DDT! 2 count. Następnie Ted wszedł na trzecią linę, jednak Jackson szybko się podniósł i zrzucił go z narożnika, po czym wyprowadził Book of Ezekiel i uzyskał pinfall.

_____

Następnie w ringu melduje się kapitan drużyny Smackdown Chris Jericho, który najpierw nakazał pokazać video z ostatniej gali, gdzie - najpierw - odklepał na rzecz Daniela Bryana, a następnie po uścisku wymierzył mu Codebreaker. Y2J jest mimo wszystko w bardzo dobrym nastroju, a teraz zamierza zaprosić na ring Daniela Bryana. Ten pojawił się na arenie przy dobrej reakcji publiczności. The American Dragon chciał coś powiedzieć, ale kapitan drużyny Smackdown od razu mu przerwał. Jeżeli ma się do niego zwracać to tylko per pan. Zatem - panie Jericho - Bryan chciał przejść do dalszej części zdania, ale zostało mu ono po raz kolejny przerwane. Chris własciwie zaprosił go do jego ringu, by Ci wszyscy hipokryci zgromadzeni w hali powitali nowego sługę Jericho - Daniela Bryana. Ten zaczął się śmiać, stypulacja zakładała, że w przypadku wygranej stanie się członkiem drużyny Smackdown. Tak jest, ale chce także więcej. Jericho ponownie nie dał mu dojść do słowa i był wściekły, że ten nerd nie daje mu dojść do głosu. Czy wiesz kim ja jestem? Jestem najlepszy na świecie w tym co robię! Chris pokonał jednej nocy The Rocka i Steve'a Austina, gdy Daniel Bryan walczył w małych salkach. Ma dwa wyjścia - dołączyć do Chrisa i stać się jego pracownikiem bądź zostać brutalnie pobitym przez Jericho i w konsekwencji zakończyć swoją karierę z powodu kontuzji. Plaskacz dla Bryana. Czy nerd boi się Jericho? Daniel nagle zaatakował kapitana i zaczął go okładać, gdy na titantronie pojawił się Teddy Long, który nakazał mu zakończyć atak. Obaj są członkami jednej drużyny i mają grać razem, ale jeśli chcą walczyć to proszę bardzo, Long liczy, że obaj rozwiążą ten konflikt.

Normal Match

Chris Jericho vs Daniel Bryan

Na początku walki Bryan całkowicie zdominował Chrisa Jericho, wyprowadzając mu low dropkick, a po chwili Enzugiri, którym posłał go przed liny, a następnie wyrzucił z ringu Clotheslinem. Były United States Champion Suicide Divem za ring powala Chrisa i tam obaj zaczynają się okładać. Po reklamach w natarciu był kapitan drużyny Smackdown, który trzymał w headlocku Daniela i nie dawał mu się uwolnić. Pokazano również wydarzenia z przerwy reklamowej, gdzie Chris pchnął rywala w metalowe schodki i tak przejął inicjatywę. Bryan zainkasował Double Underhook Backbreaker - 2 count. Pin do dwóch również mieliśmy po Lionsaulcie (trafionym!) oraz roll up'ie od Bryana. Chris poddenerwowany tym, że ktoś taki jak Daniel chciał go pokonać zaczął brutalnie go okładac i łamać przepisy dusząc nogą, czy przy linach. Na hali głośny chant 'Daniel Bryan!', który szybko wyswobodził się z dźwigni, w której został złapany i przeszedł do ataku. Tradycyjny wymyk po odbiciu się od narożnika oraz dwa Clothesline'y - tak rozpoczął swą ofensywę. Po chwili mieliśmy chybiony High Kick i Chris roll up'em przechodzi do Walls of Jericho, z której jednak Bryan szybko się uwolnił i przeszedł w Small Packcage! 1...2...kickout! Następnie Jericho powala przeciwnika Big Bootem i chce przejść do pinu, ale Bryan zapina go w LeBell Lock! Chris szybko łapie się lin, a gdy sędzia odciągnął rywala od niego, wyślizgnął się z ringu, po czym opuścił arenę przegrywając przez count-out.

_____

Theodore Long spotkał na korytarzu zadowolonego z siebie Chrisa Jericho, któremu szybko zdjął uśmiech z twarzy mówiąc mu, że za tydzień w Aberdeen - mieście Daniela Bryana zmierzy się on z nim jeszcze raz - No DQ i No Count Out Matchu. Ponad to, postawi na szali swoje miano kapitana.

____

Justin Gabriel rozmawiał z Danielem Bryanem na backstage gratulując mu udanej walki i gdy odszedł został zaatakowany przez Tysona Kidda! Kidd pchnął go w ścianę, po czym kopnął w głowę i zadowolony z siebie odszedł, podczas gdy Justinowi potrzebna była pomoc.

____

Sin Cara oraz Chavo Guerrero w ringu. Mikrofon przejął oczywiście Chavo i zaprosił do ringu Kane'a oraz Skipa Sheffielda, czyli mistrzów Tag Team. Gdy Ci pojawili się w ringu Guerrero wyjaśnił im swoje zachowanie z RAW. On oraz jego Tag Team partner nie są członkami drużyny Smackdown. Skip Sheffield przegrał z Reyem Mysterio, więc jedynym wyjściem na to, by otrzymać Tag Team Title Match na PPV był atak na Kane'a i pomoc Big Show'owi. Nie, nie są tu, by prosić ich o ten mecz, czy coś w tym stylu. To jest już potwierdzone. W tym momencie Chavo wyprowadził low kicka Kane'owi, a Sin Cara uniknął Clothesline'u od Skipa i wyrzucił go z ringu, po czym wspólnymi siłami wywalili z ringu Big Red Monstera i obaj świętowali chwilę później sukces w narożnikach.

_____

Divas Match

Melina vs Layla

Krótkie starcie Div, gdzie na początku walki doszło do tradycyjnej dla kobiet w WWE szarapaniny. Warto dodać, co wydarzyło się pod koniec pojedynku. Melina zwyciężyła po tym jak wyprowadziła swojej bezradnej przeciwniczce Last Call, po którym uzyskała pinfall.

Beth Phoenix, Melina oraz Maryse zmierzą się na RAW w #1 contender's matchu w Triple Threat Divas Matchu.

______

Po przerwie reklamowej w ringu zameldował się Intercontiental Champion Wade Barrett. Z uśmiechem na twarzy oznajmił on, że nie zgadza się na walkę z Evanem Bournem na Bragging Rights. Gdyby wszyscy zapomnieli pochodzi on ze szlachetnego rodu w Anglii i byle kto z byle kraju z byle miasta nie będzie wyzywać go na walkę. To on wygrał pierwszy sezon NXT, to on był liderem najbardziej dominującej grupy w historii World Wrestling Enterteiment, to on jest teraz mistrzem Interkotynentalnym. Ten pas mieli tacy zawodnicy jak Bret Hart, Chris Jericho, czy Shawn Michaels, a Wade...Wade jest od nich lepszy. Ludzie powinni stawiać go w szeregu z takimi wrestlerami. Czy nadal wszyscy uważają, że ktoś taki jak Evan Bourne może wyzywać go na mecz? Wade, który poinformował Wade'a, że przed chwilą był u niego pewien znajomy ma taki potencjał, że powinien mierzyć się z najlepszymi. Następnie na titantronie pojawił się Theodore Long, który powiedział, że był u niego przed chwilą pewien znajomy z St. Louis Evana Bourne'a, który na jego prośbę zgodził wystąpić w walce z Barrettem. Kto to? Randy Orton!

Non-Title Match

Randy Orton vs Intercontiental Champion Wade Barrett

Randy Orton został przywitany bardzo dużym cheerem od fanów. WWE Universe mocno go wspierało w walce z wygwizdywanym Wade'm, który nie miał zbyt wielkiej ochoty walczyć, choć po tym jak powalił szarżującego Vipera Big Bootem przejął na kilka minut ofensywę. Wade popisał się akcjami takimi jak Slingshot Backbreaker, czy też wymierzył przeciwnikowi kilka rzutów o matę. Każda próba pinu kończyła się '2 count'. W końcu Randy przejął inicjatywę doskakując do będącego na narożniku rywala i wyprowadził mu Superplex. Następnie Orton wykonał Backbreaker oraz Powerslam, po którym tylko dwa. Randall szykował się na DDT z drugiej liny, ale Wade przerzucił go przez siebie Backbody Dropem i żmija wylądowała poza ringiem. Akcja szybko przeniosła się z powrotem do kwadratowego pierścienia: gdy Barrett wrzucił swojego oponnenta do ringu powoli do niego podszedł, a Randy wyprowadził mi RKO znikąd i uzyskał pinfall.

Po walce wściekły i obolały Wade Barrett stwierdził, że nie może to tak wyglądać i ostatecznie zgodził się na pojedynek z Evanem Bournem na Bragging Rights, jednak niech ma się on na baczności, ponieważ IC Champion zamierza pojawić się na RAW.

Randy Orton szedł w kierunku swojej szatni, w której obecny był Cody Rhodes oraz Drew McIntyre - członkowie drużyny Smackdown na Bragging Rights. Nie, nie są tutaj, bo lubią Randalla, chcą się z nim przyjaźnić, czy coś w tym stylu. Zostali zmuszeni przez Longa do poinformowania Randy'ego o tym, że na RAW weźmie udział w 6 Man Tag Team Matchu razem z nimi - przeciwko Batiście, Alberto Del Rio i Sheamusowi. Do widzenia, kapitanie.

____

Wyemitowano to samo, mroczne promo co na RAW, na którym przy klimatycznej muzyce po kolei pojawiały się cyfry ' 24, 10, 2011, 365, 3, 04, 11'.

Były World Heavyweight Champion Christian przyjechał do areny będąc ubrany w skórzaną kurtkę oraz jeansy. Od razu został złapany przez Scotta Stamforda będąc proszony o kilka słów komentarza odnośnie Johna Morrisona. CC zapytał, czy fani wierzą w przeprosiny Morrisona? On nie, ale może zapewnić go, że do Bragging Rights nie stanie się już nic nie potrzebnego z udziałem Christiana.

____

Falls Count Anywhere Non-Title Match

World Heavyweight Champion John Morrison vs The Miz

Przed walką Miz naśmiewał się z Morrisona i jego pasa, który jak powiedział niedługo będzie on, tak samo jak to show. Przypomniał, że jego streak wynosi już tu 5-0 i nie zamierza przegrywać z pseudomistrzem. Miz także bardzo zdenerwował miejscową publiczność, która w trakcie walki wspierała nowego mistrza świata. Początek walki był bardzo wyrównany ze wskazaniem na JoMo, który wyrzucił z ringu przeciwnika i wyskoczył na niego Suicide Divem. Chciał on dodać również Flying Chuck odbijając się od barierek, ale został zepchnięty przez Mizanina, który tym sposobem przejął inicjatywę. Uzyskał on 2 count po pchnięciu rywala w barierki oraz po okładaniu mistrza świata wśród fanów - Guru Doskonałości zarobił cios w plecy krzesłkiem jak i jego piękna ponoć głowa spotkała się kilka razy ze ścianą. Panowie obeszli arenę w kilkadziesiąt sekund i znaleźli się na rampie, gdzie Szaman Sexu przyblokował próbę uderzenia nim o 'wielkie W', po czym wyprowadził kopniaka odbijając się od niego, po czym wdrapał się na nie i skoczył na Miza podobnie jak na początku tego roku! 1...2...kickout! Akcja po kilku chwilach przeniosła się do ringu, gdzie obolały John próbował wyprowadzić Starship Pain, ale chybił. 2 count po tym jak Awesome One próbował to wykorzystać. Miz wykonuje swój Awesome Clothesline w rogu i wyprowadza 'łokcia' z niego, ale to również nie daje zakończenia walki. Morrison unika Skull Crushing Finally, powala Miza i wyprowadza Flying Chuck. Wówczas na rampie pojawia się Christian z krzesłem w ręku. Capitan Charisma patrzy się na Morrisona, obchodzi ring i zajmuje miejsce przy nim pozwalając na dalszą walkę. World Champion próbuje wyprowadzić Running Knee, ale Miz wykorzystał zwłokę rywala i przerollował go. 2 count. Miz następnie wyczołguje się z ringu i wyciąga spod niego kij do kendo, którym uderza wychodzącego po niego rywala w brzuch. Morrison się zachwiał, a 'must-see superstar' arogancko go odpycha i w konsekwencji przewraca. The Miz uśmiecha się w stronę fanów, gdy nagle Christian uderza go krzesłem w głowę! Miz pada na podłogę, jak nieprzytomny, podczas gdy John Morrison się podnosi i patrzy z niepokojem na swojego rywala z Pay Per View. Niepokój był uzasadniony, ponieważ Kanadyjczyk wyprowadza kolejny Chair Shot tym razem na mistrzu. Christian kładzie Miza na Morrisona, a sędzia odlicza - 1...2...3!

Capitan Charisma spojrzał na leżący nieopodal pas po czym na Morrisona i odszedł kiwając głową. Zmieszna publiczność obserwowała jak World Heavyweight Champion się podnosi i patrzącego na niego już z rampy pretendenta.

Obecna karta na Bragging Rights Pay Per View (23 października):

WWE Title Triple Threat Match: Alberto Del Rio © vs Batista vs Sheamus

WWE World Heavyweight Title Match: John Morrison © vs Christian

Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Big Show, Rey Mysterio, Kofi Kingston, Dolph Ziggler & R-Truth) vs Team Smackdown (Randy Orton, Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Ezekiel Jackson, Cody Rhodes & Daniel Bryan) Elimination TT Match

WWE Tag Team Championship Match: Kane & Skip Sheffield © vs Sin Cara & Chavo Guerrero

IC Champion vs US Champion Match: Wade Barrett vs Evan Bourne.

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-250680

Na początku dobra gadka World Heavyweight Champion'a. Następnie Ted vs Zeke, zwykła walka więc nie będę komentował. Konflikt na linii Y2J/Bryan. Mam nadzieję, że No DQ Match wygra wkońcu Jericho. Sin Cara i Chavo vs Kane i Skip. To chyba będzie feud o pasy, ale chcę żeby Kane i Skip je zachowali. Divy mnie nie interesują za bardzo. Wade przegrywa z Randy'm ale spodobało mi się jego promo przed walką. Potem szatnia, jakiś wywiad i Main Event. Walka dobra a może nawet bardzo dobra. Po ataku Christian'a mogę wywnioskować, że JoMo ma większe szanse na zachowanie pasa i oby tak było. Podsumowując, gala była dobra/bardzo dobra. Walki czyta się przyjemnie, to samo jeśli chodzi o proma, wywiady itd. Były jakieś literówki ale mało. Moja ocena 9/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-250704

A więc znalazłem czas na przeczytanie SD, z którego znów jestem bardzo zadowolony. Rozpoczynanie nowych feudów, kontynuacja starych i o to chodzi. Cieszę się, że sporo się dzieje wokół kapitana SD, Jericho, bo pomimo, że dla wielu powtarzanie co chwila tych samych pojedynkó jest nudne, mi się to nawet bardzo podoba, no i jestem ciekaw, jak to wszystko się zakończy. Kolejno to o pasy TT cieszy, że coś się dzieje i nie wieje nudą, jak w dzisiejszym WWE. Ciekaw jestem, co się stało, że postanowiłeś rozpoczęcie gali napisać w innej formie, ale nie zmienia to fakty, że i tak wyszło bardzo dobrze no i jednak to JoMo zapewne będzie nadal facem. Hmm.. No i ta data powtarzająca się.. W sumie to można spekulować, że chodzi o Takera czy kogokolwiek, ale trza po prostu czekać... Dobre SD i o to chodzi;)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251055

No cóż...Bardzo fajnie Ci to wychodzi! Masz dużo pomysłów, Smackdown czytało mi się z przyjemnością (wolałbym takie gale, a niżeli te które prezentowane są na e-fedach różnej maści). Wszystko ciekawie rozgrywasz! I feud o pas WHC, i sprawę drużyn Raw oraz SD, feud Barretta z Bourne'm. Fajne przemówienie Morrisona na początku, fajne zakończenie gali! Super! Super! Super! :)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251097

Kolejna gala na wysokim poziomie. Bardzo podobał mi się pierwszy segment i za niego duży plus. Coraz bliżej 24 10 2011 i najbardziej na to czekam. W Twoim diary 3 kwietnia już dawno był a nie jak co niektórzy myślą, że dopiero będzie. Od tamtego czasu Taker'a nie ma a 24 zapewne szykowany jest Jego powrót. Jak tak się stanie to nie będzie zaskoczenia ale myślę, że właśnie coś takiego planujesz. Pozostaje czekać.

Zapraszam do siebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251626

Po pierwsze gratuluję 2 miejsca w Diary miesiąca. Wcześniej rzadko tu bywałem ale teraz to się zmieni bo piszesz ciekawie ,twoje walki nie nudzą i są dynamiczne. teraz skomentuje tylko ostatnie SmackDown!. Pierwsza walka Zek'a z DiBiasiem zakończyła się tak jak przewidywałem czyli zwycięstwem olbrzyma. Potem Jricho vs Bryan. No szczerze to ucieczka w stylu Chrisa i tutaj bardzo ładnie oddałeś jego prawdziwy charakter. Pojedynek Div pominąłem i przyznaję się bez bicia :D. potem wygrana Rand'yego , może jakiś Title Shot dla niego ? No i walak wieczoru czyli pojedynek o pas wagi ciężkiej. Nie wiem czy Christian ,zamiast walczyć o pas ,nie będzie kontynuował feudu z Morrisonem. Co do karty na BR to ciekawie sie prezentuje no i trzymam kciuki za TT Kean'a i Sheffielda. Podsumowując bardzo dobra gala i powodzenia. Pozdro :D .
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251631

Monday Night RAW

10.10.2011

Nashville, Tennessee

______

EXCUSE ME...Witana wielkim heatem ze strony publiczności Generalna Manager RAW Vickie Guerrero otwiera dzisiejszą gale. Jest tutaj po to, by przypomnieć WWE Universe, co czeka nas za dwa tygodnie. Bragging Rights PPV to gala, która zmieni krajobraz tej organizacji. Przypomina, iż wprowadzony został pewien podpunkt do 7 on 7 Tag Team Elimination Matchu, który mówi, że Generalny Manager przegranego rosteru zostaje zwolniony. WWE Universe nie chciałoby chyba stracić Vickie. Przypomina również, że odpowiednio zmotywowała swoich zawodników, więc jest pewna wygranej. Panie i Panowie - mój chłopak...Dolph! Ziggler! Być może wiemy, a być może nie, jest jedna osoba, która może zapewnić wygraną drużynie jego księżniczki, a jest to on sam. Nie rozumie jednak, dlaczego to Jeffowi Hardy'emu - tu musiał przerwać z uwagi na wielki cheer fanów - obiecała title shot po tym jak nie oszukujmy się - Ziggler zdobędzie ostateczny pinfall gwarantujący wygraną. THIS FIRE BURNS. Bijący brawo Dolphowi CM Punk pojawia się na arenie. Uściskał się on z Guerrero, po czym podał rękę Zigglerowi pokazując by wyluzował i nie był zazdrosny o swoją ukochaną.

- Wiesz co, Dolph? Lubię Cię. Jesteś jednym z zawodników w World Wrestling Enterteiment, którzy potrafią zapewnić drugie "W" ze skrótu naszej federacji. Jesteś młody, jesteś obiecujący, jesteś mistrzowskim materiałem. Nie podoba mi się jedna rzecz podobnie jak spacerowanie po ulicach tego brudnego miasta . Eeeego. Uważasz, że jesteś w stanie SAM zapewnić MOJEJ drużynie wygraną? Nie przesadasz trochę? Trzykrotny World Heavyweight Champion, dwukrotny Money in the Bank Winner jest nieco innego zdania. Nie uważam, że sam mógłbyś zapewnić wygraną MOJEJ drużynie...

- Na te słowa zareagować próbował sam zainteresowany, jednak przerwala mu Generalna Manager...

- Excuse me? Twojej drużynie? Punk - wiem, że jesteś jednym z najlepszych moich zawodników, jednak trochę się zagalopowałeś. To moja drużyna. Mianowałam Cię na miano kapitana, dlatego, bo wiem, że jesteś w stanie pomóc i mnie i mojemu chłopakowi...

- Tak? Vickie, Vickie, Vickie...

< Nagle na trybunach pojawił się drugi z kapitanów - Jeff Hardy! >

- Punk, Punk, Punk...Ty, Vickie oraz ten tleniony blondasek jesteście śmieszni, a kłócicie się jak stare małżeństwo. Czyżbyście nie mieli innych problemów? < Jeff dotarł do ringu > Ja na przykład mam - a tym problemem jesteś...ty Punk. Tydzień temu po wygranym Tag Team Matchu wykonałeś mi Go To Sleep i jeżeli Vickie nie ma nic przeciwko to...

Jeff rzucił się na CM Punka i zaczął go okładać, jednak Vickie nakazała mu przestać grożąc, że go zwolni, jeżeli nie wykona rozkazu. Punk 'wyczołgał się' z ringu i opuścił arenę, a wściekły Jeff patrzył na Guerrero. Po chwili rzucił się on na Zigglera! Próba Twist of Fate, jednak skontrowana i również Ziggler ucieka z ringu! To samo po chwili zrobiła Vickie, która wraz z Dolphem obserwowała tauntującego Hardy'ego z rampy.

____

W trakcie przerwy reklamowej dowiedzieliśmy się, że Vickie Guerrero ustaliła na dziś pojedynek Jeffa Hardy'ego z Dolphem Zigglerem, a na szali postawiona zostanie opaska kapitańska Jeffa na Bragging Rights!

____

Triple Threat Divas #1 contender's Match

Melina vs. Beth Phoenix vs. Maryse

Przy stoliku komentatorskim zasiadła Natalya, która kibicowała swojej najlepszej przyjaciółce Beth Phoenix. Niestety - zawiodła się - ale od początku. Najpierw Maryse wraz z Meliną próbowały osłabić Glamazonkę, jednak po kilku atakach Beth złapała blondynkę i wyrzuciła ją za ring, tymczasem trzecia zawodniczka próbowała wyprowadzić DDT, ale została złapana w pozycji na Glam Slam, który nie został pomyślnie wykonany, ponieważ pojawiła się Maryse. Była mistrzyni Div wykonała French Kiss na Phoenix, po czym zainkasowała Big Boota oraz Last Call od Meliny, która po kilku sekundach była już pretendentką.

Natalya chciała podać rękę Melinie, ale ta uderzyła ją w twarz, po czym uciekła z ringu pozostawiając rozwścieczoną mistrzynie kobiet samą w kwadratowym pierścieniu.

____

Todd Grisham jest z mistrzem WWE Alberto Del Rio, który dziś zmierzy się w 6 Man Tag Team Matchu z Randym Ortonem, Drew McIntyrem i Codym Rhodesem. Jego partnerami będą jego rywale z Bragging Rights - Sheamus oraz Batista. Tydzień temu pokazał on swoją dominacje nad nimi i dziwi się, dlaczego jest zmuszony z nimi walczyć dzisiaj i na PPV. Batista został pokonany już dwukrotnie, a przeznaczeniem jego i Sheamusa jest nie zostanie mistrzem WWE dopóki ten pas trzymać będzie Del Rio.

____

Tag Team Match

Rey Mysterio & Kofi Kingston vs. Jack Swagger & Tyler Reks

Do stołu komentatorskiego dosiadł się Big Show. W trakcie wejścia na ring drużyny heeli wyświetlono materiał sprzed kilku godzin, gdzie Jack Swagger przekonywał Reksa do tego, że obaj są w stanie zrobić wielke rzeczy. All American oraz Rey pozostali w ringu. Zwycięzca Money in the Bank z Wrestlemanii 26 popisywał się typowymi dla siebie zapaśniczymi akcjami, a Rey próbował je od czasu do czasu kontrować. Po tym jak Mysterio nieskutecznie próbował wyprowadzić 619 - drużyna 'złych' przejąła inicjatywę. Jack oraz Tyler zdominowali pana 619, ale do czasu. Jack został przyblokowany przy próbie Vader Bomb - Rey posłał go na liny i wyprowadził swój finisher. Przy próbie Splasha, jednak Jack złapał go za kostkę i próbował założyć Ankle Lock. Meksykanin będąc w uchwycie zdołał się zmienić z Kingstonem, który poluzował liny, gdy szarżował na niego Reks, wyprowadził Trouble in Paradise i na tym zakończyła się walka.

Big Show pogratulował wygranej Reyowi i Kofiemu, po czym cała ta trójka wyprowadziła swoje finishery Reksowi. To wszystko z trybun obserwował R-Truth.

____

Wraz z Toddem Grishamem jest teraz jeden z dwóch kapitanów drużyny RAW na Bragging Rights - Jeff Hardy, którego czeka zaraz walka z Dolphem Zigglerem, w której postawi na szali miano 'szefostwa' w Teamie Czerwonych. Vickie sama podpisała na swojego chłopca wyrok, ponieważ nie szykuje dla niego nic dobrego. Jeff czeka na pojedynek na Pay Per View, wygraną oraz następną gale, na której będzie mógł zrobić co mu się tylko podoba.

____

Wyemitowano promo Alexa Rileya, w którym A-RY mówił o swoich błędach z przyszłości, ale co się odwlecze to nie uciecze i w końcu WWE Universe będzie mogło oklaskiwać swojego nowego ulubieńca - jego. 30.10.2011.

___

Normal Match

miano kapitana na szali

Jeff Hardy vs. Dolph Ziggler

Dobry, długi pojedynek. Początek walki dla Zigglera, który na początku wprawdzie zebrał kilka ciosów od Hardy'ego, ale gdy obaj trafili do narożnika sędzia musiał rozdzielać Charyzmatyczną Enigmę od Dolpha, który sprytnie to wykorzystał i popchnął rywala w metalowy słupek. Za ringiem Hardy zainkasował kilka uderzeń na barierkę. Akcja szybko przeniosła się z powrotem do kwadratowego pierścienia, gdzie Dolph wyprowadził na rywalu running nech snap, po którym 2 count. Ziggler dalej przeważał nad faworytem publiczności, który mimo głośnego dopingu nie mógł przejąć inicjatywy. W końcu jednak, gdy były Intercontinental Champion chybił z jumping Elbow Dropem - Hardy wyprowadził Dropkick oraz próbował Enzugiri, jednak chłopak Vickie Guerrero uniknął i wykonał German Suplex. 2 count. Następnie próba założenia Sleeper Holdu, ale Jeff uderzył rywalem o narożnik, po czym wymierzył Whisper in the Wind. 1....2....kickout. Próba Twist of Fate skontrowana na popchnięcie na liny, po czym Ziggler wymerza Leg Drop Bulldog - również pin do dwóch. Następnie Dolph podniósł przeciwnika, ale ten wymierza roll-up! 1....2....kickout! Perfection One szybko wstaje i uderza głową rywala o narożnik, po czym próbuje Zig Zaga! Jednak Hardy przytrzymał się lin, a Ziggler sam poleciał na matę. Twist of Fate! 1...2...3!

Po walce przed rampą stanął CM Punk, który z ironicznym uśmiechem na twarzy bił brawa Jeffowi.

____

Evan Bourne rozmawiał z Santino Marellą o ich walce sprzed kilku tygodni o pas mistrzowski Stanów Zjednoczonych, który posiada teraz ten pierwszy. Po chwili zmienili temat na Wade'a Barretta'a, Evan nie boi się go - w trakcie swojej kariery miał doczynienia z wieloma pogróżkami i nie traktuje Wade'a poważnie. Evan jednak dopiął swego i zmierzy się z nim na Bragging Rights, gdzie udowodni, że to on jest lepszym mistrzem. Marella wyszedł, a Evan zaczął szukać czegoś w swojej torbie. Nagle do jego szatni wszedł Wade Barrett, który go zaatakował. Mistrz Interkontynentalny pchnął Bourne'a na szafę, po czym rzucił na stolik i wyszedł.

____

Randy Orton, Cody Rhodes oraz Drew McIntyre są w szatni, gdzie rozmawiają o dzisiejszej walce. The Viper nie będzie ich niańką, jak to było za czasów Legacy - tu spojrzał na Cody'ego, który szybko mu przerwał. Poradził on sobie dwuktornie z osobistą tragedią, więc ktoś taki jak Orton nie będzie mu mówił co ma robić. Drew McIntyre jest koszmarem Amerykaninów, a ktoś taki również nie zamierza słuchać Apex Predatora. Cody oraz Drew opuścili arenę, podczas gdy Orton zastanawiał się co ma zrobić.

____

Wyemitowano kolejne promo, podczas którego na czarnym tle pojawiały się napisy "last year" - któremu towarzyszyła mroczna muzyka, następnie data - "3.04.2011, następnie "24.10.2011", a po chwili "?".

____

6 Man Tag Team Match

Randy Orton & Cody Rhodes & Drew McIntyre vs. Batista & Sheamus & WWE Champion Alberto Del Rio

Chaos zapanował w kwadratowym pierścieniu, ponieważ obie drużyny niezbyt dobrze ze sobą współpracowały. Randy Orton pouczał McIntyre'a i Rhodesa, podczas gdy Batista, Del Rio i Sheamus nie mogli zdecydować się na to kto znajdzie się z ringu i kto będzie walczył. Na kompromis nie trzeba było długo czekać, ponieważ na titantronie pojawiła się Vickie Guerrero, która stwierdziła, że to nie ma sensu, a w takim razie zaraz obejrzymy Battle Royal w tych samych składach.

Starcie zmieniło się w Battle Royal i szybko kapitan niebieskich był blisko wyeliminowania Sheamusa, któremu o dziwo pomógł Alberto Del Rio. WWE Champion oraz pretendent do tego pasa okładali Ortona, a Batista za to był okładany przez Rhodesa i McIntyre'a, którzy nie mieli jakoś ochoty na pomoc dla Vipera. W końcu jednak Orton wyprowadził Olympic Slam mistrzowi WWE i zaatakował Sheamusa, któremu wyprowadził kilka punchy oraz Backbreaker. Nagle jednak Batista odepchnął Drew, który wpadł na Randalla, który poleciał na liny i z łatwością został wyeliminowany przez Del Rio, który wykorzystał sytuacje. Orton i McIntyre mierzyli się wzrokiem, gdy wykorzystał to Animal. Dave wyeliminował Drew, jednak chwilę potem zainkasował kopniaka z lin od Rhodesa. unDashing zainkasował jednak Brouge Kick i został wyrzucony przez Celtyckiego Wojownika.

Batista, Del Rio oraz Sheamus pozostali w ringu i patrzyli na siebie groźnie. WWE Champion popchnął Dave'a na Celta, który chciał wyprowadzić mu Brouge Kick, ale chybił, a sam zainkasował Spinebuster! Przestraszony Meksykanin zwiał z ringu, podczas gdy Batista z uśmiechem na ustach przesłał pozdrowienia dla mistrza wyprowadzając Batista Bomb. Alberto unosi pas na rampie, Zwierz tauntuje w narożniku, a obolały Sheamus poza ringiem dochodzi do siebie - takim obrazkiem kończy się RAW.

_____

Karta na Bragging Rights PPV (23.10.2011r)

WWE Championship Triple Threat Match: Alberto Del Rio © vs. Batista vs. Sheamus

World Heavyweight Championship Match: John Morrison © vs. Christian

Team RAW vs. Team Smackdown - Elimination Tag Team Match: CM Punk & Jeff Hardy & Rey Mysterio & Dolph Ziggler & Big Show & Kofi Kingston & R-Truth vs. Randy Orton & Chris Jericho & Drew McIntyre & Cody Rhodes & Daniel Bryan & The Miz & Ezekiel Jackson

IC Champ vs. US Champ - Wade Barrett vs Evan Bourne

Divas Championship Match: Natalya © vs Melina

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251881

RAW dobre. Pierwszy segment ciekawy. Nie mam co do niego zastrzeżeń. Ogólnie wszystkie segmenty dobrze rozpisane. Do walk też raczej nie można się przyczepić. Czyli wszystko w porządku. Karta na Bragging Rights zapowiada się ciekawie. Patrząc na składy RAW i SD! to RAW ma większe szanse ale zobaczymy jak to będzie. Ogólna ocena 9.5/10.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-251969

Kolejna bardzo dobra gala. Pierwszy segment bardzo fajny. Nie spodziewałem się zmiany kapitana i tak też się nie stało. Walka wieczoru typowo dla podbudowy feudu ale wyszło ciekawie. Utrzymujesz bardzo dobry poziom i oby tak dalej.

Pozdrawiam i zapraszam do siebie na kolejne RAW[zaraz pod Twoim ostatnim postem :D]

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-252044

No Adrian muszę powiedzieć jestem mile zaskoczony, jeśli chodzi o poziom gal :) . Skomentuje ostatnie Raw, a postaram się później komentować wszystko na bieżąco. Pierwszy segment ciekawy, jak tutaj koledzy wyżej wspomnieli, tylko ciężko mi tak oceniać sytuację skoro nie znam podstawy, ale próbować można. Jeśli chodzi o divy to wybacz, ale to raczej samo z siebie idzie na pobocze. Fajna, ale troszkę krótka walka TT, ale widzę tutaj takie są więc się nie doczepiam, wygrana Faców i na koniec seria finisherów dla Reksa, a to wszystko obserwował R- Truth... Czyli musi mieć feud, lub szykuje się feud z jednym z trójki. Widzę masz tutaj Jeffa ^^, dobra walka z Zigglerem i wygrana kapitana teamu na Bragging Rights :). Ostatnia walka również fajna taki jak to napisałeś Battle Royal. Batista Bomb i ciekawe zakończenie gali, Del Rio ucieka bojąc się Zwierza :)

Czekam na kolejne gale Adrianku.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-252540

Friday Night Smackdown

Rochester, Minnesota

14.10.2011

Tuż po wyemitowanym tradycyjnie intro gale otwiera cała drużyna Smackdown (z wyjątkiem Daniela Bryana i Chrisa Jericho, których czeka dzisiaj walka jeden na jednego, a na szali będzie opaska kapitańska). Mikrofon zabrał ten, który o to swoje miano walczyć nie musi - Randy Orton. The Viper przypomniał WWE Universe, że przez dwa ostatnie lata to Smackdown wygrywał puchar Bragging Rights. Dzięki zdradom Big Showa, który w tym roku ponownie jest na RAW, dzięki takim zawodnikom jak przyszyły Hall of Famer Edge, to Smackdown jest czołowym programem tej federacji. Jest nim do Pay Per View, a Orton chce, aby był nim przez chociaż jeszcze jeden rok. Gdy Randall jednak patrzy na swoją druzynę nie jest tego tak pewien. Cody Rhodes i Drew McIntyre nie chcieli pomóc Ortonowi na RAW w Battle Royal. Co jeśli taka sama sytuacja będzie miała miejsce za tydzień? Nie pomogą mu? Prawdą jest, że Smackdown nie jest...Tutaj przerywa Randy'emu The Miz. Really? Czy naprawdę Randy myśli, że ktoś go słucha? Miz go słucha i żałuje. Dlaczego? Ponieważ więcej bzdur usłyszał tylko wtedy, gdy ktoś kwestionował fakt, że jest on lepszy niż Shawn Michaels. Miz jest niepokonany na Smackdown, Miz jest "must-see superstar in history". Miz jest Main Eventerem Wrestlemanii i Miz jest gościem, który odebrał Ortonowi pas WWE, ba! Miz nawet pokonał go dwukrotnie! Randy zaczął z politowaniem kiwać głową, podczas gdy go akcji wtrącił się Ezekiel Jackson, który nakazał im się uspokoić. Wszyscy są drużyną i nie ważne, czy Chris Jericho, czy Daniel Bryan zostaną drugim kapitanem - dominacja będzie po stronie Smackdown i oby reszta drużyny również była, ponieważ on chce wygranej! Randy Orton podziękował mu i powiedział, że rozmawiał z Teddym Longiem i wszyscy członkowie drużyny dostaną dzisiaj mecz. Pierwszy jest Jackson. Do boju.

Handicap Match

Ezekiel Jackson vs The Usos's

Bracia Uso po długiej nieobecności wracają do telewizji. Na pierwszy rzut okiem wydawać się mogło, iż mieli "farta" przy przydzieleniu im rywala, ale nic mylnego. Na początku Jackson dominował Jimmy'ego, jednak ten uniknął szarży w rogu i dokonał zmiany. Jey radził sobie trochę lepiej, jednak przesadził, gdy po serii Dropkicków i Elbow Dropach postanowił wyprowadzić Samoan Drop. Jackson dzięki temu zapiął Torutre Rack. Wydawało się, że będzie to koniec, ale pojawił się Jimmy, który przerwał chwyt. Po chwili jednak otrzymał on potężnego Big Boota, a jego brat Book of Ezekiel, po którym odklepał.

____

W biurze Teddy'ego Longa jest Cody Rhodes i Drew McIntyre. Obaj są przyszłością Smackdown i zastanawiają się "dlaczego"? Dlaczego Randy Orton jest kapitanem? Czy Teddy widział co się wydarzyło na RAW? Czy Teddy...Long im przerwał i kazał przestać narzekać. Niech udowodnią swoją wartość na dzisiejszej gali oraz na Bragging Rights, gdzie pomogą zachować posadę jemu oraz zagwarantują sobie ciekawe walki o pasy mistrzowskie. Czy to wodzenie na pokuszenie? Być może, ale najważniejsze jest to, że dzisiaj zmierzą się z Sin Carą i Chavo Guerrero!

Gdy Rhodes oraz McIntyre opuścili arenę pojawił się Christian! Teddy powiedział, że zapewni mu to o co prosił i dzisiejsze Peep Show z Johnem Morrisonem się odbędzie. Panowie chwile porozmawiali o Bragging Rights, gdy zjawiła się mistrzyni kobiet Natalya, która zaczęła rozmowę o jej pasie mistrzowskim oraz wyraziła nadzieje, że jej rodak Christian odzyska pas.

___

Tag Team Match

Sin Cara & Chavo Guerrero vs. Cody Rhodes & Drew McIntyre

Walka, w której mierzyli się pretendenci do pasów mistrzowskich na Bragging Rights z członkami drużyny Smackdown - Cody i Drew to byli mistrzowkie drużynowi i być dziś mają szansę udowodnić swoją wartość dla niebieskiego brandu jak i to, że to oni powinni bić się o drużynowe złota. Początek walki był zupełnie odwrotny, ponieważ to dwaj Meksykanie przeważali nad młodymi, gniewnymi. Sin Cara oraz Chavo wyrzucili rywali z ringu, po czym obaj wyskoczyli na nich stosując Suicide Dive. Po reklamach w natarciu byli Ci "źli", którzy trzymali w defensywie Sin Carę. Cody wyprowadził między innymi swój kopniak z linek, a Drew stosował charakterystyczne dla siebie nieczyste akcje. W końcu zamaskowany skontrował Future Shock DDT i wyprowadził Clothesline, po którym zmienił się z Guerrero. Ten wyprowadził kilka ciosów, po czym mieliśmy Three Amigos. Próba Frog Splasha nie udana - Guerrero ląduje na kolanach rywala, który od razu przechodzi do pinu. 1....2...Chavo przerollowywuje przeciwnika - 1...2...3!

Drew i Cody po walce machneli ręką i uznali, że mają to gdzieś, gdy w ringu świętujących rywali zaatakowali Kane oraz Skip Sheffield - Big Red Monster wyprowadził Chockeslam Chavo, a Skip potężny Clothesline Sin Carze.

____

Wraz z Joshem Matthewsem jest jeden z dwójki kapitanów na Bragging Rights - Chris Jericho, którego czeka dziś trzeci z rzędu pojedynek z Danielem Bryanem. Na szali zostanie postawiona opaska kapitańska i będzie to walka bez dyskwalifikacji. Y2J zaczął wymieniać nazwiska - The Rock, Stone Cold, Randy Orton, John Cena, Edge, Christian, Eddie Guerrero, The Undertaker, Shawn Michaels...Goście, których Chris pokonywał. Kim przy nich jest Daniel Bryan? Ha? Nikim. Daniel jest takim samym hipokrytom, jak wszyscy fani, którzy liczą, że sprawi on wielką sensacje pokonując największego w historii, pierwszego niekwestionowanego mistrza, Chrisa Jericho.

___-

Zapowiedź tego, co czeka nas jeszcze dziś - Peep Show z udziałem World Heavyweight Championa oraz Wade Barrett przygotował niespodziankę dla swojego rywala z PPV - Evana Bourne'a!

___

Normal Match

The Miz vs Justin Gabriel

Starcie Miza, który jest niepokonany od czasu powrotu na Smackdown, choć jak wszyscy wiedzą - więcej ma on szczęścia niż umiejętności z lotnikiem, który zaczyna skradać serca publiczności - Justinem Gabrielem. Początek walki dla Miza, który przejął inicjatywę po tym, jak uniknął Enzugiri. Czy Miz pokazał coś specjalnego? Najprawdopodobniej nie miał pomysłu na walkę, bo popisywał się dosyć banalnymi chwytami, które były przerywnikiem rzutów o matę. W końcu Gabriel uniknął Clothesline'u w narożniku i przeszedł do ofensywy. Powalił on rywala Dropkickiem oraz wyprowadził piękną Hurricanranę i Miz poleciał głową prosto na narożnik, po czym padł bezwładnie na matę. Gabriel próbował wykorzystać okazje i wszedł na trzecią linę, by wymierzyć 450 Splash, ale chybił. Były mistrz WWE pchnął rywala w metalowy słupek, po czym wykonał Skull-Crushing Finally i odliczył go do trzech.

Miz po walce chwycił mikrofon i powiedział, że jeszcze kilka tygodni i jego streak będzie znacznie bardziej wartościowy niż ten Undertakera z Wrestlemanii. Na Bragging Rights to on poprowadzi Smackdown do chwały, ponieważ nazywa się The Miz i jest AWESOME!

Miz zaatakował jeszcze Justina Gabriela po walce, jednak przeszkodziła mu w tym Kelly Kelly! Awesome One z uśmiechem na twarzy zostawił swojego przeciwnika i opuścił arenę, a KK pomagała dojść do siebie Gabrielowi.

___

Po przerwie reklamowej Kelly Kelly była na zapleczu z Justinem Gabrielem, któremu podawała lód do okładu, gdy nagle zauważyła ona jemiołę. Nakazała zamknąć oczy i było blisko pocałunku...było, ponieważ Tyson Kidd ogłuszył Gabriela i wykopał go z szatni i pocałował Kelly! Blondynka się wściekła i "zarywającemu" do niej Kiddowi wyprowadziła plaskacza.

___

Po kolejnych reklamach w ringu stoi mistrz Interkontynentalny Wade Barrett. Anglik przypomniał, że jest posiadaczem tego jakże prestiżowego tytułu już od marca i jeszcze nikt nie pokonał go w walce o ten tytuł i nikt nie pokona. Jest lepszym mistrzem niż Evan, który posiada pas tego drugorzędnego narodu, z którego wszyscy w Anglii się śmieją. Na Bragging Rights udowodni wyższość Anglii od Stanów oraz swoją nad Evana, po czym pójdzie jeszcze dalej, ponieważ...to Barrett. Czy przypomnieć fanom jego osiągnięcia? Wygrał pierwszy sezon NXT, stworzył grupę Nexus, w....Nagle przerwała mu muzyka Evana Bourne'a! Fani powitali ją owacją oraz zawodnika, który wyszedł na rampę...Tylko przez chwilę, ponieważ skojarzyli co jest grane! Niedbale przyklejona peruka miała zmylić fanów, ponieważ w drodze na ring lokalny zawodnik przebrany za Bourne'a! Wade kazał mu się przedstawić, jak zwie się owy dżentelmen? Ivan Bourne i jest tu po to, by udowodnić, że Barrett jest okropnym mistrzem! Tak, to wyzwanie!

Non-Title Match

Intercontinental Champion Wade Barrett vs. Ivan Bourne

Krótkie starcie, w którym triumfował Barrett po wymierzeniu Big Boota oraz swojego finishera.

Barrett po walce ponowił akcje na Ivanie, a publiczność zaczęła domagać się tego prawdziwego Bourne'a. Zamiast niego na titantronie pojawił się Theodore Long, który powiedział Wade'owi, że dosyć żartów, czas na poważną walkę - to jego dzisiejszy rywal. THE GREAT KHALI!

Non-Title Match

Intercontinental Champion Wade Barrett vs. The Great Khali

Można się domyślić, że Anglik nie był zadowolony z wyboru przeciwnika i nawet próbował opuścić arenę, ale olbrzym z Indii złapał go zanim zostali wyliczeni przez sędziego. Można również zgadywać, że moment dominacji byłego mistrza świata nie był zbytnio pasjonujący. Skończył się jednak w momencie, gdy wolny Khali został zatrzymany w narożniku Big Bootem. Wade kopniakami osłabił Indyjczyka, ale nie zdołał wynieść do finishera swojego przeciwnika. Khali Chopem wyrzuca z ringu przeciwnika, który okazał się od niego sprytniejszy - sprowokował go i zaczął ganiać się z nim przed kwadratowym pierścieniem, a gdy sędzia doliczył do dziewięciu sprytnie wczołgał się do ringu, czego nie można powiedziec o Khalim i wygrał pojedynek przez wyliczenie.

____

Wraz z Joshem Matthewsem jest Daniel Bryan, przed którym być może największa walka w karierze. Bryan nie czuje się spięty ani nie czuje respectu przed Chrisem Jericho. Zna on jego osiągnięcia i wie, że pokonanie Stone Colda i The Rocka jednej nocy jest wyczynem, którego nikt już nie powtórzy, ale Bryan wie, że może zrobić coś, o czym będzie opowiadał swoim wnukom. Będzie im opowiadał o tym, jak pokonał trzy razy z rzędu Y2J'a i był kapitanem drużyny Smackdown!

NO DQ Match

opaska kapitana Chrisa Jericho jest na szali

Chris Jericho vs. Daniel Bryan

Zanim rozpoczął się pojedynek na hali głośny chant "Daniel Bryan!" i były mistrz Stanów Zjednoczonych zdaje się, niesiony dopingiem fanów rozpoczął tą walkę lepiej. Bryan wyprowadził kilka kopnięć, jednak nie trafił z Clothesline'm i Jericho sprowadził go na matę, po czym chciał dać lekcje młodszemu rywalowi prowokując go i robiąc sobie z niego żarty. Chris szukał pomysłu na dalszą walkę trzymając przeciwnika w headlocku, a Bryan zachęcony brawami fanów szybko uwolnił się z dźwigni i rozpoczął natarcie. Zaczęło się od Dropkicka, przez kilka ciosów skończywszy na High Kicku, po którym 2 count. Jericho wysunął się z ringu chcąc wykorzystać stypulacje zaczął szukać czegoś pod ringiem, ale Bryan nie pozwolił mu na to, a właściwie próbował, bo gdy złapał Y2J'a za głowę ten wyprowadził mu Chair Shot i przejął inicjatywę. Akcja szybko przeniosła się z powrotem do kwadratowego pierścienia, gdzie Jericho okładał brutalnie swojego przeciwnika. Spróbował nawet Lionsaultu, ale tym razem to Daniel skorzystał ze stypulacji i z krzesełka, którym zdzielił chybiącego z akcją rywala. Bryan wyprowadził swój przeskok nad rywalem przy narożniku, po czym chciał uderzyć Chrisa kolanem, ale ten przewrócił go i założył Walls of Jericho! Dźwignia kończąca Y2J'a została szybko skontrowana na roll-up, a po chwili Ankle Lock! Chris jednak szybko się z tego manerwu wyrwał i przeszedł do Liontamera! Bryan złapał się liny...Jericho puścił, a gdy próbował podnieść przeciwnika ten chwycił go za "majtki" i wyrzucił poza ring. Bryan próbował wyprowadzić Suicide Dive, ale Y2J pchnął go w locie na barierki, po czym na metalowe schodki. Z powrotem z ringu Daniel Bryan znikąd próbował założyć LeBell Lock podchodzącemu do niego przeciwnikowi, ale Y2J złapał się liny. Były mistrz US podniósł Jericho, który wyprowadził mu low blow kolanem! Po chwili Codebreaker i koniec!

____

Po reklamach do szatni, w której obecny był Randy Orton i Ezekiel Jackson wszedł zadowolony z siebie Chris Jericho. Po chwili zawitał do nich Teddy Long, który poinformował ich o tym, że pojawią się na RAW, by stoczyć pojedynki z wrestlerami z przeciwniej drużyny. Głównym daniem będą między innymi starcia Ortona z CM Punkiem, Jericho z Hardym oraz Jacksona z Big Showem!

____

Peep Show

Go! Były World Heavyweight Champion Christian otwiera swoje show i kierując się do ringu przybija piątki swoim fanom...W trakcie wejścia pokazano materiał sprzed tygodnia, czyli atak Christiana i doprowadzenie do porazki Morrisona z Mizem.

- Panie i Panowie, chłopcy i dziewczęta witajcie w waszym programie - Peep Show! Moim dzisiejszym gościem jest człowiek, który jest...jest mistrzem świata wagi ciężkiej - John! Morrison!

JoMo pojawił się na arenie w swoim nowym t-shircie, a w trakcie jego wejścia pokazano jak został mistrzem cashując swoją walizkę na Christianie. Morrison poprawił pas na ramieniu, jakby chciał dać do zrozumienia wszystkim, że to on jest mistrzem.

- Usiądź John. Tydzień temu powiedziałeś, że nie chciałeś "tego" zrobić, że nie jesteś hipokrytą, a największym hipokrytą jest Christian. Możesz powtórzyć te słowa?

- Ach...Tak, mogę, oczywiście. Jesteś hipokrytą Christian i dobrze już wiesz jaki popełniłeś błąd dwa tygodnie temu i dlaczego postawiłeś mnie - niesłusznie zresztą w tak złym świetle. Nie chciałem tego tak zrobić i dobrze o tym wiesz. Chciałem pokonać Cię w czystej walce, jednak Twoja ignorancja mi na to nie pozwoliła i postanowiłem Cię skarcić.

- Skarcić? Ignorancja? Czy Tobie ten pas tak podziałał na głowę? Gdy ja wygrałem pas mistrzowski, a sądzę, iż pragnąłem go tak jak ty wcześniej, nie zachowywałem się tak i nie wygadywałem takich głupot jak ty. Gdy patrzysz na ten tytuł wszyscy zastanawiają się, gdzie podział się ten stary John Morrison? Zobacz na to.

- Byłeś jak opętany i gdy na Ciebie patrzę John to nie mogę oprzeć się wrażeniu, że coś przede nami ukrywasz...

- A ty? A ty Christian? Co zrobiłeś tydzień temu?

- Huh? Nie jesteś wcale lepszy.

- Tak! O to właśnie mi chodziło, John! Nic niespodziwanego z mojej strony...Czy ktokolwiek spodziewał się, że zostawie to tak po prostu? No właśnie. A tak w ogóle to...to był mój rewanż, John! Pozostała jeszcze jedna, ważna sprawa...W zeszłym tygodniu WWE miało tourne, po którym rozdawaliśmy autografy fanom i pozowaliśmy do zdjęć. Ja oczywiście nie odmówiłem żadnego zdjęcia, czy żadnego podpisu dla moich fanów, a ty? Przeszedłeś obok nich z pasem na ramieniu, założyłeś okulary przeciwsłoneczne i udawałeś, że nic się nie dzieje. Wszedłeś do samochodu i odjechałeś, podczas gdy ja oraz inni zawodnicy nie mogli uwierzyć w to co widzą. Stałeś się SUKĄ, John! Podobno na fanach tak Ci zależy, podobno jesteś....

- Jestem Guru Doskonałości, rozkoszą piątkowej nocy i jestem waszym...Nie, nie jestem waszym mistrzem! Jestem mistrzem tylko dla siebie i mojej ukochanej, którą teraz pozdrawiam...Jestem World Heavyweight Championem, a Christian ma racje! Nie zależy mi na fanach, nie zależy mi na szacunku innych zawodników do mnie! Zależy mi tylko na ratowaniu swojej dupy i na tym, by zostać tym mistrzem jak najdłużej. Kto by chciał słuchać o tym jak John Morrison marzył o zdobyciu pasa mistrzowskiego i jak tego dokonał...Nikt. Na łzawych historiach rodem z opery mydlanej karierę mogłes zrobić ty, czy inny Jeff Hardy, ale nie ja! Ja jestem jedyny i dziękuję Ci Christian. Dziękuję Ci za zaproszenie mnie do tego głupiego programu, w którym mogłem do wszystkiego się przyznać...

John Morrison wyprowadził cios Christianowi mikrofonem, po czym zaczął go okładać w parterze! Guru Doskonałości zdjął koszulkę i udał, że chce ją rzucić do fanów, ale tylko się zaśmiał. Po chwili próbował Running Knee, ale Christian uniknął i chciał wyprowadzić Killswitch, ale został odepchnięty, a World Champion wyprowadził Spear! John z szelmowskim uśmiechem na twarzy uniósł swój tytuł do góry nad leżącym Christianem i takim obrazkiem kończy się Friday Night Smackdown!

_____

Karta na Bragging Rights PPV (23.10.2011r)

WWE Championship Triple Threat Match: Alberto Del Rio © vs. Batista vs. Sheamus

World Heavyweight Championship Match: John Morrison © vs. Christian

Team RAW vs. Team Smackdown - Elimination Tag Team Match: CM Punk & Jeff Hardy & Rey Mysterio & Dolph Ziggler & Big Show & Kofi Kingston & R-Truth vs. Randy Orton & Chris Jericho & Drew McIntyre & Cody Rhodes & Daniel Bryan & The Miz & Ezekiel Jackson

IC Champ vs. US Champ - Wade Barrett vs Evan Bourne

Divas Championship Match: Natalya © vs Melina

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/6/#findComment-252592

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...