Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE: Rozrywka Sportowa w innym wydaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

W końcu mam czas na to, aby skomentować Twoje diary i natknąłem się na PPV HIAC :o Bardzo fajnie zrobiłeś to PPV, było tak świetne jak każda gala u Ciebie. CM Punk vs. Jeff Hardy o walizkę MITB i wygrana Brooksa - świetny wynik! Oprócz tego JoMo z Ortonem pokonali Miza i Y2Ja a Del Rio obronił swój tytuł. Naprawdę bardzo fajne wyniki, do tego zobaczyliśmy promo przyszłego PPV - Bragging Rights oraz proma niektórych walk. Fajnie, że Christian podobnie jak Del Rio obronił swój tytuł. Segmenty na zapleczu również mi się podobały. Wywiady dobre, podobał mi się ten z R-Truthem. Z kolei ten z CC też niczego sobie i naprawdę ta gala wyszła Tobie bardzo dobrze. Czekam na pierwsze RAW po HIAC, powodzenia i wytrwałości;]
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247280

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Adrian!

38

• NalepRKO

16

• adachoaRKO

12

• Pinio

9

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo dobre PPV. Walki bardzo dobrze opisane. Wyniki w niektórych przypadkach do przewidzenia. Walka Mysterio z Rodriguezem tak jak się spodziewałem bo co innego można było się spodziewać? Segmenty też bardzo dobre. Co tu dużo pisać. Bardzo dobra gala. Od dłuższego czasu utrzymujesz bardzo dobry poziom i nie schodzisz poniżej także jest super. Zapraszam do siebie. Pozdro.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247291

No i w końcu pora na nasze PPV. Czekałem na nie, czekałem i doczekałem się. Zaskoczyłęm się bardzo pozytywnym openerem, była to jedna z 3 walk, które przeczytałęm szczegółowo obok walk WHC i WWE i.. Byłą chyba najlepszą na gali no i zauważyłęm, ze i najdłuższą:P Były bardzo fajne segmenciki na BS, wywiadziki takie jakie powinny, ale same wyniki gali, na które najbardziej czekałem.. Największe zaskoczenie? Porażka Batisty.. Byłęm pewien zwycięstwa Batisty, a tu jednak potrafiłeś zaskoczyć człowieka. Cieszy zwycięstwo Punka, bo tak Jeff po miesiącu miałby? Zadowolony jestem ze zwycięstwa Christiana, czy Trutha, bo osobiście nie przepadam za Kofim. Zobaczymy, jak dalej pomysły, bo już zżera mnie ciekawość, co dalej na Raw i SD po kolejnym bardzo dobrym PPV:)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247315

• Reputacja:   2
  • Urządzenie:  Android

bardzo dziękuje za wszelkie komentarze, które mnie bardzo motywują. Cieszę się, że się podoba.

- - - - - - -

WWE RAW

26.09.2011

Michael Cole: Panie i Panowie to Monday Night RAW! Ja nazywam się Michael Cole, a jest ze mną WWE Hall of Famer Jerry "The King" Lawler...

Jerry Lawler: Po wczorajszej gali Hell in a Cell zmieniło się wiele, ale mistrzem WWE wciąż jest Alberto Del Rio...

Michael Cole: Który jak powiedział spełnił swoje przeznaczenie i cały wyszedł z piekła. Dziś poznamy jego kolejnego rywala!

Jerry Lawler: Dzisiaj na RAW powracają piękne, seksowne i silne divy! Nie mogę się doczekać! Odbędzie się dziś Divas Battle Royal o zvacantowany pas Div!

I WALK ALONE! Gale w ringu otwiera obolały "The Animal" Batista. Jest tutaj po to, by - po pierwsze - przeprosić fanów, którym obiecywał wygraną oraz Johna Cene, któremu obiecywał, że go pomści. Batista dał ciała po całej lini i zdaje sobie z tego sprawę, jednak wie, że pokonanie Alberto Del Rio jest rzeczą dla niego możliwą, więc nie spocznie, póki tego nie dokona! Batista chce rewanżu i najlepiej już dziś na RAW!

- Vickie! Przyjdź tutaj i ogłoś mnie #1 contenderem, tym razem wykorzystam swoją szansę!

Nie Vickie Guerrero, a do ringu zawitał Sheamus! Nowy nabytek RAW jest bardzo niezadowolony z przegranej walki z Christianem oraz z tego, że musi się prosić o title shoty. Przecież to oczywiste, że to jest jego show i, że to on powinien zmierzyć się z Alberto Del Rio o pas WWE, który zresztą Sheamus już posiadał. Batista za to jest wielkim przegranym...Tak samo jak Sheamus - wtrącił się Animal. Jeżeli Rudy chce walczyć - proszę bardzo. Niech Vickie uczyni tą walkę o miano pretendenta oficjalną. I'm perfection... Dolph Ziggler także tu jest! Batista stwierdził, że zaraz przyjdzie tutaj cały roster RAW. Dolph powiedział, że ma to gdzieś kto sobie przychodzi żądać title shota - jest tylko jeden Dolph Ziggler. To, że Evan Bourne pokonał go wczoraj oraz tydzień temu nie znaczy nic, ponieważ on sam pokonał Batiste jakis czas temu, co znaczy, iż jest od niego lepszy. Nie rozmawiał jeszcze dzisiaj z Vickie, ale jest pewien, że ta ogłosi go pretendentem. Wzywana Generalna Managerka RAW pojawiła się na arenie. Oznajmiła przy dużych gwizdach, że nie ogłosi żadnego z nich pretendentem do pasa. Contenderem zostanie ktoś z RAW kto na to zasłuje. Właśnie...z RAW. Dzisiaj odbędzie się Battle Royal, w którym wezmą udział wszyscy zawodnicy czerwonego brandu, a zwycięzca walki zmierzy się z Alberto Del Rio na Bragging Rights.

Dolph Ziggler próbował zaatakować Animala, jednak ten przerzucił go nad górną liną! Zaniepokojny Sheamus wycofał się z ringu pokazując tauntującemu w narożniku Dave'owi, że mu jeszcze pokaże.

- - - -

United States Championship Match

Evan Bourne © vs Santino Marella

Obaj podali sobie ręce przed rozpoczęciem walki gwarantując czysty pojedynek. Tak też było. Samo starcie było prowadzone pod dyktando obecnego championa. Evan - lotnik, który co raz bardziej jest lubiany przez publiczność powalił Marelle arm drag takedown, a po chwili komediant odpowiedział tą samą akcją. Evan przejął inicjatywę po tym jak Santino nie trafił z szarżą w narożniku. Bourne wyprowadził Hurricanrane i tym samym wywalił byłego mistrza z ringu. Akcja szybko powróciła do kwadratowego pierścienia, w którym Marella próbował zaskoczyć przechodzącego rywala przez liny roll-up'em. 2 count. Santino następnie przeszedł do ataku, zaczął od kilku Clothesline'ów, a skończył na Atomic Dropie i Bodyslamie na przeciwniku. Następnie sygnalizował swój finisher - Cobrę, jednak nie trafił, a gdy się odwrócił otrzymał Dropkick, po którym uderzył głową w narożnik i padł na matę. Fani wstają z miejsc, bo wiadomo, co się szykuje - AirBourne - tą akcją mistrzem United States pozostał Evan. Po starci fani nagrodzili zawodników owacjami, a wrestlerzy uścisneli sobie dłonie.

- - - -

Na backstage Josh Matthews z mikrofonem, a obok niego mistrz WWE Alberto Del Rio, który jest z siebie zadowolony. Pomimo tego, że nie z nim na razie Ricard Rodrigueza, utracił przyjaciela, lecz nie pozwolił, by Dave Batista ukradł mu drugiego - WWE Title. Zaprzyjaźnił się z tym pasem i nie zamierza go oddawać. Del Rio zniszczył Johna Cenę oraz udowodnił, że Batista nie jest w stanie go pokonać. Takie było jego przeznaczenie, a Alberto wyszedł z piekła cały i z tym - wskazał na pas.

- - -

Divas Battle Royal for WWE Divas Championship

Beth Phoenix vs Eve Torres vs Kelly Kelly vs Maryse vs Natalya vs Layla vs Melina vs Gail Kim

* Beth Phoenix wyeliminowała na samym początku Meline

* Eve Torres oraz Gail Kim wyeliminowały się nazwajem po tym jak zawzięcie walczyły.

* Melina została wyeliminowana przez Kelly Kelly, chwilę po tym Maryse odpadła z rąk Kelly.

Została finałowa trójka, którą była Beth, Natalya oraz Layla. Layla wyprowadziła Big Boota Beth, która oparła się o liny, a gdy była członkini LayCool szarżowała to otrzymała Backbody Drop i została wyeliminowana. Chwilę później Beth otrzymała Clothesline od Natalyi i wyleciała nad górą liną. Nową mistrzynią zostaje Natalya.

- - - -

BOOYAKA BOOYAKA! Rey Mysterio w ringu. Przez ani chwilę nie wątpił on w to, że będzie zmuszony zakończyć swoją karierę. Wczoraj spacerkiem dla niego był Ricardo Rodriguez, a teraz czas na coś trudniejszego. WWE Championship. Dzisiaj bowiem jest gotów pokonać cały roster Monday Night RAW, by dostąpić zaszczytu walki z mistrzem, a później pokonania go! By tego dowieść zmierzy się za chwilę w walce rewanżowej z Kane'm!

Normal Match

Rey Mysterio vs Kane (w/Skip Sheffield)

Starcie rewanżowe z zeszłego tygodnia, gdzie wówczas Kane pokonał mistrza 619. Dziś Rey zapowiedział wygraną i był bardzo zmotywowany do tego, by odnieść sukces. Już na początku walki posłał Kane'a na liny, ale gdy odbił się od lin otrzymał potężny prawy podbródkowy od rywala i tak Big Red Monster przejął inicjatywę. Skip Sheffield komentując tą walkę chwalił cały czas swojego Tag Team Partnera i mówił o tym, że są obecnie najlepsi i nikt nie jest w stanie ich pokonać. A jednak...Kane zostaje podcięty i pada na liny - 619! Po chwili Rey chciał wykonać Splash z lin, ale połówka mistrzów Tag Team wystawiła kolana, na które "spadł" Meksykanin. Kane próbuje wymierzyć Chockeslam, ale Mysterio będąc w górze wymierza Frankensteinera, blokuje rywala i uzyskuje pinfall! Skip Sheffield próbował zaatakować Reya, ale ten uciekł przed titantron i tam świętował sukces.

- - - -

Do biura Vickie Guerrero zawitał prezes WWE - Vince McMahon. Generalna Manager RAW powitała szefa uprzedzając jego pytanie. W przyszłym tygodniu odbędą się walki kwalifikacyjne do drużyny RAW na Bragging Rights i boss może być pewien, że jej drużyna wygra. Właściwie to Vince nie powiedział nic, ale zanotował coś w notesie i wyszedł.

- - - -

This fire burns. CM Punk wchodzi do ringu z mikrofonem, po czym siada po turecku na macie i rozpoczyna swoją przemowe przy sporym buczeniu fanów - zwłaszcza tych młodszych. Och, och, och, czyżby coś zrobił nie tak? Niestety, ale Punk udowodnił, że to on, a nie hospitalizowany John Cena jest człowiekiem słowa. To CM Punk jest wciąż w posiadaniu kontraktu, który umożliwi mu zostanie WWE Championem. Nie weźmie on udziału w dzisiejszym Battle Royal, bo po co? Punk będzie mistrzem, ale miejsce i czas wybierze on sam. Kto jak kto, ale Punk zna się na rzeczy i wie doskonale, jak wykorzystać kontrakt. Po prostu uwierzmy w to, że nie ważne kto wygra Battle Royal, kto wygra walkę na Bragging Rights los pasa World Wrestling Enterteiment jest w głowie CM Punka.

- - -

Normal Match

Big Show vs Jack Swagger

W trakcie wejścia na ring Swaggera zostało wyświetlone jego promo, w którym powiedział, iż wie, że nie wiedzie mu się dobrze, że przegrywa walki odkąd stracił pas Stanów Zjednoczonych, jednakże dziś przerwie swoją złą serię - pokona Showa oraz wygra Battle Royal. Swagger po gongu rzucił się do ataku i obijał lewą nogę Olbrzyma w narożniku, jednak sędzia przerwał atak i gdy Jack wrócił po rywala, ten złapał go za szyje i zaczął bombardować ciosami w rogu. Po chwili wjechał w niego całym ciężarem ciała, odbił się od lin i wymierzył potężny Spear. Swagger pokonany.

- - - -

Wyświetlono kolejne promo Bragging Rights. Na Smackdown odbędą się walki kwalifikacyjne do drużyny niebieskiego brandu oraz zostanie wybrany kapitan.

Kamera pokazała idącego w kierunku ringu Sheamusa. Battle Royal o miano pretendenta już za chwilę.

- - - -

Battle Royal for #1 contendership at Bragging Rights

Batista vs Big Show vs Chris Masters vs Curt Hawkins vs DH Smith vs Dolph Ziggler vs Evan Bourne vs Jack Swagger vs JTG vs Jeff Hardy vs Kane vs Kofi Kingston vs R-Truth vs Rey Mysterio vs Santino Marella vs Skip Sheffield vs Sheamus vs Tyler Reks vs Vladimir Kozlov

Walkę komentował mistrz WWE Alberto Del Rio, który mówił...o sobie.

#1 wyeliminowany - Jack Swagger przez Big Showa przez Chockeslam.

#2 wyeliminowany - Curt Hawkins przez Sheamusa.

#3 wyeliminownany - DH Smith przez Kane'a i Skipa Sheffielda

#4 i 5 wyeliminowany - Big Show oraz Skip Sheffield wyeliminowany się wzajemnie

#6 i 7 wyeliminowany - JTG przez Santino Marelle, po czym Marella zaczął się cieszyć i został wyrzucony przze Kane'a

#8 wyeliminowany - Chris Masters przez Sheamusa

#9 wyeliminowany - R-Truth przez Dolpha Zigglera - R-Truth chciał wyrzucić Kofiego, ale zaplątał się w liny, co wykorzystał Dolph.

#10 wyeliminowany - Dolph Ziggler przez Kofiego Kingstona by Trouble in Paradise.

#11 wyeliminowany - Kofi Kingston przez Batiste

#12 wyeliminowany - Tyler Reks przez Kane'a.

#13 wyeliminowany - Kane przez Jeffa Hardy'ego oraz Batiste.

#14 wyeliminowany - Vladimir Kozlov przez Reya Mysterio

#15 wyeliminowany - Evan Bourne przez Sheamusa.

Na ringu została wówczas czwórka - Sheamus, Rey Mysterio, Jeff Hardy oraz Batista. Celt powalił Reya Clotheslinem oraz Batiste Brouge Kickiem i próbował wykonać tą akcje Jeffowi, który uniknął i wyprowadził Dropkick. Po chwili chciał wyrzucić z ringu rywala, ale z trybun wyskoczył CM Punk, który poluzował linę, a Sheamus wyrzucił Jeffa. Po chwili Rey Mysterio posłał go na liny i wyprowadził 619. Mysterio stojąc na krawędzi ringu otrzymał Brouge Kick od trochę "przymulonego" Celta i wyeliminował go! Pozostało dwóch - Sheamus i Batista. Sheamus chybił ze swoim kopniakiem na wstającym Batiście, ale Powerbomb Animala został skontrowany na Backbody Drop tak, że Dave wylądował na apronie. Sheamus chciał go wyrzucić, ale Zwierz pociągnął go za włosy, przerzucił nad górną liną i obaj wylądowali na krawędzi ringu! Wtedy od stołu komentatorskiego wstał Del Rio, który pociągnął za nogi obu zawodników i w tym samym czasie zostali oni wyeliminowani!

Alberto Del Rio wziął mikrofon, stanął na stole komentatorskim i powiedział, że skoro nie ma wygranego to nie ma pretendenta. Wtedy pojawił prezes WWE Vince McMahon. Powiedział on najpierw, żeby fani się nie dziwili - Vickie musiała nagle wyjechać i on ją chwiliwo zastąpi, a później, że wstyd mu za WWE, gdy ma takiego tchórza za mistrza. Ma reprezentować tą organizacje godnie do jasnej cholery, a nie tak jak Meksykanin postępuje. Dlatego też na Bragging Rights da mu szansę się zrehabilitować broniąc pasa WWE w Triple Threat Matchu przeciwko Batiście i Sheamusowi! Wściekły Del Rio patrzył na Charimana, podczas gdy nagle Sheamus pchnął Animala na stojącego na stole Alberto i obaj przywitali się z podłogą. Na arenie gra theme song świętującego Celta i takim obrazkiem kończy się Monday Night RAW.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Karta na Bragging Rights PPV (23.10.2011)

Triple Threat WWE Championship Match: Alberto Del Rio © vs Batista vs Sheamus

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247337

Ach, z jaką miła chęcią przeczytałem kolejną twoją galę.. Podobają mi się te wprowadzenia komentatorami, które pomagają jednak przy wstępie w pewnym stopniu, jak chociażby dziś dając do zrozumienia, że wraca dywizja Div i to chyba nawet dobrze, choć trochę się zaskoczyłem nową mistrzynią. Co do samego otwarcia, to zaskoczyłem się dosyć szybkim debiutem SHeamusa i od razu ustawieniem go tak wysoko.. Podobał mi się pomysł z Battle Royal, coś nowego na odświeżenie, bo uprzedno byuły same walki... Dzieje się nadal sporo, no i rozpoczynają się feudy.. Zaskoczyłem się do tego pozytywnie atakiem Punka na Jeffa, myśląc, że to po wszystkim, ale nie, ale nie zaskoczyłem się już wynikiem ME, gdyż czułem po rozpoczęciu gali, że wydarzyć się może coś takiego.. Hmm.. Zacząłem się zastranawiać, czy Vince nie zwolnił Vickie, ale o tym zapewne przekonamy się na dniach przy wstawieniu kolejnego Rawa, które znów wyszło bardzo dobrze i trza czekać na kolejne;)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247936

Kolejna bardzo dobra gala. Zbliża się ciekawe PPV i kolejne gale będą jeszcze ciekawsze z tego powodu. Ciekawią mnie składy drużyn RAW i SmackDown. Nie będę kolejny raz pisał, że walki i segmenty są bardzo dobrze opisywane przez Ciebie i Twoim stylem. Odniosę się do wydarzeń na RAW. Coś się musi wydarzyć na linii Vince-Vickie. Mamy też dwóch pretendentów i chyba najwyższy czas aby Alberto stracił pas.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-247965

RAW wyszło Tobie naprawdę dobrze. Podobało mi się to wprowadzenie komentatorów tak samo jak Adasiowi. Początkowy segment fajny, do tego Bourne obronił swój tytuł i Sheamus wygrał Battle Royal zostając pretendentem. Big Show pokonał Swaggera co nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem. Natomiast takim okazał się powrót Div i od razu Mistrzostwo zdobyte przez Natalye. Na koniec zobaczyliśmy bardzo fajny segment i na BR odbędzie się Fripel Fret Mecz o Mistrzostwo WWE. Bardzo fajnie to rozegrałeś i Twoje diary jest naprawdę realne. Gdy je czytam to próbuję wyobrazić sobie takie RAW i wychodzi to Tobie znakomicie. Co jeszcze? Parę fajnych segmencików na backstage'u - to RAW naprawdę mi się podobało. Z resztą jak każda Twoja gala. Do zobaczenia na SD:)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-248104

Według mnie był to dobry odcinek. Naprawdę dobre Raw! ; ) Walki nie nudziły i dobrze. Dużo działo się backstage'u oraz do federacji powróciły divy. Jestem ciekawy jakie będziesz miał na nie pomysły bo ja sam nie miałem zbyt wielu tak naprawdę. Tak myślałem na początku gali, ze dojdzie do Triple Threat Matchu. Potem zwątpiłem, ale jednak mój typ udał się i BR moze być ciekawie. Czy Del Rio straci pas? ; )

Zapraszam do nas ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-248216

Friday Night Smackdown

Detroit,

30.09.2011

Josh Matthews: Witajcie na pierwszym po Hell in a Cell, a pierwszym przed Bragging Rights Friday Night Smackdown! Ja nazywam się Josh Matthews, a wraz ze mną jest Booker T oraz Michael Cole. Panowie - dzisiaj poznamy członków naszej drużyny na PPV...

Booker T: To na pewno.....

Michael Cole: Naszej drużyny? Jestem członkiem RAW oraz Smackdown, więc nieważne kto wygra - ja będę zwycięzcą! Tak jak na Wrestlemanii!

Josh Matthews: Czas zacząć show!

W drodze na ring Chris Jericho! Ma on do powiedzenia jedno - #1 contender. Y2J zanim coś zdołał coś innego dodać na arenie zabrzmiało "I hear voices" i Randy Orton wbiegł do kwadratowego pierścienia oraz zaatakował rywala. Wyprowadził mu Powerslam, po którym chciał wyprowadzić RKO, ale Kanadyjczyk odepchnął go i uciekł z ringu. The Viper pobiegł za nim, ale pojawiła się ochrona, a po chwili na arenie zabrzmiał theme song Generalnego Managera Smackdown - Theodore Longa, który nakazał zakończyć bójkę i posłuchać tego, co ma do powiedzenia. Wie doskonale, że obaj są w stanie walczyć z Christianem oraz być może odebrać go, ale ma dla Ortona i Chrisa inne zadania na najbliższe tygodnie, a mianowicie to...obaj będą kapitanami drużyny Smackdown! Jeżeli chcą walki, to...nie będą jej mieli. Do Bragging Rights nie mogą się ruszyć - inaczej zostaną zwolnieni! Long robi to dla dobra Smackdown i wie, że Orton i Jericho mogą stworzyć zabójczą mieszankę i pokonać RAW. Long wyszedł, a zdziwieni kapitanowie patrzyli się groźnie na siebie pomiędzy otaczającymi ich ochroniarzami, a my przenosimy się na reklamy.

Bragging Rights Qualifed Match

The Miz & Drew McIntyre vs Justin Gabriel & Tyson Kidd

Krótka walka, w której Tyson Kidd nie miał ochoty na współpracowanie z Gabrielem i po krótkiej walce Justin został odliczony do trzech przez Miza - po Skull Crushing Finally. Tyson Kidd miał przy tym również swój udział, bowiem zrzucił z narożnika Justina, gdy ten chciał wykonać 450 Splash. Wystawił partnera rywalom jak na tacy.

Miz podbija swój streak i wraz z Drew są członkami drużyny Smackdown!

_______

Uśmiechnięty Chris Jericho oglądał to starcie na monitorze, podczas gdy do jego szatni wszedł Daniel Bryan.

- Hej, Chris - nie podoba mi się, że jesteś kapitanem drużyny mojego rosteru, ba, uważam, że nie jesteś godzien tego miana. Jesteś farciarzem i moim zdaniem to ja powinienem być współkapitanem....

- Sprzątasz tu? Możesz się jeszcze raz przedstawić? Posłuchaj - jednej nocy pokonałem Stone Colda oraz The Rocka. Wygrywałem z takimi ludźmi jak ulubieńce tych wszyskich hipokrytów, czyli Orton, czy ten kontuzjogenny, jak mu tam? Aha, Edge. Dziecko - Chris Jericho to jeszcze nie Twoja liga - zapamiętaj to, chłopczyku.

- Jestem pewien, że nie pokonałbyś mnie...

- To brzmi jak wyzwanie? Odważne z ust gościa, który nie potrafił zdobyć pasa Interkontynentalnego na Hell in a Cell. Jesteś dla mnie nikim i to tak samo, gdyby ktoś z fanów poprosił mnie o walkę...

- Zaczekaj. Jestem pewien, że pokonałbym Cię Chris. Jeśli nie - jestem gotów pracować dla Ciebie.

- Walka Davida z Goliathem, kota z bykiem, mógłbym w nieskończoność wymieniać te głupie porównania, ale dobra - zgadzam się. Widzimy się w ringu - Bryan...A na razie możesz przygotować się do pracowania dla mnie - najpierw wypierz moje skarpetki.

W biurze Teddy'ego Longa. Generalny Manager rozmawiał z osobą, której nie uchwyciła kamera - Generalny Manager Smackdown podziwia owego mężczyznę za odwagę - nie jest i nie będzie członkiem drużyny piątkowej gali. Christian czeka by poznać nowego rywala, więc jesteś idealny, by zmierzyć się z nim o pas mistrzowski i zostać #1 contenderem. Dojdzie dziś do spotkania w ringu.

Ezekiel Jackson vs Ted DiBiase

Krótkie starcie. Po gongu DiBiase starał się zdominować Zeke'a, jednak ofensywa młodego milionera skończyła się w momencie, gdy nadział się na Big Boota w narożniku. Po chwili seria Bodyslamów oraz Book of Ezekiel i witamy czarnoskórego zapaśnika w drużynie Smackdown.

______

Zadowolony Randy Orton oglądał całą tą sytuacje na titantronie, gdy pojawił się Jack Korpela z prośbą o udzielenie wywiadu. The Viper nie jest przekonany do tego, że on wraz z Chrisem Jericho są w stanie współpracować - żmija uważa, że sam lepiej sobie poradziłby w roli kapitana, choć najbardziej chciałby skopać tyłek Y2J'a. RKO w końcu dopadnie i jego, a całą swoją frustracje wyładuje w takim razie na drużynie Monday Night RAW.

_______

Cody Rhodes vs Heath Slater

Kolejne dosyć krótkie starcie. Jednoosobowa kapela rockowa na początku była w natarciu i nawet Slater zdołał wyrzucić z ringu rywala, jednak nie trafił z Crossbody za ring, po czym został pchnięty w narożnik przez Rhodesa. Ponownie w kwadratowym pierścieniu unDashing pchnął rywala barkiem w metalowy słupek, po czym skutecznie wyprowadził swój finisher - CrossRhodes i odliczył przeciwnika do trzech.

Do biura Teddy'ego Longa zawitał World Heavyweight Champion Christian. Charyzmatyczny kapitan został pochwalony przez GM'a za ostatni Hell in a Cell Match oraz obaj panowie wspominali ostatnie PPV - szczególnie podobał im się Frog Splash na stół. Obaj wiedzą jednak, że CC jest tu po to, by dowiedzieć się już teraz z kim przyjdzie mu się zmierzyć na Bragging Rights. Long mu jednak teraz nie odpowie, a gdy zamierzał coś dodać w biurze pojawiła się nowa mistrzyni Div, którą jest Natalya. Christian zauważył kilka podobieństw między nimi - pochodzenie, kolor włosów, pas mistrzowski...Po chwili jednak wyszedł, a Natalya przyszła, ponieważ była proszona o pojawienie się tu. Dzisiaj pozna swoją swoją potencjalną przeciwniczkę na PPV, bowiem dziś na Smackdown odbędzie się walka pomiędzy Eve a Maryse - zwyciężczyni zakwalifikuje się do walki o miano pretedentki, która odbędzie się już wkrótce.

Divas Match

Eve Torres vs Maryse

Typowy "zapychacz", który miał na celu to, by mężczyźni mieli na czym zawiesić oko. Na początku starcia panie szarpały się za włosy, aż w końcu doszło do serii roll-up'ów, a przy którymś lepsza okazała się Maryse, która jakimś cudem zdołała odliczyć Eve do trzech.

_________

W drodze na ring Wade Barrett, który wciąż jest bez swojego mentora, kompana i zarazem ochroniarza - Marka Henry'ego. Intercontinental Champion zdaje sobie sprawę z tego, że kompromitacją dla jego przyjaciela był atak ze strony dwóch nerdów, ale są rzeczy ważne i ważniejsze, a ważniejsze jest to, iż Anglik jest wciąż posiadaczem tytułu Interkontynentalnego, a na Bragging Rights PPV tradycją jest, iż....Wtedy na arenie rozbrzmiał theme song Evana Bourne'a, który zaczyna wzbudzać coraz lepszą reakcje publiczności. Panie i Panowie - o to United States Champion - tak przywitał się z fanami. On również wie, co jest tradycją dla Bragging Rights i dlatego właśnie się tutaj pojawił - z prośbą o walkę na tej gali. Mistrz Interkontynentalny kontra Mistrz Stanów Zjednoczonych...Barrett zamiast odpowiedzieć uderzył pasem mistrzowskim w głowę Evana, po czym chwycił na barki i wymierzył Wasterland! Wade'owi nikt nigdy nie będzie nic narzucał - to on zdecyduje, czy zmierzy się z Evanem, a jego odpowiedzieć brzmi nie.

_________

Daniel Bryan vs Chris Jericho

jeżeli Bryan pokona Y2J'a - zostanie on członkiem drużyny Smackdown

jeżeli Y2J pokona Bryana - ten będzie zmuszony dla niego pracować

Bardzo dobre starcie, na które świetnie reagowała publiczność zgromadzona w hali. Na doping mogli liczyć obaj zawodnicy. Na początku Chris dawał lekcje pokory swojemu przeciwnikowi - po krótkim ataku ze strony Daniela uniknął kopnięcia w głowę i wyprowadził German Suplex, po czym starał się wyśmiewać przeciwnika, tauntując i ignorując go. Po dłuższej chwili wygłupów przeszedł do headlocka, z którego po chwili Bryan się uwolnił, jednak Jericho powstrzymał dalszy atak wyprowadzając mu cios kolanem, po czym uderzył jego głową o matę. Po reklamach Chris szykował się do Lionsaultu, ale nie trafił. Jericho stanął jednak na nogi i próbował przejść do Walls of Jericho, ale były United States Champion szybko się wymknął i powalił kilkoma Arm Dragami rywala. Po chwili Dropkick od Daniela i Chris Jericho wyleciał poza ring. Po chwili tam znalazł się również Daniel Bryan - wyprowadzając Suicide Dive. Akcja szybko przeniosła się ponownie do kwadratowego pierścienia, gdzie Submission Specialist przejął inicjatywę "okopując" w swoim stylu przeciwnika. Gdy zastosował swój typowy dla siebie wymyk odbijając się od narożnika, wyprowadził Enzugiri, po którym uzyskał 2 count. Próba Smail Package została skontrowana na Walls of Jericho! Bryan długo walczył z sobą i w końcu doczłapał się do lin. Chris podnosząc Bryana niepotrzebnie zingorował go i dał się zapiąć w LeBell Locku. Y2J nawet nie próbował się uwolnić - odklepał! Daniel Bryan pokonał wielokrotnego mistrza świata! Obolały Chris i Bryan po kilkunastu sekundach stali na przeciwko siebie i były US Champion uśmiechnął sie i chciał podać ręke rywalowi, dziękując za świetną walkę - Jericho odwzajemnił uścisk, po czym jednak wyprowadził Codebreaker i kiwając z niezadowoleniem głową opuścił kwadratowy pierścień.

Mamy już skompetowaną drużynę Friday Night Smackdown na Bragging Rights - Randy Orton, Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Ezekiel Jackson i Daniel Bryan to jej członkowie.

Przypomniano wydarzenia związane z Main Eventem ostatniego RAW. Na Bragging Rights obejrzymy Triple Threat Match o pas mistrzowski WWE, po czym Michael Cole poinformował fanów o tym, że córka Vickie Guerrero zachorowała i dlatego Generalna Managerka RAW musiała opuścić wcześniej gale w poniedziałek. Na następnym show jej jednak nie zabraknie. Po chwili komentatorzy poinformowali nas o tym, że lekarze wydali zgode na to, by John Cena rozpoczął rehabilitacje, co równa się z tym, że być może będzie mógł powrócić do WWE.

_______

GO! Do ringu wszedł World Heavyweight Champion Christian witany wielką owacją fanów z Detroit. Owszem, odczuwa on ból po Hell in a Cell Matchu z Sheamusem w niedziele, jednak uważa, że reakcja Peepsów na jego osobę w trakcie jego ostatniej walki była niesamowita! Całkowicie sprawiła, iż nie czuł on bólu. Teraz czuje, ale nie dlatego, że fani w Detroit są gorsi od tych z Tampy - nie. To naturalne, że jest teraz obolały, jednak widząc swoich Peepsów natychmiast zapomnia o siniakach i innych urazach. Jest tu, by dowiedzieć się w końcu, kto będzie jego rywalem. Niech zabrzmi na arenie jego muzyka, już nie może się doczekać. Nagle na hali usłyszano theme song Teddy'ego Longa i ten pojawił się w ringu obok zdziwionego Christiana. Nie, to nie Teddy będzie jego przeciwnikiem, a ten dżentelmen. JOHN! MORRISON! Mister Money in the Bank wśród pisków i zachwytu fanek nad jego osobą pojawił się w kwadratowym pierścieniu wraz ze swoją walizką, którą wręczył Longowi. Po chwili powiedział, że dawno nie było tak, żeby posiadacz kontraktu powiedział gdzie i kiedy go wykorzysta. JoMo tak zrobi - szanuje Christiana i chce się z nim zmierzyć o tytuł. Christian spełnił swoje marzenia pokonując Alberto Del Rio w Ladder Matchu, wygrywając dla Edge'a i wszystkich fanów. Morrison także tak chce, dlatego zdecydował się postąpić tak, a nie inaczej. Guru Doskonałości jest przekonany o tym, że jest w stanie wygrać z mistrzem i zostać następnym posiadaczem tego tytułu, który spoczywa na ramieniu Kanadyjczyka. Może mieć on pewność na to, że Morrison go nie oszuka, na Bragging Rights... Christian nie odpowiedział, ale podał rękę rywalowi a Teddy Long przedstawił jeszcze raz obu zawodników sprawdzając to, kto otrzyma lepszą reakcje publiczności - było mniej więcej po równo. Capitan Charsima uśmiechnął się, po czym wszedł na narożnik i uniósł swój tytuł do góry, a tymczasem dręczony czymś John Morrison poprosił jeszcze Teddy'ego o zwrócenie mu walizki - GM Smackdown oddał mu ją sądząc, iż Guru Doskonałości chce się z nią zaprezentować. Nic bardziej mylnego. Morrison uderzył nią odwracającego się w jego stronę Kanadyjczyka w brzuch, po czym w plecy, czym znokautował mistrza. JoMo kazał opuścić ring Longowi i...zawołał sędziego, który błyskawicznie przybiegł do ringu, po czym Tony Chimel ogłosił:

- Panie i Panowie John Morrison realizuje kontrakt Money in the Bank!

World Heavyweight Championship Match

Christian © vs John Morrison

Trochę to trwało zanim Christian zdołał się podnieść, a mający w oczach żądze złota Morrison od razu zaatakował go wymierzając High Kick w narożniku - "przymulony" CC odbił się od rogu i ledwo stojąc nie mógł nic zrobić, gdy John odbił się od lin i wymierzył SPEAR....1.....2.....3! Mamy nowego World Heavyweight Championa!

John Morrison całował i pieścił tytuł, po czym zaczął pozować z nim w narożniku wśród bardzo mieszanej reakcji zdziwionej publiczności. Guru Doskonałości cały czas trzymając tytuł w górze wyszedł na arenę, wcześniej jeszcze tauntując na rampie patrząc ze zniesmaczeniem na byłego mistrza, podczas gdy obolały, zdziwiony i załamany Christian siedział w ringu wciąż niedowierzając w to co przed chwilą się wydarzyło. Takim obrazkiem kończy się Friday Night Smackdown.

_______

Karta na Bragging Rights PPV (23.10.2011)

WWE Title Triple Threat Match: Alberto Del Rio © vs Batista vs Sheamus

7 on 7 RAW vs Smackdown Elimination Match: Team RAW (???) vs Team Smackdown - Randy Orton & Chris Jericho © and The Miz & Drew McIntyre & Ezekiel Jackson & Cody Rhodes & Daniel Bryan.

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249104

Bardzo dobra gala, którą przeczytałem całą. Walki były trochę przy krótkie, za to akcja na BS nadrabiała i najciekawsze wydarzenie. Morrison realizuje kontrakt i mamy nowego mistrza. Mam nadzieję, że jego regin będzie długi. Co do karty na BR jak na razie nie można za dużo powiedzieć. Daje 8/10 i zapraszam do mnie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249119

SmackDown! dobre. Walki krótkie ale to tygodniówka więc mi nie przeszkadza. Team SD! prezentuje się nawet dobrze. Jeśli z RAW będą ciekawi zawodnicy to może wyjść naprawdę dobra walka. Co do prom zawodników to lepiej mi się czyta dialogi (patrz Y2J-Bryan) niż formy opisowe ale jak kto woli. John Morrison mistrzem. Tak jak kolega wyżej chciałbym aby jego reign z pasem był długi. Nawet jeśli miałby wygrywać kantem. 9/10 za SD!.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249159

SmackDown wyszło Tobie bardzo dobrze. Pierwsza gala niebieskiego brandu po HIAC i już czuć klimat BR;] SD rozpoczęło się bardzo fajnie. Wychodzący Jericho i atak Ortona. To wszystko przerwał Long i zakazał im się do siebie zbliżać. Wszystko dla dobra Teamu SD:) Ogólnie to podoba mi się skład drużyny SD. Jest silny, doświadczony i zobaczymy jak to wszystko się potoczy. W sumie to ta gala nie była za długa, ale podobała mi się. Backstage z Y2J'em i American Dragonem wyszedł bardzo fajnie, podobnie jak ich walka i zwycięstwo Bryana oraz Codebreaker po walce. Bardzo zaskoczyłeś mnie wykorzystaniem walizki przez JoMo - świetny ruch. Poznaliśmy Nowego WHC i mam nadzieję, że Morrison trochę potrzyma ten pas. Zaciekawiło mnie to dlaczego JoMo pokonał Christiana za pomocą Speara, ale mniejsza o to;] Tak czy siak ta gala podobała mi się bardzo i nie mogę doczekać się RAW, na którym będzie się działo;] Powodzenia dalej.
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249172

Kolejne SD za nami, z ktgórego.. Nie do końca jestem zadowolony.. Gala już na starcie rozpoczęłą się z wysokiego C, co było swego rodzaju dobrym pomysłem, a chodzi mi o podwójnych kapitanów... Co do jednak samej walki SD vs Raw jestem zniesmaczony, przez co ta gala ma u mnie nie mały minus, bo zwycięzcy kolejnych walk byli raczej pewni, jedynie z wyjątkiem Bryana, gdzie nie byłem pewien, co wymyślisz.. Cieszę się, że szybko rozpoczałeś feud na linii Champów świadczący rzecz jasna o ich pojeydnku na PPV. Byłem ciekaw, jakiego nowego Pretendenta więc wymyślisz, no i proszę cię bardzo.. JoMo wykorzystujący walizkę, choć trochę zawiodłem się, że postanowił zaatakować Christiana przed walką, bo byłem do końca przekonany, że będzie to ciekawy Storyline na linii dwóch Face'ów, a to pokazuje, że poznaliśmy nowego heela SD, no ale czy szkoda, to przekonamy się zapewne na kolejnych SD... Tak jak mówiłem, z powodu walk można być zawiedzionym, ale sama gala jako przygotowanie do BR bardzo fajna;)
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249310

Fajnie fedka się prezentuję i ja mam dla kilku ludzi niespodziankę. To nie jest diary! Diary to pamiętnik. On chyba nie piszę pamiętnika? Prawda? Dobrze już oceniam. Segment z Jericho i Orton'em dobre! Orton zaatakował Jericho i możesz rozwinąć ten feud jeszcze dłużej. Segment na wysokie 7/10 Walka Tag Team. Człowieku opisz to! 4/10. Segmenty jak do tej pory Ci wychodzą bardzo dobrze i segment z Jericho i Bryan'em oceniam na 8/10. Krótki segment z Christian'em ale dobry 7/10. Jak do tej pory segmenty masz luks. Druga walka to samo co pierwsza, ale 5/10. Pisz dłużej! No i z segmentów jestem zadowolony. Wysokie 8/10. Walk jak do tej pory nie będe komentować, ale masz 5/10. Masz talent do pisania segmentów i za to Ci dam aż 9/10. Z tym się zgodzę że krótka, i za walkę div masz 6/10 ze względu że krótka :D. Tu trochę upadłeś na laurach. Za segment tylko 7/10. Walka dobra i mamy dla Ciebie 7/10 za długą walkę. Dobry skład na BR, i tu Ci dam 8/10. Walka dobra i 8/10. Zrealizowanie kontraktu przez JoMo. Brawo i masz tu odemnie 9/10, za to że nie jobujesz tak go!!!

Wynik = 98/130

Bardzo ładnie piszesz segmenty, ale gala, jakby to powiedzieć. Opuszcza ratingi na tych krótkich walkach :). Musisz pisać, nie mówię że długie, ale troszkę dłuższę. Odemnie wynik za galę 7.5/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249374

dziękuję za komentarze, choć ich w tej chwili nie widzę, to sama ilość robi na mnie wrażenie i bardzo mnie cieszy.

________

Monday Night RAW

Meansfis Tennessee

3.10.2011

- Ladies and Gentelman Please Welcome...The Capitan of Team RAW at the Bragging Rights...C! M! Punk!

CM Punk przy akompaniamencie gwizdów pojawił się na arenie. Straight Edge Warrior z dumą pokazywał swoją walizkę Money in the Bank. Jest dumny z tego, że tydzień temu pozbawił Jeffa Hardy'ego szansy na zostanie pretendentem do pasa World Wrestling Enterteiment - jak Punk będzie przypomniał tydzień w tydzień - losy tego tytułu są w jego rękach. W tej chwili w jego rękach jest los RAW oraz los Smackdown na Bragging Rights. Jedyny i niekwestionowany kapitan drużyny jest tutaj, aby ogłosić kilka swoich rozporządzeń i ma nadzieje, że ludzie mieszkający w tym...właściwie nie-mieście posłuchają go. Wtedy na arenie zabrzmiało "No more words" i tańczący oraz rozbawiony Jeff Hardy. Otóż Punk nie wie jednej rzeczy - Hardy jest drugim kapitanem i CM powinien się go obawiać, bo ma czego, jednak jest tu z propozycją zawieszenia broni - do Bragging Rights Pay Per View, bowiem on chce dla fanów dobrze i on chce, by fani mogli się z niego cieszyć, by fani mogli cieszyć się z sukcesu RAW na PPV! Punk jednak szybko ostudził zapały Jeffa - jemu niezależy na fanach, którzy może i by go dopingowali, ale widząc Hardy'ego natychmiast zapominają o jego istnieniu. Zatem Hardy - nie. Na titantronie pojawiła się Vickie Guerrero, która podobnie jak Teddy Long w piątek na Smackdown nakazała współpracować obu kapitanom, ponieważ chce, aby Team RAW odzyskał chwałę w WWE i puchar Bragging Rights, ponieważ był u niej Vince McMahon, który powiedział, że przegrany GM żegna się ze swoją posadą, dlatego radzi im spisać się dobrze. Punk w przypadku wygranej dostanie tego co chce, to samo tyczy się Hardy'ego, jednak jeśli nie chcą grać razem - w porządku, ale nie w WWE. W dzisiejszym Main Evencie Punk oraz Hardy zmierzą się z pretendentami do pasa na Bragging Rights - z Batistą i Sheamusem i właśnie tam chce zobaczyć zalążek współpracy pomiędzy nimi.

_________

Rey Mysterio vs WWE Tag Team Champion Skip Sheffield

Skip wyszedł na ring sam, bez swojego Tag Team Partnera Kane'a, ponieważ jak poinformował Michael Cole - ten przygotowywuje się do swojej walki, gdzie zmierzy się z Big Showem. Początek walki należał do małego Meksykanina, który powalił Hurricanraną Skipa, wprawdzie został przerzucony na krawędź ringu poprzez Backbody Drop, po chwili Rey jednak wszedł barkiem w rywala i przejął inicjatywę. Mysterio próbował wykonać 619, po tym jak wymierzył Enzugiri rywalowi, ale gdy odbił się od lin - otrzymał potężny Clothesline, po którym TT Champion prawdopodobnie uzyskałby pinfall, ale Meksykanin wyleciał z ringu. Z powrotem w nim Sheffield nieskutecznie próbował odliczyć do trzech przeciwnika. W końcu próbował wyprowadzić swoją koronną akcje po raz kolejny, ale Master of 619 uniknął, otrzymał Dropkick w plecy, po czym sześć-jeden-dziewięć i Splash z lin, po którym poznaliśmy triumfatora.

W biurze Vickie Guerrero. Ta rozmawiała ze swoim mężczyzną, Dolphem Zigglerem, którym przekonywał ją do tego, że bez problemu byłby w stanie pokonać Del Rio i zostać mistrzem, lecz chce pomóc swojej ukochanej dając teamowi RAW wygraną, dlatego dziekuje jej za dodanie jej do drużyny, bo jest pewien, że pokona tego...gościa z Meansfis, którym się z resztą nie przejmuje, bo jak ktoś może być dobry i może pokonać Dolpha pochodząc stąd? Kim będzie ten gość dowiemy się po reklamach.

Wyemitowano promo Johna Ceny, który mówił o tym, że bardzo ciężko pracuje nad wyleczeniem swojej kontuzji na rehabilitacji. Codziennie ćwiczy, by móc dostąpić zaszczytu wystąpienia na choćby jeszcze jednej Wrestlemanii.

________

Dolph Ziggler vs Joseph

Rywalem Dolpha okazał się lokalny jobber, który otrzymał duży pop. Jak wiadomo jednak - wynik mógł być tylko jeden i tak też było. Zig Zac oraz Sleeper Hold załatwiły sprawę i Ziggler zwyciężył oraz dołączył do drużyny Monday Night RAW, co obserwował na monitorze zadowolony CM Punk ciesząc się ze sukcesu swojego kolegi.

________

Przypomniano wydarzenia z ostatniego Smackdown, na którym John Morrison zrealizował kontrakt Money in the Bank na Christianie i został nowym World Heavyweight Championem. W najbliższy piątek nowy mistrz ma wydać oświadczenie, co do swojej osoby. Na Bragging Rights Capitan Charisma dostanie swój rewanż w Normal Matchu.

Rozbawiony Sheamus oglądał na monitorze powtórkę z piątku i spoglądał na załamanego Christiana. Celtc Warrior powiedział, że za jego czasów na Smackdown Christian również przechodził przez cierpienia i to samo czeka na PPV Del Rio oraz Batiste.

_________

Divas Match

Beth Phoenix vs Kelly Kelly

Odbędzie się jeszcze jedna walka kwalifikacyjna do Triple Threat Matchu o miano pretendenki do pasa na Bragging Rights. Starcie to będzie miało miejsce na przyszłotygodniowym RAW. Jak na razie zakwalifikowała się jedynie Maryse, a w piątek czeka nas starcie Meliny z Laylą. Sama walka trwała dosyć krótko. Przed starciem Beth podała rękę Kelly, ale od razu ją zaatakowała i wymierzyła kilka Suplexów oraz rzutów o matę. W końcu sędzia przerwał walkę ogłaszając wygraną Phoenix, która nie dała zabrać Kelly pomagającym jej sędziom - wymierzyła jej Glam Slam.

________

Big Show vs WWE Tag Team Champion Kane

Starcie byłych Tag Team Partnerów. Walczyli również ze sobą na gali SummerSlam, gdzie górą, w Chairs Matchu był największy atleta na świecie. Trudno oczekiwać by walka między nimi miałaby być jakaś wielce emocjonująca. Obaj nie dawali jednak za wygraną i widać, iż jak i Kane, jak i Show chcieli wygrać za wszelką cenę. W końcówce Kane uniknął KO Puncha i wymierzył Big Boota, po którym uzyskał 2 count. Następnie wszedł na narożnik w celu wykonania stamtąd Clothesline'a i udało się, choć Kane niefortunnie upadając przewrócił sędziego. Big Red Monster wykonał taunt swojego brata i chciał wykonać Chockeslam, ale nagle pojawił się Chavo Guerrero, który stanął na krawędzi ringu i rozproszył Kane'a, jednak to nie przeszkodziło mu powalić Chavo Big Bootem. Big Show powoli już wstawał, gdy z zaskoczenia pojawił się Sin Cara, który na krawędzi ringu wyprowadził Enzugiri, a Big Show KO Punch, po którym ocucił sędziego i z trudem uzyskał pin.

____

Chavo Guerrero na backstage powiedział Jackowi Korpeli, że to co widzieli przed chwilą było częścią jego planu oraz Sin Cary. Pojawią się na swoim show - na Smackdown - by przyjąć gościnnie Kane'a i Skipa Sheffielda. Będą mieli dla nich propozycje, którą pewnie przyjmą.

______

Gościem Todda Grishama jest WWE Champion Alberto Del Rio, który jest zadowolony z faktu, że Sheamus i Batista będą musieli męczyć się w starciu Tag Teamowym. Muszą współpracować, bo inaczej wykorzysta swoją pozycje i porozmawia z Vickie Guerrero, która odbierze im #1 contender spot. Del Rio powiedział coś w swoim języku i odszedł.

______

8 Man Battle Royal

Wyeliminowanych zostać musi 6 zawodników, a pozostać dwóch. Ta dwójka zostanie ostatnimi członkami drużyny RAW

Kofi Kingston vs Jack Swagger vs Chris Masters vs Santino Marella vs R-Truth vs Tyler Reks vs Zack Ryder vs Vladimir Kozlov

#1 wyeliminowany - Vladimir Kozlov przez Tylera Reksa

#2 wyeliminowany - Tyler Reks przez Chrisa Mastersa

Następnie Kofi Kingston wyprowadził Ryderowi Trouble in Paradise, który następnie zainkasował Cobrę od Santino i został wyeliminowany przez byłego United States Championa. Swagger nagle zaatakował Marellę, z którym ma na pieńku - to on odebrał mu tytuł i założył Ankle Lock, z którego sprytnie Santino się wyrywał i wyrzucił Jacka. Do Marelli błyskawicznie podbiegł R-Truth, który pokonał konspiracje i tym razem nie zaplątał się w liny i wyeliminował go.

Kofi Kingston wymienił groźne spojrzenia z R-Truthem, choć do żadnej bójki między nimi nie doszło.

_____

Mamy już skompletowany cały skład RAW na Bragging Rights - CM Punk, Jeff Hardy, Rey Mysterio, Dolph Ziggler, Big Show, Kofi Kingston oraz R-Truth.

Wyemitowano promo Alexa Rileya, w którego tle leciała piosenka zespołu Downstaint - Say it to my face. AR mówił o tym, że wie, iż źle czynił współpracując z Mizem, jednak wkrótce ma nadzieje, że fani mu wybaczą jego zachowanie, ponieważ powróci do WWE 31 października.

_____

AirBourne...AirBourne....AirBourne - pokazano ostatnie wydarzenie i ostatnie wygrane United States Championa Evana Bourne'a. Wzbudziło to jeszcze lepszą rekacje dla niego i gdy ten zameldował się w ringu usłyszał duży cheer fanów. Evan powiedział, że wie, iż rzadko przyznaje się mu mikrofon, więc teraz to wykorzysta. Cholernie dobrze jest mu chodzić po ulicach tego miasta, spotykać się z ludźmi i tak dalej, ale niech WWE Universe wybaczy - ma w tej chwili ważną sprawę do Wade'a Barretta. Na ostatnim Smackdown zaproponował on ich walkę na Bragging Rights i nie wiadomo dlaczego - IC Champion się nie zgodził. Chce wyjaśnień. Na arenie zagrała muzyka Wade'a, który nie pojawił się na hali, pojawił się za to na titantronie mówiąc, iż jest w tej chwili w swoim kraju, w Anglii. Nie trzeba mówić o ile lepsze to państwo jest od USA, bo to tak jakby porównywać Manchester do tego miasta, którego nazwy nie pamięta, w którym odbywa się RAW. Wade nie ma zamiaru pojawiać się na tym drugorzędnym show, bo odkąd on z niego odszedł nie ma w nim nic wartościowego. Będzie za to na Smackdown, a tam wszystko wyjaśni, bo nikt nie będzie nigdy decydował za niego, a w szczególności ta mała dziewczynka. Tak Evan, to o Tobie.

________

Wyemitowano kolejne już promo, podczas którego grała mroczna muzyka oraz na czarnym tle pojawiały się liczby 24, 10, 2011, 365, 3, 04, 11. O co chodzi?

_____

Tag Team Match

CM Punk & Jeff Hardy vs Batista & Sheamus

Walka, w której w pary Tag Teamowe połączeni zostali wrogowie - CM Punk oraz Jeff Hardy mają za sobą niezbyt ciekawą przyszłość - walczyli ze sobą wiele razy. Sheamus i Batista odwrotnie - nie walczyli ze sobą ani razu, ale będą. Na Bragging Rights o pas mistrzowski WWE wraz z Alberto Del Rio. O dziwo współpraca układała się dobrze, a na początku Batista oraz Jeff uścisneli ze sobą dłonie. W połowie, bo do niej teraz przejdziemy Jeff Hardy próbował wykonać Whisper in the Wind na Sheamusie, ale nie trafił, choć gdy ten do niego podbiegł kopnął w brzuch, odpychając na niewielką odległość. Punk wtedy dokonał zmiany, co niezbyt spodobało się Hardy'emu, ale zaakceptował to. Straight Edge Warrior był okładany przez Celtyckiego Wojownika i Animala, ale do czasu. Podwójny Clothesline i miało dojść do hot tagu, po obu stronach. Hardy bardzo zagrzewał fanów do dopingowania CM Punka i przyniosło to efekt - WWE Universe dopingowało pana Money in the Bank do zmiany i tak też się stało. Sheamus próbował się zmienić z Dave'm, ale ten zeskoczył z krawędzi ringu i pokręcił tylko palcem. Tymczasem Hardy wyprowadza Celtowi Twist of Fate, po którym Swanton Bomb i Irlandczyk zostaje odliczony.

Hardy oraz CM Punk świętowali wygraną tauntując w narożnikach przy bardzo dużym cheerze fanów, jednak sielanka skończyła się w momencie, gdy Jeff chciał podać rękę Punkowi. Ten, owszem, odwzajemnił gest, ale tylko po to by wykonać Go to Sleep. To wszystko obserwował Batista, który przegonił 3 krotnego mistrza wagi ciężkiej za pomocą krzesełka. Nagle jednak z trybun wybiegł Alberto Del Rio, który powala Dave'a pasem mistrzowskim, po czym wykopuje go z ringu. Na swoje nieszczęście w nim pozostał obolały Jeff Hardy, który podniósł się przy pomocy lin, jednak nie zauważył on WWE Championa, który również uderzył go krzesłem, a po chwili założył on Crossarmbreaker. Potrzymał on Hardy'ego w uchwycie kilkanaście sekund, a po chwili puścił krzycząc, że to on jest mistrzem. Przy ogłuszającym heacie ze strony widowni Del Rio unosi pas, a kamera pokazuje siedzącego przy barierkach obitego Sheamusa, leżącego przy schodkach Batiste oraz obok niego Jeffa Hardy'ego. Takim obrazkiem kończy się Monday Night RAW w drodze do Bragging Rights.

________

Mini-newspack:

:arrow: Obecna karta na Bragging Rights Pay Per View (23 października):

WWE Title Triple Threat Match: Alberto Del Rio © vs Batista vs Sheamus

WWE World Heavyweight Title Match: John Morrison © vs Christian

Team RAW (CM Punk, Jeff Hardy, Big Show, Rey Mysterio, Kofi Kingston, Dolph Ziggler & R-Truth) vs Team Smackdown (Randy Orton, Chris Jericho, The Miz, Drew McIntyre, Ezekiel Jackson, Cody Rhodes & Daniel Bryan) Elimination TT Match

:arrow: Gala PPV odbędzie się w Minneapolis, tam gdzie rok temu. Zapowiadziane jest jeszcze kilka walk, które zostaną dodane w trakcie najbliższych kilku tygodni.

:arrow: Po Survivor Series planowane jest trzygodzinne RAW, podczas którego miałby odbyć się turniej King of the Ring.

:arrow: 21 listopada właśnie planuje się nieoficjalne pożegnanie się z erą PG. Co to będzie? Należy będzie uważnie oglądać to show, a prawdopodobnie się dowiemy, co zakończy erę "4Kids".

:arrow: 24 października na RAW dojdzie do powrotu pewnej supergwiazdy do WWE. Nie wiemy jednak kto nią będzie. Zostało wyświetlone jego promo, podczas RAW. Kto to będzie? Piszcie w komentarzach kogo obstawiacie :)

:arrow: 31 października powróci Alex Riley, który za pomocą prom z jego udziałem ma przejść face turn. Jego nowym theme songiem będzie "Say it to my face"

:arrow: Co z Johnem Ceną? Obecny plan zakłada powrót Ceny w okolicach Elimination Chamber, jak było to w przypadku Triple H'a oraz Undertakera w tym roku, ale jest to optymistyczna wersja. Okazało się, iż Cena ma jeszcze jedną kontuzje, którą musi wyleczyć. Nikt nie wie, czy aby na pewno wystąpi on na 28 Wrestlemanii.

:arrow: Początkowy plan co do realizacji kontraktu przed Johna Morrisona zakładał, że wyzwie on Christiana i pokona go zdobywając pas wagi ciężkiej na Bragging Rights, jednak WWE uznało, że nie potrzebuje nudnej opery mydlanej w swoim storyline'ie i z zaskoczenia dla fanów oraz reszty wrestlerów poza Christianem oczywiście zdecydowano, że realizacja nastąpi już w piątek. Czy JoMo pozostanie face'm, czy heelem - tego dowiemy się już wkrótce.

:arrow: Nic nie wydarzy się na linii Vince McMahon - Vickie Guerrero. Generalna Manager RAW tydzień temu musiała pilnie wyjechać do hotelu, w którym przebywała jej córka, która źle się poczuła. Vince, dla którego rodzina jest bardzo ważna pozwolił opuścić show przedwcześnie i sam przejąć rolę Guerrero na jedną noc.

:arrow: Nie powiedziane jest jednak, że Guerrero nie odejdzie niedługo z WWE. W trakcie RAW ogłoszono, iż przegrany Team, a właściwie GM przegranego brandu zostanie zwolniony.

:arrow: WWE planowało dwa turny w okolicach Survivor Series i prawdopodobnie do nich na razie nie dojdzie. Mowa była o Jeffie Hardym oraz o mistrzu Interkontynentalnym, którym jest Wade Barrett (który nawet bliski turnu był po SummerSlam.) Creative Team szybko wybił jednak ten pomysł kilku osobom z głowy tłumacząc, iż ma plany związane z tymi zawodnikami, gdy Ci odgrywają obecny gimmick.

Edytowane przez Adrian!
https://forum.wrestling.pl/topic/24922-wwe-rozrywka-sportowa-w-innym-wydaniu/page/5/#findComment-249544

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...