Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka :P No time to cry :P ?

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth :)

Co do Tool, utwór 'Opiate' - uwielbiam :]

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-42428

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Stabbing Westwards - 'Darkest Days'... bardzo fajna plyta, polecam ;-) jak tak sobie siedze i odpoczywam po rozpoczliwym szukaniu pracy na zadupiu UK, to slucham sobie Stabbing... i nie powiem, zebym dostawal z tego powodu jakiegos pozytywnego kopa, bo muzyke chlopaki graja raczej dolujaca (momentami kojarza mi sie z Deftones, ale tylko momentami)... ale i tak lubie ich sluchac :D
https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-42475

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth

Slysalem, slyszalem :) Wlasciwie to pierw slyszalem wersje Cradle fo Filth :D Mam nawet teledysk z lubierznymi zakonnicami do tej piosenk hehehehe ;)

[ Dodano: 2006-07-04, 17:54 ]

Fajowa jest też "Sin/Pecado" przynajmniej pod względem klimatu oraz na prawdę zajebista jest "The Antidote", na której Ribeiro genialnie poączył metalowy ciężar z mrocznym klimatem

Dokladnie :) lubie Sin/Pecado bo takie spokojne :) i fajne teksty :). Mi sie podoba tez ich ostatnia plytka Memorial :) W koncu cos mocniejszego. Natomiast nie moge strawic Butterfly Effekt i Darkness and Hope (ktora uwazam za ich najgorsza plyte) No juz myslaem, ze sie nie podniasa i skacza na takim gownie a tu wlasnie Antitode z fenomenalnym utworem tytulowym i z Everything Invaded :) (ahh kocham te solowke pod koniec hehe)

Ogolnie to w kolejnosci moje ulubione (bez dema i bez ekpi Second Skin:P )

1. Wolfheart (pierwsza metalowa plyta jaka slyszalem w zyci :D ma sie sentyment :) bo tych kornow, nirvan i innych z mtv nie licze bo to nie metal :) )

2. Irreligious

3. Sin/Pecado

4. Memorial

5. The Antidote

6. Under the Moonspell

7. BFX

8. Darkness and Hope

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-42491

• Reputacja:   228

Romo napisał/a:

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka No time to cry ?

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth

Oryginał kasuje Cradle'i na łeb na szyję. Cover nawet mi się kiedyś podobał, dopóki nie usłyszałem kawałka w oryginale :D

Natomiast nie moge strawic Butterfly Effekt i Darkness and Hope (ktora uwazam za ich najgorsza plyte)

Ja tam jestem maniakiem Moonspell'a i nawet "Darkness and Hope" jest dla mnie do strawienia, chociaz obiektywnie stwierdzam, że jest to jedna z gorszych płyt Portugalczyków. Mimo wszystko - uważam, że "Darkness..." jest jednak lepsza od "Efektu Motyla", który jest cholernie przekombinowaną płytą.

1. Wolfheart (pierwsza metalowa plyta jaka slyszalem w zyci ma sie sentyment bo tych kornow, nirvan i innych z mtv nie licze bo to nie metal )

Taaaak, zdecydowanie TAK! Zwłaszcza kiedy leci "An Erotic Alchemy", to normalnie jestem bliski orgazmu (zwłaszcza pod koniec, przy słowach "Would You die for this?"). Ogólnie wyjebana w kosmos płyta, normalnie - klasyk!

Co do "Memorial" to mnie nie rzuciła niestety na kolana (metalowy ciężar zabił na niej połowę klimatu) i jak dla mnie to płyta ta jest lata świetlne za np. "The Antidote".

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-42512

• 2 tygodnie później...

oo a zapomnielismy o Daemonarch :D tam to jest rzeznia :) chlopaki odreagowali po spokojnym Sin/Pecado :)

Moze jak mi juz przejdzie faza na "Memorial" to moze uznam ja za gorsza nic "The Antidote" :) musze pokatowac plytke przez kilka miechow ;-)

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-43013

• 1 miesiąc temu...

Ostatnio wpadła mi w ręce płytka nienajnowsza, ale zdecydowanie warta polecenia, a mianowicie - Enslaved "Isa". Jeżeli ktoś jest fanem klimatycznego black metalu z naleciałościami Viking Metalu to na tej płycie z pewnościa znajdzie coś dla siebie. Stanowi ona świetne połączenie ciężaru z klimatem, który to mariaż niespecjalnie ostatnio wychodzi nawet takim tuzom tego gatunku muzyki (Symfoniczny Black) jak Dimmu Borgir, czy Cradle Of Filth.

Ściągam obecnie najnowszą płytę Iron Maiden. Miał ktoś już okazję posłuchać najnowszych dokonań brytyjczyków?

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45006

Enslaved juz od dawna nie gra Black Metalu,plyty obecnie dla mnie to dno. Subiektywne zdanie,choc dziwi mnie co ludzie obecnie widza w tej kapeli.

Ostatnio z nowosci slucham

Strapping Young Lad- the new black swietna plyta jak zawsze z jajem nagrana to samo Dewin Thownsend ostatni

Slayer-christ illusion slabsze niz wczesniejsze dwa albumy,ale nie jest zle. Dobra plyta.

Hatebreed-supremancy swietny HC

Leviathan-howl monkery at the cross album zeszlego roku ale jakos nie zauwazylem,dobry klimat.

Holy Feath-the knight,death and the devil plyta zeszlego roku,ale jakos przegapilem Dobra.

Motorhead-kiss of death tu nic nie mozna napisac,poprostu Motorhead :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45012

Enslaved juz od dawna nie gra Black Metalu,plyty obecnie dla mnie to dno. Subiektywne zdanie,choc dziwi mnie co ludzie obecnie widza w tej kapeli.

Dla mnie fajnie łączą klimat z ciężarem (przynajmniej na płycie "Isa", która wg mnie spokojnie jest warta przesłuchania). Jasne, że nie jest to już ten sam black (obecnie bardziej podchodzą pod Symfonik lub Viking Metal) jaki zapodawali kiedyś (bo kapela zaczęła eksperymentować), ale sam przyznasz chyba, że mało jest kapel tj. np Marduk, które cały czas trzymają objęty na początku kierunek. Niestety komercja jest wszechobecna - black nie jest tak popularny jak kiedyś i nie trzepie się już na nim takiej kasiory, a więc wiele kapel łagodzi swoje oblicze, aby dotrzeć do większej ilości odbiorców. Takie zycie...

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45022

Enslaved od dawna gra Viking dobre plyty Eld,Bloodhemn. Nagle jednak od Monumension cos eksperymentuja czy poszli w dobra strone kazdy oceni sam.

Marduk dziwna kapela,jak dla mnie zatracili klimat ktory mieli na paru pierwszych albumach. Obecnie scena Black jest bardzo silna w USA.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45029

Marduk dziwna kapela,jak dla mnie zatracili klimat ktory mieli na paru pierwszych albumach. Obecnie scena Black jest bardzo silna w USA.

Mi muza Marduka zawsze odpowiadała, bo nigdy nie schodzili poniżej pewnego wysoko wyśrubowanego, blackowego standardu. Co do sceny blackowej to dla mnie (pomimo coraz większej aktywności w USA) zawsze i tak będą wymiatały formacje Skandynawskie.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45031

Uważam,że Enslaved gra obecnie niezłą muzę chociaż do płyt takich jak Eld,Frost czy Blodhemn to daleko. Ja polecam fanom norweskiego blacku płyty Taake, jak dla mnie jedna z najlepszych obecnie kapel BM z Norwegii. Polecam też nieistniejacy już niestety projekt o nazwie Grenjar, wydali chyba z dwa dema tylko. Szkoda że się rozpadli bo jak dla mnie to mogła być kapela z przyszłością.
https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45204

Type O Negative - 'The origin of the feces', 'October Rust', 'Bloody Kisses', 'World Coming Down'.

Lipali - 'Pi'

Fear Factory - 'Digimortal'

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45266

Type O Negative - 'The origin of the feces', 'October Rust', 'Bloody Kisses', 'World Coming Down'.

Taaaak! Wszystko co wypuścił Peter Steel jest wyjebane w kosmos. Także ostatnia płyta Type'ów - Life is killing me - jak dla mnie full wypas! Dodałbym tu także ich pierwsze dziełko - Slow, Deep and Hard.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45278

Właśnie, zapomniałem o 'Life is killing me', gdzie utwory są inne niż na pozostałych płytach - jest wyraźny podział na zwrotkę i refren, piosenki także nie są tak długie jak na reszcie albumów. Album niejako nagrany z przekory :)

Polecam także DVD Type O Negative - 'Symphony of the Dark' - koncert z Bizzare Festival 1999 w Niemczech, przerywany różnymi dodatkami, typu 'co zespół robi w trasie', żartami, i innymi dziwnymi rzeczami :D

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45286

Slayer-christ illusion slabsze niz wczesniejsze dwa albumy,ale nie jest zle. Dobra plyta.

Mi się niestety kompletnie ta plyta nie podoba :( Jesli chce nowy dobry thrash metal to puszczam sobie najnowszy album Sodom lub Exodus. Christ Illusion nie dorasta do pięt God Hates Us All, oczywiscie wg. mnie :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/7/#findComment-45330

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...