Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak ktos lubi stary dobry hard Rock to juz od wielu lat nie nudzi mi sie Ratt z ich przebojem body talk:) A i stare plyty Kinga DIamonda i Mercyfull Fate sa rewelacyjne.

Dejv - jesli czasem ogladasz na Discovery Brainiaca to tam swietnie udowadniaja ze jest mnostwo rzeczy ktore wbrew sztandarowego Hitu Twisted Sister moga p-okonac Rock'n rolla:) A bawi mnie to niesamowicie:) np. "wlasnie udowodnilismy ze napalm jest w stanie pokonac rock'n rolla":)

7136738944c95b7b1fd72.gif

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Nie oglądam Brainiaca :).

Faktem Mercyful Fate i King Diamond też są niezłe. Szczególnie z Diamentowego Króla podoba mi się "Abigail" i "The Graveyard". "Fatal Portrait" też był niezły :).

A i strasze Kinga Diamonda sa iezle. Np. House of God. King juz nie w najlepszej formie ale opowiesc naprawde mnie wciagnela. Abigail II tez nie sprawila zawodu.

A specjalnie dla CIebie Dejv - Twisted sister vs Shotgun(wycinek z brainiaca:) )

http://www.youtube.com/watch?v=dHKWMONzmrg&search=%20brainiac

Jeżeli interesuje Cię ambitny trash metal, to nie możesz ominąć pierwszych płyt Metalliki - ,,Master of Puppets", ,,Ride The Lightning" oraz moja ulubiona - ,,And Justice For All". Piosenki z płyt poruszają ciekawe tematy, a wykonanie to już poprostu czysta poezja.
DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

Zophael - dzięki za "wycinek" z Brainiac niezły :). Co do King Diamonda to sobie cenie sobie ogólnie ten zespół. Tak jak już pisałem najbardziej mi podeszły dwie pierwsze płyty i Graveyard. "House of God" jest całkiem dobry tak jak i "Them". "Abigail II" również jest dobre chociaż pierwsza część mi bardziej się podobała. Również i "Magic" mi się podoba chociaż wielu fanów krytykuje ten album (nie wiem dlaczego). Za to najmniej mi podeszła płyta "Voodoo".

Beholder: Ja tam nigdy fanem Metalicy nie byłem i nie będę. Ale podobają mi się takie albumy jak "Master of Puppets" "Load", "Reload" czy najbardziej chyba "Black". Zresztą bardzo rzadko słucham tej kapeli żeby nienapisać,że od kilku lat wcale :).

mnie tam ostatnio wciagnol dream theater i wszytko co wydali slucham ;P
...

A ja polecilbym:

Johnny Cash

- At Folsom Prison

- At San Quentin

- At Madison Square Garden

- American Recordings I - IV

- UnEarthed

- Highwayman

Kris Kristofferson

- Kristofferson

Queen

- A Night At The Opera

- Live At Wembley '86

Jimi Hendrix

- Electric Ladyland

- Experience Hendrix

Bee Gees

- One Night Only

Bob Dylan

- Essential

- Highway 61 Revisited

Elvis Presley

- Elvis Presley

- From Elvis In Memphis

Katie Melua

- Piece By Piece

oraz pojedyncze kawalki przeroznych wykonawcow od Tony'ego Joe White'a, przez Joan Baez, do Gordona Lightfoota czy Harry'ego Belafonte ;)

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

A wlasnie o VooDoo zapomnialem wspomniec a to jedna z moich ulubionych plyt Kinga. Muzycznie nie jest porywajaca ale ta historia:) Nie mow ze nie podoba Ci sie tajemniczy dom i morderstwa na tle magii voodo:) Mnie to bierze:)

A Dream Theatre to nie moja liga. Podobnie jak Metallica. Moze mi sie po prostu przejadla bo majac 14 lat sluchalem tego nonstop.

A z moich ostatnich "odkryc" polecam solowa plyte Michaela Graves'a "Punk Rock is dead". Niezle sobie poczyna po odejsciu z Misfits. Za to ostatnia plyta wlasnie Misfits mnie nie porwala. Odgrzewanie kotletow w bardzo sredniej oprawie to nie to co lubie.

A z troche innego typu polecam plyte "Shoggoth on the roof". Inscenizacja teatralna skrzypka na dachu w konwencji mitow Cthulhu. Nie dosyc ze wykonane profesjonalnie to mialem niezly ubaw sluchajac np. "if i was a deep one" pod muzyke "gdybym byl bogaty":). No i rewelacyjne teksty - naprawde.

Legendarny zespół Illusion (wszystkie płyty) z 3miasta, a także obecny zespół Tomka Lipnickiego - Lipali (płyta 'Pi' oraz singiel 'Runner').

Do tego... Type O Negative, Pearl Jam ('Ten', Vs.', 'Vitalogy', 'Pearl Jam', koncert z Katowic) , Alice in Chains ('Grind', 'Dirt', 'Jar of Flies', 'MTV Unplugged') oraz stary, dobry rock - Pink Floyd, Led Zeppelin, The Who, Neil Young, a także punkrock jak Ramones czy the Clash.

HardCore I.C.O.N.

877480213449ffc22ab4dc.jpg

Zophael: "Voodoo" ma świetną historię to fakt, ale muzycznie mnie niezachwycił :).

Co do The Clash to zgodzie się, ze to była nieprzeciętna kapela. A "London Calling" naprawdę zasługuje na te wszystkie laury jakie spływają na nią.

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Zophael: "Voodoo" ma świetną historię to fakt, ale muzycznie mnie niezachwycił .

Eeee, bez przesady Dejv. VooDoo to kawałek na prawdę świetnej muzy, a i sam klimat także potrafi wciągnąć słuchacza i przenieść na bagniska Luizjany :D Z pewnością nie jest to największe dokonanie Kinga Diamonda, ale należy do moich ulubionych i bardzo często do tej płyty powracam. Co do treści, to "House of God" jest nie do pobicia, zwłaszcza jej zakończenie (ogólnie zakończenie wszystkich opowieści Kinga wymiatają)...

[ Dodano: 2006-07-02, 11:29 ]

No i ściągam jeszcze Sisters of Mercy "First and Last and Always" bo tytułowy kawałek mi wpadł w ucho.

Dobry wybór, wszystkie płyty (te długogrające) Sisters of Mercy powalają na kolana (no może oprócz "Some Girl wander..."). Polecam zwłaszcza "Flood" i właśnie "First and Last...". "Vision Thing" też jest na prawdę wyjebana.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Raven: Mnie jednak "Voodoo" nieprzekonuje. Oczywiście nie mówię,że to słaby album i ogólnie niewart posłuchanie bo to nieprawda, ale jak mi się jednak kilka innych bardziej podoba :).

Co do Sisters of Mercy to "First and Last and Always" jest bardzo dobrą płytą :).

and Last and Always" jest bardzo dobrą płytą .

Co do VooDoo - spoko, każdy lubi co innego. Jak dla mnie - przejścia gitarowe na tej płycie powalają :grin:

Odnośnie Sisters Of Mercy - zapodaj sobie także : "Flood" i "Vision Thing" (dokładnie w tej kolejności) a z pewnością się nie zawiedziesz :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka :P No time to cry :P (choc duzo ich nie slyszalem, kiedys nadrobie :) ) W tej chwili odswierzam sobie Moonspella. Jednak Wolfheart i Irreligious to sa fenomenalne plytki.

A nikt chyba nie pisal o nowym Toolu, jak wam sie podoba ich ostatnia plytka ?

...

W tej chwili odswierzam sobie Moonspella. Jednak Wolfheart i Irreligious to sa fenomenalne plytki.

Fajowa jest też "Sin/Pecado" przynajmniej pod względem klimatu oraz na prawdę zajebista jest "The Antidote", na której Ribeiro genialnie poączył metalowy ciężar z mrocznym klimatem.

A nikt chyba nie pisal o nowym Toolu, jak wam sie podoba ich ostatnia plytka ?

Jak dla mnie - bez rewelacji. Jest na niej kilka niezłych kawałków, ale jako całokształt jest przeciętna. Bez porównania do np. "Aenima'y".

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...