Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Macintosh

Ja ostatnio przesłuchałem Mesa i jego "Kandydaci na szaleńców", płyta jak zawsze od Typa genialna, mimo że sporo jest śpiewanych refrenów, to każdy kawałek ma w sobie duszę. Jeśli ktoś lubi dobry rap i g'funk to polecam.

Kolejną z płyt jakie ostatnio leciały mi w foobarze jest płyta Parias zespołu o tej samej nazwie. Przyznam, że za wiele się nie spodziewałem i jest dobrze, ale bez zachwytu. Polecam zdecydowanie "Drzazgi", oraz utwory z Małpą i Małolatem na fjuczeringu. Szkoda, że do wydania nie dołączyli bonus CD z freestyle'ami Eldo :D

Edytowane przez Vision
Szef wszystkich szefów.

140584860950408dc238d96.jpg

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Projekt Parias-Parias

Jedna z najbardziej oczekiwanych płyt tego roku dla mnie od której dużo oczekiwałem, gdyż połączenie 2 dobrych i 1 genialnego rapera zapowiadało się obiecująco, ale trochę się zawiodłem. Na płycie jest 12 utworów, a gościnnie występuja Małpa, Pyskaty i Małolat. Jak dla mnie nie są oni tu potrzebni, ponieważ nie zaniżają, ale nie zawyżają też oceny. Płyta jest trochę schematyczna, gdyż chłopaki najczęściej nawijają o komercyjnej telewizji czy o tym, że dużo jest złych rzeczy w naszym kraju, ale oni są Parias i się nie poddają. Mimo tego to dobra płyta, ale ja wolałbym zobaczyć kolejny nowy album Eldo, a Włodi i Pelson wraz z resztą Molesty mogliby zacząć prace nad nowym albumem. Mimo wszystko uważam ten album za dobry i jestem tylko troche rozczarowany, ale może to z powodu, że zbyt dużo oczekiwałem.

Ocena 7.5/10

Diox-Logika Gry

Z tym albumem nie wiązałem tak dużych oczekiwań i tutaj nie było zawodu. Logika Gry to album na przyzwoitym poziomie, który może odświeżyć polski rap. To czego mi w albumie brakuje to element zaskoczenia i brak postawienia kropki nad "i". Najlepsze kawałki na płycie to "Jeden Zwykły Dzień" oraz "To jest Diox". Diox na albumie ma sporo do przekazania, ale czasami źle dobiera złów i efekt nie jest taki jaki mógłby być. Bity są wykonane na solidnym poziomie jak i cała płyta, której polecić jednak wszystkim nie mogę, ale postawić siódemkę już tak.

Ocena 7/10

O.S.T.R Jazz Dwa Trzy- Niestety albumem Tabasko z 2002 roku O.S.T.R. postawił sobię poprzeczke tak wysoko, że prawdopodobnie już nigdy jej nie przeskoczy. Najnowsza płyta muzycznie jest bardzo dobra, ale tekstowo już tylko przeciętnie i nie pamiętam zbyt wielu tekstów po wysłuchaniu płyty. Flow i technika to coś czym Ostry nokautuje większość sceny i podobnie było i na tej płycie. Fani, którzy uważają go za Boga powiedzą, że to genialna płyta i będą na siłe próbowali mówić o ukrytym przekazie, ale dla mnie jest to "tylko" dobra, a może i bardzo dobra płyta Adama.

Ocena:7.5/10

Zgodzę się ze wszystkim, oprócz "porzeczki". Ta jest nie do przeskoczenia po Masz to jak w banku. A Jazz, dwa, trzy to płyta w której wyróżnia się tekstowo tylko nr. 15, czyli R.E.L.A.K.S..

Oh, you're so perfect

Oh, you're so perfect

Oh, you're so much better than me

So much better than me

You SUCK!

sygna by Filipoo666

13494269854c0cd6a271952.gif

http://radiorewers.pl/wp-content/uploads/2011/03/grube_jointy2.jpg

Grube Jointy to wyraz sprzeciwu wobec obecnej polityki narkotykowej. Art. 62. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

VA - Grube Jointy , muszę przyznać jedno... Płyta rządzi !!! Świetna obsada ( Sobota, Pezet, Pono, Sokół, HG, Firma, Góral, Grubson, PTP, Ras Luta, a to początek ! ), świetne bity i przede wszystkim, same teksty ( Rusz dupsko na marsz – Sobota, Grube Jointy – donGURALesko, Nie daj się wciągnąć w letarg – Bosski Roman, Dentysta - Sokół rozwalają ! ) są tak dopracowane, że można słuchać i słuchać :) Oczywiście jest kilka ( może 2, 3 ) słabszych kawałków, ale jak 3 częściową płytę to jest nic :) Ogólnie płytę oceniam na 9+/10 i jest obowiązkowa dla każdego fana polskiego rapu ;)

G: Mm Sebastian pyszna bazylia !

R: Naprawdę !

G: Prawda ?!

R: Podeślę Ci więcej 200TON !

G: Nigdy takiej nie jadłem.

S: Ja też.

R: Ja nigdy nie jadłem bazylii .

5478249054e0729101720a.jpg

VA - Grube Jointy , muszę przyznać jedno... Płyta rządzi !!! Świetna obsada ( Sobota, Pezet, Pono, Sokół, HG, Firma, Góral, Grubson, PTP, Ras Luta, a to początek ! ), świetne bity i przede wszystkim, same teksty ( Rusz dupsko na marsz – Sobota, Grube Jointy – donGURALesko, Nie daj się wciągnąć w letarg – Bosski Roman, Dentysta - Sokół rozwalają ! ) są tak dopracowane, że można słuchać i słuchać Oczywiście jest kilka ( może 2, 3 ) słabszych kawałków, ale jak 3 częściową płytę to jest nic Ogólnie płytę oceniam na 9+/10 i jest obowiązkowa dla każdego fana polskiego rapu

Też przesłuchałem tą płytę i zgodzę się, że obsada jest dobra, ale 3 CD na których każda piosenka jest o tym samym. To tak jakby nagrać 3 CD o JP i dlatego mi się ta płyta bardzo szybko znudziła. Przedzież ten trend Sadzić Palić Zalegalizować trwa już od paru lat i nawet jeśli to zalegalizują to nic to nie zmieni. Ci którzy chcą jarać to jarają, a ci którzy nie chcą nie jarają. Dla nich nie ma to znaczenia czy jest to legalne czy nie. Zamiast nagrywać taką płytę to Gural mógłby popracować nad nową płytą. Płytę mogę polecić tylko fanom jarania.

Płytę mogę polecić tylko fanom jarania.

Co do tego się nie zgodzę, ja nie jaram, ale płyta mi się bardzo podobała, mimo, że jest praktycznie o tym samym :) Każdy ma inny gust ;) Ja na przykład płytę Dioxa oceniam na 4/10 i uważam, że powinien powrócić do HIFI ;)

Ja na przykład płytę Dioxa oceniam na 4/10

Teraz kiedy przesłuchałem tę płytę jeszcze kilka razy to też bym jej nie wystawił 7, a co najwyżej 6. Na dobrą sprawę tylko 2 piosenki wybijają się ponad przeciętność, a to za mało na 7. Notes 3D, który dla mnie jest lepszy oceniłem tylko na 6,5, a teraz sądze, że 7 dla tego albumu Tedego to minimum.

Co do tego się nie zgodzę, ja nie jaram, ale płyta mi się bardzo podobała, mimo, że jest praktycznie o tym samym

Może nie tylko fanom jarania, a tym którzy lubią takie klimaty, a ja za tym nie przepadam. Jeśli na płycie jest 1 piosenka o jaraniu to mi to nie przeszkadza, ale 3 CD to za dużo.

Noface napisał/a:

Ja na przykład płytę Dioxa oceniam na 4/10

Teraz kiedy przesłuchałem tę płytę jeszcze kilka razy to też bym jej nie wystawił 7, a co najwyżej 6. Na dobrą sprawę tylko 2 piosenki wybijają się ponad przeciętność, a to za mało na 7. Notes 3D, który dla mnie jest lepszy oceniłem tylko na 6,5, a teraz sądze, że 7 dla tego albumu Tedego to minimum.

A widzisz, tutaj kolejna wątpliwość ;) Ja Notes 3D oceniłem na 9/10 i uważam, że to jedna z najlepszych płyt w 2010 roku ;)

Noface napisał/a:

Co do tego się nie zgodzę, ja nie jaram, ale płyta mi się bardzo podobała, mimo, że jest praktycznie o tym samym

Może nie tylko fanom jarania, a tym którzy lubią takie klimaty, a ja za tym nie przepadam. Jeśli na płycie jest 1 piosenka o jaraniu to mi to nie przeszkadza, ale 3 CD to za dużo.

Może, rzeczywiście trochę dużo, ale mi to jakoś nie przeszkadza ;)

A widzisz, tutaj kolejna wątpliwość Ja Notes 3D oceniłem na 9/10 i uważam, że to jedna z najlepszych płyt w 2010 roku

9 to zdecydowanie za dużo moim zdaniem bo Jacek równie dobrze mógłby popracować nad nią jeszcze kilka miesięcy i wydać może nawet teraz lub na początku roku. W 2010 roku wydał Fuck Tede/Glam Rap, które było dobrym albumem, a kilka miesięcy później wydaje Notes 3D. Nie pogniewałbym się gdyby na płycie znalazłoby się kilku gości, ale to mi tak bardzo nie przeszkadzało.

Dochodząc teraz do wniosków to Notes 2 wystawiłem 8, a Notes 3D 6.5/10. Tymczasem teraz uważam, że Notes 3D>Note 2. Co ciekawsze w wielu recenzjach czytałem, że Note 2 to najlepsza płyta Tedego. Czy oni zapomnieli o takich albumach jak S.P.O.R.T HAJS HAJS HAJS lub Notes(ten pierwszy)

A widzisz, tutaj kolejna wątpliwość Ja Notes 3D oceniłem na 9/10 i uważam, że to jedna z najlepszych płyt w 2010 roku

9 to zdecydowanie za dużo moim zdaniem bo Jacek równie dobrze mógłby popracować nad nią jeszcze kilka miesięcy i wydać może nawet teraz lub na początku roku. W 2010 roku wydał Fuck Tede/Glam Rap, które było dobrym albumem, a kilka miesięcy później wydaje Notes 3D. Nie pogniewałbym się gdyby na płycie znalazłoby się kilku gości, ale to mi tak bardzo nie przeszkadzało.

Dochodząc teraz do wniosków to Notes 2 wystawiłem 8, a Notes 3D 6.5/10. Tymczasem teraz uważam, że Notes 3D>Note 2. Co ciekawsze w wielu recenzjach czytałem, że Note 2 to najlepsza płyta Tedego. Czy oni zapomnieli o takich albumach jak S.P.O.R.T HAJS HAJS HAJS lub Notes(ten pierwszy)

Tak jak mówiłem, każdy ma swój gust ;) Ja np. nie lubię ( jak i hejtuje ) Peje, ty go lubisz ;) Różne osoby, różne style :) Już nie długo będziemy mieć jeszcze tematy do dyskusji, bo do oceny 3 albumy :) Bas Tajpan - Korzenie i kultura ( już przesłuchana ), Ten Typ Mes - Kandydaci na szaleńców, Firma - Nasza broń to nasza pasja ( najwcześniej do przesłuchana, a tak w ogóle, według opinii moich kumpli jak i samej Firmy to ich najlepszy album w historii ) i Hemp Gru - Jedność (którą już oceniałeś), więc będzie kolejny temat :)

Słoń-Demonologia

Po bardzo dobrym albumie jakim niewątpliwie były Chore Melodie Słoń oddaje w nasze ręce kolejny świetny album. Na płycie nie ma słabych piosenek, ani nawet słabych zwrotek. Słoniowi zdarzają się tylko kilka razy słabsze wersy. Tak jak w przypadku Piha nie jest to jednak rap dla wszystkich. Jednym z niewielu minusów jest to, że płyta i jej temat są dość monotonne, ale odczuć daje się to dopiero po wielokrotnym przesłuchaniu płyty. Tą płytą Słoń udowodnił swoją wyższość nad swoim partnerem z WSRH Shellerem, który na swojej płycie tak właściwie nawija o niczym. Jeśli ktoś lubi takie klimaty to jest to dla niego pozycja obowiązkowa.

Ocena 9/10

Kobra Na Żywo Z Miasta Grzechu- Pierwszy legalny album Kobry był przezemnie bardzo oczekiwany i spełnił moje oczekiwania. Płyta nie jest o piciu, imprezach i kobietach, ale o życiu w Poznaniu. Nie zawiodłem się również na gościach na płycie, a znakomitą zwrotkę w utworze (Nadal) Klasycznie dał Rafi, który jednym tchem wymienił całą klasykę amerykańskiego Rapu. Natomiast Kobra na albumie w niektórych momentach jest zbyt mało przekonywujący. Podsumuwując debiutancki album Kobry wypada naprawdę dobrze i można by powiedzieć, że jest to mieszanka G-Funku oraz poznańskiego rapu.

Ocena 8/10

Ja ostatnio przesłuchałem Mesa i jego "Skazani na szaleńców", płyta jak zawsze od Typa genialna, mimo że sporo jest śpiewanych refrenów, to każdy kawałek ma w sobie duszę. Jeśli ktoś lubi dobry rap i g'funk to polecam.

wow, kiedy wyszła taka płyta ! ?

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

Ja ostatnio przesłuchałem Mesa i jego "Skazani na szaleńców", płyta jak zawsze od Typa genialna, mimo że sporo jest śpiewanych refrenów, to każdy kawałek ma w sobie duszę. Jeśli ktoś lubi dobry rap i g'funk to polecam.

wow, kiedy wyszła taka płyta ! ?

Płyta wyszła dokładnie 16 kwietnia ;)

Czy ktoś zna DOKŁADNĄ datę wydania nowej płyty Dr. Dre " Detox " ?

12022074064d579698a41bf.png

http://imgbank.cz/images/primordial.jpg

Przyznam, że to moja pierwsza płyta Irlandczyków po którą sięgnąłem zaciekawiony okładką (uwielbiam okładki kapel zaczerpnięte ze sztuki średniowiecznej i nowożytnej) a jedyny Primordial jaki znałem miał Thy przed nazwą... No i wsiąkłem. Świetny krążek mieszający bardziej melodyjny BM podobno z folkiem... za dużo tego folku to tu nie słychać, ale nie zmienia to faktu, że płyta miażdży! Album wręcz przepełniony klimatem, który wciąga od pierwszych minut słuchania. Szczególnie polecam numer Lain with the Wolf, dawno żaden kawałek z czystymi wokalami mnie tak nie urzekł.

Ocena: 9+/10

PS. Może ktoś polecić jakieś poprzednie wydawnictwa Irlandczyków?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
  • Dodaj nową pozycję...