Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Późno bo późno, ale zapoznałem się w końcu z twórczością zespołu Mastodon. Zespół ten tworzy głównie w nurcie progresywnego metalu i odmiany tego gatunku zwanego "Sludge metalem".

Grupa jest mocno nieszablonowa i nie boję się porównać jej choćby do TOOLa. Na pewno pod względem tworzenia tekstów, które, co widać, nie są dla zespołu jedynie dodatku do muzyki. Najlepiej świadczy o tym chyba to, że 3 z 4 LP zespołu to albumy koncepcyjne (jesli chodzi o tematykę utworów).

Z tego miejsca chciałbym polecić drugi album zespołu, Leviathan. Album oparty na książce Melville'a "Moby Dick", opowiadającej o pogoni kapitana Ahaba za białym wielorybem.

Dziesięć kawałków które znalazły się na albumie robi spore wrażenie, ale zaznaczam, że płycie należy poświęcić trochę czasu, jak to w przypadku oryginalnych wydawnictw bywa.

Pozostałym albumom nie poświęciłem tak dużo czasu jak Leviathanowi, niemniej krytycy chwalą każdy z nich.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-158979

• 5 tygodni później...
  • Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Polecam wam płytke Małpy " Kilka numerów o czymś "

Zachęcam do pobrania. Płytka naprawde dobra.

http://www.sendspace.com/file/wppj73

lub

http://www.multiupload.com/3QPVKLXAEF

Osobiście polecam 2 track :D

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162174

Trochę spóźniona przeze mnie, ale polecam płytkę :

We Wish You a Metal Christmas and a Headbanging New Year (VA,wielu wykonawców).

Utwory świąteczne w bardzo ciekawym stylu i wykonaniu.Polecam np.na za rok :D

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162179

Ja polecam wszystkim lubiącym rap Płyte O.S.T.R "7". Dobry rap, Ostry jest jednym z niewielu polskich raperów który robi tak ciekawą i prawdziwą muzykę. Polecam więc ją wszystkim fanom rapu. 8)
https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162211

Ostatnio trochę zainteresowałem się zepołem Furia , i płytą " Martwa Polska Jesień " . Ogólnie nie bardzo przepadam za black / death metalem , ale spodobała mi się ta muzyka , bo jest w niej coś z pogranicza hardcore'u ( jeśli się myle poprawcie mnie ) . Cieszy mnie też , to , że panowie w tekstach nie napinają się na religię , co jest chyba wyjątkiem u kapel blackmetalowych .
https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162533

Jak kogoś interesuje beef Tede vs. Peja to polecam mixtape wydany przez Tede & DJ Tuniziano & Sir Michu 24 grudnia:

AH24N2

Ostro, ale i nie zabrakło momentami dobrego HH.

Myślę, że to wydawnictwo zniechęci Peję i zakończy całą bitwę.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162602

Kolejna płyta świetnego brooklyńskiego rapera Emilio Rojasa. On i DJ Green Lantern sklecili bardzo fajny mixtape The Natural, bardziej osobisty niż poprzedni co wychodzi na plus. Jako, że jest to produkcja niezależna sam artysta umieścił linki do płytki na swoim myspace:

http://www.mediafire.com/?0x22immwmwg

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-162615

• 2 tygodnie później...

Jak kogoś interesuje beef Tede vs. Peja to polecam mixtape wydany przez Tede & DJ Tuniziano & Sir Michu 24 grudnia:

AH24N2

Ostro, ale i nie zabrakło momentami dobrego HH.

Myślę, że to wydawnictwo zniechęci Peję i zakończy całą bitwę.

Co do A/H24N2 to uważam że zjadło ono Ryśka i wysrało, płytka jest masakryczna i moim skromnym zdaniem jest to najlepszy mixtape jaki mieliśmy szanse usłyszeć na naszej rodzimej scenie. Tede wyciągnał na Peje ostre działa i zasypał go argumentami na które wątpię by Ryszard odpowiedział, dla mnie to już jest koniec beefu bo co Rychu może odpowiedzieć? Że Tede to "kurwa z TVN, TVN, TVN Turbo..." jak dla mnie TNJF.

Rok 2009 można uznać za bardzo dobry jeśli chodzi o naszą scenę bo wyszło dużo płyt godnych polecenia i naprawdę ciężko jest wybrać najlepszy materiał ubiegłego roku, jednak dla mnie to Mes zrobił najlepszą płytę i nie piszę tego bo to mój ulubiony raper tylko dlatego że płyta w mojej ocenie jest genialna. Ale żeby nie były to puste słowa bez poparcia wyrażę swoją opinię na temat tego albumu.

Ten Typ Mes - Zamach Na Przeciętność jest to płyta rewolucyjna na naszej scenie ponieważ jest ona muzycznie dopracowana do granic możliwości, jest bardzo wysmakowana ale osoby nie słuchające na co dzień Tego Typa będą musiały ją przesłuchać kilka razy żeby się z tym zgodzić. Płyta jest bardzo eksperymentalna i można ją spokojnie polecić osobą które słuchają innych gatunków muzycznych. Dla mnie ZNP jest rewolucją na Polskiej scenie i jeśli są osoby mające ochotę posłuchać czegoś innego niż wałków o jebaniu policji czy jaraniu blantów to sprawdźcie ten materiał.

Poza tym polecam sprawdzić jeszcze takie produkcje jak OSTR-OCB, Pyskaty-Pysk W Pysk, Warszafski Deszcz-Powrócifszy, Tede-Note2, Waldemar Kasta-13, Numer Raz-Ludzie Maszyny Słowa, Sobota-Sobotaż, Łysondżi-Dżonson, Onar-Jeden Na Milion, Chada-Proceder, Zeus - Album Zeusa, RR Brygada-Super Moc, DonGuralEsko-Inwazja Porywaczy Ciał, Małpa-Kilka Numerów O Czymś, Pono ft. Sokół - TPWC 3, Pjus - Life After Deaf czy FU - Retrospekcje.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-164023

No nie wiem czy Note2 jest godne polecenia. Jak dla mnie jedna z najgorszych płyt '09. Jeszcze gorsza natomiast jest płyta Onara i o ile mogę zrozumieć, że projekt Tedego przypadł Ci do gustu, to nie mogę zrozumieć jak można chwalić "Jeden na milion".

Potwierdzę za to pozytywną opinię o TPWC 3. Już zanim płyta wyszła wszyscy spisali ją na straty bo nagrali to "typy od "W aucie". Dla Sokoła i Pono zarzucano komercję i "sprzedanie się". Co ciekawe nikt nie zmienił zdania po tym, jak raperzy wypuścili płytę oficjalnie do pobrania za darmo z internetu. Hejterzy podsumowując 2009 rok wychwalają popularnego Ostrego, za to że jest, a krytykują TPWC z tego samego powodu. I tu wynika sprawa, że nawet płyty nie przesłuchali. W innym przypadku musieliby się w jakiś sposób odnieść do gościnnego udziału łodzianina. Wracając do samej płyty to jest to jeden z najciekawszych projektów ubiegłego roku (obok płyty Mesa). Niektóre podkłady są za bardzo popowe i to przeszkadza w odbiorze piosenek. Jednak to pojedyńcze przypadki (np. Organizm z koszmarnym wręcz refrenem). Reszta sprawuje się bardzo dobrze. Tekstowo jest wręcz wyśmienicie. Nie ma wersu (albo nie dosłyszałem) do którego można by się przyczepić. Najlepszym kawałkiem wg mnie jest Błędne koło z gościnnym udziałem O.S.T.R. Na uwagę również zasługuje polski Another brick in the wall- Mamy prawo. Ogólnie polecam płytę, gdyż jest bardzo dobra. Może nie najlepsza, ale top10 ma.

Teraz po krótce moje typy A.D. 2009:

Fabuła "Dzieło sztuki"- gdyby nie pewien pan z Siemiatycz (patrz niżej) byłby to debiut roku. Bardzo dobra płyta, która godnie reprezentuje moje miasto ;)

Tetris "Dwuznacznie" i oba mixtape'y. Mistrz tego roku. Pod koniec roku zdążył jeszcze zniszczyć Ciecha z SzSz, który przypomniał sobie po 2 latach o beefie :lol:

Łysondżi "Dżonson"- powalone, ale mimo wszystko sie podoba. W playerze leciała mi ta płytka dobrych kilka miesięcy. Trochę dziwna koncepcja, żeby tylko singla na solowej płycie nagrać solo, a do reszty piosenek podorzucać mnóstwo gości, ale wyszło dobrze. Właśnie kilku gości trochę obniża poziom, ale niektórzy również zawyżają. Polecam kawałek ze Smarkiem.

Pyskaty "Pysk w pysk" po byłym już członku SNS spodziewałem się czegoś mocniejszego, a tu wyszło bardziej refleksyjnie. Mimo to na najwyższym poziomie.

Ten Typ Mes "Zamach na przeciętność" ciężko mi go porównać z TeTrisem, bo to trochę inne style. Ale to właśnie Mes nagrał wg mnie płytę roku. Jeszcze niedawno nie mogłem Typa znieść, żaden jego kawałek mi nie pasował. Znienacka mi to przeszło i wręcz zakochałem się w "Jak to". Potem przerzuciło się na "Southside flow" (tylko tutaj Ciech zamulił). Właśnie flow Mesa jest doskonałe i nawet w momentach kiedy nawija o dupie maryni (w przenośni i dosłownie) przyjemnie sie tego słucha.

Brygada RR "Super moc"- nie słucham podziemia, a ta płytka wpadła mi w ręce przez kuzyna (?) LA (pozdro ;) ). Rafi i Ramona mają kozackie flow (ze wskazaniem na tego drugiego) i bardzo ciekawe rymy. Zgodnie z tytułem płyty maja się za superbohaterów i fajnie im to wychodzi. Najlepsza piosenka to na pewno Trzy krótkie historie nagrane z Cira.

[ Dodano: 2010-01-11, 18:44 ]

A jeszcze zapomniałem o największym skandaliście roku. "na serio" Peji to zdecydowanie najlepszy projekt poznaniaka po N.O.J.A. Kilka kawałków imprezowych, kilka życiówek i kilka ulicznych. Całość to fajna mieszanka, która spodoba się każdemu fanowi rapu.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-164062

Projekt TDF'a przypadł mi do gustu bo jest po prostu zajebistą płytą o różnej tematyce,a co do JNM Onara to płytka ze względu na gości jest warta do obczajenia bo sam Onar nic nadzwyczajnego nie pokazał, jednak tak jak wspomniałem goście ratują tą płytę i właśnie dlatego dodałem ją do listy wartych sprawdzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-164065

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Ostatnio trochę zainteresowałem się zepołem Furia , i płytą " Martwa Polska Jesień " . Ogólnie nie bardzo przepadam za black / death metalem , ale spodobała mi się ta muzyka , bo jest w niej coś z pogranicza hardcore'u ( jeśli się myle poprawcie mnie ) . Cieszy mnie też , to , że panowie w tekstach nie napinają się na religię , co jest chyba wyjątkiem u kapel blackmetalowych .

Ja tam w muzie Furii nie dostrzegam elementów hardcore'u. Furia gra progresywny Black Metal, a więc sporo tam przejść i zmian temp, ale jest to jednak typowy, lekko kombinowany black (w bardziej skandynawskim, "leśnym" stylu).

Wg mnie Furia to najlepsza (obok Mgły) blackowa kapela w Polsce a "Martwa Polska Jesień" to najlepsza BM-owa polska płyta jaką słyszałem w życiu (dzieło maksymalnie kompletne. Każdy kawałek dopieszczony i zajebisty). Co do preferowanych przez "Furiatów" tematów, to tutaj odchodzą oni od standardowego (dla tego typu hord) uwielbienia "rogatego koziołka":), na rzecz nihilizmu i mizantropii.

Polecam posłuchać ich EP'ek oraz drugiej płyty długogrającej - "Grudzień za grudniem", która może nie jest aż tak wyjebana w kosmos jak "Martwa Polska Jesień" (tego stuff'u dla mnie jeszcze dłuuugo na polskiej scenie black metalowej nic nie przebije), ale jest na pewno baardzo ciekawym materiałem, nadal trzymającym wysoki poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-164169

A ja chciałem polecić "Strażnika Światła" naszego rodzimego Turbo. Panowie postarali się, wyszła im bardzo dobra heavymetalowa płyta na jaką ja osobiście czekałem już bardzo, bardzo długo. Jest to pierwszy album z Tomkiem Struszczykiem na wokalu, i muszę przyznać że jestem bardzo mile zaskoczony. Wcześniej jakoś mnie do siebie nie przekonywał, moje zdanie o nim zmieniło się po RockMetal Feście w Wawie, Tomek live jest naprawdę bardzo spoko.

Wracając do albumu, to jest to klasyczny heavy metal Turbo. Trudno znaleźć na tym albumie słabszy kawałek, wszystkie trzymają wysoki poziom. Teksty może nieco tępe (strażnik światła wkAAAAŻDYMZNAAAAS! i tym podobne), ale ogólnie wykonanie naprawdę przyjemne. Jakość też stoi na wysokim poziomie. Jednak jest jedno zastrzeżenie dotyczące tej płyty, mianowicie jest to niemal idealna kopia "Tożsamości".

Album oceniam na 4+/6, ci którzy nie wierzą w polski heavy metal powinni tego spróbować (niemniej jednak lepiej jest posłuchać starszych albumów Turbo, Kawalerii Szatana i Ostatniego Wojownika), a ci którzy nie wiedzą że jest polski heavy metal koniecznie muszą przesluchać ten album.

EDIT

Jestem już po lekturze najnowszego krążka Gamma Ray - "To The Metal". I została po mnie krwawa miazga. Kai i załoga są znowu w formie. Bo średnio udanym "Land of the Free II" wzięli się w garść, popracowali 3 lata, i wyszła im naprawdę zajebista płyta. Piosenki takie jak "Empathy", "Rise" czy tytułowy "To the Metal" to czysty Gamma Ray w nowym wydaniu. Płytę polecam każdemu, u mnie w rankingu twórczości Gamma Ray zajmie zasłużone 4 miejsce, album oceniam na 5+/6.

IJADENAKONCERTWMARCUDOPRAGU<3333.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-164174

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

1. IRA - 9

Takie sobie wydawnictwo na tle wielu świetnych, starszych płyt IRY. Panowie z wiekiem złagodnieli tak muzycznie jak i tematycznie, choć jeżeli ktoś lubi ich muzykę, to i na "9" znajdzie kilka ciekawych kawałków. Polecam numer "Mój Bóg" - zajebiście zagrany i świetny tematycznie. Ogólnie płyta do posłuchania, ale przyznam, że po tym zespole spodziewałem się więcej (bardzo nierówny poziom. Przeważają typowe średniaki, do przesłuchania i zapomnienia).

2. Dark Funeral - Angelus Exuro pro Eternus

Niezła dawka blacku w wykonaniu Szwedów. Płyta mocno zróżnicowana, bo są i szybkie jazdy bez trzymanki śmierdzące wręcz siarką :D i są też kawałki wolniejsze, cięższe, bardziej klimatyczne. Ogólnie niezła płyta, jeżeli ktoś lubi muzę graną przez "Darki" nie powinien być zawiedziony (choć od rewelacyjnego "Secrets of black arts" dzielą tą płytę lata świetlne, chociażby pod kątem "bezkompromisowości")

3. Turbo - Strażnik Światła

A ja chciałem polecić "Strażnika Światła" naszego rodzimego Turbo. Panowie postarali się, wyszła im bardzo dobra heavymetalowa płyta na jaką ja osobiście czekałem już bardzo, bardzo długo. Jest to pierwszy album z Tomkiem Struszczykiem na wokalu, i muszę przyznać że jestem bardzo mile zaskoczony. Wcześniej jakoś mnie do siebie nie przekonywał, moje zdanie o nim zmieniło się po RockMetal Feście w Wawie, Tomek live jest naprawdę bardzo spoko.

Wracając do albumu, to jest to klasyczny heavy metal Turbo. Trudno znaleźć na tym albumie słabszy kawałek, wszystkie trzymają wysoki poziom. Teksty może nieco tępe (strażnik światła wkAAAAŻDYMZNAAAAS! i tym podobne), ale ogólnie wykonanie naprawdę przyjemne. Jakość też stoi na wysokim poziomie. Jednak jest jedno zastrzeżenie dotyczące tej płyty, mianowicie jest to niemal idealna kopia "Tożsamości".

Album oceniam na 4+/6, ci którzy nie wierzą w polski heavy metal powinni tego spróbować (niemniej jednak lepiej jest posłuchać starszych albumów Turbo, Kawalerii Szatana i Ostatniego Wojownika), a ci którzy nie wiedzą że jest polski heavy metal koniecznie muszą przesluchać ten album.

Trudno się nie zgodzić. Na prawdę dawno nie słuchałem tak świetnej, płyty polskiego zespołu grającego heavy (ostatnia, która wywarła na mnie podobne wrażenie, to Hetman "Skazaniec"). Płyta bardzo dobra muzycznie, tematycznie (tematyka podobna do ostatniej płyty Comy - koncept album na temat życia człowieka, od narodzin aż do śmierci) jak i wokalnie (zmiana wokalisty wcale nie zaszkodziła Turbo). Tak jak napisał Staz - jeżeli ktoś lubi polski heavy metal, to ta płyta jest z gatunku "musisz tego posłuchać!". Polecam!!!

4. Crematory - Infinity

Tak jak ogólnie uwielbiam Crematory i grany przez Niemców "przebojowy", łatwo wpadający w ucho gothic z growlującym wokalem (świetna, relaksująca muza) - tak ta płyta im nie wyszła. Nie ma ani specjalnego klimatu ani też zbyt fajnych kawałków. Nie powiem żeby była jakaś zła, ale Crematory wypuściło multum lepszych wydawnictw a to, jest po prostu średnie do bólu (takie od biedy). Płytę jednak warto przesłuchać dla jednego kawałka, a jest to cover Depeche Mode - "Black Celebration". Niemcy zawsze potrafili robić świetne covery (vide Sisters of Mercy) a ten wyszedł im po prostu rewelacyjnie. Niestety reszta kawałków nie trzyma tego poziomu :sad:

5. Sarah Jezebel Deva - A Sign Of Sublime

Tą Panią powinni znać wszyscy, którzy jarali się damskimi wstawkami na wczesnych płytach Cradle of Filth ("Cruelty and the Beast", "Dusk and her embrace" itp). Tak jak na płytach Kredek wokal Sarah rozbijał mnie na części (zwłaszcza na "Vempire and...") tak jej solowa płyta jest miałka, bez klimatu i... ze słabym wokalem. Deva chciała zagrać symfoniczny black a nie wyszło jej to ani zbyt symfonicznie (słaby klimat) ani blackowo (zbytnia popierdółka). Omijać szerokim łukiem. Niech dziewczyna nadal udziela się gościnnie na płytach Cradle'i i odpuści solowe projekty.

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-168111

Jestem już po lekturze najnowszego krążka Gamma Ray - "To The Metal". I została po mnie krwawa miazga. Kai i załoga są znowu w formie. Bo średnio udanym "Land of the Free II" wzięli się w garść, popracowali 3 lata, i wyszła im naprawdę zajebista płyta. Piosenki takie jak "Empathy", "Rise" czy tytułowy "To the Metal" to czysty Gamma Ray w nowym wydaniu. Płytę polecam każdemu, u mnie w rankingu twórczości Gamma Ray zajmie zasłużone 4 miejsce, album oceniam na 5+/6.

Cholera , jakim cudem mogłem przegapić najnowszy krążek Gamma Ray :P ? Cholera , trzeba nadrobić zaległości , jeżeli płyta jest chociaż w części tak dobra jak No World Order to naprawdę jest bardzo dobrze .

Jeśli chodzi heavy metal w Polsce polecam mało znany zespół Monstrum i ich płytę " 8 dzień tygodnia " , chociaż można zauważyć w ich muzyce wpływ power metalu .

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-168158

tak zupełnie z innej beczki, znalazłem artystkę o urzekającym głosie

tak żeby posłuchać czegoś sympatycznego

plus świetne teksty

płyta się nazywa

Soko - Not Sokute

macie próbkę

http://www.youtube.com/watch?v=38nRFafXIn0

https://forum.wrestling.pl/topic/2492-jakie-p%C5%82yty-polecacie/page/31/#findComment-168160

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• HeymanGuy
      Jakieś przecieki mówiły że Rocky’ego wyrzuci. Tylko to by było spoko kilkanaście lat temu, nie teraz
    • IIL
      Raczej wiadomo, że John Cena ugra w tym roku RR match, także zastanawia mnie kogo jako ostatniego wyrzuciłby z ringu? Powinien być to ktoś z kim stoczy program/walkę po Manii i stawiam, że będzie to CM Punk albo Randy Orton.  Punk zresztą też powinien dobić do main eventu sobotniej nocy WMki i walczyć o World Heavyweight Championship. Nie wygra jednak Rumble i zdobędzie shota w inny sposób. 
    • CzaQ
      To akurat chyba łatwo wyjaśnić - The Rock niczym Cena jest ofiarą własnego sukcesu. Gość jest tak popularny i rozchwytywany (nie tak dawno był najbardziej opłacanym aktorem na świecie), że po prostu studia naciskają żeby był facem, bo obawiają się, że heelowy Dwayne by się tak nie sprzedał. Przykład - mamy kolejny film w kinie czy na netflixie gdzie gwiazdą jest Rockualdo i ma on kategorię wiekową PG - czyli dostępną dla wszystkich. I zapewne dzieci dla których wrestling jest wciąż prawdziwy    ...pewnie nie chciałyby oglądać go 'bo tak naprawdę w TV jest złym człowiekiem!" i nie pójdą/nie obejrzą filmu czy serialu, w którym on występuję i jest ważną postacią. Czysty markieting.   
    • Attitude
      Rob Van Dam zdradził, iż choć jest związany kontraktem legend z WWE, to nie blokuje mu to kolejnych występów dla All Elite Wrestling. Przynajmniej tak wynika z jego wiedzy. Nie jest co prawda przekonany, że to obecnie najlepsza dla jego opcja. Ale odpowiednia oferta finansowa może go skusić. Link do filmu Dzisiaj w nocy przed nami kolejny odcinek AEW Dynamite. Aktualna zapowiedź: * Casino Gauntlet o World Title Shot * Bobby Lashley vs. Mark Briscoe * Will Ospreay vs. Buddy Matthews * Powróci Kenny Omega * Wystąpi MJF * Wystąpi Jeff JarrettPrzeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Czas odświeżyć temat Coś z ostatnich dni - powroty The Rocka nie robią na mnie żadnego wrażenia. Po prostu w ostatnich latach widzę go ,,co chwilę'' i chłopina nie daje mi się za nim stęsknić. W dodatku nigdy jakimś wielkim fanem nie byłem i tak to jest, że raczej bliżej mi do przewijania jego gadki niż wypieków na twarzy. Wczorajszy epizod NXT utwierdził mnie jedynie w tym przekonaniu. Mógłby na jakiś dłuższy czas udać się ponownie do Hollywood
  • Dodaj nową pozycję...