Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ja polece plytke nowej kapeli Abbatha z Immortal czyli zespolu I - Beetween Two Worlds , swietna kapela , klimaty i Motorhead i brutalniejsze , plytka swietna naprawde , warto posluchac jesli sie lubi mocniejsza muze .
  • Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Good Charlotte - Good Morning Revival

Na prawde dobra płytka polecam każdemu!!

• Reputacja:   229
  • Urządzenie:  Android

Vital Remains - Icons of Evil - co tu dużo mówić Glen nadal w świetnej formie, muzycznie troszke zwolnili w porowanniu do Dechristianize, ale nadal są to zawrotne prędkości. Sporo melodi co jednak ani troszke nie odejmuje ciężaru ani agresywnosci. Utwory juz klasycznie długie, 9 minut najdluzszy, ale absolutnie sie nie nudza ani nei dluza. POLECAM.

Faktycznie, nowa płytka Vital Remains jest całkiem niezła, chociaż uważam, że mimo wszystko jest troszkę gorsza od "Dechristianize" (wolniejsza i mniej melodyjna), że o "Dawn Of The Apocalypse" już nawet nie wspominam (dla mnie to najlepsza płyta kapeli). W każdym bądź razie - z pewnością warto się zapoznać z "Icons of Evil", bo to solidny kawał brutalnego death'u z fajnymi melodyjnymi wstawkami (świetnie zbudowany kontrast).

Ostatnio przesłuchałem też najnowszą płytę Dimmu Borgir - "In Sorte Diaboli". Dimmu i Cradle of Filth od dłuższego czasu już rywalizują ze sobą o to, która kapela niżej pierdolnie z Symphonic Black Metalowego szczytu na którym kiedyś razem sie znajdowały. Tak jeden jak i drugi zespół wydaje coraz gorsze płyty, odcinając kupony od znamienitej kiedyś przeszłości. Jednak Kredki mogą być spokojne - to one jak na razie przodują w staczaniu się w dół, ponieważ "In Sorte Diaboli" jest z pewnością ciekawszym wydawnictwem niż dziadowskie "Thornography", co nie oznacza jednak, że jest też jakieś powalające na kolana. Z muzą z gatunku "symfoniczny black metal" jest ten problem, że mało która kapela potrafi odpowiednio wyważyć blackowy ciężar z symfonicznym klimatem (z reguły przesadzają z jednym na niekorzyść - nie wykorzystanie - drugiego). Mroczna Twierdza kiedyś była w tym najlepsza ("Enthrone Darkness Triumphant", "Spiritual Black Dimensions"), ale obecnie dopadła ich chyba starcza demencja, bo zupełnie zapomnieli jak to się robi. "In Sorte Diaboli" jest z pewnością płytą bez zarzutu od strony symfonicznej - tu muza na prawdę jest klimatyczna, z ciekawymi "smaczkami" i standardowymi chórkami a'la Dimmu Borgir. Niestety od strony blackowej - kapela totalnie się pogubiła, no bo niby jest to jakiś metal, ale z pewnością nie black metal. Jest zbyt wolno, bez piekielnego żaru, siarki i opętańczej jazdy. Reasumując - jeżeli ktoś nie zna starszych wydawnictw kapeli - płyta może mu przypaść do gustu, bo na pewno nie można o niej powiedzieć, że jest zła. Dla mnie jednak pozostawiła pewiem niedosyt, co wcale nie musi oznaczać, że nie warto się jednak z nią zapoznać - po prostu nie jest to już ta Mroczna Twierdza co kiedyś. A szkoda...

Przesłuchałem też najnowszą płytę Marduka "Rom 5:12" i muszę przyznać, że mam mieszane uczucia, bo "Plague Angel" podobała mi się bardziej a ta też przecież nie należała do największych osiągnięć Szwedów. Marduk ostatnio jakoś jakby spiłował pazurki, "zwolnił" i postawił na "pseudo-klimat" (nie jest on jednak w żadnym razie budowany środkami symfonicznymi), który jakoś godzi w budowany latami wizerunek totalnych ekstremistów grających pure fuckin' black metal. Momentami kiedy słuchałem najnowszego Marduka to bardziej podjeżdżał mi death'em niż black metalem. "Rom 5:12" z pewnością nie jest złą płytą ponieważ tacy rutyniarze jak Marduk nigdy nie schodzą poniżej pewnego poziomu, niestety - ja jednak po Szwedach spodziewałem się czegoś zupełnie innego (inaczej zagranej płyty).

Ostatnie 2 plyty Marduk sa slabe z 1 prostego powodu , odszedl od nich Legion , ktory wlasnie dodawal kopa kawalkom , byl wlasnie tym pazurem i czyms co ich wyroznialo , bez niego ta kapela sie skonczyla.

Mi nowy Vital Remains tak sobie podszedl. Suzuki jak zwykle muzycznie nadal niezle, ale plytke robili pod Dechristianize a im nie wyszlo. Po pierwsze Bentom spieprzyl vokal, a po drugie Suzuki nie powinnien sie zabierac za bebny. Perkusja poprostu zenada.

Nowy Marduk straszne gowno, jakos nic ciekawego nie wychodzi z metalu dlatego muzyke filmowa czesciej zarzucam.

A tak na sile zeby z metalu polecic to ostatni Thunderbolt apocalyptic doom nawet daje rade.

Streetovs: A co Thunderbolt jedzie teraz na jedno kopyto ? Album jest podobny do " Inhuman Ritual Massmurder" (który jak dla mnie był świetny) ?

Imo nowy Thunderbolt jest bardzo dobry i mnie zaskoczyl bardzo pozytywnie , a tak apropo jesli ktos lubi stare hard & heavy z lat 80 to polecam kapele Lizzy Borden kazda plyte :)

Troche inny ten album niz wczesniejszy. Mniej sieki podchodzacej pod DM :evil: dobrze ze teraz troche zeszli z tego znow bardziej na BM(choc nie jest to powrot do starego grania). Ogolnie plyta ok.

Co ja tu mogę polecić :???: hmmm . Może coś z klasycznego rapu :

Fat Joe - Loyalty ( fajna płytka , nawet chyba Joe w którejś piosence ciśnie po cencie :grin: )

Eminem - Slim Shady ( płyta kozak , ostry , hardkorowy rap . Nie ten co teraz jakiś pedalski styl.....)

• Reputacja:   1

Przepraszam, ze wejde w Wasze ziomalsko-szatanistyczne pogadanki z czyms zupelnie z innej polki, ale uwazam, ze rzecz jest godna uwagi.

http://www.torrentspy.com/torrent/394479/Notre_Dame_de_Paris

Musical "Dzwonnik z Notre Dame", tu akurat w wersji francuskiej. Rzecz rozbrajaca, moze troche ckliwa, ale naprawde warto posluchac. Chwyta za serce, a momentami i za inne organy :lol:

Mysle, ze niektorym moze sie spodobac. Np. Przemk0, bo to taki znacznie ambitniejszy Piotr Rubik :D

Jakby ktos sie zainteresowal, to jeszcze lepsza jest wersja po rosyjsku. Niestety, ostatnio jakos nie moge jej zlokalizowac w necie.

the_sandman: mozesz rozwinac, co Twoim zdaniem oznacza "pedalski styl"? Bez zlosliwosci, po prostu ciekaw jestem, co przez to rozumiesz...

hm co tu polecic z nowosci.. moze nowa plyta timbalanda.. calkiem nowe brzmienie, ciekawe polaczenie hopklopa z pianinem Eltona johna, itp :)

do sciagniecia w spamdown z dziale mp3

the_sandman: mozesz rozwinac, co Twoim zdaniem oznacza "pedalski styl"? Bez zlosliwosci, po prostu ciekaw jestem, co przez to rozumiesz..

Spoko , może pedalskie to za dużo powiedziane ale to nie ten Slim co kiedyś . Kiedyś nie bał się cisnąć po innych a teraz . Nagrywa z Akonem jakieś smętne hity i te jego śpiewanie w piosenkach :? . Trochę się na tym znam ponieważ mam jego płyty :

Eminem - infinity czy jakoś tak.... (podróbka)

Eminem - Marshall Mathers (2 te same oryginalne płyty)

Eminem - Slim Shady (oryginał)

Eminem - Show (podróbka)

Eminem - Encore (podróbka)

Eminem - ścieżka z 8mili (mam oryginalną kasetę i oryginalną płytę)

Eminem - Specjalny limitowany zestaw singli w fajnym pudełku (oryginał , ja dałem za niego 200 zeta)

Eminem - różne pojedyncze single (oczywiście oryginalne :D)

Eminem - Get The Guns (podróbka)

D12 - World (podróbka)

Ale się pochwaliłem :D Pisałem czy oryginał czy podróbka aby pokazać ile niepotrzebnie hajsu dałem mu zarobić , bo kiedyś byłem jego fanem..... :oops:

Tym razem polece dwie płytki zespołu Rootwater pochodzacego z naszej ojczyzny :) są to plyty "Under" z ktorej pochodzi ten oto numer
oraz "Limbic System" ktora to nie tylko moim zdaniem jest narazie numerem jeden na polskiej scenie muzycznej w tym roku. Rootwater wykonuja heavy metal, z wplywami takich gatunkow jak thrash metal, hardcore, ambient czy punk rock.Goraco polecam :)

• Urządzenie:  Macintosh

Ganzes - ostatnio byłem na Mystic Tour i z występujących zespołów obok Hunter'a sposobał mi się właśnie Rootwater. Naprawde kawałek dobrej muzy (Hava Nagila na 2 basy z Saimon'em z Hunter'a bardzo fajnie wyszło :). Ostatnio udało mi się zdobyć płytkę Under, gorzej z dostępnością Limbic System, masz może jakiegoś linka? :)

• Reputacja:   1

Tez byłem na Mystic Tour (Biała Podlaska) i muszę powiedzieć, że Rootwater zagrali naprawdę ciekawie. A i Hunter Hey Ya fajowo zagrał. Przyłączam się do apelu o linki do płyt Rootwater
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      Czyżby jak nie jaka wrestlerka Rebel?
    • Aigor
    • PTW
      Vincent Caravaggio PTW ma dziś urodziny! Z tej okazji składamy na ręce naszego Współczesnego Arystokraty najlepsze życzenia. Nie jesteśmy tak biegli w wysublimowanej komunikacji jak on, więc nie będziemy rumakować, skoro i tak nie będzie zadowolony z efektów, napiszemy po prostu - wszystkiego najlepszego Vincent! PS. (dopisek od Prezesa Okonskiego) - Pozdrów babcię! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • CzaQ
      Haloooo żyjemyyy - nie zabijajcie ponownie takiego fajnego tematu @ KyRenLo żyjesz? Zadajesz 
    • IIL
      Data: 15/02/2025 Arena: Brisbane Entertainment Centre Miejsce: Brisbane, Australia Karta:   Grand Slam to coroczna specjalna gala wrestlingu produkowana przez amerykańską promocję All Elite Wrestling (AEW) od 2021 roku. Od początku do 2024 roku wydarzenie tradycyjnie odbywało się pod koniec września na stadionie Arthur Ashe w dzielnicy Queens w Nowym Jorku. Początkowo emitowane było jako dwuczęściowe specjalne wydanie - od 2021 do 2023 roku obejmowało transmisje Wednesday Night Dynamite i Friday Night Rampage, natomiast w 2024 roku emitowane było jako Dynamite i Saturday Night Collision.   Podczas All In 25 sierpnia 2024 roku, AEW ogłosiło, że piąta edycja Grand Slam zostanie przeniesiona na początek roku, odbywając się w sobotę, 15 lutego 2025 roku. Dodatkowo, wydarzenie w 2025 roku miało być transmitowane jako jednonocne wydarzenie w Brisbane, Queensland, zaznaczając pierwszą imprezę AEW w Australii, z wydarzeniem oznaczonym jako Grand Slam Australia. Ta zapowiedź pojawiła się krótko po tym, jak prezes AEW, Tony Khan, potwierdził, że firma poszukuje miejsc do ewentualnego zorganizowania wydarzenia w Australii w 2025 roku. Początkowo planowano, że wydarzenie odbędzie się na stadionie Suncorp, ale 25 listopada ogłoszono przeniesienie Grand Slam ze względu na niską sprzedaż biletów. Nowym miejscem wydarzenia potwierdzono Brisbane Entertainment Centre.   Początkowo zakładano, że Grand Slam Australia będzie transmitowany jako wydarzenie pay-per-view (PPV). Jednakże, podczas odcinka Dynamite z 15 stycznia 2025 roku, potwierdzono, że wydarzenie odbędzie się 15 lutego jako samodzielne specjalne wydanie telewizyjne, transmitowane na żywo przez TNT i Max, z emisją z opóźnieniem tej samej nocy zamiast Collision. AEW ogłosiło, że program będzie emitowany o godzinie 20:00 czasu wschodniego (ET), ale z powodu konfliktu harmonogramu z relacją NBA All-Star na TNT, Wrestling Observer Newsletter doniósł, że Grand Slam będzie emitowany na TNT po relacji z NBA; nie potwierdzono, czy będzie nadal emitowany o 20:00 ET na Max. Podczas wydarzenia medialnego dla Full Gear w listopadzie 2024 roku, Khan stwierdził, że ze względu na różnicę czasu wydarzenia, które miało miejsce o 17:30 czasu australijskiego (5:30 rano ET), stanowiło wyzwanie nadawanie wydarzenia jako PPV, ponieważ wielu fanów w Stanach Zjednoczonych prawdopodobnie nie oglądałoby tego na żywo. Podsumowując -  miała być pompa na wielkim stadionie w egzotycznym dla AEW kraju niczym pierwsze ALL IN, a wyjdzie z tego zwykły TV Special nadawany z kilkugodzinnym opóźnieniem. Fakt, faktem - ponad 10k fanów w Australii powinno postarać się o dobrą atmosferę i wyjdzie z tego coś ciekawszego niż zwykłe sobotnie Collision. Ta gala to w sumie ciekawy prztyk w kierunku WWE i ich Saturday Nights Main Event... Dobrze jest mieć konkurencję.
  • Dodaj nową pozycję...