Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja tez srednio oceniam najnowszy Rotting Christ, jest pare dobrych kawalko i tyle. A tak ze wszystkch ichalbumow swietny jest Thy Mighty Contract.
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Najnowszy album Maleo Reggae Rockers "Reggeanova". Fajny album, zwłaszcza, że to Polskie reggae. Jest kilka fajnych kawałków, które nieźle "wlatują do ucha" :)
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Co mnie zaskoczyło z muzyki "niemetalowej" to bardzo mi się spodobał album "Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!". Jest naprawdę klimatyczny i przynajmniej jak dla mnie wpadający w ucho.Polecam.
  • 3 tygodnie później...

kolejna swietna plyta ktora zawdzieczam promocji wwe ;) theme tegorocznego royal rumble zainspirowal mnie do sciagniecia calej plytki Rise Against - "The Sufferer & The Witness" i nie zawiodlem sie ani troche. solidne rockowe granie! plyta znakomita jako calosc. przesluchalem ja juz kilka razy i nie nudzi sie ani troche. polecam!

129287286446c8a666924a3.jpg

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

W marcu wychodzi nowa płyta kapeli, na którą czekam od kilku lat - Type O Negative. Płyta ma tytuł "Dead Again" i o dziwo - jeszcze nie można jej zassać przez muła :twisted: Normalnie już się nie mogę doczekać - Peter Steel to klasa sama w sobie a wszystkie płyty Type'ów to normalnie klasyka!!!

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Też czekam na tą płytke :) ale ze stwierdzeniem że "wszystkie płyty Type'ów to normalnie klasyka" się nie zgodzę bo klasyką jest dla mnie rewelacyjna płyta Bloody Kisses a szczególnie dwa kawałki Christian Woman i Black no.1 :) bo miewali słabsze płyty od tej właśnie ale to oczywiście tylko moja skromna opinia :)

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Jasne, że Bloody Kisses to #1 w twórczości Type'ów, ale pozostałe płyty jak dla mnie też trzymają zajebisty poziom.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Już lepiej to ująłes i z tym stwierdzeniem zgadzam się całkowicie :)

• 4 tygodnie później...

Manowar-Gods of War - nowiutki album klasyka, warto posluchac :)

14412508044c725aa0e19e.gif

No własnie przesłuchałem nowy ManOWar.

I niestety Zawiodlem sie, dla mnie ostatni dobry album jaki nagrali to byl Louder Than Hell z 96 roku.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Soundtrack z filmu "Żródło". 10 absolutnie genialnych kawałków. Album daje kopa, że ho ho!
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

No własnie przesłuchałem nowy ManOWar.

I niestety Zawiodlem sie, dla mnie ostatni dobry album jaki nagrali to byl Louder Than Hell z 96 roku.

Odnośnie ostatniej płyty Manowar, mam podobne odczucia jak Streetovs. "Gods of War" totalnie mi nie podeszło - płyta jest bez polotu, bez energii i w ogóle nawet nie tli się na niej "heavy metalowy ogień" (jedyny fajny - w starym stylu - kawałek, to Bonus Track "Die For Metal"). Kapela totalnie spiłowała pazurki i przy sporej części kawałków można by było zakręcić sobie z kobietą wolnego na baletach. Jak dla mnie - swój Mount Everest Manowar osiągnął na "Kings of Metal" a późniejsze wydawnictwa nie sięgały nawet do pięt temu "dziełku".

Co do fajnej muzy, to wpadły mi w ręce ostatnio nawet niezłe (choć już nieco starsze) płytki z muzą zakorzenioną w greckim metalu. Dwie z nich to kapela Septic Flesh i płyty "Ophidian Wheel" i "Sumerian Daemons" - fajna dawka muzy z pogranicza death metalu z lekką nutką gothick'u, bardzo przyjemnie się słucha, tym bardziej że Septic Flesh zawsze wymykał się spod wszelakich szablonów. Kolejną kapelą jest także grecki, Thou Art Lord i płyta "DV8" - niezła dawka piekielnych dźwięków i black metalu tak odmiennego od tego, do czego przyzwyczaiła nas skandynawska scena (sporo agresji, szaleństwa i "siarki", ale też mniej "surowości" a więcej "składnego" grania i rzadkich ale świetnie wkomponowanych quasi-symfonicznych smaczków).

Z nowości ostatnio przesłuchałem najnowszą płytę Trial of Tears "Existentia". Płyta jest łatwą, lekką i przyjemną dawką symfonicznego black'u okraszonego kobiecymi wstawkami wokalnymi. Muza jest "chwytliwa" a większość kawałków wręcz przebojowa - wpada w ucho już po pierwszym przesłuchaniu. Odnośnie tej płyty mam trochę mieszane uczucia, bo można by ją porównać do kobiety, która idzie z tobą do łóżka już na pierwszej randce ("Existentia" także daje z siebie wszystko już po pierwszym przesłuchaniu. Nie jest to płyta, którą się "odkrywa" dopiero po kilku-kilkunastu muzycznych "seansach") - niby jest fajnie i przyjemnie, ale z drugiej strony nie jest to także nic o czym opowiadałoby się później wnukom, czy wspominało po latach:))) Jak mogę podsumować ostatnie wydawnictwo Trial of Tears? Ta płyta z pewnością "nie złamie wam serca", ale nie powiem - całkiem przyjemnie jest "zaliczyć ją" kilka razy:)))

• 2 tygodnie później...

Ganzes słyszałeś że fani G n R tak sie wnerwili że zamknęli oficjalną strone? Tak popropo to na kiedy znowu ustawiona jest premiera płyty i czy mają w niedalekiej przyszłości koncerty w Polce lub Niemczech?

8363302634890420816486.jpg

Tylko włoski serwis zawiesił działalność, a co do daty wydania płyty i koncertów to nic konkretnego narazie nie wiadomo.

Vital Remains - Icons of Evil - co tu dużo mówić Glen nadal w świetnej formie, muzycznie troszke zwolnili w porowanniu do Dechristianize, ale nadal są to zawrotne prędkości. Sporo melodi co jednak ani troszke nie odejmuje ciężaru ani agresywnosci. Utwory juz klasycznie długie, 9 minut najdluzszy, ale absolutnie sie nie nudza ani nei dluza. POLECAM.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...