Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

jesli chodzi o Morbid Angel to jest to dla mnie fenomen typu Vader. Jako jeden z nielicznych zespolow DM jest w stanie zachecic sluchacza do dluzszego posluchania. Sa naprawde rytmiczni i czasem nawet melodyjni. Maja takie swoiste przeboje na rynku DM chociaz caly czas sa szanowani a nie przypominam sobie posadzen o komercje(no Vader troche). Dla mnie swoisty death metalowy kult.

A co do Bentona to slyszalem juz naprawde rozne rzeczy. Wiadomo - zeby album sie sprzedal trzeba sobie wypalic odwrocony krzyz(nawet potem podobno poprawial bo sie goilo), walnac komus w wywiadzie i byc ogolnie "true". Ale poza tym calym pozerstwem jest podobno calkiem znosny czlowiek ktory umie sie dobrze bawic, ma zone, (chyba jedno) dziecko i ogolnie jest w porzadku. Podobno teraz troche przystopowal.

Sothiz - nie tylko w wywiadach. Przeciez polowa kapel black metalowych to poganie i lataja ciagle z toporem po lesie a 2 polowa to mroczni "true" metale(taki tworza sobie image). A naprawde niektore zdjecia(zwlaszcza promocyjne i z okladek) sa przekomiczne. Czemu ludzie nie moga tworzyc dobrej muzyki i byc choc troche normalni. Za to wlasnie jak dla mnie ogromny plus dla Behemotha.

a propo BM. znajomi niedawno wrocili z norwegii i przywiezli mi audycje z ichniego radia. Nagrywali to na kasety i wyszlo z tego 10 dlugich kaset. i przez bite +10 godzin lecial czysty BM. Podobno tam jest taka dobrze znana stacja radiowa ktorej glownym tematem jest wlasnie BM. A teraz wyobrazam to sobie w Polsce i chyba mam za slaba wyobraznie:)

A z innej muzyki polecam Fun Lovin Criminals - taka spokojna muzyczka, typowo klubowa, wprost do lekkiej pogawedki i wypicia kilku mocniejszych.

No to "stay true":)

Edytowane przez Zophael

7136738944c95b7b1fd72.gif

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Przeciez Benton zadnego krzyza niewypalal na czole :grin: biegal kretyn z przylepioym krzyzem,charakteryzacja teatralna. Gosc prywatnie jest uzalezniony od konopii.

Z D< to dla mnie scisla czolowka to Carcass,Death(oba niestety juzRIP),Obituary,Entombed

,Napalm Death(bardziej jesli chodzi o dokonania) i pare tez grindowych czy noise,crust jak to zwal tak to zwal typu: Anal Count,Agathocles,Berzeker itp chyba najlepsza kapela z tego typu to byl Brutal Truth.

Morbid Angel mi sie podobal Covenant,jakos ta kapele zbytnio nigdy nie sluchalem.

Zophael uwierz mi Behemoth nie jest normalny(a raczej Nergal). Juz od dawna pierdzieli takie kocomoly ze zal go sluchac,zreszta nawet dawniej gadal tepoty jak jeszcze mozna go bylo spotkac na jakims podziemnym koncercie czy zlocie gosciu jest wykrztalcony ale niestety nawiedzony i sam nie wie kim jest a widze ze patrzac obecnie to jara sie kultem magii w masonskim stylu :grin:

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Ale chyba to normalne ze w kregu metalu wszystkie kapele sa tru evil i wogole... Przeciez to typowa poza dla mlodszych sluchaczy, ktorzy jeszcze w to wierza ze ci panowie codziennie w takim corpse paintcie lataja zbryzgani chrzescijanska krwia :P

A ja polecam ostatnia plyte rosyjskiego Temnozora "Folkstorm of the Azure Nights". Plyta moze nie tak dobra jak Horizons... ale godna polecenia.

Przeciez Benton zadnego krzyza niewypalal na czole :grin: biegal kretyn z przylepioym krzyzem,charakteryzacja teatralna.

http://www.metallibrary.ru/bands/discographies/images/deicide/photos/glen_benton_01.jpg

http://blogfile.paran.com/BLOG_212089/200508/1123266333_Glen%20Benton%209.jpg

no mi to na przylepiony nie wygląda :P polecam jeszcze zespol Dying Fetus - mieszanka DM, grindu i hardcoru. niektóre kawalki wręcz idealnie pasują do ultraviolentowych federacji :D

GG: 2290774

• Reputacja:   1

Moje zainteresowania muzyczne są... no dość różnorodne :)

Rock, Metal, Grunge itp. polecam:

Audioslave - takie połączenie RATM & Soundgarden. Pierwsza płyta bardzo dobra "Audioslave", druga - "Out of Exile" nieco słabsza, trzecia - "Revelations" chyba najsłabsza, ale jest kilka kawałków godnych uwagi ("Moth", "Sound of a Gun" czy kawałek w którym jadą po Bushu itd., za huragan Katerina "Wide Awake"). Ogólnie fajnie panowie grają.

Pearl Jam - nie muszę chyba pisać... Rage Against the Machine - tak samo :)

Kiedyś słuchałem trochę Slipknota, ale ogólnie nie grają już tak fajnie jak na 2 płycie. Ew. "Iowa" nadaje się jeszcze do słuchania.

KNŻ & Kult, Kazik, T-Love, Coma - też lubię. No i Sex Pistols, Bad Religion, Exploited = klasyka punk rocka.

Dalej...

Trip Hop:

Tricky, Tricky, Tricky!!! Mój absolutny faworyt. Świetne płyty "Maxinquaye" czy "Pre-Millenium Tension", "Blowback" Dla mnie wymiatają kawałki "Ponderosa' (lub Panderosa, nie pamiętam już nawet pisowni heheh), oraz "Hell is Round the Corner", z mniej znanych "Stay". Dla fanów polecam też kawałek Tricky'ego "Bombing Bastards".

Massive Attack - panowie zapoczątkowali "Bristol Sound"... Wszystkie ich płyty mi odpowiadają i wszystkie polecam. Aczkolwiek chyba najlepsza "Mezzanie".

Hip Hop:

Roots Manuva - koleś wrzuca także elementy Trip Hopu, jego kawałki są bardzo klimatyczne.

The Roots - klasyka! Kto nie słyszał - polecam. Najbardziej znany kawałek to oczywiście "You got me" wykonywane z Erykah Badu, ale mają znacznie więcej fajnych utworków.

Public Enemy - ostatnio troszkę słabiej grają, ale i tak warci polecenia.

Kto jeszcze... Rakim, Das EFX, Mos Def, Mobb Depp, Gangstarr, Ice Cube, 2Pac, stary Snoop Dogg & baaardzo stare kawałki LL Cool J. No i starsze numery Beastie Boys.

a z Rjeggge....

Marley = klasyka. Althia & Dona = klasyka.

Spoko jest też Gentleman. No i Daab.

Pop:

Głównie pojedyncze kawałki... Ale lubię od czasu do czasu spokojną muzę ala Sarah McLahlan (nie wiem czy dobrze napisałem ;))

Z ostatnich płytek, które się ukazały polecam Gnarls Barkley - fajne granie. No i jak ktoś lubi od czasu do czasu coś ala Bee Gees, to polecam Scissor Sisters :) + Audioslave "Revelations".

46204812740b7d45acaa48.gif

Temnozor chyba już nie przebije "Horizons" żadną płytką. Faktem jest,że "Folkstorm..." jest bardzo dobre,ale jednak jak dla mnie klasa niżej od "Horizons". Sytuacja ma się podobnie do Nokturnal Mortum oraz najlepszej jak dla mnie ich płyty "Nechrist" chociaż inne też były fajne ("Lunar Poetry","Goat Horns" i ostatnia płyta też dobrze wyszła) to jednak nie wydaje mi się aby przebili tą płytę.

Sothiz nie ja to wymyslilem tylko tak mowili ludzie co znaja Bentona w wywiadach(min; Peter z Vadera) Na zdjeciach ze slubu ma czolo bez sladow jakichkolwiek.

.

Sytuacja ma się podobnie do Nokturnal Mortum oraz najlepszej jak dla mnie ich płyty "Nechrist" chociaż inne też były fajne ("Lunar Poetry","Goat Horns" i ostatnia płyta też dobrze wyszła) to jednak nie wydaje mi się aby przebili tą płytę.

Nocturnal Mortum ta kapelka jest bardzo dobra,praktycznie kazdy album inny. Na koncercie w Katowicach tez dali rade,mi najbardziej z ich albumow podszedl Lunar poetry. Ogolnie scena Ukrainska jezeli cho o BM jest niezla wymienic wystarczy jeszcze takie kapele dobre jak Dub Buk czy Hate Forest

Hate Forest tak srednio lubie. Ale Dub Buk daje rade. Szkoda tylk oze na swojej ostatniej plycie "Rus Ponad Wse" tak az namieszali... Owiele bardziej podoba mi sie "Idu Na Vy".

A Ukrainska scena kwitnie. Polecam jeszcze Drudkh, Khors, Lucifugum, Thunderkraft... a to tylko te bardziej znane :)

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Zophael uwierz mi Behemoth nie jest normalny(a raczej Nergal). Juz od dawna pierdzieli takie kocomoly ze zal go sluchac,zreszta nawet dawniej gadal tepoty jak jeszcze mozna go bylo spotkac na jakims podziemnym koncercie czy zlocie gosciu jest wykrztalcony ale niestety nawiedzony i sam nie wie kim jest a widze ze patrzac obecnie to jara sie kultem magii w masonskim stylu

A dla mnie Nergal jest spoko. Można się z nim zgadzać lub nie, akceptować jego kult ezoteryki, magii itp - lub nie, ale przynajmniej kolesiowi nie odjebała sodówka i jeżeli ktoś ma ochotę - może sobie do niego spokojnie skrobnąć maila z jakimś pytaniem. Mi Nergal zawsze odpisywał, co zdecydowanie zaliczam na plus. Poza tym - to w jaki sposób się wypowiada (przede wszystkim - rozsądnie i potrafi dosyć ciekawie umotywować swoje przekonania) dalekie jest od postawy większości zjebów ze sceny metalowej, którzy potrafią tylko charczeć: "Szatan to mój Pan" i "Zabić wszystkich Chrześcijan".

Co do Bentona, to on bez picu sobie ten krzyż wyjarał na czółku. Swojego czasu było o tym dosyć głośno. Do ślubu mógł go sobie przy-make up'ować, co by go klecha z Kościoła kropidłem nie pognał :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ja z Dub Buk słyszałem tylko "Idu na Wy!" i szczerze tą płytkę można polecić każdemu kto lubi takie klimaty. Drudkh daje radę oraz Astrofaes też mogę śmiało polecić.

Ja oprocz wymieninych kapel z Ukrainy polecam jeszcze Capitollium i Uterus.

Co do Thunderkraft ja slyszalem jedna plyte i byla to mieszanka gatunkow przeroznych,ogolnie ciekawa kapelka.

Raven nie o to mi chodzilo :wink:

No bo Thunderkraft to totalna mieszanka.. ale jakże udana :) Polecam starsze wydawnictwa Bub Buk.. zero klawiszy :P Oldskoolowy BM :D

A slyszal jzu ktos nowe Frontside ???

z DM to rewelacyjne ostatnio albumy wydaje Vital Remains koncert tez byl konkretny.

Zdecydowanie popieram! Ich przedostatnia płyta jest na prawdę świetna ("Dawn of The Apocalypse") i posiada jedną z "ciekawszych" okładek jaką ostatnio widziałem (kto widział - wie o co chodzi :D ). Ostatnia płyta Vital Remains ("Dechristianize") także jest bardzo dobra - Benton robi tam zdecydowanie lepszą robotę niż obecnie w Deicde :twisted:

Z polskich kapel - kiedyś bardzo lubiłem thrash'owy, szczeciński Quo Vadis. Ich dwie pierwsze płyty ("Quo Vadis" i "Politics") były na prawdę wyjebane w kosmos (zwłaszcza jak na swoje czasy) tak pod względem dobrej muzy, jak i - ciekawych tekstów (dawali czadu po polsku na vokalu). Szkoda, że później kapela odbiła bardziej w stronę anarchizującego punk-rocka :sad:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Z polskich kapel - kiedyś bardzo lubiłem thrash'owy, szczeciński Quo Vadis. Ich dwie pierwsze płyty ("Quo Vadis" i "Politics") były na prawdę wyjebane w kosmos (zwłaszcza jak na swoje czasy) tak pod względem dobrej muzy, jak i - ciekawych tekstów (dawali czadu po polsku na vokalu). Szkoda, że później kapela odbiła bardziej w stronę anarchizującego punk-rocka

Mi podobała się jeszcze jedna z ostatnich ich płyt a mianowicie "Po" i kilka kawałków z płyty "Uran".

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

Mi w sumie wszystkie płyty Quo Vadisa podchodzą, z tym - że 2 pierwsze były nagrane w najbardziej metalowym klimacie. Późniejsze się już nieco "rozluźniły", chociaż z pewnością są warte przesłuchania.

Z polskich kapel jestem też wielbicielem KATa (oczywiście tylko i wyłącznie z Kostrzewskim na wokalu a nie jakieś wynalazki jak na ich ostatniej, na maksa zjebanej, płycie), a zwłaszcza ich starszych dokonań. Ogólnie uważam, że wszystkie są na prawdę bardzo dobre, chociaż za najbardziej dopracowaną uważam "Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach".

Edytowane przez -Raven-

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
  • Dodaj nową pozycję...