Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka :P No time to cry :P ?

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth :)

Co do Tool, utwór 'Opiate' - uwielbiam :]

HardCore I.C.O.N.

877480213449ffc22ab4dc.jpg

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Stabbing Westwards - 'Darkest Days'... bardzo fajna plyta, polecam ;-) jak tak sobie siedze i odpoczywam po rozpoczliwym szukaniu pracy na zadupiu UK, to slucham sobie Stabbing... i nie powiem, zebym dostawal z tego powodu jakiegos pozytywnego kopa, bo muzyke chlopaki graja raczej dolujaca (momentami kojarza mi sie z Deftones, ale tylko momentami)... ale i tak lubie ich sluchac :D

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth

Slysalem, slyszalem :) Wlasciwie to pierw slyszalem wersje Cradle fo Filth :D Mam nawet teledysk z lubierznymi zakonnicami do tej piosenk hehehehe ;)

[ Dodano: 2006-07-04, 17:54 ]

Fajowa jest też "Sin/Pecado" przynajmniej pod względem klimatu oraz na prawdę zajebista jest "The Antidote", na której Ribeiro genialnie poączył metalowy ciężar z mrocznym klimatem

Dokladnie :) lubie Sin/Pecado bo takie spokojne :) i fajne teksty :). Mi sie podoba tez ich ostatnia plytka Memorial :) W koncu cos mocniejszego. Natomiast nie moge strawic Butterfly Effekt i Darkness and Hope (ktora uwazam za ich najgorsza plyte) No juz myslaem, ze sie nie podniasa i skacza na takim gownie a tu wlasnie Antitode z fenomenalnym utworem tytulowym i z Everything Invaded :) (ahh kocham te solowke pod koniec hehe)

Ogolnie to w kolejnosci moje ulubione (bez dema i bez ekpi Second Skin:P )

1. Wolfheart (pierwsza metalowa plyta jaka slyszalem w zyci :D ma sie sentyment :) bo tych kornow, nirvan i innych z mtv nie licze bo to nie metal :) )

2. Irreligious

3. Sin/Pecado

4. Memorial

5. The Antidote

6. Under the Moonspell

7. BFX

8. Darkness and Hope

...

• Reputacja:   288

Romo napisał/a:

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka No time to cry ?

Hehe, posłuchaj wersji tego utworu w wykonaniu Cradle of Filth

Oryginał kasuje Cradle'i na łeb na szyję. Cover nawet mi się kiedyś podobał, dopóki nie usłyszałem kawałka w oryginale :D

Natomiast nie moge strawic Butterfly Effekt i Darkness and Hope (ktora uwazam za ich najgorsza plyte)

Ja tam jestem maniakiem Moonspell'a i nawet "Darkness and Hope" jest dla mnie do strawienia, chociaz obiektywnie stwierdzam, że jest to jedna z gorszych płyt Portugalczyków. Mimo wszystko - uważam, że "Darkness..." jest jednak lepsza od "Efektu Motyla", który jest cholernie przekombinowaną płytą.

1. Wolfheart (pierwsza metalowa plyta jaka slyszalem w zyci ma sie sentyment bo tych kornow, nirvan i innych z mtv nie licze bo to nie metal )

Taaaak, zdecydowanie TAK! Zwłaszcza kiedy leci "An Erotic Alchemy", to normalnie jestem bliski orgazmu (zwłaszcza pod koniec, przy słowach "Would You die for this?"). Ogólnie wyjebana w kosmos płyta, normalnie - klasyk!

Co do "Memorial" to mnie nie rzuciła niestety na kolana (metalowy ciężar zabił na niej połowę klimatu) i jak dla mnie to płyta ta jest lata świetlne za np. "The Antidote".

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• 2 tygodnie później...

oo a zapomnielismy o Daemonarch :D tam to jest rzeznia :) chlopaki odreagowali po spokojnym Sin/Pecado :)

Moze jak mi juz przejdzie faza na "Memorial" to moze uznam ja za gorsza nic "The Antidote" :) musze pokatowac plytke przez kilka miechow ;-)

...
  • 1 miesiąc temu...

Ostatnio wpadła mi w ręce płytka nienajnowsza, ale zdecydowanie warta polecenia, a mianowicie - Enslaved "Isa". Jeżeli ktoś jest fanem klimatycznego black metalu z naleciałościami Viking Metalu to na tej płycie z pewnościa znajdzie coś dla siebie. Stanowi ona świetne połączenie ciężaru z klimatem, który to mariaż niespecjalnie ostatnio wychodzi nawet takim tuzom tego gatunku muzyki (Symfoniczny Black) jak Dimmu Borgir, czy Cradle Of Filth.

Ściągam obecnie najnowszą płytę Iron Maiden. Miał ktoś już okazję posłuchać najnowszych dokonań brytyjczyków?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Enslaved juz od dawna nie gra Black Metalu,plyty obecnie dla mnie to dno. Subiektywne zdanie,choc dziwi mnie co ludzie obecnie widza w tej kapeli.

Ostatnio z nowosci slucham

Strapping Young Lad- the new black swietna plyta jak zawsze z jajem nagrana to samo Dewin Thownsend ostatni

Slayer-christ illusion slabsze niz wczesniejsze dwa albumy,ale nie jest zle. Dobra plyta.

Hatebreed-supremancy swietny HC

Leviathan-howl monkery at the cross album zeszlego roku ale jakos nie zauwazylem,dobry klimat.

Holy Feath-the knight,death and the devil plyta zeszlego roku,ale jakos przegapilem Dobra.

Motorhead-kiss of death tu nic nie mozna napisac,poprostu Motorhead :wink:

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Enslaved juz od dawna nie gra Black Metalu,plyty obecnie dla mnie to dno. Subiektywne zdanie,choc dziwi mnie co ludzie obecnie widza w tej kapeli.

Dla mnie fajnie łączą klimat z ciężarem (przynajmniej na płycie "Isa", która wg mnie spokojnie jest warta przesłuchania). Jasne, że nie jest to już ten sam black (obecnie bardziej podchodzą pod Symfonik lub Viking Metal) jaki zapodawali kiedyś (bo kapela zaczęła eksperymentować), ale sam przyznasz chyba, że mało jest kapel tj. np Marduk, które cały czas trzymają objęty na początku kierunek. Niestety komercja jest wszechobecna - black nie jest tak popularny jak kiedyś i nie trzepie się już na nim takiej kasiory, a więc wiele kapel łagodzi swoje oblicze, aby dotrzeć do większej ilości odbiorców. Takie zycie...

Enslaved od dawna gra Viking dobre plyty Eld,Bloodhemn. Nagle jednak od Monumension cos eksperymentuja czy poszli w dobra strone kazdy oceni sam.

Marduk dziwna kapela,jak dla mnie zatracili klimat ktory mieli na paru pierwszych albumach. Obecnie scena Black jest bardzo silna w USA.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Marduk dziwna kapela,jak dla mnie zatracili klimat ktory mieli na paru pierwszych albumach. Obecnie scena Black jest bardzo silna w USA.

Mi muza Marduka zawsze odpowiadała, bo nigdy nie schodzili poniżej pewnego wysoko wyśrubowanego, blackowego standardu. Co do sceny blackowej to dla mnie (pomimo coraz większej aktywności w USA) zawsze i tak będą wymiatały formacje Skandynawskie.

Uważam,że Enslaved gra obecnie niezłą muzę chociaż do płyt takich jak Eld,Frost czy Blodhemn to daleko. Ja polecam fanom norweskiego blacku płyty Taake, jak dla mnie jedna z najlepszych obecnie kapel BM z Norwegii. Polecam też nieistniejacy już niestety projekt o nazwie Grenjar, wydali chyba z dwa dema tylko. Szkoda że się rozpadli bo jak dla mnie to mogła być kapela z przyszłością.

Type O Negative - 'The origin of the feces', 'October Rust', 'Bloody Kisses', 'World Coming Down'.

Lipali - 'Pi'

Fear Factory - 'Digimortal'

HardCore I.C.O.N.

Type O Negative - 'The origin of the feces', 'October Rust', 'Bloody Kisses', 'World Coming Down'.

Taaaak! Wszystko co wypuścił Peter Steel jest wyjebane w kosmos. Także ostatnia płyta Type'ów - Life is killing me - jak dla mnie full wypas! Dodałbym tu także ich pierwsze dziełko - Slow, Deep and Hard.

Właśnie, zapomniałem o 'Life is killing me', gdzie utwory są inne niż na pozostałych płytach - jest wyraźny podział na zwrotkę i refren, piosenki także nie są tak długie jak na reszcie albumów. Album niejako nagrany z przekory :)

Polecam także DVD Type O Negative - 'Symphony of the Dark' - koncert z Bizzare Festival 1999 w Niemczech, przerywany różnymi dodatkami, typu 'co zespół robi w trasie', żartami, i innymi dziwnymi rzeczami :D

HardCore I.C.O.N.

Slayer-christ illusion slabsze niz wczesniejsze dwa albumy,ale nie jest zle. Dobra plyta.

Mi się niestety kompletnie ta plyta nie podoba :( Jesli chce nowy dobry thrash metal to puszczam sobie najnowszy album Sodom lub Exodus. Christ Illusion nie dorasta do pięt God Hates Us All, oczywiscie wg. mnie :smile:

GG: 2290774
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Lubię to
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 041 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...