Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jakie płyty polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jak ktos lubi stary dobry hard Rock to juz od wielu lat nie nudzi mi sie Ratt z ich przebojem body talk:) A i stare plyty Kinga DIamonda i Mercyfull Fate sa rewelacyjne.

Dejv - jesli czasem ogladasz na Discovery Brainiaca to tam swietnie udowadniaja ze jest mnostwo rzeczy ktore wbrew sztandarowego Hitu Twisted Sister moga p-okonac Rock'n rolla:) A bawi mnie to niesamowicie:) np. "wlasnie udowodnilismy ze napalm jest w stanie pokonac rock'n rolla":)

7136738944c95b7b1fd72.gif

• Odpowiedzi 709
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

108

• Streetovs

75

• Dejv

28

• Ganzes

28

Top użytkownicy w tym temacie

Nie oglądam Brainiaca :).

Faktem Mercyful Fate i King Diamond też są niezłe. Szczególnie z Diamentowego Króla podoba mi się "Abigail" i "The Graveyard". "Fatal Portrait" też był niezły :).

A i strasze Kinga Diamonda sa iezle. Np. House of God. King juz nie w najlepszej formie ale opowiesc naprawde mnie wciagnela. Abigail II tez nie sprawila zawodu.

A specjalnie dla CIebie Dejv - Twisted sister vs Shotgun(wycinek z brainiaca:) )

http://www.youtube.com/watch?v=dHKWMONzmrg&search=%20brainiac

Jeżeli interesuje Cię ambitny trash metal, to nie możesz ominąć pierwszych płyt Metalliki - ,,Master of Puppets", ,,Ride The Lightning" oraz moja ulubiona - ,,And Justice For All". Piosenki z płyt poruszają ciekawe tematy, a wykonanie to już poprostu czysta poezja.
DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

Zophael - dzięki za "wycinek" z Brainiac niezły :). Co do King Diamonda to sobie cenie sobie ogólnie ten zespół. Tak jak już pisałem najbardziej mi podeszły dwie pierwsze płyty i Graveyard. "House of God" jest całkiem dobry tak jak i "Them". "Abigail II" również jest dobre chociaż pierwsza część mi bardziej się podobała. Również i "Magic" mi się podoba chociaż wielu fanów krytykuje ten album (nie wiem dlaczego). Za to najmniej mi podeszła płyta "Voodoo".

Beholder: Ja tam nigdy fanem Metalicy nie byłem i nie będę. Ale podobają mi się takie albumy jak "Master of Puppets" "Load", "Reload" czy najbardziej chyba "Black". Zresztą bardzo rzadko słucham tej kapeli żeby nienapisać,że od kilku lat wcale :).

mnie tam ostatnio wciagnol dream theater i wszytko co wydali slucham ;P
...

A ja polecilbym:

Johnny Cash

- At Folsom Prison

- At San Quentin

- At Madison Square Garden

- American Recordings I - IV

- UnEarthed

- Highwayman

Kris Kristofferson

- Kristofferson

Queen

- A Night At The Opera

- Live At Wembley '86

Jimi Hendrix

- Electric Ladyland

- Experience Hendrix

Bee Gees

- One Night Only

Bob Dylan

- Essential

- Highway 61 Revisited

Elvis Presley

- Elvis Presley

- From Elvis In Memphis

Katie Melua

- Piece By Piece

oraz pojedyncze kawalki przeroznych wykonawcow od Tony'ego Joe White'a, przez Joan Baez, do Gordona Lightfoota czy Harry'ego Belafonte ;)

WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

A wlasnie o VooDoo zapomnialem wspomniec a to jedna z moich ulubionych plyt Kinga. Muzycznie nie jest porywajaca ale ta historia:) Nie mow ze nie podoba Ci sie tajemniczy dom i morderstwa na tle magii voodo:) Mnie to bierze:)

A Dream Theatre to nie moja liga. Podobnie jak Metallica. Moze mi sie po prostu przejadla bo majac 14 lat sluchalem tego nonstop.

A z moich ostatnich "odkryc" polecam solowa plyte Michaela Graves'a "Punk Rock is dead". Niezle sobie poczyna po odejsciu z Misfits. Za to ostatnia plyta wlasnie Misfits mnie nie porwala. Odgrzewanie kotletow w bardzo sredniej oprawie to nie to co lubie.

A z troche innego typu polecam plyte "Shoggoth on the roof". Inscenizacja teatralna skrzypka na dachu w konwencji mitow Cthulhu. Nie dosyc ze wykonane profesjonalnie to mialem niezly ubaw sluchajac np. "if i was a deep one" pod muzyke "gdybym byl bogaty":). No i rewelacyjne teksty - naprawde.

Legendarny zespół Illusion (wszystkie płyty) z 3miasta, a także obecny zespół Tomka Lipnickiego - Lipali (płyta 'Pi' oraz singiel 'Runner').

Do tego... Type O Negative, Pearl Jam ('Ten', Vs.', 'Vitalogy', 'Pearl Jam', koncert z Katowic) , Alice in Chains ('Grind', 'Dirt', 'Jar of Flies', 'MTV Unplugged') oraz stary, dobry rock - Pink Floyd, Led Zeppelin, The Who, Neil Young, a także punkrock jak Ramones czy the Clash.

HardCore I.C.O.N.

877480213449ffc22ab4dc.jpg

Zophael: "Voodoo" ma świetną historię to fakt, ale muzycznie mnie niezachwycił :).

Co do The Clash to zgodzie się, ze to była nieprzeciętna kapela. A "London Calling" naprawdę zasługuje na te wszystkie laury jakie spływają na nią.

• Reputacja:   289
  • Urządzenie:  Windows

Dejv napisał(a):
Zophael: "Voodoo" ma świetną historię to fakt, ale muzycznie mnie niezachwycił .

Eeee, bez przesady Dejv. VooDoo to kawałek na prawdę świetnej muzy, a i sam klimat także potrafi wciągnąć słuchacza i przenieść na bagniska Luizjany :D Z pewnością nie jest to największe dokonanie Kinga Diamonda, ale należy do moich ulubionych i bardzo często do tej płyty powracam. Co do treści, to "House of God" jest nie do pobicia, zwłaszcza jej zakończenie (ogólnie zakończenie wszystkich opowieści Kinga wymiatają)...

[ Dodano: 2006-07-02, 11:29 ]

Dejv napisał(a):
No i ściągam jeszcze Sisters of Mercy "First and Last and Always" bo tytułowy kawałek mi wpadł w ucho.

Dobry wybór, wszystkie płyty (te długogrające) Sisters of Mercy powalają na kolana (no może oprócz "Some Girl wander..."). Polecam zwłaszcza "Flood" i właśnie "First and Last...". "Vision Thing" też jest na prawdę wyjebana.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Raven: Mnie jednak "Voodoo" nieprzekonuje. Oczywiście nie mówię,że to słaby album i ogólnie niewart posłuchanie bo to nieprawda, ale jak mi się jednak kilka innych bardziej podoba :).

Co do Sisters of Mercy to "First and Last and Always" jest bardzo dobrą płytą :).

Dejv napisał(a):
and Last and Always" jest bardzo dobrą płytą .

Co do VooDoo - spoko, każdy lubi co innego. Jak dla mnie - przejścia gitarowe na tej płycie powalają :grin:

Odnośnie Sisters Of Mercy - zapodaj sobie także : "Flood" i "Vision Thing" (dokładnie w tej kolejności) a z pewnością się nie zawiedziesz :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

mi z Siters of Mercy podoba sie tylko 1 piosenka :P No time to cry :P (choc duzo ich nie slyszalem, kiedys nadrobie :) ) W tej chwili odswierzam sobie Moonspella. Jednak Wolfheart i Irreligious to sa fenomenalne plytki.

A nikt chyba nie pisal o nowym Toolu, jak wam sie podoba ich ostatnia plytka ?

...

Romo napisał(a):
W tej chwili odswierzam sobie Moonspella. Jednak Wolfheart i Irreligious to sa fenomenalne plytki.

Fajowa jest też "Sin/Pecado" przynajmniej pod względem klimatu oraz na prawdę zajebista jest "The Antidote", na której Ribeiro genialnie poączył metalowy ciężar z mrocznym klimatem.

Romo napisał(a):
A nikt chyba nie pisal o nowym Toolu, jak wam sie podoba ich ostatnia plytka ?

Jak dla mnie - bez rewelacji. Jest na niej kilka niezłych kawałków, ale jako całokształt jest przeciętna. Bez porównania do np. "Aenima'y".

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 051 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 108 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 606 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 899 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Kaczy316
      Ale bym zobaczył takie John Cena & Travis Scott & Logan Paul vs Cody Rhodes & The Usos....ale przypadek akurat taka walka jest planowana na Money In The Bank xDDDD
    • Giero
      Tym razem wyjątkowo w czwartek wyemitowano najnowsze AEW Collision. Ostatnią tygodniówkę przed niedzielnym AEW Double or Nothing 2025. Poniżej skrót z tego show: Zapowiedź Double or Nothing 2025 Karta gali Double or Nothing 2025 * Men’s Owen Hart Tournament Finals: Hangman Page vs. Will Ospreay * Women’s Owen Hart Tournament Finals: Jamie Hayter vs. Mercedes Mone * Anarchy in the Arena Match: Kenny Omega, Swerve Strickland, Willow Nightingale, Samoa Joe, Powerhouse Hobbs & Katsuyori Shibata vs. Jon Moxley, Claudio Castagnoli, Marina Shafir, Wheeler Yuta & The Young Bucks * AEW Women’s World Championship: Toni Storm vs. Mina Shirakawa * AEW World Tag Team Championship: The Hurt Syndicate vs. Sons Of Texas * AEW Continental Championship Match: Kazuchika Okada vs. Mike Bailey * Stretcher Match: Mark Briscoe vs. Ricochet * FTR vs. Nigel McGuiness & Daniel Garcia * Megan Bayne and Penelope Ford vs. Harley Cameron & Anna Jay * Adam Cole, Kyle O’Reilly, & Roderick Strong vs. Josh Alexander, Konosuke Takeshita, & Kyle Fletcher
    • Giero
      WWE rzadko tak zmienia plany odnośnie lokalizacji „Największej Sceny ze Wszystkich”. Zwłaszcza na rok przed wydarzeniem. Ma to jednak nastąpić wobec WrestleManii 42. Pierwotnie przyszłoroczna WrestleMania miała gościć w Nowym Orleanie. The Rock zresztą zdążył już to ogłosić podczas jednego z epizodów SmackDown na początku 2025 roku. Jednakże w czwartek pojawiły się pierwsze spekulacje, że WM 42 może mieć miejsce w innej lokalizacji. Były nawet plotki, iż może się odbyć poza Stanami Zjednoczonymi. Kolejne, piątkowe doniesienia portalu NOLA.com wskazują już na… Las Vegas. Byłby to wyjątkowy przypadek, gdy te same miasto jest gospodarzem WrestleManii rok po roku. WWE było ponoć bardzo zadowolone z biznesowego sukcesu WrestleManii 41. Stąd taki wybór. Do tego sama organizacja chciałaby sprawdzić reakcję fanów na tego typu decyzję. Tymczasem nie jest wykluczone, iż WrestleMania zagości w końcu w Nowym Orleanie w najbliższych latach. Ale nie wcześniej niż w 2027 roku.
    • Giero
      SmackDown w tym roku przeszło na format trzygodzinny. Początkowo spodziewano się, iż w czerwcu niebieska tygodniówka wróci do dwóch godzin. Miało to nastąpić 6 czerwca. Wygląda jednak na to, że nastąpiła korekta w tej kwestii. „PWInsider Elite” stwierdziło, iż ten ruch może zostać opóźniony i w czerwcu będziemy mieli jeszcze wydłużone odcinki. Trzeba mieć na uwadze, że ani od samego WWE, ani USA Network nie padł do tej pory komunikat w tej sprawie. Tymczasem „WrestleVotes” skupiło się na statusie Travisa Scotta w WWE. Wygląda na to, iż teraz zobaczymy go w akcji na Money in the Bank, 7 czerwca. Było to w planach organizacji jeszcze przed WrestleManią 41. Nie wiadomo jeszcze, co konkretnie Travis będzie robił, ale coraz więcej wskazuje na jakiś tag team match, gdzie będzie tworzył drużynę z mistrzem WWE Johnem Ceną.
    • Mr_Hardy
      Karta wygląda wyśmienicie. Nie mogę się doczekać aż obejrzę to PPV.
  • Dodaj nową pozycję...