Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wyniki tapingu SmackDown! na 6 maja 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

A to od Chrisa Jericho:

"Hey everyone bitching about him losing the title, have you ever thought that maybe it's just the beginning of a bigger storyline?"

3060114334dcbee5f4e682.jpg

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vistor

11

• Vercyn

10

• hadaszyszek

7

• Sebu

7

Top użytkownicy w tym temacie

Orton zdobywając pas był contenderem z dupy i tak jak ktoś wcześniej wspomniał , cały roster sd mógł równie dobrze domagać się shota o whc.

Tu się nie zgodzę, bo Orton nie po to przeszedł na SD żeby nie być w ME i takie szybkie wypushowanie mnie wcale nie zdziwiło. Tylko żeby dostać od razu pas to przesada fakt i to kosztem CC, który zasłużył na niego jak nikt inny. Miejmy nadzieję, że zobaczymy heel turn Ortona...

Miejmy nadzieję, że zobaczymy heel turn Ortona...

Miejmy nadzieję, że orton szybko straci pas

IT'S CLOBBERIN TIME !!!

Generalnie unikam takich amatorskich recenzji nagrywanych kamerkami z komputera nt. WWE od zwykłych fanów (mówię tu o Ameryce, bo Rafikova oglądam regularnie), ale akurat coś mnie podkusiło by zobaczyć coś w tych klimatach o tym co się stało na tapingu SD! i jakie Amerykańce mają o tym zdanie. No cóż... powiem, że w wielu aspektach się z gostkiem poniżej generalnie zgadzam.

http://www.youtube.com/watch?v=UdEXt0mgSOM

Przy całej sympatii dla Christiana i to, że bardzo mi się nie podobało jak został wychujany... no cóż, tak to działa. Orton został przeniesiony na Smacka co równało się z tym, że stanie się twarzą brandu. Ozywiście każdy zdawał sobie z tego sprawę, ale Vince poszedł z tym niestety na całość. Twarz brandu = Mistrz brandu. Randal jest odpowiednikiem Ceny na RAW i być może ich zadaniem będzie, poprzez feudowanie (właśnie, nikt nie powiedział, że nie będzie feudu zapałki z Viperem, na moje musi być) - z innymi wrestlerami, którzy nie są jeszcze na tym poziomie - promowanie ich. Wiem, że to śmiesznie brzmi. Wiele razy próbowano Ortona wykorzystać do tego, by promował innych. Jak to się skończyło wszyscy wiemy, Kennedy wyleciał, a Kingston włóczy się teraz w midcardzie (chociaż jak tak teraz na niego patrzę to nie wiem czy to nie lepiej, bo oglądanie Kofiego w Main Eventach w takiej "formie" w jakiej jest teraz byłoby katorgą, chociaż to już inna kwestia - chodzi ogólnie o chamskie zastopowanie kariery [podobno, nie wiadomo czy do tego się Randal w ogóle przyczynił]). Nie znaczy to, że każda taka próba byłaby od razu skazana na porażkę (być może za mało czasu aktywnie oglądam wrestling, ale nie przypominam sobie by przed Wadem Jasiu pomógł w jakiś szczególny sposób komuś w rozwoju kariery).

Wiem, że to pokrętnie brzmi i sam uważam takie coś za głupotę, ale tak może myśleć Vince. Na SD! nie ma Main Eventerów z krwi i kości. Christian nowych swoją pozycją nie wypromuje, bo sam jeszcze potrzebuje promocji (i, tak jak wspomniałem, kto wie czy przy ew. feudzie z Ortonem o pas by jej nie dostał, zwłaszcza przy turnie kogoś z tej dwójki). Na Smacku w tej chwili jest Viper i CC... i kto jeszcze? Ich drogi musiały się przy takim układzie zawodników w obu brandach w końcu spiknąć. Oczywiście żałuję, że stało się to tak szybko i w taki chujowy sposób, no ale nic na to nie poradzimy. Jako, że nie ma nikogo innego do feudowania z Ortonem w tej chwili o pas niż Christian to przynajmniej na jakiś czas nie boję się specjalnie o pozycję tego ostatniego w Main Eventach, a kto wie czy nie dostaniemy jakiegoś wielomiesięcznego konfliktu.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

być może za mało czasu aktywnie oglądam wrestling, ale nie przypominam sobie by przed Wadem Jasiu pomógł w jakiś szczególny sposób komuś w rozwoju kariery).

Przykład na szybko? Sheamus ;).

Chyba nawet pisałeś nie tak dawno o tym, że Orton był mistrzem, ale to Cena był najważniejszą postacią, jak i jego feud z Wadem. No właśnie - nie mogli tego zrobić i w tym przypadku? Nikt nie broni Ortonowi być twarzą SmackDown, niech nawet i przyćmiewa Chrystka na Smackach (jak to robiło Evolution, kiedy Benoit był mistrzem), ale pas mu niepotrzebny.

Wpis Jericho ciekawy, czyżby coś wiedział?

Przykład na szybko? Sheamus .

Dobra, masz mnie. Zły argument. Ale nie znaczy to, że przy odpowiednim prowadzeniu tego wszystkiego Orton również nie może promować gwiazd. Ba, przy takim statusie jaki w tej chwili ma wręcz powinien, pas jest tu na moje tylko tego potwierdzeniem.

Christian ma bodaj 37 lat jak się nie mylę. Ile jeszcze będzie w federacji? Przy dobrych wiatrach może z trzy albo cztery na tym najwyższym poziomie. Tak jak gostek na filmiku powiedział i jakie ja osobiście mogę z tego wszystkiego wynieść własne wnioski - WWE nie opłacało się zatrzymać Christiana przy pasie (i znowu, abstrahuję od tego w jaki chujowy sposób go stracił, jasne że mógł na PPV nawet dwa czy trzy miechy później). CC sam dopiero co wyszedł z midcardu więc nawet jako posiadacz WHC nie był na takim poziomie wypromowania co Randal (tzn. nie mógł z nikogo zrobić takiego pełnokrwistego ME, bo sam nim jeszcze nie jest).

ale pas mu niepotrzebny.

W stu procentach się zgadzam. Problem w tym, że najprawdopodobniej nie zgodzi się z tym Vince. Orton jako twarz federacji może promować ludzi pod Main Eventy (bo nie oszukujmy się, jest w tej chwili jedyną osobą na SD! która jest do tego zdolna) BEZ pasa. Ale tak jak napisałem we wcześniejszym poście, Vince chce być może właśnie w jakiś sposób przypieczętować pozycję w jakiej Viper się w tej chwili znajduje poprzez danie mu WHC i przypieczętować pozycje w jakich będzie się znajdował jego potencjalny przyszły oponent do tego tytułu. Oczywiście, że dla nas - smartów - takie coś nie ma sensu, ale dodając do tego wszystkiego jeszcze fakt, że zapałka nie ma najwyższych notowań u Vince'a i niezbyt mu na nim najprawdopodobniej zależy... cóż, dostaliśmy to co dostaliśmy.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

być może za mało czasu aktywnie oglądam wrestling, ale nie przypominam sobie by przed Wadem Jasiu pomógł w jakiś szczególny sposób komuś w rozwoju kariery).

Przykład na szybko? Sheamus ;).

Można również dodać Edge, Miz (chodzi mi o pierwszy feud, wtedy bardziej dostrzegano Miza jednak trochę za szybko się zakończyło), Sheamus, Wade. Z czego teraz popatrzeć i gdyby Wade miał pas to Cena pokazuje, że zdobywa pas by go w większości tracić na rzecz promowanego.

Teraz Randy:

- Hmm... Częściej to go promowano (Evo, Foley, Benoit, HBK, Taker itd...)

Od czasu 2005 roku, kiedy po feudzie z Takerem był takim topowym graczem nie widzę tu żadnego wyróżniającego się światełka z wypromowanym zawodnikiem.

PRZEPRASZAM!!

Próbował promować Kofiego. Właśnie... próbował... on nawet jak nie umie promować to się do błędu nie umie przyznać.

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jak Ziggler "zdobył" pas to była cisza, a jak teraz Christian stracił go po 48h to wielki najazd na to :)

Z tym, że Ziggler dostał ten pas z dupy, nie będąc do końca przygotowanym na większy push (nie oszukujmy się, nie był na tyle wypromowany) oraz niezbyt długo na niego czekając, tak więc on faktycznie może się cieszyć, że będzie mógł sobie "mistrza" w CV wpisać. Christian i jego lata czekania na push oraz pokuty za mezalians z TNA to zupełnie inna bajka. W tym konkretnym przypadku faktycznie w teorii wygląda to tak, jakby Vinnie zakpił sobie z Cage'a (choć pewnie zaważyła tu nie chęć popastwienia się nad Kanadyjczykiem, ale jakaś chora wizja Vince'a, którą postanowił zrealizować bez względu na żenujący booking).

Wg mnie wszystko zależy od tego, czy zrobią Christianowi jakiś program z Randolfem i czy Cage'owi uda się znowu zdobyć tytuł (to pierwsze jest bardzo prawdopodobne, a w to drugie zupełnie niestety nie wierzę).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jako, że nie ma nikogo innego do feudowania z Ortonem w tej chwili o pas niż Christian to przynajmniej na jakiś czas nie boję się specjalnie o pozycję tego ostatniego w Main Eventach, a kto wie czy nie dostaniemy jakiegoś wielomiesięcznego konfliktu.

I wczoraj właśnie pisałem o tym Rafikovi na gadu. Do SummerSlam mamy raptem 3 PPV (OtL, Capitol i MitB). Mam dziwne przeczucie, że właśnie na SS możemy dostać finał tego feudu. Widocznie pierwotnie (przed draftem) to Alberto miał toczyć boje z Ortonem. Po drafcie (w wyniku przeniesienia AdR na RAW) tą osobą stał się Christian. Dlatego z tymi komentarzami typu - fuck you Vince - powstrzymajcie się do czasu, aż to wszystko się nam rozwinie. Jeżeli Christian poleci do midcardu (w co wątpię) to będzie to jasny znak, że Vince go po prostu wydymał bez wazeliny. Jeżeli z kolei dostaniemy ciekawą historię, której podstawą (i głównym powodem) będzie właśnie strata pasa 2 dni po PPV, to jestem na TAK, bo z drugiej strony w jaki (sensowny) sposób miałby się rozpocząć program tych dwóch panów będących face'ami. Obojętnie jednak kogo mieliby odwrócić - będę na TAK.

hadaszyszek napisał/a:

Jako, że nie ma nikogo innego do feudowania z Ortonem w tej chwili o pas niż Christian to przynajmniej na jakiś czas nie boję się specjalnie o pozycję tego ostatniego w Main Eventach, a kto wie czy nie dostaniemy jakiegoś wielomiesięcznego konfliktu.

I wczoraj właśnie pisałem o tym Rafikovi na gadu. Do SummerSlam mamy raptem 3 PPV (OtL, Capitol i MitB). Mam dziwne przeczucie, że właśnie na SS możemy dostać finał tego feudu. Widocznie pierwotnie (przed draftem) to Alberto miał toczyć boje z Ortonem. Po drafcie (w wyniku przeniesienia AdR na RAW) tą osobą stał się Christian. Dlatego z tymi komentarzami typu - fuck you Vince - powstrzymajcie się do czasu, aż to wszystko się nam rozwinie. Jeżeli Christian poleci do midcardu (w co wątpię) to będzie to jasny znak, że Vince go po prostu wydymał bez wazeliny. Jeżeli z kolei dostaniemy ciekawą historię, której podstawą (i głównym powodem) będzie właśnie strata pasa 2 dni po PPV, to jestem na TAK, bo z drugiej strony w jaki (sensowny) sposób miałby się rozpocząć program tych dwóch panów będących face'ami. Obojętnie jednak kogo mieliby odwrócić - będę na TAK.

Ja znowu nie piałbym tak szybko z zachwytu nad programem Ortona z Christianem, bo kwestia tego jak będzie on poprowadzony. Sam program Kanadyjczykowi da niewiele jeżeli Vince postanowi zabookować w nim Cage'a podobnie jak rozpisany był CM Punk. Dla mnie sens będzie to miało wówczas jeżeli podczas takiego feudu pas ponownie wróci do Kanadyjczyka (czyli podłoża mu Randolfa), bo jakkolwiek by mocno nie bookowali Christiana w tym angle'u (wyrównane pojedynki itp.), to jeśli tak czy siak będzie musiał się on podkładać, to będzie to żadne "zadośćuczynienie" za tak szybkie odebranie mu pasa.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

No właśnie liczę na to, że w końcowym rozrachunku to właśnie CC będzie miał pas. Mało tego, liczę także na to, że Christian przejdzie na ciemną stronę mocy (może nie już na najbliższym SD), ale powiedzmy po OtL (stopniowo). I właśnie w tej historii widziałbym także udział trzeciej persony w ostatnim akcie na SummerSlam, co kosztowałoby Randy'ego pasa. Tutaj właśnie umiejscowiłbym powrót Chrisa Jericho, a nie tak jak wszyscy zakładają co galę.

No właśnie liczę na to, że w końcowym rozrachunku to właśnie CC będzie miał pas. Mało tego, liczę także na to, że Christian przejdzie na ciemną stronę mocy (może nie już na najbliższym SD), ale powiedzmy po OtL (stopniowo). I właśnie w tej historii widziałbym także udział trzeciej persony w ostatnim akcie na SummerSlam, co kosztowałoby Randy'ego pasa. Tutaj właśnie umiejscowiłbym powrót Chrisa Jericho, a nie tak jak wszyscy zakładają co galę.

Nie wiem czy turn Christiana to w tym momencie dobry pomysł, zwłaszcza w kontekście tego jak zawrzało na forach internetowych po tak szybkim zabraniu Cage'owi pasa (nawet WWE to zauważyło). Cage stał się w tym momencie "naturalnym", "pokrzywdzonym" baby face'em i szkoda by to było spieprzyć przez turn. Nie wiem czy nie lepiej żeby to Randal (tak, wiem że nie tak dawno był turn'owany) przeszedł na ciemną stronę mocy, tam gdzie czuje się najlepiej (jest "naturalnym" heelem) i gdzie mógłby sobie kpić z krótkiego "mistrzowania" Kanadyjczyka podkręcając feud. Poza tym - znając booking Vince'a (podejście do heeli w WWE), Christian ma o wiele większe szanse zdobyć ponownie tytuł będąc face'em niż heelem, zwłaszcza z kimś tak mocno wypromowanym jak Orton.

Rzeczywiście Christian będąc facem miałby większe szanse na ostateczne zwycięstwo. Natomiast sam storyline ma potencjał ;) (oby tylko nie skończyło się jak w zeszłym Edge-Orton :/ )

Mam tu video dla bardzo zdesperowanych którzy nie mogą się doczekać SD!

http://www.youtube.com/watch?v=I5u21DLTtzQ&feature=channel_video_title

Kawałeczek walki

• Reputacja:   429
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Zgadzam się w 100% ten storyline ma potencjał. Można go pociągnąć nawet do Summerslam. Być może WWE na jakiś krótki czas powróci do sytuacji z WCW gdzie pas zmieniał właściciela bardzo często. Choć mało to prawdopodobne, ale zawsze jakieś urozmaicenie. Może wmieszają w ten Feud kogoś jeszcze nie od razu ale jak trochę się już rozwinie.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg