Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wyniki tapingu SmackDown! na 6 maja 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

No nie wiem. Wg. relacji Orton po zejściu Christiana na backstage wrócił na ring i "kazał" publiczności pamiętać, że to on jest teraz mistrzem. Jak dla mnie czysto heelowski początek, tym bardziej jeśli było to na wizji.

A mój dream match? Summer Slam - Heel Orton vs Christian w TLC matchu :)

Tylko gdybanie, ale jeśli jest kontuzja to feud mamy pewny.

3060114334dcbee5f4e682.jpg

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vistor

11

• Vercyn

10

• hadaszyszek

7

• Sebu

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   396
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Coś mi się wydaje, że Vince chciał w ten sposób pokazać Christianowi, że wcale nie zapomniał jego romansu z Dixie a pas Cage dostał tylko dlatego żeby Alberto nie wytargał go do RAW.

Wielkanoc już za nami, a u Vince'a ciągle jaja... :?

P.S. Nie ma co zbytnio jechać po Randalu. Obawiam się, że pomysł wyszedł od McMahona i Orton niespecjalnie musiał go urabiać żeby skurwił "dezertera" i jego życiowe "pięć minut" zamienił w "pięć sekund".

P.S.2 Teraz kiedy Christian jest bez pasa jak najbardziej widzę w nim świetnego przeciwnika do feudu z Rhodes'em.

Po pierwsze ja sobie nie wyobrażam sytuacji kiedy puszczam Smacka i dowiaduje się, ze pas jest zawakowany, bo Christian doznał kontuzji. W tym wypadku normalna walka (na pewnie mocnych środkach przeciwbólowych) jest dużo lepsza, niż kolejne 2-3 tygodnie bez mistrza.

Krzychu17b - serio nie wolałbyś zawakowania tytułu (jeżeli ta kontuzja to prawda)? Ja bym wolał. Vince okazałby w ten sposób szacunek Christianowi i z miejsca ustawił go po powrocie jako pretendenta do tytułu (bo przecież nigdy go nie przegrał) a na najbliższym PPV dostalibyśmy jakiś fatal four way pomiędzy np. Ortonem, Henrym, Rhodes'em i Sin Carą lub Sheamusem. Niechby sobie wtedy Randal przejmował tytuł.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Przelatując tak wzrokiem po postach ludzi, widzę, że Christian jest takim Ceną smartów. Aż dochodzi tu do przesadnych stwierdzeń.

I żeby nie było, nie uważam tej decyzji za dobrą, bo każde odebranie pasa po paru dniach, nie ważne komu i nie ważne jaki to pas, to głupia decyzja. Jednak z taką pełną oceną tej sytuacji poczekałbym jeszcze pewien czas, bo jeśli ma to spowodować heel turn któregoś z tych zawodników, lub jakąś ciekawą sytuację, która i tu podkreślam utrzyma Christiana w ME, to jestem na tak.

EDIT: Teraz przeczytałem też, że może to być spowodowane kontuzją Christiana. Od razu też zobaczyłem, że ludzie narzekają na danie pasa Ortonowi. Ale kto inny? Oczywiście, tak jak napisał -Raven-, można by nie dawać pasa nikomu i zrobić jakiś turniej, ale też -Raven-, sam pisałeś w jakimś temacie, że SD! nie ma poza Ortonem porządnego Main Eventera, więc chyba przyznasz mi rację, że danie mu pasa, to niesamowita szansa dla kogoś, na otrzymanie pushu na sam szczyt.

Oczywiście WWE może też dać ten push Henremu, którego Randy zniszczy i znając WWE pewnie tak będzie, ale pomińmy to :P

Ale czemu tak dramatyzujcecie owszem ja też nie mogę sie pogodzic z tą decyzją ale jakież było inne wyjście jeżeli Christian doznał naprawdę kontuzji i nie mógł walczyc , może stanie sie tak , że za 2 miechy wróci i znów zostanie WHC Champem ale wątpie w to .

As many of you may now know, the top story on the internet today is the fact that Randy Orton defeated Christian at the Smackdown taping last night to become the new World Heavyweight Champion.

After speaking to several key WWE insiders, WrestleZone can now provide details behind why WWE decided to book this major title change just days after Christian won the title at Extreme Rules.

To begin with, as we exclusively reported several days ago, Randy Orton is set to become the focal point of the Smackdown brand, and the entire Friday night show will be centered around him from both a marketing and creative standpoint. Orton's position on Smackdown can be compared to John Cena's position on Raw, as WWE looks at both talents as the creative centers of their respective brands.

Additionally, we were told that Christian's title win at Extreme Rules was done not so much as a "well deserved win for Christian," but much more so that a big moment could be made for Edge at the PPV. "Vince [McMahon] could smell, touch and taste a moment between Edge and Christian celebrating on PPV, and that's the major reason why Christian was awarded the title." This dispels any conspiracy theories that Christian was awarded the title to keep it on Smackdown, as we were told it would have been very easy for WWE to throw a third party into the Extreme Rules match which would have kept the title off Christian and still on Smackdown.

As to the question of why WWE stripped Christian of the title so shortly after his win at Extreme Rules, WZ was told that no one in WWE with any kind of influence values Christian as a top money draw for the company. Christian is well liked, and is considered, as we were told, "a reliable hand," but when it comes to being a top player in WWE, Vince McMahon has absolutely no faith in him.

Brian Gewirtz, who is the head writer on Raw, and also oversees the entire writing staff in general, which means he does have influence on the direction of Smackdown, is said to be a big supporter of Christian, but other than him, there appears to be no other members of WWE's top brass that consider Christian to be a major player. And yet, we're told by our key WWE insider that even Gewirtz wouldn't speak up for Christian as a top draw. "Brian knows Christian is a very entertaining wrestler," we were told, "but even he knows Christian should not be the number one guy on either brand."

As we said, however, Christian is still considered to be a quality worker and a reliable hand for WWE, and we were even told that a possible producer/agent position might be available for him when his wrestling days are over, but as far as Christian ever working at the top of a WWE brand, that seems to be a very unlikely possibility.

Według tego Vince nie wieży w potencjał Christiana jako WHC i przeto stracił szybko pas.

Christian jako mistrz ECW spisywał się bardzo dobrze, więc myślę, że z pasem WHC spisywałby się też dobrze, ale nie ma chyba wątpliwości, że Orton jest "największą" postacią na SD!.

Zresztą z tego całego tekstu spodobała mi się koncepcja, żeby to Orton był centralną postacią na SD!, tak samo jak na RAW jest nią Cena i żeby to oni odpowiadali za promocję nowych gwiazd, poprzez feudy z nimi itp (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Orton i Cena to czołówka WWE na jeszcze wiele, wiele lat)

Idź chłopie do TNA. Firma może jest w dołku, ale potrzeba jej takich osób jak Christian. Jeśli mają go za nic, to ja nie widzę innej opcji jeśli zależy mu na karierze.

Nie będę się już rozpisywał co myślę o całym creative teamie WWE, bo jest mi w tej chwili smutno, że tak potraktowali swojego workera.

edit

W ciągu 6 lat Cena wypromował Miza i może po trosze Edge'a, ale tutaj dużo pracy włożył ten drugi. Co do Ortona, to nie pamiętam, żeby komukolwiek pomógł w rozwoju kariery.

3060114334dcbee5f4e682.jpg

Idź chłopie do TNA. Firma może jest w dołku, ale potrzeba jej takich osób jak Christian. Jeśli mają go za nic, to ja nie widzę innej opcji jeśli zależy mu na karierze.

Nie będę się już rozpisywał co myślę o całym creative teamie WWE, bo jest mi w tej chwili smutno, że tak potraktowali swojego workera.

Christian nie pójdzie do TNA, nie strasz mnie. Poza tym, on nigdy nie domagał się o tego tytułu, mu jego pozycja z pewnością w pełni odpowiada, dlatego też wątpie, by jakoś specjalnie był temu przeciwko. Wiadomo, że to głupota, ale gdyby jednak okazało się, ze to kontuzja - nic nie mogli zrobić (chociaż obdarowanie złotem ortona zamiast zawieszenie tytułu to głupota).

Co do Ortona, to nie pamiętam, żeby komukolwiek pomógł w rozwoju kariery.

A tutaj pozostaje mi się jedynie zgodzic, niektórym nawet przeszkadzał (Anderson, Kingston). Nawet Miz za czasu feudu z nim był nudniejszy :D .

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

http://rko.sileman.net.pl/christian.jpg

• Reputacja:   396

Oczywiście, tak jak napisał -Raven-, można by nie dawać pasa nikomu i zrobić jakiś turniej, ale też -Raven-, sam pisałeś w jakimś temacie, że SD! nie ma poza Ortonem porządnego Main Eventera, więc chyba przyznasz mi rację, że danie mu pasa, to niesamowita szansa dla kogoś, na otrzymanie pushu na sam szczyt.

Jeżeli Christian faktycznie załapał kontuzję, to pas dla Ortona jest bezpiecznym rozwiązaniem, choć i tak ja bym jednak zawakował tytuł (podkreślając na gali jak to Christian własnym zdrowiem okupił zdobycie belt'a), dał go na PPV Ortonowi a Christian by miał powrót po kontuzji jako main eventer i rewanż o pas w zanadrzu. Jobując go na gali po PPV Vince zaprzepaścił całą promocję Christiana, bo po powrocie po kontuzji (o ile jest ona prawdziwa) Cage może spaść do mid cardu i tyle.

Pas dla Ortona to żadna szansa na wypromowanie kogoś innego (no chyba, że mają zamiar go zajobować dość szybko z tytułu na rzecz kogoś przymierzającego się do main eventów, co brzmi jak fantastyka naukowa). Sądzę, że Randal przy swoim wypromowaniu (i słabym wypromowaniu reszty) potrzyma sobie długo tytuł, kopiąc dupka wszystkim dookoła aż "wypromuje się" jakiś poważny pretendent.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Przede wszystkim za przeproszeniem wkurwiłem się, że zobaczyłem spoiler w necie (nie na Attitude w newsach) ... Nosz kurcze Orton zdobył ten tytuł, ale ja jako mark Randy'ego nie jestem z tego zadowolony. Szkoda Christiana i miejmy nadzieje, że odzyska swój tytuł jak wyleczy tą kontuzję bo mam nadzieję, że to prawda... Orton chyba przejdzie heel turn, do tego ten wpis na twitterze. Jedyny pozytyw z tego całego zajścia...

Niestety to prawda jeżeli ktoś nadal nie mógł uwierzyć i jestem w stanie przyjąci to tylko wtedy kiedy CC będzie na prawdę kontuzjowany a i WWE uzna chyba że trzymał ten pas 5 a nie 2 dni

http://www.youtube.com/watch?v=YjpgqrPLAdk

Okazuje się, że Christian był lekko kontuzjowany a już w poniedziałek czuł się dobrze. Doznał jakiegoś drobnego urazu.

the original plan for Extreme Rules was for Alberto Del Rio to win the World Title and then lose it to Randy Orton on Smackdown two days later. The change was made to Christian either the day before or the morning of the show.

Natomiast okazuje się, że bez względu na zwycięzcę walki o WH to miał on zostać pozbawiony tytułu.

poprzez feudy z nimi itp (bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Orton i Cena to czołówka WWE na jeszcze wiele, wiele lat)

Znów się czepię, ale co tam.

Cena poprzez to ma szanse kogoś wypromować (pierwszy lepszy z brzegu przykład - Del Rio, z Miza zrobił już Main Eventera), a Orton nie zrobił tego nigdy i nigdy tego nie zrobi, a jak straci ten pas w następnym stuleci to tylko i wyłącznie przez jakiś mega kant, bądź też wykorzystanie walizki.

• Reputacja:   429
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Od zawsze lubiłem Christiana. Po jego powrocie z TNA liczyłem na to, że dostanie jeden z dwóch najważniejszych pasów w federacji WWE bo po prostu zasługiwał na to. Dostał, ale nic nieznaczący ECW Title.

Ok. myślałem sobie musi trochę poczekać po tym jak był w TNA od razu nie dostanie Word Title. Inni znakomici Kanadyjczycy tacy jak Edge czy Chris Jericho, którzy mają zajebiste mic skile oraz ring skile zdobyli już tyle pasów a Kapitan Carisma nawet jednego title Regina nie dostał przez tyle lat.

Niespodziewanie Edge musiał zakończyć karierę. W Feud z Alberto był już wcześniej wmieszany Christian więc wiadomo było, że zastąpi Rated R Superstar w meczu na Extreme Rules. Del Rio na drafcie poszedł na Raw, więc na 99% wiadomo było, że nowym World Heavyweight Championem będzie Christian.

Przyszedł czas na Extreme rules i to co przewidywałem wreszcie się stało. Christian nowym mistrzem świata wagi ciężkiej! Cieszyłem się jak nigdy gdyż sympatyczny Kanadyjczyk znajduje się w mojej Top 5 wrestlerów czy jak to teraz określają w WWE Superstars. W środę już nawet nie pamiętam gdzie przeczytałem, że pierwszym pretendentem do tytułu Christiana będzie Mark Henry. Ok. face musi mieć heelowego przeciwnika niech będzie Henry. Później może dostanie Sheamusa, Rhodesa albo powracającego Chrisa Jericho. Aż tu nagle niespodziewanie wypierdolił jak grom z jasnego nieba spoiler, że na tapingu Smackdown Christian stracił pas na rzecz Randego Orton. Tyle lat czekania i dostał pas na 2 dni. No chyba sobie kurwa jaja robią. Edge 13 razy miał najważniejsze pasy a Christian jednego dobrego title Regina nie może mieć. Bez żadnego feudu Viper dostaje pas. Choćby Christian miał kontuzje to, chociaż do Over The Limit mogli dać mu potrzymać ten pas. Zasłużył sobie przez te wszystkie lata.

Pewnie do tego nie dojdzie, ale jeśli Christian i CM Punk poszliby do TNA to na pewno wolałbym ich tam niż oglądanie tej dwójki tak szmaconych przez Vinci w ostatnim czasie.

WWE Universe:Vince Why??

Vince: Because I can!!

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg