Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mam zaszczyt rozpocząć działalność RafikStudio na forum Attitude...Zacząłem robić filmiki w sobotę...Dziś jest poniedziałek i na moim koncie pojawiły się trzy filmiki...Oto one:

1.CM Punk vs Randy Orton 2011

Royal Rumble-Wrestlemania 27

2.Undertaker vs Triple H(feud)

21.02.11r.- Wrestlemania 27

3.John Cena- Hero Of The People

Zapraszam do oglądania, komentowania, klikania łapek, krytykowania, chwalenia...;)

Dzięki Filipoo666 ;*

11553893414e4cd238aa726.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rafik

19

• xero

2

• hadaszyszek

2

• 8693

2

Top użytkownicy w tym temacie

Filmiki na prawde dobre, jest klimat, zwłaszcza w filmie z Jaśkiem. Tylko jedna prośba, więcej FPS, bo jak się ogląda to przycina niestety.

Know your damn role and shut your damn mouth!

13834820434d18ad8a05e25.jpg

Naprawde świetnie filmiki, a film z jaśkiem ma ten klimat naprawde bardzo fajne. Czekam chętnie na następne filmiki.
Ja chce heelturn Jasia

Filmik z Cena jeszcze ujdzie chociaż pod koniec zaczęły się kompletnie losowe sceny. Po primo przestań mieszać ze sobą formaty 4:3 i 16:9 bo to nigdy nie wygląda dobrze. Po drugie - zaniechaj wstawiania losowych efektów ala WMM, jest to zbędne, wygląda źle i przeszkadza w oglądaniu filmu. Po trzecie nie można pozbyć się wrażenia, że to nic więcej jak parę losowych scen podłożonych pod muzykę. Dopieraj lepiej klipy, większa różnorodność i lepiej dopasuj to w tempo muzyki.

• Reputacja:   1

Twoje prace filmiki mi się nie podobają , wszystko takie jakby ''chaotycznie, losowo'' robione . Już na samym początku kiedy Miz się pokazał praca mi się nie spodobała . A czego?? Bo był rozmazany . Z takimi pracami daleko nie zajdziesz nie stety , ale rozumiem początki to początki na czymś trzeba się uczyć .

Po primo przestań mieszać ze sobą formaty 4:3 i 16:9 bo to nigdy nie wygląda dobrze.

Gdyby to ode mnie zależało to bym brał same filmiki z wysoką rozdzielczością...Ale tak dobrze nie ma i trzeba sobie radzić z tym co się ma...Jak to się mówi...Z gówna bata nie ukręcisz.

Już na samym początku kiedy Miz się pokazał praca mi się nie spodobała . A czego?? Bo był rozmazany .

To się odnosi też do tego co powiedziałem na górze.

Po trzecie nie można pozbyć się wrażenia, że to nic więcej jak parę losowych scen podłożonych pod muzykę.

Tutaj po części mogę się zgodzić, bo czasem trudno mi jest dopasować scenki pod muzykę...Jeszcze nie rozwinąłem wachlarza umiejętności, więc czasem trudno robić mi jakieś fajne wejścia, etc.

Ogólnie to dziękuję wam za słowa krytyki...Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni...Mam nadzieję, że przy robieniu kolejnej pracy ustosunkuję się do waszych poleceń i pracki co najmniej będą znośne. :)

Dzięki Filipoo666 ;*

Z gówna bata nie ukręcisz.

Więc niech Twoim priorytetem stanie się znalezienie tego bata. Ze słabych materiałów nic nie zrobisz, wiadomo. Nie musi być to nie wiadomo jaka jakość, ale niech przynajmniej będzie płynnie. Myślę, że nawet na YouTube możesz znaleźć kilka klipów w wysokiej rozdzielczości, z których zrobisz jakiś filmik.

Takie dwie rady ode mnie. Po pierwsze - nie podpisuj się tak oczojebnie tym RafikStudio, bo taki napis naprawdę drażni. Sam jak zaczynałem też miałem na 1/4 obrazu swój podpis i dopiero po roku ktoś mi powiedział, żebym zmniejszył czcionkę... ja Ci to mówię teraz. Mniejsza, niekolorowa czcionka, nierzucająca się zbytnio w oczy. W centrum ma być filmik, a nie napis.

Druga rada - wiesz jak posługiwać się efektami. Tak więc nie napierdalaj ich ile wlezie w każdy osobny klip. Spróbuj zsynchronizować trochę muzykę z obrazem (dajmy na to, że leci melodia, obraz jest normalny, nagle taki bit i jakieś lekkie pierdolnięcie na obrazie - np. rozjaśnienie kolorów w tym momencie, albo coś takiego. Potem oczywiście przy normalnej melodii powrót do tego co było. Niekoniecznie musi to być efekt, może to być ucięcie klipu, cokolwiek, chodzi tylko o zauważalną zmianę na obrazie).

Na początku nie rób 8 minutowych filmików. Zrób np. jakiś 2-minutowy klip, może nawet krótszy (dopiero się uczysz, więc efekty Twojej pracy po krótkim czasie nikogo raczej nie zmęczą - coś jak w pracy o Mizie). Podpatruj inne filmiki i spróbuj brać z nich inspirację. Oczywiście nie zgapiaj na każdym kroku, spróbuj być kreatywny, ale niektóre filmiki mogą Ci posłużyć jako taki materiał instruktażowy.

Aha, jeszcze jedno. Jak masz klip słabej jakości to jest sposób na jej wyostrzenie. Bierzesz trzy efekty na klip: Color Corector Secondary (wybierz u góry opcje Studio RGB to Computer RGB), Levels (to samo co wcześniej) i Sharpen (ustawiasz na Medium). Jakość powinna się znacznie polepszyć. Tu masz tutka:

http://www.youtube.com/watch?v=kIxs32MmH3U

O, właśnie. Oglądaj różne tutoriale.

To tyle, czekam na Twoje dalsze prace :wink: .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Wielkie dzięki hadaszyszek za rady! Co prawda dzisiaj zrobiłem już filmik, który pojawi się za jakiś czas na YT, więc już go nie będę poprawiać. Posłuchałem się wcześniejszych rad, więc mam nadzieję, że przypadnie do gustu. Co do podpisu to od następnego czasu będę robił mniejszy...Co do materiałów to w kolejnym filmiku będzie tylko dobra jakość obrazu...Postanowiłem ogólnie używać mało efektów, więcej robię przejść...Coś jeszcze?...Tutoriale oczywiście oglądam, oglądam inne tributy...Wiem już żeby nie robić 8 minutowych filmików bo zabierają dużo czasu, a mało ludzi je ogląda...To chyba tyle...Jeszcze raz dzięki za rady i ten tutek!...Przyda mi się ;)

[ Dodano: 2011-05-03, 15:52 ]

5.John Morrison- The Diary of Jane

Filmik zrobiony przed przeczytanie posta od hadaszyszka, więc nie zabijać proszę!...Mam nadzieję, że widać postępy, bo według mnie filmik jest fajniejszy od innych moich filmików. :)

Dzięki Filipoo666 ;*

Rzeczywiście pracka o JoMo jak na razie jest najlepsza. Może napiszę co bym zmienił wg siebie:

Oddzieliłeś ładnie treningi Morrisona (to jak zaczynał? Ładny motyw) od występów w WWE kiedy stał się już gwiazdą. Mam jednak parę zastrzeżeń. Sam osobiście zmieniłbym kolorki w tej pierwszej części gdzie skacze i robi ten swój parkour - czarno-białe, trochę przyciemnione (możesz się pobawić różnymi efektami, ale podstawowym będzie Color Corector Secondary). Tak żeby pokazać, że to przeszłość. Przerwa jaka zajęła Ci pomiędzy pierwszą a drugą częścią kompilacji to aż sześć sekund. Takie długie można moim zdaniem robić tylko jeżeli zmienia się podkład muzyczny, ale tutaj cały czas był ten sam. Ja bym dał najwyżej 3-sekundową (jest też jedna za długa w 29 sekundzie, tutaj to w ogóle pasowałoby po prostu jakieś przejście). Głupi efekt z tym zmniejszaniem się i rozciąganiem obrazu z tego kwadratu. Prostrze i subtelniejsze wydaje mi się albo przejście z takim rozmazaniem (nałożenie na siebie tak jakby dwa kanty tych klipów [koniec jednego i początek drugiego]), albo przyciemnienie obrazu w jednym i rozjaśnienie w drugim klipie.

Oczywiście kariera WWE to już normalne, wyraziste kolorki (możesz znowu się nimi pobawić, nałożyć kilka odpowiadających za to efektów i np. rozjaśnić niektóre elementy, żeby nie było tak "sucho" jak oglądasz normale gale... tylko niech to nie będzie za bardzo oczojebne, musisz mieć wyczucie). No i reszta to to co napisałem w pierwszym poście - synchronizacja (w piosence był jeden moment, gdzie bity tak waliły - aż się prosiło by np. w ich rytm ucinać klipy [obraz-ciemno-obraz-ciemno-obraz-ciemno]... jest to czasochłonne, ale efekt końcowy super). No i jeden z podstawowych błędów na końcu - muzyka się już skończyła, a obraz dalej leci. Obraz musi się ściemnić wtedy, kiedy ucicha podkład, nie ma wyjątków. Inaczej źle to wygląda...

Ogólnie nieźle. Czekam co wyjdzie kiedy zastosujesz się do moich rad. Aha - nie zniechęcaj się tym, że może to być czasochłonne. Te filmiki, które ty robisz wyglądają jak robione w parę godzin. Ja czasami dopieszczam swoje parę dni. Warto zrobić jeden raz coś porządnego i być zadowolony niż mieć 10 przeciętnych prac.

Pozdro :) .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

hadaszyszek, to był po prostu jego trening...Był takie jakby promo, segment , w którym JoMo pokazywał jak "doskonali" swojego ring skilla...Co do rad to wezmę je do serca...Czy wszystkie zastosuję?...Nie wiem...Ale wiem, że bardzo mi pomogłeś i mam nadzieję, że jak wstawię kolejne pracki to je też obejrzysz :)

Pozdro.

PS. Zwłaszcza muszę popracować nad muzyką...W sensie efekty związane z tym, że bit jest lżejszy/mocniejszy :)...

Dzięki Filipoo666 ;*

• Reputacja:   1

No ta praca Ci się nawet ładnie udała , dobry początek filmiku .

Nie wiem tylko po co aż 3 razy dodałeś w nim Entrance JoMo , ale pomijając to jak sam mówisz praca się wyróżnia od pozostałych to fakt i brawo za to i również przerwy są dobrze zrobione np.na samym początku trening JoMo chwilowa przerwa wokalista zaczyna śpiewać i jest akcja . Ale nie myśl czasem też że ci słodze , tylko po prostu przy tej pracy postęp jest zrobiony i ci wyszło nawet ładnie .

Prostrze i subtelniejsze wydaje mi się albo przejście z takim rozmazaniem (nałożenie na siebie tak jakby dwa kanty tych klipów [koniec jednego i początek drugiego])

Crossfade.

Naprawdę były potrzebne w tym promo 3 osobne wejściówki Johna? Ucierpiała na tym mocno dynamika. Postaram się także jakoś urozmaicić część 'ringową' by nie była to tylko akcja za akcją i tak przez 2 minuty.

6. My name is Alberto Del Rio

Sądzę, że film jest krótki, ciekawy, czymś się wyróżnia...Jednym słowem sądzę, że nie ta minuta i trzydzieści osiem sekund z waszego życia nie pójdzie na marne :)

[ Dodano: 2011-05-05, 11:45 ]

7.Shad Gaspard PCW Titantron

Zastanawiałem się czy dać, czy nie...Ale stwierdziłem, że jak daję wszystko, to wszystko :)...To titek zrobiony specjalnie dla jednego z graczy PCW...Oceńcie jak chcecie :)

Dzięki Filipoo666 ;*

Gangrel FTW... Filmiki są takie sobie. Po pierwsze nie używaj do takich filmików zmiany kolorów. Najlepiej jak robisz dynamiczne kompile to dawaj troszkę kontrast większy żeby kolory były żywsze, a do tego na ramce jakieś zamazanie od czasu do czasu.

48798430952f294e69c1e4.jpg