Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CHWYTY - YOURS !!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Muszę przyznać, że miałem przypadek kiedy to jeden gość do mnie skakał, nieprzyjemnie się zrobiło, więc udało mi się założyć koślawą standing fujiwara armbar, gość zaczął nawet trochę popiskiwać, mimo że aż tak mocno chwytu nie trzymałem (z resztą taki 14-latek jak ja po prostu nie umie dobrze zakładać tego chwytu).

Killswitch

Jeżeli umiesz to zrobić bez współpracy ofiary to muszę Ci powinszować, jesteś lepszy niż Christian.

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bignash

15

• Adam...

5

• Przemk0

4

• Dejv

4

Top użytkownicy w tym temacie

lepszy niż Christian.

No to Christian może zacząć szukać nowej pracy :twisted:

Też próbowałem to zrobić bez pomocy partnera i mi się niestety nie udało, natomiast z wielką pomocą mi się udało. Nie mogłem zrozumieć jak to się robi, kilka razy wykonał na mnie Killswitch akcja jest nawet skuteczna aż w końcu zrozumiałem i się odpłaciłem tym samym ;)

akcja jest nawet skuteczna aż w końcu zrozumiałem i się odpłaciłem tym samym

Tak chyba jak się ktoś w piaskownicy bije... Myślę, myślę i nie moge zrozumieć niektórych którzy tutaj się wypowiadają- czyli, że w bójkach wykonują akcje z wrestlingu (codebreakery i inne tego typu), poza spearem (zwyczajnym sporwadzeniem do parteru) jest to mało realne, ale tak bywa, że niekiedy kogoś wyobraźnia poniesie :) Inaczej jest z sumbissonami, ale bez współpracy nie da się go wykonać ;)

"Człowiek, który używa więcej niż dwóch wykrzykników ma silne problemy emocjonalne"

T. Pratchett

2513473804c3229790f382.jpg

Jeżeli umiesz to zrobić bez współpracy ofiary to muszę Ci powinszować, jesteś lepszy niż Christian.

A próbowałeś kiedyś robić z zaskoczenia i na dodatek robić to bardzo szybko ? Spróbuj to zobaczysz....

No to Christian może zacząć szukać nowej pracy :twisted:

Nom :twisted:

Nie mogłem zrozumieć jak to się robi, kilka razy wykonał na mnie Killswitch akcja jest nawet skuteczna aż w końcu zrozumiałem i się odpłaciłem tym samym ;)

Ja też nie mogłem tego zrobić, nic mi nie wychodziło, a teraz looz :D.

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

Nie wiem patik, ja gdy próbowałem robić to na moim bracie, to zawsze albo wyrywał się, albo nie schylał, może masz jakiś lepszych kolegów.

• Urządzenie:  Windows

Ja sam nie raz próbowałem założyć "suchy" hold do tego koledze, bo za nic nie wiedział o jaką akcje mi chodzi i inny miał to nagrać. Bez jego współpracy za nic nie mogłem przekręcić mu rąk, tak, żeby były leżały one na moich ramionach. Dopiero jak powiedziałem, żeby się troszkę w bok zgiął wyszło.

Chyba, że od razu stawałeś tyłem do niego, a on sam się podkładał do akcji? Wtedy bym uwierzył.

Szczerze mówiąc, chyba jedynymi akcjami, które można jako tako wykorzystać to Spear z miejsca, co zbiegu to raczej nie ma szans; jakieś przerzuty przez udo/ramie z Headlocka... tyle, że tu trzeba troszkę sprytu; prostsze, z technicznego punktu widzenia submissiony; możliwy i mimo wszystko nie trudny jest jeszcze Sperkick, ale ze względu na jego moc, to raczej w mocno skrajnych przypadkach można kogoś kopnąć w szczenę.

czemu wy wymyślacie takie skomplikowane chwyty ? jak są proste i skuteczne np wymieniony wcześniej knee trembler , kick ortona w czaszkę , shining wizard,closeline from hell,spear,enziguri,low blow,superkick

wszystko to jest proste w wykonaniu i skuteczne :) a nie jakieś killswitche itp xd

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani w żadnym innym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.

15526227894b75c90031222.gif

Ja na moim kuzynie zrobiłem między innymi:

Batista Bomb

Chockleam

Spear

F-U

Killswitch

Samoan Spike

Pedigree

Twisty of Face

Robiłem też trochę innych.

(Mój kuzyn idzie teraz do 4 klasy)

Killswitch też raz zrobiłem w szkole na Pivvvociarzu (bo chodził ze mną do klasy) i nie wiedział jak trzeba złapać do tego chwytu itp.

A ja na nim to zrobiłem ;)

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn

"Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy" - Bruce Lee

10861356394f75dafac0290.jpg

Hehe... czasami prowadziliśmy z bratem jakieś dłuższe walki, tyle, że z powodu różnicy postury (mój brat jest wyższy, ale zarazem lżejszy) ograniczyliśmy się do takich mniej siłowych akcji. Z tego co pamiętam to wyszedł mi w miarę niezły Glimmering Warlock, bardzo fajnie wyszedł mi Catatonic (damn, jak zostanę wrestlerem to dam to sobie jako finisher), ba... udało mi się zrobić Cradle Piledrivera, tyle że zawsze dla bezpieczeństwa wysoko trzymałem mojego brata tak że jego głowa nawet minimalnie nie dotykała materaca...

a nie proscie wlanac z baniaka ? xD

genialnie podsumowales ten beznadziejny temat, nic dodac nic ujac....

9118604194b92af51af97c.jpg

no bo dla mnie jest bezsensu nap wysilac sie zeby podniesc na FU albo batista bomb bo gosicu wtedy moze uzyc tego przeciwko nam a ta to podchodzisz do goscia walisz z baniaka i nos zlamany ;D

[ Dodano: 2009-08-29, 19:28 ]

sory za bledy...

• Urządzenie:  Windows

Smiechu zobacz na kilka postów z wcześniejszych stron mój i czestera666... wymienione są w nich akcję na 1 kontakt: Kop z kolana w głowę (Knee Trebler, Shining Wizzard), kop stopą w czachę (Running Punt Kick To Head Ortona i Engzigur, tyle, że to z wyskoku) i, kop w twarz (Superkick aka Sweet Chin Music), wyjazd "z bara" w wątrobę (Spear), uderzenie "w jaja" (Low Blow), ew. wykręcania rąk, proste duszenia, albo zwykłe, proste przerzuty... podobnie jest w Headbuttem (wyjazd "z bani") proste i skuteczne...

Jedynym wyjątkiem z posta czestera jest Clothesline From Hell, bo jednak ja się nie zgodzę, że ta akcja jest tak zabójcza... co prawda JBL dodawał jej (za dobrych czasów) powera, ale sama w sobie jest bardzo prosta do skontrowanie w Armbar (nie wiem czy ta dźwignia to dokładnie Armbar jest, ale chyba wiecie o co mi chodzi), kilku innych dźwigni na rękę ze "stójki" (zza pleców) i parteru, albo kilka odmian duszeń (sam kiedyś skontrowałem tak kolegę, tego od Unpriettera, z "klołzlajna" na Sleeper Hold ze sprowadzeniem do parteru).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grishan
      Hmm... więc tak się za to zabrałeś. Nie jest źle, chociaż z punktu widzenia nowego czytelnika cały ten natłok informacji jest pewnie dosyć przytłaczający. Z mojej perspektywy (zarówno ta gala, jak i około czterdzieści kolejnych to będzie "powtórka z rozrywki") najciekawsze będą Twoje komentarze i próby przedstawienia "nowym" całego tła, jakie narosło przez te wszystkie lata i jestem szczerze ciekawy, jak sobie z tym poradzisz (również w kontekście ewentualnego wylądowania FWC w tym dziale). Samo show - gala jak gala, wiem co będzie dalej, więc mnie niczym nie zaskoczysz; z drugiej strony sporą frajdę sprawia mi wyłapywanie różnych smaczków w kontekście tego, co wiem o przyszłości. Podsumowując: mam wrażenie, że "próg wejścia" jeśli chodzi o śledzenie gal LoF jest dosyć wysoki i od siebie mogę tylko zapewnić, że warto dać tej federacji szansę. Jeśli ktoś lubi długofalowe story i zaskakujące rozwiązania - zachęcam.  
    • Grins
      Zelina i tak pójdzie dalej i za pewnie zdobędzie jako pierwsza meksykanka główne mistrzostwo, chociaż nie wiem zdobyła już jakaś babka z Meksyku głównego mistrzostwo kobiet w WWE? Jak nie, to pewnie ona będzie pierwsza ale dajmy jej czas dopiero co zdobyła swój pierwszy tytuł  nie ma co od razu pchać ją w główny obrazek to i tak dużo że rok temu podajże walczyła o główny pas czy tam dwa lata temu. 
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dream Takashimaya Vol. 3 Data: 31.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Takashimaya 1st Floor JR Exit Special Venue Format: Taped Data emisji: 03.06.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • CzaQ
    • Giero
      Za nami kolejny epizod WWE Friday Night SmackDown w drodze do Money in the Bank 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. SmackDown otworzyła Bianca Belair, która przyznała, że nie jest jeszcze gotowa do akcji. Show odbywało się jednak w jej rodzinnym Knoxville w Tennessee, stąd się pojawiła. Szybko przerwała jej Naomi. Zdradziła, że była w domu rodziców Bianki i widziała album zdjęć. Przypomniało jej to czasy, gdy były szczęśliwe jako tag team. Belair jeszcze raz zaznaczyła, iż to koniec między nimi. Zdenerwowana Naomi skwitowała, iż chciałaby, by Bianca była na wózku inwalidzkim, tak samo jak jej matka. Wtrąciła się wreszcie Jade Cargill, która zaatakowała Naomi. Z tego zwinnie przeszliśmy do walki kwalifikacyjnej do Money in the Bank Ladder Matchu. Naomi pokonała Nię Jax i Jade Cargill. JC Mateo łatwo rozprawił się z R-Truthem. Po pojedynku z Solo kontynuowali atak, aż pojawił się Jimmy Uso. Wyatt Sicks ponownie zaatakowali tag teamy ze SmackDown – #DIY, Motor City Machine Guns, Fraxiom i Street Profits. Los Garza pokonali zespół Je’Vona Evansa i Reya Fenixa, jako przedsmak Worlds Collide. Przy stanowisku komentatorskim był NXT North American Champion Ethan Page, który zaingerował w pojedynek. Zelina Vega pokonała Albę Fyre. Duże zamieszanie wywołała Chelsea Green. Damian Priest ostrzegł mistrza US Jacoba Fatu. W kolejnej walce kwalifikacyjnej do MITB Matchu Andrade pokonał Jacoba Fatu i Carmelo Hayesa. Ponownie doszło do spięcia na linii Fatu – Solo Sikoa i JC Mateo. SmackDown kończyła konfrontacja Cody’ego Rhodesa i Jeya Uso z Johnem Ceną i Loganem Paulem. Skrót gali:
  • Dodaj nową pozycję...