Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

CHWYTY - YOURS !!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

prosba do wielkich fanów wrestlingu: wymiencie swoje chwyty z wrestlingu...

te ktore wam sie podobaja (finishery) - tylko jeden, lub zamiast niego ten ktory stosujecie lub chcielibyscie stosować w razie problemu lub faktycznej walki na gali (zarty zartami, ale pytanie ajk najbardziej powazne);

zaten :

- nick przy poscie - co widac....

- a dalej tylko swoj wybrany (przypominam tylko jeden) chwyt

P.S. do tego jeszcze mam pytanie - szukam jakiejs instrukcji obslugi co do wykonywania chwytów... jakies techniki unoszenia kolesi przy mniejszym wysiłku, ale nie chodzi o markowanie... i nie o wszystkie chwyty...

o jakie mi idzie nie wymienie bo jest tego sporo;

dzieki

pozdrawiam i czekam...

narka

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• bignash

15

• Adam...

5

• Przemk0

4

• Dejv

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Android

eeee dla mnie zawsze zaje fajny byl Diamond Cutter (DDP) a teraz fajny jest RKO (Randy Orton) ale to jest w sumie to samo :mrgreen:

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

w prawdziwych klopotach to proponuje stosowac chair shoty :P

a tak ogolnie to mi sie zawsze podobaly wszelkie wariacje na temat DDT oraz Neckbreakerów.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

jeden - tylko jeden podaj Przemko...

taki ostateczny... napewno cos takiego masz hehe...

twój...

ulubiony...

finisher...

to jeszcze raz ....

...zatem?

a tak apropos - calkiem nie zły wybor "the great one"

no to ©hop :)
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

aj.. to jest bez sensu bo mi sie podoba wiele finisherów.. no dobra..

a więc DDT szczególnie wykonane przez Tommy Dreamera..

a później dla przykładu mógłbym podać :

Mikey Whipwreck i jego Whippersnapper (Jawbreaker off top turnbuckle)

Bam Bam Bigelow i jego Greetings From Asbury Park (Body Slam into Inverted Tombstone)

The Dudley Boyz i ich Dudley Death Drop (Samoan Bulldog in the air)

kurde ludzie tego jest za duzo.. nawet nie chce dalej wymieniać..

ooo jeszcze Finisher .. Elixa Skipera jest w deche :D

dobra styka ..

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Urządzenie:  Android

THX bignash :D

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Big Nash źle napisałeś żeby podawano tylko jeden finisher czy ulubiony cios bo wiadomo że każdy ma pare ulubionych chwytów.Ja bym mógł wymienić np. chokeslam bo zawsze bardzo lubiłem ten cios,albo powerbomb,albo piledriver itp,itd. Sądze że więcej osób ma wiele ulubionych chwytów a nie tylko jeden :shock: :D

tu nie chodzi o jakies ulubione chwyty;

tak samo jak goldberg ma jackhammera, lub HHH - pedigree lub jeszcze inni jeszcze inne, tak mi chodzi o podanie wlasnie tego jesnego - WASZEGO OSOBISTEGO FINISHERA, ktory bylby uzywany przez was na gali, lub w razie potrzasku gdziesz tam w ciemnych uliczkach... lub innych sytuacjach - WASZ FINISHER (jeden);

caly repertuar mnie nie interesuje... chce zrobic sobie statystyki - kto jaki chwyt uzywa...

heheh po drugie studiuje psychologie tesz z lekka, wiec ciekawi nie cos takiego a skoro mam szanse wybadania hehe naszych polskich fanow to z chęcią;

zatem piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie....

ale po jednym tylko :D :) :D :) :D :)

pozdrawiam

Big Nash chyba nie myślisz że jakiś chwyt wrestlingowy przyda ci sie w bójce na ulicy (no może niektóre rzeczy sie mogą faktycznie przydać ale jest nie wiele takich chwytów). Ulica to inne realia jak zpstaniesz zaatakowany to raczej masz małe szanse aby wykonać chokeslama czy powrbomba. Takie jest życie - to że może nawet i wykonasz jakieś łamanie czy nawet rzuta na kimś to nie znaczy że wszystkie chwyty sie na coś przydadzą bo walka na ulicy to nie wrestling.Już prędzej na twoim miejscu bym sie uczył jakiś sztuk walk bo sądze że prędzej by ci sie przydały na ulicy niż wrestling.

raz - to fakt ze chce wiedziec poprostu w czym gustujecie wiec pytam o jeden chwyt koncowy jaki wam sie podoba - tylko jeden;

a dwa - to fakt ze jusz koles fiknał i powerbomb działą - tylko tyle moge powiedziec...

moze nie zawsze sie uda ale swiety mam spokoj teraz z tym co sie czepiał...

ale dzieki za poglad;

wszystko sie liczy;

rey - co ślepiami przewracasz co???? heheheh

wypowiedz się...

bignash - żeby wykonac Powerbomb potrzebna jest współpraca obu wrestlerów, a nie jednego, to samo jest przy Chokeslamie i masie innych chwytów. Współpraca + odpowiednie sprzedanie danego chwytu = prawidłowe wykonanie. Do tego dochodzi jeszcze prawidłowy upadek itd. Nie sądze więc byś założył komuś Powerbomb'a... No chyba, ze dzieciakowi jakiemus, który waży z 10 kg.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grishan
      Hmm... więc tak się za to zabrałeś. Nie jest źle, chociaż z punktu widzenia nowego czytelnika cały ten natłok informacji jest pewnie dosyć przytłaczający. Z mojej perspektywy (zarówno ta gala, jak i około czterdzieści kolejnych to będzie "powtórka z rozrywki") najciekawsze będą Twoje komentarze i próby przedstawienia "nowym" całego tła, jakie narosło przez te wszystkie lata i jestem szczerze ciekawy, jak sobie z tym poradzisz (również w kontekście ewentualnego wylądowania FWC w tym dziale). Samo show - gala jak gala, wiem co będzie dalej, więc mnie niczym nie zaskoczysz; z drugiej strony sporą frajdę sprawia mi wyłapywanie różnych smaczków w kontekście tego, co wiem o przyszłości. Podsumowując: mam wrażenie, że "próg wejścia" jeśli chodzi o śledzenie gal LoF jest dosyć wysoki i od siebie mogę tylko zapewnić, że warto dać tej federacji szansę. Jeśli ktoś lubi długofalowe story i zaskakujące rozwiązania - zachęcam.  
    • Grins
      Zelina i tak pójdzie dalej i za pewnie zdobędzie jako pierwsza meksykanka główne mistrzostwo, chociaż nie wiem zdobyła już jakaś babka z Meksyku głównego mistrzostwo kobiet w WWE? Jak nie, to pewnie ona będzie pierwsza ale dajmy jej czas dopiero co zdobyła swój pierwszy tytuł  nie ma co od razu pchać ją w główny obrazek to i tak dużo że rok temu podajże walczyła o główny pas czy tam dwa lata temu. 
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Dramatic Dream Takashimaya Vol. 3 Data: 31.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Takashimaya 1st Floor JR Exit Special Venue Format: Taped Data emisji: 03.06.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • CzaQ
    • Giero
      Za nami kolejny epizod WWE Friday Night SmackDown w drodze do Money in the Bank 2025. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych wydarzeń z tego show. SmackDown otworzyła Bianca Belair, która przyznała, że nie jest jeszcze gotowa do akcji. Show odbywało się jednak w jej rodzinnym Knoxville w Tennessee, stąd się pojawiła. Szybko przerwała jej Naomi. Zdradziła, że była w domu rodziców Bianki i widziała album zdjęć. Przypomniało jej to czasy, gdy były szczęśliwe jako tag team. Belair jeszcze raz zaznaczyła, iż to koniec między nimi. Zdenerwowana Naomi skwitowała, iż chciałaby, by Bianca była na wózku inwalidzkim, tak samo jak jej matka. Wtrąciła się wreszcie Jade Cargill, która zaatakowała Naomi. Z tego zwinnie przeszliśmy do walki kwalifikacyjnej do Money in the Bank Ladder Matchu. Naomi pokonała Nię Jax i Jade Cargill. JC Mateo łatwo rozprawił się z R-Truthem. Po pojedynku z Solo kontynuowali atak, aż pojawił się Jimmy Uso. Wyatt Sicks ponownie zaatakowali tag teamy ze SmackDown – #DIY, Motor City Machine Guns, Fraxiom i Street Profits. Los Garza pokonali zespół Je’Vona Evansa i Reya Fenixa, jako przedsmak Worlds Collide. Przy stanowisku komentatorskim był NXT North American Champion Ethan Page, który zaingerował w pojedynek. Zelina Vega pokonała Albę Fyre. Duże zamieszanie wywołała Chelsea Green. Damian Priest ostrzegł mistrza US Jacoba Fatu. W kolejnej walce kwalifikacyjnej do MITB Matchu Andrade pokonał Jacoba Fatu i Carmelo Hayesa. Ponownie doszło do spięcia na linii Fatu – Solo Sikoa i JC Mateo. SmackDown kończyła konfrontacja Cody’ego Rhodesa i Jeya Uso z Johnem Ceną i Loganem Paulem. Skrót gali:
  • Dodaj nową pozycję...