Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Język w WWE - Zakazane zwroty

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dokładnie. Wrestlemania to marka znana na całym świecie. Vince lubi kasę, więc nie zmieni nazwy, który jest tak popularna.

Entertainment > Wrestling

Dolph Ziggler sprzedaje ciosy lepiej niż TNA bilety :)

• Odpowiedzi 28
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Sebu

6

• ArriS

3

• Mentosvv

2

• PiTeRo

2

Top użytkownicy w tym temacie

Jeszcze dodam, że pewnie takie słowa jak Feud(praw. Rivalry), Mark, Smart(praw. Fan) czy heel(praw. bad guy)/face(good guy) są również zbanowane i Striker mówiąc mark out moment na RR nie zastosował się do tej zasady i tu cała sytuacja.

PS. Na YT chyba nie wiedzą, że WWE zmieniło nazwę i nadal używają rozwiniętego skrótu :D

48798430952f294e69c1e4.jpg

Oj ludziska, nie wiecie że żyjemy w świecie poprawności politycznej i nachalnego marketingu oraz wszechobecnego PR. WWE musi spełniać normy tej rzeczywistości, aby nie mieć problemów ze stacjami TV, tzw. obrońcami moralności (największe k**wiszony), regulacjami stanowymi itp. itd.

Jedyne co może pokonać te regulacje i obnażyć obłudę WWE jest KASA. Mieliśmy na to przykład, kiedy Rock na WM używał swojego sztandarowego "Candy ass", a SCSA robił to co kiedyś pijąc piwo ;-) bezalkoholowe. Tak to już teraz jest w tej poj**anej Ameryce. Można kląć i grzeszyć wtedy, kiedy kryje się za tym poważanie starych fanów (czytaj: możliwość sprzedaży biletów i stuffu związanego z SCSA i Rockiem)

I'm the Nonsense Connoisseur 4 LIFE

DRINK UNTIL YOU SINK!

Facel Vega 62' - Real Gangsta Ride

3072429474c657d5bdd659.jpg

Już miałem napisać, że WWE w porównaniu do okresu z przed dwóch lat bardzo się poprawiło jeśli chodzi o kwestię nazwijmy to większej brutalności oraz puszczania oczek do smartów, ale przeczytałem post Hadaszyszka z tematu "RAW", który był dla mnie czymś w rodzaju wylania kubła z zimna wodą na głowę. Hadaszyszek piszę, że tak rzeczywiście było, ale tylko przed WMka a teraz wszystko wraca powoli do normy i pozostaje mi się z nim zgodzić.

Jeśli chodzi o nazewnictwo trzeba powiedzieć, że Vince taką polityką krzywdzi wrestling jako cały biznes, ponieważ WWE było? największą federacją wrestlingu na świecie. Federacja posiadająca taką rolę chcąc nie chcąc reprezentuje całą gałąź wrestlingowego przemysłu a WWE po prostu się tego wyrzeka

Tak jak piszecie, polityka zmian nazewnictwa jest oficjalnym potwierdzeniem kierunku w jakim zmierza WWE. Nie wiele powinno się zmienić, ale takimi zagraniami Vince definitywnie przekreśla jakiekolwiek nadzieje na to, że w przyszłości zmienią się ograniczenia wiekowe RAW (chodzi mi oczywiście o podwyższenie wieku), a do niedawna mieliśmy bardzo wiele przesłanek dających podstawy do tego, aby żyć nadzieją na ową zmianę

Osobiście najbardziej wkurza mnie słowo "entertainer" kojarzy mi się to z klaunem, błaznem, nie dziwię się, że ludzie porównują WWE do cyrku. Zmiany w nazewnictwie nie wpłyną na to, że wypnę się na produkt Vince, ponieważ jestem wychowany w erze PG która stawia na show i rozrywkę

Wychodzi na to, że od dziś nie jestem fanem wrestlingu, tylko WWE :twisted:

Jeszcze chciałem kilka słów o Strikerze napisać. Szkoda, że w ostatnich miesiącach jego pozycja w federacji spadła diametralnie bo był komentatorem zdecydowanie najbliższym internetowym smartom. Wystarczy przypomnieć sobie styl komentowania aby się z tym zgodzić. Na szczęście Cole, Josh, Lawler i Booker dają radę

• Reputacja:   270
  • Urządzenie:  Windows

Trochę śmieszy mnie ten cały temat i lamenty... Vince po prostu nazwał pewne rzeczy po imieniu i to rzeczy, które robi od kilku lat a my je łykamy jak młode pelikany. Skoro od tych kilku lat braliśmy je - z mniejszą lub większą radochą z oglądania - na klatę, to skąd nagle teraz wielkie bulwersy, skoro to wszystko to tylko podsumowanie polityki WWE, którą możemy obserwować od kilku ładnych lat?

To tak jakbyście (Budyniowa, Ty się wyłamujesz z tej analogii :D ) od 3 lat codziennie łazili w kieckach, pończochach, szpilkach, malowali gębę i zaplatali warkocz i nagle strzelili wielkiego bulwersa, bo ktoś stwierdził, że wyglądacie jak baba :lol:

Nie ma znaczenia czy World Wrestling Enterteinment będzie nazywało się po prostu WWE, czy "Kupsko Vince'a", jeżeli produkt będzie ciekawy dla oka i ucha, a walki w ringu będą przypominały choćby starcie Takera i Trypla z ostatniej WM'ki, to dla mnie mogą to nazwać nie "fight'em" a choćby nawet i "przytulaniem się w ringu" - mi to lotto, będę oglądał dalej, jak zawsze.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Już miałem napisać, że WWE w porównaniu do okresu z przed dwóch lat bardzo się poprawiło jeśli chodzi o kwestię nazwijmy to większej brutalności oraz puszczania oczek do smartów, ale przeczytałem post Hadaszyszka z tematu "RAW", który był dla mnie czymś w rodzaju wylania kubła z zimna wodą na głowę. Hadaszyszek piszę, że tak rzeczywiście było, ale tylko przed WMka a teraz wszystko wraca powoli do normy i pozostaje mi się z nim zgodzić.

Wiesz, nawet ja mam jakieś tam nadzieje, że mogę się mylić. Tak naprawdę minęły dopiero dwa tygodnie od WM'ki i ciężko jeszcze wydawać jakieś osądy. Dzień po WrestleManii był jeszcze Rock i parę candyassów też poleciało, a potem cały tydzień w WWE upłynął pod znakiem Edga, który zakończył karierę (na marginesie cholernie mi się podobało, że Edge podziękował bodajże scenarzystom, bo to daje wyraźny znak temu, że w poważnych momentach również poważnie rozmawiamy - nawet w erze 4kids). Jeszcze parę tygodniówek na poprawę sytuacji jest, ale wydaje mi się, że te oznaki hardcore'u miały tylko podsycić atmosferę na WM'ke, niestety (pamiętam do teraz jak niektórzy przed tą galą wieszczyli, że w Main Evencie dostaniemy szpilki, krzesła, tony krwi i może najlepiej jarzeniówki i tym miłym akcentem zakończy się era PG :lol: ).

Ważny jest jeden fakt. Vince pokazał, że jak chce to go na niektóre rzeczy stać. Jasne, że pewnych granic przekraczać nie mógł, ale wydaje mi się, że te wyżyny jakie mógł osiągnąć osiągnął. I myślę, że jeszcze w tym roku powinniśmy wiele razy dostać parę takich pierdolnięć, które wstrząsną całą federacją - ale, znowu, będą one raczej co najwyżej tylko wyjątkami od reguły, niestety. Tzn. będzie lepiej i niektóre momenty naprawdę nas będą satysfakcjonować, ale tylko raz na jakiś czas - przynajmniej ja tak to widzę.

Przy tej całej dyskusji, wałkowanej też już tysiące razy, należy wspomnieć o jednym - WWE wcale nie jest teraz złym produktem. Porównując go, powiedzmy, z tym sprzed dwóch lat to osobiście myślę, że jest co najmniej o klasę lepiej. I to niezależnie od tego czy będziemy dostawać bitche, candyasse czy trochę krwi, jest po prostu ciekawiej, mimo wszystko. I, podobnie jak Raven, nazewnictwo nie ma tutaj wiele do rzeczy. Vince przyklepał po prostu, że za jego 'panowania' nie będzie już powrotu do starych czasów, że WWE wkracza na nowe tory i że chce być innym produktem niż ten z przeszłości. Chce być innym produktem od tego bardzo dobrego, który był kilka(naście) lat wcześniej i - tak jak mówię - nie znaczy to automatycznie, że i ten nie może być bardzo dobry. Nie zdziwię się jak parę razy szczyptę tego hardcore'u dostaniemy, niezależnie od tego czy będzie się to nazywało wrestlingiem czy rozrywką sportową. Myślę, że naprawdę nie jest i nie będzie tak źle jak niektórzy tutaj mówią. Ale znowu, nie popadajmy w skrajność - nie warto również po paru odważnych akcjach ze strony federacji przed najważniejszą galą roku oczekiwać nie wiadomo czego, bo można się srogo zawieść.

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Tyle że tak już było od dawna. Ale dopiero teraz mamy taki oficjalny komunikat. Bo kiedy ostatni raz słyszeliśmy słowo wrestling w WWE? Komentatorzy ciągle mówili "sports entertainment" ale poprawcie mnie jeśli źle coś zrozumiałem. Czy teraz "sports entertainment" także jest zbanowane? Czyli co komentatorzy będą teraz mówić "exiting entertainment'? lub "action soap opera"? Trochę to brzmi do dupy. Kolejna sprawa słowa wrestler też już bardzo dawna nie było w World (Wrestling?) Entertainment. Zawodnicy to WWE Superstars. Nawet catchphrase Y2J'a brzmi: " I'm the best on the world in what I do." Przecież łatwiej by było powiedzieć: I'm the best wrestler on the world. Reasumując ten komunikat nic nowego nie wnosi, bo wszystko to co jest w nim napisane, działo się już od bardzo dawna.

To wychodzi na to że TNA jest teraz największą federacją wrestlingową :twisted:

To wychodzi na to że TNA jest teraz największą federacją wrestlingową

No i nie, bo z tego co się orientuje(mogę się mylić), takie federacje jak AAA/CMLL czy NJPW są większymi federacjami od TNA.

To wychodzi na to że TNA jest teraz największą federacją wrestlingową

No i nie, bo z tego co się orientuje(mogę się mylić), takie federacje jak AAA/CMLL czy NJPW są większymi federacjami od TNA.

No to chociaż w USA :twisted: Ale jest!

Więc co nie którzy ale nie mówię tutaj o wszystkich zastanówcie się co piszecie bo mówiąc że TNA jest lepsze od WWE ja nie wiem jak się przy tym zachować śmiać się?czy płakać?

Ja tez teraz ku*wa niewiem czy sie smiac czy plakac czytajac twoj post. Ty jak i ta cała wasza społka pod tytulem WWE.

Co do tematu niewiem w czym wam to przeszkadza WWE od dawna przypomina serial typu M-jak miłosc...

You'll Never Walk Alone

Wrestling > Entertainment

16011289824e0842330e2ed.jpg

Ja tez teraz ku*wa niewiem czy sie smiac czy plakac czytajac twoj post. Ty jak i ta cała wasza społka pod tytulem WWE.

Co do tematu niewiem w czym wam to przeszkadza WWE od dawna przypomina serial typu M-jak miłosc...

A dlaczego nie wiesz czy śmiać się czy płakać? Bo nie podoba mu się TNA i uważa, że WWE jest lepszą federacją? A no tak, całkiem normalna reakcja każdego fana federacji Dixie Carter. Pomijając już fakt, że Waszym najwiekszym argumentem jest 'WWE jest w PG'.

Prosiłbym o zamknięcie tego tematu, bo zaraz narodzi się wojna WWE vs TNA niczym na pewnym, żenującym polskim portalu, a tematami przewodnimi będzie John Cena i jego koszulki oraz brak krwi w WWE. No, o zajebistości Erica Bischoffa nie wspominając :lol: .

Według mnie Vince jest od paru lat ustawiony i czy WWE będzie wielką kupą czy też nie to i tak widownia zawsze będzie pełna.

A przy okazji zawodnicy nie muszą się jakoś mocno wysilać co grozi kontuzjami

W TNA oglądamy zajebiste walki no ale góra nie wiem 10 tys ludzi na to przychodzi to tak jak było z ECW które wkońcu upadło;/

13771833464dc067047ffd1.jpg

W TNA oglądamy zajebiste walki no ale góra nie wiem 10 tys

Nie żebym się czepiał czy coś, ale 10 tys ludzi nigdy na żadnej gali TNA nie było.

Miał to być temat dotyczący zmian, skończyło się na TNA, jaka nowość :roll: .