Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Breaking News: IWA Mid-South kończy działalność!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ten news pewnie wielu nie zdziwi, bowiem federacja praktycznie była wymarła od zeszłego roku. Fakt jest jednak taki, że jest to kolejne zamknięcie zasłużonej dla sceny niezależnej promocji. Dla przypomnienia, IWA MS było zamykane już kilkakrotnie, chociażby w 2003 roku kiedy współpraca z CZW przyniosła federacji Rotten...

... przeczytaj wiecej na stronie Attitude : http://www.attitude.pl/news-breaking-news-iwa-mid-south-konczy-dzialalnosc.html
https://forum.wrestling.pl/topic/24455-breaking-news-iwa-mid-south-ko%C5%84czy-dzia%C5%82alno%C5%9B%C4%87/

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RVD

4

• Rei Ashikaga

2

• Streetovs

1

• Psyhxxx

1

Top użytkownicy w tym temacie

Powiem może tak: jeśli IWA MS ma prezentować taki poziom jak w zeszłym roku, będący kompletną żenadą to już lepiej aby nie działali już na rynku. Strasznie słabe gale, nawet KOTDM które zostały zjedzone pod względem poziomu przez CZW TOD czy nawet turniej OHW. Z drugiej strony nigdy nie mów nigdy". Rotten tak na dobrą sprawę i pomijając już wszelkie kontrowersje z nim związane jest niczym Terry Funk, czyli nie wyobraża sobie życia bez tego biznesu. Ostatnie lata pokazały, że IWA MS było co prawda zamykane ale po jakimś czasie otwierane od nowa. Niestety, ale wraz z każdym zamknięciem i otwarciem federacji, poziom był coraz gorszy. Sentymenty sentymentami ale realia są obecnie zupełnie inne. Poza tym na próżno było znaleźć w ostatnim czasie w IWA MS jakiś ciekawych, stojących na bardzo wysokim poziomie walk, które przecież federacja organizowała w latach swojej świetności i na zawsze zapisały się na kartach historii, jak chociażby seria pojedynków CM Punk vs. Chris Hero.

No cóż, trzeba pogodzić się z tym, że UV nie jest już tak silne i mocne, jakie było parę lat temu. IWA-MS/DS słabną, a samo CZW ogranicza jak tylko może hardcore, dzięki któremu wypłynęło na głęboką wodę.

Upadek IWA-MS był tylko kwestią czasu, a można było zauważyć to po strasznie słabych galach w zeszłym roku, nie licząc POTDM i KOTDM które moim zdaniem wypadły bardzo fajnie (głównie dzięki JC Baily'emu) i których zabraknie mi w tym roku.

IWA MS w tamtym roku, nawet pasów nie prowadziła oprócz Light Heavy.

Wogóle w 2010, IWA MS przypominało obwoźnego trupa, aż dziw ze jeszcze funkcjonowało, Ale Ian może zaskoczyć, albo sprzeda nazwe komuś innemu i ktoś inny otworzy IWA MS, pamietając o tym że może przyciągnąc sama nazwa pare widzów i chetnych kupna DVD, w ten sposób, jeszcze widze powrót IWA MS.

Najbardziej niespodzianką jest to ze z z trójcy znanych IWA, z USA czyli MS, DS, EC, najsłabsze było Deep South i jedyne jak narazie funkcjonuje.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ogólem, to mało co widziałem z roku 2010, jeżeli idzie o IWA - MS, fakt - UV nie jest już tak popularne, jak kiedyś. Ciągłe restrykcje przekładające się na problemy z organizacja gal w ważniejszych obiektach i kolejne skandale związane z tą dziedizną wrestlingu nie służą żadnemu fedowi. Tym bardziej, jeżeli jest on w tak kiepskiej sytuacji finansowej, jak "dziecko" Rottena. Sam "ojciec" też jest problemem, bo chyba od czasów Rob Blacka, żadne nazwisko nie budziło tyle kontrowersji i niechęci. Wystarczy posłuchać wspomnianego w newsie wywiadu, by przekonać się, że Rotten ma totalnie przesrane. A te gówno spada również na nazwę IWA - MS, wykluczajac raczej przejęcie nazwy, bo kto by chciał się tego dotykać? Szkoda, wielka szkoda, bo obok CZW, IWA - MS było jednym z chętniej oglądanych przez mnie fedów indie. Właśnie z racji świetnej jakości deathmatchy.

Skoro nie oglądałeś i nawet nie wiesz co to jest, to lepiej się nie odzywaj. Proste.

haha zajebiście, najlepiej wykasować i mieć problem z głowy, tylko tchórz tak postępuje, naprawde żal mi ciebie i twoich rodziców że wychowali takiego głąba jak ty.

Akurat trzynastolatek nie powinien oceniać ludzi starszych od siebie, a twój post powyżej jest żałosny, aż bije od niego kretynizmem.

Jeśli nie wiesz jak to działa, po jaką cholerę się wypowiadasz?

Przy okazji,

Coś o tobie:

http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U

- Przegrałeś więc podwójnie.

naprawde żal mi ciebie i twoich rodziców że wychowali takiego głąba jak ty.
Mi żal Ciebie, że musisz się uciekać do obelg wobec czyichś rodziców z racji twojego ekstremalnego tchórzostwa i totalnej ciemnoty panującej w twoim malutkim móżdżku. Udowodniłeś tym postem, że brak ci nie tylko piątej klepki, ale czterech pozostałych również.

Co do newsa, nie wypada mi się chyba tu wypowiadać, bo raczej UV, w tym IWA nie oglądam zbyt regularnie, tyle powiem, że już jak byłam na Attitude, chyba raz ta fedka upadła (albo była blisko), więc raczej jeszcze wróci, mam osobiście takie nadzieje, bo przez Iana zaczęłam oglądać UV.

Poziom słabnie, ale to nie jest zjawisko tylko dla UV, popyt na ogółem wrestling spada strasznie i raczej dużo z tym się nie da zrobić. Szerzy się słowo na świat, że to teatrzyk, gdzie ludziki robią sobie ała, a że politycznie poprawny człowiek nie poprze, brutalnie to ujmę, masochizmu na ringu, znieczęcony lud pieprzy to w cholerę, popyt spada, a federacje chcąc się dostosować do marudnego plebsu zaniżają poziom hardkoru, jak i walk. I tak dalej...

Nie mówię o tym, że spada średnia wieku oglądających, nawet do wieku dziecięcego (peter z posta wyżej, pozdrawiam).

Aż się chce to rzucić w cholerę i poczekać na lepsze czasy...

Ale, co ja to wiem, głupia ciemnogroda jestem ;)

nie mam zamiaru się z wami kłócić, poprostu napisałem co do niego czuje, a jak się nie podoba to zapraszam na browarka...

Dało się to napisać w sposób nie napierdalający mnie po oczach kretynizmem. Na browarka z racji wieku i upodobań nie pójdę, wybacz :oops: Zresztą, śmiem mniemać po twoich wypowiedziach, że ty też nie dokońca jesteś uprawniony do wypadu na ten trunek...

Profilaktycznie: nie wypowiadaj się tam, gdzie nie musisz i nie użyfaj trollistycznych form wypowiedzi.

I dla twojej informacji:

Federacje Indy nie są konkurencją, tym bardziej nikłą, dla WWE - nigdy z z nim nie konkurowały i zapewne nie będą. Możesz mieć w dupie fedki, gdzie można zobaczyć więcej niż 15min/2h wrestlingu, ale szanuj sobie gusta innych. Ja tam wole pooglądać wrestling, jak chce dobry storyline to przerzucam się na stację Romantica albo wiadomości...

Co do newsa, nie wypada mi się chyba tu wypowiadać, bo raczej UV, w tym IWA nie oglądam zbyt regularnie, tyle powiem, że już jak byłam na Attitude, chyba raz ta fedka upadła (albo była blisko), więc raczej jeszcze wróci, mam osobiście takie nadzieje, bo przez Iana zaczęłam oglądać UV.

Ależ masz prawo wypowiadać się. Zawsze miło usłyszeć, że grono osób oglądających (nawet sporadycznie) coś spoza WWE oraz TNA jest większe :)

Co do twoich nadziei na powrót IWA MS ja jestem takiego samego zdania jak Vaclav. Ostatnie miesiące znacznie "obczerniły" markę federacji Rotten'a a wydarzenia z jego udziałem to jeden z tych czynników tworzących zły PR wokół federacji. W chwili obecnej IWA MS kojarzy się tylko z tymi gorszymi rzeczami, które miały miejsce ostatnio niż z tym, co działo się lata temu niestety...