Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Polskie dzieci a wrestling...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Hejtowanie Ceny jest tak samo smieszne jak jego bezkrytyczne markowanie. Cokolwiek zrobi i powie John to i tak wiadomo- jest do dupy. W kazdym temacie, przy kazdej okazji musi pojawic sie ktos, kto robi podjazdy pod Jaska. Najciekawsze, ze zachwyty u dzieci latwo krytykowac ale bezsensowne hejtowanie jakos malo kto zauwaza.
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225802

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• vrooth

6

• Rafikov

5

• Albros

5

• Konarr

5

Top użytkownicy w tym temacie

Ludzie hejtujący Cene są jeszcze gorsi, niż Ci, którzy bronią go na każdym kroku i uważają że jest słit - serio. Można bronić jego jak nie wiadomo kogo, przytoczyć MILION argumentów, a oni i tak powiedzą swoje, tylko dlatego, ze to jest John Cena i ..on jest gorszy od The Miza( :shock: ). Ja sam jego fanem nie jestem, ale szanuje go jako wrestlera, za to że ma dystans do siebie i za to, że nie jest people's championem via satellite, a pojawia się każdego tygodnia i robi co tylko może(i co mu tylko pozwalają) by podnieść ogladalność tej fedracji. A jak już ktoś wyskakuje, że jakiś The Miz jest od niego lepszy w ringu, to tylko iśc i się powiesić :?

.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225803

Dżef" ? (patrz Twój ulubiony wrestler) serio?

nie kwestionuje osobistych preferencji, każdy może lubic Hardy'ego, bez względu na jego osobowość poza ringiem czy moveset, ale drażni mnie to spolszczenie. Sorry

Często sobie robię takie spolszczenia. Lepek, Nołfejs(kolejny przykład) mogą to potwierdzić. A jakbyś powiedział coś na Hardego to ród Ashikaga by cię napadł :twisted:(wiem to z własnych doświadczeń ;P). Co do tematu. Dziś zrobiłem w szkolę ankietę "Czy oglądasz wrestling i kogo lubisz" Moje badania wykazały:

16% ogląda wrestling

w czym 95% to WWE

98% lubi Cenę

0,5% zna pojęcia takie jak puroresu

3% to osoby które wiedzą co to heel i face

i 99% ogląda to wszystko na ESC -.-

Słabo się to prezentuje, nieprawdaż?

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225804

vrooth nie chciałem ich urazić. Powiedziałem im tylko, że Cena vs Batista najlepszą walką nie jest i nie powinni Ceny od świętych nazywać.

hmm. nie nawiązałem w żaden sposób do Twojej wypowiedzi, wiec nie za bardzo ogarniam, o co Ci chodzi...

Dżef" ? (patrz Twój ulubiony wrestler) serio?

nie kwestionuje osobistych preferencji, każdy może lubic Hardy'ego, bez względu na jego osobowość poza ringiem czy moveset, ale drażni mnie to spolszczenie. Sorry

Często sobie robię takie spolszczenia. Lepek, Nołfejs(kolejny przykład) mogą to potwierdzić. A jakbyś powiedział coś na Hardego to ród Ashikaga by cię napadł :twisted:(wiem to z własnych doświadczeń ;P). Co do tematu. Dziś zrobiłem w szkolę ankietę "Czy oglądasz wrestling i kogo lubisz" Moje badania wykazały:

16% ogląda wrestling

w czym 95% to WWE

98% lubi Cenę

ok. mogę wziać poprawkę na to, że masz jeszcze 12-13 lat i nie posługujesz się językiem angielskim wystarczajaco biegle, aby ogladać produkt WWE bez pośrednictwa ESC bez uszczerbku na jakości i zrozumieniu przekazu. rozumiem, sam przecież w wieku 12 lat nie mówiłem/rozumialem az tak biegle :) ale spolszczenia, takie ordynarne? to co, odnosnie Ortona odnosisz się per "żmija", jak ikona polskiego komentatorstwa p. A. Supron? serio?

ród czego? WTF? napadłby mnie? dobrze się czujesz kolego?

czekaj czekaj!!ankietę? w publicznej szkole, wnioskuje po Twoim wieku jeszcze postawówce, ankiete odnośnie zainteresowania wrestlingiem? z techniczneo punktu widzenia do Twoich danych brakuje mi liczebności badanej populacji (czepiam sie, wiem) ale bez tego dane sa niezbyt wiarygodne.

ale, jesli dobrze rozumiem, zadawałes pytanie 12-13 letnim dziewczynkom "czy oglądają wrestling i kogo lubią?" 12-letnim dziewczynkom...

okreslenie tego badaniami to nadużycie...

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225818

• Urządzenie:  Windows

vrooth, co za różnica jak on to pisze? Tak bardzo Ci przeszkadza, ktoś ma w ulubionych wrestlerach Dżona Sine, Reja Mysterjo, Dżefa Hardiego, a nie John'a Cenę, Rey'a Mysterio lub Jeffrey'a Hardiego? Nie pisze po "grzybkowemu" postów tylko w swoim profilu. I on ogląda WWE po ściągnięciu a nie na ESC. Ostatnio chyba zaczął oglądać Indy. Na Ortona nie mówi się Żmija tylko Rendi Olton ;)

Ashikaga taka pani która jest fanka Jeff'a.

Co Ci się nie podoba w tej ankiecie? Robił ją w podstawówce bo temat nazywa się: "Polskie dzieci a wrestling" więc miał się pytać meneli spod monopolowego?

Ankieta jest jedną z metod badań społecznych tego się dowiedziałem z wiki.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225846

vrooth, co za różnica jak on to pisze? Tak bardzo Ci przeszkadza, ktoś ma w ulubionych wrestlerach Dżona Sine, Reja Mysterjo, Dżefa Hardiego, a nie John'a Cenę, Rey'a Mysterio lub Jeffrey'a Hardiego? Nie pisze po "grzybkowemu" postów tylko w swoim profilu. I on ogląda WWE po ściągnięciu a nie na ESC. Ostatnio chyba zaczął oglądać Indy. Na Ortona nie mówi się Żmija tylko Rendi Olton ;)

Ashikaga taka pani która jest fanka Jeff'a.

Co Ci się nie podoba w tej ankiecie? Robił ją w podstawówce bo temat nazywa się: "Polskie dzieci a wrestling" więc miał się pytać meneli spod monopolowego?

Ankieta jest jedną z metod badań społecznych tego się dowiedziałem z wiki.

Drażni mnie to, najzwyczajniej. Tak samo, jak spolszczanie tytułów filmów, dubbing. Niech ktokolwiek robi jak chce, nie mam nic do tego, ale może mnie to drażnić, prawda?

Jesteś adwokatem?

Co mi się nie podoba? Zacznijmy od tego, że to idiotyczny pomysł. Zrozumiałbym w jakiejś szkole w Stanach badanie w tym przedziale wiekowym, gdzie wrestling jest relatywnie popularny. Polska to nie US. Jak się dowiedziałeś z wiki, okej, Twoja sprawa. Żeby nazwać to ankietą, i badaniem, to przyzwoitość podpowiada, aby przynajmniej podać liczebność grupy badanej, zasadę doboru do grupy, metodę badana, jasny i przejrzysty poziom prezentacji wyników. A tak, to ja mam prawo, całkiem nie bezzasadnie uważać, że liczby zostały zmyślone.

Co ciekawe, podobno za ileś dni jest egzamin dla 6-klasistów i już widzę, jak dzieci się zajmują wrestlingiem ;]

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225890

• Reputacja:   228

Jesteś adwokatem?

Żeby nazwać to ankietą, i badaniem, to przyzwoitość podpowiada, aby przynajmniej podać liczebność grupy badanej, zasadę doboru do grupy, metodę badana, jasny i przejrzysty poziom prezentacji wyników. A tak, to ja mam prawo, całkiem nie bezzasadnie uważać, że liczby zostały zmyślone.

Pracujesz w Głównym Urzędzie Statystycznym?

Chłopak przeprowadził mini-ankietę wśród dzieciaków w szkole, która dość trafnie pokazuje jakie są ich obecne preferencje odnośnie wrestlerów, oraz stopień markowania. Jest to dobre podsumowanie tej dyskusji, dlaczego na polskiej stronie WWE lecą takie a nie inne teksty. A że chłopak nie podszedł do ankiety jak rasowy naukowiec mający doktorat ze statystyki? Who carres? Nie miały to być obliczenia do pracy magisterskiej, tylko mały eksperyment mający dać jakiś przybliżony obraz tego jak wygląda wrestlingowa wiedza wśród małolactwa. Nie ma sensu się czepiać. Jeżeli uważasz że zrobiłbyś to lepiej, dokładniej i bardziej wiarygodnie - jedziesz.

Zacznijmy od tego, że to idiotyczny pomysł. Zrozumiałbym w jakiejś szkole w Stanach badanie w tym przedziale wiekowym, gdzie wrestling jest relatywnie popularny. Polska to nie US.

To by dopiero było idiotyczne. Robić takie badanie w jakichś szkołach w USA, skoro topic jest o wrestlingowej świadomości wśród POLSKICH dzieciaków :lol:

Polska to nie USA, ale wrestling wśród małolatów staje się coraz bardziej popularny (cena za obecność w polskiej TV) dlatego też na większości stron o tej tematyce połowę wpisów można spuścić z wodą w kiblu ze względu na ich jakość i merytorykę. Na Attitude ten problem także się nasilił przez ostatnie lata...

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225895

ok. mogę wziać poprawkę na to, że masz jeszcze 12-13 lat i nie posługujesz się językiem angielskim wystarczajaco biegle, aby ogladać produkt WWE bez pośrednictwa ESC bez uszczerbku na jakości i zrozumieniu przekazu. rozumiem, sam przecież w wieku 12 lat nie mówiłem/rozumialem az tak biegle

Od kiedy wiek determinuje stopień znajomości języka angielskiego? Radzę dobrze Ci zdjąc klapki z oczu z napisem "on ma 12 lat to na pewno się nic nie zna, a ja mam 21, więc mam prawo do oceniania ludzi z góry". Czepiłeś się takich pierdół, nie wiem czy to przez jakieś kompleksy, czy chciałeś zaistnieć przez w Twoim mniemaniu "pojechanie młodszemu", ale tak czy inaczej nie udało Ci się. Nie liczy się wiek tylko to co dana osoba sobą reprezentuje, a wiem, że Muzik jest ogarnięty, wygrał quiza robionego przeze mnie na konfie GG :)

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225897

Hehe jak przeczytałem "Who carres?" to od razu skojarzyło mi się z Cole'em. A co do tematu to tak jak pisali poprzednicy. Jest może z 5% ogarniętych dzieciaków, którzy oglądają RAW i Smacka w necie na bieżąco i cenią np. Punka za to że jest zajebistym heel'em. Wszystko na temat.
https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225901

Pracujesz w Głównym Urzędzie Statystycznym? (...) A że chłopak nie podszedł do ankiety jak rasowy naukowiec mający doktorat ze statystyki? Who carres? (...) Nie ma sensu się czepiać, jeżeli uważasz że zrobiłbyś to lepiej i bardziej wiarygodnie - jedziesz.

Aleś się uczepił, Raven. Okej, była to mini-ankieta, więc nie ma o co kruszyć kopii, ale już bez przesady z tym "who cares", kiedy ktoś pyta o liczbę ankietowanych. Dla przykładu: jeśli przeprowadzę w moim mieszkaniu ankietę na temat Attitude, a wyniki odniosę do całego bloku, to wyjdzie na to, że 33 proc. lokatorów jest tutaj zarejestrowanych i wszyscy oni ściągnęli rano iMPACT!, którego nie zdążyli jeszcze obejrzeć. :wink: . Więc ta z pozoru błaha informacja ma równie istotne znaczenie, co same wyniki.

Pomysł z ankietą fajny, ale na następny raz trzeba pamiętać, żeby podać liczbę ankietowanych. I tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225905

Aleś się uczepił, Raven. Okej, była to mini-ankieta, więc nie ma o co kruszyć kopii, ale już bez przesady z tym "who cares", kiedy ktoś pyta o liczbę ankietowanych. Dla przykładu: jeśli przeprowadzę w moim mieszkaniu ankietę na temat Attitude, a wyniki odniosę do całego bloku, to wyjdzie na to, że 33 proc. lokatorów jest tutaj zarejestrowanych i wszyscy oni ściągnęli rano iMPACT!, którego nie zdążyli jeszcze obejrzeć. :wink: . Więc ta z pozoru błaha informacja ma równie istotne znaczenie, co same wyniki.

Pomysł z ankietą fajny, ale na następny raz trzeba pamiętać, żeby podać liczbę ankietowanych. I tyle.

Luzik-arbuzik, Six :D Powiem szczerze, że mnie specjalnie nie obeszła liczba osób na jakiej była przeprowadzona ta mini-ankieta. Z miejsca założyłem, że to tylko zabawa (i przepytane było kilka, kilkanaście osób w klasie. Nic więcej) a nie coś, czym można się później podpierać w dysputach naukowych :lol:), dlatego też zdziwiło mnie że ktoś się tego uczepił. Tym bardziej, że Vrooth zrobił to raczej typowo złośliwie a nie dlatego, że naprawdę zainteresowała go kwestia dokładności pomiaru tej próby statystycznej :D

Bardziej jednak rozjebał mnie koleś (pozdrawiam Dawida), który po tym moim wpisie strzelił sobie na Facebooku podpis: "Jestem kozak, Raven się za mną wstawił"... :roll:

http://images.gamers.fr/jeux/diversasskicker2/facepalm.jpg

To chyba także dobre podsumowanie dyskusji o dzieciakach na forach wrestlingowych. Aż boję się cokolwiek więcej pisać, bo jeszcze kolo sobie to nie daj boże wydziara, żeby już nikt nigdy nie miał wątpliwości jaki to z niego kozak :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225908

Od kiedy wiek determinuje stopień znajomości języka angielskiego? Radzę dobrze Ci zdjąc klapki z oczu z napisem "on ma 12 lat to na pewno się nic nie zna, a ja mam 21, więc mam prawo do oceniania ludzi z góry".

Ja mam 20 lat i nie znam zbyt dobrze angielskiego chociaż, że "uczę" się go od 3 lat (może powiem tak, że wolę zdawać na maturze niemiecki, niż mówić że olałem angielski :D ).

Dzieci-marki od zawsze były i nie ma co się oszukiwać, że kiedyś zniknie to zjawisko (z tego co teraz widzę to nawet ten stan się pogłębia). Teraz jest większa dostępność produktu WWE w TV i to jeszcze z polskim komentarzem, gdzie kiedyś małolaci byli by skazani tylko na angielski komentarz. Więc nawet już 10-letnie dziecko może spokojnie sobie oglądnąć gale i nie wnikać w to czy to co widzimy na ekranie jest naprawdę czy wrestlerzy tylko udają. I właśnie tu między innymi jest pies pogrzebany. Domyślam się, że tylko nie liczni zaglądną nawet na wikipedie, żeby coś więcej poczytać o wrestlingu i poznać tak naprawdę na czym to wszystko polega. Dlatego stąd te "żywiołowe" reakcje dzieci. Zamiast się spinać i mówić, że Cena wcale nie jest "naj naj" trzeba wytłumaczy o co chodzi w tym "sporcie" i na pewno za jakiś czas pozostanie tylko wstyd za wcześniejsze wypowiedzi nt. wrestlingu, ulubionych wrestlerów...Czytając wypowiedzi dzieci nie pozostaje nic innego jak uśmiechnąć się do siebie i pokazać drogę na jasną stronę "mocy" :D

Dziecko, które odkryło prawdę o św. Mikołaju całkiem inaczej patrzy na"niego" i inaczej już o nim rozmawia, identycznie jest według mnie z wrestlingiem ;)

Zresztą samo WWE nie jako skierowało się dosyć wyraźnie w stronę najmniejszych odbiorców swojego produktu. Mniejsza brutalność, mniej krwi... Pamiętam, że ze 3 lata temu była dyskusja na ten temat na Attitude ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225910

Pracujesz w Głównym Urzędzie Statystycznym?

cóż, tego mi do prawdy do szczęścia brakuje :)

Chłopak przeprowadził mini-ankietę wśród dzieciaków w szkole, która dość trafnie pokazuje jakie są ich obecne preferencje odnośnie wrestlerów, oraz stopień markowania. Jest to dobre podsumowanie tej dyskusji, dlaczego na polskiej stronie WWE lecą takie a nie inne teksty. A że chłopak nie podszedł do ankiety jak rasowy naukowiec mający doktorat ze statystyki? Who carres? Nie miały to być obliczenia do pracy magisterskiej, tylko mały eksperyment mający dać jakiś przybliżony obraz tego jak wygląda wrestlingowa wiedza wśród małolactwa. Nie ma sensu się czepiać. Jeżeli uważasz że zrobiłbyś to lepiej, dokładniej i bardziej wiarygodnie - jedziesz.
Oj, to przegiąłeś . A tak na serio, to zależy już od nastawienia. Np. Ja i lepek mamy po 12 lat(rocznikowo 13) i jakoś można z nami o wrestlingu pogadać Sądzę że to raczej wina leży po drugiej stronie ekranu telewizora. Ja na początku przygody z wrestlingiem też myślałem że to naprawdę się dzieje(ofc. oglądałem ESC), na szczęście mój okres jako marka trwał tydzień ponieważ znalazłem to forum ;P.

Cóż, nie potrzebnie widać wywołalem aż taką awanturę :/ Po prostu nadmiernie i uszczypliwie zareagowalem na post Muzika o jego tygodniowym okresie markowania i informacją w profilu - wrestler: "Dżef". Zrozumiałbym, jakby mi ktoś zarzucił, że skrytykowałem wybór wrestlera (uwaga na napadające rody!), a ja tylko skomentowałem spolszczoną pisownie, a potem podanie liczb od tak. Jeśli Muzik, poczułeś się urazony, przepraszam, ale na razie widzę tylko pospolite ruszenie w Twojej obronie.

vrooth napisał/a:

Zacznijmy od tego, że to idiotyczny pomysł. Zrozumiałbym w jakiejś szkole w Stanach badanie w tym przedziale wiekowym, gdzie wrestling jest relatywnie popularny. Polska to nie US.

To by dopiero było idiotyczne. Robić takie badanie w jakichś szkołach w USA, skoro topic jest o wrestlingowej świadomości wśród POLSKICH dzieciaków

Polska to nie USA, ale wrestling wśród małolatów staje się coraz bardziej popularny (cena za obecność w polskiej TV) dlatego też na większości stron o tej tematyce połowę wpisów można spuścić z wodą w kiblu ze względu na ich jakość i merytorykę. Na Attitude ten problem także się nasilił przez ostatnie lata...

-Raven-, przypuszczam, że wiesz o co mi chodziło. Ankieta jak ankieta, w moim odczuciu robienie czegoś takiego 12-latkom w Polsce tak czy tak jest bez sensu, nawet jesli robione w małej grupie, powiedzmy w klasie na przerwie. Bo co taka ankieta mówi? (niech będzie, czepiam się!, a co, mogę byc obiektem nienawiści przez jeden dzień)

Tym bardziej, że Vrooth zrobił to raczej typowo złośliwie a nie dlatego, że naprawdę zainteresowała go kwestia dokładności pomiaru tej próby statystycznej
Co do tematu. Dziś zrobiłem w szkolę ankietę "Czy oglądasz wrestling i kogo lubisz" Moje badania wykazały:

16% ogląda wrestling

w czym 95% to WWE

98% lubi Cenę

99% ogląda wrestling na ESC, wiec rozumiem co najmniej 100 osób w ankiecie potwierdziło, że ogląda wrestling (skoro 99%) :) pomijam w obliczeniach dla uproszczenia udział WWE w calości ogladanego wrestlingu. Skoro co najmniej 100 osób ogladających to 16% z ankiety, to musiałes przeankietować conajmniej 625 osób. 625 osób w jeden dzień! Brawo, gratuluję!

vrooth napisał/a:

ok. mogę wziać poprawkę na to, że masz jeszcze 12-13 lat i nie posługujesz się językiem angielskim wystarczajaco biegle, aby ogladać produkt WWE bez pośrednictwa ESC bez uszczerbku na jakości i zrozumieniu przekazu. rozumiem, sam przecież w wieku 12 lat nie mówiłem/rozumialem az tak biegle

Od kiedy wiek determinuje stopień znajomości języka angielskiego? Radzę dobrze Ci zdjąc klapki z oczu z napisem "on ma 12 lat to na pewno się nic nie zna, a ja mam 21, więc mam prawo do oceniania ludzi z góry". Czepiłeś się takich pierdół, nie wiem czy to przez jakieś kompleksy, czy chciałeś zaistnieć przez w Twoim mniemaniu "pojechanie młodszemu", ale tak czy inaczej nie udało Ci się. Nie liczy się wiek tylko to co dana osoba sobą reprezentuje, a wiem, że Muzik jest ogarnięty, wygrał quiza robionego przeze mnie na konfie GG

Rafikov, generalnie tak, wiek w pewnym stopniu determinuje zdolnosc posługiwania się obcym językiem w przypadku, gdy nie mieszkało się przez pewnien okres w kraju, gdzie tym językiem sie poslugiwano, lub nie ma się obcojezycznego rodzica/członka rodziny. Chcesz to podwazyć?

Chciałem tylko pośrednio przez swój post zauważyć (na pewno zrobił to ktoś wcześniej niż ja), że osoby o gorszej znajomości języka w celu pelniejszego ogarnięcia o co chodzi na konkretnym raw czy smackdown, korzystają z transmisji na ESC. A tam p. A. Supron raczy nas swoim wspaniałym komentarzem, a to może być pewna przyczyna używania przez cześć widowni (oj, akurat pechowo tej mlodszej) dużej ilości spolszczeń. Patrz: Viper -> Żmija, Jeff -> Dżef, John -> Dżon... Serio, nie twierdzę, że to jest żle, w ogole apokalipsa, jak ktos lubi, ok, niech pisze. Mnie to tylko drażni.

Co do klapek, i patrzenia z gory, tudzież pojechania czy zaistnienia, proponuję Ci zapisać Twoje uwagi do mnie na priv, chyba że koniecznie masz potrzebę kontynuacji tego tutaj (do czasu interwencji moderatorów). Dla Twojej informacji: nie, nie mam potrzeby zaistnieć, nie jest mi akurat to potrzebne do egzystencji. Nigdzie nie stwierdziłem, że Muzik nie jest ogranięty, nie ma pojęcia o wrestlingu, czy jest markiem a nie smartem. Chyba że obaj inaczej interpretujemy moje słowa, a jesli tak, to które?

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225919

-Raven-, przypuszczam, że wiesz o co mi chodziło. Ankieta jak ankieta, w moim odczuciu robienie czegoś takiego 12-latkom w Polsce tak czy tak jest bez sensu, nawet jesli robione w małej grupie, powiedzmy w klasie na przerwie. Bo co taka ankieta mówi? (niech będzie, czepiam się!, a co, mogę byc obiektem nienawiści przez jeden dzień)

W sumie może i faktycznie bez większego sensu, ale w miarę rozsądnie (mniej więcej tak to sobie wyobrażałem) potwierdzało masowe uwielbienie dzieciarni dla Jaśka (zdziwił mnie tylko brak postaci Rey'a), kult WWE i niemal 100-u procentowe markowanie (brak elementarnej wiedzy kto to face czy heel). Z tym, że aby to stwierdzić, nie trzeba wcale ankiety :twisted:

Ty wiedziałeś i ja wiedziałem, że ankieta była improwizowana bez żadnego przygotowania (elementarnej wiedzy) statystycznego a wyniki - dyskusyjne dla kogoś, kto chciałby w nie mocniej wnikać. Ty, mając o tym pojęcie - z premedytacją i precyzją zegarmistrza zdeptałeś całą misterną inicjatywę :lol: A wystarczyło bez szyderki, rzeczowo pokazać słabość realizacji tego pomysłu i pewnie nie byłoby kontynuowania tematu. Bez sensu kogoś tyrać za samą inicjatywę (która sama w sobie zła nie była. Przynajmniej komuś chciało się coś zrobić), skoro zawiodła raczej tu jej techniczna strona.

I daj spokój z tym "obiektem nienawiści". Jak zwykle na Forum wymieniamy tylko opinie i nic więcej. Gdyby każdy zawsze uważał tak samo, to nigdy nie byłoby jakiejkolwiek dyskusji :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-225924

Chyba że obaj inaczej interpretujemy moje słowa, a jesli tak, to które?

a ja myśle, że Twój okres sie jeszcze nie skończył, ba, nawet na dobre nie zaczął... "Dżef" ? (patrz Twój ulubiony wrestler) serio?

W oparciu o te słowa wyraziłem swoją wcześniejszą opinię

Rafikov, generalnie tak, wiek w pewnym stopniu determinuje zdolnosc posługiwania się obcym językiem w przypadku, gdy nie mieszkało się przez pewnien okres w kraju, gdzie tym językiem sie poslugiwano, lub nie ma się obcojezycznego rodzica/członka rodziny. Chcesz to podwazyć?

Okej, zmieniam swoje zdanie, wiek determinuje znajomość obcego języka, ale tak jak ładnie napisałeś w pewnym stopniu, ponieważ mogą wystąpić takie czynniki które również wymieniłeś, więc nie zamierzam tego podważać

https://forum.wrestling.pl/topic/24356-polskie-dzieci-a-wrestling/page/3/#findComment-226007

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...